PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρωτήστε τον ειδικό:κο Γιώργο Μιχαλόπουλο Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο


Σελίδες : 1 2 3 [4] 5

boubis
01-07-13, 15:20
Γιατρέ καλησπέρα,
Εχω κάνει 3 καισαρικές και πρόσφατα έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος.7/3/11 ήταν η τελευταία. Εχω αγχωθεί πολύ με την ιδέα και μόνο της 4ης καισαρικής ,θα ήθελα πολύ να γεννησω φυσιολογικά αλλά το ιστορικό μου και στις 3 προηγούμενες εγκυμοσύνες ήταν συσπάσεις στη 35-36 εβδομάδα .Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο, η δεύτερη συσπάσεις -χάπια-καισαρική στην 38 εβδομάδα, η τρίτη συσπάσεις-καισαρική στην 36 εβδομάδα χωρίς καθόλου διαστολή. Και οι 3 γέννες έγιναν από τον ίδιο γιατρό. Λόγω οικονομικών θα πρέπει να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Σας ρωτώ λοιπόν αν αλλάζοντας χειρούργο υπάρχει φόβος να υπάρξουν επιπλοκές λόγω διαφορετικής τεχνικής ή τρόπου χειρούργησης πάνω στις ήδη υπάρχουσες τομές.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
02-07-13, 01:30
Κύριε Μιχαλόπουλε καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξης:
Μου χάρισε φίλη ρούχα δικά της, κ εγώ τα δοκίμασα, κ έπειτα τα έπλυνα τα σιδέρωσα και τα φόρεσα κανονικά.
Μετά όμως θυμήθηκα (αφού τα είχα βάλει) ότι παλιότερα η φίλη είχε κονδυλώματα και μάλιστα σε προχωρημένο βαθμό.

Έχω πανικοβληθεί κατά πόσο μπορεί να κόλλησα εγώ από τα ρούχα. Είναι βέβαια ρούχα και όχι εσώρουχα κ όταν μου τα έφερε ήταν ήδη πλυμμένα.

Ανησυχώ παρόλα αυτά κ επίσης είμαι και στον 7ο μήνα εγκυμοσύνης μου.

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε γιατί ο ιός HPV που προκαλεί κονδυλώματα μεταδίδεται κατά τη σεξουαλική επαφή και όχι σε δεύτερο χρόνο μέσω ρούχων ή αντικειμένων. Ο ιός δεν επιβιώνει για πολύ στο περιβάλλον οπότε να μην το σκέφτεστε καθόλου.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
02-07-13, 01:56
Γιατρέ καλησπέρα,
Εχω κάνει 3 καισαρικές και πρόσφατα έμαθα ότι είμαι πάλι έγκυος.7/3/11 ήταν η τελευταία. Εχω αγχωθεί πολύ με την ιδέα και μόνο της 4ης καισαρικής ,θα ήθελα πολύ να γεννησω φυσιολογικά αλλά το ιστορικό μου και στις 3 προηγούμενες εγκυμοσύνες ήταν συσπάσεις στη 35-36 εβδομάδα .Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο, η δεύτερη συσπάσεις -χάπια-καισαρική στην 38 εβδομάδα, η τρίτη συσπάσεις-καισαρική στην 36 εβδομάδα χωρίς καθόλου διαστολή. Και οι 3 γέννες έγιναν από τον ίδιο γιατρό. Λόγω οικονομικών θα πρέπει να γεννήσω σε δημόσιο νοσοκομείο. Σας ρωτώ λοιπόν αν αλλάζοντας χειρούργο υπάρχει φόβος να υπάρξουν επιπλοκές λόγω διαφορετικής τεχνικής ή τρόπου χειρούργησης πάνω στις ήδη υπάρχουσες τομές.

Καλησπέρα,

Δε θα έλεγα πως ο τρόπος που γίνεται η καισαρική διαφέρει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθένας μας έχει μικρές διαφορές στην τεχνική που χρησιμοποιεί όμως σε γενικές γραμμές ακολουθούμε όλοι τα ίδια "βήματα".
Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η εμπειρία του χειρουργού όμως αμφιβάλλω πως θα επέτρεπαν σε κάποιον άπειρο να χειρουργήσει μια γυναίκα με τρεις προηγηθείσες καισαρικές. Δε θα περίμενα λοιπόν να αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

T.S.
02-07-13, 09:35
Καλησπέρα,

Δεν έχετε τίποτα να φοβάστε γιατί ο ιός HPV που προκαλεί κονδυλώματα μεταδίδεται κατά τη σεξουαλική επαφή και όχι σε δεύτερο χρόνο μέσω ρούχων ή αντικειμένων. Ο ιός δεν επιβιώνει για πολύ στο περιβάλλον οπότε να μην το σκέφτεστε καθόλου.



Γιατρέ καλημέρα,

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σας!

T.S.

boubis
02-07-13, 12:05
Καλησπέρα,

Δε θα έλεγα πως ο τρόπος που γίνεται η καισαρική διαφέρει μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθένας μας έχει μικρές διαφορές στην τεχνική που χρησιμοποιεί όμως σε γενικές γραμμές ακολουθούμε όλοι τα ίδια "βήματα".
Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι η εμπειρία του χειρουργού όμως αμφιβάλλω πως θα επέτρεπαν σε κάποιον άπειρο να χειρουργήσει μια γυναίκα με τρεις προηγηθείσες καισαρικές. Δε θα περίμενα λοιπόν να αντιμετωπίσετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ.

Ηλιοβασίλεμα
05-07-13, 10:26
Καλημέρα γιατρέ! Την 10η μέρα του κύκλου μου, έχω κανονίσει ραντεβού για σαλπιγγογραφία και θα λάβω αντιβίωση (3 μερες νωρίτερα και για ακόμη 7 μέρες).
Σε αυτόν το κύκλο, πειράζει να έχω πάρει κλομιφαίνη (2η έως και 6η μέρα 2χάπια/ημέρα);;; Την έχω ξεκινήσει ήδη, αφού βρίσκομαι σήμερα στη 4η μέρα αλλά ο γιατρος του ΙΚΑ, που πήγα να πάρω το παραπεμπτικό της σαλπιγγογραφίας, μου είπε να την σταματήσω! Γιατί; Μπλοκάρει την εξεταση και ίσως δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα; Ή σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θα υπάρξει πρόβλημα;;;
Θα ήθελα μία απάντησή σας άμεσα για να δω τί θα κάνω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
07-07-13, 01:45
Καλημέρα γιατρέ! Την 10η μέρα του κύκλου μου, έχω κανονίσει ραντεβού για σαλπιγγογραφία και θα λάβω αντιβίωση (3 μερες νωρίτερα και για ακόμη 7 μέρες).
Σε αυτόν το κύκλο, πειράζει να έχω πάρει κλομιφαίνη (2η έως και 6η μέρα 2χάπια/ημέρα);;; Την έχω ξεκινήσει ήδη, αφού βρίσκομαι σήμερα στη 4η μέρα αλλά ο γιατρος του ΙΚΑ, που πήγα να πάρω το παραπεμπτικό της σαλπιγγογραφίας, μου είπε να την σταματήσω! Γιατί; Μπλοκάρει την εξεταση και ίσως δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα; Ή σε περίπτωση εγκυμοσύνης, θα υπάρξει πρόβλημα;;;
Θα ήθελα μία απάντησή σας άμεσα για να δω τί θα κάνω!!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!


Καλησπέρα,

Το πρόβλημα με τη σαλπιγγογραφία είναι ότι το σκιαστικό υγρό μπαίνει με πίεση στις σάλπιγγες ώστε να απεικονιστούν στην ακτινογραφία. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει αρχομένη κύηση είναι δυνατό αυτή να "παρασυρθεί" από το υγρό και να μεταφερθεί στη σάλπιγγα, την ωοθήκη ή αλλού προκαλώντας εξωμήτριο κύηση. Η εξέταση δε θα δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα αλλά μια εξωμήτριος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Συνεπώς καλό θα ήταν η εξέταση να γίνει κατά τον επόμενο κύκλο, χωρίς την ταυτόχρονη λήψη κλομιφαίνης.

Ηλιοβασίλεμα
07-07-13, 11:04
Καλησπέρα,

Το πρόβλημα με τη σαλπιγγογραφία είναι ότι το σκιαστικό υγρό μπαίνει με πίεση στις σάλπιγγες ώστε να απεικονιστούν στην ακτινογραφία. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει αρχομένη κύηση είναι δυνατό αυτή να "παρασυρθεί" από το υγρό και να μεταφερθεί στη σάλπιγγα, την ωοθήκη ή αλλού προκαλώντας εξωμήτριο κύηση. Η εξέταση δε θα δείξει αλλοιωμένα αποτελέσματα αλλά μια εξωμήτριος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Συνεπώς καλό θα ήταν η εξέταση να γίνει κατά τον επόμενο κύκλο, χωρίς την ταυτόχρονη λήψη κλομιφαίνης.

Η πίεση για να μπει το σκιαγραφικό δεν εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εξέτασης; Μετά το σκιαγραφικό υγρό δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό σταδιακά με την ούρηση; Μετά δηλαδή την εξέταση, μέχρι να αποβληθεί το σκιαγραφικό, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρετε για εξωμήτριο κύηση;
Την σαλπιγγογραφία θα την κάνω την 10η μέρα κύκλου. Μέχρι τότε δεν θα έχουμε ελεύθερες επαφές με τον σύζυγό μου.
Ο κίνδυνος της εξωμητρίου κύησης υπάρχει ανεξαρτήτως κλομιφαίνης; Δηλαδή ακόμη και αν προκύψει εγκυμοσύνη μετά την 11η μέρα κύκλου, πάλι υπάρχει φόβος για κατι τέτοιο;

ioazon
08-07-13, 10:12
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν για να χορηγήσει ο γυναικολόγος ασβέστιο υπάρχει κάποια αιματολογική εξέταση από την οποία φαίνεται η έλλειψη ασβεστίου.
(όπως για παράδειγμα υπάρχει για το σίδηρο)

klossa
09-07-13, 05:19
Γιατρε καλημερα!
Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης:Εχω καθυστερηση 9 ημερες(4/6 τ.π.) πραγμα αδιανοητο για μενα αφου ο κυκλος μου ειναι παντα σταθερος(26 μερες).Εκανα 3 τεστ εγκυμοσυνης και βγηκαν αρνητικα.Ειμαι πολυ αγχωμενη καθοτι αν ειμαι εγκυος προκειται για την 3η φορα και δεν ξερω αν θα καταφερω να κανω κι αλλη καισαρικη!Αν ημουν εγκυος δεν θα το ειχε δειξει το τεστ?Στις προηγουμενες εγκυμοσυνες το εδειξε κατευθειαν.Επισης τον προηγουμενο μηνα ξεκινησα ferro sanol λογω χαμηλου αιματοκριτη.Μπορει αυτο να καθυστερησει την περιοδο?Μηπως ο σιδηρος επειρεαζει το αποτελεσμα του τεστ?Κατα τη γνωμη σας πρεπει να κανω και β χοριακη?

Γιώργος Μιχαλόπουλος
09-07-13, 14:30
Η πίεση για να μπει το σκιαγραφικό δεν εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εξέτασης; Μετά το σκιαγραφικό υγρό δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό σταδιακά με την ούρηση; Μετά δηλαδή την εξέταση, μέχρι να αποβληθεί το σκιαγραφικό, πάλι υπάρχει ο κίνδυνος που αναφέρετε για εξωμήτριο κύηση;
Την σαλπιγγογραφία θα την κάνω την 10η μέρα κύκλου. Μέχρι τότε δεν θα έχουμε ελεύθερες επαφές με τον σύζυγό μου.
Ο κίνδυνος της εξωμητρίου κύησης υπάρχει ανεξαρτήτως κλομιφαίνης; Δηλαδή ακόμη και αν προκύψει εγκυμοσύνη μετά την 11η μέρα κύκλου, πάλι υπάρχει φόβος για κατι τέτοιο;

Όπως λέτε η πίεση από το σκιαγραφικό εφαρμόζεται μόνο κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Συνεπώς, αν υπάρξει σύλληψη μετά την εξέταση δεν διατρέχετε κίνδυνο εξωμητρίου σαν αυτό που ανέφερα - μόνο αν έχετε συλλάβει από πριν. Ο κίνδυνος αυτός δεν έχει σχέση με τη λήψη κλομιφαίνης, μπορεί να συμβεί και χωρίς ωορρηκτικά φάρμακα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
09-07-13, 14:35
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα να ρωτήσω αν για να χορηγήσει ο γυναικολόγος ασβέστιο υπάρχει κάποια αιματολογική εξέταση από την οποία φαίνεται η έλλειψη ασβεστίου.
(όπως για παράδειγμα υπάρχει για το σίδηρο)

Δυστυχώς όχι. Η μέτρηση ασβεστίου στο αίμα μπορεί να δείχνει φυσιολογικές τιμές παρόλο που κάποιος έχει ανάγκη να λαμβάνει συμπλήρωμα, διότι τα οστά "επεμβαίνουν" και καλύπτουν το έλλειμμα παρέχοντας το υπολειπόμενο ποσό. Το κακό είναι βέβαια πως αυτό προδιαθέτει τελικά σε οστεοπόρωση.
Ασβέστιο χορηγείται όταν κριθεί ότι η διατροφική λήψη είναι ανεπαρκής, πρόκειται δηλαδή για κλινική απόφαση, όχι εργαστηριακή.

nitsa_ge
09-07-13, 15:05
Καλησπέρα σας γιατρέ.

Γέννησα την 38+1 εβδομάδα με καισαρική γιατί είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πάρα πολύ πρησμένα πόδια, ταχυπαλμίες και φοβόμασταν για προεκλαμψία. Επίσης το μωρό είχε σταματήσει να παίρνει ιδιαίτερο βάρος επί 3 εβδομάδες.
Μια μέρα πριν την καισαρική είδα στο εσώρουχο μου την τραχηλική βλεννα. Επίσης την ημέρα της καισαρικής και όσο ημουν συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο είχα μικρές συσπάσεις, πολύ ελαφριές που δεν πονούσαν αλλά τις καταλάβαινα.
Μου έχει μείνει η απορία και γι' αυτό σας ρωτάω....υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει το σώμα μου διαδικασία τοκετού έτσι κι αλλιώς; Άσχετα με την καισαρική δηλαδή μήπως όντως ήταν η ώρα μου;

Γιώργος Μιχαλόπουλος
09-07-13, 15:05
Γιατρε καλημερα!
Θα ηθελα την βοηθεια σας στο εξης:Εχω καθυστερηση 9 ημερες(4/6 τ.π.) πραγμα αδιανοητο για μενα αφου ο κυκλος μου ειναι παντα σταθερος(26 μερες).Εκανα 3 τεστ εγκυμοσυνης και βγηκαν αρνητικα.Ειμαι πολυ αγχωμενη καθοτι αν ειμαι εγκυος προκειται για την 3η φορα και δεν ξερω αν θα καταφερω να κανω κι αλλη καισαρικη!Αν ημουν εγκυος δεν θα το ειχε δειξει το τεστ?Στις προηγουμενες εγκυμοσυνες το εδειξε κατευθειαν.Επισης τον προηγουμενο μηνα ξεκινησα ferro sanol λογω χαμηλου αιματοκριτη.Μπορει αυτο να καθυστερησει την περιοδο?Μηπως ο σιδηρος επειρεαζει το αποτελεσμα του τεστ?Κατα τη γνωμη σας πρεπει να κανω και β χοριακη?

Γεια σας,

Τα τεστ εγκυμοσύνης τείνουν να είναι αξιόπιστα στις περισσότερες περιπτώσεις. Καθυστέρηση στην περίοδο μπορεί να συμβεί και για άλλους λόγους εκτός από την εγκυμοσύνη - λόγω στρες, απότομης αλλαγής βάρους, παροδικής ορμονικής διαταραχής, κλπ. Πάντως εάν συμβαίνει σπάνια δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας.
Ο σίδηρος δεν επηρεάζει τον κύκλο ούτε εμπλέκεται στον τρόπο λειτουργίας του τεστ κύησης. Το πιθανότερο είναι πως όντως δεν είστε έγκυος όμως όπως λέτε την πιο ακριβή και αξιόπιστη απάντηση θα την έδινε μια εξέταση β-χοριακής.

klossa
09-07-13, 17:17
Γιατρε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.Αυριο κιολας θα παω για β-χοριακη.

βροχερή
09-07-13, 23:44
Γιατρέ καλησπέρα....είναι η τρίτη φορά που ζητώ την βοήθεια σας.....αυτή τη φορά για τελείως διαφορετικό θέμα....
Μόλις ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος....
το θέμα μου είναι πως ο γιατρός μου θεωρεί πως πρέπει προληπτικά να κάνω αντιπηκτικά ενεσάκια για 4 μήνες λόγω του ότι στο παρελθόν (πριν απο 4 χρόνια) είχα μία παλίνδρομη....
Εδώ πρέπει να σας πω, πως είμαι 38 ετών κ τα τελευταία 4 χρόνια πάλευα με την υπογονιμότητα κ με εξωσωματικές.....είχα κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας (μόνο τις βασικές) όπου δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα.....
Η ερώτηση μου είναι....μήπως είναι επικίνδυνα για το έμβρυο τα ενεσάκια αυτά αν δεν υπάρχει κάποιο προβλημα?? μήπως δεν θα έπρεπε να τα κάνω ??
Να σημειώσω πως η σύλληψη έγινε φυσιολογικά ενώ δεν είχα κ πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο.........

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.....

μπεμπηςς μου
10-07-13, 12:25
καλημερα γιατρε!!!!
αδιαθετησα 3 ιουνιου βραδυ αλλα κατεβηκε η ροη στης 4 ιουνιου,,,,,3 η' 4 ιουνιου μετραει η τελευταια μου περιοδος?????
εκανα χοριακη στης 8 ιουλιου κ βγηκε 1341 μοναδες ειναι ψιλη η' χαμηλη....την παρασκευη θα παω για υπερυχο....λετε να δουμε σακο???
ευχαριστω πολυ

Dimitroulaa
10-07-13, 13:05
Γιατρε καλησπέρα,

Ο γυναικολόγος μου, έγραψε για τον σύζυγο κάποιες βιταμίνες για ενδυνάμωση του σπέρματος, η μία λέγεται Wellmen conception την οποία και προμηθευτήκαμε και η άλλη Motil, την οποία δεν την αναγνωρίζει κανένα φαρμακείο (είναι για την κινητικότητα). Τον κάλεσα και μου είπε να πάρω μόνο τις πρώτες αφού δεν υπάρχουν οι άλλες. Μήπως τις γνωρίζετε (σε ποια εταιρεία ανήκουν) ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες άλλες σαν κι αυτές που να σχετίζονται με την βελτίωση της κινητικότητας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

basiksiro
10-07-13, 23:33
γιατρε καλησπερα. πηρα πριμολουτ 3 μερες 2 χαπια πρωι 2 βραδυ.εχουν περασει 10 μερες και ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος. τι μπορει να συμβαινει?περιπτωση εγκυμοσυνης δεν υπαρχει.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-07-13, 17:31
Γιατρέ καλησπέρα....είναι η τρίτη φορά που ζητώ την βοήθεια σας.....αυτή τη φορά για τελείως διαφορετικό θέμα....
Μόλις ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος....
το θέμα μου είναι πως ο γιατρός μου θεωρεί πως πρέπει προληπτικά να κάνω αντιπηκτικά ενεσάκια για 4 μήνες λόγω του ότι στο παρελθόν (πριν απο 4 χρόνια) είχα μία παλίνδρομη....
Εδώ πρέπει να σας πω, πως είμαι 38 ετών κ τα τελευταία 4 χρόνια πάλευα με την υπογονιμότητα κ με εξωσωματικές.....είχα κάνει εξετάσεις θρομβοφιλίας (μόνο τις βασικές) όπου δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα.....
Η ερώτηση μου είναι....μήπως είναι επικίνδυνα για το έμβρυο τα ενεσάκια αυτά αν δεν υπάρχει κάποιο προβλημα?? μήπως δεν θα έπρεπε να τα κάνω ??
Να σημειώσω πως η σύλληψη έγινε φυσιολογικά ενώ δεν είχα κ πολλές ελπίδες για κάτι τέτοιο.........

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.....


Γεια σας,

Καταρχάς συγχαρητήρια! Οι αντιπηκτικές ενέσεις γενικά θεωρούνται ασφαλείς, χωρίς γνωστές παρενέργειες στην μαμά ή το μωρό. Εντούτοις, όπως όλα τα φάρμακα, θα πρέπει να χορηγούνται σε περιπτώσεις όπου έχουν αποδεδειγμένο όφελος και όχι "προληπτικά" σε κάθε κύηση. Παραδείγματα ορθής χρήσης τους είναι σε περιπτώσεις θρομβοφιλίας ή όταν συνυπάρχουν άλλοι παράγοντες που προδιαθέτουν σε θρόμβωση.

Από αυτά που αναφέρετε (και χωρίς βέβαια να γνωρίζω όλο το ιστορικό σας) δεν βλέπω κάποιο λόγο για να κάνετε αντιπηκτικές ενέσεις. Ούτε το ιστορικό μίας παλίνδρομης κύησης, ούτε η ηλικία σας, ούτε οι δυσκολίες σύλληψης δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Γνωρίζω βέβαια ότι κάποιοι συνάδελφοι τις χορηγούν μάλλον "ελαφρά τη καρδία" ακριβώς επειδή θεωρούνται ασφαλείς, απλώς προσωπικά δεν ακολουθώ αυτή την πρακτική.

Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-07-13, 17:33
καλημερα γιατρε!!!!
αδιαθετησα 3 ιουνιου βραδυ αλλα κατεβηκε η ροη στης 4 ιουνιου,,,,,3 η' 4 ιουνιου μετραει η τελευταια μου περιοδος?????
εκανα χοριακη στης 8 ιουλιου κ βγηκε 1341 μοναδες ειναι ψιλη η' χαμηλη....την παρασκευη θα παω για υπερυχο....λετε να δουμε σακο???
ευχαριστω πολυ

Γεια σας,

Μια και σας απαντώ μάλλον αργά δεδομένου της ημερομηνίας του υπερήχου υποθέτω ότι έχετε ήδη τις απαντήσεις σας. Ελπίζω να είχατε καλά νέα!

Αν εξακολουθείτε να έχετε απορίες θα χαρώ να σας βοηθήσω.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-07-13, 17:45
Γιατρε καλησπέρα,

Ο γυναικολόγος μου, έγραψε για τον σύζυγο κάποιες βιταμίνες για ενδυνάμωση του σπέρματος, η μία λέγεται Wellmen conception την οποία και προμηθευτήκαμε και η άλλη Motil, την οποία δεν την αναγνωρίζει κανένα φαρμακείο (είναι για την κινητικότητα). Τον κάλεσα και μου είπε να πάρω μόνο τις πρώτες αφού δεν υπάρχουν οι άλλες. Μήπως τις γνωρίζετε (σε ποια εταιρεία ανήκουν) ή μήπως μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες άλλες σαν κι αυτές που να σχετίζονται με την βελτίωση της κινητικότητας?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων


Γεια σας,

Ομολογώ πως ούτε εγώ γνωρίζω το συγκεκριμένο συμπλήρωμα. Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε κάποιον ειδικό ουρολόγο σχετικά.

Από πλευράς άλλων παρεμβάσεων συνήθως συστήνουμε πρώτα-πρώτα τη διακοπή του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ. Επιπλέον καλό είναι να καταναλώνεται περισσότερο κόκκινο κρέας και τροφές πλούσιες σε ωμεγα-3 καθώς και λήψη βιταμινών Α και C, ψευδαργύρου, φολικού οξέος. Όλα τα τελευταία περιέχονται και στο Wellman conception που σας έδωσαν.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-07-13, 17:50
γιατρε καλησπερα. πηρα πριμολουτ 3 μερες 2 χαπια πρωι 2 βραδυ.εχουν περασει 10 μερες και ακομη δεν μου εχει ερθει περιοδος. τι μπορει να συμβαινει?περιπτωση εγκυμοσυνης δεν υπαρχει.


Καλησπέρα,

Θεωρώ ότι θα πρέπει να σας εκτιμήσει γυναικολόγος γιατί η απάντηση εξαρτάται και από την υπερηχογραφική εικόνα. Ίσως επίσης χρειαστεί περαιτέρω ορμονικός έλεγχος.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-07-13, 18:01
Καλησπέρα σας γιατρέ.

Γέννησα την 38+1 εβδομάδα με καισαρική γιατί είχα υψηλή πίεση (18 ), λίγο λεύκωμα στα ούρα, πάρα πολύ πρησμένα πόδια, ταχυπαλμίες και φοβόμασταν για προεκλαμψία. Επίσης το μωρό είχε σταματήσει να παίρνει ιδιαίτερο βάρος επί 3 εβδομάδες.
Μια μέρα πριν την καισαρική είδα στο εσώρουχο μου την τραχηλική βλεννα. Επίσης την ημέρα της καισαρικής και όσο ημουν συνδεδεμένη με τον καρδιοτοκογράφο είχα μικρές συσπάσεις, πολύ ελαφριές που δεν πονούσαν αλλά τις καταλάβαινα.
Μου έχει μείνει η απορία και γι' αυτό σας ρωτάω....υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει το σώμα μου διαδικασία τοκετού έτσι κι αλλιώς; Άσχετα με την καισαρική δηλαδή μήπως όντως ήταν η ώρα μου;

Καλησπέρα,

Η εικόνα που περιγράφετε πράγματι αντιστοιχεί σε αυτή προεκλαμψίας πράγμα που σημαίνει ότι ήταν ώρα το μωράκι να έρθει στον κόσμο... Εντούτοις το αν τελικά ήταν απαραίτητο αυτό να γίνει με καισαρική δεν είναι βέβαιο. Σε αρκετές περιπτώσεις που η μαμά είναι σε καλή γενική κατάσταση μπορεί να γίνει πρόκληση τοκετού και να επιτευχθεί φυσιολογικός τοκετός χωρίς να τεθεί η υγεία είτε της μητέρας είτε του εμβρύου σε κίνδυνο. Σε περιπτώσεις προεκλαμψίας, επειδή το σώμα της εγκύου "αντιλαμβάνεται" την παθολογία, συχνά ξεκινά η διαδικασία τοκετού νωρίτερα απ'ό,τι θα συνέβαινε υπό άλλες συνθήκες. Από την περιγραφή σας πιθανολογώ ότι κάτι τέτοιο ίσως είχε αρχίσει να συμβαίνει και στη δική σας περίπτωση, αν και δεν μπορεί ποτέ κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα εκ των υστέρων.
Σε τελική ανάλυση πάντως το θετικό είναι ότι - ανεξαρτήτως μεθόδου - ο τοκετός έγινε αρκούντως νωρίς ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς, κάτι που ήταν και το ζητούμενο...

tonkoukou
15-07-13, 14:26
γιατρε γεια σας,μετα απο εγκυμοσυνη ο γιατρος μου ειπε να κανω τεστ παπ και μου βρηκε ιχνη τραχηλητιδας .με εβαλε και εκανα τεστ dna και μου βρηκαν κωνδυλωματα τυπου 31 ,51,66.μου ειπαν οτι ειναι υψηλου κινδυνου και εχω τρομοκρατηθει.τι γινετε απο δω και περα.

γεωργιτσας
15-07-13, 14:57
Γιατρε καλησπερα , ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας . Περνω cyclacur κ τα 21 χαπακια ασπρα κ καφε για να μαλακωσουν οι ωοθηκες αλλα κ για να ρυθμισω τον κυκλο μου . Πολυκυστυκες αλλα οχι σε σταδιο καταστροφης . Θελω να ρωτησω αν τωρα που θα παρω για καποιους μηνες τα cyclacur θα μπορω να μεινω εγκυος ..Ευχαριστω πολυ

flowers80
15-07-13, 15:28
Καλησπέρα, γιατρέ. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ολοκλήρωσα τον 1ο κύκλο κλομιφαίνης και όταν πήγα για τον 1ο υπέρηχο την 7η μέρα ο γιατρός μου είπε ότι έκανα ένα μεγάλο, καλό ωάριο αλλά το ενδομήτριο είναι πολύ λεπτό (2.1), και ότι ο οργανισμός μου δεν αντέδρασε καλά στη θεραπεία. Μου είπε ότι είναι σα να έχω έναν πολύ καλό σπόρο αλλά τον ρίχνω στο τσιμέντο. Τί εννοούσε; Τέλος, μου είπε να έχω ελεύθερες επαφές από εδώ και πέρα μήπως και γίνει το θαύμα και σε 15-20 μέρες που θα μου έρθει η περίοδος να πάω τη 2η μέρα του κύκλου για να με δει. Δυστυχώς, επειδή απογοητεύτηκα πολύ δεν τον ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το ενδομήτριο και γιατί να πάω τη 2η μέρα του κύκλου, όπως επίσης και το τι θα κάνουμε την επόμενη φορά. Ποια είναι η γνώμη σας;

daskala
15-07-13, 16:22
Καλησπερα γιατρε! Το Γεναρη ειχε κανει ο αντρας μου σπερμοδιαγραμμα και τα ευρηματα ηταν τα εξης:μερες αποχης 3, ρευστοποιηση 20, χροια κιτρινωπη, ογκος 3, αριθμος 15.000.000 ανα ml, συνολικα 45.000.000, κινητικοτητα PR 43%, NP 22% IM 35%, ανωμαλες μορφες και συγκολλησεις 0, το σχολιο γραφει σπερμα εντος φυσιολογικων παραμετρων. Καταρχην συμφωνειτε; Και επισης γιατι μας ειπαν οτι δεν χρειαζεται να μετρησουν το ποσες ωρες ζουν κλπ; Να σημειωσω οτι τα αποτελεσματα τα πηραμε την ιδια μερα της εξετασης. Γιατι δεν χρειαζονται οι ωρες, κι αν δε ζουν αρκετες ωστε να γινει γονιμοποιηση; Πιστευετε οτι πρεπει να επαναληφθει κι αλλου ωστε να μετρηθουν και οι ωρες ζωης τους; Σας ευχαριστω!

Ηλιοβασίλεμα
16-07-13, 17:11
Γιατρέ καλησπέρα και θα ήθελα να μου εκτιμήσετε τα αποτελέσματα του πρώτου και μοναδικού σπερμοδιαγράμματος του συζύγου μου. Είναι 37χρν και εδώ και ένα μήνα, παίρνουμε από δική μας πρωτοβουλίατις βιταμίνες welmman conception. Έχουμε ήδη ένα παιδί 4 χρν μετά απο φυσιολογική σύλληψη. Εχω ΣΠΩ και αντισταση στην ινσουλίνη.
Θεωρείται ότι πρέπει ο σύζυγος να ελέγξει και κάτι άλλο, πχ καλλιέργεια;

Μέρες αποχής: 3,5 /Όγκος 3,7ml / ph 8.5 / χρόνος ρευστοποίησης 10min
Αρ. σπερματοζωαρίων ανά ml81.000.0000
ΟΛΙΚΟΣ ΑΡ. ΣΠΕΡΜΑΤ. ανά εκσπερμάτιση : 299.000.000
Κινητικότητα (σε θ.δ.)
1 ΩΡΑ 3 ΩΡΕΣ
Ζωηρή 60% 46%
Νωθρή 14% 11%
Ακίνητα 26% 43%
Επί των ακινήτων : Ζώντα 77% και Νεκρά 23%
Μορφολογία : Αρτια 72% και ανώμαλες μορφές 28%

Ανωμαλίες κεφαλής: γιγαντιαία 3/ μικρή 2 / διπλή ελλειπούσα 5
Ανωμαλίες σώματος: παχύ 9 / κεκαμμενο 8
Ανωμαλίες ουράς: συσπειρωμένη 1

στα 100 σπερματοζωαρια: αριθ. λευκοκυτταρων 0-1
αριθ. ερυθρων 7-9
αριθμ. κυττ, σπερματογενεσεως 2-3
Αντίδραση φρουκτόζης : θετικη
Αντισπερματικά αντισώματα : θετικά

katerinak
16-07-13, 23:20
καλησπερα!θα ηθελα την γνωμη σας! γεννησα πριν 6 μηνες με καισαρικη,ειμαι 40 χρονων κ θηλαζω αποκλειστηκα. η περιοδος δεν μου εχει ερθει ακομα κ η γυναικολογος προτεινε να αποθηλασω μεσα στους επομενους 2 μηνες για να αδιαθετησω.απο οτι καταλαβα δεν θεωρει οτι ειναι καλο για τον οργανισμο σ αυτη την ηλικια ν ειναι χωρις περιοδο τοσο καιρο. εσεις τι γνωμη εχετε;η επιθυμια μου ειναι να συνεχισω τον θηλασμο.ευελπιστω οτι τωρα με τις τροφες αφου θα θηλαζω λιγοτερο να αδιαθετησω κ να μην εχω καπιο θεμα..

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-07-13, 08:53
γιατρε γεια σας,μετα απο εγκυμοσυνη ο γιατρος μου ειπε να κανω τεστ παπ και μου βρηκε ιχνη τραχηλητιδας .με εβαλε και εκανα τεστ dna και μου βρηκαν κωνδυλωματα τυπου 31 ,51,66.μου ειπαν οτι ειναι υψηλου κινδυνου και εχω τρομοκρατηθει.τι γινετε απο δω και περα.

Καλήμερα,

Δυστυχώς το πεδίο της παθολογίας τραχήλου είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα. Υπάρχει μεγάλη άγνοια από μια μερίδα γυναικολόγων τόσο της σημασίας των ευρημάτων των εξετασεων όσο και του τρόπου αντιμετώπισης.

Στην περίπτωσή σας πιθανότατα το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει είναι κολποσκόπηση από γυναικολόγο με σχετική εξειδίκευση και από εκεί και πέρα θα σας κατευθύνει κατάλληλα. Πάντως σε πολλές περιπτώσεις εφόσον δεν εντοπιστούν αλλοιώσεις στον τράχηλο κατά την κολποσκοπηση δεν απαιτείται να γίνει τίποτα περαιτέρω, ανεξάρτητα της παρουσίας HPV υψηλού κινδύνου.

Μην τρομοκρατείστε, απλά ζητήστε τη συμβουλή κάποιου ειδικού - ευτυχώς, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είμαστε αρκετοί με εξειδίκευση στο αντικείμενο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-07-13, 09:01
Γιατρε καλησπερα , ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας . Περνω cyclacur κ τα 21 χαπακια ασπρα κ καφε για να μαλακωσουν οι ωοθηκες αλλα κ για να ρυθμισω τον κυκλο μου . Πολυκυστυκες αλλα οχι σε σταδιο καταστροφης . Θελω να ρωτησω αν τωρα που θα παρω για καποιους μηνες τα cyclacur θα μπορω να μεινω εγκυος ..Ευχαριστω πολυ

Καλήμερα,

Πράγματι σε περιπτώσεις πολυκυστικών ωοθηκών η χρήση είτε αντισυλληπτικών χαπιών είτε σκευασμάτων όπως το Cyclacur μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην επίτευξη τακτικής ωορρηξίας για κάποιο διάστημα μετά τη διακοπή τους. Συνεπώς πιθανότατα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-07-13, 09:14
Καλησπέρα, γιατρέ. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, ολοκλήρωσα τον 1ο κύκλο κλομιφαίνης και όταν πήγα για τον 1ο υπέρηχο την 7η μέρα ο γιατρός μου είπε ότι έκανα ένα μεγάλο, καλό ωάριο αλλά το ενδομήτριο είναι πολύ λεπτό (2.1), και ότι ο οργανισμός μου δεν αντέδρασε καλά στη θεραπεία. Μου είπε ότι είναι σα να έχω έναν πολύ καλό σπόρο αλλά τον ρίχνω στο τσιμέντο. Τί εννοούσε; Τέλος, μου είπε να έχω ελεύθερες επαφές από εδώ και πέρα μήπως και γίνει το θαύμα και σε 15-20 μέρες που θα μου έρθει η περίοδος να πάω τη 2η μέρα του κύκλου για να με δει. Δυστυχώς, επειδή απογοητεύτηκα πολύ δεν τον ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για το ενδομήτριο και γιατί να πάω τη 2η μέρα του κύκλου, όπως επίσης και το τι θα κάνουμε την επόμενη φορά. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καλήμερα,

Η κλομιφαίνη σε ορισμένες περιπτώσεις ενώ βοήθα στο να παραχθούν ώριμα ωάρια εντούτοις εμποδίζει το ενδομήτριο να αναπτυχθεί, να αυξηθεί δηλαδή σε πάχος. Αυτό σημαίνει πως ενώ το ωάριο είναι σε θεση να γονιμοποιηθεί στη συνέχεια δε βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εμφυτευθεί και να αναπτυχθεί.

Πιθανολογώ πως θα σας προταθεί η χρήση ενέσιμων ορμονών για πρόκλησή ωορρηξίας στον επόμενο κύκλο μια και αυτή η μέθοδος, αν και πιο παρεμβατική, δεν προκαλεί αυτή την παρενέργεια.

tonkoukou
17-07-13, 22:31
καλησπερα γιατρε εκανα κολποσκοπηση και ακουσα κατι για low grade, μου εκαναν και βιοψια και περιμενω τα αποτελεσματα.κατι μου ειπε ο γιατρος οτι αν δεν ηθελα να κανω αλλο παιδι θα καναμε loop καπως ετσι το ειπε.ειμαι ακομα τρομοκρατημενη.

marstef
18-07-13, 16:34
Γιατρέ Καλησπέρα. Είμαι 24 χρονών και είχα πρόσφατα ένα "ατύχημα". Είχα μια επαφή ξημερώματα Κυριακής (14.07.13). Ο φίλος μου φορούσε προφυλακτικό, τελείωσε, όμως δεν βγήκε κατευθείαν και όταν πήγε να βγει (2-3 λεπτά αφού είχε τελειώσει) έσπασε το προφυλακτικό. Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας (ellaOne) το πολύ 2 ώρες αργότερα. Οι τελευταίες μου περίοδοι ήταν 11/04, 11 ή 13/05 (δεν θυμάμαι ακριβώς), 09/06 και 05/07, και συνήθως έχουν διάρκεια από 5 εώς 7 ημέρες (συνήθως 7 απλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες έχω κάτι καφέ υγρά άλλοτε λιγότερα άλλοτε περισσότερα). Ήμουν στις γόνιμες μέρες? Ποια η πιθανότητα να μείνω έγκυος? Έχω αρχίσει να ανησυχώ πολύ. Επίσης εκείνο το βράδυ είχα πιει αλκοόλ(3 ποτά), θα υπάρξει πρόβλημα με το χάπι? Μπορώ να ελέγξω με τεστ εγκυμοσύνης ή χοριακή αν είμαι έγκυος και από πότε μπορεί να γίνει αυτό? Πότε πρέπει να περιμένω περίοδο, θα δω κάποια ανωμαλία στην περίοδο μου? Τέλος, διάβασα για εξωμήτριο κύηση, κατά την οποία υπάρχει και περίοδος κανονικά, εξαιτίας του χαπιού. Ισχύει κάτι τέτοιο? Περιμένω την απάντησή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω να μπορείτε να με καθησυχάσετε!

γεωργιτσας
18-07-13, 17:28
Καλήμερα,

Πράγματι σε περιπτώσεις πολυκυστικών ωοθηκών η χρήση είτε αντισυλληπτικών χαπιών είτε σκευασμάτων όπως το Cyclacur μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στην επίτευξη τακτικής ωορρηξίας για κάποιο διάστημα μετά τη διακοπή τους. Συνεπώς πιθανότατα αξίζει να τα δοκιμάσετε.


δηλ γιατρε μου λετε οτι καλα κανω κ τα περνω αλλα για ποσο καιρο ? Δεν καταλαβα τελικα κατα την διαρκεια που περνω τα cyclacur μπορω να μεινω εγκυος η μονι οταν τα σταματησω ? Συγνωμη ανα σας κουραζω αλλα δεν το καταλαβα στην απαντηση σας.

Κορνηλια
19-07-13, 19:44
Καλησπέρα κ. Μιχαλόπουλε,

Σε εξετάσεις κολπικού υγρού βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα. Συγκεκριμένα η τιμή είναι >= 10^5 ccu/ml. Ο γιατρός μου έγραψε μια αντιβίωση για 3 ημέρες (zinfect) καθώς και κολπική κρέμα (climycen 2%) για 7 ημέρες. Μου είπε να μην πάρει αντιβίωση ο συντροφός μου και επίσης δεν μου είπε να κάνω επαναληπτική καλλιέργεια μετά την αντιβίωση.

Θα ήθελα να μάθω αν αυτή η τιμή δεν θεωρείται αρκετά υψηλή ώστε να χρεάζεται επανεξέταση κλπ ή θα πρέπει να επιμείνω για επανεξέταση και να πάρει και ο σύντροφος μου αντιβίωση για παν ενδεχόμενο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:09
Καλησπερα γιατρε! Το Γεναρη ειχε κανει ο αντρας μου σπερμοδιαγραμμα και τα ευρηματα ηταν τα εξης:μερες αποχης 3, ρευστοποιηση 20, χροια κιτρινωπη, ογκος 3, αριθμος 15.000.000 ανα ml, συνολικα 45.000.000, κινητικοτητα PR 43%, NP 22% IM 35%, ανωμαλες μορφες και συγκολλησεις 0, το σχολιο γραφει σπερμα εντος φυσιολογικων παραμετρων. Καταρχην συμφωνειτε; Και επισης γιατι μας ειπαν οτι δεν χρειαζεται να μετρησουν το ποσες ωρες ζουν κλπ; Να σημειωσω οτι τα αποτελεσματα τα πηραμε την ιδια μερα της εξετασης. Γιατι δεν χρειαζονται οι ωρες, κι αν δε ζουν αρκετες ωστε να γινει γονιμοποιηση; Πιστευετε οτι πρεπει να επαναληφθει κι αλλου ωστε να μετρηθουν και οι ωρες ζωης τους; Σας ευχαριστω!

Καλημέρα,

Τα αποτελέσματα που αναφέρετε είναι όντως συνολικά εντός φυσιολογικών ορίων αν και μάλλον οριακά. Με απλά λόγια, αν και θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα εντούτοις δεν είναι τέτοια που να αποκλείουν τη φυσική σύλληψη. Προσωπικά θα θεωρούσα χρήσιμο να επαναληφθεί το σπερμοδιάγραμμα, όχι για να μετρηθεί ο χρόνος ζωής (η ζωτικότητα όπως λέγεται) αλλά για να επιβεβαιωθεί ότι το αποτέλεσμα ήταν αντιπροσωπευτικό της ποιότητας σπέρματος του συζύγου.

Η μέτρηση της ζωτικότητας δεν αποτελεί παράμετρο που συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πιθανώς γι'αυτό και δε μετρήθηκε. Δεν μετράται ο συνολικός αριθμός ωρών επιβίωσης αλλά το ποσοστό σπερματοζωαρίων που παραμένουν ζωντανά μετά από μία ώρα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει αν και συμβάλλει και αυτή η παράμετρος στη συνολική αξιολόγηση του δείγματος.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:26
Γιατρέ καλησπέρα και θα ήθελα να μου εκτιμήσετε τα αποτελέσματα του πρώτου και μοναδικού σπερμοδιαγράμματος του συζύγου μου. Είναι 37χρν και εδώ και ένα μήνα, παίρνουμε από δική μας πρωτοβουλίατις βιταμίνες welmman conception. Έχουμε ήδη ένα παιδί 4 χρν μετά απο φυσιολογική σύλληψη. Εχω ΣΠΩ και αντισταση στην ινσουλίνη.
Θεωρείται ότι πρέπει ο σύζυγος να ελέγξει και κάτι άλλο, πχ καλλιέργεια;

Μέρες αποχής: 3,5 /Όγκος 3,7ml / ph 8.5 / χρόνος ρευστοποίησης 10min
Αρ. σπερματοζωαρίων ανά ml81.000.0000
ΟΛΙΚΟΣ ΑΡ. ΣΠΕΡΜΑΤ. ανά εκσπερμάτιση : 299.000.000
Κινητικότητα (σε θ.δ.)
1 ΩΡΑ 3 ΩΡΕΣ
Ζωηρή 60% 46%
Νωθρή 14% 11%
Ακίνητα 26% 43%
Επί των ακινήτων : Ζώντα 77% και Νεκρά 23%
Μορφολογία : Αρτια 72% και ανώμαλες μορφές 28%

Ανωμαλίες κεφαλής: γιγαντιαία 3/ μικρή 2 / διπλή ελλειπούσα 5
Ανωμαλίες σώματος: παχύ 9 / κεκαμμενο 8
Ανωμαλίες ουράς: συσπειρωμένη 1

στα 100 σπερματοζωαρια: αριθ. λευκοκυτταρων 0-1
αριθ. ερυθρων 7-9
αριθμ. κυττ, σπερματογενεσεως 2-3
Αντίδραση φρουκτόζης : θετικη
Αντισπερματικά αντισώματα : θετικά

Καλημέρα,

Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με το σπέρμα. Τα μόνα δύο στοιχεία που ίσως απαιτούν διευκρινίσεις είναι ο αριθμός των ερυθρών (μερικές φορές μπορεί να υποκρύπτει λοίμωξη, μπορεί όμως να είναι και λόγω μικροτραυματισμού) και τα αντισπερμικά αντισώματα (τι εννούν "θετικό" - πάνω από 50% ή απλώς παρόντα)
Θα έλεγα ότι θα ήταν χρήσιμη μια επανάληψη ή μια συζήτηση με το εργαστήριο - όχι καλλιέργεια. Συνολικά πάντως το δείγμα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:34
καλησπερα!θα ηθελα την γνωμη σας! γεννησα πριν 6 μηνες με καισαρικη,ειμαι 40 χρονων κ θηλαζω αποκλειστηκα. η περιοδος δεν μου εχει ερθει ακομα κ η γυναικολογος προτεινε να αποθηλασω μεσα στους επομενους 2 μηνες για να αδιαθετησω.απο οτι καταλαβα δεν θεωρει οτι ειναι καλο για τον οργανισμο σ αυτη την ηλικια ν ειναι χωρις περιοδο τοσο καιρο. εσεις τι γνωμη εχετε;η επιθυμια μου ειναι να συνεχισω τον θηλασμο.ευελπιστω οτι τωρα με τις τροφες αφου θα θηλαζω λιγοτερο να αδιαθετησω κ να μην εχω καπιο θεμα..

Καλημέρα,

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας και καθόλου με το γιατρό σας!
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον παρατεταμένο θηλασμό (και 6 μήνες δε θεωρείται καν μεγάλο διάστημα - υπάρχουν γυναίκες που θηλάζουν χρόνια) ανεξαρτήτως της ηλικίας σας. Αντιθέτως, επειδή ο θηλασμός προκαλεί ενός βαθμού ορμονική καταστολή συνδέεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνου τόσο του μαστού όσο και της ωοθήκης. Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος συνεπώς να θέλουμε να επανέλθει η περίοδος, αντιθέτως!

Επιπλέον, όπως πολύ σωστά λέτε, με την έναρξη στερεών τροφών η ανάγκη για θηλασμό μειώνεται και το πιθανότερο είναι πως έτσι κι αλλιώς η περίοδος θα επανέλθει από μόνη της σε λίγους μήνες.
Δυστυχώς επειδή στη χώρα μας ο θηλασμός δεν υποστηρίζεται καθόλου υπάρχει σοβαρή άγνοια από μερίδα συναδέλφων πάνω στο αντικείμενο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:36
καλησπερα γιατρε εκανα κολποσκοπηση και ακουσα κατι για low grade, μου εκαναν και βιοψια και περιμενω τα αποτελεσματα.κατι μου ειπε ο γιατρος οτι αν δεν ηθελα να κανω αλλο παιδι θα καναμε loop καπως ετσι το ειπε.ειμαι ακομα τρομοκρατημενη.

Όταν έχετε το αποτέλεσμα της βιοψίας μπορείτε να μου γράψετε τι ακριβώς λέει για να σας συμβουλέψω περαιτέρω.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:47
Γιατρέ Καλησπέρα. Είμαι 24 χρονών και είχα πρόσφατα ένα "ατύχημα". Είχα μια επαφή ξημερώματα Κυριακής (14.07.13). Ο φίλος μου φορούσε προφυλακτικό, τελείωσε, όμως δεν βγήκε κατευθείαν και όταν πήγε να βγει (2-3 λεπτά αφού είχε τελειώσει) έσπασε το προφυλακτικό. Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας (ellaOne) το πολύ 2 ώρες αργότερα. Οι τελευταίες μου περίοδοι ήταν 11/04, 11 ή 13/05 (δεν θυμάμαι ακριβώς), 09/06 και 05/07, και συνήθως έχουν διάρκεια από 5 εώς 7 ημέρες (συνήθως 7 απλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες έχω κάτι καφέ υγρά άλλοτε λιγότερα άλλοτε περισσότερα). Ήμουν στις γόνιμες μέρες? Ποια η πιθανότητα να μείνω έγκυος? Έχω αρχίσει να ανησυχώ πολύ. Επίσης εκείνο το βράδυ είχα πιει αλκοόλ(3 ποτά), θα υπάρξει πρόβλημα με το χάπι? Μπορώ να ελέγξω με τεστ εγκυμοσύνης ή χοριακή αν είμαι έγκυος και από πότε μπορεί να γίνει αυτό? Πότε πρέπει να περιμένω περίοδο, θα δω κάποια ανωμαλία στην περίοδο μου? Τέλος, διάβασα για εξωμήτριο κύηση, κατά την οποία υπάρωνχει και περίοδος κανονικά, εξαιτίας του χαπιού. Ισχύει κάτι τέτοιο? Περιμένω την απάντησή σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ελπίζω να μπορείτε να με καθησυχάσετε!

Καλημέρα,

Βάσει των ημερομηνιών σας θα μπορούσε να υπάρξει εγκυμοσύνη γιατί από την 9η μέρα και μετά θεωρείστε πως βρίσκεστε σε γόνιμες μέρες. Παρόλα αυτά το αντισυλληπτικό που χρησιμοποιήσατε είναι πολύ αποτελεσματικό και επιπλέον το πήρατε νωρίς, πράγμα που αυξάνει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά επιτυχίας του. Η κατανάλωση αλκοόλ δε θα περίμενα να επηρεάσει ιδιαίτερα τη δράση του.
Περίοδο θα περιμένατε λογικά περί την 1/8 οπότε θα έλεγα για να είστε απολύτως βέβαιη να κάνετε μια εξέταση χοριακής εκείνη την ημέρα - όχι πιο πριν. Αν είναι αρνητική και σας έρθει περίοδος κανονικά εκείνη την εβδομάδα μπορείτε να ξεχάσετε το θέμα... Για τα υπόλοιπα που ρωτάτε θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε γιατί αφενός είναι σπάνια, αφετέρου ελέγχοντας τη χοριακή όπως σας ανέφερα δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάποια επιπλοκή και να περάσει απαρατήρητη.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 13:50
δηλ γιατρε μου λετε οτι καλα κανω κ τα περνω αλλα για ποσο καιρο ? Δεν καταλαβα τελικα κατα την διαρκεια που περνω τα cyclacur μπορω να μεινω εγκυος η μονι οταν τα σταματησω ? Συγνωμη ανα σας κουραζω αλλα δεν το καταλαβα στην απαντηση σας.

Συνήθως η διάρκεια τέτοιων αγωγών είναι γύρω στους 6 μήνες. Θεωρητικά επειδή το Cyclacur δεν είναι αντισυλληπτικό μπορείτε να μείνετε έγκυος και κατά τη διάρκεια της λήψης του, όμως περισσότερες πιθανότητες έχετε μετά τη διακοπή του.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
21-07-13, 14:04
Καλησπέρα κ. Μιχαλόπουλε,

Σε εξετάσεις κολπικού υγρού βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα. Συγκεκριμένα η τιμή είναι >= 10^5 ccu/ml. Ο γιατρός μου έγραψε μια αντιβίωση για 3 ημέρες (zinfect) καθώς και κολπική κρέμα (climycen 2%) για 7 ημέρες. Μου είπε να μην πάρει αντιβίωση ο συντροφός μου και επίσης δεν μου είπε να κάνω επαναληπτική καλλιέργεια μετά την αντιβίωση.

Θα ήθελα να μάθω αν αυτή η τιμή δεν θεωρείται αρκετά υψηλή ώστε να χρεάζεται επανεξέταση κλπ ή θα πρέπει να επιμείνω για επανεξέταση και να πάρει και ο σύντροφος μου αντιβίωση για παν ενδεχόμενο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα,

Η απάντηση εξαρτάται από το λόγο για τον οποίο έγινε η αρχική καλλιέργεια.
Αν το ουρεόπλασμα βρέθηκε τυχαία κατά τον ετήσιο έλεγχο τότε είναι συζητήσιμο κατά πόσο χρειάζεται καν να δοθεί αντιβίωση είτε σε εσάς είτε στο σύντροφό σας. Ο λόγος είναι ότι το ουρεόπλασμα είναι πολύ συνηθισμένος μικροοργανισμός και σπάνια προκαλεί συμπτώματα ή επιπλοκές.
Αν εντούτοις υπήρχαν συμπτώματα κολπίτιδας και η καλλιέργεια βγήκε θετική για ουρεόπλασμα, τότε χρειάζεται αγωγή και στους δυο συντρόφους αλλά και επανέλεγχος μετά 2 εβδομάδες. Η διαφορά οφείλεται στο ότι στην περίπτωση αυτή ο μικροοργανισμός προκαλεί πάθηση στη συγκεκριμένη γυναίκα οπότε πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι έχει αντιμετωπιστεί αλλά και ότι δε θα επαναμολυνθεί από το σύντροφό της.

Κορνηλια
22-07-13, 00:39
Καλημέρα,

Η απάντηση εξαρτάται από το λόγο για τον οποίο έγινε η αρχική καλλιέργεια.
Αν το ουρεόπλασμα βρέθηκε τυχαία κατά τον ετήσιο έλεγχο τότε είναι συζητήσιμο κατά πόσο χρειάζεται καν να δοθεί αντιβίωση είτε σε εσάς είτε στο σύντροφό σας. Ο λόγος είναι ότι το ουρεόπλασμα είναι πολύ συνηθισμένος μικροοργανισμός και σπάνια προκαλεί συμπτώματα ή επιπλοκές.
Αν εντούτοις υπήρχαν συμπτώματα κολπίτιδας και η καλλιέργεια βγήκε θετική για ουρεόπλασμα, τότε χρειάζεται αγωγή και στους δυο συντρόφους αλλά και επανέλεγχος μετά 2 εβδομάδες. Η διαφορά οφείλεται στο ότι στην περίπτωση αυτή ο μικροοργανισμός προκαλεί πάθηση στη συγκεκριμένη γυναίκα οπότε πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι έχει αντιμετωπιστεί αλλά και ότι δε θα επαναμολυνθεί από το σύντροφό της.

Βρέθηκε στον ετήσιο έλεγχο. Σας ευχαριστώ για την απάντηση, με κατατοπίσατε πλήρως.

katerinak
22-07-13, 10:19
Καλημέρα,

Θα συμφωνήσω απολύτως μαζί σας και καθόλου με το γιατρό σας!
Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον παρατεταμένο θηλασμό (και 6 μήνες δε θεωρείται καν μεγάλο διάστημα - υπάρχουν γυναίκες που θηλάζουν χρόνια) ανεξαρτήτως της ηλικίας σας. Αντιθέτως, επειδή ο θηλασμός προκαλεί ενός βαθμού ορμονική καταστολή συνδέεται με μειωμένα ποσοστά καρκίνου τόσο του μαστού όσο και της ωοθήκης. Δεν υπάρχει κανένας ιατρικός λόγος συνεπώς να θέλουμε να επανέλθει η περίοδος, αντιθέτως!

Επιπλέον, όπως πολύ σωστά λέτε, με την έναρξη στερεών τροφών η ανάγκη για θηλασμό μειώνεται και το πιθανότερο είναι πως έτσι κι αλλιώς η περίοδος θα επανέλθει από μόνη της σε λίγους μήνες.
Δυστυχώς επειδή στη χώρα μας ο θηλασμός δεν υποστηρίζεται καθόλου υπάρχει σοβαρή άγνοια από μερίδα συναδέλφων πάνω στο αντικείμενο.


ευχαριστω πολυ για την απαντηση! κ μια ακομα ερωτηση! επειδη εχω ινοαδενωματα που μεχρι τωρα τα παρατηρουμε απλα,μπορω να κανω υπερηχο τωρα με τον θηλασμο η οταν σταματησω;

georgia-kak
22-07-13, 22:24
Καλησπερα Σας Γιατρε... Εχω καποιες Αποριες...

1/7 πηγα και εκανα εξετασεις για θρομβοφιλια και εξετασεις για αντισωματα Σε νοσοκομειο.. τα αποτελεσματα ομως θα βγουν Αρχες αυγουστου..!!

Επισης εκανα και Ορμονικες εξτασεις την 4η μερα του κυκλου μου.. Και στις 25/7 θα κανω και την προγεστερονη...

Λοιπον τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...
Ε2=52 [φ.τ Παρ.Φαση 12-120 εκκρ 50-250 ωορ 100-500]
FSH=10,0 [φ.τ Παρ.Φαση 2-20 εκκρ 1,0-14,0 ]
LH= 8,5 [φ.τ Παρ.Φαση 1-15 εκκρ 0,7-20,0]
Προλακτινη= 9,5 [φ.τ 2-29]
DHEA-S=2,6 [φ.τ 1,2-5,0]
Τεστοστερονη Ολικη = 0,35 [φ.τ 0,1-0,9]
17-OH-PRG=4,2 [φ.τ Παρ.Φαση 0,1-1,2 εκκρ 1,0-5,2 ]

Ειναι καλες Γιατρε αυτες οι εξετασεις..?? η υπαρχει καποιο προβλημα..??

Επισης Μεθαυριο που θα παω να κανω την προγεστερονη, ζητησα απο την γιατρο που ερχετε στο χωριο μου να μου γραψει και τις εξεις
T3-T4-TSH-ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ-ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΚΧΑΡΟΥ-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΛΥΚΟΖΗς..
και ζητησα και αμη η οποια ομως δεν γραφετε... !!!

Βασικα ο λογος ειναι οτι θελω να κανω οτι εξετασεις πρεπει, που να τελειωνω με αυτα.. αυτος ο μηνας εχει αφιερωθει στο να δω εαν παιζει κατι για τις αποβολες μου...!!!

Θεωρειτε οτι δεν ειναι σωστο που ζητησα την ΑΜΗ επειδη ειμαι μικρη?? ειμαι 28 χρονων..!!!

Και επισης να σας πω οτι μικρη ειχα πολυκυστικες τωρα εχω μονο μορφη πολυκυστικων.. επισης ειμαι υγιεστατη, με πολυ καλες γενικες εξετασεις.. πολυ καλο αιματοκριτη [42], πολυ καλο σιδηρο..
Η οικογενεια του πατερα μου εχουν ολοι θυροειδη, εμενα η ft3 +ft4..ειναι μια χαρα.. ειναι περιττο που ζητησα να κανω την Τ3 και την Τ4 αφου οι αλλες ειναι καλες...?? TSH=1,5 , FT3=3,2 , FT4=1,5

Ανδρομέδα
23-07-13, 18:53
Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι
η πρωτη μου καισαρικη εγινε 24w6d με βαρος της μικρης 820γρ
η δευτερη εγινε 37w με βαρος του μικρου 2830γρ
τωρα μπαινω στον μηνα μου για το τριτο μου παιδακι κ ο γιατρος λεει να την βγαλουμε 38w4d. 22 αυγουστου δηλαδη ενω η μπεπα 31w3d ηταν ηδη 2200γρ, εκτος οτι φοβαμαι και οτι νιωθω οτι το σωμα μου δεν αντεχει τοσο μου φαινεται υπερβολικο να την βγαλουμε την 39η ουσιαστικα εβδομαδα ενω ειναι η τριτη μου καισαρικη σε 3 χρονια κ το βαρος της ξεπερνα κατα πολυ τα προηγουμενα 2 παιδια μου. Βεβαια η 38η βδομαδα πεφτει 15αυγουστο και υποψιαζομαι οτι ο γιατρος θα λειπει ασχετα που δεν το λεει. Εσας σας φαινεται φυσιολογικο η καλου κακου να παω να ζητησω κ μια δευτερη γνωμη? [οι εξετασεις μου μεχρι τωρα ηταν ολες αψογες με εξαιρεση την καμπυλη η οποια ναι μεν δεν ηταν παθολογικη αλλα ηταν οριακη και βαρος εχω παρει μονο 2,5 κιλα σε ολη την εγκυμοσυνη]

georgia-kak
26-07-13, 13:36
Καλησπερα Σας Γιατρε... Εχω καποιες Αποριες...

1/7 πηγα και εκανα εξετασεις για θρομβοφιλια και εξετασεις για αντισωματα Σε νοσοκομειο.. τα αποτελεσματα ομως θα βγουν Αρχες αυγουστου..!!

Επισης εκανα και Ορμονικες εξτασεις την 4η μερα του κυκλου μου.. Και στις 25/7 θα κανω και την προγεστερονη...

Λοιπον τα αποτελεσματα ειναι τα εξης...
Ε2=52 [φ.τ Παρ.Φαση 12-120 εκκρ 50-250 ωορ 100-500]
FSH=10,0 [φ.τ Παρ.Φαση 2-20 εκκρ 1,0-14,0 ]
LH= 8,5 [φ.τ Παρ.Φαση 1-15 εκκρ 0,7-20,0]
Προλακτινη= 9,5 [φ.τ 2-29]
DHEA-S=2,6 [φ.τ 1,2-5,0]
Τεστοστερονη Ολικη = 0,35 [φ.τ 0,1-0,9]
17-OH-PRG=4,2 [φ.τ Παρ.Φαση 0,1-1,2 εκκρ 1,0-5,2 ]

Ειναι καλες Γιατρε αυτες οι εξετασεις..?? η υπαρχει καποιο προβλημα..??

Επισης Μεθαυριο που θα παω να κανω την προγεστερονη, ζητησα απο την γιατρο που ερχετε στο χωριο μου να μου γραψει και τις εξεις
T3-T4-TSH-ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ-ΚΑΜΠΥΛΗ ΖΑΚΧΑΡΟΥ-ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΓΛΥΚΟΖΗς..
και ζητησα και αμη η οποια ομως δεν γραφετε... !!!

Βασικα ο λογος ειναι οτι θελω να κανω οτι εξετασεις πρεπει, που να τελειωνω με αυτα.. αυτος ο μηνας εχει αφιερωθει στο να δω εαν παιζει κατι για τις αποβολες μου...!!!

Θεωρειτε οτι δεν ειναι σωστο που ζητησα την ΑΜΗ επειδη ειμαι μικρη?? ειμαι 28 χρονων..!!!

Και επισης να σας πω οτι μικρη ειχα πολυκυστικες τωρα εχω μονο μορφη πολυκυστικων.. επισης ειμαι υγιεστατη, με πολυ καλες γενικες εξετασεις.. πολυ καλο αιματοκριτη [42], πολυ καλο σιδηρο..
Η οικογενεια του πατερα μου εχουν ολοι θυροειδη, εμενα η ft3 +ft4..ειναι μια χαρα.. ειναι περιττο που ζητησα να κανω την Τ3 και την Τ4 αφου οι αλλες ειναι καλες...?? TSH=1,5 , FT3=3,2 , FT4=1,5


Καλημερα Γιατρε.... Λοιπον πηρα και τις υπολοιπες...
προγεστερονη =7,51
Τ3= 1,2
Τ4=7,9
TSH=1,85
Τελικα αξιζει να κανω την ΑΜΗ...??

Επισης Γιατρε μου πηρα τηλεφωνο να δω αν ειναι ετοιμες οι εξετασεις θρομβοφιλιας.. Μου ειπαν οτι καποια αποτελεσματα βγηκαν αμφιβολα και θα πρεπει να τα επαναλλαβω... !!!
η γιατρος μου μου ειπε οτι το αμφιβολλο αποτελεσμα δικαιολογει την αποβολη μου την 12η βδομαδα.. Εσεις τι πιστευετε...?? ισχυει αυτο...???

Γιώργος Μιχαλόπουλος
27-07-13, 09:15
ευχαριστω πολυ για την απαντηση! κ μια ακομα ερωτηση! επειδη εχω ινοαδενωματα που μεχρι τωρα τα παρατηρουμε απλα,μπορω να κανω υπερηχο τωρα με τον θηλασμο η οταν σταματησω;

Καλημέρα,

Τα ινοαδενώματα συχνά μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού για να επανέλθουν στο αρχικό τους μέγεθος όταν αυτός σταματήσει. Εφόσον μέχρι στιγμής δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας από την εμφάνιση των ινοαδενωμάτων σας θα πρότεινα να αναβάλλετε τον έλεγχο μέχρι να σταματήσετε το θηλασμό. Έτσι και ο έλεγχος θα είναι πιο αξιόπιστος και θα αποφύγετε πιθανή ανησυχία χωρίς λόγο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
27-07-13, 09:32
Καλησπερα, θα ηθελα την γνωμη σας σε κατι
η πρωτη μου καισαρικη εγινε 24w6d με βαρος της μικρης 820γρ
η δευτερη εγινε 37w με βαρος του μικρου 2830γρ
τωρα μπαινω στον μηνα μου για το τριτο μου παιδακι κ ο γιατρος λεει να την βγαλουμε 38w4d. 22 αυγουστου δηλαδη ενω η μπεπα 31w3d ηταν ηδη 2200γρ, εκτος οτι φοβαμαι και οτι νιωθω οτι το σωμα μου δεν αντεχει τοσο μου φαινεται υπερβολικο να την βγαλουμε την 39η ουσιαστικα εβδομαδα ενω ειναι η τριτη μου καισαρικη σε 3 χρονια κ το βαρος της ξεπερνα κατα πολυ τα προηγουμενα 2 παιδια μου. Βεβαια η 38η βδομαδα πεφτει 15αυγουστο και υποψιαζομαι οτι ο γιατρος θα λειπει ασχετα που δεν το λεει. Εσας σας φαινεται φυσιολογικο η καλου κακου να παω να ζητησω κ μια δευτερη γνωμη? [οι εξετασεις μου μεχρι τωρα ηταν ολες αψογες με εξαιρεση την καμπυλη η οποια ναι μεν δεν ηταν παθολογικη αλλα ηταν οριακη και βαρος εχω παρει μονο 2,5 κιλα σε ολη την εγκυμοσυνη]

Καλημέρα,

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το έμβρυο ωφελείται από την παραμονή του στη μήτρα μέχρι να συμπληρωθούν τουλάχιστον 39 εβδομάδες. Ειδικά από άποψης αναπνευστικής δυσχέρειας υπάρχει μετρήσιμη βελτίωση των ποσοστών νεογνών που εισάγονται στη Μονάδα Νεογνών για κάθε εβδομάδα που συνεχίζεται η κύηση μέχρι τις 39.

Λόγω αυτού, σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει άλλη ιατρική ένδειξη, δύσκολα θα σας σύστηνα να γεννήσετε νωρίτερα από τις 38+4 που σας προτείνει ο γιατρός σας. Καταλαβαίνω βέβαια πως το βάρος του εμβρύου σας τρομάζει - και όντως η μικρή είναι βαρύτερη από τα μεγαλύτερα παιδιά σας - όμως το βάρος του εμβρύου δεν έχει απαραίτητα σχέση με την ωριμότητά του. Μπορεί δηλαδή ένα βαρύ νεογνό 37 εβδομάδων να αντιμετωπίσει δυσκολίες (συνήθως αναπνευστικές και ρύθμισης του σακχάρου του) όταν γεννηθεί, ενώ ένα ελαφρύτερο 39 εβδομάδων να μην έχει τέτοια προβλήματα. Αυτό για το οποίο πάντως μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η μήτρα σας είναι απίθανο να έχει πρόβλημα να φιλοξενήσει το μωρό σας για όσο κι αν χρειαστεί.

Θα σας συμβούλευα να συζητήσετε τους προβληματισμούς σας με τον ίδιο το γιατρό σας και να βρείτε μια συμβιβαστική λύση. Αμφιβάλλω ότι μια ακόμη γνώμη θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι να κάνετε, το πιθανότερο να σας μπερδέψει περισσότερο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
27-07-13, 10:11
Καλημερα Γιατρε.... Λοιπον πηρα και τις υπολοιπες...
προγεστερονη =7,51
Τ3= 1,2
Τ4=7,9
TSH=1,85
Τελικα αξιζει να κανω την ΑΜΗ...??

Επισης Γιατρε μου πηρα τηλεφωνο να δω αν ειναι ετοιμες οι εξετασεις θρομβοφιλιας.. Μου ειπαν οτι καποια αποτελεσματα βγηκαν αμφιβολα και θα πρεπει να τα επαναλλαβω... !!!
η γιατρος μου μου ειπε οτι το αμφιβολλο αποτελεσμα δικαιολογει την αποβολη μου την 12η βδομαδα.. Εσεις τι πιστευετε...?? ισχυει αυτο...???

Καλημέρα,

Οι εξετάσεις που παραθέτετε δεν δίνουν κάποια ένδειξη που να εξηγεί το ιστορικό αποβολής.

Η ΑΜΗ, δεδομένου του υψηλού κόστους της, θεωρώ ότι είναι μάλλον περιττή στην περίπτωσή σας πρωτίστως λόγω ηλικίας. Επιπλέον η βασική χρησιμότητά της είναι σε περιπτώσεις δυσκολίας σύλληψης, όχι σε αποβολές, επειδή στοχεύει στην αξιολόγηση του αναπαραγωγικού δυναμικού μιας γυναίκας (της "ποιότητας" δηλαδή των ωαρίων).

Για τις εξετάσεις θρομβοφιλίας θα σας συμβούλευα να περιμένετε τα επαναληπτικά αποτελέσματα. "Αμφίβολα" δε σημαίνει παθολογικά και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται βεβαιότητα, η υποψία δεν αρκεί. Το ότι η θρομβοφιλία έχει συσχετιστεί με αποβολές είναι αδιαμφισβήτητο, πριν όμως θεωρήσουμε ότι ευθύνεται και για τη δική σας χρειάζεται να υπάρχει οριστική διάγνωση. Αναμένετε λοιπόν...

georgia-kak
28-07-13, 09:37
Καλημέρα,

Οι εξετάσεις που παραθέτετε δεν δίνουν κάποια ένδειξη που να εξηγεί το ιστορικό αποβολής.

Η ΑΜΗ, δεδομένου του υψηλού κόστους της, θεωρώ ότι είναι μάλλον περιττή στην περίπτωσή σας πρωτίστως λόγω ηλικίας. Επιπλέον η βασική χρησιμότητά της είναι σε περιπτώσεις δυσκολίας σύλληψης, όχι σε αποβολές, επειδή στοχεύει στην αξιολόγηση του αναπαραγωγικού δυναμικού μιας γυναίκας (της "ποιότητας" δηλαδή των ωαρίων).

Για τις εξετάσεις θρομβοφιλίας θα σας συμβούλευα να περιμένετε τα επαναληπτικά αποτελέσματα. "Αμφίβολα" δε σημαίνει παθολογικά και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται βεβαιότητα, η υποψία δεν αρκεί. Το ότι η θρομβοφιλία έχει συσχετιστεί με αποβολές είναι αδιαμφισβήτητο, πριν όμως θεωρήσουμε ότι ευθύνεται και για τη δική σας χρειάζεται να υπάρχει οριστική διάγνωση. Αναμένετε λοιπόν...


Καλημερα Γιατρε.. ωραια καταλαβα...!!
η γιατρος μου μου ειπε οτι επειδη το εχασα την 12η βδομαδα το μωρο, και συγκεκριμενα για να καταλαβετε... Πηγα 3 μερες πριν την αυχνικη διαφανεια για τον κλασικο ελεγχο, και την ωρα που καναμε υπερυχο σταματησε η καρδια του.. δηλαδη δεν ηταν οτι ειχε πεθανει μια δυο βδομαδες πριν.. ειχε πεθανει εκεινη την μερα.. λογο οτι ηταν μεγαλο.. και λογο οτι εγινε τοτε, η γιατρος μου ειπε οτι το ποιο πιθανο ειναι να φταιει αυτο...!!
εχω ομως αλλη μια απορια.. εδω που ειμαι επειδη τις εξετασεις τις κανω σε μεγαλο γενικο νοσοκομειο, κανουν ενα μηνα να βγουν.. εμεις θα παμε αυριο να ξανακανουμε επανελεγχο, Αν ωστοσο ομως ειμαι εγκυος.. τοτε τι γινετε..??? περιμενουμε να βγουν τα αποτελεσματα..?? η κανουμε κατι λογο αμφιβολλου αποτελλεσματος.. ???
Αυριο που θα παρω τα αποτελεσματα θα σας τα παραθεσω..!!!

daskala
28-07-13, 14:10
Καλημέρα,

Τα αποτελέσματα που αναφέρετε είναι όντως συνολικά εντός φυσιολογικών ορίων αν και μάλλον οριακά. Με απλά λόγια, αν και θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα εντούτοις δεν είναι τέτοια που να αποκλείουν τη φυσική σύλληψη. Προσωπικά θα θεωρούσα χρήσιμο να επαναληφθεί το σπερμοδιάγραμμα, όχι για να μετρηθεί ο χρόνος ζωής (η ζωτικότητα όπως λέγεται) αλλά για να επιβεβαιωθεί ότι το αποτέλεσμα ήταν αντιπροσωπευτικό της ποιότητας σπέρματος του συζύγου.

Η μέτρηση της ζωτικότητας δεν αποτελεί παράμετρο που συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και πιθανώς γι'αυτό και δε μετρήθηκε. Δεν μετράται ο συνολικός αριθμός ωρών επιβίωσης αλλά το ποσοστό σπερματοζωαρίων που παραμένουν ζωντανά μετά από μία ώρα. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει αν και συμβάλλει και αυτή η παράμετρος στη συνολική αξιολόγηση του δείγματος.
Σας ευχαριστω! Κατα τη γνωμη σας χρειαζεται βελτιωση στην κινητικοτητα, στον αριθμο η καπου αλλου; Και με ποιον τροπο μπορει να βελτιωθει; Τι ακριβως συστηνετε για τη βελτιωση του; Μηπως να καναμε καλλιεργεια για τυχον μικροβιο;

georgia-kak
30-07-13, 08:35
Καλημερα Κε Μιχαλοπουλε... Χρειαζομαι τα Φωτα σας... Εχτες πηρα τα αποτελεσματα Για την Θρομβοφιλια που εκανα...την γιατρο μου θα την δω σημερα.. ομως απο εκει που τις πηρα (το Βενιζελειο στο Ηρακλειο) η γιατρος μου ειπε οτι θα χρειαστω ενεσουλες.. και οτι εχω παθολογικη Θρομβοφιλια και μια ταση για αιμοραγια... Κατι το οποιο ομως ειναι σπανιο.. αλλα εγω το εχω... !!! Το ιδιο μου ειπε και μια αιματολογος εκει...

PT ασθενους=12,8 sec φ.τ 11-14
INR=1,1 φ.τ 1-1,3
APTT ασθενους=38,7 sec φ.τ 25-35
Ινωδογονο=264,1 φ.τ 180-400
D-DIMERS= 0,3 φ.τ 0-5
FVIII:c = 78,5% φ.τ 50-140
vWFAG = 78,5% φ.τ 50-160
Rcof=77,0% φ.τ 50-140
FIX = 64,0% φ.τ 60-140
FXI= 75,7% φ.τ 60-140
FXII=47,3% φ.τ 60-140
Πρωτεινη C:c= 101,9% φ.τ 75-140
AT III: C= 96% φ.τ 75-140

Πρωτεινη S:c =39,6% φ.τ 65-180
APC- resistance = 3,7 φ.τ >1,5
Ομοκυστεινη= 10,6 φ.τ <11,5
Αντιπυκτικα Λυκου = 0,96
FV Leiden= Φυσιολογικος
G20210A FII= Φυσιολογικος
ΜΤΗFR = Ετεροζυγος


Εναντι Καρδιολιπινης IgG= 3,5 φ.τ <15 αρνητικο
Εναντι Καρδιολιπινης IgM= 7,7 φ.τ <12,5 αρνητικο
Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgG = 6,0 φ.τ <25
Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgM = 8,8 φ.τ<25

Εναντι B2-GPI IgG = 6,4 φ.τ <20

Εναντι B2-GPI IgM = 3,9 φ.τ <20


Εσεις τι λετε για αυτο...?? τι πιστευετε...?? ειναι ετσι...??? Δηλαδη εχω θεμα με την Θρομβοφιλια...?? και αν ναι.. εσεις τι θα κανατε..??
Να σας υπενθυμισω οτι εχω και πολυ χαμηλη προγεστερονη.. και θα χρειαστω βοηθεια... εσεις τι θεραπεια θα δινατε....???

tonkoukou
31-07-13, 19:33
Όταν έχετε το αποτέλεσμα της βιοψίας μπορείτε να μου γράψετε τι ακριβώς λέει για να σας συμβουλέψω περαιτέρω.
ΓΙΑΤΡΕ καλησπερα και παλι.η βιοψια βγηκε και δεν εδειξε καποια κακοηθια απο οτι μου ειπε ο γιατρος και μου ειπε πως μολις γυρισω απο διακοπες να κανω loop λειζερ για να δουμε στο βαθος του τραχηλου επειδη υπαρχουν τα 31,51,66 που ειναι υψηλου κινδυνου.εγω απο οσες γνωστες μου ξερω που εχουν κονδυλωματα ουτε την εξεταση dna εχουν κανει και απλως το παρακολουθουν με τεστ παπ.του το ειπα και μου ειπε οτι ειναι επειφανειακο εμεισ θελουμε να δουμε μεσα στο τραχηλο.υπ οψιν στο τεστ παπ δεν φανηκε τιποτα εκτος απο τραχηλιτιδα.ειναι υπερβολικος?ευχαριστω

BusyBee
01-08-13, 09:51
Καλημέρα γιατρέ, έχω δύο ερωτήσεις..

Στην χτεσινή μου επίσκεψη στο γυναικολόγο (39 εβδομάδων + 2 ημερών), με εξέτασε κολπικά. Είπε ότι ο τράχηλος έχει εξαλειφθεί αρκετά, έχω μία μικρή διαστολή, και το κεφαλάκι του μωρού είναι χαμηλά. Μάλιστα κατάλαβα ότι έκανε με το δάχτυλό του κύκλους γύρω από το κεφαλάκι του. Σαν να ήταν το δάχτυλό του ο δείκτης ενός ρολογιού και γύριζε γύρω-γύρω. Τον ρώτησα και μου είπε ότι ελέγχει την θέση του μωρού. Η όλη εξέταση ήταν παντελώς ανώδυνη και ούτε είχα καμία ενόχληση μετά.

Επεσήμανε το γεγονός ότι το περίνεο είναι πολύ σκληρό και θα πρέπει να κάνω μασάζ καθημερινά για να χαλαρώσει. Μάλιστα με ρώτησε για την γυμναστική που κάνω. Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία μου συνάντηση με την μαία, ενώ την ρώτησα για το μασάζ αυτό, μου είπε να μην με απασχολεί και ότι θα το κάνει εκείνη την ημέρα του τοκετού. Την πήρα τηλ πάλι χτες, μετά τον γιατρό, να της πω την οδηγία του για το μασάζ και με καθησύχασε πάλι να μην με απασχολεί ιδιαίτερα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Ποια είναι η σημασία αυτού του μασάζ στο περίνεο; Τι δυσκολία ενδέχεται να υπάρχει από το σκληρό περίνεο και τι κέρδος έχω από το μασάζ;

Επειδή μέσω αυτού εδώ του φόρουμ έχω «πονηρευτεί», υποψιάζομαι ότι ο γιατρός προσπάθησε να κάνει κάποια παρεμβασούλα χτες για να επισπεύσει την έναρξη του τοκετού, καθώς δεν έχω κανένα σοβαρό σύμπτωμα ως τώρα και το μωρό είναι ήδη μεγαλούτσικο. Όχι ότι παραπονιέμαι, απλώς σε δεύτερο χρόνο αναρωτιέμαι και έχω την περιέργεια.

Σας ευχαριστώ θερμά!

:)

emma.c
02-08-13, 09:46
Καλημέρα σας. Βρίσκομαι στην 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και όλα βαίνουν καλά έως τώρα. Ίσως είναι λίγο νωρίς να προβληματίζομαι, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό: Είμαι 39 ετών, 2η εγκυμοσύνη και όταν γεννήσω μόλις που θα έχω κλείσει τα 40.Ο γιατρός μου δεν μου προτείνει καν να κάνω την εξέταση της αυχενικής και τον αιματολογικό έλεγχο, αλλά θα με "πάει" κατευθείαν για την αμνιοπαρακέντηση στην 16η εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της αυχενικής ο κίνδυνος για τις ανωμαλίες υφίσταται. Το δέχομαι, αλλά ο κίνδυνος μιας τέτοιας επεμβατικής μεθόδου με κάνει να θέλω να το σκεφτώ ξανά. Θα ήταν πολύτιμη για μένα η άποψή σας.

ZA25
02-08-13, 15:06
Καλησπέρα,

Προσωπικά θεωρώ τη θερμομέτρηση αναξιόπιστο τρόπο πρόβλεψης της ωορρηξίας.
Τα καφέ είναι "μέρος" του προηγούμενου κύκλου και είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν τις τελευταίες λίγες μέρες. Συνεπώς πρώτη μέρα του κύκλου είναι η ημέρα 4 στον πίνακά σας. Βάσει του LH test η ωορρηξία σας έγινε τη 18η ημέρα (21 στον πίνακα), οπότε η επόμενη περίοδος ήρθε περίπου 14 ημέρες αργότερα (ημερα 35 στον πίνακα).
Άρα βάσει του πίνακα ο κύκλος σας είναι περί τις 31-32 ημέρες και η ωορρηξία σας γίνεται περί την 18η ημέρα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιβεβαιώσετε αυτό τον υπολογισμό τον επόμενο μήνα με LH test και αν οι ημερομηνίες ταυτίζονται να προσπαθήσετε για εγκυμοσύνη με αυτά τα δεδομένα.
Και πετάξετε το θερμόμετρο...

Σας ευχαριστω πολύ για την απάντησή σας γιατρε. Θα ήθελα να σας ρωτησω κάτι ακόμα. Σε αυτό το κύκλο οι 3 μέρες εγιναν έξι και τελικά σημερα ήρθε αίμα. Λογω στρες υποθέτω καθυστερησε λίγο η ωορηξια μου η οποία μαλλον έγινε 23η μερα (22η μερα ειχα 20,5 χιλ ωοθηλάκιο, με υπερηχογράφημα και ενδομητριο 8,3 χιλ).την 30η ημερα μια βδομάδα μετα εκανα εξεταση προγεστρεόνης η οποία ήταν 17,95...

Ο γυναικολόγος μου επιμένει ότι απο τα καφε αρχιζει ο κύκλος και οτι στην τιμη προγεστερονης κλπ δεν δινει σημασία. Τον ρωτησα μηπως εχω ωχρινική ανεπερκεια και μου απαντησε ότι αμφισβητειται .Υπερηχογραφηκα βλέπει πολυκυστικές αλλα δεν του φαινεται για το συνδρομο για δεν εχω ακμη υπερτριχωση κλπ εξετασεις σακχαρου καμπυλης, εξετ ινσουλινης και καμπυλη ινσουλινης φυσιολογικες. Δόξα τω Θεω ο κύκλος μου ειναι συνηθως μεσα στις 35. Σπανια να ξεφυγει μεχρι 3 μερες απο τις 35. Επίσης, μου λεει ειμαι δυο μηνες μετα τον αποθηλασμο να περιμενω ενα εξαμηνο χωρις αγχος κλπ και αν δεν μεινω εγκυος να δουμε και οτι αφου εμεινα την πρωτη φορα Δόξα τω Θεώ αμεσως μετα απο τη διακοπη αντισυλληπτικων και ειμαι 29 ετων θα ξαναμεινω..Για εξετάσεις μου ειπε δεν εχει νοημα σε μια γυναικα που μολις βγηκε απο τη γαλουχια.Δωσε χρόνο.Ωορρηξία μου ειπε κανω και οτι να ανησυχώ μόνο αν δεν ερχεται ουτε καφε μεχρι τις 40 μερες και τοτε να τον παιρνω τηλ.


Πηρα ομως και μια δευτερη γνωμη .Βλέπει χαμηλη την προγεστερόνη και απο εκει εξηγειται το καφε πριν την περίοδο και οτι ειναι ανεπαρκεια ωχρου σωματιου αλλά συμφωνει οτι ειναι μονο δυο μηνες που αποθηλασα και να δωσω χρονο στον οργανισμό μου.Επίσης μου ειπε οτι μπορω και ετσι να μεινω εγγυος δεν μου προτεινε θεραπεια κλπ και οτι κανονικά η πρωτη μερα υπολογιζεται οταν ερθει το αιμα...

Εμένα τωρα σε αυτο το κυκλο καφε ειχα την 32η μερα εως την 38η μερα και αιμα την 39η....

Η τιμη της προγεστερόνης ειναι φυσιολογική?συμβαινει κατι τέτοιο δυο μηνες μετα τον αποθηλασμο?Αυτο το μηνα που οι μερες των καφε αυξηθηκαν ειναι φυσιολογικο?

Σας ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-08-13, 00:08
Καλημερα Κε Μιχαλοπουλε... Χρειαζομαι τα Φωτα σας... Εχτες πηρα τα αποτελεσματα Για την Θρομβοφιλια που εκανα...την γιατρο μου θα την δω σημερα.. ομως απο εκει που τις πηρα (το Βενιζελειο στο Ηρακλειο) η γιατρος μου ειπε οτι θα χρειαστω ενεσουλες.. και οτι εχω παθολογικη Θρομβοφιλια και μια ταση για αιμοραγια... Κατι το οποιο ομως ειναι σπανιο.. αλλα εγω το εχω... !!! Το ιδιο μου ειπε και μια αιματολογος εκει...

PT ασθενους=12,8 sec φ.τ 11-14
INR=1,1 φ.τ 1-1,3
APTT ασθενους=38,7 sec φ.τ 25-35
Ινωδογονο=264,1 φ.τ 180-400
D-DIMERS= 0,3 φ.τ 0-5
FVIII:c = 78,5% φ.τ 50-140
vWFAG = 78,5% φ.τ 50-160
Rcof=77,0% φ.τ 50-140
FIX = 64,0% φ.τ 60-140
FXI= 75,7% φ.τ 60-140
FXII=47,3% φ.τ 60-140
Πρωτεινη C:c= 101,9% φ.τ 75-140
AT III: C= 96% φ.τ 75-140

Πρωτεινη S:c =39,6% φ.τ 65-180
APC- resistance = 3,7 φ.τ >1,5
Ομοκυστεινη= 10,6 φ.τ <11,5
Αντιπυκτικα Λυκου = 0,96
FV Leiden= Φυσιολογικος
G20210A FII= Φυσιολογικος
ΜΤΗFR = Ετεροζυγος


Εναντι Καρδιολιπινης IgG= 3,5 φ.τ <15 αρνητικο
Εναντι Καρδιολιπινης IgM= 7,7 φ.τ <12,5 αρνητικο
Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgG = 6,0 φ.τ <25
Εναντι Φωσφατιδυλσερινης IgM = 8,8 φ.τ<25

Εναντι B2-GPI IgG = 6,4 φ.τ <20

Εναντι B2-GPI IgM = 3,9 φ.τ <20


Εσεις τι λετε για αυτο...?? τι πιστευετε...?? ειναι ετσι...??? Δηλαδη εχω θεμα με την Θρομβοφιλια...?? και αν ναι.. εσεις τι θα κανατε..??
Να σας υπενθυμισω οτι εχω και πολυ χαμηλη προγεστερονη.. και θα χρειαστω βοηθεια... εσεις τι θεραπεια θα δινατε....???



Καλησπέρα,

Πράγματι οι εξετάσεις σας δείχνουν διαταραχή της πήξης του αίματος. Εν τάχει το αίμα σας φαίνεται να έχει αφενός την τάση να μην πήζει όσο γρήγορα θα έπρεπε, αφετέρου έχετε προδιάθεση να δημιουργούνται θρόμβοι.
Το αν χρειάζεστε ηπαρίνη ή όχι είναι απόφαση Αιματολόγου και όχι Γυναικολόγου και θα σας συμβούλευα να συζητήσετε το θέμα αναλυτικά με ειδικό ώστε να σας εξηγήσει την ακριβή σημασία των αποτελεσμάτων.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-08-13, 00:41
Καλημέρα γιατρέ, έχω δύο ερωτήσεις..

Στην χτεσινή μου επίσκεψη στο γυναικολόγο (39 εβδομάδων + 2 ημερών), με εξέτασε κολπικά. Είπε ότι ο τράχηλος έχει εξαλειφθεί αρκετά, έχω μία μικρή διαστολή, και το κεφαλάκι του μωρού είναι χαμηλά. Μάλιστα κατάλαβα ότι έκανε με το δάχτυλό του κύκλους γύρω από το κεφαλάκι του. Σαν να ήταν το δάχτυλό του ο δείκτης ενός ρολογιού και γύριζε γύρω-γύρω. Τον ρώτησα και μου είπε ότι ελέγχει την θέση του μωρού. Η όλη εξέταση ήταν παντελώς ανώδυνη και ούτε είχα καμία ενόχληση μετά.

Επεσήμανε το γεγονός ότι το περίνεο είναι πολύ σκληρό και θα πρέπει να κάνω μασάζ καθημερινά για να χαλαρώσει. Μάλιστα με ρώτησε για την γυμναστική που κάνω. Παρ’ όλα αυτά, στην τελευταία μου συνάντηση με την μαία, ενώ την ρώτησα για το μασάζ αυτό, μου είπε να μην με απασχολεί και ότι θα το κάνει εκείνη την ημέρα του τοκετού. Την πήρα τηλ πάλι χτες, μετά τον γιατρό, να της πω την οδηγία του για το μασάζ και με καθησύχασε πάλι να μην με απασχολεί ιδιαίτερα.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
Ποια είναι η σημασία αυτού του μασάζ στο περίνεο; Τι δυσκολία ενδέχεται να υπάρχει από το σκληρό περίνεο και τι κέρδος έχω από το μασάζ;

Επειδή μέσω αυτού εδώ του φόρουμ έχω «πονηρευτεί», υποψιάζομαι ότι ο γιατρός προσπάθησε να κάνει κάποια παρεμβασούλα χτες για να επισπεύσει την έναρξη του τοκετού, καθώς δεν έχω κανένα σοβαρό σύμπτωμα ως τώρα και το μωρό είναι ήδη μεγαλούτσικο. Όχι ότι παραπονιέμαι, απλώς σε δεύτερο χρόνο αναρωτιέμαι και έχω την περιέργεια.

Σας ευχαριστώ θερμά!

:)

Καλησπέρα,

Αυτό που περιγράφετε κατά την εξέτασή σας κατά πάσα πιθανότητα ήταν δακτυλική αποκόλληση υμένων, δηλαδή μια προσπάθεια να "ξεκολλήσουμε" το σάκο από το τοίχωμα της μήτρας στην περιοχή γύρω από το έσω στόμιο του τραχήλου. Αυτό μπορεί να συμβάλει στο να ξεκινήσει ο τοκετός νωρίτερα γιατί με την αποκόλληση εκλύονται ορμόνες που θεωρητικά επισπεύδουν την ωρίμανση του τραχήλου. Αν και γενικά πρόκειται για ήπια παρέμβαση εξακολουθεί να είναι παρέμβαση - ως εκ τούτου κατά τη γνώμη μου σαφώς και θα έπρεπε να είχατε όχι απλώς ενημερωθεί σχετικά αλλά να είχε ζητηθεί προηγουμένως η άδειά σας. Ξέρω βέβαια ότι σε αυτή την τρελή χώρα ο καθένας κάνει ό,τι θέλει οπότε δεν επεκτείνομαι περαιτέρω...

Σχετικά με το μασάζ του περινέου η λογική πίσω του είναι η χαλάρωση των ιστών (ειδικά των μυών) ώστε κατά τον τοκετό να μπορούν να "τεντώσουν" ευκολότερα και να αποφευχθεί η ρήξη (το σκίσιμο). Δεν είναι κακό να το κάνετε από τώρα αλλά μη σας γίνεται και άγχος. Εφόσον θα σας βοηθήσει η μαία σας σχετικά κατά την ώρα του τοκετού πιθανότατα αυτό θα είναι αρκετό. Από κει και πέρα ό,τι παραπάνω κάνετε από πριν προς όφελός σας θα είναι.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-08-13, 01:24
Καλημέρα σας. Βρίσκομαι στην 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και όλα βαίνουν καλά έως τώρα. Ίσως είναι λίγο νωρίς να προβληματίζομαι, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε αυτό: Είμαι 39 ετών, 2η εγκυμοσύνη και όταν γεννήσω μόλις που θα έχω κλείσει τα 40.Ο γιατρός μου δεν μου προτείνει καν να κάνω την εξέταση της αυχενικής και τον αιματολογικό έλεγχο, αλλά θα με "πάει" κατευθείαν για την αμνιοπαρακέντηση στην 16η εβδομάδα. Ο λόγος είναι ότι ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της αυχενικής ο κίνδυνος για τις ανωμαλίες υφίσταται. Το δέχομαι, αλλά ο κίνδυνος μιας τέτοιας επεμβατικής μεθόδου με κάνει να θέλω να το σκεφτώ ξανά. Θα ήταν πολύτιμη για μένα η άποψή σας.

Καλησπέρα,

Κίνδυνος ανωμαλιών υπάρχει σε κάθε εγκυμοσύνη. Αυτό που αυξάνει με την ηλικία της μητέρας είναι η συχνότητα των συνδρόμων (όπως το Down) και όχι όλες οι ανωμαλίες ανεξαιρέτως. Αυτή η αύξηση λαμβάνεται υπόψη όταν δίνεται η πιθανότητα ύπαρξης κάποιου συνδρόμου κατά τον έλεγχο πρώτου τριμήνου. Για να υπολογιστεί το ποσοστό κινδύνου συνυπολογίζονται τόσο τα υπερηχογραφικά ευρήματα όσο και η ηλικία της μητέρας και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Συνεπώς λέγοντας πως ό,τι κίνδυνο κι αν βγάλει ο έλεγχος πρώτου τριμήνου πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση γιατί η κύηση είναι υψηλού κινδύνου αγνοούμε ουσιαστικά πώς υπολογίζεται αυτός ο κίνδυνος. Προσωπικά θεωρώ ότι σαφώς και έχει νόημα να γίνει ο έλεγχος 1ου τριμήνου και αν αυτός δείξει υψηλό ποσοστό τότε μόνο να γίνει αμνιοπαρακέντηση - ακριβώς γιατί η αμνιοπαρακέντηση είναι μέθοδος επεμβατική και φέρει τον κίνδυνο αποβολής.

Η απόφαση φυσικά είναι προσωπική για το κάθε ζευγάρι. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι η πορεία που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς και μόνο - δεν υπάρχουν ούτε απολύτως σωστές ούτε απολύτως λάθος προσεγγίσεις.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-08-13, 01:41
ΓΙΑΤΡΕ καλησπερα και παλι.η βιοψια βγηκε και δεν εδειξε καποια κακοηθια απο οτι μου ειπε ο γιατρος και μου ειπε πως μολις γυρισω απο διακοπες να κανω loop λειζερ για να δουμε στο βαθος του τραχηλου επειδη υπαρχουν τα 31,51,66 που ειναι υψηλου κινδυνου.εγω απο οσες γνωστες μου ξερω που εχουν κονδυλωματα ουτε την εξεταση dna εχουν κανει και απλως το παρακολουθουν με τεστ παπ.του το ειπα και μου ειπε οτι ειναι επειφανειακο εμεισ θελουμε να δουμε μεσα στο τραχηλο.υπ οψιν στο τεστ παπ δεν φανηκε τιποτα εκτος απο τραχηλιτιδα.ειναι υπερβολικος?ευχαριστω

Καλησπέρα,

Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω ούτε κι εγώ τη λογική του γιατρού σας. Η κολποσκόπηση χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και από αυτά που μου περιγράφετε αρχίζω να αμφιβάλλω ότι ο γιατρός σας την έχει... Εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν σας εξήγησε ή δεν καταλάβατε. Πάντως όπως έχει το πράγμα προσωπικά θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ πριν κάνετε μια τέτοια θεραπεία. Για να το πω κι αλλιώς, αν σας λέγαμε να σας κόψουμε το δάχτυλο από τώρα, αν και δεν έχει τίποτα, γιατί ίσως πάθει κάτι στο μέλλον θα δεχόσασταν;

Επειδή το loop τραχήλου είναι μια ακρωτηριαστική επέμβαση δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ελαφρά την καρδία. Θα σας συμβούλευα λοιπόν πριν κάνετε ο,τιδήποτε να πάρετε τις εξετάσεις σας και να σας δει γυναικολόγος με εξειδίκευση στην κολποσκόπηση. Αν υπάρχει παθολογία φυσικά και να γίνει θεραπεία, όχι όμως στα τυφλά, ειδικά όταν ως τώρα απ'όσο καταλαβαίνω οι εξετάσεις σας δεν έδειξαν ουσιαστικά τίποτα.

emma.c
03-08-13, 09:56
Καλησπέρα,

Κίνδυνος ανωμαλιών υπάρχει σε κάθε εγκυμοσύνη. Αυτό που αυξάνει με την ηλικία της μητέρας είναι η συχνότητα των συνδρόμων (όπως το Down) και όχι όλες οι ανωμαλίες ανεξαιρέτως. Αυτή η αύξηση λαμβάνεται υπόψη όταν δίνεται η πιθανότητα ύπαρξης κάποιου συνδρόμου κατά τον έλεγχο πρώτου τριμήνου. Για να υπολογιστεί το ποσοστό κινδύνου συνυπολογίζονται τόσο τα υπερηχογραφικά ευρήματα όσο και η ηλικία της μητέρας και τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων.

Συνεπώς λέγοντας πως ό,τι κίνδυνο κι αν βγάλει ο έλεγχος πρώτου τριμήνου πρέπει να γίνει αμνιοπαρακέντηση γιατί η κύηση είναι υψηλού κινδύνου αγνοούμε ουσιαστικά πώς υπολογίζεται αυτός ο κίνδυνος. Προσωπικά θεωρώ ότι σαφώς και έχει νόημα να γίνει ο έλεγχος 1ου τριμήνου και αν αυτός δείξει υψηλό ποσοστό τότε μόνο να γίνει αμνιοπαρακέντηση - ακριβώς γιατί η αμνιοπαρακέντηση είναι μέθοδος επεμβατική και φέρει τον κίνδυνο αποβολής.

Η απόφαση φυσικά είναι προσωπική για το κάθε ζευγάρι. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι η πορεία που θα ακολουθήσετε εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς και μόνο - δεν υπάρχουν ούτε απολύτως σωστές ούτε απολύτως λάθος προσεγγίσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εύλογα λοιπόν εγώ τώρα δεν θα πρέπει να αναρωτιέμαι γιατί δεν συγκλίνουν οι απόψεις των γιατρών σε ένα τέτοιο θέμα; Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο γιατρός μου να είναι και ο μοναδικός που έχει μια τέτοια άποψη. Πάντως μου είπε πως και αν ακόμα έκανα από μόνη μου αυτόν τον έλεγχο 1ου τριμήνου, δεν θα το λάμβανε υπόψιν. Λέτε να απευθυνθώ αλλού; Ξέρω η απόφαση είναι προσωπική, αλλά από μόνη μου δεν μπορώ να υποστηρίξω καμία θέση, ακριβώς γιατί δεν γνωρίζω

daskala
03-08-13, 11:27
Σας ευχαριστω! Κατα τη γνωμη σας χρειαζεται βελτιωση στην κινητικοτητα, στον αριθμο η καπου αλλου; Και με ποιον τροπο μπορει να βελτιωθει; Τι ακριβως συστηνετε για τη βελτιωση του; Μηπως να καναμε καλλιεργεια για τυχον μικροβιο;
Σας ευχαριστω! Κατα τη γνωμη σας χρειαζεται βελτιωση στην κινητικοτητα, στον αριθμο η καπου αλλου; Και με ποιον τροπο μπορει να βελτιωθει; Τι ακριβως συστηνετε για τη βελτιωση του; Μηπως να καναμε καλλιεργεια για τυχον μικροβιο;

tonkoukou
03-08-13, 12:26
Καλησπέρα,

Λυπάμαι αλλά δεν καταλαβαίνω ούτε κι εγώ τη λογική του γιατρού σας. Η κολποσκόπηση χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και από αυτά που μου περιγράφετε αρχίζω να αμφιβάλλω ότι ο γιατρός σας την έχει... Εκτός κι αν υπάρχει κάτι άλλο που δεν σας εξήγησε ή δεν καταλάβατε. Πάντως όπως έχει το πράγμα προσωπικά θα πρέπει να το σκεφτείτε πολύ πριν κάνετε μια τέτοια θεραπεία. Για να το πω κι αλλιώς, αν σας λέγαμε να σας κόψουμε το δάχτυλο από τώρα, αν και δεν έχει τίποτα, γιατί ίσως πάθει κάτι στο μέλλον θα δεχόσασταν;

Επειδή το loop τραχήλου είναι μια ακρωτηριαστική επέμβαση δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ελαφρά την καρδία. Θα σας συμβούλευα λοιπόν πριν κάνετε ο,τιδήποτε να πάρετε τις εξετάσεις σας και να σας δει γυναικολόγος με εξειδίκευση στην κολποσκόπηση. Αν υπάρχει παθολογία φυσικά και να γίνει θεραπεία, όχι όμως στα τυφλά, ειδικά όταν ως τώρα απ'όσο καταλαβαίνω οι εξετάσεις σας δεν έδειξαν ουσιαστικά τίποτα.
Σας ευχαριστω για την απαντηση.την κολποσκοπηση δεν την εκανε ο ιδιος με εστειλε σε νοσοκομειο και την εκανα.ο ιδιος δεν κανει καμμια εξεταση ουτε καν απλο υπερηχο.αυτος απλως τις διαβαζει και σου λεει τι να κανεις.εχω αποφασισει και γω να μην την κανω.ευχαριστω

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-08-13, 11:21
Σας ευχαριστω για την απαντηση.την κολποσκοπηση δεν την εκανε ο ιδιος με εστειλε σε νοσοκομειο και την εκανα.ο ιδιος δεν κανει καμμια εξεταση ουτε καν απλο υπερηχο.αυτος απλως τις διαβαζει και σου λεει τι να κανεις.εχω αποφασισει και γω να μην την κανω.ευχαριστω

Μου φαίνεται πως μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξετε γυναικολόγο...

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-08-13, 11:35
Σας ευχαριστω! Κατα τη γνωμη σας χρειαζεται βελτιωση στην κινητικοτητα, στον αριθμο η καπου αλλου; Και με ποιον τροπο μπορει να βελτιωθει; Τι ακριβως συστηνετε για τη βελτιωση του; Μηπως να καναμε καλλιεργεια για τυχον μικροβιο;

Καλημέρα,

Το θέμα με τα αποτελέσματα που παραθέσατε είναι ο αριθμός - 15 εκατ./ml είναι το κατώτατο αποδεκτό και 45 εκατ. συνολικά θεωρείται επίσης χαμηλό (αν και φυσιολογικό). Η κινητικότητα είναι φυσιολογική.

Επειδή τέτοια οριακά αποτελέσματα μπορεί να είναι τυχαία, γι'αυτό και καλό θα ήταν να γίνει μια επανάληψη. Καλλιέργεια δε χρειάζεται γιατί δεν υπάρχει ένδειξη.

Εάν και το νέο σπερμοδιάγραμμα είναι παρόμοιο τότε θα μπορούσε να γίνει προσπάθεια βελτίωσης του αριθμού σπερματοζωαρίων με αυστηρή διακοπή του καπνίσματος και του αλκοόλ και τη λήψη κάποιου βιταμινούχου σκευάσματος τύπου Wellman conception.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-08-13, 11:44
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εύλογα λοιπόν εγώ τώρα δεν θα πρέπει να αναρωτιέμαι γιατί δεν συγκλίνουν οι απόψεις των γιατρών σε ένα τέτοιο θέμα; Η αλήθεια είναι ότι ίσως ο γιατρός μου να είναι και ο μοναδικός που έχει μια τέτοια άποψη. Πάντως μου είπε πως και αν ακόμα έκανα από μόνη μου αυτόν τον έλεγχο 1ου τριμήνου, δεν θα το λάμβανε υπόψιν. Λέτε να απευθυνθώ αλλού; Ξέρω η απόφαση είναι προσωπική, αλλά από μόνη μου δεν μπορώ να υποστηρίξω καμία θέση, ακριβώς γιατί δεν γνωρίζω

Καλημέρα,

Ο γιατρός σας δεν είναι ο μόνος με τέτοιες απόψεις. Αυτή η αντίληψη είναι μάλλον κυρίαρχη σε παλαιότερης γενιάς γυναικολόγους οι οποίοι δεν κατανοούν ή δεν εμπιστεύονται τις μεθόδους προγεννητικού ελέγχου. Ο λόγος είναι ότι η μη επεμβατική εκτίμηση της πιθανότητας γενετικής ανωμαλίας, με υπέρηχο και αιματολογικές εξετάσεις, ξεφεύγει από τα πλαίσια της λογικής άσπρο-μαύρο. Αυτό για κάποιους συναδέλφους που θέλουν να μιλούν για βεβαιότητες και όχι για πιθανότητες δεν είναι αποδεκτό, εξού και καταφεύγουν στην αμνιοπαρακέντηση.

Θα έλεγα ότι επειδή η εγκυμοσύνη είναι δική σας, όχι του γιατρού σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και κάποιον άλλο γυναικολόγο με πιο φρέσκες ιδέες και απόψεις. Σημασία έχει, ό,τι κι αν αποφασίσετε, να γνωρίζετε γιατί το κάνετε και να μην έχετε αμφιβολίες.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-08-13, 11:56
Σας ευχαριστω πολύ για την απάντησή σας γιατρε. Θα ήθελα να σας ρωτησω κάτι ακόμα. Σε αυτό το κύκλο οι 3 μέρες εγιναν έξι και τελικά σημερα ήρθε αίμα. Λογω στρες υποθέτω καθυστερησε λίγο η ωορηξια μου η οποία μαλλον έγινε 23η μερα (22η μερα ειχα 20,5 χιλ ωοθηλάκιο, με υπερηχογράφημα και ενδομητριο 8,3 χιλ).την 30η ημερα μια βδομάδα μετα εκανα εξεταση προγεστρεόνης η οποία ήταν 17,95...

Ο γυναικολόγος μου επιμένει ότι απο τα καφε αρχιζει ο κύκλος και οτι στην τιμη προγεστερονης κλπ δεν δινει σημασία. Τον ρωτησα μηπως εχω ωχρινική ανεπερκεια και μου απαντησε ότι αμφισβητειται .Υπερηχογραφηκα βλέπει πολυκυστικές αλλα δεν του φαινεται για το συνδρομο για δεν εχω ακμη υπερτριχωση κλπ εξετασεις σακχαρου καμπυλης, εξετ ινσουλινης και καμπυλη ινσουλινης φυσιολογικες. Δόξα τω Θεω ο κύκλος μου ειναι συνηθως μεσα στις 35. Σπανια να ξεφυγει μεχρι 3 μερες απο τις 35. Επίσης, μου λεει ειμαι δυο μηνες μετα τον αποθηλασμο να περιμενω ενα εξαμηνο χωρις αγχος κλπ και αν δεν μεινω εγκυος να δουμε και οτι αφου εμεινα την πρωτη φορα Δόξα τω Θεώ αμεσως μετα απο τη διακοπη αντισυλληπτικων και ειμαι 29 ετων θα ξαναμεινω..Για εξετάσεις μου ειπε δεν εχει νοημα σε μια γυναικα που μολις βγηκε απο τη γαλουχια.Δωσε χρόνο.Ωορρηξία μου ειπε κανω και οτι να ανησυχώ μόνο αν δεν ερχεται ουτε καφε μεχρι τις 40 μερες και τοτε να τον παιρνω τηλ.


Πηρα ομως και μια δευτερη γνωμη .Βλέπει χαμηλη την προγεστερόνη και απο εκει εξηγειται το καφε πριν την περίοδο και οτι ειναι ανεπαρκεια ωχρου σωματιου αλλά συμφωνει οτι ειναι μονο δυο μηνες που αποθηλασα και να δωσω χρονο στον οργανισμό μου.Επίσης μου ειπε οτι μπορω και ετσι να μεινω εγγυος δεν μου προτεινε θεραπεια κλπ και οτι κανονικά η πρωτη μερα υπολογιζεται οταν ερθει το αιμα...

Εμένα τωρα σε αυτο το κυκλο καφε ειχα την 32η μερα εως την 38η μερα και αιμα την 39η....

Η τιμη της προγεστερόνης ειναι φυσιολογική?συμβαινει κατι τέτοιο δυο μηνες μετα τον αποθηλασμο?Αυτο το μηνα που οι μερες των καφε αυξηθηκαν ειναι φυσιολογικο?

Σας ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

Καλημέρα,

Στη γνώμη των δυο συναδέλφων προσθέστε και τη δική μου - και οι τρεις μας συμφωνούμε!

Η τιμή της προγεστερόνης είναι οριακή - ιδανικά θέλουμε πάνω από 20 όμως αυτό έχει να κάνει και με την ημέρα της αιμοληψίας. Μια μέρα πριν, μια μέρα μετά μπορεί να προκαλέσει τέτοιες αποκλίσεις. Το σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώσατε υπερηχογραφικά ότι ωορρηξία γίνεται κι αυτό έχει σημασία.

Η ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης είναι μια μάλλον αμφιλεγόμενη κατάσταση και δεν είναι σαφές αν τελικά υφίσταται. Δε θα εστίαζα σε αυτή ούτε θα σας συνιστούσα να κάνετε κάτι σχετικά.

Σε τελική ανάλυση, όπως σας είπαν ήδη, χρειάζεται να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Είναι πολύ νωρίς για να αγχώνεστε για τη γονιμότητά σας η οποία αν μη τι άλλο έχει ήδη αποδειχτεί στο παρελθόν! Ξεχάστε τους γιατρούς, κάνετε τις διακοπές σας και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

emma.c
04-08-13, 12:14
Καλημέρα,

Ο γιατρός σας δεν είναι ο μόνος με τέτοιες απόψεις. Αυτή η αντίληψη είναι μάλλον κυρίαρχη σε παλαιότερης γενιάς γυναικολόγους οι οποίοι δεν κατανοούν ή δεν εμπιστεύονται τις μεθόδους προγεννητικού ελέγχου. Ο λόγος είναι ότι η μη επεμβατική εκτίμηση της πιθανότητας γενετικής ανωμαλίας, με υπέρηχο και αιματολογικές εξετάσεις, ξεφεύγει από τα πλαίσια της λογικής άσπρο-μαύρο. Αυτό για κάποιους συναδέλφους που θέλουν να μιλούν για βεβαιότητες και όχι για πιθανότητες δεν είναι αποδεκτό, εξού και καταφεύγουν στην αμνιοπαρακέντηση.

Θα έλεγα ότι επειδή η εγκυμοσύνη είναι δική σας, όχι του γιατρού σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και κάποιον άλλο γυναικολόγο με πιο φρέσκες ιδέες και απόψεις. Σημασία έχει, ό,τι κι αν αποφασίσετε, να γνωρίζετε γιατί το κάνετε και να μην έχετε αμφιβολίες.
Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για την απάντηση. Έχω όμως και μια άλλη ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για το τεστ αίματος(η καινούρια μέθοδος) αντί της αμνιο; Ζω σε επαρχία, οι επιλογές γιατρών ελαχιστότατες, οπότε κοιτάζω τα εναλλακτικά. Είναι όμως όντως μια εναλλακτική λύση;

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-08-13, 19:30
Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για την απάντηση. Έχω όμως και μια άλλη ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για το τεστ αίματος(η καινούρια μέθοδος) αντί της αμνιο; Ζω σε επαρχία, οι επιλογές γιατρών ελαχιστότατες, οπότε κοιτάζω τα εναλλακτικά. Είναι όμως όντως μια εναλλακτική λύση;

Αυτή θα ήταν όντως μια εναλλακτική λύση αν είστε διατεθειμένη να αποδεχτείτε το διόλου ευκαταφρόνητο κόστος (800-900 ευρώ). Η μέθοδος έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην Αμερική από το 2012 και πριν από λίγο καιρό ξεκίνησε η χρήση της και στην Ελλάδα. Βασίζεται στο γεγονός ότι στην κυκλοφορία της μητέρας υπάρχουν και εμβρυϊκά κύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των συχνότερων χρωμοσωμικών ανωμαλιών. Μπορεί να γίνει από τις 10 εβδομάδες και μετά και πραγματοποιείται με μια απλή λήψη αίματος.

georgia-kak
05-08-13, 06:53
Καλησπέρα,

Πράγματι οι εξετάσεις σας δείχνουν διαταραχή της πήξης του αίματος. Εν τάχει το αίμα σας φαίνεται να έχει αφενός την τάση να μην πήζει όσο γρήγορα θα έπρεπε, αφετέρου έχετε προδιάθεση να δημιουργούνται θρόμβοι.
Το αν χρειάζεστε ηπαρίνη ή όχι είναι απόφαση Αιματολόγου και όχι Γυναικολόγου και θα σας συμβούλευα να συζητήσετε το θέμα αναλυτικά με ειδικό ώστε να σας εξηγήσει την ακριβή σημασία των αποτελεσμάτων.


Καλημερα σας Κε Γιωργο σας Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας... Αυτο που μου εξηγησαν ειναι οτι μπορει η αιμοραγικη ταση να σημαινει οτι ζπλα οι πληγες μου δεν κλεινουν γρηγορα...

Βεβαια.. να σας παω κιολας.. Το σαββατο εκανα ενα τεστ.. πριν την καθυστερηση γιατι κανονικα περιμενα να μου ερθει αυριο και ηταν ΘΕΤΙΚΟ...
σημεερα πηγα για χοριακη και Βγηκε 107,57... Ειμαι στην 32η μερα... με κυκλο 33ων ημερων... η γιατρος μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.. και να την επαναλαβω την Τεταρτη... για να δουμε εαν διπλασιαζετε...
Ξεκινησα ενεσακια... innohep 0,45...
Μιλησα με την Αιματολογο που κανει στο Βενιζελειο τις εξετασεις θρομβοφιλιας.. Και μου ειπε να ξεκινησω αμεσως.. και να παω απο βδομαδα.. να με δει...!!!

nefelakin
05-08-13, 20:13
Γεια σας γιατρέ και καλό μήνα...είμαι 26 χρονών και δεν έχω σεξουαλικές επαφές εδώ και μήνες...είχα κάνει το Μάρτιο τεστ παπ και τα αποτελέσματά του ήταν φυσιολογικά..παρόλα αυτά έβλεπα κάποια υγρά σε όλες τις μέρες του κύκλου που σαν να είχαν ένα πράσινο χρώμα κάπως..πήγα στο γιατρό μου και μου έκανε καλλιέργεια κολπικού υγρού..στην εξέταση στο ιατρείο μου είπε ότι είμαι καθαρή και το μόνο που είπε ήταν ότι δεν είναι πράσινα υγρά..τα χαρακτήρισε ως "μύξες"..το αποτέλεσμα της καλλιέργειας έδειξε ότι είχα κολοβακτηρίδιο..και μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ, μου έδωσε αντιβίωση "DALACIN C", μια κολπική κρέμα δηλαδή που έβαζα κάθε βράδυ πριν το ύπνο για 7 μέρες..και μου είπε δεν χρειάζεται επανεξέταση, ότι θα περάσει..να σημειώσω ότι ούτε φαγούρες είχα ούτε άλλα συμπτώματα..τέλειωσα τη θεραπεία, για 5 μέρες δεν έβλεπα κάτι, μετά μου ρθε περίοδος και με το που τέλειωσε εντόπισα πάλι αυτά τα υγρά-μύξες..και αναστατώθηκα..εντομεταξύ ο γιατρός μου λείπει εκτός ελλάδας το διάστημα αυτό..τι πιστεύετε, ότι θα χρειαστώ άλλη θεραπεία?η τι άλλο να κάνω? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας..μια γν'ωμη σας θα μου ήταν αρκετή για αρχή..

Μίνα_
06-08-13, 02:44
καλησπέρα σας,
με ιστορικό τριων βιοχημικων κυησεων μου συστησε γιατρος να ξεκινησω τα utrogestan 200 απο την πρωτη μερα εγκυμοσυνης 2 την ημερα κολπικα.επισης ταυτοχρονα ενω ολες μου οι εξετασεις ειναι καθαρες παιρνω κορτιζονη και σαλοσπιρ.υπαρχει λογος να παρω προγεστερονη ετσι?μηπως θα ηταν καλο πρωτα να κανω μια εξεταση μετρησης της?και αν ναι ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα μιας υγιεις εγκυμοσυνης που δεν χρειαζεται εξτρα υποστηριξη??
ευχαριστω πολυ

μικιο
07-08-13, 16:49
ΓΕια σας γιατρε!ειμαι 27 χρονων και εχω ενα κοριτσακι 2,5 χρονων.πριν οχτω μηνες περασα μια παλιδρομη κυηση και τωρα μια εξωμητρια και μου αφαιρεθηκε η αριστερη σαλπιγγα.ο γυναικολογος μου πε οτι πρεπει να περασουν τουλ:χιστον 2 χρονια για να ξαναμηνω εγκυος.γιατι τοσο?????παντου ακουω και διαβαζω οτι οι γυναικες μετα απο.καισαρικη μπορουν να ξαν:μεινουν εγκυες μετα απο 8 με 12 μηνες! ΜΗπως τα 2 χρονια ειναι υπερβολη?και αν μεινω πιο νωρις τι μπορει να παθω?και στην πρωτη μου εγκυμωσινη η πρωτη μου γυναικολογος( ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΑΛΛΑΞΑ)μου χε πει οτι μπορουσα ξανα σε 9 μηνες!τωρα τι αλλαξε?? Ειμαι πολυ χαλια και κλαιω συνεχεια! Πως θα περασουν 2χρονια?? ΔΕν θελω να φανω αχαριστη γιατι εχω ενα υπεροχο παιδακι αλλα εχω μεγαλο κενο μεσα μου!σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τα πολλα μου λογια! Ελπιζω να βρεθει μια μικρη ηλιαχτιδα για μενα για να ξανα ζησω το πιο υπεροχο συναισθημα του κοσμου...την εγκυμοσηνη!!!!

Sagapo
07-08-13, 19:17
Καλησπερα γιατρέ.
Η ερώτηση μου αφορά μια ουρολοιμωξη που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.ειχα τα πρώτα συμπτώματα την προηγούμενη Τετάρτη 31/7 το βράδυ και 2/8 πήγα για γενική ούρων και καλλιεργεια. Η γενική ούρων έδειξε ότι εχω ουρολοιμωξη και λόγω Σάβ/κου η καλλιεργεια θα έβγαινε Δευτέρα οπότε ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσουμε ciproxin 500 και ανάλογα με την καλλιεργεια βλέπουμε πως θα συνεχίσουμε.τελικα το μικρόβιο ήταν το e-coli και σύμφωνα με το αντιβιογραμμα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ίδια θεραπεία.το ερώτημα μου ειναι το εξής: είχα επαφή με τον σύντροφο μου με προφυλακτικο κατα τη τριτη μέρα που έπαιρνα τη θεραπεία.υπαρχει περίπτωση να επηρεάσει την ίαση της ουρολοιμωξης;

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 00:37
Καλημερα σας Κε Γιωργο σας Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας... Αυτο που μου εξηγησαν ειναι οτι μπορει η αιμοραγικη ταση να σημαινει οτι ζπλα οι πληγες μου δεν κλεινουν γρηγορα...

Βεβαια.. να σας παω κιολας.. Το σαββατο εκανα ενα τεστ.. πριν την καθυστερηση γιατι κανονικα περιμενα να μου ερθει αυριο και ηταν ΘΕΤΙΚΟ...
σημεερα πηγα για χοριακη και Βγηκε 107,57... Ειμαι στην 32η μερα... με κυκλο 33ων ημερων... η γιατρος μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.. και να την επαναλαβω την Τεταρτη... για να δουμε εαν διπλασιαζετε...
Ξεκινησα ενεσακια... innohep 0,45...
Μιλησα με την Αιματολογο που κανει στο Βενιζελειο τις εξετασεις θρομβοφιλιας.. Και μου ειπε να ξεκινησω αμεσως.. και να παω απο βδομαδα.. να με δει...!!!

Καλησπέρα,

Αυτά είναι υπέροχα νέα - συγχαρητήρια! Καλά κάνατε και ξεκινήσατε ήδη τις αντιπηκτικές ενέσεις. Η Αιματολόγος θα σας διευκρινίσει από βδομάδα αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, που πολύ πιθανώς να είναι, και από εκεί και πέρα δε νομίζω πως θα χρειαστεί κάποια άλλη παρέμβαση.

Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 00:48
Γεια σας γιατρέ και καλό μήνα...είμαι 26 χρονών και δεν έχω σεξουαλικές επαφές εδώ και μήνες...είχα κάνει το Μάρτιο τεστ παπ και τα αποτελέσματά του ήταν φυσιολογικά..παρόλα αυτά έβλεπα κάποια υγρά σε όλες τις μέρες του κύκλου που σαν να είχαν ένα πράσινο χρώμα κάπως..πήγα στο γιατρό μου και μου έκανε καλλιέργεια κολπικού υγρού..στην εξέταση στο ιατρείο μου είπε ότι είμαι καθαρή και το μόνο που είπε ήταν ότι δεν είναι πράσινα υγρά..τα χαρακτήρισε ως "μύξες"..το αποτέλεσμα της καλλιέργειας έδειξε ότι είχα κολοβακτηρίδιο..και μου είπε ο γιατρός να μην ανησυχώ, μου έδωσε αντιβίωση "DALACIN C", μια κολπική κρέμα δηλαδή που έβαζα κάθε βράδυ πριν το ύπνο για 7 μέρες..και μου είπε δεν χρειάζεται επανεξέταση, ότι θα περάσει..να σημειώσω ότι ούτε φαγούρες είχα ούτε άλλα συμπτώματα..τέλειωσα τη θεραπεία, για 5 μέρες δεν έβλεπα κάτι, μετά μου ρθε περίοδος και με το που τέλειωσε εντόπισα πάλι αυτά τα υγρά-μύξες..και αναστατώθηκα..εντομεταξύ ο γιατρός μου λείπει εκτός ελλάδας το διάστημα αυτό..τι πιστεύετε, ότι θα χρειαστώ άλλη θεραπεία?η τι άλλο να κάνω? Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον πολύτιμο χρόνο σας..μια γν'ωμη σας θα μου ήταν αρκετή για αρχή..


Καλησπέρα,

Στο θέμα των κολπίτιδων η αλήθεια είναι πως ο καθένας έχει τις απόψεις του - προσωπικά προτιμώ να μη δίνω πολλά αντιβιοτικά εφόσον δεν έχει μια γυναίκα συγκεκριμένα συμπτώματα. Εάν τα υγρά που περιγράφετε δεν είναι πολλά και δε σας ενοχλούν θα σας πρότεινα να τα αγνοήσετε. Συχνά μπορεί να είναι φυσιολογικά ή να έχουν σχέση με αλλαγές στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες. Μια ήπια κολπίτιδα μπορεί να περάσει και από μόνη της και πολύ σπάνια θα προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Εναλλακτικά, ειδικά αν τα συμπτώματα σάς ανησυχούν, μπορείτε να πάρετε αντιβίωση από του στόματος (Flagyl) ή ως πιο ήπια εναλλακτική επιλογή κάποιο κολπικό gel που βοηθά το pH του κόλπου να επανέλθει στο φυσιολογικό (τύπου Eva Lactic). Πάντως καλό θα ήταν πριν πάρετε κάποια επιπλέον αντιβίωση να έχετε μια εκ νέου συζήτηση και με το γιατρό σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 01:01
καλησπέρα σας,
με ιστορικό τριων βιοχημικων κυησεων μου συστησε γιατρος να ξεκινησω τα utrogestan 200 απο την πρωτη μερα εγκυμοσυνης 2 την ημερα κολπικα.επισης ταυτοχρονα ενω ολες μου οι εξετασεις ειναι καθαρες παιρνω κορτιζονη και σαλοσπιρ.υπαρχει λογος να παρω προγεστερονη ετσι?μηπως θα ηταν καλο πρωτα να κανω μια εξεταση μετρησης της?και αν ναι ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα μιας υγιεις εγκυμοσυνης που δεν χρειαζεται εξτρα υποστηριξη??
ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα,

Θίγετε ένα θέμα πολύ σύνθετο που είναι κατά βάση θέμα "σχολής" που ακολουθεί ο κάθε γυναικολόγος. Αυτό που περιγράφετε είναι η κλασική νοοτροπία στη χώρα μας - "δεν βρίσκω τίποτα αλλά παρόλα αυτά σου δίνω τα πάντα για να είμαι καλυμμένος". Προσωπικά, λόγω εκπαίδευσης στη Βρετανία, ακολουθώ την αντίθετη - "δε δίνω τίποτα παρά μόνο αν έχω αποδείξεις ότι θα σε βοηθήσει".

Επειδή στις περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών η επιτυχημένη κύηση έρχεται συχνά τυχαία, και όχι λόγω παρεμβάσεων, είναι δύσκολο να πει κανείς ποια προσέγγιση είναι πιο επιτυχημένη. Πιθανώς να είναι και οι δυο εξίσου, απλά η πρώτη δίνει σε μας τους γυναικολόγους την ψευδαίσθηση ότι "κάνουμε τα πάντα" για τις ασθενείς μας έστω κι αν στην πραγματικότητα δεν κάνουμε καμία διαφορά...

Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σας, εάν οι εξετάσεις σας (περιλαμβανομένων αυτών της θρομβοφιλίας και του αντι-φωσφολιπιδικού συνδρόμου) ήταν φυσιολογικές τότε δεν έχετε καμία ένδειξη για λήψη κανενός από τα φάρμακα που σας συνέστησαν. Κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχτεί ξεκάθαρα ότι τελικά αυξάνει τα ποσοστά σύλληψης ή μειώνει τα ποσοστά αποβολών - μεταξύ αυτών και η προγεστερόνη. Δεν έχει νόημα η μέτρηση της ορμόνης στο αίμα γιατί τα επίπεδα δεν είναι σταθερά στην εγκυμοσύνη και δεν υπάρχουν διακριτά φυσιολογικά όρια ώστε να οριστεί πότε αυτά είναι "ανεπαρκή".

Υποθέτω ότι μπερδευτήκατε παραπάνω τώρα, όπως είπα όμως το θέμα είναι σύνθετο...

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 01:07
ΓΕια σας γιατρε!ειμαι 27 χρονων και εχω ενα κοριτσακι 2,5 χρονων.πριν οχτω μηνες περασα μια παλιδρομη κυηση και τωρα μια εξωμητρια και μου αφαιρεθηκε η αριστερη σαλπιγγα.ο γυναικολογος μου πε οτι πρεπει να περασουν τουλ:χιστον 2 χρονια για να ξαναμηνω εγκυος.γιατι τοσο?????παντου ακουω και διαβαζω οτι οι γυναικες μετα απο.καισαρικη μπορουν να ξαν:μεινουν εγκυες μετα απο 8 με 12 μηνες! ΜΗπως τα 2 χρονια ειναι υπερβολη?και αν μεινω πιο νωρις τι μπορει να παθω?και στην πρωτη μου εγκυμωσινη η πρωτη μου γυναικολογος( ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΑΛΛΑΞΑ)μου χε πει οτι μπορουσα ξανα σε 9 μηνες!τωρα τι αλλαξε?? Ειμαι πολυ χαλια και κλαιω συνεχεια! Πως θα περασουν 2χρονια?? ΔΕν θελω να φανω αχαριστη γιατι εχω ενα υπεροχο παιδακι αλλα εχω μεγαλο κενο μεσα μου!σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για τα πολλα μου λογια! Ελπιζω να βρεθει μια μικρη ηλιαχτιδα για μενα για να ξανα ζησω το πιο υπεροχο συναισθημα του κοσμου...την εγκυμοσηνη!!!!

Καλησπέρα,

Το διάστημα των 2 ετών είναι αυθαίρετο και δεν ισχύει εφόσον μιλάμε για σαλπιγγική εξωμήτριο. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι, έχοντας ιδία πείρα χειρουργείων για εξωμήτριο, τρεις μήνες ανάρρωσης είναι απολύτως επαρκείς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τρεις μήνες είναι επαρκής χρόνος για να επουλωθεί πλήρως το τραύμα στη σάλπιγγα και να επανέλθει ο κύκλος σας.

Συνεπώς θεωρώ ότι εφόσον το χειρουργείο σας δεν παρουσίασε δυσκολία και εσείς κάποια επιπλοκή σαφώς και δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο πολύ.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 01:08
Καλησπερα γιατρέ.
Η ερώτηση μου αφορά μια ουρολοιμωξη που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.ειχα τα πρώτα συμπτώματα την προηγούμενη Τετάρτη 31/7 το βράδυ και 2/8 πήγα για γενική ούρων και καλλιεργεια. Η γενική ούρων έδειξε ότι εχω ουρολοιμωξη και λόγω Σάβ/κου η καλλιεργεια θα έβγαινε Δευτέρα οπότε ο γιατρός μου είπε να ξεκινήσουμε ciproxin 500 και ανάλογα με την καλλιεργεια βλέπουμε πως θα συνεχίσουμε.τελικα το μικρόβιο ήταν το e-coli και σύμφωνα με το αντιβιογραμμα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ίδια θεραπεία.το ερώτημα μου ειναι το εξής: είχα επαφή με τον σύντροφο μου με προφυλακτικο κατα τη τριτη μέρα που έπαιρνα τη θεραπεία.υπαρχει περίπτωση να επηρεάσει την ίαση της ουρολοιμωξης;

Καλησπέρα,


Όχι, εφόσον παίρνετε την αντιβίωση κανονικά θεωρώ ότι είστε καλυμμένη.

nefelakin
08-08-13, 04:47
Καλησπέρα,

Στο θέμα των κολπίτιδων η αλήθεια είναι πως ο καθένας έχει τις απόψεις του - προσωπικά προτιμώ να μη δίνω πολλά αντιβιοτικά εφόσον δεν έχει μια γυναίκα συγκεκριμένα συμπτώματα. Εάν τα υγρά που περιγράφετε δεν είναι πολλά και δε σας ενοχλούν θα σας πρότεινα να τα αγνοήσετε. Συχνά μπορεί να είναι φυσιολογικά ή να έχουν σχέση με αλλαγές στις διατροφικές ή άλλες συνήθειες. Μια ήπια κολπίτιδα μπορεί να περάσει και από μόνη της και πολύ σπάνια θα προκαλέσει άλλα προβλήματα.

Εναλλακτικά, ειδικά αν τα συμπτώματα σάς ανησυχούν, μπορείτε να πάρετε αντιβίωση από του στόματος (Flagyl) ή ως πιο ήπια εναλλακτική επιλογή κάποιο κολπικό gel που βοηθά το pH του κόλπου να επανέλθει στο φυσιολογικό (τύπου Eva Lactic). Πάντως καλό θα ήταν πριν πάρετε κάποια επιπλέον αντιβίωση να έχετε μια εκ νέου συζήτηση και με το γιατρό σας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ!!!

athina 13/3/13
08-08-13, 09:07
Γιατρε καλημερα! Γεννησα ενα μωρακι κανοντας περιδεση στην 27η εβδομαδα κ μετα την περιδεση παρεμεινα ξαπλα μεχρι που γεννησα 37βδομαδων.Την επομενη φορα θα κανουμε περιδεση στην 12η εβδομαδα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: θα χρειαστει παραμεινω ξαπλα απο την 12η εβδομαδα μεχρι το τελος;
Ευχαριστω

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-08-13, 11:33
Γιατρε καλημερα! Γεννησα ενα μωρακι κανοντας περιδεση στην 27η εβδομαδα κ μετα την περιδεση παρεμεινα ξαπλα μεχρι που γεννησα 37βδομαδων.Την επομενη φορα θα κανουμε περιδεση στην 12η εβδομαδα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης: θα χρειαστει παραμεινω ξαπλα απο την 12η εβδομαδα μεχρι το τελος;
Ευχαριστω

Καλημέρα,

Συνήθως εάν το μήκος του τραχήλου παραμένει σταθερό μετά την περίδεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις βράχυνσης, πρόωρων συσπάσεων, κλπ. η κατάκλιση δεν είναι αναγκαία. Βέβαια το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί σοβαρός περιορισμός των δραστηριοτήτων σας και ξεκούραση, ελπίζω όμως πως δε θα θεωρηθεί απαραίτητο να μείνετε ξαπλωμένη.

athina 13/3/13
08-08-13, 12:37
Καλημέρα,

Συνήθως εάν το μήκος του τραχήλου παραμένει σταθερό μετά την περίδεση και δεν υπάρχουν ενδείξεις βράχυνσης, πρόωρων συσπάσεων, κλπ. η κατάκλιση δεν είναι αναγκαία. Βέβαια το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί σοβαρός περιορισμός των δραστηριοτήτων σας και ξεκούραση, ελπίζω όμως πως δε θα θεωρηθεί απαραίτητο να μείνετε ξαπλωμένη.
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Μακαρι να ειναι οπως τα λετε, μου δωσατε αρκετο κουραγιο!!

μικιο
08-08-13, 13:00
σας ευχαριστω πολυ!πραγματικα με κανατε να αισθανθω πολυ καληυετα!μου πε οτι η επεμβαση πηγε πολυ καλα και οτι η αλη σαλπιγγα λειτουργει φυσιολογικα!και παλι σας ευχαριστω!

Julianna
14-08-13, 16:02
Γεια σας κε Μιχαλόπουλε,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, σας παρακαλώ, για ένα θέμα που απασχολεί συγγενικό μου πρόσωπο.

Πρόκειται για κοπέλα ηλικίας 22.5 ετών, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιεί ως μέσο αντισύλληψης τα χάπια Yasmin (με τη σύμφωνη γνώμη της γυναικολόγου της). Το ερώτημα που την απασχολεί είναι εαν η μακροχρόνια λήψη τους (η μέχρι τώρα αλλά και η μελλοντική) ενέχει κινδύνους. Η γιατρός της την υπέβαλε σε εξέταση αίματος μια φορά πριν την πρώτη συνταγογράφηση και άλλη μια μετά από 4 χρόνια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Μίνα_
16-08-13, 22:40
καλησπέρα σας,
σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε την μέθοδο της σπερματέγχυσης και ήθελα να σας ρωτήσω εαν μπορει να αποφευχθεί με καποιον τροπο η πιθανοτητα πολύδυμης κύησης.
ευχαριστω

ioazon
18-08-13, 22:04
Τελικά πώς μετράμε μήνες & τρίμηνα κύησης;
Έχω μπερδευτεί.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
20-08-13, 15:56
Γεια σας κε Μιχαλόπουλε,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, σας παρακαλώ, για ένα θέμα που απασχολεί συγγενικό μου πρόσωπο.

Πρόκειται για κοπέλα ηλικίας 22.5 ετών, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιεί ως μέσο αντισύλληψης τα χάπια Yasmin (με τη σύμφωνη γνώμη της γυναικολόγου της). Το ερώτημα που την απασχολεί είναι εαν η μακροχρόνια λήψη τους (η μέχρι τώρα αλλά και η μελλοντική) ενέχει κινδύνους. Η γιατρός της την υπέβαλε σε εξέταση αίματος μια φορά πριν την πρώτη συνταγογράφηση και άλλη μια μετά από 4 χρόνια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)


Καλησπέρα,

Η χρήση των συνδυασμένων ορμονικών αντισυλληπτικών (δηλαδή αυτών που περιέχουν συνδυασμό οιστρογόνου και προγεσταγόνου, όπως το Yasmin) θεωρείται ασφαλής και χωρίς συχνές παρενέργειες. Αυτό έχει δείξει εμπειρία δεκαετιών από τη χρήση τους στο εξωτερικό. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που υπάρχει είναι μια μικρή αύξηση της πιθανότητας φλεβικής θρόμβωσης από περίπου 3:10.000 σε 6-20:10.000. Η αύξηση αυτή αφορά ιδιαίτερα γυναίκες που καπνίζουν, είναι υπέρβαρες ή έχουν σχετική κληρονομική προδιάθεση (θρομβοφιλία). Για τις περισσότερες η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος είναι μικρός σε σχέση με τα οφέλη από τη συνέχιση του φαρμάκου.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
20-08-13, 16:01
καλησπέρα σας,
σκεφτόμαστε να ακολουθήσουμε την μέθοδο της σπερματέγχυσης και ήθελα να σας ρωτήσω εαν μπορει να αποφευχθεί με καποιον τροπο η πιθανοτητα πολύδυμης κύησης.
ευχαριστω

Καλησπέρα,

Η αυξημένη πιθανότητα πολύδυμης κύησης σχετίζεται με τη φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών με αποτέλεσμα την παραγωγή πολλαπλών ωοθυλακίων. Για να μειωθεί αυτή η πιθανότητα το καλύτερο είναι να μη γίνει φαρμακευτική διέγερση, να ακολουθηθεί δηλαδή ο φυσικός κύκλος. Αυτό δεν είναι όμως δυνατό σε όλες τις περιπτώσεις οπότε θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας αν θα μπορούσε να γίνει σε εσάς.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
20-08-13, 16:09
Τελικά πώς μετράμε μήνες & τρίμηνα κύησης;
Έχω μπερδευτεί.

Γεια σας,

Ο καλύτερος και ακριβέστερος τρόπος είναι να μετράμε εβδομάδες κύησης, αρχίζοντας από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου. Με τον τρόπο αυτό μετράμε εβδομάδες που έχουμε κλείσει - δηλαδή ένα μήνα μετά την τελευταία περίοδο είμαστε 4 εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο μέτρησης η κύηση διαρκεί περίπου 40 εβδομάδες, το πρώτο τρίμηνο είναι από την τελευταία περίοδο ως και τη 13η εβδομάδα, το δεύτερο από τη 14η ως το τέλος της 27ης και το τρίτο από την 28η ως τον τοκετό.

ioazon
20-08-13, 16:10
Γεια σας,

Ο καλύτερος και ακριβέστερος τρόπος είναι να μετράμε εβδομάδες κύησης, αρχίζοντας από την πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου. Με τον τρόπο αυτό μετράμε εβδομάδες που έχουμε κλείσει - δηλαδή ένα μήνα μετά την τελευταία περίοδο είμαστε 4 εβδομάδες. Με αυτό τον τρόπο μέτρησης η κύηση διαρκεί περίπου 40 εβδομάδες, το πρώτο τρίμηνο είναι από την τελευταία περίοδο ως και τη 13η εβδομάδα, το δεύτερο από τη 14η ως το τέλος της 27ης και το τρίτο από την 28η ως τον τοκετό.

Ευχαριστώ!

Julianna
20-08-13, 16:45
Γεια σας κε Μιχαλόπουλε,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, σας παρακαλώ, για ένα θέμα που απασχολεί συγγενικό μου πρόσωπο.

Πρόκειται για κοπέλα ηλικίας 22.5 ετών, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια χρησιμοποιεί ως μέσο αντισύλληψης τα χάπια Yasmin (με τη σύμφωνη γνώμη της γυναικολόγου της). Το ερώτημα που την απασχολεί είναι εαν η μακροχρόνια λήψη τους (η μέχρι τώρα αλλά και η μελλοντική) ενέχει κινδύνους. Η γιατρός της την υπέβαλε σε εξέταση αίματος μια φορά πριν την πρώτη συνταγογράφηση και άλλη μια μετά από 4 χρόνια.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)


Καλησπέρα,

Η χρήση των συνδυασμένων ορμονικών αντισυλληπτικών (δηλαδή αυτών που περιέχουν συνδυασμό οιστρογόνου και προγεσταγόνου, όπως το Yasmin) θεωρείται ασφαλής και χωρίς συχνές παρενέργειες. Αυτό έχει δείξει εμπειρία δεκαετιών από τη χρήση τους στο εξωτερικό. Ο σημαντικότερος κίνδυνος που υπάρχει είναι μια μικρή αύξηση της πιθανότητας φλεβικής θρόμβωσης από περίπου 3:10.000 σε 6-20:10.000. Η αύξηση αυτή αφορά ιδιαίτερα γυναίκες που καπνίζουν, είναι υπέρβαρες ή έχουν σχετική κληρονομική προδιάθεση (θρομβοφιλία). Για τις περισσότερες η αλήθεια είναι ότι ο κίνδυνος είναι μικρός σε σχέση με τα οφέλη από τη συνέχιση του φαρμάκου.
Σας ευχαριστώ πολύ! :D

kounelaki 23
20-08-13, 17:00
Καλησπερα γιατρε
Εδω και 4 μηνες προσπαθουμε με τον αντρα μου να κανουμε παιδακι αλλα δηστυχως δεν εχει προκυψει ακομη. Σκεφτομαστε τον επομενο μηνα αν δεν προκυψει εγκυμοσυνη να κανουμε τις απαραιτητες εξετασεις γονιμοτητας για να μας φυγει το αγχος. Εσεις τι λετε? μηπως ειναι ακομη νωρις και ανησυχουμε αδικα?

prwtara
20-08-13, 19:02
καλησπερα γιατρε.θα ηθελα την βοηθεια σας.στις 10 ιουλιου ειχα περιοδο στις 27 εκανα ελευθερα ερωτα με τον συντροφο μου και στις 5 αυγουστου ειχα την τελευταια μου περιοδο.στις 17 αυγουστου καναμε παλι ελευθερα.λετε αυτη τη φορα να ζησω και εγω αυτο το θαυμα?υπαρχουν πιθανοτητες?δεν προσπαθουμε καιρο βεβαια απο οτι καταλαβατε.αλλα το θελουμε πολυ και το θελουμε συντομα τωρα που το πηραμε αποφαση. αααα.ξεχασα να πω πως δεν εχω σταθερο κυκλο ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

mam2be
21-08-13, 13:10
Αγαπητέ κύριε Μιχαλόπουλε,
Είμαι σχεδόν 35 ετών. Μετά από 8 μήνες προσπαθειών σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα η γιατρός μου έγραψε διάφορες εξετάσεις. Υπόψη ότι έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών με καλά θερμοδιαγράμματα που υποδεικνύουν υποθέτω ωορρηξία.
Οι ορμονολογικές μου την 4η μέρα ήταν
TSH: 2,57 miu.ml
FT4: 1,09 ng/dl
PRL: 21,2 ng/ml
FSH: 8 iu/l
LH: 5,8 iu/l
AMH: 7,9 pmol/l

Θα κάνω σαλπιγγογραφία τη Δευτέρα και περιμένουμε και αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμμα για να τα πάμε όλα μαζί στη γιατρό μου.

Έχω αγχωθεί όμως πάρα πολύ και ήθελα την αποψή σας. Με ΑΜΗ που υποδεικνύει χαμηλή γονιμότητα, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης φυσιολογικά ή η εξωσωματική είναι μονόδρομος???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Foivi1980
21-08-13, 15:51
Γιατρέ καλησπέρα

Θα ήθελα να σας ρωτησω το εξής: Η αδερφή μου έκανε πρόσφατα τεστ παπ το οποίο έδειξε φλεγμονή του τραχήλου. Ο γιατρός της ειπε ότι, από την στιγμή που δεν έχει αλλα συμπτώματα (φαγούρα, υγρά κτλ) να μην ασχοληθεί.

Συμφωνείτε με την προσέγγιση αυτη; Μήπως πρέπει να πάρει κάποια αγωγή ή να κάνει κάποιες άλλες εξετασεις;

Σας ευχαριστω πολύ

vaw
21-08-13, 23:00
Καλησπέρα, γέννησα πριν 3 μήνες, στις 12/5 με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Με [αρακολουθούσαν στα πρωινά ιατρεία και γέννησα με προγραμματισμένο ραντεβού (λόγω προηγηθείσας καισαρικής) απο τον εφημετεύοντα γιατρό. Το θέμα μου είναι το εξής. Γενικά σε αυτή την καισαρική πόνεσα πολυ από το χειρουργείο ακόμη που πριν να τελειώσει η επέμβαση άρχισα να νιώθω τα πόδια μου και να πονάω μέχρι και περίπου σαράντα μέρες μετά τον τοκετό. Αυτό που με απασχολεί είναι οτι πονάει η κοιλιά μου στο ύψος περίπου του αφαλο'υ. Δεξία μεριά. Αρχικά πονούσε σχεδόν όλη απο τον αφαλό και κάτω. Να σημειωθεί οτι εκεί που ήταν η τομή δεν ένιωθα τίποτα. Στις 40 μερες επισκέφτηκα τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί χρόνια τώρα και μυ είπε πως πιθανότατα ο πόνος να οφείλεται σε αιμάτωμα. Για αυτό μου συνταγογράφησε τα Brasan τα οποία έλαβα για 15 μέρες/3 φορές τη μέρα. Ο πόνος μειώθηκε αρκετά και κυρίως πλέον μόνο στη δεξιά μεριά. Ο πόνος να σημειώσω οτι είναι μόνο όταν μ ακουμπά κάτι, στην αρχή δηλαδή έκανα ντουζ και μόνο που έπεφτε το νερό πάνω μου πονούσα ή ακόμη και το ρούχο με ενοχλούσε. Τώρα πονάω όταν με ακουμπα η μικρή ή όταν για κάποιο λόγο κάτι μου ακουμπήσει την κοιλιά. Αφού τελειώσα με τα Brasan μίλησα με την γυναικολόγο μου και μου είπε να κάνω έναν υπέρηο κοιλιακού τοιχώματος-μαλακών μορίων για να δούμε αν πρόκειται για αιμάτωμα ή για ενδομητρίωση. Το έκανα και η ακτινολόγος μου είπε πως δεν υπάρχει αιματωμα και όσο για ενδομητρίωση ουτε μπορουσε να το στηρίξει όυτε να το απορρίψει με τα ευρήματα που είχε απο το υπερηχογράφημα. Πρότεινε να κάνω μαγνητική. Να σημειώσω οτι κατά τη διάρκεια που γινόταν ο υπέρηχος πραγματικά υπέφερα απο τον πόνο καθώς η ακτινολόγος πίεζε τον υπέρηχο πάνω μου και η κοιλιά μου πονούσε πιο έντονα για αρκετές μερες. Η Γιατρός μου που είδε τα αποτελέσματα μου είπε πως η μαγνητική δεν θα δείξει τίποτα αλλά καλό είναι να την κάνω. Μου σύστησε να πάρω άλλη μια εβδομάδα τα brasan και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνω μαγνητική. ΕΠίσης μου είπε οτι αν είναι ενδομητριωση θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε σε εκείνη την περίπτωση που θα έκανα θεραπεία με αντισυλλιπτικά και περνούσε ο πονος. ¨ομως λόγω αποκλειστικού θηλασμού δεν μπορεί να γίνει αυτό οπότε με καθησύχασε και μου είπε να κανω τη μαγνητική. Εγώ όμως ανησυχώ πολύ. Τι μπορεί να είναι αυτό που μου προκαλεί πόνο 3 μήνες μετά τον τοκετό. Επίσης με έχει κουράσει φοβερά. Θα ήθελα τη γνώμη σας και στο θέμα της διαγνωσης αλλά και στο θέμα της μέχρι τώρα αντιμετώπισης.Ευχαριστώ προκαταβολικά

Elpida2014
22-08-13, 12:37
Γιατρε γεια σας. Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ.ειμαι 6 εβδομαδων και 4 ημερων και πριν 3 μερες εκανα υπερηχο κ ολα καλα εμβρυο, σακος κ καρδια που μονο την ειδαμε δεν την ακουσαμε. Αμεσως μετα τον υπερηχο ειχα αιμα που διηρκησε μιση μερα . 2 μερας μετα απο χθες που ειχα ροζ υγρα σημερα το πρωι μου ξαναγυρισε σε αιμα... Ειμαι ξαπλα μεχρι να σεγνωσω. Ειναι αποβολη; Εχω πιθανοτητες να παω καλα;

γιουβαρελακη
22-08-13, 17:00
γιατρε καλησπερα ,εχω πολυκυστικες ,βαρος αυξημενο,τριχοφυια ,κυκλο απο 33 μερες με 60 μερες(επαιρνα αντισυλληπτικα σαν θεραπεια για 10 χρονια ) .επειδη θελουμε παιδι για αρχη κανω διατροφη για απωλεια κιλων ,παιρνω τα χαπια του θυροειδη και γκλουκοφαζ οπως μου ειπε ο ενδοκρινολογος .προσπαθουμε 1 χρονο αλλα τιποτα .(τα γκλουκοφαζ τα παιρνω 3 μηνες).πριν μηνες ειχα πρωτη φορα στην ζωη μου περιοδο στις 29 μερες και με απιστευτους πονους που με διπλωσαν (γενικα αντεχω )υπαρχει περιπτωση να ηταν αποβολη?και δευτερον υπαρχει περιπτωση το περιβαλλον του κολπου μου να εχει μεγαλη οξυτητα οποτε και να μην μπορει να επιτευχθει μια εγκυμοσυνη ?ρωταω γιατι απο τοτε που με θυμαμαι τα μαυρα εσωρουχα μου παντα ξεβαφουν στο σημειο που καταληγουν οι κολπικες εκκρισεις οποτε τωρα που αναλυω τα παντα ειπα να ρωτησω και αυτο

Γιώργος Μιχαλόπουλος
23-08-13, 01:08
Καλησπερα γιατρε
Εδω και 4 μηνες προσπαθουμε με τον αντρα μου να κανουμε παιδακι αλλα δηστυχως δεν εχει προκυψει ακομη. Σκεφτομαστε τον επομενο μηνα αν δεν προκυψει εγκυμοσυνη να κανουμε τις απαραιτητες εξετασεις γονιμοτητας για να μας φυγει το αγχος. Εσεις τι λετε? μηπως ειναι ακομη νωρις και ανησυχουμε αδικα?

Καλησπέρα,
Πέντε μήνες ομολογουμένως δεν είναι μεγάλο διάστημα. Ένα υγιές ζευγάρι κατά κανόνα θα συλλάβει μέσα σε ένα χρόνο προσπαθειών, με ένα μικρο ποσοστό να χρειάζεται έξι μήνες παραπάνω. Συνεπώς γενικά συστήνεται έλεγχός γονιμότητας αν δεν επιτευχθεί σύλληψη μέσα σε 1-1,5 χρόνο.
Το διάστημα αυτό πάντως μπορεί να είναι μικρότερο αναλόγως της ηλικίας του ζευγαριού και του ιατρικού ιστορικού τους, οπότε σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση. Πριν κάνετε εξετάσεις καλό θα ήταν να συζητούσατε το θέμα με το γυναικολόγο σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
23-08-13, 02:10
καλησπερα γιατρε.θα ηθελα την βοηθεια σας.στις 10 ιουλιου ειχα περιοδο στις 27 εκανα ελευθερα ερωτα με τον συντροφο μου και στις 5 αυγουστου ειχα την τελευταια μου περιοδο.στις 17 αυγουστου καναμε παλι ελευθερα.λετε αυτη τη φορα να ζησω και εγω αυτο το θαυμα?υπαρχουν πιθανοτητες?δεν προσπαθουμε καιρο βεβαια απο οτι καταλαβατε.αλλα το θελουμε πολυ και το θελουμε συντομα τωρα που το πηραμε αποφαση. αααα.ξεχασα να πω πως δεν εχω σταθερο κυκλο ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

Καλησπέρα,

Εφόσον το αποφασίσατε το καλύτερο είναι να καταλάβετε πώς υπολογίζονται οι γόνιμες μέρες σας ώστε να προγραμματίσετε τις επαφές σας. Οι γόνιμες μέρες είναι συνάρτηση της διάρκειας του κύκλου σας - εφόσον ο κύκλος είναι ασταθής πρώτα πρέπει να σκεφτείτε πόση είναι η μέγιστη και πόση η ελάχιστη διάρκειά του, μετρώντας από την πρώτη μέρα της μιας περιόδου ως την πρώτη της επόμενης.

Έστω ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι 27 ημέρες και η μέγιστη 34. Από το ελάχιστο αφαιρούμε 17 ημέρες και από το μέγιστο 11, οπότε στο παράδειγμά μας το αποτέλεσμα είναι 10 και 23 αντίστοιχα. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να έχετε επαφή - από 10η ως 23η μέρα, μέρα παρά μέρα. Αντίστοιχα, αν ο κύκλος είναι από 24 ως 29 ημέρες, το αντίστοιχο διάστημα είναι από 7η ως 18η ημέρα.

Ελπίζω η εξήγηση να είναι κατανοητή, αν όμως χρειάζεστε διευκρινίσεις θα χαρώ να σας βοηθήσω.

ΛΙΝ
23-08-13, 18:08
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ,

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ: ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Mycoplasma ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΕΣ
Ureaplasma
Streptococcus
Chamydia
Candida

ΤΕΣΤ ΑΜΙΝΩΝ:ΘΕΤΙΚΟ(+)

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΠΑΝΙΑ ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ CLUE CELLES ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΟΤΥΠΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΑΚΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ GRAM ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΚΚΟΒΑΚΤΗΡΙΩΝ.
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ
''ΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ'' ΑΠΟ GARDENELLA VAGINALIS KAI ΛΟΙΠΗ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ.

___________________________




ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΠΛΑΚΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΙΑΜΕΣΑ-ΠΟΛΛΑ
ΑΔΕΚΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΕΝΔΟΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ
ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ ΛΙΓΑ
ΧΛΩΡΙΔΑ-ΚΟΛΠΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ-ΜΕΤΡΙΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
___________________________

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑ CLUE CELLS ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;; ΚΑΙ ΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗΣ Ή ΑΠΟΒΟΛΗΣ.

ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ FLAGYL,
ΥΠΟΘΕΤΑ ECOVAG ΚΑΙ ΠΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΟΜΙΛΗ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ CICLACUR ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΕΜΒΡΥΑ;;
____________________________

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΕΡΩΝ

madeleine24
23-08-13, 19:23
Καλησπερα σας γιατρε
εχω το εξης ερωτημα με τελευταια περιοδο 25/1
μου εχει δωσει ενα ημερολογιο ο γιατρος μου με την ημερομηνια που εισερχομαι σε καθε μηνα μου γραφει λοιπον οτι στις 4/9 μπαινω στον 9ο μηνα δηλαδη στην 33 εβδομαδα . πητ μου εχει δωσει 2/11
δεν μπορω να καταλαβω γιατι??εφοσον αρχες οκτωμβρη κλεινω τον 9ο πρεπει να περιμενω αλλο ενα μηνα δηλαδη 10 μηνες???
εχουμε μπερδευτει λιγο η μητερα μου αποσο γνωριζει με το που μπεις στον 9ο περιμενεις καθε μερα ελεγαν παλια.

δωστε μου τα φωτα σας

Γιώργος Μιχαλόπουλος
24-08-13, 14:54
Καλησπερα σας γιατρε
εχω το εξης ερωτημα με τελευταια περιοδο 25/1
μου εχει δωσει ενα ημερολογιο ο γιατρος μου με την ημερομηνια που εισερχομαι σε καθε μηνα μου γραφει λοιπον οτι στις 4/9 μπαινω στον 9ο μηνα δηλαδη στην 33 εβδομαδα . πητ μου εχει δωσει 2/11
δεν μπορω να καταλαβω γιατι??εφοσον αρχες οκτωμβρη κλεινω τον 9ο πρεπει να περιμενω αλλο ενα μηνα δηλαδη 10 μηνες???
εχουμε μπερδευτει λιγο η μητερα μου αποσο γνωριζει με το που μπεις στον 9ο περιμενεις καθε μερα ελεγαν παλια.

δωστε μου τα φωτα σας


Ο υπολογισμός είναι αρκετά απλός. Η κύηση διαρκεί 40 εβδομάδες και ξεκινάμε να μετράμε από την τελευταία περίοδο. Η ημέρα της τελευταίας περιόδου (ΤΕΡ) δηλαδή είναι η ημέρα 0 και μετράμε από εκεί. Τρεις μέρες μετά την τελευταία περίοδο είμαστε 0 εβδομάδες και 3 ημέρες, ενώ μία εβδομάδα μετά την τελευταία περίοδο είμαστε 1 εβδομάδα και 0 ημέρες.
Μετρώντας με αυτό τον τρόπο με ΤΕΡ στις 25/1/13 η πιθανή ημερομηνία τοκετού (ΠΗΤ) είναι η 1/11/13 γιατί τότε συμπληρώνονται 40 εβδομάδες από την ΤΕΡ. Στις 4/9 θα είστε 31 εβδ + 5 ημέρες. Στις 4/10/13 συμπληρώνονται 36 εβδομάδες οπότε και μπαίνετε "στο μήνα σας" που λένε και παραδοσιακά.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 01:29
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΡΕ,

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ: ΔΕΝ ΑΝΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Mycoplasma ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΕΣ
Ureaplasma
Streptococcus
Chamydia
Candida

ΤΕΣΤ ΑΜΙΝΩΝ:ΘΕΤΙΚΟ(+)

ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΣΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΠΑΝΙΑ ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ CLUE CELLES ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΟΤΥΠΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΒΑΚΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ GRAM ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΚΚΟΒΑΚΤΗΡΙΩΝ.
ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΑ ΜΕ
''ΜΗ ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ'' ΑΠΟ GARDENELLA VAGINALIS KAI ΛΟΙΠΗ ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ.

___________________________




ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΣΤ-ΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

ΠΛΑΚΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΕΤΑ, ΔΙΑΜΕΣΑ-ΠΟΛΛΑ
ΑΔΕΚΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΕΝΔΟΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ
ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ-ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ ΛΙΓΑ
ΧΛΩΡΙΔΑ-ΚΟΛΠΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ-ΜΕΤΡΙΑ ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

___________________________

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΤΑ CLUE CELLS ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ;; ΚΑΙ ΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΙΣΗΣ Ή ΑΠΟΒΟΛΗΣ.

ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ FLAGYL,
ΥΠΟΘΕΤΑ ECOVAG ΚΑΙ ΠΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΜΟΜΙΛΗ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ CICLACUR ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΕΜΒΡΥΑ;;
____________________________

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΕΡΩΝ


Καλησπέρα,

Τα clue cells είναι ενδεικτικά της κολπίτιδας που βρέθηκε και είναι αναμενόμενο να είναι παρόντα σε τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά συμβαδίζουν με τα λοιπά ευρήματα. Τέτοιες λοιμώξεις είναι ασυνήθιστο να προκαλέσουν αποβολές και συνήθως αποτελούν τυχαίο εύρημα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη θεραπεία με Cyclacur που απαιτείται γιατί τα φάρμακα που παίρνετε δεν έχουν ορμονική δράση.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 01:49
γιατρε καλησπερα ,εχω πολυκυστικες ,βαρος αυξημενο,τριχοφυια ,κυκλο απο 33 μερες με 60 μερες(επαιρνα αντισυλληπτικα σαν θεραπεια για 10 χρονια ) .επειδη θελουμε παιδι για αρχη κανω διατροφη για απωλεια κιλων ,παιρνω τα χαπια του θυροειδη και γκλουκοφαζ οπως μου ειπε ο ενδοκρινολογος .προσπαθουμε 1 χρονο αλλα τιποτα .(τα γκλουκοφαζ τα παιρνω 3 μηνες).πριν μηνες ειχα πρωτη φορα στην ζωη μου περιοδο στις 29 μερες και με απιστευτους πονους που με διπλωσαν (γενικα αντεχω )υπαρχει περιπτωση να ηταν αποβολη?και δευτερον υπαρχει περιπτωση το περιβαλλον του κολπου μου να εχει μεγαλη οξυτητα οποτε και να μην μπορει να επιτευχθει μια εγκυμοσυνη ?ρωταω γιατι απο τοτε που με θυμαμαι τα μαυρα εσωρουχα μου παντα ξεβαφουν στο σημειο που καταληγουν οι κολπικες εκκρισεις οποτε τωρα που αναλυω τα παντα ειπα να ρωτησω και αυτο

Καλησπέρα,

Ο πόνος με την περίοδο είναι αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα και δε θα έσπευδα να το συνδέσω με αποβολή - ούτε μπορώ και να το αποκλείσω κατηγορηματικά φυσικά. Επίσης αυτό που περιγράφετε αναφορικά με τις κολπικές εκκρίσεις δε θα έλεγα ότι αποτελεί προτεραιότητα να διερευνήσετε, άλλωστε ο κόλπος είναι έτσι κι αλλιώς όξινο περιβάλλον.
Οι πολυκυστικές ωοθήκες όπως γνωρίζετε μπορεί να χρειαστούν καιρό και ειδικό χειρισμό για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Θεωρώ ότι η απώλεια βάρους που προσπαθείτε είναι μια πολύ καλή αρχή.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 02:00
Γιατρε γεια σας. Ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ.ειμαι 6 εβδομαδων και 4 ημερων και πριν 3 μερες εκανα υπερηχο κ ολα καλα εμβρυο, σακος κ καρδια που μονο την ειδαμε δεν την ακουσαμε. Αμεσως μετα τον υπερηχο ειχα αιμα που διηρκησε μιση μερα . 2 μερας μετα απο χθες που ειχα ροζ υγρα σημερα το πρωι μου ξαναγυρισε σε αιμα... Ειμαι ξαπλα μεχρι να σεγνωσω. Ειναι αποβολη; Εχω πιθανοτητες να παω καλα;

Καλησπέρα,

Είναι δύσκολο να πει κανείς τι συμβαίνει και ποια θα είναι η εξέλιξη σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάποιες φορές η αιμορραγία πράγματι συνδέεται με παλινδρόμηση ή αποβολή, άλλες πάλι η εγκυμοσύνη συνεχίζει κανονικά χωρίς να επηρεαστεί. Δυστυχώς από πλευράς συμπτωμάτων δεν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά για να μπορείτε να ξεχωρίσετε για ποια περίπτωση πρόκειται, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.
Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 02:09
Γιατρέ καλησπέρα

Θα ήθελα να σας ρωτησω το εξής: Η αδερφή μου έκανε πρόσφατα τεστ παπ το οποίο έδειξε φλεγμονή του τραχήλου. Ο γιατρός της ειπε ότι, από την στιγμή που δεν έχει αλλα συμπτώματα (φαγούρα, υγρά κτλ) να μην ασχοληθεί.

Συμφωνείτε με την προσέγγιση αυτη; Μήπως πρέπει να πάρει κάποια αγωγή ή να κάνει κάποιες άλλες εξετασεις;

Σας ευχαριστω πολύ

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι εφόσον ο τράχηλος δεν έχει κλινικά εμφάνιση φλεγμονής και δεν υπάρχουν συμπτώματα δεν είναι απαραίτητη κάποια αγωγή ή άλλες εξετάσεις. Το τεστ Παπ συχνά μπορεί να δείξει τέτοια ευρήματα τα οποία όμως τελικά να μην έχουν κλινική σημασία.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 02:32
Αγαπητέ κύριε Μιχαλόπουλε,
Είμαι σχεδόν 35 ετών. Μετά από 8 μήνες προσπαθειών σύλληψης χωρίς αποτέλεσμα η γιατρός μου έγραψε διάφορες εξετάσεις. Υπόψη ότι έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών με καλά θερμοδιαγράμματα που υποδεικνύουν υποθέτω ωορρηξία.
Οι ορμονολογικές μου την 4η μέρα ήταν
TSH: 2,57 miu.ml
FT4: 1,09 ng/dl
PRL: 21,2 ng/ml
FSH: 8 iu/l
LH: 5,8 iu/l
AMH: 7,9 pmol/l

Θα κάνω σαλπιγγογραφία τη Δευτέρα και περιμένουμε και αποτελέσματα από σπερμοδιάγραμμα για να τα πάμε όλα μαζί στη γιατρό μου.

Έχω αγχωθεί όμως πάρα πολύ και ήθελα την αποψή σας. Με ΑΜΗ που υποδεικνύει χαμηλή γονιμότητα, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες επίτευξης εγκυμοσύνης φυσιολογικά ή η εξωσωματική είναι μονόδρομος???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Καλησπέρα,

Η χρησιμότητα και η σημασία της ΑΜΗ δεν είναι ξεκάθαρη. Μια χαμηλή τιμή δε σημαίνει ότι είναι αδύνατο να μείνετε έγκυος φυσικά, σημαίνει κυρίως ότι οι ωοθήκες έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να ανταποκριθούν στις ορμόνες που τις διεγείρουν και ενεργοποιούν το μηχανισμό ωρίμανσης των ωαρίων. Αυτή η μειωμένη ανταπόκριση έχει αποδειχτεί σε γυναίκες με χαμηλή ΑΜΗ που λαμβάνουν ορμονική θεραπεία κατά τη διάρκεια εξωσωματικής, όμως η πρακτικές της επιπτώσεις σε φυσικό κύκλο δεν είναι ξεκάθαρες.
Προσωπικά θεωρώ ότι αν έχετε ενδείξεις τακτικής ωορρηξίας (ιδανικά υπερηχογραφικές) τότε η τιμή της ΑΜΗ έχει μόνο σχετική σημασία.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
25-08-13, 02:49
Καλησπέρα, γέννησα πριν 3 μήνες, στις 12/5 με καισαρική τομή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Με [αρακολουθούσαν στα πρωινά ιατρεία και γέννησα με προγραμματισμένο ραντεβού (λόγω προηγηθείσας καισαρικής) απο τον εφημετεύοντα γιατρό. Το θέμα μου είναι το εξής. Γενικά σε αυτή την καισαρική πόνεσα πολυ από το χειρουργείο ακόμη που πριν να τελειώσει η επέμβαση άρχισα να νιώθω τα πόδια μου και να πονάω μέχρι και περίπου σαράντα μέρες μετά τον τοκετό. Αυτό που με απασχολεί είναι οτι πονάει η κοιλιά μου στο ύψος περίπου του αφαλο'υ. Δεξία μεριά. Αρχικά πονούσε σχεδόν όλη απο τον αφαλό και κάτω. Να σημειωθεί οτι εκεί που ήταν η τομή δεν ένιωθα τίποτα. Στις 40 μερες επισκέφτηκα τη γυναικολόγο που με παρακολουθεί χρόνια τώρα και μυ είπε πως πιθανότατα ο πόνος να οφείλεται σε αιμάτωμα. Για αυτό μου συνταγογράφησε τα Brasan τα οποία έλαβα για 15 μέρες/3 φορές τη μέρα. Ο πόνος μειώθηκε αρκετά και κυρίως πλέον μόνο στη δεξιά μεριά. Ο πόνος να σημειώσω οτι είναι μόνο όταν μ ακουμπά κάτι, στην αρχή δηλαδή έκανα ντουζ και μόνο που έπεφτε το νερό πάνω μου πονούσα ή ακόμη και το ρούχο με ενοχλούσε. Τώρα πονάω όταν με ακουμπα η μικρή ή όταν για κάποιο λόγο κάτι μου ακουμπήσει την κοιλιά. Αφού τελειώσα με τα Brasan μίλησα με την γυναικολόγο μου και μου είπε να κάνω έναν υπέρηο κοιλιακού τοιχώματος-μαλακών μορίων για να δούμε αν πρόκειται για αιμάτωμα ή για ενδομητρίωση. Το έκανα και η ακτινολόγος μου είπε πως δεν υπάρχει αιματωμα και όσο για ενδομητρίωση ουτε μπορουσε να το στηρίξει όυτε να το απορρίψει με τα ευρήματα που είχε απο το υπερηχογράφημα. Πρότεινε να κάνω μαγνητική. Να σημειώσω οτι κατά τη διάρκεια που γινόταν ο υπέρηχος πραγματικά υπέφερα απο τον πόνο καθώς η ακτινολόγος πίεζε τον υπέρηχο πάνω μου και η κοιλιά μου πονούσε πιο έντονα για αρκετές μερες. Η Γιατρός μου που είδε τα αποτελέσματα μου είπε πως η μαγνητική δεν θα δείξει τίποτα αλλά καλό είναι να την κάνω. Μου σύστησε να πάρω άλλη μια εβδομάδα τα brasan και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνω μαγνητική. ΕΠίσης μου είπε οτι αν είναι ενδομητριωση θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε σε εκείνη την περίπτωση που θα έκανα θεραπεία με αντισυλλιπτικά και περνούσε ο πονος. ¨ομως λόγω αποκλειστικού θηλασμού δεν μπορεί να γίνει αυτό οπότε με καθησύχασε και μου είπε να κανω τη μαγνητική. Εγώ όμως ανησυχώ πολύ. Τι μπορεί να είναι αυτό που μου προκαλεί πόνο 3 μήνες μετά τον τοκετό. Επίσης με έχει κουράσει φοβερά. Θα ήθελα τη γνώμη σας και στο θέμα της διαγνωσης αλλά και στο θέμα της μέχρι τώρα αντιμετώπισης.Ευχαριστώ προκαταβολικά

Καλησπέρα,

Ομολογουμένως είναι ένα δύσκολο διαγνωστικά πρόβλημα. Θεωρώ ότι η ως τώρα προσέγγιση της γιατρού σας είναι λογική και είναι κρίμα που δεν καταλήξατε σε κάποιο συμπέρασμα. Πράγματι η πρώτη σκέψη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ύπαρξη αιματώματος μέσα στο μυικό τοίχωμα, που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως τα περιγράφετε. Ο εντοπισμός του βέβαια, ειδικά κάποιον καιρό μετά την επέμβαση δεν είναι πάντοτε εύκολος.
Η πιθανότητα ο πόνος να οφείλεται σε ενδομητρίωση θεωρώ ότι είναι μικρή, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο πόνος και την περιγραφή που μου μεταφέρετε. Μια άλλη πιθανή αιτία ίσως θα ήταν ο τραυματισμός κάποιου μικρού νεύρου του κοιλιακού τοιχώματος κατά την καισαρική, η οποία είναι επίσης πολύ δύσκολο να διαγνωστεί.
Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι το να προχωρήσετε σε μαγνητική έχει νόημα μια και θα σας δώσει μια πολύ καλύτερη εικόνα που ίσως επιτρέψει να εντοπιστεί κάτι που δεν ήταν ορατό στον υπέρηχο.

γιουβαρελακη
25-08-13, 10:42
Καλησπέρα,

Ο πόνος με την περίοδο είναι αρκετά συνηθισμένο σύμπτωμα και δε θα έσπευδα να το συνδέσω με αποβολή - ούτε μπορώ και να το αποκλείσω κατηγορηματικά φυσικά. Επίσης αυτό που περιγράφετε αναφορικά με τις κολπικές εκκρίσεις δε θα έλεγα ότι αποτελεί προτεραιότητα να διερευνήσετε, άλλωστε ο κόλπος είναι έτσι κι αλλιώς όξινο περιβάλλον.
Οι πολυκυστικές ωοθήκες όπως γνωρίζετε μπορεί να χρειαστούν καιρό και ειδικό χειρισμό για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Θεωρώ ότι η απώλεια βάρους που προσπαθείτε είναι μια πολύ καλή αρχή.


ο πονος ηταν υπερβολικα πιο εντονος σε σχεση με τους αλλους που εχω τοσα χρονια γι'αυτο το ανεφερα .σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση σας.να'στε καλα

georgia-kak
25-08-13, 20:25
Καλησπέρα,

Αυτά είναι υπέροχα νέα - συγχαρητήρια! Καλά κάνατε και ξεκινήσατε ήδη τις αντιπηκτικές ενέσεις. Η Αιματολόγος θα σας διευκρινίσει από βδομάδα αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, που πολύ πιθανώς να είναι, και από εκεί και πέρα δε νομίζω πως θα χρειαστεί κάποια άλλη παρέμβαση.

Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά!


Καλησπερα σας γατρε μου...
εχω καποιες αποριες..

λοιοπν.. ειμαι εγκυος 6w+6d...
απο την πρωτη μερα που εκανα το θετικο τεστ (3 μερες πριν την ημερα που περιμενα 3/8 αρχισα να βαζω την κολπικη προγεστρονη vasclor(21η μερα του κυκλου ηταν 7,5) (τον μηνα που εμεινα εγκυος ειχα κανει και τον ορμονικο ελεγχο).. επισης πινω και φυλλικο εδω και πολλιυς μηνες.. και επισης μια μερα απο τις 5/ 8 ξεκινησα ενεσακια innohep 0,45...
την τεταρτη που μας περασε πηγα στον γιατρο ημουν 6w+2d... ακουσαμε καρδουλα 125 bpm.. το εμβρυο ηταν 5,3mm..
ειχε καλο μεγεθος...???σε σχεση με την ημερα που ημουν και οι χτυποι του ειναι καλοι???
την Πεμτη πηγα στο διπλανο νομο να κνω τις εξετασεις εαν με καλυβουν τα ενεσακια το αποτελεσμα βγηκε 0,26 καιμου ειπαν οτι θα χρειαστω αλλαγη δοσης αλλα πρεπει να το επαναλαβω σε 10 μερες πριν την αλλαξουμε...
οι χοριακες ου ηταν
5/8-107,47
7/8-298,32
12/8-3.027,47
21//8-33.216,50 (6w+2d)
ειναι καλες γιατρε μου.. στην ουσια σιπλασιαζετε να 4 μερες, και καπου διαβασα οτι μετα τις 6.000 κανει πανω απο 4 μερες να διπλασιαστει...ισχυει αυτο???

επισης γιατρε μου.. τις δυο μερες που ετρεχα και κουραστηκα και δεν ειχα κοιμηθει καλα ειχα παρα πολλες ανγουλες, σε σημειο που δεν μορουσα να σταθω...
και ξαφνικα εχτες και σημερα δεν εχω απολυτος τιποτα.. το μονο που μου θυμιζει την εγκυμοσυνη ειναι οτι δεν μπορω να χωνεψω, οτι το στηθος μου ποναει φυσιολογικα(απο την αρχη ποναγε σε νορμαλ επιπεδα) και εχω καουρες και ρεψιματα και που και που, πονακια χαμηλα
ειναι φυσιολογικο αυτο..??? η παει να πει οτι κατι δεν παει καλα????
κανονικα δεν θα επρεπε να εχω συνεχεια αναγουλες...???
να σας πω βεβαια οτι τωρα δεν κουραζομαι καθλου.. απο τον καναμπε στο κρεβατι και παλι πισω και το μαγειρεμα που κανω..!!

ειναι στην ουσια η τριτη μου εγκυμοσυνη.. οι αλλες δυο κατελληξαν αδοξα η πρωτη στην 12η βδομαδα (αιφνισιος θανατος)
και η δευτερη απο χτυπημα στην 8η μερα καθηστερησης..
οποτε γιατρε μου εχω ενα μεγαλο φοβο.. !!!

απο την στιγμη που κανω τα ενεσακια μου, βαζω και την προγεστερονη, ακουσαμε και καρδουλα.. εχω ακομα πολλες πιθανοτητες να το χασω...???

αιμα δεν εχω, ουτε καν μπεζ χρωμα.. ουτε εχω οξυ πονο ουτε κατι αλλο.. σημερα ολη μερα δεν ενοιωσα τιποτα.. παρα μονο πριν απο λιγο που ηπια γαλα μια ελαφρια ανακατοσουρα..

vaw
25-08-13, 23:55
Καλησπέρα,

Ομολογουμένως είναι ένα δύσκολο διαγνωστικά πρόβλημα. Θεωρώ ότι η ως τώρα προσέγγιση της γιατρού σας είναι λογική και είναι κρίμα που δεν καταλήξατε σε κάποιο συμπέρασμα. Πράγματι η πρώτη σκέψη σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ύπαρξη αιματώματος μέσα στο μυικό τοίχωμα, που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως τα περιγράφετε. Ο εντοπισμός του βέβαια, ειδικά κάποιον καιρό μετά την επέμβαση δεν είναι πάντοτε εύκολος.
Η πιθανότητα ο πόνος να οφείλεται σε ενδομητρίωση θεωρώ ότι είναι μικρή, ειδικά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο πόνος και την περιγραφή που μου μεταφέρετε. Μια άλλη πιθανή αιτία ίσως θα ήταν ο τραυματισμός κάποιου μικρού νεύρου του κοιλιακού τοιχώματος κατά την καισαρική, η οποία είναι επίσης πολύ δύσκολο να διαγνωστεί.
Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι το να προχωρήσετε σε μαγνητική έχει νόημα μια και θα σας δώσει μια πολύ καλύτερη εικόνα που ίσως επιτρέψει να εντοπιστεί κάτι που δεν ήταν ορατό στον υπέρηχο.

Ευχαριστώ πολύ!

mam2be
27-08-13, 09:33
Γιατρέ,
βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού και ο γιατρός μου είπε να πάρω zonital. Έχω όμως αμφιβολίες καθώς η δραστική του ουσία δεν περιλαμβάνεται στα αντιβιωτικά για το ουρεόπλασμα. Επίσης μου ειπε πως δε χρειάζεται να πάρει ο συντροφος μου. Δεν είναι επικίνδυνο να μου το περάσει ξανά αν το έχει κι αυτός?
Ποιά είναι η γνώμη σας? Εσείς ποιό αντιβιωτικό θα συστήνατε?

Prnss
27-08-13, 16:09
γιατρε καλησπερα...δεν ειμαι ακομα μητερα αλλα προσπαθω να φτιαξω τον κυκλο μου για να γινω στο μελλον... αρχικα περιοδο για 1η φορα ειδα στα 13 και απο τοτε αρχισε τ μαρτυριο.. υπηρξε καθυστερηση μεχρι και 9 μηνες...ειμαι 20 χρονων και μ διαγνωστηκε συνδρομο πολυκυστικων και κανω θεραπεια με glucophage 850gr. την θεραπεια την κανω σχεδον 2 χρονια αλλα στην αρχη ειχα παρενεργειες και μ ειπε ο γιατρος να τ παιρνω μισο μισο μετα 1 τ βραδυ και στη συνεχεια 2{1 πρωι και ενα βραδυ}.. τ ειχα σταματησει για ενα μηνα σχεδον . τον νοεμβριο 2012 και τ αρχισα ξανα τ δεκεμβριο 1 καθε βραδυ μεχρι τωρα.. το θεμα ειναι πως μου ηρθε περιοδος μαρτιο ,απριλιο και μαιο και μετα τιποτα.ολο τ καλοκαιρι δεν ειδα περιοδο... εαν το αρχισω και το πρωινο χαπι θα ξανα εχω παρενεργειεσ εφοσον ο οργανισμοσ εχει συνηθισει τουλαχιστον 9 μηνες στο glcphage? και αν τ αρχισω τωρα με 2 χαπια την ημερα θα δω αποτελεμστα η να αρχισω ξανα να απογοητευομαι?? με εχει επηρεασει ψυχολογικα αυτο τ προβλημα και νιωθω πως ποτε δεν θα φτιαξω αυτο τ προβλημα...:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( θα περιμενω με ανυπομονησια την απαντηση σας καθως και οποιων γυναικων εχουν παρομοιο προβλημα ...! ευχαριστω και συγνωμη για το εκτενες κειμενο !

Γιώργος Μιχαλόπουλος
31-08-13, 00:56
Καλησπερα σας γατρε μου...
εχω καποιες αποριες..

λοιοπν.. ειμαι εγκυος 6w+6d...
απο την πρωτη μερα που εκανα το θετικο τεστ (3 μερες πριν την ημερα που περιμενα 3/8 αρχισα να βαζω την κολπικη προγεστρονη vasclor(21η μερα του κυκλου ηταν 7,5) (τον μηνα που εμεινα εγκυος ειχα κανει και τον ορμονικο ελεγχο).. επισης πινω και φυλλικο εδω και πολλιυς μηνες.. και επισης μια μερα απο τις 5/ 8 ξεκινησα ενεσακια innohep 0,45...
την τεταρτη που μας περασε πηγα στον γιατρο ημουν 6w+2d... ακουσαμε καρδουλα 125 bpm.. το εμβρυο ηταν 5,3mm..
ειχε καλο μεγεθος...???σε σχεση με την ημερα που ημουν και οι χτυποι του ειναι καλοι???
την Πεμτη πηγα στο διπλανο νομο να κνω τις εξετασεις εαν με καλυβουν τα ενεσακια το αποτελεσμα βγηκε 0,26 καιμου ειπαν οτι θα χρειαστω αλλαγη δοσης αλλα πρεπει να το επαναλαβω σε 10 μερες πριν την αλλαξουμε...
οι χοριακες ου ηταν
5/8-107,47
7/8-298,32
12/8-3.027,47
21//8-33.216,50 (6w+2d)
ειναι καλες γιατρε μου.. στην ουσια σιπλασιαζετε να 4 μερες, και καπου διαβασα οτι μετα τις 6.000 κανει πανω απο 4 μερες να διπλασιαστει...ισχυει αυτο???

επισης γιατρε μου.. τις δυο μερες που ετρεχα και κουραστηκα και δεν ειχα κοιμηθει καλα ειχα παρα πολλες ανγουλες, σε σημειο που δεν μορουσα να σταθω...
και ξαφνικα εχτες και σημερα δεν εχω απολυτος τιποτα.. το μονο που μου θυμιζει την εγκυμοσυνη ειναι οτι δεν μπορω να χωνεψω, οτι το στηθος μου ποναει φυσιολογικα(απο την αρχη ποναγε σε νορμαλ επιπεδα) και εχω καουρες και ρεψιματα και που και που, πονακια χαμηλα
ειναι φυσιολογικο αυτο..??? η παει να πει οτι κατι δεν παει καλα????
κανονικα δεν θα επρεπε να εχω συνεχεια αναγουλες...???
να σας πω βεβαια οτι τωρα δεν κουραζομαι καθλου.. απο τον καναμπε στο κρεβατι και παλι πισω και το μαγειρεμα που κανω..!!

ειναι στην ουσια η τριτη μου εγκυμοσυνη.. οι αλλες δυο κατελληξαν αδοξα η πρωτη στην 12η βδομαδα (αιφνισιος θανατος)
και η δευτερη απο χτυπημα στην 8η μερα καθηστερησης..
οποτε γιατρε μου εχω ενα μεγαλο φοβο.. !!!

απο την στιγμη που κανω τα ενεσακια μου, βαζω και την προγεστερονη, ακουσαμε και καρδουλα.. εχω ακομα πολλες πιθανοτητες να το χασω...???

αιμα δεν εχω, ουτε καν μπεζ χρωμα.. ουτε εχω οξυ πονο ουτε κατι αλλο.. σημερα ολη μερα δεν ενοιωσα τιποτα.. παρα μονο πριν απο λιγο που ηπια γαλα μια ελαφρια ανακατοσουρα..

Καλησπέρα,

Τους μήνες αυτούς που μοιράζεστε τις αγωνίες σας μαζί μου έχω καταλάβει πόσο πολύ θέλετε ένα παιδάκι και πόσο σας έχει αγχώσει το ζήτημα με τις αποβολές. Ειλικρινά σας εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά!

Αυτά που μου περιγράφετε δε με ανησυχούν. Η χοριακή πράγματι μετά τις 10 περίπου χιλιάδες δεν αυξάνει με τον ίδιο ρυθμό και το γεγονός ότι έχει φτάσει στις 33 χιλιάδες είναι από μόνο του πολύ θετικό. Το Innohep που αρχίσατε από νωρίς λογικά θα σας βοηθήσει και, παρόλο που χρειάζεται μια μικρή αύξηση στη δόση, ήδη σας ωφελεί. Τα συμπτώματα τέλος δεν είναι καθόλου αξιόπιστος τρόπος για να κρίνει κανείς το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Αλλαγές συμπτωμάτων μπορεί να συμβούν ακόμα και σε μια απολύτως φυσιολογικά εξελισσόμενη εγκυμοσύνη.

Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εξηγήσετε στο γυναικολόγο σας το άγχος σας και να του ζητήσετε να σας κάνει υπέρηχο κάθε εβδομάδα μέχρι την αυχενική διαφάνεια. Λογικά θα καταλάβει την αγωνία σας και θα σας διευκολύνει και στο οικονομικό. Το να βλέπετε το μωρό σας να μεγαλώνει κάθε λίγες μέρες θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να ξεπεράσετε το φόβο της αποβολής και να δείτε την εγκύμοσύνη με μεγαλύτερη ηρεμία και αισιοδοξία.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
31-08-13, 01:21
Γιατρέ,
βρέθηκα θετική σε ουρεόπλασμα τραχηλικού υγρού και ο γιατρός μου είπε να πάρω zonital. Έχω όμως αμφιβολίες καθώς η δραστική του ουσία δεν περιλαμβάνεται στα αντιβιωτικά για το ουρεόπλασμα. Επίσης μου ειπε πως δε χρειάζεται να πάρει ο συντροφος μου. Δεν είναι επικίνδυνο να μου το περάσει ξανά αν το έχει κι αυτός?
Ποιά είναι η γνώμη σας? Εσείς ποιό αντιβιωτικό θα συστήνατε?


Καλησπέρα,

Ομολογώ ότι το Zonital δεν το γνωρίζω, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η δραστική του ουσία;
Η συνήθης αντιβίωση για το ουρεόπλασμα είναι η Vibramycin ή η Klaricid - και τα δύο λαμβάνονται πρωί-βράδυ για 7-10 μέρες και είναι πρακτικά εξίσου αποτελεσματικές.
H θεραπεία του συντρόφου δεν είναι πάντοτε απαραίτητη γιατί η λοίμωξη από ουρεόπλασμα είναι μάλλον ευκαιριακή (δηλαδή η μετέπειτα επαφή μαζί του μπορεί να μην προκαλέσει και πάλι λοίμωξη) όμως τελικά συχνά δίνεται αγωγή και στους δυο για εξασφάλιση έναντι επαναλοίμωξης.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
31-08-13, 02:18
γιατρε καλησπερα...δεν ειμαι ακομα μητερα αλλα προσπαθω να φτιαξω τον κυκλο μου για να γινω στο μελλον... αρχικα περιοδο για 1η φορα ειδα στα 13 και απο τοτε αρχισε τ μαρτυριο.. υπηρξε καθυστερηση μεχρι και 9 μηνες...ειμαι 20 χρονων και μ διαγνωστηκε συνδρομο πολυκυστικων και κανω θεραπεια με glucophage 850gr. την θεραπεια την κανω σχεδον 2 χρονια αλλα στην αρχη ειχα παρενεργειες και μ ειπε ο γιατρος να τ παιρνω μισο μισο μετα 1 τ βραδυ και στη συνεχεια 2{1 πρωι και ενα βραδυ}.. τ ειχα σταματησει για ενα μηνα σχεδον . τον νοεμβριο 2012 και τ αρχισα ξανα τ δεκεμβριο 1 καθε βραδυ μεχρι τωρα.. το θεμα ειναι πως μου ηρθε περιοδος μαρτιο ,απριλιο και μαιο και μετα τιποτα.ολο τ καλοκαιρι δεν ειδα περιοδο... εαν το αρχισω και το πρωινο χαπι θα ξανα εχω παρενεργειεσ εφοσον ο οργανισμοσ εχει συνηθισει τουλαχιστον 9 μηνες στο glcphage? και αν τ αρχισω τωρα με 2 χαπια την ημερα θα δω αποτελεμστα η να αρχισω ξανα να απογοητευομαι?? με εχει επηρεασει ψυχολογικα αυτο τ προβλημα και νιωθω πως ποτε δεν θα φτιαξω αυτο τ προβλημα...:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( θα περιμενω με ανυπομονησια την απαντηση σας καθως και οποιων γυναικων εχουν παρομοιο προβλημα ...! ευχαριστω και συγνωμη για το εκτενες κειμενο !

Καλησπέρα,

Ο χειρισμός του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών είναι αρκετά σύνθετος και πρέπει να εξατομικεύεται. Πρέπει δηλαδή να ξεκαθαρίζουμε τι είναι το ζητούμενο σε κάθε γυναίκα [είναι η σύλληψη; η τακτική περίοδος; η αντιμετώπιση συμπτωμάτων όπως η υπερτρίχωση; κάτι άλλο;] και να εστιάζουμε την αγωγή αναλόγως. Εάν δεν έχετε για παράδειγμα άμεσα σχέδια για εγκυμοσύνη έχει νόημα να παίρνετε μόνο Glucophage; Μήπως θα ήταν προτιμότερη και η ταυτόχρονη χρήση αντισυλληπτικών; Τις απαντήσεις θα πρέπει να τις συζητήσετε με το γιατρό σας και να καθορίσετε κάποιο πλάνο που να επιτυγχάνει τους στόχους σας.

Η δόση του Glucophage για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι πράγματι 850mg πρωί και βράδυ. Λογικά εφόσον το παίρνετε καιρό δε θα περίμενα έντονες παρενέργειες με αύξηση της δόσης. Το κατά πόσο όμως η αύξηση αυτή θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα φοβάμαι ότι είναι δύσκολο να το προδικάσει κανείς.

georgia-kak
31-08-13, 02:48
Καλησπέρα,

Τους μήνες αυτούς που μοιράζεστε τις αγωνίες σας μαζί μου έχω καταλάβει πόσο πολύ θέλετε ένα παιδάκι και πόσο σας έχει αγχώσει το ζήτημα με τις αποβολές. Ειλικρινά σας εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά!

Αυτά που μου περιγράφετε δε με ανησυχούν. Η χοριακή πράγματι μετά τις 10 περίπου χιλιάδες δεν αυξάνει με τον ίδιο ρυθμό και το γεγονός ότι έχει φτάσει στις 33 χιλιάδες είναι από μόνο του πολύ θετικό. Το Innohep που αρχίσατε από νωρίς λογικά θα σας βοηθήσει και, παρόλο που χρειάζεται μια μικρή αύξηση στη δόση, ήδη σας ωφελεί. Τα συμπτώματα τέλος δεν είναι καθόλου αξιόπιστος τρόπος για να κρίνει κανείς το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Αλλαγές συμπτωμάτων μπορεί να συμβούν ακόμα και σε μια απολύτως φυσιολογικά εξελισσόμενη εγκυμοσύνη.

Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να εξηγήσετε στο γυναικολόγο σας το άγχος σας και να του ζητήσετε να σας κάνει υπέρηχο κάθε εβδομάδα μέχρι την αυχενική διαφάνεια. Λογικά θα καταλάβει την αγωνία σας και θα σας διευκολύνει και στο οικονομικό. Το να βλέπετε το μωρό σας να μεγαλώνει κάθε λίγες μέρες θεωρώ ότι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ να ξεπεράσετε το φόβο της αποβολής και να δείτε την εγκύμοσύνη με μεγαλύτερη ηρεμία και αισιοδοξία.


γαιτρε μου.. ειλικρινα σας ευχαριστω...
Οντως τοσο καιροθ που σας ζαλιζω με εχετε ειλικρινα βοηθησει παρα πολυ.. και ναι αυτο το αγχος ειναι αστα να πανε..
αν και ειμαι λιγο ποιο ηρεμη τωρα.. πηγα στον γιατρο την τεταρτη και μου εκανε κοιλιακο υπερυχο.. βαση τον κοιλιακο το μωρο μου ηταν μια μερα μικροτερο, αλλα μου ειπε οτι ειναι φυσυιλογικο γιατι ειναι μικρο για να το πιασει ολο..και οτι παντα υπαρχει διαφορα απο τον κολπικο στον κοιλιακο υπερηχο οταν γινετε τοσο νωρις... βλεπετε ειμαι και πολυ αδυνατη και υπηρχε αυτη η πιθανοτητα να το ακουσουμε ετσι..
εκλεισα την αυχενικη στις 26/9
και κλεισαμε ενα ραντεβου με την γιατρο στις 19/9..
αλλα μου ειπε οτι οποτε νοιωσω πως αγχωνομαι.. να παω να κανουμε υπερυχο.. !!!

γιατρε μου σας ευχαριστω πολυ.. Ειλικρινα τοσους μηνες μου ειχατε δωσει πολυ βοηθεια..
το αγχος της αποβολης δεν φευγει τοσο ευκολα.. ομως τουλαχιστον καταλαγιαζει καποιες μερες... ευχομαι να πανε ολα τελεια...
βεβαια.. παλι οταν θα εχω τις αποριες μου.. σε εσας θα κατευθηνομαι..

ειλικρινα ειναι λειτουργημα αυτο που κανετε.. να μπαινετε σε ενα site και να απαντατε στους προβληματισμους μας.. να καταναλωνετε τοση ωρα για να δειτε τις εξετασεις μας.. και να μας ηρεμειτε ετσι...

kxristina
01-09-13, 01:23
Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 11 εβδομάδων έγκυος στο 2ο παιδάκι.
Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και η γιατρός με ενημέρωσε ότι εχω αντί-Ε αντισώματα και θα πρέπει να κάνουν εξέταση αιματοσ και στο σύζυγο.
Ηθελα να ρωτήσω,
Τι κίνδυνος υπάρχει για εμένα και το παιδάκι;
Είναι κάτι σχετικό με το ρέζους;
Είναι κάτι που θα μπορούσε με κάποιο τροπο να αποφευχθεί κατα τη διάρκεια της 1ης γεννας μου;
Τι μπορώ να κάνω; Φυσικά εχω κανονίσει ραντεβου με τη γιατρό μου, αλλα ως τότε θα σκάσω!

Ευχαριστώ

mam2be
02-09-13, 12:51
Καλησπέρα,

Ομολογώ ότι το Zonital δεν το γνωρίζω, μήπως μπορείτε να μου πείτε ποια είναι η δραστική του ουσία;
Η συνήθης αντιβίωση για το ουρεόπλασμα είναι η Vibramycin ή η Klaricid - και τα δύο λαμβάνονται πρωί-βράδυ για 7-10 μέρες και είναι πρακτικά εξίσου αποτελεσματικές.
H θεραπεία του συντρόφου δεν είναι πάντοτε απαραίτητη γιατί η λοίμωξη από ουρεόπλασμα είναι μάλλον ευκαιριακή (δηλαδή η μετέπειτα επαφή μαζί του μπορεί να μην προκαλέσει και πάλι λοίμωξη) όμως τελικά συχνά δίνεται αγωγή και στους δυο για εξασφάλιση έναντι επαναλοίμωξης.

Ευχαριστώ για την απαντηση! Πάνω στη βιασυνη μου έγραψα λάθος την αντιβιωση, zinadol μου είπε να παρω. Τελικά όμως μου έγραψε άλλος γιατρός rulid.

ΑΝΤΥΤΕΟ
02-09-13, 19:32
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι. γενικα ειχα 28-30 ημερες κυκλο, αλλα εδω και 3 μηνες ο κυκλος μου ηταν 35 μερες. τελευταια περιοδος στις 6 αυγουστου οποτε στην ουσια περιμενω ξανα στις 9 σεπτεμβριου συμφωνα με αυτα τα δεδομενα οι γονιμες μερες μου ηταν απο τις 26 αυγουστου, παρολα αυτα απο τις 16 αυγουστου ερχομασταν σε επαφη κανονικα μερα παρα μερα, με τελευταια επαφη στις 30 αυγουστου. το σαββατο ομως 31/8 ειδα πολυ ελαχιστα ροζ υγρα, ενω το στηθος μου ειχε πρηστεί πολυ σαν να περιμενα περιοδο και πονουσε και η κοιλιά μου πολυ, την επομενη μερα ειχα πιο εντονα ροζ υγρα και στη συνεχεια καφε.. σημερα απολυτως τιποτα, απλα καποια τσιμπιματακια και το στηθος πολυ πρησμενο.. τι μπορει να συμβαινει; αφου η περιοδος μου ειναι κανονικα σε μια εβδομαδα αλλα και πιο νωρις να ερχοτανε... το θεμα ειναι οτι δεν ηρθε, υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης; συγνωμη αν σας κουρασα, ευχαριστω εκ των προτερων.

giamouaggs
02-09-13, 20:10
Καλησπέρα γιατρέ! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε υπόψη σας περιστατικό με τοπική παροδική οστεοπόρωση των ισχίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Eleg
03-09-13, 00:05
Kαλησπέρα κ. Μιχαλόπουλε

Πριν από 4 εβδομάδες ούσα 30w3d έγκυος επισκεφτήκαμε το γιατρό για τον καθιερωμένο υπέρηχο όπου όλα τα βρήκε καλά και απλά ανέφερε μια περιτύλιξη. Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι κάτι σοβαρό μας ανέφερε ότι είναι άνευ σημασίας.
Σήμερα στις 34w3d είδε διπλή περιτύλιξη και μας ανέφερε την καισαρική...
Να σημειωθεί ότι και τις δύο φορές έκανε doppler το οποίο ήταν άριστο, όπως μας ανέφερε. Το έμβρυο υπολογίστηκε ότι έχει βάρος 2650.
Μέχρι τώρα όσες φορές τον είχαμε ρωτήσει, ακόμη και στην προηγούμενη επίσκεψή μας, μας ανέφερε ότι πάμε για φ.τ. και ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για καισαρικη. Είναι λόγος για τοκετό με καισαρική η διπλή περιτύλιξη; Να εμπιστευθώ το συγκεκριμένο γιατρό ή να πάρω και δεύτερη γνωμη και να αρχίσω να το ψάχνω περισσότερο;

Και από τη στιγμή που βρέθηκε διπλή περιτύλιξη τίθεται η ζωή του εμβρύου σε κίνδυνο; Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε υπέρηχο για να το ελέγχουμε; Είμαι φανατική του φ.τ. αλλά δε θέλω να θέσω τη ζωή του μωρού σε κίνδυνο...
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

anastasia88
03-09-13, 15:55
καλησπερα κ.Μιχαλοπουλε.θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι αρκετα τρομοκρατημενη.τον απριλιο του 12 ο γυναικολογος μου ειχε εντοπισει μια σοκολατοειδης κυστη και μια απλη.μετα απο 3μηνη θεραπεια με cyclacur η σοκολατοειδης εξαφανιστηκε.απο τοτε μεχρι σημερα εχω κανει συνολο 8 επισκεψεις στον γυναικολογο μου γιατι παντα εχω 1 η 2 κυστες απλες.και καποιες φορες (δεν θυμαμαι αν ηταν ολες) μου ελεγε οτι υπηρχε υγρο απο σκασμενη κυστη.να επισυμανω οτι ολα αυτα γινονται απο την αριστερη μου οωθηκη.επισης 2-3 φορες ειδε οτι ημουν γονιμη απο την αριστερη οωθηκη.προχθες λοιπον εκανα μια επισκεψη ξανα γιατι για 4-5 μερες περιπου οταν πηγαινα να κατσω πονουσα στο υψος της οωθηκης.αλλα ο πονος δεν εμοιαζε με οωρρηξιας η με οτιδηποτε γυναικολογικο εχω νιωσει.κ ο υπερηχος εδειξε μια απλη κυστη,υγρο απο σκασμενη κυστη αλλα πρωτη φορα ηταν τοσο πολυ σε μεγεθος κ μια ισως σοκολατοειδης κυστη.δεν υπηρχε ξεκαθαρη εικονα.κ εγω που συγκρινω τωρα τα 2 υπερηχογραφηματα αυτη που εχω τωρα ειναι σχεδον ολοκληρη ασπρη σαν ενα συννεφακι και μου ειπε να το ξαναδουμε 5η μερα περιουδου.μου ανεφερε οτι ισως χρειαστει να κανω σαλπιγγογραφια και οτι μπορει να εχουμε να κανουμε με υδροσαλπιγγα αλλα και παλι λεει φαινεται καθαρα οτι ειναι κυστες.προσπαθω 11 μηνες για μωρακι αλλα τιποτα ακομα.εχω πελαγωσει πολυ απο τα νεα δεδομενα γιατι αν καταληξω στον μονοδρομο της εξωσωματικης δυσκολα θα καταφερω να τον διαβω.ποια ειναι η γνωμη σας γιατρε?οσο μπορειτε να κρινεται φυσικα.μπορει μια υδροσαλπιγγα να δινει τετοια εικονα?και αν δεν ειναι αυτο τι να κανω με τις κυστες για να μεινω εγκυος?ακομα και η ωορηξια μου παντα απο αριστερα συμβαινει.συγνωμη αν σας κουρασα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-09-13, 00:49
Καλησπέρα γιατρέ, είμαι 11 εβδομάδων έγκυος στο 2ο παιδάκι.
Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων και η γιατρός με ενημέρωσε ότι εχω αντί-Ε αντισώματα και θα πρέπει να κάνουν εξέταση αιματοσ και στο σύζυγο.
Ηθελα να ρωτήσω,
Τι κίνδυνος υπάρχει για εμένα και το παιδάκι;
Είναι κάτι σχετικό με το ρέζους;
Είναι κάτι που θα μπορούσε με κάποιο τροπο να αποφευχθεί κατα τη διάρκεια της 1ης γεννας μου;
Τι μπορώ να κάνω; Φυσικά εχω κανονίσει ραντεβου με τη γιατρό μου, αλλα ως τότε θα σκάσω!

Ευχαριστώ


Καλησπέρα,

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος έχουν στην επιφάνειά τους ορισμένες πρωτεΐνες, του λεγόμενου συστήματος Rhesus. Αυτές κάνουν τα ερυθροκύτταρα ενός ανθρώπου να διαφέρουν από του άλλου και μας κατατάσσουν σε ομάδες. Η πιο γνωστή τέτοια πρωτεΐνη είναι η D που ορίζει και το γνωστό Rhesus (+) ή (-), όμως υπάρχουν κι άλλες, μεταξύ των οποίων και η Ε.

Τα δικά σας ερυθροκύτταρα δεν έχουν την πρωτεΐνη Ε γι'αυτό και το ανοσοποιητικό σας την αναγνωρίζει ως "εχθρική" και παράγει αντισώματα εναντίον της, τα αντι-Ε. Αυτό σημαίνει ότι αν αυτά συναντήσουν ερυθρά αιμοσφαίρια που έχουν την πρωτεϊνη Ε θα τα αναγνωρίσουν και θα τα καταστρέψουν.

Τα αντισώματα αντι-Ε υπάρχουν στο αίμα σας γιατί κάποια στιγμή ήρθατε σε επαφή με ερυθρά που είχαν πρωτεΐνη Ε - π.χ. σε μετάγγιση, τραύμα, ή εγκυμοσύνη. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει. Το ερώτημα δεν είναι τόσο το πώς βρέθηκαν εκεί αλλά το αν μπορούν να επηρεάσουν το έμβρυο. Ο λόγος είναι ότι αν το μωρό έχει την πρωτεΐνη Ε στα ερυθρά του αιμοσφαίρια είναι δυνατό δικά σας αντισώματα να περάσουν στην κυκλοφορία του και να αρχίσουν να τους επιτίθενται. Γι'αυτό και θέλουν να ελέγξουν και το αίμα του συζύγου σας - για να ξέρουν αν υπάρχει πιθανότητα το μωρό να έχει κληρονομήσει το Ε ή όχι.

Πάντως σε αντίθεση με την πρωτεΐνη D (το γνωστό Rhesus) που σε περίπτωση ασυμβατότητας προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο μωρό, η Ε δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Η Ε ασυμβατότητα προκαλεί πολύ ηπιότερη εικόνα, με κάποιο βαθμό ικτέρου ο οποίος όμως συνήθως αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα. Συνεπώς παρόλο που είναι καλό να γνωρίζετε, θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε ιδιαίτερα γιατί δε μιλάμε για το Rhesus που έχετε ακούσει, με τις βαριές επιπλοκές.

Τέλος είναι καλό να θυμάστε να αναφέρετε στο μέλλον ότι έχετε αντι-Ε πριν από τυχόν χειρουργείο ώστε να φροντίζουν να διασταυρώνουν το σωστό τύπο αίματος σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-09-13, 01:06
καλησπερα κ.Μιχαλοπουλε.θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι ειμαι αρκετα τρομοκρατημενη.τον απριλιο του 12 ο γυναικολογος μου ειχε εντοπισει μια σοκολατοειδης κυστη και μια απλη.μετα απο 3μηνη θεραπεια με cyclacur η σοκολατοειδης εξαφανιστηκε.απο τοτε μεχρι σημερα εχω κανει συνολο 8 επισκεψεις στον γυναικολογο μου γιατι παντα εχω 1 η 2 κυστες απλες.και καποιες φορες (δεν θυμαμαι αν ηταν ολες) μου ελεγε οτι υπηρχε υγρο απο σκασμενη κυστη.να επισυμανω οτι ολα αυτα γινονται απο την αριστερη μου οωθηκη.επισης 2-3 φορες ειδε οτι ημουν γονιμη απο την αριστερη οωθηκη.προχθες λοιπον εκανα μια επισκεψη ξανα γιατι για 4-5 μερες περιπου οταν πηγαινα να κατσω πονουσα στο υψος της οωθηκης.αλλα ο πονος δεν εμοιαζε με οωρρηξιας η με οτιδηποτε γυναικολογικο εχω νιωσει.κ ο υπερηχος εδειξε μια απλη κυστη,υγρο απο σκασμενη κυστη αλλα πρωτη φορα ηταν τοσο πολυ σε μεγεθος κ μια ισως σοκολατοειδης κυστη.δεν υπηρχε ξεκαθαρη εικονα.κ εγω που συγκρινω τωρα τα 2 υπερηχογραφηματα αυτη που εχω τωρα ειναι σχεδον ολοκληρη ασπρη σαν ενα συννεφακι και μου ειπε να το ξαναδουμε 5η μερα περιουδου.μου ανεφερε οτι ισως χρειαστει να κανω σαλπιγγογραφια και οτι μπορει να εχουμε να κανουμε με υδροσαλπιγγα αλλα και παλι λεει φαινεται καθαρα οτι ειναι κυστες.προσπαθω 11 μηνες για μωρακι αλλα τιποτα ακομα.εχω πελαγωσει πολυ απο τα νεα δεδομενα γιατι αν καταληξω στον μονοδρομο της εξωσωματικης δυσκολα θα καταφερω να τον διαβω.ποια ειναι η γνωμη σας γιατρε?οσο μπορειτε να κρινεται φυσικα.μπορει μια υδροσαλπιγγα να δινει τετοια εικονα?και αν δεν ειναι αυτο τι να κανω με τις κυστες για να μεινω εγκυος?ακομα και η ωορηξια μου παντα απο αριστερα συμβαινει.συγνωμη αν σας κουρασα.

Καλησπέρα,

Ο υπέρηχος είναι αλήθεια ότι έχει κάποιους περιρισμούς στη διακριτική του ικανότητα και μερικές φορές τα ευρήματα μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα. Επιπλέον η ενδομητρίωση είναι μια προοδευτική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο κύστεις αλλά και συμφύσεις που να επηρεάσουν και τις σάλπιγγες.

Άποψή μου είναι πως επειδή προσπαθείτε να συλλάβετε και υπάρχει χρόνιο πρόβλημα με ενδομητρίωση, η μέθοδος με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να αυξήσει τις πιθανότητες φυσικής σύλληψης θα ήταν η λαπαροσκόπηση. Η λαπαροσκόπηση είναι φυσικά χειρουργείο και προκαλεί ίσως φόβο, όμως συνδυάζει ακρίβεια στη διάγνωση, δυνατότητα αφαίρεσης κύστεων και άλλων εστιών ενδομητρίωσης, διατομή τυχόν συμφύσεων, καθώς και έλεγχο των σαλπίγγων. Αντίθετα, θεωρώ ότι η σαλπιγγογραφία και η φαρμακευτική αγωγή το πιθανότερο είναι πως ούτε θα σας δώσουν σαφή διάγνωση ούτε - κι αυτό είναι το ζητούμενο - θα σας φέρουν κοντύτερα στη σύλληψη.

Μην πανικοβάλεστε πάντως, λύσεις υπάρχουν και είναι νωρίς να σκέφτεστε από τώρα για εξωσωματική. Ενημερωθείτε σχετικά και αν χρειαστείτε επιπλέον πληροφορίες ρωτήστε με πάλι.

ameliek
04-09-13, 11:02
γιατρα καλημερα
εδω και 3 περίπου χρονια εχουμε με το σύζυγο ελεύθερες επαφές χωρίς όμως παιδακι. ειχα 2 βιοχημικές κυήσεις με πολυ χαμηλες χοριακες και προγεστερονες. σας στελνω το ιστορικο μου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 07-12-1980
ΒΑΡΟΣ 85 ΚΙΛΑ
ΥΨΟΣ 1,72
ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ (το εκοψα από τον Αυγουστο του 2012)
Φαρμακα : felicine 1x1/ glucophashe 1000 1x2 και INOFERT

29/07/2010 Τεστ παπ = αρνητικο
10/09/2010 23/9/2010 θετικό τεστ ωορρηξίας
5/10 ΧΟΡΙΑΚΗ 0,1
11/10/2010
11/11/2010
10/12/2010
05/01/2011
12/2/2011 ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 10/3/2011
26/3/2011
26/4/2011 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΥΡΩΕΙΔΟΥΣ 25/5/2011
PRG=2.10
B XOΡΙΑΚΗ= 0,359
10/6/2011 ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ 14/6
Οιστραδιολη Ε2: 36,85 pg/ml
FSH : 7,0 mlu/ml
LH 10,30 mlu/ml
prl 52,0 ng/ml
τεστ παπ = αρνητικο
28/07/2011 Dostinex 2 την εβδομαδα
16/8/2011 Dostinex 2 την εβδομαδα
τελειωσαν 14/8/2011
23/09/2011
30/10/2011
ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 11/11 3/11/2011 ΡΥΘΜΟΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ
PRL 0' 15,70
20' 13,34
40' 12,63
60 11,68

27/11/2011 Θετικό τεστ ωορρηξίας 11/12
Ξεκινησα glucophashe 1000 1x2
26/12/2011
25/1/2012
24/02/2012 Βιοχημική κύηση
Χοριακη 21/3=12,6
23/3=26
26/3=16
27/3=13 και προγεστερόνη 1,2
29/03/2012 Σταματησα τα glucophashe
Ενδοκολπικος υπερηχος
Πιθανη εικόνα ενδομητρικου πολυποδα
30/04/2012
28/05/2012
27/06/2012
26/07/2012
30/08/2012 Ξεκινησα Glucophashe 1000 1χ2
28/09/2012
22η ημέρα κύκλου PRG= 10.9
PRL = 32.3 (ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΜΑΛΛΟΝ 19Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ) Βιοχημική κύηση
Χοριακη 1/11=10,7
Prg 3.2
02/11/2012
ΩΟΡΡΗΞΙΑ 21Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ
Τιμες 27/11- PRG =21.9
PRL= 13.1 Τεστ παπ = αρνητικο
ΞΕΚΙΝΗΣΑ UTROZESTAN 200 την 22η ημέρα του κύκλου

05/12/2012
ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 7/12/2012 3Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (TSH) =0,76 ΦΤ 0,30-5,00
Anti-TG =15,0 ΦΤ <60
Anti-TPQ: 35,4 ΦΤ <60
Οιστροδιόλη - Ε2 31,1 ΦΤ 5,0-410,0
FSH 7.2 ΦΤ 2,0-30
LH 9.6 Φ.Τ 2,0-20
PRL 15.7 Φ.T 1.2-30
06/01/2013
Σαλπιγγογραφία στις 15/1/2013
Έλεγχος ωορρηξίας LH & E2 21/1/2013

E2 111 KAI LH 26
04/02/2013 PRG 26-2-2013 (23H MEΡA ΣΕ ΚΥΚΛΟ 31 ΗΜΕΡΩΝ) 9,98

7/3/2013 PRG 1/4/2013 (26Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟ 35 ΗΜΕΡΩΝ) 13,60

11/4/2013 SERPAFAR 1 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 5-9Η ΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 25/4
11/5/2013 SERPAFAR 2-6Η ΜΕΡΑ 2 ΧΑΠΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 24/5/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΔΙΠΛΟΣΤΟΙΒΑΔΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ 10,5ΜΜ
RT OVAR 29.7MM 19.0MM
LT OVAR 32.5MM 12.7MM
27/5/2013 E2 252.00 LH 12.40 KAI PRG 25.70
TSH 1.026 FT4 14.76
PRG 21Η ΜΕΡΑ 37,1

7/6/2013
SERPAFAR 5-9mera 2 xapia E2 35.30
FSH 5.40
LH 6.90
PRL 18.4
PRG 1.10

YPERHXOS 20/6/2013
ENDOM 8.4
LT OVAR 16.2MM 12.7MM
RT OVAR 37.2MM 15.6MM
9/7/2013
SERPAFAR 3-7 MERA 2 XAPIA 19/7/2013
ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 22/7/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ 19-7-2013
ENDOM 7.2 MM
UTER 31.3MM 52.8MM
LT OVAR CIST OVARIAN 18.0MM 15.4MM
RT OVAR CIST OVARIAN 18.3MM 15.7MM
8/8/201
SEPRAFAR 3-7 MERA 2 XAPIA


ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 21/8/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ 22/2/2013
ENDOM 12.4MM





























ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ημερες αποχής: 2

ογκος σπερματος : 2,5 ml
ph 7.5
ρευστοποιηση κ.φ min
συσταση ομοιογενης

Μικροσκοπικα Ευρηματα
πυοσφαιρια = σπανια
Ερυθρά = οχι
Σπερματιδες = οχι
Σπερματοκυτταρα = οχι
Προστατικα κυτταρα = οχι
βλεννη= οχι

ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ
απλές = σπανιες
Με πυοσφαιρία = οχι
Κεφαλη με κεφαλή = οχι
Ουρα νε κεφαλή = σπανιες
ουρά με ουρα = σπανιες
μικτές = σπανιες


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜL = 24.000.000 ΦΤ > 20.000.000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡ... ΟΛΙΚΟΣ 60.000.000 ΦΤ. > 40.000.000
ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ) 50% Φ.Τ 50% ΣΤΑ 60 min

κινητικοτητα 1η ωρα 2η ωρα 3η ωρα

ταχεια κινηση 40% 38% 30%

νωθρη κινηση 10% 10% 12%

επι τοπου 7% 6% 5%

ακινητα 43% 46% 53%




Μορφολογια σπερματοζωαριων
τυπικες μορφές 80%
Ατυπες Μορφες 10%
Ανωμαλίες κεφαλής 10%


απο τη στιγμη που τα σεπραφαρ δεν βοηθησαν ποια ειναι κατα την γνωμη σας η καταληλλη ενεργεια απο εδω και περα?αξιζει να τα παρω για ενα ακομα μηνα?μηπως αυτη τη φορα θα πρεπει να κανουμε και prengil?ευχαριστω εκ των προτερων.

anastasia88
04-09-13, 11:17
Καλησπέρα,

Ο υπέρηχος είναι αλήθεια ότι έχει κάποιους περιρισμούς στη διακριτική του ικανότητα και μερικές φορές τα ευρήματα μπορεί να μην είναι ξεκάθαρα. Επιπλέον η ενδομητρίωση είναι μια προοδευτική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο κύστεις αλλά και συμφύσεις που να επηρεάσουν και τις σάλπιγγες.

Άποψή μου είναι πως επειδή προσπαθείτε να συλλάβετε και υπάρχει χρόνιο πρόβλημα με ενδομητρίωση, η μέθοδος με τη μεγαλύτερη πιθανότητα να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να αυξήσει τις πιθανότητες φυσικής σύλληψης θα ήταν η λαπαροσκόπηση. Η λαπαροσκόπηση είναι φυσικά χειρουργείο και προκαλεί ίσως φόβο, όμως συνδυάζει ακρίβεια στη διάγνωση, δυνατότητα αφαίρεσης κύστεων και άλλων εστιών ενδομητρίωσης, διατομή τυχόν συμφύσεων, καθώς και έλεγχο των σαλπίγγων. Αντίθετα, θεωρώ ότι η σαλπιγγογραφία και η φαρμακευτική αγωγή το πιθανότερο είναι πως ούτε θα σας δώσουν σαφή διάγνωση ούτε - κι αυτό είναι το ζητούμενο - θα σας φέρουν κοντύτερα στη σύλληψη.

Μην πανικοβάλεστε πάντως, λύσεις υπάρχουν και είναι νωρίς να σκέφτεστε από τώρα για εξωσωματική. Ενημερωθείτε σχετικά και αν χρειαστείτε επιπλέον πληροφορίες ρωτήστε με πάλι.




καλημερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση,ομως ειμαι λιγο ασχετη και δεν τα πολυκαταλαβαινω.απ οτι εχω διαβασει και προσπαθω να κατανοησω ειναι οτι η ενδομητριωση ειναι οι σοκολατοειδης κυστη στην ουσια.αφου ομως εξαφανιστηκε με την θεραπεια που ειχα κανει ,εγω συνεχιζω να εχω ενδομητριωση?γιατι τωρα αυτο που φανηκε στον υπερηχο δεν ειναι σιγουρο ακομα τι ειναι ακριβως.η θεωρειται οτι εχω ενδομητριωση απο την στιγμη που βγαζω συνεχεια κυστες οτι ειδους και αν ειναι.ειμαι στα χαμενα.ο γιατρος μου μεχρι τωρα μου ελεγε να μην ανησυχω ειναι απλες κυστουλες,οταν μεινω εγκυος θα ηρεμισουν ολα.μονο στην τελευταια επισκεψη τον ειδα ανησυχο που του ειπα οτι σε ολες τις επισκεψης που εκανα ειχα παντα κυστες (δεν το ειχε συνειδητοποιησει)δηλαδη ειναι δεδομενο οτι εχω ενδομητριωση και οτι χρειαζομαι σιγουρα λαπαροσκοπηση?συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη μου

kxristina
04-09-13, 11:41
Γιατρέ ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντηση, νιώθω κάπως ανακουφισμένη τώρα. Ευχαριστώ!


Καλησπέρα,

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος έχουν στην επιφάνειά τους ορισμένες πρωτεΐνες, του λεγόμενου συστήματος Rhesus. Αυτές κάνουν τα ερυθροκύτταρα ενός ανθρώπου να διαφέρουν από του άλλου και μας κατατάσσουν σε ομάδες. Η πιο γνωστή τέτοια πρωτεΐνη είναι η D που ορίζει και το γνωστό Rhesus (+) ή (-), όμως υπάρχουν κι άλλες, μεταξύ των οποίων και η Ε.

Τα δικά σας ερυθροκύτταρα δεν έχουν την πρωτεΐνη Ε γι'αυτό και το ανοσοποιητικό σας την αναγνωρίζει ως "εχθρική" και παράγει αντισώματα εναντίον της, τα αντι-Ε. Αυτό σημαίνει ότι αν αυτά συναντήσουν ερυθρά αιμοσφαίρια που έχουν την πρωτεϊνη Ε θα τα αναγνωρίσουν και θα τα καταστρέψουν.

Τα αντισώματα αντι-Ε υπάρχουν στο αίμα σας γιατί κάποια στιγμή ήρθατε σε επαφή με ερυθρά που είχαν πρωτεΐνη Ε - π.χ. σε μετάγγιση, τραύμα, ή εγκυμοσύνη. Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει. Το ερώτημα δεν είναι τόσο το πώς βρέθηκαν εκεί αλλά το αν μπορούν να επηρεάσουν το έμβρυο. Ο λόγος είναι ότι αν το μωρό έχει την πρωτεΐνη Ε στα ερυθρά του αιμοσφαίρια είναι δυνατό δικά σας αντισώματα να περάσουν στην κυκλοφορία του και να αρχίσουν να τους επιτίθενται. Γι'αυτό και θέλουν να ελέγξουν και το αίμα του συζύγου σας - για να ξέρουν αν υπάρχει πιθανότητα το μωρό να έχει κληρονομήσει το Ε ή όχι.

Πάντως σε αντίθεση με την πρωτεΐνη D (το γνωστό Rhesus) που σε περίπτωση ασυμβατότητας προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο μωρό, η Ε δεν έχει την ίδια βαρύτητα. Η Ε ασυμβατότητα προκαλεί πολύ ηπιότερη εικόνα, με κάποιο βαθμό ικτέρου ο οποίος όμως συνήθως αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα. Συνεπώς παρόλο που είναι καλό να γνωρίζετε, θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε ιδιαίτερα γιατί δε μιλάμε για το Rhesus που έχετε ακούσει, με τις βαριές επιπλοκές.

Τέλος είναι καλό να θυμάστε να αναφέρετε στο μέλλον ότι έχετε αντι-Ε πριν από τυχόν χειρουργείο ώστε να φροντίζουν να διασταυρώνουν το σωστό τύπο αίματος σε περίπτωση που το χρειαστείτε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-09-13, 12:03
γεια σας θα ηθελα να ρωτησω κατι. γενικα ειχα 28-30 ημερες κυκλο, αλλα εδω και 3 μηνες ο κυκλος μου ηταν 35 μερες. τελευταια περιοδος στις 6 αυγουστου οποτε στην ουσια περιμενω ξανα στις 9 σεπτεμβριου συμφωνα με αυτα τα δεδομενα οι γονιμες μερες μου ηταν απο τις 26 αυγουστου, παρολα αυτα απο τις 16 αυγουστου ερχομασταν σε επαφη κανονικα μερα παρα μερα, με τελευταια επαφη στις 30 αυγουστου. το σαββατο ομως 31/8 ειδα πολυ ελαχιστα ροζ υγρα, ενω το στηθος μου ειχε πρηστεί πολυ σαν να περιμενα περιοδο και πονουσε και η κοιλιά μου πολυ, την επομενη μερα ειχα πιο εντονα ροζ υγρα και στη συνεχεια καφε.. σημερα απολυτως τιποτα, απλα καποια τσιμπιματακια και το στηθος πολυ πρησμενο.. τι μπορει να συμβαινει; αφου η περιοδος μου ειναι κανονικα σε μια εβδομαδα αλλα και πιο νωρις να ερχοτανε... το θεμα ειναι οτι δεν ηρθε, υπαρχει περιπτωση εγκυμοσυνης; συγνωμη αν σας κουρασα, ευχαριστω εκ των προτερων.


Καλημέρα,

Αν κατάλαβα καλά ο προβληματισμός σας αφορά στη σημασία της εμφάνισης των ροζ και καφέ υγρών και των συνοδών συμπτωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολο να σας πω με βεβαιότητα διότι υπάρχει αμφιβολία για τη διάρκεια του κύκλου σας λόγω των πρόσφατων μεταβολών. Εάν υπολογίσουμε με διάρκεια κύκλου 28 ημερών τότε η 30-31/8 ήταν 1-2 ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο οπότε θα θεωρούσα τα υγρά προεόρτια περιόδου. Αν όμως πάμε με κύκλο 35 ημερών τότε η 30-31/8 ήταν 10-11 ημέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο, στιγμή που ίσως συμπίπτει με τις μέρες αμέσως μετά την ωορρηξία. Επειδή κάποιες φορές μπορεί να συμβεί μικρο-αιμορραγία μετά την ωορρηξία ή ακόμα και κατά την εμφύτευση, ροζ υγρά θα μπορούσαν να προέλθουν και από εκεί...
Συνεπώς φοβάμαι πως τελικά μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει τι ακριβώς συνέβη...

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-09-13, 12:20
Καλησπέρα γιατρέ! Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε υπόψη σας περιστατικό με τοπική παροδική οστεοπόρωση των ισχίων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Καλημέρα,

Δεν έχει τύχει να συναντήσω τέτοιο περιστατικό ως τώρα, αν και περιγράφεται στη βιβλιογραφία. Πρόκειται για σπάνια κατάσταση με άγνωστη αιτιολογία η οποία σταδιακά όμως ευτυχώς τείνει να επανέρχεται στο φυσιολογικό μετά τον τοκετό.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-09-13, 12:56
Kαλησπέρα κ. Μιχαλόπουλε

Πριν από 4 εβδομάδες ούσα 30w3d έγκυος επισκεφτήκαμε το γιατρό για τον καθιερωμένο υπέρηχο όπου όλα τα βρήκε καλά και απλά ανέφερε μια περιτύλιξη. Όταν τον ρωτήσαμε αν είναι κάτι σοβαρό μας ανέφερε ότι είναι άνευ σημασίας.
Σήμερα στις 34w3d είδε διπλή περιτύλιξη και μας ανέφερε την καισαρική...
Να σημειωθεί ότι και τις δύο φορές έκανε doppler το οποίο ήταν άριστο, όπως μας ανέφερε. Το έμβρυο υπολογίστηκε ότι έχει βάρος 2650.
Μέχρι τώρα όσες φορές τον είχαμε ρωτήσει, ακόμη και στην προηγούμενη επίσκεψή μας, μας ανέφερε ότι πάμε για φ.τ. και ότι δε συντρέχει κανένας λόγος για καισαρικη. Είναι λόγος για τοκετό με καισαρική η διπλή περιτύλιξη; Να εμπιστευθώ το συγκεκριμένο γιατρό ή να πάρω και δεύτερη γνωμη και να αρχίσω να το ψάχνω περισσότερο;

Και από τη στιγμή που βρέθηκε διπλή περιτύλιξη τίθεται η ζωή του εμβρύου σε κίνδυνο; Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε υπέρηχο για να το ελέγχουμε; Είμαι φανατική του φ.τ. αλλά δε θέλω να θέσω τη ζωή του μωρού σε κίνδυνο...
Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Γεια σας,

Η περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου είναι μια κατάσταση πολύ συνηθισμένη. Ως και 40% των εμβρύων θεωρείται ότι μπορεί να έχουν περιτύλιξη (μονή ή πολλαπλή) κατά την κύηση και σε περίπου τα μισά από αυτά η περιτύλιξη παραμένει μέχρι τη γέννηση.

Η περιτύλιξη λοιπόν δεν αποτελεί παθολογικό εύρημα. Δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι τα μωρά που έχουν περιτύλιξη υπερηχογραφικά βρίσκονται σε κίνδυνο και χρειάζονται εντατικότερη παρακολούθηση, ούτε ότι τα μωρά αυτά κινδυνεύουν περισσότερο κατά το φυσιολογικό τοκετό. Αντίθετα, η βιβλιογραφία υποστηρίζει ότι τα μωρά είναι εξίσου ασφαλή είτε με περιτύλιξη είτε χωρίς, και αυτό επιβεβαιώνει και η προσωπική μου εμπειρία.

Προσωπικά σαφώς και δε θεωρώ την περιτύλιξη του λώρου ως αιτία καισαρικής, είτε πρόκειται για μονή είτε για πολλαπλή. Αν μια περιτύλιξη πρόκειται να προκαλέσει επιπλοκές αυτό θα γίνει με δύο τρόπους: είτε δε θα επιτρέψει την κάθοδο του μωρού κατά τον τοκετό, είτε θα προκαλέσει αλλοιώσεις των εμβρυϊκών παλμών κατά τη διάρκεια των συσπάσεων. Και οι δύο αυτές επιπλοκές δεν είναι προβλέψιμες εκ των προτέρων (άλλωστε συχνά το μωρό "ξεμπλέκεται" κατά τον τοκετό οπότε η περιτύλιξη παύει να υφίσταται) συνεπώς οφείλουμε να αφήσουμε τον τοκετό να εξελιχθεί και αν σημειωθεί κάποιο πρόβλημα να το αντιμετωπίσουμε εκείνη τη στιγμή. Αυτό αποτελεί απαρέγκλιτα και την εφαρμοζόμενη πρακτική σε χώρες όπως η Βρετανία.

Συμβουλή μου είναι να συζητήσετε οπωσδήποτε το θέμα και με άλλο συνάδελφο, ιδανικά με κάποιον που αποδεδειγμένα υποστηρίζει τον φυσιολογικό τοκετό. Δυστυχώς η περιτύλιξη χρησιμοποιείται πολύ συχνά ως δικαιολογία για αναίτιες καισαρικές και είναι κρίμα να υποστείτε ένα χειρουργείο που μπορεί να αποφευχθεί. Το καλό στη δική σας περίπτωση είναι ότι έχετε όλο το χρόνο να το ψάξετε περαιτέρω και να ενημερωθείτε κατάλληλα, αποφεύγοντας τις βεβιασμένες αποφάσεις.

prwtara
04-09-13, 18:50
καλησπερα γιατρε.θα ηθελα την βοηθεια σας.στις 10 ιουλιου ειχα περιοδο στις 27 εκανα ελευθερα ερωτα με τον συντροφο μου και στις 5 αυγουστου ειχα την τελευταια μου περιοδο.στις 17 αυγουστου καναμε παλι ελευθερα.λετε αυτη τη φορα να ζησω και εγω αυτο το θαυμα?υπαρχουν πιθανοτητες?δεν προσπαθουμε καιρο βεβαια απο οτι καταλαβατε.αλλα το θελουμε πολυ και το θελουμε συντομα τωρα που το πηραμε αποφαση.
Καλησπέρα,

Εφόσον το αποφασίσατε το καλύτερο είναι να καταλάβετε πώς υπολογίζονται οι γόνιμες μέρες σας ώστε να προγραμματίσετε τις επαφές σας. Οι γόνιμες μέρες είναι συνάρτηση της διάρκειας του κύκλου σας - εφόσον ο κύκλος είναι ασταθής πρώτα πρέπει να σκεφτείτε πόση είναι η μέγιστη και πόση η ελάχιστη διάρκειά του, μετρώντας από την πρώτη μέρα της μιας περιόδου ως την πρώτη της επόμενης.

Έστω ότι η ελάχιστη διάρκεια είναι 27 ημέρες και η μέγιστη 34. Από το ελάχιστο αφαιρούμε 17 ημέρες και από το μέγιστο 11, οπότε στο παράδειγμά μας το αποτέλεσμα είναι 10 και 23 αντίστοιχα. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να έχετε επαφή - από 10η ως 23η μέρα, μέρα παρά μέρα. Αντίστοιχα, αν ο κύκλος είναι από 24 ως 29 ημέρες, το αντίστοιχο διάστημα είναι από 7η ως 18η ημέρα.

Ελπίζω η εξήγηση να είναι κατανοητή, αν όμως χρειάζεστε διευκρινίσεις θα χαρώ να σας βοηθήσω.
γεια σας και παλι γιατρε.σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση.ο κυκλος μου ειναι 27-29 μερες.πχ το τελευταιο 4μηνο πηγε 27-27-29-27.δηλαδη περιμενα να αδιαθετησω με κυκλο 27 ημερων στις 31 αυγουστου και με κυκλο 29 ημερων στις 2 σεπτεμβριου.ελευθερες επαφες ειχαμε στις 17-20-21 αυγουστου 1-3 σεπτεμβριου.δεν εχω αδιαθετησει ακομα.το στηθος μου ειναι πολυ πρησμενο,εχω εντονους πονους περιοδου συνεχως λεω οτι τωρα θα μου ρθει αλλα τιποτα.χθες για 2 ωρες περιπου οποτε πηγαινα να ουρισω ειχα καποια καφε υγρα ελαχιστοτατα
πηχτα που τα ειδα πανω στο χαρτι και ενω φοραω σερβιετακι για να ελεγχω μηπως αδιαθετησω δεν φανηκε τιποτα πανω σε αυτο.μετα απο αυτο το 2ωρο δεν ξαναειδα καφε υγρα.πριν λιγο εκανα τεστ και βγηκε αρνητικο.τι να κανω?ειμαι πολυ αγχωμενη τωρα που εκανα το τεστ.δεν αντεχω αλλο τους πονους και τα νευρα που ειναι τελειως τεντωμενα χωρις λογο!!!!

prwtara
07-09-13, 00:11
γιατρε μου τελικα αδιαθετησα.εχω ομως καποιες αποριες.τωρα θα αλλαξει ο κυκλος μου?πως θα υπολογιζω απο δω και περα για να ξερω τις γονιμες μερες μου?εχω αγχωθει πολυ.και θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο.εδω και 1.5 χρονο εχω βγαλει εξωτερικα 2 σπυρακια σαν ελιτσες στο χρωμα του δερματος.πηγα σε πολλους γυναικολογους αλλα δυστυχως κανεις τους δεν με βοηθησε.με εξετασαν τα ειδαν αλλα δεν ηξεραν τι ειναι.μονο ενας με ειδε μου εβαλε κατι σαν οξυ πανω για να δει αν αλλαξουν χρωμα ή κατι τετοιο και μου ειπε να παω να παρω κρεμα wartec για να μου πει με σιγουρια αν ειναι κονδυλωματα ή οχι.εψαξα σε πολλα φαρμακεια και επειδη δεν την βρηκα το αφησα τελειως το θεμα γιατι δεν ειχα καμια ενοχληση.τα εχω ακομα ειναι 2 δεν εχουν αλλαξει χρωμα αλλα τωρα τελευταια το 1 ενω ηταν πολυ μικρουλι εχει αρχισει να μεγαλωνει.2 τεστ παπ που εκανα(το τελευταιο ηταν πριν 3 μηνες) ηταν πεντακαθαρα.υπαρχει περιπτωση να ειναι κονδυλωματα και να μην εχουν πολλαπλασιαστει εναμιση χρονο?

Γιώργος Μιχαλόπουλος
08-09-13, 23:50
γιατρα καλημερα
εδω και 3 περίπου χρονια εχουμε με το σύζυγο ελεύθερες επαφές χωρίς όμως παιδακι. ειχα 2 βιοχημικές κυήσεις με πολυ χαμηλες χοριακες και προγεστερονες. σας στελνω το ιστορικο μου ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 07-12-1980
ΒΑΡΟΣ 85 ΚΙΛΑ
ΥΨΟΣ 1,72
ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ (το εκοψα από τον Αυγουστο του 2012)
Φαρμακα : felicine 1x1/ glucophashe 1000 1x2 και INOFERT

29/07/2010 Τεστ παπ = αρνητικο
10/09/2010 23/9/2010 θετικό τεστ ωορρηξίας
5/10 ΧΟΡΙΑΚΗ 0,1
11/10/2010
11/11/2010
10/12/2010
05/01/2011
12/2/2011 ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 10/3/2011
26/3/2011
26/4/2011 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΥΡΩΕΙΔΟΥΣ 25/5/2011
PRG=2.10
B XOΡΙΑΚΗ= 0,359
10/6/2011 ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ 14/6
Οιστραδιολη Ε2: 36,85 pg/ml
FSH : 7,0 mlu/ml
LH 10,30 mlu/ml
prl 52,0 ng/ml
τεστ παπ = αρνητικο
28/07/2011 Dostinex 2 την εβδομαδα
16/8/2011 Dostinex 2 την εβδομαδα
τελειωσαν 14/8/2011
23/09/2011
30/10/2011
ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 11/11 3/11/2011 ΡΥΘΜΟΣ ΠΡΟΛΑΚΤΙΝΗΣ
PRL 0' 15,70
20' 13,34
40' 12,63
60 11,68

27/11/2011 Θετικό τεστ ωορρηξίας 11/12
Ξεκινησα glucophashe 1000 1x2
26/12/2011
25/1/2012
24/02/2012 Βιοχημική κύηση
Χοριακη 21/3=12,6
23/3=26
26/3=16
27/3=13 και προγεστερόνη 1,2
29/03/2012 Σταματησα τα glucophashe
Ενδοκολπικος υπερηχος
Πιθανη εικόνα ενδομητρικου πολυποδα
30/04/2012
28/05/2012
27/06/2012
26/07/2012
30/08/2012 Ξεκινησα Glucophashe 1000 1χ2
28/09/2012
22η ημέρα κύκλου PRG= 10.9
PRL = 32.3 (ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΜΑΛΛΟΝ 19Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ) Βιοχημική κύηση
Χοριακη 1/11=10,7
Prg 3.2
02/11/2012
ΩΟΡΡΗΞΙΑ 21Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ
Τιμες 27/11- PRG =21.9
PRL= 13.1 Τεστ παπ = αρνητικο
ΞΕΚΙΝΗΣΑ UTROZESTAN 200 την 22η ημέρα του κύκλου

05/12/2012
ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 7/12/2012 3Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ (TSH) =0,76 ΦΤ 0,30-5,00
Anti-TG =15,0 ΦΤ <60
Anti-TPQ: 35,4 ΦΤ <60
Οιστροδιόλη - Ε2 31,1 ΦΤ 5,0-410,0
FSH 7.2 ΦΤ 2,0-30
LH 9.6 Φ.Τ 2,0-20
PRL 15.7 Φ.T 1.2-30
06/01/2013
Σαλπιγγογραφία στις 15/1/2013
Έλεγχος ωορρηξίας LH & E2 21/1/2013

E2 111 KAI LH 26
04/02/2013 PRG 26-2-2013 (23H MEΡA ΣΕ ΚΥΚΛΟ 31 ΗΜΕΡΩΝ) 9,98

7/3/2013 PRG 1/4/2013 (26Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟ 35 ΗΜΕΡΩΝ) 13,60

11/4/2013 SERPAFAR 1 ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ 5-9Η ΜΕΡΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΡΗΞΙΑΣ 25/4
11/5/2013 SERPAFAR 2-6Η ΜΕΡΑ 2 ΧΑΠΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 24/5/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΔΙΠΛΟΣΤΟΙΒΑΔΟ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΟ 10,5ΜΜ
RT OVAR 29.7MM 19.0MM
LT OVAR 32.5MM 12.7MM
27/5/2013 E2 252.00 LH 12.40 KAI PRG 25.70
TSH 1.026 FT4 14.76
PRG 21Η ΜΕΡΑ 37,1

7/6/2013
SERPAFAR 5-9mera 2 xapia E2 35.30
FSH 5.40
LH 6.90
PRL 18.4
PRG 1.10

YPERHXOS 20/6/2013
ENDOM 8.4
LT OVAR 16.2MM 12.7MM
RT OVAR 37.2MM 15.6MM
9/7/2013
SERPAFAR 3-7 MERA 2 XAPIA 19/7/2013
ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 22/7/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ 19-7-2013
ENDOM 7.2 MM
UTER 31.3MM 52.8MM
LT OVAR CIST OVARIAN 18.0MM 15.4MM
RT OVAR CIST OVARIAN 18.3MM 15.7MM
8/8/201
SEPRAFAR 3-7 MERA 2 XAPIA


ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ 21/8/2013
ΥΠΕΡΗΧΟΣ 22/2/2013
ENDOM 12.4MM





























ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ημερες αποχής: 2

ογκος σπερματος : 2,5 ml
ph 7.5
ρευστοποιηση κ.φ min
συσταση ομοιογενης

Μικροσκοπικα Ευρηματα
πυοσφαιρια = σπανια
Ερυθρά = οχι
Σπερματιδες = οχι
Σπερματοκυτταρα = οχι
Προστατικα κυτταρα = οχι
βλεννη= οχι

ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ
απλές = σπανιες
Με πυοσφαιρία = οχι
Κεφαλη με κεφαλή = οχι
Ουρα νε κεφαλή = σπανιες
ουρά με ουρα = σπανιες
μικτές = σπανιες


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜL = 24.000.000 ΦΤ > 20.000.000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡ... ΟΛΙΚΟΣ 60.000.000 ΦΤ. > 40.000.000
ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ) 50% Φ.Τ 50% ΣΤΑ 60 min

κινητικοτητα 1η ωρα 2η ωρα 3η ωρα

ταχεια κινηση 40% 38% 30%

νωθρη κινηση 10% 10% 12%

επι τοπου 7% 6% 5%

ακινητα 43% 46% 53%




Μορφολογια σπερματοζωαριων
τυπικες μορφές 80%
Ατυπες Μορφες 10%
Ανωμαλίες κεφαλής 10%


απο τη στιγμη που τα σεπραφαρ δεν βοηθησαν ποια ειναι κατα την γνωμη σας η καταληλλη ενεργεια απο εδω και περα?αξιζει να τα παρω για ενα ακομα μηνα?μηπως αυτη τη φορα θα πρεπει να κανουμε και prengil?ευχαριστω εκ των προτερων.


Καλησπέρα,

Παρά το αναλυτικό ιστορικό φοβάμαι ότι είναι μάλλον δύσκολο να σας συμβουλεύσω. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς ανταπόκριση είχατε στο Serpafar - οι υπερηχογραφικές μετρήσεις που παραθέτετε αφορούν σε ωοθυλάκια ή σε συνολική διάσταση της ωοθήκης; Κρίνοντας από την τιμή της προγεστερόνης, το Μάιο φαίνεται να έγινε ωορρηξία. Τον Ιούνιο, πότε έγινε η ίδια εξέταση;

Κατά την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας προσπαθούμε να καταλάβουμε υπερηχογραφικά κατά πόσο υπάρχει ωρίμανση των ωοθυλακίων, οπότε και ανταπόκριση στο Serpafar, ή όχι. Αυτό καθορίζει και το αν η μη σύλληψη οφείλεται σε έλλειψη ωοθυλακιορρηξίας αλλά με ώριμα ωοθυλάκια (που θα ανταποκρινόταν σε λήψη Pregnyl) ή σε συνολική μη ανταπόκριση στο φάρμακο.

Το γεγονός είναι πάντως ότι οι εξετάσεις σας όντως υποδεικνύουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και στις περιπτώσεις αυτές τα τεστ ωορρηξίας είναι μάλλον αναξιόπιστα. Συνεπώς η ανταπόκριση στο φάρμακο θα πρέπει να αξιολογηθεί πρωτίστως υπερηχογραφικά.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
09-09-13, 00:04
καλημερα και ευχαριστω για την αμεση απαντηση,ομως ειμαι λιγο ασχετη και δεν τα πολυκαταλαβαινω.απ οτι εχω διαβασει και προσπαθω να κατανοησω ειναι οτι η ενδομητριωση ειναι οι σοκολατοειδης κυστη στην ουσια.αφου ομως εξαφανιστηκε με την θεραπεια που ειχα κανει ,εγω συνεχιζω να εχω ενδομητριωση?γιατι τωρα αυτο που φανηκε στον υπερηχο δεν ειναι σιγουρο ακομα τι ειναι ακριβως.η θεωρειται οτι εχω ενδομητριωση απο την στιγμη που βγαζω συνεχεια κυστες οτι ειδους και αν ειναι.ειμαι στα χαμενα.ο γιατρος μου μεχρι τωρα μου ελεγε να μην ανησυχω ειναι απλες κυστουλες,οταν μεινω εγκυος θα ηρεμισουν ολα.μονο στην τελευταια επισκεψη τον ειδα ανησυχο που του ειπα οτι σε ολες τις επισκεψης που εκανα ειχα παντα κυστες (δεν το ειχε συνειδητοποιησει)δηλαδη ειναι δεδομενο οτι εχω ενδομητριωση και οτι χρειαζομαι σιγουρα λαπαροσκοπηση?συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη μου

Καλησπέρα,

Δεν είστε υποχρεωμένη να τα ξέρετε αυτά τα πράγματα, γι'αυτό είμαστε εδώ και οι γιατροί να σας τα εξηγούμε!
Η ενδομητρίωση είναι μια πάθηση που αφορά όλη την πύελο - δεν είναι μόνο οι σοκολατοειδείς κύστεις. Οι γυναίκες που έχουν ενδομητρίωση τείνουν να έχουν μικρά "στίγματα" διάσπαρτα μέσα στην πύελο, τα οποία ανταποκρίνονται στις ορμόνες που παράγουν οι ωοθήκες και σταδιακά μεγαλώνουν. Με τον καιρό δημιουργούν φλεγμονή που αναλόγως τη θέση τους μπορεί να κάνει γειτονικά όργανα (σάλπιγγες, κύστη, έντερο, κ.α.) να κολλήσουν πάνω τους δημιουργώντας, όπως λέμε, συμφύσεις. Εστίες ενδομητρίωσης που βρίσκονται μέσα στις ίδιες τις ωοθήκες μπορούν να προκαλέσουν τις σοκολατοειδείς κύστεις που γνωρίζετε.

Μια γυναίκα που έχει σοκολατοειδείς κύστεις εξ'ορισμού έχει ενδομητρίωση και αλλού, μόνο που δεν είναι απαραίτητο ότι αυτό θα είναι ορατό στον υπέρηχο ή θα δίνει άλλα συμπτώματα. Η ενδομητρίωση δεν "φεύγει" ποτέ τελέιως, τουλάχιστον όχι πριν την εμμηνόπαυση. Εντούτοις, με τον κατάλληλο χειρισμό μπορούμε να την κρατάμε υπό έλεγχο ώστε να μην εξελίσσεται και προκαλεί επιπλοκές όπως υπογονιμότητα.

Το αν χρειάζεστε σίγουρα λαπαροσκόπηση ή όχι καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να το γνωρίζω μόνο από την περιγραφή σας. Εντούτοις σε περιπτώσεις με επιβεβαιωμένη ύπαρξη της πάθησης, όπως τη δική σας, και υπερηχογραφικά ευρήματα συμβατά με υδροσάλπιγγα αυτή τείνει να είναι η πιο αποτελεσματική θεραπευτική προσέγγιση.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
09-09-13, 00:11
γιατρε μου τελικα αδιαθετησα.εχω ομως καποιες αποριες.τωρα θα αλλαξει ο κυκλος μου?πως θα υπολογιζω απο δω και περα για να ξερω τις γονιμες μερες μου?εχω αγχωθει πολυ.και θα ηθελα να σας ρωτησω και κατι αλλο.εδω και 1.5 χρονο εχω βγαλει εξωτερικα 2 σπυρακια σαν ελιτσες στο χρωμα του δερματος.πηγα σε πολλους γυναικολογους αλλα δυστυχως κανεις τους δεν με βοηθησε.με εξετασαν τα ειδαν αλλα δεν ηξεραν τι ειναι.μονο ενας με ειδε μου εβαλε κατι σαν οξυ πανω για να δει αν αλλαξουν χρωμα ή κατι τετοιο και μου ειπε να παω να παρω κρεμα wartec για να μου πει με σιγουρια αν ειναι κονδυλωματα ή οχι.εψαξα σε πολλα φαρμακεια και επειδη δεν την βρηκα το αφησα τελειως το θεμα γιατι δεν ειχα καμια ενοχληση.τα εχω ακομα ειναι 2 δεν εχουν αλλαξει χρωμα αλλα τωρα τελευταια το 1 ενω ηταν πολυ μικρουλι εχει αρχισει να μεγαλωνει.2 τεστ παπ που εκανα(το τελευταιο ηταν πριν 3 μηνες) ηταν πεντακαθαρα.υπαρχει περιπτωση να ειναι κονδυλωματα και να μην εχουν πολλαπλασιαστει εναμιση χρονο?

Καλησπέρα,

Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των γόνιμων ημερών δεν αλλάζει κάτι, τις υπολογίζετε με τον τρόπο που σας περιέγραψα στο προηγούμενο μήνυμά μου.
Αναφορικά με τα πιθανά κονδυλώματα συνήθως μέσα σε ενάμιση χρόνο θα είχαν μεγαλώσει και αυξηθεί σε αριθμό αν και αυτό δεν είναι πάντα απόλυτο. Εάν οι συνάδελφοι δεν μπόρεσαν να σας βοηθήσουν το επόμενο βήμα θα ήταν να δείτε δερματολόγο που ίσως μπορεί να σας κατευθύνει καλύτερα.

ioazon
09-09-13, 12:36
Καλησπέρα!
Είναι υποχρεωτική η καμπύλη ζαχάρου στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

ZA25
09-09-13, 20:58
Καλημέρα,

Στη γνώμη των δυο συναδέλφων προσθέστε και τη δική μου - και οι τρεις μας συμφωνούμε!

Η τιμή της προγεστερόνης είναι οριακή - ιδανικά θέλουμε πάνω από 20 όμως αυτό έχει να κάνει και με την ημέρα της αιμοληψίας. Μια μέρα πριν, μια μέρα μετά μπορεί να προκαλέσει τέτοιες αποκλίσεις. Το σημαντικό είναι ότι επιβεβαιώσατε υπερηχογραφικά ότι ωορρηξία γίνεται κι αυτό έχει σημασία.

Η ανεπάρκεια ωχρινικής φάσης είναι μια μάλλον αμφιλεγόμενη κατάσταση και δεν είναι σαφές αν τελικά υφίσταται. Δε θα εστίαζα σε αυτή ούτε θα σας συνιστούσα να κάνετε κάτι σχετικά.

Σε τελική ανάλυση, όπως σας είπαν ήδη, χρειάζεται να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Είναι πολύ νωρίς για να αγχώνεστε για τη γονιμότητά σας η οποία αν μη τι άλλο έχει ήδη αποδειχτεί στο παρελθόν! Ξεχάστε τους γιατρούς, κάνετε τις διακοπές σας και τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.

Ευχαριστω γιατρε για την απαντηση σας. Θα ηθελα παλι να σας θεσω ερωτηματα, αρκετα αγχωμενη αυτη τη φορα. Με παροτρυνση ενδοκρινολογου εκανα βιοχημικο ελεγχο για τα ανδρογόνα, τον οποιο εχω ημιτελή εκρεμει η Δ4.Αυτα Δοξα τω Θεω καλά.Ζητησα απο μόνη μου FSH LH και προλακτινη.Οθυροειδη ενταξει ρυθμισμένος.. Στους δύο τελευταίους κυκλους μετα την ωορηξια στις 8 μερες αρχιζει καφε, αυτη τη φορα ξεκινησε με κόκκινο, τη δευτερη μερα λίγο περισσοτερο απτα υγρα μου και μετα έγινε καφε, συνολικά για επτα ημερες και την ογδοη μερα πόνος εντονος και ροη μια κανονικη περιοδος που διηρκεσε 6ημερες.

Συγκεκριμένα τελευταια περιοδος (το αιμα 02/8 τα καφε απο 27/07)μετα ωορηξια(χωρις τεστ, ειπα να χαλαρωσω λίγο, την καταλαβα απτα υγρα τα εκτεινομενα πονακια κλπ στις 18/08 και επειτα αυτο που σας περιεγραψα από τις 26/08 και αιμα την 03/09) Τις ορμονικές εξετασεις τις εκανα την 07/09/2013 απτο αιμα 5η μερα απτα καφε-κοκκινα 13η μερα. Οι εξετασεις ειναι εντος των οριων (αλλά δεν ξερω αν εγιναν σωστη μερα) και ειναι οι ακόλουθες:

fsh:5,8
LH: 12,1
PLR:4,8
ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΌΝΗ:0,4 ορια 0,06-0,82
DHEA-S:213 όρια 25-34 ετών 98,8-340
η Δ4 δεν βγηκε ακόμα η γιατρος μου ειχε πει και για την Δολικη αλλά στο μικροβιολογικό ειπαν δεν την κάνουν.

Ωορρηξια κάνω την καταλαβαίνω και εχει αποδειχθεί με υπερηχο. μήπως δεν ειναι τόσο καλή η ωορρηξία? Τι προτείνετε δεδομένου ότι προσπαθούμε για δεύτερο παιδάκι? Να σας αναφέρω οτι έχασα βάρος δικαιολογημένα απο γαστρεντεριτιδα το προηγ. μηνα και τωρα εξακολουθω να ειμαι 51,5 κιλά..Στενοχωριέμαι με αυτο το θέμα και δεν τα εχω ξαναπάρει τα κιλά.Βγαίνει συμπέρασμα από τα παραπάνω για το αν έχω το συνδρομο?Ακμή δεν έχω βγάζω απο κανενα κοντα στην περιοδο και εκει αυξανεται λίγο η λιπαροτητα μετα την περιοδο ξανα κανονικά. τριχοφυια δεν θα τολεγα ότι φυσιολογική πιστευω ειναι.Εμένα μου φαινεται σαν να εχω ωχρινικη ανεπαρκεια αλλα ο γυναικολογος μου μου ειπε αμφισβητείται τις εξετασεις μου δεν τις ειδε ακόμα..Ο κύκλος μου ειναι 31-35 μέρες.τελευταια 31ημερες.Στοπρωτο μου παιδάκι έμεινα έγκυος Δόξα τω Θεω στον πρωτο κύκλο διακοπής αντισυλληπτικών.Ειμαι 29 ετων βάρος 51,5 όπως σας ειπα και ύψος 1,68.Αποθηλασα πριν απο 4 μηνες 06/05/2013. Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

yogini
10-09-13, 22:50
Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε,
θα ήθελα να ρωτήσω εαν μεταδίδεται το ουρεόπλασμα μέσω τουαλέτας, τα μέλη μιας οικογένειας δηλαδή μπορεί να κολλήσουν χρησιμοποιώντας το κοινό μπάνιο (πέραν του ζευγαριού). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι αντιβίωση θα συστήνατε πέραν της αζιθρομυκίνης;

ZA25
11-09-13, 15:16
Βγηκε γιατρε και η Δ4 0,8 ειναι Δόξα τω Θεω γιατι προ εγκυμοσυνης και την δεκαετια αντισυλληπτικών στην εφηβεία δηλ.ηταν λίγο αυξημενη. Ειναι καλές οι εξετασεις μου?(το αρχικο μνμ ειναι λίγο πιο πανω) Ευχαριστω πολύ!

sweetberry28
14-09-13, 13:37
παρακαλω θα ηθελα να παραθεσω το αποτελεσμα κολπικου υπερηχου διοτι μου ειπαν πως πολυ πιθανο να υπαρχει εστια ενδομητριωσης :

τελευταια περιοδος 28 Αυγουστου
εξεταση 13 Σεπτεμβριου

Μητρα: προσθια κλιση και καμψη
διαστασεις 50,8 χ 49,7 χιλ
ενδομητριο 9,2 χιλ
υφη ομοιογενης

Δεξια ωοθηκη Ανομοιογενους ηχοδομης φερει πολλαπλα ωοθηλακια διαμετρου εως 7,4 χιλ
φερει υποηχογενη εστια διαμετρου 16 χιλ
διαστασεις 28,4 χ 47,1 χ 35,7 χιλ

Αριστερη ωοθηκη Ανομοιογενους ηχοδομης φερει πολλαπλα ωοθηλακια διαμετρου εως 6,1 χιλ
φερει ωχραιματωμα διαμετρου 20,5 χιλ
διαστασεις 22,3 χ 32 χ 47,4 χιλ

μικρη ποσοτης υγρου στο δουγλασειο
εικονα ελαφρως δικερης μητρας

πρωτον τι σημαινει το ωχραιματωμα? και οντως υπαρχει πιθανοτητα ενδομητριωσης?
σε λιγους μηνες παντρευομαι και επιθυμω πολυ να γινω μητερα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
19-09-13, 13:34
Καλησπέρα!
Είναι υποχρεωτική η καμπύλη ζαχάρου στο 3ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Γεια σας,

Αν και η καμπύλη σακχάρου δεν είναι "υποχρεωτική", με την έννοια ότι η πλειοψηφία των γυναικών θα έχει φυσιολογικό αποτέλεσμα, εντούτοις είναι καλή ιδέα να γίνεται. Ο λόγος είναι ότι ένας αριθμός γυναικών θα έχουν υπο-κλινική διαταραχή στην ανοχή της γλυκόζης, η οποία ενώ δεν προκαλεί κάποιο σύμπτωμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
19-09-13, 13:53
Ευχαριστω γιατρε για την απαντηση σας. Θα ηθελα παλι να σας θεσω ερωτηματα, αρκετα αγχωμενη αυτη τη φορα. Με παροτρυνση ενδοκρινολογου εκανα βιοχημικο ελεγχο για τα ανδρογόνα, τον οποιο εχω ημιτελή εκρεμει η Δ4.Αυτα Δοξα τω Θεω καλά.Ζητησα απο μόνη μου FSH LH και προλακτινη.Οθυροειδη ενταξει ρυθμισμένος.. Στους δύο τελευταίους κυκλους μετα την ωορηξια στις 8 μερες αρχιζει καφε, αυτη τη φορα ξεκινησε με κόκκινο, τη δευτερη μερα λίγο περισσοτερο απτα υγρα μου και μετα έγινε καφε, συνολικά για επτα ημερες και την ογδοη μερα πόνος εντονος και ροη μια κανονικη περιοδος που διηρκεσε 6ημερες.

Συγκεκριμένα τελευταια περιοδος (το αιμα 02/8 τα καφε απο 27/07)μετα ωορηξια(χωρις τεστ, ειπα να χαλαρωσω λίγο, την καταλαβα απτα υγρα τα εκτεινομενα πονακια κλπ στις 18/08 και επειτα αυτο που σας περιεγραψα από τις 26/08 και αιμα την 03/09) Τις ορμονικές εξετασεις τις εκανα την 07/09/2013 απτο αιμα 5η μερα απτα καφε-κοκκινα 13η μερα. Οι εξετασεις ειναι εντος των οριων (αλλά δεν ξερω αν εγιναν σωστη μερα) και ειναι οι ακόλουθες:

fsh:5,8
LH: 12,1
PLR:4,8
ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΌΝΗ:0,4 ορια 0,06-0,82
DHEA-S:213 όρια 25-34 ετών 98,8-340
η Δ4 δεν βγηκε ακόμα η γιατρος μου ειχε πει και για την Δολικη αλλά στο μικροβιολογικό ειπαν δεν την κάνουν.

Ωορρηξια κάνω την καταλαβαίνω και εχει αποδειχθεί με υπερηχο. μήπως δεν ειναι τόσο καλή η ωορρηξία? Τι προτείνετε δεδομένου ότι προσπαθούμε για δεύτερο παιδάκι? Να σας αναφέρω οτι έχασα βάρος δικαιολογημένα απο γαστρεντεριτιδα το προηγ. μηνα και τωρα εξακολουθω να ειμαι 51,5 κιλά..Στενοχωριέμαι με αυτο το θέμα και δεν τα εχω ξαναπάρει τα κιλά.Βγαίνει συμπέρασμα από τα παραπάνω για το αν έχω το συνδρομο?Ακμή δεν έχω βγάζω απο κανενα κοντα στην περιοδο και εκει αυξανεται λίγο η λιπαροτητα μετα την περιοδο ξανα κανονικά. τριχοφυια δεν θα τολεγα ότι φυσιολογική πιστευω ειναι.Εμένα μου φαινεται σαν να εχω ωχρινικη ανεπαρκεια αλλα ο γυναικολογος μου μου ειπε αμφισβητείται τις εξετασεις μου δεν τις ειδε ακόμα..Ο κύκλος μου ειναι 31-35 μέρες.τελευταια 31ημερες.Στοπρωτο μου παιδάκι έμεινα έγκυος Δόξα τω Θεω στον πρωτο κύκλο διακοπής αντισυλληπτικών.Ειμαι 29 ετων βάρος 51,5 όπως σας ειπα και ύψος 1,68.Αποθηλασα πριν απο 4 μηνες 06/05/2013. Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας!

Γεια σας,

Εάν οι εξετάσεις έχουν γίνει όντως κατά το πρώτο πενθήμερο του κύκλου (που έτσι φαίνεται από τα λεγόμενά σας) τότε θέτουν την υποψία για πιθανό σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (λόγος LH:FSH 2:1). Αυτό καταλαβαίνω πως ταιριάζει και με τα υπερηχογραφικά σας ευρήματα. Πάντως το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά, έχετε αρκετά σταθερό κύκλο και δεν υπάρχει σχετική κλινική εικόνα, μάλλον συνηγορεί προς μια ήπια μορφή του συνδρόμου.

Σε τελική ανάλυση σημασία έχει να γίνεται τακτικά ωορρηξία και όχι το τι όνομα θα δώσουμε στην ορμονική εικόνα. Εφόσον υπάρχει πρόσφατη υπερηχογραφική απόδειξη ωορρηξίας τότε δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο για την ώρα παρά να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
19-09-13, 14:10
Αγαπητέ κε Μιχαλόπουλε,
θα ήθελα να ρωτήσω εαν μεταδίδεται το ουρεόπλασμα μέσω τουαλέτας, τα μέλη μιας οικογένειας δηλαδή μπορεί να κολλήσουν χρησιμοποιώντας το κοινό μπάνιο (πέραν του ζευγαριού). Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι αντιβίωση θα συστήνατε πέραν της αζιθρομυκίνης;

Γεια σας,

Το ουρεόπλασμα μεταδίδεται μόνο σεξουαλικά και κατά τον τοκετό, οπότε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν μπορούν να το κολλήσουν με χρήση κοινών αντικειμένων, τουαλέτας, κλπ.
Άλλα δραστικά αντιβιοτικά έναντι του ουρεοπλάσματος είναι η ερυθρομυκίνη (Erythrocin - δυσεύρετο), η κλαριθρομυκίνη (Klaricid) και η κλινδαμυκίνη (Dalacin C). Προτιμότερο είναι το Klaricid με το Dalacin C να είναι κάπως λιγότερο αποτελεσματικό.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
19-09-13, 14:22
παρακαλω θα ηθελα να παραθεσω το αποτελεσμα κολπικου υπερηχου διοτι μου ειπαν πως πολυ πιθανο να υπαρχει εστια ενδομητριωσης :

τελευταια περιοδος 28 Αυγουστου
εξεταση 13 Σεπτεμβριου

Μητρα: προσθια κλιση και καμψη
διαστασεις 50,8 χ 49,7 χιλ
ενδομητριο 9,2 χιλ
υφη ομοιογενης

Δεξια ωοθηκη Ανομοιογενους ηχοδομης φερει πολλαπλα ωοθηλακια διαμετρου εως 7,4 χιλ
φερει υποηχογενη εστια διαμετρου 16 χιλ
διαστασεις 28,4 χ 47,1 χ 35,7 χιλ

Αριστερη ωοθηκη Ανομοιογενους ηχοδομης φερει πολλαπλα ωοθηλακια διαμετρου εως 6,1 χιλ
φερει ωχραιματωμα διαμετρου 20,5 χιλ
διαστασεις 22,3 χ 32 χ 47,4 χιλ

μικρη ποσοτης υγρου στο δουγλασειο
εικονα ελαφρως δικερης μητρας

πρωτον τι σημαινει το ωχραιματωμα? και οντως υπαρχει πιθανοτητα ενδομητριωσης?
σε λιγους μηνες παντρευομαι και επιθυμω πολυ να γινω μητερα.

Γεια σας,

Ωχραιμάτωμα είναι μια μικρή κύστη στην ωοθήκη που περιέχει υγρό και κάποια ποσότητα αίματος. Αυτές οι κύστεις μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν υπερηχογραφικά από τις κύστεις ενδομητρίωσης εξού και η υποψία ενδομητρίωσης που ανέφερε ο γιατρός σας.
Πάντως η διαφορική διάγνωση είναι συνήθως απλή γιατί ένα ωχραιμάτωμα κατά κανόνα θα έχει απορροφηθεί σε μια επανάληψη του υπερήχου σε 3 μήνες ενώ μια κύστη ενδομητρίωσης όχι.
Όπως και να έχει πάντως θα σας συμβούλευα να προσπαθήσετε κανονικά για εγκυμοσύνη όπως προγραμματίζατε χωρίς να επηρεάζεστε από το τυχαίο αυτό εύρημα.

ZA25
19-09-13, 15:29
Γεια σας,

Εάν οι εξετάσεις έχουν γίνει όντως κατά το πρώτο πενθήμερο του κύκλου (που έτσι φαίνεται από τα λεγόμενά σας) τότε θέτουν την υποψία για πιθανό σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (λόγος LH:FSH 2:1). Αυτό καταλαβαίνω πως ταιριάζει και με τα υπερηχογραφικά σας ευρήματα. Πάντως το γεγονός ότι όλα τα υπόλοιπα είναι φυσιολογικά, έχετε αρκετά σταθερό κύκλο και δεν υπάρχει σχετική κλινική εικόνα, μάλλον συνηγορεί προς μια ήπια μορφή του συνδρόμου.

Σε τελική ανάλυση σημασία έχει να γίνεται τακτικά ωορρηξία και όχι το τι όνομα θα δώσουμε στην ορμονική εικόνα. Εφόσον υπάρχει πρόσφατη υπερηχογραφική απόδειξη ωορρηξίας τότε δε χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο για την ώρα παρά να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να επιτευχθεί εγκυμοσύνη.

Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας γιατρέ..το προβλημα ειναι οτι την 9η μερα μετα την ωορρηξια αρχιζει λιγο λιγο αιμα για 7 ημερες και μετα ακολουθει μια φυσιολογικη περιοδος εξι ημερων..Εγω πήγα την πεμπτη ημερα της ροης αλλά αυτο το λιγο αιμα εχει αρχισει και με αγχωνει και αισθανομαι οτι κατι δεν παει καλα στο δευτερο μισο του κυκλου..Η γιατρος μου ειπε οτι μαλλον ειχε αρχισει να ανεβαινει για την επομενη ωορρηξια εφοσον δεν εχω ανδρογονα και γιαυτο το λιγο αιμα 7 ημερες μου ειπε αν συνεχιστει και σε άλλους κυκλους θα παρω προγεστερονη στο δευτερο μισο και μου μιλησε για ανεπαρκεια ωχρου σωματιου που συμβαινει σε κάποιους κυκλους.

Η δευτερη γνωμη παλι δεν ειπα για αυτες τις εξετασεις μονο για τα ανδρογονα που ηταν ενταξει και μου ειπε οτι αφου εχω σταθερη περιοδο και αποδειχθηκε ωορρηξια να το αφησω ετσι για ενα τετραμηνο να δουμε. Για την δευτερη γνωμη η περιοδος αρχιζει με το λιγο αιμα οποτε ειναι σαν να τις εκανα 13η μερα.
Στο πρωτο μου παιδακι Δόξα τω Θεώ εμεινα αμέσως έγκυος και γλυτωσα αυτην την αβεβαιότητα..

Η αναστροφη σχεση πως διορθωνεται?και με αυτη την κατασταση με το αιμα πότε ειναι η σωστη ημερα να την επαναλάβω?....Με αυτη την αναστροφη σχεση γινεται να έχω καλή ωορρηξία?
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρονο σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
19-09-13, 23:53
Ευχαριστω πολύ για το χρόνο σας γιατρέ..το προβλημα ειναι οτι την 9η μερα μετα την ωορρηξια αρχιζει λιγο λιγο αιμα για 7 ημερες και μετα ακολουθει μια φυσιολογικη περιοδος εξι ημερων..Εγω πήγα την πεμπτη ημερα της ροης αλλά αυτο το λιγο αιμα εχει αρχισει και με αγχωνει και αισθανομαι οτι κατι δεν παει καλα στο δευτερο μισο του κυκλου..Η γιατρος μου ειπε οτι μαλλον ειχε αρχισει να ανεβαινει για την επομενη ωορρηξια εφοσον δεν εχω ανδρογονα και γιαυτο το λιγο αιμα 7 ημερες μου ειπε αν συνεχιστει και σε άλλους κυκλους θα παρω προγεστερονη στο δευτερο μισο και μου μιλησε για ανεπαρκεια ωχρου σωματιου που συμβαινει σε κάποιους κυκλους.

Η δευτερη γνωμη παλι δεν ειπα για αυτες τις εξετασεις μονο για τα ανδρογονα που ηταν ενταξει και μου ειπε οτι αφου εχω σταθερη περιοδο και αποδειχθηκε ωορρηξια να το αφησω ετσι για ενα τετραμηνο να δουμε. Για την δευτερη γνωμη η περιοδος αρχιζει με το λιγο αιμα οποτε ειναι σαν να τις εκανα 13η μερα.
Στο πρωτο μου παιδακι Δόξα τω Θεώ εμεινα αμέσως έγκυος και γλυτωσα αυτην την αβεβαιότητα..

Η αναστροφη σχεση πως διορθωνεται?και με αυτη την κατασταση με το αιμα πότε ειναι η σωστη ημερα να την επαναλάβω?....Με αυτη την αναστροφη σχεση γινεται να έχω καλή ωορρηξία?
Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρονο σας.

Καλησπέρα,

Η ορμονική εικόνα δεν "διορθώνεται" γιατί είναι το αποτέλεσμα άλλων παραγόντων που οδηγούν σε υψηλή LH. Άποψή μου είναι ότι η περίοδός σας μάλλον αρχίζει με την έναρξη της κανονικής ροής και η αιμορραγία μετά την ωορρηξία πιθανώς όντως να οφείλεται σε ωχρινική ανεπάρκεια ή σε ανωορρηξία.
Τελικά το θέμα σε ότι αφορά τη γονιμότητα είναι αν γίνεται τακτικά ωορρηξία. Αν ναι τότε η εγκυμοσύνη είναι μάλλον θέμα χρόνου. Αν όχι, τότε ίσως υπάρχει κάποιου βαθμού θέμα με πολυκυστικές ωοθήκες που θα εξηγούσε και την ορμονική εικόνα. Επιμένω στο θέμα της ωορρηξίας γιατί το ότι είχατε ενδείξεις ωορρηξίας στο παρελθόν δε σημαίνει απαραίτητα ότι συμβαίνει και τώρα.

Μίνα_
24-09-13, 01:31
καλησπέρα σας,
κανουμε προσπαθειες για παιδακι κ τους προηγουμενους 4 μηνες πηρα κλομιφαινη αλλα δεν επιτευχθηκε κατι..σ αυτον τον κυκλο αποφασισα να προσπαθησουμε σε φυσικο κυκλο αφου κανω ωορηξια απλως εχω καπως αστατο κυκλο.ηθελα να σας ρωτησω αν θα ηταν καλο να κανω μονο την pregnyl κ αν ανεβαζει τα ποσοστα επιτυχιας το γεγονος οτι οι επαφες ειναι σε συγκεκριμενο χρονο τις 36 ωρες . ευχαριστω

γιουβαρελακη
25-09-13, 16:55
γιατρε καλησπερα ,εχω ξαναστειλει μνμ και μου εχετε απαντησει και σας ευχαριστω πολυ .αυτη την φορα εχω μια ερωτηση που δεν ξερω κατα ποσο μπορειτε να μου απαντησετε εσεις ..ειμαι σε επαρχια και ειναι δυσκολο να βρω εναν ειδικο να μιλησω .λοιπον σταματησαμε τις προσπαθειες για μωρο καθως ο συζυγος εξαιτιας του αγχους και ασχημων οικογενειακων προβληματων επαθε νευρωδη διαταραχη.του εδωσαν να κανει θεραπεια για 6 μηνες με ζαναχ και ladose.το ερωτημα μου ειναι το εξης .οταν με το καλο ξαναξεκινησουμε της προσπαθειες ολα αυτα τα φαρμακα δεν θα περασουν μεσω του σπερματος στο μωρο?και αν ναι τι επιπτωσεις θα εχει?μπορουμε να κανουμε κατι να το αποτρεψουμε ?και αν η γιατρος του πει να συνεχισει να τα παιρνει εστω κ σε μικροτερη ποσοτητα ?αραγε η σχιζοφρενεια ποσο κληρονομικη ειναι?εχουμε και οι 2 συγγενεις που πασχουν .

Γιώργος Μιχαλόπουλος
29-09-13, 02:50
καλησπέρα σας,
κανουμε προσπαθειες για παιδακι κ τους προηγουμενους 4 μηνες πηρα κλομιφαινη αλλα δεν επιτευχθηκε κατι..σ αυτον τον κυκλο αποφασισα να προσπαθησουμε σε φυσικο κυκλο αφου κανω ωορηξια απλως εχω καπως αστατο κυκλο.ηθελα να σας ρωτησω αν θα ηταν καλο να κανω μονο την pregnyl κ αν ανεβαζει τα ποσοστα επιτυχιας το γεγονος οτι οι επαφες ειναι σε συγκεκριμενο χρονο τις 36 ωρες . ευχαριστω

Καλησπέρα,

Θα μου συγχωρέσετε το σχόλιο αλλά η χρήση κλομιφαίνης εφόσον κάνετε φυσικά ωορρηξία ήταν άστοχη. Η κλομιφαίνη δίνεται όταν μια γυναίκα αδυνατεί να έχει αξιόπιστη φυσική ωορρηξία και προσπαθούμε να την προκαλέσουμε τεχνητά.

Σε ό,τι αφορά την ερώτησή σας, η Pregnyl δίνεται όταν υπάρχει αδυναμία ωορρηξίας παρόλο που το ωοθυλάκιο σχηματίζεται κανονικά. Γενικά χορηγείται όταν γνωρίζουμε ότι παρόλο το σχηματισμό ωοθυλακίου υπάρχει θέμα με τη φυσική ωορρηξία, οπότε τη δίνουμε σε στιγμή που καθορίζεται υπερηχογραφικά.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές αυτές συνήθως προγραμματίζονται μέρα παρά μέρα γύρω από τις ημέρες της αναμενόμενης ωορρηξίας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
29-09-13, 03:21
γιατρε καλησπερα ,εχω ξαναστειλει μνμ και μου εχετε απαντησει και σας ευχαριστω πολυ .αυτη την φορα εχω μια ερωτηση που δεν ξερω κατα ποσο μπορειτε να μου απαντησετε εσεις ..ειμαι σε επαρχια και ειναι δυσκολο να βρω εναν ειδικο να μιλησω .λοιπον σταματησαμε τις προσπαθειες για μωρο καθως ο συζυγος εξαιτιας του αγχους και ασχημων οικογενειακων προβληματων επαθε νευρωδη διαταραχη.του εδωσαν να κανει θεραπεια για 6 μηνες με ζαναχ και ladose.το ερωτημα μου ειναι το εξης .οταν με το καλο ξαναξεκινησουμε της προσπαθειες ολα αυτα τα φαρμακα δεν θα περασουν μεσω του σπερματος στο μωρο?και αν ναι τι επιπτωσεις θα εχει?μπορουμε να κανουμε κατι να το αποτρεψουμε ?και αν η γιατρος του πει να συνεχισει να τα παιρνει εστω κ σε μικροτερη ποσοτητα ?αραγε η σχιζοφρενεια ποσο κληρονομικη ειναι?εχουμε και οι 2 συγγενεις που πασχουν .

Καλησπέρα,

Η σχιζοφρένεια θεωρείται ότι έχει και ένα βαθμό κληρονομικής προδιάθεσης αν έχει κανείς συγγενή πρώτου βαθμού (γονιό, αδερφό), με πιθανότητα της τάξης του 6-7%. Αναφορικά με το σπέρμα, μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν ότι δυστυχώς η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων όπως το Xanax και το Ladose προκαλούν επιδείνωση στην ποιότητα του σπέρματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει δυσκολία σύλληψης, ευτυχώς όμως όχι κάποια αρνητική επίδραση το μωρό. Υποθέτω επίσης ότι η επίδραση αυτή στη γονιμότητα έχει σχέση και με τη δόση και με τη διάρκεια χορήγησης, πιο αρμόδιος όμως για επιπλέον πληροφορίες θα ήταν κάποιος ουρολόγος.

γιουβαρελακη
29-09-13, 10:43
Καλησπέρα,

Η σχιζοφρένεια θεωρείται ότι έχει και ένα βαθμό κληρονομικής προδιάθεσης αν έχει κανείς συγγενή πρώτου βαθμού (γονιό, αδερφό), με πιθανότητα της τάξης του 6-7%. Αναφορικά με το σπέρμα, μελέτες σε πειραματόζωα δείχνουν ότι δυστυχώς η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων όπως το Xanax και το Ladose προκαλούν επιδείνωση στην ποιότητα του σπέρματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει δυσκολία σύλληψης, ευτυχώς όμως όχι κάποια αρνητική επίδραση το μωρό. Υποθέτω επίσης ότι η επίδραση αυτή στη γονιμότητα έχει σχέση και με τη δόση και με τη διάρκεια χορήγησης, πιο αρμόδιος όμως για επιπλέον πληροφορίες θα ήταν κάποιος ουρολόγος.


σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας.να'στε καλα

SnowFlake
02-10-13, 23:36
Γιατρε καλησπέρα!!!!

πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα 14,99 προγεστερόνη σε 6,2 εβδομάδα κύησης είναι χαμηλό? πρέπει να δοθεί συμπλήρωμα?

Τι γνώμη έχετε για το utrogestan!!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
07-10-13, 01:22
Γιατρε καλησπέρα!!!!

πιστεύετε ότι το αποτέλεσμα 14,99 προγεστερόνη σε 6,2 εβδομάδα κύησης είναι χαμηλό? πρέπει να δοθεί συμπλήρωμα?

Τι γνώμη έχετε για το utrogestan!!

Καλησπέρα,

Είναι συζητήσιμο το κατά πόσον η μέτρηση των επιπέδων προγεστερόνης στις πρώτες εβδομάδες κύησης είναι αξιόπιστος τρόπος πρόβλεψης της εξέλιξής της. Αν και κάποιες μελέτες το έχουν κατά καιρούς υποστηρίξει (με τα επίπεδα αναφοράς για φυσιολογικά εξελισσόμενη κύηση να κυμαίνονται από μελέτη σε μελέτη από >11 ως >25) τελικά σε κλινικό επίπεδο δεν είναι μια χρήσιμη μέτρηση.

Επιπλέον, παρόλο που το Utrogestan χρησιμοποιείται κατά κόρον στη χώρα μας, οι επιστημονικές αποδείξεις σχετικά με το κατά πόσο τελικά βοηθάει είναι πολύ περιορισμένες. Λόγω αυτού προσωπικά δε συστήνω τη λήψη του στο πρώτο τρίμηνο.

nuvola
07-10-13, 18:18
Γεια σας γιατρέ!

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη θέση του μωρού για τον τοκετό;

Στις 26 εβδομάδες δεν είχε πάρει ακόμα θέση, ήταν με τον ποπό του προς τα κάτω. Να σημειώσω ότι δεν είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σε ποιες εβδομάδες περίπου περιμένουμε να πάρει θέση και αν τελικά δεν έχει κεφαλική προβολή είναι συνετό να περιμένουμε τον τοκετό να ξεκινήσει μόνος του σε οποιαδήποτε εβδομάδα μπας και γυρίσει ή είναι καλύτερο να προγραμματιστεί καισαρική;

Vikula83
09-10-13, 12:30
Γιατρέ καλημέρα σας!

Είμαι 30 χρονων και μαμά ενός αγοριού 13 μηνών. Η σύλληψη του γιού μου έγινε με την πρώτη μας προσπάθεις και γέννησα με καισαρική λόγω μετωπιαίας προβολής.
Μετά τη γέννα(15/9) μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος 8 μήνες μετά (21/5) καθώς θήλαζα και έχω σταματήσει το θηλασμό από τα μέσα Ιουνίου. Από τότε αδιατέτησα πάλι ως εξής : 30 Ιουνίου / 25 Ιουλίου / 17 Αυγούστου / 15 Σεπτεμβρίου / 8 Οκτωβρίου. Ό κύκλος μου δηλαδή είναι μικρός και ασταθής σχετικά. Το πιο σύνηθες είναι να αδιαθετώ στις 24 μέρες.
Με τον άντρα μου προσπαθούμε εδώ και 2 μήνες για δεύτερο παιδάκι, και μετά την τελευταία περίοδο επισκέφτηκα τον γυναικολογο μου για ενα κολπικο υπερηχο. Συγκεκριμένα αδιαθέτησα 15 Σεπτέμβρίου και στις 25/9 εκανα τον υπέρηχο όπου και είδε ενα ωοθηλακιο μεγέθους 16 και μας συμβούλεψε να έχουμε επαφές στις 27/9 στις 29/9 και την 01/10. Τελικα τα καταφέραμε μόνο στις 26/9 και 29/9 χωρίς αποτέλεσμα αφού τελίκά χτες αδιαθέτησα. Για να μην σας κουράζω, η απορία μου είναι η εξής :
- Εφ' οσον η ωοθηλακιορηξία ΄γίνεται 14 μέρες πριν την περίοδο, άρα στην περίπτωση μου αφού αδιαθέτησα στις 24 μέρες έγινε στις 25-26/9 πως γίνεται να μην το είδε ο γιατρός στον υπέρηχο που έκανα στις 25? Επιπλέον, την 01/10 ένιωσα έντονα τον πόνο της ωορρηξίας απο δεξιά (όπως είχε προβλέψει δλδ ο γιατρός), τον οποίο τον νιώθω σχεδόν σε κάθε κύκλο. Είναι δυνατόν να έχω ωορρηξία στις 14-15 μέρες από την ημέρα που αδιαθετώ και παρ' ολ' αυτά ο κύκλος μου να είναι 24 ημερών ή μπορει να συμβαίνει κάτι άλλο; Και υπάρχει περίπτωση να έχω εντονο πόνο ωορρηξίας χωρίς να έχω ωορρηξία;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

ZA25
11-10-13, 00:06
Καλησπέρα,

Η ορμονική εικόνα δεν "διορθώνεται" γιατί είναι το αποτέλεσμα άλλων παραγόντων που οδηγούν σε υψηλή LH. Άποψή μου είναι ότι η περίοδός σας μάλλον αρχίζει με την έναρξη της κανονικής ροής και η αιμορραγία μετά την ωορρηξία πιθανώς όντως να οφείλεται σε ωχρινική ανεπάρκεια ή σε ανωορρηξία.
Τελικά το θέμα σε ότι αφορά τη γονιμότητα είναι αν γίνεται τακτικά ωορρηξία. Αν ναι τότε η εγκυμοσύνη είναι μάλλον θέμα χρόνου. Αν όχι, τότε ίσως υπάρχει κάποιου βαθμού θέμα με πολυκυστικές ωοθήκες που θα εξηγούσε και την ορμονική εικόνα. Επιμένω στο θέμα της ωορρηξίας γιατί το ότι είχατε ενδείξεις ωορρηξίας στο παρελθόν δε σημαίνει απαραίτητα ότι συμβαίνει και τώρα.

Καλησπέρα γιατρέ!Δυστυχως δεν μπορω να αισθανθω ασφαλεια στους γιατρούς εδω στην επαρχία και ετσι καταφεύγω σε εσας διότι πάλι ειμαι σε αναζήτηση γυναικολόγου με εμπειρία για τις πολυκυστικες να με κατευθυνει σωστα και να φύγει το βαρος απο πανω μου. Παντως σε αυτο το κύκλο παρότι ειχα αυτα τα αποτελεσματα, ειχα παλι θετικο τεστ ωορρηξίας, την κατάλαβα πότε εγινε, κάθε μηνα την καταλαβαίνω και Δόξα τω Θεώ τα καφε ξεκίνησαν τη 13η μέρα μετα την ωορηξια για 1,5 μέρα μετα ειχα κανονική ροή...

Πιστεύτε πως θα έπρεπε να παρω κάποια αγωγή, όπως προγεστερόνη στο δεύτερο μέρος του κύκλου ή το glucophage? Ξέρω ότι δεν μπορείτε να προτείνετε φάρμακο απτο διαδικτυο και δεν θέλω κάτι τέτοιο απλά πληροφοριακά αν κάποια αγωγή θα βοηθούσε πχ σε μια ωχρινική ανεπαρκεια
ή σε ηπιο σπω και ποιες εξετασεις θα έπρεπε να κανω.

Σε αυτο το κύκλο πάντως φαινεται να πήγαν όλα καλά με την ωορρηξία και ο κύκλος ηταν 35 ημερων...Γίνεται να ήταν ενταξει ο κύκλος με αναστροφη σχέση?

Ολο αυτό το θέμα με εχει στρεσσάρει αρκετά και φοβάμαι μήπως αυτό ειναι το πρόβλημα και απ΄το στρες δημιουργούνται προβληματα στον κύκλο.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-10-13, 00:11
Γεια σας γιατρέ!

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τη θέση του μωρού για τον τοκετό;

Στις 26 εβδομάδες δεν είχε πάρει ακόμα θέση, ήταν με τον ποπό του προς τα κάτω. Να σημειώσω ότι δεν είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη. Σε ποιες εβδομάδες περίπου περιμένουμε να πάρει θέση και αν τελικά δεν έχει κεφαλική προβολή είναι συνετό να περιμένουμε τον τοκετό να ξεκινήσει μόνος του σε οποιαδήποτε εβδομάδα μπας και γυρίσει ή είναι καλύτερο να προγραμματιστεί καισαρική;

Καλησπέρα,

Έχετε ακόμα αρκετό δρόμο, τελικές αποφάσεις δε χρειάζεται να ληφθούν πριν τις 36-37 εβδομάδες ή και ακόμα αργότερα. Τα περισσότερα μωρά θα έχουν γυρίσει μέχρι τότε. Για τη μειοψηφία που θα παραμείνει ισχιακή μπορούμε να δοκιμάσουμε εξωτερικό μετασχηματισμό ή να προγραμματίσουμε καισαρική για τις 39 εβδομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης μπορούμε να περιμένουμε την έναρξη του τοκετού για να κάνουμε καισαρική, αν και αυτό ίσως συνεπάγεται να γίνει το χειρουργείο στις 3 το πρωί... Η τελική απόφαση λαμβάνεται πάντα από το ζευγάρι μετά από συζήτηση με τον γυναικολόγο τους.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-10-13, 00:30
Γιατρέ καλημέρα σας!

Είμαι 30 χρονων και μαμά ενός αγοριού 13 μηνών. Η σύλληψη του γιού μου έγινε με την πρώτη μας προσπάθεις και γέννησα με καισαρική λόγω μετωπιαίας προβολής.
Μετά τη γέννα(15/9) μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος 8 μήνες μετά (21/5) καθώς θήλαζα και έχω σταματήσει το θηλασμό από τα μέσα Ιουνίου. Από τότε αδιατέτησα πάλι ως εξής : 30 Ιουνίου / 25 Ιουλίου / 17 Αυγούστου / 15 Σεπτεμβρίου / 8 Οκτωβρίου. Ό κύκλος μου δηλαδή είναι μικρός και ασταθής σχετικά. Το πιο σύνηθες είναι να αδιαθετώ στις 24 μέρες.
Με τον άντρα μου προσπαθούμε εδώ και 2 μήνες για δεύτερο παιδάκι, και μετά την τελευταία περίοδο επισκέφτηκα τον γυναικολογο μου για ενα κολπικο υπερηχο. Συγκεκριμένα αδιαθέτησα 15 Σεπτέμβρίου και στις 25/9 εκανα τον υπέρηχο όπου και είδε ενα ωοθηλακιο μεγέθους 16 και μας συμβούλεψε να έχουμε επαφές στις 27/9 στις 29/9 και την 01/10. Τελικα τα καταφέραμε μόνο στις 26/9 και 29/9 χωρίς αποτέλεσμα αφού τελίκά χτες αδιαθέτησα. Για να μην σας κουράζω, η απορία μου είναι η εξής :
- Εφ' οσον η ωοθηλακιορηξία ΄γίνεται 14 μέρες πριν την περίοδο, άρα στην περίπτωση μου αφού αδιαθέτησα στις 24 μέρες έγινε στις 25-26/9 πως γίνεται να μην το είδε ο γιατρός στον υπέρηχο που έκανα στις 25? Επιπλέον, την 01/10 ένιωσα έντονα τον πόνο της ωορρηξίας απο δεξιά (όπως είχε προβλέψει δλδ ο γιατρός), τον οποίο τον νιώθω σχεδόν σε κάθε κύκλο. Είναι δυνατόν να έχω ωορρηξία στις 14-15 μέρες από την ημέρα που αδιαθετώ και παρ' ολ' αυτά ο κύκλος μου να είναι 24 ημερών ή μπορει να συμβαίνει κάτι άλλο; Και υπάρχει περίπτωση να έχω εντονο πόνο ωορρηξίας χωρίς να έχω ωορρηξία;

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Καλησπέρα,

Η περίοδος όντως έρχεται περίπου 14 ημέρες μετά την ωορρηξία και αυτό το διάστημα είναι σταθερό. Εφόσον αδιαθετήσατε στις 8/10 λογικά η ωορρηξία πρέπει πράγματι να συνέβη γύρω στις 24/9. Αν και κάνουμε υποθέσεις, μια πιθανότητα είναι αυτό που είδατε στον υπέρηχο να ήταν ωχρό σωμάτιο (δηλαδή ωοθυλάκιο λίγο μετά την ωορρηξία) και να "χάσατε" την ωορρηξία για μια-δυο μέρες. Υπερηχογραφικά αυτά μοιάζουν μεταξύ τους και είναι δύσκολο να διακριθούν. Όσο για τον πόνο ειλικρινά δεν έχω απάντηση γιατί δεν είναι απαραιτήτως αξιόπιστο σύμπτωμα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
14-10-13, 00:36
Καλησπέρα γιατρέ!Δυστυχως δεν μπορω να αισθανθω ασφαλεια στους γιατρούς εδω στην επαρχία και ετσι καταφεύγω σε εσας διότι πάλι ειμαι σε αναζήτηση γυναικολόγου με εμπειρία για τις πολυκυστικες να με κατευθυνει σωστα και να φύγει το βαρος απο πανω μου. Παντως σε αυτο το κύκλο παρότι ειχα αυτα τα αποτελεσματα, ειχα παλι θετικο τεστ ωορρηξίας, την κατάλαβα πότε εγινε, κάθε μηνα την καταλαβαίνω και Δόξα τω Θεώ τα καφε ξεκίνησαν τη 13η μέρα μετα την ωορηξια για 1,5 μέρα μετα ειχα κανονική ροή...

Πιστεύτε πως θα έπρεπε να παρω κάποια αγωγή, όπως προγεστερόνη στο δεύτερο μέρος του κύκλου ή το glucophage? Ξέρω ότι δεν μπορείτε να προτείνετε φάρμακο απτο διαδικτυο και δεν θέλω κάτι τέτοιο απλά πληροφοριακά αν κάποια αγωγή θα βοηθούσε πχ σε μια ωχρινική ανεπαρκεια
ή σε ηπιο σπω και ποιες εξετασεις θα έπρεπε να κανω.

Σε αυτο το κύκλο πάντως φαινεται να πήγαν όλα καλά με την ωορρηξία και ο κύκλος ηταν 35 ημερων...Γίνεται να ήταν ενταξει ο κύκλος με αναστροφη σχέση?

Ολο αυτό το θέμα με εχει στρεσσάρει αρκετά και φοβάμαι μήπως αυτό ειναι το πρόβλημα και απ΄το στρες δημιουργούνται προβληματα στον κύκλο.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Καλησπέρα,

Ανεξαρτήτως του τι λένε οι εξετάσεις σημασία τελικά έχει το αν γίνεται ωορρηξία. Ο κύκλος σαφώς και μπορεί να είναι σχετικά σταθερός και να γίνεται ωορρηξία, ακόμα και σε ΣΠΩ.

Δε θα σας συμβούλευα να πάρετε φάρμακα ακόμα. Αντίθετα καλό θα είναι να παρακολουθήσετε την ωορρηξία σας υπερηχογραφικά για έναν-δυο κύκλους για να επιβεβαιώσετε ότι συμβαίνει κανονικά. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί δεν απαιτείται τίποτε άλλο για την ώρα...

nuvola
15-10-13, 14:05
Καλησπέρα,

Έχετε ακόμα αρκετό δρόμο, τελικές αποφάσεις δε χρειάζεται να ληφθούν πριν τις 36-37 εβδομάδες ή και ακόμα αργότερα. Τα περισσότερα μωρά θα έχουν γυρίσει μέχρι τότε. Για τη μειοψηφία που θα παραμείνει ισχιακή μπορούμε να δοκιμάσουμε εξωτερικό μετασχηματισμό ή να προγραμματίσουμε καισαρική για τις 39 εβδομάδες. Σε κάποιες περιπτώσεις επίσης μπορούμε να περιμένουμε την έναρξη του τοκετού για να κάνουμε καισαρική, αν και αυτό ίσως συνεπάγεται να γίνει το χειρουργείο στις 3 το πρωί... Η τελική απόφαση λαμβάνεται πάντα από το ζευγάρι μετά από συζήτηση με τον γυναικολόγο τους.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Roelle
20-10-13, 11:39
Καλημέρα γιατρέ,έχω υποτροπές Ηsv 2.Είμαι στην 21η ευδομάδα και ο γιατρός μου θέλει να με πάει με καισαρική.Τώρα στην εγκυμοσύνη εχω βγάλει 2 φορές(πριν ήταν ασυμπτωματικος).Τι να κάνω,θελώ φτ...αλλά γίνεται;;;;;

ΦΣΜΣ
21-10-13, 11:53
καλημερα γιατρε,
συνοπτικα θα σας πω οτι πριν δυο χρονια 30/11/11 έκανα σαλπιγγοπλαστικη μετα απο εωδειξη υδροσαλλπιγγας στο ιδιο χειρουργειο βρεθηκε ενδομητρίωση την οποι και καυτηριασαμε αλλα μετα πηρα για πεντε μήνες vissannete. τον δεκεμβριο του 12 κανω σαλπιγγογραφια και την βρησκουμε τελειως βουλωμενη αναμενομενο αφου ο γιατρος δεν μου ειχε πει οτι ξαναβουλώνει τον ιανουαριο το 13 μένω εγκυος αλλα αποβάλλω.
πρίν 10 μέρες εβγαλα τελικα την δεξια σάλπιγγα αλλά ευτυχως δεν υπάρχει κανένα άλλο προβλημα.
Υπάρχει περιπτωση να μπορεσω να εχω φυσιολογική σύλληψη και τι μπορω να κάνω για να εχω περισσότερες πιθανότητες?

ΦΣΜΣ
21-10-13, 15:34
καλημερα γιατρε,
συνοπτικα θα σας πω οτι πριν δυο χρονια 30/11/11 έκανα σαλπιγγοπλαστικη μετα απο εωδειξη υδροσαλλπιγγας στο ιδιο χειρουργειο βρεθηκε ενδομητρίωση την οποι και καυτηριασαμε αλλα μετα πηρα για πεντε μήνες vissannete. τον δεκεμβριο του 12 κανω σαλπιγγογραφια και την βρησκουμε τελειως βουλωμενη αναμενομενο αφου ο γιατρος δεν μου ειχε πει οτι ξαναβουλώνει τον ιανουαριο το 13 μένω εγκυος αλλα αποβάλλω.
πρίν 10 μέρες εβγαλα τελικα την δεξια σάλπιγγα αλλά ευτυχως δεν υπάρχει κανένα άλλο προβλημα.....

Υπάρχει περιπτωση να μπορεσω να εχω φυσιολογική σύλληψη και τι μπορω να κάνω για να εχω περισσότερες πιθανότητες?
Περιμενω απαντησησ σας

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-10-13, 21:03
Καλημέρα γιατρέ,έχω υποτροπές Ηsv 2.Είμαι στην 21η ευδομάδα και ο γιατρός μου θέλει να με πάει με καισαρική.Τώρα στην εγκυμοσύνη εχω βγάλει 2 φορές(πριν ήταν ασυμπτωματικος).Τι να κάνω,θελώ φτ...αλλά γίνεται;;;;;

Καλησπέρα,

Ο HSV-2 είναι ύπουλη λοίμωξη που βρίσκει ευκαιρία να εκδηλωθεί σε περιπτώσης σχετικής ανοσοκαταστολής, όπως κατά την εγκυμοσύνη. Παρόλα αυτά υποτροπές της λοίμωξης δεν είναι αιτία καισαρικής εκτός κι αν υπάρχουν ενεργές βλάβες κατά την ώρα του τοκετού. Εάν δεν υπάρχουν βλάβες τότε ο κολπικός τοκετός δεν αντενδείκνυται γιατί η πιθανότητα μετάδοσης στο μωρό είναι πολύ μικρή.

Σε περιπτώσεις όπως η δική σας η προτεινόμενη αγωγή για να αποφευχθεί η ανάγκη καισαρικής είναι η χορήγηση κατάλληλης προφυλακτικής αντιβίωσης κατά τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης ώστε να προληφθεί η επανεμφάνιση βλαβών λίγο πριν τον τοκετό.

Εάν γνωρίζετε καλά αγγλικά δείτε και τις οδηγίες του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Βρετανίας: http://www.rcog.org.uk/files/rcog-corp/uploaded-files/GT30GenitalHerpes2007.pdf

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-10-13, 21:09
καλημερα γιατρε,
συνοπτικα θα σας πω οτι πριν δυο χρονια 30/11/11 έκανα σαλπιγγοπλαστικη μετα απο εωδειξη υδροσαλλπιγγας στο ιδιο χειρουργειο βρεθηκε ενδομητρίωση την οποι και καυτηριασαμε αλλα μετα πηρα για πεντε μήνες vissannete. τον δεκεμβριο του 12 κανω σαλπιγγογραφια και την βρησκουμε τελειως βουλωμενη αναμενομενο αφου ο γιατρος δεν μου ειχε πει οτι ξαναβουλώνει τον ιανουαριο το 13 μένω εγκυος αλλα αποβάλλω.
πρίν 10 μέρες εβγαλα τελικα την δεξια σάλπιγγα αλλά ευτυχως δεν υπάρχει κανένα άλλο προβλημα.
Υπάρχει περιπτωση να μπορεσω να εχω φυσιολογική σύλληψη και τι μπορω να κάνω για να εχω περισσότερες πιθανότητες?

Καλησπέρα,

Εφόσον η άλλη σάλπιγγα είναι φυσιολογική τότε και βέβαια έχετε καλές πιθανότητες να μείνετε έγκυος φυσιολογικά. Άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα η εγκυμοσύνη του Ιανουαρίου προήλθε από την "καλή" σάλπιγγα που έχετε ακόμη, και όχι τη βουλωμένη. Η απώλεια μιας σάλπιγγας όταν η άλλη είναι φυσιολογική μειώνει την πιθανότητα σύλληψης μόνο κατά 20%.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα διαφορετικό από ό,τι θα κάνατε έτσι κι αλλιώς. Να ξέρετε πάντως ότι εφόσον έχετε ενδομητρίωση όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τις προσπάθειες και πάλι τόσο το καλύτερο.

ΦΣΜΣ
23-10-13, 13:35
Καλησπέρα,

Εφόσον η άλλη σάλπιγγα είναι φυσιολογική τότε και βέβαια έχετε καλές πιθανότητες να μείνετε έγκυος φυσιολογικά. Άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα η εγκυμοσύνη του Ιανουαρίου προήλθε από την "καλή" σάλπιγγα που έχετε ακόμη, και όχι τη βουλωμένη. Η απώλεια μιας σάλπιγγας όταν η άλλη είναι φυσιολογική μειώνει την πιθανότητα σύλληψης μόνο κατά 20%.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα διαφορετικό από ό,τι θα κάνατε έτσι κι αλλιώς. Να ξέρετε πάντως ότι εφόσον έχετε ενδομητρίωση όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τις προσπάθειες και πάλι τόσο το καλύτερο.

Σ αυτην τηνεπέμβαση που εκανα πριν 15 μέρες δεν μου βρηκε ενδομητριωση...θα πρεπει να κανω κατι να εχω ωορηξια απο την καλή σάλπιγγα?

vasoulagal
23-10-13, 21:01
γεια σας ! χρειαζομαι την πολυτιμη απαντηση σας ! ειμαι στην 22 εβδομαδα κυησης και στην β επιπεδου χθες μου ειπε ο γιατρος οτι εχω χαμηλο πλακουντα οπισθιο ο οποιος καλυπτει το στομιο της μητρας! αυτο γραφει στις παρατηρησεις.. αυτος ειναι ο λεγομενος επιπωματικος? ειληκρινα απο την εμπειρια σας τι πιθανοτητες εχω να ανεβει.. εαν ξεκουραζομαι συννεχιζει να ειναι επικυνδυνο? τι μπορει να προκαλεσει αιμοραγια? :(

ενα συντομο ιστορικο : πρωτο παιδακι,κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη μου μεχρι στιγμης , ειμαι 23 χρ , το μωρακι στηην β επιπ ηταν απολυτα φυσιολογικο και ο τραχηλος : 3.4 !

ευχαρηστω προκαταβοληκα

natg
24-10-13, 12:28
θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση...εκανα τεστ παπ και το αποτελεσμα ηταν.αρνητικο για κακοηθεθα και εικονα μη ειδικης κολπιτιδας-εξωτραχηλιτιδας...ειναι κατι πολυ σοβαρο?ευχαριστω
http://www.parents.gr/forum/images/statusicon/user_online.gif http://www.parents.gr/forum/images/buttons/reputation.gif (http://www.parents.gr/forum/reputation.php?p=2601560) http://www.parents.gr/forum/images/buttons/report.gif (http://www.parents.gr/forum/report.php?p=2601560) http://www.parents.gr/forum/images/buttons/edit.gif (http://www.parents.gr/forum/editpost.php?do=editpost&p=2601560)

φουλα27
24-10-13, 13:10
καλημερα σας!!!!με ΤΕΡ 16/9,στις 22/10 εκανα β χοριακη κ ηταν 315,25 κ σημερα την επανελαβα κ ειναι 730,63...συμφωνα με την ΤΕΡ ειμαι 5w+3d...επικοινωνησα με τον γιατρο μου κ δεν μ ειπε κατι αρνητικο κ να παω ια τον πρωτο υπερηχο στις 1/11...εσας πως σας φαινεται η χοριακη μ συμφωνα με την ΤΕΡ μου??????ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

skandali
26-10-13, 18:11
Καλησπέρα. Ειμαι 7 εβδομάδων και δεν έχουμε δει ακόμα έμβρυο. Η χοριακή μου κοντά στις 6000. ;Ο γιατρός άρχισε να μιλά για παλλινδρομη.Είμαι ομόζυγη στο mthfr1298 και GPIa C807T. Αιματολόγος μου είχε συστήσει ήπια αντιπηκτική αγωγή με salospir την οποία ο γυναικολόγος μου δεν δέχτηκε.
Τί πιστεύετε;

vasoulagal
30-10-13, 17:32
γεια σας ! χρειαζομαι την πολυτιμη απαντηση σας ! ειμαι στην 22 εβδομαδα κυησης και στην β επιπεδου χθες μου ειπε ο γιατρος οτι εχω χαμηλο πλακουντα οπισθιο ο οποιος καλυπτει το στομιο της μητρας! αυτο γραφει στις παρατηρησεις.. αυτος ειναι ο λεγομενος επιπωματικος? ειληκρινα απο την εμπειρια σας τι πιθανοτητες εχω να ανεβει.. εαν ξεκουραζομαι συννεχιζει να ειναι επικυνδυνο? τι μπορει να προκαλεσει αιμοραγια? :(

ενα συντομο ιστορικο : πρωτο παιδακι,κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη μου μεχρι στιγμης , ειμαι 23 χρ , το μωρακι στηην β επιπ ηταν απολυτα φυσιολογικο και ο τραχηλος : 3.4 !

ευχαρηστω προκαταβοληκα γιατρε μου επισης ηθελα να σας ρωτησω ακομα κατι.ο γιατρος μουδεν μου ειχε αναφερει ποτε οτι εχω χαμηλο πλακουντα.. ηξερα μονο οτι ειναι οπισθιος οπως γραφει και στους υπερυχους. υπαρχει περιπτωση να ητανε στην αρχη ψηλα? και να κατεβηκε μετα? γτ καπου το διαβασα αλλα με παρεξενεψε πολυ και δεν μπορω να το καταλαβω.. το να ανεβει ειναι απολυτα φυσιολογικο με τη διαταση της μητρας. να κατεβει ομως? ειναι κι αυτο εφικτο? να σας πω οτι μεχρι στιγμης ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη με πολυ περπατημα καθολου αιμοραγιες , καλο-μακρυ τραχηλο και 3 κιλα μεχρι και την 23 εβδομαδα που ειμαι ..

ioazon
30-10-13, 17:34
Φτάνοντας στον 9ο (36w4d), σε κύηση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, πόσο επιβεβλημένη είναι η εβδομαδιαία επίσκεψη στον γυναικολόγο;

ameliek
01-11-13, 12:14
Καλησπέρα,

Παρά το αναλυτικό ιστορικό φοβάμαι ότι είναι μάλλον δύσκολο να σας συμβουλεύσω. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς ανταπόκριση είχατε στο Serpafar - οι υπερηχογραφικές μετρήσεις που παραθέτετε αφορούν σε ωοθυλάκια ή σε συνολική διάσταση της ωοθήκης; Κρίνοντας από την τιμή της προγεστερόνης, το Μάιο φαίνεται να έγινε ωορρηξία. Τον Ιούνιο, πότε έγινε η ίδια εξέταση;

Κατά την πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας προσπαθούμε να καταλάβουμε υπερηχογραφικά κατά πόσο υπάρχει ωρίμανση των ωοθυλακίων, οπότε και ανταπόκριση στο Serpafar, ή όχι. Αυτό καθορίζει και το αν η μη σύλληψη οφείλεται σε έλλειψη ωοθυλακιορρηξίας αλλά με ώριμα ωοθυλάκια (που θα ανταποκρινόταν σε λήψη Pregnyl) ή σε συνολική μη ανταπόκριση στο φάρμακο.

Το γεγονός είναι πάντως ότι οι εξετάσεις σας όντως υποδεικνύουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και στις περιπτώσεις αυτές τα τεστ ωορρηξίας είναι μάλλον αναξιόπιστα. Συνεπώς η ανταπόκριση στο φάρμακο θα πρέπει να αξιολογηθεί πρωτίστως υπερηχογραφικά.

γιατρε καλημερα σας και παλι
επανερχομαι με νεα δεδομενα μετα απο επισκεψη σε εναν ειδικο για θεματα υπογονιμοτητας την 22η ημερα του κυκλου μου με κολπικο υπερηχο επιβεβαιωσε τις πολυκυστικες ωοθηκες και διεγνωσε 2 πολυποδες ενδομητριου καθως και υπερπλασια αυτου 17μμ και μου συνεστησε υστεροσκοπιση και drilling ωοθηκων ηταν δε καθετος οτι οι πολυποδες ευθυνονται για την υπογονημοτητα μας και με την επεμβαση αυτη θα διορθωθει το προβλημα. η αληθεια ειναι ότι ειμαι επιφυλακτικη ως προς το drilling καθως από οτι ειδα ειναι η τελευταια διεξοδος σε γυναικες με εντονο προβλημα και εγω εχω σταθερο κυκλο. ποια η δικη σας γνωμη? δεν θα επρεπε τουλαχιστον να μου ζητησει να με δει και στην αρχη του κυκλου για να εχει μια ξεκαθαρη εικονα? χιλια ευχαριστω

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:02
Σ αυτην τηνεπέμβαση που εκανα πριν 15 μέρες δεν μου βρηκε ενδομητριωση...θα πρεπει να κανω κατι να εχω ωορηξια απο την καλή σάλπιγγα?

Καλησπέρα,

Όχι, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η υγιής σάλπιγγα θα αναλάβει από μόνη της να συλλέγει ωάρια και από τις δυο ωοθήκες.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:11
γεια σας ! χρειαζομαι την πολυτιμη απαντηση σας ! ειμαι στην 22 εβδομαδα κυησης και στην β επιπεδου χθες μου ειπε ο γιατρος οτι εχω χαμηλο πλακουντα οπισθιο ο οποιος καλυπτει το στομιο της μητρας! αυτο γραφει στις παρατηρησεις.. αυτος ειναι ο λεγομενος επιπωματικος? ειληκρινα απο την εμπειρια σας τι πιθανοτητες εχω να ανεβει.. εαν ξεκουραζομαι συννεχιζει να ειναι επικυνδυνο? τι μπορει να προκαλεσει αιμοραγια? :(

ενα συντομο ιστορικο : πρωτο παιδακι,κανενα προβλημα στην εγκυμοσυνη μου μεχρι στιγμης , ειμαι 23 χρ , το μωρακι στηην β επιπ ηταν απολυτα φυσιολογικο και ο τραχηλος : 3.4 !

ευχαρηστω προκαταβοληκα


Καλησπέρα,

Θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε γιατί ο χαμηλή πρόσφυση του πλακούντα είναι κάτι που με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης συνήθως αλλάζει, με τον πλακούντα να "ανεβαίνει" υψηλότερα και να παύει να αποτελεί πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τις 34 εβδομάδες.

Γενικά δεν απαιτείται κατάκλιση γιατί δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά. Καλό είναι να αποφεύγονται οι σεξουαλικές επαφές μέχρι να ανεβεί ο πλακούντας ψηλότερα, ώστε να μην προκαλούνται επεισόδια αιμορραγίας, αλλά κατά τ'άλλα μπορείτε να συνεχίσετε όπως συνήθως.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:16
[QUOTE=natg;2601667]θα ηθελα να σας κανω την εξης ερωτηση...εκανα τεστ παπ και το αποτελεσμα ηταν.αρνητικο για κακοηθεθα και εικονα μη ειδικης κολπιτιδας-εξωτραχηλιτιδας...ειναι κατι πολυ σοβαρο?ευχαριστω

Καλησπέρα,

Εφόσον δεν έχετε κάποιο σύμπτωμα και ο γιατρός σας κατά την κλινική εξέταση δεν εντόπισε κάποιο πρόβλημα, δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Τέτοια ευρήματα είναι συνηθισμένα και κατά κανόνα δεν απαιτούν θεραπεία ή επιπλέον διερεύνηση.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:20
καλημερα σας!!!!με ΤΕΡ 16/9,στις 22/10 εκανα β χοριακη κ ηταν 315,25 κ σημερα την επανελαβα κ ειναι 730,63...συμφωνα με την ΤΕΡ ειμαι 5w+3d...επικοινωνησα με τον γιατρο μου κ δεν μ ειπε κατι αρνητικο κ να παω ια τον πρωτο υπερηχο στις 1/11...εσας πως σας φαινεται η χοριακη μ συμφωνα με την ΤΕΡ μου??????ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

Καλησπέρα,

Αν και πλέον θα έχετε λάβει τις απαντήσεις σας από το γιατρό σας, να σας πω ότι η αύξηση της χοριακής σας ήταν φυσιολογική για την ηλικία κύησης.

ΜΑΙΡΗ 36
03-11-13, 23:20
Καλησπερα σας,
απο την εμπειρια σας ενδεικνυται η σπερματεγχυση οταν υπαρχει προβλημα
μη ρευστοποιησης του σπερματος;Ολες οι αλλες εξετασεις μας ειναι καλες.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:36
Καλησπέρα. Ειμαι 7 εβδομάδων και δεν έχουμε δει ακόμα έμβρυο. Η χοριακή μου κοντά στις 6000. ;Ο γιατρός άρχισε να μιλά για παλλινδρομη.Είμαι ομόζυγη στο mthfr1298 και GPIa C807T. Αιματολόγος μου είχε συστήσει ήπια αντιπηκτική αγωγή με salospir την οποία ο γυναικολόγος μου δεν δέχτηκε.
Τί πιστεύετε;

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω με το γυναικολόγο σας διότι οι μεταλλάξεις που φέρετε δεν σχετίζονται άμεσα με αύξηση της πιθανότητας αποβολής. Συνεπώς θα θεωρούσα κι εγώ πως η λήψη ασπιρίνης δε θα ήταν απαραίτητη σε αυτή την περίπτωση.

Ελπίζω να έχετε/είχατε καλά νέα σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:43
γιατρε μου επισης ηθελα να σας ρωτησω ακομα κατι.ο γιατρος μουδεν μου ειχε αναφερει ποτε οτι εχω χαμηλο πλακουντα.. ηξερα μονο οτι ειναι οπισθιος οπως γραφει και στους υπερυχους. υπαρχει περιπτωση να ητανε στην αρχη ψηλα? και να κατεβηκε μετα? γτ καπου το διαβασα αλλα με παρεξενεψε πολυ και δεν μπορω να το καταλαβω.. το να ανεβει ειναι απολυτα φυσιολογικο με τη διαταση της μητρας. να κατεβει ομως? ειναι κι αυτο εφικτο? να σας πω οτι μεχρι στιγμης ειχα πολυ καλη εγκυμοσυνη με πολυ περπατημα καθολου αιμοραγιες , καλο-μακρυ τραχηλο και 3 κιλα μεχρι και την 23 εβδομαδα που ειμαι ..

Ο πλακούντας μόνο ανεβαίνει με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, δεν κατεβαίνει - ο μηχανισμός είναι ακριβώς αυτός που περιγράφετε κι εσείς.

Πιστεύω πως ο λόγος που δεν σας είχε αναφερθεί ποτέ πιο πριν είναι ότι ήταν απλώς πολύ νωρίς. Δεν είναι πάντα εύκολο να βγει συμπέρασμα για την ακριβή θέση του πλακούντα πριν τον υπέρηχο Β' επιπέδου, γι'αυτό και συνήθως ως τότε δεν τη σχολιάζουμε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
03-11-13, 23:59
Φτάνοντας στον 9ο (36w4d), σε κύηση χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, πόσο επιβεβλημένη είναι η εβδομαδιαία επίσκεψη στον γυναικολόγο;

Καλησπέρα,

Αυτό είναι πράγματι ενδιαφέρον ερώτημα. Μια γυναίκα χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, που ως τώρα είχε μια απροβλημάτιστη εγκυμοσύνη, μπορεί να πει κανείς ότι δε χρειάζεται να κάνει τόσο τακτικές επισκέψεις. Οι εβδομαδιαίες επισκέψεις εντούτοις συστήνονται διότι μας επιτρέπουν να εντοπίσουμε νωρίς σημάδια δυσλειτουργίας του πλακούντα, τα οποία αναμένονται σε κάποιες κυήσεις κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Επιπλέον μας δίνουν μια καλή αίσθηση του κατά πόσο μπορούμε να περιμένουμε με ασφάλεια ακόμα και μετά την ΠΗΤ, αν δεν έχει ξεκινήσει ο τοκετός μέχρι τότε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
04-11-13, 00:09
γιατρε καλημερα σας και παλι
επανερχομαι με νεα δεδομενα μετα απο επισκεψη σε εναν ειδικο για θεματα υπογονιμοτητας την 22η ημερα του κυκλου μου με κολπικο υπερηχο επιβεβαιωσε τις πολυκυστικες ωοθηκες και διεγνωσε 2 πολυποδες ενδομητριου καθως και υπερπλασια αυτου 17μμ και μου συνεστησε υστεροσκοπιση και drilling ωοθηκων ηταν δε καθετος οτι οι πολυποδες ευθυνονται για την υπογονημοτητα μας και με την επεμβαση αυτη θα διορθωθει το προβλημα. η αληθεια ειναι ότι ειμαι επιφυλακτικη ως προς το drilling καθως από οτι ειδα ειναι η τελευταια διεξοδος σε γυναικες με εντονο προβλημα και εγω εχω σταθερο κυκλο. ποια η δικη σας γνωμη? δεν θα επρεπε τουλαχιστον να μου ζητησει να με δει και στην αρχη του κυκλου για να εχει μια ξεκαθαρη εικονα? χιλια ευχαριστω

Καλησπέρα,

Σε ό,τι αφορά τους πολύποδες γενικά όταν τίθεται θέμα υπογονιμότητας καλό είναι να αφαιρούνται. Το drilling είναι μια μέθοδος που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί και πλέον εφαρμόζεται μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Θεωρώ ότι πράγματι το γεγονός ότι έχετε σταθερό κύκλο είναι ενθαρρυντικό ότι ίσως να μην απαιτείται τόσο δραστική αντιμετώπιση. Το αν θα ήταν απαραίτητο να σας δει και σε άλλη φάση του κύκλου εξαρτάται από τα ακριβή ευρήματα την ημέρα που κάνατε το υπερηχογράφημα - όπως καταλαβαίνετε είναι κάπως δύσκολο να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

ΦΣΜΣ
04-11-13, 10:47
Καλησπέρα,

Όχι, δε χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η υγιής σάλπιγγα θα αναλάβει από μόνη της να συλλέγει ωάρια και από τις δυο ωοθήκες.
Ευχαριστω πολύ!

ameliek
04-11-13, 13:07
Καλησπέρα,

Σε ό,τι αφορά τους πολύποδες γενικά όταν τίθεται θέμα υπογονιμότητας καλό είναι να αφαιρούνται. Το drilling είναι μια μέθοδος που έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί και πλέον εφαρμόζεται μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Θεωρώ ότι πράγματι το γεγονός ότι έχετε σταθερό κύκλο είναι ενθαρρυντικό ότι ίσως να μην απαιτείται τόσο δραστική αντιμετώπιση. Το αν θα ήταν απαραίτητο να σας δει και σε άλλη φάση του κύκλου εξαρτάται από τα ακριβή ευρήματα την ημέρα που κάνατε το υπερηχογράφημα - όπως καταλαβαίνετε είναι κάπως δύσκολο να έχω ολοκληρωμένη άποψη.

ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΕΚΑΝΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ 2Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΧΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ. ΗΤΑΝ 8ΜΜ ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ? ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

maria_tweety
04-11-13, 17:54
καλησπερα κυριε Μιχαλοπουλε.ειμαι 27 χρονων και εχω συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων.εχω κανει πολλες φορες αιμοτολογικες εξετασεις και απο τα ανδρογονα ειναι αυξημενη η δ4 ανδροστενδιονη.ολα τ αλλα ειναι φυσιολογικα.η προλακτινη ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια αλλα κοντα στο πανω οριο και τα οιστρογονα μου ειναι κοντα στο κατω φυσιολογικο οριο δλδ περιπου 40.αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι οτι το ανδρογονο δ4 ανδροσ. που ειναι αυξημενο προερχεται απο τα επινεφριδια?κατι τετοιο διαβασα στο ιντερνετ.μου φαινεται περιεργο που η τεστοστερονη που εκκρινεται απο τις ωοθηκες ειναι φυσιολογικη και σκεφτομαι μηπως εχω καποιο προβλημα στα επινεφριδια?δλδ ειναι φυσιολογικο σε κοπελες με πολυκυστικες να εχουν αυξημενη μονο την δ4?ποιες εξετασεις πρεπει να κανω για να δω αν εχω προβλημα στα επινεφριδια?καπου διαβασα για συγγενη υπερπλασια επινεφριδιων.υπαρχει περιπτωση να εχω κατι τετοιο?ευχαριστω

Miss sunshine
04-11-13, 18:58
Καλησπέρα σας γιατρε.Εχω μπερδευτει αρκετα με το εξής θέμα και παρακαλώ πολυ να το διευκρινίσετε.Τα χαπάκια clomiphene σε ποιές περιπτώσεις τα χορηγουν οι γιατροι?Σας ρωτώ διότι μετά από 2 χρόνια χαλαρων βέβαια προσπαθειών σύλληψης κι εφόσον πλέον έχω αρχίσω ν ανυπομονώ και να αγχώνομαι ,με σταθερό κύκλο 26 ημερων περίπου σε 2 υπερήχους κοντά στην ωοορηξία που έκανα διαπιστώσαμε με τη γιατρό μου ότι τη 14 μερα ωοορηξία δεν είχε γίνει ακόμα.Επίσης έχω μετρήσει 2 φορές την προγεστερόνη μου την 21 ημέρα με τιμές 9 περίπου.Εχουμε κ γω κ ο αντρας μου κανει όλες τις εξετάσεις κ σαλπιγγογραφία και όλα είναι εντάξει.Ειμαστε 35 και 40 ετών αντίστοιχα.Μένοντας ήσυχη λόγω του σταθερού κύκλου μου δεν ασχολήθηκα ποτέ με το θέμα ωορρηξία.Μετα ωστόσο τη χαμηλή τιμή της προγεστερόνης σε συνδοιασμό με την καθυστερημένη ωορηξία άρχισα να σκέφομαι μήπως δεν πάει κάτι καλά με την ωορηξία μου.Εχω παραδείγματα γνωστών μου που τους χορηγήθηκε κλομιφαίνη για ενίσχυση της ωορρηξίας.Όταν ωστόσο το ανέφερα στη γιατρό μου μου απάντησε πως η κλομιφαίνη χορηγείται σε γυναίκες με πολυστικές που δεν κάνουν η κάνουν σπάνια ωορρηξία.Τί ισχύει τελικά?Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζετει λοιπον μια χαμηλη τιμή προγεστερόνης?

basilisthebill
06-11-13, 12:30
Καλησπέρα σας. Αυτό το καιρό κάνουμε προσπάθειες με την σύζηγο για παιδί. Έκανα σπερμοδιάγραμμα και εξέταση σπέρματος που βρήκε ασθενώς θετικά χλαμύδια.
Πηγα σε ουρολόγο ο οποίος μου ειπε οτι ειναι καλο το σπερμοδιάγραμμα και μου εδωσε vibramycin για τα χλαμύδια (τον ενημέρωσα οτι κάνουμε προσπάθειες). Εδωσε επίσης και για την σύζηγο. 16 μέρες για μένα και 8 για την σύζηγο. Δεν την έχουμε ξεκινήσει ακόμα την αντιβίωση. Μέσα στις οδηγίες γράφει οτι δεν πρέπει να λαμβάνεται απο εγκύους. Επειδη όμως αυτο το διαστημα κάνουμε προσπάθειες για παιδί, η σύζηγος μίλησε με τον γυναικολόγο της και τις είπε να διακόψουμε τις προσπάθειες (δεν κατάλαβε γιατί το ειπε αυτο) και να πάρει άλλη αντιβίωση η σύζηγος που δεν επηρρεάζει την εγκυμοσύνη. Θα ήθελα και την δική σας άποψη πως πρέπει να κινηθούμε. Πειράζει ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες αυτό το μήνα και μετά πάρουμε την αντιβίωση. Επίσης κατα την διάρκεια της θεραπείας απαιτείται αποχή απο την επαφή? Ευχαριστώ πολύ.

ameliek
06-11-13, 13:12
γιατρε καλημερα σας
ο συζυγος μου εκανε προσφατα εκ νεου σπερμδιαγραμμα ενα χρονο μετα το πρωτο. το δευτερο σπερμοδιαγραμμα ειχε χαμηλη κινητικοτητα αυξημενο ph και γλοιοτητα και 80% ανωμαλων σπερματοζωαριων και στην καλλιεργεια βρεθηκε εντεροκοκος. ειναι δυνατον η παρουσια του μικροβιου να εχει προκαλεσει βλαβη στο σπερμα και αν ναι η εκριζωση του μικροβιου θα οδηγησει στην βελτιωση του?σας παραθετω τα δυο διαγραμματα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ δεκεμβριος 2012


ημερες αποχής: 2

ογκος σπερματος : 2,5 ml
ph 7.5
ρευστοποιηση κ.φ min
συσταση ομοιογενης

Μικροσκοπικα Ευρηματα
πυοσφαιρια = σπανια
Ερυθρά = οχι
Σπερματιδες = οχι
Σπερματοκυτταρα = οχι
Προστατικα κυτταρα = οχι
βλεννη= οχι

ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ
απλές = σπανιες
Με πυοσφαιρία = οχι
Κεφαλη με κεφαλή = οχι
Ουρα νε κεφαλή = σπανιες
ουρά με ουρα = σπανιες
μικτές = σπανιες


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜL = 24.000.000 ΦΤ > 20.000.000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡ... ΟΛΙΚΟΣ 60.000.000 ΦΤ. > 40.000.000
ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ) 50% Φ.Τ 50% ΣΤΑ 60 min

κινητικοτητα 1η ωρα 2η ωρα 3η ωρα

ταχεια κινηση 40% 38% 30%

νωθρη κινηση 10% 10% 12%

επι τοπου 7% 6% 5%

ακινητα 43% 46% 53%




Μορφολογια σπερματοζωαριων
τυπικες μορφές 80%
Ατυπες Μορφες 10%
Ανωμαλίες κεφαλής 10%


Οκτωβριοσ 2013
ημερες αποχης 3
οκγος 1,5
ρευστοποιηση ατελης
ph 8,5
οψη φυσιολογικη
γλοιοτης αυξημενη
συγκεντρωση 17 >10/ml
ολικος αριθμος 26 >10
ζωτικοτητα 68%
κυτταρικα στοιχεια -
συγκολισεις -
συσσωρευσεις -
κινητικοτητα % 1η ωρα 2η ωρα
ταχεια 0 0
βραδεια 8 0
μη προωθητικη κινηση 16 7
ακινητα 76 93
κινουμενα 24 7
προωθητικη κινηση 8 0
Μορφολογια %
φυσιολογικα 14
Ανωμαλιες κεφαλης 81
Ανωμαλιες μεσου τμηματος 10
Ανωμαλιες ουρας 9
κυτταροπλασματικο υπλοιμα 2
τερατοσπερματικος δεικτης 1,16

θε εκτιμουσα πολυ την γνωμη σας για το τι και αν μπορουμαι να κανουμε κατι με το σπερμα
ευχαριστω εκ των προτερων

marilou13
15-11-13, 21:07
Καλησπερα σας γιατρε! Ειμαι 31 ετων και μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος γεγονος που με εχει χαροποιησει ιδιαιτερα. Αυτο που με αγχωνει ειναι οτι κανω θεραπεια με seropram 20 λογω διαταραχης πανικου και αγοραφοβιας απο την οποια πασχω τα τελευταια χρονια. Ο ψυχιατρος μου με συμβουλεψε να προχωρησουμε σε σταδιακη διακοπη και βλεπουμε αναλογα με το πως θα ειμαι. Δε θεωρει απαγορευτικη τη ληψη του φαρμακου κατα την εγκυμοσυνη αν υπαρχει αναγκη. Εσεις τι γνωμη εχετε; Κινδυνευει το μωρο μου απο το συγκεκριμενο φαρμακο; Τι θα με συμβουλευατε;Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 08:48
ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤ ΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑπολυπόδωνΕΚ ΝΕΟΥ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΗΧΟ 2Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΧΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ. ΗΤΑΝ 8ΜΜ ΑΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ? ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΠΟΔΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΥΤΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Καλήμερα,
Το πιθανότερο είναι πως η πάχυνση του ενδομήτριου στον υπερηχο οφείλεται στην υπαρξη των πολυπόδων και πως μετά την αφαίρεση το πάχος θα επανέλθει στο φυσιολογικό. Αν όχι υπάρχουν και ορμονικές μέθοδοι για να διορθωθεί το θέμα οπότε μη σας ανησυχεί.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 09:19
καλησπερα κυριε Μιχαλοπουλε.ειμαι 27 χρονων και εχω συνδρομο πολυκυστικων ωοθηκων.εχω κανει πολλες φορες αιμοτολογικες εξετασεις και απο τα ανδρογονα ειναι αυξημενη η δ4 ανδροστενδιονη.ολα τ αλλα ειναι φυσιολογικα.η προλακτινη ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια αλλα κοντα στο πανω οριο και τα οιστρογονα μου ειναι κοντα στο κατω φυσιολογικο οριο δλδ περιπου 40.αυτο που ηθελα να σας ρωτησω ειναι οτι το ανδρογονο δ4 ανδροσ. που ειναι αυξημενο προερχεται απο τα επινεφριδια?κατι τετοιο διαβασα στο ιντερνετ.μου φαινεται περιεργο που η τεστοστερονη που εκκρινεται απο τις ωοθηκες ειναι φυσιολογικη και σκεφτομαι μηπως εχω καποιο προβλημα στα επινεφριδια?δλδ ειναι φυσιολογικο σε κοπελες με πολυκυστικες να εχουν αυξημενη μονο την δ4?ποιες εξετασεις πρεπει να κανω για να δω αν εχω προβλημα στα επινεφριδια?καπου διαβασα για συγγενη υπερπλασια επινεφριδιων.υπαρχει περιπτωση να εχω κατι τετοιο?ευχαριστω

Καλημέρα,

Η αύξηση της Δ4 είναι τυπικη στο σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Η Δ4 δεν παράγεται μόνο από τα επινεφρίδια αλλά εξίσου και από τις ωοθήκες - η τεστοστερόνη προκύπτει από μετέπειτα μετατροπή της Δ4 συνεπώς δεν είναι σωστό πως χαρακτηρίζει αποκλειστικά τις ωοθηκες. Η συγγενής υπερπλασία επινεφρίδιων είναι σπάνια και πιθανότατα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Εξέταση για να διευκρινιστεί το θέμα αυτό είναι η 17-υδροξυπρογεστερόνη όμως θα σας συμβούλευα να δείξετε τα αποτελέσματα πρώτα σε γυναικολόγο ή ενδοκρινολόγο.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 22:33
Καλησπέρα σας γιατρε.Εχω μπερδευτει αρκετα με το εξής θέμα και παρακαλώ πολυ να το διευκρινίσετε.Τα χαπάκια clomiphene σε ποιές περιπτώσεις τα χορηγουν οι γιατροι?Σας ρωτώ διότι μετά από 2 χρόνια χαλαρων βέβαια προσπαθειών σύλληψης κι εφόσον πλέον έχω αρχίσω ν ανυπομονώ και να αγχώνομαι ,με σταθερό κύκλο 26 ημερων περίπου σε 2 υπερήχους κοντά στην ωοορηξία που έκανα διαπιστώσαμε με τη γιατρό μου ότι τη 14 μερα ωοορηξία δεν είχε γίνει ακόμα.Επίσης έχω μετρήσει 2 φορές την προγεστερόνη μου την 21 ημέρα με τιμές 9 περίπου.Εχουμε κ γω κ ο αντρας μου κανει όλες τις εξετάσεις κ σαλπιγγογραφία και όλα είναι εντάξει.Ειμαστε 35 και 40 ετών αντίστοιχα.Μένοντας ήσυχη λόγω του σταθερού κύκλου μου δεν ασχολήθηκα ποτέ με το θέμα ωορρηξία.Μετα ωστόσο τη χαμηλή τιμή της προγεστερόνης σε συνδοιασμό με την καθυστερημένη ωορηξία άρχισα να σκέφομαι μήπως δεν πάει κάτι καλά με την ωορηξία μου.Εχω παραδείγματα γνωστών μου που τους χορηγήθηκε κλομιφαίνη για ενίσχυση της ωορρηξίας.Όταν ωστόσο το ανέφερα στη γιατρό μου μου απάντησε πως η κλομιφαίνη χορηγείται σε γυναίκες με πολυστικές που δεν κάνουν η κάνουν σπάνια ωορρηξία.Τί ισχύει τελικά?Που οφείλεται και πως αντιμετωπίζετει λοιπον μια χαμηλη τιμή προγεστερόνης?

Καλησπέρα,

Νομίζω ότι οι σκέψεις που κάνετε είναι πολύ σωστές - από τα λεγόμενά σας δε φαίνεται πιθανό ότι κάνετε τακτικά ωορρηξία, παρόλο το σταθερό κύκλο (πράγμα ομολογουμένως αρκετά ασυνήθιστο). Εάν το πρόβλημα βρίσκεται όντως εκεί τότε δε βλέπω το λόγο γιατί να μη σας χορηγηθεί κλομιφαίνη. Η κλομιφαίνη έχει ένδειξη γενικά όταν δε συμβαίνει τακτική ωορρηξία, όχι μόνο σε περιπτώσεις πολυκυστικών ωοθηκών. Αυτό βέβαια όπως πάντα με την επιφύλαξη να υπάρχουν και άλλες πτυχές στο θέμα τις οποίες ίσως αγνοώ.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 22:40
Καλησπέρα σας. Αυτό το καιρό κάνουμε προσπάθειες με την σύζηγο για παιδί. Έκανα σπερμοδιάγραμμα και εξέταση σπέρματος που βρήκε ασθενώς θετικά χλαμύδια.
Πηγα σε ουρολόγο ο οποίος μου ειπε οτι ειναι καλο το σπερμοδιάγραμμα και μου εδωσε vibramycin για τα χλαμύδια (τον ενημέρωσα οτι κάνουμε προσπάθειες). Εδωσε επίσης και για την σύζηγο. 16 μέρες για μένα και 8 για την σύζηγο. Δεν την έχουμε ξεκινήσει ακόμα την αντιβίωση. Μέσα στις οδηγίες γράφει οτι δεν πρέπει να λαμβάνεται απο εγκύους. Επειδη όμως αυτο το διαστημα κάνουμε προσπάθειες για παιδί, η σύζηγος μίλησε με τον γυναικολόγο της και τις είπε να διακόψουμε τις προσπάθειες (δεν κατάλαβε γιατί το ειπε αυτο) και να πάρει άλλη αντιβίωση η σύζηγος που δεν επηρρεάζει την εγκυμοσύνη. Θα ήθελα και την δική σας άποψη πως πρέπει να κινηθούμε. Πειράζει ολοκληρώσουμε τις προσπάθειες αυτό το μήνα και μετά πάρουμε την αντιβίωση. Επίσης κατα την διάρκεια της θεραπείας απαιτείται αποχή απο την επαφή? Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα,

Αν και μάλλον το θέμα θα έχει πλέον λυθεί, να πω απλώς ότι το Vibramycin είναι τοξικό για το έμβρυο και δεν πρέπει να λαμβάνεται από εγκύους ή όταν γίνονται προσπάθειες σύλληψης. Συνεπώς η αλλαγή της αντιβίωσης ήταν σωστή κίνηση. Επιπλέον εφόσον ανεβρίσκεται λοίμωξη από χλαμύδια αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πριν γίνει προσπάθεια για εγκυμοσύνη γιατί πρόκειται για μικρόβιο που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο έμβρυο. Συνεπώς καλό είναι να έχει θεραπευτεί πριν μείνει η σύζυγος έγκυος.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 22:50
γιατρε καλημερα σας
ο συζυγος μου εκανε προσφατα εκ νεου σπερμδιαγραμμα ενα χρονο μετα το πρωτο. το δευτερο σπερμοδιαγραμμα ειχε χαμηλη κινητικοτητα αυξημενο ph και γλοιοτητα και 80% ανωμαλων σπερματοζωαριων και στην καλλιεργεια βρεθηκε εντεροκοκος. ειναι δυνατον η παρουσια του μικροβιου να εχει προκαλεσει βλαβη στο σπερμα και αν ναι η εκριζωση του μικροβιου θα οδηγησει στην βελτιωση του?σας παραθετω τα δυο διαγραμματα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ δεκεμβριος 2012


ημερες αποχής: 2

ογκος σπερματος : 2,5 ml
ph 7.5
ρευστοποιηση κ.φ min
συσταση ομοιογενης

Μικροσκοπικα Ευρηματα
πυοσφαιρια = σπανια
Ερυθρά = οχι
Σπερματιδες = οχι
Σπερματοκυτταρα = οχι
Προστατικα κυτταρα = οχι
βλεννη= οχι

ΣΥΓΚΟΛΗΣΕΙΣ
απλές = σπανιες
Με πυοσφαιρία = οχι
Κεφαλη με κεφαλή = οχι
Ουρα νε κεφαλή = σπανιες
ουρά με ουρα = σπανιες
μικτές = σπανιες


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜL = 24.000.000 ΦΤ > 20.000.000
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΠΕΡ... ΟΛΙΚΟΣ 60.000.000 ΦΤ. > 40.000.000
ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ) 50% Φ.Τ 50% ΣΤΑ 60 min

κινητικοτητα 1η ωρα 2η ωρα 3η ωρα

ταχεια κινηση 40% 38% 30%

νωθρη κινηση 10% 10% 12%

επι τοπου 7% 6% 5%

ακινητα 43% 46% 53%




Μορφολογια σπερματοζωαριων
τυπικες μορφές 80%
Ατυπες Μορφες 10%
Ανωμαλίες κεφαλής 10%


Οκτωβριοσ 2013
ημερες αποχης 3
οκγος 1,5
ρευστοποιηση ατελης
ph 8,5
οψη φυσιολογικη
γλοιοτης αυξημενη
συγκεντρωση 17 >10/ml
ολικος αριθμος 26 >10
ζωτικοτητα 68%
κυτταρικα στοιχεια -
συγκολισεις -
συσσωρευσεις -
κινητικοτητα % 1η ωρα 2η ωρα
ταχεια 0 0
βραδεια 8 0
μη προωθητικη κινηση 16 7
ακινητα 76 93
κινουμενα 24 7
προωθητικη κινηση 8 0
Μορφολογια %
φυσιολογικα 14
Ανωμαλιες κεφαλης 81
Ανωμαλιες μεσου τμηματος 10
Ανωμαλιες ουρας 9
κυτταροπλασματικο υπλοιμα 2
τερατοσπερματικος δεικτης 1,16

θε εκτιμουσα πολυ την γνωμη σας για το τι και αν μπορουμαι να κανουμε κατι με το σπερμα
ευχαριστω εκ των προτερων


Καλησπέρα,

Η παρουσία εντερόκοκκου στο σπέρμα σαφώς και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση στην ποιότητά του συνεπώς θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί. Θεωρώ ότι με την εκρίζωση της λοίμωξης έχετε καλές πιθανότητες τα χαρακτηριστικά του να βελτιωθούν.
Θα σας συμβούλευα επίσης να απευθύνεστε στο ίδιο εργαστήριο κάθε φορά ώστε να είναι τα αποτελέσματα συγκρίσιμα μεταξύ τους.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
17-11-13, 22:57
Καλησπερα σας γιατρε! Ειμαι 31 ετων και μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος γεγονος που με εχει χαροποιησει ιδιαιτερα. Αυτο που με αγχωνει ειναι οτι κανω θεραπεια με seropram 20 λογω διαταραχης πανικου και αγοραφοβιας απο την οποια πασχω τα τελευταια χρονια. Ο ψυχιατρος μου με συμβουλεψε να προχωρησουμε σε σταδιακη διακοπη και βλεπουμε αναλογα με το πως θα ειμαι. Δε θεωρει απαγορευτικη τη ληψη του φαρμακου κατα την εγκυμοσυνη αν υπαρχει αναγκη. Εσεις τι γνωμη εχετε; Κινδυνευει το μωρο μου απο το συγκεκριμενο φαρμακο; Τι θα με συμβουλευατε;Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Καλησπέρα,

Καταρχάς συγχαρητήρια! Το Seropram θεωρείται από τα ασφαλέστερα φάρμακα αυτού του τύπου στην εγκυμοσύνη και είναι σαφώς προτιμότερο από πολλά άλλα. Οι πιθανές παρενέργειες στο μωρό είναι ιδιαίτερα σπάνιες γι'αυτό και εάν η μητέρα το χρειάζεται δεν έχουμε ενδοιασμούς να το χορηγήσουμε. Εντούτοις ο γιατρός σας έχει δίκιο που κάνει μια προσπάθεια να το κόψετε, γενικός κανόνας είναι πως όσο λιγότερα φάρμακα παίρνουμε στην εγκυμοσύνη τόσο το καλύτερο. Αν δείτε όμως ότι τελικά το χρειάζεστε πάρτε το χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία.

marilou13
17-11-13, 23:31
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας! Με χαροποιήσατε ιδιαιτέρως!

vasoulagal
18-11-13, 21:18
Καλησπέρα,

Θα σας έλεγα να μην ανησυχείτε γιατί ο χαμηλή πρόσφυση του πλακούντα είναι κάτι που με την εξέλιξη της εγκυμοσύνης συνήθως αλλάζει, με τον πλακούντα να "ανεβαίνει" υψηλότερα και να παύει να αποτελεί πρόβλημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό θα έχει συμβεί το αργότερο μέχρι τις 34 εβδομάδες.

Γενικά δεν απαιτείται κατάκλιση γιατί δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά. Καλό είναι να αποφεύγονται οι σεξουαλικές επαφές μέχρι να ανεβεί ο πλακούντας ψηλότερα, ώστε να μην προκαλούνται επεισόδια αιμορραγίας, αλλά κατά τ'άλλα μπορείτε να συνεχίσετε όπως συνήθως.

γιατρε 26 εβδομδα και ο πλακουντας ακομα κατω ! ο γιατρος μου τον χαρακτηρησε επιχειλιο(οπισθιο) ... και φυσικα σιγα σιγα οι ελπιδες μου να ανεβει σβυνουν... μπορειτε να μου πειτε ποσο επικυνδυνο ειναι αυτο εαν παραμεινει ετσι? που απ οτι βλεπω ειναι και το πιο πιθανο ... :( πειστευεται οτι θα ηταν καλο να κανω ενεσης κορτιζονης για τα πνευμονακια της μπεμπας μου? κι αν ποτε μου συστηνετε?

afrodite33
18-11-13, 23:43
Καλησπέρα γιατρέ!
Ειμαι στην 24η βδομάδα εγκυος και αναγκαστηκα δυστυχώς να ξεκινήσω αντιβίωση klaricid 500mg,δυο φορές τη μερα.ταλαιπωρηθηκα μια βδομαδα με πονοκεφάλους ,πόνο λαιμό και στο αυτί και μετα απο διάγνωση Ωρλ εχω ιγμοριτιδα και αρχομένη ωτιτιδα στο ένα αυτί.επροδη ειμαι αλλεργικη στην αμοξιλ μου δώσε κλαρισιντ,διότι η ceclor δεν πιάνει στην ιγμοριτιδα.
Επίσης μου έδωσε εισπνεόμενη απο τη μύτη με κορτιζονη.
Όπως καταλαβαίνετε εχω τρομερές τύψεις που παίρνω αντιβίωση,παρόλο που ο γιατρός μου μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στην βδομαδα που ειμαι.
Γιατρέ εσάς ποια ειναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ

Γιώργος Μιχαλόπουλος
24-11-13, 23:05
γιατρε 26 εβδομδα και ο πλακουντας ακομα κατω ! ο γιατρος μου τον χαρακτηρησε επιχειλιο(οπισθιο) ... και φυσικα σιγα σιγα οι ελπιδες μου να ανεβει σβυνουν... μπορειτε να μου πειτε ποσο επικυνδυνο ειναι αυτο εαν παραμεινει ετσι? που απ οτι βλεπω ειναι και το πιο πιθανο ... :( πειστευεται οτι θα ηταν καλο να κανω ενεσης κορτιζονης για τα πνευμονακια της μπεμπας μου? κι αν ποτε μου συστηνετε?

Καλησπέρα,

Θα έλεγα να μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχει ακόμη χρόνος να ανέβει ο πλακούντας ψηλότερα.
Σχετικά με την επικινδυνότητα, εφόσον δεν έχετε αιμορραγίες δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δε χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικά.
Οι ενέσεις κορτιζόνης συστήνονται όταν αναμένεται ότι το μωρό θα γεννηθεί πρόωρα για οποιοδήποτε λόγο. Στη περίπτωσή σας δεν υπάρχει κάποια αιτία για να αναμένεται ότι ο τοκετός θα συμβεί νωρίτερα συνεπώς προσωπικά δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να τις κάνετε.
Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να βλέπετε την εγκυμοσύνη σας ως μια φυσιολογικά εξελισσόμενη κύηση - από αυτά που μου λέτε δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
24-11-13, 23:08
Καλησπέρα γιατρέ!
Ειμαι στην 24η βδομάδα εγκυος και αναγκαστηκα δυστυχώς να ξεκινήσω αντιβίωση klaricid 500mg,δυο φορές τη μερα.ταλαιπωρηθηκα μια βδομαδα με πονοκεφάλους ,πόνο λαιμό και στο αυτί και μετα απο διάγνωση Ωρλ εχω ιγμοριτιδα και αρχομένη ωτιτιδα στο ένα αυτί.επροδη ειμαι αλλεργικη στην αμοξιλ μου δώσε κλαρισιντ,διότι η ceclor δεν πιάνει στην ιγμοριτιδα.
Επίσης μου έδωσε εισπνεόμενη απο τη μύτη με κορτιζονη.
Όπως καταλαβαίνετε εχω τρομερές τύψεις που παίρνω αντιβίωση,παρόλο που ο γιατρός μου μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα στην βδομαδα που ειμαι.
Γιατρέ εσάς ποια ειναι η γνώμη σας;
Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Θα συμφωνήσω με το γιατρό σας. Αφενός τα φάρμακα που παίρνετε δε θεωρούνται βλαβερά για το έμβρυο, αφετέρου σαφώς τα χρειάζεστε. Χωρίς υγιή μαμά ούτε το μωρό μπορεί να αναπτυχθεί σωστά οπότε φροντίζοντας τη δική σας υγεία κάνετε τελικά το καλύτερο και για το μωρό σας.

vasoulagal
25-11-13, 00:21
Καλησπέρα,

Θα έλεγα να μην απογοητεύεστε γιατί υπάρχει ακόμη χρόνος να ανέβει ο πλακούντας ψηλότερα.
Σχετικά με την επικινδυνότητα, εφόσον δεν έχετε αιμορραγίες δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και δε χρειάζεται να κάνετε κάτι διαφορετικά.
Οι ενέσεις κορτιζόνης συστήνονται όταν αναμένεται ότι το μωρό θα γεννηθεί πρόωρα για οποιοδήποτε λόγο. Στη περίπτωσή σας δεν υπάρχει κάποια αιτία για να αναμένεται ότι ο τοκετός θα συμβεί νωρίτερα συνεπώς προσωπικά δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να τις κάνετε.
Άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να βλέπετε την εγκυμοσύνη σας ως μια φυσιολογικά εξελισσόμενη κύηση - από αυτά που μου λέτε δε θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα.

γιατρε, μου δωσατε μεγαλη χαρα και ανακουφηση με το μυνημα σας , γτ με οσα εχω διαβασει στο ιντερνετ εχω τρομοκρατηθει !! Σας ευχαρηστω παρα μα παρα πολυ ! να στε καλα !!

DIONH
26-11-13, 16:21
καλησπέρα σας,
είμαι στην ένατη εβδομάδα εγκυμοσύνης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
στις εξετάσεις που κάνει κάθε έγκυος στην αρχή της εγκυμοσύνης, θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν και οι HSV1 & HSV2 αντιγόνα (IgG Igm)? Οι συγκεκριμένες δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό μου ταμείο και είναι σχετικά ακριβές. Αν είναι "πλεονασμός" ή όχι να γίνουν, καθαρά την άποψή σας θα ήθελα. Και αν ναι, μέχρι ποια εβδομάδα θα έπρεπε να γίνουν? Ευχαριστώ

Γιώργος Μιχαλόπουλος
28-11-13, 01:27
καλησπέρα σας,
είμαι στην ένατη εβδομάδα εγκυμοσύνης και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
στις εξετάσεις που κάνει κάθε έγκυος στην αρχή της εγκυμοσύνης, θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν και οι HSV1 & HSV2 αντιγόνα (IgG Igm)? Οι συγκεκριμένες δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό μου ταμείο και είναι σχετικά ακριβές. Αν είναι "πλεονασμός" ή όχι να γίνουν, καθαρά την άποψή σας θα ήθελα. Και αν ναι, μέχρι ποια εβδομάδα θα έπρεπε να γίνουν? Ευχαριστώ


Καλησπέρα,

Προσωπικά δεν τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες και δεν τις ζητώ παρά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν δεν υπάρχει κλινική υποψία ή σχετικό ιστορικό θα έλεγα ότι είναι μάλλον πλεονασμός. Υπάρχουν πολλές εξετασεις που εμείς οι γιατροί θα θέλαμε να στείλουμε σε όλες τις εγκύους όμως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προσαρμοζόμαστε στην οικονομική πραγματικότητα επιλέγοντας τις αναγκαίες.

DIONH
28-11-13, 16:04
Καλησπέρα,

Προσωπικά δεν τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες και δεν τις ζητώ παρά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν δεν υπάρχει κλινική υποψία ή σχετικό ιστορικό θα έλεγα ότι είναι μάλλον πλεονασμός. Υπάρχουν πολλές εξετασεις που εμείς οι γιατροί θα θέλαμε να στείλουμε σε όλες τις εγκύους όμως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προσαρμοζόμαστε στην οικονομική πραγματικότητα επιλέγοντας τις αναγκαίες.

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας.

first time mommy
28-11-13, 20:26
Καλησπέρα γιατρέ.
Σας γράφω εκ μέρους μιας φίλης μου, η οποία έχει κάποια γυναικολογικά προβλήματα (κύστες και πολύποδα), είναι 25 χρονών και ο γυναικολόγος της της είχε δώσει 16% πιθανότητες για φυσιολογική εγκυμοσύνη. Κατόπιν κουβέντας και με το σύζυγό της, αποφάσισαν με τον γυναικολόγο από του χρόνου το Γενάρη να κάνουν εξετάσεις, να κάνουν θεραπείες και με συνεχή (μέρα παρά μέρα) παρακολούθηση από αυτόν να δουν για γόνιμες μέρες, ωορηξίες κλπ. Ο κύκλος της κοπέλας την τελευταία φορά ήταν 55 μέρες, οπότε όταν κανόνισε χειρουργείο στη μύτη για διάφραγμα, ούτε περίμενε περίοδο, ούτε είχε καθυστέρηση. Έκανε ολική νάρκωση, πήρε 2 εβδομάδες αντιβίωση, και αυτά 20 μέρες πριν. Προχθές, έκανε τεστ εγκυμοσύνης γιατί έπρεπε να πάρει και μια ακόμη αντιβίωση και της πρότειναν να κάνει, η ίδια ούτε έδωσε σημασία, γιατί ήταν σίγουρη πως δεν είναι έγκυος. Βγήκε όμως θετικό! Και πριν προλάβουμε να χαρούμε, σκεφτήκαμε την ολική νάρκωση και την αντιβίωση. Χθες πήγε στο γιατρό της, και της είπε πως σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι 6 εβδομάδων, αλλά ίσως να μην επηρεάστηκε το έμβρυο, γιατί στην ουσία ήταν πολύ νωρίς. Εσείς τί πιστεύετε? Τι πιθανότητες υπάρχουν και κατά πόσο θα φανεί κάτι στην αυχενική διαφάνεια που θα κάνει την άλλη εβδομάδα? Επίσης, είδαν τον δικό μου υπέρηχο στις 6 εβδομάδες, και μου είπαν ότι το δικό τους υπερηχογράφημα έδειξε πολύ πιο μικρό σάκο και έμβρυο. Λέτε να μην είναι θετική η εξέλιξή τους? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

ziu_zitsu
28-11-13, 22:41
Γιατρέ καλησπέρα.
Μετά από μια παλλίνδρομη εγκυμοσύνη στην 7η εβδομάδα έκανα κάποιες εξετάσεις. όλα καλά μου είπε η γυναικολόγος μου.
Εμένα το μόνο που με προβλημάτισε όταν πήρα τα αποτελέσματα είναι το igg που είχε τιμή 720.
Ξέρω πως δείχνει αν έχω περάσει στο παρελθόν, αλλά η τιμή δεν είναι πολύ μεγάλη??
Πιστεύεται πως ίσως να είναι η αιτία της άσχημης κατάληξης??
Το igg ήταν αρνητικό.

lekok
29-11-13, 16:55
Καλησπέρα γιατρέ,
είμαι έγκυος στο τρίτο μωρακι μου μέσα σε 2 περίπου χρόνια στην 28η εβδομάδα.
Τα άλλα μου δυο παιδάκια γεννήθηκαν μια χαρά χωρίς επιπλοκές στις 40 και 32 εβδομάδες κυήσεως αντίστοιχα.
Το πρόβλημα σε αυτή την εγκυμοσύνη είναι ότι έχω συσπάσεις απο το 2ο μήνα, και ως εδώ καλά, αλλά τις τελευταιές μέρες νιώθω να πονάω στη μήτρα όταν κουράζομαι λίγο. Εννοείται πως όλο τον καιρό μένω στο κρεβάτι. Τι σημαίνει αυτός ο πόνος μπορεί να συμβαίνει πρόπτωση μήτρας? Ευχαριστώ

ΛΙΝ
29-11-13, 20:34
Καλησπερα σας, θα ηθελα τη γνωμη σας για το σπερμοδιαγραμμα και αν μπορουμε να ξεκινησουμε εξωσωματικη με τα παρακατω αποτελεσματα.

ΜΙΚΡΟΣΠΟΠΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Πυοσφαιρια - Σπανια

Ερυθρα - Οχι
Σπερματιδες - Οχι
Σπερματοκυτταρα - Ναι
Προστατικα κυτταρα - Οχι


Βλεννη - Οχι

ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Ογκος σπερματος - 4,1ml


Αντιδραση (PH) - 7,8
Ρευστοποιηση - 60 min
Συσταση - Ιξωδης




ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

Απλες - Ολιγες


ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ

Τυπικες Μορφες - 87%


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αριθμος Σπερματοζωαριων ανα ml - 59500000

Αριθμος Σπερματοζωαριων Ολικος - 243950000



ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ταχεια κινηση προς τα εμπρος 31% % 24%
Νωθρη κινηση προς τα εμπρος 35% % 31%

Κινηση επι τοκου 22% % 25% Ακινητα 12% % 20%




Σας ευχαριστω εκ-των προτερων

DIONH
03-12-13, 19:22
Καλησπερα και παλι..σε ενα τριπλεξ καρδιας που ειχα κανει για πρωτη φορα στη ζωη μου περυσι ο καρδιολογος "ακουσε" φυσημα,αλλα δεν εβλεπε κατι..για την ακριβεια μου ειπε οτι ενδεχεται να ειναι "πλασματικο" και απλα να εχω αυξημενη ροη αιματος κ να ακουγεται σαν φυσημα..ενδεχεται ομως να ειναι κ σε σημειο που δεν φαινεται με τον υπερηχο.Μου συστησε απλα να το παρακολουθω καθε χρονο και αν αλλαξει κατι να το δουμε.Πηρα και δευτερη γνωμη καρδιολογου τοτε κ μου ειπε ακριβως τα ιδια.Τωρα που ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης μιυ (10η εβδομαδα) κ ξανα εκανα τριπλεξ,ο καρδιολογος(παλι διαφορετικος) μου ειπε οτι το ακουει κι αυτος,μου το περιεγραψε ως ενα σημειο οπου εχω στενη εξοδο αιματος (βαλβιδας νομιζω ειπε) και αυξημενη ροη οποτε δημιουργειται λεει φυσημα..στο πορισμα εγραψε "αριστερη κοιλια φυσιολογικων εσωτερικων διαστασεων με καλη συνολικη συσπαστικοτητα-χωρις διαταση δεξιας κοιλιας-αριστερος κολπος φυσιολογικων διατασεων-αορτικη ριζα φυσιολογικων διατασεων-τριπτυχη αορτικη βαλβιδα με καλη συστολικη διανοιξη-δομικα φυσιολογικες κολποκοιλιακες βαλβιδες-χωρις περικαρδιακη συλλογη-χωρις αξιολογες παθολογικες ροες-αριστερη κοιλια φυσιολογικων εσωτερικων διαστασεων με καλη συνολικη συσπαστικοτητα"
Θεωρειται οτι θα επρεπε να προχωρησω σε εξετασεις θρομβοφιλιας;Η δεν εχει σχεση με ενδεχομενο φυσημα η θρομβοφιλια;Κ τελος υπαρχει κατι που θα επρεπε να κανω κατα την εγκυμοσυνη η τον τοκετο (πχ ληψη φαρμακου,αναγκαστικα καισαρικη η οχι,καποια παραπανω εξεταση);
Ευχαριστω πολυ

vasoulagal
06-12-13, 14:01
γεια σας γιατρε.. ανατρεχω ξανα στις συμβουλες σας.. εχω απο την αρχη της εγκυμοσυνης παρα πολλα υγρα διαφανα! η κολπικη καλλιεργεια στον προγεννητικο ειχε δειξει ουρεοπλασμα , δεν ξερω αν αυτο σχετιζεται με τα υγρα... οι ουρολογικες μου καθαρες απο την αρχη μεχρι και τωρα ! το θεμα μου ειναι οτι τελευταια παρατηρω οτι εχει αλλαξει το χρωμα,, απο διαφανα που ηταν τωρα ειναι ασπρα και μερικες φορες και κιτρινα... δεν ειναι δυσοσμα ουτε εχω τσουξιμο... ειμαι στην 29 εβδομαδα τωρα σχεδον.. το θεωρητε φυσιολογικο? ο γιατρος μου δεν το θεωρησε απαραιτητο να το κοιταξουμε περετερω .. ομως εγω ανυσηχω λιγο...

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 14:05
Καλησπέρα γιατρέ.
Σας γράφω εκ μέρους μιας φίλης μου, η οποία έχει κάποια γυναικολογικά προβλήματα (κύστες και πολύποδα), είναι 25 χρονών και ο γυναικολόγος της της είχε δώσει 16% πιθανότητες για φυσιολογική εγκυμοσύνη. Κατόπιν κουβέντας και με το σύζυγό της, αποφάσισαν με τον γυναικολόγο από του χρόνου το Γενάρη να κάνουν εξετάσεις, να κάνουν θεραπείες και με συνεχή (μέρα παρά μέρα) παρακολούθηση από αυτόν να δουν για γόνιμες μέρες, ωορηξίες κλπ. Ο κύκλος της κοπέλας την τελευταία φορά ήταν 55 μέρες, οπότε όταν κανόνισε χειρουργείο στη μύτη για διάφραγμα, ούτε περίμενε περίοδο, ούτε είχε καθυστέρηση. Έκανε ολική νάρκωση, πήρε 2 εβδομάδες αντιβίωση, και αυτά 20 μέρες πριν. Προχθές, έκανε τεστ εγκυμοσύνης γιατί έπρεπε να πάρει και μια ακόμη αντιβίωση και της πρότειναν να κάνει, η ίδια ούτε έδωσε σημασία, γιατί ήταν σίγουρη πως δεν είναι έγκυος. Βγήκε όμως θετικό! Και πριν προλάβουμε να χαρούμε, σκεφτήκαμε την ολική νάρκωση και την αντιβίωση. Χθες πήγε στο γιατρό της, και της είπε πως σύμφωνα με τις μετρήσεις είναι 6 εβδομάδων, αλλά ίσως να μην επηρεάστηκε το έμβρυο, γιατί στην ουσία ήταν πολύ νωρίς. Εσείς τί πιστεύετε? Τι πιθανότητες υπάρχουν και κατά πόσο θα φανεί κάτι στην αυχενική διαφάνεια που θα κάνει την άλλη εβδομάδα? Επίσης, είδαν τον δικό μου υπέρηχο στις 6 εβδομάδες, και μου είπαν ότι το δικό τους υπερηχογράφημα έδειξε πολύ πιο μικρό σάκο και έμβρυο. Λέτε να μην είναι θετική η εξέλιξή τους? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Αναφορικά με τα φάρμακα και το κατά πόσο επηρεάζουν μια αρχόμενη εγκυμοσύνη είναι δύσκολο να πει κανείς μια και πρέπει να γνωρίζουμε τι ακριβώς της δόθηκε (η γενική αναισθησία έχει διάφορες παραλλαγές) ώστε να δούμε αν έλαβε κάτι ιδιαίτερα τοξικό. Τα συνηθισμένα φάρμακα πάντως, τόσο τα αναισθητικά όσο και τα αντιβιοτικά δεν προκαλούν κατά κανόνα προβλήματα στα έμβρυα και πρέπει να πω ότι έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που είδα ανωμαλίες λόγω λήψης φαρμάκων.
Το υπερηχογράφημα αυχενικής διαφάνειας δείχνει μια πρώτη εικόνα σχετικά αν και μια πιο οριστική απάντηση δίνει η β' επιπέδου στις 20 εβδομάδες.
Σε ό,τι αφορά το μέγεθος του σάκου εφόσον οι μετρήσεις δείχνουν 6 εβδομάδες θα πρέπει και στις δυο περιπτώσεις να μιλάμε για ακριβώς την ίδια διάσταση. Δυο κυήσεις ίδιας εβδομάδας στο πρώτο τρίμηνο έχουν δηλαδή το ίδιο μέγεθος. Αν συγκρίνετε οπτικά το μέγεθος όπως φαίνεται στο χαρτί και υπάρχει διαφορά το πιο πιθανό είναι ότι οι εικόνες έχουν τυπωθεί σε διαφορετική μεγέθυνση.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 14:08
Γιατρέ καλησπέρα.
Μετά από μια παλλίνδρομη εγκυμοσύνη στην 7η εβδομάδα έκανα κάποιες εξετάσεις. όλα καλά μου είπε η γυναικολόγος μου.
Εμένα το μόνο που με προβλημάτισε όταν πήρα τα αποτελέσματα είναι το igg που είχε τιμή 720.
Ξέρω πως δείχνει αν έχω περάσει στο παρελθόν, αλλά η τιμή δεν είναι πολύ μεγάλη??
Πιστεύεται πως ίσως να είναι η αιτία της άσχημης κατάληξης??
Το igg ήταν αρνητικό.

Γεια σας,

Θα μπορούσατε να μου διευκρινίσετε αν μιλάμε για συνολικό IgG ή IgG κάποιας συγκεκριμένης λοίμωξης; Όντως το IgG δείχνει ανοσία αλλά χρειάζεται αυτή η πληροφορία για να το αξιολογήσουμε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 14:17
Καλησπέρα γιατρέ,
είμαι έγκυος στο τρίτο μωρακι μου μέσα σε 2 περίπου χρόνια στην 28η εβδομάδα.
Τα άλλα μου δυο παιδάκια γεννήθηκαν μια χαρά χωρίς επιπλοκές στις 40 και 32 εβδομάδες κυήσεως αντίστοιχα.
Το πρόβλημα σε αυτή την εγκυμοσύνη είναι ότι έχω συσπάσεις απο το 2ο μήνα, και ως εδώ καλά, αλλά τις τελευταιές μέρες νιώθω να πονάω στη μήτρα όταν κουράζομαι λίγο. Εννοείται πως όλο τον καιρό μένω στο κρεβάτι. Τι σημαίνει αυτός ο πόνος μπορεί να συμβαίνει πρόπτωση μήτρας? Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Δε θα έλεγα ότι είναι πιθανό ο πόνος αυτός να έχει σχέση με πρόπτωση. Το πιθανότερο είναι να σχετίζεται με σταδιακή αύξηση της έντασης των συσπάσεων, πράγμα που μπορεί να συμβεί με την πρόοδο της εγκυμοσύνης. Δεδομένου και του προηγούμενου πρόωρου τοκετού σας θα σας συμβούλευα να το συζητήσετε με το γιατρό σας ώστε να σας συμβουλεύσει κατάλληλα.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 14:45
Καλησπερα και παλι..σε ενα τριπλεξ καρδιας που ειχα κανει για πρωτη φορα στη ζωη μου περυσι ο καρδιολογος "ακουσε" φυσημα,αλλα δεν εβλεπε κατι..για την ακριβεια μου ειπε οτι ενδεχεται να ειναι "πλασματικο" και απλα να εχω αυξημενη ροη αιματος κ να ακουγεται σαν φυσημα..ενδεχεται ομως να ειναι κ σε σημειο που δεν φαινεται με τον υπερηχο.Μου συστησε απλα να το παρακολουθω καθε χρονο και αν αλλαξει κατι να το δουμε.Πηρα και δευτερη γνωμη καρδιολογου τοτε κ μου ειπε ακριβως τα ιδια.Τωρα που ειμαι στην αρχη της εγκυμοσυνης μιυ (10η εβδομαδα) κ ξανα εκανα τριπλεξ,ο καρδιολογος(παλι διαφορετικος) μου ειπε οτι το ακουει κι αυτος,μου το περιεγραψε ως ενα σημειο οπου εχω στενη εξοδο αιματος (βαλβιδας νομιζω ειπε) και αυξημενη ροη οποτε δημιουργειται λεει φυσημα..στο πορισμα εγραψε "αριστερη κοιλια φυσιολογικων εσωτερικων διαστασεων με καλη συνολικη συσπαστικοτητα-χωρις διαταση δεξιας κοιλιας-αριστερος κολπος φυσιολογικων διατασεων-αορτικη ριζα φυσιολογικων διατασεων-τριπτυχη αορτικη βαλβιδα με καλη συστολικη διανοιξη-δομικα φυσιολογικες κολποκοιλιακες βαλβιδες-χωρις περικαρδιακη συλλογη-χωρις αξιολογες παθολογικες ροες-αριστερη κοιλια φυσιολογικων εσωτερικων διαστασεων με καλη συνολικη συσπαστικοτητα"
Θεωρειται οτι θα επρεπε να προχωρησω σε εξετασεις θρομβοφιλιας;Η δεν εχει σχεση με ενδεχομενο φυσημα η θρομβοφιλια;Κ τελος υπαρχει κατι που θα επρεπε να κανω κατα την εγκυμοσυνη η τον τοκετο (πχ ληψη φαρμακου,αναγκαστικα καισαρικη η οχι,καποια παραπανω εξεταση);
Ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα,

Η έκθεση του καρδιολόγου δεν γράφει κάτι για στένωση βαλβίδας, συγκεκριμένα δεν αναφέρει τίποτα το παθολογικό. Συνεπώς γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας, δεδομένου μάλιστα και του αυξημένου τους κόστους. Επιπλέον προσωπικά δε θα θεωρούσα ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό, ούτε επιπλέον διερεύνηση. Όπως πάντα βέβαια, τον τελευταίο λόγο έχει ο γιατρός σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 15:12
Καλησπερα σας, θα ηθελα τη γνωμη σας για το σπερμοδιαγραμμα και αν μπορουμε να ξεκινησουμε εξωσωματικη με τα παρακατω αποτελεσματα.

ΜΙΚΡΟΣΠΟΠΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Πυοσφαιρια - Σπανια

Ερυθρα - Οχι
Σπερματιδες - Οχι
Σπερματοκυτταρα - Ναι
Προστατικα κυτταρα - Οχι


Βλεννη - Οχι

ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ογκος σπερματος - 4,1ml


Αντιδραση (PH) - 7,8
Ρευστοποιηση - 60 min
Συσταση - Ιξωδης




ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ

Απλες - Ολιγες


ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ

Τυπικες Μορφες - 87%


ΕΜΜΟΡΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Αριθμος Σπερματοζωαριων ανα ml - 59500000

Αριθμος Σπερματοζωαριων Ολικος - 243950000




ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ταχεια κινηση προς τα εμπρος 31% % 24%
Νωθρη κινηση προς τα εμπρος 35% % 31%

Κινηση επι τοκου 22% % 25% Ακινητα 12% % 20%




Σας ευχαριστω εκ-των προτερων





Καλησπέρα,

Το σπερμοδιάγραμμα είναι γενικά καλό αν και ο χρόνος ρευστοποίησης είναι αυξημένος. Για το σκοπό όμως της χρήσης του σπέρματος για εξωσωματική γονιμοποίηση θεωρώ ότι τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά και επαρκή.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
06-12-13, 15:53
Αγαπητά μέλη,

Όπως θα έχετε ίσως παρατηρήσει, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν καταφέρνω να απαντώ στις ερωτήσεις σας όσο άμεσα θα επιθυμούσα. Ο συνήθης χρόνος απάντησης είναι 7-10 ημέρες γεγονός που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όταν υποβάλετε μια ερώτηση.

Σας παρακαλώ λοιπόν να αποφεύγετε να ρωτάτε για θέματα που απαιτούν άμεση απάντηση διότι το πιθανότερο είναι ότι όταν τελικά σας απαντήσω η γνώμη μου δε θα σας είναι πλέον χρήσιμη.

Σας ευχαριστώ

DIONH
06-12-13, 16:46
Καλησπέρα,

Η έκθεση του καρδιολόγου δεν γράφει κάτι για στένωση βαλβίδας, συγκεκριμένα δεν αναφέρει τίποτα το παθολογικό. Συνεπώς γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει λόγος να κάνετε εξετάσεις θρομβοφιλίας, δεδομένου μάλιστα και του αυξημένου τους κόστους. Επιπλέον προσωπικά δε θα θεωρούσα ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη κατά την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό, ούτε επιπλέον διερεύνηση. Όπως πάντα βέβαια, τον τελευταίο λόγο έχει ο γιατρός σας.

Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

vasoulagal
06-12-13, 19:12
γεια σας γιατρε.. ανατρεχω ξανα στις συμβουλες σας.. εχω απο την αρχη της εγκυμοσυνης παρα πολλα υγρα διαφανα! η κολπικη καλλιεργεια στον προγεννητικο ειχε δειξει ουρεοπλασμα , δεν ξερω αν αυτο σχετιζεται με τα υγρα... οι ουρολογικες μου καθαρες απο την αρχη μεχρι και τωρα ! το θεμα μου ειναι οτι τελευταια παρατηρω οτι εχει αλλαξει το χρωμα,, απο διαφανα που ηταν τωρα ειναι ασπρα και μερικες φορες και κιτρινα... δεν ειναι δυσοσμα ουτε εχω τσουξιμο... ειμαι στην 29 εβδομαδα τωρα σχεδον.. το θεωρητε φυσιολογικο? ο γιατρος μου δεν το θεωρησε απαραιτητο να το κοιταξουμε περετερω .. ομως εγω ανυσηχω λιγο...

γιατρε μου μαλλον σας ξεφυγε το δικο μου μυνημα :) απαντηστε μου οταν μπορεσετε! ευχαρηστω

ziu_zitsu
06-12-13, 20:17
Γεια σας,

Θα μπορούσατε να μου διευκρινίσετε αν μιλάμε για συνολικό IgG ή IgG κάποιας συγκεκριμένης λοίμωξης; Όντως το IgG δείχνει ανοσία αλλά χρειάζεται αυτή η πληροφορία για να το αξιολογήσουμε.

Αντισώματα κυτταρομαγαλοιου IgG 733
Αντισώματα κυτταρομεγαλοιου IgM αρνητικο

Αντισώματα ερυθράς IgG 196
Αντισώματα ερυθράς IgM αρνητικο.

Οι εξετάσεις έγιναν 1 μήνα μετά την απόξεση.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

nuvola
11-12-13, 10:22
Γεια σας γιατρέ!
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την καισαρική που έκανα. Μετά την καισαρική παρατήρησα την εξής αλλαγή: κατά την ούρηση δεν μπορώ να βάλω πίεση. Δεν έχω καθόλου πρόβλημα ακράτειας.
Είναι κάτι φυσιολογικό; Μήπως γίνει χειρότερο σε περίπτωση νέας καισαρικής;
Στην διάρκεια της εκγυμοσύνης δεν είχα καμιά αλλαγή, μόνο μετά την καισαρική.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

βροχερή
19-12-13, 17:06
Γιατρέ καλησπέρα....
Εχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για διάφορα θέματα.... θα ήθελα λοιπόν κ πάλι την γνώμη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω......κλείνω την 28η εβδομάδα κ πριν από μερικές μέρες νοσηλεύτηκα στην κλινική με αιμοραγία για 4 ημέρες...... τώρα είμαι σπίτι ξάπλα(έχω μόνο καφέ) κ βάζω κολπικά υπόθετα ...... το πρόβλημα ήταν μάλλον ο κοντός τράχηλος αφού εχθές που τον μετρήσαμε ήταν στα 23mm......πιστευετε ότι κινδυνεύω από πρόωρο τοκετό? υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο? το να ξαπλώνω βοηθάει την κατάσταση?? έκανα κάτι εγώ κ συνέβη αυτό? πολλές οι απορίες μου, αλλά καταλαβαίνετε το άγχος μου.....

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας....

maritoula
19-12-13, 22:37
Κύριε Μιχαλόπουλε
Γέννησα το παιδάκι μου πριν περίπου ένα χρόνο με καισαρική. Δυστυχώς εκ των υστέρων έχω υποψίες ότι η καισαρική δεν ήταν αναγκαία στην περίπτωσή μου και είμαι πραγματικά θλιμμένη που δεν έζησα την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Διπλή περίδεση του ομφάλιου λώρου του μωρού, έτσι μου είπε ο γιατρός μου. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη να ζήσω το όνειρό μου; να γεννήσω φυσιολογικά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Irene21
20-12-13, 00:51
Κύριε Μιχαλόπουλε
Γέννησα το παιδάκι μου πριν περίπου ένα χρόνο με καισαρική. Δυστυχώς εκ των υστέρων έχω υποψίες ότι η καισαρική δεν ήταν αναγκαία στην περίπτωσή μου και είμαι πραγματικά θλιμμένη που δεν έζησα την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Διπλή περίδεση του ομφάλιου λώρου του μωρού, έτσι μου είπε ο γιατρός μου. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη να ζήσω το όνειρό μου; να γεννήσω φυσιολογικά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Καλησπέρα!Στο ιατρικό κομμάτι δεν είμαι η πλέον αρμόδια για να απαντήσω.Γενικώς ,όμως,ισχύει ότι το 72-76% των γυναικών με προηγηθείσα κ.τ. μπορούν να γεννήσουν κολπικά.Ο κίνδυνος ρήξης μήτρας που απασχολεί τις περισσότερες είναι 0,74% και κατ'επέκταση η vbac είναι μια υπαρκτή επιλογή.Σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλοι οι γιατροί σε θέση να αναλάβουν το εγχείρημα-χρειάζεται εμπειρία και πραγματική πίστη στο φ.τ.Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να μπεις και στην ομάδα στο facebook.:lol: https://www.facebook.com/groups/VBAC.Greece/

zamia
20-12-13, 12:27
Καλό μεσημερι γιατρέ,

Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να κανω καποιες ερωτησεις..

Χθες εμαθα οτι εχω Hpv στον τράχηλο.Ο γιατρος με ενημερωσε πως δεν ειναι κατι το ανησυχιτικο..θελω ομως και την γνωμη σας..
Ποια μεθοδος ειναι αποτελεσματικη?LAZER?
Ως συνηθως αλλοιωνονται με το lazer αν κανω?Το lazer αν το κανω σε ημερα ωορηξιας υπαρχει καποιο προβλημα?
Ρωταω τοσα γιατι εχω σκοπο απο τον καινουριο χρονο να μπω στην διαδικασια για παιδακι..
Σε περιπτωση εγκυμοσυνης αυτη η ασθενεια μπορει να βλαψει το εμβρυο?Η να εχιε κατι αναλογο?
Και με ποιον τροπο μπορω να μαθω αν η μητρα εχει HPV?τεστ ΠΑΠ εκανα και ολα ηταν μια χαρα..Το τεστ μας δειχνει ομως τυχον καποια θηλωματα HPV?

Σας ευχαριστω παρα πολυ,περιμενω την απαντηση σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:11
γεια σας γιατρε.. ανατρεχω ξανα στις συμβουλες σας.. εχω απο την αρχη της εγκυμοσυνης παρα πολλα υγρα διαφανα! η κολπικη καλλιεργεια στον προγεννητικο ειχε δειξει ουρεοπλασμα , δεν ξερω αν αυτο σχετιζεται με τα υγρα... οι ουρολογικες μου καθαρες απο την αρχη μεχρι και τωρα ! το θεμα μου ειναι οτι τελευταια παρατηρω οτι εχει αλλαξει το χρωμα,, απο διαφανα που ηταν τωρα ειναι ασπρα και μερικες φορες και κιτρινα... δεν ειναι δυσοσμα ουτε εχω τσουξιμο... ειμαι στην 29 εβδομαδα τωρα σχεδον.. το θεωρητε φυσιολογικο? ο γιατρος μου δεν το θεωρησε απαραιτητο να το κοιταξουμε περετερω .. ομως εγω ανυσηχω λιγο...

Καλησπέρα,

Τα κολπικά υγρά μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να αυξηθούν ή και να πάρουν λευκωπό χρώμα από τη μέση της κύησης και μετά. Συνεπώς είναι πράγματι πολύ πιθανό να πρόκειται για φυσιολογική μεταβολή τους χωρίς να υπάρχει κάτι το παθολογικό, ειδικά εφόσον δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα. Εάν πάντως εξακολουθείτε να ανησυχείτε μπορείτε να κάνετε μια καλλιέργεια κολπικού υγρού για να βεβαιωθείτε.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:20
Αντισώματα κυτταρομαγαλοιου IgG 733
Αντισώματα κυτταρομεγαλοιου IgM αρνητικο

Αντισώματα ερυθράς IgG 196
Αντισώματα ερυθράς IgM αρνητικο.

Οι εξετάσεις έγιναν 1 μήνα μετά την απόξεση.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον


Καλησπέρα,

Τα IgG CMV είναι υψηλά, όμως το γεγονός ότι τα IgM είναι αρνητικά τοποθετεί τη λοίμωξη που σας προσέδωσε την ανοσία (τα θετικά IgG) τουλάχιστον 6 μήνες στο παρελθόν άρα αμφιβάλλω ότι σχετίζεται με την παλινδρόμηση. Τα IgG για την ερυθρά είναι στα αναμενόμενα πλαίσια.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:28
Γεια σας γιατρέ!
Έχουν περάσει 2 χρόνια από την καισαρική που έκανα. Μετά την καισαρική παρατήρησα την εξής αλλαγή: κατά την ούρηση δεν μπορώ να βάλω πίεση. Δεν έχω καθόλου πρόβλημα ακράτειας.
Είναι κάτι φυσιολογικό; Μήπως γίνει χειρότερο σε περίπτωση νέας καισαρικής;
Στην διάρκεια της εκγυμοσύνης δεν είχα καμιά αλλαγή, μόνο μετά την καισαρική.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Καλησπέρα,

Μερικές φορές τέτοια συμπτώματα σχετίζονται με κάποιου βαθμού πρόπτωση της μήτρας που προκαλεί αλλαγή στην πορεία και τη λειτουργία της ουρήθρας. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί τόσο μετά από φυσιολογικό τοκετό όσο και μετά από καισαρική.
Εκτός από την κλινική εξέταση από γυναικολόγο ή ουρολόγο σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά αποδεικνύεται χρήσιμος και ο ουροδυναμικός έλεγχος. Εφόσον διαγνωστεί η ακριβής φύση του προβλήματος τότε μπορεί να γίνει και κάποια πρόβλεψη για το κατά πόσο είναι πιθανό να επιδεινωθεί σε μελλοντική εγκυμοσύνη.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:36
Γιατρέ καλησπέρα....
Εχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για διάφορα θέματα.... θα ήθελα λοιπόν κ πάλι την γνώμη σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω......κλείνω την 28η εβδομάδα κ πριν από μερικές μέρες νοσηλεύτηκα στην κλινική με αιμοραγία για 4 ημέρες...... τώρα είμαι σπίτι ξάπλα(έχω μόνο καφέ) κ βάζω κολπικά υπόθετα ...... το πρόβλημα ήταν μάλλον ο κοντός τράχηλος αφού εχθές που τον μετρήσαμε ήταν στα 23mm......πιστευετε ότι κινδυνεύω από πρόωρο τοκετό? υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνω ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο? το να ξαπλώνω βοηθάει την κατάσταση?? έκανα κάτι εγώ κ συνέβη αυτό? πολλές οι απορίες μου, αλλά καταλαβαίνετε το άγχος μου.....

Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας....

Καλησπέρα,

Καταλαβαίνω την αγωνία σας και σας εύχομαι όλα να πάνε τελικά καλά. 23mm είναι όντως κοντό μήκος και χρειάζεται προσοχή για να μειωθεί η πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Το θετικό πάντως είναι πως φαίνεται να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε - αναπαύεστε και βάζετε κολπικά υπόθετα προγεστερόνης. Αυτός ο συνδυασμός δίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε τέτοιες περιπτώσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια - προσωπικά τον προτιμώ από τη χειρουργική περίδεση τραχήλου. Εάν καταφέρετε να κερδίσετε μερικές εβδομάδες ακόμη, ώστε να συμπληρωθούν οι 32 εβδομάδες, τότε η πρόγνωση είναι πολύ καλή ακόμα κι αν το μωράκι γεννηθεί. Σε ό,τι αφορά στα αίτια σίγουρα δεν ευθύνεστε εσείς. Απλώς κάποιες γυναίκες έχουν μια σχετική προδιάθεση που κάνει τον τράχηλό τους να βραχύνεται στην εγκυμοσύνη (αν και συχνά όχι σε κάθε εγκυμοσύνη).

Καλή τύχη και υπομονή

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:44
Καλό μεσημερι γιατρέ,

Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να κανω καποιες ερωτησεις..

Χθες εμαθα οτι εχω Hpv στον τράχηλο.Ο γιατρος με ενημερωσε πως δεν ειναι κατι το ανησυχιτικο..θελω ομως και την γνωμη σας..
Ποια μεθοδος ειναι αποτελεσματικη?LAZER?
Ως συνηθως αλλοιωνονται με το lazer αν κανω?Το lazer αν το κανω σε ημερα ωορηξιας υπαρχει καποιο προβλημα?
Ρωταω τοσα γιατι εχω σκοπο απο τον καινουριο χρονο να μπω στην διαδικασια για παιδακι..
Σε περιπτωση εγκυμοσυνης αυτη η ασθενεια μπορει να βλαψει το εμβρυο?Η να εχιε κατι αναλογο?
Και με ποιον τροπο μπορω να μαθω αν η μητρα εχει HPV?τεστ ΠΑΠ εκανα και ολα ηταν μια χαρα..Το τεστ μας δειχνει ομως τυχον καποια θηλωματα HPV?

Σας ευχαριστω παρα πολυ,περιμενω την απαντηση σας.


Καλησπέρα,

Ο HPV δεν επηρεάζει ούτε το σώμα της μήτρας ούτε το έμβρυο σε πιθανή εγκυμοσύνη. Είναι ιός που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον τράχηλο της μήτρας, ο οποίος δεν συμμετέχει ουσιαστικά στην εγκυμοσύνη.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αρκετά πιο σύνθετο από ό,τι ίσως σας εξηγήθηκε. Αν υπάρχει απλά ιός HPV χωρίς να έχει προκαλέσει βλάβη στον τράχηλο τότε δε χρειάζεται καμία θεραπεία. Αν υπάρχουν βλάβες, η θεραπεία εξαρτάται από το τι βαθμού είναι αυτές. Πάντως το ότι το τεστ Παπ είναι αρνητικό (φυσιολογικό) είναι ενθαρρυντικό πως κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειαστεί κάποια επιθετική θεραπεία.

Θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε και πάλι με το γιατρό σας και να ζητήσετε λεπτομερή επεξήγηση της κατάστασης, ρωτώντας όλες τις ερωτήσεις που αναφέρετε παραπάνω. Είναι κρίμα να "έχετε κάτι" αλλά να μην ξέρετε τελικά σε τι ακριβώς αφορά.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 00:52
Κύριε Μιχαλόπουλε
Γέννησα το παιδάκι μου πριν περίπου ένα χρόνο με καισαρική. Δυστυχώς εκ των υστέρων έχω υποψίες ότι η καισαρική δεν ήταν αναγκαία στην περίπτωσή μου και είμαι πραγματικά θλιμμένη που δεν έζησα την εμπειρία του φυσιολογικού τοκετού. Διπλή περίδεση του ομφάλιου λώρου του μωρού, έτσι μου είπε ο γιατρός μου. Πιστεύετε ότι θα μπορούσα σε μια δεύτερη εγκυμοσύνη να ζήσω το όνειρό μου; να γεννήσω φυσιολογικά; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας.

Καλησπέρα,

Η περιτύλιξη του λώρου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει προβλήματα στον τοκετό αλλά τελικά είναι δύσκολο εκ των υστέρων να γνωρίζει κανείς τι ακριβώς συνέβη. Πάντως εάν αυτό ήταν το μοναδικό θέμα τότε σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα να προσπαθήσετε για φυσιολογικό τοκετό την επόμενη φορά.

Είναι κρίμα να θυμάστε τον τοκετό σας με θλίψη - κανονικά πρέπει να είναι μια ανάμνηση χαράς. Η ομάδα στο facebook που αναφέρθηκε προηγουμένως θα σας βοηθήσει πιστεύω να μάθετε πολλά πράγματα για το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική, και θα σας εμψυχώσει. Επίσης συχνά η συζήτηση με γιατρό που ασχολείται με το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική μπορεί να βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε μια σειρά, να καταλάβετε καλύτερα τι συνέβη στον προηγούμενο τοκετό και πώς μπορείτε να πετύχετε ένα φυσιολογικό τοκετό στην επόμενη εγκυμοσύνη.

ΜΑΙΡΗ 36
22-12-13, 01:13
Καλησπερα σας,
απο την εμπειρια σας ενδεικνυται η σπερματεγχυση οταν υπαρχει προβλημα
μη ρευστοποιησης του σπερματος;Ολες οι αλλες εξετασεις μας ειναι καλες.

γιατρε μου,απαντηστε μου και μενα σας παρακαλωω!
Ευχαριστω εκ των προτερων

Γιώργος Μιχαλόπουλος
22-12-13, 01:42
Αρχικό μήνυμα απο ΜΑΙΡΗ 36 http://www.parents.gr/forum/images/buttons/viewpost.gif (http://www.parents.gr/forum/showthread.php?p=2604824#post2604824)
Καλησπερα σας,
απο την εμπειρια σας ενδεικνυται η σπερματεγχυση οταν υπαρχει προβλημα
μη ρευστοποιησης του σπερματος;Ολες οι αλλες εξετασεις μας ειναι καλες

Καλησπέρα,

Αν και αυτό εξαρτάται, συχνά επί καθυστέρησης ή μη ρευστοποίησης του σπέρματος είναι δύσκολο να παραχθεί επαρκώς καλό δείγμα από τον εμβρυολόγο ώστε να χρησιμοποιηθεί σε σπερματέγχυση. Για το λόγο αυτό σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ενδείκνυται να γίνει εξωσωματική απευθείας. Το καλύτερο πάντως θα ήταν να σας απαντήσει σχετικά και κάποιος ειδικός στην εξωσωματική για μια πιο έγκυρη γνώμη.

Tomy
22-12-13, 12:27
Καλημέρα γιατρέ και απο μένα και χρόνια πολλά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Αρχές Γενάρη θα βγάλω ένα πολύποδα ο οποίος είναι μέσα στην μήτρα 1 εκατοστού. Στην θέση που είναι δεν εμποδίζει την σύλληψη αλλά η γιατρός μου είπε να τον βγάλουμε υστεροσκοπικά μιας και θέλω να κάνω μωρό και για να αποκλειστεί η πιθανότητα μιας αποβολής. Εσείς συμφωνείτε με αυτό;;; Αν κάνω την υστεροσκόπηση μετά απο πόσο καιρό μπορώ να αρχίσω τις προσπάθειές μου;;;; Σας ευχαριστώ!!!

nuvola
23-12-13, 08:36
Ευχαριστώ για την απάντηση

zamia
23-12-13, 16:14
Καλό σας απόγευμα γιατρε,

Αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας:)!!

Μίλησα με τον γιατρο πάλι και μου είπε πως απλά ο τράχηλος εχει κάποια θηλώματα ακριβώς στο στόμιο τα οποία πρέπει να βγουν με λειζερ και ότι δεν χρειάζεται κάποια άλλη θεραπεία..Πιστεύετε οτι θα φυγουν με μια φορα λειζερ αν κανω?Ποια ειναι οι γνωνη σας?
Επίσης θα ήθαλε να σας ρωτήσω, δεν υπάρχει φόβος ο συζυγός μου να εχει κολλήσει κατι και να μην ειναι εμφανη...?Και εκτος αυτό κανοντας στ... δεν υπάρχει φοβος και εγω η ίδια να πάθω κατι στο στόμα μου?
Γενικά ο αντρας τι εξετάσεις πρέπει να κάνει για να δει ότι όλα ειναι εντάξει?

Σας ευχαριστω θερμά,Καλές γιορτές και χρόνια πολλά!

alexioa
26-12-13, 11:16
Γιατρε εκανα το τεστ παπ 7 μερες μετα απο την σαλπιγγογραφια (η μια σαλπιγγα που εχω μετα απο εξωμητριο πριν 1 1/2 χρονοειναι αριστη)
Παντα τα τεστ παπ εβγαιναν καθαρα,ο αντρας μου ειναι ο μονος που εχω παει μαζι του και το ιδιο και αυτος,η γιατρος τον προηγουμενο μηνα που με ειχε δει ολα ηταν μια χαρα και δεν εχω φυσικα κανενα περιεργο συμπτωμα φαγουρα ή κατι αλλο!η γιατρος μου που ειδε το τεστ παπα μου ειπε να μην ανησυχω και πως δεν ειναι τιποτα αλλα σε εμας τους απλους ανθρωπους αυτες οι λεξεις "φλεγμονη,υπρπλασια.....και τα υπολοιπα'' ακουγονται καπως περιεργες!εσεις πως το βλεπετε με βαση αυτα που σας γραφω?Ευχαριστω πολυ




πλακωδη κυτταρα κολπου - αφθονα
πλακωδη κυτταρα εξωτραχηλου- αφθονα
κυλινδρικα κυτταρα ενδοτραχηλου - αρκετα
χλωριδα κολπου -κοκκοβακτηριδια
φλεγμονωδη κυτταρα - αφθονα και αφρωδη ιστιοκυτταρα
μη φυσιολογικα κυτταρα - υπερπλασια κυλινδρικων ενδοτραχηλικων κυτταρων με συνοδες φλεγμονωδεις αλλοιωσεις

συμπεερασμα εικονα χρονιζουσαςε φλεγμονης τραχηλιτις,αρνητικο για κακκοηθεια υλικο.συνισταται πληρηρς μικροβιολογικος ελεγχος

Γιώργος Μιχαλόπουλος
26-12-13, 21:26
Καλημέρα γιατρέ και απο μένα και χρόνια πολλά. Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Αρχές Γενάρη θα βγάλω ένα πολύποδα ο οποίος είναι μέσα στην μήτρα 1 εκατοστού. Στην θέση που είναι δεν εμποδίζει την σύλληψη αλλά η γιατρός μου είπε να τον βγάλουμε υστεροσκοπικά μιας και θέλω να κάνω μωρό και για να αποκλειστεί η πιθανότητα μιας αποβολής. Εσείς συμφωνείτε με αυτό;;; Αν κάνω την υστεροσκόπηση μετά απο πόσο καιρό μπορώ να αρχίσω τις προσπάθειές μου;;;; Σας ευχαριστώ!!!


Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Η παραδοσιακή γυναικολογική πρακτική είναι αυτή που σας προτείνει η γιατρός σας μια και οι ενδομήτριοι πολύποδες έχουν ενοχοποιηθεί για αποβολές κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Πάντως αναλόγως και του ιατρικού ιστορικού δεν επιλέγουν όλες οι γυναίκες να τους αφαιρέσουν - κάποιες προτιμούν να προχωρήσουν σε αφαίρεση μόνο αν έχουν ιστορικό αποβολών.

Ένα διάστημα ενός-δυο μηνών είναι επαρκές για να ολοκληρωθεί η επούλωση πριν αρχίσετε τις προσπάθειες για εγκυμοσύνη.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
26-12-13, 21:33
Γιατρε εκανα το τεστ παπ 7 μερες μετα απο την σαλπιγγογραφια (η μια σαλπιγγα που εχω μετα απο εξωμητριο πριν 1 1/2 χρονοειναι αριστη)
Παντα τα τεστ παπ εβγαιναν καθαρα,ο αντρας μου ειναι ο μονος που εχω παει μαζι του και το ιδιο και αυτος,η γιατρος τον προηγουμενο μηνα που με ειχε δει ολα ηταν μια χαρα και δεν εχω φυσικα κανενα περιεργο συμπτωμα φαγουρα ή κατι αλλο!η γιατρος μου που ειδε το τεστ παπα μου ειπε να μην ανησυχω και πως δεν ειναι τιποτα αλλα σε εμας τους απλους ανθρωπους αυτες οι λεξεις "φλεγμονη,υπρπλασια.....και τα υπολοιπα'' ακουγονται καπως περιεργες!εσεις πως το βλεπετε με βαση αυτα που σας γραφω?Ευχαριστω πολυ




πλακωδη κυτταρα κολπου - αφθονα
πλακωδη κυτταρα εξωτραχηλου- αφθονα
κυλινδρικα κυτταρα ενδοτραχηλου - αρκετα
χλωριδα κολπου -κοκκοβακτηριδια
φλεγμονωδη κυτταρα - αφθονα και αφρωδη ιστιοκυτταρα
μη φυσιολογικα κυτταρα - υπερπλασια κυλινδρικων ενδοτραχηλικων κυτταρων με συνοδες φλεγμονωδεις αλλοιωσεις

συμπεερασμα εικονα χρονιζουσαςε φλεγμονης τραχηλιτις,αρνητικο για κακκοηθεια υλικο.συνισταται πληρηρς μικροβιολογικος ελεγχος


Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Θα συμφωνήσω πως δεν πρέπει να ανησυχείτε. Το μόνο που δείχνει το τεστ Παπ σας είναι μια ήπια φλεγμονή του τραχήλου (τραχηλίτιδα) η οποία είναι μάλλον κοινό εύρημα. Θα μπορούσατε πάντως να κάνετε μια καλλιέργεια κολπικού/τραχηλικού υγρού για να δείτε αν χρειάζεται να πάρετε κάποια αντιβίωση.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
26-12-13, 21:54
Καλό σας απόγευμα γιατρε,

Αρχικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας:)!!

Μίλησα με τον γιατρο πάλι και μου είπε πως απλά ο τράχηλος εχει κάποια θηλώματα ακριβώς στο στόμιο τα οποία πρέπει να βγουν με λειζερ και ότι δεν χρειάζεται κάποια άλλη θεραπεία..Πιστεύετε οτι θα φυγουν με μια φορα λειζερ αν κανω?Ποια ειναι οι γνωνη σας?
Επίσης θα ήθαλε να σας ρωτήσω, δεν υπάρχει φόβος ο συζυγός μου να εχει κολλήσει κατι και να μην ειναι εμφανη...?Και εκτος αυτό κανοντας στ... δεν υπάρχει φοβος και εγω η ίδια να πάθω κατι στο στόμα μου?
Γενικά ο αντρας τι εξετάσεις πρέπει να κάνει για να δει ότι όλα ειναι εντάξει?

Σας ευχαριστω θερμά,Καλές γιορτές και χρόνια πολλά!


Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Εφόσον ο γιατρός σας βλέπει κάποιες αλλοιώσεις στον τράχηλο και κρίνει ότι η θεραπεία με laser είναι επαρκής τότε δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Για να απαντηθούν όμως τα υπόλοιπα ερωτήματά σας πρέπει να γνωρίζουμε αν αναφέρεται σε προ-καρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου (στις οποίες μπορεί να αναφέρεται για περιγραφικούς λόγους ως θηλώματα) ή σε οξυτενή κονδυλώματα.
Εάν πρόκειται για τις πρώτες τότε δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το σύζυγο ούτε και για εσάς σε περίπτωση στοματικού έρωτα. Αν όμως πρόκειται για κονδυλώματα τότε μπορεί να τα παρουσιάσει και ο σύζυγος και τότε και εσείς στο λάρυγγα εάν μολυνθείτε. Συνεπώς χρειάζεται διευκρίνηση από το γιατρό σας για το τι ακριβώς μιλάμε. Θα σας συμβούλευα να τον ρωτήσετε ακριβώς τις ίδιες ερωτήσεις που ρωτάτε εδώ για να έχετε μια ξεκάθαρη απάντηση.

Miss sunshine
26-12-13, 22:12
Καλησπέρα γιατρέ και πάλι.Στη σαλπιγγογραφία που έκανα βρέθηκε ότι έχω μήτρα σε σχήμα Τ.Τί είναι αυτό ακριβώς θα ήθελα να μάθω αν δηλαδή προκαλεί υπογονιμότητα και αποβολές.Ο γιατρός μου το ερμήνευσε ως δίκερω μήτρα ,είδε μάλιστα διάφραγμα στον υπέρηχο και συνέστησε υστεροσκόπηση.
Με το σύζυγο κάνουμε άκαρπες προσπάθειες για μωρό εδώ και 2 χρόνια κι έχω ιστορικό παλίνδρομης κύησης και απόξεσης πριν από 8 χρόνια.
Ποιά η δική σας γνώμη?Σας ευχαριστώ.

DINAGIANNHS
27-12-13, 00:01
καλησπέρα γιατρέ
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί .μετά απο 2 παλλυδρόμες κυήσεις μια βιοχημική και μια γέννα με καισαρική που δεν κατέληξε σωστά(ήταν πολύ μικρό το μωράκι έζησε 5 ημέρες και απεβίωσε) έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου προσπάθειες για μωρό. Έχω θυροειδή και παίρνω φάρμακο και για το ζάχαρο.Έχω προδιάθεση για ζάχαρο και για μην κάνω ινσουλίνη στην εγκυμοσύνη.Έχω και πολι/κές ωθήκες και δεν έχω και σταθερό κύκλο.Στην τελευταία περίοδο είχα καθυστέρηση 45 ημέρες και όταν είχα περίοδο ήρθα σε επαφή με τον σύζ.(την 4 μέρα)τόσο μου διαρκεί άλλωστε.Την 7 μέρα της περιόδου όταν σκουπιζόμουν είχα ροζ στο χαρτί. Στο εσώρουχο μου όμως όχι.Είδα στο internet ότι μπορεί να είναι και η τοποθέτηση το γον. ωαρίου στην μήτρα.Μετά απο εβδομάδες έκανα ενα τεστ εγκυμ. και βγήκε αρνητικό έκανα και δεύτερο την 3 εβδομάδα και είναι και αυτό αρνητικό.Τα τεστ τα έκανα χωρίς βέβαια να έχω καθυστέρηση.Τι πρέπει να κάνω.Και αν έπραξα και σωστά?Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
29-12-13, 01:26
Καλησπέρα γιατρέ και πάλι.Στη σαλπιγγογραφία που έκανα βρέθηκε ότι έχω μήτρα σε σχήμα Τ.Τί είναι αυτό ακριβώς θα ήθελα να μάθω αν δηλαδή προκαλεί υπογονιμότητα και αποβολές.Ο γιατρός μου το ερμήνευσε ως δίκερω μήτρα ,είδε μάλιστα διάφραγμα στον υπέρηχο και συνέστησε υστεροσκόπηση.
Με το σύζυγο κάνουμε άκαρπες προσπάθειες για μωρό εδώ και 2 χρόνια κι έχω ιστορικό παλίνδρομης κύησης και απόξεσης πριν από 8 χρόνια.
Ποιά η δική σας γνώμη?Σας ευχαριστώ.


Καλησπέρα,

Οι ανατομικές παραλλαγές της μήτρας που ταιριάζουν με την περιγραφή σας έχουν αρκετές διαβαθμίσεις που κυμαίνονται από την ύπαρξη διαφράγματος (που μπορεί να αφαιρεθεί υστεροσκοπικά) ως την παρουσία δύο χωριστών κοιλοτήτων της μήτρας (δίκερη μήτρα - που δεν διορθώνεται χειρουργικά). Η παρουσία διαφράγματος πράγματι μπορεί να προδιαθέσει σε αποβολές και αν είναι δυνατό να αφαιρεθεί υστεροσκοπικά αυτό θα ήταν επιθυμητό. Η δίκερη μήτρα δεν προδιαθέτει τόσο σε αποβολές όσο σε επιπλοκές αργότερα στην εγκυμοσύνη. Θεωρώ ότι θα πρέπει να διευκρινίσετε με το γιατρό σας περί τίνος ακριβώς πρόκειται και αν η υστεροσκόπηση θα είναι μόνο διαγνωστική ή και επεμβατική.

Γιώργος Μιχαλόπουλος
29-12-13, 01:30
καλησπέρα γιατρέ
Θα ήθελα την γνώμη σας για κάτι που με απασχολεί .μετά απο 2 παλλυδρόμες κυήσεις μια βιοχημική και μια γέννα με καισαρική που δεν κατέληξε σωστά(ήταν πολύ μικρό το μωράκι έζησε 5 ημέρες και απεβίωσε) έχουμε ξεκινήσει με τον άντρα μου προσπάθειες για μωρό. Έχω θυροειδή και παίρνω φάρμακο και για το ζάχαρο.Έχω προδιάθεση για ζάχαρο και για μην κάνω ινσουλίνη στην εγκυμοσύνη.Έχω και πολι/κές ωθήκες και δεν έχω και σταθερό κύκλο.Στην τελευταία περίοδο είχα καθυστέρηση 45 ημέρες και όταν είχα περίοδο ήρθα σε επαφή με τον σύζ.(την 4 μέρα)τόσο μου διαρκεί άλλωστε.Την 7 μέρα της περιόδου όταν σκουπιζόμουν είχα ροζ στο χαρτί. Στο εσώρουχο μου όμως όχι.Είδα στο internet ότι μπορεί να είναι και η τοποθέτηση το γον. ωαρίου στην μήτρα.Μετά απο εβδομάδες έκανα ενα τεστ εγκυμ. και βγήκε αρνητικό έκανα και δεύτερο την 3 εβδομάδα και είναι και αυτό αρνητικό.Τα τεστ τα έκανα χωρίς βέβαια να έχω καθυστέρηση.Τι πρέπει να κάνω.Και αν έπραξα και σωστά?Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.


Καλησπέρα,

Αν κατάλαβα καλά είχατε κύκλο 45 ημερών και κανονικής διάρκειας περίοδο, 4 ημερών. Την 7η μέρα (3 μέρες μετά το τέλος της περιόδου) είχατε ροζ υγρά και στη συνέχεια δύο αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης.

Εάν τα λέω σωστά τότε θεωρώ ότι απλώς δεν είστε έγκυος και ο κύκλος συνεχίζει κανονικά. Δεν βλέπω κάτι σε αυτά που γράφετε που να θέτει την υποψία εγκυμοσύνης οπότε απλά συνεχίστε τις προσπάθειες, ίσως και υπό την καθοδήγηση του γιατρού σας.

alexioa
29-12-13, 10:05
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Θα συμφωνήσω πως δεν πρέπει να ανησυχείτε. Το μόνο που δείχνει το τεστ Παπ σας είναι μια ήπια φλεγμονή του τραχήλου (τραχηλίτιδα) η οποία είναι μάλλον κοινό εύρημα. Θα μπορούσατε πάντως να κάνετε μια καλλιέργεια κολπικού/τραχηλικού υγρού για να δείτε αν χρειάζεται να πάρετε κάποια αντιβίωση.

Χρονια πολλα γιατρε και σας ευχαριστω για την απαντηση σας!Αν μπορουσατε να μου απαντουσατε σε κατι αλλο απειδη ο αντρας μου ειναι ο μονος που εχω παει μαζι του και το ιδιο και αυτος καποτε ειχα διαβασει πως οι πιθανοτητες να εχω ενα παθολογικο τεστ παπ ειναι ελαχιστες και δεν χρειαζετε να κανω καθε χρονο ισχυει?Και υπαρχει περιπτωση αυτο που μου βρηκε ''φλεγμονη'' οπως ειπατε και εσεις να ειναι απο την σαλπιγγογραφια και αν οχι απο τι μπορει να συνεβει?Απλα αγχωθηκα λιγο γιατι απο αυτον τον κυκλο που θα ερθει θα ξεκινησω σερπαφαρ μηπως και κανω ωορια και απο τις 2 ωοθηκε.