PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι - επιδότηση ΕΣΠΑ - βρεφονηπιακοί σταθμοί


katerina2
28-04-13, 18:19
Επειδή τον τελευταίο καιρό διαβάζω -κυρίως μέσα στο φόρουμ- ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το πρόγραμμα "εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, σκέφτομαι ότι κάτι πρέπει να κάνουμε οι μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι ώστε να μην εξαιρεθούμε πάλι από τη δυνατότητα επιδότησης των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών μας.
Προσωπικά έχω στείλει σχετικά αιτήματα στην ΕΕΤΑΑ και στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας.
Όποια μαμά ενδιαφέρεται ας στείλει και αυτή κάτι σχετικό, ώστε να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι ο αποκλεισμός αυτός αποτελεί αδικία και ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να τον άρουν. Τι λέτε;

katerina2
30-04-13, 08:29
Τις προηγούμενες χρονιές οι μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι παραπονιόμαστε για τον αποκλεισμό μας από το ΕΣΠΑ. Μας ενδιαφέρει να προσπαθήσουμε να ανατραπεί αυτό ή όχι;

sofiamk
30-04-13, 09:25
Αν θέλεις στείλε μου το mail που τους έστειλες να το προωθήσω κι εγώ.

newbie G
30-04-13, 09:55
Στείλε μου κι εμένα, αν θέλεις. Καλύτερα πάντως να στέλνουμε όλες το ίδιο κείμενο, θα φανεί πιο συντονισμένη η προσπάθεια.

Clelia
30-04-13, 10:44
Κ εγώ συμφωνώ να γίνει συντονισμένη η προσπάθεια.
Θέλεις να παραθέσεις εδώ το κείμενο, να το πάρει κάθε ενδιαφερόμενη, να το υπογράψει κ να το στείλει?
Πώς το έστειλες? Μέσω φαξ, e-mail ή ταχυδρομικά?
Πες μας να κάνουμε το ίδιο

miriki
30-04-13, 11:34
Κατερίνα κι εγώ μέσα είμαι....Στείλτο μου κι εμένα

andigo
30-04-13, 14:20
Καλησπέρα. Πριν από 2 χρόνια ηθελα να στείλω και τα 2 σε παιδικό. Όμως από τη μία με απέκλειε το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ και από την άλλη ο δήμος μου έδινε όλες μα όλες τις θέσεις των παιδικών στο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην υπάχει άλλη λύση από τον ιδιωτικό σταθμό. Έκανα λοιπόν καταγγελία στο συνήγορο του πολίτη (κατά της ΕΕΤΑΑ και του Δήμου) και μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι προς την ΕΕΤΑΑ γιατί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αφορά χρηματοδότηση της ευρωπαϊκης ένωσης (που φαντάζομαι ότι αυτοί ορίζουν τα κριτήρια). Πρέπει όμως να ενόχλησε ο "συνήγορος" το Δήμο μου γιατί την τρέχουσα χρονιά φρόντισε και κράτησε κάποιες θέσεις εκτος ΕΣΠΑ και έτσι μπήκε η μικρή. Πάντως αν γίνει κάποια κίνηση με ενδιαφέρει και εμένα.

mirtoula4
30-04-13, 17:11
και γω μέσα...ενημερώστε με και μένα να στείλω ό,τι στείλατε κ σεις....

μινουλα
30-04-13, 17:29
και γω μεσα ειμαι.

kourkoumpini
30-04-13, 17:55
και εγω μεσα.

δωσε μερικες πληροφοριες οσον αφορα οχι μονο το κειμενο αποστολης αλλα και διεθυνσεις κτλ.

εξαλλου το εισοδημα που ειχαν περυσι ως οριο εμεις στην οικογενεια οχι μονο σδεν το φταναμε, αλλα ειχαμε πολυ πολυ λιγοτερα και δεν ειχαμε δικαιωα να κανουμε καν χαρτια.

katerina2
30-04-13, 18:09
Στην ΕΕΤΑΑ έστειλα το παρακάτω με μέιλ (info@eetaa.gr) και με φαξ (210-5214666). Δεν είχα καμιά απόκριση από την παρασκευή που το έστειλα.

Κύριοι,
Τα προηγούμενα χρόνια επιδοτήθηκαν μητέρες για τη φροντίδα των βρεφών και νηπίων τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς σταθμούς με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών μαθαίνω ότι το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί πιθανότατα και για το επόμενο σχολικό έτος.
Στο πρόγραμμα αυτό μέχρι σήμερα δε μπορούσαμε να ενταχθούμε οι μητέρες που εργαζόμαστε ως δημόσιες υπάλληλοι. Θα ήθελα να με ενημερώσετε από ποιον φορέα επιλέχθηκε να ισχύει αυτή η προϋπόθεση και με ποια επιχειρήματα στοιχειοθετήθηκε αυτή η επιλογή. Πιστεύετε δηλαδή ότι οι μητέρες δημόσιες υπάλληλοι (ειδικά στις μέρες μας που οι συνθήκες εργασίας μας έχουν γίνει πολύ σκληρές) δεν έχουμε την ανάγκη να «εναρμονίσουμε την οικογενειακή με την επαγγελματική μας ζωή»;
Αναμένω με πολύ ενδιαφέρον την απάντησή σας και παρακαλώ στο μεταξύ να με ενημερώσετε είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το παρόν αίτημά μου.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι καλό Πάσχα.

katerina2
30-04-13, 18:19
Στη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων έστειλα το παρακάτω την κυριακή με μέιλ στη Γενική Γραμματέα (gengrammateas@mou.gr) και με κοινοποίηση στη διεύθυνση που δίνουν για επικοινωνία γενικά (eysekt@mou.gr) και στην Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας (spapoulia@mou.gr). Με πήραν σήμερα τηλ και μου έδωσαν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής μου και μου είπαν ότι θα απαντηθεί από την Ειδική Μονάδα Αξιολόγησης Παρεμβάσεων Ανθρώπινων Πόρων, οπότε ίσως θα ήταν σκόπιμο να στείλετε και απευθείας εκεί.

Κυρία Γενικέ Γραμματέα,
στέλνω αυτή την επιστολή με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες διαβάζω σε δημοσιεύματα ότι το πρόγραμμα για την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" από το οποίο οφελούνται εργαζόμενες και άνεργες μητέρες με την επιδότηση των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014).
Είμαι δημόσιος υπάλληλος, μητέρα 2 παιδιών. Θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο αποκλείονται από το πρόγραμμα αυτό οι μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι και ποιος φορέας έκρινε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουμε την ανάγκη ένταξης σε αυτό το πρόγραμμα. Οι μισθοί μας είναι πλέον πολύ χαμηλοί και τα ωράριά μας αυστηρότατα. Αναρρωτιέμαι λοιπόν ποια επιχειρήματα οδήγησαν στην εξαίρεσή μας από τη δυνατότητα να επωφεληθούμε της επιδότησης του προγράμματος "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής".
Αναμένοντας απάντηση στο παρόν αίτημά μου, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι καλό Πάσχα.
Με τιμή,
.........
Υ.Γ. Παρακαλώ το γραφείο σας να με ενημερώσει για τον αριθμό πρωτοκόλλου που έλαβε το παρόν αίτημά μου.

katerina2
30-04-13, 18:20
Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέιλ αμέλησα να ρωτήσω πώς σκοπεύουν να άρουν αυτό τον αποκλεισμό από εδώ και στο εξής.

katerina2
30-04-13, 18:34
Κορίτσια, με αφορμή την "κινητοποίησή" μας εδώ μέσα, ενημέρωσα σήμερα και πολλές προσωπικές φίλες μαμάδες δημόσιες υπαλλήλους, ώστε να κάνουν παρόμοιες κινήσεις αν ενδιαφέρονται. Ενημερώστε κι εσείς τις δικές σας.
Μακάρι κάτι να πετύχουμε. Άλλωστε πέρυσι ο λόγος που ξεχείλωσε το πρόγραμμα ως προς τον αριθμό των δικαιούχων (αλλά μειώθηκαν οι επιδοτήσεις ανά άτομο) ήταν το γεγονός ότι πολλές μητέρες διαμαρτυρήθηκαν. Ας μην πέσουμε λοιπόν κι εμείς αμαχητί.

katerina2
01-05-13, 23:57
Εστειλε καμια τιποτα?

Clelia
02-05-13, 12:55
Καλό Μήνα!

Μόλις έστειλα κ τα 2 e-mails.

Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις!!

Ευχαριστούμε Κατερίνα!!

mirtoula4
02-05-13, 17:52
έστειλα και τα δυο μειλ, για να δούμε....

efi75
02-05-13, 19:42
μπραβο για την πρωτοβουλια!!!
θα τα στειλω και γω τα mail- στο στομαχι μου καθεται αυτη η αδικια εδω και τοσα χρονια, εχω μια απορια μονο... την κοινοποιηση πως την κανεις;

μαλλον ειμαι λιγο ασχετη

efi75
03-05-13, 12:14
τα εστειλα κι εγω!!!
μακαρι να βγει κατι... μεχρι φετος καταπιναμε την αδικια γιατι ειμασταν καλυτερα σε σχεση με τις ιδιωτικες υπαλληλους μαμαδες... Τωρα εγω παιρνω τα λιγοτερα απο τις φιλες μου και πληρωνω στον παιδικο ενω αυτες τα στελνουν τζαμπα...

Προτεινω οσες εχουμε παιδακια που ειναι ηδη σε παιδικους σταθμους, να ενημερωσουμε κι εκει οσες μαμαδες δημοσιους υπαλληλους μπορουμε!!! Τι λετε;

Καλη μας επιτυχια!!!

newbie G
03-05-13, 14:58
Mόλις έστειλα κι εγώ.

katerina2
03-05-13, 16:53
Μπράβο, συναδέλφισσες! Για να δούμε...

newbie G
03-05-13, 18:26
Nα πω την αλήθεια, εγώ φέτος δεν ενδιαφέρομαι για παιδικό, θα τον κρατάει η μαμά μου, αλλά έστειλα επειδή πρέπει επιτέλους να γίνει μια αρχή. Δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε μόνον όσες το έχουμε ανάγκη. Ας αλληλοϋποστηριχτούμε, καλό μας κάνει.

Amarilis81
03-05-13, 22:22
Κατερίνα μπράβο γι'αυτή σου την κίνηση. Πλέον όπως έχουν καταλήξει τα πράγματα στο δημόσιο τομέα, επιβάλλεται να ενταχθούμε και μεις στα προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα στείλω και γω το κείμενο που έστειλες!Απλά αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλό να το έστελνα τώρα ή μετά τη 2η μέρα του Πάσχα;
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους!

katerina2
04-05-13, 00:20
Nα πω την αλήθεια, εγώ φέτος δεν ενδιαφέρομαι για παιδικό, θα τον κρατάει η μαμά μου, αλλά έστειλα επειδή πρέπει επιτέλους να γίνει μια αρχή. Δεν χρειάζεται να κινητοποιηθούμε μόνον όσες το έχουμε ανάγκη. Ας αλληλοϋποστηριχτούμε, καλό μας κάνει.

Κι εμάς το οικογενειακό μας εισόδημα θα μας απέκλειε και πέρυσι και φέτος - παρότι βαίνει μειούμενο, όμως αυτό δε μπορεί μα με κάνει να μην αγανακτώ.

mousoudi
04-05-13, 10:57
Έστειλα μόλις κι εγώ! Αναρρωτιέμαι αν θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν με επιχειρήματα και αν προτίθενται να κάνουν κάτι γι΄αυτό....
Καλή Ανάσταση σε όλες!!!

sofiamk
04-05-13, 18:33
Κορίτσια τα έστειλα τα mail και εγώ...
Καλή Ανάσταση, υγεία και ευτυχία στις οικογένειες μας...
Και καλή τύχη με το ΕΣΠΑ (!!!)

Clelia
08-05-13, 14:46
Χριστός Ανέστη! Να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας!!

Μόλις με πήραν τηλ. από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, με ενημέρωσαν για τον αριθμό πρωτοκόλλου κ μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν από την Ειδική Υπηρεσία ΕΠΑΝΑΔ.

Άντε να δούμε!

katerina2
09-05-13, 09:59
Χριστός Ανέστη! Να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας!!

Μόλις με πήραν τηλ. από την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, με ενημέρωσαν για τον αριθμό πρωτοκόλλου κ μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν από την Ειδική Υπηρεσία ΕΠΑΝΑΔ.

Άντε να δούμε!

Ωραία, έχουμε ήδη δύο πρωτοκολλημένα έγγραφα. Φαντάζομαι ότι θα πάρουμε όλες μία απάντηση "καρμπόν", αλλά για να δούμε τι θα μας απαντήσουν.....

mirtoula4
09-05-13, 17:06
και μενα μου στειλαν πρωτόκολλο με μειλ

newbie G
09-05-13, 19:13
Ωραία, έχουμε ήδη δύο πρωτοκολλημένα έγγραφα. Φαντάζομαι ότι θα πάρουμε όλες μία απάντηση "καρμπόν", αλλά για να δούμε τι θα μας απαντήσουν.....

Η απάντηση στο ερώτημα σας θα γίνει από την "Ειδική Υπηρεσία Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού". Τηλέφωνο: 210- 5201200

Δηλαδή θα πρέπει να τηλεφωνήσω για να μου απαντήσουν; :?

katerina2
09-05-13, 22:03
[I]
Δηλαδή θα πρέπει να τηλεφωνήσω για να μου απαντήσουν; :?

Δε νομίζω.

sofiamk
09-05-13, 23:44
Η απάντηση στο ερώτημα σας θα γίνει από την "Ειδική Υπηρεσία Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού". Τηλέφωνο: 210- 5201200

Δηλαδή θα πρέπει να τηλεφωνήσω για να μου απαντήσουν; :?

Ακριβώς την ίδια απάντηση και σε μένα. Μέιλ με τον αρ. πρωτοκόλλου και θα σας απαντήσουμε.... Ας περάσουν 2-3 μέρες και θα τους πάρω...

sofiamk
13-05-13, 00:19
Έχουν πάρει καμία μας;;;;
Ή περιμένουν αυτή την εβδομάδα;;;

katerina2
13-05-13, 13:44
Λοιπόν, έχω νεότερα από την ΕΕΤΑΑ. Πήρα σήμερα τηλ και έψαξα την τύχη της αίτησής μου. Ε, δεν την έχει κανείς στα χέρια του αυτή τη στιγμή, ούτε και έχει πρωτοκολληθεί. Και την έχω στείλει (φαξ και μέιλ) από τις 26 απριλίου...... Την ξαναέστειλα σε άλλο μέιλ (enarmonisi@eetaa.gr) που μου πρότειναν για να την πρωτοκολλήσουν. Στο μεταξύ όμως μίλησα με την υπεύθυνη του προγράμματος (κα. Μπαλωτή) η οποία μου είπε ότι δε μπορεί να μας απαντήσει η ΕΕΤΑΑ στα ερωτήματά μας, γιατί οι οδηγίες τους δίνονται από τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών. Της είπα ότι στο Εργασίας έχω στείλει ήδη εγγραφο και μου είπε να επικοινωνήσω και με το Εσωτερικών, με τη Δ/νση Ανρώπινου Δυναμικού, γιατί εκεί αποφασίστηκε να εξαιρεθούμε οι δημόσιες υπάλληλοι (με βάση -λέει- το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα). Όμως εγώ στο site του Υπουργείου Εσωτερικών δε βρίσκω τέτοια Διεύθυνση. Έχετε καμιά ιδέα;

ekavi_
13-05-13, 13:56
Λοιπόν, έχω νεότερα από την ΕΕΤΑΑ. Πήρα σήμερα τηλ και έψαξα την τύχη της αίτησής μου. Ε, δεν την έχει κανείς στα χέρια του αυτή τη στιγμή, ούτε και έχει πρωτοκολληθεί. Και την έχω στείλει (φαξ και μέιλ) από τις 26 απριλίου...... Την ξαναέστειλα σε άλλο μέιλ (enarmonisi@eetaa.gr) που μου πρότειναν για να την πρωτοκολλήσουν. Στο μεταξύ όμως μίλησα με την υπεύθυνη του προγράμματος (κα. Μπαλωτή) η οποία μου είπε ότι δε μπορεί να μας απαντήσει η ΕΕΤΑΑ στα ερωτήματά μας, γιατί οι οδηγίες τους δίνονται από τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών. Της είπα ότι στο Εργασίας έχω στείλει ήδη εγγραφο και μου είπε να επικοινωνήσω και με το Εσωτερικών, με τη Δ/νση Ανρώπινου Δυναμικού, γιατί εκεί αποφασίστηκε να εξαιρεθούμε οι δημόσιες υπάλληλοι (με βάση -λέει- το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα). Όμως εγώ στο site του Υπουργείου Εσωτερικών δε βρίσκω τέτοια Διεύθυνση. Έχετε καμιά ιδέα;

Δες εδώ:
http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20130419_organogramma_ydmed.jpg
Αναφέρεται ως γενική δ/νση κατάστασης προσωπικού/ Δ/νση Διοικησης Ανθρ.Δυναμικού

katerina2
13-05-13, 14:41
Δες εδώ:
http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20130419_organogramma_ydmed.jpg
Αναφέρεται ως γενική δ/νση κατάστασης προσωπικού/ Δ/νση Διοικησης Ανθρ.Δυναμικού

Σε ευχαριστώ. Πήρα τηλ εκεί, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα τους μιλάω.
Ξαναπήρα στην κα Μπαλωτή στην ΕΕΤΑΑ και μου είπε ότι δε θυμάται ακριβώς για ποια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται και ότι μπορεί να είναι του Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης μου είπε ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω (και το έχουν κάνει από πέρυσι πολλές άλλες μητέρες) είναι σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη. Αλλά η απάντηση ούτως ή άλλως είναι ότι το πρόγραμμα "εναρμόνιση....." αποτελεί πρόγραμμα ενός άξονα του ΕΣΠΑ που αφορά την απασχόληση και ότι ο άξονας αυτός δεν περιλαμβάνει το προσωπικό που ανήκει στο δημόσιο τομέα. Δεν έχει όμως λύση να μου προτείνει επί της ουσίας.
Έστειλα λοιπόν και αναφορά στο Συνήγορο, να δω τι θα μου απαντήσουν.

ekavi_
13-05-13, 14:58
Σε ευχαριστώ. Πήρα τηλ εκεί, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα τους μιλάω.
Ξαναπήρα στην κα Μπαλωτή στην ΕΕΤΑΑ και μου είπε ότι δε θυμάται ακριβώς για ποια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται και ότι μπορεί να είναι του Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης μου είπε ότι το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω (και το έχουν κάνει από πέρυσι πολλές άλλες μητέρες) είναι σχετική αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη. Αλλά η απάντηση ούτως ή άλλως είναι ότι το πρόγραμμα "εναρμόνιση....." αποτελεί πρόγραμμα ενός άξονα του ΕΣΠΑ που αφορά την απασχόληση και ότι ο άξονας αυτός δεν περιλαμβάνει το προσωπικό που ανήκει στο δημόσιο τομέα. Δεν έχει όμως λύση να μου προτείνει επί της ουσίας.
Έστειλα λοιπόν και αναφορά στο Συνήγορο, να δω τι θα μου απαντήσουν.

Φαντάζομαι μόνο από τον Συνήγορο μπορεί να βρεθεί άκρη, αλλά και πάλι είναι κάτι που θα πάρει χρόνο.

sungirl
13-05-13, 16:20
Καλησπέρα κορίτσια,

επειδή κι εγώ φέτος πρώτη φορά θα κάνω χαρτιά για το ΕΣΠΑ ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Εγώ εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα όμως ο άντρας μου είναι στο δημόσιο (στρατιωτικός). Θέλω να στείλω τη μεγάλη μου (3 ετών) στον στρατιωτικό παιδικό σταθμό (αν την πάρουν) και τη μικρή μου (15 μηνών) μέσω ΕΣΠΑ αν μπορέσω (στον στρατιωτικό πέρνουν μόνο από 2,5 ετών και άνω) γιατί εντός 2 μηνών θα είμαι τρίτεκνη όλα να πάνε καλά :p.

Μήπως δεν μπορώ να κάνω χαρτιά για ΕΣΠΑ λόγω του ότι ο άντρας μου είναι στο δημόσιο και τα παιδιά είναι γραμμένα πάνω του? Γνωρίζει κάποια κοπέλα?

anthipap
23-05-13, 15:08
Μήπως θα ήταν καλό να στείλουμε κάποιο μήνυμα και στα ΜΜΕ(σε δημοσιογράφους) προκειμένου να βοηθήσουν;

katerina2
23-05-13, 18:30
Μήπως θα ήταν καλό να στείλουμε κάποιο μήνυμα και στα ΜΜΕ(σε δημοσιογράφους) προκειμένου να βοηθήσουν;

Αν και είναι ασόβαρο, κατά τη γνώμη μου, να πρέπει να επέμβουν τα ΜΜΕ για να γίνει κάτι, μου φαίνεται καλή ιδέα.
Προσωπικά υπέβαλα τα ερωτήματά μου σήμερα και στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μιας και διάβασα ότι τις τελευταίες ημέρες κάνει προσπάθειες για τη συνέχιση του Προγράμματος και την επόμενη χρονιά (προφανώς για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς).
Από κανέναν μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Δεν ξέρω πώς θα έπρεπε να το "πιέσουμε" το θέμα......

newbie G
27-05-13, 13:41
Μήπως θα ήταν καλό να στείλουμε κάποιο μήνυμα και στα ΜΜΕ(σε δημοσιογράφους) προκειμένου να βοηθήσουν;

Πριν κάνα χρόνο περίπου, προωθήσαμε μέσω ΕΤ3 το φιάσκο με τις συμβάσεις κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Επίσης είχαμε στείλει επιστολές διαμαρτυρίας στον ΑΝΤ1, δεν λάβαμε καν απάντηση. Τώρα, αν κάποια έχει περισσότερες "άκρες" και καλύτερες ιδέες, ας μας πει.

lena-aggelos
27-05-13, 16:33
μπραβο κοριτσια.αν μπορω να κανω κι εγω κατι,ενημερωστε.

lena-aggelos
28-05-13, 16:18
βρηκα κατι!φαινεται πως καποιοι μας ακουσανε!!
Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

"Επιβάλλεται η άρση του «εργασιακού ρατσισμού» εις βάρος των μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο και η άμεση ένταξή τους στα προγράμματα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ"

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με το οποίο οι μητέρες που θα πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιδότηση για την φιλοξενία των παιδιών τους σε επιλεγμένους, δημοτικούς και ιδιωτικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από τα προγράμματα των προηγούμενων ετών εξαιρούνταν οι μητέρες τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού), αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες, με πολύ χαμηλό εισόδημα.
...Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους από τους παιδικούς σταθμούς. Η διάθεση των θέσεων πραγματοποιείται προς τις γυναίκες ωφελούμενες με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Στο πνεύμα αυτό του προγράμματος δεν εντάσσεται ο αποκλεισμός εργαζόμενων στο Δημόσιο, οι οποίες απασχολούνται με πλήρες ωράριο και έχουν υποστεί συρρίκνωση του εισοδήματός τους έως και 60% τα τελευταία 3 χρόνια, λόγω των ανελέητων μνημονιακών πολιτικών.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, ιδίως μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και προγενέστερα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα παιδικού σταθμού, ούτε έχουν δημιουργηθεί παιδικοί σταθμοί ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, οι οποίες και μπορούν να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα. Οποιοσδήποτε άλλος αποκλεισμός εργαζομένων πλήττει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και αντίκειται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Ισότητας των Πολιτών.
Επειδή, είναι απαραίτητη για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς λόγους η ένταξη των μητέρων δημοσίων υπαλλήλων στα προγράμματα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ.
Επειδή, η Πολιτεία, δια της Κυβέρνησης, δεν πρέπει να επιβάλλει «εργασιακό ρατσισμό» και ανθρωποφαγία μεταξύ εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ και οι μητέρες εργαζόμενες του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, καθώς και οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α.;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Βαλαβάνη Νάντια

Κατριβάνου Βασιλική

Μπόλαρη Μαρία

yasemi
28-05-13, 23:24
κοριτσια οργανωθειτε μεσω facebook ετσι οργανωθηκαμε περσυ εμεις ,,,και τρεχαμε,,,


οσο για το συριζα τα ιδια ειχανε κανει επικαιρη ερωτηση περσυ για τις μειωμενες θεσεις κλπ και για το φιασκο που ειχε γινει και φωναζαμε και αλλα κοματα επισης αλλα δε τους ακουσαν,,,,πρεπει να οργανωθειτε μαζικα,,,

yasemi
29-05-13, 00:26
emis etsi to kaname persi


https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/ (https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/)

an thelete bite na pite ti organonete na sas stiriksoume kai oles oi ipoloipes miteres i telospanton oses boroune

katerina2
29-05-13, 09:41
emis etsi to kaname persi


https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/ (https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/)

an thelete bite na pite ti organonete na sas stiriksoume kai oles oi ipoloipes miteres i telospanton oses boroune


Εγώ πάντως facebook δεν έχω. Αλλά μακάρι να γίνει και από εκεί κάποια κίνηση.

katerina2
29-05-13, 10:27
[QUOTE=lena-aggelos;2563004]βρηκα κατι!φαινεται πως καποιοι μας ακουσανε!!
Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

"Επιβάλλεται η άρση του «εργασιακού ρατσισμού» εις βάρος των μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο και η άμεση ένταξή τους στα προγράμματα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ"

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με το οποίο οι μητέρες που θα πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιδότηση για την φιλοξενία των παιδιών τους σε επιλεγμένους, δημοτικούς και ιδιωτικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από τα προγράμματα των προηγούμενων ετών εξαιρούνταν οι μητέρες τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού), αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες, με πολύ χαμηλό εισόδημα.
...


[LIST]
[B]Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των τέκνων τους από τους παιδικούς σταθμούς. Η διάθεση των θέσεων πραγματοποιείται προς τις γυναίκες ωφελούμενες με στόχο την ουσιαστική διευκόλυνσή τους, προκειμένου να εναρμονίζουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Στο πνεύμα αυτό του προγράμματος δεν εντάσσεται ο αποκλεισμός εργαζόμενων στο Δημόσιο, οι οποίες απασχολούνται με πλήρες ωράριο και έχουν υποστεί συρρίκνωση του εισοδήματός τους έως και 60% τα τελευταία 3 χρόνια, λόγω των ανελέητων μνημονιακών πολιτικών.
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, ιδίως μετά την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και προγενέστερα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα παιδικού σταθμού, ούτε έχουν δημιουργηθεί παιδικοί σταθμοί ειδικά για τους δημοσίους υπαλλήλους, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, οι οποίες και μπορούν να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα. Οποιοσδήποτε άλλος αποκλεισμός εργαζομένων πλήττει θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και αντίκειται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Ισότητας των Πολιτών.
Επειδή, είναι απαραίτητη για κοινωνικούς και ανθρωπιστικούς λόγους η ένταξη των μητέρων δημοσίων υπαλλήλων στα προγράμματα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ.
Επειδή, η Πολιτεία, δια της Κυβέρνησης, δεν πρέπει να επιβάλλει «εργασιακό ρατσισμό» και ανθρωποφαγία μεταξύ εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα παιδικών σταθμών του ΕΣΠΑ και οι μητέρες εργαζόμενες του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, καθώς και οι υπάλληλοι των Ο.Τ.Α.;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Βαλαβάνη Νάντια

Κατριβάνου Βασιλική

Μπόλαρη Μαρία
Ξέρουμε από ποιον ενημερώθηκαν; Μπράβο τους!

oikia
29-05-13, 13:40
Αδικια αγαπητη φιλη ειναι οτι η γυναικα μου που εχει ταμειο OAEE και εργαζεται τουλαχιστον 14 ωρες την ημερα, δεν εχει καμια απο τις παρακατω παροχες, οι οποιες παρεπιπτοντως πληρωνονται απο ολους τους ελληνες φορολογουμενους.
"Αδειες μητρότητας

1. Στις υπαλλήλους οι οποίες κυοφορούν χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν και τρεις (3) μήνες μετά τον τοκετό. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντα γιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.
2. Όταν ο τοκετός πραγματοποιείται σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε πιθανολογηθεί αρχικά, η άδεια που είχε χορηγηθεί παρατείνεται μέχρι την πραγματική ημερομηνία του τοκετού, χωρίς αυτή η παράταση να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση του χρόνου της άδειας που χορηγείται μετά τον τοκετό. Όταν ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί, το υπόλοιπο της άδειας χορηγείται μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλιστεί συνολικός χρόνος πέντε (5) μηνών.
3. Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
4. Στις υπαλλήλους που υιοθετούν τέκνο χορηγείται άδεια τριών (3) μηνών με πλήρεις αποδοχές εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας, εφόσον το υιοθετημένο τέκνο είναι ηλικίας έως έξι (6) ετών.
5. Επιδόματα λόγω, τοκετού, που καταβλήθηκαν στην υπάλληλο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, εκπίπτουν από τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, εφόσον η ασφάλιση θεμελιώνεται και σε συνεισφορά του νομικού προσώπου.


Αρθρο 53
Διευκολύνσεις υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις

1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών.
2. Στις μητέρες υπαλλήλους ο χρόνος εργασίας μειώνεται κατά δύο (2) ώρες ημερησίως, εφόσον έχουν τέκνα ηλικίας έως δύο (2) ετών, και κατά μία (1) ώρα, εφόσον έχουν τέκνα ηλικίας από δύο (2) έως τεσσάρων (4) ετών. Η μητέρα υπάλληλος δικαιούται εννέα (9) μήνες άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού, εφόσον δεν κάνει χρήση του κατά το προηγούμενο εδάφιο μειωμένου ωραρίου.
3. Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια της παρ.1, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παρ. 2 για το ίδιο διάστημα.
4. Σε περίπτωση διάστασης, διαζυγίου, χηρείας ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια της παρ. 1 δικαιούται ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα.
5. Οι υπηρεσίες υποχρεούνται να διευκολύνουν τους υπαλλήλους που έχουν τέκνα τα οποία παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να επισκέπτονται το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης.
"
Επιφυλασομαι να <<καταθεσω>> και τα υπολοιπα προνομια.

ekavi_
29-05-13, 13:49
Το να παραθέτεις αποσπάσματα του δημοσιουπαλληλικού κώδικα για τις άδειες ανατροφής τέκνου και τις γονικές άδειες, έχει καμία σχέση με τον αποκλεισμό των (χαμηλόμισθων) δημόσιων υπαλλήλων να κάνουν αίτηση (η οποία και μπορεί να απορριφθεί αν δεν πληρούνται τα κριτήρια) για επιδότηση;
Δηλαδή επειδή αδικείται η γυναίκα σου, να αδικηθούν μερικές χιλιάδες ακόμη και να πατσίσουμε;
Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για αυτό, να διεκδικήσουμε και τα δικαιώματα της γυναίκας σου και το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων μητέρων να κάνουν έστω αίτηση για επιδότηση;

newbie G
29-05-13, 13:51
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα :rolleyes:

oikia
29-05-13, 13:59
Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα :rolleyes:

Αν ο γειτονας ταιζει την κατσικα του με δικα του μεσα δεν εχω προβλημα. Εχω προβλημα με το οτι δεν μου φτανουν τα λεφτα να ταισω την δικια μου κατσικα με υποχρεωνουν να ταισω και του γειτονα.

oikia
29-05-13, 14:02
Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για αυτό, να διεκδικήσουμε και τα δικαιώματα της γυναίκας σου και το δικαίωμα όλων των εργαζόμενων μητέρων να κάνουν έστω αίτηση για επιδότηση;
Σ'αυτο θα συμφωνουσα αν συμπεριελαμβανονταν και οι υπολοιπες παροχες που εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι, και ισχυαν τα ιδια για ολες τις εργαζομενες μητερες ανεξαρτητα αν εισαι στον ιδιωτικο ή δημοσιο τομεα.

katerina17
29-05-13, 14:04
Επειδή το θέμα ενδιαφέρει πολλές από εμάς, ας μη δώσουμε σημασία σε κακοπροαίρετα ποστ, γιατί αλλιώς το βλέπω να κλειδώνεται σύντομα...

katerina2
29-05-13, 14:07
Αδικια αγαπητη φιλη ειναι οτι η γυναικα μου που εχει ταμειο OAEE και εργαζεται τουλαχιστον 14 ωρες την ημερα, δεν εχει καμια απο τις παρακατω παροχες, οι οποιες παρεπιπτοντως πληρωνονται απο ολους τους ελληνες φορολογουμενους.
"Αδειες μητρότητας

1. Στις υπαλλήλους οι οποίες κυοφορούν χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν και τρεις (3) μήνες μετά τον τοκετό. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντα γιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.
2. Όταν ο τοκετός πραγματοποιείται σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε πιθανολογηθεί αρχικά, η άδεια που είχε χορηγηθεί παρατείνεται μέχρι την πραγματική ημερομηνία του τοκετού, χωρίς αυτή η παράταση να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση του χρόνου της άδειας που χορηγείται μετά τον τοκετό. Όταν ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί, το υπόλοιπο της άδειας χορηγείται μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλιστεί συνολικός χρόνος πέντε (5) μηνών.
3. Σε κυοφορούσες υπαλλήλους που έχουν ανάγκη ειδικής θεραπείας, μετά την εξάντληση της αναρρωτικής άδειας με αποδοχές, χορηγείται κανονική άδεια κυοφορίας με αποδοχές, μετά από βεβαίωση θεράποντος ιατρού και διευθυντή γυναικολογικής ή μαιευτικής κλινικής ή τμήματος δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος.
4. Στις υπαλλήλους που υιοθετούν τέκνο χορηγείται άδεια τριών (3) μηνών με πλήρεις αποδοχές εντός του πρώτου εξαμήνου μετά την περαίωση της διαδικασίας της υιοθεσίας, εφόσον το υιοθετημένο τέκνο είναι ηλικίας έως έξι (6) ετών.
5. Επιδόματα λόγω, τοκετού, που καταβλήθηκαν στην υπάλληλο νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, εκπίπτουν από τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της άδειας μητρότητας, εφόσον η ασφάλιση θεμελιώνεται και σε συνεισφορά του νομικού προσώπου.


Αρθρο 53
Διευκολύνσεις υπαλλήλων με οικογενειακές υποχρεώσεις

1. Η προβλεπόμενη από την παρ. 2 του άρθρου 51 άδεια χορηγείται υποχρεωτικά, χωρίς γνώμη υπηρεσιακού συμβουλίου, όταν πρόκειται για ανατροφή παιδιού ηλικίας έως και έξι (6) ετών.
2. Στις μητέρες υπαλλήλους ο χρόνος εργασίας μειώνεται κατά δύο (2) ώρες ημερησίως, εφόσον έχουν τέκνα ηλικίας έως δύο (2) ετών, και κατά μία (1) ώρα, εφόσον έχουν τέκνα ηλικίας από δύο (2) έως τεσσάρων (4) ετών. Η μητέρα υπάλληλος δικαιούται εννέα (9) μήνες άδεια με αποδοχές για ανατροφή παιδιού, εφόσον δεν κάνει χρήση του κατά το προηγούμενο εδάφιο μειωμένου ωραρίου.
3. Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια της παρ.1, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παρ. 2 για το ίδιο διάστημα.
4. Σε περίπτωση διάστασης, διαζυγίου, χηρείας ή γέννησης τέκνου χωρίς γάμο των γονέων του, την άδεια της παρ. 1 δικαιούται ο γονέας που ασκεί τη γονική μέριμνα.
5. Οι υπηρεσίες υποχρεούνται να διευκολύνουν τους υπαλλήλους που έχουν τέκνα τα οποία παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να επισκέπτονται το σχολείο των παιδιών τους, με σκοπό την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης.
"
Επιφυλασομαι να <<καταθεσω>> και τα υπολοιπα προνομια.


Είναι θεμιτό ο καθένας να παλεύει για το δικό του δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι όσες είμαστε δημόσιες υπάλληλοι απολαμβάνουμε κάποια προνόμια που οι υπόλοιπες δεν τα απολαμβάνουν. Εσύ πάλεψε, αν θέλεις, για να μας τα καταργήσουν. Θα μας βρεις απέναντι σίγουρα. Είναι απολύτως δική σου επιλογή να καταναλώσεις την ενέργειά σου με στόχο να αφαιρεθούν προνόμια από εμάς, τα οποία με νόμο μας έχουν αποδοθεί.
Εντωμεταξύ, αν διαβάσεις το νόμο καλά, θα διαπιστώσεις ότι το κάτι παραπάνω από τις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που μας παρέχεται είναι 3 μήνες άδειας. Αν όλα εφαρμοστούν νόμιμα, έχουμε απλά 3 μήνες παραπάνω. Συνέχισε όμως την έρευνά σου αν κρίνεις ότι έχει νόημα.
........................................
Εγώ αυτή τη στιγμή παλεύω για την ίση μεταχείρισή μου για την εισαγωγή του παιδιού μου στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και μόνο. Αν με την υλοποίηση του ΕΣΠΑ αποκλείομαι αυτομάτως από ένα ποσοστό των θέσεων του Δήμου, αυτό το θεωρώ άνιση μεταχείριση. Είμαι δημότις, πληρώνω ό,τι πρέπει να πληρώσω ως δημότις και απαιτώ από το Δήμο μου να με αντιμετωπίζει με τους ίδιους όρους που αντιμετωπίζει και τους υπόλοιπους δημότες. Και αυτό απαιτώ να το κάνει για όλους, όχι μόνο για μένα. Άλλωστε, όπως έχω ξαναγράψει, και να μας επιτρέψουν να κάνουμε αίτηση με το ΕΣΠΑ, προσωπικά δεν πληρώ τις εισοδηματικές προϋποθέσεις, γιατί ευτυχώς έχω τη μεγάλη τύχη ο σύζυγός μου να είναι ελεύθερος επαγγελματίας (και όχι δημόσιος υπάλληλος) και να δουλεύει πάνω από 14 ώρες την ημέρα και να βγάζει αρκετά περισσότερα χρήματα από εμένα.

ekavi_
29-05-13, 14:17
Σ'αυτο θα συμφωνουσα αν συμπεριελαμβανονταν και οι υπολοιπες παροχες που εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι.

Κοίτα δεν αμφιβάλλω ότι αδικείται η γυναίκα σου, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Αλλά θα ήταν πιο εύκολο όλοι οι "αδικημένοι" σε διάφορους τομείς να διεκδικούμε τα δικαιώματα όλων (και όχι μόνο της κατηγορίας μας) και παράλληλα όπου υπάρχουν προκλητικά προνόμια ναι να καταργηθούν. Αλλά η 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου ή οι γονικές άδειες, δεν βλέπω να είναι κάτι προκλητικό (ιδίως αν λάβεις υπόψη σου ότι σε άλλες ευρωπαικές χώρες η αντίστοιχη άδεια είναι τουλάχιστον 2 χρόνια). Προκλητικό είναι που στον ιδιωτικό τομέα οι αντίστοιχες διευκολύνσεις είναι ακόμα μικρότερες.
Οπότε να ανεβάζουμε τον πήχη, όχι να τον κατεβάζουμε.

katerina2
29-05-13, 14:18
Σ'αυτο θα συμφωνουσα αν συμπεριελαμβανονταν και οι υπολοιπες παροχες που εχουν οι δημοσιοι υπαλληλοι, και ισχυαν τα ιδια για ολες τις εργαζομενες μητερες ανεξαρτητα αν εισαι στον ιδιωτικο ή δημοσιο τομεα.

Πιστεύεις δηλαδή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σου κοστίζουμε προσωπικά; Αυτό γιατί; Γιατί είμαστε πολλοί; Γιατί παίρνουμε μεγάλους μισθούς; Γιατί έχουμε πολλές έξτρα παροχές; Τι από αυτά επιθυμείς να καταργηθεί; Το έχεις ζητήσει "πολιτικά"; Το δήλωσες με την επιλογή που έκανες όταν ψήφισες στις εκλογές;

katerina2
29-05-13, 14:22
Κοίτα δεν αμφιβάλλω ότι αδικείται η γυναίκα σου, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Αλλά θα ήταν πιο εύκολο όλοι οι "αδικημένοι" σε διάφορους τομείς να διεκδικούμε τα δικαιώματα όλων (και όχι μόνο της κατηγορίας μας) και παράλληλα όπου υπάρχουν προκλητικά προνόμια ναι να καταργηθούν. Αλλά η 9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου ή οι γονικές άδειες, δεν βλέπω να είναι κάτι προκλητικό (ιδίως αν λάβεις υπόψη σου ότι σε άλλες ευρωπαικές χώρες η αντίστοιχη άδεια είναι τουλάχιστον 2 χρόνια). Προκλητικό είναι που στον ιδιωτικό τομέα οι αντίστοιχες διευκολύνσεις είναι ακόμα μικρότερες.
Οπότε να ανεβάζουμε τον πήχη, όχι να τον κατεβάζουμε.

Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Πειράζει όμως που δεν έχω το χρόνο να παλέψω για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ομάδων στις οποίες δεν ανήκω; Επιλέγω απλά να μη σαμποτάρω τον αγώνα τους όταν διαπιστώνω ότι είναι δίκαιος, με τα δικά μου κριτήρια βέβαια.

ekavi_
29-05-13, 14:25
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σου. Πειράζει όμως που δεν έχω το χρόνο να παλέψω για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ομάδων στις οποίες δεν ανήκω; Επιλέγω απλά να μη σαμποτάρω τον αγώνα τους όταν διαπιστώνω ότι είναι δίκαιος.

Μπορείς να παλεύεις με την ψήφο σου, με το να μην σαμποτάρεις τον αγώνα τους όπως είπες, με το να μην στρέφεις τους υπόλοιπους εναντίον τους, με το να συμμετέχεις σε μια γενική απεργία κτλ.
Δεν χρειάζεται να παλέψεις με άλλο τρόπο που θα σου σπαταλήσει ενδεχομένως χρόνο.

newbie G
29-05-13, 14:30
Πιστεύεις δηλαδή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σου κοστίζουμε προσωπικά; Αυτό γιατί; Γιατί είμαστε πολλοί; Γιατί παίρνουμε μεγάλους μισθούς; Γιατί έχουμε πολλές έξτρα παροχές; Τι από αυτά επιθυμείς να καταργηθεί; Το έχεις ζητήσει "πολιτικά"; Το δήλωσες με την επιλογή που έκανες όταν ψήφισες στις εκλογές;

Προφανώς ασπάζεται την άποψη πολλών ότι τη δική μας "καρέκλα" την πληρώνουν αυτοί. Λες κι οι ΔΥ δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος!

katerina2
29-05-13, 14:31
Μπορείς να παλεύεις με την ψήφο σου, με το να μην σαμποτάρεις τον αγώνα τους όπως είπες, με το να μην στρέφεις τους υπόλοιπους εναντίον τους, με το να συμμετέχεις σε μια γενική απεργία κτλ.
Δεν χρειάζεται να παλέψεις με άλλο τρόπο που θα σου σπαταλήσει ενδεχομένως χρόνο.

Έχεις δίκιο. Αυτά είναι αρκετά.

katerina2
29-05-13, 14:47
Προφανώς ασπάζεται την άποψη πολλών ότι τη δική μας "καρέκλα" την πληρώνουν αυτοί. Λες κι οι ΔΥ δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος!

Πάντως αυτή την "άποψη πολλών" δεν την έχω δει να εκφράζεται πολιτικά. Μέχρι και αυτοί που θέλουν να απολύσουν ΔΥ, δεν τολμούν να το πουν ευθέως.

lena-aggelos
29-05-13, 15:22
ο καθε ενας που νιωθει καποια αδικια και που πιπιλαει την καραμελα οτι πληρωνει τον δημοσιο υπαλληλο(θεε μου,τι ατακα!!),θα παρακαλουσα να βγαλει τα εσωψυχα του σε αλλο θεμα κι οχι εδω ή να προσπαθησει να διοριστει κι αυτος μιας που αυτο ειναι το ονειρο του προφανως.γιατι εγω διοριστικα μεσω ασεπ στο δημοσιο μετα απο χρονια που δουλευα σε δικη μου δουλεια αλλα και σαν ιδιωτικος υπαλληλος,και δεν χρωσταω σε κανεναν χαρες!!
οσο αφορα το θεμα του εσπα.εγω περσυ,προσπαθησα να γραψω το παιδι μου σε δημοσιο σταθμο.οκ ειπα δεν δικαιουμαι εσπα.αδικια ξεαδικια,να πληρωσω βρε παιδια τα διδακτρα.ομως το παιδι μου δεν το πηραν γιατι ειχαν προτεραιοτητα οι θεσεις εσπα!!!!!!!!
αναγκαστικα λοιπον με το πενυχρο μου πλεον εισοδημα να στειλω το παιδι μου σε ιδιωτικο σταθμο.την 3η μερα που πηγε στο σταθμο,το λεωφοριακι τρακαρε και απο τυχη δεν εχασε τα δοντια του.βεβαια απο πολυ μεγαλυτερη τυχη δεν επαθε τιποτα χειροτερο!αυτα γιατι την ψωνισα τωρα!

mirtoula4
29-05-13, 17:09
οκ κορίτσια στο θέμα μας...τι κάνουμε?Πώς συνεχίζουμε?καμιά ιδέα?

peper
29-05-13, 22:40
[QUOTE=katerina2;2563387]
Εντωμεταξύ, αν διαβάσεις το νόμο καλά, θα διαπιστώσεις ότι το κάτι παραπάνω από τις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που μας παρέχεται είναι 3 μήνες άδειας. Αν όλα εφαρμοστούν νόμιμα, έχουμε απλά 3 μήνες παραπάνω.

Ποιος είπε ότι ΔΥ περνούν 3 μήνες παραπάνω από τους ΙΔ;
Ένας ΙΔ μετα την άδεια λοχείας, πέρνει το 6μηνο του ΟΑΕΔ και μετα μπορεί να πάρει και 3,5 μήνες μαζεμενους που ειναι το μειωμένο ωράριο και να επιστρέψει στη δουλεια του μετα από 9,5 μήνες. Και αν θελει, και το επιτρέπει και ο εργοδότης μπορεί να πάρει άλλους 3,5 μήνες άνευ αποδοχών.

VASILIKI
29-05-13, 22:59
Συμφωνώ. Μόνο που το εξάμηνο παίρνει έναν τεράαααααααααστιο μισθό από τον οαέδ, και επίσης ο εργοδότης θα συμφωνήσει απόλυτα με την αντικατάσταση του μειωμένου με άδεια, και τους 3,5 μήνες άνευ αποδοχών, (που και σ' αυτό θα συμφωνήσει ο παραπάνω εργοδότης) θα τρώει πέτρες.

afrodite33
29-05-13, 23:42
Ποια δικαιοσύνη και ποια δικαιώματα εργαζομένων μητέρων;
Εχετε ιδέα τι γινεται στη σκανδιναβια η στην Γερμανία;
Τι παροχές και τι δικαιώματα εχει μια μάνα και ειδικά εργαζόμενη ανεξάρτητα που δουλεύει;
Εδω συγκρινομαστε ΔΥ με ΙΥ,για να δούμε ποιος ειναι στην καλύτερη μοίρα;
Οι γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες τι να πουν;
Εγω δούλευα μέχρι τη γέννα και όχι καθιστική δουλειά,επέστρεψα πριν σαραντισω γιατι έξοδα ετρεχαν(ενοίκια,πάγια,ασφαλιστικά ταμεία.....)με έψαχναν πελάτες δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς.δεν ειναι αδικία να μην χαρώ το παιδί μου και να το θηλασω σωστά;θα μπορούσαν για κάποιους μήνες να μην πληρώνουμε τις υπέρογκες εισφορές στο ταμείο έστω...
Ενώ η κολλητη μου(που η ίδια μου τονίζει πόσο ευνοημενη ειναι)που ειναι δήμ υπαλ,έκατσε δυο χρόνια,έπαιρνε το μισθό της,πήρε το επίδομα τοκετού της,χάρηκε το μωρο της παρόλο που το πασσαρε στη μάνα της συνέχεια και ήταν βόλτες και μόλις επέστρεψε δουλειά είδε τα ζόρια και ξανάεμεινε έγκυος και φτου και απο την αρχή τωρα......
Δεν τα λέω με κακιά και ζηλεια,θέλω να τονίσω οτι σε μια χώρα που δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας,αναγκαστικά θα συγκρινομαστε οι εργαζόμενες μανάδες.ειναι μεγάλη κουβέντα.
Τι να πουν και οι ανεργές μητέρες;;;;;

peper
29-05-13, 23:57
Πριν 3,5 χρόνια που πήρα το 6μηνο επειδή ειχα οκταρη εργασία πληρωνομουν με 636ευρω. Δεν τα λες λιγα. Βεβαια τωρα δεν ξερω ποσο ειναι και παντα υπολογιζεται βαση του κανονικου μισθου.
Επίσης οταν περνεις το μειωμένο ωράριο, δεν χρειάζεται να συμφωνήσει ο εργοδότης ειναι δικαίωμα σου και πληρώνεσαι κανονικά τον μισθό σου. Εκεί που χρειάζεται η συγκατάθεση του εργοδότη, ειναι για τους 3,5 μήνες άνευ αποδοχών. Αν νομίζεις ότι θα φάς πέτρες, απλά δεν το περνεις και επιστρέφεις στη δουλεια σου κανονικά μετα από 9,5 μήνες και αν βάλεις και τις άδειες η αν εχεις γεννησει πριν τις 40 εβδομαδες.
Εγώ επέστρεψα οταν η μικρη ήταν 15 μηνων.
Τώρα που είμαι στο δημόσιο επέστρεψα στον 1 χρόνο και μισό μήνα στη δεύτερη κόρη μου.
Τέλος πάντων το θέμα ειναι άλλο εδω...
Κι εγώ για το παιδι μου στον παιδικό έπρεπε να πληρωσω λογω σου ότι είμαι ΔΥ και υπάρχουν μανάδες που έχουν μεγαλύτερο μισθό από μένα και μπήκαν μέσω εσπα. Και εχω το παραδειγμα της συνυφαδας μου που δουλευει πεντε ωρες, περνει 900 και ευρω αλλα επειδη την εχει βαλει η εργοδοτρια με μικροτερο μισθο περασε. Και εχει και λιγοτερες κρατησεις με ολο αυτο. Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας...

peper
30-05-13, 00:05
Και να συμπληρωσω ότι αυτο που με βγάζει έξω από τα ρουχα μου ειναι να γίνεται χρήση της άδειας για επαπειλούμενη εγκυμοσύνη οταν δεν υπαρχει πραγματικος λόγος.
Προσωπικα ήμουν στην θεση μου και στις δυο εγκυμοσύνες μου μεχρι και την τελςυταια ημέρα πριν πάρω την άδεια κυήσεως, και μάλιστα με συσπάσεις που με οδήγησαν να γέννησω 3 εβδομάδες και 2 μερες νωρίτερα (την δεύτερη φορα).

mirtoula4
30-05-13, 09:03
κορίτσια Δ.Υ που είστε?Τι θα κάνουμε με το ΕΣΠΑ??

katerina2
30-05-13, 09:17
Μήπως πρέπει να στείλουμε κάτι σε αυτούς τους Υπουργούς που είχαν χθες τη σύσκεψη;
χαχαχαααααα υποκλέπτω πληροφορίες από το thread "το εσπα θα συνεχιστεί".

sioula
30-05-13, 12:37
Επειδή κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται μάχη μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων ή ιδιωτικών και ελευθέρων επαγγελματιών, και χάνουμε χρόνο σε ανούσια πράγματα, έχω να πω τα εξής. Είναι άδικο να μένουν απ' έξω οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το ΕΣΠΑ προβλέπει η ενίσχυση αυτή να δίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα κι όχι στον δημόσιο. Είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και οι κανόνες τίθονται από την ΕΕ. Για μένα είναι επίσης άδικο να μένουν έξω γενικά οι εργαζόμενες γυναίκες, ενώ οφελούμενες είναι κάποιες που ασκούν π.χ. το επάγγελμα του ιατρού και δηλώνουν 5.000€ ή κάποιες οικογένειες που έχουν εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς και δεν υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα (όπως ενοίκια). Σκεφτείτε ότι κάποιες μανούλες που δηλώνουν "Ανεργες" και εισπρράτουν ενοίκια και δηλώνουν 0 εισόδημα (νόμιμα). Η ΕΕΤΑΑ ζητάει να δηλώνουμε το φορολογιτέο εισόδημα. Εκεί πρέπει αν σταθούμε κι όχι στην αντιπαράθεση μεταξύ μας.
ΝΑ επισημάνω ότι εγώ είμαι ιδιωτική υπάλληλος. Κάθε ομάδα ας κάνει αυτό που είναι για το συμφέρον της. ΘΑ πρέπει όμως να σταθούμε ΟΛΕΣ μαζί στα παραπάνω θέματα που έθιξα και αν παλέψουμε για αυτά...

lena-aggelos
30-05-13, 18:01
Επειδή κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται μάχη μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων ή ιδιωτικών και ελευθέρων επαγγελματιών, και χάνουμε χρόνο σε ανούσια πράγματα, έχω να πω τα εξής. Είναι άδικο να μένουν απ' έξω οι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά το ΕΣΠΑ προβλέπει η ενίσχυση αυτή να δίνεται μόνο στον ιδιωτικό τομέα κι όχι στον δημόσιο. Είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και οι κανόνες τίθονται από την ΕΕ. Για μένα είναι επίσης άδικο να μένουν έξω γενικά οι εργαζόμενες γυναίκες, ενώ οφελούμενες είναι κάποιες που ασκούν π.χ. το επάγγελμα του ιατρού και δηλώνουν 5.000€ ή κάποιες οικογένειες που έχουν εισοδήματα που φορολογούνται αυτοτελώς και δεν υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα (όπως ενοίκια). Σκεφτείτε ότι κάποιες μανούλες που δηλώνουν "Ανεργες" και εισπρράτουν ενοίκια και δηλώνουν 0 εισόδημα (νόμιμα). Η ΕΕΤΑΑ ζητάει να δηλώνουμε το φορολογιτέο εισόδημα. Εκεί πρέπει αν σταθούμε κι όχι στην αντιπαράθεση μεταξύ μας.
ΝΑ επισημάνω ότι εγώ είμαι ιδιωτική υπάλληλος. Κάθε ομάδα ας κάνει αυτό που είναι για το συμφέρον της. ΘΑ πρέπει όμως να σταθούμε ΟΛΕΣ μαζί στα παραπάνω θέματα που έθιξα και αν παλέψουμε για αυτά...

επιτελους μια φωνη λογικης!φυσικα και πρεπει να υπαρχουν μονο εισοδηματικα κριτηρια και μονο για εργαζομενες μητερες.ομως νομιζω οτι μια προσπαθεια προς αυτη την κατευθυνση θα ηταν αρκετα χρονοβορα,ειδικα λιγο πριν την εναρξη της νεας χρονιας.ηδη εχουν ξεκινησει οι εγγραφες.

yasemi
31-05-13, 10:17
επιτελους μια φωνη λογικης!φυσικα και πρεπει να υπαρχουν μονο εισοδηματικα κριτηρια και μονο για εργαζομενες μητερες.ομως νομιζω οτι μια προσπαθεια προς αυτη την κατευθυνση θα ηταν αρκετα χρονοβορα,ειδικα λιγο πριν την εναρξη της νεας χρονιας.ηδη εχουν ξεκινησει οι εγγραφες.


Και τωρα ξεκινας μια νεα αντιπαραθεση μεταξυ ανεργων και εργαζομενων μητερων,,,στην οποια δε θα μπω γιατι θεωρω οτι ειναι λαθος γιατι αν ξερατε το προγραμμα που δε το ξερετε σαφως γιατι ως τωρα δεν συμμετειχατε οι ανεργες ξεκινανε με 10 μορια οι εργαζομενες με 35,,,και σαφως υπαρχουνε εισοδηματικα κριτηρια,,,και παντα υπαρχει μια βαση που λεει οτι οσοι δηλωσουνε εισοδημα 0-5000 ολοι υολογιζονται με πλαφον το 5000,,,οποτε καποια πραγματι εχουνε ηδη προβλεφτει,,,,,μη ριχνετε λαδι στη φωτια,,,αυτα και ευχαριστω πολυ καλη συνεχεια στον αγωνα σας,,,οπως κανουμε και εμεις,,,,οργανωθειτε ομως απο ενα μεγαλυτερο δικτυο κοινωνικης δικτυωσης οπως προτεινα πιο πανω εχει αποτελεσματα παρα απο εδω που μπαινουνε λιγα μελη,,,,,

sioula
31-05-13, 13:45
Και τωρα ξεκινας μια νεα αντιπαραθεση μεταξυ ανεργων και εργαζομενων μητερων,,,στην οποια δε θα μπω γιατι θεωρω οτι ειναι λαθος γιατι αν ξερατε το προγραμμα που δε το ξερετε σαφως γιατι ως τωρα δεν συμμετειχατε οι ανεργες ξεκινανε με 10 μορια οι εργαζομενες με 35,,,και σαφως υπαρχουνε εισοδηματικα κριτηρια,,,και παντα υπαρχει μια βαση που λεει οτι οσοι δηλωσουνε εισοδημα 0-5000 ολοι υολογιζονται με πλαφον το 5000,,,οποτε καποια πραγματι εχουνε ηδη προβλεφτει,,,,,μη ριχνετε λαδι στη φωτια,,,αυτα και ευχαριστω πολυ καλη συνεχεια στον αγωνα σας,,,οπως κανουμε και εμεις,,,,οργανωθειτε ομως απο ενα μεγαλυτερο δικτυο κοινωνικης δικτυωσης οπως προτεινα πιο πανω εχει αποτελεσματα παρα απο εδω που μπαινουνε λιγα μελη,,,,,
Πολύ σωστά μιλάς.

fantasy
31-05-13, 14:37
Γεια σας κι εγώ έστειλα σήμερα στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο το εξής e-mail:
Κύριοι,

σας στέλνω αυτή την επιστολή με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες διαβάζω σε δημοσιεύματα ότι το πρόγραμμα για την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" το οποίο αφορά εργαζόμενες και άνεργες μητέρες με την επιδότηση των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014).

Οι εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο εξαιρέθηκαν πέρισυ εντελώς αδικαιολόγητα από το πρόγραμμα (δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και οι μισθοί έχουν υποστεί μεγάλη μείωση).

Θα ήθελα να μάθω εάν γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία από την επόμενη σχολική χρονιά.


Για να δούμε τι θα γίνει...

oikia
31-05-13, 19:47
Καταρχην απαντησα στο "ειναι αδικια"!

Δευτερο : Μια γυναικα ελευθερος επαγγελματιας με μικρο εισοδημα πχ ενα μινι μαρκετ, χωρις αυτο το προγραμμα ή πρεπει να κλεισει το μαγαζι της και να φυλαει το παιδι της (χωρις κανενα εισοδημα!) ή να μην κανει παιδια.
Ισχυει αυτο για τους δημοσιους υπαλληλους;

"Στόχος της Δράσης είναι η αύξηση των δυνατοτήτων της απασχόλησης και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία."

sofiamk
31-05-13, 21:46
Πριν από 5 ώρες μου απαντήσαν αυτό:
Κυρία .....,

Σε απάντηση του από 4/5/2013 ηλεκτρονικού μηνύματός σας, θα ήθελα να σημειώσω ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, συμβάλλει στην προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας και την στήριξης της απασχόλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, και μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» υλοποιείται η δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής κι επαγγελματικής ζωής», με κύριο στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διατήρηση των γυναικών σε θέσεις εργασίας με ισότιμους όρους, ώστε μέσα από την ουσιαστική διευκόλυνση τους να ανταποκριθούν στους απαιτητικούς κι αντικρουόμενους ρόλους τους.

Στόχος της Δράσης είναι η υποστήριξη των γυναικών στην προσπάθεια τους για την εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Η υποστήριξη αυτή πραγματοποιείται μέσω της χορήγησης εντολών τοποθέτησης (voucher) των παιδιών τους στις δομές φύλαξης, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Το δικαίωμα συμμετοχής των γυναικών συνδέεται άμεσα με την κατάσταση απασχόλησής τους (επισφαλής θέση, άνεργη κ.οκ.). Ειδικότερα, οι μητέρες που ωφελούνται από το πρόγραμμα, πρέπει να είναι: α) εργαζόμενες στην Ελλάδα (μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες, αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα), β) άνεργες που συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ), οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ τουλάχιστον ένα μήνα πριν την δημοσίευση της πρόσκλησης και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ καθώς και βεβαίωση σε περίπτωση που λαμβάνουν ή έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ.

Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού), εκτός των περιπτώσεων μητέρων που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ- ΜΕΑ), οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης.

Πρέπει να τονιστεί ότι, το πρόγραμμα δεν είναι προνοιακού χαρακτήρα, καθώς αποσκοπεί στην υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (τέτοιες δράσεις χρηματοδοτεί το ΕΠΑΝΑΔ) με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.
Προτεραιότητα λοιπόν δίνεται στη διευκόλυνση των αναζητούντων εργασία μητέρων ή στην υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, η δυνατότητα να αναζητήσουν εκ νέου μία θέση εργασίας.

Σας βεβαιώνω λοιπόν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση διαχωρισμού δημοσίων υπαλλήλων από τις λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων, ειδικά μάλιστα σε μια περίοδο που οι αλλαγές που έχουν συντελεσθεί στην επαγγελματική ζωή της πλειοψηφίας των εργαζομένων είναι μεγάλες και συνεπώς και των των δημοσίων υπαλλήλων. Απεναντίας, προβάλλει ως αναγκαιότητα η υποστήριξη των πλέον ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και ατόμων με στοχευμένες παρεμβάσεις με το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο και προς την κατεύθυνση αυτή επικεντρώνεται όλη η προσπάθειά μας .

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π.
"ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ"
+ ΚΟΡΑΗ 4, 10564 ΑΘΗΝΑ

Με λίγα λόγια μία τρύπα στο νερό.... θα της απαντήσω όμως.....
Αν έχετε καμία ιδέα πείτε!!!

sofiamk
31-05-13, 22:24
Δεν κρατήθηκα και τους απάντησα:

Κυρία Μάμαλη,
έχω την εντύπωση ότι η αδικία και η άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι γυναίκες δημόσιες υπάλληλοι σε αυτό το πρόγραμμα είναι εμφανέστατη.

Μία γυναίκα ιδιωτική υπάλληλος με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο έχει δικαίωμα αίτησης, ενώ όταν συμβαίνει το αντίστροφο (άντρας ιδιωτικός υπάλληλος, γυναίκα δημόσιος υπάλληλος) όχι.

Επιπλέον, είμαι σίγουρη ότι ήδη γνωρίζετε (έστω και ανεπίσημα) το "παιχνίδι" που παίζεται με τις ψεύτικες εργοδοτικές βεβαιώσεις.
Πολλές από τις επωφελούμενες του προγράμματος βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ τις έχει δηλώσει κάποιος εργοδότης ότι τις έχει στην επιχείρηση του (με μειωμένο φυσικά μισθό, ώστε και χαμηλό εισόδημα να εμφανίζουν αλλά και να πληρώνουν μικρές ασφαλιστικές εισφορές). Οι πραγματικά άνεργες μητέρες έτσι κι αλλιώς δηλώνουν χαμηλό ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ εισόδημα, οπότε προηγούνται στις αιτήσεις τους για τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ παιδικούς σταθμούς.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους: Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκρύψουμε ούτε ένα ευρώ του εισοδήματος μας.... Αναλογιστείτε όλο αυτό τον θόρυβο που γίνεται για τη φοροδιαφυγή... γίνεται άραγε για τους δημοσίους υπαλλήλους; ή μήπως για τους αυτοαπασχολούμενους που φυσικά έχουν δικαίωμα αίτησης στο πρόγραμμα.

Για ποια εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή αναφέρεστε (όχι εσείς φυσικά, αλλά το πρόγραμμα); Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιστρέφουν στην εργασία τους 9-12 μήνες μετά τη γέννα;

Πραγματικά θα περίμενα μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση, πέρα από την αντιγραφή - επικόλληση των στόχων του προγράμματος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι οι απαντήσεις που μου δώσατε δεν με ικανοποιούν και για το λόγο αυτό παρακαλώ να πρωτοκολλήσετε το παρόν μήνυμα και να το προωθήστε σε ανώτερο κλιμάκιο για επανεξέταση του θέματος συνολικά.
Αναμένω την απάντηση της υπηρεσίας σας.

Με εκτίμηση,
...........

newbie G
01-06-13, 07:47
Eύγε! :-D

oikia
01-06-13, 10:33
Πρέπει να τονιστεί ότι, το πρόγραμμα δεν είναι προνοιακού χαρακτήρα, καθώς αποσκοπεί στην υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (τέτοιες δράσεις χρηματοδοτεί το ΕΠΑΝΑΔ) με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.
Προτεραιότητα λοιπόν δίνεται στη διευκόλυνση των αναζητούντων εργασία μητέρων ή στην υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, η δυνατότητα να αναζητήσουν εκ νέου μία θέση εργασίας.


ΤΙ δεν καταλαβαινετε; !!!!

newbie G
01-06-13, 11:21
ΤΙ δεν καταλαβαινετε; !!!!

ΕΣΥ τι δεν καταλαβαίνεις; :?

Δεν κρατήθηκα και τους απάντησα:

Κυρία Μάμαλη,
έχω την εντύπωση ότι η αδικία και η άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι γυναίκες δημόσιες υπάλληλοι σε αυτό το πρόγραμμα είναι εμφανέστατη.

Μία γυναίκα ιδιωτική υπάλληλος με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο έχει δικαίωμα αίτησης, ενώ όταν συμβαίνει το αντίστροφο (άντρας ιδιωτικός υπάλληλος, γυναίκα δημόσιος υπάλληλος) όχι.

oikia
01-06-13, 12:03
Το προγραμμα απευθυνεται σε μητερες με στοχο την διευκόλυνση τους στην αναζητηση εργασίας
ή στην υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.
Οι μαμαδες δημοσιοι υπαλληλοι εχουν ηδη εργασια και η εργασια τους αυτη δεν ειναι επισφαλης, ακομη και αν απουσιασουν αδικαιολογητα για χρονια!

sofiamk
01-06-13, 12:10
Ναι, σωστά.....
Ευτυχώς που δεν πρόκειται να απολύσουν κανένα δημόσιο υπάλληλο.
Ευτυχώς που οι αποδοχές μας μειώθηκαν μόνο γύρω στο 40%.
Ευτυχώς που οι αδικαιολόγητα απόντες είναι περισσότεροι από αυτούς που πηγαίνουν στην εργασία τους.
Αλλά πάνω από όλα ευτυχώς που όλοι οι ιδιωτικοί και αυτοαπασχολούμενοι είναι τύπος και υπογραμμός με τις φορολογικές τους/ εργασιακές τους υποχρεώσεις....
Τώρα βέβαια κακώς απαντάω, αλλά καλύτερο θα ήταν να μας αφήσεις να κάνουμε τα παράπονα μας με την ησυχία μας στον φορέα. Στο κάτω-κάτω κανένας δεν είπε να εξαιρεθούν οι κατηγορίες που δικαιούνται αυτή τη στιγμή ΕΣΠΑ και να είναι μόνο για Δ.Υ. Αυτά και δεν ξαναγράφω.

oikia
01-06-13, 12:57
Ρε κοριτσια πρωτη φορα απο ιδρυσεως του ελληνικου κρατους δοθηκε μια παροχη σε αυτοαπασχολουμενες μητερες.
Αν μπειτε και σεις θα μειωθουν παρα πολυ οι θεσεις του προγραμματος .
Μπορειτε να διεκδηκησετε να φτιαχτει και ενα αντιστοιχο προγραμμα για εσας αλλα μην χρησιμοποιειτε χαρακτηρισμους του στυλ " αδικία και άνιση μεταχείριση".

katerina2
01-06-13, 17:13
Ρε κοριτσια πρωτη φορα απο ιδρυσεως του ελληνικου κρατους δοθηκε μια παροχη σε αυτοαπασχολουμενες μητερες.
Αν μπειτε και σεις θα μειωθουν παρα πολυ οι θεσεις του προγραμματος .
Μπορειτε να διεκδηκησετε να φτιαχτει και ενα αντιστοιχο προγραμμα για εσας αλλα μην χρησιμοποιειτε χαρακτηρισμους του στυλ " αδικία και άνιση μεταχείριση".

Και από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους οι αυτοαπασχολούμενοι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αυτοί που πληρώνονται μαύρα, άρα φορολογούνται ελάχιστα, άρα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ανυπαρξία κράτους πρόνοιας.

elisaki
01-06-13, 20:16
Νοκ! Νοκ! Παλι η αιωνια αντιπαλοτητα μεταξυ δημοσιων κ ιδιωτικων! Ελεος! Και μετα καποιοι αναρωτιουνται γιατι οι Ελληνες κοιμουνται ακομα.... μα αφου εχουμε υποστει λοβοτομη βρε παιδια!!! Στο θεμα μας, ευχομαι σε ολες τις εργαζομενες μανουλες καποια μερα να παρεχονται οι ευνοικοτερες συνθηκες για να απολαυσουν κ να υποστηριξουν τον πρωτο καιρο της λοχειας τους που τον θεωρω ιερο.... Απλα πιστευω οτι δυστυχως σε λιγο καιρο κ οι δημ. υπαλληλοι θα χασουν τα οποια προνομια.... Προσωπικα εστειλα μειλ, απλα παραμενω απαισιοδοξη.... Κλεινοντας - κ ας πεσει κατω- ειμαι 11 χρονια δημοσιος υπαλληλος, μπηκα με ΑΣΕΠ κ οχι με βυσμα, κ βρισκομαι σε διαθεσιμοτητα απο το Νοεμβρη του 2012 (Ν.4093/2012) - οχι, δεν ειμαι επιορκος-!!!! Καμια θεση εργασιας στην Ελλαδα δεν ειναι πλεον ασφαλης...

peper
02-06-13, 00:11
ειμαι 11 χρονια δημοσιος υπαλληλος, μπηκα με ΑΣΕΠ κ οχι με βυσμα, κ βρισκομαι σε διαθεσιμοτητα απο το Νοεμβρη του 2012 (Ν.4093/2012) - οχι, δεν ειμαι επιορκος-!!!! Καμια θεση εργασιας στην Ελλαδα δεν ειναι πλεον ασφαλης...

Μα φυσικά..... οι επιορκοι δουλευουν ακόμη γιιατί ξέρουν πως να επιπλέουν. Γιατί αν ήταν να τους διώξουν θα τους είχαν διώξει χρόνια τώρα

sofiamk
02-06-13, 10:26
Αυτό που χρειάζεται είναι να διαμαρτυρηθούμε μαζικά για να γίνει κάτι. Ας δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα μόνο για τις μητέρες ΔΥ, ας δημιουργήσουν ένα για όλες τις εργαζόμενες και άνεργες.... δε με νοιάζει.
εγώ προσωπικά δε θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. αλλά όχι και να μη διαμαρτυρηθούμε που ο γείτονας όχι μόνο έχει κατσίκα, αλλά έχει μέσα στο σπίτι κρυμμένη και μία αγελάδα και την αρμέγει αφορολόγητα!!!
Αλήθεια, απάντησαν και σε καμία άλλη ή μόνο εγώ έτυχα της τιμής?

jannis
02-06-13, 12:13
Δεν με αφορά άμεσα το θέμα γιατί τα παιδιά μου είναι Δημοτικό αλλά συμφωνώ ότι είναι άδικο και με απασχολησε στο παρελθον.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρεται να κάνετε κάτι για αυτή την χρονιά αλλά ίσως καταφέρετε για την επόμενη. Η συμβουλή μου είναι ότι για να γίνει κάτι δεν αρκεί η διαμαρτυρία στις Δημόσιες υπηρεσίες. Χρειάζεται άλλου είδους πίεση.

Αυτό το Επιχειρισιακό πρόγραμμα έχει ήδη συμφωνηθεί (μέχρι και 2013) ενώ τώρα θα συζητηθούν /σχεδιαστούν τα επόμενα προγράμματα (για 2014-2020) - με Ευρωπαική Επιτροπή.
Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αξίζει κανεις να μάθει αν ο όρος για τον αποκλεισμό των δημοσίων υπαλλήλων ή όχι έρχεται από την ΕΕ ή το Ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση ενα στοχευμένο παράπονο στην αρμόδια υπηρεσίας της ΕΕ και αντιστοιχο κυνηγητό θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Αν είναι όρος της ΕΕ τότε ''παράπονο προς την ΕΕ'' αν είναι όρος του ελληνικού δημοσίου τότε επιστολή προς την ΕΕ περισσότερο σαν καταγγελία για το Δημόσιο, αλλά και παράπονο γιατί ενέκρινε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Με λίγα λόγια το παράπονο πρέπει να παει στα αυτιά των συγκεκριμένων υπαλλήλων που ασχολούνται με την έγκριση των προγραμμάτων. Πρέπει να παει με 2 τρόπους , πρώτον άμεσα προς αυτούς από καποιο σύλλογο / ένωση ή ακόμα και απο άτομα πχ. αν παρουν 1000 εμαιλ θα πρέπει να απαντησουν 1000 εμαιλ. Ο αλλος τρόπος είναι από ψηλά. Ειδικά αν αυτός ο ορος προβλέπεται από ΕΕ τότε με ερώτηση από Ευρωβουλεύτη στον αντίστοιχο επίτροπο.

sioula
02-06-13, 13:43
Γεια σας κι εγώ έστειλα σήμερα στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο το εξής e-mail:
Κύριοι,

σας στέλνω αυτή την επιστολή με δεδομένο ότι τις τελευταίες ημέρες διαβάζω σε δημοσιεύματα ότι το πρόγραμμα για την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" το οποίο αφορά εργαζόμενες και άνεργες μητέρες με την επιδότηση των διδάκτρων-τροφείων των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι πιθανό να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014).

Οι εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο εξαιρέθηκαν πέρισυ εντελώς αδικαιολόγητα από το πρόγραμμα (δεν λαμβάνουν κάποιο επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού και οι μισθοί έχουν υποστεί μεγάλη μείωση).

Θα ήθελα να μάθω εάν γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία από την επόμενη σχολική χρονιά.


Για να δούμε τι θα γίνει...
Κάποιες παίρνουν επίδομα ή έχουν παιδικό σταθμό στην εργασία τους. Αυτές δεν πρέπει να εξαιρεθούν;

lena-aggelos
02-06-13, 13:56
Δεν κρατήθηκα και τους απάντησα:

Κυρία Μάμαλη,
έχω την εντύπωση ότι η αδικία και η άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι γυναίκες δημόσιες υπάλληλοι σε αυτό το πρόγραμμα είναι εμφανέστατη.

Μία γυναίκα ιδιωτική υπάλληλος με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο έχει δικαίωμα αίτησης, ενώ όταν συμβαίνει το αντίστροφο (άντρας ιδιωτικός υπάλληλος, γυναίκα δημόσιος υπάλληλος) όχι.

Επιπλέον, είμαι σίγουρη ότι ήδη γνωρίζετε (έστω και ανεπίσημα) το "παιχνίδι" που παίζεται με τις ψεύτικες εργοδοτικές βεβαιώσεις.
Πολλές από τις επωφελούμενες του προγράμματος βρίσκονται στο σπίτι τους, ενώ τις έχει δηλώσει κάποιος εργοδότης ότι τις έχει στην επιχείρηση του (με μειωμένο φυσικά μισθό, ώστε και χαμηλό εισόδημα να εμφανίζουν αλλά και να πληρώνουν μικρές ασφαλιστικές εισφορές). Οι πραγματικά άνεργες μητέρες έτσι κι αλλιώς δηλώνουν χαμηλό ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ εισόδημα, οπότε προηγούνται στις αιτήσεις τους για τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ παιδικούς σταθμούς.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους: Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκρύψουμε ούτε ένα ευρώ του εισοδήματος μας.... Αναλογιστείτε όλο αυτό τον θόρυβο που γίνεται για τη φοροδιαφυγή... γίνεται άραγε για τους δημοσίους υπαλλήλους; ή μήπως για τους αυτοαπασχολούμενους που φυσικά έχουν δικαίωμα αίτησης στο πρόγραμμα.

Για ποια εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή αναφέρεστε (όχι εσείς φυσικά, αλλά το πρόγραμμα); Οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιστρέφουν στην εργασία τους 9-12 μήνες μετά τη γέννα;

Πραγματικά θα περίμενα μια πιο ειλικρινή αντιμετώπιση, πέρα από την αντιγραφή - επικόλληση των στόχων του προγράμματος.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι οι απαντήσεις που μου δώσατε δεν με ικανοποιούν και για το λόγο αυτό παρακαλώ να πρωτοκολλήσετε το παρόν μήνυμα και να το προωθήστε σε ανώτερο κλιμάκιο για επανεξέταση του θέματος συνολικά.
Αναμένω την απάντηση της υπηρεσίας σας.

Με εκτίμηση,
...........
μπραβο σου!

katerina2
03-06-13, 10:29
Κάποιες παίρνουν επίδομα ή έχουν παιδικό σταθμό στην εργασία τους. Αυτές δεν πρέπει να εξαιρεθούν;

Ναι, πρέπει να εξαιρεθούν, εννοτείται. Απλά μιλάμε για το πολύ το 1% των δ.υ.

katerina2
03-06-13, 10:33
Κλεινοντας - κ ας πεσει κατω- ειμαι 11 χρονια δημοσιος υπαλληλος, μπηκα με ΑΣΕΠ κ οχι με βυσμα, κ βρισκομαι σε διαθεσιμοτητα απο το Νοεμβρη του 2012 (Ν.4093/2012) - οχι, δεν ειμαι επιορκος-!!!! Καμια θεση εργασιας στην Ελλαδα δεν ειναι πλεον ασφαλης...

Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συμβαίνει.
Μήπως μπορείς να μας πεις τι ακριβώς σημαίνει διαθεσιμότητα; Ακούμε διάφορα γενικά, αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν που να θίγεται ο ίδιος. Θες να μας δώσεις μερικές λεπτομέρειες; Θα το κατανοήσω όμως αν δε θέλεις.

oikia
03-06-13, 13:59
... οι αυτοαπασχολούμενοι ... έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την ανυπαρξία κράτους πρόνοιας.

Ας πάψουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να θεωρούν εαυτούς ως τον περιούσιο λαό.
Δεν απολύεσαι, δεν τιμωρείσαι, εργάζεσαι λιγότερες ώρες, είσαι ασφαλισμένος, έχεις έξτρα αργίες, «κολλάς» αργίες και «απεργίες» στα Σαββατοκύριακα, την κοπανάς σχετικά εύκολα, σε πολλές περιπτώσεις δουλεύεις όσο έχεις κέφι, παίρνεις δυσανάλογες αυξήσεις, πληρώνεσαι τυχόν υπερωρίες, μετατίθεσαι κατά βούληση ανάλογα με τις διασυνδέσεις σου, μπορείς να αποσπασθείς σε πολιτευτές με πρόσθετες αμοιβές, καλύπτεσαι από ισχυρά Σωματεία, απεργείς χωρίς κόστος και, άν διαθέτεις κατάλληλο πόστο, έχεις και τη δυνατότητα να καταδυναστεύεις τους πολίτες αλλά και να ενισχύεις τα οικονομικά σου εις βάρος τους και μάλιστα αφορολόγητα. Ας μην μιλησω για τα εφαπαξ και τις συνταξεις.

Clelia
03-06-13, 14:23
Ας πάψουν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι να θεωρούν εαυτούς ως τον περιούσιο λαό.
Όλα λάθος! Είσαι βαθύτατα παραπληροφορημένος! Πιο συγκεκριμένα:

Δεν απολύεσαι
τίθεσαι σε διαθεσιμότητα κ μετά σου κάνουν μία ωραιότατη παύση,

δεν τιμωρείσαι
δεν έχουμε το δικαίωμα να αναμιχθούμε σε δικαστήρια ακόμα κ για προσωπικές υποθέσεις (κληρονομικά κλπ) καθώς θεωρείσαι επίορκος κ τσουπ! να η διαθεσιμότητα κ η παύση,

εργάζεσαι λιγότερες ώρες
ποιος σου το είπε αυτό? Κανονικότατο 8ωρο! και άμα αργήσεις 10' έχεις πρόβλημα διότι έχουν βγει επιτροπές κ σε βγάζουν σε διαθεσιμότητα,

είσαι ασφαλισμένος όπως κ ο ιδ. υπάλληλος, εκτός θέματος εντελώς,

έχεις έξτρα αργίες ποιος σου τα λέει αυτά? Δεν έχω καμία εξτρα αργία,

«κολλάς» αργίες και «απεργίες» στα Σαββατοκύριακα
δεν μπορούμε να φυτέψουμε αργίες εκεί που δεν υπάρχουν κ απαγορεύεται να κάνουμε απεργίες πριν ή μετά από επίσημη αργία!

την κοπανάς σχετικά εύκολα, σε πολλές περιπτώσεις δουλεύεις όσο έχεις κέφι,
αυτά που γράφεις δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

παίρνεις δυσανάλογες αυξήσεις
έχεις μπερδέψει τις εποχές, ίσως να γινόντουσαν παλιά, δεν εχουμε αυξήσεις ούτε επιδόματα ούτε δώρα (που είχα ως ιδ. υπάλληλος),

πληρώνεσαι τυχόν υπερωρίες
ποτέ ποτέ ποτέ, δεν τις πληρωνόμαστε πια,

μετατίθεσαι κατά βούληση ανάλογα με τις διασυνδέσεις σου
για να κάνει κάποιος μετάθεση πρέπει να έχει προκηρυχθεί θέση κ να γίνουν διάφορα. Τώρα, άμα είσαι ο γιος του πρωθυπουργού σίγουρα κάνεις ό,τι γουστάρεις ,

μπορείς να αποσπασθείς σε πολιτευτές με πρόσθετες αμοιβές, καλύπτεσαι από ισχυρά Σωματεία μπαρδόν?? Είσαι τόσο μα τόσο παραπληροφορημένος,

απεργείς χωρίς κόστος
άμα απεργήσω χάνω 85 ευρώ ενώ άμα υπολογίσεις το μηνιάτικό μου, την ημέρα παίρνω λιγότερο από 40 ευρά. Πώς γίνεται? Βαριέμαι να σου αναλύσω αλλά μας έχουν κόψει το δικαίωμα της απεργίας με αυτό τον τρόπο

και, άν διαθέτεις κατάλληλο πόστο, έχεις και τη δυνατότητα να καταδυναστεύεις τους πολίτες αλλά και να ενισχύεις τα οικονομικά σου εις βάρος τους και μάλιστα αφορολόγητα.
είμαστε με την απειλή πειθαρχικού για ψύλλου πήδημα, όσον αφορά για τους απατεώνες τους πιάνει η φάκα, μην ανησυχείς. Τπτ αφορολόγητο δεν μπορώ να κρύψω

Ας μην μιλησω για τα εφαπαξ
είναι πετσοκομένο

και τις συνταξεις ξέρεις τι ωραία σύνταξη θα πάρω βάσει του μισθού μου? .

Αυτά!

Clelia
03-06-13, 14:30
Στο θέμα μας!
Κ εγώ έλαβα το κειμενάκι, ακριβώς ίδιο όμως! Την Παρασκευή στις 17.29

fantasy
03-06-13, 14:30
Κάποιες παίρνουν επίδομα ή έχουν παιδικό σταθμό στην εργασία τους. Αυτές δεν πρέπει να εξαιρεθούν;

Αν υπάρχουν, φυσικά!

Κατά τα άλλα ας μην αφήνουμε να μας χαλάνε το θέμα διάφορα κόμπλεξ.

Δεν αξίζει καν να απαντάτε!:-)

xristinio
03-06-13, 15:37
σιγουρα το προγραμμα μεσω εσπα θα μπορουσε να περιλαμβανει και τις μαμαδες δυ αλλα αν υπηρχαν περισσοτερες θεσεις.ποτε δεν υπηρχε δικαιοσυνη σε τιποτα και αν αρχισω να απαριθμω δεν θα τελειωσω ποτε...εγω οταν γεννησα τον 1ο μου γιο επειδη δουλευα με συμβαση στο δημοσιο, δεν δικαιουμουν ουτε το 9μηνο γιατι ημουν ιδιωτικου δικαιου αλλα και ουτε το 6μηνο του οαεδ γιατι εργαζομουν λεει στο δημοσιο..αντε βγαλε ακρη..ακομα και στο μειωμενο ωραριο υπαρχουν διαφορες...στο δημοσιο παιδικο της περιοχης μου,δεν μου επιτρεπουν να κανω αιτηση γιατι λεει δικαιουμε εσπα και να κανω εκει..αρα εαν διεκδικησετε κι εσεις θεσεις τοτε η πιθανοτητα να παρουν τα παιδια μου θα ειναι μηδαμινη...
δεν επιτιθεμε σε καμια κατηγορια εργαζομενων, αλλα νομιζω πως το να σκοτωνομαστε μεταξυ μας ειναι μια κατασταση που τους βολευει....

mitsi1
03-06-13, 19:09
κ γω δημοσια υπαλληλος -εκπαιδευτικος για την ακριβεια- κ εντονα απογοητευμενη απο το εσπα...αναγκαστικα περυσι να πληρωσω-κ ακομα πληρωνω δηλαδη- ιδιωτικο σταθμο για τη μικρη, γιατι εννοειται οτι δε μου την πηραν στο δημοτικο σταθμο με απλη αιτηση κ δεν μπορουσα να κανω αιτηση μεσω εσπα καθως ειμαι προνομιουχα, ακομα κ μετα την κατακρεουργηση του μισθου μου κ τη γενικοτερη εξαθλιωση στην οποια μας εχουν οδηγησει, με τους φορους, τα χαρατσια κτλ...ο μηνας βγαινει πολυ δυσκολα αλλα κ φετος παλι δεν μπορουμε να κανουμε αιτηση μεσω εσπα κ αυτο ειναι ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!! ενω την ιδια στιγμη γειτονισσα, ανεργη κ οικονομικα ευπορη -γι αυτο κ ανεργη- εχει κ τα 2 παιδια της στο διπλανο μας παιδικο σταθμο ιδιωτικο κ απο τους καλυτερους του Ηρακλειου μεσω εσπα κ αυτο ονομαζεται δικαιοσυνη;;;;; ε δε νομιζω...εμεις να μην μπορουμε να ανταποκριθουμε στα τρεχοντα εξοδα κ να πληρωνω κ παιδικο κ αλλοι να απολαμβανουν τσαμπα παιδικο!!!!!!!!!!!αυτη ειναι η Ελλαδα του σημερα...

jannis
04-06-13, 00:15
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2013_502304

μήπως να τους πείτε στο ΕΣΠΑ ότι για ''να πιάσουν τους στόχους'' πρέπει να στείλουν και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων στους παιδικους;

agkiolina
04-06-13, 00:36
εχετε υποψην σας οτι οι περισσοτερες ανεργες καθονται στο σπιτακι τους και πινουν τον καφε τους και κουτσομπολευουν η βλεπουν τα πρωιναδικα ενω εμεις εργαζομαστε η καθε μια με τις δικες της συνθηκες εργασιας?
ειμαι στον ΟΑΕΔ και εκνευριζομαι καθημερινα οταν ερχονται στο παραπεντε να βγαλουν καρτα ανεργιας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλα για να μπει το παιδι τους στον παιδικο σταθμο και αυτς να ειναι ανετες στο σπιτακι τους...
οχι δεν το δεχομαι με τιποτα αυτο ειναι αδικο να ψαχνομαι καθε χρονο σε ποιον παιδικο θα παω φετος το παιδι μου.
Clelia καλα τα ειπες...αλλα ποιος σ ακουει μου λες?
πλεον ο Δημ.Υπαλ. για μερικους ειναι ο ιδιος που ηταν παντα δεν εχει καταλαβει ο κοσμος οτι ολοι πλεον εχουμε γινει ιδιοι ... Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.....

lena-aggelos
04-06-13, 01:15
μην απαντατε στα κακοπροαιρετα σχολια.η αδιαφορια και ο μη σχολιασμος,ειναι γι αυτους χειροτερος απο την πιο εμπεριστατομενη απαντηση.
οσο αφορα το θεμα του εσπα.πως θα σας φαινοταν σαν ιδεα να κανουμε ερωτηση στο γραφειο της ευρωπαικης ενωσης?υπαρχει λετε περιπτωση αυτος ο διαχωρισμος μεταξυ ιδιωτικων υπαλληλων κ δημοσιων,να ειναι"ελληνικη" ερμηνεια του προγραμματος για ευνοητους λογους?

mirtoula4
04-06-13, 09:01
μην απαντατε στα κακοπροαιρετα σχολια.η αδιαφορια και ο μη σχολιασμος,ειναι γι αυτους χειροτερος απο την πιο εμπεριστατομενη απαντηση.
οσο αφορα το θεμα του εσπα.πως θα σας φαινοταν σαν ιδεα να κανουμε ερωτηση στο γραφειο της ευρωπαικης ενωσης?υπαρχει λετε περιπτωση αυτος ο διαχωρισμος μεταξυ ιδιωτικων υπαλληλων κ δημοσιων,να ειναι"ελληνικη" ερμηνεια του προγραμματος για ευνοητους λογους?
αχ ναι ας μην απαντάμε στα διάφορα σαν να μην υπάρχουν και ας κάνουμε αυτή την ερώτηση τώρα πριν βγει η νεα εγκύκλιος κ μας αποκλείει πάλι....αλλά πώς να βρούμε ακρη, τι λέτε?

oikia
04-06-13, 09:56
εχετε δικιο

emmaki
04-06-13, 10:15
Το τσουβάλιασμα δεν ήταν ποτέ καλή πρακτική......

eleanax
04-06-13, 13:15
εγραψα ενα κατεβατο και το εχασα οποτε τα ξαναγραφω συντομα

-ελευθερη επαγγελματιας, μηχανικος, ανεργη κοντα 4 χρονια, με μηδενικο εισοδημα, φορο επιτηδευματος για να διατηρω την ιδιοτητα του μηχανικου 300-500-700 ευρω, φετος θα δειξει, κοντα 4000 σε ταμειο που δε μας δικαιολογει τιποτα, και χωρις να εχω κρυψει ουτε δεκαρακι στην εφορια
-συζυγος ιδιωτικος υπαλληλος με επισφαλη θεση και πολλες ωρες εργασιας σε απαιτητικο αντικειμενο, ακομα και σ/κ
-βοηθεια απο γιαγιαδες-παππουδες αδυνατη λογω προβληματων υγειας
-ανατροφη νηπιου-νοικοκυριο-εξωτερικες δουλειες στην πλατη μου+ προσπαθεια αναζητησης καποιων συνεργασιων απο το σπιτι για υποτυπωδες χαρτζιλικι
-στις συνεντευξεις να παραβλεπουν προσοντα λογω παιδιου και υποχρεωσεων και να προτιμουν νεοτερους συναδελφους
-επιδομα ανεργιας δε δικαιουμαι
-στους δημοσιους παιδικους δε μας παιρνουν γιατι δεν ειμαι ουτε εργαζομενη ουτε ανεργη και ενω δε δηλωνουμε πολλα δεν ειναι και τοσα λιγα ωστε να πληρουμε τα εισοδηματικα κριτηρια

μονος τροπος να παει το παιδι παιδικο για να εχω λιγο ποιοτικο χρονο κι εκεινο να περνα δημιουργικο χρονο και να μαθαινει το εσπα
αν κοψουν θεσεις για τους δυ, εγω και τοσες αλλες μαμαδες στην ιδια θεση με μενα τι θα κανουμε?

eleanax
04-06-13, 13:20
Πρέπει να τονιστεί ότι, το πρόγραμμα δεν είναι προνοιακού χαρακτήρα, καθώς αποσκοπεί στην υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (τέτοιες δράσεις χρηματοδοτεί το ΕΠΑΝΑΔ) με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής.
Προτεραιότητα λοιπόν δίνεται στη διευκόλυνση των αναζητούντων εργασία μητέρων ή στην υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, η δυνατότητα να αναζητήσουν εκ νέου μία θέση εργασίας.


απο την προκυρηξη

afrodite33
04-06-13, 13:43
εγραψα ενα κατεβατο και το εχασα οποτε τα ξαναγραφω συντομα

-ελευθερη επαγγελματιας, μηχανικος, ανεργη κοντα 4 χρονια, με μηδενικο εισοδημα, φορο επιτηδευματος για να διατηρω την ιδιοτητα του μηχανικου 300-500-700 ευρω, φετος θα δειξει, κοντα 4000 σε ταμειο που δε μας δικαιολογει τιποτα, και χωρις να εχω κρυψει ουτε δεκαρακι στην εφορια
-συζυγος ιδιωτικος υπαλληλος με επισφαλη θεση και πολλες ωρες εργασιας σε απαιτητικο αντικειμενο, ακομα και σ/κ
-βοηθεια απο γιαγιαδες-παππουδες αδυνατη λογω προβληματων υγειας
-ανατροφη νηπιου-νοικοκυριο-εξωτερικες δουλειες στην πλατη μου+ προσπαθεια αναζητησης καποιων συνεργασιων απο το σπιτι για υποτυπωδες χαρτζιλικι
-στις συνεντευξεις να παραβλεπουν προσοντα λογω παιδιου και υποχρεωσεων και να προτιμουν νεοτερους συναδελφους
-επιδομα ανεργιας δε δικαιουμαι
-στους δημοσιους παιδικους δε μας παιρνουν γιατι δεν ειμαι ουτε εργαζομενη ουτε ανεργη και ενω δε δηλωνουμε πολλα δεν ειναι και τοσα λιγα ωστε να πληρουμε τα εισοδηματικα κριτηρια

μονος τροπος να παει το παιδι παιδικο για να εχω λιγο ποιοτικο χρονο κι εκεινο να περνα δημιουργικο χρονο και να μαθαινει το εσπα
αν κοψουν θεσεις για τους δυ, εγω και τοσες αλλες μαμαδες στην ιδια θεση με μενα τι θα κανουμε?
Συμφωνώ και έπαυξανω!!!!
Στην ίδια θέση με σένα ειμαι,μονο που ειμαι υγειονομικούς Ελ.επαγγ.
Φέτος με το 26% φορολογία πέρα απτο ταμείο μας που ειναι 350€ το μήνα,το τέλος επιτηδευματος 650€,βάλε πάγια έξοδα και ενοίκια επαγγ χώρου πρέπει να υπολόγιζω πάνω απο χιλιαρικο,χωριά τα έξοδα της επιχείρησης,τους προμηθευτές κα.
Επιβιωνουμε με τρομερή μείωση τιμών λόγω της κρισης και αμέτρητα φέσια!!!!
Μας σπρώχνουν στην ανεργία μιας και ετσι θα γλιτώσουμε όλα τα παραπάνω έξοδα και ουσες ανεργες μπορεί να πάρουν το παιδί μας παιδικό!!!!!;;;;;;

eleanax
04-06-13, 13:54
κι επειδη κατι αναφερθηκε για τσουβαλιασμα, οπως ολοι οι δυ δε ειναι βυσματιες, λουφαδοροι και τεμπεληδες.....

αν και ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ: ξερω διαφορα απο τη μαμα μου που ηταν δυ και απο τις λιγες τοτε που ειχε μπει με διαγωνισμο και μεγαλο κοροιδο για τις βυσματιες συναδελφους της καθως δουλευε! αντι να λεει τον καφε! και εβαζε και απο την τσεπη της οταν ειχε ελλειμα απο "αναληψεις" αλλων το ταμειο!

ετσι και ολοι οι ελευθ.επαγγελματιες δεν ειναι φοροφυγαδες, εκτος απο τους μεγαλοκαρχαριες, ειμαστε με το παραπανω ενταξει στις υποχρεωσεις μας παρα τη γενικοτερη καχυποψια απο το κρατος και τα τεκμηρια διαβιωσης!

lucky mom
04-06-13, 14:28
εχετε υποψην σας οτι οι περισσοτερες ανεργες καθονται στο σπιτακι τους και πινουν τον καφε τους και κουτσομπολευουν η βλεπουν τα πρωιναδικα ενω εμεις εργαζομαστε η καθε μια με τις δικες της συνθηκες εργασιας?
ειμαι στον ΟΑΕΔ και εκνευριζομαι καθημερινα οταν ερχονται στο παραπεντε να βγαλουν καρτα ανεργιας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλα για να μπει το παιδι τους στον παιδικο σταθμο και αυτς να ειναι ανετες στο σπιτακι τους...
οχι δεν το δεχομαι με τιποτα αυτο ειναι αδικο να ψαχνομαι καθε χρονο σε ποιον παιδικο θα παω φετος το παιδι μου.
Clelia καλα τα ειπες...αλλα ποιος σ ακουει μου λες?
πλεον ο Δημ.Υπαλ. για μερικους ειναι ο ιδιος που ηταν παντα δεν εχει καταλαβει ο κοσμος οτι ολοι πλεον εχουμε γινει ιδιοι ... Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.....

Ναι έχεις δίκιο! Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι άνεργη και δεν μπορώ να μεγαλώσω με αξιοπρέπεια τα παιδάκια μου. Μου αρέσει πολύ που δεν βρίσκω δουλειά ούτε για καθαρίστρια (ζητάνε αλλοδαπές :shock:) και φλερτάρω με την ιδέα της μετανάστευσης. Μου αρέσει που σήμερα το πρωί η κορούλα μου λέει «μαμά εγώ γατί δεν έχω πεδιλάκια και τα άλλα παιδάκια στο σχολείο έχουν?». Δεν έχω παράπονο όμως, πίνω καφέ και βλέπω πρωινάδικα! Μας δουλεύεις ρε κούκλα? Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ανεργία στις μέρες μας δεν είναι επιλογή? Ξέρεις πόσοι άνεργοι ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας? Και ναι στέλνω την κόρη μου μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικό σταθμό τον οποίο τις 2 προηγούμενες χρονιές τον πλήρωνα εκτός προγράμματος αγόγγυστα αφού δούλευα. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η ανεργία είναι και προνόμιο! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ευχαρίστως θα δούλευα στη θέση σου και για 500€, εσύ όμως θα ήθελες να είσαι στη θέση μου? Σίγουρα υπάρχουν άνεργες που δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν – και αυτή είναι η μειοψηφία- όπως επίσης υπάρχουν και δυ καρεκλοκένταυροι που τα ξύνουν όλη μέρα, όμως αυτοί δεν είναι ο κανόνας. Θα σε παρακαλούσα θερμά να ανακαλέσεις το άστοχο σχόλιό σου.

katerina2
04-06-13, 15:09
μονος τροπος να παει το παιδι παιδικο για να εχω λιγο ποιοτικο χρονο κι εκεινο να περνα δημιουργικο χρονο και να μαθαινει το εσπα
αν κοψουν θεσεις για τους δυ, εγω και τοσες αλλες μαμαδες στην ιδια θεση με μενα τι θα κανουμε?

Πάντως είναι άλλο πράγμα η ανάγκη εύρεσης ποιοτικού χρόνου (που είναι απολύτως κατανοητή) και άλλο πράγμα η απόλυτη και επιτακτική ανάγκη κάλυψης της φύλαξης και φροντίδας του παιδιού τις ώρες που η μητέρα βρίσκεται στην εργασία της.

eleanax
04-06-13, 15:16
Πάντως είναι άλλο πράγμα η ανάγκη εύρεσης ποιοτικού χρόνου (που είναι απολύτως κατανοητή) και άλλο πράγμα η απόλυτη και επιτακτική ανάγκη κάλυψης της φύλαξης και φροντίδας του παιδιού τις ώρες που η μητέρα βρίσκεται στην εργασία της.

δεν ξερω αν διαβασες ολο το ποστ, μπορει να παρανοησες, οταν εννοω ποιοτικο χρονο, προφανως οχι για να κανω μανικουρ αλλα χρονο περα απο τις οικογενειακες υποχρεωσεις για να κυνηγησω δουλειες, να ενημερωθω για τις πολλες αλλαγες που εγιναν τελευταια στην ασκηση του επαγγελματος,η να κανω κανενα σεμιναριο για να ειμαι ανταγωνιστικη και να μη βρεθω εντελως εκτος χωρου, για το οποιο δεν ειμαι τοσο σιγουρη μετα τοσα χρονια αναγκαστικης λογω κρισης απομακρυνσης....

οταν εισαι ελευθερος επαγγελματιας το αντικειμενο εργασιας δε σου ερχεται στο πιατο και με μικρο παιδι συνεχεια σπιτι τα επαγγελματικα τηλ η η δουλεια στο pc ειναι μαγεια!

sioula
04-06-13, 15:25
κ γω δημοσια υπαλληλος -εκπαιδευτικος για την ακριβεια- κ εντονα απογοητευμενη απο το εσπα...αναγκαστικα περυσι να πληρωσω-κ ακομα πληρωνω δηλαδη- ιδιωτικο σταθμο για τη μικρη, γιατι εννοειται οτι δε μου την πηραν στο δημοτικο σταθμο με απλη αιτηση κ δεν μπορουσα να κανω αιτηση μεσω εσπα καθως ειμαι προνομιουχα, ακομα κ μετα την κατακρεουργηση του μισθου μου κ τη γενικοτερη εξαθλιωση στην οποια μας εχουν οδηγησει, με τους φορους, τα χαρατσια κτλ...ο μηνας βγαινει πολυ δυσκολα αλλα κ φετος παλι δεν μπορουμε να κανουμε αιτηση μεσω εσπα κ αυτο ειναι ΑΔΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!! ενω την ιδια στιγμη γειτονισσα, ανεργη κ οικονομικα ευπορη -γι αυτο κ ανεργη- εχει κ τα 2 παιδια της στο διπλανο μας παιδικο σταθμο ιδιωτικο κ απο τους καλυτερους του Ηρακλειου μεσω εσπα κ αυτο ονομαζεται δικαιοσυνη;;;;; ε δε νομιζω...εμεις να μην μπορουμε να ανταποκριθουμε στα τρεχοντα εξοδα κ να πληρωνω κ παιδικο κ αλλοι να απολαμβανουν τσαμπα παιδικο!!!!!!!!!!!αυτη ειναι η Ελλαδα του σημερα...
Εάν κάποια δεν ψάχνει δουλειά είναι άεργη κι όχι άνεργη. Και γιατί να ψάξει για δουλειά εάν νοικιάζει 2 - 3 διαμερισματάκια; Τα οποία ενοίκια δεν υπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημα, γιατί φορολογούνται αυτοτελώς. Ελλάς το μεγαλείο σου..... Εάν διορθώνονταν αυτές οι ανισότητες, τότε θα υπήρχε χώρος για όλες τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ δικαιούχους.

elisaki
04-06-13, 15:28
Ωχ! Την επαθα οπως η Eleanax... εγραψα σεντονι κ το 'χασα... Λοιπον εν συντομια, συμφωνα με το Ν.4093/2012 αποφασιστηκε ολοι οι υπαλληλοι Ιδιωτικου Δικαιου αοριστου χρονου (ασφαλιση ΙΚΑ) του κλαδου ΔΕ-Διοικητικου/Λογιστικου/Γραμματειας να τεθουν σε διαθεσιμοτητα για ενα ετος. Αν μετα το περας του ετους δεν εχουν απορροφηθει σε καποια αλλη υπηρεσια τοτε απολυονται αυτοματα. Για το ετος της διαθεσιμοτητας θα λαμβανουν μερος του μισθου τους, καθως δεν μπορουν να εγγραφουν στον ΟΑΕΔ κ να παρουν επιδομα. Η διαθεσιμοτητα αποφασιστηκε για ολους τους παραπανω κλαδους χωρις καμια αξιολογηση, χωρις να ληφθει υποψη ο τροπος μονιμοποιησης (πολλοι μπηκαμε με ΑΣΕΠ, αλλοι με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ προ ΑΣΕΠ, αλλοι με δικαστικες αποφασεις κοκ), χωρις να εξετασουν αν εργαζοσουν σε υπηρεσια πρωτης γραμμης με ελλειψη προσωπικου, χωρις να εξαιρεσουν εγκυους, μητερες σε αδεια λοχειας-μητροτητας, αναπηρους κατω απο 65%). Για αλλη μια φορα αλλα ελεγε το νομοσχεδιο, αλλα γραφτηκαν στο ΦΕΚ μετα τη ψηφιση του κ αλλα εφαρμοστηκαν μετα απο 40 περιπου αλλεπαλληλες εγκυκλιους, η μια πιο σκληρη απο την αλλη. Προσοχη, αυτος ο νομος αφορα ολους τους ΔΥ αλλα κ τους ιδιωτικους, τους συνταξιουχους, ελ. επαγγελματιες κλπ. Καλο ειναι να τον μελετησουν ολοι, υπαρχει στο Ιντερνετ. Εν αρχη λοιπον ειμαστε περιπου 2000 ατομα (ΟΧΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ) κ περασαμε παλι (εγω πχ για 2η φορα) απο ΑΣΕΠ, βγηκαν οι οριστικοι πινακες κ ακομα αναμενουμε για το εαν κ με τι καθεστως θα μας παρουν πισω. (Αυτο δεν το λες συντομο κειμενο...:Ρ ) Στο θεμα μας, αν κ εγω ειμαι ανεργη αλλα δεν εχω δικαιωμα εγγραφης στον ΟΑΕΔ, δεν μπορω ουτε να βρω δουλεια με ενσημα (black humor) αλλα ουτε να κανω αιτηση με ΕΣΠΑ στον παιδικο. Τωρα μαζευω τα δικαιογητικα για να γραψω κ τον μικρο μου (2,5), αφου η μεγαλη παει απο τον Απριλιο (δεν μας δεχτηκαν στην αρχη της χρονιας κ μας καλεσαν 1 Απριλη...). Ειδωμεν.................

sioula
04-06-13, 15:31
Ναι έχεις δίκιο! Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι άνεργη και δεν μπορώ να μεγαλώσω με αξιοπρέπεια τα παιδάκια μου. Μου αρέσει πολύ που δεν βρίσκω δουλειά ούτε για καθαρίστρια (ζητάνε αλλοδαπές :shock:) και φλερτάρω με την ιδέα της μετανάστευσης. Μου αρέσει που σήμερα το πρωί η κορούλα μου λέει «μαμά εγώ γατί δεν έχω πεδιλάκια και τα άλλα παιδάκια στο σχολείο έχουν?». Δεν έχω παράπονο όμως, πίνω καφέ και βλέπω πρωινάδικα! Μας δουλεύεις ρε κούκλα? Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ανεργία στις μέρες μας δεν είναι επιλογή? Ξέρεις πόσοι άνεργοι ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας? Και ναι στέλνω την κόρη μου μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικό σταθμό τον οποίο τις 2 προηγούμενες χρονιές τον πλήρωνα εκτός προγράμματος αγόγγυστα αφού δούλευα. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η ανεργία είναι και προνόμιο! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ευχαρίστως θα δούλευα στη θέση σου και για 500€, εσύ όμως θα ήθελες να είσαι στη θέση μου? Σίγουρα υπάρχουν άνεργες που δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν – και αυτή είναι η μειοψηφία- όπως επίσης υπάρχουν και δυ καρεκλοκένταυροι που τα ξύνουν όλη μέρα, όμως αυτοί δεν είναι ο κανόνας. Θα σε παρακαλούσα θερμά να ανακαλέσεις το άστοχο σχόλιό σου.
Αναφέρθηκε νομιζω στις ΑΕΡΓΕΣ που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουλέψουν και βγάζουν Κάρτα Ανεργίας τέτοια εποχή, για να το πάιξουν άνεργες και να γράψουν το παιδί μέσω ΕΣΠΑ.

alcyon
04-06-13, 15:55
Μάλλον θα έπρεπε να αναζητηθεί από τους ΔΥ κάποιος άλλος φορέας/πρόγραμμα/κτλ που να καλύπτει αντίστοιχα κριτήρια.

Το ότι το ΕΣΠΑ εγείρει αντικειμενικές αδικίες είναι μια πραγματικότητα. Αλλά η φιλοσοφία του είναι τέτοια που δε χωρά τους ΔΥ.

Αντί λοιπόν να αναζητείται τρόπος να ενταχθούν οι ΔΥ στο ΕΣΠΑ, μάλλον θα πρέπει να γίνει κάποια αυτο-οργάνωση των μητέρων ΔΥ, που να διεκδικήσει κάποιες θέσεις μέσω άλλου φορέα/προγράμματος/κτλ.

Έτσι ούτε οι θέσεις του ΕΣΠΑ θα μειωθούν και ίσως να σταματήσει και η ανισότητα στη μεταχείριση σ' αυτό το κράτος (αν και ετούτο το τελευταίο, το βλέπω ... χλωμό :?).


Δε θεωρώ άδικο το να είναι μια άνεργη στον παιδικό σταθμό, ούτε η μητέρα που εργάζεται. Άδικο όμως είναι κάποιος που έχει μεγαλύτερα εισοδήματα να μην πληρώνει σε σχέση με κάποιον άλλον που και μικρότερα εισοδήματα έχει και αναγκάζεται να πληρώσει. Κι επειδή δεν πληρώνει εκείνος, ο δήμος να έρχεται να μου ζητά εμένα... να πληρώσω χωρίς να κοιτάξει κοινωνικά κριτήρια. Στον παιδικό σταθμό μας λίγοι είναι αυτοί που πληρώνουν... και το κόστος μετακινήθηκε στους ΔΥ (πολύτεκνους ή μη).

Για να μην αναφερθώ στην επιλογή που έγινε από το ΕΣΠΑ, που με τις ενστάσεις που έγιναν από Αθήνα, έδωσαν υπερβολικά πολλές θέσεις στην πρωτεύουσα (σε δεύτερη φάση), μένοντας εκτός προγράμματος μητέρες που πληρούσαν τα κριτήρια στην επαρχία. Εκείνες; Δεν αδικούνται;

Πριν λοιπόν βγείτε από τα ρούχα σας οι ΙΥ, οργανωθείτε να κάνετε άρση της αδικίας που υπάρχει ήδη εντός του "κλάδου". Είναι κρίμα.


Την αδικία δεν τη δημιούργησαν ούτε οι ΙΥ ούτε οι ΔΥ. Τη δημιουργεί το κράτος. Άρα, μην τα βάζουμε με λάθος ανθρώπους. Οι αντιρρήσεις μας πρέπει να είναι με κρατικούς φορείς και όχι με άλλες "ομάδες".

elisaki
04-06-13, 16:09
Το Εσπα ειναι απλα μια ευρωπαικη επιδοτηση. Το ποιους κ πώς θα ενταχθουν οριζεται απο τις αρμοδιες κρατικες υπηρεσιες. Απο εκει αρχιζουν κ οι οποιες ανισοτητες/αδικιες. Προσωπικα χρυσοπληρωνω τα τροφεια στον παιδικο της περιοχης μου για να προσφερει ενα κομματι ψωμι το πρωι με μαρμελαδα/μελι/μερεντα κ ενα μεσημεριανο. Ουτε φρουτα, ουτε λαχανικα, ουτε γαλα..... Τη στιγμη που σε αλλους Δημους δεν υπαρχει κανενα παιδακι εκτος παιδικου σταθμου κ υπαρχει δημοτικη συγκοινωνια για τη μεταφορα οσων παιδιων το επιθυμουν, καθως κ φρεσκιες πιτες κ κεικ καθημερινα απο μερακληδες μαγειρες... Θελω να πω, οτι αν ο καθε Δημος επαιρνε πιο σοβαρα τα καθηκοντα του αλλα κ τα πολλα επιδοτουμενα προγραμματα που μπορει να εξασφαλισει -αν το θελησει- ισως βλεπαμε κ εμεις τη δωρεαν παιδεια που ονειρευμασταν καποτε (ναι, ναι, κ η γη γυριζει!!!). Κ μην μου πειτε οτι η φοιτηση στους παιδικους σταθμους δεν εντασσεται στην υποχρεωτικη εκπαιδευση .... αυτο ΔΕΝ ειναι επιχειρημα...;)

elisaki
04-06-13, 16:14
.............. γιαυτο κ θεωρω οτι η ενταξη στους δημοσιους σταθμους θα επρεπε να ειναι προνομιο κ δικαιωμα για καθε δημοτη που εχει παιδια αντιστοιχης ηλικιας, κ οχι να παλευουμε μεταξυ μας ποιος δικαιουται επιχορηγηση κ ποιος οχι, ποιος ειναι ΔΥ κ ποιος ΙΥ, ποιος το "παιζει" ανεργος κ ποιος πραγματικα πειναει, ποιος εχει μεσον κ ποιον τον τρωει η μαρμαγγα......(Ψιλα γραμματα!?)

lucky mom
04-06-13, 16:37
Αναφέρθηκε νομιζω στις ΑΕΡΓΕΣ που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουλέψουν και βγάζουν Κάρτα Ανεργίας τέτοια εποχή, για να το πάιξουν άνεργες και να γράψουν το παιδί μέσω ΕΣΠΑ.

εχετε υποψην σας οτι οι περισσοτερες ανεργες καθονται στο σπιτακι τους και πινουν τον καφε τους και κουτσομπολευουν η βλεπουν τα πρωιναδικα ενω εμεις εργαζομαστε η καθε μια με τις δικες της συνθηκες εργασιας?
ειμαι στον ΟΑΕΔ και εκνευριζομαι καθημερινα οταν ερχονται στο παραπεντε να βγαλουν καρτα ανεργιας ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΤΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ αλλα για να μπει το παιδι τους στον παιδικο σταθμο και αυτς να ειναι ανετες στο σπιτακι τους...
οχι δεν το δεχομαι με τιποτα αυτο ειναι αδικο να ψαχνομαι καθε χρονο σε ποιον παιδικο θα παω φετος το παιδι μου.
Clelia καλα τα ειπες...αλλα ποιος σ ακουει μου λες?
πλεον ο Δημ.Υπαλ. για μερικους ειναι ο ιδιος που ηταν παντα δεν εχει καταλαβει ο κοσμος οτι ολοι πλεον εχουμε γινει ιδιοι ... Ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου.....

όχι αναφέρθηκε στην πλειοψηφία των άνεργων γυναικών και μάλιστα μιλώντας "εκ πείρας" ούσα υπάλληλος ΟΑΕΔ

lucky mom
04-06-13, 16:40
.............. γιαυτο κ θεωρω οτι η ενταξη στους δημοσιους σταθμους θα επρεπε να ειναι προνομιο κ δικαιωμα για καθε δημοτη που εχει παιδια αντιστοιχης ηλικιας, κ οχι να παλευουμε μεταξυ μας ποιος δικαιουται επιχορηγηση κ ποιος οχι, ποιος ειναι ΔΥ κ ποιος ΙΥ, ποιος το "παιζει" ανεργος κ ποιος πραγματικα πειναει, ποιος εχει μεσον κ ποιον τον τρωει η μαρμαγγα......(Ψιλα γραμματα!?)

ότι πιο σωστό έχει γραφτεί για το εν λόγω θέμα

oikia
04-06-13, 17:23
Ευχαρίστως θα δούλευα στη θέση σου και για 500€, εσύ όμως θα ήθελες να είσαι στη θέση μου?
Για αναρωτηθητε !

Αυτο ειναι ότι πιο σωστό έχει γραφτεί για το εν λόγω θέμα!

lena-aggelos
04-06-13, 17:36
βλεπω οτι η συζητηση μετατραπηκε σε φιλοσοφικου περιεχομενου κουβεντα.οτι καποιοι προσπαθουν να εμποδισουν να οργανωθει μια προσπαθεια γιατι φοβουνται οτι θα χασουν τις θεσουλες τους στο εσπα...κριμα..ελπιζω πλεον μονο στους βουλευτες του συριζα που καναν την ερωτηση...

anthipap
04-06-13, 17:52
Στις 28/05/2013 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση προς τον υπουργό εργασίας σχετικά με το εσπα και τον αποκλεισμό των Δ.Υ. Να στείλω μήνυμα στον κ.Στρατούλη για το αν απαντήθηκε το ερώτημά τους; Όσο αφορά τους δημοσιογράφους, όσες φορές και αν προσπάθησα να πιάσω γραμμή στον κ.Αυτιά το σ/κ δεν τα κατάφερα.

eleanax
04-06-13, 18:01
τι να πω τωρα, γραφω και ξανασβηνω....
θα προσπαθησω ξανα!

νομιζω, χωρις να εκπροσωπω τους λοιπους διαφωνουντες με την κινηση, και θα μου πεις και που διαφωνεις τι εγινε, ειναι δημοκρατικα σωστο και θεμιτο ο καθενας να διεκδικει οπου και οταν νομιζει οτι αδικειται, νομιζω λοιπον οτι η οποια ενσταση αφορα το ηθικο του ζητηματος

να το πω πιο παιδικα:
εχεις δυο ομαδες, και οι δυο εχουν πληγει, ομως λογω καταστασης-ιδιοτητας-νομων η πρωτη εχει ακομη καποια στεγανα που την προστατευουν σε ενα βαθμο, ενα διχτυ ασφαλειας, η αλλη δεν εχει παρα ελαχιστα που καταστρατηγονται με την πρωτη ευκαιρια,

κι ερχεται καποιος να κανει μια παροχη στη δευτερη, την πιο "ριγμενη" ομαδα, και ειναι καλο παρα τα οποια προβληματα και τις ψιλοαδικιες, κι ερχεται η πρωτη ομαδα και λεει θελω κι εγω κι αλλες παροχες γιατι με βγαλατε απεξω!!!!! ..............

απο εκει και περα ο νοων νοειτο

και κατι ακομη, βουλευτις του συριζα και υφιπουργος ειναι η κυρια που προτεινε 3ετη αδεια γονικη για τους δυ και μονο!, α! και κουπονια τροφιμων!

οι λοιποι ας μεινουν ατεκνοι και ολιγον πεινασμενοι οσοι προλαβαν και τεκνοποιησαν μπας και μειωθει ο πληθυσμος της χωρας και σωθουμε!

lucky mom
04-06-13, 18:14
βλεπω οτι η συζητηση μετατραπηκε σε φιλοσοφικου περιεχομενου κουβεντα.οτι καποιοι προσπαθουν να εμποδισουν να οργανωθει μια προσπαθεια γιατι φοβουνται οτι θα χασουν τις θεσουλες τους στο εσπα...κριμα..ελπιζω πλεον μονο στους βουλευτες του συριζα που καναν την ερωτηση...

Καταρχήν το θέμα δημοσιεύτηκε σε forum όπου όλοι μπορούν να απαντήσουν, αν κάποιο μήνυμα είναι προσβλητικό ή εκτός θέματος αρμόδιοι είναι οι διαχειριστές
Όσον αφορά εμένα προσωπικά απάντησα στο κακοπροαίρετο σχόλιο της Agiolina που κατηγόρησε τις άνεργες γιατί θίχτηκα. Επίσης το σχόλιο στο οποίο απάντησα δεν ήταν συντονιστικού χαρακτήρα.
Τώρα όσον αφορά στο αν φοβόμαστε για τις θεσούλες μας προφανώς κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δλδ σκεπτόμενη πονηρά νομίζεις ότι όλοι λειτουργούν έτσι. Δεν είδα κανένα μήνυμα να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, για όνομα του Θεού δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης?

elisaki
04-06-13, 18:18
τι να πω τωρα, γραφω και ξανασβηνω....
θα προσπαθησω ξανα!

νομιζω, χωρις να εκπροσωπω τους λοιπους διαφωνουντες με την κινηση, και θα μου πεις και που διαφωνεις τι εγινε, ειναι δημοκρατικα σωστο και θεμιτο ο καθενας να διεκδικει οπου και οταν νομιζει οτι αδικειται, νομιζω λοιπον οτι η οποια ενσταση αφορα το ηθικο του ζητηματος

να το πω πιο παιδικα:
εχεις δυο ομαδες, και οι δυο εχουν πληγει, ομως λογω καταστασης-ιδιοτητας-νομων η πρωτη εχει ακομη καποια στεγανα που την προστατευουν σε ενα βαθμο, ενα διχτυ ασφαλειας, η αλλη δεν εχει παρα ελαχιστα που καταστρατηγονται με την πρωτη ευκαιρια,

κι ερχεται καποιος να κανει μια παροχη στη δευτερη, την πιο "ριγμενη" ομαδα, και ειναι καλο παρα τα οποια προβληματα και τις ψιλοαδικιες, κι ερχεται η πρωτη ομαδα και λεει θελω κι εγω κι αλλες παροχες γιατι με βγαλατε απεξω!!!!! ..............

απο εκει και περα ο νοων νοειτο

και κατι ακομη, βουλευτις του συριζα και υφιπουργος ειναι η κυρια που προτεινε 3ετη αδεια γονικη για τους δυ και μονο!, α! και κουπονια τροφιμων!

οι λοιποι ας μεινουν ατεκνοι και ολιγον πεινασμενοι οσοι προλαβαν και τεκνοποιησαν μπας και μειωθει ο πληθυσμος της χωρας και σωθουμε!

Μιλωντας κ εγω παιδικα θα μπορουσα να θεωρησω οτι χαρακτηριζεις ανηθικη ολη αυτη τη προσπαθεια. Αρα κ εγω με τη σειρα μου θα χαρακτηρισω ανηθικους ολους αυτους που υποκρυπτουν εισοδηματα, εμφανιζονται πενιες κ μπαινουν τα παιδια τους με το ΕΣΠΑ ενω οι ιδιοι κυκλοφορουν με CΑΥΕΝΝ. Κ με καποιο τροπο προσπαθω να συνδεσω την 9μηνη αδεια ανατροφης των ΔΥ με το θεμα επιδοτησης ΕΣΠΑ, αλλα δεν τα καταφερνω. Το μονο που καταφερνω ειναι να μπω στο τριπακι ΔΥ εναντιον ΙΥ αλλα δεν θα παρω, ευχαριστω. Κ να τονισω σε οποιον θελει οτι εμεις οι ανεπαισχυντοι ΔΥ δεν ζουμε σε εναν αλλο κοσμο. Εχουμε αντρες/αδελφια/γονεις που παλευουν χρονια ως ΙΥ ή ελ. επαγγελματιες, ζουμε κ εμεις αμεσα το αντικτυπο της κρισης στην καθημερινοτητα μας, παλευουμε για το ζην μας, εχουμε τα αγχη μας, δυσκολευομαστε να αντεπεξελθουμε στις υποχρεωσεις μας, εχουμε φιλους/αδελφια ανεργους κ ξενιτεμενους, εχουμε υποστει απειρες μειωσεις μισθων κ κοινωνικων παροχων, πολλοι δε απο εμας ειναι ανεργοι...κ επεται αυξηση αυτου του αριθμου... για ποιο διχτυ ασφαλειας μιλαμε λοιπον? Γιατι ακομα διαχωριζουμε τον απλο κοσμο σε ομαδες? Γιατι συγκρινομαστε μεταξυ μας κ στον απολογισμο νιωθουμε παντα πιο ριγμενοι απο τον διπλανο μας? Κ τελικα τι θα πετυχει μια οποιαδηποτε προσπαθεια αν πριν καλα αρχισει πολεμαται εκ των εσω?

katerina2
04-06-13, 18:34
Ωχ! Την επαθα οπως η Eleanax... εγραψα σεντονι κ το 'χασα... Λοιπον εν συντομια, συμφωνα με το Ν.4093/2012 αποφασιστηκε ολοι οι υπαλληλοι Ιδιωτικου Δικαιου αοριστου χρονου (ασφαλιση ΙΚΑ) του κλαδου ΔΕ-Διοικητικου/Λογιστικου/Γραμματειας να τεθουν σε διαθεσιμοτητα για ενα ετος. Αν μετα το περας του ετους δεν εχουν απορροφηθει σε καποια αλλη υπηρεσια τοτε απολυονται αυτοματα. Για το ετος της διαθεσιμοτητας θα λαμβανουν μερος του μισθου τους, καθως δεν μπορουν να εγγραφουν στον ΟΑΕΔ κ να παρουν επιδομα. Η διαθεσιμοτητα αποφασιστηκε για ολους τους παραπανω κλαδους χωρις καμια αξιολογηση, χωρις να ληφθει υποψη ο τροπος μονιμοποιησης (πολλοι μπηκαμε με ΑΣΕΠ, αλλοι με ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ προ ΑΣΕΠ, αλλοι με δικαστικες αποφασεις κοκ), χωρις να εξετασουν αν εργαζοσουν σε υπηρεσια πρωτης γραμμης με ελλειψη προσωπικου, χωρις να εξαιρεσουν εγκυους, μητερες σε αδεια λοχειας-μητροτητας, αναπηρους κατω απο 65%). Για αλλη μια φορα αλλα ελεγε το νομοσχεδιο, αλλα γραφτηκαν στο ΦΕΚ μετα τη ψηφιση του κ αλλα εφαρμοστηκαν μετα απο 40 περιπου αλλεπαλληλες εγκυκλιους, η μια πιο σκληρη απο την αλλη. Προσοχη, αυτος ο νομος αφορα ολους τους ΔΥ αλλα κ τους ιδιωτικους, τους συνταξιουχους, ελ. επαγγελματιες κλπ. Καλο ειναι να τον μελετησουν ολοι, υπαρχει στο Ιντερνετ. Εν αρχη λοιπον ειμαστε περιπου 2000 ατομα (ΟΧΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ) κ περασαμε παλι (εγω πχ για 2η φορα) απο ΑΣΕΠ, βγηκαν οι οριστικοι πινακες κ ακομα αναμενουμε για το εαν κ με τι καθεστως θα μας παρουν πισω. (Αυτο δεν το λες συντομο κειμενο...:Ρ ) Στο θεμα μας, αν κ εγω ειμαι ανεργη αλλα δεν εχω δικαιωμα εγγραφης στον ΟΑΕΔ, δεν μπορω ουτε να βρω δουλεια με ενσημα (black humor) αλλα ουτε να κανω αιτηση με ΕΣΠΑ στον παιδικο. Τωρα μαζευω τα δικαιογητικα για να γραψω κ τον μικρο μου (2,5), αφου η μεγαλη παει απο τον Απριλιο (δεν μας δεχτηκαν στην αρχη της χρονιας κ μας καλεσαν 1 Απριλη...). Ειδωμεν.................

Όταν λες "πολλοί μπήκαμε με ΑΣΕΠ" και "άλλοι με δικαστικές αποφάσεις" πώς το εννοείς; Εννοείς ότι με κάποιον τρόπο (π.χ. διάταγμα Παυλόπουλου) μονιμοποιηθήκατε μετά από αλλεπάλληλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

eleanax
04-06-13, 18:35
καταφανεστατα προκειται περι ανηθικοτητας αυτο που αναφερεις elisaki και ολα τα αντιστοιχα φαινομενα τα οποια ειναι και η βασικοτερη αιτια για τη σημερινη κατασταση μας....η αδικια που υφιστανται πολλοι απο εμας προκυπτει απο την ανηθικη, παραβατικη και ατιμωρητη συμπεριφορα αλλων πιο "εξυπνων" συμπολιτων μας που εκμεταλλευονται καταστασεις, προσωπα, θεσεις, παραθυρακια του νομου για προσωπικο τους οφελος, οπως ακριβως τα παραδειγματα που ανεφερες και πολλα αλλα, π.χ. οι περιφημες αδειες επαπειλουμενης κυησης που ξεκιναν στον 3ο μηνα και τελειωνουν οταν το τελευταιο παιδι της οικογενειας παει παιδικο σταθμο, τη στιγμη που πολλες αλλες γυναικες εγκυες δουλευουν μεχρι τελευταια βδομαδα! γιατι δεν ειχαν γιατρο κολλητο να τους γραψει επαπειλουμενη ουτε χαιβανι προισταμενο να τη δεχτει!

επισης ο διαχωρισμος ειναι ουσιαστικος στο βαθμο που προσπαθεις να εξομαλυνεις δυσκολες για ορισμενους καταστασεις, δε λεει κανεις οτι η μητερα που ειναι δυ και δουλευει δεν εχει αναγκη φυλαξης του παιδιου της, απλα ειναι πολυ πιο ανεκτικο το περιβαλλον εργασιας στην κατασταση της σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα η τα ελευθερα επαγγελματα οπου ο ανταγωνισμος σχεδον αποκλειει τις γυναικες με παιδια! γεγονος που θελει να εξομαλυνει το εσπα με το συγκεκριμενο προγραμμα! διαφορετικα απλα αναιρεις την αρχικη σκεψη του "νομοθετη"!

katerina2
04-06-13, 18:40
Το Εσπα ειναι απλα μια ευρωπαικη επιδοτηση. Το ποιους κ πώς θα ενταχθουν οριζεται απο τις αρμοδιες κρατικες υπηρεσιες. Απο εκει αρχιζουν κ οι οποιες ανισοτητες/αδικιες. Προσωπικα χρυσοπληρωνω τα τροφεια στον παιδικο της περιοχης μου για να προσφερει ενα κομματι ψωμι το πρωι με μαρμελαδα/μελι/μερεντα κ ενα μεσημεριανο. Ουτε φρουτα, ουτε λαχανικα, ουτε γαλα..... Τη στιγμη που σε αλλους Δημους δεν υπαρχει κανενα παιδακι εκτος παιδικου σταθμου κ υπαρχει δημοτικη συγκοινωνια για τη μεταφορα οσων παιδιων το επιθυμουν, καθως κ φρεσκιες πιτες κ κεικ καθημερινα απο μερακληδες μαγειρες... Θελω να πω, οτι αν ο καθε Δημος επαιρνε πιο σοβαρα τα καθηκοντα του αλλα κ τα πολλα επιδοτουμενα προγραμματα που μπορει να εξασφαλισει -αν το θελησει- ισως βλεπαμε κ εμεις τη δωρεαν παιδεια που ονειρευμασταν καποτε (ναι, ναι, κ η γη γυριζει!!!). Κ μην μου πειτε οτι η φοιτηση στους παιδικους σταθμους δεν εντασσεται στην υποχρεωτικη εκπαιδευση .... αυτο ΔΕΝ ειναι επιχειρημα...;)

Κορίτσι μου, όταν οι Δήμοι (μέχρι πριν 3 χρόνια) είχαν τη δυνατότηα να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου, κοίταζαν να "κάνουν παιχνίδι" με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή συμβάσεις έργου προκειμένου να έχουν μεγαλύτερο αριθμό υπό ομηρία εργαζόμενων (άρα και ψήφων). Και σήμερα υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να προσλάβουν προσωπικό. Είναι να γελάς.
Επίσης όταν ακόμα (πριν από 8-10 χρόνια) υπήρχαν αδόμητα οικόπεδα που θα μπορούσε να απαλλοτριώσει ο Δήμος ώστε να μπορεί να κατασκευάσει κανένα δημοτικό σταθμό (που έχει πολύ πιο αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις από έναν ιδιωτικό), πάλι έκανε τον Κινέζο και προτιμούσε να σπαταλάει χρήματα σε εξωραϊσμούς πλατειών και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα μάτια του κόσμου. Και τώρα υποστηρίζει "δεν έχω κατάλληλα κτίρια"..... Τρελά γέλια.

katerina2
04-06-13, 18:46
τι να πω τωρα, γραφω και ξανασβηνω....
θα προσπαθησω ξανα!

νομιζω, χωρις να εκπροσωπω τους λοιπους διαφωνουντες με την κινηση, και θα μου πεις και που διαφωνεις τι εγινε, ειναι δημοκρατικα σωστο και θεμιτο ο καθενας να διεκδικει οπου και οταν νομιζει οτι αδικειται, νομιζω λοιπον οτι η οποια ενσταση αφορα το ηθικο του ζητηματος

να το πω πιο παιδικα:
εχεις δυο ομαδες, και οι δυο εχουν πληγει, ομως λογω καταστασης-ιδιοτητας-νομων η πρωτη εχει ακομη καποια στεγανα που την προστατευουν σε ενα βαθμο, ενα διχτυ ασφαλειας, η αλλη δεν εχει παρα ελαχιστα που καταστρατηγονται με την πρωτη ευκαιρια,

κι ερχεται καποιος να κανει μια παροχη στη δευτερη, την πιο "ριγμενη" ομαδα, και ειναι καλο παρα τα οποια προβληματα και τις ψιλοαδικιες, κι ερχεται η πρωτη ομαδα και λεει θελω κι εγω κι αλλες παροχες γιατι με βγαλατε απεξω!!!!! ..............

απο εκει και περα ο νοων νοειτο

και κατι ακομη, βουλευτις του συριζα και υφιπουργος ειναι η κυρια που προτεινε 3ετη αδεια γονικη για τους δυ και μονο!, α! και κουπονια τροφιμων!

οι λοιποι ας μεινουν ατεκνοι και ολιγον πεινασμενοι οσοι προλαβαν και τεκνοποιησαν μπας και μειωθει ο πληθυσμος της χωρας και σωθουμε!

Δηλαδή, εσύ πιστεύεις ότι στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς είναι σωστό να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση κάποιες ομάδες και δυσμενή κάποιες άλλες; Υπάρχουν δημότες που έχουν λιγότερο δικαίωμα στις παροχές του Δήμου τους; Γιατί; Πρόσεξε, αναφέρομαι μόνο στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
Εγώ αυτή την κίνηση την ξεκίνησα μόνο γιατί θεωρώ ότι αδικούμαστε οι δ.υ. ως προς το δικαίωμα πρόσβασης στους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ παιδικούς σταθμούς. Αυτό δε νομίζω ότι μπορείς να το αμφισβητήσεις. Τώρα, σχετικά με την επιδότηση για τη χρήση μίας ιδιωτικής υπηρεσίας, κατά τη γνώμη μου, γούστο του καπέλο του του κράτους να επιδοτήσει όποιον θέλει. Αν και αυτό πιστεύω ότι χωράει κουβέντα..... που την κάνουμε άλλωστε......

lena-aggelos
04-06-13, 18:57
Καταρχήν το θέμα δημοσιεύτηκε σε forum όπου όλοι μπορούν να απαντήσουν, αν κάποιο μήνυμα είναι προσβλητικό ή εκτός θέματος αρμόδιοι είναι οι διαχειριστές
Όσον αφορά εμένα προσωπικά απάντησα στο κακοπροαίρετο σχόλιο της Agiolina που κατηγόρησε τις άνεργες γιατί θίχτηκα. Επίσης το σχόλιο στο οποίο απάντησα δεν ήταν συντονιστικού χαρακτήρα.
Τώρα όσον αφορά στο αν φοβόμαστε για τις θεσούλες μας προφανώς κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, δλδ σκεπτόμενη πονηρά νομίζεις ότι όλοι λειτουργούν έτσι. Δεν είδα κανένα μήνυμα να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, για όνομα του Θεού δεν έχουμε δικαίωμα γνώμης?
ναι δημοσιευτηκε σε φορουμ με τιτλο Μαμάδες δημόσιοι υπάλληλοι - επιδότηση ΕΣΠΑ - βρεφονηπιακοί σταθμοί.
οποτε συμφωνα με τη δικη μου λογικη,οι μονες που θα επρεπε να συμμετεχουν ειναι μαμαδες δημοσιοι υπαλληλοι...οποιοσδηποτε αλλος συμμετεχει προσπαθει να δημιουργησει εντυπωσεις και αποπροσανατολισμο.εγω προσωπικα,αν καποιο θεμα εγραφε μαμαδες ιδιωτικοι υπαλληλοι ή μαμαδες ανεργες κλπ,δεν θα επαιρνα μερος γιατι απλα δεν μου πεφτει λογος.φυσικα εχεις δικαιωμα λογου.δεν το αμφισβητει κανεις αυτο.το κινητρο ειναι υπο αμφισβητιση.και δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα γιατι δεν εχω καμια διαθεση να αντιπαρατεθω μαζι σου γιατι ουτε σε ξερω ουτε θελω να σε μαθω.αντιθετως εσυ με κατηγορεις οτι σκεφτομαι πονηρα!!:confused:μαλλον θα με ξερεις καλα!!χαχαχα

katerina2
04-06-13, 19:01
..........................
Και πού θέλω να καταλήξω; Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες σε όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας και τα ενδιαφέροντά μας. Αυτό το λέω στην περίπτωση που θέλουμε να έχουμε άποψη για τα πράγματα.
Ο Δήμος μου φέτος στην προκήρυξη των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς έδωσε συγκεκριμένα κριτήρια και μοριοδότηση αυτών, πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια (άρα ούτε παλιότερα φαντάζομαι). Έχω πολύ έντονη την αίσθηση ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιθετική αλληλογραφία που είχα με το αρμόδιο Κέντρο του Δήμου κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς από τον αύγουστα που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο γιος μου είχε απορριφθεί μέχρι και πρόσφατα. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ ήμουν παραπονούμενη μητέρα που υπέβαλα επανειλημμένα εγγράφως συγκεκριμένα ερωτήματα (που ομολογώ ότι επί της ουσίας δεν απαντήθηκαν από το Δήμο), αλλά η φετινή προκήρυξη με δικαιώνει, ειδικά αν όντως τηρηθούν οι όροι και η διαδικασία της επιλογής, όπως περιγράφονται.

lena-aggelos
04-06-13, 19:42
..........................
Και πού θέλω να καταλήξω; Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες σε όλα τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας και τα ενδιαφέροντά μας. Αυτό το λέω στην περίπτωση που θέλουμε να έχουμε άποψη για τα πράγματα.
Ο Δήμος μου φέτος στην προκήρυξη των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς έδωσε συγκεκριμένα κριτήρια και μοριοδότηση αυτών, πράγμα που δεν είχε κάνει ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια (άρα ούτε παλιότερα φαντάζομαι). Έχω πολύ έντονη την αίσθηση ότι ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιθετική αλληλογραφία που είχα με το αρμόδιο Κέντρο του Δήμου κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς από τον αύγουστα που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο γιος μου είχε απορριφθεί μέχρι και πρόσφατα. Δεν ξέρω αν μόνο εγώ ήμουν παραπονούμενη μητέρα που υπέβαλα επανειλημμένα εγγράφως συγκεκριμένα ερωτήματα (που ομολογώ ότι επί της ουσίας δεν απαντήθηκαν από το Δήμο), αλλά η φετινή προκήρυξη με δικαιώνει, ειδικά αν όντως τηρηθούν οι όροι και η διαδικασία της επιλογής, όπως περιγράφονται.
τι εννοεις?αλλαξε κατι στη φετινη προκηρυξη?

katerina2
04-06-13, 21:08
τι εννοεις?αλλαξε κατι στη φετινη προκηρυξη?

Ναι, για πρώτη φορά ανακοίνωσαν ποια ακριβώς είναι τα κριτήρια επιλογής και συγχρόνως είπαν π.χ.: δημότες 15 μόρια, κάτοικοι 10 μόρια, εργαζόμενοι full time και οι δύο γονείς τόσα μόρια, εργαζόμενοι part-time τόσα μόρια, τρίτεκνοι τόσα μόρια, πολύτεκνοι τόσα, εισόδημα έως 10.000 τόσα μόρια, από 10 έως 20.000 τόσα κ.ο.κ, οικογένειεα σε ενοίκιο ή σε Α' κατοικία με δάνειο τόσα μόρια κλπ.
Όλες τις προηγούμενες χρονιές η ανακοίνωση έλεγε: φέρτε μας εκκαθαριστικό, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι οι γονείς εργάζονται ή είναι άνεργοι, αποδείξεις ενοικίου ή δανείου, μία υπεύθυνη δήλωση σχετικά με την οικογενειακή σας κατάσταση (....) και θα κριθείτε αναλόγως.

jannis
05-06-13, 00:05
Προτεραιότητα λοιπόν δίνεται στη διευκόλυνση των αναζητούντων εργασία μητέρων ή στην υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, η δυνατότητα να αναζητήσουν εκ νέου μία θέση εργασίας.Το μόνο επιχείρημα που δίνει για τον αποκλεισμό ΔΥ είναι η ''υποστήριξη των επαπειλούμενων και επισφαλών θέσεων εργασίας λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων''. Το επιχειρημα αυτό δεν στέκει όμως νομίζω και νομικά για τον διαχωρισμό μεταξύ μισθωτών Δημοσίου /Ιδιωτικού τομέα.
Αν έχεις παιδιά έχεις τις ίδιες οικογενειακές υποχρεώσεις, πρέπει και στις 2 περιπτώσεις να λείπεις 9-10 ώρες από το σπίτι σου (ανάλογα με την απόσταση) και κάποιος πρέπει να φυλάξει τα παιδιά είτε είσαι ΔΥ ή όχι.
(ακόμα χειρότερα ο μισθός του ΔΥ δεν φτάνει για να πληρώνει τους παιδικούς πλέον ...) Αν η μητέρα ΔΥ σταματήσει να πηγαίνει στην δουλειά επειδή δεν έχει φύλαξη δεν θα την απολύσουν? Δεν είναι επισφαλής η θέση της λόγω ανικανότητας εξασφάλισης φύλαξης για το παιδί. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζουν τώρα αλλά πριν 3-4 χρόνια ήθελες τουλάχιστον 500 /μήνα για παιδικό για 2 παιδιά.

Το Επιχειρησιακό πρόγραμμα ( http://www.espa.gr/elibrary/Episimo_Keimeno_EP_Anaptyxi_Anthrop_Dynamikou.pdf) το ίδιο λίγο που το κοίταξα δεν λέει τίποτα για αυτό το κριτήριο, ούτε και στο χρηματοδοτικό εργαλείο που υποστηρίζει αυτή την δράση (European Social Fund) θέτει τέτοιους όρους. Πότε μπήκανε και από ποιούς και ποιανού ιδέα ήταν αξίζει να ψάξει κάποιος.

Επίσης ο σκοπός δεν είναι να παρθούν τα προνόμια από τις αυτοαπασχολούμενες. ''Λεφτά υπάρχουν....'' Απλά η απορρόφηση είναι χαμηλή.

oikia
05-06-13, 14:09
Οι θεσεις δεν φτανουν.
Περισυ χρηματοδοτησε μερος του προγραμματος το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ:
"Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της κοινωφελούς δράσης του, και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα χρηματοδοτήσει τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εξυπηρέτηση παιδιών για το σχολικό έτος 2012-2013.

ekavi_
05-06-13, 14:27
κι ερχεται καποιος να κανει μια παροχη στη δευτερη, την πιο "ριγμενη" ομαδα, και ειναι καλο παρα τα οποια προβληματα και τις ψιλοαδικιες, κι ερχεται η πρωτη ομαδα και λεει θελω κι εγω κι αλλες παροχες γιατι με βγαλατε απεξω!!!!! ..............Θα έπρεπε όλοι να έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση και από εκεί και πέρα να προσμετρώνται μόρια ανάλογα με το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση κτλ.

Όχι να μετράμε ποιος έχει "ριχτεί" περισσότερο και να αποκλείουμε εκ προοιμίου τους δημόσιους υπαλλήλους. Όταν μιλάμε για επιδότηση, το πρωτεύον κριτήριο είναι το εισόδημα...

ekavi_
05-06-13, 14:29
Αν έχεις παιδιά έχεις τις ίδιες οικογενειακές υποχρεώσεις, πρέπει και στις 2 περιπτώσεις να λείπεις 9-10 ώρες από το σπίτι σου (ανάλογα με την απόσταση) και κάποιος πρέπει να φυλάξει τα παιδιά είτε είσαι ΔΥ ή όχι.
(ακόμα χειρότερα ο μισθός του ΔΥ δεν φτάνει για να πληρώνει τους παιδικούς πλέον ...) Αν η μητέρα ΔΥ σταματήσει να πηγαίνει στην δουλειά επειδή δεν έχει φύλαξη δεν θα την απολύσουν? Δεν είναι επισφαλής η θέση της λόγω ανικανότητας εξασφάλισης φύλαξης για το παιδί.

Ακριβώς...

mmaria
05-06-13, 14:29
lucky mom 1000% μαζι σου. πες τα χρυσοστομη!
eleanax ειμαι μια απο τα ιδια και χειροτερα (εχω κανει μικρες δουλειες οπου με εχουν φεσωσει κανονικοτατα).
στο θεμα μας τωρα. παρατηρω μια λυσσα των ΔΥ επειδη πρωτη φορα ενα ευνοικο μετρο δεν τους περιλαμβανει και μαλιστα σε περιοπτη θεση. ε πως να το κανουμε. το εσπα ειναι για ανεργους και χαμηλα αμειβομενους. δεν ειστε ουτε το ενα ουτε το αλλο! κοψτε τη κλαψα. παει καιρος (απο το '60-'70) που δεν ειστε στον πατο της κοινωνιας. μαλλον στον αφρο θα ελεγα.
οσο για την ανακριβεια που διαβασα καπου εδω για τα δικαστηρια που δεν μπορουν να πανε οι ΔΥ γιατι θεωρουνται αυτοματως επιορκοι, εχω να πω, ε και? και να εισαι επιορκος τι εγινε ? σε διωχνουν? δε σε πληρωνουν?
ασε που ολοι οι υπαλληλοι πολ/μιας ειναι ετσι κι αλλιως στα δικαστηρια κατηγορουμενοι για λαμογιες στα δικαστηρια.

elisaki
05-06-13, 14:32
Όταν λες "πολλοί μπήκαμε με ΑΣΕΠ" και "άλλοι με δικαστικές αποφάσεις" πώς το εννοείς; Εννοείς ότι με κάποιον τρόπο (π.χ. διάταγμα Παυλόπουλου) μονιμοποιηθήκατε μετά από αλλεπάλληλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου;

Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις (αναρωτιεμαι πως κ δεν εχεις ακουσει κατι αφου κ εσυ δουλευεις στο δημοσιο...): Αφορα αυτους που μονιμοποιηθηκαν με διαδικασια ΑΣΕΠ με βαση το ΠΔ164 του Παυλοπουλου οπως κ το ΠΔ180, αυτους που μπηκαν με προκυρηξη θεσεων μετα απο διαδικασια ΑΣΕΠ, αυτους που μονιμοποιηθηκαν με δικαστικες αποφασεις (προφανως πριν δουλευαν με συμβασεις), αυτους που προ ΑΣΕΠ (πριν το 1994) μπηκαν με δημοσιες προκυρηξεις ή ακομα κ με γραπτες εξετασεις πανελληνιου βεληνεκους κ μετα αναγκαστηκαν σε υποχρεωτικη μεταταξη κ αλλαγη ειδικοτητας σε διοικητικους υπαλληλους, αλλα κ αλλες περιπτωσεις που τωρα μου διαφευγουν.

ekavi_
05-06-13, 14:33
στο θεμα μας τωρα. παρατηρω μια λυσσα των ΔΥ επειδη πρωτη φορα ενα ευνοικο μετρο δεν τους περιλαμβανει και μαλιστα σε περιοπτη θεση. ε πως να το κανουμε. το εσπα ειναι για ανεργους και χαμηλα αμειβομενους. δεν ειστε ουτε το ενα ουτε το αλλο! κοψτε τη κλαψα. παει καιρος (απο το '60-'70) που δεν ειστε στον πατο της κοινωνιας. μαλλον στον αφρο θα ελεγα.


Το αν είμαι ή δεν είμαι χαμηλά αμειβόμενη, το ξέρω εγώ. Εσύ ό,τι ξέρεις είναι από την προπαγάνδα στην τηλεόραση.
Και στο κάτω κάτω ας μου επιτραπεί να κάνω αίτηση και να υποβάλλω φορολογική δήλωση για να το αποδείξω.

mmaria
05-06-13, 14:33
Αν η μητέρα ΔΥ σταματήσει να πηγαίνει στην δουλειά επειδή δεν έχει φύλαξη δεν θα την απολύσουν? Δεν είναι επισφαλής η θέση της λόγω ανικανότητας εξασφάλισης φύλαξης για το παιδί.

πες οτι δεν το πιστευεις πραγματικα αυτο! που ειδες απολυμενο ΔΥ? ακομα και τωρα στα χρονια της τροικας!

mmaria
05-06-13, 14:37
Το αν είμαι ή δεν είμαι χαμηλά αμειβόμενη, το ξέρω εγώ. Εσύ ό,τι ξέρεις είναι από την προπαγάνδα στην τηλεόραση.


οχι λοιπον! το ξερω απο φιλους και συγγενεις που ειναι ΔΥ. και ενταξει κοπηκαν πολλα αλλά εχουν ακομα ενα καλο (για τις μερες μας) μισθο. και ξερω που κινουνται πλεον οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα (για οποιον καταφερει να βρει μια δουλεια). να μην μιλησω για ελευθερους επαγγελματιες τι τζιρο κανουν!
μην σπευδεις να παρεξηγηθεις και να με κατηγορησεις για αναπαραγωγη προπαγανδας. ανοιξε κι εσυ τα ματια και τα αυτια σου για το τι συμβαινει στην κοινωνια σημερα.

ekavi_
05-06-13, 14:40
Maria, εκείνοι οι ΔΥ που έχουν καλό μισθό θα μείνουν απέξω λόγω υψηλού εισοδήματος.

Για ποιον λόγο ακριβώς να μην μπορούν να κάνουν αίτηση οι χαμηλόμισθοι ΔΥ; Επειδή υπάρχουν συνάδελφοί τους καλά αμειβόμενοι ή γιατί έπαιρναν κάποτε καλό μισθό;

elisaki
05-06-13, 14:45
lucky mom 1000% μαζι σου. πες τα χρυσοστομη!
eleanax ειμαι μια απο τα ιδια και χειροτερα (εχω κανει μικρες δουλειες οπου με εχουν φεσωσει κανονικοτατα).
στο θεμα μας τωρα. παρατηρω μια λυσσα των ΔΥ επειδη πρωτη φορα ενα ευνοικο μετρο δεν τους περιλαμβανει και μαλιστα σε περιοπτη θεση. ε πως να το κανουμε. το εσπα ειναι για ανεργους και χαμηλα αμειβομενους. δεν ειστε ουτε το ενα ουτε το αλλο! κοψτε τη κλαψα. παει καιρος (απο το '60-'70) που δεν ειστε στον πατο της κοινωνιας. μαλλον στον αφρο θα ελεγα.
οσο για την ανακριβεια που διαβασα καπου εδω για τα δικαστηρια που δεν μπορουν να πανε οι ΔΥ γιατι θεωρουνται αυτοματως επιορκοι, εχω να πω, ε και? και να εισαι επιορκος τι εγινε ? σε διωχνουν? δε σε πληρωνουν?
ασε που ολοι οι υπαλληλοι πολ/μιας ειναι ετσι κι αλλιως στα δικαστηρια κατηγορουμενοι για λαμογιες στα δικαστηρια.

Κριμα... πολυ κριμα να σκεφτομαστε με αυτο το τροπο... Δεν ξερω για ποια κλαψα μιλας, κανεις δεν κλαιγεται εδω μεσα, απλα ανταλλασουμε αποψεις πανω σε μια (καλη) ιδεα που ειχε η θεματοθετρια. Δεν καταλαβαινω το δικο σου μενος απεναντι στους ΔΥ ομως! Σε πεισανε κ εσενα οτι οι ΔΥ φταινε μεχρι και για το φαινομενο του θερμοκηπιου? Να ξερεις οτι η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια. Αν δεν εισαι ενημερωμενη (πρεπει να ακονισεις το μυαλο κ να το ψαξεις μονη σου, οχι να καταπινεις ο,τι σου σερβιρουν) για τους μισθους στο Δημοσιο, την επιορκια, τα προνομια κοκ, πώς εκφερεις αποψη? ¨Ο,τι αναφερεις στο ποστ ειναι εκτος πραγματικοτητας. 'Η μηπως νομιζεις οτι ολοι οι ΔΥ δουλευουμε παρα τω Πρωθυπουργω κ απολαμβανουμε προνομια αυλικου? Οι απλοι ΔΥ ειμαστε μια μεριδα του απλου λαου κ τα πραγματα εχουν στενεψει για ολους μας :shock::shock::shock:

Clelia
05-06-13, 14:51
Σε πεισανε κ εσενα οτι οι ΔΥ φταινε μεχρι και για το φαινομενο του θερμοκηπιου? Να ξερεις οτι η ημιμαθεια ειναι πολυ χειροτερη απο την αμαθεια. Αν δεν εισαι ενημερωμενη (πρεπει να ακονισεις το μυαλο κ να το ψαξεις μονη σου, οχι να καταπινεις ο,τι σου σερβιρουν) για τους μισθους στο Δημοσιο, την επιορκια, τα προνομια κοκ, πώς εκφερεις αποψη? ¨Ο,τι αναφερεις στο ποστ ειναι εκτος πραγματικοτητας.

Like!!
Όχι μόνο παραπληροφορημένη, αλλά σίγουρη κιόλας γι' αυτά που γράφει!

mmaria
05-06-13, 15:02
βλεπω ειναι πολλοι οι θιγομενοι και οι θιγμενοι. εγω ουτε καταπινω οτι μας σερβιρουν, ουτε παραπληροφορημενη ειμαι για τους επιορκους. δυστυχως καποιους τους αντιμετωπιζω χρονια στην προσπαθεια μου να κανω μια δουλεια η οποια δυστυχως εχει και συναλλαγη με ΔΥ.
δεν θελω να δωσω αλλη συνεχεια στο θεμα.
και προς δικη σας υπερασπιση θα παραδεχθω οτι η φορολογικη δηλωση θα βοηθουσε κατα πολυ να ξεδιαλυνει το θεμα εισοδηματος, αλλά τοτε θα "εβγαιναν μπροστα ολοι εκεινοι" που αποκρυπτουν εισοδηματα απο την εφορια (φοροφυγαδες τους λενε) και φυσικα αυτοι δεν ειναι οι ΔΥ ουτε οι απλοι ιδιωτικοι υπαλληλοι. παλι αδικια!
βλεπετε δεν εχω ιδαιτερο μενος απεναντι σας. μαλλον εσεις δεν μπορειτε να δεχτειτε οτι μια φορα ενα ευνοικο μετρο δεν σας σας περιλαμβανει.

jannis
05-06-13, 15:22
πες οτι δεν το πιστευεις πραγματικα αυτο! που ειδες απολυμενο ΔΥ? ακομα και τωρα στα χρονια της τροικας!

Το πιστεύω , το ξέρω, το προβλέπει ο νόμος.

Υπάρχουν υπαλλήλοι φαντάσματα στο Δημοσιο (ή τουλάχιστον υπήρχαν) αλλά ο λόγος δεν ήταν ότι είναι μητέρες μικρών παιδιών.
Συνήθως αυτοί είναι διπλοθεσίτες, σύμβουλοι, ΄΄παλιοί '' κοντά στην σύνταξη που κανείς δεν τους λέει τίποτα, έχουν βίσμα κλπ.

Σίγουρα δεν θα σε δικαιολογήσουν αν αργείς ή αν δεν πηγαίνεις στην δουλειά επειδή έχεις μικρά παιδιά! Ακόμη περισσότερο τώρα που ό έλεγχος είναι πιο αυστηρός.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις άδεια ανευ αποδοχών (αυτό δίνεται ακόμα πιο εύκολα σήμερα) αλλά μετά υπάρχει θέμα επιβίωσης

jannis
05-06-13, 15:29
οχι λοιπον! το ξερω απο φιλους και συγγενεις που ειναι ΔΥ. και ενταξει κοπηκαν πολλα αλλά εχουν ακομα ενα καλο (για τις μερες μας) μισθο. και ξερω που κινουνται πλεον οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα (για οποιον καταφερει να βρει μια δουλεια). να μην μιλησω για ελευθερους επαγγελματιες τι τζιρο κανουν!
μην σπευδεις να παρεξηγηθεις και να με κατηγορησεις για αναπαραγωγη προπαγανδας. ανοιξε κι εσυ τα ματια και τα αυτια σου για το τι συμβαινει στην κοινωνια σημερα.

αν ισχύουν αυτά που λες και δεν κρύβουν εισοδήματα οι ιδιωτικοί /ελεύθεροι επαγγελματίες τότε θα σε πείραζε αν μπαίναν εισοδηματικά κρίτηρια;

sofi@p
05-06-13, 15:46
συγγνώμη, αλλά ο ιδιωτικός υπάλληλος πώς μπορεί να κρύψει εισόδημα??

lena-aggelos
05-06-13, 16:10
συγγνώμη, αλλά ο ιδιωτικός υπάλληλος πώς μπορεί να κρύψει εισόδημα??
δηλωνει ο εργοδοτης οτι του δινει λιγοτερα,πραγμα που συμφερει και τους δυο.

katerina2
05-06-13, 18:06
Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις (αναρωτιεμαι πως κ δεν εχεις ακουσει κατι αφου κ εσυ δουλευεις στο δημοσιο...): Αφορα αυτους που μονιμοποιηθηκαν με διαδικασια ΑΣΕΠ με βαση το ΠΔ164 του Παυλοπουλου οπως κ το ΠΔ180, αυτους που μπηκαν με προκυρηξη θεσεων μετα απο διαδικασια ΑΣΕΠ, αυτους που μονιμοποιηθηκαν με δικαστικες αποφασεις (προφανως πριν δουλευαν με συμβασεις), αυτους που προ ΑΣΕΠ (πριν το 1994) μπηκαν με δημοσιες προκυρηξεις ή ακομα κ με γραπτες εξετασεις πανελληνιου βεληνεκους κ μετα αναγκαστηκαν σε υποχρεωτικη μεταταξη κ αλλαγη ειδικοτητας σε διοικητικους υπαλληλους, αλλα κ αλλες περιπτωσεις που τωρα μου διαφευγουν.

Έχω ακούσει πολλά, αφού δουλεύω στο δημόσιο, όπως λες. Αλλά δε γνωρίζω κανένα προσωπικά που να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα όπως εσύ. Για αυτό σε ρώτησα, γιατί είσαι ο πρώτος συνάδελφος με τον οποίο μιλάω και βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.
Και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα σήμερα οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο μετά το 1994 ως μόνιμοι υπάλληλοι με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (μοριοδότηση προσόντων ή γραπτές εξετάσεις). Ειλικρινά, δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία ή ό,τι άλλο μας έχει προκύψει τελευταία και για αυτό θέλω να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.....

katerina2
05-06-13, 18:12
παρατηρω μια λυσσα των ΔΥ επειδη πρωτη φορα ενα ευνοικο μετρο δεν τους περιλαμβανει και μαλιστα σε περιοπτη θεση. ε πως να το κανουμε. το εσπα ειναι για ανεργους και χαμηλα αμειβομενους.

Και γιατί να μη δίνεται η δυνατότηα στου ΔΥ να κάνουν αίτηση; Αν έχουν όντως υψηλά εισοδήματα στο κάτω κάτω ας τους απορρίψουν; Έχεις κάποιο επιχείρημα επ' αυτού;

Clelia
05-06-13, 20:59
Έχω ακούσει πολλά, αφού δουλεύω στο δημόσιο, όπως λες. Αλλά δε γνωρίζω κανένα προσωπικά που να βρίσκεται σε διαθεσιμότητα όπως εσύ. Για αυτό σε ρώτησα, γιατί είσαι ο πρώτος συνάδελφος με τον οποίο μιλάω και βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση.
Και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα σήμερα οι οποίοι μπήκαν στο δημόσιο μετά το 1994 ως μόνιμοι υπάλληλοι με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (μοριοδότηση προσόντων ή γραπτές εξετάσεις). Ειλικρινά, δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν σε διαθεσιμότητα ή εφεδρεία ή ό,τι άλλο μας έχει προκύψει τελευταία και για αυτό θέλω να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.....

Επειδή γνωρίζω αρκετούς δυ που δυστυχώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, θα σου αναφέρω 2 παραδείγματα να καταλάβεις:
1) γυναίκα που προσλήφθηκε πριν 27 χρόνια με διαγωνισμό του υπουργείου τουρισμού, με απόλυτη διαφάνεια, αλλά δεν υπήρχε τότε ΑΣΕΠ. Με διαδικασίες ΑΣΕΠ μετατάγηκε σε υπουργείο. Αφού προσληφθηκε χωρίς ΑΣΕΠ, την έβγαλαν στη σέντρα. Δεν είχε πάρει τα χαρτιά της από το Υπ. Τουρισμού κατά την πρόσληψη, δεν το σκέφτηκε, τι να πω. Πήγε τώρα να πάρει τα χαρτιά να αποδείξει ότι μπήκε με διαγωνισμό, αλλά το υπ. τουρισμού καταστρέφει τα χαρτιά μετά από χ διάστημα. Πάει η κοπέλα κ έβγαζε τρελλή δουλειά στο υπουργείο.
2) γυναίκΕς που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε οργανισμό, μετά μετατάγηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ νομιμότατες σε υπουργείο αλλά σε ειδικότητα άλλη από αυτή που προσλήφθηκαν. Κ αυτές υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, παρόλο που οι μετατάξεις ελέγχονταν με επιτροπή. Η μία από αυτές όταν τέθηκε σε διαθεσιμότητα ήταν έγκυος 4 μηνών, ανύπαντρη.

Περαστικά μας...

Όσες δεν έχουμε βίσμα βγαίνουμε στη σέντρα. Οι καρεκλοκένταυροι καλά κρατουν

joela
05-06-13, 23:36
ρε παιδια τι ΔΥ και ΙΥ ενα ξέρ. ειμαι εργαζχομενη και οι αποδοχες μου δεν φτανουν για να πα 2 παιδια στον ιδιτικο σταθμό,δεν εχ κάποιον να μου τα κρατήσει.δεν θα πρεπει ολοι να εχουμε ιση ευκαιρία στις αιτήσεις και απλά τα κριτήρια να είναι αυστηρότερα και να αποκλέιονται οσοι δεν πληρούν τις προυποθέσεις.το οτι είμαι ΔΥ είναι γέλοία προυπόθεση για αποκλεισμό.οι γυναίκες που δεν δουλεύουν έχουν άλλα προβλήματα και σεβαστά ύπαρχουν όμς στο σπίτι για να κοιτάνε τα παιδιά τους.εγ όταν κλείνει ο σταθμός,τραβολογά 2 παιδιά τρισιμισι και δυο ετν στο νοσοκομείο που δουλεύ.και τι δουλευο δλδ εκείνες τις μέρες αφου αντε να μαζέψεις δυο παιδάκια που βαριούνται και μάλιστα σε ανθυγιινο περιβάλον.για γυναικα ούτε λογος βγαινουμε με το μισθό μου που εχει πάει 860 με 12 χρόνια δουλείας.προνομιούχα και υψηλόμισθη.κριτίριο αποκλεισμού.αντρας άνεργος με 1002 υποχρεοσεις.Θα μπορούσε να μπεί κριτίριο οι γυναίκες που βρίσκουν εργασία να μπορούν να βάλουν τα παιδάκια τους και στο μέσ της χρονιάς έτσι όσο είσαι άνεργη και όχι άεργη κοιτάς τα παιδιά και όταν βρείς δουλεία τα πάς σταθμό.

oikia
06-06-13, 11:47
Ξέρετε, δεν υπάρχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, και υποαπασχολούμενοι. Ανεργοι, που είναι σε αριθμό περισσοτεροι απο όσοι οι υπάλληλοι του "στενού" δημόσιου τομέα.

Δεν έχουν λιγότερα δικαιώματα οι μεν από τους δε. Το κράτος πρέπει να φροντίζει για όλους χωρίς... ...διακρίσεις.

ίσες και ίδιες παροχές και δικαιωματα για ολους τωρα!

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

ekavi_
06-06-13, 12:06
ίσες και ίδιες παροχές και δικαιωματα για ολους τωρα!

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Συμφωνούμε!

katerina2
06-06-13, 13:25
Ξέρετε, δεν υπάρχουν μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάρχουν ιδιωτικοί υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, και υποαπασχολούμενοι. Ανεργοι, που είναι σε αριθμό περισσοτεροι απο όσοι οι υπάλληλοι του "στενού" δημόσιου τομέα.

Δεν έχουν λιγότερα δικαιώματα οι μεν από τους δε. Το κράτος πρέπει να φροντίζει για όλους χωρίς... ...διακρίσεις.

ίσες και ίδιες παροχές και δικαιωματα για ολους τωρα!

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Εγώ θα έλεγα "ίσα και ίδια κριτήρια για τις παροχές για όλους" και όχι αποκλεισμός συγκεκριμών ομάδων από τη σέντρα.

agkiolina
07-06-13, 00:20
Ναι έχεις δίκιο! Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι άνεργη και δεν μπορώ να μεγαλώσω με αξιοπρέπεια τα παιδάκια μου. Μου αρέσει πολύ που δεν βρίσκω δουλειά ούτε για καθαρίστρια (ζητάνε αλλοδαπές :shock:) και φλερτάρω με την ιδέα της μετανάστευσης. Μου αρέσει που σήμερα το πρωί η κορούλα μου λέει «μαμά εγώ γατί δεν έχω πεδιλάκια και τα άλλα παιδάκια στο σχολείο έχουν?». Δεν έχω παράπονο όμως, πίνω καφέ και βλέπω πρωινάδικα! Μας δουλεύεις ρε κούκλα? Έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ανεργία στις μέρες μας δεν είναι επιλογή? Ξέρεις πόσοι άνεργοι ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας? Και ναι στέλνω την κόρη μου μέσω ΕΣΠΑ σε ιδιωτικό σταθμό τον οποίο τις 2 προηγούμενες χρονιές τον πλήρωνα εκτός προγράμματος αγόγγυστα αφού δούλευα. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι η ανεργία είναι και προνόμιο! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Ευχαρίστως θα δούλευα στη θέση σου και για 500€, εσύ όμως θα ήθελες να είσαι στη θέση μου? Σίγουρα υπάρχουν άνεργες που δεν ενδιαφέρονται να δουλέψουν – και αυτή είναι η μειοψηφία- όπως επίσης υπάρχουν και δυ καρεκλοκένταυροι που τα ξύνουν όλη μέρα, όμως αυτοί δεν είναι ο κανόνας. Θα σε παρακαλούσα θερμά να ανακαλέσεις το άστοχο σχόλιό σου.

Αναφέρθηκε νομιζω στις ΑΕΡΓΕΣ που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να δουλέψουν και βγάζουν Κάρτα Ανεργίας τέτοια εποχή, για να το πάιξουν άνεργες και να γράψουν το παιδί μέσω ΕΣΠΑ.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν πλησιαζουν οι μερες για τους παιδικους σταθμους ερχονται καποιες δηθεν να βγαλουν καρτα για εργασια κι οταν την βγαζουν σου λενε: θελω την βεβαιωση για τον παιδικο σταθμο για αυτο θελω την καρτα
αυτο ΕΣΕΝΑ τι σου λεει για πες μου ?
Οι γυναικες που θελουν πραγματικα να βρουν εργασια ψαχνουν ....χαιρομαι που οι εργασιακοι συμβουλοι εχουν δουλεια και εχουν ουρες απο ανθρωπους που θελουν εργασια την αναζητουν.
Και να σου πω και κατι ακομα? κριμα ειναι να μας περνανε μερικους υπαλληλους για ηλιθιους.... οι ιδιες γυναικες καθε χρονο την ιδια περιοδο βγαζουν καρτα για τον ιδιο ακριβως λογο πλεον το συστημα κανει ολες τις καταγραφες των καρτων και ελεγχονται αλλα δυστυχως μερικες τις εχω φωτογραφησει στο μυαλο μου και τις θυμαμαι ε αυτο με εκνευριζει κοπελια μου συγνωμη κιολας ειναι ειρωνια να βγαλουν το δικο μ παιδι απεξω γιατι αυτη θελει να ειναι ανετη στο σπιτι της....
Και στην θεση της ανεργιας εχω βρεθει 4 φορες στο παρελθον και κατι ακομα τελευταιο εγω την δουλεια δεν την φοβηθηκα ΠΟΤΕ εχεις κανει τον μπεταντζη? εχεις κανει τον υδραυλικο ? θα δουλευες εσυ στην αναγκη που βρισκεσαι σ αυτες τις δουλειες?
δεν νομιζω
εγω ομως προ 10ετιας αυτη ηταν η δουλεια μου 10ωρο αναμεσα σε υδαυλικους και να κανω χαρμανια γιατι ειχα αναγκη τα χρηματα γιατι ειχα πατερα ανεργο και μητερα που επρεπε να χειρουργηθει και κυριως γιατι ειχα μαθει οτι η δουλεια δεν ειναι ντροπη και για να ειμαι ανεξαρτητη θα εκανα τα παντα...
και καλυτερα να βρεθω απεξω αυριο κιολας απο τον ΟΑΕΔ την ζωη μ την θελω , εχω απειληθει 3 φορες απο ανεργο να με σκοτωσει , μια να φαω στο κεφαλι πυροσβεστηρα και 5 φορες μας εχουν βγαλει εξω για βομβα σε σακουλα.Εαν ειναι να χασω την ζωη μου για ενα ματσο καθικια που κανουν κουμαντο στη ζωη μ ναι να βγω και σου δινω την θεση μου .... κι αμα κατσεις να αντεξεις αυτα που ακουω ελα σφυρα μου!!!!
ξερεις πως ζω? εχω κανει την ταρατσα μου αγρο και φυτευω εκει για να τρωω και να αγοραζω αλλα απαραιτητα πραγματα για την οικογενεια μ και το παιδι μ, εχω κοτες στην αθηνα στην ταρατσα μ για να εχει το παιδι μ αυγα φρεσκα.
καταλαβες τωρα? και δεν τα εχω με ολους τους ανεργους με μια ομαδα ανεργων που το παιζουν δηθεν ...ελα να κατσεις ενα 2ημερο σε μια γωνια ενος οαεδ να δεις και θα καταλαβεις.....αλλα 2 μερες δεν αρκουν ...
καλο βραδυ

agkiolina
07-06-13, 00:23
και κατι ακομα
ειμαστε πλεον σχεδον ολοι ο καθενας με τα δικα του προβληματα στο ιδιο λουκι
ποιος σου ειπε οτι εμενα η κορη μου φοραει μεταξωτες κορδελες και μεταξωτα μπεμπιλινα?
ποιος σου ειπε οτι εχω γαλα να της δωσω?
φορεμενα παπουτσια απο αλλους φοραει και ρουχα δανεικα....
οποτε μην κρινεις τους αλλους εαν δεν γνωριζεις
η αποψη και η γνωμη ειναι ελευθερη οπως και ο λογος....
ζω σε μια υποτιθεται ελευθερη χωρα γιατι εαν πω κατι ακομα παραπανω μπορει και να με σκοτωσεις
καλο βραδυ να εχεις

oikia
07-06-13, 09:32
εχω απειληθει 3 φορες απο ανεργο να με σκοτωσει , μια να φαω στο κεφαλι πυροσβεστηρα και 5 φορες μας εχουν βγαλει εξω για βομβα σε σακουλα.

φαντασου σε τι απογνωση ειναι αυτοι οι ανθρωποι που φτανουν σε αυτο το σημειο!!!

την θεση των παιδιων τους διεκδικεις.!

sofiamk
07-06-13, 11:45
φαντασου σε τι απογνωση ειναι αυτοι οι ανθρωποι που φτανουν σε αυτο το σημειο!!!

την θεση των παιδιων τους διεκδικεις.!

Δεν είναι δυνατό να διεκδικήσει κανένας τη θέση αυτών των παιδιών. ΠΡΟΦΑΝΩΣ εγώ που εργάζομαι παίρνω μισθό (όποιος κι αν είναι αυτός) ενώ αυτός που δεν εργάζεται δεν παίρνει καθόλου. Άρα προηγείται, άρα δεν κινδυνεύει η θέση του παιδιού του από το δικό μου παιδί. ΟΜΩΣ, ανάμεσα σε ένα χ ιδιωτικό υπάλληλο που για τους ψ λόγους παίρνει (και καλά κάνει) μεγαλύτερο μισθό από εμένα, θα έπρεπε το δικό μου παιδί να προηγείται....
Το ότι δεν είναι προνιακού χαρακτήρα το πρόγραμμα είναι από μόνο του άδικο....

andigo
07-06-13, 11:59
Οι αντιπαραθέσεις έκαναν το θέμα Off topic. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις ας ανοιχθεί άλλο θέμα για να μην ξεχυλώνει αυτό.
Όπως έχω ξαναπεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ είναι πάρα πολύ καλό και ελπίζω να κρατήσει αρκετά. Όμως εχει αρκετά κενά και θα έπρεπε να γίνουν κατά τη γνώμη μου κάποιες αλλαγές. Την προηγούμενη χρονιά μπηκε το όριο των 40.000 ευρω και πιθανόν να μειωθεί και άλλο ώστε να ευνοηθούν οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες. Δυστυχώς όμως έβαλαν όλες τις οικογένειες στο ίδιο "σακι". Γιατί άλλο να έχεις 1 παιδί, άλλο 2 και άλλο 3 και 4.
Πρν 2 χρόνια είχα απευθυνθεί στο συνηγορο του πολίτη κατά της ΕΕΤΑΑ και περισσότερο κατά του δήμου (έδινε όλες τις θέσεις στο ΕΣΠΑ) ο οποίος έδωσε εν μέρει με δικαίωσε αφού ο δήμος από την επόμενη χρονιά άφησε κάποιες θεσεις εκτός. Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι τώρα από το ΕΣΠΑ (παρόλο που έστειλα και εγώ το email και πήρα την ίδια απάντηση) αλλά θα μπορούσε να γίνει κάποια κίνηση και από μπαμπάδες ωστε να έχουν και αυτοί δικαίωμα αίτησης (αφού μιλάμε για εναρμόνιση οικογενειακής ζωής). Εχω παράδειγμα φίλου ιδιωτικού υπαλλήλου με επιμέλεια τέκνου να μην μπορεί να στείλει το παιδι σε δημόσιο παιδικό της περιοχής αφού ούτε μητέρα είναι κάνει μεσω ΕΣΠΑ, ούτε Δ.Υ. να κάνει αίτηση για τις 5-6 θέσεις που κράτησε ο δήμος. Ίσως πρέπει να υπάρξει λοιπόν και ένας συντονισμός από εκείνη την πλευρά.

yasemi
07-06-13, 13:51
Δεν είναι δυνατό να διεκδικήσει κανένας τη θέση αυτών των παιδιών. ΠΡΟΦΑΝΩΣ εγώ που εργάζομαι παίρνω μισθό (όποιος κι αν είναι αυτός) ενώ αυτός που δεν εργάζεται δεν παίρνει καθόλου. Άρα προηγείται, άρα δεν κινδυνεύει η θέση του παιδιού του από το δικό μου παιδί. ΟΜΩΣ, ανάμεσα σε ένα χ ιδιωτικό υπάλληλο που για τους ψ λόγους παίρνει (και καλά κάνει) μεγαλύτερο μισθό από εμένα, θα έπρεπε το δικό μου παιδί να προηγείται....
Το ότι δεν είναι προνιακού χαρακτήρα το πρόγραμμα είναι από μόνο του άδικο....

συγνωμη που ξαναπαρεμβαινω εγω την αποψη μου την ειπα πριν αρχισετε να σκοτωνεστε μεταξυ σας,,,,αλλα τι εννοεις με αυτο???οσο μικροτερο εισοδημα τοσο περισσοτερα μορια,,,,βγαινουνε με αλγοριθμο,,,επισης αν εισαι τριτεκνος πχ παιρνεις και αλλα αν εισαι πολυτεκνος εχεις και αλλα,,,οποτε δεν καταλαβαινω τι εννοεις ειναι αδικο,,,,

sofiamk
07-06-13, 13:54
Όταν μου απάντησαν στο μέιλ για την εξαίρεση των Δ.Υ. το έγραφαν μέσα....
Το πρόγραμμα δεν έχει προνιακό χαρακτήρα, άρα εξαιρούνται οι Δ.Υ. ανεξαρτήτως εισοδήματος. Προφανώς ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για αυτούς που δικαιούνται να κάνουν αίτηση.

yorimichi79
10-06-13, 09:44
καλημερα κοπελιες !
θα ηθελα να ρωτησω για το φετεινο εσπα αν υπαρχουν νεα!
κατι ψιλοεμαθα για εσπα ,μονο ιδιωτικων σταθμων,αλλά που θα εγκρινονται τοπικα απο τον Δημο!!! ξερετε κατι εσεις??
Η ιστοσελιδα εεταα δεν αναφερει παντως τιποτα!!

Κ επειδη σας διαβαζα, να πω κ εγω την αποψη μου!!
Νομιζω οτι το εσπα ειναι αρκετα δικαιο!
1)δινει συγκεκριμενα μορια για καθε περιπτωση
2)αποκλειει τα πολυ ψηλα εισοδηματα 40.000 κ ανω!
γιατι κ 10παιδια να εχεις .τα 40.000 ειναι πολλα!!
3)αφηνει & τις ανεργες να συμμετεχουν!!

Να κοψει θεσεις που ειχε εγκρινει,ΕΚΕΙΝΟ ηταν ΑΔΙΚΟ κ ΛΑΘΟΣ κ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Σε αντιθεση με τους Δημοτικους που δεν αφηνουν τις ανεργες καθολου να δωσουν αιτηση!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!
"αφου εισαι ανεργη κ δεν εχεις κ λεφτα,ας μεινει κ το παιδι σου χωρις εκπαιδευση κ μορφωση κ εμπειριες κ εσυ να μην βρεις ΠΟΤΕ δουλεια!!
Εσυ που δουλευεις,οσα&να βγαζεις,ακομη&100.000 δικαιουσαι!
μην δωσεις 250ε για το παιδι σου να το στειλεις ή μην βαλεις νταντα....
Μην ξοδευεσαι!Θα στο κρατησουμε εμεις!!!!! "

Και ολα αυτα χωρις συγκεκριμενα μορια κτλ...Αλλά μονο με γνωριμιες σε Διοικητικο Συμβουλιο!!

yasemi
10-06-13, 10:29
καλημερα κοπελιες !
θα ηθελα να ρωτησω για το φετεινο εσπα αν υπαρχουν νεα!
κατι ψιλοεμαθα για εσπα ,μονο ιδιωτικων σταθμων,αλλά που θα εγκρινονται τοπικα απο τον Δημο!!! ξερετε κατι εσεις??
Η ιστοσελιδα εεταα δεν αναφερει παντως τιποτα!!

Κ επειδη σας διαβαζα, να πω κ εγω την αποψη μου!!
Νομιζω οτι το εσπα ειναι αρκετα δικαιο!
1)δινει συγκεκριμενα μορια για καθε περιπτωση
2)αποκλειει τα πολυ ψηλα εισοδηματα 40.000 κ ανω!
γιατι κ 10παιδια να εχεις .τα 40.000 ειναι πολλα!!
3)αφηνει & τις ανεργες να συμμετεχουν!!

Να κοψει θεσεις που ειχε εγκρινει,ΕΚΕΙΝΟ ηταν ΑΔΙΚΟ κ ΛΑΘΟΣ κ ΠΑΡΑΝΟΜΟ!

Σε αντιθεση με τους Δημοτικους που δεν αφηνουν τις ανεργες καθολου να δωσουν αιτηση!!!!!!!!!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!
"αφου εισαι ανεργη κ δεν εχεις κ λεφτα,ας μεινει κ το παιδι σου χωρις εκπαιδευση κ μορφωση κ εμπειριες κ εσυ να μην βρεις ΠΟΤΕ δουλεια!!
Εσυ που δουλευεις,οσα&να βγαζεις,ακομη&100.000 δικαιουσαι!
μην δωσεις 250ε για το παιδι σου να το στειλεις ή μην βαλεις νταντα....
Μην ξοδευεσαι!Θα στο κρατησουμε εμεις!!!!! "

Και ολα αυτα χωρις συγκεκριμενα μορια κτλ...Αλλά μονο με γνωριμιες σε Διοικητικο Συμβουλιο!!


το εσπα θα βγει κανονικα και φετος εχουνε εξασφαλιστει 150 μυρια για τη φετινη χρονια,,,,απλα αργουνε λιγο σημερα αυριο στην εεταα λογικα θα βγει για ''διαβουλευση'' η προκυρηξη μετα θα κανουνε αιτηση οι παιδικοι και μετα οι μητερες,,,οσο για αυτο που ακουσες,,δεν ισχυει,,,θα κανουμε οπως καθε χρονο κανονικα τις αιτησεις μας ,θα βαλουμε τις 4 επιλογες μας και οενας ειναι ο φορεας που το διαχειριζεται αυτο ολο η ΕΕΤΑΑ,,,τα αλλα ειναι παραπληροφορηση οπως και περσυ μαζευανε τα χαρτια ιο παιδικοι και πολλοι ιδιωτικοι δε λεγανε στις μητερες οτι εχετε 4 επιλογες να βαλετε και βαζανε μονο το συγκεκριμενο οποτε μενανε απεξω,

alcyon
10-06-13, 10:37
Τα παραλές λιγάκι...
- Με υψηλά εισοδήματα πληρώνουν τροφεία και μάλιστα ουκ ευκαταφρόνητα ποσά.
- Τα 10 παιδιά δε μεγαλώνουν με 40.000 ...
- Είναι άδικο (όχι το ΕΣΠΑ, αλλά η γενική αντιμετώπιση) όταν με υψηλότερα εισοδήματα δικαιολογούνται θέσεις μέσω ΕΣΠΑ ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι με μικρότερα εισοδήματα που πρέπει να πληρώσουν τα τροφεία (και μάλιστα κομματάκι δυσανάλογα προς τις δυνατότητές τους).


Και νομίζω πως είσαι ελαφρώς σε λάθος θέμα. Εδώ δεν είναι για το ΕΣΠΑ γενικώς...

sioula
10-06-13, 13:36
Τα παραλές λιγάκι...
- Με υψηλά εισοδήματα πληρώνουν τροφεία και μάλιστα ουκ ευκαταφρόνητα ποσά.
- Τα 10 παιδιά δε μεγαλώνουν με 40.000 ...
- Είναι άδικο (όχι το ΕΣΠΑ, αλλά η γενική αντιμετώπιση) όταν με υψηλότερα εισοδήματα δικαιολογούνται θέσεις μέσω ΕΣΠΑ ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι με μικρότερα εισοδήματα που πρέπει να πληρώσουν τα τροφεία (και μάλιστα κομματάκι δυσανάλογα προς τις δυνατότητές τους).


Και νομίζω πως είσαι ελαφρώς σε λάθος θέμα. Εδώ δεν είναι για το ΕΣΠΑ γενικώς...
Διαβάζοντας αυτά που είπες, μου ήρθε η εικόνα μιας μανούλας που βλέπω σχεδόν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Πηγαίνοντας στον βρεφικό τον μπέμπη μου την συναντώ 2-3 φορές την εβδομάδα, γιατί αγωνιά να ενημερωθεί για τις εγγραφές μέσω ΕΕΤΑΑ. Βλέπετε θέλει να κάνει αίτηση η καημενούλα. Η συγκεκριμένη μαμά, οδοντίατρος στο επάγγελμα (με ιδιωτικό ιατρείο βεβαίως) και JEEP BMW, ίσως γίνει δικαιούχος του προγράμματος (όπως και πολλές άλλες), ενώ θα μείνουν έξω άνεργες (και δεν αναφέρομαι στις άεργες), υπάλληλοι με μπλοκάκι, πολλές ιδιωτικοί υπάλληλοι και σχεδόν το σύνολο τον Δ.Υ. Είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα..... Και μετά σκοτώνονται οι Δ.Υ με τους Ι.Υ, οι Άνεργες με τις Υπαλλήλους γενικά κλπ. Ήμαρτον δηλαδή...

ekavi_
10-06-13, 14:13
Κ επειδη σας διαβαζα, να πω κ εγω την αποψη μου!!
Νομιζω οτι το εσπα ειναι αρκετα δικαιο!
1)δινει συγκεκριμενα μορια για καθε περιπτωση
2)αποκλειει τα πολυ ψηλα εισοδηματα 40.000 κ ανω!
γιατι κ 10παιδια να εχεις .τα 40.000 ειναι πολλα!!
3)αφηνει & τις ανεργες να συμμετεχουν!!Αφού μας διάβαζες πως δεν έκανες ούτε ένα σχόλιο για τον αποκλεισμό των δημόσιων υπαλλήλων; Και αυτό δίκαιο σου φαίνεται;

Λίγο υπερβολικό να λες ότι τα 40.000€ είναι κανένα τρομερό εισόδημα για κάποιον με 10 παιδιά κιόλας...

jannis
10-06-13, 14:26
Ετσι οπως πέφτουν οι μισθοί και όχι τα τροφεία (ή αν αναγκαστείς να πας σε ιδιωτικό) θα συμφέρει τις ΔΥ να μείνουν σπίτι αν εχουν 2 παιδιά σε παιδικό σταθμό!

newbie G
10-06-13, 15:17
"αφου εισαι ανεργη κ δεν εχεις κ λεφτα,ας μεινει κ το παιδι σου χωρις εκπαιδευση κ μορφωση κ εμπειριες κ εσυ να μην βρεις ΠΟΤΕ δουλεια!!
Εσυ που δουλευεις,οσα&να βγαζεις,ακομη&100.000 δικαιουσαι!
μην δωσεις 250ε για το παιδι σου να το στειλεις ή μην βαλεις νταντα....
Μην ξοδευεσαι!Θα στο κρατησουμε εμεις!!!!! "


Για παιδικούς σταθμούς μιλάμε, όχι για πρωτοβάθμια/δευτεροβάθμια/τριτοβάθμια εκπαίδευση! Όσο για τις εμπειρίες, τα παιδιά μπορούν να τις αποκτήσουν και με τους γονείς τους τα Σαββατοκύριακα.

Ετσι οπως πέφτουν οι μισθοί και όχι τα τροφεία (ή αν αναγκαστείς να πας σε ιδιωτικό) θα συμφέρει τις ΔΥ να μείνουν σπίτι αν εχουν 2 παιδιά σε παιδικό σταθμό!

Ειλικρινά, ακόμα και με ένα παιδί, το σκέφτομαι. Μια άδεια άνευ αποδοχών μέχρι να πάει σχολείο, μάλλον είναι καλύτερη.

katerina2
11-06-13, 18:31
Λοιπόν, έλαβα απάντηση στην αναφορά μου από το Συνήγορο του Πολίτη. Εν κατακλείδι με ενημερώνουν ότι ο Συνήγορος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πεδίο περαιτέρω παρέμβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι λόγοι είναι ότι έχουν ήδη αλληλογραφία του 2011 και 2012, σύμφωνα με την οποία (μου την έχουν επισυνάψει) έχουν ήδη κάνει συστάσεις και στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης σχετικά με
1. την άρση του αποκλεισμού διαφόρων ομάδων από την πρόσβαση στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση...." (αναφέροναι όσες μητέρες εργάζονται στο στενό και ευτύτερο δημόσιο τομέα) και
2. την εκ των προτέρων δέσμευση των δημοτικών παιδικών σταθμών για ποσόστωση στις εγγραφές παιδιών πέραν αυτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση....".
Μίλησα και με την υπάλληλο η οποία χρεώθηκε και απάντησε στην αναφορά μου και μου είπε ότι ο Συνήγορος έχει κάνει τις συστάσεις του στους φορείς που έπρεπε και αυτοί με τη σειρά τους έπρεπε να δώσουν κατάλληλες οδηγίες στους φορείς κάτω από αυτούς (π.χ. Δήμους). Μου είπε επίσης ότι απάντηση σε αυτά τα έγγραφά τους δεν έλαβαν, δηλαδή ότι μέχρι στιγμής οι συστάσεις τους έχουν αγνοηθεί. Μου είπε ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα με το βοηθό Συνήγορο (?) και ότι πιθανόν να ξανακάνουν τις σχετικές συστάσεις μιας και είναι η εποχή που καταρτίζεται το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά και συγχρόνως τρέχουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω εγώ με το Δήμο μου και μου είπε ότι μπορώ να τους "ξαναενοχλήσω" κοινοποιώντας τους και τη σχετική αλληλογραφία. Αυτό θα το κάνω για τη δική μου περίπτωση και κρίνετε κι εσείς τι θα κάνετε με τους δικούς σας Δήμους. Γιατί πραγματικά θεωρώ ότι η μεγάλη αδικία γίνεται σε σχέση με ένα υποτιθέμενο δημόσιο αγαθό (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο οποίο όλοι και όλες θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης. Αυτά προς το παρόν.

katerina2
12-06-13, 09:35
Διαβάζοντας αυτά που είπες, μου ήρθε η εικόνα μιας μανούλας που βλέπω σχεδόν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Πηγαίνοντας στον βρεφικό τον μπέμπη μου την συναντώ 2-3 φορές την εβδομάδα, γιατί αγωνιά να ενημερωθεί για τις εγγραφές μέσω ΕΕΤΑΑ. Βλέπετε θέλει να κάνει αίτηση η καημενούλα. Η συγκεκριμένη μαμά, οδοντίατρος στο επάγγελμα (με ιδιωτικό ιατρείο βεβαίως) και JEEP BMW, ίσως γίνει δικαιούχος του προγράμματος (όπως και πολλές άλλες), ενώ θα μείνουν έξω άνεργες (και δεν αναφέρομαι στις άεργες), υπάλληλοι με μπλοκάκι, πολλές ιδιωτικοί υπάλληλοι και σχεδόν το σύνολο τον Δ.Υ. Είμαι περίεργη για το αποτέλεσμα..... Και μετά σκοτώνονται οι Δ.Υ με τους Ι.Υ, οι Άνεργες με τις Υπαλλήλους γενικά κλπ. Ήμαρτον δηλαδή...

Το μόνο που έχω να σχολιάσω πάνω σε αυτό είναι ότι όσο παράνομη είναι αυτή η "μανούλα-φτωχή οδοντίατρος" άλλο τόσο είναι και οι πελάτες της που δεν απαιτούν απόδειξη για τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα το εισόδημα της οδοντιάτρου να φαίνεται χαμηλό και να δικαιούται μία δωρεάν παροχή που στην πραγματικότητα δεν τη δικαιούται. Για αυτό καλά θα κάνουμε όλοι να μη δεχόμαστε καμία μαύρη συναλλαγή (είτε πάρε είτε δώσε), ώστε όταν ερχόμαστε να κριθούμε για το εισόδημά μας, το δηλωμένο να ταυτίζεται με το πραγματικό και η κρίση να γίνεται με βάση αντικειμενικά ορθά στοιχεία.

lena-aggelos
12-06-13, 12:47
μπραβο katerina2 που τη στιγμη που εμεις αερολογουμε,εσυ κανεις δουλεια!ας ελπισουμε οτι θα εξαληφθει η αδικια και θα μπορεσουμε κι εμεις να κανουμε το αυτονοητο...να στειλουμε τα παιδια μας σε παιδικους σταθμους..

sioula
12-06-13, 14:49
Λοιπόν, έλαβα απάντηση στην αναφορά μου από το Συνήγορο του Πολίτη. Εν κατακλείδι με ενημερώνουν ότι ο Συνήγορος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πεδίο περαιτέρω παρέμβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι λόγοι είναι ότι έχουν ήδη αλληλογραφία του 2011 και 2012, σύμφωνα με την οποία (μου την έχουν επισυνάψει) έχουν ήδη κάνει συστάσεις και στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης σχετικά με
1. την άρση του αποκλεισμού διαφόρων ομάδων από την πρόσβαση στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση...." (αναφέροναι όσες μητέρες εργάζονται στο στενό και ευτύτερο δημόσιο τομέα) και
2. την εκ των προτέρων δέσμευση των δημοτικών παιδικών σταθμών για ποσόστωση στις εγγραφές παιδιών πέραν αυτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση....".
Μίλησα και με την υπάλληλο η οποία χρεώθηκε και απάντησε στην αναφορά μου και μου είπε ότι ο Συνήγορος έχει κάνει τις συστάσεις του στους φορείς που έπρεπε και αυτοί με τη σειρά τους έπρεπε να δώσουν κατάλληλες οδηγίες στους φορείς κάτω από αυτούς (π.χ. Δήμους). Μου είπε επίσης ότι απάντηση σε αυτά τα έγγραφά τους δεν έλαβαν, δηλαδή ότι μέχρι στιγμής οι συστάσεις τους έχουν αγνοηθεί. Μου είπε ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα με το βοηθό Συνήγορο (?) και ότι πιθανόν να ξανακάνουν τις σχετικές συστάσεις μιας και είναι η εποχή που καταρτίζεται το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά και συγχρόνως τρέχουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω εγώ με το Δήμο μου και μου είπε ότι μπορώ να τους "ξαναενοχλήσω" κοινοποιώντας τους και τη σχετική αλληλογραφία. Αυτό θα το κάνω για τη δική μου περίπτωση και κρίνετε κι εσείς τι θα κάνετε με τους δικούς σας Δήμους. Γιατί πραγματικά θεωρώ ότι η μεγάλη αδικία γίνεται σε σχέση με ένα υποτιθέμενο δημόσιο αγαθό (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο οποίο όλοι και όλες θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης. Αυτά προς το παρόν.
Στον δήμο μου γίνονται δεκτά τα παιδάκια των Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εκτός ΕΣΠΑ και πληρώνοντας τροφεία.

katerina2
12-06-13, 14:56
Στον δήμο μου γίνονται δεκτά τα παιδάκια των Δημοσίων υπαλλήλων, αλλά εκτός ΕΣΠΑ και πληρώνοντας τροφεία.

Ναι, και στο δικό μου επίσης. Όμως οι μητέρες που δικαιούνται ΕΣΠΑ μπορούν να κάνουν αίτηση και να "παίζουν" για το 100% των θέσεων, ενώ οι δημόσιες υπάλληλοι "παίζουν" μόνο για το ποσοστό των θέσεων που δε δίνεται για ΕΣΠΑ. Αυτό είναι άνιση μεταχείριση.

sofiamk
12-06-13, 18:15
Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω φως όσο κι αν "φωνάζουμε" για το ΕΣΠΑ ή για άλλο πρόγραμμα που θα ήμασταν δικαιούχοι....
Εμείς φέτος θα κάνουμε αίτηση στους παιδικούς του δήμου μας κανονικά....
Το βλέπω δύσκολο να μας πάρουν....

Οπότε το Σεπτέμβρη 250+250 = 500Ευρώ για τον ιδιωτικό σταθμό.
Ανάλογα με την τοποθέτηση μου (είμαι εκπαιδευτικός σε σχολεία εκτός της πόλης όπου μένουμε) 200-300 ευρώ για βενζίνη.
Ο μισθός μου γύρω στα 900 Ευρώ το μήνα....
Θα μου μένουν από 200-300 ευρώ....
Καλά είναι.... θα ράψω μεγάλες τσέπες!!!

katerina2
12-06-13, 18:36
Για να είμαι ειλικρινής, δεν βλέπω φως όσο κι αν "φωνάζουμε" για το ΕΣΠΑ ή για άλλο πρόγραμμα που θα ήμασταν δικαιούχοι....
Εμείς φέτος θα κάνουμε αίτηση στους παιδικούς του δήμου μας κανονικά....
Το βλέπω δύσκολο να μας πάρουν....

Οπότε το Σεπτέμβρη 250+250 = 500Ευρώ για τον ιδιωτικό σταθμό.
Ανάλογα με την τοποθέτηση μου (είμαι εκπαιδευτικός σε σχολεία εκτός της πόλης όπου μένουμε) 200-300 ευρώ για βενζίνη.
Ο μισθός μου γύρω στα 900 Ευρώ το μήνα....
Θα μου μένουν από 200-300 ευρώ....
Καλά είναι.... θα ράψω μεγάλες τσέπες!!!

Είναι προφανές ότι φως δεν υπάρχει για να το δεις..... Αλλά σκέψου ότι μπορεί να είσαι και τυχερή.... Στο δήμο μου ιδιωτικός παιδικός σταθμός κάτω από 350 ευρώ δεν υπάρχει.

Στερ
20-06-13, 11:56
Στις 28/05/2013 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση προς τον υπουργό εργασίας σχετικά με το εσπα και τον αποκλεισμό των Δ.Υ. Να στείλω μήνυμα στον κ.Στρατούλη για το αν απαντήθηκε το ερώτημά τους; Όσο αφορά τους δημοσιογράφους, όσες φορές και αν προσπάθησα να πιάσω γραμμή στον κ.Αυτιά το σ/κ δεν τα κατάφερα.
Καλημέρα σε όλους,
με δική μου πρωτοβουλία έγινε η ερώτηση και δυστυχώς ακόμη περιμένουμε απάντηση. Θα ενημερώσω μόλις τη λάβουμε. Πάντως θεωρώ ότι είναι φοβερή η προσπάθεια που ξεκινήσατε και πρέπει να συνεχιστεί. Προτείνω με απευθείας επικοινωνία με Υπουργό Εργασίας ως διαμαρτυρία. Επειδή ξέρω... όσα περισσότερα τηλεφωνήματα τόσο το καλύτερο, ιδίως τώρα που ακόμη δεν άρχισε η κατάθεση δικαιολογητικών.

sofiamk
20-06-13, 12:05
Είναι προφανές ότι φως δεν υπάρχει για να το δεις..... Αλλά σκέψου ότι μπορεί να είσαι και τυχερή.... Στο δήμο μου ιδιωτικός παιδικός σταθμός κάτω από 350 ευρώ δεν υπάρχει.

Είμαι επαρχία... γι' αυτό και έχω "καλύτερες" τιμές!!!
Αλλά από την άλλη, λόγω τοποθέτησης έχω πολλά χιλιόμετρα την ημέρα για να πάω στη δουλειά....

katerina2
20-06-13, 13:18
Καλημέρα σε όλους,
με δική μου πρωτοβουλία έγινε η ερώτηση και δυστυχώς ακόμη περιμένουμε απάντηση. Θα ενημερώσω μόλις τη λάβουμε.

Ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία.

katerina2
20-06-13, 13:29
Λοιπόν, κορίτσια, ήθελα να σας ενημερώσω και για κάτι ακόμα και θα ήθελα τη γνώμη σας, ειδικά αν υπάρχει και καμία νομικός ανάμεσά μας.
Στο ΦΕΚ497/2002 "Κανονισμός λειτουργίας δημοτικών παιδικών σταθμών", στο άρ. 7 παρ. 3 αναφέρεται ότι "κατά την εγγραφή επιλέγονται παιδιά εργαζομένων γονέων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμομένων εκείνων που έχουν ανάγκη φροντίδας από διάφορα κοινωνικά αίτια (όπως π.χ. παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, παιδιά αγάμων μητέρων.....)."
Επίσης στο ίδιο άρθρο στην παρ. 4 ως απαραίτητο δικαιολογητικό προβλέπεται "βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι.......".
Από αυτά εγώ καταλαβαίνω ότι σύμφωνα με αυτό το ΦΕΚ, στους δημοτικούς σταθμούς εχουν δικαίωμα εγγραφής παιδιά με αποκλειστικά εργαζόμενους γονείς. Καταλαβαίνετε κι εσείς το ίδιο ή μήπως κάνω λάθος;
Οπότε αν υποθέσουμε ότι καταλαβαίνω σωστά, τότε η δυνατότητα να εγγραφούν παιδιά ανέργων που δίνεται με το ΕΣΠΑ, μήπως είναι παράνομη;
Ποια προϋπόθεση είναι πιο ισχυρή νομικά; Αυτή που ορίζει το ΦΕΚ λειτουργίας των δημοτικών σταθμών ή αυτές που θέτει το ΕΣΠΑ;

Στερ
20-06-13, 14:15
Λοιπόν, κορίτσια, ήθελα να σας ενημερώσω και για κάτι ακόμα και θα ήθελα τη γνώμη σας, ειδικά αν υπάρχει και καμία νομικός ανάμεσά μας.
Στο ΦΕΚ497/2002 "Κανονισμός λειτουργίας δημοτικών παιδικών σταθμών", στο άρ. 7 παρ. 3 αναφέρεται ότι "κατά την εγγραφή επιλέγονται παιδιά εργαζομένων γονέων και τα παιδιά οικονομικά αδυνάτων οικογενειών, προτιμομένων εκείνων που έχουν ανάγκη φροντίδας από διάφορα κοινωνικά αίτια (όπως π.χ. παιδιά ορφανά από δύο ή ένα γονέα, παιδιά αγάμων μητέρων.....)."
Επίσης στο ίδιο άρθρο στην παρ. 4 ως απαραίτητο δικαιολογητικό προβλέπεται "βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι.......".
Από αυτά εγώ καταλαβαίνω ότι σύμφωνα με αυτό το ΦΕΚ, στους δημοτικούς σταθμούς εχουν δικαίωμα εγγραφής παιδιά με αποκλειστικά εργαζόμενους γονείς. Καταλαβαίνετε κι εσείς το ίδιο ή μήπως κάνω λάθος;
Οπότε αν υποθέσουμε ότι καταλαβαίνω σωστά, τότε η δυνατότητα να εγγραφούν παιδιά ανέργων που δίνεται με το ΕΣΠΑ, μήπως είναι παράνομη;
Ποια προϋπόθεση είναι πιο ισχυρή νομικά; Αυτή που ορίζει το ΦΕΚ λειτουργίας των δημοτικών σταθμών ή αυτές που θέτει το ΕΣΠΑ;
Δεν νομίζω ότι πρέπει να τα συγκρίνουμε. Άλλο ένα ΦΕΚ που προβλέπει έναν Κανονισμό και άλλο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ. Εξάλλου προβλέπει για τις άνεργες ακριβώς για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, κάτι που είναι σωστό κατά την κρίση μου. Απλά θα πρέπει να γίνουν αυστηρά τα κριτήρια τα εισοδηματικά και περουσιακά, οπότε και να μην αδικείται κανείς, είτε ιδιωτικός είτε δημόσιος υπάλληλος είτε αυτοαπασχολούμενος. Και έτσι θα φτάνουν και οι θέσεις νομίζω. Είναι καθαρά θέμα Υπουργού.

katerina2
20-06-13, 14:23
Δεν νομίζω ότι πρέπει να τα συγκρίνουμε. Άλλο ένα ΦΕΚ που προβλέπει έναν Κανονισμό και άλλο ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ.

Ναι, αλλά μήπως θα έπρεπε να τροποποιηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών σταθμών ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ και σε αυτούς;

katerina2
20-06-13, 14:25
Εξάλλου προβλέπει για τις άνεργες ακριβώς για να μπορέσουν να βρουν δουλειά, κάτι που είναι σωστό κατά την κρίση μου. Απλά θα πρέπει να γίνουν αυστηρά τα κριτήρια τα εισοδηματικά και περουσιακά, οπότε και να μην αδικείται κανείς, είτε ιδιωτικός είτε δημόσιος υπάλληλος είτε αυτοαπασχολούμενος. Και έτσι θα φτάνουν και οι θέσεις νομίζω. Είναι καθαρά θέμα Υπουργού.

Δεν είπα να αποκλείονται οι άνεργες από το ΕΣΠΑ (άλλωστε υπάρχουν και οι ιδιωτικοί σταθμοί), αλλά από τη δυνατότητα επιδότησης με ΕΣΠΑ θέσεων σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ παιδικούς σταθμούς όπου το ΦΕΚ που καθορίζει τη λειτουργία τους αποκλείει μη εργαζόμενους γονείς.

Στερ
20-06-13, 14:27
Ναι, αλλά μήπως θα έπρεπε να τροποποιηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών σταθμών ώστε να μπορέσει να εφαρμοστεί το συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΕ και σε αυτούς;
Το αν είσαι άνεργη ή εργαζόμενη προηγείσαι ανάλογα στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (είναι λιγότερα τα μόρια εάν είσαι άνεργη), αλλά εάν φτάνουν οι θέσεις και σε πάρουν (ως άνεργη), τότε εάν έχει εγκριθεί ΕΣΠΑ για τη συγκεκριμένη μητέρα θα καλυφθούν τα έξοδα του δημοτικού παιδικού σταθμού από χρήματα του προγράμματος. Για να καταλάβουμε, τους βάλανε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στο ΕΣΠΑ για να λειτουργήσουν, γιατί έχουν θέμα οικονομικής επιβίωσης.

katerina2
20-06-13, 14:30
Το αν είσαι άνεργη ή εργαζόμενη προηγείσαι ανάλογα στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό (είναι λιγότερα τα μόρια εάν είσαι άνεργη), αλλά εάν φτάνουν οι θέσεις και σε πάρουν (ως άνεργη), τότε εάν έχει εγκριθεί ΕΣΠΑ για τη συγκεκριμένη μητέρα θα καλυφθούν τα έξοδα του δημοτικού παιδικού σταθμού από χρήματα του προγράμματος. Για να καταλάβουμε, τους βάλανε τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς στο ΕΣΠΑ για να λειτουργήσουν, γιατί έχουν θέμα οικονομικής επιβίωσης.

Το γνωρίζω. Άλλωστε, σύμφωνα και με τα έγγραφα που μου κοινοποίησε ο ΣτΠ, η επιδότηση κάθε θέσης σε δημοτικό σταθμό από το ΕΣΠΑ είναι μακράν υψηλότερη από τα τροφεία που θα πλήρωνε ο γονιός. Μιλάμε για ζεστό παραδάκι και αν τους το επέτρεπαν θα έδιναν όλες τις θέσεις σε παιδιά με ΕΣΠΑ, χωρίς να τους νοιάζει ότι έτσι αποκλείουν κόσμο από τη σέντρα. Δήμοι......

lucky mom
20-06-13, 18:07
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οταν πλησιαζουν οι μερες για τους παιδικους σταθμους ερχονται καποιες δηθεν να βγαλουν καρτα για εργασια κι οταν την βγαζουν σου λενε: θελω την βεβαιωση για τον παιδικο σταθμο για αυτο θελω την καρτα
αυτο ΕΣΕΝΑ τι σου λεει για πες μου ?
Οι γυναικες που θελουν πραγματικα να βρουν εργασια ψαχνουν ....χαιρομαι που οι εργασιακοι συμβουλοι εχουν δουλεια και εχουν ουρες απο ανθρωπους που θελουν εργασια την αναζητουν.
Και να σου πω και κατι ακομα? κριμα ειναι να μας περνανε μερικους υπαλληλους για ηλιθιους.... οι ιδιες γυναικες καθε χρονο την ιδια περιοδο βγαζουν καρτα για τον ιδιο ακριβως λογο πλεον το συστημα κανει ολες τις καταγραφες των καρτων και ελεγχονται αλλα δυστυχως μερικες τις εχω φωτογραφησει στο μυαλο μου και τις θυμαμαι ε αυτο με εκνευριζει κοπελια μου συγνωμη κιολας ειναι ειρωνια να βγαλουν το δικο μ παιδι απεξω γιατι αυτη θελει να ειναι ανετη στο σπιτι της....
Και στην θεση της ανεργιας εχω βρεθει 4 φορες στο παρελθον και κατι ακομα τελευταιο εγω την δουλεια δεν την φοβηθηκα ΠΟΤΕ εχεις κανει τον μπεταντζη? εχεις κανει τον υδραυλικο ? θα δουλευες εσυ στην αναγκη που βρισκεσαι σ αυτες τις δουλειες?
δεν νομιζω
εγω ομως προ 10ετιας αυτη ηταν η δουλεια μου 10ωρο αναμεσα σε υδαυλικους και να κανω χαρμανια γιατι ειχα αναγκη τα χρηματα γιατι ειχα πατερα ανεργο και μητερα που επρεπε να χειρουργηθει και κυριως γιατι ειχα μαθει οτι η δουλεια δεν ειναι ντροπη και για να ειμαι ανεξαρτητη θα εκανα τα παντα...
και καλυτερα να βρεθω απεξω αυριο κιολας απο τον ΟΑΕΔ την ζωη μ την θελω , εχω απειληθει 3 φορες απο ανεργο να με σκοτωσει , μια να φαω στο κεφαλι πυροσβεστηρα και 5 φορες μας εχουν βγαλει εξω για βομβα σε σακουλα.Εαν ειναι να χασω την ζωη μου για ενα ματσο καθικια που κανουν κουμαντο στη ζωη μ ναι να βγω και σου δινω την θεση μου .... κι αμα κατσεις να αντεξεις αυτα που ακουω ελα σφυρα μου!!!!
ξερεις πως ζω? εχω κανει την ταρατσα μου αγρο και φυτευω εκει για να τρωω και να αγοραζω αλλα απαραιτητα πραγματα για την οικογενεια μ και το παιδι μ, εχω κοτες στην αθηνα στην ταρατσα μ για να εχει το παιδι μ αυγα φρεσκα.
καταλαβες τωρα? και δεν τα εχω με ολους τους ανεργους με μια ομαδα ανεργων που το παιζουν δηθεν ...ελα να κατσεις ενα 2ημερο σε μια γωνια ενος οαεδ να δεις και θα καταλαβεις.....αλλα 2 μερες δεν αρκουν ...
καλο βραδυ

καλησπέρα
έχω πολλά να σου απαντήσω επί του μηνύματός σου - το οποίο τώρα το είδα - αλλά για να μην κατηγορηθώ ότι αποπροσανατολίζω σου στέλνω πμ

ekavi_
09-07-13, 14:53
Τελικά εξαιρεί κάπου ρητώς η προκήρυξη τους δημόσιους υπαλλήλους;

stethi
09-07-13, 16:24
Τελικά εξαιρεί κάπου ρητώς η προκήρυξη τους δημόσιους υπαλλήλους;


αυτο γραφει η προκυρηξη στο site του εετααΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’
και β’ βαθμού).
Όπου ανακύπτει ερώτημα για την υπαγωγή των υπαλλήλων σ’ αυτές τις κατηγορίες, απαιτείται η σχετική
βεβαίωση του εργοδότη για την νομική υπόσταση του φορέα του, εφόσον αυτός δεν αναγράφεται στο
‘’Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης’’ (http://www.ydmed.gov.gr/wpcontent/
uploads/20130423_mhtrwo_forewn_2013.pdf).

ekavi_
10-07-13, 09:31
Τώρα το είδα, ευχαριστώ...

dora123
28-07-13, 15:49
κοριτσια τι νεα επι του θεματος; νομιζω οτι με δημους κ συνηγορο πολιτη δε βγανει ακρη. νομιζω οτι πρεπει να γινει λιγος ντορος.
ειμαι κι εγω Δ.Υ. με συζυγο ανεργο 3 χρονια. Αν ηταν αναποδα κι ημουν εγω η ανεργη θα μπαιναμε απ' τους πρωτους... κι η εργασια μου ενα 500 χλμ μακρια απ' τον τοπο κατοικιας μου κ τους γονεις μου, οποτε -αν δε μου κατσει αποσπαση- το παιδι μου θα μεγαλωνει μακρια μου. ομως θεωρουμαι προνομιουχα!
Θεωρω οτι πρεπει τα εισοδηματικα κριτηρια να ειναι το νο 1 για τη συμμετοχη των παιδιων (μαζι με ιδιαιτεροτητες οπως αμεα, αποσταση τοπου εργασιας κλπ). Οχι τα περιουσακα στοιχεια γιατι πλεον τα ακινητα ειναι βαρος οχι προνομιο.
Θα εκτιμουσα πολυ καποια πμ για ενημερωση κ να οργανωθουμε μην μεινει ετσι αυτο που ξεκινησε!

marilitada
29-07-13, 01:55
Λοιπόν, έλαβα απάντηση στην αναφορά μου από το Συνήγορο του Πολίτη. Εν κατακλείδι με ενημερώνουν ότι ο Συνήγορος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πεδίο περαιτέρω παρέμβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι λόγοι είναι ότι έχουν ήδη αλληλογραφία του 2011 και 2012, σύμφωνα με την οποία (μου την έχουν επισυνάψει) έχουν ήδη κάνει συστάσεις και στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης σχετικά με
1. την άρση του αποκλεισμού διαφόρων ομάδων από την πρόσβαση στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση...." (αναφέροναι όσες μητέρες εργάζονται στο στενό και ευτύτερο δημόσιο τομέα) και
2. την εκ των προτέρων δέσμευση των δημοτικών παιδικών σταθμών για ποσόστωση στις εγγραφές παιδιών πέραν αυτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση....".
Μίλησα και με την υπάλληλο η οποία χρεώθηκε και απάντησε στην αναφορά μου και μου είπε ότι ο Συνήγορος έχει κάνει τις συστάσεις του στους φορείς που έπρεπε και αυτοί με τη σειρά τους έπρεπε να δώσουν κατάλληλες οδηγίες στους φορείς κάτω από αυτούς (π.χ. Δήμους). Μου είπε επίσης ότι απάντηση σε αυτά τα έγγραφά τους δεν έλαβαν, δηλαδή ότι μέχρι στιγμής οι συστάσεις τους έχουν αγνοηθεί. Μου είπε ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα με το βοηθό Συνήγορο (?) και ότι πιθανόν να ξανακάνουν τις σχετικές συστάσεις μιας και είναι η εποχή που καταρτίζεται το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά και συγχρόνως τρέχουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω εγώ με το Δήμο μου και μου είπε ότι μπορώ να τους "ξαναενοχλήσω" κοινοποιώντας τους και τη σχετική αλληλογραφία. Αυτό θα το κάνω για τη δική μου περίπτωση και κρίνετε κι εσείς τι θα κάνετε με τους δικούς σας Δήμους. Γιατί πραγματικά θεωρώ ότι η μεγάλη αδικία γίνεται σε σχέση με ένα υποτιθέμενο δημόσιο αγαθό (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο οποίο όλοι και όλες θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης. Αυτά προς το παρόν.

κατερινα, μπραβο για τη δουλεια που ΄χεις κάνει! Ειμαι ευτυχως ή δυστυχως ΔΥ με δυο διδυμα 15 μηνων, εντελως μονη, χωρις το συζυγο, γονεις, πεθρους κλπ φυσικα με το μικρο πλεον μισθο του ΔΥ. Επεσα απο τα συννεφα οταν έμαθα οτι δεν εχω δικαιωμα ούτε τα χαρτια μου να κανω για τον παιδικο, και σκεφτομαι να κανω καταγγελια η τελος παντων οτι νομικο μεσο έχω αφου μου απορριψουν την αίτηση μου. Θα κινηθω νομικα και θεωρώ οτι αν υπάρχει η δυνατοτητα να γινει καποια ομαδικη καταγγελια και οχι παραπονα ή ανουσιες αλληλογραφιες ισως να είχε καποιο αποτελεσμα.
Υπαρχει η δυνατοτητα να μου στειλεις με καποιο τροπο την πληρη απαντηση του Συνήγορου του Πολίτη΄? Αν ειναι δυσκολο μηπως μπορεις να μου δωσεις τα στοιχεια του υπαλληλου που το εχει χρεωθει?

jannis
03-09-13, 09:02
Λοιπόν, έλαβα απάντηση στην αναφορά μου από το Συνήγορο του Πολίτη. Εν κατακλείδι με ενημερώνουν ότι ο Συνήγορος θεωρεί ότι δεν υπάρχει πεδίο περαιτέρω παρέμβασης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Οι λόγοι είναι ότι έχουν ήδη αλληλογραφία του 2011 και 2012, σύμφωνα με την οποία (μου την έχουν επισυνάψει) έχουν ήδη κάνει συστάσεις και στην ΕΕΤΑΑ και στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης σχετικά με
1. την άρση του αποκλεισμού διαφόρων ομάδων από την πρόσβαση στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση...." (αναφέροναι όσες μητέρες εργάζονται στο στενό και ευτύτερο δημόσιο τομέα) και
2. την εκ των προτέρων δέσμευση των δημοτικών παιδικών σταθμών για ποσόστωση στις εγγραφές παιδιών πέραν αυτών που εντάσσονται στο πρόγραμμα "Εναρμόνιση....".
Μίλησα και με την υπάλληλο η οποία χρεώθηκε και απάντησε στην αναφορά μου και μου είπε ότι ο Συνήγορος έχει κάνει τις συστάσεις του στους φορείς που έπρεπε και αυτοί με τη σειρά τους έπρεπε να δώσουν κατάλληλες οδηγίες στους φορείς κάτω από αυτούς (π.χ. Δήμους). Μου είπε επίσης ότι απάντηση σε αυτά τα έγγραφά τους δεν έλαβαν, δηλαδή ότι μέχρι στιγμής οι συστάσεις τους έχουν αγνοηθεί. Μου είπε ότι θα ξανασυζητηθεί το θέμα με το βοηθό Συνήγορο (?) και ότι πιθανόν να ξανακάνουν τις σχετικές συστάσεις μιας και είναι η εποχή που καταρτίζεται το πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά και συγχρόνως τρέχουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Τη ρώτησα τι μπορώ να κάνω εγώ με το Δήμο μου και μου είπε ότι μπορώ να τους "ξαναενοχλήσω" κοινοποιώντας τους και τη σχετική αλληλογραφία. Αυτό θα το κάνω για τη δική μου περίπτωση και κρίνετε κι εσείς τι θα κάνετε με τους δικούς σας Δήμους. Γιατί πραγματικά θεωρώ ότι η μεγάλη αδικία γίνεται σε σχέση με ένα υποτιθέμενο δημόσιο αγαθό (δημοτικοί παιδικοί σταθμοί) στο οποίο όλοι και όλες θα έπρεπε να έχουμε τις ίδιες πιθανότητες πρόσβασης. Αυτά προς το παρόν.

Αυτή την απάντηση του συνήγορου πρέπει να πάτε στα κανάλια.
Σήμερα πρωι άκουα πάλι στο ΣΚΑΙ να λένε τι καλα που δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός παιδικού! Το λένε και το ξαναλένε σε όλα τα κανάλια και δεν τους λέει κανείς κανένα εκτός από αυτά των δημοσίων υπαλλήλων....

dora123
03-09-13, 10:07
κοριτσια τι νεα επι του θεματος; νομιζω οτι με δημους κ συνηγορο πολιτη δε βγανει ακρη. νομιζω οτι πρεπει να γινει λιγος ντορος.
ειμαι κι εγω Δ.Υ. με συζυγο ανεργο 3 χρονια. Αν ηταν αναποδα κι ημουν εγω η ανεργη θα μπαιναμε απ' τους πρωτους... κι η εργασια μου ενα 500 χλμ μακρια απ' τον τοπο κατοικιας μου κ τους γονεις μου, οποτε -αν δε μου κατσει αποσπαση- το παιδι μου θα μεγαλωνει μακρια μου. ομως θεωρουμαι προνομιουχα!
Θεωρω οτι πρεπει τα εισοδηματικα κριτηρια να ειναι το νο 1 για τη συμμετοχη των παιδιων (μαζι με ιδιαιτεροτητες οπως αμεα, αποσταση τοπου εργασιας κλπ). Οχι τα περιουσακα στοιχεια γιατι πλεον τα ακινητα ειναι βαρος οχι προνομιο.
Θα εκτιμουσα πολυ καποια πμ για ενημερωση κ να οργανωθουμε μην μεινει ετσι αυτο που ξεκινησε!


Καταρχας να ανακεφαλαιωσω λεγοντας οτι ολοι συμφωνουμε λεγοντας οτι πρεπει να μπουν στο προγραμμα οικογεβειακα-εισοδηματικα κριτηρια. Τοτε κανενας χαμηλομισθος δε θα φοβαται ειτε ειναι ιδιωτικος ειτε δημοσιος υπαλληλος.
Ειναι γελοιο που οι οικογενειες με πατερα δ.υ. κ μητερα ο,τιδηποτε αλλο μπαινουν στο προγραμμα, ενω οι μητερες δ.υ. αποκλειονται εξαρχης.

Ξαναλεω: περασα στο δημοσιο με ασεπ μετα απο πολλες θυσιες κ κοπους, εξετασεις κ αμισθη εργασια για να μαζεψω μορια, χωρις δυνατοτητα να εχω ειδοδηματα, οταν αλλες γυναικες εργαζοταν κ αμοιβονταν.
Αυτη τη στιγμη εργαζομαι πολυ μακρια απο το παιδι μου, πληρωνω εξτρα ενοικια κ ολα τα αλλα εξοδα στον τοπο που εργαζομαι, μενουν ελαχιστα για να ζησει η οικογενεια μου κ ο αντρας μου (3 χρονια ανεργος) μεγαλωνει το παιδι κ γι αυτο δεν μπορει να αναζητησει εργασια. Φυσικα δεν υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσω ουτε δημοτικο παιδικο σταθμο.

Σημερα μπορω κ γραφω γιατι αναγκαστηκα να παρω αδεια για να παει ο συζυγος σε μια συνεντευξη.Τωρα στο θεμα μας:
το προγραμμα αποκλειει δ.υ. με βαση παλιοτερα δεδομενα. Τα πραγματα αλλαξαν. Χρειαζεται ή αυτο το προγραμμα να ανοιξει ή να δημιουργηθει ενα αλλο για δ.υ.
Αναλαμβανω να ψαξω mails βουλευτων κ να στειλω επιστολη διαμαρτυριας, επισης και στα μεσα ενημερωσης. Θα ετοιμασω ενα κειμενο ή οποιος θελει ας μου στειλει κατι.


Θελω να μου στειλετε ολες τα στοιχεια σας, για να το ''υπογραψουμε'', ειτε ειστε δ.υ. ειτε συμφωνειτε με τον αγωνα μας. Επισης στοιχεια ανθρωπων που θελουν να υπογραψουν απο τον κυκλο σας.

Χρειαζομαστε πολλα ονοματα για να πετυχουμε κατι.

andigo
03-09-13, 10:47
Θελω να μου στειλετε ολες τα στοιχεια σας, για να το ''υπογραψουμε'', ειτε ειστε δ.υ. ειτε συμφωνειτε με τον αγωνα μας. Επισης στοιχεια ανθρωπων που θελουν να υπογραψουν απο τον κυκλο σας.

Χρειαζομαστε πολλα ονοματα για να πετυχουμε κατι.

Όποτε είσαι έτοιμη ενήμερωσέ μας και θα σου στείλω στοιχεία. :p

anthipap
03-09-13, 12:40
και εγώ andigo θα σου στείλω τα στοιχεία μου. η αλήθεια είναι ότι και φέτος μέσω εσπα πήραν πολλά παιδιά με γονείς ελεύθερους επαγγελματίες(που δηλώνουν τα μισά ή ούτε και αυτά) και εμάς τους δ.υ στην πυρά.

newbie G
03-09-13, 15:51
Θελω να μου στειλετε ολες τα στοιχεια σας, για να το ''υπογραψουμε'', ειτε ειστε δ.υ. ειτε συμφωνειτε με τον αγωνα μας. Επισης στοιχεια ανθρωπων που θελουν να υπογραψουν απο τον κυκλο σας.

Χρειαζομαστε πολλα ονοματα για να πετυχουμε κατι.

Μέσα κι εγώ. Όταν έχεις έτοιμο το κείμενο, ενημέρωσέ μας να σου στείλουμε στοιχεία.

mirtoula4
03-09-13, 16:09
και γω μέσα..πώς να σου στείλουμε στοιχεία με πμ?και τι στοιχεία , μόνο ονοματεπώνυμο?

lena-aggelos
03-09-13, 16:27
κι εγω ειμαι μεσα.στειλτε ενα πμ γιατι δεν μπαινω συχνα

katerina2
04-09-13, 11:07
Κορίτσια γεια σας.
Τέλος αυγούστου που επέστρεψα από τις διακοπές μου, βρήκα να με περιμένει φάκελος από το Συνήγορο του Πολίτη στο οποίο εσωκλείονται 2 επιστολές του ΣτΠ.

Η πρώτη επιστολή έχει αρ. πρωτ. Φ1000.2/27846/11-07-2013 και απευθύνεται στους:
- Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση,
- Υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη,
- Υπουργό Διοικητ. Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και
- Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΤΑΑ.

Στο έγγραφο αναφέρεται επί λέξη:
"Οι προτάσεις του Συνηγόρου αφορούν:
-Τη διεύρυνση του προγράμματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως αυτή του δημοσίου τομέα.
- Την ποσόστωση των θέσεων που οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί διαθέτους στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ώστε να εξασφαλίζεται ικανός αριθμός θέσεων για τις κατηγορίες εργαζομένων που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα"

katerina2
04-09-13, 11:16
Η δεύτερη επιστολή έχει αρ. πρωτ. 168820/32725/12-08-2013 και απευθύνεται στους:
- Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και
- Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΑΙ Νομική Υπηρεσία ΕΕΤΑΑ

Στην επιστολή αναφέρονται επί λέξη τα παρακάτω:
"Ως προς το ζήτημα του αποκλεισμού των δημοσίων υπαλλήλων, στο οποίο έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα και στο παρελθόν: Η μέχρι σήμερα δικαιολογητικά βάση, καθώς προκύπτει από τη σχετική αλληλογραφία και το θεσμικό πλαίσιο, ήταν οι άξονες προτεραιότητας του προγράμματος που αφορούν την ενίσχυση στην εργασιακή θέση ή στην αναζήτηση εργασίας μητέρων με επισφαλή θέση εργασίας. Ως εκ τούτου είχαν αποκλειστεί οι κατηγορίες των μόνιμων και αορίστου χρόινου υπαλλήλων του δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ. Ωστόσο, κατόπιν της κατάργησης δομών και θέσεων, της συγχώνευσης ή συρρίκνωσης ΝΠΔΔ, δημοσίων φορέων και υπηρεσιών και της θέσης σε διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων βάσει πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων......... θεωρούμε ότι πλέον εκπίπτει ο λόγος αποκλεισμού τους από το πρόγραμμα και ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από τους φορείς διαχείρισης και υλοποίησης του προγράμματρος ώστε να συμπεριληφθεί και αυτή η κατηγορία, χωρίς πλέον την επίκληση της ασυμβατότητας στους άξονές του.
Να επισημανθεί δε εδώ ότι η πρόσφατη Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο "Investing in children: breaking the cycle of disadvantage" (20.2.2013), την οποία σκοπεύουμε άμεσα να θέσουμε υπόψη των αρμόδιων κρατικών δορέων ενόψει και της ανάληψης της Ελληνικής Προεφρίας του Συτμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, συστήνει μεταξύ άλλων στα κράτη μέλη και θέτει ως προτεραιότητα την υποστήριξη της συμμετοχής και πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας χωρίς διακρίσεις"

katerina2
04-09-13, 11:49
Έχω στείλει λοιπόν μέιλ στους Υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ και στην Ειδ. Υπηρεσία Διαχειρισης μπλα μπλα του Υπουργείου Εργασίας, όπου τους ερωτώ για τις απόψεις τους και τις ενέργειές τους.
Επίσης έχω στείλει νέα επιστολή στο Δήμο μου, όπου επισυνάπτω τις επιστολές του ΣτΠ. Σημειωτέον ότι ο Δήμος μου δεν έχει βγάλει ακόμα αποτελέσματα για τους σταθμούς.

Και φυσικά, αν φιάξει κάποια μία επιστολή διαμαρτυρίας, είμαι πρόθυμη να την υπογράψω. Οπότε στέλνω κι εγώ π.μ. με τα στοιχεία μου στη dora.

sofiamk
04-09-13, 13:27
Μπράβο Κατερίνα2 για την επιμονή σου που τελικά πήρε απάντηση από το Συνήγορο του Πολίτη.
Ντόρα και εγώ είμαι διατεθειμένη να σου στείλω τα στοιχεία μου για ομαδική επιστολή. Στο δικό μας δήμο (Καλαμάτας) έμειναν κενές θέσεις και στους ιδιωτικούς (όχι όλους) και στους δημόσιους μέσω ΕΣΠΑ!
Μπορεί φέτος να ήμασταν τυχεροί και να μας πήραν τον μεγάλο σε δημόσιο παιδικό, αλλά σίγουρα θέλω να υπογράψω μία διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό μας από τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ.

katerina2
04-09-13, 14:27
Μπράβο Κατερίνα2 για την επιμονή σου που τελικά πήρε απάντηση από το Συνήγορο του Πολίτη.
Ντόρα και εγώ είμαι διατεθειμένη να σου στείλω τα στοιχεία μου για ομαδική επιστολή. Στο δικό μας δήμο (Καλαμάτας) έμειναν κενές θέσεις και στους ιδιωτικούς (όχι όλους) και στους δημόσιους μέσω ΕΣΠΑ!
Μπορεί φέτος να ήμασταν τυχεροί και να μας πήραν τον μεγάλο σε δημόσιο παιδικό, αλλά σίγουρα θέλω να υπογράψω μία διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό μας από τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ.

Μα εμένα το γιο μου και καθόλου ΕΣΠΑ να μην υπήρχε, όπως έχω ξαναγράψει, δεν επρόκειτο να τον πάρουν σε δημοτικό παιδικό σταθμό μιας και το εισόδημά μας είναι σχετικά υψηλό χάρη στη δουλειά του μπαμπά μας. Αυτό αν υποθέσουμε ότι ο Δήμος εφαρμόζει αντικειμενικά κριτήρια επιλογής (χαχαχαχαααα εδώ γελάνε!)
Όμως όλος αυτός ο ρατσισμός εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων μου τη δίνει στα νεύρα και δε θέλω να το αφήσω έτσι το θέμα.

sofiamk
04-09-13, 19:09
Το παρακάτω κείμενο:
Μπορεί φέτος να ήμασταν τυχεροί και να μας πήραν τον μεγάλο σε δημόσιο παιδικό, αλλά σίγουρα θέλω να υπογράψω μία διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό μας από τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ.
το έγραψα για τη δική μου οικογένεια και όχι για εσένα Κατερίνα!!!!
Και πάλι μπράβο σου που το κυνηγάς το θέμα!!!

dora123
08-09-13, 12:09
Κοριτσια για να κανουμε κατι σωστο κ να μη φαινομαστε ουφο θα πρεπει να ξερουμε τι ζηταμε.
πχ το εσπα ακουω οτι τελειωνει το 2014. μηπως να ζητησουμε ενταξη σε ενα ενδεχομενο νεο προγραμμα ή δημιουργια νεου ειδικα για μας. Οποια εχει πληροφοριες να μας πει.

Στοιχεια αρκουν τωρα μονο ονοματεπωνυμο στειλτε μου με πμ
αλλα θελω πολλα ονοματα αλλιως δεν εχει νοημα

Η Κατερινα 2 εχει κανει απιστευτη προσπαθεια. Προφανως ο συνηγορος τ πολιτη δε θα καταφερει να κανει κατι. Να στελουμε την επιστολη σε βουλευτες κ μεσα ενημερωσης; τι λετε;

dora123
08-09-13, 15:21
γραφοντας ''μεσα'' παραπανω, εννοουσα μεσα ενημερωσης. προς αποφυγιν παρεξηγησεων.

εννοειται οτι πριν στειλω κατι θα το αναρτησω εδω κ μετα αν συμφωνειτε θ προσθεσω τα στοιχεια σας.

stefaniandreas
08-09-13, 23:26
καλησπερα!δυστυχως μπηκα πολυ αργα στην παρεα σας και ειδα το μηνυμα.
πρεπει κατι να γινει .καθε χρονο ειμαστε απ'εξω
εγω ειμαι σε διαθεσιμοτητα και παλι το μικρο δεν τον πηραν σε δημοτικο σταθμο γιατι καλυφθηκαν οι θεσεις απο εσπα

haido
04-06-14, 22:12
UPPPPPP!

haido
04-06-14, 22:15
NAI, λοιπόν υπάρχει και νέο ΕΣΠα για το 2014-2020, να το ξαναδούμε και φέτος το θέμα!

MARDIO
06-06-14, 11:22
Καταρχήν να συγχαρώ την κατερινα2 για την περσυνή πρωτοβουλία της τώρα πρώτη φορά διάβασα όλα τα περσυνά τεκτενόμενα.
Και γω στην ίδια μοίρα. Επιθυμώ να βοηθήσω με σύνταξη επιστολών,όχληση ή οτιδήποτε άλλο νομίζετε μήπως γίνει κάτι πριν βγει η προκήρυξη φέτος.
Είμαι δημοτική υπάλληλος στη Ρόδο και μητέρα δίδυμων κοριτσιών 4 ετών.

MARDIO
06-06-14, 11:28
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, θα συνεχιστεί και το έτος 2014-2015 το πρόγραμμα δράσης της ΕΕΤΑΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής" που παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς (Ιδιωτικούς και Δημοτικούς) αλλά λόγω του νέου ΕΣΠΑ και της νέα προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις.
Οι ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έχουν καθυστερήσει αφού τα συναρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών και Ανάπτυξης) δεν έχουν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους σχετικά με τις αλλαγές που είχαν προαναγγελθεί στην υλοποίηση του προγράμματος.
Η συνέχιση του προγράμματος είναι δεδομένη αφού ο υπουργός Ανάπτυξης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για την νέα προγραμματική περίοδο είχε προαναγγείλει την συνεχιση του ,αφού το πρόγραμμα φιλοξενίας περίπου 70.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς κρίνεται ως μεγάλης σημασίας.
Οι υπεύθυνοι της ΕΕΤΑΑ εκτιμούν μιλώντας στο dikaiologitika.gr, ότι θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης, αλλά και νέες αποφάσεις θα καθορίζουν τους δικαιούχους, διατηρώντας ωστόσο ορισμένες από τις προϋποθέσεις που ίσχυαν έως τώρα.
Το νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που πιθανόν να έχει άλλη ονομασία, μέσα στις προτεραιότητες του θα έχει την εξασφάλιση της δράσης σχετικά με τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς επιδοτούμενους ΕΣΠΑ .
Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης κατά την παρουσίαση της πρότασης του ΥπΑΑν προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο ΕΣΠΑ (20142020) είχε δηλώσει:
“Προγράμματα του ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα συνεχιστούν χωρίς καμία αμφιβολία κι αυτό είναι δέσμευση της Κυβέρνησης, προγράμματα δια βίου μάθησης, μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, τριτοβάθμια εκπαίδευση.”
Τόνισε επίσης, ότι δεν πρέπει να ανησυχεί καμία μητέρα ή δικαιούχος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι δε θα υπάρξει κανένα κενό χρηματοδότησης των προγραμμάτων. Η μετάβαση από το προηγούμενο ΕΣΠΑ στο νέο ΕΣΠΑ θα γίνει απολύτως ομαλά.
Για το ποιοι θα διαχειρίζονται το επιδοτούμενο πρόγραμμά, με ποια μορφή θα εφαρμοστεί, ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις και το ποσό που θα δαπανηθεί, καθώς και για την σχετική προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ του προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής θα σας ενημερώνουμε συνεχώς μέσα από το dikaiologitika.gr, όπως και πέρσι.

MARDIO
06-06-14, 11:30
Ας ελπίσουμε πως οι αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων που λέει να πιάνει και το κομμάτι των δημόσιων υπαλλήλων....

dora123
01-07-14, 17:19
Γεια σας κοριτσια, παλιοτερα εκανα μια προσπαθεια να μαζεψω στοιχεια εδω και να γραψω μια επιστολη αλλα δεν ειχα μεγαλη συμμετοχη.
Το μεγαλυτερο μου προβλημα ειναι ομως οτι δεν εχω βρει που να την απευθυνω. μετα απο πολυ ψαξιμο ανακαλυψα το ΚΕΔΕ που απ' ο,τι καταλαβα εχει λογο για το προγραμμα αυτο του εσπα. επισης διαβασα κι εγω οτι φετος θα γινουν εκ νεου οι προδιγραφες για τα ετη 2014-2020 (μαλλον θα γινουν αοι ιδιωτικη εταιρεια) οποτε ο,τι κανουμε να το κανουμε ΤΩΡΑ. Τελος διαβασα οτι η νεα προκηρυξη θα τεθει σε διαβουλευση.

Αυτο που κυριως με απασχολει ειναι το ποιος ειναι ο αρμοδιος για τη συνταξη των κριτηριων, ωστε ο,τι στειλουμε να πιασει το στοχο; οι υπολοιποι απλα φιλολογουν!

dora123
01-07-14, 18:08
τΕΛΙΚΆ ΕΣΤΕΙΛΑ το εξης μηνυμα στον υπουργο που θα υπογραψει εντος της εβδομαδας το προγραμμα (Γιαννη Βρουτση) και στο ΚΕΔΕ (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ). Οποιος εχει να προτεινει καπου αλλου να το στειλουμε ή ας ο στειλει μονος του:


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με αυτό του μήνυμα θα ήθελα να εφιστήσω την προσοχή σας σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο και φλέγον ζήτημα, για όλες τις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως γνωρίζετε, έως τώρα από το πρόγραμμα για την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" εξαιρούναι οι μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε πολλά fora και blogs στο διαδίκτυο οι μητέρες αυτές συζητούν για κατάφωρη αδικία που υφίστανται από τον άμεσο αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα αυτό, καθώς δεν είχαν μέχρι τώρα ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ!

Σαφώς οι μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε 3 μήνες μεγαλύτερη άδεια ανατροφής, καθώς και λιγότερο επισφαλή θέση εργασίας, αλλά όλες μας θεωρούμε ότι θα έπρεπε να έχουμε δικαίωμα αίτησης διότι:

-Πλέον τιθέμεθα σε διαθεσιμότητα και αναγκαστικές μετατάξεις.

-Οι μισθοί μας έχουν μειωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα κυριολεκτικά πολλές από μας να μην είμαστε σε θέση να πληρώνουμε ούτε τα δίδακτρα δημοτικών παιδικών σταθμών.

-Πολλές τελούμε υπό ειδικές συνθήκες, π.χ. εργαζόμαστε μακριά από την οικογένειά μας (π.χ. εκπαιδευτικοί) ή με νυκτερινές βάρδιες (π.χ. νοσηλεύτριες), ανήκουμε σε μονογονεϊκές οικογένειες (διαζευγμένες και χήρες).

-Εργαζόμαστε πλέον υπό το καθεστώς πολύ αυστηρότερων εργασιακών συνθηκών και οποιαδήποτε καταγγελία μας θέτει σε αργία έως αποδείξεως της αθωότητας μας (κάτι που δε συμβαίνει ούτε στον ιδιωτικό τομέα)

-Πολλές από μας έχουμε συζύγους άνεργους ή χαμηλόμισθους, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Η προσωπική μου περίπτωση, με σύζυγο τρία χρόνια άνεργο, μείωση του οικογειακού μας εισοδήματος κατά 70% και οργανική θέση δική μου 230 χιλιόμετρα μακριά απο την οικογένειά μου είναι μόνο μία από τις χιλιάδες.

Άλλωστε, πολλές από μας απορούμε πώς γίνεται γυναίκες με σύζυγο δημόσιο υπάλληλο και πολύ μεγαλύτερο οικογενειακπό εισόδημα από μας να βάζουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα, ενώ αντίστροφα εμείς οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι να υφιστάμεθα έναν τέτοιου είδους κοινωνικό αποκλεισμό (κάποιοι θα το έλεγαν και ρατσισμό).

Απευθυνόμαστε στην ανθρώπινη ευαισθησία σας και σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, δίνοντας δικαίωμα αίτησης και στις μητέρες δημοσίους υπαλλήλους,έστω και με διαφορετικό συντελεστή στη μοριοδότηση, όπως συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ομάδων εργαζομένων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Περιμένουμε εναγωνίως το αποτέλεσμα της κρίσης σας.

Με εκτίμηση,
εργαζόμενη μητέρα του
Δημοσίου Τομέα

newbie G
01-07-14, 22:23
τΕΛΙΚΆ ΕΣΤΕΙΛΑ το εξης μηνυμα στον υπουργο που θα υπογραψει εντος της εβδομαδας το προγραμμα (Γιαννη Βρουτση) και στο ΚΕΔΕ (ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ). Οποιος εχει να προτεινει καπου αλλου να το στειλουμε ή ας ο στειλει μονος του:


Πολύ καλή κίνηση! Το έστειλα κι εγώ.

dora123
01-07-14, 23:22
newbie εσυ που τα εστειλες; στα ιδια; κοριτσια λιγο να συσπειρωθουμε, ειναι ηδη αργα!

MARDIO
02-07-14, 11:03
Αχ μάλλον είναι αργά...αν κρίνω ότι χθες ελεγαν ότι θα κοινοποιηθεί η προκήρυξη μέχρι να ιδρώσει το αυτί του κάθε υπουργού....
Πολύ ωραία το συνέταξες.
Να το στείλω και γω κάπου;
Οσο και να θέλω να ελπίζω δεν νομίζω ότι μπορώ....
Εγω ήμουν στον ιδιωτικό τομέα μέχρι πέρσι φέτος μπήκα στο δημόσιο και φέτος είμαι πιο κακοπληρωμένη.
Μου έδινες το δικαίωμα να συμμετέχω πέρσυ και φέτος που μειώθηκε το εισόδημα μου δε με αφήνεις να συμμετέχω καν.
Ολοι να συμμετέχουν και ας κριθούν μετά με εισοδηματικά κοινωνικά κριτήρια.
Ειχαν γίνει και πέρσυ κινήσεις αλλά αφού δεν λήφθησαν υπόψη για φέτος γιατί να ληφθούν οι τωρινές;;;
Να χαιρόμαστε τα παιδάκια μας και θα τα ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια...

Anthony2010
02-07-14, 11:33
Ξερετε που βαζουν τις επιστολες σας ετσι;

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/site/sa/DHMOI/KADOS_ANAKYKLOSHS.jpg

Για τετοια θεματα πρεπει να κινειστε
α)μαζικα
β)εγκαιρα (πολλους μηνες πριν υπογραφει οτιδηποτε σχετικο) και
γ)να επιζητατε προσωπικη επαφη με τους υπευθυνους (οχι τους υπουργους,αυτοι δεν ξερουν που πανε τα 4,ειναι μονιμα σε καφενεια για χειραψιες και σε τηλεπαραθυρα).

newbie G
02-07-14, 13:49
newbie εσυ που τα εστειλες; στα ιδια; κοριτσια λιγο να συσπειρωθουμε, ειναι ηδη αργα!

Ναι, εκεί που έστειλες κι εσύ. Εγώ είχα στείλει και πέρσι που προσπαθούσε να μας οργανώσει η katerina2, παρόλο που και πέρσι και φέτος το μικρό μου το κρατούσε η μαμά. Ίσως να μου τον κρατήσει και του χρόνου, οπότε δεν καίγομαι άμεσα. Απλά το θεωρώ πολύ μεγάλη αδικία. Κι εγώ ξέρω περιπτώσεις που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και πληρώνονται πολύ καλύτερα από μας. Εγώ ξαναγύρισα στο μισθό που έπαιρνα όταν πρωτοδιορίστηκα πριν 10 χρόνια. :(

babuska
25-07-14, 12:01
[QUOTE=katerina2;2563387]
Εντωμεταξύ, αν διαβάσεις το νόμο καλά, θα διαπιστώσεις ότι το κάτι παραπάνω από τις υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα που μας παρέχεται είναι 3 μήνες άδειας. Αν όλα εφαρμοστούν νόμιμα, έχουμε απλά 3 μήνες παραπάνω.

Ποιος είπε ότι ΔΥ περνούν 3 μήνες παραπάνω από τους ΙΔ;
Ένας ΙΔ μετα την άδεια λοχείας, πέρνει το 6μηνο του ΟΑΕΔ και μετα μπορεί να πάρει και 3,5 μήνες μαζεμενους που ειναι το μειωμένο ωράριο και να επιστρέψει στη δουλεια του μετα από 9,5 μήνες. Και αν θελει, και το επιτρέπει και ο εργοδότης μπορεί να πάρει άλλους 3,5 μήνες άνευ αποδοχών.

μας κοροιδευεις τωρα???6μηνο απο τον οαεδ αν επελεγα να κατσω θα επερνα το υπερογκο ποσο των 350ευρω(για πες μου λοιπον αν εσυ θα ζουσες με αυτα τα λεφτα)το μειωμενο ωραριο μετα βιας το παιρνω ετσι οπως ειναι γιατι φυσικα κανενας εργοδοτης δεν θα συμφωνησει να λειπεις 3,5 μηνες ετσι κ να σε πληρωνει ενω 2 ωρες την ημερα δεν του φαινεται κ πολυ...κ οσο για το ανευ αποδοχων οκ δεν το σχολιαζω καν....ενταξει δεν ειπε κανεις οτι οι ΔΥ δεν πληρωνουν φορους κτλ κτλ αλλα μην μας πειτε κιολας οτι δεν εχετε περισσοτερα προνομια απο μια μανα ΙΥ αααα κ δεν συμφωνω φυσικα οτι δεν μπορειται να συμμετεχετε κ οι ΔΥ στο εσπα για να μην παρεξηγουμε....κ αυτο που λες οτι εχετε ΑΠΛΑ 3 μηνες δεν ειναι απλα γιατι ξερεις τι ειναι 3 μηνες για ενα μωρο κ προφανως δεν ξερεις πως ειναι να ΠΡΕΠΕΙ να γυρισεις στη δουλεια σου στις 63 μερες ακριβως???κ ξερεις τι ειναι να καταλαβαινω οτι με πανε για σουταρισμα μολις κλεισω το χρονο γιατι φυσικα δεν τους βολευω που ειμαι μανα κ θα χρειαστει κ να καθυστερησω κ να λειψω...ενω τους ΔΥ δεν τους κουνα τιποτα απο τη θεση τους κανουν δε κανουν σωστα τη δουλεια τους...ουτε αυτο ειναι πολυ δικαιο οποτε ας μην μιλαμε για το τι ειναι δικαιο η οχι στη χωρα που ζουμε...

babycobra
25-07-14, 12:51
ναι, κι εγώ να συμπληρώσω ότι η μεγάλη διαφορα μεταξύ δ.υ. και ι.υ. είναι ότι στην πρώτη περίπτωση οι νόμοι τηρούνται..κάνε μια έρευνα αγοράς στον περίγυρό σου και δες τι ισχύει στην πράξη για τις μαμάδες του ιδ. τομέα...
φυσικά είναι αδικία να εξαιρούνται οι δ.υ. από το εσπα, κατάφωρη αδικία, αλλά αυτά τα επιχειρήματα που επικαλείσαι είναι άκυρα στην πράξη (δυστυχώς)...επίσης άλλο εννιά μήνες με πλήρεις ή ελαφρώς μειωμένες αποδοχές, άλλο οι έξη με λεφτά ψίχουλα και τον φόβο της απόλυσης αμα τη επιστροφή..δεν είμαι καμια κακεντρεχής κατά του δημοσίου, είμαι 15 χρόνια στον ιδ. τομέα και τα τελευταία τρία με σύμβαση εσπα σε υπουργείο..
η μέρα με τη νύχτα στην τήρηση των νόμων , τα ωράρια , τις άδειες κλπ..δλδ καλό ειναι να τα βλέπουμε και λίγο αυτά, γιατί επιχειρήματα τύπου "μόνο τρεις μήνες είναι η διαφορά" είναι άκυρα..

τα ακούω και απο άλλους δ.υ. και απορώ δεν έχουν στον περίγυρό τους ανθρώπους στον ιδ. τομέα να δουν τι ισχύει...

δύο μωρά έκανα τα άφησα διόμιση μηνών...δλδ αυτό δεν παλεύεται...

τονίζω ξανά στο εσπα πρεπει να μπουν όλες οι μαμάδες..

αλλά και στο εννιάμηνο με κανονικές αποδοχές και χωρίς τον φόβο της απόλυσης..αυτά..:D

lysistrat
26-07-14, 19:37
Αντιπαρέρχομαι την αντιπαλότητα που διακρίνω μεταξύ ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων.. Μια χαρά μας έχουν βάλει να φαγωνόμαστε μεταξύ μας και να καλοπερνάνε άλλοι.

Επειδή εγώ ούτε λεφτά έχω για παιδικό (ή γυναίκα) γιατί δουλεύω για να βγάζω τις βενζίνες μου για να πηγαίνω να δουλεύω, επειδή δεν έχω την τύχη να έχω μητέρα να μου κρατήσει τη μικρή και επειδή είχα την ατυχία να μη δικαιούμαι ΕΣΠΑ μέχρι τώρα ως δημόσιος υπάλληλος, ζω κάθε χρόνο την αγωνία "θα μου την πάρουν δε θα μου την πάρουν στον παιδικό φέτος". Αν δε μου την πάρουν δηλώνω απλά ότι το καλύτερο σενάριο θα είναι να παραιτηθώ γιατί ο μισθός θα πάει μόνο σε βενζίνες και σε παιδικό, οπότε πάλι δε θα 'χουμε να φάμε.

Στο θέμα μας....
ΦΕΤΟΣ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. Δεν έψαξα καλά ή έγινε το θαύμα;;;

lysistrat
26-07-14, 19:44
Μάλλον βιάστηκα... Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Ε εμείς μπορούμε να εναρμονίσουμε την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή, θα παίρνουμε τα παιδιά μαζί, τι να μας βάλουν...
Ας συνεχίσουμε τις προσευχές να μας πάρουν.

babycobra
27-07-14, 12:06
καμια αντιπαλότητα δεν υπάρχει…
δεν σου το λέω με καμία διάθεση αντιπαράθεσης. είμαι κι εγώ τώρα στο δημόσιο..απλά να μη λέμε ότι η μόνη διαφορά είναι τρεις μήνες..είδες πόσο θιγμένη και αδικημένη νιώθεις και με το δίκιο σου που εξαιρείσαι από τα εσπα…ε, δεν σου απάντησε καμια μανούλα για αντιπαλότητα..ενώ οι μαμάδες του ιδ. τομεα εισπράτουν συχνα αυτή την απάντηση"μας έχουν βάλει να τρωγόμαστε" όταν λένε τα πολύ περισσότερα παράπονά τους..προσωπικά ήμουν θιγμένη και ριγμένη και προ κρίσης όταν έκανα την πρώτη μου κόρη..
οι δημόσιοι εξαιρούνται δυστυχώς… και είναι μεγάλη αδικία..όπως και οι άλλες που ισχύουν για τους ιδιωτικούς..με καμία διάθεση αντιπαλότητας όλοι εργαζόμενοι είμαστε, αλλά μας ωφελεί και σε προσωπικό επίπεδο να βλέπουμε τα πράγματα ξεκάθαρα..

dora123
28-07-14, 13:54
κοριτσια ολες εργαζομενες ειμαστε κι αν δεν υποστηριζουμε η μία την άλλη,οπου η κάθε μία θίγεται, δε θα παμε μπροστα στα δίκαιά μας. θελω να πω οτι εγω ευχαριστως θα υποστηριζα κινηση ι.υ για περισσοτερες αδειες, εφαρμογη των νομων κλπ.
Αλλωστε -πρεπει να το πω- η νεα γενια δ.υ. διεκδικησαμε μεσω ΑΣΕΠ θεσεις, αξιολογηθηκαμε και θεωρηθηκαμε καλυτεροι αναμεσα σε πολλους αλλους κι ετσι μετα απο μεγαλους αγωνες αποκτησαμε καλες θεσεις εργασιας. δεν μπηκαμε βυσματικα στη θεση καποιου με περισσοτερα προσοντα ωστε να απολογουμαστε επειδη εχουμε μια λιγο χειροτερη θεση εργσιας απο αλλους.


στο θεμα μας τωρα... επειδη δεν εγινε τιποτα κι επειδη το εψαξα και διαπιστωσα πως εχουν γινει σοβαρες κι οργανωμενες προσπαθειες στο παρελθον απο συλλογους εργαζομενων χωρις αποτελεσμα, προσπαθησα να ερθω σε επαφη με καποιους βουλευτες ωστε να γινει επερωτηση και σκεφτομαι να στειλω το κειμενακι σε δημοσιογραφους και στην ΑΔΕΔΥ.
ποιαδηποτε αλλη ιδεα ευπροσδεκτη!

andigo
28-07-14, 16:37
στο θεμα μας τωρα... επειδη δεν εγινε τιποτα κι επειδη το εψαξα και διαπιστωσα πως εχουν γινει σοβαρες κι οργανωμενες προσπαθειες στο παρελθον απο συλλογους εργαζομενων χωρις αποτελεσμα, προσπαθησα να ερθω σε επαφη με καποιους βουλευτες ωστε να γινει επερωτηση και σκεφτομαι να στειλω το κειμενακι σε δημοσιογραφους και στην ΑΔΕΔΥ.
ποιαδηποτε αλλη ιδεα ευπροσδεκτη!

Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα παρόλες τις πιέσεις. Το μόνο που έγινε (κάτι είναι και αυτό) είναι ότι μπήκε πλαφόν στον αριθμό των θέσεων που μπορεί να δηλώσει ένας σταθμός και υποχρεώθηκαν να δηλώσουν μόνο το 70% των θέσεων τους. Έτσι υπάρχει οι δυνατότητα σε γονείς που δεν πληρούν τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ να μπορούν να κάνουν αίτηση στο δήμο τους (στο παρελθόν αρκετοί δήμοι δήλωναν το σύνολο των θέσεων τους με το αντίστοιχο αποκλεισμό αρκετών οικογενειών ακόμα και από το δικαίωμα της αίτησης παρόλο που το εισόδημά τους ήταν αρκετά κάτω από το πλαφόν της ΕΕΤΑΑ).