PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαλα εβαπορε


nikosmpi
05-06-13, 11:06
ενας μυθος και μια παραπληροφορηση που πρεπει να ξεκαθαρισει.
1)το εβαπορε διατηρει το 97% των θρεπτικων στοιχειων και βιταμινων εναντι του φρεσκου
2)εχει μεγαλη διαρκεια ζωης και δε χρειαζεται να πηγαινουμε συνεχεια στο σουπερ
3)ειναι απιθανο στον καφε και στη ζαχαροπλαστικη

αν αναλογιστουμε μαλιστα τις νοθειες... που γινονται με το ''φρεσκο'' γαλα , ειναι καλυτερο το εβαπορε
Στην ελλαδα εχουμε εργοστασιο τετοιο (2 υπαρχουν σ ολη την ευρωπη) και παρολαυτα το προιόν θεωρείται ''παρωχημένο''

Οποιοι γνωρίζετε υπάρχουν και παιδικα εβαπορε , εγω δινω στα παιδια μου μονο απ αυτά και προτιμώ φυσικά το ελληνικό (μερικές παρτίδες μόνο μπορεί να έχουν ξένη προέλευση )

Σκεφτείτε λοιπόν πριν πάρετε ''φρέσκο'' γάλα ή εβαπορέ που παράγεται σε ξένη χώρα

katpend
06-06-13, 17:21
Να φανταστώ ότι δίνεις και κρέας κονσέρβα, φρούτα κονσέρβα και ότι άλλη κονσέρβα κυκλοφορεί;

nikosmpi
20-06-13, 23:16
σας παραπεμψα καποιες πληροφοριες προς ενημερωση , δεν περιμενα ειρωνεια....
αν θες παντως συγκριση ''φρεσκου γαλακτος'' με εβαπορε , να σου στειλω ενα ιδιωτικο μηνυμα......
και οχι δε χρησιμοποιω αλλες ''κονσερβες'' , οι κονσερβες εχουν συντηρητικα , το γαλα απλα ειναι αποστειρωμενο για να αντεχει

vivien9
21-06-13, 17:06
Nikosmpi μπορείς να μου στείλεις εμένα μήνυμα με την σύγκριση? Με ενδιαφέρει αυτό το θέμα.

merop
21-06-13, 19:16
οντως θα ηταν καλο αν γινεται να αναρτησεις τη συγκριση . Μου ανατρεπεις μαλλον τον μυθο στον οποιο ζουσα αλλα θα τα ηθελα και τα πειστηρια αν γινεται.

ΜΑΜΑ ΠΕΝΥ
21-06-13, 20:05
Εχω μια απορια σχετικά με το αλουμινένιο κουτάκι. έχω διαβάσει ότι οι κονσέρβες είναι επικαλυμμένες εσωτερικά με BPA, χημική ουσία που υπήρχε και στα πλαστικά μπιμπερό παλιότερα και η οποία έχει κατηγορηθεί για διάφορα. Το έχει ψάξει κανείς; Δε λέω ότι ισχύει, απλά έχω την απορία. Εγώ γενικά είμαι υπέρ του φυσικού τροφίμου. Χρήσιμες πληροφορίες για τα φρέσκα γάλατα στην ελληνική αγορά υπάρχουν στην ιστοσελίδα της GREENPEACE, γιατί σημασία έχει και η διατροφή του ζώου, καθώς έχει γεμίσει η αγορά με μεταλλαγμένες ζωικές τροφές.

sofiamk
21-06-13, 20:22
Το πρόβλημα με το εβαπορέ γάλα είναι το είδος της παστερίωσης (και όχι αποστείρωσης) που επιδέχεται.
Θερμαίνεται υπό κενό, ώστε να συμπυκνωθεί και να παστεριωθεί.
Αυτή η μεγαλύτερη θερμική επεξεργασία σε σύγκριση με την απλή παστερίωση του φρέσκου γάλακτος (72ο C για 15 sec) σε συνδυασμό με την ομογενοποίηση που υφίστανται τα γάλατα απενεργοποιούν το ένζυμο της φωσφατάσης που είναι απαραίτητο για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Για τις κονσέρβες τώρα... υποτίθεται ότι τα υλικά συσκευασίας που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα είναι ασφαλή.... το πρόβλημα με τις κονσέρβες είναι στην κασσιτεροκόλληση... από εκεί υπάρχει ο κίνδυνος... για BPA δεν ξέρω....