PDA

Επιστροφή στο Forum : Γονείς - Φοιτητές


Σελίδες : [1] 2 3

jodido
28-11-07, 12:06
Εδώ θα μπορούμε να ανταλλάσουμε απόψεις και άγχοι εμείς που είμαστε γονείς και παράλληλα φοιτητές.
Είναι πολύ δύσκολος αυτός ο συνδυασμός καθώς οι απαιτήσεις των δύο διαφορετικών αυτών ρόλων είναι μεγάλες.
Απο ότι έμαθα υπάρχουν πολλά μέλη τα οποία ανήκουν σ΄αυτήν την "κατηγορία" (γονείς-φοιτητές)

Αρχίζω λοιπόν εγώ!
Ήδη φαντάζομαι οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι έχω ένα αγοράκι ~9 μήνων και παράλληλα παρακολουθώ το πρόγραμμα σπουδών του ΕΑΠ "Ελληνικός Πολιτισμός". Κανονικά φέτος θα έπρεπε να ήμουν στο τελευταίο έτος αλλα λόγω της περσινής εγκυμοσύνης και του άγχος για το άγνωστο (καθώς ήμουν καινούργια μανούλα) έβαλα λίγο φρένο στις σπουδές μου. Πήρα λιγότερες Θ.Ε. και έτσι μου έχουν μείνει άλλες 2 Θ.Ε. για του χρόνου.
Δυσκολεύομαι απίστευτα τόσο να διαβάσω όσο και να κανω την συγγραφή της εργασίας μου με τον μικρό μέσα στα πόδια.
Εσείς πως τα καταφέρνετε;

maria
28-11-07, 12:49
Εγώ είμαι πρώην φοιτήτρια του ΕΑΠ και συγκεκριμένα στις φυσικές επιστήμες. Την Κυριακή ορκίζομαι, οπότε ευτυχως δεν έχω διάβασμα φέτος

Έβγαλα 2 εγκυμοσυνες με διάβασμα. Μάλιστα φέτος είχα άγχος μην γεννήσω και χάσω την εξεταστική μου, αφού είχα μπει στον μήνα μου και έδινα εξετάσεις με την κοιλιά να μου έχει φτάσει στο στόμα.

Ευτυχώς που είχα την μητέρα μου να κρατάει το 1ο παιδί, χρησιμοποιήσα και την άδεια κυήσεως και διάβαζα όσο μπορούσα..Δυστυχώς όταν είσαι ετοιμη να γεννήσεις δύσκολα συγκεντρωνεσαι και ακόμα δυσκολότερα βρίσκεις στάση διαβάσματος να σε βολεύει..

Παντως τέλος καλό, όλα καλά και μάλιστα φέτος έκανα και αίτηση για μεταπτυχιακό (στο ΕΑΠ πάλι γιατί σε αλλα πανεπιστήμια απαιτήται φυσική παρουσία).

Ανοίξαμε αυτό το θέμα με την jodido για να ενθαρύνουμε άλλους γονείς που βρίσκονται στη θέση μας να μην παρατήσουν την προσπάθεια τους. Δεν χρειάζοναι βιασύνες και είναι ωραίο να μαθαίνεις νέα πράγματα, αρκεί να το έχεις μεράκι γιατί χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια!!

Εγώ ξέρω ήδη μια κοπέλα του forum η οποια με 2 παιδάκια κάνει την προσπάθεια της, αν και απογοητεύεται κάποιες φορές...

Ελπίζω οι ομοιοπαθείς φοιτητές - γονεις να αλληλουποστηριχτούμε και μέσω αυτού του forum.

jodido
28-11-07, 13:51
έτσι ακριβώς Μαρία.... Όλοι χρειαζόμαστε την ψυχολογική υποστήριξη....

ευδοκία
28-11-07, 14:44
εγώ σας θαυμάζω!μπράβο! :D

ssidi
28-11-07, 23:12
Μαρία, συγχαρητήρια! Καλό πτυχίο!
Εγώ δεν είμαι φοιτήτρια προς το παρόν, ορκίστηκα την ημέρα που έκανα τις εξετάσεις εγκυμοσύνης (είχα ήδη λιποθυμίσει το πρωί και ήμουν κατακίτρινη!).
Τώρα θέλω να προσπαθήσω για μεταπτυχιακό ατο ΕΑΠ αλλα περιμένω να μεγαλώσει λίγο ο μικρούλης. Αν δεν μας προλάβει κανένα αδερφάκι...:)

Στέλλα
29-11-07, 00:00
Εγώ ευτυχώς πρόλαβα και τελείωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Καβάλας στη σχολή "Διοίκηση Επιχειρήσεων",όμως δεν έκανα μεταπτυχιακό και θα το ήθελα πολύ.
Εδώ και λίγους μήνες σκέφτομαι κι εγώ για ΕΑΠ.Δεν το έχω ψάξει όμως καθόλου.Γνωρίζετε τις προυποθέσεις που απαιτούνται :?:

aglaia
29-11-07, 00:18
Όταν έμεινα έγκυος ήμουν φοιτήτρια αν και είχα πάρει ήδη το πρώτο μου πτυχίο και δούλευα. Σε όλη την εγκυμοσύνη δεν κατάφερα να διαβάσω και να δώσω μάθημα! Ένιωθα ότι στο μυαλό μου είχε κουρκουτιάσει!!!

Μετά όμως έγινα τούρμπο. Με το μωρό λίγων μηνών διάβαζα με απίστευτη όρεξη παρόλο που ταυτόχρονα δούλευα. Διάβαζα κυρίως την ώρα που θήλαζα και τα έλεγα και δυνατά στο μωρό και χαιρότανε! Τα πήγα τόσο καλά που αποφάσισα να δώσω εξετάσεις και για το μεταπτυχιακό (της πρώτης μου σχολής). Πέρασα με μεγαλύτερη βαθμολογία από τους μόλις πτυχιούχους. Κατάφερα να το τελειώσω στα τρία χρόνια. Το μωρό δεν με ζόριζε τόσο όσο η δουλειά...

Και συνεχίζω... :wink:

maria
29-11-07, 00:57
και εγώ θυμάμαι ότι μετά την πρώτη γέννα τα έπιανα με τη μια..

μετά την 2η γέννα δεν χρειάστηκε να διαβάσω -ευτυχώς- γιατί με τόση πίεση και κούραση δεν νομίζω ότι θα κατάφερνα..

ακόμα και τώρα είμαι αφηρημένη και νιώθω ότι το μυαλό μου δεν λειτουργεί ακόμα καλά...ελπίζω να την ξεπεράσω αυτή τη φάση..ίσως είναι από την υπερβολική κούραση και πίεση τους τελευταίους μήνες.

πάντως εάν ενδιαφέρεστε για μεταπτυχιακό στοπ ΕΑΠ τώρα είναι η περίοδος αιτήσεων (μέχρι 10 Δεκεμβρίου). Οι προϋποθέσεις είναι να υπάρχει πτυχίο. το κάθε μεταπτυχιακό δέχετε απόφοιτους από συγκεκριμένες σχολές. Αυτά υπάρχουν και αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ. Επίσης υπάρχει και κόστος 850 ευρώ η ενότητα (4 ενότητες σύνολο και δεν είμαι σίγουρη αν πληρώνεις και τη διπλωματική σαν ενότητα)

Τα πτυχιακά, απλά θέλουν να έχεις απολυτήριο λυκείου. Εκεί κοστίζει 700 ευρώ η ενότητα και χρειάζεσαι συνολικά 12 για το πτυχίο (ίσως και παραπάνω στα πτυχία που έχουν εργαστήρια)

Δείτε και αν σας ενδιαφέρει κάτι, θα σας δώσουμε επιπλέον πληροφορίες

Στέλλα
29-11-07, 00:59
Σ'ευχαριστώ Μαρία! :D :D :D

jodido
29-11-07, 08:56
Μαρία, νομίζω ότι και στο προπτυχιακό το κόστος της κάθε Θ.Ε. έχει αυξηθεί. Άκουσα κάτι για 750-800 €, αλλα δεν είμαι σίγουρη.

jodido
29-11-07, 09:08
Εγω στην εγκυμοσύνη δεν είχα πρόβλημα καθόλου. Ούτως ή άλλως είχα φοβερές αυπνίες και έτσι το είχα ρίξει στο διάβασμα. Καθόμουν και διάβαζα μέχρι τις 7:00 το πρώι και μετά σηκωνόμουν και πήγαινα στην δουλειά (οι ορμόνες με είχαν κάνει durasel). Απο τον Μάρτιο που γεννήθηκε ο μικρός και πάλι δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα γιατί ήταν υπναράς οπότε με άφηνε αρκετές ώρες για διάβασμα - δεν δούλευα κιόλας. Η δύσκολη περίπτωση ήταν τον Ιούνιο που είχαμε εξεταστική. Εκεί τα βρήκα λίγο σκούρα αλλα ευτυχώς.

Φέτος όμως τα πράγματα που φαίνονται δύσκολα. Ο μικρός καταλαβαίνει .... και δεν με αφήνει να μπω στο γραφείο να διαβάσω. Όταν ξέρει ότι είμαι εκεί μέσα χτυπάει την πόρτα και κλαίει. Οπότε ή θα διαβάσω την ώρα που κοιμάται ή θα πρέπει να τον στείλω στην γιαγιά του (που και αυτό δεν μου αρέσει).

Στις 15-11-07 είχα να παραδόσω μία εργασία. Κάθησα μέχρι αργά στον υπολογιστή και κατα τις 2:00 το βράδυ που τελείωσα πήγα για ύπνο. Ο μικρός όμως που υποφέρει ο καημενούλης απο τα δόντια του ξύπνησε στις 2:00 και έκλαιγε με μαύρο δάκρυ. Έμεινα άγρυπνη μέχρι τις 7:00 το πρωί που τον πήρε ο ύπνος και φυσικά δεν κοιμήθηκα καθόλου αφού σε μία ωρίτσα έπρεπε να πάω στην δουλειά.

mata
29-11-07, 09:09
Μπράβο σας φοιτητομανούλες!!!Εϊναι πολύ δύσκολος αυτός ο συνδυασμός και είστε αξιες συγχαρητηρίων!!! Με το καλό τα πτυχία σας!Κουράγιο, δύναμη και καλή υπομονή!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D

irenedur
29-11-07, 09:12
Ego eimai sto TEI LAMIAS toy tomea ypologiston,

edina ta 2 teleytaia moy ergastiria otan imoyn eggios kai malista
pigainoerxomoyn me amaksi,imoyn tote 3 minon.

Mexri kai to kalokairi poy mas perase poy i mikri moy itan 10minon xrostaga
16 mathimata theories kai para to gegonos poy doyleyo se katastima
pliroforikis kai exo to moro moy,katafera na peraso polla
mathimata kai na xrosto molis 6.

H alitheia einai pos ayta poy moy exoyn meinei einai poli diskola alla
tha ta katafero.

Einai poli diskolo pantos na eisai mama ergazomeni-foititria......kai
poli diskolo na diavaso,alla den tin paratao tin sxoli me tin kamia..!!!!

manoula
29-11-07, 13:51
Αααχ πολύ σας ζηλεύω!!!Θέλω κι εγώ να καλλιεργήσω λιγάκι το πνεύμα μου αλλά με δεδομένο ότι δεν διαθετουμε βοήθεια, γίνεται ή θα τα παρατήσω τον πρώτο μήνα;;;Τί λέτε οι έμπειρες;;

maria
29-11-07, 14:03
επειδή δεν έχεις βοήθεια και τα παιδάκια ειναι μικρά ακόμα θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο.

βεβαια εξαρτάται από το τι ακριβώς θες να κάνεις, και πόσα χρόνια τα έχεις παρατήσει αυτά...ειδικά στην αρχή θες extra προσπάθεια να θυμηθείς αυτά που θεωρουν αυτονόητα...

manoula
29-11-07, 14:23
Κάποιο μεταπτυχιακό σκέφτομαι, σίγουρα αργότερα αλλά πόσο αργότερα;;;Γιατί μέρα με τη μέρα νιώθω το πνεύμα μου να με εγκαταλείπει :( Είχα συμφοιτητή έναν συνταξιούχο δικηγόρο και τον "κορόιδευα", έτσι θα καταλήξω μου φαίνεται :?

maria
29-11-07, 14:29
μέχρι να μην σε χρειάζονται συνέχεια από πάνω..
φαντάζομαι να μπορείς να καθεσαι σε ένα καναπέ να διαβάζεις ενώ τα παρακολουθείς να παίζουν..
φυσικά μπορεί και ο άντρας σου να σε βοηθάει, η να διαβάζεις αφού κοιμηθουν...εξαρτάται τις αντοχές σου

εχω πχ αυτη τη χρονια δεν υπήρχε περίπτωση να τα κατάφερνα γιατι με το που γυρίζω σπίτι δεν κάθομαι καθόλου (να τα ταισω,μπάνια, κυνηγητό στο σπίτ γιατί μόνα τους δεν κάθονται...,). και να φανταστείς ότι κάτι πλυσίματα και σίδερα και μεσημεριανό τα κάνει η μητέρα μου το πρωί που είναι σπίτι μου και εμένα μου μένουν σχετικά λίγες δουλειές..

το μωρό τώρα άρχισε να μην θέλει φαγητό τη νύχτα όμως κοιμάται μετά τις 1 και με τον άντρα μου κάνουμε βάρδιες κάθε βράδυ ώστε να προλαβαίνει να ξεκουράζεται ο ένας από εμάς

εγώ και πάλι ξυπνάω τα βράδυα για να σκεπάσω τον μεγάλο, να δώσω πιπίλα στο μικρό και είμαι κομμάτια..

του χρόνου εάν με πάρουν στο μεταπτυχιακό θα έχω πολύ χαλαρούς ρυθμούς..φαντάζομαι ότι θα παίζουν και ματαξύ τους οπότε θα μπορώ να διαβάζω έστω και λίγο όποτε κλέβω χρόνο..

mimika
29-11-07, 18:35
ΕΥΓΕ κοριτσια!
Και εις ανωτερα!!! :D

ssidi
29-11-07, 19:51
Αχ τώρα με ξεσηκώσατε...μήπως να κάνω τώρα αίτηση...
Βασικά αυτό που με απασχολεί είναι το ότι θα πρέπει να πηγαίνω Αθήνα κάθε τρεις και λίγο και δεν έχω κανέναν για βοήθεια!

Νίκη
29-11-07, 20:41
Άξιες συγχαρητηρίων. Μπράβο κορίτσια... και όσες προσπαθείτε, και όσες τα καταφέρατε! :wink:

jodido
29-11-07, 21:51
Το καλό στο ΕΑΠ είναι ότι έχεις το δικαίωμα να παρακολουθήσεις λιγότερες Θ.Ε. απο ότι αντιστοιχούν σε ένα έτος. Αν κάποιος λοιπόν ενδιαφέρεται και θέλει να παρακολουθήσει ένα μεταπτυχιακό μπορεί να πάρει τα δύο πρώτα χρόνια απο 1 Θ.Ε. και το τρίτο έτος να επιλέξει 2 Θ.Ε. Ούτως ή άλλως και τα παιδιά θα έχουν μεγαλώσει. Με τον τρόποο αυτό τελειώσεις το μεταπτυχιακό με ένα μονο χρόνο καθυστέρηση...
Με μία Θ.Ε. σίγουρα κατα την διάρκεια του έτους μπορείς άνετα να κάνεις 4 εργασίες... το δύσκολο είναι τον Ιούνιο.
Η δυσκολία η μεγάλη είναι τον Ιουνίου στην εξεταστική. Εκεί θα χρειαστείς βοήθεια και μάλιστα καθόλη την διάρκεια της ημέρας.

Ελένη
29-11-07, 22:14
εγώ είχα κάνει αίτηση για μεταπτυχιακό παλαιότερα νομίζω δυο χρονιές αλλά δε στάθηκα τυχερή. προς το παρόν δεν το σκέφτομαι λόγω της κατάστασης μας αλλά ίσως σε μερικά χρόνια να ξαναπροσπαθήσω και ίσως σταθώ πιο τυχερή.
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια σε όσες σπουδάζουν, δουλεύουν και είναι ταυτόχρονα και μανούλες. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

fotiniv
29-11-07, 22:22
Κι εγώ είμαι στο ΕΑΠ στην πληροφορική. Ξεκίνησα τη πρόπερσυ με πολύ ενθουσιασμό αλλά μετά από μερικούς μήνες έμεινα έγκυος και έκτοτε το έχω λίγο φορτωμένο στον κόκκορα. Και δεν είναι τόσο θέμα χρόνου (θα μπορούσα να διαβάζω τώρα π.χ., αντί να γράφω στο φόρουμ), αλλά δεν μπορώ να συγκεντρωθώ με τίποτα!!!
Προχωράω με ρυθμούς χελώνας δε, 1 ενότητα τη χρονιά και να δούμε πόοοοτε θα τελειώσω. Βέβαια δε με καίει τόσο το πτυχίο (έχω ήδη άλλο), περισσότερο είναι θέμα ψώνιου με τις σπουδές.
Πάντως το ΑΕΠ θέλει διάβασμα, συστηματικό.
Ωραίο θέμα πάντως, μπας και επανέλθουμε οι ξεστρατημένες!
Αχ, πείτε μου καμιά κουβέντα να επαναφέρω το μυαλουδάκι μου στη θέση του! Μόνο όταν είναι η ώρα να παραδώσουμε εργασίες διαβάζω, αλλά από του χρόνου με τα μαθηματικά δε θα παίζει αυτό.

Καλή επιτυχία σε όλους τους σπουδαστές πάντως και καλά κουράγια!

jodido
29-11-07, 23:10
fotiniv, κάθε χρόνο λέω τα ίδια... έχω γίνει πλέον γραφική.

Καλά αυτή η Θεματικη ενότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη

Μου αρέσει πάρα πολύ η φιλοσοφία του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου αλλα αυτό το άγχος δεν το αντέχω....
Θα σας πω και ένα προβληματακι που έχω. Θέλω να γράφω πάντα καλά, όχι την καλύτερη εργασία αλλα δεν αντέχω τον βαθμό κάτω του 7,5 :cry: :cry: :cry: Ξέρω ότι αυτό είναι κακό και η βαθμοθηρία δεν είναι προτέρημα αλλα κορίτσια το έχω και το παραδέχομαι. Είναι κάτι που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω.

Κοιτάξτε τώρα ανωμαλία..... Μέχρι την Τρίτη είχα εργασία, απο Τετάρτη είμαι ελεύθερη....
εεεε λοιπόν μέχρι την Τρίτη έλεγα τί καλά να ήμουν ελεύθερη και χαλαρή στον καναπέ και να έβλεπα καμία ταινία και απο την Τετάρτη που είμαι ελεύθερη διαβάζω τα επόμενα κεφάλαια για να είμαι ψιλοέτοιμη για την επόμενη εργασία......

ssidi
29-11-07, 23:18
Fotiniv το ίδιο ψώνιο έχω κι εγώ με τις σπουδές! Τελείωσα την σχολή μου πριν 2 χρόνια και αν δεν είχε προκύψει ο έρωτας :lol: τώρα θα ήμουν σε άλλη σχολή!

fotiniv
29-11-07, 23:20
Καλύτερα ο έρωτας ssidi! :wink: :D

(κατά φωνή!!!μόλις πήρα email με τη 2η εργασία κι ο Θεός μαζί μου)

jodido
30-11-07, 10:00
Καλύτερα ο έρωτας ssidi! :wink: :D

(κατά φωνή!!!μόλις πήρα email με τη 2η εργασία κι ο Θεός μαζί μου)

άντε με το καλό και η δεύτερη... Και εγώ απο μέρα σε μέρα περιμένω το θέμα της δεύτερης....

fotiniv
30-11-07, 23:02
Μήπως έχει καμιά ΕΑΠίτισσα μάθημα το άλλο Σάββατο, απόγευμα, στο Εκπαιδευτήριο "Ελληνική Παιδεία" ;;;

karfori's baby
30-11-07, 23:36
Ξέρω από "δεύτερο" χέρι (ο άντρας μου είναι ΕΑΠίτης στην Πληροφορική :wink: ) ότι το ΕΑΠ είναι πολύ απαιτητικό, ίσως πιο δύσκολο κι από το κανονικό Πανεπιστήμιο. Αν θέλεις να μείνεις σε μια σειρά και να τελειώσεις σχετικά γρήγορα, θέλει πολυυυυύ δουλειά! Την πρώτη χρονιά, που πήρε 3 Θ.Ε., είδε κι έπαθε να τα καταφέρει. Η μια εργασία ερχόταν πίσω από την άλλη! Άσε που είχαμε και άγχος μη συμπίπτει καμιά εξεταστική με την ημέρα του γάμου μας!

Afroditi D
30-11-07, 23:52
Ωραίο θέμα πάντως, μπας και επανέλθουμε οι ξεστρατημένες!
Καλή επιτυχία σε όλους τους σπουδαστές πάντως και καλά κουράγια!

Αχ! κοριτσάκια μου ......μην ξύνετε πληγές :( :( :(

fotiniv
30-11-07, 23:53
Ωραίο θέμα πάντως, μπας και επανέλθουμε οι ξεστρατημένες!
Καλή επιτυχία σε όλους τους σπουδαστές πάντως και καλά κουράγια!

Αχ! κοριτσάκια μου ......μην ξύνετε πληγές :( :( :(

Ωχχχ... :( :?:

jodido
01-12-07, 10:41
Ωραίο θέμα πάντως, μπας και επανέλθουμε οι ξεστρατημένες!
Καλή επιτυχία σε όλους τους σπουδαστές πάντως και καλά κουράγια!

Αχ! κοριτσάκια μου ......μην ξύνετε πληγές :( :( :(

Τι πληγές καλέ; για πες;

paros99
01-12-07, 12:18
Εγώ είμαι στο τέταρτο έτος Ψυχολογίας σε ιδιωτικό κολλέγιο!
Πέρσι πήγαινα στην εξεταστική και ήμουν στον 7ο μήνα!!!
Δεν πειράζει όμως γιατί οι καθηγητές με είχαν στα όπα όπα!!! :D
Φέτος είναι τα δύσκολα μιας και ο άντρας μου έφυγε ταξίδι(Ναυτικός) και εγώ έχω σχολή κάθε μέρα!!! Ευτυχώς υπάρχει η γιαγιά μου και έτσι υπάρχει λύση!
Στο ΕΑΠ είναι εύκολο να μπείς :?: :?: :?:
http://text.glitter-graphics.net/disco/m.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/a.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/t.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/h.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/i.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/l.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/d.gifhttp://text.glitter-graphics.net/disco/a.gif (http://glitter-graphics.com/myspace/text_generator.php)

fotiniv
02-12-07, 01:09
Ξέρω από "δεύτερο" χέρι (ο άντρας μου είναι ΕΑΠίτης στην Πληροφορική :wink: ) ότι το ΕΑΠ είναι πολύ απαιτητικό, ίσως πιο δύσκολο κι από το κανονικό Πανεπιστήμιο. Αν θέλεις να μείνεις σε μια σειρά και να τελειώσεις σχετικά γρήγορα, θέλει πολυυυυύ δουλειά! Την πρώτη χρονιά, που πήρε 3 Θ.Ε., είδε κι έπαθε να τα καταφέρει. Η μια εργασία ερχόταν πίσω από την άλλη! Άσε που είχαμε και άγχος μη συμπίπτει καμιά εξεταστική με την ημέρα του γάμου μας!

Δεν ξέρω αν ο άντρας σου είχε/'εχει καμία σχέση με το επάγγελμα ή κάποιο υπόβαθρο τελοσπάντων, εγώ όμως ως άσχετη το βρήκα πολύ παλούκι.
Δε τον ρωτάς να μου κανάν εύκολο τροπο να μάθω C για την πλη10;;;

jodido
03-12-07, 09:49
Για να μπεις στο ΕΑΠ πρέπει να έχεις τύχη. Οι υποψήφιοι εισάγονται με την μέθοδο της κλήρωσης. Αλλά στο τέλος τα παρατάνε πολύ. Δεν ξέρω αν για όλες τις ειδικότητες είναι δύσκολα τα πραγματα αλλα για τον ελληνικό πολιτισμό χρειάζεται συστηματικό διάβασμα και ΧΡΟΝΟΣ μελέτης. Αν δεν έχεις κάτι άλλο στην ζωή σου που σου "τρώει" χρόνο τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Δεν πιστεύω ότι τα συμβατικά πανεπιστήμια είναι πιο εύκολα απο το ΕΑΠ. Απλα πιστεύω ότι η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι φοιτητές του ΕΑΠ βρίσκονται σε μια άλλη φάση της ζωής του όπως παιδιά, δουλειά, οικογένεια και έτσι κουράζονται πολύ περισσότερο απο τους φοιτητές των άλλων Πανεπιστημίων, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την φοίτησή τους.

Marilena
03-12-07, 09:56
Κοριτσια συγχαρητηρια και σας ζηλευω πολυ... Όσο για το ΕΑΠ προσπαθησα 3 φορες να μπω και ... τιποτα... Απελπιστικα πια...
Ισως ξαναπροσπαθησω καποια στιγμη... αλλα ποιος εχασε την τυχη ???

maria
03-12-07, 10:02
και δεν δοκιμάζεις? μέχρι τις 10 δεκεμβρη είναι οι αιτήσεις...

jodido
03-12-07, 10:07
Κοριτσια συγχαρητηρια και σας ζηλευω πολυ... Όσο για το ΕΑΠ προσπαθησα 3 φορες να μπω και ... τιποτα... Απελπιστικα πια...
Ισως ξαναπροσπαθησω καποια στιγμη... αλλα ποιος εχασε την τυχη ???

Που ξέρεις φέτος μπορεί να είναι η χρονιά σου. Δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα η τύχη...
Κάθε χρόνο να κάνεις αίτηση και που ξέρεις.... άλλωστε κάνοντας την αίτηση δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.

Afroditi D
03-12-07, 10:21
Που ξέρεις φέτος μπορεί να είναι η χρονιά σου. Δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα η τύχη...
Κάθε χρόνο να κάνεις αίτηση και που ξέρεις.... άλλωστε κάνοντας την αίτηση δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.


.... να σας πω και εγώ τον πόνο μου... αύτο το Δεκέμβρη είναι η τρίτη χρονιά που έκανα αίτηση για το τμήμα "Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες " ... για να δούμε ... εχω απογοητευτεί πάντως! :( :( :(
(και δεν έχω και κανένα μπάρμπα στην Κορώνη...να βοηθήσει λίγο την κατάσταση!)

Marilena
03-12-07, 10:23
Να ειστε καλα κοριτσακια μου για την ενημερωση.... Σκεφτομαι φετος να μην κανω ομως αιτηση γιατι δεν νομιζω οτι θα μπορω να πηγαινω στην Πατρα (ή μηπως αλλαξε αυτο ?).... Οποτε λεω να το αφησω για του χρονου και.... ή να κανω ? Ψηνομαι βεβαια... :roll:

maria
03-12-07, 10:26
3η Χρονιά για ΦΥΕ????? ως πρωτη επιλογή???

jodido
03-12-07, 10:31
Που ξέρεις φέτος μπορεί να είναι η χρονιά σου. Δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσει την πόρτα η τύχη...
Κάθε χρόνο να κάνεις αίτηση και που ξέρεις.... άλλωστε κάνοντας την αίτηση δεν έχεις να χάσεις και τίποτα.


.... να σας πω και εγώ τον πόνο μου... αύτο το Δεκέμβρη είναι η τρίτη χρονιά που έκανα αίτηση για το τμήμα "Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες " ... για να δούμε ... εχω απογοητευτεί πάντως! :( :( :(
(και δεν έχω και κανένα μπάρμπα στην Κορώνη...να βοηθήσει λίγο την κατάσταση!)

Καλέ το μέσο δεν παίζει ρόλο.... εδώ είναι καθαρά θέμα τύχης...

jodido
03-12-07, 10:32
Να ειστε καλα κοριτσακια μου για την ενημερωση.... Σκεφτομαι φετος να μην κανω ομως αιτηση γιατι δεν νομιζω οτι θα μπορω να πηγαινω στην Πατρα (ή μηπως αλλαξε αυτο ?).... Οποτε λεω να το αφησω για του χρονου και.... ή να κανω ? Ψηνομαι βεβαια... :roll:

1ον δεν χρειάζεται να πηγαίνεις Πάτρα. Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Πάντως στην Αθήνα υπάρχουν τμήματα.

2ον πρώτα να κάνεις αίτηση και μετά να αποφασίσεις αν θα πας ή όχι...

Afroditi D
03-12-07, 10:38
Καλέ το μέσο δεν παίζει ρόλο.... εδώ είναι καθαρά θέμα τύχης...


....μην το λες έχω ακούσει και κάτι τρελά! :roll:

Marilena
03-12-07, 11:01
Τζο.... οταν το ειχα ψαξει σοβαρα πριν δυο χρονια, ελεγε οτι ΠΡΕΠΕΙ για την εξεταστικη να πηγαινεις Πατρα... το ξερεις αυτο ή απλα το υποθετεις οτι παιζει στην Αθήνα ?
Θα το ψαξω τωρα και θα σας πω, γιατι αν γινεται πλεον ΑΘΗΝΑ, ΘΑ κανω αιτηση !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jodido
03-12-07, 11:13
Είμαι σίγουρη... Στην Αθήνα υπάρχουν τμήματα. Η μοναδική περίπτωση να χρειάζεται να πας Πάτρα είναι να μη γίνει κανένα τμήμα στο Μεταπτυχιακό που θα επιλέξεις αλλα και πάλι αν γίνει αυτό θα πρέπει να πηγαίνεις και στις συναντήσεις στην Πάτρα.
Αλλα αυτό μου ακούγεται λίγο δύσκολο. Δηλαδή να γίνει ένα τμήμα που το 60-70% τον φοιτητών είναι απο Πελοπόννησο και το 30% απο Αθήνα και πάνω. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο και τα τμήματα γίνονται στην Αθήνα

Αλλα και πάλι δεν είναι πρόβλημα να πάς για μία φορά στην Πάτρα και αυτήν τον Ιούνιο (υπάρχει μια μόνο εξεταστική).

Άντε Μαριλένα κάνε αίτηση. :lol: :lol: :lol:

maria
03-12-07, 11:15
έχει διάφορες πόλεις..

στο πρώτο έτος ειδικά που είναι πολλοί οι φοιτητές έχει ΟΣΣ (προεραιτικές) σχεδόν σε όλες τις πόλεις...σιγά σιγά όσο μειώνεται ο αριθμός των φοιτητων μειώνονται και οι πόλείς.

Εγώ πάντως όλο το ΕΑΠ στην Αθηνα το έβγαλα..Οι εξετάσεις γίνονται όπου και οι ΟΣΣ.

Πάντρα πας μόνο αν είναι ΦΥΕ ή ΠΛΗ στα εργαστήρια...
ειδικά ΦΥΕ έχεις 6 εργαστήρια από 5-6 μέρες το καθένα, τα οποία γίνονται πάντα Αύγουστο-Σεπτέμβριο (διαλέγεις εσύ ημερομηνίες που θές)

Ελπίζω να έγινα κατανοητή και να μην σε μπέρδεψα παραπάνω

Marilena
03-12-07, 13:04
Α ναι μπραβο Μαρια ηταν ΦΥΕ και ειχε εργαστηρια... σωστα... αλλα και η ΠΛΗροφορικη που θελω εγω, εχει εργαστηρια :cry:
Οχι στην Πατρα δεν μπορω να παω, αλλα ουτε στο περιπτερο... αφου δεν εχω ΚΑΝΕΝΑΝ να βοηθησει με το σπιτι και τα παιδια !!!
Ισως το ξανασκεφτω για κατι αλλο...........
Θα δουμε....

υ.γ. βεβαια για εμενα και τα χρηματα ειναι ενα σημαντικο κομματι... μπα μαλλον αλλη χρονια...

jodido
03-12-07, 13:13
Maria,
έχει εργαστήρια η πληροφορική; Βρε παιδιά εδώ στην Ξάνθη έχει τμήμα και δεν κάνουν εργαστήρια απο όσο γνωρίζω....
Για δώσε πληροφορίες...

maria
03-12-07, 13:14
H ΠΛΗ έχει μόνο ένα εργαστ΄ριο που απαιτεί φυσική παρουσία στην Πάτρα για 3 μέρες...το υπόλοιπο της χρονιάς γίνεται από το σπίτι (το ξέρω γιατί το πήρε ο άντρας μου)

Περίπτερο? δεν κατάλαβα τι εννοεις...

Το μονο που είσαι υποχρεωμένη να πας ειναι οι εξετάσεις που γίνονται στην Αθήνα..

Στα λέω όχι για να σε πείσω , αλλά για να τα διαβάσουν άλλοι τυχόν ενδιαφερόμενοι.

Εαν πάρεις την απόφαση να παρακολουθήσεις το πρόγραμμα σπουδών, καλό είναι να έχεις και χρόνο ελεύθερο και λεφτά...Στην ΠΛΗ ευτυχώς υπάρχει υλικό σε ηλεκρονική μορφή, όμως στις ΦΥΕ πρέπει όπωσδηποτε να αγοράζεις βιβλία (στις περισσότερες ΘΕ) εκτός του ΕΑΠ γιατί του ΕΑΠ δεν είναι και τόσο καλά

Φαντάζομαι ότι και στις ΕΠΟ, ΕΛΠ πρέπει να αγοράσεις βιβλία, αλλά ας μας πει καλύτερα η jodido γι αυτά

Marilena
03-12-07, 13:18
Περιπτερο.... αυτο που πουλαει εφημεριδες... τσιγαρα κλπ ???
Εννοω ουτε σε αυτο δεν μπορω να παω... πως να παω Πατρα ? :wink:

maria
03-12-07, 13:20
α, οκ...το συνδιάσα με το ΕΑΠ και δεν μπορο[υσα να καταλάβω που κολλάει..
sorry..

Marilena
03-12-07, 13:21
τι σορρυ καλε ?
ευχαριστω για τις πληροφοριες κιολας
φιλια

jodido
03-12-07, 14:08
έτσι όπως τα λές είναι maria.
Εγώ έχω ξεπαραδιαστεί να αγοράζω βιβλία όχι όμως γιατί του ΕΑΠ δεν είναι τόσο καλά αλλα γιατί χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για την εργασία. Άσε που πολλοί καθηγητές δεν δέχονται την τεκμηρίωση απο το διαδίκτυο. Την δέχονται μόνο και εφόσον είναι κάποιας αξιόπιστης ιστοσελίδας. Καλά σ΄ αυτό βέβαια δεν έχουν και άδικο. Όλοι ξέρουμε πως στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να γράψει ότι μπούρδα θέλει, αυτό δεν πάει να πει ότι η πληροφορία είναι και έγκυρη.

karfori's baby
03-12-07, 14:26
Δεν πιστεύω ότι τα συμβατικά πανεπιστήμια είναι πιο εύκολα απο το ΕΑΠ. Απλα πιστεύω ότι η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι φοιτητές του ΕΑΠ βρίσκονται σε μια άλλη φάση της ζωής του όπως παιδιά, δουλειά, οικογένεια και έτσι κουράζονται πολύ περισσότερο απο τους φοιτητές των άλλων Πανεπιστημίων, οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την φοίτησή τους.

Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι το ΕΑΠ απευθύνεται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους, οι απαιτήσεις που έχει σε χρόνο κυρίως, αλλά και σε χρήμα είναι, πιστεύω, υπερβολικές. Πόσοι "μεροκαματιάρηδες" που προσπαθούν να βελτιωθούν προσωπικά, αλλά και επαγγελματικά έχουν τη δυνατότητα να σκάνε 700 € για κάθε Θ.Ε. το χρόνο; Και πόσοι θα καταφέρουν, ακόμα κι αν έχουν τα χρήματα, με την ελάχιστη ευελιξία που έχει το σύστημα των εξεταστικών (1 εξεταστική+1 επαναληπτική σε διάστημα λίγων εβομάδων, με εξεταστέα ύλη ολόκληρου χρόνου), να τελειώσουν εγκαίρως, ώστε να αξιοποιήσουν το πτυχίο τους και, γιατί όχι, να κάνουν "απόσβεση" των χρημάτων τους; Μερικές φορές, έχω την αίσθηση ότι αυτό το σύστημα προσπαθεί να κάνει τη ζωή δύσκολη σε όσους το επιλέξουν.

Marilena
03-12-07, 15:02
Ετοιμαζομουν να πω ακριβως αυτα που ειπε η karfori's baby !!!
Τα βιβλια ειναι το λιγοτερο !!! Τα 700 ευρω που τα βρισκεις ? Οεο ?

karfori's baby
03-12-07, 15:28
Marilena, αν δεν έχεις γερή θετική κατάρτιση, ξανασκέψου το για την ΠΛΗ. Εγώ που είμαι των θεωρητικών επιστημών, παθαίνω κάτι τέτοιο :shock: :shock: κάθε φορά που βλέπω τα βιβλία του άντρα μου. Πολύ μαθηματικά ρε παιδί μου....
Fotiniv, ο άντρας μου δεν είναι του επαγγέλματος ακόμα, αλλά από παιδί είχε μεγάλη τρέλα με τους υπολογιστές και ξέρει αρκετά πράγματα τόσο σε επίπεδο software,όσο και σε hardware. Παρ'όλα αυτά, ακόμα και για κείνον είναι ζόρικα τα πράγματα κάποιες φορές. Για την ΠΛΗ 10 και την C, μου είπε καλό είναι να βρεις κανένα κομπάιλερ(compiler?) και να κάνεις εξάσκηση (?), σου λέει κάτι; Εμένα πάλι, όχι! :lol:

maria
03-12-07, 15:34
Ότι και να ακολουθήσεις θέλει διάβασμα , δηλαδή αρκετό χρόνο

Το οικονομικό είναι ένα πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και υποτροφίες...φέτος μάλιστα αυξήθηκε ο αριθμός.

γώ μπήκα στο ΕΑΠ με 540 περίπου ευρώ και ευτυχώς δεν έδωσα παραπάνω ανα ενότητα γιατί το τελείωσα μέσα στο όριο 6 ετών που είναι σταθερό το ποσό. τότε δεν είχα παιδιά, έξοδα δεν κάναμε ούτε βγαίναμε έξω οπότε δεν μας έλειψαν

τώρα έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό με 850, αλλά ευελπιστώ σε μια υποτροφία.

το κακό είναι ότι πρέπει να τα δώσεις τα λεφτά και αν εγκριθεί, απλά στα γυρίζουν πίσω..παίρνεις μόρια και από το εισόδημα αλλά και από τα παιδιά...

πάντως επαναλλαμβάνω, μην ξεκινήσετε κάτι, έστω και χαλαρά εάν δεν έχετε χρόνο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

εγώ μπορώ να σας στείλω υλικό από ΦΥΕ και ΠΛΗ να δειτε..τουλάχιστον τα εισαγωγικά...

fotiniv
03-12-07, 21:56
Θέλει χρήμα (Και μη ξεχνάμε ότι αν δεν περάσεις με τη 2η εξεταστική την ξαναπληρώνεις από την αρχή την ενότητα) και χρόνο, αλλά θέλει και όρεξη. Κακά τα ψέματα, είμαστε σε τέτοιες φάσεις στη ζωή μας, που είναι λίγο δύσκολο να στρώσουμε κάτω τον κώλο μας. Όχι ότι δεν υπάρχουν πολλές με 3 παιδιά, δουλειά και άντρα που τα καταφέρνουν!
Όσο για τα βιβλία, προς το παρόν δεν έχω αγοράσει τίποτα. Έχω βρει τόνους υλικό στο ιντερνετ, τόσο που δεν έχω διαβάσει ούτε το 1/10.
Το μόνο σίγουρο για την ΠΛΗ είναι ότι χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιο υπόβαθρο, γιατί κι εγώ λύνω και δένω υπολογιστή και ασχολούμαι από το '94, αλλά καμία σχέση!
Σχετικά με το χρηματικό, ξέρω ότι κάμποσοι φοιτητές έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για το αντισυνταγματικό του θέματος (πληρωμή σε δημόσιο αει) και είδωμεν.

karfori's baby ξέρω τι λέει ο άντρας σου και σ'ευχαριστώ πολύ.

Τελικά καμιά εαπίτισσα για μάθημα το άλλο σάββατο στα μελίσια υπάρχει;;;

jodido
04-12-07, 08:52
Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι το ΕΑΠ απευθύνεται ακριβώς σε τέτοιους ανθρώπους, οι απαιτήσεις που έχει σε χρόνο κυρίως, αλλά και σε χρήμα είναι, πιστεύω, υπερβολικές.

Το θέμα το χρημάτων είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο θέμα. Δυστυχώς αυτό το σύστημα μας πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, τότε που το δικαίωμα της εκπαίδευσης ήταν δικαίωμα των οικονομικά ευκατάστατων οικογενειών.

Απο την άλλη μεριά όμως θα διαφωνήσω μαζί σας οσο αφορά το βαθμό δυσκολίας. Κορίτσια μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για πανεπιστήμιο. Το ξέρω ότι απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε μια άλλη φάση της ζωής τους και ο χρόνος τους είναι περιορισμένος αλλα για σκεφτείται ότι αν τα πράγματα ήταν πιο εύκολα τότε αυτό θα σήμαινε ταυτόχρονα και υποβάθμιση του πανεπιστημίου. Όλοι γνωρίζουμε ότι μεταξύ των πανεπιστημίων υπάρχει ανταγωνισμός και το ΕΑΠ καλως ή κακώς παίζει αυτό το παιχνίδι.
Όπως και να έχουν τα πράγματα πάντως δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι απόφοιτος ενός πανεπιστημίου που δεν θεωρείται ανταγωνιστικό. (Ειδικά εμείς οι ΕΑΠίτες που αφιερώσαμε πολύ χρόνο και χρήμα). Αυτό θα έχει αντίκτυπο και στους αποφοίτους μας, οι οποίοι θα βγούν στην αγορά εργασίας και θα πρέπει να ανταγωνιστούν τους πτυχιούχους άλλων πανεπιστημίων.

Δυσκολεύομαι και εγώ παρα πολυ είτε οικονομικά (και μην υποτιμάται καθόλου τα βιβλία που πρέπει να αγοράσετε επιπλέον. Μου έχει τύχει να δώσω για συνιστώμενη βιβλιογραφία 600€ το χρόνο σε μία μονο Θ.Ε.) είτε σε χρόνο, αλλα προτιμώ να είμαι απόφοιτος ενός "δυνατού" Πανεπιστημίου.

maria70
04-12-07, 09:09
Κοριτσια μην το βαζετε κατω,το ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα εχω παραδειγμα τον αντρα μου.Κανει MBA στο εαπ χωρις κανενα προηγουμενο υποβαθρο μονο την τρελλα του για τα οικονομικα.Περισυ δουλευε 10 ωρες και ξενυχταγε αλλα οι εργασιες του ηταν ολες απο 8.5 και πανω.Ετρεχε και στις συναντησεις στη Θεσ/νικη γιατι ειμασταν Ξανθη.Φετος του ηρθαν ολα δυσκολα γιατι απο το καλοκαιρι τον εστειλαν στην τουριστικη οαση του Αφγανισταν(!!!!!!).Ακομη και απο κει χωρις να παει φυσικα σε συναντηση,και με τρομερο φορτο εργασιας και επικινδυνοτητας εκανε και εστειλε την εργασια του και πριν λιγες μερες εμαθε οτι πηρε 8.Βεβαιως τον στηριζω και γω αλλα αυτο που θελω να πω ειναι οτι μεγαλο ρολο παιζει το παθος και η τρελλα που εχεις για κατι.Σιγουρα οι νεες μανουλες εχουν μεγαλο προβλημα και δυσκολα τα καταφερνουν αφου τα περισσοτερα περνουν απο το χερι τους.Μπραβο τους σε οσες το καταφερνουν!!!!σημαντικο ρολο παιζει παντως και ο συντροφος κατα ποσο σε στηριζει.

jodido
05-12-07, 08:51
Μόλις παρέλαβα το θέμα της 2ης εργασίας.... Τώρα πια αρχίζει ο δεύτερος γύρος. Συνιστώμενη βιβλιογραφία: 3 βιβλία αξίας 120€. Για να δούμε θα τα βρούμε πουθενά έτσι ώστε να γλιτώσουμε μερικά χρήματα... :cry: :cry: :cry:

mata
05-12-07, 09:07
Ελπίζω να τα βρεις φιλενάδα, γιατί δεν είναι και λίγα τα χρήματα!!!! :D :D :D :D :D

fotiniv
05-12-07, 12:58
Δε συμφωνώ ότι το ΕΑΠ είναι δύσκολο για να είναι ανταγωνιστικό!
Είναι δύσκολο γιατί έχει απαίσια βιβλία, κάποιους αδιάφορους ΣΕΠ και είναι εξ αποστάσεως!!Τελεία και παύλα, το διάβασμα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Και το λέω εκ πείρας, γιατί έχω περάσει κι από τη Στατιστική του Παν. Πειραιώς και σας λέω καμία σχέση. Δύσκολος κλάδος, αλλά είχες και τις σημειώσεις σου και την παράδοση και τον καθηγητή πιο εύκολα προσβάσιμο.

Jodido, γιατί δεν τα ψάχνεις στο ιντερνετ; σε κανα emule ή τίποτα τέτοιο. Εγώ δεν έχω αγοράσει κανένα βιβλίο μέχρι τώρα.

jodido
05-12-07, 13:33
Τα βιβλία τα αγοράζω πάντα απο το ιντερνετ έτσι ώστε να μπορώ να βρώ χαμηλές τιμές. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εταιρίες (δεν λέω ποιες έτσι ώστε να μη κάνω διαφήμιση) που έχουν πάρα πολύ καλές τιμές και τα παραλαμβάνω άμεσα. Αν και τα βιβλία του Ελληνικού Πολιτισμού είναι σχετικά καλά με μερικές εξαιρέσεις (δυστυχώς υπάρχουν και κακογραμμένα βιβλία) στις εργασίες μας απαιτείται επιπλέον πληροφόρηση. Όταν σε τρεις τόμους αναφέρεσαι στην ελληνική Ιστορία απο την αρχαιότητα μέχρι και την Νεότερη Ιστορία όσο καλογραμμένο και να είναι το βιβλίο υπάρχουν παραλείψεις. Αυτές ακριβώς όμως εμείς τις χρειαζόμαστε και για να έχουμε μια πιο σφαιρική άποψη επι του θέματος αλλα και γιατί πρέπει να τις αναφέρουμε στην εργασία.

Έχεις δίκιο για αυτό που λές για το ΕΑΠ. Ίσως αυτό που είπα να μη το διατύπωσα σωστά. Βασικά δεν ήθελα να πω ότι το ΕΑΠ είναι δύσκολο για να είναι ανταγωνιστικό. Αυτό που είπα είναι ότι δεν θέλω να είναι εύκολο για να είναι ανταγωνιστικό. Για τον βαθμό δυσκολίας του σαφώς και ευθύνεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Είχα την τύχη να συναντήσω διάφορους ΣΕΠ και "καλούς" και "κακούς". Ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας της Θ.Ε. παρέμεινε ο ίδιος, αυτό που άλλαξε ήταν η οργάνωση της δουλειάς και η άμεση ανταπόκριση στα τυχόν προβλήματα.

fotiniv
05-12-07, 22:30
Από το emule ή άλλα παρόμοια peer to peer προγράμματα, έχω κατεβάσει ολόκληρα βιβλία, τζάμπα φυσικά! Μόνο που τα βρίσκω στα Αγγλικά. Εκεί εννοώ να ψάξεις.Αν θέλεις πες μου κανά τίτλο-συγγραφέα να κάνω μια δοκιμή.
Και για πες με πμ αν θέλεις φθηνά βιβλιοπωλεία, γιατί αγοράζω πολλααααά (άσχετα με το ΕΑΠ) βιβλία online.

jodido
06-12-07, 13:18
Επόμενη συνάντηση με το ΕΑΠ στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 16-12-07 ημέρα Κυριακή και ώρα 16:00-20:00. Άντε και πήγα.... πως θα γυρίσω πίσω 2,5 ώρες ταξίδι βράδυ και μόνη; Θα με πεθάνει αυτό το ΕΑΠ :cry: :cry: :cry:
Αρε γνώση τι κάνω για πάρτη σου!!!!!!! :(

skia
13-12-07, 14:45
Τυχαία διάβασα το θέμα (υπήρξα φοιτήτρια και πήρα πτυχίο από το ΕΑΠ).
Έχω μια απορία
Αυτές οι μαμάδες, οι γιαγιάδες, δεν έχουν ανθρώπινη υπόσταση δεν θέλουν να πουν κάποια στιγμή στην ζωή τους "τελείωσα με τα σιδερώματα, μαγειρέματα,πλυσίματα, καθαρίσματα και αν ακόμα η ζωή δεν έχει πολλά για μένα όπως σε νεότερη ηλικία, θα ήθελα να ταξιδέψω, να φιλοσοφήσω βολτάροντας, να μάθω κάτι (κεραμική, ζωγραφική κλπ), να χαλαρώσω" όπως κάνουν στις ευρωπαϊκές χώρες?
Όσο μεγάλο σφάλμα είναι η μητέρα να μεταθέτει ευθύνες και δουλειές στις πλάτες των κοριτσιών κατά παράδοση (υπάρχει νομοθεσία που το απογορεύει ρητά), άλλο τόσο είναι να επιμηκύνουμε το γονική περίοδο των γονέων μας, νομίζω.
Εκτός και αν κάνουμε και εμείς το ίδιο οπότε θα είχαμε ελαφρυντικά.
Και καλά η δική σου μητέρα (ρητορικά μιλάω) αρέσκεται στο να κάνει αυτές τις δουλειές, γιατί αυτή η νοοτροπία διαχέεται σε όλη την κοινωνία?
Στον εργασιακό τομέα ας πούμε εργαζόμενες μητέρες και κυρίως στο δημόσιο απαιτούν να κάνουν λιγότερα απ" ότι άλλοι εργαζόμενοι (στο κάτω-κάτω και αυτοί προσπαθούν να βγάλουν χρήματα για να δημιουργήσουν κάποια μέρα την δική τους οικογένεια) και ας προσλαμβάνουν νταντάδες και καθαρίστριες.
Στον κοινωνικό περίγυρο έρπονται φαντάσματα του παρελθόντος (η γεροντοκόρη, η ανύπαντρη κουτσομπόλα που ασχολείται με τις ζωές των άλλων,η καλόκαρδη παρθενόπη που θα κάνει και καμιά δουλειά στο σπίτι των άλλων).
Στον ερωτικό τομέα φυτρώνουν περίεργα φυτά (η Ελληνίδα που ενδιαφέρεται μόνο για το αμάξι και το Hondos και όχι για την ερωτική επαφή, είναι δικαίωμα όχι υποχρέωση).
Συγγνώμη αλλά σας μαυρίζουμε για όλα αυτά. Μάνα είναι μόνο μια για τον καθένα, δεν γέμισε ο κόσμος μάνες.

sassy
13-12-07, 18:37
θα συμφωνήσω απόλυτα με την skia!

είμαι κι εγώ στο τρίτο έτος του ΕΑΠ (Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός) και όσο κι αν δυσκολεύομαι (ειδικά φέτος με τρεις θεματικές και μωρό 4 μηνών) ξέρω ότι αυτό το κάνω για τον εαυτό μου και γιατί δε θέλω κάποια στιγμή μετά από χρόνια, να γυρίζουν τα παιδιά μου απ'το σχολείο και να με βλέπουν με τη ρόμπα πάνω από μια κατσαρόλα ή μπροστά στην τηλεόραση. Προτιμώ να με βλέπουν πάνω από τα βιβλία κι ας κάνω και 10 χρόνια (που λέει ο λόγος :wink: ) να το τελειώσω το ΕΑΠ.

skia
13-12-07, 18:51
Nαι, μόνο που εγώ μιλούσα για την μαμά της κόρης με παιδιά η οποία έχει και αυτή δικαιώματα για πιο κυριλέ ζωή εφόσον μεγάλωσε και αποκατέστησε τα παιδιά της (οι συνταξιούχοι στην βόρεια ευρώπη,παίζουν τέννις, ταξιδεύουν κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους).
Η δική σου άποψη είναι σωστή πάντως. Συνήθως οι αφοσιωμένες νοικοκυρές μητέρες που τα δίνουν όλα στο χέρι και τα έχουν όλα στην εντέλεια, κακομαθαίνουν τα παιδιά τους σε σημείο να τις χρειάζονται ισοβίως.

maria
14-12-07, 09:24
Εκεί όμως οι συνταξιούχοι έχουν άλλη νοοτροπία..

Εδώ πέρα οι παλιες μαμάδες νοικοκυρές και να θέλεις να τις ξεκολλήσεις από πάνω σου δεν μπορείς..

Εγώ ήδη έχω στείλει τον μεγάλο μου γιο παιδικό σταθμό και ειδικά τις πρώτες μέρες και τι δεν είχα ακούσει για να μην τον στείλω...Μάχες έχω κάνει γι αυτό το θέμα, μου έχουν βάλει και την ταμπέλα ότι είμαι κακιά μάνα και δεν με νοιάζει που αρρωσταίνουν τα παιδιά μου και τέτοια...

αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα, έχω να σου πω άλλα τόσα, παρόλες τις συζητήσεις και προτροπές που έχω κάνει κατά καιρούς

και φυσικά έχω και άλλους γονείς οι οποίοι έχουν ιερό σκοπό να υπηρετούν τα παιδιά τους, ακόμα και όταν δεν τους έχουν ανάγκη..
Αυτό έχουν μάθει να κανουν μια ζωή, και αυτό τους ενδιαφέρει να κάνουν

επίσης να σε ρωτήσω, στις ευρωπαικές χώρες, οι γονείς "πρήζουν" τα παιδιά τους να παντρευτούν για να τους κάνουν εγγονάκι??

Ίσως η δική μας γενιά να είναι ποιο χαλαρή σε αυτό το θέμα


Αυτό όμως τι σχέδη έχει με το ΕΑΠ?

jodido
14-12-07, 11:16
Εγώ πάντα ήμουν ένα παιδί που ήθελα να ανεξαρτοποιηθώ γρήγορα απο την οικογένεια μου.... Ξεκίνησα δουλειά στα 19 και σπούδαζα παράλληλα.... Ξυπνούσα απο τις 5:00 τα χαράματα για να προλάβω δουλειά, σχολή, φροντιστήρια ξένων γλωσσών κτλ. Πληρωνόμουν 70 χιλιάδες και προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να τα βγάλω πέρα έτσι ώστε να μη ζητήσω απο τους γονείς μου χρήματα...Σε αυτήν την ηλικία έφυγα και απο το σπίτι και έμενα μόνη μου. Γύρισα μόνο για 2 χρόνια όταν επέστρεψα απο Θεσ/νίκη και μετά πάλι μόνη μου...

Ωστόσο, σ΄ αυτήν την φάση της ζωής μου, αν δεν με βοηθήσει η μητέρα μου δεν νομίζω πως μπορώ να τα καταφέρω με δουλειά, σπίτι, παιδί, πανεπιστήμιο κτλ. Και αυτό φυσικά δεν θα είναι για πάντα... Όταν το παιδάκι μου θα πάει στον παιδικό τότε δεν θα την χρειάζομαι άλλο... Δεν αισθάνομαι λοιπόν ότι την "εκμεταλλεύομαι"... απλά ζητώ και δέχομαι την βοήθεια της....

antu
16-12-07, 16:12
ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΠ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΚΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΤΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ! ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ Η΄ ΟΧΙ. ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ. ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ?

karfori's baby
16-12-07, 17:40
Antu, παίρνω το θάρρος να απαντήσω ως σύζυγος ΕΑΠίτη στην Πληροφορική...
Η απόφασή σου θα εξαρτηθεί από το:
1. Πόσο πολύ θέλεις να σπουδάσεις αυτό το αντικείμενο και τι σχετικό υπόβαθρο έχεις. Αν έχεις κάποιες στοιχειώδεις σχετικές γνώσεις, με λίγη προσπάθεια, θα τα καταφέρεις. Αν βρέθηκες λίγο "κατά τύχη" στην Πληροφορική και δεν έχεις τρέλα με το αντικείμενο, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς. Θα είναι κρίμα να έχεις πάρει τη θέση κάποιου άλλου, ο οποίος έχει προσπαθήσει πολλές φορές και θα ήθελε πολύ να είναι στη θέση σου, αλλά ήταν άτυχος.
2. Αν και κατα πόσο έχεις κάποιον να σε βοηθήσει με το παιδί. Οι απαιτήσεις του ΕΑΠ σε χρόνο είναι αρκετές και θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχεις κάποιον να σε βοηθάει έστω και λίγο με το παιδί, για να κάνεις τις εργασίες σου, να πηγαίνεις στις συναντήσεις κλπ.
3. Αν το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου ή αν επιθυμείς να το αξιοποιήσεις επαγγελματικά και μάλιστα σύντομα. Σχεδόν κανένας δεν τελειώνει σε 4 χρόνια, επειδή όλοι έχουν δουλειές κ' οικογένεια που προέχουν. Αν θες κατα πρώτον να βελτιωθείς σαν άνθρωπος, τότε δε σε πειράζει να το πας και λίγο πιο χαλαρά και να τελειώσεις και σε 6 χρόνια.
Αυτά εν ολίγοις. Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις για αυτά που σου γράφω και να μη σε απογοήτευσα. :wink: Αν έχεις την "τρέλα" να σπουδάσεις Πληροφορική, προχώρα και μη σκέφτεσαι τα εμπόδια!

antu
16-12-07, 18:09
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΠΗΚΑ ΠΕΡΥΣΙ ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΠΑΙΔΙ. ΕΙΧΑ ΣΠΙΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ 5 ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ Ή ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ. ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΩ ΑΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΕΑΠ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΠ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ... ΕΧΩ ΚΑΤΑΜΠΕΡΔΕΥΤΗ!

maria
17-12-07, 09:44
Antu, το καλό με το ΕΑΠ είναι ότι μπορείς να πάρεις γι αρχή μια θεματική ενότητα το χρόν..βέβαια ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!

Η πληροοφορική στο ΕΑΠ δεν είναι "μαθαίνω χειρισμό", window, κλπ όπως νομίζουν οι περισσότεροι..εχει προγραμματισμό, αλγόριθμους κυρίως, και πολλά μαθηματικά (πολύ παραπάνω από αυτά που φαντάζεσαι)

βέβαια οι καθηγητές είναι ρπόθυμοι να βοηθήσουν, και επίσης υπάρχουν και φροντηστήρια που βοηθάνε..ήδη ξέρω ένα που βοηθάει και εξ αποστάσεως

πάντως για να πάρεις πτυχίο, πρέπει να στρωθείς...

εγώ μπορώ αν θέλεις να σου στείλω βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, αν μου δώσεις το e-mail σου και αν δέχεται μεγάλου μεγέθους αρχεία για να πάρεις μια ιδεά..
πάντως σκέψου το καλά...θα κουραστείς πολύ, αλλά όταν πάρεις το πτυχίο στα χέρια σου, καλή ώρα όπως εγώ, θα πεις οιτ το άξιζε...

εγώ να φανταστείς, είχα σκοπο να συνεχίσω και για μεταπτυχιακό, αλλά δυστυχώς δεν κληρώθηκα

jodido
17-12-07, 10:27
Συμφωνώ maria μαζί σου απόλυτα...

Antu, εφόσον έχεις βοήθεια do it. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα και να προσπαθήσεις με μια θεματική ενότητα για αρχή. Αυτές είναι ευκαιρίες ζωής...

jodido
17-12-07, 10:29
και φυσικά

Συγχαρητήρια

matri
19-12-07, 13:46
Γεια σας. Πολύ χαίρομαι που δεν είμαι μόνη. Εγώ κάνω μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ στο Γραφικές Τέχνες Πολυμέσα. Φέτος έχω πάρει τη 2η ενότητα και έχω ένα μωρό 7 μηνών. Η αλήθεια είναι πως η όλη κατάσταση χρειάζεται υπομονή και θέληση.
Πέρισυ στις εξετάσεις είχα ακριβώς ένα μήνα που είχα γεννήσει με καισαρική. Ευτυχώς είχα διπλα μου τη δική μου μαμά ολον αυτό το μήνα (Δυστυχώς βέβαια είμαστε πολυυυυ μακρυα αλλα σε έκτακτες περιπτώσεις έρχεται )
Η μονη καθημερινή μου βοήθεια και ψυχολογική υποστήριξη είναι ο άντρας μου. Φέτος έχω άδεια ανατροφής (τα καλά του δημοσίου) και μετανιωσα που δεν πήρα 2 ενότητες.Οταν δηλώναμε το μυαλό μου ήταν..... Οχι οτι έχω ελεύθερο χρόνο αλλα αγχώνομαι τι θα γίνει οταν αρχίσω να δουλεύω. Ετσι που παω 4 ενότητες + διπλωματική σύνολο 5 χρόνια.... και είμαι μόλις στο δευτερο. Και τώρα που είπα δευτερο, ΄Δεν θέλω να τελειωσω για να κάνω και δευτερο παιδι. ΑΧΧΧ.
Οι συναντησεις ΟΣΣ πέρισυ ήταν Πατρα φέτος Αθήνα είναι λίγο μακρυά,αλλα προσπαθώ να συμμετέχω
Μου αρέσει τρομερά το αντικείμενο, αλλα ώρες, ώρες νιωθω τύψεις οτι κλέβω τις ώρες από το μωρό μου οταν διαβαζω. Αν δεν είχα υποστήριξη από τον αντρα μου μπορεί και να τα είχα παρατείσει.

Καλό κουράγιο σε όσες είστε και φοιτητές και όσοι το θέλετε πολυ τολμήστε το. Νομίζω οτι είναι η καλύτερη γυμναστική για το μυαλό μας.

Καλή σ

karfori's baby
19-12-07, 14:06
Matri, είσαι ο άνθρωπός μου! Σκεφτόμουν στο μέλλον να δοκιμάσω την τύχη μου με το εν λόγω μεταπτυχιακό, αλλά δεν ήξερα τι είδους γνώσεις πρέπει να έχει κανείς για να τα καταφέρει...π.χ. χρειάζεται να είσαι πολύ καλλιτέχνης; Γιατί εγώ ούτε ίσια γραμμή δεν μπορώ να τραβήξω δυστυχώς. Από την άλλη, επειδή μ' αρέσουν οι υπολογιστές και τα σχετικά και είχα κάνει λίγο διαμόρφωση σελίδων στη σχολή (ΜΜΕ), θα μ' άρεσε η ιδέα...
Μπορείς να αναφερθείς λίγο,αν δε σου είναι κόπος;

antu
20-12-07, 07:34
κοριτσια ευχαριστω πολυ για τισ αμεσεσ απαντησεις σας. τελικα το πηρα αποφαση θα γραφτω και ο θεος βοηθος. Τωρα ποτε θα τελειωσω πιστευω σε μερικα χρονακια να παρω κανενα πτυχιο

jodido
20-12-07, 09:09
Αntu, μπράβο σου πήρες τη σωστή απόφαση...
Ε και αν τελειώσεις και λίγο αργά δεν πειράζει και καθόλου.

Και πάλι συγχαρητήρια και καλή ακαδημαϊκή χρονιά. :lol:

Νίκη
20-12-07, 11:54
Antu, συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!! :wink: :wink:

matri
23-12-07, 20:27
Αχ αυτές τις μέρες πιέστηκα πολύ ήταν να παραδώσω εργάσία. Φιλοξενούμε και για τις γιορτές τα πεθερικά μου και τον κουνιαδο μου.

Λοιπον για το Μεταπτυχιακό μου στο ΕΑΠ (Γραφικές Τεχνες Πολυμέσα) :
κριτήριο εισαγωγής είναι να έχει κανείς είτε πτυχίο Πληροφορικής είτε Καλών Τεχνών, Γραφιστικής Φωτογραφίας, Αρχιτεκτονικής. Δεν θυμάμαι τι άλλο. Στη σελίδα του Εαπ το έχει αναλυτικά.
Νομίζω οτι αυτό δεν είναι τυχαίο. Εγώ έχω πτυχίο Πληροφορικής. Γενικοτερα νομίζω οτι οι Γραφιστες κτλ υπερτερούνε γιατι έχουν άλλο υπόβαθρο. Οχι οτι και εμεις της Πληροφορικής δεν τα καταφέρνουμε.... Οσο για τις γραμμές, τις τραβάς με τον υπολογιστή (ΧΙ, Χι)
Τώρα αν κάποιος διαβάζει και ψάχνεται γενικότερα τα καταφέρνει.
Αυτά τώρα βέβαια είναι πολύ γενικά. Αν αρχίσω να γραφω αναλυτικά νομίζω οτι μπορώ να γράψω βιβλίο.
Οτιδήποτε θες να με ρωτήσεις πιο συγκεκριμένα είμαι διαθεσιμη ή στείλε μου πμ (να μην ζαλίζουμε και τους υπόλοιπους)

Antu Καλή αρχή και καλή δύναμη
Φιλάκια Πολλά και Καλές Γιορτές σε όλους

maryp
23-12-07, 20:37
Είμαι κι εγώ στο ΕΑΠ α' έτος στον Ελληνικό Πολιτισμό. Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να παραδίδω τις 4 εργασίες το χρόνο...

karfori's baby
24-12-07, 18:43
Antu, συγχαρητήρια για την επιλογή σου! Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι!
Matri, σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, μου δίνεις κουράγιο και ελπίζω να σταθώ τυχερή και να επιλεγώ του χρόνου! :D
Η αλήθεια είναι ότι έχω κάποιες απορίες ακόμα σχετικά, αλλά θα επανέλθω με π.μ. αργότερα, να μη σε ζαλίζω μέρες που είναι! :D :D

jodido
28-12-07, 10:13
Είμαι κι εγώ στο ΕΑΠ α' έτος στον Ελληνικό Πολιτισμό. Η αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί πάρα πολύ και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να παραδίδω τις 4 εργασίες το χρόνο...

Εγώ βρίσκομαι στις τελευταίες Θ.Ε. του ελληνικού πολιτισμού οπότε αν χρειαστείς κάτι..... Ι am here....

mata
28-12-07, 15:12
Σας εύχομαι όλες τις φοιτητομανούλες τον καινούργιο χρόνο να σας πέφτουν πιο εύκολα θέματα και να έχετε λιγότερο άγχος!!!! :D :D :D :D

maryp
29-12-07, 16:16
Εγώ βρίσκομαι στις τελευταίες Θ.Ε. του ελληνικού πολιτισμού οπότε αν χρειαστείς κάτι..... Ι am here....[/quote]

Ευχαριστώ!!!

jodido
07-01-08, 13:52
Αυτή η περίοδος είναι φρίκη... πρέπει να παραδόσω 3 εργασίες μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και έχω τρελό άγχος. Πρέπει να διαβάζω και να γράφω κάθε απόγευμα και τα σ/κ όλη την μέρα.
Το παιδί τι να το κάνω;

maryp
07-01-08, 20:52
Γιατί τρεις εργασίες?? Πόσες ΘΕ έχεις??

jodido
08-01-08, 09:43
έχω 2 Θ.Ε. αλλα στην μια Θ.Ε. η δεύτερη εργασία απέχει απο την τρίτη εργασία μόλις ένα μήνα.... οπότε καταλαβαίνεις....

maryp
15-01-08, 23:23
Τι θα γράψω στη 2η εργασία οεο?? Jodidoooo να σου στείλω το θέμα μπας και μου ρίξεις τα φώτα σου και ξεμπλοκάρω η έρμη μάνα φοιτήτρια?? Ευχαριστώ προκαταβολικά (όποια κι αν είναι η απάντηση!! :) )

jodido
16-01-08, 09:57
Ναι βρε.... στείλτο... Μπορεί να έχω και βιβλιογραφία...

Σε ποια Θ.Ε.;

maryp
16-01-08, 10:59
Ποιός ήταν ο ρόλος της θρησκείας στη διαμόρφωση των εξωτερικών σχέσεων του Βυζαντίου;
Αναπτύξτε το θέμα σε 2200 λέξεις
Είμαι στην ΕΛΠ11 (πρωτάκι...) Έχω διαβάσει το βιβλίο του ΕΑΠ και ένα της Αρβελέρ (η εξωτερική πολιτική του Βυζαντίου). Έχω λίιιιγο ξεφυλίσει και κρατήσει σημειώσεις από κάποια άλλα της προτεινόμενης βιβλιογραφίας που αφορούν στο ισλάμ και στις σταυροφορίες... αυτά! Το 'χω μέσα στο μυαλό μου το θέμα όλο. Το θέμα είναι: να το πάω ενότητα ενότητα, δηλ. κάθε λαό ξεχωριστά ή όλους μαζί με αύξουσα χρονολογική σειρά?? Θέλω τη μαμάαααααααα μου!!

jodido
16-01-08, 11:06
όπα.... σε ποια χρονική περίοδο του βυζαντίου;... Το θέμα συμπεριλαμβάνει 11 αιώνες ιστορίας; :shock: :shock: :shock:

Γιατί αν συμβαίνει αυτό μιλάμε για πολλά κράτη!!!!! :shock:

Πάντως έπεσες στην περίπτωση.... Έχω πολύ μεγάλη βιβλιογραφία στο σπίτι για το Βυζάντιο.... Μόλις πάω στο σπίτι θα βρω πληροφορίες σχετικά με την θρησκεία και τις εξωτερικές σχέσεις. Μάλλον το βραδάκι. Πότε παραδίδεις την εργασία;

jodido
16-01-08, 11:09
Πάντως για μένα η εργασία θα έχει καλύτερη ροή αν την κάνεις με χρονολογική σειρά...
Έτσι θα υπάρχει αρχή - μέση - και τέλος...

maryp
16-01-08, 11:26
Ναι και για τους 11 αιώνες! Κι εγώ αυτό σκέφτομαι... με χρονολογική σειρά να το κάνω. Θέλω τη μαμάααααααα μου! Πολλές ημερομηνίες, πολλά ονόματα, πολλοί λαοί... Μέχρι 22/1 πρέπει να τη στείλω! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

jodido
16-01-08, 11:32
Θα τα πουμε το βραδάκι λοιπόν....

jodido
16-01-08, 18:56
Λοιπόν έχουμε και λέμε... Βρήκα δύο μόνο βιβλία στα οποία υπάρχουν πληροφορίες... Στείλε μου με πμ την δ/νση σου για να σου στείλω φωτοτυπίες.... Να προλάβουμε τουλάχιστον να τα έχεις σ/κ.

maryp
21-01-08, 15:50
Την έγραψα, την τυπώνω και αύριο την στέλνω! Με κόβω για κανένα 5... 5,5... Ο Θεός βοηθός!! :roll:

matri
21-01-08, 19:24
Εγώ σήμερα έλαβα τα αποτελέσματα της 2ης εργασίας και απογοητεύτηκα γιατι είχα σπαταλήσει πολύυυυ χρόνο, αλλά κυρίως πίστευα οτι η δουλεία μου ήταν πολύ καλη. (έπρεπε να κανω έρευνα αγορας για λογότυπα, να τα σχολιάσω και τελικά να σχεδιασω το δικό μου+επιστολόχαρτο+φάκελο).
Πήρα μόλις 6. Στην 1η είχα 6.5. Δεν κυνηγούσα ποτέ βαθμούς, αλλά πέρισυ τα ήμουν στο 7 με 9. Βέβαια πέρισυ δεν ήταν τόσο απαιτητικές νομίζω

Εντάξυ δεν έχω μεγάλη σχέση με γραφικές τέχνες, αλλά απογοητεύτηκα και ένιωσα οτι δεν έξιξε τοσο χρόνος που ξώδεψα. Τώρα ετοιμάζω την 3η και ειλικρινά το θέμα δεν με ενθουσιάζει και πολυ. Δεν θέλω να κάνω προχειροδουλεία, αλλά μου έφυγε όλη η όρεξη που είχα ξεκινήσει,

Φιλάκια στα ζουζούνια σας

maryp
21-01-08, 22:40
matri δεν θέλω να σου "χαϊδέψω" τα αυτιά... αλλά έχουν πέσει κάτι τεσσάρια σε άλλες σχολές ... που πάνε σύννεφο... για το ΕΑΠ μιλάω πάντα! Οπότε... keep walking και μην απογοητεύεσαι!!

jodido
22-01-08, 09:25
Την έγραψα, την τυπώνω και αύριο την στέλνω! Με κόβω για κανένα 5... 5,5... Ο Θεός βοηθός!! :roll:

Eγώ ευελπιστώ ότι σήμερα θα τελειώσω την δική μου εργασία και θα την στείλω. Στο καπάκι πρέπει να αρχίσω την επόμενη εργασία. Παιδιά τα έχω δει όλα. Είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αισθάνομαι ότι έχουν πέσει πολλά καρπούζια πάνω στο κεφάλι μου και δεν αντέχω πια να τα κρατάω. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ξενύχτι με το διάβασμα μέχρι τις 2:00 ή 3:00 το βράδυ ... ξενύχτι με τον Γιάννη απο τις 2:00 και μετά ... πολλές ώρες στην δουλειά καθώς κλείνουμε βιβλία... οι δουλειές στο σπίτι έχουν γίνει βουνό... Ο Γιάννης δεν δέχεται να φάει delivery οπότε πρέπει να μαγειρεύω κάθε μέρα :wink:

αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Εκτονώθηκα.

mata
22-01-08, 10:30
Αχ κορίτσια ένα ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ σε όλες σας για ακόμη μια φορά!!Και θα σας το λέω όποτε βρίσκω ευκαιρία.
Εγώ ήθελα να κάνω μαθήματα για το ανωτατο πτυχίο των γερμανικών και δεν έχω κουράγιο για διάβασμα. :cry: Ίσως κάποια στιγμή το βρώ. Αλλά επειδή γερμανικά και Ιταλικά πάντα διάβαζα ταυτόχρονα και έδινα εξετάσεις κάθε φορά την ίδια περίοδο, επηξα και δεν παίρνω απόφαση να το ξανακάνω. Αφήστε που τότε δεν είχα και παιδί. Ενώ τώρα.................

maryp
22-01-08, 11:15
ΧΑ! Ιταλικά... άλλη πληγή...

jodido
22-01-08, 11:53
Αχ κορίτσια ένα ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Άστα Μπράβο και πιάσε καμία εργασία. Λοιπόν θα σου στέλνουμε θέματα και βιβλιογραφία και θα βοηθάς... Τί φίλη είσαι; :wink:

maryp
22-01-08, 12:39
Εεεεεεεετσι! Θα σου στέλνουμε τα βιβλία της προαιρετικής βιβλιογραφίας, θα τα διαβάζεις και θα μας στέλνεις την περίληψη! 8)

jodido
22-01-08, 12:40
Εεεεεεεετσι! Θα σου στέλνουμε τα βιβλία της προαιρετικής βιβλιογραφίας, θα τα διαβάζεις και θα μας στέλνεις την περίληψη! 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mata
23-01-08, 08:44
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

paros99
23-01-08, 08:55
Κορίτσια και εγώ μια απο τα ίδια! Εχω να παραδώσω 3 εργασίες και στις 31/01 ξεκινάει η εξεταστική!!!Βοήθειαααααα...

jodido
23-01-08, 10:04
Λοιπόν κορίτσια την μια την έστειλα :lol: :lol: :lol:

Μου έχουν μείνει 2 που πρέπει να παραδόσω τώρα στα κοντά :cry: :cry:

Η επόμενη είναι για τις 3/2/2008 ανασκουμπωνόμαστε και βουρ για την επόμενη :cry: :cry: :cry:

evoula k
23-01-08, 10:44
Χα, χα
Είπα να κάνω ένα διάλειμμα από την τίτη εργασία που γράφω για το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ Γραφικές τέχνες και πολυμέσα στην πρώτη ενότητα και κοιτάξτε που έπεσα!
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύεται και γκρινιάζει.
Εγώ βέβαια έχω τρία παιδιά και επειδή δεν θέλω να καταπιέζω την μαμά μου όπως αναφέρθηκε παραπάνω την απασχολώ μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα που δουλεύω και το απόγευμα.
Κατα τα άλλα μελετώ τα Σαββατοκύριακα πράγμα που σημαίνει ότι στερώ το χρόνο από τα παιδιά μου και τον σύζυγο. Δεν είμαι πολύ σίγουρη αν αξίζει! Τι να σας πώ! Καλό είναι να εξελισσόμαστε συνέχεια αλλά με τι κόστος;

matri
25-01-08, 22:27
Μπράβο Evoula με τρια παιδια. Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.

Εγω φετος κανω την ΓΤΠ51΄. Πέρισυ είχα την50. Αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδηποτε είμαι στη διαθεση σου..

Εγώ πέρνω μια ενότητα το χρονο και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω μέχρι το τέλος έτσι αργα που παω (5 χρονια με τη διπλωματκή??) Θέλω και δευτερο παιδακί, που το βλέπω να έρχεται νωρίτερα από το πτυχίο.

Νιωθω τύψεις κάποιες φορες για το χρόνο που δεν παιζω με τη μικρή μου, αλλά διαβάζω και νομίζω οτι σε μικρή ηλικία μας σχρειάζονται πιο πολύ (είναι έτσι???). Μια φίλη μου που τα παιδια της είναι 10 και 12 είναι πάντως το καλυτερο παράδειγμα προς μίμηση

jodido
26-01-08, 19:28
Χα, χα
Είπα να κάνω ένα διάλειμμα από την τίτη εργασία που γράφω για το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ Γραφικές τέχνες και πολυμέσα στην πρώτη ενότητα και κοιτάξτε που έπεσα!
Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που δυσκολεύεται και γκρινιάζει.
Εγώ βέβαια έχω τρία παιδιά και επειδή δεν θέλω να καταπιέζω την μαμά μου όπως αναφέρθηκε παραπάνω την απασχολώ μόνο δύο απογεύματα την εβδομάδα που δουλεύω και το απόγευμα.
Κατα τα άλλα μελετώ τα Σαββατοκύριακα πράγμα που σημαίνει ότι στερώ το χρόνο από τα παιδιά μου και τον σύζυγο. Δεν είμαι πολύ σίγουρη αν αξίζει! Τι να σας πώ! Καλό είναι να εξελισσόμαστε συνέχεια αλλά με τι κόστος;

Να τέτοια ακούω και λέω ότι δεν έχω δικαίωμα να γκρινιάζω....

Αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο... Καταλαβαίνω πως για σένα είναι τρεις φορές πιο δύσκολα... Κουράγιο

evoula k
26-01-08, 21:07
κορίτσια ευχαριστώ μου δίνετε κουράγιο.
Μα δε λέω να πάρω απόφαση να ασχοληθώ με αυτή την τρίτη εργασία!!
Αφήστε δε που τον Ιούνιο που είναι οι εξετάσεις μάλλον θα πρέπει να είμαι στην κλινική και να γεννάω!!
Τέλος πάντων ο καιρός θα δείξει. Θα χρειστώ βοήθεια με τα θέματα των εξετάσεων matri γιατί συν όλα τα άλλα είμαι και ελαφρώς δυσλεκτική και δυσκολεύομαι πολύ στην αποστήθιση και την ορθογραφία! Είναι δύσκολα;

jodido
02-02-08, 17:47
Κορίτσια τα έχω δεί όλα.... το γραφείο είναι γεμάτο βιβλία, έχω χαθεί στην πληροφορία, έχω αγχωθεί, ο μικρός με φωνάζει συνέχεια και δεν με αφήνει λεπτό μόνη, το σπίτι είναι στα κακά του τα χάλια και ..... τι και άλλα θέλετε;


Βαθιές αναπνοές εισπνοή ... εκπνοή. Που θα πάει θα τελειώσει και αυτό το μαρτύριο.

Νίκη
02-02-08, 19:08
jodido μου... κουράγιο!!!

matri
05-02-08, 12:29
Καλό κουράγιο.

Ουφ εγώ τελέιωσα την τρίτη εργασία και δεν πρόκειτε να ασχοληθώ άλλο και ας πήραμε και παράταση... και ας πάρω και 6

maryp
05-02-08, 14:32
Βγήκε και το θέμα της 3ης εργασίας. Δεν υπάρχει έλεος!!
Και τώρα ... ΔΙΑΒΑΣΜΑ!
οσο ζω ΕΛΠΗΖΩ

jodido
05-02-08, 15:09
Βγήκε και το θέμα της 3ης εργασίας. Δεν υπάρχει έλεος!!
Και τώρα ... ΔΙΑΒΑΣΜΑ!
οσο ζω ΕΛΠΗΖΩ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Να σαι καλά βρε με έκανες και γέλασα...

Εγώ μόλις σήμερα αναστήθηκα αλλα γρήγορα θα πέσω πάλι σε κατάσταση ζόμπι γιατί δεν έχω πολύ χρόνο για την τρίτη εργασία.... Μεσολαβει και το ταξίδι στο Παρίσι καθώς και τα γενέθλια του συζυγου και του ΜΩΡΟΥ :lol:

maryp
05-02-08, 15:28
Εσύ κυρία μου να αφήσεις τα Παρίσια και να κάτσεις να διαβάσεις!! :P :P :P

jodido
06-02-08, 08:49
Eγώ θα πάω στο Παρίσι για το Πανεπιστήμιο. :wink: :wink: Δεν μπορώ να κάνω εργασίες και να μιλάω για έργα τέχνης Ευρωπαϊκού πολιτισμού (αφού φέτος έχω μάθημα επιλογής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού) χωρίς να τα έχω δει όπως είναι ο γοτθικός ρυθμός της Παναγίας των Παρισίων, έργα διάσημων ζωγράφων που βρίσκονται στο Λούβρο κπά. :wink: :wink: Έτσι λοιπόν πάω και εγώ να κάνω την εργασία στον τόπο όπου βρίσκονται αυτά για τα οποία λέω στις εργασίες μου.... :wink:


Στην συνέχεια ακολουθεί η Ρώμη (για Καπέλα Σιξτίνα - Μιχαήλ Άγγελος κ.τ.λ.) και Αγγλία (για Καθεδρικό Ναό Αγίου Παύλου - Κρίστοφερ Ρεν) :wink:

maryp
06-02-08, 10:45
Eγώ θα πάω στο Παρίσι για το Πανεπιστήμιο. :wink: :wink: Δεν μπορώ να κάνω εργασίες και να μιλάω για έργα τέχνης Ευρωπαϊκού πολιτισμού (αφού φέτος έχω μάθημα επιλογής του Ευρωπαϊκού πολιτισμού) χωρίς να τα έχω δει όπως είναι ο γοτθικός ρυθμός της Παναγίας των Παρισίων, έργα διάσημων ζωγράφων που βρίσκονται στο Λούβρο κπά. :wink: :wink: Έτσι λοιπόν πάω και εγώ να κάνω την εργασία στον τόπο όπου βρίσκονται αυτά για τα οποία λέω στις εργασίες μου.... :wink:


Στην συνέχεια ακολουθεί η Ρώμη (για Καπέλα Σιξτίνα - Μιχαήλ Άγγελος κ.τ.λ.) και Αγγλία (για Καθεδρικό Ναό Αγίου Παύλου - Κρίστοφερ Ρεν) :wink:

Υπάρχει και το διαδίκτυο για να τα μελετήσεις εκτενέστερα αυτά! Και εν πάσει περιπτώσει... αυτά δεν τα γράφουν έτσι.. φόρα παρτίδα!
:twisted:
Πλάκα κάνω ε?? Να πάς κούκλα μου και να περάσεις ΥΠΕΡΟΧΑ!!

jodido
06-02-08, 10:51
Έχω πάρει πολύ σοβαρά το θέμα των εργασιών :wink: :wink:
Θέλω να τα δω απο κοντά και όχι απο το διαδίκτυο. Θέλω να παρατηρήσω την λεπτομέρεια και όχι μόνο μια όψη. :wink: :wink:

Και εγώ κάνω πλάκα χα χαχα

evoula k
06-02-08, 12:41
Τώρα που το είπες και εγώ στη ιστορία τέχνης πρέπει να μελετήσω έργα τέχης που βρίσκονται σε διάφορα μουσεία παγκοσμίως. Λες να αρχίσω και εγώ τα ταξίδια;
Το Παρίσι είναι τέλειο αλλά πρέπει να έχεις στη διάθεση σου πάνω από δέκα μέρες για να μπορέσεις να πείς ότι κάτι είδες.
Είχα πάει ένα καθόλικό πάσχα και παρακολούθησα και λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων. Είναι εμπειρία μοναδική. Καλά να περάσετε.
Παρεπιπτόντως, μόλις τελείωσα την τρίτη εργασία και είμαι πανευτυχής και χαλαρότερη για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

jodido
07-02-08, 09:05
Eγώ δεν έχω πολύ χρόνο οπότε πρέπει να ξεκινήσω διάβασμα αμέσως

Θέμα δεν έχω στα χέρια μου αλλα σίγουρα η επόμενη εργασία θα είναι απο το 3ο τόμο των εγχειριδίων του ΕΑΠ.

maryp
07-02-08, 11:33
Ποιές ΕΛΠ έχεις??

embryoyla
07-02-08, 11:37
Eγώ δεν έχω πολύ χρόνο οπότε πρέπει να ξεκινήσω διάβασμα αμέσως

Θέμα δεν έχω στα χέρια μου αλλα σίγουρα η επόμενη εργασία θα είναι απο το 3ο τόμο των εγχειριδίων του ΕΑΠ.
Τι σπουδάζεις καλή μου?
Να ρθω κι γω στο Παρίσι??? :lol:

jodido
07-02-08, 13:00
maryp: έχω ΕΠΟ 20 Ευρωπαϊκες Τέχνες (η επιλογή απο του 3ου έτους απο τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό
και ΕΛΠ 42 Αρχαιολογία στον Ελληνικό χώρο (του 4ου έτους)

embryoyla: σπουδάζω ελληνικό πολιτισμό στο ΕΑΠ. Θα πάω στο Παρίσι και για τις δύο μου Θ.Ε. γιατί εκτός απο τις ευρωπαϊκές τέχνες υπάρχουν και πολλά ελληνικά αρχαιολογικά μνημεία στο εξωτερικό.

Τι νομίζετε.... ειμαι συνειδητοποιημένη φοιτήτρια εγώ....

Πολλές φορές διαβάζω στο μικρό τα μαθήματα μου. Παίρνω το ύφος ενός παραμυθά και του διαβάζω για τις διαδικασίες μιας αρχαιολογικής έρευνας. χι χι χι χι χι χι χι.

maryp
07-02-08, 16:04
Γιατί εγώ τι νομίζεις ότι κάνω??? Εχουν ακούσει οι δικοί μου για τη γραμμική Β... ουκ ολίγα! :lol: :lol:

jodido
08-02-08, 09:11
Βλέπω τα παιδιά μας να μαθαίνουν πρώτα το Φοινικικό αλφάβητο και μετά το ελληνικό.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Marilena
08-02-08, 09:17
Αχ κοριτσακια μου, σας ζηλευω και σας θαυμαζω ταυτοχρονα !!!
Κουραγιο... ειστε παναξιες !!!

SophiaT
08-02-08, 11:42
Κοριτσια γεια σας,

Εδω και λιγο καιρο εχω γραφτει στο forum αλλα μολις σημερα ειδα αυτο το thread.
Και εγω σπουδαζω αυτον τον καιρο και χαιρομαι πολυ που βλεπω οτι υπαρχουν και αλλες κοπελες στην ιδια φαση με μενα.

Εγω ξεκινησα ενα Μεταπτυχιακο στο Πανεπιστημιο του Leeds οταν ημουν 4 μηνων εγκυος, εκανα καποια μαθηματα το πρωτο εξαμηνο, μετα σταματησα για να γεννησω και αρχισα ξανα τον επομενο Σεπτεμβριο. Μεχρι τα Χριστουγεννα ηταν καλα τα πραγματα. Ειχα διαβασμα αλλα μεσα σε λογικα πλαισια. Απο τον Ιανουαριο ομως που αρχισε το επομενο (και τελευταιο ευτυχως!) εξαμηνο... τα εχω παιξει. Η δουλεια μου για το Μαστερ εχει αυξηθει απιστευτα και μεχρι τελη Μαιου δεν θα προλαβαινω ουτε να φτυσω!!! Εχω και την μικρη στον παιδικο 3 φορες την εβδομαδα και μας φερνει στο σπιτι διαφορες ιωσεις, οποτε ειμαστε και συνεχεια συναχωμενοι οικογενειακως! Ελπιζω να αντεξω μεχρι τον Ιουνιο, να κανω και την πτυχιακη μου και μετα... τελος :lol:

maryp
13-02-08, 12:15
Βλέπω τα παιδιά μας να μαθαίνουν πρώτα το Φοινικικό αλφάβητο και μετά το ελληνικό.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτόν τον καιρό τους εξηγώ (τα πρωινά που πάμε στο σχολείο με το αυτοκίνητο) τις καταβολές, την δομή και την εξέλιξη των κομμάτων την εποχή του Όθωνα. Ξέρεις τι ήσυχα που κάθονται και με ακούνε?? :lol: :lol: Θα λένε βέβαια από μέσα τους... πάει ... τα 'παιξε η μάνα μας... :lol: :lol:

jodido
14-03-08, 10:17
Κορίτσια είμαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Τα νεύρα μου δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Οι εργασίες και οι υποχρεώσεις του πανεπιστημίου γενικά με έχουν τσακίσει. Τι κάνετε βρε εσείς που δεν έχετε βοήθεια απο γονείς και έχετε 2-3 παιδιά; Εγώ ένα έχω και δεν μπορώ να διαβάσω.
Άσε που το σπίτι μου βογγάει για δουλειές. Καλά αν δεν είχα γυναίκα να μας καθαρίζει δεν ξέρω και εγώ τι θα έκανα.

Η σωματική κούραση δε.... έχει ξεπεράσει τα όρια του ανθρωπίνου δυνατού. Μια καλοστημένη μηχανή η οποία μάλιστα πρέπει να χαμογελά γιατί το παιδί δεν φταίει σε τίποτα να ακούει μια μαμά γκρινιάρα, που βογγάει συνέχεια και ξεφυσάει.

Αρε Θεε... πως μας έχεις φτιάξει. Μια μάνα όλα τα υπομένει.
Τώρα πια μανούλα μου μπορώ να καταλάβω τί έχεις τραβήξει για να μας μεγαλώσεις....

evoula k
14-03-08, 18:41
Χαλαράαα! Βάλε προτεραιότητες. Η δική σου σου ζωή είναι που περνά. Μην ξεχνάς ότι τίποτα από όλα τα υλικά πραγματα και μέσα σε αυτά βάζω και τα πτυχία δεν φέρνουν την ευτυχία. Κάνε εσύ το καλύτερο που μπορείς και αν δεν περάσεις δεν πέρασες δεν χάθηκε και ο κόσμος.
Εμένα πάλι μου έκατσε εύκολη η τέτερτη εργασία οπότε οκ. Για διάβασμα δεν το συζητώ. Περιμένω την άδεια τοκετού για να δώ αν θα προλάβω να διαβάσω. Κουράγιο.

maryp
14-03-08, 20:01
Μια από τα ίδια κορίτσια... Την Τρίτη έχω να παραδώσω εργασία...

Πότε γράφετε τελικές εξετάσεις???

evoula k σε ποιά σχολή είσαι??

matri
15-03-08, 16:20
Κουράγιο jodido,

εγώ αυτή τη στιγμή έχω άδεια ανατροφής και μόνο μια ενότητα από το μεταπτυχιακό μου. Βέβαια αν και δε δουλεύω πολλές φορές ΔΕΝ προλαβαίνω ουτε τα μισά από αυτά που θέλω. Να φανταστείς θέλω εδώ και πολύ καιρό να πάρω πίνακες για το σπίτι και όλο το αναβάλω. Η μικρή μου τώρα μπουσουλάει, σηκώνεται όπου βρει και κάνει τα πρώτα δειλά βήματα και πρέπει να είμαι συνέχεια δίπλα της. Ο άντρας μου δουλεέι αρκετές ώρες και γονείς και συγκενείς είναι 5 με 7 ώρες μακρυά.

Εχω ψυχολογική και ουσιαστική βοήθεια από τον άντρα μου(αχ... θέλω και τη μαμά μου....)
Άρχισα γυμναστική και μου αρέσει που νιώθω καλά (είχα χρόνια να νιωσω έτσι ύστερα από ένα τροχαίο που μου διέλυσε το γόνατο και την εγκυμοσύνη με τα κιλά)
Πήρα 8 στην τρίτη εργασία και μου έδωσε κουράγιο.
Μου αρέσει (αν και είναι ταλαιπωρία και έξοδα) να κάτεβαίνω Αθήνα για 2-3 μέρες για τις συναντήσεις.
Προπαθώ να απολαμβάνω και τα πιο μικρά(ένα ωραίο μπάνιο)

evoula k
15-03-08, 21:09
Είμαι στο ΕΑΠ στο μεταπτυχιακό Γραφικές τέχνες και πολυμέσα. Εξετ'ασεις έχουμε 8/6 αλλά δεν ξέρω τι θα κάνω γιατί πιθανά στις 9 θα πρέπει να μπω για καισαρική. Είδωμεν!!

chrysaki
21-03-08, 22:36
Είμαι κι εγώ στο ΕΑΠ στην Πληροφορική.
Άλλο παιδάκι δεν έχω εκτός απ΄αυτό που είναι στην κοιλίτσα μου αλλά ήδη το μυαλό μου δεν μπορώ να το συμαζέψω από την ώρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος.
Κατακόρυφη πτώση στην απόδοση από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα μιας και εκτός του ότι αισθάνομαι πιο πολύ κουρασμένη προτιμώ να διαβάζω περί εγκυμοσύνης και παιδιών παρά για ψηφιακά συστήματα και αλγόριθμους.
Ελπίζω κι εγώ να τα καταφέρω από την επόμενη χρονιά που θα έχω και το μπεμπούλη μου και θα εργάζομαι ταυτόχρονα.
Τον Ιούνιο στην εξεταστική θα είμαι στον όγδοο μήνα... και αναρωτιέμαι
1ον) αν θα χωράω στο θρανίο με την κοιλιά μου και
2ον) πως θα αντέξω 4 ώρες στην αίθουσα εξετάσεων χωρίς να πάω στην τουαλέτα( πάω ανά 1 ώρα από την αρχή της εγκυμοσύνης)
:?:

th@lia
24-03-08, 00:33
Λοιπον chrysaki εγω φετος τον Ιουνιο που εδωσα εξετασεις ημουν στον πεμπτο οχι πολυ κοιλια αλλα δεινοπαθησα 4 ωρες καθιστη... Θα μου πεις κουραγιο μου δινεις??Αντεχεις αλλα οσο περναει η ωρα σου φταινε ολα συν το μαθημα που εχεις να γραψεις!Φετος με το μωρο πηρα ενα μαθημα και η αληθεια ψιλοδυσκολευομαι.Οχι μονο λογω χρονου γιατι θεωρητικα τωρα που δεν δουλευω ακομα οταν κοιμαται το μωρο μπορω να διαβαζω αλλα εχω τοσα πολλα να κανω που στο τελος δεν εχω διαθεση να ασχοληθω.Ειναι και το ψυχολογικο.Να φανταστεις σημερα καθισα για την εργασια που εχω και τελικα κατέληξα στο forum.Θελει υπομονη και πανω απολα προεχει η εγκυμοσυνη σου. :lol:

jodido
26-03-08, 09:58
Κορίτσια κάθε φορά που αντιμετωπίζω και κάτι καινούργιο πιστεύω ότι τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο. Πρόπερσυ στην εξεταστική ήμουν έγκυος και μάλιστα σηκώθηκα απο το κρεββάτι με αιμοραγία για να πάω να δώσω το μάθημα. Εκείνη την περίοδο έλεγα ότι είναι η πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Την επόμενη χρονιά ο μικρός ήταν 4 μηνών και το μυαλό μου ήταν συνέχεια σε κείνον και όχι στο διάβασμα. Και πάλι έλεγα ότι τελικά αυτή είναι η πιο δύσκολη φάση της ζωής μου. Φέτος ο Γιάννης θα είναι περίπου 16 μηνών και είδωμεν. Πάντως όλα μου φαίνονται βουνό... ο μικρός δεν με αφήνει να κάνω ρούπι όχι να διαβάσω κιόλας. Η κούραση μου ξεπερνάει τα ανθρωπίνος δυνατά όρια ( όπως έχω ήδη πει ) και τα μάτια μου τα κρατάω με δυσκολία ανοιχτά μετά τις 10:30 το βράδυ που κοιμάται ο μικρός. Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αντέχουμε για όλα. Εμείς οι μάνες είμαστε φτιαγμένες να βγάλουμε εις πέρας πολλά πολλά πολλά πράγματα. Έχουμε δύναμη και σθένος.

Επομένως κορίτσια κρατάτε γερά. Θα το περάσουμε και αυτό το βουνό και όποιο άλλο έρθει μπροστά μας. :lol: :lol: :lol: :lol:

Think Positive!!!!!!!!!!!

mata
26-03-08, 10:11
Κουράγιο και δύναμη κορίτσια μου!!! Εγώ κουράζομαι μόνο που σκέφτομαι ότι όταν ξαναρχίσω τα Ιταλικά θα έχω διάβασμα, αλλά σκέφτομαι ότι θα είναι για καλό! Κι εσείς ότι κάνετε για καλό είναι κοριτσάκια, γι'αυτό keep walking!!! :D :D :D

jodido
26-03-08, 10:54
Καλέ εσύ μας συμβουλεύεις να το ρίξουμε στο ουίσκι;.... :lol: :lol: :lol: :lol:

mata
26-03-08, 11:16
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: απαπαπα που πάει ο νούς σου!!!! :lol: :lol:

maryp
26-03-08, 13:00
Πάντως μισό ποτηράκι κρασάκι πριν το (βραδυνο) διάβασμα βοηθάει να χαλαρώσεις και να διαβάσεις με πιο καθαρό κεφάλι. Μισό ποτηράκι όμως ε??? Αν πιεις παραπάνω ... θα ξεραθείς πάνω στο λαπτοπ (στην καλύτερη περίπτωση..) :lol: :lol: :lol: Χικ!!

jodido
26-03-08, 13:17
Επειδή ο γιός μου κοιμάται μόνο με χαδάκια και τραγουδάκια όταν πια τον παίρνει ο ύπνος εγώ νοιώθω τέτοια χαλάρωση που περπατάω με δυσκολία. Δεν χρειάζομαι λοιπόν τρόπους χαλάρωσης αλλα τρόπους τόνωσης......

Ακούω συμβουλές!!!!!

maryp
26-03-08, 13:19
είναι μικρός για παντρειά... οπότε...μήπως κανένα τζίνσενγκ σε βοηθούσε??

jodido
07-04-08, 13:37
Η περίοδο χάριτος πέρασε. Νέα θέματα εργασιών έφτασαν στα χέρια και μάλιστα με ημερομηνίες παράδοσης 27/4/08. Οπότε κορίτσια εγώ φέτος δεν θα σουβλίσω αρνί.... λέω να σουβλίσω τους καθηγητές. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

maryp
07-04-08, 14:21
Jodido... δεν τρώγονται καλή μου... είναι σκληρό το κρέας τους! (Διάβαζε τώρα!) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Afroditi D
07-04-08, 14:26
Κάποιο πουλάκι .... μου είπε πως μια απο εσάς περασε ένα μάθημα με 8 !!!
αληθεύει ;;;;; :D


αληθεύει ε;

http://dl2.glitter-graphics.net/pub/156/156882g82qpu0ale.gif (http://www.glitter-graphics.com)

maryp
07-04-08, 15:07
Οχι μάθημα. Εργασία ήταν και πήρα 8 (φαντάσου και να διάβαζα...). Αλλά αφού μου γράφει στα σχόλια οτι του άρεσε κλπ κλπ... γιατί δεν έβαλε 9??? οεο...
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/518/518578x7nqp69u9a.gif (http://www.glitter-graphics.com)

starlight
07-04-08, 15:18
Και γιατί όχι 10? οέο?

maryp
07-04-08, 15:25
Κακός άνθρωπος παιδί μου! τς τς τς!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Afroditi D
07-04-08, 15:28
Μαιρη ....παλιάνθρωπος ..... εγω πάντως θα σου έβαζα 10' (με τόνο) :lol:

mata
07-04-08, 18:24
Τσιγκούνης θα είναι maryp μου!!!Γι'αυτό κορίτσι μου δεν σου έβαλε μεγαλύτερο βαθμό!Μπέρδεψε τους βαθμούς με τα ευρώ! :lol: :lol:
Μπράβο σου πάντως!!!! :D :D :D

maryp
07-04-08, 18:58
Ευχαριστώ φιλενάδες! Και τώρα... διάβασμα! Τα κεφάλια μέσαααααααα (και τα χέρια... και τα πόδια...) :lol: :lol:

matri
07-04-08, 22:38
Εγώ σήμερα παρεδωσα εργασία και ουφ ξαλάφρωσα.. Με ΄ταλαιπώρησε αρκετά η συγκεκριμένη. Κορίτσια συνηθως πόσες μερες εχετε προθεσμία???

Μπορεί κάποιες φορές να είμαι πτώμα , αλλα μου αρέσει που κάνω κάτι για μένα.

Αν και η απάντηση είναι σχετική. Πόσες μέρες προετοιμασίας για τις εξετάσεις (να γβει όλη η ύλη) υπολογίζετε οτι χρειάζονται??

NTINAT
07-04-08, 23:00
Οχι μάθημα. Εργασία ήταν και πήρα 8 (φαντάσου και να διάβαζα...). Αλλά αφού μου γράφει στα σχόλια οτι του άρεσε κλπ κλπ... γιατί δεν έβαλε 9??? οεο...
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/518/518578x7nqp69u9a.gif (http://www.glitter-graphics.com)


http://dl.glitter-graphics.net/pub/647/647911k05ymdti0o.gif (http://www.glitter-graphics.com)

Μπραβο Μαρακι κ εις ανωτερα!!!
Το σκεφτομαι παρα πολυ να κανω αιτηση το Νοεμβρη κ οτι
γινει....μακαρι να ειμαι τυχερη...το ειχα ξανακοιταξει
παλιοτερα αλλα ειχα απογοητευτει λογο των συναντησεων
που ειχα διαβασει Πατρα κλπ. Τωρα δεν με νοιαζει ασε που
τα παιδια μεγαλωσαν...αυτο που με προβληματιζει
ειναι το εξης.....τι μαθημα να διαλεξω???
Εχω πτυχιο(?) ΤΕΛ Προγραμματισμου Υ/Η Πληροφορικης
γενικοτερα αλλα απο οτι διαβαζα πιο πισω σκουρα τα πραγματα
απο ολες τις αποψεις κ διαβασματος κ εργαστηριων..ασε που
τα μαθηματικα δεν ειναι το φορτε μου!!
Τι να επιλεξω? Με τι κριτηρια? Ποσα χρονια θα κανω??
Ειμαι ηδη 35 χρονων..θα με βοηθησει να βρω δουλεια?
ή βοηθαει στο να ανοιξεις δικη σου δουλεια???

Σορρυ σας επριξα... :roll: :roll:

maryp
07-04-08, 23:33
Οι συναντήσεις είναι στην Αθήνα. Το πτυχίο του είναι ισότιμο με τα άλλα πανεπιστήμια (καποδιστριακό κλπ).
Για τα υπόλοιπα... ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ καμμία??????????????????????????????????????

jodido
08-04-08, 09:36
Αρχικά θα ήθελα να απαντήσω στην ΝΤΙΝΑΤ.
Εγω έχω φτάσει αισίως τα 32. Μου έχουν μείνει μόνο 2 Θ.Ε. για να πάρω το πτυχίο μου και λογικά του χρόνου ορκίζομαι (Αφροδίτη η ορκωμοσία είναι στην Πάτρα... θέλω πανό). Η αλήθεια είναι ότι γκρινιάζω συνέχεια όταν έχω τα φόρτε μου με τις εργασίες αλλα γενικά είναι κάτι που με γεμίζει. Διάλεξα την ειδικότητά του (ελληνικός πολιτισμός) με βάση τα ενδιαφέροντα μου και όχι με βάση την επαγγελματική μου σταδιοδρομία καθώς την δουλειά μου την έχω. Δεν το μετάνοιωσα ποτέ. Κάνω κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ και μετά το πτυχίο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κάνω κάτι ακόμα πάνω στην ειδικότητα μου. Δεν ξέρω τι θα είναι αυτό μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ακόμη ένα προπτυχιακό; Θα δούμε πάντως για μένα έχει γίνει μέρος της ζωής μου και μακάρι ο Θεός να με έχει καλά να παίρνω πτυχία μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Τώρα όμως είναι ώρα να γκρινιάξω αφού πρέπει να κάνω 2 εργασίες μαζί για μια ακόμη φορά. Η μία είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Πρέπει να φτιάξω ένα μουσείο. Ήδη το έχω στήσει και χωροταξικά και οργανωτικά και θέλω μερικές ακόμη λεπτομέρεις και να το τελειοποιήσω. Η άλλη έχει να κάνει με την Ρώσικη πρωτοπορία.


maryp, συγχαρητήρια για τον βαθμό σου. Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι. Θεωρώ ότι ο βαθμός του πτυχίου είναι πολύ σημαντικός καθώς ορίζει σε μεγάλο βαθμό τα μόρια σου για κάποιο μεταπτυχιακό ή ακόμη και για τον ΑΣΕΠ. Να τον προσέχεις λοιπόν. Αν όλα παν καλά και του χρόνου ο βαθμός του πτυχίου μου θα είναι λίγο πιο κάτω απο 8. Βέβαια ένα μάθημα φέτος το φοβάμαι πάρα πολύ γιατί είναι με ανοιχτά βιβλία και αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε είναι παγίδα. Χρειάζεται το διπλάσιο διάβασμα απο το να γράψεις με κλειστά βιβλία. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα ήθελα να είναι το πτυχίο μου λιγότερο απο 7,5.

maryp
08-04-08, 14:35
Λοιπόν, εγώ δεν διάλεξα Ελληνικό Πολιτισμό για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση, δουλεύω από τα 18 μου, ειμαι στη δική μου δουλειά. Απλά το ήθελα πολύ (δεν έχω σπουδάσει κάτι γενικώς πέρα από 2 ξένες γλώσσες), μου έτυχε κιόλας να κληρωθώ και όσο περνάει ο καιρός και προχωράω στο διάβασμα ΠΟΡΩΝΟΜΑΙ! Δεν μπορώ να το εξηγήσω με άλλη λέξη! Μπορεί να αγχώνομαι τρελά όταν έχω να παραδώσω εργασία, αλλά δεν μπορώ κι εγώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να υπάρχει ΑΥΤΟ! Εχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μου και όσο κι αν "τρελαίνομαι" με τις προθεσμίες και τον όγκο της ύλης, αν το χάσω πιστεύω θα μου λείψει πολύ.

margarita
12-04-08, 01:11
Μολις ειδα οτι υπαρχει τοπικ για μαμαδες φοιτητριες!!!
Ειμαι πολυ χαρουμενη γι'αυτο! :D :D :D
Ειμαι και εγω νεα μαμα και φοιτητρια!
Σπουδαζω Πληροφορικη & Επικοινωνιες και εμεινα εγκυος στο 3 ετος, απο τοτε σταματησα μεχρι να γεννησω και τωρα που γεννησα θα παω τον Ιουνιο στην εξεταστικη και απο το Σεπτεμβριο θα ξαναξεκινησω για το τελευταιο ετος!
Μου φαινεται βουνο η υποθεση απο εδω και περα, ο αντρας μου θα ειναι στην πολη που δουλευει, εγω στην πολη που σπουδαζω και το μωρο μας σε αλλη πολη με τη μαμα μου και καθε βδομαδα θα κανουμε διαδρομες και θα βρισκομαστε εκει που θα ειναι το μωρο!!!
Απο τωρα το σκεφτομαι και δεν ξερω εαν θα μπορεσω να ανταπεξελθω!!! :cry:

irenedur
12-04-08, 09:31
Μολις ειδα οτι υπαρχει τοπικ για μαμαδες φοιτητριες!!!
Ειμαι πολυ χαρουμενη γι'αυτο! :D :D :D
Ειμαι και εγω νεα μαμα και φοιτητρια!
Σπουδαζω Πληροφορικη & Επικοινωνιες και εμεινα εγκυος στο 3 ετος, απο τοτε σταματησα μεχρι να γεννησω και τωρα που γεννησα θα παω τον Ιουνιο στην εξεταστικη και απο το Σεπτεμβριο θα ξαναξεκινησω για το τελευταιο ετος!
Μου φαινεται βουνο η υποθεση απο εδω και περα, ο αντρας μου θα ειναι στην πολη που δουλευει, εγω στην πολη που σπουδαζω και το μωρο μας σε αλλη πολη με τη μαμα μου και καθε βδομαδα θα κανουμε διαδρομες και θα βρισκομαστε εκει που θα ειναι το μωρο!!!
Απο τωρα το σκεφτομαι και δεν ξερω εαν θα μπορεσω να ανταπεξελθω!!! :cry:


ωχ τρομερο πως θα αντεξεις>>>????

εγω σταματησα αμεσως μολις τελειωσα με το πρακτικο μερος των
εργαστηριων την σχολη μου και ειχα αφησει 16 μαθηματα θεωριας...
τωρα ειμαι στα 9 και σκοπευω το πολυ Σεπτεμβρη να εχω τελειωσει..

Μενω Ευβοια,σπουδαζω Λαμια αλλα πηγαινοερχομαι στην εξεταστικη..

margarita
12-04-08, 17:07
Δε ξερω πως και αν θα αντεξω!!!
Τι να κανουμε ομως δε γινεται αλλιως! Ενας χρονος εμεινε που θα παει θα τον τελειωσω!!!

matri
15-04-08, 12:19
Δε ξερω πως και αν θα αντεξω!!!
Τι να κανουμε ομως δε γινεται αλλιως! Ενας χρονος εμεινε που θα παει θα τον τελειωσω!!!

Σιγουρα θα είναι δύσκολα, αλλα μην τα παρατήσεις. Θα τα καταφέρεις

hara
15-04-08, 13:33
Άς μπώ και εγώ σε αυτό το club!
Σπουδάζω Φυσικές Επιστήμες στο ΕΑΠ και μόλις χτές παρέδωσα και την 4η εργασία Φυσικής!!

Πολύ δύσκολα βρε κοπέλες!! :?
Τί θα κάνω και πώς θα περάσω το μάθημα δεν ξέρω!!

Παίρνω κουράγιο πάντως απο τα posts σας και αισθάνομαι ότι δεν είμαι η μόνη παλαβή.... :lol:

margarita
15-04-08, 13:46
Τουλαχιστον εδω μεσα εχουμε συμπαρασταση γιατι βιωνουμε σχεδον ολες τα ιδια: οικογενεια, μωρο, σπιτι, φοιτητικες υποχρεωσεις!!!

hara
15-04-08, 13:48
Τουλαχιστον εδω μεσα εχουμε συμπαρασταση γιατι βιωνουμε σχεδον ολες τα ιδια: οικογενεια, μωρο, σπιτι, φοιτητικες υποχρεωσεις!!!

Ναί τρομάρα μας....έχουμε πολλά καρπούζια κάτω απο την ίδια μασχάλη.... 8)

jodido
16-04-08, 11:23
Μέχρι το τέλος του Μαϊού έχω να παραδόσω 2 εργασίες, να διαβάσω την μια απο τις δυο Θ.Ε. γιατί εξετάσεις έχω στις 1-6-08, και να κανονίσω και την επέμβαση του μικρού (είναι επέμβαση ρουτίνας γι΄αυτό με βλέπετε χαλαρή) που πρέπει να γίνει άμεσα. Έχω αγχωθεί πάρα πολύυυυυυυυυυυυ.

zouzounaki
16-04-08, 13:05
Μέχρι το τέλος του Μαϊού έχω να παραδόσω 2 εργασίες, να διαβάσω την μια απο τις δυο Θ.Ε. γιατί εξετάσεις έχω στις 1-6-08, και να κανονίσω και την επέμβαση του μικρού (είναι επέμβαση ρουτίνας γι΄αυτό με βλέπετε χαλαρή) που πρέπει να γίνει άμεσα. Έχω αγχωθεί πάρα πολύυυυυυυυυυυυ.

Κι εσυ στο ΕΑΠ καλη μου? επισης πασχουσα....2 Θ.Ε. εχω κι εγω και δεν προλαβαινω να διαβασω....τις εργασιες θα τις κανω ετσι για οτι παρω. Ευτυχως μεχρι τις εξετασεις θα παω...του χρονου που θα γεννησω κι ολας θα παρω μια μονο. Θελω να χαρω το μωρακι μου

hara
16-04-08, 13:08
Πώ...δύο θεματικές ενότητες;;;
Μία έχω και τα'χω παίξει!!!!
:shock:

maryp
16-04-08, 13:10
Πώ...δύο θεματικές ενότητες;;;
Μία έχω και τα'χω παίξει!!!!
:shock:

Παρομοίως μία και τα έχω παίξει!!

zouzounaki
16-04-08, 13:11
Είμαι κι εγώ στο ΕΑΠ στην Πληροφορική.
Άλλο παιδάκι δεν έχω εκτός απ΄αυτό που είναι στην κοιλίτσα μου αλλά ήδη το μυαλό μου δεν μπορώ να το συμαζέψω από την ώρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος.
Κατακόρυφη πτώση στην απόδοση από την αρχή της χρονιάς μέχρι τώρα μιας και εκτός του ότι αισθάνομαι πιο πολύ κουρασμένη προτιμώ να διαβάζω περί εγκυμοσύνης και παιδιών παρά για ψηφιακά συστήματα και αλγόριθμους.
Ελπίζω κι εγώ να τα καταφέρω από την επόμενη χρονιά που θα έχω και το μπεμπούλη μου και θα εργάζομαι ταυτόχρονα.
Τον Ιούνιο στην εξεταστική θα είμαι στον όγδοο μήνα... και αναρωτιέμαι
1ον) αν θα χωράω στο θρανίο με την κοιλιά μου και
2ον) πως θα αντέξω 4 ώρες στην αίθουσα εξετάσεων χωρίς να πάω στην τουαλέτα( πάω ανά 1 ώρα από την αρχή της εγκυμοσύνης)
:?:

μην στεναχωριεσαι...εγω περσυ σηκωθηκα και πηγα στην τουαλετα και δεν μου ειπε τιποτα ο εξεταστης...αμα ηθελε να κατουρησω στην αιθουσα ας μη με αφηνε :wink:

yiannaf
16-04-08, 18:02
Κορίτσια με απογοητεύσατε εντελώς :(
Εδώ και κάποια χρόνια προσπαθούσα να περάσω σε ένα μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Το Νοέμβρη έκανα όπως κάθε χρόνο την αιτησούλα μου και 3 μέρες μετά ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος. Με το που βγήκε θετικό το τεστ ήμουν σίγουρη πως θα κληρωθώ όπως και έγινε. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να μην στείλω τα χαρτιά μου μια και προσπαθούσα από τότε που ξεκίνησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να κληρωθώ...
Πω πω πω!!! Τόσο δύσκολα έιναι ??? Ξεχασα να σας πω οτι ταυτόχρονα δουλεύω... Νόμιζα πως αν έπαιρνα μόνο μία Θ.Ε. θα τα καταφερνα αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας μάλλον έκανα λάθος :cry: :cry: :cry:

nefg
16-04-08, 18:51
Κορίτσια με απογοητεύσατε εντελώς :(
Εδώ και κάποια χρόνια προσπαθούσα να περάσω σε ένα μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Το Νοέμβρη έκανα όπως κάθε χρόνο την αιτησούλα μου και 3 μέρες μετά ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος. Με το που βγήκε θετικό το τεστ ήμουν σίγουρη πως θα κληρωθώ όπως και έγινε. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να μην στείλω τα χαρτιά μου μια και προσπαθούσα από τότε που ξεκίνησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να κληρωθώ...
Πω πω πω!!! Τόσο δύσκολα έιναι ??? Ξεχασα να σας πω οτι ταυτόχρονα δουλεύω... Νόμιζα πως αν έπαιρνα μόνο μία Θ.Ε. θα τα καταφερνα αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας μάλλον έκανα λάθος :cry: :cry: :cry:

(sorry gia ta greeklish..kati epathe kai den mou vgazei ellhnika)
Mhn anhsyxeis.. tha ta katafereis.. me mia enothta den einai toso tragika ta pragmata..
Egw perysi eixa 2 enothtes, me 2 mikra paidia se fash trellas (1 kai 3) kai pali ta katafera, to pws den to thymamai..apisteyth kourash.. koimomoun stis 2, ksypnousa endiamesa gia galata 4-5 fores, ksypnousa 6-7, kai an prolavaina diavaza ligo.. mia trella htan..
fetos fysika phra mia enothta kai eimai xalara..

yiannaf
16-04-08, 18:58
Μακάρι!!! Όπως και να έχει, αφού το πλήρωσα θα το προσπαθήσω :D
Μετα την απομάκρυνση από το ταμείο ουδεν λάθος αναγνωρίζεται!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jodido
17-04-08, 09:00
Πρόπερσυ στις εξετάσεις ήμουν 2 μηνών έγκυος και ήμουν στο κρεββάτι γιατί είχα αιμοραγία. Παρόλα αυτά σηκώθηκα και πήγα για να δώσω το μάθημα. Ήμουν άτυχη όμως και τελείωσα προτελευταία. Σύμφωνα με τον νόμο του πανεπιστημίου δεν επιτρέπεται να μείνει στην αίθουσα μόνο ένας φοιτητής γι΄αυτό τον λόγο ο προτελευταίος είναι υποχρεωμένος να βγεί απο την αίθουσα μόνο και εφόσον τελειώσει και ο άλλος. Η καθηγήτρια και μάλιστα μητέρα δυο παιδιών γνώριζε την κατάσταση μου αλλα παρόλα αυτά δεν με άφησε να πάω σπίτι να ξαπλώσω. Ακολούθησε ένας φοβερός καυγάς μεταξύ μας.
Μου είπε:
- Λυπάμαι κ. Α.......υ για την κατάσταση σας αλλα θα πρέπει να μείνετε στην αίθουσα μέχρι να τελειώσει και η συνάδελφος σας.
και εγώ της απάντησα:
-Εγώ λυπάμαι που είστε και μητέρα.

Φυσικά την απάντηση που της έδωσα την πλήρωσα γιατί μου έβαλε 7,00 στις εξετάσεις (σε ένα γραπτό που άξιζε πολύ περισσότερο).

Τι να πω!!!! Αυτά είναι εμπειρίες ζωής.......

jodido
17-04-08, 09:05
Κορίτσια με απογοητεύσατε εντελώς :(
Εδώ και κάποια χρόνια προσπαθούσα να περάσω σε ένα μεταπτυχιακό στο ΕΑΠ. Το Νοέμβρη έκανα όπως κάθε χρόνο την αιτησούλα μου και 3 μέρες μετά ανακάλυψα πως ήμουν έγκυος. Με το που βγήκε θετικό το τεστ ήμουν σίγουρη πως θα κληρωθώ όπως και έγινε. Δεν μου πήγαινε η καρδιά να μην στείλω τα χαρτιά μου μια και προσπαθούσα από τότε που ξεκίνησε το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό να κληρωθώ...
Πω πω πω!!! Τόσο δύσκολα έιναι ??? Ξεχασα να σας πω οτι ταυτόχρονα δουλεύω... Νόμιζα πως αν έπαιρνα μόνο μία Θ.Ε. θα τα καταφερνα αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σας μάλλον έκανα λάθος :cry: :cry: :cry:

Μην απογοητεύεσαι....

Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολα όπως και κανείς δεν λέει ότι είναι ακατόρθωτα. Χρειάζεται θέληση και υπομονή. Όταν ήμουν έγκυος είχα 3 Θ.Ε. βέβαια μετά την γέννα αυτό ήταν ουτοπιστικό.


Εγώ του χρόνου θα πάρω και πάλι 2 Θ.Ε. και τέλος. Π Τ Υ Χ Ι Ο.
Απο τώρα όμως σκέφτομαι τί να κάνω όταν τελειώσω. Θέλω να γεμίσω τον τοίχο του γραφείου μου με πτυχία. Πάντα όμως σε σχέση με την ειδικότητα μου. Ο Θεός να μου δώσει να τα καταφέρω.

maryp
17-04-08, 11:02
Και του χρόνου jodido στο πτυχίο, στην Πάτρα... πανώ θα ετοιμάσουμε!! Και βεγγαλικά και όλα τα αξεσουάρ για μια επιτυχημένη ορκομωσία (θυμάσαι την ορκομωσία του "Σπύρου" στο "Παρά πέντε"???... ). Σε λίγο θα αρχίσουμε να το καταστρώνουμε με την Αφροδίτη.. ε??

jodido
17-04-08, 11:22
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αν είναι να κάνετε κάτι τέτοιο να μου το πείτε να μη βάψω τα μάτια μου γιατί θα αρχίσω να κλαίω απο τα γέλια και είναι κρίμα στην φωτογραφία της ορκομωσίας να βγεί η μάσκαρα απο κάτω!!!!!!!!!!!!!!!!!

maryp
17-04-08, 11:26
Υπάρχουν και οι αδιάβροχες βρε jodido!!! Γι' αυτό σκάς?? Θα σε περιποιθούμε πάντως... μην ανησυχείς!! Αφροδίτη???

jodido
17-04-08, 11:29
Καλά θα κάνετε λοιπόν να κουβαλήσετε μαζί σας και όλα τα σύνεργα για να αναστηλώσετε την μούρη μου που θα έχει γίνει χάλια απο τα γέλια... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jodido
17-04-08, 11:30
αααααα και αυτό εγώ το κρατάω ως υπόσχεση!!!! Θέλω πανώ στην ορκομωσία.

Και ξέρεις την παροιμία που λέει "είναι να μη τάξεις σε παιδί και σε τρελλό"

Παιδί βέβαια δεν είμαι αλλά ......... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Afroditi D
17-04-08, 13:02
Και του χρόνου jodido στο πτυχίο, στην Πάτρα... πανώ θα ετοιμάσουμε!! Και βεγγαλικά και όλα τα αξεσουάρ για μια επιτυχημένη ορκομωσία (θυμάσαι την ορκομωσία του "Σπύρου" στο "Παρά πέντε"???... ). Σε λίγο θα αρχίσουμε να το καταστρώνουμε με την Αφροδίτη.. ε??

Ετσι ακριβώς και καλύτερα θα είναι αστέρια μου η δική σας ορκομωσία...

χαμός θα γίνει!!! Μια εβδομάδα θα το γιορτάζουμε πρίν ... και άλλη μια μετά !!!

(αλλά με τόσο parents και οι 2 σας ...... δεν το βλέπω να έρχετε το πτυχίο! ....) :roll:

jodido
17-04-08, 13:10
καλε δάγκωσε την γλώσσα σου!!!!!
Δεν πέρνει αναβολή η ορκομωσία.
Τέλος του χρόνου ορκίζομαι..........

maryp
17-04-08, 13:28
καλε δάγκωσε την γλώσσα σου!!!!!
Δεν πέρνει αναβολή η ορκομωσία.
Τέλος του χρόνου ορκίζομαι..........

Ξαναδάγκωσέ τη καλέ! Άλλωστε το parents είναι "ψυχοφάρμακο" με τόσες φίλες εδώ μέσα! Εγώ βέβαια αργώ ακόμα για πτυχίο... κάπου μακριά ... στο βάθος κηπος που λένε... Αλλά θα το πάρω!!

Afroditi D
17-04-08, 13:52
καλε δάγκωσε την γλώσσα σου!!!!!
Δεν πέρνει αναβολή η ορκομωσία.
Τέλος του χρόνου ορκίζομαι..........

Ξαναδάγκωσέ τη καλέ! Άλλωστε το parents είναι "ψυχοφάρμακο" με τόσες φίλες εδώ μέσα! Εγώ βέβαια αργώ ακόμα για πτυχίο... κάπου μακριά ... στο βάθος κηπος που λένε... Αλλά θα το πάρω!!

Σας περιμένω ... θα καει το πελεκούδι!!!!!

mata
18-04-08, 00:41
καλε δάγκωσε την γλώσσα σου!!!!!
Δεν πέρνει αναβολή η ορκομωσία.
Τέλος του χρόνου ορκίζομαι..........

Εγώ που είμαι και κοντά φιλενάδα να έρθω για καμιά βδομαδα να μένω σπίτι σου να το γιορτάζουμε;;;;;;; :wink: :lol: Και μην μου πείς όχι....δεν ακούω τίποτα!!!!! :wink: :lol:

jodido
18-04-08, 08:57
Με μεγάλη μου ΧΑΡΑ!!!!! Άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν χρειάζεσαι πρόσκληση για να έρθεις στο σπίτι μου....

Αλλα για να έχουμε καλό ερώτημα εσύ δηλαδή την ορκομωσία μου περιμένεις για να έρθεις στο σπίτι μου.....

maria70
18-04-08, 08:58
κελε κοριτσια μετα την ορκωμοσια περνετε και μεταθεση???????
πλακα κανω :D :D με το καλο σε ολες να κατακτησετε τους στοχους σας!!!!

jodido
18-04-08, 09:08
Μου αρέσει που ξεπεράσαμε τις ημερομηνίες των εργασιών και πήγαμε στην ορκομωσία :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ας τελειώσουμε πρώτα φέτος με υγεία (που δεν το βλέπω γιατί θα καταρρεύσουμε).

mata
18-04-08, 09:48
Με μεγάλη μου ΧΑΡΑ!!!!! Άλλωστε γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν χρειάζεσαι πρόσκληση για να έρθεις στο σπίτι μου....

Αλλα για να έχουμε καλό ερώτημα εσύ δηλαδή την ορκομωσία μου περιμένεις για να έρθεις στο σπίτι μου.....

χαχαχα μου τη "λές" πάλι φιλενάδα ε;;;; :lol: Αφού ξέρεις...δεν είναι ότι δεν σ'αγαπώ αλλά..... Θα έρθω όμως και δεν περιμένω την ορκωμοσία. Promise!!!! :wink:

jodido
18-04-08, 09:57
Για να δούμε τώρα πόσο καλά κρατάς τις υποσχέσεις σου!!!!!!
Και πόσο σύντομα βασικά τις τηρείς!!!!!

mata
18-04-08, 10:46
Θα δεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) Και επίσης μην ξεχάσεις ότι θέλω και εκείνη την επίσκεψη στας εξοχάς στο σπίτι της Ζαχαρούλας με τα παιδιά!!!! :D :wink: αααααααααα...Τί λές για αύριο ή την Κυριακή στο σπίτι της Ζαχαρούλας;;;(όχι για να μην λές ότι δεν λειτουργώ άμεσα!

jodido
18-04-08, 11:00
Η Ζαχαρούλα κάθε Παρασκευή φεύγει στην Θάσο στο εξοχικό τους και γυρνάει ή Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί.

mata
18-04-08, 11:17
Τότε τις μέρες που δεν δουλεύουμε, ε;;τί λές;;;Το πρωί.Πάντως, ειμαστε παντελώς οφ τόπικ!!! :lol:

maria70
18-04-08, 11:19
αφου ειστε εκτος θεματος ετσι κι αλλιως να ρωτησω βρε Δωρα τι κανει η Ξανθη?????μου ελειψε.....

jodido
18-04-08, 11:30
Η Ξάνθη είναι όπως την άφησες!!!!! Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πολλά χρόνια που έχεις φύγει. Σωστά;

Τώρα που φτιάχνει ο καιρός όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους. Κάθε απόγευμα στην πλατεία γίνεται λαϊκό προσκύνημα απο παιδιά που κυνηγούν τα περιστέρια.

jodido
18-04-08, 11:31
Φαντάσου κάτω απο αυτές τις συνθήκες πόσο δύσκολο είναι το διάβασμα.....(έτσι για να επανέλθουμε στο θέμα μας :wink: )

yiannaf
18-04-08, 13:07
Η Ξάνθη είναι όπως την άφησες!!!!! Αν θυμάμαι καλά δεν έχεις πολλά χρόνια που έχεις φύγει. Σωστά;

Τώρα που φτιάχνει ο καιρός όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους. Κάθε απόγευμα στην πλατεία γίνεται λαϊκό προσκύνημα απο παιδιά που κυνηγούν τα περιστέρια.

Από Ξάνθη είσαι? Σπούδαζα εκει... Ωραία πόλη....

katerina24
21-04-08, 10:19
γεια σας κοριτσια!!!
θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!
θελω πολυ να σπουδασω...
τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.
δεν μπορω να μπω ξανα στη διαδικασια των πανελληνιων!!!!
επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.
καμια ιδεα καμια μανουλα?

jodido
21-04-08, 11:02
γεια σας κοριτσια!!!
θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!
θελω πολυ να σπουδασω...
τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.
δεν μπορω να μπω ξανα στη διαδικασια των πανελληνιων!!!!
επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.
καμια ιδεα καμια μανουλα?

Γνώμη μου είναι να προσδιορίσεις ακριβώς τι θέλεις και να το κυνηγήσεις. Για παράδειγμα θέλεις να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της βρεφονηπιακής... τότε μάθε ποιες σχολές υπάρχουν, που βρίσκονται, και τι δρόμους σου ανοίγονται μετά την σχολή. Νομίζω πως αυτές είναι οι παραμέτρους που πρέπει να δεις... Πάντως να ξέρεις ότι τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν κόπο και υπομονή, για αυτό και είναι σημαντικό να το θες πραγματικά. Καλη επιτυχία στην επιλογή σου..

Για ότι άλλο χρειαστείς ή θελήσεις να μάθεις απλά πεσ΄το...

maryp
21-04-08, 11:16
Στο θέμα μας τώρα! Έχω να κάνω επανάληψη (γερή όμως) 24 κεφάλαια για τις εξετάσεις. Ενα τη μέρα, θα βγαίνει??? Συναδέλφισσα συναγωνίστρια Δώρα? Τη γνώμη σου!

jodido
21-04-08, 11:22
Εξαρτάται απο πόσες σελίδες έχει το κάθε κεφάλαιο....
Αν το ένα κεφάλαιο έχει 20 σελίδες βγαίνει.... αν όμως έχει το κεφάλαιο 50 σελίδες και εσύ τρια παιδιά μεσα στο σπίτι μμμμμμμμμμμ όχι δεν βγαίνει...

Μετά απο 10 Θ.Ε. στο πανεπιστήμιο κρίνω πως χρειάζονται 2 εβδομάδες καλού, πολύ καλού διαβάσματος για να καταφέρεις ένα βαθμό περίπου στο 8,00. Όταν όμως λέμε καλού εννοούμε ΚΑΛΟΥ. (Καθημερινά 5-6 ώρες και σ/κ όλη την μέρα με μικρά διαλείματα για φαγητό και τσίσα).

maryp
21-04-08, 11:24
Ουτοπιστικό για μένα (2 παιδιά Δώρα!). Το καλό μου είναι οτι διαβάζω γρήγορα, σκανάρω δηλαδή και επειδή είμαι οπτικός τύπος, μού μένουν. Θα κρατήσω και κάποιες σημειώσεις στα ΣΟΣ που μας έχει δώσει ο ΣΕΠ, και ο Θεός βοηθός!!

jodido
21-04-08, 11:33
Καλα σε αυτό που λες κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια. Όλοι οι άνθρωποι δεν χρειαζόμαστε τον ίδιο χρόνο για να αφομοιώσουμε κάτι.

Πάντως είμαι σίγουρη ότι θα τα πας σούπερ....
Πότε γράφεις;

maryp
21-04-08, 12:38
Γράφω 31/5 και επαναληπτικές 5/7 (τόσο σίγουρη είμαι ότι θα περάσω! :lol: :lol: ). Εσύ?

jodido
21-04-08, 12:44
Γράφω 31/5 και επαναληπτικές 5/7 (τόσο σίγουρη είμαι ότι θα περάσω! :lol: :lol: ). Εσύ?

Εγώ 1/6 την μια Θ.Ε. και την άλλη στις 25/6. Για τις επαναληπτικές δεν γνωρίζω και ούτε θέλω να μάθω.

maryp
21-04-08, 13:27
Άντε καλή επιτυχία σε όλες μας και καλά κουράγια!!

και τώρα... ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ! ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!

katerina24
21-04-08, 15:34
γεια σας κοριτσια!!!
θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!
θελω πολυ να σπουδασω...
τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.
δεν μπορω να μπω ξανα στη διαδικασια των πανελληνιων!!!!
επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.
καμια ιδεα καμια μανουλα?

Γνώμη μου είναι να προσδιορίσεις ακριβώς τι θέλεις και να το κυνηγήσεις. Για παράδειγμα θέλεις να ακολουθήσεις την κατεύθυνση της βρεφονηπιακής... τότε μάθε ποιες σχολές υπάρχουν, που βρίσκονται, και τι δρόμους σου ανοίγονται μετά την σχολή. Νομίζω πως αυτές είναι οι παραμέτρους που πρέπει να δεις... Πάντως να ξέρεις ότι τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν θέλουν κόπο και υπομονή, για αυτό και είναι σημαντικό να το θες πραγματικά. Καλη επιτυχία στην επιλογή σου..

Για ότι άλλο χρειαστείς ή θελήσεις να μάθεις απλά πεσ΄το...

σ'ευχαριστω παρα πολυ!!!!
τελικα θα το κανω το βημα!!!!
θα παω στη σχολη νοσηλευτων,ειναι 2 χρονια και κανω 1 χρονο πρακτικη σε νοσοκομειο και επειδη καθε μηνα προκηρυσσονται θεσεις,εχει προοπτικη αυτος ο κλαδος.
ο αντρας μου ξυνισε λιγο αλλα δεν ακουω κανεναν!!!
2 χρονια ειμαι στο ψαξιμο για δουλεια και δεν εχω βρει απολυτως τιποτα!!! :( :(
αρκετο χρονο εχασα....

jodido
23-04-08, 11:52
Κορίτισια πως πάει το διάβασμα;

jodido
06-05-08, 11:00
Δεν μαθαίνω νέα σας και ανησυχώ; τί έγινε;
Φαντάζομαι ακολουθείτε όλη την συμβουλή της maryp "τα κεφάλια μέσα"....

Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντέξω φέτος τόσο διάβασμα και με τον Γιάννη μέσα στο σπίτι....

Εσείς κορίτσια για πείτε, ποιά ώρα διαβάζετε;;;;;;

maryp
06-05-08, 18:01
Δεν μαθαίνω νέα σας και ανησυχώ; τί έγινε;
Φαντάζομαι ακολουθείτε όλη την συμβουλή της maryp "τα κεφάλια μέσα"....

Ειλικρινά δεν ξέρω πως θα αντέξω φέτος τόσο διάβασμα και με τον Γιάννη μέσα στο σπίτι....

Εσείς κορίτσια για πείτε, ποιά ώρα διαβάζετε;;;;;;

εγώ Δώρα μου για να είμαι ειλικρινής έχω διαβάσει πολύ λίγο για το ΕΑΠ. Και θα πάει έτσι μέχρι το σ/κ γιατί δίνω ιταλικά και αν δεν ξεμπερδέψω από αυτό δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο. Δλδ. κάθομαι να διαβάσω ιστορία π.χ., και μου 'ρχεται ένα κύμα άγχους και τα παρατάω και ανοίγω τα past papers των ιταλικών μπας και ξεστραβωθώ και γίνει το θαύμα και το πάρω... Μετά θα αρχίσω εντατικό διάβασμα ιστορία.

matri
07-05-08, 09:32
Καλό διαβασμα σε όλες. Εγω δινω εξετασεις 1/6 και δεν εχω αρχισει επαναληψη. και πρεπει και 20/5 να παραδώσω εργασια που επισης δεν την εχω αρχισει (αχ αγγωθηκα)

Περισυ ειχαν περασει μονο 30 μερες που γεννησα με καισαρικη και ειχα παει Κερκυρα-Πατρα με λεωφορειο. Ειχα ξεκινησει 9 το πρωι για να φτασω 4 και 6-9 εγραφα. Στις 12 το βραδυ στο καραβι και πίσω παλι. Ειχα σπαστει πολυ γιατι ενω διαφημιζαν τα υδροπλανα, τα δρομολόγια δεν ειχαν ξεκινησει και δυστυχως καραβι δεν εχει καθε μερα (ηθελα να λειψω και το ελαχιστω δυνατο)

Προσπαθω να διαβαζω το πρωι λίγο, αλλα ειλικρινα εχω σοβαρο προβλημα χρονου και βοηθεια μονο απο τον αντρα μου.

Κουραγιο και θα τα καταφερουμε

jodido
07-05-08, 11:18
Αχ βρε κορίτσια τα ίδια και εγώ... Πολύ άγχος.... Οι μέρες περνάνε και το διάβασμα δεν είναι αρκετο .... πρέπει παραπάνω

Ευτυχώς όμως μας λειπάτε ο Θεός και συνέχεια βρέχει. Για φανταστείτε να έκανε και καλό καιρό και το μυαλό σου να είναι συνέχεια έξω, βόλτες, καφέδες και τέτοια. Πάλι καλά να λέμε...

miaou
08-05-08, 11:18
Καμία κορίτσια στο παιδαγωγικό δημοτικής Θεσσαλονίκης ως 2ης σχολή; Όχι τίποτα έχω ανάγκη από σημειώσεις

manina
11-05-08, 09:31
ή μήπως καμία στη Γαλλική στη Θεσσαλονίκη?? 8)

gerakina
11-05-08, 11:25
γεια σας κοριτσια!!!
θελω να πω τον πονο μου σε εσας μιας και ετοιμαζομαι να κανω κατι οσον αφορα τις σπουδες!!!
θελω πολυ να σπουδασω...
τελειωσα το ενιαιο λυκειο και μετα πηγα στη σχολη κομμωτικης,ομως 1 σοβαρο προβλημα μεσης με αναγκασε να σταματησω και τωρα με εχει πιασει και θελω να σπουδασω σε καποιο δημοσιο ιεκ.
δεν μπορω να μπω ξανα στη διαδικασια των πανελληνιων!!!!
επισης υπαρχει 1 σχολη νοσηλευτων που ειναι 2 χρονια και κανεις πρακτικη σε νοσοκομειο καθως και η σχολη οαεδ που εβγαλα αλλα σε αλλο κλαδο.εκει σκεφτομαι τον κλαδο βρφονηπιοκομος.
καμια ιδεα καμια μανουλα?

Katerina24 μπορώ να σου πω για τη νοσηλευτική οτι αν έχεις πρόβλημα στη μέση θα ζοριστείς γιατί έχει πολύ κίνηση και καταπόνηση της μέσης αυτό το επάγγελμα.Και πολλές άλλες δυσκολίες,τα ξενύχτια,τον πόνο και το θυμό των ασθενών,την άσχημη ενίοτε συμπεριφορά των γιατρών,το ανθυγιεινό περιβάλλον κλπ
Είμαι νοσηλεύτρια και λατρεύω αυτό που κάνω και νομίζω οτι είμαι γεννημένη γιάυτή τη δουλειά,αλλά δεν θα συμβούλευα το παιδί μου να την ακολουθήσει.Θέλει γερά νεύρα και στομάχι..
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μίλα με καμιά γνωστή σου που εργάζεται σε νοσκομείο να σου πει την άποψή της.
Επίσης δεν ξέρω γιατί λες οτι βγαίνουν κάθε μήνα προκηρύξεις αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Ξεκινάς σε μια ιδιωτική κλινική όταν σε πάρουν και μετά περιμένεις να βγει προκήρηξη..(στη δική μου περίπτωση ας πούμε χρειάστηκαν 2 ξένες γλώσσεις και 3 χρόνια προϋπηρεσία με βαθμό πτυχίου 8,2 (8,9 ήταν ο καλύτερος) για να διοριστώ.)
Ότι κι αν επιλέξεις ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!! :lol: :lol:

Και συγνώμη αν σε στεναχώρησα!

katerina24
11-05-08, 13:32
gerakina Μου εχεις δικιο!!!
δυστυχως ρωτησα κι αλλες κοπελες και μου ειπαν να μην προχωρησω σε αυτο :cry: για την μεση μου πιο πολυ!!!
πολυ φοβαμαι μην την πατησω ξανα!!!
ενωμεταξυ θελω να σπουδασω σε καποιο ιεκ αλλα δεν ξερω τι.ειμαι μπερδεμενη αφου σε οτι κι αν ακολουθησω θα πρεπει πρωτα να ρωτησω το γιατρο μου... :( :(

Afroditi D
11-05-08, 14:40
Maryp !!!!!!!! http://dl3.glitter-graphics.net/pub/561/561283to7533d1ow.png (http://www.glitter-graphics.com)http://dl9.glitter-graphics.net/pub/403/403959o2u23ncu1n.gif (http://www.glitter-graphics.com)

gerakina
11-05-08, 14:50
Κατερίνα θέλεις οπωσδήποτε να είναι στον παραϊατρικό κλάδο?
Γιατί εκεί τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν ορθοστασία.Δεν ξέρω ίσως για αισθητική,οδοντοτεχνίτης ή τεχνικός φαρμάκων να είναι πιο βολικά.
Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις άλλη ειδικότητα που να εργάζεσαι καθιστή πχ πληροφορική,γραμματειακή υποστήριξη ή κάτι σχετικό με τέχνη όπως αργυροχρυσοχοΐα και κοσμήματα γενικα και να ανοίξεις μετά ένα κοσμηματοπωλείο ή μαγαζί με είδη τέχνης....
Αν δεν περιορίζεσαι στα ιατρικά έχει πολλές ειδικότητες να διαλέξεις.
Μπορείς να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου και να αποφασίσεις μετά.

Πάντως είναι πολύ όμορφο που θέλεις να ξανασπουδάσεις και να μπεις στη διαδικασία του διαβάσματος!
Μπράβο και σε όλα τα κορίτσια που κάνετε τέτοια προσπάθεια έχοντας οικογένεια και παιδιά!!

katerina24
11-05-08, 19:12
Κατερίνα θέλεις οπωσδήποτε να είναι στον παραϊατρικό κλάδο?
Γιατί εκεί τα περισσότερα επαγγέλματα έχουν ορθοστασία.Δεν ξέρω ίσως για αισθητική,οδοντοτεχνίτης ή τεχνικός φαρμάκων να είναι πιο βολικά.
Διαφορετικά μπορείς να ακολουθήσεις άλλη ειδικότητα που να εργάζεσαι καθιστή πχ πληροφορική,γραμματειακή υποστήριξη ή κάτι σχετικό με τέχνη όπως αργυροχρυσοχοΐα και κοσμήματα γενικα και να ανοίξεις μετά ένα κοσμηματοπωλείο ή μαγαζί με είδη τέχνης....
Αν δεν περιορίζεσαι στα ιατρικά έχει πολλές ειδικότητες να διαλέξεις.
Μπορείς να το συζητήσεις πρώτα με το γιατρό σου και να αποφασίσεις μετά.

Πάντως είναι πολύ όμορφο που θέλεις να ξανασπουδάσεις και να μπεις στη διαδικασία του διαβάσματος!
Μπράβο και σε όλα τα κορίτσια που κάνετε τέτοια προσπάθεια έχοντας οικογένεια και παιδιά!!

gerakina,σ'ευχαριστω που μου απαντας :D
δε με ενδιαφερουν μονο τα παραιατρικα,βασικα θελω κατι που να μην επιβαρυνει τη μεση μου περισσοτερο.
εχω δουλεψει σε γραμματειακη υποστηριξη και το βρισκω βαρετο...
μ'αρεσει να προσφερω αλλα και να δημιουργω.
για μαγαζι δυσκολο ν'ανοιξω,
φοβαμαι μην τυχον ακολουθησω κατι και την πατησω παλι.
πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω....

mata
11-05-08, 20:13
Κορίτσια πέρασα για εμψύχωση!!!!!Καλή επιτυχία σε όλες σας και να πιστεύετε μέσα σας ότι θα τα καταφέρετε!Δύσκολη υπόθεση το διάβασμα, αλλά οι κόποι μας συνήθως ανταμοιβονται!!!! Σε λίγο καιρό θα αρχίσω κι εγώ επαναλήψεις στα ιταλικά μου για να ξεκινήσω από το Σεπτέμβριο για το μεγάλο πτυχίο. Μεγάλη απόφαση αλλά δεν αγχώνομαι από τώρα γιατί εχω καιρό μπροστά μου!!!!
Καλή σας επιτυχία και πάλι μανούλες φοιτήτριες!!!!! :D :D :D :D

maryp
11-05-08, 22:29
εγραψα ιταλικά. ή που θα σκίσει τα πτυχία του ο βαθμολογητής... ή ..... :lol: :lol: :lol:

mata
11-05-08, 22:44
:lol: :lol: :lol: :lol: Μπράβο!!!!!!http://content.sweetim.com/sim/cpie/emoticons/0002014B.gif

Afroditi D
11-05-08, 22:48
Maryp !!!!!!!! http://dl3.glitter-graphics.net/pub/561/561283to7533d1ow.png (http://www.glitter-graphics.com)http://dl9.glitter-graphics.net/pub/403/403959o2u23ncu1n.gif (http://www.glitter-graphics.com)


εγραψα ιταλικά. ή που θα σκίσει τα πτυχία του ο βαθμολογητής... ή ..... :lol: :lol: :lol:

http://dl4.glitter-graphics.net/pub/404/404004ho1fedewn4.gif (http://www.glitter-graphics.com)

θα τα σκίσει , θα τα σκίσει !!! θα δεις .... :lol:

maryp
11-05-08, 23:04
χαχαχαχαχαχα ευχαριστώ! τώρα είδα και το μεσημεριανό σου ποστ Αφροδίτη μου! ευχαριστώ
αν τα σκίσει θα είναι κακό βρε!! δεν θα καταλαβαίνει τι γράφω! :lol: :lol: :lol: :lol: ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΣΚΙΣΕΙ!

maria70
11-05-08, 23:47
εγραψα ιταλικά. ή που θα σκίσει τα πτυχία του ο βαθμολογητής... ή ..... :lol: :lol: :lol:

το μαγιο του μην σκισει....γιατι ερχεται και καλοκαιρι :D :D :D :D :D
καλα αποτελεσματα γριουλα μου....ματς μουτς(ωχ εφυγε η μασελα...!!!!!!!!)

mata
12-05-08, 09:13
εγραψα ιταλικά. ή που θα σκίσει τα πτυχία του ο βαθμολογητής... ή ..... :lol: :lol: :lol:

το μαγιο του μην σκισει....γιατι ερχεται και καλοκαιρι :D :D :D :D :D
καλα αποτελεσματα γριουλα μου....ματς μουτς(ωχ εφυγε η μασελα...!!!!!!!!)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jodido
12-05-08, 11:37
maryp, μπράβο κορίτσι...

Έτσι να αρχίσουν να έρχονται τα πτυχία που θα γεμίσουν τους τοίχους σου.......

Πρόσεχε όμως να μη παραμορφωθείς :wink:

maryp
12-05-08, 13:49
ευχαριστώ κουκλάρες μου

κολυμπααααααμε κολυμπαααααααμε (μου κόλησε σήμερα, γιατί??)

μια μασέλα κάτω ποιανής είναι?????????????? (τι ρωτάω κι εγώ, αφού ξέρω!!) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jodido
13-05-08, 09:16
Τέλος για φέτος οι εργασίες.....

Του χρόνου πρώτα ο Θεός η επόμενη συγγραφή εργασίας.

Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα....

Η αποστήθιση :shock:

mata
13-05-08, 22:25
Να τα λές σε μενα παιδί μου!!!!!Κάθε πρωί με την καλημέρα ρίχνε και από κανένα κείμενο να σε ελέγχω!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

maryp
13-05-08, 22:29
mata αύριο έχουμε ελληνιστικά βασίλεια (θα σου πω τι εχω διαβάσει δλδ) είσαι έτοιμη?? :lol: :lol: :lol: :lol:

mata
13-05-08, 22:45
΄Ναι παιδί μου!!!!!!!!!!!!!!!Εδώ θα σας κρατάω εγώ το βιβλίο!!!!!!!!!!!Don't worry!!!!!!! :wink: :D :D :D :D

mata
16-05-08, 10:34
Τα συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου jodido για την υπέροχη εργασία και την φοβερή βαθμολογία της!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε......καλά, αφού εγώ διαβάζοντας την, την είχα βαθμολογήσει πριν τον καθηγητή με τον ίδιο βαθμό!!!!!!!Έσκισε τα πτυχία του ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Μπράβο, μπράβο, πάντα τέτοια!!!!!!!!!!!!!!I am very proud of you μικρη μου!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

maryp
16-05-08, 11:55
http://dl10.glitter-graphics.net/pub/349/349200k3o46wbbun.jpg (http://www.glitter-graphics.com)

ΜΠΡΑΒΟ ΔΩΡΑ!!!! ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!! (Να τα σκίζουν τα πτυχία τους!! :lol: :lol: )

Νίκη
16-05-08, 16:32
ιιιιιιιιι jodido μου!!!!!!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ καρδούλα μου!

jodido
19-05-08, 09:14
Κορίτσια σταματήστε γιατί με κάνετε και :oops: :oops: :oops: :oops:
Πάντως σας ευχαριστώ πολύ...

jodido
22-05-08, 11:56
Δεν με πειράζει το διαβασμα και ο όγκος της ύλης. Με πειράζει το άγχος και η πίεση.

margarita
22-05-08, 13:13
Κοριτσια καλησπερα και καλη επιτυχια σε ολες μας!!!
Σπουδαζει καμια απο εσας Πληροφορικη???

margarita
22-05-08, 13:15
Δεν με πειράζει το διαβασμα και ο όγκος της ύλης. Με πειράζει το άγχος και η πίεση.

Συμφωνω!!!!
Εισαι απο Ξανθη η εκει σπουδαζεις;
Κι εγω απο Ξανθη ειμαι αλλα ειμαι παντρεμενη Αλεξανδρουπολη.

jodido
22-05-08, 13:18
Δεν με πειράζει το διαβασμα και ο όγκος της ύλης. Με πειράζει το άγχος και η πίεση.

Συμφωνω!!!!
Εισαι απο Ξανθη η εκει σπουδαζεις;
Κι εγω απο Ξανθη ειμαι αλλα ειμαι παντρεμενη Αλεξανδρουπολη.

Είμαι απο Χρυσούπολη Καβάλας αλλα εδώ και 7 χρόνια μένω Ξάνθη.

margarita
22-05-08, 13:22
Α ωραια!!!
Απο Χρυσουπολη ειναι η γιαγια μου εχω συγγενεις εκει!!!!
Τι σπουδαζεις?

jodido
23-05-08, 09:52
Α ωραια!!!
Απο Χρυσουπολη ειναι η γιαγια μου εχω συγγενεις εκει!!!!
Τι σπουδαζεις?

ααααααααα να δείς που στο τέλος θα βγούμε και συγγενείς...

Στο ανοικτό πανεπιστήμιο είμαι "Ελληνικό Πολιτισμό"

margarita
23-05-08, 12:27
Λες να βγουμε συγγενεις;
Ποτε δε ξερεις... :wink:
Οταν μετο καλο ερθω Ξανθη αν θελεις βρισκομαστε για κανενα καφεδακι... :)

jodido
23-05-08, 12:45
Όποτε θες.... θα χαρώ μάλιστα....

jodido
03-06-08, 09:52
Την κυριακή ξεφορτώθηκα το ένα μάθημα...

Κορίτσια, το διάβασμα ήταν πολύ επώδυνο. Ο μικρός με πυρετό 39,5 να κλαίει συνέχεια.

Άντε να ξεφορτωθώ και το άλλο και μετά γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Καλοκαιράκι
βράδυνο μπανάκι
μεσ΄ το νεράκι
εμείς με τον Γιαννάκη.