PDA

Επιστροφή στο Forum : ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


motherof2
10-01-08, 15:52
Ξέρω ότι πολλοί και πολλές είναι καπνιστές και θα τους φανεί ίσως υπερβολική η άποψή μου :roll: , αλλά εγώ -και ως αντικαπνίστρια φανατική :!: - δεν επιτρέπω στο σπίτι μέσα να καπνίσει κανείς από τον καιρό που έκανα παιδιά...!!
Προσωπικά το θεωρώ από τα χειρότερα που μπορεί να κάνει κάποιος για τα παιδιά του και γιατί τους δίνει και αναπνέουν τον καπνό, με τις επιπτώσεις που όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουμε, αλλά και γιατί αποτελούμε κακό παράδειγμα προς μίμηση, αφού στο μυαλό τους το τσιγάρο φαίνεται σαν κάτι το "φυσιολογικό" (και πάλι συγγνώμη στους καπνίζοντες :roll: )
Πριν κάμποσο καιρό είχαμε μια συζήτηση με κάποιους φίλους -καπνιστές όλοι!!! - και υποστήριξα την άποψή μου με σθένος. Κάποιοι κολλητοί καπνιστές και χωρίς παιδιά- μου έλεγαν ότι είμαι υπερβολική και πως και οι γονείς μας που ήταν καπνιστές δεν μας έκαναν τελικά κακό (το ξέρουμε σίγουρα αυτό??? ή απλά το υποθέτουμε!!)
Η ουσία είναι ότι το θέμα έκλεισε με τον καθ'ένα να έχει τις απόψεις του και να συμορφώνεται όταν πηγαίνει στο σπίτι του άλλου (δηλ. και εγώ φυσικά δεν έχω την απαίτηση να πηγαίνω στο σπίτι των κολλητών μας και να τους επιβάλλω να μην καπνίζουν επειδή έχω τα παιδιά. Οπότε ή πηγαίνουμε χωρίς παιδιά ή πηγαίνουμε το καλοκαίρι και καθόμαστε στη βεράντα!!)
Το ζήτημα είναι ότι με κουφανε ο άντρας μου ο οποίος μπορεί να κάνει ένα τσιγάρο τις 15 ημέρες (και φυσικά όχι στο σπίτι μας!) που μου είπε όταν είμασταν μόνοι , ότι δεν ήθελε βέβαια να το πει μπροστά στους άλλους, αλλά ήμουν υπερβολική και άν για παράδειγμα έρθει ένας προϊστάμενός του στο σπίτι δεν θα μπορεί να του πει ότι δεν καπνίζουμε μέσα και θα τον αφήσει να καπνίσει!! Και εγώ φυσικά του απάντησα ότι θεωρώ πολύ μ.....α κάποιον καπνιστή που πάει στο σπίτι κάποιου -ασχέτως αν έχει παιδιά- και δεν ρωτά αν μπορεί να καπνίσει!!! Και να σας πω και κάτι, έχουμε ένα σπίτι 85 τμ. όπως όλα τα κλασικά διαμερίσματα όπου όλοι οι χώροι είναι κατά κάποιον τρόπο "ενιαίοι". Αν είχα ένα σπίτι που οι κρεβατοκάμαρες να είναι για πχ .σε άλλον όροφο και να είχα και τεράστιο σαλόνι ίσως και να σκεφτόμουν μία εξαίρεση (και μόνο εξαίρεση γιατί όπως είπα και προσωπικά απεχθάνομαι τον καπνό) Δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολική αλλά αυτό πιστεύω και στο τέλος όποιος θέλει έρχεται στο σπίτι, αλλιώς βλεπόμαστε και εκτός σπιτιού και οκ. Έχω άδικο??? :roll: :roll: :roll:

Sam
10-01-08, 15:57
Δεν έχεις καθόλου άδικο και σου μιλάει κάποια που είναι (ευελπιστώ σύντομα να μην είμαι )καπνίστρια :lol: :lol: :lol:
Το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου μέσα στο σπίτι όποιος θέλει και αντέχει υπάρχει και το μπαλκόνι........και αυτοί που δεν σέβονται τον χώρο μου δεν έχουν θέση μέσα σ΄αυτόν ο κανόνας αυτός είναι απαράβατος 8)

gavrias
10-01-08, 16:03
Δεν ξέρω αν φαίνομαι υπερβολική αλλά αυτό πιστεύω και στο τέλος όποιος θέλει έρχεται στο σπίτι, αλλιώς βλεπόμαστε και εκτός σπιτιού και οκ. Έχω άδικο??? :roll: :roll: :roll:


motherof2 έχεις απόλυτο δίκιο.Στο σπίτι σου τους κανόνες τους βάζεις εσύ και οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τους τηρούνε. Είμαι εξαρτημένη καπνήστρια αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνω τη στάση σου. Ο καθένας στο σπίτι του λειτουργεί όπως θέλει, άλλωστε εκτός σπιτιού απολαμβάνει και τη βόλτα της μιά παρέα :D :D :D

ELENA K.
10-01-08, 16:11
Δεν έχεις καθόλου άδικο και σου μιλάει κάποια που είναι (ευελπιστώ σύντομα να μην είμαι )καπνίστρια :lol: :lol: :lol:
Το κάπνισμα απαγορεύεται δια ροπάλου μέσα στο σπίτι όποιος θέλει και αντέχει υπάρχει και το μπαλκόνι........και αυτοί που δεν σέβονται τον χώρο μου δεν έχουν θέση μέσα σ΄αυτόν ο κανόνας αυτός είναι απαράβατος 8)

Αυτό ακριβώς ! Και ΄γω είμαι στην ίδια κατηγορία με την ΣΑΜ όπως και άλλες μανούλες εδώ μέσα οι οποιές καπνίζουν αλλά σε καμμία περίπτωση μέσα στο σπίτι ! Και φυσικά δεν είσαι υπερβολική , είσαι μια σώφρον μάνα η οποία νοιάζεται μόνο για το καλό των παιδιών της ! Και καλά κάνεις !
Τι θα πει αν έρθει ο προιστάμενος , δεν παει να έρθει και ο πάππας ο ίδιος , τσιγάρο έξω όπως όλοι μας !

Alienaki
10-01-08, 17:52
θα σας πω ένα περιστατικό που συνεβει λίγο πριν τα Χριστούγεννα νομίζω.
Μας κάλεσαν σπίτι για φαγητό ο κουμπάρος μας (Αγγλος) και η γυναίκα του(Ουκρανέζα),έμπαινα στον μήνα μου εκείνες τις μέρες,οπότε φανταστείτε κοιλια!!!Εκει συναντησαμε ακόμα ένα φιλικο ζευγάρ(Ελληνες) και ένα ζευγάρι ακόμα άγνωστο σε μας(Νεοζηλανδοι νομιζω)Μόλις φάγαμε ο κουμπάρος και ''κυρης'' του σπιτιού μαζί με τον νεοζηλανδο και την κοπέλα του σηκωθηκαν και βγήκαν έξω!Στην αρχή νόμιζα ότι ήθελε να τους δειξει κάτι έξω στην αυλη αλλα μετά κατάλαβα ότι είχαν βγει να κανουν ένα τσιγάρο!!!Εμεινα κάγκελο!Το έκαναν λίγες φορες ακόμα αλλα τους λυπήθηκα :D (έκανε τρελό κρύο,είχαν παγώσει όλα έξω!!!)και τους είπα οτι δεν με πειράζει να καπνίσουν μπροστά μου αλλα αυτοί δεν το ΄δεχτηκαν και συνέχισαν να βγαίνουν έξω για να καπνίσουν !Τι άλλο να πω? Καταπληκτικό!Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου δεν μου συνέβει κάτι παρόμοιο!Να πηγαινει να κάνει τσιγάρο έξω απο το το ίδιο του το σπιτι και μάλιστα με πολύ χαμηλή θερμοκρασία!!!Με κατασκλάβωσε! :)


Μετά απο λίγες μέρες την ημέρα που παντρευτηκαμε με πολιτικο γάμο.Είχαμε στο σπιτι την αδερφη μου,μια φίλη μου και έναν φίλο του άντρα μου!Με ρωτάει ο φίλος αν μπορει να κάνει ένα τσιγάρο και τον αφήνω.Τι το ήθελα.Ανάβει τσιγάρο και η αδελφη μου και η φιλη μου και καπνίζουν όλοι μαζι!Εκεί τα πήρα,τους ειπα οτι με ενοχλει και οτι ακόμη περισσοτερο με ενοχλεί το γεγονος οτι οι κοπέλες δεν ήταν κάν μανιώδεις καπνίστριες που δεν αντεχουν ούτε στιγμή χωρίς τσιγάρο και θυμήθηκαν τώρα να καπνίσουν!!!Άνοιξα και το παράθυρο για να φεύγει ο καπνός αλλα τους ενοχλούσε γιατι κρυώναν!!!!!!!!Είδα ότι δεν συγκινηθηκαν ιδιαιτερα και σηκώθηκα και πήγα και κάθισα καπου μόνη μου οπου και δεν με ενοχλούσε το τσιγάρο!
Νομίζω ότι μετά που θα έχω το μωράκι μου θα γίνω ακόμα πιο αυστηρη και δεν θα αφήνω κανεναν να καπνίζει κοντά στο μωρό μου!Και ας με πουν και υπερβολικη και ότι άλλο θέλουν!Μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει η υγεία του παιδιου μου,γιάυτο το λόγω άλλωστε κόψαμε και το κάπνισμα με τον άντρα μου.Πρώτα για να μην κάνουμε παθητικούς καπνιστες τα παιδια του και δευτερον δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να καπνίζω όταν κάποια στιγμή έμενα εγκυος(οπως τώρα :D ) ούτε και να καπνίζω σαν μάνα!Γιατί σαν καπνιστής ξέρω ποιες επιπτώσεις έχει το τσιγάρο στην υγεία μου και καπνίζω γνωρίζοντας τις συνέπειες,αλλά δεν είναι κρίμα να κάνω κάποιους άλλους,κυριώς παιδια,να υποστουν παθητικα τις ίδιες συνέπειες εν αγνοια τους?

Marilena
10-01-08, 18:00
Τωρα πετυχτε το θεμα μου !!!!

Θα πω τα ιδια για ακομα μια φορα... Δυστυχως καπνιζα φανατικα (προσπαθω να το ελλατωσω και θελω να το κοψω αλλα ακομα δεν το εχω παρει ζεστα, αλλα αυτό είναι άσχετο με αυτα που θα πω)... Το θεμα που θετεις για εμενα χωριζεται σε μερη :
1) Σαφως και εχω ξαναπει οτι οποιος καπνιζει μεσα στο σπιτι του, ακομα και σε απορροφητηρες, τζακια, μπανια ή υποτιθεμενα μεμονομενα δωματια, κοροιδευει τον εαυτο του και κανει το χειροτερο κακο που μπορει στα παιδια του !!! Σε οποιο μερος ή σημειο του σπιτιου κι αν καπνιζεις, ειναι το ιδιο !!! Τζάμπα την επαθα εγω την πνευμονία ??? :roll:
2) Όσον αφορά το σπιτι του καθένα μας, οπως ειπε και η Κωνσταντίνα, τους κανονες τους βαζει ο καθενας σπιτι του και οι υπολοιποι απλα τους σεβονται... οποιος δεν σεβεται το σπιτι και τους κανονες μου, δεν σεβεται κι εμενα και κατα συνεπεια τα παιδια μου !!!
3) Πειτε με τρελη, στριμενη, περιεργη ή οπως θελετε αλλά εγω ΔΕΝ παω τα παιδια μου σε μερη που καπνιζουν... τι εννοω... ΔΕΝ παω σε σπιτια που καπνιζουν και αν καποιος θελει πραγματικα να παω, για λιγο βεβαια, δεν θα καπνιζει μεσα στο σπιτι οταν θα ειμαστε εκει... (για λιγο λεω γιατι ενα σπιτι στο οποιο καπνιζουν γενικα εχει και την μυρωδια και εχουν ποτισει ολα ) !!! Επισης δεν παω και σε μαγαζια που καπνιζουν, εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων.... Δεν συζητω για παιδοτοπους που καπνιζουν !!! Α πα πα !

Και τελικα οπως λεει και η Νινεττα... ειμαι μια αντικαπνιστρια στην ιδεολογια και καπνιστρια στο σωμα... Πως γινεται αυτο ??? :roll:

Marilena
10-01-08, 18:05
Αλιενακι μου, επειδη γραφαμε πραλληλα και τωρα το ειδα... εσεις δεν καπνιζετε και αφηνεις αλλους να καπνιζουν μεσα στο σπιτι σου ??? Και δεν φτανει αυτο, σε ενοχλουν κιολας και αντι να τους ξεχ....εις πας και καθεσαι και αλλου μονη σου ???
Κοριτσακι μου τι ειναι αυτα ???
Και αλλωστε οπως εγραψα... ΠΟΤΕ, ΚΑΝΙΕΣ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν θα καπνιζει μεσα στο σπιτι μου !!! :twisted:

katerina@!!
10-01-08, 18:17
Αλιενακι μου, επειδη γραφαμε πραλληλα και τωρα το ειδα... εσεις δεν καπνιζετε και αφηνεις αλλους να καπνιζουν μεσα στο σπιτι σου ??? Και δεν φτανει αυτο, σε ενοχλουν κιολας και αντι να τους ξεχ....εις πας και καθεσαι και αλλου μονη σου ???
Κοριτσακι μου τι ειναι αυτα ???
Και αλλωστε οπως εγραψα... ΠΟΤΕ, ΚΑΝΙΕΣ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν θα καπνιζει μεσα στο σπιτι μου !!! :twisted:

Συμφωνώ απόλυτα .
Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τον εαυτό του ότι θέλει, όχι όλους τους άλλους. :twisted: :twisted:
Αν κάποιος θέλει να καπνίσει ας το κάνει σπίτι του μόνος του. :!: :!:

ΘΩΜΑΣ
10-01-08, 18:55
οποις θελει να καπνισει σπιτι του.εγω σπιτι μου δεν επιτρεπω σε ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟΥΣ λεω να βγουν εξω και δεν με νιαζει αν δεν τους αρεσει η οχι.

mata
10-01-08, 19:44
Είναι μεγάλη αναισθησία να καπνίζεις μέσα σε σπίτι όταν υπάρχουν παιδιά και ειδικά όταν το σπίτι δεν είναι δικό σου, είναι ακόμη μεγαλύτερη. Εγώ τόσα χρόνια που καπνίζω, δεν άναψα ποτέ τσιγάρο σε σπίτι που δεν κάπνιζαν ακόμα και όταν δεν υπήρχαν παιδιά. Θα βρώμιζα μια καθαρή ατμόσφαιρα με καπνό, όταν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τη διατηρούν καθαρή;Στις μόνες περιπτώσεις που το έκανα ήταν όταν οι ίδιοι μου έλεγαν να ανάψω, εγώ επέμενα ότι θα βγώ στο μπαλκόνι, και επέμεναν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Και πάλι κάπνιζα με τύψεις και όχι όσα θα έκανα σε άλλη περίπτωση. Και αυτό μόνο όταν δεν υπήρχαν παιδιά. Αλλιώς και να μου το έλεγαν δεν θα το έκανα εγώ.Και οι γονείς μου που είναι χρόνια καπνιστές(εκτός από τον μπαμπά μου που το έκοψε εδώ και ένα χρόνο), πάντοτε κάπνιζαν στο μπαλκόνι. Ποτέ μέσα στο σπίτι. Δεν θυμάμαι ως παιδί και ως έφηβη να υπήρξε καπνός μέσα στο σπίτι. Τώρα ελάχιστες φορές που ήταν κάποια γιορτή και ο κόσμος ήταν πολύς, δεν θυμάμαι τί γινόταν. Πάντως πάντα θυμάμαι μια καθαρή ατμόσφαιρα και τους γονείς μου, να ντύνονται σαν κρεμμύδια, ειδικά τον χειμώνα και να βγαίνουν στο μπαλκόνι.

joe
10-01-08, 20:01
Κοριτσια εγω ειμαι θεριακλου απο τις λιγες,ειμαι σιγουρη οτι καμμια σας δεν εχει την εξαρτηση που εχω εγω απο το τσιγαρο (μ΄αρεσει που το λεω λες και ειναι προς τιμην μου,τελως παντων)!!! :lol: Τωρα βεβαια το εχω κοψει γιατι ετσι ειχα πει στον εαυτο μου,οτι αν μεινω εγκυος κομμεανο το καπνισμα,αλλα ανυπομονω να το ξαναρχισω. Ομολογω παντως πως και πριν μεινω εγκυος,οταν υπηρχαν παιδια ή εγκυες στο χωρο δεν καπνιζα ή αν δεν μποσουσα να βγω εξω κρεμιομουν απο το παραθυρο για να μην τους ενοχλει ο κανος μου!!! Δυο-τρεις φορες στο γραφειο που ειχα ξεχαστει κι ειχα αναψει τσιγαρο μπροστα σε μια εγκυο συναδελφο,το εσβησα αμεσως μολις μου εκανε παρατηρηση και ζητησα ενα εκατομμυριο συγγνωμες. Βεβαια οταν εμεινα εγκυος εγω κανενας στο γραφειο δε με σεβαστηκε εκτος απο τους αντρες-κατι που εχω γραψει ηδη σε χιλιαδες post εδω μεσα!!! Να σας πω την αληθεια,η απαισια συμπεριφορα των γυναικων συναδελφων μου στο θεμα του τσιγαρου-και σε αλλα θεματα,αλλα ας μην το επεκτεινω ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ και γινω κουραστικη!!!-ηταν και ο λογος που εγινα μελος στο forum.Ηθελα τοσο πολυ να πω καπου την αγανακτηση μου για το απαισιο φερσιμο και τη ζηλια τους,που μολις ειδα το topic "Εγκυμοσυνη και Εργασιακος χωρος" εκανα αμεσως εγγραφη και αρχισα να τις περναω απο 40 κυματα!!! Μακαρι να μπορουσα να αναφερω και τα ονοματα τους δηλαδη,για να μαθουν να φερονται ετσι σε μια εγκυο οι γουρουνες!!! Πωπω,ειμαι σιγουρη πως θα μεινω στην ιστορια του forum ως "Η παλαβιαρα που απεχθανοταν τις συναδελφους της και τους τα εχωνε σχεδον σε καθε post!!!" :? :x :? :x :? :x
Παντως οσον αφορα το καπνισμα στο σπιτι,οταν υπαρχουν παιδια ή εγκυος ή γενικα αν δεν καπνιζει κανεις απο την οικογενεια,νομιζω οτι ειναι απαραδεκτο ενας καλεσμενος να αναψει τσιγαρο,ποσο μαλλον χωρις αδεια. Εγω προσωπικα που οπως σας ειπα εχω πραγματικο κολλημα με το καπνισμα,ποτε δεν αναψα σε ξενο σπιτι αν δε μου ειχαν δωσει προηγουμενως την αδεια απο μονοι τους-ειδικα αν υπηρχαν παιδια ή εγκυοι δεν ρωτουσα καν αν μπορω να καπνισω για να μην τους φερω σε δυσκολη θεση,απλως εκανα υπομονη ή εβγαινα απο μονη μου στο μπαλκονι.

motherof2
11-01-08, 09:02
Συνεχίζοντας το θέμα, χτες ήρθε η αδερφή μου σπίτι μαζί με τα παιδιά της (12 &10 ετών) και τον γαμπρό μου (και οι δύο καπνιστές). Εννοείται ότι αν στους ξένους δεν έχω μία φορά πρόβλημα να τους πω να πάνε έξω για τσιγάρο, στην αδερφή μου δεν έχω χίλιες φορές πρόβλημα. Πάντως ούτως ή άλλως και οι δύο αδερφές μου όταν έρχονται σπίτι πάνε έξω για τσιγάρο. Το ζήτημα είναι όμως ότι με το που ήρθαν "βρωμάγανε οικογενειακώς τσιγαρίλα"!!! Και φυσικά δεν το λέω για να τους κατακρίνω γιατί στο τέλος τέλος ποια είμαι εγώ για να κρίνω τους άλλους, αλλά μου φάνηκε τραγικό να έχει ποτίσει τόσο πολύ στο πετσί τους ο καπνός που να βρωμάνε και οι ανηψιές μου σαν "τασάκια"!!! Βρε παιδιά κάντε κάτι και κόφτε το όλοι!! Ειλικρινά δεν μπορώ να το διανοηθώ να καπνίζει ένας άνθρωπος στην εποχή μας που όλοι ξέρουμε πόσο κακό κάνει (και προς Θεού δεν κατακρίνω κανέναν καπνιστή, απλά μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν μπορούν να το κόψουν.) Και για να είμαι και σωστή σας λέω ότι επειδή είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να δοκιμάζω, έχω δοκιμάσει τσιγάρο κάμποσες φορές από καθαρή περιέργεια και πραγματικά με έκανε να αηδιάσω η μυρωδιά του.... :roll: :roll: Τί να πω??Έυχομαι πραγματικά σε όλους τους καπνιστές να βρουν το κουράγιο, τη θέληση και τη δύναμη να το κόψουν :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Marilena
11-01-08, 09:28
ΜΑΚΑΡΙ !!!Δεν ειναι τοσο ευκολο να κοπει το ρημαδι !!!
Ενα φαρμακο ρε παιδια !!! Να σταματαει το βρωμο τσιγαρο ?

manoula
11-01-08, 09:54
Το κάπνισμα (με απόλυτη συναίσθηση των συνεπειών) μου αρέσει.Πάντα είχα την πεποίθηση ότι το γεγονός ότι μεγάλωσα σε περιβάλλον φανατικών καπνιστών είχε άμεση σχέση με το ότι ξεκίνησα το κάπνισμα.Με το που έμεινα έγκυος την πρώτη φορά και ενώ κάπνιζα σαν φουγάρο το έκοψα μαχαίρι, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω τη δική μου μ*****α να επηρεάσει το παιδί μου με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί είμαι σίγουρη ότι επηρεάζει έστω και αν το παιδί γεννηθεί υγιές, κάτι έχει αφήσει. Εγώ το ξανάρχισα αφου σταμάτησα να θηλάζω και το έκοψα όταν ξαναέμεινα έγκυος μέχρι σημερα.Όταν σταματήσω μα θηλάζω ελπίζω να μην υποκύψω :oops:
Και φυσικά το κάπνισμα μέσα στο σπίτι απαγορεύετσι ρητά σε όλους, δε με νοιάζει όποιος κι αν είναι, δικά μου τα παιδιά κι εγώ φροντίζω για την υγεια τους. Και δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτό. Και μου φαίνεται λίγο χαζό να νοιαζόμαστε για τόσα άλλα (μόρφωση, ψυχολογία, υγεία) και από την άλλη να εκθέτουμε τα παιδιά σε κάτι τόσο ανθυγιεινό.Έμείς προσωπικά δεν καπνίζουμε μπροστά στα παιδιά ούτε σε εξωτερικούς χώρους, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να τους δημιουργήσω αρνητικο πρότυπο.

Maya
11-01-08, 11:10
Νομίζω κορίτσια ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαστε τόσο εχθρικές και απόλυτες. Άλλωστε το παιδί κατ' εξαίρεση θα γίνει παθητικός καπνιστής θέλει δεν θέλει. Δεν θα το πάρουμε σε μία ταβέρνα, δεν θα το βάλουμε σε ένα αυτοκίνητο που πριν έχουν καπνίσει, δεν θα καπνίζει έστω ο δάσκαλος στο σχολείο και θα μυρίζει 'σαν τασάκι' (μου άρεσε αυτή η παρομοίωση). Εμένα για παράδειγμα καπνίζουν κάποιοι συγγενείς. Μπορείς να τους πεις να μην το αγγαλιάζουν? Σημασία έχει ο κανόνας όχι οι εξαιρέσεις που μπορεί να προκύψουν. Στο δικό μας το σπίτι, απλώς δεν υπάρχουν ..... τασάκια. Όποιος δεν πάρει το μήνυμα και ανάψει τσιγάρο, του λέω ότι υπάρχουν τασάκια στο μπαλκόνι. Αυτό γίνεται βέβαια σπάνια, γιατί οι καπνιστές μας είναι ευγενικοί άνθρωποι και βγαίνουν μόνοι τους έξω. Τώρα, εφόσον έχουμε 'επίσημους' προσκεκλημένους, πάλι δεν έχουμε τασάκια, αλλά αν μου ζητήσουν, τους φέρνω και μετά ... απομακρύνω το παιδί (το πάω στο δωμάτιό του δηλαδή). Ε.. αυτό το μήνυμα το παίρνουν. Μετά αερίζουμε καλά καλά και επανερχόμαστε στην 'άκαπνη' ρουτίνα μας.

eleana
11-01-08, 11:24
εγω αν και ειμαι φανατικη καπνιστρια απο τοτε που παντρευτηκα και πριν κανω ακομα παιδια απαγοτευσα το τσιγαρο μεσα στο σπιτι οι λογοι πολλοι Α)βρωμαει ολο το σπιτι,ποτιζουν τα επιπλα,η μυρωδια παει μεσα στα υπνοδωματιαΒ)οι κουρτινες γινονται μαυρες και θελουν καθε τοσο πλυσιμοΓ)σκονη παντουΔ)μπορει να σου καψουν και κανα καναπεκαι πολλο αλλοι λογοι που θελει πολλη ωρα να γραφω..... :o το μπαλκονι γιατι ειναι ρε παιδια??? :wink:

mimika
11-01-08, 13:16
Δεν ειμαι φανατικη καπνιστρια αλλα μου αρεσει να απολαμβανω ενα - δυο τσιγαρα την ημερα κυριως με τον καφε.

Απο την εγκυμοσυνη μου δεν επετρεπα σε κανεναν να καπνιζει μες στο σπιτι ο καλος μου μαλιστα που εκανε δυο πακετα το γυρισε στο στριφτο που βγαζει πολυ λιγοτερο καπνο απο τα αλλα και ετσι κανεις πολυ λιγοτερα.

Περυσι στην γιορτη του ημουν σχεδον 3 μηνων και καπνιζαν ολοι και ενω δεν ειχα τασακια τα αναψαν και μετα μου ζηταγαν για τις σταχτες.
Τους ειπα πολυ ευγενικα οτι με ενοχλει πολυ αλλα δεν ιδρωσαν τα αυτακια τους οποτε κι εγω εγινα κακια μαζεψα τα τασακια και καθισα μονη μου στην κουζινα! :evil:

Τωρα μετον μπεμπη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.
Καμια φορα καθομαι κατω απο τον απορροφητηρα αλλα τις περισσοτερες θα βγω στο μπαλκονι οπως και οι επισκεπτες καπνιστες.

Αν σε καποιον δεν αρεσει αυτο να κατσει σπιτι του να καπνισει οσο θελει.

ευδοκία
11-01-08, 13:20
στην εγκυμοσύνη μου δούλευα.το γραφείο των δασκάλων ήταν μικρό και από τους 15 συναδέλφους καπνίζανε οι 6. όταν τους ανακοίνωσα ότι ειμαι έγκυος δεν πολυασχολήθηκαν.τί κουνούσα τα χέρια μου για να διώχνω τον καπνό,τί φυσούσα..τίποτα.κι όλα αυτά σε μια αίθουσα μια σταλιά!!!αναγκαζόμουν να βγαίνω στην αυλή με το ψοφόκρυο και τον φόβο να με χτυπήσει κανένα ζαβλακωμένο παιδάκι που ως γνωστό τρέχει και δεν βλέπει μπροστά του ή να φάω καμια μπαλιά!!! :evil:

Marilena
11-01-08, 13:31
Μιμικακι μου, οχι στον απορροφητηρα καλο μου... μην το κανεις αυτο... αφου δεν εισαι και εξαρτημενη... ΟΞΩ !!! ΟΞΩ !!!!

Μαγια μου εγω παντως σπανιοτατ θα τα παω σε ταβερνα και ολα τα αλλα που ανεφερες και καπνιζουνε !!! Υποψην οτι ειμαι πολυ του εξω !!!

motherof2
11-01-08, 14:42
Ούτε εγώ έχω τασάκια σπίτι παρά μόνο 1 στο μπαλκόνι. Στην κυριολεξία τα έχω εξαφανίσει από το σπίτι :lol: :lol: :lol: Είχαμε μια συζήτηση με κολλητούς επί του θέματος που μου λέγανε ότι ούτως ή άλλως αναπνέουμε καυσαέρια από τα αυτοκίνητα ή τον καπνό από τα τσιγάρα των άλλων κλπ. οπότε εγώ ερωτώ "Και έτσι να είναι, πρέπει να επιβαρύνουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας με επιπλέον καπνό από το τσιγάρο??" Έχει λογική αυτό :?: :?: :?:

evita
11-01-08, 17:25
εγω αν και ειμαι φανατικη καπνιστρια απο τοτε που παντρευτηκα και πριν κανω ακομα παιδια απαγοτευσα το τσιγαρο μεσα στο σπιτι οι λογοι πολλοι Α)βρωμαει ολο το σπιτι,ποτιζουν τα επιπλα,η μυρωδια παει μεσα στα υπνοδωματιαΒ)οι κουρτινες γινονται μαυρες και θελουν καθε τοσο πλυσιμοΓ)σκονη παντουΔ)μπορει να σου καψουν και κανα καναπεκαι πολλο αλλοι λογοι που θελει πολλη ωρα να γραφω..... :o το μπαλκονι γιατι ειναι ρε παιδια??? :wink:


Έτσι ακριβώς, με τη μόνη διαφορά ότι πλέον δεν είμαι και πολύ φανατική :)

manoula
11-01-08, 18:47
Ούτε εγώ έχω τασάκια σπίτι παρά μόνο 1 στο μπαλκόνι. Στην κυριολεξία τα έχω εξαφανίσει από το σπίτι :lol: :lol: :lol: Είχαμε μια συζήτηση με κολλητούς επί του θέματος που μου λέγανε ότι ούτως ή άλλως αναπνέουμε καυσαέρια από τα αυτοκίνητα ή τον καπνό από τα τσιγάρα των άλλων κλπ. οπότε εγώ ερωτώ "Και έτσι να είναι, πρέπει να επιβαρύνουμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας με επιπλέον καπνό από το τσιγάρο??" Έχει λογική αυτό :?: :?: :?:

Επειδή θέλοντας και μη αναπνέουμε πολλά σ****ά και άλλα τόσα τρώμε, τουλάχιστον το δικό μας τσιγάρο είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη το αν και που θα ανάψει!! :wink:

ssidi
11-01-08, 22:03
Εμεις δεν έχουμε ούτε διακοσμητικό τασάκι στο σπίτι...
Το κάπνισμα μέσα στο σπίτι δεν μου αρέσει και ειδικά τώρα με το παιδί απαγορεύεται δια ροπάλου! όποιος δεν καταλαβαίνει μπορεί να πάει στο σπιτάκι του να καπνίσει...

mimika
12-01-08, 00:02
Koριτσια εγω στα τασακια τα διακοσμητικα μεγαλα εχω σοκολατακια μεσα!!!!!

Μαριλενακι μου οταν λεω στον απορροφητηρα εννοειται οτι ο μπεμπης δεν ειναι κοντα!

VassoP
12-01-08, 12:06
Εγώ κάπνιζα πριν κάνα τσιγάρο με το ποτό το βράδυ. Μπορεί να πέρναγαν μέρες χωρίς να καπνίζω. Εννοείται πως με την εγκυμοσύνη το έκοψα μαχαίρι.
Ο άντρας μου καπνίζει αρκετά αλλά ποτέ μέσα στο σπίτι. Έχω σταματήσει να έχω καλεσμένους γιατί θέλουν να καπνίσουν και εγώ δεν τους αφήνω.
Μάλιστα ο κουμπάρος μου είχε την αγένεια μια φορά να μου πει πως δεν μπορώ να του πω εγώ να μην καπνίζει στο σπίτι μου, ότι αυτό ήταν τρομοκρατία. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ακόμα και η κουνιάδα μου ρε παιδιά η οποία για κάποιους λόγους δεν πρέπει να καπνίζει και αυτή καπνίζει σαν φουγάρο μου είπε στην ταβέρνα που καθόμασταν πως όχι τώρα που έμεινες έγκυος να μας κάνεις και παρατηρήσεις να μην καπνίζουμε. Αν σε ενοχλεί να καθήσεις αλλού.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που αν κάποιος δεν καπνίζει τον κοιτάμε περίεργα και αναρωτιόμαστε τί πρόβλημα υγείας να έχει ο καημένος και δεν καπνίζει τστστσ τστσ.
Σε καμία μα καμία χώρα στην Ευρώπη και στην Αμερική (δεν ξέρω από Ασία , Αφρική και Αυστραλία) οι καπνιστές δεν είναι τόσοι όσοι οι Έλληνες.
Ο πατέρας μου είναι Αιγιώτης. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!! Παιδιά , καπνίζει όλη η οικογένεια μαζί, γονείς, παιδιά, ξαδέρφια, παππούδες ΧΑΜΟΣ!
Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε το κακό που κάνει το τσιγάρο γιατί πλάκα πλάκα όσοι λένε πως είναι συνηδειτοποιημένοι όσον αφορά το κάπνισμα είναι γιατί δεν έχουν πάθει τίποτα ακόμα που δεν το εύχομαι σε κανέναν.

Marilena
12-01-08, 12:17
Μιμικα μου συγγνωμη, δεν θα σου πω εγω τι να κανεις, εννοω μην το παρεις επιθετικα, απλα οταν καπνιζεις μεσα στο σπιτι, εστω και στον αποροφφητηρα, εστω και μακρυα παο το παιδι, δεν παυει να μπαινει ο καπνος στο σπιτι... Δες το φιλτρο του αποροφφητηρα σου... Αν μπορεις μην το κανεις αυτο .... :wink:

ΒασωΠ εχεις απολυτο δικιο.... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ !!!

ssidi
12-01-08, 22:33
Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε το κακό που κάνει το τσιγάρο γιατί πλάκα πλάκα όσοι λένε πως είναι συνηδειτοποιημένοι όσον αφορά το κάπνισμα είναι γιατί δεν έχουν πάθει τίποτα ακόμα που δεν το εύχομαι σε κανέναν.
Όσοι καπνίζουν ας ρίξουν μια ματιά στο βιντεάκι. Αφορά σε 400 τσιγάρα, δηλαδή για κάποιον που καπνίζει 1 πακέτο την ημέρα, 20 ημέρες. Δείτε το μέχρι το τέλος! :shock: :shock:
http://www.metacafe.com/watch/914475/still_smoking_watch_this/

joe
13-01-08, 01:50
Ουπς!!! Το ειδα!!! :shock: Σοκαριστικο!!!

Alienaki
13-01-08, 19:04
Φοβερό βιντεο!!! :shock:
Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός οι καπνιστες να κοψουν το τσιγάρο και να σταματησουν να πλουτιζουν τις καπνοβιομηχανιες!!!

Maya
14-01-08, 13:21
Εγώ στην εγκυμοσύνη είχα μεγάλο πρόβλημα με τα ταξί. Έχω τις χειρότερες εντυπώσεις. Όλοι άναβαν τσιγάρο παρά το γεγονός ότι είχαν έγκυο στο πίσω κάθισμα. Τους έλεγα να το σβήσουν και οι περισσότεροι μου έβαζαν τις φωνές. Τύπου: Ξέρεις τί έχω περάσει εγώ από το πρωί, και τί νομίζεις, αυτό δεν θα καπνίσει ποτέ του κά. Μία φορά ήταν τόσο ταραγμένος ο ταξιτζής που αιστάνθηκα ότι κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα. Κάποιος άλλος μου ζήτησε να κατέβω. Μία φορά μάλιστα που είπα, δε βαριέσαι, ας κάνω υπομονή και πήγα να ανοίξω το παράθυρο, μου έκανε παρατήρηση ο οδηγός, ότι θα ... κρυώσει. Μόνο όταν... απειλούσα ότι θα έκανα εμετό στο αυτοκίνητο, κάτι καταλάβαιναν. Από ένα σημείο και μετά είχα τόσο στρες με το θέμα που δεν ξαναμπήκα σε ταξί.

el_dec
14-01-08, 13:30
:shock: :shock: :shock:
Βρε τί καλά κάνω που δεν καπνίζω!!!!!!!!!!!!!!!

pitsaki
22-01-08, 22:01
ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ, ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ), ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

maryp
22-01-08, 23:09
Παντού κάφτρες... περπατάς στο δρόμο, γυρίζεις το κεφάλι προς τα πάνω... και σε ΟΛΑ τα μπαλκόνια θα δεις μια κάφτρα!! :lol: :lol: :lol: Εφ'όσον καπνίζουμε όμως, και έχουμε παιδάκια, θα καπνίζουμε πάντα ΕΞΩ!

ευδοκία
23-01-08, 00:08
συγνώμη που είμαι και άσχετη αλλά τί είναι η κάφτρα;

Vaspy
23-01-08, 11:30
Με τον άντρα μου το κόψαμε μαχαίρι 1 χρόνο πριν μείνω έγκυος. Εκείνος μέχρι τότε κάπνιζε 3 πακέτα την ημέρα κι εγώ 1 πακέτο την εβδομάδα.
Εκτός του ότι έχουμε δει μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα ζωής μας προσωπικά λυπάμαι αυτούς που καπνίζουν.
Το κακό βέβαια είναι ότι δεν μπορούμε να χαρούμε μια έξοδο (σε ταβέρνα, μπαρ, κέντρο) γιατί φτάνουμε σε σημείο να πονούν τα μάτια μας και εκτός που μυρίζουμε παντόκορφα με πιάνει και δύσπνοια ύστερα από κάποια ώρα.

Εκεί που κάτι πήγαν να κάνουν διαχωρίζοντας τα μαγαζιά σε χώρους καπνιστών και μη καπνιστών, το κάταργήσαν και αυτό. :x

Ονειρεύομαι τη μέρα που θα "βαφτίσουν" το τσιγάρο ως ναρκωτική και απαγορευμένη ουσία. (μάλλον με το όνειρο θα μείνω) :cry:

xenia
25-01-08, 09:42
Φανατική καπνίστρια κι εγώ...δυστυχώς.. Για να πω την αλήθεια στην εγκυμοσύνη κάπνιζα λίγο και τώρα που η μπεμπα μου είναι 9 μηνών το ξεσκίζω. Στο σπίτι μας που είναι λκαι λίγο μικρό΄έχω κάνει ένα δωμάτιο καπνιστήριο, στο οποίο έχουμε διαρκώς ανοιχτή την μπαλκονόπορτα αλλά νομίζω ότι κάτι δεν μου αρέσει. Σημειώνω ότι καπνίζει και ο σύζυγος και η πεθερά μου..τι να κάνω? πείτε μου, κράξτε με ή καθυσηχάστε με?

Vaspy
25-01-08, 10:59
Φανατική καπνίστρια κι εγώ...δυστυχώς.. Για να πω την αλήθεια στην εγκυμοσύνη κάπνιζα λίγο και τώρα που η μπεμπα μου είναι 9 μηνών το ξεσκίζω. Στο σπίτι μας που είναι λκαι λίγο μικρό΄έχω κάνει ένα δωμάτιο καπνιστήριο, στο οποίο έχουμε διαρκώς ανοιχτή την μπαλκονόπορτα αλλά νομίζω ότι κάτι δεν μου αρέσει. Σημειώνω ότι καπνίζει και ο σύζυγος και η πεθερά μου..τι να κάνω? πείτε μου, κράξτε με ή καθυσηχάστε με?

Δε θα σε κράξω xenia μου :) , γιατί είναι προσωπικό και οικογενειακό σου θέμα, απλά πιστεύω (προσωπική πάντα άποψη και μιλώντας γενικά) πως είναι θέμα σεβασμού. Πιστεύω πως όποιος καπνίζει αν δε θέλει να σέβεται τον εαυτό του και την υγεία του τουλάχιστο να σέβεται τους άλλους. Τα έμβρυα και τα βρέφη δε φταίνε τίποτα να τα μολύνουμε με βλαβερά προϊόντα του τσιγάρου και να τους δημιουργούμε προβλήματα και στη μετέπειτα ζωή τους. :cry:

Κι εγώ καπνίστρια ήμουν και ο άντρας μου χειρότερος. Είδα όμως πως το τσιγάρο εκτός απο την απόλαυση της στιγμής δε σου προσφέρει τίποτε άλλο καλό.

http://www.nonsmokersclub.com/content/view/162/2/

xenia
25-01-08, 11:24
Πες μου όμως σε παρακαλώ, το μεμονωμένο δωμάτιο είναι λύση ή μια βλακεία και μιση? Διότι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το απαγορεύσω ακόμα και σε αυτό. Τώρα τι θα γίνει και με την πεθερά μου δεν ξέρω...βλέπεις κοιμάται σε αυτό το δωμάτιο όποτε έρχεται(συχνά δηλ..γκρρ...)

Vaspy
25-01-08, 12:47
Κοπελιά μου το θέμα είναι να μην έρχεται το μωρό σε επαφή με το τσιγάρο (ούτε μυρωδιά). Δε λέω το ότι έχεις κάνει καπνιστήριο έναν χώρο του σπιτιού είναι σαφώς καλύτερο απο το να καπνίζετε σε όλο το σπίτι.

Εγώ έχω την αδερφή μου που καπνίζει στο κάτω διαμέρισμα και ανεβαίνει η κάπνα πάνω. Της διαμαρτύρομαι όλη την ώρα, να κλείνει τις πόρτες, να πλένεται και να κάνει κάτι με την αναπνοή της για να μη μυρίζει ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με το μωρό (πες με υπερβολική αλλά με ενοχλεί).

motherof2
25-01-08, 12:48
Κοπελιά μου το θέμα είναι να μην έρχεται το μωρό σε επαφή με το τσιγάρο (ούτε μυρωδιά). Δε λέω το ότι έχεις κάνει καπνιστήριο έναν χώρο του σπιτιού είναι σαφώς καλύτερο απο το να καπνίζετε σε όλο το σπίτι.

Εγώ έχω την αδερφή μου που καπνίζει στο κάτω διαμέρισμα και ανεβαίνει η κάπνα πάνω. Της διαμαρτύρομαι όλη την ώρα, να κλείνει τις πόρτες, να πλένεται και να κάνει κάτι με την αναπνοή της για να μη μυρίζει ειδικά όταν έρχεται σε επαφή με το μωρό (πες με υπερβολική αλλά με ενοχλεί).

Δεν φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ με όλα :wink: :wink: :wink: :wink:

xenia
25-01-08, 13:10
Δίκιο έχετε ρε κορίτσια. Είμαι παντελώς ανεύθυνη, και έτσι πριν μια ώρα το ανακοίνωσα, την απαγόρευση δηλαδή, στον άντρα μου. Τσίνισε λίγο αλλά δέχτηκε. Ήμουν κατηγορηματική. Λέτε τόσο καιρό να έκανα σοβαρή ζημιά στη μπεμπούλα μου?

ilonka19
25-01-08, 13:16
Νομίζω οτι το καπνισμα εχει συσχετιστει από καποιους επιστημονες με το συνδρομο αιφνίδιου θανατου στα μωρα (sids).

Vaspy
25-01-08, 13:20
Δίκιο έχετε ρε κορίτσια. Είμαι παντελώς ανεύθυνη, και έτσι πριν μια ώρα το ανακοίνωσα, την απαγόρευση δηλαδή, στον άντρα μου. Τσίνισε λίγο αλλά δέχτηκε. Ήμουν κατηγορηματική. Λέτε τόσο καιρό να έκανα σοβαρή ζημιά στη μπεμπούλα μου?

Xenia μου κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει και η λαϊκή ρήση.
:) Μπράβο πάντως είναι ένα μεγάλο βήμα. :)

motherof2
25-01-08, 13:26
Δίκιο έχετε ρε κορίτσια. Είμαι παντελώς ανεύθυνη, και έτσι πριν μια ώρα το ανακοίνωσα, την απαγόρευση δηλαδή, στον άντρα μου. Τσίνισε λίγο αλλά δέχτηκε. Ήμουν κατηγορηματική. Λέτε τόσο καιρό να έκανα σοβαρή ζημιά στη μπεμπούλα μου?Εύχομαι και στους δυο σας να τα καταφέρετε :wink: :wink: κάθε φορά που θα θέλεις απεγνωσμένα να αναψεις τσιγάρο, πήγαινε στο δωμάτιο της κόρης σου!! εκεί δεν θα μπορείς να ανάψεις, έτσι δεν είναι :?: :wink: :?: :wink:
Και όσο για το αν έκανες "ζημια" στην μπεμπούλα σου, κοίτα ΤΩΡΑ μπροστά και άσε πίσω τυχόν λάθη!!!

φιλικά πάντα :lol:
Μια ταγμένη ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ :D :D :D :D

xenia
25-01-08, 14:02
na ste kala...

ΜΑΡΙΑ30
04-02-08, 12:58
ΕΝΟΧΟΣ! ΕΙΜΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ!

Μόνο στη δουλειά και έξω. Τι χρωστάει το παιδάκι μου να μυρίζει όλη αυτή την κάπνα.
Επίσης, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το κάπνισμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου στο σπίτι. Αν μου έρθει η όρεξη (ακατανίκητη) πάω στο μπαλκόνι.
Αυτοί που μας αγαπάνε όταν έρχονται στο σπίτι ΣΕΒΟΝΤΑΙ το παιδί μας.

jodido
04-02-08, 14:01
Δηλώνω και εγώ ένοχη!!!

Κάπνισμα όμως μέσα στο σπίτι. ΠΟΤΕ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Τώρα όσο αφορά το μπαλκόνι .... ναι θα ήθελα να βγώ εκεί να κάνω ένα τσιγάρο αλλα δεν μπορώ. Πως να αφήσω τον μικρό που είναι κολλημένος σαν βδέλλα πάνω μου. Άσε που δεν είμαι και διατεθημένη να φάω το κρύο για να κάνω ένα τσιγάρο.

Όποτε καπνίζω στην δουλειά και ενίοτε όταν βγαίνω χωρίς τον Γιάννη... καλά αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. Μετρημένες στα δάκτυλα οι φορές που βγήκαμε χωρίς το παιδί.

mybabygirl
05-02-08, 08:21
Εμένα η πεθερά μου καπνιζει σα φουγαρο.Το παιδί έχει πάει μία φορά στο σπίτι τους και αυτή καλοκαίρι.Τους έχω πει το λόγο που δε πηγαίνουμε δεν έχουν πει κάτι αλλά σίγουρα τους έχει ενοχλήσει.Εμείς δε καπνίζουμε και όποτε έρχεται η πεθερά μου μυρίζει όλο το σαλόνι τσιγαρίλα.Αφού μόλις φύγει ανοίγω όλα τα παράθυρα.Είμαι υπερβολική;Δεν αντέχω τη μυρωδιά που είμαι ερασιτέχνης καπνίστρια - καπνίζω όταν πάω για καφέ με κάποια φίλη μου- φαντάσου ένα μωρό.

Marilena
05-02-08, 09:15
Ξενια συγχαρητηρια !!!
Εχω ξαναπει την αποψη μου αλλα δεν χανω ευκαιρια να την ξαναπω !!! Καπνιζω ναι !! Δεν μπορω να το κοψω ακομα !!! ΑΛΑΛ ΜΑΚΡΥΑ ΠΑΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ !!!!

Στο μπαλκονι ακομα και με -10 βεθμους !!!
Παει και τελειωσε !!!

jenny_v
04-01-09, 14:39
Μπορει καποια κοπελα να μου γραψει γιατι ΔΕΝ πρεπει να καπνιζουμε ΕΝΤΟΣ του σπιτιου (αλλο δωματιο,κατω απο αποροφητηρα) ...Τσακωνομαι συνεχεια με τον αντρα μου ο οποιος λεει οτι ενα τσιγαρο δεν κανει τιποτα οταν το παιδει δεν ειναι στον ιδιο χωρο.Εγω επιμενω να βγαινει στο μπαλκονι..Αν το δει γραμμενο νομιζω θα καταλαβει..

katrin
04-01-09, 14:53
Αγαπητή μου φίλη, όταν η μητέρα μου αρρώστησε από καρκίνο του πνεύμονα (από τον οποίο και πέθανε 4 μήνες αργότερα), έψαξα στο διαδίκτυο για τη συγκεκριμένη ασθένεια. Περιττό να πω πως όταν διαβάσαμε εγώ και ο άντρας μου αυτά που βρήκα, κόψαμε και οι δύο το κάπνισμα αμέσως.

Σου συνιστώ λοιπόν να κάνεις ένα ψάξιμο στο google για καρκίνο του πνεύμονα στα ελληνικά και στα αγγλικά αν έχετε την ευχέρεια, και θα τρίβεις τα μάτια σου! Δώσε μετά αυτά που θα βρεις στον άντρα σου να τα διαβάσει. (είναι κρίμα για το παιδί να καπνίζει από τόσο μικρό, δε συμφωνεί κι αυτός?)

Καλή επιτυχία!

anthula
04-01-09, 17:50
Συγγνώμη jenny αν θα ακουστώ απότομη αλλά
τρελαίνομαι όταν ακούω για γονιό που καπνίζει μπροστά στο παιδί ΤΟΥ.
Πόσο μάλλον όταν βρεθούμε με κάποιον με τις αντιλήψεις του συζύγου σου σε κοινό χώρο να σεβαστεί το δικό μου παιδί κι εμένα την ίδια που δεν καπνίζω.
Αν είναι δυνατόν να μην έχει ακούσει για το χίλια μύρια κακά που συνεπάγονται με το κάπνισμα και περιμένει από εμάς να τα διαβάσει.
Σήμερα το ένα τσιγάρο, αύριο τα δύο κοκ και μετά και οι φίλοι, γιατί αν καπνίζουμε εμείς στο σπίτι από αυτούς θα απαιτήσουμε το αντίθετο;
και τί θα γίνει το καημένο το παιδάκι;
επειδή δεν μπορεί να μιλήσει και να μας πει ότι είναι άνθρωπος και μάλιστα μη καπνιστής οφείλουμε να το σεβόμαστε εμείς κάνουμε αυτό που μας βολεύει;
Ξέρω ότι ζήτησες λόγους για τους οποίους δεν κάνει να καπνίζουμε στο σπίτι και όχι την γνώμη μου για το θέμα αλλά επειδή έχω το τρίτο μου παιδάκι είναι στην ίδια ηλικία με το δικό σου, δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα καπνίσει στον χώρο του.
Την στιγμή που υπάρχει έστω και ένα άτομο στο χώρο που δεν καπνίζει, οφείλουμε να το σεβόμαστε.

Χθες συγκεκριμένα είδα "μπαμπά" να καπνίζει μέσα στο αυτοκίνητο (τέσσερα τμ όλο και όλο) και το παιδί να κάθεται με την μαμά στο πίσω κάθισμα.
Περιττό να σας πω ότι φούντωσα και μονολογούσα :twisted:
Sorry και πάλι.

jenny_v
04-01-09, 18:23
Oχι δεν καπνιζει μπροστα στο παιδι.Απλα οταν κοιματε αντι να βγαινει εξω καπνιζει 1-2 τσιγαρα στο σαλονι με ανοιχτη τηνν μπαλκορνοπορτα.Αυτο που θελω να του δειξω ειναι οτι το μωρο μπορει να εισπνεει την νικοτινη απο πχ τις κουρτινες.Ετσι δεν ειναι ;

arma
04-01-09, 19:45
Αυτο που θελω να του δειξω ειναι οτι το μωρο μπορει να εισπνεει την νικοτινη απο πχ τις κουρτινες.Ετσι δεν ειναι ;

Φυσικά! Η νικοτίνη ποτίζει! Εμείς καλώς ή κακώς καπνίζουμε και οι δυο. Το σπίτι μας όμως έχει να μυρίσει τσιγάρο απ'την ημέρα που μάθαμε ότι είμαι έγκυος. Και τότε κατάλαβα πόσο βρωμερό ήταν μέχρι τότε το σπίτι μου απ'τη νικοτίνη :? Δεν έχουμε διανοηθεί ποτέ να καπνίσουμε σε άλλο δωμάτιο. Βγαίνουμε έξω και με το πολύ κρύο στον απορροφητήρα. ΑΛΛΑ όταν λέμε απορροφητήρα εννοούμε κυριολεκτικά χωμένοι κάτω από αυτόν ο οποίος ρουφάει πάρα πολύ καλά και δουλεύει στο φουλ...Μου φαίνεται αδιανόητο να εκθέσω το παιδί μου στο τσιγάρο...Ηδη με τρώνε οι τύψεις που καπνίζω...Μια μέρα συζητούσαμε με τον άντρα μου αν θα έλειπε το παιδί για μία μέρα απ'το σπίτι αν θα ανοίγαμε τα παράθυρα και θα καπνίζαμε μέσα? Και οι δύο είπαμε τελικά πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ....

zouzounel
04-01-09, 19:51
Θυμάμαι σε μια γιορτή είχα κόσμο στο σπίτι, μεταξύ των οποίων 2-3 καπνιστές (όχι πολλοί δλδ), δεν ήθελα να τους στέλνω στο μπαλκόνι (ήταν και χειμώνας) οπότε απλά έκλεισα την πόρτα της κρεββατοκάμαρας, για να μη μυρίσει και αυτό το δωμάτιο. Εννοείται ότι το βράδυ άνοιξα τα παράθυρα και αέρισα το σπίτι, αφού έφυγε ο κόσμος. Το άλλο πρωί σηκωθηκα να ντυθώ για τη δουλειά και η ντουλάπα μου στην κρεββατοκάμαρα βρωμοκόπαγε τσιγαρίλα! Μπλιαχ, ούτε να το θυμάμαι δε θέλω...
Ο καπνός δεν περιορίζεται, παει παντου!

ssttaa
04-01-09, 20:21
επίσης χρήσιμο είναι όταν βγαίνετε έξω από το σπίτι να καπνίσετε να φοράτε ένα συγκεκριμένο ρούχο που να το αλλάζετε μπαίνοντας γιατί η βρώμα μένει και στα ρούχα. Εννοείται ότι μετά πλένουμε χέρια και δόντια πρίν πλησιάσουμε το παιδί.

anthula
04-01-09, 20:23
Αυτά που σου λέω στα λέω γιατί την έπαθα κι εγώ στο πρώτο τον γιο μου
που την ημέρα που έκλεινε τα 2 είπαμε άντε πάρτυ είναι γίνονταν και χαμός
κάπνισαν κάποιοι.
Ήταν Νοέμβριος και είχαμε ανοιχτά παράθυρα όσο μπορούσαμε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τσιμπήσει ο μικρός άσθμα που το συνόδευε μέχρι τα 5.
Όταν πήγαμε νοσοκομείο, έκατσε 8 ημέρες και οι γιατροί ρωτούσαν ποιός καπνίζει στο σπίτι ή πόσα κάπνιζα στην εγκυμοσύνη.
Εδώ αν δεν καπνίζεις μπορείς να το καταλάβεις, όταν έρχεται κάποιος κοντά σου που πριν λίγο είχε καπνίζει σε πιάνει ανακάτεμα.
Καλά είναι να το αποφεύγει τελείως μέσα στο σπίτι, ας καπνίζει στο μπαλκόνι όσο μπορεί τουλάχιστον τώρα τον χειμώνα.

yasemi
04-01-09, 23:53
ο αντρας μου που καπνιζει στο σπιτι καπνιζει μονο στο τζακι....η κουνιαδα μου δεν ερχετε σπιτι γιατι δεν επιτρεπω το καπνισμα παρα μονο στο τζακι....μεθαυριο που εχουμε γιορτη επειδη δυστυχως ολοιιιιιι ειναι καπνιστες δυο δυο στο τζακι ή εξω...στο δικο μου σπιτι δε με ενδιαφερει...δυστυχως αλλου σε γιορτες δε μπορω να κανω κατι...


ομηρικοι καυγαδες για αυτο το θεμα αλλα δε λενε να καταλαβει κανεις....


κοιτα αν τωρα που θα κοιμηθει το μωρο και κανει ενα σαν ανθρωπος στο σαλονι δε χαλασε ο κοσμος....αρκει να αεριστει καλα το σπιτι....


παντως γενικοτερα οσο και να μπορεις δε θα μπορεις να το αποφευγεις....αν πας σε αλλο σπιτι δε μπορεις να πεις κατι....τουλαχιστον να το προφυλασετε στο σπιτι σας

vickypap
05-01-09, 10:37
στο σπιτι μου εχω εξαερισμο χωρου επαγγελματικο,προικα απο τους γονεις μου.φανταστειτε ενα σαλονι μεγαλο σχετικα με περιπου 30 ατομα σε γιορτες ο ενας πανω στον αλλον και οι περισσοτεροι να καπνιζουν.μετα απο μια ωρα δεν μυριζε τιποτα.κανει πολυ καλη δουλεια.πριν γεννηθει η μικρη τα επλυνα ολα και απαγορευτηκε το καπνισμα εντος σπιτιου.ο εξαερισμος αμφιβαλλω αν δουλευει πλεον.εχει πιασει αραχνες :lol: :lol: :lol:
πιστευω ομως οτι αν δεν υπαρχει παιδι και ειμαστε καπου εκτος σπιτιου οτι οπως πρεπει να σεβομαστε τον μη καπνιστη ετσι πρεπει να σεβομαστε και την αναγκη του καπνιστη.παντα χωρις παιδι μπροστα και εκτος σπιτιου.

KAT123
05-01-09, 11:27
Είναι εγκληματικό να καπνίζεις μέσα στο σπίτι που ζει ένα μωράκι. Τι φταίει το καημένο? Και εγώ και ο άντρας μου είμαστε καπνιστές και πολύ καπνιστές θα έλεγα. Πότε μα ποτέ δεν καπνίσαμε μέσα στο σπίτι από τότε που μπήκε στην ζωή μας ο μαγουλήθρας μου. Ακόμα και με τα πολλά κρύα που είχε 3-4 βαθμούς, βάζαμε μπουφάν, σκούφους, ανάβαμε την σόμπα στην βεράντα καθόμασταν στο τραπέζι και απολαμβάναμε τον πρωινό καφέ μας.
Πάτα πόδι. Είναι τελείως ανεύθυνότητα και εγωιστικό να υποχρεώνεις το παίδί σου να εισπνέει την κακή σου συνήθεια.
Η παιδίατρος μου είπε ότι τουλάχιστον μέχρι 3 ετών απαγορεύεται να καπνίζουμε εντός σπιτιού. Και εχθές που την πήρα τηλέφωνο και την ρώτησα αν μπορούμε να πάρουμε το μωρό μαζί μας σε ταβέρνα.... μου είπε ΟΧΙ, λόγω τσιγάρου.
Είναι κρίμα, και πες στον άντρα σου (συγγνώμη κιόλας) ότι είναι ανεύθυνος και φέρεται σαν μωρό, πιο μωρό από το μωρό σας.

christy28
05-01-09, 11:57
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕ) ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ Κ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΡΑΙΩΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ? ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΟΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΛΛΙΩΣ???????? ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ.......
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΚΙΑ!

KAT123
05-01-09, 12:02
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕ) ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ Κ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΠΝΙΖΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΝΩ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ. ΑΡΑΙΩΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ? ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΕ ΣΕΒΟΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΑΛΛΙΩΣ???????? ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ.......
Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΓΩ ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΚΑΚΙΑ!

Εφόσον δεν σε σέβονται, μην τους σεβαστείς ούτε και εσύ. Τι προτιμάς να σεβέσαι τα πεθερικά σου, ή το θαύμα της ζωής που θα μεγαλώνει μέσα στην κοιλίτσα σου? Εσύ θα πάρεις την απόφαση

Eleftheria
05-01-09, 12:04
Συμφωνώ απολύτως με την KAT123.
Και εμείς στο μπαλκόνι καπνίζουμε, και δεν έχουμε και σόμπα. Ψοφάμε από το κρύο με αποτέλεσμα να μειώνουμε το κάπνισμα όταν έχει παγωνιά.
Ούτε κάτω από τον αποροφητήρα, ούτε στο τζάκι καπνίζουμε. Και σε όποιο σπίτι (συγγενικό) πάμε, απαγορεύεται το κάπνισμα όσο είναι τα μικρά.

christy28
05-01-09, 12:09
ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ!!!!! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΙ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΘΕΡΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΚΙΑ!

Eleftheria
05-01-09, 12:19
christy28, και βέβαια να γίνεις κακιά αν χρειαστεί.
Στην αρχή, ξεκίνα μαλακά γιατί μερικοί άνθρωποι είναι και ανάποδοι. Πες ότι ο καπνός σου φέρνω δυσφορία και ζαλάδα.
Εγώ το τελευταίο διάστημα πριν τη γέννα, το μόνο πράγμα που με ενοχλούσε ήταν ο καπνός ακόμα και από το τηγάνι.

antu
05-01-09, 15:07
και εμεισ καπνιζουμε στο μπαλκονι, παντα κλεινουμε την μπαλκονοπορτα και οταν λειπει το μωρο επισης (πχ το καλοκαιρι που ειχε παει στο χωριο για 3 μερες) εμεις παλι στο μπαλκονι ειμασταν :D :D ειναι μια συνηθεια το κανουμε απο τοτε που εμεινα και εγγυος και ολοι το σεβονται. Αφου και η νονα μας που καπνιζουν μεσα στο σπιτι με τα δυο τις παιδια σε μενα βγαινει στο μπαλκινο και φυσικα και η πεθερα μου :D

κωνκων
05-01-09, 19:30
Και εμείς μόνο στο μπαλκόνι. Απο την στιγμή που μάθαμε οτι ήμουν έγκυος εγώ το έκοψα μαχαίρι και ο καλός μου στο μπαλκόνι χειμώνα καλοκαίρι. Και στο χωριό που πάμε το ίδιο. Απο τους επισκέπτες κανένας δεν τολμάει να ανάψει τσιγάρο και όχι γιατί τους έχω πεί κάτι αλλά απο μόνοι τους. Επίσης σε όσα σπίτια έχω πάει επίσκεψη με το μωρό όσοι καπνίζουν βγαίνουν έξω απο μόνοι τους!

vera
05-01-09, 21:23
Εγω δε καπνιζω ο αντρας μου ναι........παλιοτερα καπνιζε κανονικοτατα μπροστα μου.......

Με το που εμεινα εγκυος πηγαινε στο τζακι.......δεν ξερω για τα δικα σας τζακια αλλα το δικο μας δεν εκανε σπουδαια δουλεια.......ορυομουν αλλα χωρις αποτελεσμα........με θεωρουσε υπερβολικη και παραλογη.....

Τωρα με το μωρο καπνιζει μονο στο μπαλκονι.......ακοα κι αν εχει παγετο εξω..........και δεν του επιτρεπω να καπνιζει στο αυτοκινητο......


Ευτυχως το τηρει παρολο που βλακωδως πιστευει οτι νικοτινη εισπνεει μονος οποιος καπνιζει το τσιγαρο,.......οι υπολοιποι απλα μυριζουμε τη ...μυρωδια.......κατι σαν κεικ ενα πραμμα..... :shock:

maryp
05-01-09, 21:30
Οταν ο μικρός μας γιός ήταν 5,5 μηνών έπαθε βρογχιολίτιδα. Μετά την βρογχιολίτιδα τον παρακολουθούσε για κάποιο διάστημα μία πνευμονολόγος στο παίδων Αγλαία Κυριακού (καθηγήτρια). Ανάμεσα στα άλλα μας ρώτησε αν καπνίζουμε -απαντήσαμε θετικά, αν καπνίζουμε μέσα στο σπίτι -απαντήσαμε αρνητικά (ποτέ δεν έχουμε καπνίσει μέσα στο σπίτι απο τη μέρα που έμεινα έγκυος). Επόμενη ερώτησή της: ούτε κάτω από τον απορροφητήρα??? Ούτε! απαντάμε εμείς. Το ύφος της έγινε κάπως έτσι :shock: και μετά μας εξήγησε ότι ο απορροφητήρας (όπως και το τζάκι) μπορεί να τραβάει την μυρωδιά του τσιγάρου, όχι όμως και τα αιωρούμενα σωματίδια, τα οποία πηγαίνουν παντού, όσες πόρτες και να κλείσεις μέσα στο σπίτι. Παρ'όλο που καπνίζουμε κι εγώ και ο άντρας μου, το θεωρούμε εγκληματικό να καπνίσουμε μέσα στο σπίτι, δικό μας ή φίλων μας από τη στιγμή που μέσα σε αυτό ζουν παιδιά!

Από την άλλη πλευρά έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που καπνίζουν μέσα στο σπίτι, είτε κάτω από τον απορροφητήρα, είτε στο τζάκι, είτε σε ένα δωμάτιο που δεν μπαίνει ποτέ το παιδί, δεν αλλάζουν γνώμη για την ενέργειά τους αυτή και έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι το παιδί δεν εισπνέει τον καπνό τους...

vera
05-01-09, 21:40
Μεθαυριο γιορταζει ο συζυγος και οπως καθε χρονο θα μας κουβαληθει μια αγελη καπνιστων που θα μου κανει τεκε το σπιτι......δεν ξερω πως να το χειριστω.......ο αντρας μου περσυ απαιτησε να παει το μωρο στο δωματιο τους για ολη τη βραδια ωστε να καπνισει κι αυτος και οι φιλοι του με την ησυχια τους......... ουτε εγω δεν αντεχα τοσο καπνο........

Φετος τι θα κανω? Δε μπορω να αποκλεισω το παιδι στο δωματιο ολο το βραδυ....αφηστε που θελει μια βδομαδα να ξεβρωμισει το σπιτι!!! :?

maryp
05-01-09, 21:42
vera δεν μπορείς να προφασιστείς κρυωματάκι του μωρού, το οποίο θα επιδεινωθεί εαν εκτεθεί στον καπνό του τσιγάρου???

Ε μα είναι πράγματι μεγάλη γαϊδουριά να πηγαίνεις σε σπίτι που έχει μέσα μωρό και να θέλεις να καπνίσεις! :evil: :evil: :evil:

vera
05-01-09, 21:47
Το προβλημα δεν ειναι η αγελη αλλα ο αντρας μου που θεωρει απαραδεκτο να μην επιτρεπεις σε καλεσμενο να καπνισει.......κι επειδη ειναι η γιορτη του λεει πως δικαιουται να την ευχαριστηθει........σου λεει ας κατσει το μωρο μεσα στο δωματιο και μετα αεριζουμε.......

Σκεφτομαι μεχρι να τον στειλω στους γονεις μου αλλα δε μπορει να διανυκτερευσει εκει........

maryp
05-01-09, 21:50
Το προβλημα δεν ειναι η αγελη αλλα ο αντρας μου που θεωρει απαραδεκτο να μην επιτρεπεις σε καλεσμενο να καπνισει.......κι επειδη ειναι η γιορτη του λεει πως δικαιουται να την ευχαριστηθει........σου λεει ας κατσει το μωρο μεσα στο δωματιο και μετα αεριζουμε.......

Σκεφτομαι μεχρι να τον στειλω στους γονεις μου αλλα δε μπορει να διανυκτερευσει εκει........

Και δλδ θα ευχαριστηθεί την γιορτή του αν γεμίσει με καρκίνο το σπίτι????

Τέλος πάντων.. αμα αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις τελειωμό δεν έχουν.... οι καπνιστές προβάλουμε ώρες ώρες τέτοια γελοία επιχειρήματα για να στηρίξουμε την βλακώδη επιθυμία μας για μερικές τζούρες χωρίς μπουφάν (τσιγάρο μπαλκονάτο δηλαδή :lol: )...

Αν μπορείς να στείλεις το παιδί σου στους γονείς σου θα ήταν το καλύτερο! Έχε και συνέχεια ανοιχτά να αερίζεται όση ώρα "ευχαριστιούνται" και κάτι θα γλυτώσει...

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
05-01-09, 21:54
Μεθαυριο γιορταζει ο συζυγος και οπως καθε χρονο θα μας κουβαληθει μια αγελη καπνιστων που θα μου κανει τεκε το σπιτι......δεν ξερω πως να το χειριστω.......ο αντρας μου περσυ απαιτησε να παει το μωρο στο δωματιο τους για ολη τη βραδια ωστε να καπνισει κι αυτος και οι φιλοι του με την ησυχια τους......... ουτε εγω δεν αντεχα τοσο καπνο........

Φετος τι θα κανω? Δε μπορω να αποκλεισω το παιδι στο δωματιο ολο το βραδυ....αφηστε που θελει μια βδομαδα να ξεβρωμισει το σπιτι!!! :?


To θεμα ειναι οτι εχεις το προβλημα μεσα στο σπιτι σου :?
Λοιπον θα του πεις εξαρχης οτι αν καπνισει εστω κι ενας μεσα στο σπιτι θα το κανεις διαμπερες..που σημαινει τεντα ολα τα παραθυρα σε κουζινα και σαλονι..και μ αυτο το κρυο... :P ..
Βασικα υποχωρισες περσυ..οποτε φετος δεν σε βλεπω να πετυχαινεις και τιποτα..εκτος και αν το τραβηξεις στ ακρα..του στυλ να φυγεις μαζι με το μωρο απ το σπιτι και να τον αφησεις να τους εξυπηρετησει μονος και να δικαιολογει και την απουσια σου :evil:
Γυρνας το επομενο πρωι ανοιγεις ολο το σπιτι και επιστεφεις την επομενη (που αυτος θα το βρει παγος το βραδυ :P )

Δεν ξερω δυσκολες καταστασεις...αυτα λυνονται στην αρχη...

Εμενα παρολο που εχουν ξεπεταχθει ..τα πιτσιρικια μου..το τσιγαρο εξακολουθει ν απαγορευεται μεσα στο σπιτι για απαντες..ουτε τζακι ουτε απορροφητηρα ουτε μπουρδες....εχουν δικαιωμα ν αναπνευουν καθαρο αερα και δεν θα το στερηθουν επειδη καποιος -οι θελουν να κανουν το κεφι τους :x

vera
05-01-09, 21:57
Δεν ακους τι λεει? Μυριζει απλα το τσιγαρο...σαν κεικ!!!! :shock: :lol:

Ντιπ στουρναρι ο δικος μου!!!! Θα του πω τωρα για τα αιωρουμενα σωματιδια μπας και ....αλλα εχει μια ψυχωση με τη γιορτη του.......πρεπει να γινει καπνιστος για να την χαρει........εχω φθασει στο σημειο να χαλιεμαι και μονο που σκεφτομαι οτι πλησιαζει η γιορτη του!!! Θα βρωμοκοπαει καπνιλα ολο το σπιτι και τα επιπλα για μια βδομαδα.....


Οι αλλοι αγαπουν το μωρο κι αν ειναι να το χουν στην παρεα δεν καπνιζουν αλλα τους παροτρυνει ο δικος μου.....

vera
05-01-09, 22:07
Εγω ανοιγω τις πορτες αλλα αυτος παει και τις κλεινει.......

Θεωρει οτι αφου ειναι ενταξει ολο το χρονο μπορει να το γλεντησει μια μερα......

Γκαντεμια που γιορταζει χειμωνα........το καλοκαιρι θα ηταν ολοι στην βεραντα και δεν θα χαμε προβλημα........

Σκεφτειτε οταν γεννηθηκε το μωρο, πριν σαραντησει ακομα ηρθαν καποιοι καπνιστες να το δουν......καθομαστε στην βεραντα, ολοι καπνιζουν ανενοχλητοι, αλλα εγω τα παιρνω καθως ολος ο καπνος ερχεται κατα πανω μας..........επειδη δυσφορω πεταω σποντες και μαζευω το μωρο, ο αντρας μου τσαντιζεται γιατι ειμαι λεει υπερβολικη....... :? Δεν καταλαβαινει τι εστι καπνος τσιγαρου......

anthula
05-01-09, 22:39
Δεν ξέρω αν σας ακούγομαι υπερβολική αλλά επειδή και τα δύο μεγάλα
παιδιά μου νοσηλεύτηκαν με βρογχιολίτιδες και μπαινοβγαίναμε για εισπνοές παρόλο που τότε δεν κάπνιζε ποτέ και κανείς μέσα στο σπίτι, αυτό το πράγμα συνεχίστηκε για πάντα.
Δηλαδή μέχρι να γεννήσω την μπέμπα ο μεγάλος ήταν 14, ο μικρός 7,5 και παρ΄όλα αυτά δεν κάπνιζε ποτέ κανένας.
Όλοι οι φίλοι το ήξεραν και το σέβονταν.
Αν είχαν τόση όρεξη να καπνίσουν μας έλεγαν "καλύτερα να μην έρθουμε σπίτι να βρεθούμε έξω" ή αν έρχονταν έβγαιναν στο μπαλκόνι.
Φυσικά και εγώ σεβόμουν τις αδυναμίες τους και αν μπορούσα άφηνα τα παιδιά και πηγαίναμε έξω ή αν πηγαίναμε εμείς στο σπίτι τους δεν μπορούσα να τους υποχρεώσω να μην καπνίζουν και έτσι πάλι άφηνα τα παιδιά.
Δεν είναι δυνατόν για κάποιον που έρχεται για 2-4 ώρες στο σπίτι μου να ενοχληθεί που θα κάνει τσιγάρο στο μπαλκόνι την στιγμή που έχουμε παιδιά. Γι΄αυτόν είναι μια επίσκεψη και θα φύγει, το παιδί όμως θα συνεχίσει να μένει στην τσιγαρίλα.
Και να σας πω και κάτι, και παιδιά να μην είχα δεν το αντέχω ούτε εγώ μιας και δεν κάπνισα ποτέ ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου.


Vera μου άντε και πήγες τον μικρό φέτος στο δωμάτιο, του χρόνου που θα καταλαβαίνει και δεν θα θέλει να κάτσει τί θα κάνεις;
μήπως θα είναι μεγάλος πια ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι να καπνίζουν μπροστά του;
Μήπως είνα ευκαιρία να τους το επιβάλλεις από τώρα που είναι μικρούλης και να συνηθίζουν σιγά σιγά.

vera
06-01-09, 17:53
Αχ ανθουλα......το προβλημα ειναι ο μπαμπας που θελει να κανει το γουστο του στη γιορτη του......εχει χασει την μιση του οικογενεια απο καρκινο και παλι δεν καταλαβαινει ουτε αυτος ουτε ο πατερας του....... :?

Οι καλεσμενοι δεν θα χουν προβλημα να καπνιζουν στο μπαλκονι....ισα ισα που θα στενοχωρηθουν αν δουν αυριο οτι θα λειπει το μωρο απο το σπιτι και θα διανυκτερευσει αλλου εξαιτιας τους.......θελουν να το βλεπουν και μαλιστα οταν παμε σπιτια τους στις γιορτες τους μου λενε οτι δεν θα καπνισει κανεις αν τους το φερω........φυσικα ο αντρας μου αρνειται να το κανουμε καθως δεωρει απαραδεκτο να τους ενοχλησουμε στο καπνισμα τους......(λες και κακο θα τους κανουμς!)

Αποφασισαμε τελικα να ρθουν νωρις οι γονεις μου και να φυγουν μαζι με το μωρο στις 8 μισι ....υποτιθεται οτι αν δεν εχει σουρωσει ο αντρας μου θα παει μετα να το παρει, αλλα με τοση καπνιλα που θα χει το σπιτι προτιμω να παω εγω να κοιμηθω στους γονεις μου....μεγαλη ταλαιπωρια για ολους μας αλλα ισως ετσι το ξανασκεφτει την επομενη χρονια, αν αφησει λιγο τον εγωισμο του...... :roll:

ssttaa
06-01-09, 19:02
Eγώ απο τότε που έμεινα έγκυος φοβάμαι να μπώ σε ταξί! Καπνίζουν χωρίς να ρωτήσουν κι αν ανοίξεις το παράθυρο σου λένε "κοπελιά θα μας ψοφήσεις απο το κρύο". Επίσης κάποιοι ρωτάνε κι αν τους πεις όχι, σε κοιτάνε λοξά και αρχίζουν και οδηγούν σαν μακάκες να σε ξεβράσουν μια ώρα αρχίτερα! Αυτά τουλάχστον έχουν τύχει σε εμένα, γι΄ αυτό και οδηγώ ακόμη και τώρα που είμαι στις μέρες μου! Για το κάπνισμα στο σπίτι τραβάω το εξής ζόρι. Μένω με τους γονείς μου (προσωρινά... αλλά μόνιμα!). Το σπίτι είναι μεγάλο (εγώ κοιμάμαι σε άλλο όροφο). Εγώ κάπνιζα μέχρι που έμεινα έγκυος. Ένα τσιγάρο που θα καπνίσει κάποιος στο σαλόνι μία στις τόσες δεν με πειράζει. Έλα όμως που ο πατέρας μου γίνεται έξαλλος και κοντεύει να κάνει διπλωματικά επεισόδια! Με ρωτάνε αν με πειράζει να καπνίσουν και καταπίνω τη γλώσσα μου! :lol:
Ένα άλλο σκηνικό που έγινε ήταν την Κυριακή που είχαμε τραπέζι μία κουμπάρα με την κόρη και την αδερφή της- συνολικά τρία άτομα που καπνίζουνε. Αυτές λοιπόν αφού τις είδαμε για ένα δεκάλεπτο βγήκαν όλες μαζί στο μπαλκόνι και κόντεψαν να μπούν όταν το φαγητό είχε σερβιριστεί!!! Ο πατέρας μου κατέληξε να μου λέει "φύγε για να καπνίζουν μέσα να τις δούμε λιγάκι". Εγώ είπα να βγώ για καμιά ωρίτσα στο μπαλκόνι αλλά κρύυυωνα :( :lol: :( Κάπνιζα παλιά αλλά ποτέ δεν ήμουν έτσι!

yasemi
07-01-09, 13:18
χτες ειχαμε γιορτη.....με το που εφυγε η μκρη...(την πηρε η πεθερα μου) ακομη ταν της εβαζα το μπουφαν ολοι ετοιμαζονταν να βγαλουν τα τσιγαρα....χαρηκα που σεβαστηκαν οτι δεν επιτρεπω το καπνισμα και επειδη καιγονταν στο τζακι διπλα την κανανε εξω....μετα το ντουμανιασανε αλλα χαλαλι....νομιζω οταν εχεις γιορτη το καλυτερο ειναι τα παιδια αν γινεται να την κανουν ....ευκαιρια να χαλαρωσουν και οι μαμαδες λιγο...εμενα με μαθανε πια....καθε χρονο γιατι εχουμε με τον αντρα μου διπλη γιορτη...χτες αυτος σημερα εγω και τν κανουμε μαζι ξερουν οτι θα τα πιω θα χορεψουμε και ολα αυτα τα ωραια...ε και αυτα ειναι λιγο δυσκολο να τα κανεις με τη μπουμπου διπλα σου γιατι αν γινω εγω κουρουμπελο ποιος θα την κοιταει???(για αυτο μεθαω και με 2 ποτηρια κρασι γιατι απο τοτε που γεννησα δεν πινω καθολου λογω παιδιου...)τωρα στην καθημερινοτητα τσιγαρο και παιδια μακρια λεμεεεεεε (αλλα ποιος ακουει ....)

vera
09-01-09, 01:54
Διαβασα στα νεα ενα αρθρο για το Τριτογενες καπνισμα.......

Λεει οτι ακομα κι οταν αεριζουμε το σπιτι η καπνιζουμε στον απορροφητηρα ειναι βλαβερο για τα παιδια καθως τα αιωρουμε σωματιδια που περιεχουν βαρια μεταλλα κι αλλα καρκινογονα καθονται σε ρουχα, επιπλα και πατωμα και τα μωρα τελικα τα παιρνουν στον οργανισμο τους......

Κρατησα το αποκομμα για να το τοιχοκολλησω......

Ο αντρας μου φυσικα το αντιμετωπιζει σαν αστικο μυθο.......ολη την εφημεριδα διαβασε ΕΚΤΟΣ απο το συγκεκριμενο αρθρο που προφανως ειναι αορατο στα ματια του........εςπιμενει να θελει να πιστευει οτι ο καπνος του τσιγαρου βλαπτει οσο κι ενα κεικ!!! :evil:

xrysoulitsa
09-09-09, 16:58
ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΦΗ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ?