PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξέρει κανείς για Χίο;;;

mata
05-06-08, 14:38
Κάναμε μια συζήτηση με τον άντρα μου, για ενδεχόμενες διακοπές στη Χίο!Ξέρει κανείς να δώσει τα φώτα του, για το αν είναι καλά, αν έχει καλές παραλίες, και γενικά πώς είναι σαν νησί;;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D

Sam
05-06-08, 14:47
Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνηηηηηηηηηηηηη

μόνο αυτά ξέρω πιστεύω να σε βοήθησα :lol: :lol: :lol:

motherof2
05-06-08, 15:28
είχαμε πάει πέρισυ στα ένδοξα Νενιτούρια ένα χωρίο (αλλά μιλάμε για χωριό!!) βόρεια της Χίου και μας φιλοξένησαν η νονά και ο νονός του γιου μου. λοιπόν θα σου πω τις δικές μου, προσωπικές πάντα, εντυπώσεις :D
1. πήγαμε με το γρήγορο 6 ώρες ημερίσιο, αλλά με καμπίνα . Και τελικά κάναμε πολύ σωστά γιατί τα παιδιά ήταν μικρά και θα κουραζόντουσαν στο σαλόνι του πλοίου, το οποίο ήταν και φίσκα.
2. οπωσδήποτε πάρτε αυτοκίνητο γιατί είναι μεγάλο νησί και θέλει να το γυρίσετε.
3. στη Βόρεια μεριά το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο -πολύ στροφιλίκι!!- αλλά στα νότια είναι πιο βατά τα πράγματα
4. πολύ ωραίο νησί με "καλό τουρισμό", για οικογένειες ..
5. πηγαίντε οπωσδήποτε στα Μεστά :D για εμένα το ωραιότερο μέρος της Χίου!! είναι κάστρο και όλα , μαγαζιά και σπίτια, βρίσκονται μέσα σε αυτό, φοβερό!!εγώ ξετρελάθηκα.. άσε που πίναμε καφέ στην καφετέρια και τα παιδιά παίζανε κρυφτό πιο εκεί...(δεν υπάρχουν αυτοκίνητα μέσα στο κάστρο!!)
έχει και άλλα ωραία μέρη αλλά επειδή εγώ έπαθα την πλάκα μου από τα Μεστά ειλικρινά τα υπόλοιπα μου φαίνονται πολύ λίγα... :lol:
να αγοράσετε κεραμικά, να πάτε στα μαστιχόδεντρα που μοιάζουν με σχήνους και να φάτε πολύ γιατι έχει ωραία φαγητά!
επίσης έχει πολύ ωραίες και ήσυχες παραλίες και φοβερά σπίτια-βίλες!!
τώρα από ξενοδοχεία ή δωμάτια δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αφού και εμάς μας φιλοξένησαν οι κουμπάροι μας..ίσως κανένας άλλος που να έχει μείνει μπορεί να σου πει
ετοιμάστε βαλίτσες, πηγαίντε και περαστε καλά :wink: :wink: :wink: :wink:

gerakina
05-06-08, 15:38

:lol: :lol: :lol:

ALEXIS K STELLA
05-06-08, 15:44
Aχχχχχχχχχχχ!!! Χίος!!!!
Τί μου κάνεις Μάτα μου!!! :D
Εκεί πέρασα μερικά από τα καλλίτερα χρόνια της ζωής μου σαν φοιτήτρια.
Πέρασαν όμως από τότε πάνω από 10 χρόνια και δεν έχω ξαναπάει (δυστυχώς) :cry:
Έτσι δεν ριψοκινδυνεύω να σου δώσω πληροφορίες αφού όλα πια θα έχουν αλλάξει...
Ελπίζω να τα καταφέρω να πάω κάποια στιγμή...

pitsirikaki
05-06-08, 16:57
Είχαμε πάει Χίο πριν αρκετά χρόνια, 7-8 (αν θυμάμαι καλά) και μας είχε αρέσει πάρα πολύ.Δεν το λες κοσμοπολίτικο νησί,αλλά όντως έχει "καλό"τουρισμο".Εμείς μέναμε στην παραλία του Καρφά, είναι πολύ κοντά στην πόλη της Χίου και μας βόλευε .Πιστέυω ότι είναι πιο πολύ νησί για οικογένειες και νομίζω ότι θα ξαναπήγαινα τώρα με το μικρό.
Εκτός από την παραλία του Καρφά,πολύ ωραία παραλία είναι τα Μαύρα βόλια,η Αγιά Φωτιά και αυτή της Αγιας Μαρκέλας στην Δυτική πλευρά του νησιού.Περισσότερα για παραλίες δεν θυμάμαι.
Μεστά,Πυργί...δεν το συζητώ...πανέμορφα!

Νίκη
05-06-08, 18:12
Ώστε έτσι λοιπόν δεσποινίς... Στη Χίο !!!! :P

ALEXIS K STELLA
05-06-08, 22:26
Σσσσσσσσσσσσστ!!!!Νίκη μου!!!
Μην μας ξεφύγει τίποτα πουθενά!!!.Εσύ, εγώ κι όλο το forum!!!

mata
06-06-08, 09:09

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ώστε έτσι λοιπόν δεσποινίς... Στη Χίο !!!!
Νικάκι:wink: :D

Σσσσσσσσσσσσστ!!!!Νίκη μου!!!
Μην μας ξεφύγει τίποτα πουθενά!!!.Εσύ, εγώ κι όλο το forum!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Στέλλα μου φοιτητικά χρόνια στη Χίο ε;;;;χμμμ ωραία πέρασες φαντάζομαι!!!! :wink: :D :D

Pitsirikaki και motherof2 σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σας!!!!!!!!!!Μέσα από αυτά που γράψατε μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι μάλλον είναι ωραίο νησί!Σκεφτήκαμε φέτος (αν και δεν καταλήξαμε ακόμα), για κάποιο κοντινο νησί, γιατί θα έχουμε και τον μικρό μαζί μας. Αν πάμε σίγουρα θα πάρουμε καμπίνα στο πλοίο και όσο για αυτοκίνητο πάντα νοικιάζουμε γιατί τα γυρίζουμε αρκετά τα νησιά. Δεν παίρνουμε συνήθως το δικό μας, γιατί δεν συμφέρει ιδιαίτερα.
Και πάλι ευχαριστώ! :wink:

alvadi
06-06-08, 10:13
Μata μόνο μερικές διευθύνσεις από ξενοδοχεία μπορώ να σου δώσω. Δυστηχώς όμως δε γνωρίζω κάτι περισσότερο!

http://www.erytha.gr/homepage.asp?ITMID=13&LANG=EN
http://www.goldensand.gr/
http://www.greciancastle.gr/
http://www.emporiosbay.com/
http://www.greek-tourism.gr/goldenodysseyhotel/
http://www.chios-hotels.gr/morningstar_gr.htm
http://www.chios-sunrise.gr/hotel_gr.asp
http://www.chios-hotels.gr/sunset_en.htm

Αυτά.......

mata
06-06-08, 10:51
Αχ ευχαριστώ βρε Μαράκι μου, που μπήκες σε τέτοιο κόπο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

ALEXIS K STELLA
06-06-08, 22:52
http://www.chios.gr/end.swf

Ελπίζω να βρεις κάτι που να σου αρέσει Μάτα μου!!!
Για 4 χρόνια έμενα στο ξενοδοχείο "Κύμα" μαζί με άλλους φοιτητές.Είναι στην πόλη απέναντι από το "Χανδρής".
Η ιδιοκτήτρια μου είχε φερθεί υπέροχα και με είχε αγαπήσει ....Το ίδιο κι εγώ!!!
Ένα κομμάτι της ψυχής μου θα βρίσκεται για πάντα εκεί!!!

mata
08-06-08, 09:55
Α....σ'ευχαριστώ Στέλλα μου!!!!! :D :D

ΗΡΩ
10-06-08, 14:02
mata μου καλημέρα!Χιο να πάτε βέβαια ετοίμαζε βαλίτσες!
Εγώ είμαι απο Χίο αλλά κρίμα λείπουμε εκτός Ελλάδας τώρα!
Οπως είπαν και τα κορίτσια και θα συμφωνήσω η Χίος εχει εναλλασώμενα τοπία.
Βόρεια είναι πιο νεκρό το τοπίο έχει καθαρές θάλλασες και ηρεμία.
Νότια το νησί είναι πράσινο μοσχοβολαει ο τόπος απο τα ανθη των εσπεριδοειων και φυσικά απο τη μαστίχα που μόνο νότια του νησιού καλλιεργήτε.
Πυργί, Μεστά,Ολύμποι(σπήλαιο),είναι χωριά που πρέπει να πάτε.
Εμπορείο(Μαύρα βότσαλα)ύπέροχη θάλλασα πεντακάθαρα νερά,Κώμη αμουδερή παραλία!
Στη Χίο όπου και αν πας θα βρείς πάντα κάτι που θα σου αρέσει.

Για να μην γίνομαι κουραστική αν θέλεις πληροφορίες για κάτι και μπορώ να βοηθήσω στείλε μου π.μ.

dora
10-06-08, 16:23
Εχω κανει και γω δυο χρονιες διακοπες στην Χιο και μαλιστα πολυ καιρο (2 μηνες περιπου καθε φορα)
Με φιλοξενουσαν βεβαια κατι φιλοι μου με παιδακια οποτε εχω αποψη απο παραλιες κλπ..
η μονη παραλία που πραγματικα ενδεικνυται ειναι η Κωμη. Οι αλλες εχουν βοτσαλα (χοντρα) και σχετικα παγωμενα νερα..
Υπαρχουν και καποιες αλλες παραλίες με αμμο αλλα ειναι σχετικα δυσπροσιτες.. η Κωμη ομως ειναι περιπου καμια ωρα απο την πολη της Χιου οπότε αν πας εκει καλυτερα να επιλεξεις να μεινεις καπου κοντα.. (δεν ξερω βεβαια τι υπαρχει εκει απο ξενοδοχεια και τουριστικες υποδομες)
όντως εχει πολλα γραφικα μερη να δεις αλλα τα περισσοτερα βρισκονται στη βορεια πλευρα του νησιου που δεν ενδυκνειτε να πας να μεινεις οποτε το πολυ πολυ μια ολοήμερη θα κανεις χωρις να υπολογιζεις για μπανιο εκεινη την ημερα.

Το αλλο μειονεκτημα αυτων των νησιων (Χιος - Μυτιληνη) ειναι το μεγαλο κοστος των εισητηριων. υπολογισε περιπου με γυρω στα 700 ευρω με την επιστροφη με καμπινα δικλινη δυο παιδια και αμαξι.. (τα οποια παιδια τα δηλωνεις για καταστρωμα και τα παιρνεις μαζι σου..
Αν νομιζεις οτι σου περισευουν τοσα μονο για τα εισητηρια τοτε πηγαινε..
Εγω δεν θα το επελεγα μονο και μονο για υτο το λογο.

ΗΡΩ
10-06-08, 18:10
Λατρεύω το τόπο που γεννήθηκα και είναι λογικό όταν διαβάζω πράγματα που είναι λάθος θέλω να τα υπογραμίσω.
Γραφικά μέρη υπάρχουν σε όλη τη Χίο.Οχι μονο βόρεια.
Τα Μεστά και το Πυργί (μεσαιωνικά χωρία)ειναι νότια.
Αμμουδερή παραλία δεν εχει μονο η Κώμη είναι ο Καρφάς που είναι 5 χιλιομετρα απο την πόλη,η Αγια Ερμιόνη οΜεγας Λιμιώνας το Λιθί .
Αγια Φωτιά -Δασκαλόπετρα -Ελίντα-Αγια Μαρκέλλα Λήμνος παραλίες με ψηλό βοτσαλάκι.
Ποιες παραλίες ειναι δυσπρόσιτες?Δεν τις ξέρω!

mata
11-06-08, 10:42
Dora μου σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
:wink: :D Ξέρω ότι όπου κι αν πάς, αν πάρεις πλοίο, είναι ακριβά άν βάλεις μέσα και το αυτοκίνητο. Εϊχαμε ρωτήσει κάποτε για Μυτιλήνη και ζαλιστήκαμε με το ποσό που μας είπαμε. Ετσι ή παίρνουμε αεροπλάνο σε νησιά που μπορούμε, ή αν πάμε τώρα Χίο, θα νοικιάσουμε από εκεί αυτοκίνητο, όπως κάνουμε κάθε χρόνο σε κάθε νησί. Σ'ευχαριστώ πάντως!

Ηρώ μου, κατ'αρχήν σ'ευχαριστώ για τη διάθεση των πηροφοριών! :wink: :D Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι αυτό με τα βότσαλα στις παραλίες. Μου το είπε και μια ακόμη γνωστή μου που έχει πάει και λίγο με προβλημάτισε η αλήθεια.
Μου είπε ότι η παραλία είναι μια που έχει άμμο και λόγω του ότι είναι μία έχει πολύ κόσμο. Οι άλλες όλες μου είπε ότι έχουν βότσαλα, κάτι το οποίο, δεν μπορώ καθόλου και όπου το έχω συναντήσει δεινοπάθησα πραγματικά. Πόσο μάλλον τώρα που θα έχουμε και τον μικρό μαζί μας, με κουβαδάκια και πολύ όρεξη για χτίσιμο και πύργους στην άμμο.
Μπορείς να μου πείς, αν σου είναι εύκολο, ακριβώς πόσες είναι οι παραλίες με άμμο και αν είναι εύκολο να πάς με το αυτοκίνητο;;Δεν μας πειράζει να κάνουμε και λίγη απόσταση με το αυτοκίνητο (ούτως ή άλλως καμιά παραλία δεν είναι στο κέντρο ενός νησιού).
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων Ηρώ! :) :)

ΗΡΩ
11-06-08, 20:34
mata καλησπέρα!Οι παραλίες που έχουν άμμο στη Χίο ειναι ο Καρφάς 5 χιλιόμετρα απο τη πολή είναι τουριστικό θέρετρο για το νησί.
Η Κώμη 25 χιλιομετρα αποσταση στη νότια πλευρά του νησιού,μαζεύει πολλή κόσμο τα σαββατοκύριακα.
Το Λιθί 32 χιλιομετρα απο τη πόλη ειναι στη νότιο-δυτική πλευρά, ιδανική για παιδιά,είναι ρηχά τα νερά.άε
Έχει ωραίες ταβερνούλες με φρέσκο ψάρι και θαλλασινά.
Σε όλες τις παραλίες παει το αυτοκίνητο
Αλλα να μην παραλήψετε να δείτε και τις άλλες παραλίες,δεν είναι σε ολες μεγάλα τα βότσαλα.
Να πάτε σίγουρα στην Αγια Μαρκέλλα και στα Μαγεμένα στη βόρεια πλευρά του νησίου.
Τη μήνα αποφασίσατε να πάτε??

mata
13-06-08, 10:13
Ηρώ μου σ'ευχαριστώ. ¨Η αλήθεια είναι ότι δεν αποφασίσαμε ακόμα γιατί θεωρησα ανατρεπτικό παράγοντα αυτό που με τις παραλίες. Αφού μου γράφεις έτσι, θα ρίξω μια ματιά στο ίντερνετ να δώ τις παραλίες που μου προτείνεις και αν είναι να αποφασίσουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο γιατί περνάνε και οι μέρες.
Σ'ευχαριστώ ΄πολύ πάντως!!!Να είσαι καλά!!! :D :D

ΗΡΩ
13-06-08, 18:15
Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα όπου και αν αποφασίσετε να πάτε!

Καλό καλοκαίρι! :D

mata
16-06-08, 14:50
Ηρώ μου τις είδα τις παραλίες που προτείνεις και φαίνονται ωραίες. Ειδικά το ότι αυτές οι 3 έχουν άμμο, είναι για μένα ένα +!
Μάλλον θα πάμε τελικά. Για Αυγουστο λέμε. Αν δεν σου κάνει κόπο έχεις να προτείνεις τίποτα άλλο σχετικά με το νησί και να δώσεις οποιαδήποτε πληροφορία ή κάτι που πρέπει να προσέξουμε ή να αποφύγουμε.; Υπάρχουν και στο ίντερνετ πληροφορίες, αλλά αλλιώς είναι από π΄ρώτο χέρι!!!! :wink: :wink: :D :D
Σ'ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D :D

mata
20-06-08, 11:17
Ηρώ μου σ'ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έστειλες μέσω πμ!!!! ΠΟλύ ευγενικό εκ μέρους σου!!!!
Να είσαι καλά!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

mata
21-08-08, 01:23
Γυρίσαμε κι εμείς!!!!!!!!!!!!!!
Οι διακοπές στη Χίο ήταν από τις ωραιότερες που έχουμε κάνει!!!Περάσαμε φα΄νταστικά και ειλικρινά λυπηθήκαμε όταν ήρθε η μέρα να φύγουμε!!!!Οι παραλίες ήταν υπέροχες και αν και πολλές είχαν βότσαλο που πίστευα ότι θα με κάνει να δυσανασχετώ, ήταν υπέροχες με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά!!!Μάλιστα γεμίσαμε δυο σακούλες με βότσαλα από τα πιο υπέρχα σχήματα και ΄χρώματα!!!Ο μικρός δεν δυσανασχετούσε καθόλου μάλιστα παίζαμε και ρακέτες και βόλευ παρά το βότσαλο. Είχε και κάποιες με άμμο που ήταν εξίσου όμορφες και καθαρές!!!!
Ολα υπέροχα και το νησί μας άφησε τις καλύτερες εντπώσεις μαζί με τους ανθρώπους του!!!Το σπίτι που μέναμε υπέροχο και δίπλα στη θάλασσα!Το βράδυ ακούγαμε το κύμμα να σκάει!!
http://www.chiosonline.gr/chios-korali-apartments.asp
Ο μικρός βούρκωνε όταν έλεγε ότι θα αποχωριστεί τη Χίο και το σπίτι γιατί πράγματι όλα ήταν μοναδικά. Ο ιδιοκτήτης μέχρι που μας ΄δωρισε δύο βάζα με τοπικα γλυκά!!Φανταστικός άνθρωπος!!!
Ηρώ μου σ'ευχαρίστώ και πάλι για τις πολύτιμες πληροφορίες και το ενδιαφέρον σου!!!!!
Σίγουρα θα ξανακάνουμε διακοπές στη Χίο και ελπίζω τότε να βρεθούμε!!!Αντε και του χρονου να είμαστε γεροί!!!!
:D :D :D :D :D

alvadi
21-08-08, 08:39
Ματα καλώς ήρθατε! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα...και του χρόνου να είστε καλά!

mata
21-08-08, 12:05
Ευχαριστούμε Μαράκι μου!!!!! :D :D :D Γέμισαν στο φουλ οι μπαταρίες!!!!ε....μια βδομαδούλα ακόμα θα ήταν ότι πρέπει για να πούμε ότι χορτάσαμε!! :wink: :D :D

jodido
21-08-08, 12:31
Μπράβο Matoula.

Δεν θέλω να σου πω άντε και του χρόνου γιατί ακούγεται πολυ μακριά ρε γμτ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

mata
21-08-08, 12:37
Ναι ρε......Του χρόνου είναι μακρινό!!Αλλά πρότεινα στον αγαπητό σύζυγο για να μην προβληματίζεται για το δώρο των γενεθλίων μου να μου πάρει ένα ωραίο σκάφος που είδα εκεί στο λιμάνι!!!Η μάλλον για πλοίο έμοιαζε!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Ε....αν μου το πάρει θα πάμε διακοπές ξανά συντομότερα!!!! :wink: :wink:
Ευχαριστώ για τις ευχές!!! :wink: :D :D

jodido
21-08-08, 12:43
πρότεινα στον αγαπητό σύζυγο για να μην προβληματίζεται για το δώρο των γενεθλίων μου να μου πάρει ένα ωραίο σκάφος που είδα εκεί στο λιμάνι!!!Η μάλλον για πλοίο έμοιαζε!!!

εεεε εντάξει δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Να του πεις μονο να αποφεύγει τις μετακινήσεις με αεροπλάνο γιατί σε λίγο θα του ζητήσεις διαστημόπλοιο :lol: :lol: :lol:

Sam
21-08-08, 12:51
Καλώς ήρθες πίσω στα γνωστά μας λημέρια χαίρομαι αφάνταστα που περάσατε
ονειρεμένες διακοπές!!!!!!!!

Κάτοχος γιοτ με 4 γράμματα θα λέμε σε λίγο :lol: :lol:

TZOYTZA
21-08-08, 12:55
καλως μας ηρθες ματουλα μας!!!
ανανεωμενη ετσι ....ετσι ..... να εισται παντα καλα να πηγενετε διακοπουλες και να περνατε τοσο ομορφα! :D :D :D

jodido
21-08-08, 12:57
Κάτοχος γιοτ με 4 γράμματα θα λέμε σε λίγο :lol: :lol:

Μα ποιός είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;; :wink:

mata
21-08-08, 13:16
Σαμ, Τζούτζα, Jodido, ευχαριστώ βρε κορίτσια για τα καλά σας λόγια!!!!! :D :D :D :D :D
Όσο για το σκαφάκι τί να κάνω; Ζήτησα μήπως τίποτα άλλο; :roll: :lol: :lol: Και να ξέρετε ότι αν μου πάρει το συγκεκριμένο χωράμε όλες μέσα!!Με παιδιά και συζύγους εννοείται!!!!Τέτοιο σκάφος δεν έχω ματαξαναδεί!!!! :D :roll: :roll:

dora
24-08-08, 07:29
Βρε Ματακι τι να το κανεις το σκαφος...??????????
Μονο εξοδα ειναι.. θα σου δανειζω εγω το δικο μου οποτε θελεις γιατι ναι μεν το πηρα αλλα επειδη με πιανει η θαλασσα δεν το πολυχρησιμοποιω και το λυπαμαι που καθεται.. βεβαια δεν ειναι τοσο μεγαλο σαν αυτο που ειδες.. γυρω στα 300 μετρα ειναι αλλα μπορω να πω οτι ειναι ανετο.. (στενευει λιγο στις σκαλες αλλα μπορεις να χρησιμοποιεις το ασανσερ.. :lol:
καλωσηρθες.. :D

mata
24-08-08, 10:34
:lol: :lol: :lol: Αχ βρε Dora μου να 'σαι καλά!!!!!!Θα κάνουμε και κανένα παρτάκι μέσα ε;;;Μάλλον θα χωράμε άνετα από ότι περιγράφεις!!!! :lol: :lol:
Θα κατέβω να το πάρω!!!Ραντεβού στη μαρίνα στις 7 το απόγευμα να προλάβω την πτήση!!!! :wink: :lol: Α....και μην ξεχάσεις να ειδοποιήσεις τον οδηγό σου για να ξέρει!!!
Καλώς σας βρήκα!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D

Maya
28-08-08, 14:04
Μata, χαίρομαι που περάσατε καλά στη Χίο. Κι εγώ ήμουν εκεί ένα μήνα (έχουμε φίλους εκεί και πηγαίνουμε κάθε χρόνο). Φετος είχε πολύ κόσμο σε σχέση με άλλες φορές αλλά ήταν, όπως πάντα, τέλεια! Άντε με το καλό να ξαναπάμε. ΗΡΩ από πού είσαι, αν επιτρέπεται?

mata
28-08-08, 14:17
Ναι Maya όντως υπέροχα!!!!!!!!!!!!!Γεροί να είμαστε και του χρόνου!!! :wink: :D :D :D

vastrag
22-05-11, 17:24
Σκεφτόμαστε για φέτος να πάμε στη Χίο, μια και θα βρούμε παρέα εκεί. Θα θέλαμε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη, με τις απαραίτητες ανέσεις για 2 παιδιά.
Έχει κανείς κάτι να προτείνει;

kyra
22-05-11, 21:35
Καταρχήν συγχαριτήρια για την επιλογή του νησιού! ;););)
Ξενοδοχείο μέσα στην πόλη είναι του Χανδρή (που έμαθα ότι έχει ρίξει τις τιμές φέτος) και το Ελληνικό Κάστρο. Πολύ καλά και τα δύο αλλά δεν έχεις πρόσβαση σε θάλασσα με τα πόδια. έχουν βέβαια πισίνα. Τώρα λίγο πιο έξω από την πόλη, στον Βροντάδο, είναι το Αγία Μαρκέλλα και το Κυβέλη. Μπορείς να κάνεις και μπάνιο στη θάλασσα σε ένα λιγότερο τουριστικό μέρος.Για Καρφά (που θα ακούσεις) δεν θα πρότεινα, γιατί είναι πολύ πολύ τουριστικό. Πάντως, ως Χιώτισσα, θα σου πρότεινα τον Κάμπο. Είναι κάτι το διαφορετικό, πέντε λεπτά από την πόλη με το αυτοκίνητο αλλά θα κάνεις διακοπές μέσα σε περιβόλι με πορτοκαλιές, δροσιά και μπορείς να βρεις παραδοσιακούς ξενώνες σε όλες τις τιμές ( από 60 ευρώ το δίκλινο μέχρι και ... 900).

vastrag
23-05-11, 07:52
Ευχαριστώ για τίς κατατοπιστικές πληροφορίες...
Κι εγώ τον Κάμπο σκεφτόμουν, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε μέσα στην πόλη, αλλά να είμαστε κοντά σ' αυτήν (λόγω της παρέας που λέγαμε). Μήπως ξέρεις να μου συστήσεις κάποιον ξενώνα εκεί;

kyra
23-05-11, 09:22
Η αλήθεια είναι ότι έχουν ανοίξει πολλά και τα περισσότερα είναι καλά, γιατί βοηθάει η περιοχή. Πριν από δύο χρόνο που έκανα τη βάφτιση του παιδιού στη χίο, είχα δει κάποια για τους αθηναίους καλεσμένους μας και είχα προτιμήσει το www.perleas.gr (http://www.perleas.gr) και το Voulamandis House (www.chioshotel.gr (http://www.chioshotel.gr)). Κάνε και μία αναζήτηση στο google, ρώτα και τιμές, γιατί είχαν 'ξεφύγει' κάποια στιγμή, τώρα επανήλθαν πάλι. Αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο μπορώ να σε βοηθήσω.

vastrag
23-05-11, 09:51
Ευχαριστώ πολύ!!!
Θα τα κοιτάξω και βλέπουμε...
Να σε ρωτήσω, αν ξέρεις: στο perleas, τα δωμάτια δεν έχουν μπαλκόνι;

kyra
23-05-11, 10:34
Ευχαριστώ πολύ!!!
Θα τα κοιτάξω και βλέπουμε...
Να σε ρωτήσω, αν ξέρεις: στο perleas, τα δωμάτια δεν έχουν μπαλκόνι;
Οι ξενώνες του Κάμπου είναι τα παλιά αρχοντικά, δεν επιτρέπεται να προστεθεί τίποτα. Τα αρχονικά στο Κάμπο είχαν μεγάλες βεράντες. Ο Περλέας έχει τουλάχιστον μία πολύ μεγάλη, η οποία 'μοιράζεται' σε δύο δωμάτια. (αν βέβαια βρεις τέτοιο δωμάτιο θα παίρνετε το πρωινό σας δίπλα σε μία θάλασσα από πορτοκαλιές). Τα άλλα είναι στο ισόγειο και δεν ξέρω. Τώρα ο Περλέας έχει μετατρέψει σε δωμάτια και τους βοηθητικούς χώρους του αγροκτήματος (είναι πολύ ωραία τα έχω δει) Αυτά δε νομίζω να έχουν βεράντα γιατί βλέπουν στο περιβόλι. Σου αναφέρω μόνο τα δωμάτια που έμεναν δικοί μου (το ένα στο βεράντα και το ένα σε βοηθητικούς χώρους). Δεν τον 'γύρισα' στον ξενώνα γιατί είναι αποκλειστικά ξενώνας δεν έχει καφέ, όπως άλλοι, οπότε δεν είναι εύκολα προβάσιμος.

ΜΑΡΙΤΑ
23-05-11, 10:40
Χίος...λοιπόν...για οικογενειακές διακοπές είναι καλά....έχει πολύ κρύα νερά αλλά καθαρά!
Τα Μεστά είναι όντως πανέμορφα....θα προτιμούσα να παώ σε άλλο νησί αν είχα την επιλογή...αλλά αυτά είναι γούστα!

MUMSOFIA
24-05-11, 14:51
κορίτσια επειδη μου άρεσε πολύ η ιδέα της Χιου άρχισα να το ψαχνω από χτες για την περιόδο που το θέλω εγώ 1η εβδομάδα ή 3η εβδομάδα του Αυγουστου είναι γύρω στα 100 ευρώ το δίκλινο. Νομίζω ότι είναι αρκετά!!!
Εψαχνα κάτι μέχρι 70,00// για να δουμε και η έρευνα συνεχίζεται...

MUMSOFIA
25-05-11, 15:26
κορίτσια τι έχετε να πείτε για ΒΟΛΙΣΣΟΣ - ΧΙΟΣ?

Περιοχή?

kyra
25-05-11, 17:04
H Βολισσός είναι ένα καταπληκτικό χωριό της β. Χίου. Η Λίμνος που είναι μία από τις τουριστικές παραλίες της περιοχής έχει πολλούς ξενώνες (είχα μείνει στο Ζορμπά, όταν είχα γεννήσει το πρώτο μου παιδί), καλό φαγητό κλπ κλπ. Γενικά έχει ωραίες παραλίες (Μάναγρο, Λευκάδια, την τέλεια παραλία της Αγίας Μαρκέλλας), ωραίο φαγητό και κάποια μπαράκια. Το αρνητικό είναι ότι είναι λίγο απομονωμένη περιοχή σχετικά με την υπόλοιπη χίο, οπότε θα πρέπει να κάνετε αρκετές διαδρομές, αν θέλεις να φύγετε από την περιοχή. Ειναι περίπου μιάμιση ώρα από την πόλη της Χιου (μη βλέπεις τα χιλ. γιατί ο δρόμος είναι καλός μεν, όλο στροφές,δε).

kyra
25-05-11, 17:07
Εψαχνα κάτι μέχρι 70,00// για να δουμε και η έρευνα συνεχίζεται...
Οπωσδήποτε θα βρεις. Τέτοιες τιμές κυκλοφορούν. Κοίταξε για ξενώνα, βέβαια. Αν βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει, μπορείς να με ρωτήσεις μήπως το ξέρω.

MUMSOFIA
25-05-11, 17:17
τι λες για το lithoscity.gr ?

Elma09
25-05-11, 17:20
Ηταν οι πρωτες διακοπες, που πηγαμε με τον αντρα μου!! Οποτε δεν ξερω αν μπορω να ειμαι αντικειμενικη, γιατι ηταν βουτηγμενες στα μελια και στον ερωτα...:D
Η Χιος ειναι ενα πολυ ομορφο νησι, μεγαλο(θελει αυτοκινητο, για να το γυρισεις) με πολλα ενδιαφεροντα και διαφορετικα τοπια και χωρια.Αν καταφερω να βρω στο σπιτι την κουτα με τις ταξιδιωτικες αναμνησεις, θα χαρω να σου δωσω περισσοτερα στοιχεια.
Παντως θα προτεινα δαγκωτο η διαμονη σας να γινει στον Καμπο. Ειναι υπεροχα εκει και υπαρχουν πολλα πανεμορφα αρχοντικα,χαμενα μεσα στα περιβολια, στα οποια μπορειτε να μεινετε με πολυ νορμαλ κοστος. Επισης σαν περιοχη ειναι κοντα στη χωρα και εχεις προσβαση προς ολες τις πλευρες του νησιου...
Αυτα προς το παρον....αν βρω αλλα στοιχεια (ακριβως πριν 10 χρονια ειχαμε παει..λυγμ...οποτε δικαιολογειται το αλτσχαιμερ..:D), θα επανελθω......;)

MUMSOFIA
25-05-11, 17:22
να στε καλά για τις πληροφορίες... :)

ΛΙΝ
25-05-11, 17:27
γεια σας κοριτσια, ειμαι απο ΧΙΟ!!

MUMSOFIA
25-05-11, 17:28
για πες για πες...

kyra
25-05-11, 18:51
τι λες για το lithoscity.gr ?
Είχαμε πάει για καφέ πριν τέσσερα χρόνια νομίζω, μετά έκλεισε και φέτος προφανώς λειτουργεί ξανά με άλλο όνομα, γι αυτό δεν το αναγνώρισα στην αρχή. Είναι καταπληκτικό, είναι ένα ολόκληρο χωριό, πάνω από τη Βιλισσό, εξαιρετική δουλειά, τα δωμάτια τέλεια, αλλά όταν είχαμε πάει εμείς ήταν πολύ ακριβό (δεν θυμάμαι ακριβώς, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφερόμασταν να μείνουμε). Αν το αντέχεις οικονομικά, και αν σου αρέσουν και οι διαδρομές με το αυτοκίνητο, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

ΛΙΝ
25-05-11, 19:43
για πες για πες...

Ειναι υπεροχο νησι! η νοτια χιος ειναι πιο τουριστικη περιοχη π.χ εμποριος, καρφα, αγια φωτια, κωμη, μεστα κ.τ.λ
η βορια χιος εχει φυσικη ομορφια παραλιες βολλισο. ναγο κ.τ.λ ομορφο φαγητο. Ειναι ο Βρονταδος που γινεται ο ρουκετοπολεμος στο πασχα, αν τον εχετε ακουστο.
γραφικα μεροι ειναι: η λαγκαδα, καρδαμηλα(βορια χιο)

MUMSOFIA
25-05-11, 19:44
λεώ για εκεί να κλεισω ...γιατι μου αρέσει πολύ και η κοπελα στο τηλέφωνο πολύ εξυπερετικη... θα σας πω λεπτομέρειες...το χωριο είναι κοντά στην θάλασσα..σε οργανωμένη???

kyra
25-05-11, 19:51
λεώ για εκεί να κλεισω ...γιατι μου αρέσει πολύ και η κοπελα στο τηλέφωνο πολύ εξυπερετικη... θα σας πω λεπτομέρειες...το χωριο είναι κοντά στην θάλασσα..σε οργανωμένη???

Οι οργανωμένες παραλίες στη Χϊο είναι λίγες και ... αντενδείκυνται λόγω πολύ κόσμου. Η Βολισσός δεν είναι στη θάλασσα αλλά πηγαίνεις σε υπέροχες παραλίες μέσα σε μισή το πολύ ώρα με το αυτοκίνητο. Τα Μαγεμένα και το Μάναγριο είναι από τις ωραιότερες παραλίες με βότσαλο που έχω δει και έχω δει πολλές:grin::grin::grin:. Έχε υπόψη σου ότι εκεί τα νερά είναι κρύα συνήθως (πέρσυ για παράδειγμα δεν είχε κρύα νερά). Αν μείνεις στη Βολισσό, θα πρέπει να μπεις στον κόπο να πας και στα Μαύρα Βόλια που είναι Νότια. Γενικά μην φύγεις από τη Χίο, αν δεν πας στα Μαύρα Βόλια. Θα έχεις κάνει μισή δουλειά.
Επειδή είμαστε δύο οι Χιώτισσες (ένα περίεργο πράγμα;-);-)), πες μας πού θα μείνεις για να σου πούμε τα πλησιέστερα αξιοθέατα.

kyra
25-05-11, 19:52
γεια σας κοριτσια, ειμαι απο ΧΙΟ!!
ΑΠό πού είσαι πατριωτάκι? Εγώ είμαι από Βροντάδο αλλά μένω Αθήνα. Το καλοκαίρι όμως, φανατικά.........

ΛΙΝ
25-05-11, 20:03
ΑΠό πού είσαι πατριωτάκι? Εγώ είμαι από Βροντάδο αλλά μένω Αθήνα. Το καλοκαίρι όμως, φανατικά.........

πατριωτακι ειμαι και εγω απο Βρονταδο

kyra
25-05-11, 20:07
Όχι μόνο οι Χιώτες αλλά και οι Βρονταδούσοι δυό δυό!

Αφού βρεθήκαμε δύο Βρονταδούσαινες (πού λέμε), πρέπει να προτείνω να κάνετε μία βόλτα στο εσωτερικό του Βροντάδου (όχι μόνο στην παραλία), να πάτε στη Κλειδού να πιείτε το φοβερό μας νεράκι και να φάτε τα σαντουϊτσάκια σας κάτω από το πλατάνι (θα τα έχετε φέρει μαζί γιατί δεν υπάρχει τίποτα εκεί την ημέρα), θα δείτε τα καταπληκτικά σχολεία μας (δεν κάνω πλάκα, είναι εργα τέχνης) και τους φανταστικούς κήπους μας, τους γεμάτους με λουλούδια.

MUMSOFIA
25-05-11, 21:59
στον Βολισσό λεώ να μείνουμε μπερδεψα το site ... www.lithoschios.gr . ακούω την γνώμη σας!!!

kyra
25-05-11, 22:11
Είχαμε πάει για καφέ πριν τέσσερα χρόνια νομίζω, μετά έκλεισε και φέτος προφανώς λειτουργεί ξανά με άλλο όνομα, γι αυτό δεν το αναγνώρισα στην αρχή. Είναι καταπληκτικό, είναι ένα ολόκληρο χωριό, πάνω από τη Βιλισσό, εξαιρετική δουλειά, τα δωμάτια τέλεια, αλλά όταν είχαμε πάει εμείς ήταν πολύ ακριβό (δεν θυμάμαι ακριβώς, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφερόμασταν να μείνουμε). Αν το αντέχεις οικονομικά, και αν σου αρέσουν και οι διαδρομές με το αυτοκίνητο, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα.

Ναι, το κατάλαβα ότι είχες κάνει λάθος......

Οι οργανωμένες παραλίες στη Χϊο είναι λίγες και ... αντενδείκυνται λόγω πολύ κόσμου. Η Βολισσός δεν είναι στη θάλασσα αλλά πηγαίνεις σε υπέροχες παραλίες μέσα σε μισή το πολύ ώρα με το αυτοκίνητο. Τα Μαγεμένα και το Μάναγριο είναι από τις ωραιότερες παραλίες με βότσαλο που έχω δει και έχω δει πολλές:grin::grin::grin:. Έχε υπόψη σου ότι εκεί τα νερά είναι κρύα συνήθως (πέρσυ για παράδειγμα δεν είχε κρύα νερά). Αν μείνεις στη Βολισσό, θα πρέπει να μπεις στον κόπο να πας και στα Μαύρα Βόλια που είναι Νότια. Γενικά μην φύγεις από τη Χίο, αν δεν πας στα Μαύρα Βόλια. Θα έχεις κάνει μισή δουλειά.
.

Αυτά είναι τα σχόλιά μου για τη Βολισσό και τον ξενώνα.....

MUMSOFIA
25-05-11, 22:14
ευχαριστώ κορίτσια να στε καλά!!! Καληνύχτα!!!

mlne
26-05-11, 12:28
Ειχαμε παει το 2008, προ παιδιου. Μας φιλοξενησαν φιλοι σε ενα παλιο σπιτι σε ενα μικρο μαστιχοχωρι. Καναμε τουρινγκ σε ολο σχεδον το νησι, ειδαμε πολλα χωρια και πολλες παραλιες. Ηταν απο τις καλυτερες διακοπες μας. Οι παραλιες γενικα ειναι αγριες και τα νερα κρυα, συνεπως κι ερημικες, αλλα εχει και παραλιες με αμμο με περισσοτερο κοσμο. Τα χωρια ειναι φανταστικα, ολα τοσο διαφορετικα μεταξυ τους. Λατρεψα τον Καμπο. Να τον προτιμησετε, δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι αναλογο αλλου στην Ελλαδα.
Απλα με το παιδι δεν θα μπορεσετε να γυρισετε και τοσο πολυ.
Α και το καλυτερο, ημασταν εκει το 1ο δεκαπενθημερο του Αυγουστου και κινηση πετυχαμε μονο στην Κωμη, γενικα ηταν πολυ χαλαρα.

pocoyo
21-06-11, 21:19
μια συγγενης μου σκεφτεται για το erythas hotel τι ξερετε για αυτο και ειναι καλο για παιδια (ειναι 4 + 2,5 χρ);;;

kyra
21-06-11, 22:03
Λοιπόν, αναλαμβάνω πάλι δράση!:grin::grin::grin:
Λοιπόν, το Ερύθα είναι ένα από τα πιο μεγάλα ξενοδοχείο στη Χίο και από τα πρώτα. Είναι στον Καρφά, την πιο τουριστική περιοχή. Η περιοχή δεν ειναι και το πιο γραφικό μέρος, είναι όμως κοντά στην πόλη και είναι η μόνη περιοχή στη Χίο που μπαίνει σε ρυθμό τουρισμού. Το ξενοδοχείο είναι στην αρχή του Κρφά, καλό αυτό γιατί δεν έχεις να διασχίζει όλο τον πολυσύχναστο οικισμό για να πας και να έρθεις, πολύ καλό ως προς τις εγκαταστάσεις, έχει μία μικρή πισίνα και μία 'ιδιωτική παραλία' (με την εννοια ότι ύπάρχει πρόσβαση μόνο μέσα από το ξενοδοχείο, οπότε οι μη έχοντες ειδικό λόγο δεν πάνε εκεί).
Την θεωρώ καλή επιλογή ξενοδοχείο, για τον Καρφά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.... αλλά για τουρισμό, υποθέτω ότι είναι καλά:wink::wink::wink:
Εύχομαι στη συγγενή σου να περάσουν πολύ πολύ καλά στο νησί μας.

pocoyo
22-06-11, 07:21
ακουγεται καλο αλλα ειναι ενταξει οσο αφορα μικρα παιδια; τη γνωμη σου;

kyra
22-06-11, 10:22
Τα δωμάτια δεν τα έχω δει. Έχει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους, η παραλία από κάτω είναι πολύ φιλική προς τα παιδιά και γενικά μαζεύει οικογένειες, από όσον ξέρω. Τί άλλες υποδομές έχει (παιδότοπο κλπ), δεν ξέρω είναι αλήθεια...
Εννοείται ότι δεν έχω μείνει αλλά έχω πάει με αφορμή γάμους, γιατί γίνονται συχνά δεξιώσεις εκεί ειδικά το καλοκαίρι.
Αλλά όλοι το ξέρουν το Ερύθα, όπως σου είπα είναι κλασσικό στη Χίο..Και τώρα που είδα το site, κάνει και μία καταπληκτική προσφορά, γιατί γενικά είναι από τα ακριβά.

zouzounel
22-06-11, 11:24
ααααααααχ, Κάμπος... Μαύρα Βόλια........ υπέροχη Χίος!
Ζηλεύωωωω....

MUMSOFIA
22-06-11, 11:47
και εμείς κλεισαμε τελικα΄...τα λέμε στην Χιο τον Αυγουστο!!!

pocoyo
23-06-11, 13:49
;) ;) ;)

kyra
01-07-11, 15:17

Τέλεια, πού θα μείνετε τελικά?