PDA

Επιστροφή στο Forum : Εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας


BIZELI
14-03-07, 10:49
έλαβα σήμερα αυτό το e-mail. Ας δώσουμε όλοι ότι πληροφορίες εχουμε σχετικά με το θέμα.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ


Δεν σας φάνηκε παράξενο που ξαφνικά δόθηκε τόσο ΅εγάλη δη΅οσιότητα στο "θαυ΅ατουργό" νέο φάρ΅ακο Gardasil της

(στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω δικαστηρίων για το θανατηφόρο αναλγητικό Vioxx) εταιρείας Merck κατά του καρκίνου της ΅ήτρας;

Μάλιστα στην Α΅ερική ήδη προσπαθούν να επιί άλλουν την υποχρεωτική του χορήγηση σε κορίτσια (και αγόρια !!!!!!!)

ηλικίας 9-15 ετών προκει΅ένου να γίνουν δεκτά στο σχολείο.

Στην Ελλάδα είπαν ότι θα το εντάξουν στο πλαίσιο των υποχρεωτικών παιδικών ε΅ίολιασ΅ών.

Καλό θα ήταν πριν το δώσετε στα παιδιά σας να λάί ετε υπ' όψιν ΅εταξύ άλλων και τα παρακάτω:1). To Gardasil περιέχει αλου΅ίνιο, (στην Ελλάδα το λέ΅ε και αργίλιο) γνωστή πολύ επικίνδυνη νευροτοξίνη που αποθηκεύεται και επιδρά αθροιστικά στον οργανισ΅ό και ειδικά στον εγκέφαλο, στον οποίο ΅πορεί να προκαλέσει θάνατο νευρικών κυττάρων. http://www.jabs.org.uk/pages/article3.doc,

http://www.mothering.com/sections/news_bulletins/july2006.html2). Το Gardasil θεωρείται ότι χτυπά 4 (τους πιο κοινούς - τύποι 6, 11, 16 και 18) από τους περίπου 150 αναγνωρισ΅ένους τύπους (σύ΅φωνα ΅ε διάφορους επιστή΅ονες ίσως είναι τελικά και χιλιάδες) του ιού των ανθρώπινων θυλω΅άτων

(Human Papilloma Virus - HPV), ο οποίος θεωρείται ότι ευθύνεται για την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της ΅ήτρας στη γυναίκα.

Ό΅ως υπάρχει επιστη΅ονική α΅φιί ολία για το εάν ο HPV προκαλεί τον καρκίνο ή

απλά ο ίδιος ο καρκίνος εξασθενεί τα κύτταρα κάνοντάς τα επιρρεπή στον HPV.

Ο καρκίνος ΅πορεί να προκληθεί από ιούς? Αυτή είναι ΅ια ερώτηση που

ακό΅α περι΅ένει σαφή απάντηση (Duesberg and Schwartz, 1992),

http://www.cancer.org/docroot/CRI/content/CRI_2_4_2X_Do_we_know_what_causes_cervical_cancer_8.asp?rnav=cri3). Το 90% των περιπτώσεων ΅όλυνσης από HPV θεραπεύονται από τον ίδιο τον οργανισ΅ό. Όσο ΅ικρότερη η ηλικία,

τόσο γρηγορότερη και η ίαση.4). ο καρκίνος του τραχήλου της ΅ήτρας αποτελεί το 1% των περιπτώσεων καρκίνου ετησίως, σύ΅φωνα ΅ε τον οργανισ΅ό καρκίνου Α΅ερικής (ACS).

Οι ΅ισές περιπτώσεις συ΅ίαίνουν στην ηλικία των 35-45 ετών και είναι σπάνιος σε ηλικίες κάτω των 20, δηλαδή στην κατηγορία στην οποία το Gardasil κυρίως απευθύνεται!!! (΅όνο 3-4 περιπτώσεις ανά 100.000 γυναίκες ηλικίας 9-20 ετών). http://www.medicalaccountability.net/essay_gardasil.html5). Το κάπνισ΅α φαίνεται να είναι το κλειδί για την ανάπτυξη καρκίνου του τραχήλου της ΅ήτρας όταν υπάρχει ΅όλυνση από HPV.6). Σαφώς το φάρ΅ακο έχει δοκι΅αστεί κλινικά και έχει αποδειχθεί ασφαλής η χρήση του στα παιδιά ΅ας, έτσι; Θα τολ΅ούσαν να ίγάλουν κάτι στην αγορά χωρίς εξαντλητικά τεστ;Λυπά΅αι, αλλά θα σας απογοητεύσω...

Σύ΅φωνα ΅ε τον οργανισ΅ό Alliance for Human Research Protection (AHRP), το φάρ΅ακο δεν έχει αποδειχθεί ουσιαστικά ασφαλές

κατά τις κλινικές δοκι΅ές.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το FDA (οργανισ΅ός τροφί΅ων και φαρ΅άκων Α΅ερικής), επέτρεψε στη Merck να χρησι΅οποιήσει ως

placebo επίσης σκεύασ΅α που περιείχε αλου΅ίνιο.

(Placebo: ουδέτερο, ΅ή φαρ΅ακευτικό σκεύασ΅α που χορηγείται σε ο΅άδα ασθενών κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκι΅ών για να συγκριθούν τα αποτελέσ΅ατα της χρήσης του ΅ε αυτά της ο΅άδας ασθενών στους οποίους χορηγείται το πραγ΅ατικό φάρ΅ακο).

Το αποτέλεσ΅α είναι να ΅ην είναι πλέον ορατές (masking) οι παρενέργειες της χορήγησης αλου΅ινίου στους ασθενείς

στα αποτελέσ΅ατα των κλινικών δοκι΅ών.7). Προκαλεί το Gardasil γενετικές παρα΅ορφώσεις?

Επηρεάζει τη γονι΅ότητα?

Προκαλεί ίσως καρκίνο?

Πέντε από τις εθελόντριες από αυτές που έτυχε να γεννήσουν έπειτα από ενέσεις ΅ε Gardasil γέννησαν παιδιά ΅ε γενετικές ανω΅αλίες.

Το ΅έλλον θα δείξει...

http://www.medicalaccountability.net/essay_gardasil.html8). To Gardasil ΅εταξύ των παρενεργειών προκαλεί και οστεοπόρωση στα ΅ικρά παιδιά (λόγω του αλου΅ινίου που περιέχει από ό,τι εικάζεται).9). Οι ερευνητές της Merck απέρριψαν από τα αποτελέσ΅ατα των κλινικών δοκι΅ών του Gardasil και των placebo 102 περιπτώσεις σοίαρών παρενεργειών και 19 θανάτους ως ΅η συσχετιζό΅ενα.10). Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τα ΅ακροχρόνια αποτελέσ΅ατα του φαρ΅άκου, καθώς το FDA έχει αλλάξει τους κανονισ΅ούς του από το 1990, επιτρέποντας στις εταιρείες να πληρώνουν ένα ση΅αντικό χρη΅ατικό ποσό αντί ΅ακροχρόνιων εξαντλητικών τεστ για να εξασφαλίσουν το προνό΅ιο της έγκρισης.

Τρανό παράδειγ΅α: το φάρ΅ακο Vioxx, το οποίο πήρε έγκριση και αργότερα αποδείχθηκε ότι συνδέεται ΅ε 27785 θανάτους λόγω καρδιακών επεισοδίων.

Πηγές: http://www.msnbc.msn.com/id/6192603/,

http://www.consumeraffairs.com/news04/vioxx_estimates.html11). Η ίδια η εταιρεία που παράγει το Gardasil (Merck) επιση΅αίνει ότι το φάρ΅ακο παρα΅ένει ενεργό για 3,5 χρόνια και έπειτα χρειάζεται λογικά επιπλέον δόση.

Τι στο καλό λοιπόν καίγονται να κάνουν το ε΅ί όλιο στα κοριτσάκια από 9 ετών, εφόσον συν τοις άλλοις ο HPV ΅εταδίδεται ΅έσω σεξουαλικής επαφής χωρίς προφυλάξεις????????12). Η εταιρεία Merck υπολογίζει να εισπράξει περίπου 3 δισεκατο΅΅ύρια δολάρια από τις πωλήσεις του νέου φαρ΅άκου, σε ΅ία περίοδο που αντι΅ετωπίζει σοίαρά οικονο΅ικά προίλή΅ατα λόγω απόσυρσης του επικερδούς Vioxx και 11.000 ΅ηνύσεων από θύ΅ατα / συγγενείς θυ΅άτων του Vioxx.ΠΗΓΕΣ:http://www.newmediaexplorer.org/emma_holister/2006/10/11/profit_as_usual_and_to.htm

http://www.medicalaccountability.net/essay_gardasil.html

http://www.consumeraffairs.com/news04/vioxx_estimates.html

http://www.msnbc.msn.com/id/6192603/

http://www.cancer.org/docroot/CRI/content/CRI_2_4_2X_Do_we_know_what_causes_cervical_cancer_8.asp?rnav=cri

http://www.mothering.com/sections/news_bulletins/july2006.html

http://www.jabs.org.uk/pages/article3.doc

http://www.unexplained-mysteries.com/forum/lofiversion/indexphp/t83436.html

http://www.virusmyth.net/aids/data/pdlatvir3.htm

http://www.redflagsweekly.com/second_opinion/2002_nov25html

http://www.medicinenet.com/cancer_causes/page2.htm

http://www.ahrp.org/cms/content/view/263/28/

http://www.honesthuman.com

Η ιστορία της περίφη΅ης Merck:

Merck Lobbies for Law Requiring Young Girls to Get STD Vaccine:

http://www.foxnews.com/story/0,2933,248820,00.htmlMerck: Dangerous Deception — Hiding the Evidence of Adverse Drug Effects:

http://content.nejm.org/cgi/content/full/355/21/2169Merck: Documents Suggest Merck Tried to Censor Vioxx Critics:

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4696609Merck told to pay $253m in Vioxx suit:

http://www.boston.com/news/nation/articles/2005/08/20/merck_told_to_pay_253m_in_vioxx_suit/Merck's Vioxx: Letters show company executives long aware of links

Between pain drug and heart risks:

http://money.cnn.com/2004/11/01/news/fortune500/merck/Merck Tried to Hide Vioxx Risk, Attorney Says:

http://www.medscape.com/viewarticle/524977Merck's Coenzyme Q10 suspected for of heart failure and need for heart

Transplantation:

http://www.vitamincfoundation.org/statinalert/

Merck's fosamax poses greater risks than benefits to the millions of people who take this medication:

http://www.adrugrecall.com/news/fosamax-danger.html

ΣΟΦΙΑ
14-03-07, 11:16
ΦΟΒΕΡΟ!!! Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

Sam
13-08-08, 01:21
Δωρεάν θα χορηγείται από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μετά από απόφαση της Υπουργού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η χορήγηση του εμβολίου για τις ηλικίες 12-15, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ για τις ηλικίες από 16 έως 26 θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των ασφαλισμένων. Οι ασφαλισμένες, οι οποίες επιθυμούν να εμβολιαστούν, από σήμερα μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να επισκεφθούν τις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ για συνταγογράφηση του εμβολίου από γιατρό του Ιδρύματος.

Το ΙΚΑ, ανέθεσε σε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών του Ιδρύματος, την εξέταση της επιστημονικής και επιδημιολογικής πλευράς της χορήγησης του εμβολίου, ώστε να διευκολύνονται οι ασφαλισμένοι και να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι η ένταξη του εμβολίου, από τις διάφορες χώρες, γίνεται σταδιακά και με προσοχή, ενώ υπάρχουν χώρες που δεν το χορηγούν.

Με βάση τις εκτιμήσεις, το κόστος χορήγησης του συγκεκριμένου εμβολίου για τις ηλικίες από 12 έως 15 ετών ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Το εμβόλιο δεν θεραπεύει μια άμεση και επείγουσα ανάγκη, αλλά λειτουργεί προληπτικά έναντι πιθανής μελλοντικής εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Ανησυχία προκαλούν πάντως μαρτυρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τις οποίες, το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου, ενδέχεται να προκαλεί παρενέργειες, όπως ζάλη, ναυτία και παράλυση των άκρων, συμπτώματα που φέρονται να παρουσίασαν νεαρές γυναίκες μετά τον εμβολιασμό.

πηγή zougla.gr

Aλήθεια εσείς θα το κάνατε το συγκεκριμένο εμβόλιο στα παιδιά σας?

alvadi
13-08-08, 08:39
Εμένα η μεγάλη μου κόρη είναι 8 ετών μεχρι να γίνει 12 έχουμε μπροστά μας άλλα 4 χρόνια οπότε σιγουρα καλύτερη ενημέρωση για τις παρενέργειες του εμβολιου.

Γενικά όμως μου έχω θετική γνώμη για το εμβόλιο!

elias-christina
13-08-08, 08:43
Εδω ξεκινησε ηδη απο περσι η χορηγηση του εμβολιου. Οι παιδιατροι χρεωνουν 170 Ευρω για το εμβολιο αυτο.
Δεν ακουσα κανενα κρουσμα παρενεργειας.
Ναι κ εγω ειμαι θετικη.

ΡΟΥΛΑ
13-08-08, 13:43
Εγω πρέπει να το κάνω στην Κατερίνα μιας και είναι 15 χρονών όμως φοβάμαι λόγω όλων αυτών των παρενεργειών που αναφέρονται κατά καιρούς και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω είμαι σε φοβερό δίλλημα!!!!!!!

alvadi
14-08-08, 00:50
Ρούλα η παιδίατρος τι λέει? Έχεις ρωτήσει γυναικολόγο μήπως γνωρίζει κάτι παραπάνω?

snowwhite
14-08-08, 10:37
oi γιατροί λένε να γίνεται το εμβόλιο!Πάντα όμως υπάρχουν τα συμφέροντα στη μέση .

αυτοί θα το έκαναν στις κόρες τους?
:roll:

maria70
14-08-08, 10:41
ειναι μεγαλο ο θεμα οντως .....σε δυο χρονια και γω πρεπει να το σκεφτομαι...Ρουλα εσυ πρεπει αμεσα να παρεις μια αποφαση.
εγω μαλλον θα το εκανα,θα ρωτησω και δω τι γνωμη εχουν οι γιατροι και θα δω...

yogini
21-08-08, 13:06
Εγω θεωρώ ότι αυτό το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό. Εχω περάσει μόλυνση απο τον HPV όταν ήμουν μικρότερη και έκτοτε δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ.....τώρα πια τον ιό τον έχει κοντά το 80-90% των νέων κάτω απο 25 χρονών. Ξέρω βέβαια και φίλη μου η οποία αμέλησε τα παπ-τεστ και της προχώρησαν τα κονδυλώματα αλλά τα έχει 10 χρόνια και δεν έχει γίνει κακοήθεια. Ο ιός μεταφέρεται καθαρά απο την σεξουαλική πράξη και νομίζω οτι σε λίγα χρόνια θα τον έχει το 100% του πληθυσμού. Όντως μόνο 4 στελέχη απο τα 100+ ειναι επικίνδυνα αλλά και πάλι ενοχοποιούνται και δεν προκαλούν άμεσα καρκίνο του τραχήλου. Να έχω μόνο 2-3 φίλες που δεν έχουν περάσει κονδυλώματα ειναι ζήτημα :(


Για τον HPV χρειάζεται καλή ενημέρωση στους εφήβους και ταυτόχρονη έναρξη παπ-τεστ μετά απο την έναρξη των σεξουαλικών επαφών....τίποτα άλλο

Αλήθεια το εμβόλια κατά του χεσίματος πότε θα βγεί by the way????
Τόση ώρα να πηγαίνει τζάμπα μέσα στην ημέρα ειναι κρίμα:lol: :lol:

ΡΙΑ
25-08-08, 19:53
[quote="yogini"]Εγω θεωρώ ότι αυτό το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση υποχρεωτικό. Εχω περάσει μόλυνση απο τον HPV όταν ήμουν μικρότερη και έκτοτε δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ.....τώρα πια τον ιό τον έχει κοντά το 80-90% των νέων κάτω απο 25 χρονών.

Συμφωνω απολυτα με την αποψη σου μιας και μενα οι περισσοτεροι γνωστοι μου το εχουν.

Οταν ομως ακους οτι ειναι ο βασικοτερος παραγοντας για τον καρκινο του τραχηλου, το ρισκαρεις και δεν κανεις το εμβόλιο?

"Ο HPV είναι πάρα πολύ συχνός, οι περισσότεροι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι θα μολυνθούν από HPV σε κάποια στιγμή της ζωής τους."

zouzounel
26-08-08, 10:09
Εγώ δυστυχώς έχω κοντινό περιστατικό, όπου τα κονδυλώματα δημιούργησαν κακοήθεια και τη χάσαμε την κοπέλα 36 χρονών. :(
Πάντως κι εγώ έχω τις αμφιβολίες μου για το εμβόλιο, θα προτιμούσα να περάσουν κάποια χρόνια χρήσης για να αποφασίσω αν θα το κάνω στο παιδί μου.

alvadi
23-01-09, 12:47
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
& ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ &
ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 – 10241
Αριθ. Τηλ.: 210 5215211-212-213-214
& 210 5221605
FAX: 210 5228509-210 5226730
ΑΘΗΝΑ:19.1.09
Αρ. Πρωτ.:Γ32/68

ΘΕΜΑ: "Εμβολιασμός κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (H.P.V.)"
Σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
(H.P.V.) σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Το ΙΚΑ χορηγεί το εμβόλιο κατά του H.P.V. στις ασφαλισμένες ηλικίας από 12 έως και 15 ετών, αλλά και σε ασφαλισμένες ηλικίας από 15 έως και 26 ετών εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί στη συνιστώμενη ηλικία (χωρίς να διασφαλίζεται η προφύλαξή τους εάν ήδη έχουν μολυνθεί από τύπο του ιού που περιέχεται στο εμβόλιο).
Στη χώρα μας κυκλοφορούν δύο εμβόλια κατά του H.P.V., το διδύναμο και το τετραδύναμο. Το δοσολογικό σχήμα και για τα δύο εμβόλια περιλαμβάνει 3 δόσεις:
• Διδύναμο 0 - 1 - 6 μήνες
• Τετραδύναμο 0 - 2 - 6 μήνες
Εάν απαιτείται ένα εναλλακτικό σχήμα εμβολιασμού, η δεύτερη δόση πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον 1 μήνα μετά την πρώτη δόση και η τρίτη δόση πρέπει να χορηγείται τουλάχιστον 3 μήνες από την δεύτερη δόση. Και οι τρεις δόσεις πρέπει να δίνονται μέσα σε περίοδο 1 έτους. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ο γιατρός μπορεί να
συνεχίσει τον εμβολιασμό, χωρίς να χάνονται οι προηγούμενες δόσεις.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν δεδομένα ασφάλειας ανοσογονικότητας ή
αποτελεσματικότητας που να υποστηρίζουν την εναλλαγή μεταξύ διδύναμου και τετραδύναμου.
Οι ασφαλισμένες ηλικίας 12 έως και 18 ετών θα προσέρχονται για εμβολιασμό, κατόπιν
ραντεβού (184), στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου (Σ.Π.Μ.Π. & Ε).
Οι ασφαλισμένες άνω των 18 ετών, θα παραπέμπονται στους Γυναικολόγους Ιατρούς της Μονάδας Υγείας και η διενέργεια του εμβολιασμού θα γίνεται στην ενεσοθεραπεία.
Στις Μονάδες Υγείας όπου δεν λειτουργεί Σ.Π.Μ.Π. & Ε. οι ασφαλισμένες θα
προσέρχονται για εμβολιασμό με τη διαδικασία του ασφαλισμένου σε:
- παιδίατρο ή γυναικολόγο του ΙΚΑ για τις ηλικίες μέχρι και 18 ετών, και
- γυναικολόγο του ΙΚΑ για τις ηλικίες άνω των 18 έως και 26 ετών.
Η παραπομπή για εμβολιασμό θα γίνεται, από τις παραπάνω ειδικότητες Ιατρών, με την ένδειξη "εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων", όταν πρόκειται για την πρώτη δόση του εμβολίου.
Η χορήγηση και των τριών δόσεων του εμβολίου θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο βιβλιάριο υγείας Ι.Κ.Α. αλλά και στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού (όπου υπάρχει).
Προϋπόθεση έναρξης του εμβολιασμού κατά του H.P.V., για τις ασφαλισμένες που έχουν γενετήσιες σχέσεις, είναι η προσκόμιση pap-test (του τελευταίου 12μηνου), υπογεγραμμένο από κυτταρολόγο ιατρό, όπου δεν θα υπάρχει διαγνωσμένη δυσπλασία τραχήλου μήτρας.
Επισημαίνεται προς όλους η αναγκαιότητα και σημαντικότητα συνέχισης και
εντατικοποίησης της διενέργειας pap-test στις ασφαλισμένες ανά έτος και μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων.
Τέλος, υπενθυμίζουμε την ανελλιπή συμπλήρωση του επισυναπτόμενου στατιστικού δελτίου και την αποστολή του στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, ανά 15-ήμερο κατόπιν υπογραφής του παραπέμποντος ιατρού και του ελεγκτή του ΙΚΑ.

Αναλυτικότερα στο www.ika.gr

angela_kgr
20-05-09, 14:01
Gardasil: Επικίνδυνο και μη αποδεδειγμένο!


Το εμβόλιο Gardasil της εταιρίας Merck υποτίθεται ότι
προλαμβάνει την εμφάνιση καρκίνου του ενδομητρίου στις νεαρές γυναίκες. Τώρα το FDA έχει εγκρίνει
έναν ισχυρισμό ότι αυτό ισχύει επίσης για δύο λιγότερο
συνηθισμένους καρκίνους. Αλλά το κατά πόσο πραγματικά προλαμβάνει οποιοδήποτε είδος καρκίνου είναι ουσιαστικά άγνωστο. Εν τω μεταξύ, από τον Ιούλιο, το Σύστημα Αναφοράς Παρενεργειών Εμβολίων (Vaccine Adverse
Events Reporting System) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
των ΗΠΑ μετά την εισαγωγή του εμβολίου το 2006 έχει λάβει πάνω από 9.700 αναφορές προβλημάτων. Αυτά περιλαμβάνουν παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και αποβολές.
Είκοσι θάνατοι έχουν αναφερθεί, αν και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ότι υπάρχει σύνδεση.Τα εμβόλια αρχικά αναπτύχθηκαν για να προστατεύουν το κοινό από εξαιρετικά μεταδοτικές ασθένειες που διαδίδονται πρώτιστα μέσω του αέρα. Τώρα επικίνδυνα και μη αποδεδειγμένα εμβόλια εξουσιοδοτούνται με την ελπίδα ότι θα προφυλάξουν ενάντια σε ασθένειες οι οποίες απαιτούν πολύ στενή προσωπική επαφή για να μεταδοθούν
Πού θα σταματήσει αυτό;
(Πηγή: Health Freedom Foundation)

Σχόλια του Dr Joseph Mercola:
Η φαρμακευτική εταιρία Merck έχει προωθήσει μια πολύ ισχυρή διαφημιστική εκστρατεία προτρέποντας τα κορίτσια να γίνουν «ένα λιγότερο» θύμα του καρκίνου του ενδομητρίου. Λοιπόν, αυτή η τακτική εκφοβισμού έχει τρομοκρατήσει περίπου 18 εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ
ώστε να πάρουν το Gardasil από τότε που εγκρίθηκε το
2006. Παρ’όλα αυτά, παρά τις ετήσιες πωλήσεις του 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων, το Gardasil δεν έχει γίνει το φάρμακο
που σπάει ταμεία όπως έλπιζε η Merck. Ευτυχώς, οι άνθρωποι γίνονται πιο σοφοί˙ εκτός από το ηθικό ζήτημα του εάν ή όχι το εμβόλιο ενθαρρύνει τις εφήμερες σεξουαλικές σχέσεις, οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις του φαρμάκου είναι τελείως άγνωστες και οι άμεσες παρενέργειες εξελίσσονται σε όλο και πιο σοβαρές, ακόμα και θανάσιμες.
Tο Σύστημα Αναφοράς Παρενεργειών Εμβολίων (VaccineAdverse Events Reporting System) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ έχει λάβει πάνω από 9.700 αναφορές από την εισαγωγή του εμβολίου το 2006. Αυτά τα προβλήματα απλώς αυξάνονται και περιλαμβάνουν παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και αποβολή, μαζί με 20 θανάτους που πιθανό να συνδέονται με το εμβόλιο! Αυτό δεν εμπόδισε την εταιρία Merck από το να πιέζει για
επέκταση των χρήσεων του Gardasil, τις οποίες μόλις ενέκρινε το FDA. Τώρα το Gardasil μπορεί επίσης να προωθηθεί για την πρόληψη δύο σπάνιων μορφών καρκίνου του κόλπου και των εξωτερικών γεννητικών οργάνων. Τουλάχιστον το FDA πήρε την σωστή απόφαση και αποφάσισε να μην εγκρίνει το Gardasil για την πρόληψη του καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες ηλικίας 27-45 ετών (προς το παρόν έχει εγκριθεί για κορίτσια 9-26 ετών). Αν περισσότερες γυναίκες γνώριζαν την πραγματικότητα σχετικά με τον ανθρώπινο ιό papillomavirus (HPV), ο οποίος μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε καρκίνο του ενδομητρίου, αμφιβάλλω αν καμμιά από αυτές θα λάμβανε οικειοθελώς
αυτό το εμβόλιο (ίσως για το λόγο αυτό η Merck πίεζε τόσο πολύ για να το κάνει υποχρεωτικό για τις μαθήτριες).
Άρα πριν καν σκεφτείτε να πάρετε αυτόν τον ενδεχομένως
επικίνδυνο εμβολιασμό, βεβαιωθείτε ότι ξέρετε γιατί διακινδυνεύετε την υγεία σας.
Οι αλήθειες για τον ιό HPV
Υπάρχουν πάνω από 100 τύποι ανθρώπινων ιών papillomavirus. Από αυτούς, μόνο 10-30 μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του ενδομητρίου. Οι υπόλοιποι μπορούν να οδηγήσουν σε δερματικές μολύνσεις που προκαλούν κρεατοελιές των γεννητικών οργάνων ή κοινές
κρεατοελιές στα χέρια σας και στα πόδια σας. Μολονότι
αυτοί είναι πολύ συνηθισμένοι ιοί, και εκτιμάται ότι 25 εκα-τομμύρια Αμερικανοί έχουν μολύνσεις HPV, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα λόγος για ανησυχία επειδή, όπως δηλώνει το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των
Επιδημιών των ΗΠΑ, «Στο 90% των περιπτώσεων, το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού σας καταπολεμά την μόλυνση από HPV με φυσικό τρόπο μέσα σε δύο χρόνια».
Αυτό αληθεύει για την μόλυνση είτε πρόκειται για τον τύπο που προκαλεί κρεατοελιές είτε για τον τύπο που προκαλεί καρκίνο. Παρά το γεγονός αυτό, οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ του Gardasil θέλουν να πιστεύετε ότι η λήψη του εμβολίου θα προστατεύσει τα κορίτσια από τον μικρό κίνδυνο καρ-
κίνου του ενδομητρίου που είναι υπαρκτός – αλλά αυτό δεν ισχύει.
Το εμβόλιο Gardasil περιέχει μόνο τέσσερις τύπους HPV από τους πάνω από 100 τύπους. Αν κολλήσετε έναν από
τους 96+ τύπους που δεν συμπεριλαμβάνονται, είστε άτυχοι. Και, αν έχετε ήδη εκτεθεί σε έναν από τους τέσσερις τύπους του ιού του εμβολίου, τότε δεν λειτουργεί ούτε ενάντια σε αυτούς.
Άρα, ακόμα και αν δεχτείτε τους κινδύνους και εμβολια-στείτε, οι πιθανότητες να κολλήσετε κάποιον τύπο του HPV
είναι ακόμα πολύ υψηλές. Αν ο ιός HPV θα οδηγήσει ή όχι
σε κρεατοελιές των γεννητικών οργάνων ή σε καρκίνο του ενδομητρίου, πάντως, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.
Γιατί να ρισκάρετε τη ζωή σας για την πρόληψη μιας ασθένειας που μπορείτε να αποφύγετε;
Θανατηφόροι θρόμβοι αίματος, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, καρδιακή ανακοπή και «αιφνίδιος θάνατος από άγνωστα αίτια», όλα αυτά έχουν προκύψει σε κορίτσια λίγο μετά την λήψη του εμβολίου Gardasil. Αυτοί είναι προφανώς τρομακτικοί κίνδυνοι ενώ είναι ίσως δυνατό να προλάβουμε τον καρκίνο του ενδομητρίου πριν μας απειλήσει.
Λοιπόν, σύμφωνα με το Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Επιδημιών των ΗΠΑ (CDC) αν και περισσότερες
από 6 εκατομμύρια γυναίκες μολύνονται με HPV κάθε χρόνο, λιγότερες από 3.900 γυναίκες πεθαίνουν από καρκίνο
του ενδομητρίου από αυτά τα 6 εκατομμύρια. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως είπα πριν, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να καταπολεμήσει τον ιό HPV μέχρι 90% των περιπτώσεων. Εν τω μεταξύ, ο καρκίνος του ενδομητρίου
προκαλείται από μια μόλυνση που μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή, άρα μπορούμε να τον αποφύγουμε με
την συμπεριφορά μας. Πράγματι, η χρήση προφυλακτικών
μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του HPV κατά 70%, ποσσοστό το οποίο είναι μεγαλύτερο από αυτό που ισχυρίζεται ότι κάνει το Gardasil.
Το συμπέρασμα είναι ότι το Gardasil είναι αναποτελεσματικό, ενδεχομένως πολύ επικίνδυνο και μεγάλη σπατάλη
χρημάτων. Για να κρατήσετε την κόρη σας υγιή, είναι καλύτερα να κάνετε αυτά τα απλά βήματα τα οποία μπορούν
να προλάβουν τον HPV και τον καρκίνο του ενδομητρίου πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε εμβόλιο:
• Μιλήστε στα παιδιά σας για τον HPV. Αυτή η μόλυνση
μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή, άρα μπορούμε να
την αποφύγουμε 100% μέσω του τρόπου ζωής μας.
• Συνειδητοποιείστε την δύναμη των συναισθημάτων
σας. Μία αναπτυσσόμενη σχολή σκέψης που ονομάζεται
Νέα Γερμανική Ιατρική (German New Medicine, GNM) δείχνει ότι συγκεκριμένα περιστατικά που μας προκαλούν άγχος ή «σοκ σύγκρουσης» δίνουν ώθηση στον καρκίνο και
σε άλλες ασθένειες στο σώμα σας. Ο Dr. Ryke Geerd Hamer, ο οποίος ανέπτυξε το GNM, πιστεύει ότι ο καρκίνος είναι
μία φάση που συμβαίνει ενώ το σώμα σας αυτοαναρρώνει από αυτό το συναισθηματικό τραύμα, και ότι το κλειδί για
να καταπολεμήσουμε την ασθένεια βρίσκεται στην λύση των συναισθηματικών σας συγκρούσεων.
• Διατηρείστε ισχυρό το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ικανό να χειρι-
στεί ένα βαρύτερο συναισθηματικό και σωματικό φορτίο.
Πηγή: Dr Mercola011http://www.safemagazine.gr/Issues/SafeIssue02.pdf

angela_kgr
09-06-09, 13:50
[ΗPV]
Θάνατοι και βλάβες από εμβολιασμούς
Το Gardasil, το εμβόλιο που σχεδιάστηκε για την προστασία ενάντια
του ιού ΗPV που προκαλεί καρκίνο της
μήτρας, είναι υπεύθυνο για το θάνατο
10 έφηβων κοριτσιών και για 140 αναφορές σοβαρών παρενεργειών μέσα
στο έτος 2008 στις ΗΠΑ.
Το εμβόλιο δίνεται κανονικά σε κορίτσια 12-13 ετών για κάποια χρόνια
τώρα στην Αμερική, και τα αποτελέσματα θανάτων και παρενεργειών
αρχίζουν τώρα να επαναλαμβάνονται
και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας.
To Judicial Watch, ένας Αμερικανικός
δημόσιος οργανισμός ελέγχου έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα τα
τελευταία στοιχεία για την ασφάλεια
του εμβολίου. Από τα 140 περιστατικά παρενεργειών που αναφέρθηκαν
αυτό το χρόνο, κάποια περιλάμβαναν
αποβολές και εκδήλωση σύνδρομου Guillain – Barrι, μιας διαταραχής του νευρικού συστήματος που προκαλεί
προβλήματα στα χέρια και τα πόδια.
Το εμβόλιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της 13χρονης J.T. που είναι τώρα
σχεδόν ολοκληρωτικά παράλυτη
μετά από τον εμβολιασμό της. Εντωμεταξύ, απτόητοι από αυτές τις ανησυχητικές ιστορίες, η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας επιδιώκει να διευρύνει
την διαθεσιμότητα του εμβολίου που θα περιλαμβάνει και έφηβες μεταξύ
17-18 ετών!
Πηγή: U.S. News & World Report
http://safemagazine.gr/Issues/SafeIssue03.pdf

kyr*nm*
07-08-09, 00:37
ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟΝ HPV, ΠΡΙΝ ΕΞΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΝΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ "ΥΠΟΥΛΟ". ΕΚΤΟΤΕ, ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΤ ΚΑΘΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ. ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ (10 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ), ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΛΗΓΟΥΛΑ (Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΗΤΑΝ ΤΡΑΧΗΛΙΤΙΔΑ), ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΤΡΟΠΙΟ, ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΞΑΝΑΕΚΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΙΟΣ! ΕΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΡΥΒΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ. Ο ΙΟΣ, ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΚΥΤΑΡΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΑΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΒΑΣΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ. ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΤΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΧΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ, Ο ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΑ! ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΟΙΩΝΑ.

Sam
29-09-09, 15:09
Ο θάνατος ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά των κονδυλωμάτων, οδήγησε τις βρετανικές αρχές Υγείας να ξεκινήσουν άμεση και διεξοδική έρευνα. Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

Η 14χρονη Natalie Morton πέθανε την Δευτέρα στο νοσοκομείο ύστερα από τη χορήγηση του ενέσιμου Cervarix στο σχολείο Blue Coat CofE στο Coventry.

Σύμφωνα με τους ειδικούς έχουν υπάρξει υποψίες για 4.657 παρενέργειες από το Cervarix από περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια δόσεις. Η Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγείας πρόσθεσε ότι έχει λάβει 2.137 αναφορές από τις 14 Απριλίου 2008 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου αυτού του χρόνου. Ο κίνδυνος για παρενέργειες που απειλούν τη ζωή, υπολογίζεται σε όχι περισσότερες από μια στις ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου.

Η παρτίδα των εμβολίων που έχει χρησιμοποιηθεί έχει τεθεί σε καραντίνα για «προληπτικούς λόγους». Η Dr. Caron Grainger, επικεφαλής της Υπηρεσίας Υγείας του Coventry και του Συμβουλίου του Coventry αναφέρει: «Το περιστατικό συνέβη λίγο αφότου η κοπέλα είχε κάνει το εμβόλιο για κονδυλώματα στο σχολείο. Δεν μπορεί να γίνει ακόμα σύνδεση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου, μέχρι να γίνουν γνωστά όλα τα γεγονότα και πραγματοποιηθεί η νεκροψία».

Ένας μικρότερος αριθμός μαθητριών στο σχολείο είχε αναφέρει επίσης παρενέργειες αλλά ήπιας μορφής όπως ζαλάδα και ναυτία, αλλά δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: BBC
http://www.tvxs.gr/v21970

Sam
29-09-09, 22:23
Γεωργία Ευσταθίου-Αγγελική Καστελιώτη-Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα


Σοκ και τεράστια επιστημονικά ερωτήματα έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο θάνατος ενός 14χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία όταν άφησε την τελευταία του πνοή αμέσως μετά τον εμβολιασμό του στο σχολείο με «Cervarix». Το εν λόγω εμβόλιο αποτελεί το ένα από τα δύο προληπτικά εμβόλια κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και ύστερα από αλλεπάλληλες κλινικές δοκιμές πήρε έγκριση προκειμένου να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο του 2007.

Οι επικεφαλής των Βρετανικών οργανισμών υγείας διέκοψαν προσωρινά την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, μέχρι να ανακαλυφθεί η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο της 14χρονης Natalie Morton. Όπως δήλωσαν «είναι κάτι εντελώς προσωρινό και δεν θα πρέπει να προκληθεί πανικός στις γυναίκες που εμβολιάστηκαν πρόσφατα ή που πρόκειται να εμβολιαστούν».

Τόσο το «Cervarix» όσο και το «Gardasil» (το οποίο κυκλοφόρησε πρώτο στην παγκόσμια αγορά) θεωρούνται δυο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και των υπόλοιπων καρκίνων των γεννητικών οργάνων τους οποίους προκαλούν διάφοροι υπότυποι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Το «Cervarix» προστατεύει από τους υπότυπους 16 και 18 του ιού HPV, οι οποίοι είναι οι πιο συχνοί και ευθύνονται για το 80% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στην Ευρώπη. Το «Gardasil» προστατεύει από τους ογκογόνους υπότυπους 16 και 18 αλλά και από τους υπότυπους 6 και 11 οι οποίοι προκαλούν το 90% των οξυτενών κονδυλωμάτων στο γυναικείο πληθυσμό.

Στη Βρετανία το πρόγραμμα του εμβολιασμού των κοριτσιών ηλικίας 12-14 ετών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2008 χρησιμοποιώντας μόνο το εμβόλιο «Cervarix», σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες οι οποίες έχουν επιλέξει το «Gardasil». Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται και τα δυο εμβόλια ενώ από το 2008 καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία η χορήγησή τους σε κορίτσια και γυναίκες 12-26
ετών. Από τον Ιανουάριο του 2009 και το ΙΚΑ προχώρησε στην κάλυψη του εμβολίου για γυναίκες από 16-26 ετών.
Υπολογίζεται ότι στην χώρα μας
συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ταμείων περίπου 460.000 γυναίκες. Μέχρι στιγμής, κανένα σοβαρό κρούσμα παρενεργειών δεν έχει καταγραφεί στην Ελλάδα εξαιτίας του εμβολιασμού κάποιας γυναίκας με το ένα από τα δυο εμβόλια. Καθ’ όλο το διάστημα της κυκλοφορίας των δυο αυτών εμβολίων έχουν σημειωθεί 17 θάνατοι ανηλίκων παγκοσμίως, οι οποίοι όμως κατόπιν επιστημονικών μελετών αποδόθηκαν σε άλλα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν τα εν λόγω άτομα.

Ο Ευθύμιος Δεληγεώρογλου, (γυναικολόγος-μαιευτήρας, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών) δήλωσε στη zougla.gr ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας για το εμβόλιο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Τονίζει επίσης ότι οι θάνατοι που έχουν σημειωθεί παγκοσμίως δεν αποδόθηκαν τελικά στα εν λόγω εμβόλια αλλά σε άλλες ασθένειες.

Η Διευθύντρια Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας του ΕΟΦ, Δήμητρα Παταργιά είπε στη zougla.gr ότι αύριο έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του ΕΟΦ προκειμένου να συζητηθεί το περιστατικό της 14χρονης Βρετανίδας. Συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με το αν ο θάνατος της προκλήθηκε τελικά από το εμβόλιο «Cervarix».


Στην περίπτωση της 14χρονης Βρετανίδας Natalie Morton, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι προκάλεσε το θάνατο της. Η επιστημονική κοινότητα της Βρετανίας κάνει λόγο για «ένα πολύ θλιβερό περιστατικό, το οποίο όμως πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς πριν βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Δεν μπορεί να συνδεθεί ο θάνατος του κοριτσιού με το εμβόλιο αυτό καθ’ εαυτό καθώς δεν είναι γνωστό αν έπασχε από κάποια άλλη ασθένεια, αν κάτι άλλο της προκάλεσε αλλεργική αντίδραση ή αν εν τέλει το εμβόλιο χορηγήθηκε με το σωστό τρόπο στο ανήλικο κορίτσι».

"Οι πιο συχνές παρενέργειες που έχουν τα δυο αυτά εμβόλια είναι ναυτία και ζαλάδα. Το ποσοστό πιθανών παρενεργειών που θα μπορούσαν ίσως να προκαλέσουν το θάνατο κάποιας γυναίκας από το εμβόλιο είναι 1 στο εκατομμύριο. Η φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline που κατασκεύασε το «Cervarix» τόνισε στην ανακοίνωσή της ότι: «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκλήθηκαν παρενέργειες εάν η διαδικασία του εμβολιασμού δεν έγινε σωστά».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 80% του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού έχει έρθει ή θα έρθει σε επαφή με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Οι περισσότεροι οργανισμοί ενεργοποιούν τον μηχανισμό αυτοϊασης αλλά υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 30% δεν καταφέρνει να κοντρολάρει τον ιό. Οι τέσσερις τύποι του ιού HPV 6, 11, 16 και 18 προκαλούν το 75% των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας στην Ευρώπη, το 70% των καρκίνων του κόλπου και του αιδοίου, το 70% των προκαρκινικών και το 35-50% των πρώιμων τραχηλικών αλλοιώσεων, το 70% των αιδοιικών και κολπικών προκαρκινικών αλλοιώσεων, καθώς και το 90% των οξυτενών κονδυλωμάτων.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας παραμένει ο δεύτερος πιο θανατηφόρος καρκίνος στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του μαστού, ενώ κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται στην Ευρώπη περίπου 163.000 νέες περιπτώσεις αιδοιικών και κολπικών προκαρκινικών αλλοιώσεων οι οποίες σχετίζονται με τον ιό HPV. Περίπου 270.000 γυναίκες παγκοσμίως χάνουν τελικά τη ζωή τους από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ήδη, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει κλινικές μελέτες σε γυναίκες ηλικίας έως 45 ετών προκειμένου να δουν πώς αυτές αντιδρούν μετά τον εμβολιασμό με «Gardasil» και «Cervarix». Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαιτέρα ενθαρρυντικά. Παράλληλα σε ολόκληρο τον κόσμο διεξάγονται κλινικές δοκιμές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε γυναίκες που πάσχουν παράλληλα από άλλες ασθένειες ή που ο τρόπος ζωής τους θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εμβολίων.

Τα εργαστήρια "θεωρούν" τα εμβόλια ασφαλή Ήδη, οι επιστήμονες έχουν αρχίσει κλινικές μελέτες σε γυναίκες ηλικίας έως 45 ετών προκειμένου να δουν πώς αυτές αντιδρούν μετά τον εμβολιασμό με «Gardasil» και «Cervarix». Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαιτέρα ενθαρρυντικά. Παράλληλα σε ολόκληρο τον κόσμο διεξάγονται κλινικές δοκιμές προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων σε γυναίκες που πάσχουν παράλληλα από άλλες ασθένειες ή που ο τρόπος ζωής τους θα μπορούσε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εμβολίων.

πηγή http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=65740&cid=15

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ
06-10-09, 01:49
Απίθανο να έχει σχέση με τον θάνατο της 14χρονης το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3548:--------14---------&catid=71:2008-12-01-08-27-26&Itemid=103)

Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2009 14:04

http://www.medvoi365.gr/images/stories/die8ni/emvolio_karkinou_mitras.jpg"Σοβαρό παράλληλο πρόβλημα υγείας το οποίο πιθανότατα προκάλεσε το θάνατο της 14χρονης" αποκάλυψαν τα προκαταρτικά στοιχεία της νεκροψίας για τη διαπίστωση των αιτίων θανάτου βρετανίδας εφήβου που έχασε τη ζωή της λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ανακοίνωσαν οι βρετανικές υγειονομικές υπηρεσίες.
Όπως ανακοίνωσε η γιατρός Κάρον Γκρέινγκερ, διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος της Υπηρεσίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, "σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι παραπάνω από απίθανο ο θάνατος να προκλήθηκε από το εμβόλιο. Περιμένουμε ωστόσο τα αποτελέσματα των συμπληρωματικών εξετάσεων οι οποίες χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο", πρόσθεσε η γιατρός, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.
Η 14χρονη Νάταλι Μόρτον εξέπνευσε χθες Τρίτη(29-9-09) στο νοσοκομείο του Κόβεντρι, λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του εμβολίου HPV1 Cervarix -της εταιρείας GlaxoSmithKline- στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, κατά το οποίο έχουν χορηγηθεί ήδη 1,4 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου.
Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε εξάλλου ότι "για καθαρά προληπτικούς λόγους θα δεσμευτεί και θα ελεγχθεί ολόκληρη η συγκεκριμένη παρτίδα του εμβολίου", τονίζοντας ωστόσο τη σημασία συνέχισης του συγκεκριμένου προγράμματος εμβολιασμού.
Το εμβόλιο προστατεύει από τη μόλυνση από τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό HPV που ευθύνεται για το 70% και πλέον των κρουσμάτων καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ- Γαλλ. Πρακτ. )
----------------------------------------

http://www.medvoi365.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3548:--------14---------&catid=71:2008-12-01-08-27-26&Itemid=103

ΜΕΛΙΝΑ
24-01-10, 00:24
Σήμερα είχα μια συζήτηση με τον παιδιατρό μου σχετικά με το εμβόλιο αυτό και μου είπε ότι αυτός στην κόρη του θα το κάνει οπωσδήποτε όταν γίνει 12 ετών . Οτι τα δυο κρούσματα που εμφανίστηκαν και έγινε σάλος μεταξύ των οποίων και η 12 χρονη στην Αγγλία μετά τις νεκροψίες αποδείχτηκε ότι είχαν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οτι η έγκριση του εμβολίου έχει γίνει απο τον Αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων που είναι ο πιο αυστηρός παγκοσμίως.
Το εμβόλιο γίνεται από 12 εως 25 ετώ προτιμάται όμως η ηλικά πριν την έναρξη της σεξουαλικής επαφής. Επειδή κάποια κοπέλα αναφέρει ότι πρέπεινα ενημερώσουμε τα παιδιά μας για την σεξουαλική τους δραστηριότητα εαν διαβάσετε σχετικά με τα κονδυλώματα θα δείτε ότι κολλάς ακόμη και εαν γίνεται χ΄ρηση προφυλακτικού. Μπορεί να πας με έναν αντρα και μόνο που έιναι φορέας και να σε κολλήσει να κουβαλάς χ΄ρονια τον ιο που μολύνει για πάντα το αίμα σου και να εμφανίσεςι κονδυλώματα μετά από χρονια τυχαία.Στην Αμερική τα τελευτάια χρονια εμφα΄νιζεται έξαρση των γυναικών που είναι θετικές στον HPV και β΄ρεθηκε σε έρευνα που έγινε σε campus ότι το 70% είναι μολυσμένες. Οι περισσότεροι τύποι που προκαλούν κονδυλώματα κατά 90% δεν εξελίσσονται σε καρκίνο αλλά υπάρχει περίτωση η μόλυνση από τον ιό να σημαίνει ότι έχεις μολυνθεί από τα στελέχη που αποδεδειγμένα συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου. Σε συζήτηση που είχα με τον γυναικολόγο της μητέρας μου η οποία ενώ είχε αρνητικό τέστ παπ το επόμενο εξάμηνο που έκανε έφτασε σε σημείο να απαιτεί άμεση αφαίρεση των οργάνων γιατί είχε προχωρήσει ραγδάια, πως ήταν δυνατόν να έγινε αυτό μου απάντησε ότι ο καρκίνος οφείλεται σε ιούς που υπάρχουν χ΄ρονια στο αίμα και δεν υπάρχει εξέταση να δείς ότι είσαι μολυσμένη από αυτούς. Διαβάζοντας μετέπειτα για το HPV είδα ότιγια να δείς εαν είσαι μολυσμένος χρειάζεται ειδικό τέστ dna που έιναι ακριβό και ακόμη και αν βρείς ότι είσαι δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί δεν υπάρχει θεραπεία΄. Η φίλη μου διαπίστωσε ότι είχε κονδυλώματα όταν ήταν 21 ετών και αυτός που ήταν μαζί της ήτσν ο πρώτος της δεσμός. Οταν πήγε σε γυναικολόγο γιατί κάτι έπιανε της έκανε παπ και β΄ρηκαν ότι είχε δυσπλασία. Εκανε καυτηριασμό των κονδυλωμάτων αλλά ξαναεμφανίστηκαν και χρειάστηκε ξανά. Εκανε καισαρική για να γεννήσει γιατί εαν ακουμπήσουν το παιδί μπορεί να μολυνθεί και κινδυνέυει. Στον συζυγό της δεν το έχει πει ότι έχει HPV και σ' εμένα έχει εκμυστηρευτεί ότι φοβάται ότι θα πεθάνει από καρκίνο και ότι νιώθει σαν μιασμα γιατί νιώθει΄ντροπή αφού είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και παραπέμπει στο ότι κάποιος έχει εναλλαγές συντρόφων. Μου είπε μάλιστα ότι αισθάνεται σαν κάποιον που έχει AIDS. Μετά από όλα αυτά προσωπικά νιώθω ότι εαν είχα κορίτσι θα έκανα σίγουρα το εμβόλιο για να την προστατέψω γιατί οι δύο τύποι που καλύπτει συνδέονται με τον καρκίνο τουτραχήλου και οι δύο άλλοι για τα κονδυλώματα.

koufetaki
25-08-10, 21:40
σημερα μου ειπε μια συναδελφος μου στην δουλεια οτι θα κανει αυριο το 2η δοση για το εμβολιο,ειναι 15χρ.το παιδι,εγω δεν θα το κανω στην κορη μου ειναι 14χρ.και αυτο το ειχα αποφασισει πριν διαβασω αυτα που εχετε παραθεσει κοριτσια.φυσικα της ειπα οτι θα το ψαξω στο παρεντς και φυσικα το εχουμε επισημανει.ουτε το εμβολιο για την γριπη των χοιρων καναμε.ενας παιδιατρος που ειχα στα μεγαλα μου παιδια μου ειχε πει οτι οταν βγαινει ενα καινουργιο εμβολιο να περιμενεις 10 χρονια τοτε βγαινουν ολες οι παρενεργειες.και ειμαι πεπεισμενη πλεον οτι οι κυριοι των φαρμακοβιομηχανιων μονο το καλο μας δεν θελουν.......

vera
25-08-10, 22:14
Κουφετακι υπαρχουν πολλα σχετικα λινκ στο τοπικ των εμβολιων

Anastasia92
13-01-11, 18:39
Καλησπέρα!

Ξανά φέρνω το θέμα στην επιφάνεια, γιατί είναι κάτι που με απασχολεί! Έχει ένα μήνα που με παρακαλάει-πρήζει η μάνα μου να πάω να κάνω το εμβόλιο με δικαιολογία πως περνάνε τα χρόνια και δε θα προλάβω και κρίμα είναι και και και και! ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΚΥΡΆ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΆΝΩ!

Μου κάνει για μεγάλη αρπαχτή το όλο θέμα, και με προβληματίζει το γεγονός πως όταν είχε κυκλοφορήσει στις αρχές όχι απλά είχε γίνει μεγάλος ντόρος αλλά και πολύ καλό προμόσιον, όμως ενημέρωση πχ σε σχολεία-συγκεντρώσεις-δήμους ΠΟΥΘΕΝΆ,σου πετούσαν ένα λινκ και αν έχεις υπολογιστή μπες και μάθε, αλλιώς τράβα στο γιατρό σου να σου τα πει, που αυτός εννοείται πως θα σε τρομάξει με όλα αυτά που θα σου πει, θα σου πετάξει και ένα "πάντως σου προτείνω να το κάνεις, αλλά η απόφαση δική σου"! αν τους ενδιέφερε τόσο πολύ ο αυξημένος αριθμός γυναικών που έχουν προσβληθεί από τον HPV εκτός από από αυτό το ξεσηκωτικό-αγχώδες-δελεαστικό μάρκετινγκ (γιατί εγώ για διαφήμιση νέου προιόντος το πέρασα) δεν έπρεπε να κινηθούν και κάπως διαφορετικά;;;;

Λοιπόν εσείς το κάνατε στα παιδιά σας; Τελικά αποφασίσατε ότι θα τους το κάνετε κάποια στιγμή; Αν κάποιες έχουν μεγάλα παιδιά και το κάνανε τι εντυπώσεις έχουν; το μετάνιωσαν ή είναι ευχαριστημένες με την επιλογή τους;

τον
13-01-11, 18:55
Η ΚΌΡΗ ΜΟΥ 12 δεν της κάνω το έμβολιο .....Πέριση τον χειμώνα έγινε χαμός για την γριπή Φέτος τη έγινε δεν υπάρχη ? η παιδίατροσ μου είπε ότι η παρενέργειες θα φανουν στα επόμενα χρόνια και καλύτερα να μην το κάνω ....ούτε της γρύπης δεν κάναμε κανένα ς μας .....

vera
13-01-11, 20:07
Υπαρχουν παρα πολλα αρθρα πανω σε αυτο το θεμα, λογω ελλειψης χρονου δεν εβαζα (στο τελος θα μου κρεμασετε κουδουνια που σας πρηζω σχεδον αποκλειστικα με τα εμβολια χαχα) αν βρω κατι στα γρηγορα θα σας βαλω.........

Περιληπτικα θα πω τα εξης.

Η παιδιατρος μας που ναι υπερ των εμβολιων μου πε οτι ειναι επικινδυνο και δεν το εκανε ουτε στις κορες της αλλα δε το συστηνει ουτε στα παιδια που βλεπει.

Οσους γυναικολογους ξερω (φιλους, πελατες κλπ) ειναι ολοι εναντιον του εμβολιου και δεν το συστηνουν.

Προσπαθουν εδω και καιρο να κανουν το εμβολιο υποχρεωτικο και για αγορια. Αρχικα με το επιχειρημα οτι αν το κανουν και τα αγορια θα ειναι πιο εξασφαλισμενα τα κοριτσια.......το επιχειρημα αυτο δεν επιασε και τωρα το ριχνουν σε κινδυνο καρκινου και στα αγορια (anal cancer) και παρα τις οποιες επιφυλαξεις υπαρχουν παγκοσμιως γι αυτο το εμβολιο (και ειναι πολλες) κανουν οτι μπορουν για να το καταταξουν στα υποχρεωτικα και για αγορια........Διαβασα για μια δηλωση γιατρου υποστηρικτη που ειπε οτι ναι μεν υπαρχουν παρενεργειες και προβληματα, αλλα δεν μπορουμε να χανουμε χρονο για αλλες ερευνες και πρεπει να χτυπησουμε τον καρκινο ΤΩΡΑ!!!!!

Πολυ προσφατα υπηρξε ο πρωτος θανατος ενος αγοριου 10 ετων μια βδομαδα μετα τον εμβολιασμο του, το παιδι επαθε τη συνηθη παρενεργεια που προκαλει αυτο το εμβολιο , δλδ τεραστια κουραση και ατονια και μετα απο μια βδομαδα πεθανε. Φυσικα θα υπαρχουν καποιοι που θα το αποδωσουν στο παθητικο καπνισμα η τον αναδρομο Ερμη, γεγονος παντως ειναι οτι η ειδηση κυκλοφορησε και εχει περαστει στο VAERS.

Η Προωθηση του εμβολιου θεωρειται παραπλανητικη αφου εστιαζει στον καρκινο, ενω αφορα απλα τον ιο HPV που καποιες μορφες του μπορει να προκαλεσουν καρκινο, ενω χαρη στα τεστ pap μπορει η διαγνωση να γινει εγκαιρως και χωρις προβλημα. Στη Γαλλια εχει απαγορευτει αυτη η παραπλανητικη διαφημιση ενω στην Ινδια σταματησαν οι εμβολιασμοι, μετα απο αρκετα δυσαρεστα περιστατικα.

vera
13-01-11, 20:19
“Gardasil, One Less Victim of Cervical Cancer?” France says ‘NO’ as they ban Gardasil ads

http://www.prlog.org/11194408-gardasil-one-less-victim-of-cervical-cancer-france-says-no-as-they-ban-gardasil-ads.html


FDA Approves Merck Gardasil for Anal Cancer: Deadly Choices?

http://sanevax.org/blog/?p=1602

kinkajoujou
13-01-11, 20:30
Φυσικα θα υπαρχουν καποιοι που θα το αποδωσουν στο παθητικο καπνισμα η τον αναδρομο Ερμη, γεγονος παντως ειναι οτι η ειδηση κυκλοφορησε και εχει περαστει στο VAERS.

Η Προωθηση του εμβολιου θεωρειται παραπλανητικη αφου εστιαζει στον καρκινο, ενω αφορα απλα τον ιο HPV που καποιες μορφες του μπορει να προκαλεσουν καρκινο, ενω χαρη στα τεστ pap μπορει η διαγνωση να γινει εγκαιρως και χωρις προβλημα. Στη Γαλλια εχει απαγορευτει αυτη η παραπλανητικη διαφημιση ενω στην Ινδια σταματησαν οι εμβολιασμοι, μετα απο αρκετα δυσαρεστα περιστατικα.


Gia to VAERS deite auto http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/6mishome.htm

1. A report made to VAERS does not mean that the vaccine, or other vaccines from the same group or lot caused the event. VAERS is a national system for reporting health problems that happen around the same time of the vaccination. Only some of the reported health conditions are side effects related to vaccines. A certain number of VAERS reports of serious illnesses or death do occur by chance alone among persons who have been recently vaccinated.
2. VAERS reports have many limitations since they often lack important information, such as laboratory results, used to establish a true association with the vaccine. For all serious and other clinically significant events (life-threatening events, hospitalization, permanent disability, death), follow-up with the health care provider and/or the parent or vaccinated individual is conducted in an attempt to collect supplemental information on the reports. Because of the limitations of this type of reporting system, causality is difficult to determine. Regardless of the cause, VAERS is interested in hearing about any health concerns that happen around the time of vaccination. In summary, scientists are not able to identify a problem with a vaccine lot based on VAERS reports alone without scientific analysis of other factors and data.

Telos, to embolio kaliptei mono tous orotipous pou exoun emplakei stin anaptiksi displasion, kai to Gardasil kaliptei ki apo ton orotipo pou prokalei ta kondilomata. Episis, logo tou fainomenou tou cross-protection, endexetai na prostatevei ki apo allous orotipous, oxi omos panta.

Opos kai to embolio, to test pap einai mia kali lisi, alla oxi 100% apotelesmatiki. den apotelei dld to legomeno xriso kanona-gold standard

vera
13-01-11, 20:42
Κι αλλο ενα αρθρο απο Μερκολα

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/12/29/why-india-has-stopped-giving-hpv-vaccines.aspx?aid=CD945

vera
13-01-11, 20:52
Καλα το Vaers ετσι οπως λειτουργει περισσοτερο κοροιδευει τον κοσμο παρα βοηθα, απλα ειναι ενας τροπος να καταγραφονται παρενεργειες. Και στον ΕΟΦ γινονται καταγραφες , τα στοιχεια αυτα συλλεγονται και γινονται μελετες, τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Απλα αν καποιος θελει να μαθει για αναφερομενες παρενεργειες ειναι ενα καλο εργαλειο. Σκοπος ειναι η καταγραφη και οχι η αποδειξη (που δεν τους εξυπηρετει κιολας μεταξυ μας)

Το εφτιαξε το cdc μετα απο την απαιτηση των ενδιαφερομενων να καταγραφονται καπου οι παρενεργειες, αλλα δυσλειτουργει σε τετοιο βαθμο που δειχνει σαμποταζ.

Αν διαβασετε τα λινκ που παραθεσα θα δειτε και το εξης φοβερο........η παρασκευαστρια εταιρεια οταν κατεθεσε τα χαρτια στην FDA δηλωσε οτι αν ενα ατομο εχει ηδη εκτεθει σε καποιον απο τους ιους HPV που προκαλει καρκινο και κανει μετα το εμβολιο, κινδυνευει κατα 45% περισσοτερο να εμφανισει καρκινο! Αυτο ομως δεν αναφερεται στο κοινο, ουτε ζητανε να κανουν εξεταση για το αν εχουν ηδη αυτους τους ιους, πριν κανουν το εμβολιο.

Ισως ετσι εξηγειται γιατι σε καποια ατομα εμφανιστηκαν νεοπλασιες ΜΕΤΑ την χορηγηση του εμβολιου, που δεν υπηρχαν πριν.

kinkajoujou
13-01-11, 21:02
Καλα το Vaers ετσι οπως λειτουργει περισσοτερο κοροιδευει τον κοσμο παρα βοηθα, απλα ειναι ενας τροπος να καταγραφονται παρενεργειες. Και στον ΕΟΦ γινονται καταγραφες , τα στοιχεια αυτα συλλεγονται και γινονται μελετες, τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Απλα αν καποιος θελει να μαθει για αναφερομενες παρενεργειες ειναι ενα καλο εργαλειο. Σκοπος ειναι η καταγραφη και οχι η αποδειξη (που δεν τους εξυπηρετει κιολας μεταξυ μας)

Το εφτιαξε το cdc μετα απο την απαιτηση των ενδιαφερομενων να καταγραφονται καπου οι παρενεργειες, αλλα δυσλειτουργει σε τετοιο βαθμο που δειχνει σαμποταζ.

Αν διαβασετε τα λινκ που παραθεσα θα δειτε και το εξης φοβερο........η παρασκευαστρια εταιρεια οταν κατεθεσε τα χαρτια στην FDA δηλωσε οτι αν ενα ατομο εχει ηδη εκτεθει σε καποιον απο τους ιους HPV που προκαλει καρκινο και κανει μετα το εμβολιο, κινδυνευει κατα 45% περισσοτερο να εμφανισει καρκινο! Αυτο ομως δεν αναφερεται στο κοινο, ουτε ζητανε να κανουν εξεταση για το αν εχουν ηδη αυτους τους ιους, πριν κανουν το εμβολιο.

Ισως ετσι εξηγειται γιατι σε καποια ατομα εμφανιστηκαν νεοπλασιες ΜΕΤΑ την χορηγηση του εμβολιου, που δεν υπηρχαν πριν.

mporeis na mou vreis auto to eggrafo edo pera?

http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/ucm216352.htm

i an autos pou grafei to link pou paretheses to deixnei me kapoio tropo auto to eggrafo? se pdf, se photo, se link, me kapoio tropo?

vera
13-01-11, 21:07
Telos, to embolio kaliptei mono tous orotipous pou exoun emplakei stin anaptiksi displasion, kai to Gardasil kaliptei ki apo ton orotipo pou prokalei ta kondilomata. Episis, logo tou fainomenou tou cross-protection, endexetai na prostatevei ki apo allous orotipous, oxi omos panta.

Opos kai to embolio, to test pap einai mia kali lisi, alla oxi 100% apotelesmatiki. den apotelei dld to legomeno xriso kanona-gold standard


ΔΙΑΒΑΖΩ


The marketers of Merck's HPV vaccine Gardasil would like you to believe that getting your daughter vaccinated can save her from HPV related illnesses like cervical cancer and genital warts, but where is the good evidence to show that is true?

There are more than 100 viral strains of HPV. Of these, about 30-40 are sexually transmitted and 15 strains are associated with cervical cancer. Several HPV strains are also associated with skin infections that cause genital warts or common warts on your hands and feet.

But Gardasil contains only four of these HPV strains, so if you contract one of the 96+ types that aren't included, you're out of luck. And, if you've already been exposed to one of the four types of virus in the vaccine, it doesn't work against those either.

Therefore, even if you accept the risks and get vaccinated, your chances of getting some form of HPV are still very high.

But even then there's actually very little cause for alarm because, as the Centers for Disease Control and Prevention states, "In 90 percent of cases, your body's immune system clears the HPV infection naturally within two years."

This is true whether the infection is the type that can cause warts or cancer.

vera
13-01-11, 21:12
mporeis na mou vreis auto to eggrafo edo pera?

http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/ApprovedProducts/ucm216352.htm

i an autos pou grafei to link pou paretheses to deixnei me kapoio tropo auto to eggrafo? se pdf, se photo, se link, me kapoio tropo?

Are you serious? :lol:

Γιατι να το ψαξω?Για λιγο μπηκα και πολυ εκατσα.....ξυπνησε και το μωρο!

Αντε φιλια!!!

kinkajoujou
13-01-11, 21:21
kai pali i gnosti taktiki: leme oti to gegonos oti to embolio den kaliptei apo olous tous orotipous i ola ta stelexi apotelei adinamia tou emboliou, ara den iparxei logos emboliasmou. Auto einai lathos, opos exo ksanapei ta embolia den mporoun na kalipsoun apo ooooolous tous orotipous, kaliptoun apo tous pio epikindinous i pio sixnous.

kai gia to an fevgei apo monos tou exo na sou apantiso.

sou zitisa na to psakseis, giati polloi lene kai grafoun o,ti theloun, alla apodeikseis den blepoume.

ki epeidi to thema ton embolion to exoume piasei monoterma metaksi mas :p kai mou tin eipane na mi grafo greeklish (exei problima to piciiiiiiiiiiiiiiiii) na po apla oti den me endiaferei an kapoios emboliazei i oxi, auto einai epilogi tou kathenos. blepo omos oti iparxei terastia parapliroforisi kai parousiazontai pragmata me entelos diaforetiko tropo apo ton arxiko (oxi apo sena, apo polles piges pou blepo na paratithentai) kai gia to logo auto prospatho na to episimaino opote mporo. Etsi oste an kapoios thelei na enimerothei gia to thema, kai na exei mia pliresteri eikona kai na min entiposiazetai arnitika apo to kathe link tou diadiktuou.

vera
13-01-11, 23:58
Ναι βρε κουκλα μου φυσικα και δεν μπορει να καλυπτει ολους τους τυπους, απλα βαζουμε τα υπερ και τα κατα......αν αξιζει δλδ το ρισκο. Και για το συγκεκριμενο εμβολιο λενε οτι δεν αξιζει, οτι ειναι υπερτιμημενο και εχει κανει καριερα βασιζομενο σε παραπλανηση του κοινου.

Δεν ξερω τι κανετε στην αμερικη, στην Ελλαδα ομως οπως βλεπεις το αντιμετωπιζει με καχυποψια ακομα και ο ιατρικος κοσμος. Δες και απο τα μελη του φορουμ, νομιζω ειναι το μονο εμβολιο που φοβαται η πλειοψηφια. Μου κανει εντυπωση που το υποστηριζεις τοσο, σε πιστευω πλεον οτι δουλευεις σε φαρμακευτικη....:lol:

Εγω δεν μπορω να ψαξω αυτα που ζητας, πρωτον γιατι δεν ειμαι ο Κλουζω (τα λινκ που παρεθεσα ηταν ευκολο να τα βρω, δεν εχω το χρονο η το μαζοχισμο να ψαχνω τα δυσκολα) και δευτερον γιατι δεν χρειαζομαι αποδειξεις οτι το συγκεκριμενο εμβολιο ειναι ασφαλες, εδω δεν το υποστηριζει η παιδιατρος μου, εγω που φοβαμαι τα αλλα εμβολια θα το υποστηριξω?

Τα λινκ τα παραθετουμε για οσους ρωτησαν, σαφως και δεν πρεπει να εντυπωσιαζονται, απλα ας τα διαβασουν και ας σχηματισουν ιδια γνωμη. Κι εγω εχω γνωστη που το εκανε στις κορες της και με ρωτουσε αν πρεπει να κανει και τις υπολοιπες δοσεις.........."Κανε οτι νομιζεις " της ειπα κι απλα επεσημανα οτι δεν τα συστηνουν οι δικοι μου γιατροι.......δεν μπορω να πω στον αλλο τι να κανει, ουτε περιμενω απο κανενα να μου κανει υποδειξεις σε αυτα τα θεματα........αυτο ειναι ενα βαρος που σηκωνει ο καθενας μονος του....δυστυχως!

kinkajoujou
14-01-11, 01:52
Δεν ξερω τι κανετε στην αμερικη, στην Ελλαδα ομως οπως βλεπεις το αντιμετωπιζει με καχυποψια ακομα και ο ιατρικος κοσμος. Δες και απο τα μελη του φορουμ, νομιζω ειναι το μονο εμβολιο που φοβαται η πλειοψηφια. Μου κανει εντυπωση που το υποστηριζεις τοσο, σε πιστευω πλεον οτι δουλευεις σε φαρμακευτικη....:lol:

Εγω δεν μπορω να ψαξω αυτα που ζητας, πρωτον γιατι δεν ειμαι ο Κλουζω (τα λινκ που παρεθεσα ηταν ευκολο να τα βρω, δεν εχω το χρονο η το μαζοχισμο να ψαχνω τα δυσκολα) και δευτερον γιατι δεν χρειαζομαι αποδειξεις οτι το συγκεκριμενο εμβολιο ειναι ασφαλες, εδω δεν το υποστηριζει η παιδιατρος μου, εγω που φοβαμαι τα αλλα εμβολια θα το υποστηριξω?


(grafo agglika gia pio eukolo diavasma)

I never said I work for a pharmaceutical company, I said I'm a freelance translator. My main body of work is medical texts and a great number of these are about vaccines. I don't get paid to promote them and my job is not paid by pharmaceuticals, I just had to do research on them to be able to translate the texts and came to my own conclusions about them as a result.

Anastasia92
15-01-11, 13:51
Όπως βλέπω οι απόψεις διίστανται! Αποφάσισα να περιμένω,άλλωστε έχω 8 χρόνια ακόμη μπροστά μου (μέχρι τα 26 δεν είναι;αν θυμαμαι καλά) και δεν έχω ολοκληρωμένες σχέσεις, ουσιαστικά δεν καίγομαι κιόλας! Ευχαριστώ πολύ όλες σας! :)

lizzy
15-01-11, 14:20
ki ego exo kanei to emvolio edo kai 3 xronia kai den eixa kai oute exo kamia parenergeia... mono auto pou thumamai einai oti me me ponage to tsimpima sto xeri..tipote allo...kai pleon otan pao ston gynaikologo me rotaei ean ekana to emvolio (exo paei se 2 kai rotisan) kai mou eipan bravo einai kalo pou to ekana!auta apo emena!!!

kinkajoujou
15-01-11, 16:11
Όπως βλέπω οι απόψεις διίστανται! Αποφάσισα να περιμένω,άλλωστε έχω 8 χρόνια ακόμη μπροστά μου (μέχρι τα 26 δεν είναι;αν θυμαμαι καλά) και δεν έχω ολοκληρωμένες σχέσεις, ουσιαστικά δεν καίγομαι κιόλας! Ευχαριστώ πολύ όλες σας! :)

na thimasai apla oti an apofasiseis na to kaneis, einai kalitera na ginei prin apo tin enarksi tis sexoualikis zois, gia kalitero apotelesma. (egkiklopaidika auto, oxi oti sou leo na to kaneis) :)

yogini
15-01-11, 17:09
εγω πάντως δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη αυτού του εμβολίου....το 80% πλέον του πληθυσμού έχει πλέον τον ιό HPV και μόνο εάν έχεις τους 2-3 επικίνδυνους τύπους και δεν πας για παπ-τεστ κινδυνεύεις στο μέλλον να εμφανίσεις καρκίνο της μήτρας....δηλαδή είναι το προληπτικό του προληπτικού...

.....πότε θα φτιάξουν άραγε το εμβόλιο κατά της βλακείας που περιμένω εγώ....

kinkajoujou
15-01-11, 17:32
εγω πάντως δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη αυτού του εμβολίου....το 80% πλέον του πληθυσμού έχει πλέον τον ιό HPV και μόνο εάν έχεις τους 2-3 επικίνδυνους τύπους και δεν πας για παπ-τεστ κινδυνεύεις στο μέλλον να εμφανίσεις καρκίνο της μήτρας....δηλαδή είναι το προληπτικό του προληπτικού...

.....πότε θα φτιάξουν άραγε το εμβόλιο κατά της βλακείας που περιμένω εγώ....

nai, alla to embolio den apeuthinetai sto 80% tou pluthismou pou exei tous orotipous pou den einai kakoitheis, stoxos tou einai na prolabei tin eksaplosi twn tipwn pou odigoun se dusplasies. ki akrivos epeidi i epiptosi tou HPV auksanetai, prospathoun na prolavoun tis pithanes mellontikes periptoseis karkinopathon.

yogini
15-01-11, 18:06
μα δεν παθαίνεις καρκίνο με το που κολλήσεις HPV! Καρκίνο ΜΠΟΡΕΙ να πάθεις εαν έχεις τους 2-3 τύπους του HPV (από τους 100+) σε εκδήλωση χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι που σημαίνει να μην κάνεις παπ-τεστ μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή και να έχεις πάθει τραχηλίτιδα με αυτούς τους τύπους κάνεις κρυοπυξία ή καυτηριασμό....για να πάθεις κάτι πρέπει να το αφήσεις χρόνια να δουλεύει. Εγώ και όλες σχεδόν οι φίλες μου το έχουμε περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα...ξέρω όμως και κοπέλα που την πάτησε αλλά και πάλι δεν έπαθε κάτι σοβαρό..και δυο κορούλες έκανε και μια χαρά όλα! Θέλω να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάθεις κάτι.
Αντί να βγάζουν εμβόλια για το κάθε τι πρέπει να δουλέψουν σοβαρά την πρόληψη στα σχολεία...αλλά να μου πεις αυτό δεν είναι καθόλου επικερδές....

kinkajoujou
15-01-11, 18:43
μα δεν παθαίνεις καρκίνο με το που κολλήσεις HPV! Καρκίνο ΜΠΟΡΕΙ να πάθεις εαν έχεις τους 2-3 τύπους του HPV (από τους 100+) σε εκδήλωση χωρίς να το έχεις πάρει χαμπάρι που σημαίνει να μην κάνεις παπ-τεστ μια φορά τον χρόνο. Δηλαδή και να έχεις πάθει τραχηλίτιδα με αυτούς τους τύπους κάνεις κρυοπυξία ή καυτηριασμό....για να πάθεις κάτι πρέπει να το αφήσεις χρόνια να δουλεύει. Εγώ και όλες σχεδόν οι φίλες μου το έχουμε περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα...ξέρω όμως και κοπέλα που την πάτησε αλλά και πάλι δεν έπαθε κάτι σοβαρό..και δυο κορούλες έκανε και μια χαρά όλα! Θέλω να πω ότι είναι πολύ δύσκολο να πάθεις κάτι.
Αντί να βγάζουν εμβόλια για το κάθε τι πρέπει να δουλέψουν σοβαρά την πρόληψη στα σχολεία...αλλά να μου πεις αυτό δεν είναι καθόλου επικερδές....

den einai toso aplo oso to perigrafeis, alla se megalo vathmo isxiei oti to test pap diagignoskei katastaseis egkaira... exe ipopsi omos oti milame gia enan io pou ksegelaei to anosopoiitiko kai den dinetai sima katapolemisis tou se polles periptoseis

gia tin prolipsi tha simfoniso, alla den einai eparkis stin periptosi auti, ton io mporeis na ton kolliseis ki apo ta eksoterika gennitika organa, ki apo ti stomatiki epafi klp klp. alla oti xreiazetai enimerosi den to amfisvitei kaneis.

kinkajoujou
15-01-11, 18:48
oso gia to kerdos, skefteite ki auto: otan to kratos leei to tade emvolio einai "ipoxreotiko", stin ousia analambanei na kalipsei to kostos tou (allo an emeis pame se idiotes paidiatrous kai ta kanoume kai ta plironoume apo tin tsepi mas). ara gia to kratos auto einai mia akomi epivarunsi oikonomiki ston tomea tis igeias, ara kerdos den exei. To oti kapoioi giatroi ta pairnoun apo tis farmakeftikes den to amfisvito ENNOEITAI, alla den einai oloi, kai exo vrethei se sinantisi giatron kai farmakeftikis pou prospathouse na sproksei to embolio tis kai oi giatroi eipan oxi.

gia to kratos to mono kerdos einai oti ta lefta pou dinei gia na kalipsei to embolio einai ligotera apo auta pou tha dosei argotera gia na therapefsei/ kratisei sti zoi tous anthropous pou tha arrostisoun apo karkino (stin periptosi tou HPV), pou (apo entelos psixri kai oikonomiki apopsi, den anaferomai pros theou sto anthropino stoixeio) einai megalo varos gia ton proipologismo tis igeias.

yogini
15-01-11, 18:51
.. exe ipopsi omos oti milame gia enan io pou ksegelaei to anosopoiitiko kai den dinetai sima katapolemisis tou se polles periptoseis


μα αυτό λέω ότι και το ανοσοποιητικό να σου να μην κάνει τίποτα η απλή ιατρική επέμβαση το τερματίζει οπότε ποιος ο λόγος να υποβληθεί όλη η νεολαία σε εμβολιασμό; αντί να υποβληθεί σε ενημέρωση κτλ

kinkajoujou
15-01-11, 19:08
μα αυτό λέω ότι και το ανοσοποιητικό να σου να μην κάνει τίποτα η απλή ιατρική επέμβαση το τερματίζει οπότε ποιος ο λόγος να υποβληθεί όλη η νεολαία σε εμβολιασμό; αντί να υποβληθεί σε ενημέρωση κτλ

nomizo mperdevesai me ta kondilomata, ta opoia mporeis na ta afaireseis me laser i kriopiksia, alla stin ousia o ios paramenei ston organismo se lanthanousa katastasi kai den apallassesai pote apo auton. stin periptosi omos pou kolliseis orotipo pou mporei na kanei karkino, den einai aparaitito oti tha emfaniseis kai kondilomata, einai diaforetikoi tipoi metaksi tous. kai ton io den mporeis na ton afaireseis apo ton organismo sou. MPOREI na min ekselixthei pote se karkino, alla AN ekselixthei na ksereis oti oi pithanotites epiviosis einai midamines (den einai dld san tou mastou, pou sikonei pliri therapeia)

Safos kai na enimerothei i neolaia. Ksero omos kai kopela giro sta 40 tora, me dio mikra paidia, pou exei prokarkinikes blabes logo HPV, oi opoies tis eipe o giatros se 10 xronia peripou einai pithano ekselixtoun se karkino. Ksereis posous sintrofous eixe sti zoi tis? 1, ton antra tis! :?

Na sou po tin alitheia den ksero an i kori mou itan tora se ilikia na to kanei an tha tis to ekana, den to exo skeftei sovara to thema. An apofasiza na to kano, isos na min tis to ekana apo ta 12 (thelo na pistevo oti tha kratithei ligo parapano prin dokimasei to vissino ;)) alla ligo argotera. Prosopiki mou apopsi panta.

yogini
15-01-11, 19:13
οχι δεν μπερδεύομαι για τον ιό των κονδυλάματων μιλάμε, τον HPV (Human Papiloma Virus). Εγω λέω ότι και τον επικίνδυνο ορότυπο να έχεις θα εμφανίσεις πρώτα κονδυλώματα, τα οποία εαν δεν προσέξεις στο μέλλον θα εξελιχθούν σε προκαρκινικές βλάβες και όχι από την μια μέρα στην άλλη μπαμ καρκίνο!
Ξέρεις δεν με ενοχλεί να υπάρχει εμβόλιο και να επιλέγεις αν θα το κάνεις αλλά με ενοχλεί να το επιβάλλουν με το έτσι θέλω και σε λίγο καιρό και στα αγόρια όπως λένε στην Αμερική...αυτό μου δείχνει άλλα πράγματα!

kinkajoujou
15-01-11, 19:31
οχι δεν μπερδεύομαι για τον ιό των κονδυλάματων μιλάμε, τον HPV (Human Papiloma Virus). Εγω λέω ότι και τον επικίνδυνο ορότυπο να έχεις θα εμφανίσεις πρώτα κονδυλώματα, τα οποία εαν δεν προσέξεις στο μέλλον θα εξελιχθούν σε προκαρκινικές βλάβες και όχι από την μια μέρα στην άλλη μπαμ καρκίνο!
Ξέρεις δεν με ενοχλεί να υπάρχει εμβόλιο και να επιλέγεις αν θα το κάνεις αλλά με ενοχλεί να το επιβάλλουν με το έτσι θέλω και σε λίγο καιρό και στα αγόρια όπως λένε στην Αμερική...αυτό μου δείχνει άλλα πράγματα!

den emfanizeis panta kondilomata an exeis tous karkinikous tipous, alla an exeis ton tipo ton kondilomaton (apo ton opoio prostatevei to Gardasil, eno to Cervarix tis Glaxo mono apo tous karkinikous) o ios mporei na iparxei, na min emfaniseis kondilomata, alla na sou kanei alloioseis sta kittara tou traxilou, odigontas pithanon se karkino.

Episis, kaneis den epivallei se kanenan tipote. An deis kai gia edo Ameriki sto CDC tous, lene recommended vaccination schedule, dld proteinomeno. Kanenas den mporei na sou epiballei na kaneis kati sto paidi sou me to opoio den simfoneis.

oso gia to thema ton agorion, min masate tin propaganda, eginan meletes gia na doun an exei ofelos na emvoliazontai kai ta agoria gia na min diadidoun ton io (giati autoi ton diadidoun xoris na arrostainoun), alla to simperasma itan oti den iparxei safes ofelos apo mia tetoia praktiki, oute ugeias oute oikonomiko, kai i epistimoniki koinotita DEN sistinei ton emboliasmo ton agorion. Auto pou les gia tin Ameriki einai eteroxronismeno pleon, DEN isxiei.

yogini
15-01-11, 19:45
δεν ξέρω αν τα Αγγλικά μου αρχίζουν να φθείρουν αλλά από το παρακάτω που είναι τα εμβόλια για τους Αμερικάνους βλέπω ότι συστήνεται και για τα αγόρια!
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2010/10_7-18yrs-schedule-bw.pdf

ελπίζω να έχεις εσύ δίκιο :)

kinkajoujou
15-01-11, 19:52
δεν ξέρω αν τα Αγγλικά μου αρχίζουν να φθείρουν αλλά από το παρακάτω που είναι τα εμβόλια για τους Αμερικάνους βλέπω ότι συστήνεται και για τα αγόρια!
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/2010/10_7-18yrs-schedule-bw.pdf

ελπίζω να έχεις εσύ δίκιο :)

leei sigkekgrimena auto

HPV4 may be administered in a 3-dose series to males aged 9 through 18 years to reduce their likelihood of acquiring genital warts.

to may be simainei oti AN ego theoro oti thelo na profilakso to gio mou apo kondilomata (ta opoia emfanizoun kapoies fores kai oi antres) exo ti dinatotita na zitiso apo to giatro mou na mou to kanei. Yparxei dld os epilogi gia opoion gonio to thelei, alla den einai recommended, opos vlepeis na xaraktirizetai i xorigisi tou emboliou sta koritsia. p.x. auto pou leei

HPV4 or HPV2 is recommended for the prevention of cervical precancers and cancers in females.

elpizo na voithisa :)

vera
16-01-11, 16:04
(grafo agglika gia pio eukolo diavasma)

I never said I work for a pharmaceutical company, I said I'm a freelance translator. My main body of work is medical texts and a great number of these are about vaccines. I don't get paid to promote them and my job is not paid by pharmaceuticals, I just had to do research on them to be able to translate the texts and came to my own conclusions about them as a result.


Eιχες πει αρχικα οτι δουλευεις στο χωρο, μετα το αναιρεσες, γι αυτο και με μπερδεψες!

vera
16-01-11, 16:18
Το εμβολιο προς το παρον απλα συστηνεται στα αγορια, αλλα προσπαθουν να το κανουν υποχρεωτικαο ΚΑΙ για τα αγορια......

Απο οτι ηξερα ως τωρα, συστηνεται σε οσους δεν εχουν ξεκινησει σεξουαλικη ζωη, αλλα απο οτι διαβαζω στο εξωτερικο το κανουν κι εγκυες και λεχωνες........με ποια λογικη δεν μπορω να καταλαβω. Λες και δεν μπορουν να περιμενουν να γεννησουν η να αποθηλασουν πρωτα.

Anastasia92
17-01-11, 21:09
Το εμβολιο προς το παρον απλα συστηνεται στα αγορια, αλλα προσπαθουν να το κανουν υποχρεωτικαο ΚΑΙ για τα αγορια......

Απο οτι ηξερα ως τωρα, συστηνεται σε οσους δεν εχουν ξεκινησει σεξουαλικη ζωη, αλλα απο οτι διαβαζω στο εξωτερικο το κανουν κι εγκυες και λεχωνες........με ποια λογικη δεν μπορω να καταλαβω. Λες και δεν μπορουν να περιμενουν να γεννησουν η να αποθηλασουν πρωτα.


Εγώ δεν έχω ξεκινήσει, έχω ακόμη μπροστά μου :mrgreen:

Όπως και να'χει σας ευχαριστώ όλες σας, όπως είπα και παραπάνω θα περιμένω 2-3 χρονάκια ακόμη και μετά βλέπουμε....αλλιώς θα περιμένω και τα 6 χρόνια που μου έχουν μείνει σαν "περιθώριο" και θα πάω να το χτυπήσω τελευταία στιγμή :-P:-P:-P:-P:-P

vera
17-01-11, 23:14
Συγνωμη ...λαθος το εγραψα και μολις τωρα το προσεξα........εννοουσα


Το εμβολιο προς το παρον απλα συστηνεται στα κοριτσια, αλλα προσπαθουν να το κανουν υποχρεωτικο ΚΑΙ για τα αγορια......

ΜΕΛΙΝΑ
18-01-11, 22:49
στο τελευταιο συνεδριο στην θεσσαλονικη για την παθολογια τραχηλου μητρας ειπαν οτι μονο οι κοπελες που δεν εχουν εναρξη σεξουαλικης ζωης εχει νοημα να το κανουν και οχι μετά επισης το ποσο εκλπηκτικοι μενουν για το οτι ο ιος αυτος μολυνει ραγδαια τον πληθυσμο σχεδον ο μισος πληθυσμος το 80% των γυναικων που φτανουν σε νοσοκομεια και οτι ειναι καθε φορα ποιο δυνατος οπως και τα μικροβια και οι μικροοργανισμοι που προκαλουν τραχηλιτιδες κλπ. Στην θεση σου δεν θα περιμενα. Επισης θα γινει τον Μαιο παλι συνεδριο και ισως αναρτηθουν οι εισηγησεις στο διαδικτυο οποτε μπορεις να μαθεις περισσοτερα.

kinkajoujou
20-01-11, 06:38
Συγνωμη ...λαθος το εγραψα και μολις τωρα το προσεξα........εννοουσα


Το εμβολιο προς το παρον απλα συστηνεται στα κοριτσια, αλλα προσπαθουν να το κανουν υποχρεωτικο ΚΑΙ για τα αγορια......

Πώς γίνεται κάτι που προστατεύει από μια πάθηση των γυναικών να συστήνεται απλά στα κορίτσια και να είναι υποχρεωτικό για τα αγόρια;;;;; :roll:

πάντως, από ό,τι φαίνεται κι από το λινκ της yogini, στην Αμερική για τα κορίτσια έχει ενταχτεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (τα κακώς λεγόμενα "υποχρεωτικά") και για τα αγόρια υπάρχει απλά η δυνατότητα να γίνει, αν το ζητήσει ο γονιός. Στο βιβλιάριο της κόρης μου (Ελληνικό) επίσης από ό,τι θυμάμαι συμπεριλαμβάνεται στα "υποχρεωτικά" για τα κορίτσια, για τα αγόρια να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν λέει κάτι. Κι όπως προανέφερα, όλες οι μελέτες που έχω διαβάσει καταλήγουν ότι επί του παρόντος τουλάχιστον δεν συντρέχει λόγος μαζικού εμβολιασμού των αγοριών. Προφανώς ζω σε παράλληλο σύμπαν :wink:

ΜΕΛΙΝΑ
20-01-11, 16:49
Μια χαρα τα λές. Ανοιξα και εγω το βιβλιάριο το κανουργιο το άσπρο και το εχει σαν υποχρεωτικό για τα κορίτσια για τα αγόρια δεν αναφέρει τίποτα. Ρωτησα τον παιδίατρο και μου είπε οτι αυτος στην κόρη του που είναι 12 το έκανε και οτι το θεωρεί δεδομενο για τα κορίτσια. Εχει ενταχθει στον εθνικο εμβολιασμό και είναι δωρεάν. Μου έδιξε και το φεκ. Περαιτερω δεν ρωτησα γιατί εχω αγόρια και πρωτα ο θεος αν μεχρι τημ ηλικία των 12 πουν οτι πρεπει να γινει και στα αγόρια θα μου το πει οπότε θα το δω τότε. Πάντως ξερω οτι οι άντρες γενικά ειναι φορείς και μολύνουν τις γυνάικες και οτι αυτοι συνηθως παθαίνουν προστατίτιδα απο τέτοια θέματα που κολλάνε απο γυναίκες. Ειναι απο οτι εχω καταλάβει θεμα παιδιάτρου για να σε ενημερώσει και να το συζητήσεις και να ψάξεις. Οταν γινει το συνέδριο στην Θεσσαλονίκη θα ενημερωθω΄απο την γυναικολόγο και θα ψαξω να βρω τι νεα στοιχεία θα δοθούν για το θέμα αυτό.

vera
23-01-11, 17:28
Πώς γίνεται κάτι που προστατεύει από μια πάθηση των γυναικών να συστήνεται απλά στα κορίτσια και να είναι υποχρεωτικό για τα αγόρια;;;;; :roll:

πάντως, από ό,τι φαίνεται κι από το λινκ της yogini, στην Αμερική για τα κορίτσια έχει ενταχτεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών (τα κακώς λεγόμενα "υποχρεωτικά") και για τα αγόρια υπάρχει απλά η δυνατότητα να γίνει, αν το ζητήσει ο γονιός. Στο βιβλιάριο της κόρης μου (Ελληνικό) επίσης από ό,τι θυμάμαι συμπεριλαμβάνεται στα "υποχρεωτικά" για τα κορίτσια, για τα αγόρια να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι αν λέει κάτι. Κι όπως προανέφερα, όλες οι μελέτες που έχω διαβάσει καταλήγουν ότι επί του παρόντος τουλάχιστον δεν συντρέχει λόγος μαζικού εμβολιασμού των αγοριών. Προφανώς ζω σε παράλληλο σύμπαν :wink:


Αχ δεν διαβασες τα λινκ..........εδω και καιρο προσπαθουν να κανουν το εμβολιο να γινεται και στα αγορια, ηδη εχουν εμβολιαστει αγορια. Αρχικα με τη διακιολογια οτι αν τα αγορια δεν φερουν τον ιο, τοτε δεν θα κινδυνευουν να κολλησουν τα κοριτσια μεσω σεξ. Αφου αυτο δεν επιασε το γυρισαν και λενε τωρα οτι προστατευει και τα αγορια απο το anal cancer και κατι αλλες μορφες καρκινου (που υποθετω ομως ειναι σπανιες) και γινεται εκστρατεια να γινει υποχρεωτικο και για αγορια. Μη κοιτατε τι γινεται στην Ελλαδα, εδω ολα τα τρεντ ερχονται τελευταια....

vera
23-01-11, 19:40
HPV vaccine not just for women anymore

http://www.tnhonline.com/hpv-vaccine-not-just-for-women-anymore-1.1287760

vera
23-01-11, 19:48
Does Gardasil Actually Increase Your Risk of Cervical Cancer?

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/07/20/does-gardasil-actually-increase-your-risk-of-cervical-cancer.aspx

Εδω θα βρεις και στοιχεια σχετικα με αυτο που συζηταμε (κακως) σε αλλο τοπικ

information from Merck presented to the FDA prior to approval states that "if you have been exposed to HPV 16 or 18 prior to injection and take the vaccine, you increase your risk of precancerous lesions, or worse, by 44.6%"

Υπαρχει λινκ με το σχετικο υλικο.

kinkajoujou
24-01-11, 17:18
HPV vaccine not just for women anymore

http://www.tnhonline.com/hpv-vaccine-not-just-for-women-anymore-1.1287760


ΟΚ, ας το πιάσουμε από την αρχή. όπως είδαμε στο λινκ που παρέθεσε η yogini από το CDC (τον επίσημο δηλαδή φορέα της Αμερικής που αποφασίζει ποια εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά ή όχι), το εν λόγω εμβόλιο έχει μπει στο πρόγραμμα εμβολιασμών για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας για τα κορίτσια. Για τα αγόρια, έπειτα από μελέτες, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι δεν έχει κάποιο όφελος ο μαζικός εμβολιασμός τους στην προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (δλδ εμβολιάζουμε τα αγόρια για να μην κολλάνε τα κορίτσια), οπότε δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός τους. ΑΝ κάποιος γονιός όμως θέλει, μπορεί να εμβολιάσει το γιο του, γιατί υπάρχουν ενδείξεις προστασίας από κονδυλώματα και κάποιες μορφές καρκίνου του προστάτη, του πρωκτού κλπ.

Στην Ελλάδα, ισχύει το ίδιο.

Μας λες ωστόσο ότι όχι, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και για τα αγόρια. Σε ποια χώρα τελικά; :roll:

Το λινκ που παραθέτεις, λέει:

Human papillomavirus, or HPV, is one of the most common sexually transmitted diseases in the U.S, and affects both men and women. Up until recently, the two vaccines that exist for the disease were available to women only. A few months ago, however, the Center for Disease Control and Prevention approved the use of Gardasil for men ages nine to 26, and UNH Health Services now offers the vaccine for male students on campus.


Το ενέκρινε δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση επέβαλλε. Σημαίνει απλά ότι μελέτησαν τα δεδομένα, συμφωνούν ότι υπάρχουν ενδείξεις προστασίας, και επιτρέπουν τη χρήση του σε αγόρια, για όσους το επιθυμούν.

vera
02-02-11, 18:27
Ειπα οτι ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να το ενταξουν στα υποχρεωτικα ΚΑΙ για τα αγορια.


Αχ δεν διαβασες τα λινκ..........εδω και καιρο προσπαθουν να κανουν το εμβολιο να γινεται και στα αγορια, ηδη εχουν εμβολιαστει αγορια. Αρχικα με τη δικΑιολογια οτι αν τα αγορια δεν φερουν τον ιο, τοτε δεν θα κινδυνευουν να κολλησουν τα κοριτσια μεσω σεξ. Αφου αυτο δεν επιασε το γυρισαν και λενε τωρα οτι προστατευει και τα αγορια απο το anal cancer και κατι αλλες μορφες καρκινου (που υποθετω ομως ειναι σπανιες) και γινεται εκστρατεια να γινει υποχρεωτικο και για αγορια. Μη κοιτατε τι γινεται στην Ελλαδα, εδω ολα τα τρεντ ερχονται τελευταια....

Στην Ινδια σταματησαν το εμβολιαστικο προγραμμα που εκαναν πανω σε 116 κοπελες, μετα απο 4 θανατους και σωρεια σοβαρων περιστατικων παρενεργειων.

yogini
07-02-11, 17:01
Λοιπόν μια ξαδερφούλα μας 27 χρονών δουλεύει στο μικροβιολογικό του Θριάσιου νοσοκομείου. Το τι μας λέει για το Θριάσιο δεν λέγεται...πας όρθιος και φεύγεις ξάπλα!...μέσα σε όλα τα θκατά όμως υπάρχει μια εξαιρετική κυτταρολόγος που κάνει παγκοσμίως διαλέξεις κτλ. Τους μαζέψε μια μέρα λοιπόν και τους έλεγε για το εμβόλιο και ότι ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ακόμα και σε αυτή την ηλικία μπορούν να το κάνουν...στο τέλος της συζήτησης όμως την ξαναρώτησε η ξαδέρφη και της έκανε νόημα με τα μάτια (σήκωνε τα φρύδια ταυτόχρονα :) ) να μην το κάνει.....δηλαδή δεν της επιτρεπόταν να το πει δημοσίως.....αυτα τα όμορφα :)
φυσικά και δεν το έκανε η κοπέλα....

danel
07-10-11, 17:11
Αν και έχει περάσει καιρός απ' όταν άνοιξε αυτή η συζήτηση, ήθελα να ρωτήσω-γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα- ποιός ο λόγος που το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνεται σε ηλικίες πάνω από τα 26; Επίσης, αν έχεις προσβληθεί από ιό που δεν καλύπτουν τα εμβόλια, γιατί δεν μπορείς να εμβολιαστείς για τους υπόλοιπους ιούς; Κανένας γυναικολόγος δεν μου έλυσε αυτές τις απορίες ακόμα.

Να πω ακόμα ότι γνωστή μου κοπέλα έπαθε σοβαρές παρενέργειες μετά το εμβόλιο και κινδύνεψε και η ζωή της!

smartaki09
07-10-11, 18:19
Αν και έχει περάσει καιρός απ' όταν άνοιξε αυτή η συζήτηση, ήθελα να ρωτήσω-γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα- ποιός ο λόγος που το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνεται σε ηλικίες πάνω από τα 26; Επίσης, αν έχεις προσβληθεί από ιό που δεν καλύπτουν τα εμβόλια, γιατί δεν μπορείς να εμβολιαστείς για τους υπόλοιπους ιούς; Κανένας γυναικολόγος δεν μου έλυσε αυτές τις απορίες ακόμα.

Να πω ακόμα ότι γνωστή μου κοπέλα έπαθε σοβαρές παρενέργειες μετά το εμβόλιο και κινδύνεψε και η ζωή της! Τι παρενεργειες τι επαθε η κοπελα? και η κορη μου το εχει κανει.

kinkajoujou
07-10-11, 18:28
Αν και έχει περάσει καιρός απ' όταν άνοιξε αυτή η συζήτηση, ήθελα να ρωτήσω-γιατί δεν έχω καταλάβει ακόμα- ποιός ο λόγος που το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνεται σε ηλικίες πάνω από τα 26; Επίσης, αν έχεις προσβληθεί από ιό που δεν καλύπτουν τα εμβόλια, γιατί δεν μπορείς να εμβολιαστείς για τους υπόλοιπους ιούς; Κανένας γυναικολόγος δεν μου έλυσε αυτές τις απορίες ακόμα.

Να πω ακόμα ότι γνωστή μου κοπέλα έπαθε σοβαρές παρενέργειες μετά το εμβόλιο και κινδύνεψε και η ζωή της!

για το πρώτο ερώτημά σου, δεν απαγορεύεται το εμβόλιο πάνω από τα 26, απλά δεν συστήνεται τότε. Το εμβόλιο λειτουργεί αν δεν έχεις ήδη προσβληθεί από τον HPV. Γι΄αυτό συστήνεται να γίνεται σε ηλικία 11-12, που θεωρητικά τα περισσότερα κορίτσια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τις επαφές. Εναλλακτικά, πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να έχει η κοπέλα όσο το δυνατόν λιγότερους συντρόφους, γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να έχει ήδη προσβληθεί από τον HPV. Μετά τα 26 θεωρητικά και πάλι ;) μια κοπέλα συνήθως έχει πιο σταθερές σχέσεις και η εναλλαγή συντρόφων δεν είναι τόσο συχνή, οπότε εκεί δεν έχει τόσο νόημα να εμβολιαστείς. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, οι πιθανότητες είναι ότι έχεις προσβληθεί από κάποιο στέλεχος του ιού, οπότε δεν έχει νόημα να κάνεις και το εμβόλιο.

Επίσης, ο ιός είναι ένας, ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), αλλά έχει πολλά διαφορετικά στελέχη. Δεν είναι όλα τα στελέχη του καρκινογόνα. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν δύο εμβόλια, το cervarix που προστατεύει από τους καρκινογόνους και το gardasil που προστατεύει από τους καρκινογόνους κι από το στέλεχος που προκαλεί κονδυλώματα. Αν λοιπόν έχεις προσβληθεί ήδη από κάποιο στέλεχος του ιού, ο ιός υπάρχει ήδη στο σώμα σου, οπότε το εμβόλιο δεν μπορεί να σε προστατεύσει από αυτόν.

goody
07-10-11, 19:03
Εγω ειχα προσβληθει απο τον hpv πριν απο 4-5 χρονια περιπου, εκανα τεστ τυποποιησης και βρηκα οτι ειχα εναν τυπο ελαφριας μορφης του ιου.
Οι γνωμες πολλες.. ο γυναικολογος μου μου ειχε πει να κανω οπωσδηποτε το εμβολιο γιατι ο ιος μεταλασεται και μπορει καποια στιγμη να εξελιχθει στον τυπο που προκαλει καρκινο, ο γυναικολογος του ικα ειπε οτι καλυτερα να μην το κανω αφου εχω προσβληθει απο τον ιο.
Τελικα δεν το εκανα γιατι φοβηθηκα το εμβολιο, διαβασα για πολυ ασχημες παρενεργειες και επιπλεον η προστασια που παρεχει διαρκει 5 χρονια νομιζω οποτε ψιλοαχρηστο μου φαινεται. Και ο τυπος του ιου που ειχε βρεθει σεμενα εχει ελαχιστες πιθανοτητες να μεταλλαχθει στον καρκινογονο οποτε το αφησα.

Εντιτ: Ειπα οτι οι γνωμες ηταν πολλες γιατι απο τοτε οσους γυναικολογους ρωτησα (εγω και μια φιλη μου που το ειχε και εκεινη) μας προτειναν να μην το κανουμε γιατι δεν το θεωρουσαν αξιοπιστο. Αναφερομαι στο cervarix.

mesastoura
06-02-12, 12:15
Ακούω συχνά πυκνά την διαφήμιση στον κόσμο (κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός) που πλασάρεται ως ενημερωτική εκστρατεία του οργανισμού σχετικά με το τεστ παπ και τον εμβολιασμό.
Εκνευρίζομαι :mad: που πλασάρονται μαζί καθώς και τον τρόπο που γίνεται αυτό, λες και είναι λίγο πολύ κρατική ενημέρωση. Ψάχνω λίγο και βλέπω τους χορηγούς (http://www.hli.gr/2012/%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CF%80%CE%B1%CF%80-%CF%83%CF%8E%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD/) και εδώ (http://www.inews.gr/159/o-emvoliasmos-kai-to-test-pap-sozoun-apo-ton-karkino-tou-trachilou-tis-mitras.htm).

Μου κάνει επίσης εντύπωση που ενώ οι 2 αυτές φαρμακευτικές εταιρίες είναι χορηγοί τις επικοινωνίας δεν είναι χορηγοί στο μπαζάρ Αγάπης (http://www.oekk.gr/sponsors/321-sponsors-xmas-bazaar-2011.html) :confused:

Εντύπωση πάλι μου κάνει πόσα λίγα γράφονται εδώ (http://www.oekk.gr/cervical-cancer-information/prevention-risk-factors.html)για το τεστ παπ

Καλά τα γράφει εδώ (http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp?CMRCode=121CQU5J1&CMCCode=01010116&extLang)
«Φαίνεται ότι η ιδανική ηλικία χορήγησης του εμβολίου είναι στην ηλικία 9-15 ετών, πριν δηλαδή μια γυναίκα εκτεθεί στον ιό μέσω των σεξουαλικών επαφών»
Αυτό το "ιδανική" παίρνει εντελώς άλλη διάσταση αν διαβάσει κανείς αυτά που ανέφερε νωρίτερα η Vera από τον mercola.

Ιδανική γράφει και ο κ. Μορτάκης (http://www.mortakis.gr/%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7) κάπου στην μέση του άρθρου ενώ στην αρχή γράφει Τα εμβόλια αυτά πρέπει να γίνουν πριν έρθει το κορίτσι σε επαφή με τον ιό. Συνιστάται να γίνονται πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών. και μας μπερδεύει ...

Επίσης κατανοεί κανείς απόλυτα την υπογραμμισμένη πρόταση από το υπουργείο Υγείας (http://www.healthview.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6/%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-hpv-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85):
Εμπόδια στον εμβολιασμό για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας βάζει και το υπουργείο Υγείας
Όμως η πανδημία της νέας γρίπης και το αντιεμβολιαστικό λόμπι που δημιούργησε δεν είναι τα μόνα εμπόδια στα οποία σκοντάφτουν τα εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Όπως επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντόπουλος, ενώ τα εμβόλια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είχαν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού και γίνονται δωρεάν ήρθαν πρόσφατα δύο απαγορευτικές διατάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την χορήγησή τους. Σύμφωνα με την πρώτη διάταξη τα κορίτσια άνω των 14 ετών πρέπει να εμβολιάζονται από τον γυναικολόγο και όχι το παιδίατρο κάτι που είναι παντελώς αντίθετο με την πάγια αντίληψη της ελληνικής οικογένειας πως τα παιδιά έως 18 ετών παρακολουθούνται από τον παιδίατρο. Σύμφωνα με την δεύτερη απαγορευτική διάταξη, τα κορίτσια άνω των 18 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό HPV και μετά να κάνουν το εμβόλιο, που και πάλι πρέπει να γράψει ο γυναικολόγος. Ο μοριακός έλεγχος κοστίζει 150 ευρώ και δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων
Θέλουν λοιπόν να περάσουν το εμβόλιο χωρίς τον μοριακό έλεγχο επειδή αρκετός κόσμος θα αποθαρρυνθεί από τα 150€. (βλέπω όμως προσφορές για 70€)

Όσο για το κόστος του εμβολίου ... Η τιμή του είναι πάνω από 160 (http://www.farmakeutikoskosmos.gr/article-k/dynatothta-epistrofhs-toy-gardasil-stis-/138)ενώ ήταν 550 (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=178847)+ !
Και αυτά τα πληρώνουμε όλοι μας ... έμμεσα.

sofi@p
06-02-12, 12:31
και το κόστος της θεραπείας του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας το πληρώνουμε όλοι μας έμμεσα.

yogini
06-02-12, 16:43
να δω σε πόσα χρόνια θα το συνιστούν και στα αγόρια....για να μην μεταδίδουν και καλά τον ιό στα κορίτσια τους.....

mesastoura
07-02-12, 17:42
http://well.blogs.nytimes.com/2012/02/02/new-vaccine-recommendations-hpv-for-boys-hepatitis-b-for-diabetics/?ref=healthupdate&nl=health&emc=healthupdateemb2

Θα έρθει και σε εμάς... Ούτε πριν 1 βδομάδα δεν γράφτηκε η είδηση.

kinkajoujou
07-02-12, 19:36
να δω σε πόσα χρόνια θα το συνιστούν και στα αγόρια....για να μην μεταδίδουν και καλά τον ιό στα κορίτσια τους.....

ήδη συνιστάται για τα αγόρια, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του γονιού αν θέλει να το κάνει. Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι το κόστος του εμβολιασμού των αγοριών για τα συστήματα υγείας είναι μεγαλύτερο από το όφελος που θα προέκυπτε αν εμβολιάζονταν μαζικά, οπότε δεν προβλέπεται προς το παρόν τουλάχιστον να είναι "υποχρεωτικό" και για τα αγόρια. Αν όμως κάποιος θέλει, μπορεί κάλλιστα να εμβολιάσει το γιο του. Επίσης, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για προστασία από τον καρκίνο του προστάτη, αλλά αυτό μελετάται ακόμη...

danel
08-02-12, 11:13
Ας μοιραστώ τη γνώμη ακόμα ενός γιατρού μαζί σας, μήπως τελικά βγάλουμε καμία άκρη μόνοι μας.

Ανέφερα στο γυν/γο 2 κοντινά μου περιστατικά με σοβαρές παρενέργειες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από γιατρούς ότι οφείλονταν στο εμβόλιο, και μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν απλώς κάτι άλλο θα προυπήρχε :/
Ωστόσο, όταν του είπα ότι εγώ πάντως φοβάμαι, συμφώνησε ότι μπορεί να μην το κάνει μία κοπέλα (όπως τόσο χρόνια που δεν το κάναμε), αρκεί να είναι επιλεκτική στους συντρόφους της.

sofi@p
08-02-12, 11:18
Ας μοιραστώ τη γνώμη ακόμα ενός γιατρού μαζί σας, μήπως τελικά βγάλουμε καμία άκρη μόνοι μας.

Ανέφερα στο γυν/γο 2 κοντινά μου περιστατικά με σοβαρές παρενέργειες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από γιατρούς ότι οφείλονταν στο εμβόλιο, και μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν απλώς κάτι άλλο θα προυπήρχε :/
Ωστόσο, όταν του είπα ότι εγώ πάντως φοβάμαι, συμφώνησε ότι μπορεί να μην το κάνει μία κοπέλα (όπως τόσο χρόνια που δεν το κάναμε), αρκεί να είναι επιλεκτική στους συντρόφους της.
ποιές ήταν οι σοβαρές παρενέργειες?

Niki81
08-02-12, 11:47
Οταν ειχε ξεκινησει η ολη ιστορια με το εμβολιο και το ειχα συζητησει με τον τοτε γυναικολογο μου...μου ειχε πει...μην τυχον και πας και το κανεις...αυτο το πραγμα δεν ειναι τεσταρισμενο επαρκως...

Και ειναι και γνωστος γιατρος εξωσωματικος...συνεχως ενημερωνεται...νεος...εννοω οτι δε ειναι ο πενηνταρης γιατρος που μπορει να ειναι και λιγο κολλημενος σε παλιες θεωριες και συντηρητικος.

danel
08-02-12, 12:03
Niki, πριν από 10 χρόνια περίπου όλοι οι γιατροί είχαν ενδοιασμούς. Τώρα όμως...δεν έχω ακούσει κάποιον να πει κάτι αρνητικό. Οι φόβοι για τις παρενέργειες είναι λένε σα να φοβάσαι να μπεις στο αεροπλάνο μή και πέσει.

Sofi, "κολάω" να γράφω για προσωπικές ιστορίες άλλων στο διαδίκτυο από την άλλη βέβαια δεν ακούγονται αλλιώς παρά μόνο μεταξύ γονιών. Ξέρω γω...ας πω έστω για τη μία περίπτωση παράλυσης (στη 2η δόση).

Niki81
08-02-12, 12:06
Niki, πριν από 10 χρόνια περίπου όλοι οι γιατροί είχαν ενδοιασμούς. Τώρα όμως...δεν έχω ακούσει κάποιον να πει κάτι αρνητικό. Οι φόβοι για τις παρενέργειες είναι λένε σα να φοβάσαι να μπεις στο αεροπλάνο μή και πέσει.

Sofi, "κολάω" να γράφω για προσωπικές ιστορίες άλλων στο διαδίκτυο από την άλλη βέβαια δεν ακούγονται αλλιώς παρά μόνο μεταξύ γονιών. Ξέρω γω...ας πω έστω για τη μία περίπτωση παράλυσης (στη 2η δόση).


Δε μου το ειπε πριν 10 χρονια...η κουβεντα μαζι του πρεπει να εγινε πριν -4 χρονια.Τωρα αν κατι εχει αλλαξει δε το γνωριζω...δεν ξανασχοληθηκα με το θεμα οποτε μπορει να εχεις και δικιο.

kinkajoujou
08-02-12, 15:33
Οταν ειχε ξεκινησει η ολη ιστορια με το εμβολιο και το ειχα συζητησει με τον τοτε γυναικολογο μου...μου ειχε πει...μην τυχον και πας και το κανεις...αυτο το πραγμα δεν ειναι τεσταρισμενο επαρκως...

Και ειναι και γνωστος γιατρος εξωσωματικος...συνεχως ενημερωνεται...νεος...εννοω οτι δε ειναι ο πενηνταρης γιατρος που μπορει να ειναι και λιγο κολλημενος σε παλιες θεωριες και συντηρητικος.

Αυτό που σου είπε ο γιατρός σου είναι λάθος, από την άποψη ότι για να πάρει έγκριση οποιοδήποτε εμβόλιο και να κυκλοφορήσει στην αγορά, πρέπει να περάσει από 4 στάδια μελετών και να εγκριθεί σε κάθε ένα από αυτά. Στο τελευταίο στάδιο (κι αυτό ισχύει για όλα τα φάρμακα) και αφού το φάρμακο κυκλοφορήσει, υπάρχει το λεγόμενο στάδιο της φαρμακοεπαγρύπνησης, το οποίο ισχύει για πάντα στην ουσία. Δεν είναι το ίδιο να εντοπίζεις παρενέργειες σε συνθήκες μελέτης, με ένα μικρό δείγμα, και το ίδιο να το χρησιμοποιούν εκατομμύρια κόσμου. Εκεί σαφώς θα έχεις κι ένα μεγαλύτερο δείγμα παρενεργειών. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας κάνουν πειραματόζωα, όπως λένε πολλοί, αλλά ότι εκ των πραγμάτων δεν είναι το ίδιο να δίνεις ένα φάρμακο σε 1000 άτομα και το ίδιο σε 1.000.000.

Προφανώς ο γιατρός σου εννοούσε ότι είναι καινούριο εμβόλιο και δεν έχει ακόμη τόσα πολλά δεδομένα ασφάλειας όσο κάποιο άλλο που κυκλοφορεί περισσότερα χρόνια, αλλά αυτός δεν είναι αποτρεπτικός λόγος από μόνος του.

vera
16-02-12, 00:51
The Dangers of Gardasil with Dr. Russell Blaylock 1/2

http://www.youtube.com/watch?v=28aE7xC7bmM&feature=player_embedded

The Dangers of Gardasil with Dr. Russell Blaylock 2/2

http://www.youtube.com/watch?v=KCjXj3Jo1fM&feature=related

vera
16-02-12, 00:53
Gardasil mother speaks out: SANEVAX vaccine injury victim support line

Learn more: http://www.naturalnews.com/033736_Gardasil_vaccine_injuries.html#ixzz1mUfyv6X6


GARDASIL VACCINATION: EVALUATING THE RISKS VERSUS BENEFITS (http://sanevax.org/gardasil-vaccination-evaluating-the-risks-versus-benefits-2/)

vera
16-02-12, 00:53
HUMAN PAPILLOMA VIRUS: THE FIRST CANCER VACCINE (http://www.thedoctorwithin.com/HPV/Human-Papilloma-Virus-The-First-Cancer-Vaccine/)

Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο σχετικα με τον ιο και το αν οντως συνδεεται με τον καρκινο. Θα μεταφερω μερικα σημεια μονο, αξιζει αν το διαβασετε οσοι σκεφτεστε αν πρεπει να κανετε το εμβολιο η οχι.


Cancer of the cervix has been on a gradual upswing during the past 3 decades, now affecting some 13,000 American women, 4,000 of whom die. In the 1970s, herpes simplex virus was proposed as a possible cause, but that hypothesis was soon

So, once herpes was ruled impossible, the new population studies then proposed human papilloma virus as a cause of cervical cancer. The first problem is that there are over 100 strains of HPV, only 30 of which are even theoretically linked with cervical cancer. In addition, HPV is present in at least half the normal population, [345] almost never causing any disease or problems whatsoever. Indeed, HPV has never been proven as a pathogen for any disease.

HPV AND CANCER

Now in any cancer, we’re talking about a normal cell that mutated and then began to make copies of itself, unchecked.

The creators of the HPV/ cancer myth are pretending that the HPV came along and attacked some normal cells and mutated those cells and caused them to begin replicating themselves out of control – cancer. And that this is happening on a mass scale even though we just discovered it. And worse, that a vaccine can neutralize that type of attack on normal cervix cells.

Scientifically, what they’re proposing is ludicrous.

Few scientists have a better grasp of the proposed virus/cancer model than Berkeley’s Peter Duesberg PhD. In his scholarly paper tracing the history of the HPV/ cervical cancer story, Duesberg explains why HPV is such an unlikely cause of any cancer:

“no set of viral genes is consistently present or expressed in human cervical cancers. … HPV does not replicate in the cancer cells.”

So if the mutated cervical cancer cells are not mutating because of abnormal viral genes being spliced into a normal cell, how else could HPV be causing this cancer? Duesberg again:

“the “hit-and-run” mechanism of viral carcinogenesis was proposed. It holds that neither the complete [virus], nor even a part of it, needs to be present in the tumor. Obviously, this is an unfalsifiable, but also an unprovable, hypothesis.”


All that has ever been shown is that HPV is sometimes present in cervical cancer tissue, but as we know it’s also present in half the normal population.

There is a total lack of evidence that cervical cancer appears in women with HPV more often than in women without it. And yet this will be the focus of the vaccine: to pretend to eliminate this ubiquitous virus from the body.

THE NEW HPV VACCINE

The original phrase used by Merck to link HPV with cervical cancer was “there is a strong connection.” (

How that phrase got transformed to ‘is the cause of’ in the past two years is more a matter of marketing than of science.

The HPV vaccine had been in the Merck pipeline for years, finally getting FDA approval in 2006. Merck’s HPV vaccine is called Gardasil. It has no competition.

What’s in it? According to Merck’s own data, the vaccine is made from “virus-like particles” from four strains of HPV: Types 5, 11, 16, and 18. With no clinical studies proving it, Type 16 and 18 are now cited by Merck in the Physicians Desk Reference as the cause of “over 70%” of cervical cancer cases.

The theory is that these virus-like particles will trigger the body to make antibodies that will be able to prevent the full-on natural strains of HPV from getting a foothold. For five years, anyway. That’s what Merck is claiming.

The Merck insert for Gardasil makes this unproven flat statement: “HPV causes squamous cell cervical cancer.”

We’ve already learned above that such is not the case.

The market that Merck decided on was 12 year old girls, the thinking being that since HPV is sexually transmissible, might as well get it at the start.

Now before we get too ebullient about this newest fad, let’s consider objectively what we’re being sold here.

EXTRAVAGANT DEMANDS ON CREDIBILITY

With other vaccines for viral diseases, such as MMR, hepatitis B, and polio, what has never made sense scientifically is that the vaccines do not contain the original wild virus that occurs in nature and supposedly causes the disease. Instead the vaccine contains a manmade mutation of the natural virus that is then claimed to be able to confer immunity by triggering the body to produce antibodies to the original disease. So that was bad enough. But what they’re asking us to believe about HPV is going too far.

All physiology and immunology textbooks describe the triggering of immunoglobulin production as an extremely specific sequence, resulting in extremely specific antibodies. [167] They don’t talk about cousins of viruses or particles from viruses able to trigger the precise antibodies to the virus itself. Such a claim is brand new. How could any real immunity come from vaccines like these, even if the viruses were the causative agents of disease?

The second enormous impediment to credibility is that the average age for cervical cancer is 50 years. ( Merck Manual p 1964 [260]) But the plan is to mandate Gardasil to 12 years olds. And the manufacturer is only claiming efficacy for 5 years. So using their own statistics, this makes the vaccine worthless in the long run, because by the time most females need immunity, it will have worn off long ago.

A risk factor in cervical cancer that has been clearly established is the lifetime number of sexual partners: the more partners, the more likely the disease. ([260] p 1964) So who has more, 12 year olds or 50 year olds? Even if the vaccine worked, statistically it should be given to women in their mid 40s. Why don’t they do that? Here’s the reason:

The vaccine’s “safety and efficacy not been evaluated over 26″ years of age.

Oh, OK. Well, guess we better give it to the young girls then…

Are there any side effects of this new vaccine? Here are some of those cited by the manufacturer:

* fever
* nausea
* pharyngitis
* dizziness
* NVD
* upper respiratory infection
* gastroenteritis
* appendicitis
* PID
* bronchospasm

Physicians Desk Reference

Other side effects discovered later include loss of consciousness, loss of vision and seizures.

There’s a bargain – real side effects in return for unreal immunity.

CARCINOGENICITY

Can the vaccine itself cause cancer? That’s a fair question – we’re talking about a vaccine that they’re claiming prevents cancer by imitating a pathogen that itself causes cancer, right? So wouldn’t we want to be fairly secure that this vaccine wouldn’t cause cancer? Here’s what the manufacturer states:

Gardasil … “… not been evaluated for carcinogenicity or

impairment of fertility.”

Wonderful. They want to vaccinate all American 12 year olds with a vaccine for cancer and they don’t even know for sure whether or not it causes cancer, or makes the recipients infertile. Yeah, sign my kid up for that one.

Curiously, the HPV vaccine is not recommended for pregnancy because of its effects on the fetus [1], but menarche is no problem…?

vera
16-02-12, 00:54
HPV vaccines- ONE MORE GIRL - Documentary

One More Girl is a documentary filled with stories of anguish and travesty, futures destroyed, and families reduced to financial ruin by medical costs brought on by a supposedly safe vaccine, Gardasil. The vaccine is designed to prevent Human Papillomavirus (HPV).

LEARN MORE: http://kck.st/fWx2H1

http://www.youtube.com/watch?v=Cd1htey4Hq0


Παρακολουθειστε το ντοκυμαντερ!

vera
16-02-12, 00:55
http://sanevax.org/stafanee-from-missouri/

http://sanevax.org/14-year-old-california-girl-dies-14-days-post-gardasil-vaccination-family-finds-adolescent-dead-in-bed/

http://sanevax.org/taylor-from-indiana/

http://sanevax.org/ashley-from-colorado/

http://sanevax.org/kelly-from-virginia/

http://sanevax.org/ashlee-from-texas/

Istories απο κοπελες που καταστραφηκαν οι ζωες τους απο το εμβολιο.

vera
16-02-12, 00:57
Μηνυσεις κατα της εταιρείας που φτιαχνει το εμβολιο

Gardasil in court: drug's maker sued (http://www.couriermail.com.au/ipad/gardasil-in-court-drugs-maker-sued/story-fn6ck51p-1226174052656?fb_ref=rec-bot&fb_source=profile_oneline)

A MELBOURNE woman who suffered an auto-immune and neurological attack after being injected with the cervical cancer drug Gardasil is leading a class action against its manufacturer.

And another seven Victorian women who are considering joining the court case against Gardasil manufacturer Merck, say they have suffered anaphylaxis and physical breakdowns as a result of the vaccine.

One attributed her miscarriage in her local supermarket to the injections.

Naomi Snell, 28, said her life was put on hold for more than two years after she lost the ability to walk, battled crippling back and neck pain, and suffered convulsions that started soon after her first injection in July 2008.

"I never attributed it to my vaccine so I went back for my second and third dose," Ms Snell said.

"My doctors said I was a case for Dr House. They were baffled.

"They did actually diagnose me with Multiple Sclerosis, but have since retracted that and said it was just a neurological reaction to the vaccine."

It wasn't until she read an article about a Sydney neurologist uncovering Gardasil as a potential cause of MS-like symptoms in other women that she made a timeline of her deterioration from reports from her doctors and physiotherapist.

The world's first cancer vaccine, created by former Australian of the Year Professor Ian Frazer, has been hailed as a wonder drug for protecting against 70 per cent of cervical cancers.

vera
16-02-12, 01:00
Respected Medical Journal Disses Gardasil
The Annals of Medicine, a peer reviewed medical journal, recently published a startling article which questions whether HPV vaccine policy and evidence based medicine are, in fact, at odds.

The key messages published with this article are a scathing rebuttal to the vaccine industry’s hollow claims of the safety and efficacy of Gardasil and Cervarix, the two HPV vaccines being relentlessly and aggressively pushed on our young adolescent girls and now even boys. In California, a new law stipulates that children as young as 12 can accept the HPV jab without parental consent!

In this eye opening article, authors Lucija Tomljenovic and Christopher A. Shaw, of the University of British Columbia, point out the following with regard to HPV vaccination (excerpt from the full article):

To date, the efficacy of HPV vaccines in preventing cervical cancer has not been demonstrated, while the vaccine risks remain to be fully evaluated.

Current worldwide HPV immunization practices with either of the two HPV vaccines (Gardasil or Cervarix) appear to be neither justified by long-term health benefits nor economically viable, nor is there any evidence that HPV vaccination (even if proven effective against cervical cancer) would reduce the rate of cervical cancer beyond what Pap screening has already achieved.

Cumulatively, the list of serious adverse reactions related to HPV vaccination includes deaths, convulsions, paraesthesia, paralysis, Guillain-Barre syndrome, transverse myelitis, facial palsy, chronic fatigue syndrome, anaphylaxis, autoimmune disorders, deep vein thrombosis, pulmonary embolisms, and cervical cancers!

Because the HPV vaccination program has global coverage, the long-term health of many women may be at risk against still unknown vaccine benefits.

The summary concludes by encouraging physicians to adopt a more rigorous evidence-based approach to their medical practice, in order to provide a balanced and objective evaluation for their patients of the true vaccine risks versus benefits rather than blindly adopting current vaccination policy.


Couldn’t be any more clear, could it?

Those who get the HPV vaccine are hapless guinea pigs for the vaccine industry. Nothing beneficial has been proven with regard to the HPV vaccine and the risks have yet to be fully determined.

It would behoove wise parents to carefully examine studies such as this as our children are increasingly being targeted for financial exploitation by the vaccine industry with useless and dangerous shots such as Gardasil.


Sarah, The Healthy Home Economist

www.thehealthyhomeeconomist.com/respecte...nal-disses-gardasil/

vera
16-02-12, 01:05
HPV Vaccines for Boys? (http://mothering.com/peggyomara/vaccines/hpv-vaccines-for-boys)

On October 25, 2011, the Advisory Committee on Immunization Practices of the Center for Disease Control and Prevention recommended that all 11 to 12-year-old boys get vaccinated against the human papillomavirus (HPV). According to the CDC press release, “The HPV vaccine will afford protection against certain HPV-related conditions and cancers in males, and vaccination of males with HPV may also provide indirect protection of women by reducing transmission of HPV.”

First licensed in 2006, the HPV vaccination, branded as Gardasil or Cervarix, has previously been recommended only for girls. With this new recommendation, private insurers will be able to pay for the vaccine for boys. The vaccine is expensive, costing more than $300 for the three-shot series.

The HPV vaccine has been controversial for reasons other than its cost. Parents have been reluctant to give their pre-adolescent children a vaccine to protect them from sexually transmitted disease (STD).

The HPV vaccine for boys is also controversial because its benefits are not consistent. For example, Gardisil has been shown to prevent genital warts, but only in heterosexual men. There’s no evidence that Gardisil protects homosexual men from genital warts. Similarly, Gardasil has been shown to prevent anal cancer precursors in homosexual men, however these precursors rarely progress to anal cancer in heterosexual men.

A further rationale for the male vaccine is that preventing genital warts in heterosexual men will help reduce infection in women. However, this is only so if the vaccine is efficacious for a very long time. Every vaccine has a duration of efficacy. According to the Immunization Action Coalition(IAC), the HPV vaccine lasts five years.


Diane Harper, MD
However, Diane Harper, MD, the leading international expert on HPV, says that HPV antibody titers in the blood are detectable for only two years after HPV vaccination. Regardless of whether HPV is efficacious for two or five years, a child will need an HPV booster before he or she becomes sexually active.

Even with a booster, the efficacy of the HPV vaccine is questionable. According to Harper, “The cost modeling data indicate that with 50% female vaccination, vaccinating up to 50% of boys will provide some protection for females if and only if Gardasil lasts for a lifetime of duration. This modeled prevention of disease in females by vaccinating males does not exist if Gardasil loses efficacy earlier than 20 years.” Currently less than 50% of girls have had one shot and each shot lasts just two to five years.

It will take decades for the US population to be protected by the HPV vaccine alone and we will not see a substantial decrease in cervical cancer from vaccines until 70% are fully vaccinated. Until we reach that level of HPV vaccine saturation, STD screening alone is at least as effective as STD screening with vaccines in preventing HPV infection.

Controversy over the HPV vaccine erupted in the press earlier this year when Michelle Bachmann claimed that someone had become mentally retarded in one week from the HPV vaccine. While her statement has been widely discredited, more than 18,000 reports of adverse events associated with the HPV vaccine have been made to the Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS) since 2006, including 72 deaths. In fact, the risk of adverse events associated with the HPV vaccine is 7 events per 100,000 vaccinated, while the risk of cervical cancer in the developed world is 3 cases per 100,000.The story of Gabby Swank, who reportedly died from complications of the HPV vaccine, is documented in the new film The Greater Good, streaming live on mercola.com until November 5th.Μαλιστα...οι πιθσνοτητες για καρκινο τραχηλου ειναι 3 στις 100.000 ενω για παρενεργειες (πολυ σοβαρες) 7 στις 100.000!

vera
16-02-12, 01:06
Ο οργανισμός της ανήλικης μαθήτριας αντέδρασε σε εμβόλιο (http://www.newsbeast.gr/world/arthro/259815/koimatai-23-ores-to-24oro/)

Πως το παθανε.....αρθρο σε ελληνικο πορταλ....

Μαθητρια επαθε συνδρομο χρονιας κοπωωσης και κοιμαται 23 ωρες το 24ωρο

apeleytheros
16-02-12, 16:00
LOL
για αυτό ειδικά:
With other vaccines for viral diseases, such as MMR, hepatitis B, and polio, what has never made sense scientifically is that the vaccines do not contain the original wild virus that occurs in nature and supposedly causes the disease. Instead the vaccine contains a manmade mutation of the natural virus that is then claimed to be able to confer immunity by triggering the body to produce antibodies to the original disease. So that was bad enough. But what they’re asking us to believe about HPV is going too far.

All physiology and immunology textbooks describe the triggering of immunoglobulin production as an extremely specific sequence, resulting in extremely specific antibodies. [167] They don’t talk about cousins of viruses or particles from viruses able to trigger the precise antibodies to the virus itself. Such a claim is brand new. How could any real immunity come from vaccines like these, even if the viruses were the causative agents of disease?

Αυτός που το έγραψε αυτό δεν ξέρει βασικά πράγματα.

Το να μην ξέρεις, είναι «ok». Το να κάνεις την άγνοια σου επιχείρημα, ε πάει πολύ μακριά! Ας ανοίξει κανένα textbook να διαβάσει πως συμβαίνει!

http://en.wikipedia.org/wiki/Epitope
http://en.wikipedia.org/wiki/antigen
για αρχή.
Δεν χρειάζεσαι τους ιούς τους ίδιους, μόνο κάτι που θα είναι ίδιο με αυτούς από την οπτική του ανοσοποιητικού συστήματος.

sofi@p
17-02-12, 11:26
LOL
για αυτό ειδικά:


Αυτός που το έγραψε αυτό δεν ξέρει βασικά πράγματα.

Το να μην ξέρεις, είναι «ok». Το να κάνεις την άγνοια σου επιχείρημα, ε πάει πολύ μακριά! Ας ανοίξει κανένα textbook να διαβάσει πως συμβαίνει!

http://en.wikipedia.org/wiki/Epitope
http://en.wikipedia.org/wiki/antigen
για αρχή.
Δεν χρειάζεσαι τους ιούς τους ίδιους, μόνο κάτι που θα είναι ίδιο με αυτούς από την οπτική του ανοσοποιητικού συστήματος.
συνήθως στο internet διαβάζεις τέτοιες ανοησίες που τάχα τις προσυπογράφουν "επιστήμονες". έλεος, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε στο τέλος... μπράβο που απάντησες, εγώ βαρέθηκα να μπω στον κόπο να εξηγώ...

ΜΑΡΙΑΛ
21-02-12, 23:24
Δεν χρειάζεσαι τους ιούς τους ίδιους, μόνο κάτι που θα είναι ίδιο με αυτούς από την οπτική του ανοσοποιητικού συστήματος.
για παράδειγμα: τοξίνες των ιών

ΜΑΡΙΑΛ
21-02-12, 23:28
συνήθως στο internet διαβάζεις τέτοιες ανοησίες που τάχα τις προσυπογράφουν "επιστήμονες". έλεος, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε στο τέλος... μπράβο που απάντησες, εγώ βαρέθηκα να μπω στον κόπο να εξηγώ...
ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα ότι όταν παρατήθωνται κάτι τέτοιες "επιστημονικές" βλακείες και δεν απαντάμε;
αυτοί που τις παρέθεσαν (και μαζί τους διάφοροι άλλοι ευπιστοι και αφελείς που τους διαβάζουν), ναμίζουν πως δεν έχουμε να παραθέσουμε κάτι που και καλά να αντικρούει (έλεος δηλαδή) τα επιχειρήματά τους :rolleyes: ....

kinkajoujou
21-02-12, 23:30
Εμένα μου άρεσε το άλλο, ο zur Hausen που ασχολείται με τον HPV από τις αρχές της δεκαετίας του 80 και πήρε Νομπέλ Ιατρικής για τη σύνδεση του ιού με τον καρκίνο είναι ένας άσχετος κι αυτός που ξέρει περισσότερα για τον ιό είναι ο Τάδε Ταδόπουλος που έκανε PhD στο Berkeley.... παράλογοοοοο; δεν απαντά!

ΜΑΡΙΑΛ
22-02-12, 01:14
αθώα μου κίνκα....
τσ τσ τσ :rolleyes:
ο τύπος με το νόμπελ τα παίρνει χοντρά από τις ανθρωποφάγες της φαρμακοβιομηχανίες....
ενώ ο τάδε ταδόπουλος είναι ένα φτωχό και ρομαντικό γιατρουδάκι που "δεν τον νοιάζουν τα λεφτα" και "δεν κερδίζει τίποτα από τον μη εμβολιασμό"

μα που ζεις βρε κοπελιά...

sofi@p
22-02-12, 12:25
συνήθως στο internet διαβάζεις τέτοιες ανοησίες που τάχα τις προσυπογράφουν "επιστήμονες". έλεος, θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε στο τέλος... μπράβο που απάντησες, εγώ βαρέθηκα να μπω στον κόπο να εξηγώ...
να διευκρινίσω ότι εγώ συμφωνώ με τον apeleytheros

vera
22-02-12, 19:00
Ένα πολύ ενδιαφέρον 15 λεπτο βιντεο μιας γυναικολογου-μαιευτηρα για τα εμβολια, για οποιον βαριέται να διαβαζει ατελειωτα κατεβατα. Αναφέρεται και στο συγκεκριμενο εμβολιο.

Obstetrician, Dr Nancy Banks on infant sacrifice a.k.a. vaccination.

http://www.vaccinationcouncil.org/2012/02/21/obstetrician-dr-nancy-banks-on-infant-sacrifice-a-k-a-vaccination/

gina2
02-05-12, 00:09
Καλησπερα! Ειμαι 19 χρονων με ολοκληρωμενες σχεσεις και η μαμα μου με πιεζει να κανω το εμβολιο κατα του καρκινου του τραχηλου της μητρας. Εγω φοβαμαι τις παρενεργειες που εχω ακουσει οτι υπαρχουν και το γεγονος οτι δεν θα πρεπει να ερθω σε επαφη για μερικους μηνες. Γνωριζεται κατι πανω σε αυτο πριν επισκευτω το γυναικολογο μου?

kinkajoujou
02-05-12, 00:13
Καλησπερα! Ειμαι 19 χρονων με ολοκληρωμενες σχεσεις και η μαμα μου με πιεζει να κανω το εμβολιο κατα του καρκινου του τραχηλου της μητρας. Εγω φοβαμαι τις παρενεργειες που εχω ακουσει οτι υπαρχουν και το γεγονος οτι δεν θα πρεπει να ερθω σε επαφη για μερικους μηνες. Γνωριζεται κατι πανω σε αυτο πριν επισκευτω το γυναικολογο μου?

Το σίγουρο είναι ότι δεν επιβάλλεται αποχή για μερικούς μήνες αφού εμβολιαστείς. Για τα υπόλοιπα, συζήτα με τη μαμά και το γιατρό σου και θα σου δώσουν κάποιες πληροφορίες για να αποφασίσεις.

gina2
02-05-12, 00:32
ειναι 100% σιγουρο αυτο? Ευχαριστω παρα πολυ για την συντομη απαντηση!

danel
02-05-12, 16:13
Gina υπάρχει διάφορες γνώμες γι' αυτό το εμβόλιο στα "Ιατρικά θέματα, Διάγνωση, Θεραπεία > Εμβόλια > Εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας".

Πες και στη μητέρα σου αν θέλει να ενημερωθεί...

Βιβή Κ.
02-05-12, 19:10
Καλησπέρα!

Εγώ ξέρω (είχα ρωτήσει & τη γυναικολόγο μου) πως το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει κάποια κοπέλα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένες σχέσεις.

Πέρα απ' αυτό,εγώ θα σου 'λεγα να μην το κάνεις (εκτός του ότι έχεις ήδη σχέσεις) για το λόγο που αναφέρεις & 'συ,έχει πολλές παρενέργιες.

kinkajoujou
02-05-12, 20:36
Καλησπέρα!

Εγώ ξέρω (είχα ρωτήσει & τη γυναικολόγο μου) πως το συγκεκριμένο εμβόλιο μπορεί να το κάνει κάποια κοπέλα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένες σχέσεις.

Πέρα απ' αυτό,εγώ θα σου 'λεγα να μην το κάνεις (εκτός του ότι έχεις ήδη σχέσεις) για το λόγο που αναφέρεις & 'συ,έχει πολλές παρενέργιες.

Το εμβόλιο αυτό συστήνεται να γίνεται σε κοπέλες που δεν έχουν ακόμη επαφές, γιατί έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να έχουν εκτεθεί στο ιό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κοπέλες που έχουν ξεκινήσει επαφές (και με τον όρο επαφές δεν εννοούμε μόνο τη διείσδυση) δεν μπορούν να εμβολιαστούν, αν το θέλουν. Θεωρητικά κάνουν κάθε χρόνο τεστ Παπ, όπου φαίνεται αν έχουν προσβληθεί από οποιοδήποτε ορότυπο του HPV. Αν είναι καθαρές, μπορούν κάλλιστα να εμβολιαστούν, ειδικά όταν ξέρουν ότι δεν έχουν κάποια σταθερή μακροχρόνια σχέση (που κι αυτό τη σήμερον δεν εγγυάται και πολλά, αλλά λέμε) αλλά έχουν περισσότερες εναλλαγές συντρόφων.

Χλοη
04-05-12, 14:19
Πριν αποφασίσεις να κάνεις το εμβόλιο διαβασε πάρα πολύ προσεκτικά, και ενημερώσου.
Προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ!
Έχω διαβάσει οτι το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, και πολλές άλλες παρενέργειες.
Γιατί να ρισκάρεις?
Φυσικά η απόφαση είναι πάντα δική σου, αλλά καλό είναι να είσαι ενημερωμένη.

faiaathanasia
04-05-12, 14:41
Πριν αποφασίσεις να κάνεις το εμβόλιο διαβασε πάρα πολύ προσεκτικά, και ενημερώσου.
Προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ!
Έχω διαβάσει οτι το ίδιο το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, και πολλές άλλες παρενέργειες.
Γιατί να ρισκάρεις?
Φυσικά η απόφαση είναι πάντα δική σου, αλλά καλό είναι να είσαι ενημερωμένη.

Απόλυτα θα συμφωνήσω...! Οι παρενέργειες πολλές..

Α και επίσης να πω κάτι: ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας δεν είναι αφροδίσιο νόσημα... ούτε κολλητικό γενικά...:shock:

yogini
05-05-12, 17:20
Το εμβόλιο σε καλύπτει για 3-4 τύπους του ιου HPV που μελλοντικά οδηγούν σε καρκίνο. Ο ΗPV έχει πάνω από 100 τύπους και οι υπόλοιποι προκαλούν απλα κονδυλώματα τα οποία φυσικά και φαίνονται στο τεστ ΠΑΠ το οποίο πρέπει να γινεται σε ετήσια βάση και φυσικά θεραπεύονται! Το 80% του πληθυσμού έχει ήδη τον ιό...
Το σημαντικό ειναι να έχεις υπεύθυνες σεξουαλικές σχέσεις και να ελέγχεσαι μια φορά τον χρόνο, αν το κάνεις αυτό δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Προσωπικά το θεωρώ εντελώς περιτό το εμβόλιο και εχω υπάρξει παθούσα του HPV πριν απο χρόνια. Εκανα τη θεραπεία μου και εκτοτε κανενα πρόβλημα.
Να ζητάς από τους συντρόφους σου να φορούν προφυλακτικό και αν εχεις κάποια μονιμη σταθερη σχέση και δεν θέλετε προφυλακτικό κάντε και οι δυο εξετάσεις...παντα εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη...

soevan07
05-05-12, 23:07
Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα ποτέ αυτό το εμβόλιο
στις κόρες μου!
Όπως λέει και η yogini με μια ετήσια παρακολούθηση
θα είναι καλυμένες!

Οπως κι εγώ δεν αφήνω χρονιά να περάσει χωρίς pap-test
το ίδιο θα διδάξω και στις κόρες μου.

YΓ: yogini, συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!! :p
(τώρα το είδα!) Με το καλόοοο!!