PDA

Επιστροφή στο Forum : ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ!!


Μαριλίνα
03-10-08, 10:13
Καλημέρα μαγείρισσες!!
Λέω δοκιμαστικά να κάνω μία τούρτα γενεθλίων, για να μην φτάσουν τα γενέθλια του γιου μου και τότε το αποφασίσω.
Έχω βρει πολύ ωραίες συνταγές, που έχουν ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ, αλλά δε λέει αν μπορώ να την φτιάξω ή πρέπει να την αγοράσω.
Ξέρει καμία συνταγή για ζαχαρόπαστα;

Λαμπρινή
04-10-08, 12:55
Να κανεις μονη σου αν δεν εχεις εμπειρια δεν στο συνιστώ :D
Στα μαγαζια της Βεφας θα βρεις ζαχαροπαστα :D

Afroditi D
04-10-08, 13:09
http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=eK_M5N1TMxA

http://www.youtube.com/watch?v=qM40xofmkhI&feature=related

http://www.matia.gr/5/513/513_07_02/513_07_02_07.html

http://www.avgeristsitsas.gr/gr/ayles/19_proionta_decor_c.asp

ριξε και μια ματια πιο πάνω ... πειραματίσου αν εχεις διάθεση .... και χρόνο :lol:

μπορείς να την πάρεις ετοιμη αλλά θα χρειαστεί να την φτιάξεις εσυ στα μέρα σου ... :)

Afroditi D
04-10-08, 13:18
http://www.wilton.com/
&
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.wilton.com/&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3DWilton%26hl%3Del%26lr%3D%26sa%3DG

ΒΙΚΥ
04-10-08, 17:15
και μια συνταγή από μένα http://www.youtube.com/watch?v=ZAmDI3iQMbc :D

Ε1976
14-07-09, 13:07
ξερει κανεις που μπορω να αγοραω χρωματιστες ζαχροπαστες?

Μαριλίνα
15-07-09, 08:18
Όπως είπαν και πιο πάνω, στα μαγαζιά της Βέφας.
Αν μπεις στο site θα δεις τι έχει και πως μπορεις να το προμηθευτείς.
Εμένα με βολεύει ο Hondos στην Ομόνοια που έχει στο υπόγειο κατάστημα.

VASILIKI
05-05-10, 11:02
Σε λίγο καιρό έχουμε γενέθλια, και επειδή οι τούρτες θα είναι δύο, σκέφτηκα να τις φτιάξω εγώ φέτος. Έχω λοιπόν μερικές απορίες για την ζαχαρόπαστα.
Πόσες μέρες διατηρήται στο ψυγείο? Μπορώ να την αφήσω π.χ. δύο βδομάδες?
Μπορώ να κάνω την διακόσμηση από μέρες πριν και να την διατηρήσω στο ψυγείο?
Έχω δει κάτι τέλειες τούρτες εδώ, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως γίνεται η επικάλυψη της τούρτας με ζαχαρόπαστα? Λογικά αν την ανοίξω φύλλο, δεν θα εφαρμόσει ακριβώς γύρω γύρω στην τούρτα.
Περιμένω απαντήσεις, ευχαριστώ πολύ.

peny
05-05-10, 11:20
Σε λίγο καιρό έχουμε γενέθλια, και επειδή οι τούρτες θα είναι δύο, σκέφτηκα να τις φτιάξω εγώ φέτος. Έχω λοιπόν μερικές απορίες για την ζαχαρόπαστα.
Πόσες μέρες διατηρήται στο ψυγείο? Μπορώ να την αφήσω π.χ. δύο βδομάδες?
Μπορώ να κάνω την διακόσμηση από μέρες πριν και να την διατηρήσω στο ψυγείο?
Έχω δει κάτι τέλειες τούρτες εδώ, αλλά αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι πως γίνεται η επικάλυψη της τούρτας με ζαχαρόπαστα? Λογικά αν την ανοίξω φύλλο, δεν θα εφαρμόσει ακριβώς γύρω γύρω στην τούρτα.
Περιμένω απαντήσεις, ευχαριστώ πολύ.
Γεια σου Βασιλική!! Στα γενέθλια του γιου μου έκανα εγώ τα στολίδια της τούρτας από ζαχαρόπαστα. Τα είχα φτιάξει τουλάχιστον 20 μέρες πριν. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Τώρα τη ζαχαρόπαστα αν τη φτιάξεις και τη βάλεις στο ψυγείο πρέπει να την τυλίξεις πολύ καλά με μεμβράνη γιατί αν σου πάρει αέρα θα ξεραθεί. Να ξέρεις πως αν τη διατηρήσεις στο ψυγείο θα σφίξει λίγο. Βγάλ'τη και αφησέ τη (διπλωμένη πάντα) έξω λίγο πριν τη χρησιμοποιήσεις. Τώρα για επικάλυψη υπάρχουν βιντεάκια στο youtube εγώ δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι είναι εύκολο.Το υπόλοιπο που περισσέψει το κόβεις. Πάντως να ξέρεις πως η τούρτα που θα είναι κάτω πρέπει να είναι ειδική για επικάλυψη με ζαχαρόπαστα.Πάρε μια ιδέα από το δικό μας πάρτυ http://parents.gr/forum/showthread.php?t=56209

Stellinula
05-05-10, 11:24
ΑΝ η ζαχαροπαστα δεν χρησιμοποιηθεί άμμεσα απο την μέρα παρασκευης την τυλίγεις καλά με μεμβράνη να μην παίρνει αέρα και την τοποθετείς στο ντουλάπι ή σε δροσερό μέρος...

Δες εδώ πως παρασκευάζεται και τις συμβουλές που δίνουν για αυτην!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vndU4rxaQkk&feature=related

VASILIKI
10-05-10, 15:59
Φαντάζομαι όμως ότι πρέπει να είναι κάποια ειδική συνταγή για ζαχαρόπαστα. Δεν μπορώ να καλύψω οποιαδήποτε τούρτα έτσι? Δηλαδή αν βάλω παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα και σαντιγύ, ή κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν θα μπορώ να βάλω από πάνω ζαχαρόπαστα. Έχει κάποιος συνταγή για τούρτα που μπορεί να καλυφθεί με ζαχαρόπαστα? Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις.

Σοφία Τ.
10-05-10, 23:14
Eχω κανει τουρτα και με sponge cake και με παντεσπανι.Στην περιπτωση του sponge cake (http://www.sintagespareas.gr/sintages/sponge-cake.html), δεν κανουμε κατι ιδιαιτερο, ειναι προορισμενο για τουρτα με ζαχαροπαστα.Αν κανεις με παντεσπανι, πρεπει να προσεξεις να μην σιροπιασεις πολυ το παντεσπανι.Και οπωσδηποτε και στις δυο περιπτωσεις θα χρειαστεις κατι για να κολησει η ζαχαροπαστα, που το πιο συνηθες ειναι η βουτυροκρεμα.

Stellinula
10-05-10, 23:28
Φαντάζομαι όμως ότι πρέπει να είναι κάποια ειδική συνταγή για ζαχαρόπαστα. Δεν μπορώ να καλύψω οποιαδήποτε τούρτα έτσι? Δηλαδή αν βάλω παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι, κρέμα και σαντιγύ, ή κάπως έτσι τέλος πάντων, δεν θα μπορώ να βάλω από πάνω ζαχαρόπαστα. Έχει κάποιος συνταγή για τούρτα που μπορεί να καλυφθεί με ζαχαρόπαστα? Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις.


Δεν καλύπτεις την τούρτα κατευθειαν με ζαχαρόπαστα, πρώτα την αλείφεις γυρω γυρω με κρέμα βουτύρου λευκή την αφήνεις να παγώσει και μετα τοποθετείς την ζαχαρόπαστα με συγκεκριμένο τρόπο χωρίς να παίρνει ίχνος αέρα........Δες εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=G3EYYwiW37c)

ΕΛΕΝΗ2006
11-05-10, 12:51
αν θελεις μπες στο site sintagespareas,εκει εχουν τα παντα για τη ζαχαροπαστα ,απο τη συνταγη για να κανεις ζαχαροπαστα μεχρι ιδεες και οδηγιες βημα βημα πως να τη χρησιμοποιεις και photo gallery

BIKY74
11-05-10, 16:56
επειδη ειμαι μελος και εγω στη συνταγη της παρεας εκει το βρηκα!!!
η ζαχαροπαστα εχει μεσα ενα υλικο ...τη γλυκερινη...
που μπορουμε να βρουμε γλυκερινη;;
ηθελα πολυ να φτιαξω μια τουρτα αλλα δεν ξερω τι να κανω με το συγκεκριμενο υλικο!!

ριτα79
11-05-10, 17:07
γλυκερινη πουλανε στα φαρμακεια.Εχω φτιαξει και εγω ζαχαροπαστα στο παρελθον αλλα διαπιστωσα οτι περα απο το αισθητικο κομματι η γευση της δεν αρεσει σχεδον σε κανεναν.
Επιεδη ειχα και ενα κολλημα με τα συστατικα της (δεν τα βρισκω και οτι καλυτερο για μικρα παιδια) αποφασισα να μην τη ξαναφτιαξω ετσι συνηθως φτιαχνω αλλες κατασκευες που να μην χρειαζονται ζαχαροπαστα για να ''δειξουν''.
Σας δινω μια προσφατη που εφτιαξα, κουνελακι για οποια ενδιαφερεται.
Μπορει καλλιστα να παρουσιαστει σαν τουρτα και αρεσε πολυυυ στον μικρο μου
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4411&Itemid=49


Παρολα αυτα αν κανετε αναζητηση στο διαδικτυο ως fondant θα βρειτε πολλες συνταγες για ζαχαροπαστα που δεν περιεχουν γλυκερινη.

Stellinula
11-05-10, 18:46
όπως λεει η φίλη ρίτα79 πουλάνε όλα τα φαρμακεία....

Μωρέ κακά τα ψέματα η ζαχαρόπαστα δεν είναι τόσο του να την φάς παρά να την χαζεύεις....

ανδρονικηαβδελ
12-05-10, 01:21
γεια σας κοριτσια σημερα σας βρηκα και θελω την βοηθεια σας. θελω να ντυσω φελιζολ στρογγυλο με ζαχαροπαστα για να φτιαξω την βαση μιας ψευτικης τουρτας για να βαλω επανω μια αληθινη.(εχω γαμο και βαφτισια και θελω να φτιαξω μονη μου την τουρτα παρουσιασης)
μπορει να γινει αυτο θα πετυχει η θα χαλασει;
ευχαριστω πολυ

Stellinula
12-05-10, 08:12
Ανδρονίκη αν πας και δείς βιντεάκια στο ΥΤ για αυτα που ζητάς θα δείς ότι υπάρχουν ειδικές βάσεις που μπαίνουν ανάμεσα στους ορόφους...

Για φελλιζόλ θα ημουν λίγο διαστακτική από άποψη ότι μπορεί να πάρει μυρωδιά όλο το γλυκό και στο τέλος να μην τρώγετε!!!

VASILIKI
12-05-10, 17:11
Ωραία ως εδώ. Κατάλαβα πάρα πολύ καλά πως θα κάνω την ζαχαρόπαστα. Αυτό που δεν μου λέτε όμως είναι αν μπορώ να βάλω σε οποιαδήποτε συνταγή τούρτας ζαχαρόπαστα. Έχω πολλές συνταγές για τούρτες, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να βάλω ζαχαρόπαστα. Οι΄τούρτες ως γνωστόν έχουν από πάνω σαντιγύ. Πάνω από την σαντιγύ, δεν μπαίνει η βουτυρόκρεμα. Δεν μπόρεσα τελικά να βρω συνταγή τούρτας που να μπαίνει από πάνω ζαχαρόπαστα. Παντού, απλώς εξηγούν πως καλύπτουμε την τούρτα. Αυτήν την τούρτα που θα βρω συνταγή για να την κάνω?

Stellinula
12-05-10, 17:17
Ωραία ως εδώ. Κατάλαβα πάρα πολύ καλά πως θα κάνω την ζαχαρόπαστα. Αυτό που δεν μου λέτε όμως είναι αν μπορώ να βάλω σε οποιαδήποτε συνταγή τούρτας ζαχαρόπαστα. Έχω πολλές συνταγές για τούρτες, αλλά δεν ξέρω αν γίνεται να βάλω ζαχαρόπαστα. Οι΄τούρτες ως γνωστόν έχουν από πάνω σαντιγύ. Πάνω από την σαντιγύ, δεν μπαίνει η βουτυρόκρεμα. Δεν μπόρεσα τελικά να βρω συνταγή τούρτας που να μπαίνει από πάνω ζαχαρόπαστα. Παντού, απλώς εξηγούν πως καλύπτουμε την τούρτα. Αυτήν την τούρτα που θα βρω συνταγή για να την κάνω?

Δεν βάζεις πάνω απο την σαντιγύ βουτυρό κρεμα...Η βουτυρόκρεμα αντικαθιστα την σαντιγύ για να μπορέσει να κολήσει η ζαχαρόπαστα απο πάνω....Ενδίκνυτε για γέμιση τούρτας να μην βάλεις απλή σαντιγύ αλλά κρέμα ζαχαροπλαστείου (πατισερί λευκή ή σοκολατένια) η οποία είναι λίγο σφιχτούλα για να μπορέσει να κρατηθεί στο ύψος που θα την στρώσεις χωρίς να πατικωθεί και κολλήσει παντεσπάνι με παντεσπάνι όταν βάλεις την ζαχαρόπαστα από πάνω....

και παντεσπάνι δεν φτιάχνεις το κλασσικό, αλλά την συνταγή του απλού κέικ την οποία βάζεις σε στρωτό ταψί και μετά το κόβεις σε 3 στρώματα!!!

VASILIKI
12-05-10, 22:35
Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Και κάτι τελευταίο. Είναι τόσο κακό να βάλω παντεσπάνι? Αν τελικά πρέπει να βάλω κέικ πρέπει να το σιροπιάσω λίγο πριν βάλω την κρέμα?

Σοφία Τ.
13-05-10, 00:56
Δεν ειναι κακο να βαλεις παντεσπανι.Θα μπορουσες να το κοψεις λιγο παχυτερο και να το σιροπιασεις λιγο λιγοτερο.Το ειδικο αυτο κεηκ (sponge cake) που ειθισται να μπαινει στις τουρτες με ζαχαροπαστα,ειναι αναγκαιο κακο κατ΄εμε, γιατι ειναι μεν "στιβαρο" για να αντεχει το βαρος, αλλα τελικα μετατρεπει -γευστικα- την τουρτα σε κεηκ.

VASILIKI
13-05-10, 18:08
Μήπως ξέρει κανείς σε ένα φακελάκι ζελατίνη πόσα φύλλα αντιστοιχούν? Έβαλα δύο φύλλα σε μία δόση ζαχαρόπαστα, αλλά νομίζω ότι ήτανε λίγα.

VASILIKI
13-05-10, 19:25
Μάλλον λίγα ήτανε. Έφτιαξα ένα σχέδιο δοκιμαστικά, και ενώ όταν είναι στο ψυγείο είναι μια χαρά, όταν το βγάζω, αρχίζει και υγραίνεται, και μαλακώνει. Φτου κι απ΄ την αρχή λοιπόν. Όχι τίποτα άλλο, έκανα και δύο δόσεις ζαχαρόπαστα.

ΒΙΚΥ
15-05-10, 10:18
Η ζαχαρόπαστα-πλήν της επαγγελματικής-δεν μπαίνει στο ψυγείο. Αν μπει για λίγο, θα πρέπει να είναι σκεπασμένη σε πλαστικό κουτί που να κλείνει καλά. Π.χ. τουρτιέρα της Tupperware, αλλιώς "ιδρώνει" και σε πολλές περιπτώσεις, λιώνει.
Μπορείτε να φτιάξετε τούρτα με παντεσπάνι και να την καλύψετε με ζαχαρόπαστα αρκεί να μην βάλετε πολύ σιρόπι γιατί η ζαχαρόπαστα είναι βαριά και "πιέζει" το παντεσπάνι με συνέπεια να τρέχει το σιρόπι.
Μπορείτε να καλύψετε την τούρτα με σαντιγύ, να την βάλετε στο πάνω ράφι του ψυγείου που η ψύξη είναι πιο δυνατή, να παγώσει καλά, και μετά να την καλύψετε με ζαχαρόπαστα.
Γευστικά, οι Έλληνες δεν τα πάμε καλά με τις τούρτες κέικ και την βουτυρόκρεμα, προτιμάμε το παντεσπάνι και την σαντιγύ, και κατά την γνώμη μου καλά κάνουμε, ξέρουμε να τρώμε!
Υπομονή θέλει κορίτσια και να μην βιαζόμαστε!

*** Δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάνουμε ψεύτικη τούρτα-βάση από φελιζόλ και τοποθετήσουμε από πάνω την μικρότερη αληθινή. Άλλωστε, αυτό, η τοποθέτηση θα γίνει τελευταί στιγμή, δεν παίρνει καμία μυρωδιά. Μάλιστα την ψεύτικη μπορούμε να την φτιάξουμε μήνες πιο πριν, εννοείται χωρίς βουτυρόκρεμες και σαντιγές από κάτω!
Απλά, η ζαχαρόπαστα πρέπει να είναι χοντρή στην ψεύτικη.


Ελπίζω να βοήθησα!

lenaki
13-09-10, 23:15
καλησπερα αγαπητες μου μαγειρισες ,σε πολυ λιγες μερες ειναι τα δευτερα γενεθλια της κοριτσαρας μας,αποφασισα κ φετος οπως κ περσυ να κανω μονη μου την τουρτα .

βεβαια απο ζαχαροπλαστικη δεν ειμαι κ ο παρλιαρος ... δε το εξασκω κ συχνα,ομως περσυ βγηκε αρκετα καλη .φετος αποφασισα να την φτιαξω με ζαχαροπαστα,ετσι για να κανω κ σχεδιακια πιο πολλα .


ομως ...


δε βρισκω γλυκερινη ,εψαξα κ δε βρισκω και μαλλον δε θα προλαβω να βρω .

ειναι τοσο βασικη στη συνταγη αυτη???
αν δε βαλω θα σκληρυνει ???
οπως επισης βρισκω μονο ζελατινη σε φυλλα κ οχι σε φακελακια ...η συνταγη μου ομως λεει 2 φακελακια ζελατινη... τι να κανω ???
ποσο αντιστοιχει σε φυλλα ,ξερετε??



περιμενω τις απαντησεις σας ,σας ευχαριστω ...

Amnesia
14-09-10, 01:34
μιας και δε βρίσκεις γλυκερίνη θες να δοκιμάσεις να κάνεις γλασο από marshmallows?
δες εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-magiko-glasso.html
το έκανα στην 1η τούρτα γενεθλίων της κόρης μου και βγήκε τέλειο!
και ευκολο να το πλάσεις, ενω με τη ζαχαρόπαστα όσες έχουν δοκιμάσει να την ανοιξουν λένε οτι είναι πιο δύσκολο..
εχει και σούπερ γεύση από τα marshmallows!

καλή επιτυχία σε ο,τι κι αν φτιάξεις!!

elenaκι
14-09-10, 09:59
Με τη ζαχαρόπαστα κι εγώ δυσκολεύτηκα και δε μου άρεσε καθόλου γευστικά. Το θέμα μου είναι ότι ο μικρός μου ζήτησε τούρτα κάστρο ιπποτών οπότε θα πρέπει να γίνει κάφέ χρώμα, αλλά υπάρχει? Επισης θα καταφέρω να το καλύψω ή μήπως πρέπει να γτιάξω γλάσο ρευστο? Πείτε μου ιδέες........

lenaki
14-09-10, 10:16
μιας και δε βρίσκεις γλυκερίνη θες να δοκιμάσεις να κάνεις γλασο από marshmallows?
δες εδώ: http://www.sintagespareas.gr/sintages/to-magiko-glasso.html
το έκανα στην 1η τούρτα γενεθλίων της κόρης μου και βγήκε τέλειο!
και ευκολο να το πλάσεις, ενω με τη ζαχαρόπαστα όσες έχουν δοκιμάσει να την ανοιξουν λένε οτι είναι πιο δύσκολο..
εχει και σούπερ γεύση από τα marshmallows!

καλή επιτυχία σε ο,τι κι αν φτιάξεις!!



αυτα τα marshmallows που λες τα πουλανε κ στα lidl ειναι σα μαστιχες ?

ειχα παρει νομιζω περσυ απο εκει .

δεν εχω φουρνο μικροκυμματων ...του τεστιν???


σε ευχαριστω πολυ.

Αναστασια Μ
14-09-10, 10:30
βασικα μπορεις να πας και σε ενα ζαχαροπλαστειο(να ειναι και εργαστηριο μαζι) και να παρεις οτι χρειαζεσαι

Coraline
14-09-10, 10:53
Θα σου πρότεινα να την αγοράσεις έτοιμη μαζί με τις πάστες για το χρωματισμό. Σου στέλνω ΡΜ με ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει. Επίσης αν σε ενδιαφέρει να σου στείλω ηλεκτρονικό βιβλίο με οδηγίες και σχέδια στείλε μου με ΡΜ το email σου.

xrisa-xrisa
14-09-10, 11:13
καλημερα κ να σου ζησει το παιδακι σου.Η ζελατινη που λες κ γω την ξερω μονο σε φυλλα αλλα πουλιεται σε φακελακια μήπως λοιπον αυτο εννοει η συνταγη???:)

lenaki
14-09-10, 23:28
καλημερα κ να σου ζησει το παιδακι σου.Η ζελατινη που λες κ γω την ξερω μονο σε φυλλα αλλα πουλιεται σε φακελακια μήπως λοιπον αυτο εννοει η συνταγη???:)

δε νομιζω ,μαλλον σα σκονη μου φανηκε στο βιντεο που παρακολουθησα .

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 15:54
κοριτσια τωρα σε λιγο ο μικρουλης μου θα εχει γεννεθλια και θελω εκτος απο αυτηπου θα παραγγειλουμε να φτιαξω και αλλη μια μονη μου με ζαχαροπαστα.......ομως εχω μια ερωτηση....ειχα φτιαξει στο παρελθον τουρτα ζαχαροπαστα ομως η ζαχαροπαστα μου ηταν λιγο πως να το πω οταν επλαθα στεγνωνε ενω δεν την ειχα πολυ ωρα εξω και μετα απο λιγο ειχε πανω της σαν ραγαδεν σκασιματα νατα πω κατι τετοιο τελος παντων...πως μπορω να την κανω να γυαλιζει πιο πολυ και να ειναι σαν πλαστελινη...να μην σπαει μετα απο ωρα..!!!!!:?

flora-flora
25-11-10, 16:17
Μαλών σου έπεσε παραπάνω ζελατίνη !!! για γράψε μου τα υλικά που έβαλες και τις αναλογίες να σου πω !!!!

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 16:21
τις αναλογιες τις πηρα απο συνταγες της παρεας...απο εδω ww.youtube.com/watch?v=vndU4rxaQkk και ακολουθησα ακριβος οτι ελεγε αλλα η ζυμη ηταν σαν να ενιωθα την ζαχαρι οχι σαν να ηταν αχνη αλλα λες και εβαλα κανονικη...επισεις μετα στο πλασιμο ηταν αρκετα υγρη δηλαδη κολαγε μερικες φορες στο χερι μετα απο αρκετο πλασιμο:-?

Stellinula
25-11-10, 16:22
δες τα κορίτσια εδώ πως την φτιάχνουν βήμα προς βήμα....

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

είναι φοβερές οι συγκεκριμένες (είναι συλλογος)

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 16:28
δες τα κορίτσια εδώ πως την φτιάχνουν βήμα προς βήμα....

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html

είναι φοβερές οι συγκεκριμένες (είναι συλλογος)

ειναι το ιδιο απο εδω πηρα τις αναλογιες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος μηπος ειναι αυτο που λεει η φλορα-φλορα... υπαρχει κατι που μπορω να κανω να μην σκαει και να γυαλιζει:?

flora-flora
25-11-10, 16:30
Εγώ βάζω 60 γρ, νερό και μια κουταλιά τις σούπας ζελατίνη 125 γρ γλυκόζη …την τυλίγεις καλά σε μεμβράνη? Αν συνεχίζει να σου σπάει άλειψε λίγο βουτηρακη στα χεριά σου και ξανά ζύμωσε !!!

Stellinula
25-11-10, 16:31
ειναι το ιδιο απο εδω πηρα τις αναλογιες αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι κανω λαθος μηπος ειναι αυτο που λεει η φλορα-φλορα... υπαρχει κατι που μπορω να κανω να μην σκαει και να γυαλιζει:?


την χρησιμοποιείς επιτόπου όλη ή την χρησιμοποιείς σε μερίδες???? πρέπει να την σκεπαζεις με μεμβράνη

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 16:34
την χρησιμοποιείς επιτόπου όλη ή την χρησιμοποιείς σε μερίδες???? πρέπει να την σκεπαζεις με μεμβράνη

σε κομαματια αλλα και παλι οπως ειπα δεν βγαινει ωραια....:(


Εγώ βάζω 60 γρ, νερό και μια κουταλιά τις σούπας ζελατίνη 125 γρ γλυκόζη …την τυλίγεις καλά σε μεμβράνη? Αν συνεχίζει να σου σπάει άλειψε λίγο βουτηρακη στα χεριά σου και ξανά ζύμωσε !!!

θα το δοκιμασω με τις αναλογιες που λες και με το βουτηρακη...ευχαριστω πολυ.......:p

flora-flora
25-11-10, 16:36
edit admin Αυτές είναι μερικές τούρτες από όσες έχω φτιάξει με αυτή την αναλογία !!!!

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 16:39
edit admin Αυτές είναι μερικές τούρτες από όσες έχω φτιάξει με αυτή την αναλογία !!!!

πλακα κανεις??:shock: ολες αυτες τι πενταμορφες τουρτες τις εφτιαξες εσυ???:shock:

flora-flora
25-11-10, 16:42
Ναι εγώ πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν !!!!

marag
25-11-10, 17:01
Καλά δε το πιστεύω! Είναι τέλειες !
Πες την αλήθεια εσύ τις έκανες???

flora-flora
25-11-10, 17:04
ναι κορίτσια εγώ αχχαχα για τη σας φαίνετε παράξενο

flora-flora
25-11-10, 17:05
Όπου μπορώ να βοηθήσω πολύ ευχαρίστως !!!! στο θέμα τούρτα και ζαχαρωτά !!!

marag
25-11-10, 17:16
Οκ θα σε έχω στα υπόψη !!
Α και ότι χρειαστείς στο κεφάλαιο μαγειρική πες μου [ έχω άντρα μάγειρα]

flora-flora
25-11-10, 17:28
Τυχερή !!!!!!!!!! σε ευχαριστώ πολύ !!!!!!!!;-)

#ΕΛΕΝΑ#
25-11-10, 19:04
Ναι εγώ πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν !!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!! καλα ε...φανταζομαι τα παιδακια σου χαρα στα γεννεθλια τους ε....?

flora-flora
25-11-10, 19:12
Καλά όλο κάτι παράξενα ζητάνε χαχαχ τώρα η μικρή θέλει την μπε μπε λιλι άντε τώρα να ψάξω να βρω πως θα τις την κάνω χαχχαχαχα :lol:

boy'smam
10-12-10, 16:14
Kοριτσια θελω να φτιαξω χριστουγεννιατικα μπισκοτα,δεντρακια,αγ.Βασιλη,χιονανθρωπους και διαφορα αλλα!Αν φτιαξω τα μπισκοτα μπορω απο πανω να βαλω την ζαχαροπαστα(ετοιμη)για να τα στολισω??η ειναι μονο για τουρτες?

ΒΙΚΥ
10-12-10, 16:19
Μπορείς κανονικότατα. Αφού κρυώσουν όμως τα μπισκότα. Απλώνεις λίγο νεράκι με ένα πινελάκι και στρώνεις την ζαχαρόπαστα.

boy'smam
10-12-10, 16:24
Τελεια!!!Σ'ευχαριστω πολυ!

supermama
30-12-10, 20:04
Λοιπον κοριτσια σας μελετησα ολες! αποφασισα να κανω τη συνταγη αυτη http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html . Καταλαβα οτι ειναι απο τις καλες. σημερα πηρα καποια υλικα και εκανα μια δοκιμη. Να σας τα πω απτην αρχη..
-Βασικα δεν εβαλα γλυκερινη γιατι διαβασα στα σχολεια του βιντεο οτι καποιες που δεν εβαλαν βγαινει μια χαρα.
- σαν αποτελεσμα γευσης και εικονας σε χρωμα κτλ ειναι οκ. ΑΛΛΑ ειναι πηχτη αλλα οχι για να γινει καποιο σχεδιο!
- θελω να πω επισης οτι εβαλα δηλαδη προσπαθησα να βαλω το 1/3 της δοσολογιας που λεει για να κανω λιγο για τεστ οποτε δε ξερω αν εβαλα σωστα τα υλικα.
εβαλα φυλλο 1 σχεδον ζελατινης και οχι σκονη και εδω να ρωτησω ''που θα βρω σκονη?εχει στα σουπερ??''
-ΑΝ λεμε τωρα την πετυχαινα θελω να ρωτησω σε ποιο σταδιο προσθετουμε το χρωμα?
-Και τελος θα μπει σε μια Βασιλοπιτα τυπου κεικ και σε μια τουρτα κανονικη με παντεσπανι. τη Βαζω κατευθειαν στην Καθε μια? στην τουρτα να βαλω σαντιγη πηχτη και καλα παγωμενη (που ειπε μια κοπελα και πανω τη ζαχαροπαστα?θα κατσει?

Χιλια συγγνωμη κοριτσια.Σας ζαλισα! Εχω τελεια σχεση με την κουζινα και τα γλυκα. αλλα αυτο ειναι μια φλασια της τελευταιας στιγμης στην κυριολεξια και εχω πανικοβληθει! εκτος τη Βασιλοπιτα αυριο βραδυ στις 3 του μηνος εχει γενεθλια ο γιος μου! Βοηθηστε με παρακαλω στις αποριες μου!

supermama
30-12-10, 20:17
Λοιπον μολις ειδα το βιντεο γιατι ειχα δει μονο τη συνταγη. μαλλον φταιει η δοσολογια που εβαλα προσπαθοντας να κανω λιγο και βγηκε πιο μαλακη..οκ σε αυτο. τις 2 τελευταιες ομως ερωτησεις δε με καλυψε οσο αφορα το χρωμα και την τοποθετηση. Πειτε μου αν ξερετε παρακαλω!!!

peny
30-12-10, 20:32
Που είσαι βρε supermama που σε ψάχνω στα φόρουμ????
Καταρχήν τα υλικά πρέπει να τα βάλεις όλα!!!Και τη γλυκερίνη!!! Μπορείς να κάνεις τη μισή δόση αλλά στο 1/3 περιπλέκεται το πράγμα και μπορεί να γίνει πατάτα!!
Σκόνη ζελατίνη θα βρεις στο σούπερ μαρκετ και γλυκερίνη στο φαρμακείο.
Σκέψου ότι πρέπει να γίνει σαν ζυμάρι στην υφή της.Μια μπάλα που μετά ανοίγεις κανονικά φύλλο ρίχνοντας στο τραπέζι ζάχαρη αχνη με κορν φλάουερ για να μην σου κολλάει. Αφού λοιπόν κάνεις την μπάλα την χωρίζεις σε κομμάτια που τα χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής.Καλύτερα σε πάστα να ναι το χρώμα.Με το υγρό απλά δεν πετυχαίνεις το χρώμα. Πχ προσπαθούσα να βγάλω το κόκκινο και μου γινόταν ροζ με τα υγρά χρώματα που είχα πάρει από τα καρφούρ.
Πιστευω όμως ότι του ζαχαροπλαστείου είναι πιο ισχυρά.Ίσως και να κάνει δουλειά...Αν βαλεις υγρά χρώματα επειδή χαλάει η υφή της ζαχαρόπαστας προσθέτεις και άλλο ζαχαρη αχνη.
Τωρα για επικάλυψη δεν ξέρω να μην σε πάρω στο λαιμό μου.Υπάρχουν όμως ειδικές σε αυτό η Βίκυ και η Φλώρα που μπορούν να σε κατατοπίσουν.

Access
30-12-10, 20:34
Λοιπον μολις ειδα το βιντεο γιατι ειχα δει μονο τη συνταγη. μαλλον φταιει η δοσολογια που εβαλα προσπαθοντας να κανω λιγο και βγηκε πιο μαλακη..οκ σε αυτο. τις 2 τελευταιες ομως ερωτησεις δε με καλυψε οσο αφορα το χρωμα και την τοποθετηση. Πειτε μου αν ξερετε παρακαλω!!!
http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/187-sugarpaste
ερώτηση 12 και 15

supermama
30-12-10, 20:48
Που είσαι βρε supermama που σε ψάχνω στα φόρουμ????
Καταρχήν τα υλικά πρέπει να τα βάλεις όλα!!!Και τη γλυκερίνη!!! Μπορείς να κάνεις τη μισή δόση αλλά στο 1/3 περιπλέκεται το πράγμα και μπορεί να γίνει πατάτα!!
Σκόνη ζελατίνη θα βρεις στο σούπερ μαρκετ και γλυκερίνη στο φαρμακείο.
Σκέψου ότι πρέπει να γίνει σαν ζυμάρι στην υφή της.Μια μπάλα που μετά ανοίγεις κανονικά φύλλο ρίχνοντας στο τραπέζι ζάχαρη αχνη με κορν φλάουερ για να μην σου κολλάει. Αφού λοιπόν κάνεις την μπάλα την χωρίζεις σε κομμάτια που τα χρωματίζεις με χρώμα ζαχαροπλαστικής.Καλύτερα σε πάστα να ναι το χρώμα.Με το υγρό απλά δεν πετυχαίνεις το χρώμα. Πχ προσπαθούσα να βγάλω το κόκκινο και μου γινόταν ροζ με τα υγρά χρώματα που είχα πάρει από τα καρφούρ.
Πιστευω όμως ότι του ζαχαροπλαστείου είναι πιο ισχυρά.Ίσως και να κάνει δουλειά...Αν βαλεις υγρά χρώματα επειδή χαλάει η υφή της ζαχαρόπαστας προσθέτεις και άλλο ζαχαρη αχνη.
Τωρα για επικάλυψη δεν ξέρω να μην σε πάρω στο λαιμό μου.Υπάρχουν όμως ειδικές σε αυτό η Βίκυ και η Φλώρα που μπορούν να σε κατατοπίσουν.

Λοιπον πηρα σημερα απο μαγαζια που εχουν πολλα και διαφορα τρελλα πραγματακια. απο ζαχαρωτα μεχρι οτι θες. πηρα χρωμα ζαχαροπλαστικης φυτικα ειπε. στο τεστ που εκανα σημερα ασχετα με το οτι βγηκε νερουλο (η πατατα που λες) το χρωμα βγηκε οκ. θελω πρασινο και καφε, εβαλα πρασινο. τωρα στο καφε δε ξερω πως θα μου βγει.. τεσπα. νομιζω οτι στα σχολια του βιντεο λεει για τη γλυκερινη και νομιζω οτι λενε καποιοι οτι καινα μη βαλεις ειναι οκ. ελπιζω να ισχυει.για την επικαλυψη με βλεπω να κανω πειραματα.. αντε στην τουρτα το σωζεις αν χαλασει η πανω κρεμα στη κεικ βασιλοπιτα? αν προσπαθησει καποιος να βγαλει τη ζαχαροπαστα γιανα μη τη φαει το φανταζομαι οτι θα εχει πανω του κομματι απο το κεικ..ουφ..

AGE! τωρα θα δω αυτο που εστειλες..ευχαριστω!

supermama
30-12-10, 20:57
http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/187-sugarpaste
ερώτηση 12 και 15

τι να πω!!!! χιλια η μαλλον.. 2011 ευχαριστω! οχι μονο 12 και 15 βρηκα και αλλες ερωτησεις που με ενδιεφεραν αλλα δε τοξερα..χαχαχα πχ τι κανω την ετοιμη τουρτα κτλ..οκ Λοιπον! ξεκιναω αυριο και ο θεος βοηθος..

peny
30-12-10, 21:36
Λοιπον πηρα σημερα απο μαγαζια που εχουν πολλα και διαφορα τρελλα πραγματακια. απο ζαχαρωτα μεχρι οτι θες. πηρα χρωμα ζαχαροπλαστικης φυτικα ειπε. στο τεστ που εκανα σημερα ασχετα με το οτι βγηκε νερουλο (η πατατα που λες) το χρωμα βγηκε οκ. θελω πρασινο και καφε, εβαλα πρασινο. τωρα στο καφε δε ξερω πως θα μου βγει.. τεσπα. νομιζω οτι στα σχολια του βιντεο λεει για τη γλυκερινη και νομιζω οτι λενε καποιοι οτι καινα μη βαλεις ειναι οκ. ελπιζω να ισχυει.για την επικαλυψη με βλεπω να κανω πειραματα.. αντε στην τουρτα το σωζεις αν χαλασει η πανω κρεμα στη κεικ βασιλοπιτα? αν προσπαθησει καποιος να βγαλει τη ζαχαροπαστα γιανα μη τη φαει το φανταζομαι οτι θα εχει πανω του κομματι απο το κεικ..ουφ..

AGE! τωρα θα δω αυτο που εστειλες..ευχαριστω!

το καφέ βγαίνει κόκκινο κιτρινο μαυρο με πείραμα

Raw_Shooter
30-12-10, 21:55
Supermama αν μένεις Θεσσαλονίκη μπορείς να μου πεις από πού πήρες τα χρώματα ζαχαροπλαστικής γιατί για τα Χριστούγεννα που ήθελα να κάνω μπισκότα έφαγα όλο τον κόσμο?Please!!!!!!!!!

supermama
30-12-10, 22:27
Supermama αν μένεις Θεσσαλονίκη μπορείς να μου πεις από πού πήρες τα χρώματα ζαχαροπλαστικής γιατί για τα Χριστούγεννα που ήθελα να κάνω μπισκότα έφαγα όλο τον κόσμο?Please!!!!!!!!!
εγω να δεις... χαζεψα σημερα ναρωταω. Λοιπον! ειναι κεντρο. εκει που ειναι τα λουλουδαδικα στη βασιλεως Ηρακλειου 22.το μαγαζι λεγετε ''εν καρπω'' και εχει τα παντα μεσα!ειναι στην ακρη σχεδον της οδου λιγο πριν βγεις βενιζελου. να φανταστεις βρηκα κατι περλες χρυσες για να βαλω στη βασιλοπιτα!

Raw_Shooter
30-12-10, 22:33
Δεν το πιστεύω!!!Πήγα και σ'αυτό το μαγαζί μετά από όλα εκεί γύρω που έψαξα και επειδή είχε πολύ κόσμο και δεν πήρε κάτι το μάτι μου έφυγα.Πάντως ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

flora-flora
30-12-10, 22:37
supermama (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=10777) όπως ακριβώς στα είπε η peny (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=10640) είναι τώρα όσο για την τούρτα εγώ βάζω σαντιγί (ερμολ) όπου όταν Παγώνη δεν βουλιάζει με την ζαχαροπαστα για κέικ κάνεις μια στρώση με βουτηρόκρεμα …αν και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου όποτε κάνω μια γενναία επικάλυψη από μερεντα η γκανας σοκολάτας και τελείωσα χιιχιχ ανοίγω την ζαχαροπαστα σε φύλο και την στρώνω !!!

supermama
30-12-10, 22:40
ναι οντως χαμος!ειδα και παραδιπλα και τιποτα.καικανεις δε λεει δεν εχω εγω πανε εκει...τεσπα αλλο θεμα ανοιγουμε. να ξερεις αλλα φορα εκει να πας!

supermama
30-12-10, 22:45
supermama (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=10777) όπως ακριβώς στα είπε η peny (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=10640) είναι τώρα όσο για την τούρτα εγώ βάζω σαντιγί (ερμολ) όπου όταν Παγώνη δεν βουλιάζει με την ζαχαροπαστα για κέικ κάνεις μια στρώση με βουτηρόκρεμα …αν και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου όποτε κάνω μια γενναία επικάλυψη από μερεντα η γκανας σοκολάτας και τελείωσα χιιχιχ ανοίγω την ζαχαροπαστα σε φύλο και την στρώνω !!!

να μη το κανω σκετο δηλ ε? ειδα συνταγη για βουτηροκρεμα και φανηκε καλη η γευση.. τωρα κατι σε μερεντα δε νομιζω να ταιριαζει.. η συντγη εχει αμαρετο δαμασκηνο και αμυγδαλο..οποτε...http://www.megatv.com/glykesalximies/page.asp?catid=15523&subid=2&pubid=1396599 ριξτε μια ματια μηπως βρητε κατι να ταιριαζει αντι βουτηροκρεμας η μερεντα.

flora-flora
30-12-10, 22:48
Για βασιλόπιτα το θέλεις το κέικ πορτοκαλί ?

supermama
30-12-10, 22:56
αυτο εβγαλε?αλλο ελεγα. ειναι στην σελιδα ενα με τις συνταγες του. λεει βασιλοπιτα. αυτη με τα φρουτα (δαμασκηνα βαζω εγω) και το αμαρετο

flora-flora
30-12-10, 23:03
Μπορείς και να μην στρώσεις από πάνω φύλλο από ζαχαροπαστα και απλός να τοποθετήσεις επάνω τις φιγούρες από ζαχροπαστα έτσι όπως έκανα εγώ πέρσι με την βασιλόπιτα τσουρέκι ρίξε μια μάτια να καταλάβεις !!!http://www.candyland.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=3&Itemid=7&limitstart=30

supermama
30-12-10, 23:19
χμμμ λες ε? θα ριξω αν ειναι αχνη οπως το κανω συνηθως και θα κανω κανα σχεδιο τυπου ελατο και τετοια κανονικο ορθιο και θα το βαλω πανω. σκεφτομαι να βαλω απο κατω μια οδοντογλυφιδα για να το καρφωσω στο γλυκο

flora-flora
30-12-10, 23:40
Ναι μπορείς και έτσι αλλά να προσέχετε μετά τις οδοντογλυφίδες χιχιιχ αλλά μπορείς να τα κολλήσεις και με ρογιαλ αις (ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο μέχρι να γίνει μαρέγκα μαζί με ζάχαρη αχνή ώσπου να γίνει μια κόλλα συμπαγείς )

supermama
30-12-10, 23:52
αχ μου βαζεις ιδεες!!! λοιπον ξεκιναω αυριο και βλεπουμε! εννοητε θα βαλω φωτο αν βγει τιποτα καλο! α! θα αυτοσχεδιασω και βλεπουμε. Να ρωτησω κατι τελευταιο.. δηλαδη γιατι στην τελικη δε μπορουμε να βαλουμε πανω σε ενα κεικ η τουρτα ζαχαροπαστα απευθειας? τι ειναι το τοσο προβλημα που κανει?

flora-flora
31-12-10, 10:19
Δεν στρώνει ωραία η ζαχαροπαστα δεν γίνετε λεία η επιφάνια αν δεις την βασιλόπιτα που έφτιαξα χθες σην μπότα θα δεις ότι κάνει ζάρες αφού δεν έχει κάτι από κάτω για να γίνει λείο το αποτέλεσμα !!http://www.candyland.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=3&Itemid=7

supermama
01-01-11, 22:50
χμ χμ... Ναμαι παλι! τι κανετε??? πως τα περασατε??? Λοιπον! χθες το απογευμα (αρχισα) με τη βασικη συνταγη της Βασιλοπιτας που λεω πριν και κατεληξα στις 10.30 το βραδυ ακομα να φοραω ποδια! ευτυχως προλαβα πριν αλλαξει ο χρονος να ντυθω γιατι θαμε βρισκε ετσι και ....ειναι κακο σημαδι..χαχαχα. μου πηρε λοιπον λιγη ωρα παραπανω φανταζομαι ως πρωτη δοκιμη αλλα εχω να πω πως ΝΑΙ! εκανα ζαχαροπαστα!!!! καλη βγηκε και εχει ενδιαφερον να βλεπεις και να νιωθεις στο χερι σου τις φασεις που αλλαζει μεχρι την τελικη μορφη της. εχω να πω τα εξης.. πρωτον ειναι θεμα οντως ναχεις αχνη κολαει πανευκολα αν ξεχαστεις (νομιζω κατεστρεψα τονπαγκο μου αργοτερα γιανα ξεκολησω κατι σημεια..):P απλωνετε εντυπωσιακα ομως. Να ρωτησω κατι παλι.. ειχα μονο ενα ξυλο που ανοιγεις ζυμαρι το χοντρο και την ανοιξα με αυτο. κολουσε ομως λογικα και το εριξα λιγο αχνη. μετα ομως αποτο ξυλο στη ζαχαροπαστα που ακουμπουσε η αχνη τη θαμπωνε επικινδυνα σε καποια σημεια. ευτυχως τοσωσα αλλα υπαρχει κατι μηπως που μπορω να κανω στη βεργα?αντι για αχνη?
Επισης να πω πως τοβαλα απευθειας πανω στη βασιλοπιτα την οποια ειχα γυρισει αναποδα που ηταν ολοισια και κολησε εμφανισιακα καλα. σημερα μονο στα κοματια φαινοταν πως ηταν κατι τελειως εξτρα ηζαχαροπαστα..αλλα δε πειραζει.α! και τελος δεν εβαλα γλυκερινη καθολου. εχω την εντυπωση ομως οτι βγηκε λιγο θαμπη και εχω διαβασει οτι μετη γλυκερινη δινει γυαλαδα. ισχυει? σας εφαγα παλι με τις ερωτησεις μου! ελπιζω να με αντεχετε..