PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυγολεμονο


Agapi6
03-12-08, 22:19
Πως ρίχνουμε το αυγό ...στις σούπες και δεν "κόβει";;;;

Γιατί δεν μπορώ να το πετύχω;;;;

elenik
03-12-08, 22:32
Λοιπον οταν βρασει το ρυζι (λιγο πριν για την ακριβεια) χτυπας τους κροκους με λιγο νερο σε ενα πιατο σουπας και σιγα σιγα ριχνεις το λεμονακι. Χτυπας πολυ καλα με 1 ή 2 πιρουνια (δεν το αφηνεις γιατι θα κοψει). Μολις γινει το ρυζι ριχνεις στο πιατο με τους κροκους 1-2 ή 3 (ωσπου να γεμισει το πιατο ) αλλα μια μια κουταλιες απο το ζουμι της σουπας χτυπωντας ταυτοχρονα. Ετσι παιρνει σιγα σιγα την θερμοκρασια της σουπας το αυγο. Μετα κατεβαζεις την κατσαρολα απο το ματι και ριχνεις μεσα τους κροκους (το πιατο σουπας) ανακατευοντας. Το βαζεις λιγο πανω στο ματι (αφου το σβησεις) και ανακατευεις. Ετοιμη η σουπιτσα :D

DaF
03-12-08, 22:33
σε ένα μπολάκι το χωρίζεις και χτυπάς με πιρούνι το ασπράδι..σιγά σιγά ρίχνεις από το ζεστό νερό της σούπας για να το φέρεις σε παρόμοια θερμοκρασία και συνεχίζεις να χτυπάς..όταν έχεις ρίξει αρκετό όχι πολύ) ζεστό ζουμί, ρίχνεις όλο το μείγμα και...βουαλά! :wink:

DaF
03-12-08, 22:35
:lol: :lol:
ορίστε και δύο εκδοχές άμεσα! η μία με κρόκο η άλλη με ασπράδι!διάλεξε και πάρε! :D

Afroditi D
03-12-08, 22:36
αν και αυγοκόβω σπάνια ... θα σου πω :lol:

χτυπάς το αυγούλι σε ενα μπολάκι με ενα πηρουνάκι ... και σιγα σιγα προσθέτεις μόνο ζουμάκι απο την σούπα στο μπολάκι (ταυτόχρονα κάνεις τον ηχο με το στόμα σαν να σφυράς ... :lol: :lol: :lol: )
συνεχίζεις να χτυπας το αυγουλάκι με το ζουμάκι και μετα σιγά σιγα πάλι το προσθέτεις στην κατσαρόλα σου (κάνοντας πάλι το σφύρισμα ... :lol: )
το μείγμα απο το μπολάκι σου ... :D

ΝΑΝΤΙΑ1
03-12-08, 22:36
ΕΓΩ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΕΞΩ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ.ΧΤΥΠΑΩ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΣΠΡΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.Α ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ 5ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΑΚΙ.ΤΑ ΕΝΩΝΩ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΟΧΙ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ.ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ :lol:

ΧΕΛΙΔΟΝΙ
03-12-08, 22:37
Κι εγω ποτε δεν το καταφερα αυτο βρε παιδι μου :oops: :oops: :oops: Παντα ο αντρας μου φτιαχνει το αυγολεμονο(και το κανει κρεμα ο καλλιτεχνης)

NTINAT
03-12-08, 22:37
Σε ενα πιατο ρίχνουμε το ασπράδι των αυγών και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν αφρός. Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέτουμε το λεμόνι σιγά-σιγά χτυπώντας με το σύρμα.
Oταν χτυπηθει καλα ρίχνουμε με την κουτάλα μπόλικο ζουμί από την σούπα (προσεχουμε να μην ειναι πολυ καυτερη) χτυπώντας σιγά-σιγά με το σύρμα (ή το πηρούνι) για να μην κόψει το αυγολέμονο.

Κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα ή περιχύνουμε το φαγητό
κ ετοιμο!!!

Agapi6
03-12-08, 22:39
Αυτά που λέτε ακριβώς έκανα σήμερα (εκτός από το σφύριγμα) και στο τέλος το αυγό επέπλεε όλο!!

DaF
03-12-08, 22:41
ε τότε φταίει το αυγό! :lol: :lol:

ΧΕΛΙΔΟΝΙ
03-12-08, 22:45
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Κι εγω εκει το ριχνω οτανδεν πετυχαινει.Ασε που εγκατελειψα τις προσπαθειες οως ειπα παραπανω :P :P :P

Afroditi D
03-12-08, 22:47
ανακατεύουμε γρηγορά στο μπολ μας το αυγολέμονο όταν ρίχνουμε το ζουμάκι αλλά ρίχνουμε αργά αργα στην κατσαρόλα μας ... αυτο λέει η μαμά μου :lol: και δεν ανακατευουμε την κατσαρόλα επτά απλά την γυρνάμε κυκλικά να πάει παντου το αυγό χωρίς να ανακατέψουμε ...

Αγάπη ευχομαι την επόμενη φορά να το φτιάξεις τέλειο! :D

Λαμπρινή
03-12-08, 22:50
Αγάπη μαρτυρα τα ολα ...Κατι αλλο εκανες και δεν το λες :lol:
Αν το αυγο δεν χτυπηθεί καλά -ειδικά το ασπράδι -, τελεια το περιεγραψε η Ντινα , τοτε θα σου ψηθει και θα επιπλέει . Μια λυση ειναι να το χτυπάς στο μουλτι και να προσθέσεις μετα ζουμάκι . :D

Agapi6
03-12-08, 22:55
Αλήθεια λέω!! Πάντα αποτυγχάνω!!! Μήπως φταίει η κότα;;
Όλα αυτά που λέτε τα έχω κάνει!! και προσπαθώ να το κάνω όπως η μαμά μου!!

nea mamaka
03-12-08, 22:57
Το αυγό φταίει αγάπη μου!
Ηταν απο .... κοκορα αλανιαρη!

ΧΕΛΙΔΟΝΙ
03-12-08, 22:57
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Μπα το λεμονι θα φταιει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Afroditi D
03-12-08, 23:07
Το αυγό φταίει αγάπη μου!
Ηταν απο .... κοκορα αλανιαρη!

το μυαλό σου εσένα αμέσως στον Αλανιάρη Κόκορα...

τοκετό εχω ...ανυπνία επίσης ... εδω θα μείνω απόψε :lol:

Agapi6
03-12-08, 23:08
]τοκετό εχω ...ανυπνία επίσης ... εδω θα μείνω απόψε [/quote]
:shock: :shock: :shock: :shock: ??????????

ssttaa
03-12-08, 23:12
Τα μυστικά που ξέρω είναι :
1. Τα αυγά να έχουν βγεί απο το ψυγείο πρίν και να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
2. Το χτύπημα να είναι δυνατό για τα ασπράδια και να μην σταματήσει ούτε την ώρα που το μείγμα πέφτει στη κατσαρόλα
3. Στα ασπράδια ρίχνουμε και μία πρέζα αλάτι πρίν αρχίσουμε να χτυπάμε. Εγώ τα κάνω με την εξής σειρα :
πρώτα ασπράδια μαρέγκα
μετά κρόκους
μετά λεμόνι
μετα ζουμάκι που έχουμε αφήσει σε ανοιχτό βαθύ πιάτο λίγο να κρυώσει.
Ένα δεύτερο άτομο σου ρίχνει τα υλικά για να μην σταματήσεις το χτύπημα.

ΛΕΝΑΝΕΚ
03-12-08, 23:19
Εγώ πάντως το φτιάχνω στο μηχάνημα που φτιάχνουμε τις φρουτόκρεμες και δεν είναι το μικρό multi αλλά τωρα δε θυμάμαι πως το λένε.
Χτυπάω τα αυγά και ζαλίζονται πολύ πολύ!
Ρίχνω το λεμόνι και το ζαλίζω στο χτύπημα κι αυτό!
Καθώς χτυπιούνται αυτά και έχω σβήσει τη σούπα ανοίγω το καπάκι αυτού του μηχανήματος και ρίχνω σιγά σιγά ζουμάκι.Χωρίς να σταματάω το χτύπημα. Μόλις γεμίσει σταματάω.
Το μιγμα το ρίχνω στην κατσαρόλα και ανακατεύω ταυτόχρονα πολύ καλά για 2-3 λεπτά!
Αφρός μιλάμε, αφρός!
Και πέρνω και κάμποσα σβουρηχτά φιλάκια από τον άντρα μου που τρελένεται με την επιτυχία! :lol: :lol:

Άσχετο εμένα μπορείται να μου πείτε γιατί δεν προχωράνε στο χρόνο τα ticker άκια μου????? :shock: :shock:

Afroditi D
03-12-08, 23:27
]τοκετό εχω ...ανυπνία επίσης ... εδω θα μείνω απόψε
:shock: :shock: :shock: :shock: ??????????[/quote]

Αγάπη μου σε τρόμαξα ... :lol: συγνώμη :oops:

sabrina
03-12-08, 23:47
λοιπον λέω κ γω που κάνω κοτόσουπα....
όχι να το παινευτώ αλλά κρεμα!!!!!!!!!! :lol:

χτυπάω τα ασπραδια με το μιξερ οσότου σηκωνω το μιξερ κ
δεν στάζει το ασπράδι,
μετά εναν εναν κρόκους κ ταυτόχρονα χτυπάω,
μετα λιγο λιγο λεμόνι χτυπωντας ταυτόχρονα επίσης,
μετά βάζω μέσα στο μπωλ που χτυπάω όλα αυτά,
κουτάλα, κουτάλα το ζουμί από το φαί....
βαζω τόσο που σχεδόν το στεγνωνω το φαί....
όλα με το μίξερ αλλά στο σιγανό :wink:

μετά βάζω σιγα σιγά το μίγμα από το μπωλ μέσα στο φαί ανακατευοντας
κάθε φορά που ρίχνω
κυκλικα την κατσαρόλα που την σηκώνω με το χέρι!!!!

δεν μου εχει κόψει ποτέ κ γίνετε κυριολεκτικά κρέμα :wink:

ελπίζω να βοήθησα
καλη επιτυχία :D

mariori
04-12-08, 08:51
Παλιά μου έκοβε συνέχεια το αυγό γιατί δεν έβαζα λεμόνι στο μίγμα.
Από τότε που βάζω μπόλικο λεμόνι μαζί με το αυγό δεν κόβει πλέον, αν και ακολουθώ την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Agapi6
04-12-08, 10:17
Και πόσα χέρια πρέπει να έχω;;;;;

Λοιπόν θα κάνω πάλι τη Δευτέρα και αν ξαναποτύχω θα έρθουν οι:sabrina, ΛΕΝΑΝΕΚ, Λαμπρινή, Ντινα και φυσικά η Afroditi D να την αυγοκόψουν!!!





Agapi6 έγραψε:
Παράθεση:
]τοκετό εχω ...ανυπνία επίσης ... εδω θα μείνω απόψε

Shocked Shocked Shocked Shocked ??????????

Αγάπη μου σε τρόμαξα ... Laughing συγνώμη [/quote]

Christie
04-12-08, 10:21
Αγάπη μαρτυρα τα ολα ...Κατι αλλο εκανες και δεν το λες :lol:
Αν το αυγο δεν χτυπηθεί καλά -ειδικά το ασπράδι -, τελεια το περιεγραψε η Ντινα , τοτε θα σου ψηθει και θα επιπλέει . Μια λυση ειναι να το χτυπάς στο μουλτι και να προσθέσεις μετα ζουμάκι . :D

Καντο στο μουλτι οπως λεει η Λαμπρινη... Κι εγω ετσι παιδευομουν σαν εσενα και ποτε δε μου πετυχαινε... Ενω με το μουλτι γινεται μια χαρα :D

sofia_nefeli
04-12-08, 12:03
Εγω ενα εχω να πω! σταματα να το παιρνεις απο φοβο και θα το πετυχεις!!
ειχα το ιδιο προβλημα με τη μπεσαμελ...δε τη πετυχαινα ΠΟΤΕ οτι κ αν εκανα! καποια στιγμη αφου απογοητευτηκα την εκανα χωρις αγχος και μου πετυχε! :shock: απο τοτε λοιπον ολα καλα!
προσωπικα θα συμφωνησω με τη sabrina... κ εγω ετσι το κανω :shock:

nea mamaka
04-12-08, 14:20
Και πόσα χέρια πρέπει να έχω;;;;;

Λοιπόν θα κάνω πάλι τη Δευτέρα και αν ξαναποτύχω θα έρθουν οι:sabrina, ΛΕΝΑΝΕΚ, Λαμπρινή, Ντινα και φυσικά η Afroditi D να την αυγοκόψουν!!!





Agapi6 έγραψε:
Παράθεση:
]τοκετό εχω ...ανυπνία επίσης ... εδω θα μείνω απόψε

Shocked Shocked Shocked Shocked ??????????

Αγάπη μου σε τρόμαξα ... Laughing συγνώμη [/quote]

Βρε Αγάπη, εγώ να μην έρθω να ελένξω το αυγό;
Μια χαρά αυγοκόβω κι εγω!
Γιατι με πληγώνεις έτσι;

Agapi6
04-12-08, 14:24
Βρε Αγάπη, εγώ να μην έρθω να ελένξω το αυγό;
Μια χαρά αυγοκόβω κι εγω!
Γιατι με πληγώνεις έτσι;


Γιατί εσύ μόνο για το αλανιάρη μου είπες!!!!! Αυτό μου απόσπασε την προσοχή από το αυγό! Αυτό δε με βοήθησε!!!!!

Nantia
04-12-08, 14:27
Κοριτσαρες μου ανοιξατε την ορεξη για κοτοσουπα.........

ΜΜΜ θα κανω μια καλα αυγολεμονοκομμενη σουπα το βραδυ..... (μαγειρευω το βραδυ για την αλλη μερα).
Και θα χτυπησω τοσο καλα την μαρεγκα να γινει κρεμααααα.......

Και θα σας πω αν πέτυχε ή οχι...
Εγω συνηθως, βλεποντας την μαμα μου, χτυπαω μαζι ολο το αυγο και ριχνω σιγα σιγα το λεμονι και μετα λιγο λιγο του ζουμακι. Αλλα τωρα θα χτυπησω πρωτα το ασπραδι μετα το κροκο μετα θα τα αναμειξω μαζι με το λεμονι και στο τελος με το ζουμακι... Το εμαθα καλα????

Και για βοηθο μμμ θα παρω την κορη μου κανει????

nea mamaka
04-12-08, 15:30
Βρε Αγάπη, εγώ να μην έρθω να ελένξω το αυγό;
Μια χαρά αυγοκόβω κι εγω!
Γιατι με πληγώνεις έτσι;


Γιατί εσύ μόνο για το αλανιάρη μου είπες!!!!! Αυτό μου απόσπασε την προσοχή από το αυγό! Αυτό δε με βοήθησε!!!!!


Δώσε μου διευθυνση να σου στείλω μια κότα από το χωριό!
Να την αυγοκόψεις και να μην μείνει τίποτα στην κατσαρόλα! Γιατί μπορείς να την καταφέρεις άψογα, χωρίς αγχος!
Και φρέσκα αυγά επίσης!
Μπας και εξιλεωθώ η καψερή!

Agapi6
04-12-08, 17:14
Βρε Αγάπη, εγώ να μην έρθω να ελένξω το αυγό;
Μια χαρά αυγοκόβω κι εγω!
Γιατι με πληγώνεις έτσι;


Γιατί εσύ μόνο για το αλανιάρη μου είπες!!!!! Αυτό μου απόσπασε την προσοχή από το αυγό! Αυτό δε με βοήθησε!!!!!


Δώσε μου διευθυνση να σου στείλω μια κότα από το χωριό!
Να την αυγοκόψεις και να μην μείνει τίποτα στην κατσαρόλα! Γιατί μπορείς να την καταφέρεις άψογα, χωρίς αγχος!
Και φρέσκα αυγά επίσης!
Μπας και εξιλεωθώ η καψερή!

Έτσι μπράβο!! Φέρε κανένα αυγό γιατί θα έπρεπε ήδη να έχω ξεκινήσει τον μπόμπο αλλά δε βρίσκω πουθενά φρέσκα!

Jen.
05-12-08, 01:39
Εγώ πάλι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ξεχωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο.

Εγώ δεν τα ξεχωρίζω ποτέ, τα χτυπάω όλα μαζί, μετά βάζω το χυμό λεμόνι και ξαναχτυπαω λιγάκι και μετά αραιώνω με το ζουμί από την σούπα ώσπου να αποκτήσει το μείγμα ζεστή θερμοκρασία πριν το ρίξω στην κατσαρόλα και πάντα βγαίνει τέλειο.

Σήμερα μάλιστα στην κρεατόσουπα το έριξα πριν καλά καλά κλείσω το μάτι και πάλι δεν έκοψε. :wink:

helen18
05-12-08, 03:54
http://dl4.glitter-graphics.net/pub/892/892954tvbszpxibc.jpg (http://www.glitter-graphics.com)

http://dl6.glitter-graphics.net/pub/1165/1165006tk2vzj8907.gif (http://www.glitter-graphics.com)

http://dl10.glitter-graphics.net/pub/311/311700dtywcjl4ei.gif (http://www.glitter-graphics.com)

sofia_nefeli
05-12-08, 11:03
jen αυτο το κανουμε για να γινει πιο κρεμωδες το αυγολεμονο, οχι για να μη κοψει! η μαμα μου το εκανε ετσι οπως λες αλλα ηταν πιο νερουλο. ο αντρας μου μου εμαθε αυτον τον τροπο απο τη μανα του και γινεται το αυγολεμονο σα κρεμα :wink:
ειναι οπως το κεικ! αλλοι χτυπανε ολο μαζι το αυγο και αλλοι χωρια το ασπραδι και χωρια το κροκο για να γινει πιο αφρατο.

Jen.
05-12-08, 14:43
Ναι αλλά τι να το κάνεις το αφράτο αφού μέσα στην σούπα δεν θα φανεί καθόλου? Επειδή και η μαμά μου τα ξεχωρίζει εγώ δεν έχω δει διαφορά...σίγουρα στο κεηκ είναι διαφορετικά... :roll:

sofia_nefeli
05-12-08, 15:01
αφρατο το κεικ! δε γινεται η σουπα αφρατη! η σουπα γινεται πιο κρεμωδης πιο πως να το πω? βελουδινη! σε ολα τα φαγητα με αυγολεμονο οχι μονο στη σουπα. στους λαχανοντολμαδες ας πουμε γινεται τελειως διαφορετικο!

Jen.
05-12-08, 15:03
οκ θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά στην σούπα να δω και εγώ η έρμη τι χάνω... :)

ματινα
05-12-08, 16:45
καλησπερα ειμαι η Ματινα(καινουργια στο site)!.
Eνα κολπο για να γινει πιο κρεμωδες το αυγολεμονο και να μην κοψει εινα το εξης: την ωρα που χτυπατε τα ασπραδια ( και πριν ριξετε τους κροκους )ριξτε μεσα στο μπωλ 2 κουταλιες της σουπας κοφτες corn flour.
καλη επιτυχια. :lol:

kalamaraki
17-12-09, 19:30
είστε θεες.......!!!!!!!!!
έκανα το πρώτο μου αυγοκόψιμο με τις συμβουλές σας
σας χιλιοευχαριστώ!!!!!!!!!!!
Πέτυχεεεεεεεεεεεεεεεεε!

ολγακι
20-12-11, 22:44
δεν μου λετε ρε κοριτσια..εσεις το αυγολεμονο πως το κανετε;οχι σε σουπα..σε φαγητο οπως ..λαχανοντολμαδες;η πεθερα μου ας πουμε εβαζε και αλευρι,εκτος απο αυγο και λεμονι..εσεις πως το κανετε;και αν βαζετε και εσεις αλευρι πως το κανετε;

ολγακι
20-12-11, 22:53
.....

mirantini
20-12-11, 22:57
δεν μου λετε ρε κοριτσια..εσεις το αυγολεμονο πως το κανετε;οχι σε σουπα..σε φαγητο οπως ..λαχανοντολμαδες;η πεθερα μου ας πουμε εβαζε και αλευρι,εκτος απο αυγο και λεμονι..εσεις πως το κανετε;και αν βαζετε και εσεις αλευρι πως το κανετε;

εγώ ποτέ δεν βάζω αλεύρι.... προφανώς η πεθερά σου θέλει να το κάνει πιο πηχτό και βάζει αλεύρι.... αν όμως δεν έχει πολύ ζουμί το φαγητό σου (όπως έχουν οι σούπες) πάλι θα γίνει πηχτό, σαν χυλός....
Στους λαχανοντολμάδες όμως, όπως και στα γιουβαρλάκια που δεν τα κάνω σουποειδή, χτυπάω τα αυγά καλά, ρίχνω το λεμόνι και ξαναχτυπάω και μετά προσθέτω λίγο λιγο ζωμο του φαγητού ανακατεύοντας για να μην "ψηθει" το αυγό.... στο τέλος το ρίχνω όλο στο φαγητό σε σβηστό μάτι όμως και ψηλοανακατεύω αν έχω περιθώριο για να μην διαλυθεί το γιουβαρλάκι ή κουνάω γύρω γυρω την κατσαρόλα....

μινουλα
20-12-11, 23:10
Αν θες νακανεις το αυγολεμονο σαν σαλτσα και να το ριξεις πανω απο λαχανοντολμαδες, θα βαλεις και λιγο κορν φλαουρ οταν χτυπας το αυγο και το λεμονι. Ετσι κανω εγω τουλαχιστον.

ολγακι
20-12-11, 23:24
Αν θες νακανεις το αυγολεμονο σαν σαλτσα και να το ριξεις πανω απο λαχανοντολμαδες, θα βαλεις και λιγο κορν φλαουρ οταν χτυπας το αυγο και το λεμονι. Ετσι κανω εγω τουλαχιστον.
δηλαδη χτυπας τα αυγα ριχνεις το λεμονι μετα το κορν φλαουρ..και μετα ριχνεις λιγο λιγο ζουμακι απο το φαγητο;σε 2 αυγα και 2 λεμονια ποσο κορν φλαουρ

europa
21-12-11, 00:31
εγω την ωρα που το φαγητο κοντευει να γινει βαζω λιγο ζουμι σε μια κουπα

και προσθετω μια κουταλια αλευρι ... το ανακατευω και το περιχυνω πανω απο το φαγητο

μετα απο αυτο αρχιζω την διαδικασια του αυγολεμονου κανονικα

και οταν το ριξω απο πανω ..αυτο ενωνεται με το ειδη πηχτο ζουμακι...

σκετη μουρλια

μου ανοιξες την ορεξη βραδιατικα :o

dimmi
21-12-11, 02:41
πω πεινάω κι γω τώρα...Περί γιουβαρλακίων (λαχανοντομάδες δεν έχω κάνει ως τώρα)
μαγειρεύεις το φαγητό τελείως, να μείνει με όσα υγρά επιθυμείς (και εν ανάγκη σημειώνεις και πόσο νερό να βάζεις ώστε να μη σου βγαίνει διαφορετικό κάθε φορά) μόλις γίνει το βγάζεις από το μάτι να μην είναι καυτή η κατσαρόλα.
Χτυπάς το αυγολέμονο σου ως συνήθως και ρίχνεις λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό μέσα ανακατεύοντας πάντα.
Μετά ρίχνεις το μίγμα στο φαγητό και ανακατεύεις την κατσαρόλα να πάει παντού και να γίνει ομοιόμορφο και πηχτό. (Και στις σούπες το ίδιο κάνω αλλά φυσικά εκεί δεν πήζει με τόσα υγρά :) )
Εγώ το βράζω μετά για να ψηθεί το αυγό. Ανάβω το μάτι σε χαμηλή ένταση, ξανά την κατσαρόλα πάνω, ανακινώ σηκώνοντας όλη την κατσαρόλα πολύ συχνά, μέχρι να πάρει μια βράση οπότε και είναι έτοιμο και τέλειο!

Τώρα η μάνα μου πχ το κάνει σούπερ πηχτό άρα σίγουρα βάζει κορνφλάουρ. Δεν έχω χρησιμοποιήσει όμως ποτέ ακόμη και δνε ξέρω. Απορία το έχω κι γωπως χρησιμοποιείται πάντως σε περίπτωση ανάγκης που σου βγεί πιο νερουλό το φαγητό από ότι θα ήθελες. (προσοχή το τσεκάρεις πάντα μέσα γιατί αν δε το χρησιμοποιείς συχνά κάνει μαμουνάκια!!!)
Πω πω πεινάω! καιγομαι :)