PDA

Επιστροφή στο Forum : Chocoholic Night!


iro
22-12-08, 14:44
Το Σάββατο οργανώνω στο σπίτι βραδιά σοκολατομανίας: θα έρθουν 4 ζευγάρια με τα παιδάκια τους - τα παιδιά μας θα παίξουν, εμείς θα κυλιστούμε στο βούρκο της σοκολάτας!

Θα φτιάξω τη σπεσιαλιτέ μου chocolate cake αλλά θα σας ήμουν ευγνώμων αν με βομβαρδίζατε και με άλλες ιδέες!
Δεν πειράζει αν δεν μπορείτε να μου δώσετε συνταγές (θα είστε Θεές όμως αν το κάνετε) - δώστε ιδέες και θα τις βρω τις συνταγές στο internet (πιο πολύ όμως εμπιστεύομαι εσάς, σας το 'πα; )

Π.χ ψάχνω ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας που να έχει μέσα πιπέρι.

Για συμπληρώστε τη λίστα τσούπρες μου!!

Φιλιά,
Ηρώ

mariadi
22-12-08, 14:49
Λιωμενη σοκολατα (μπορεις να λιωσεις κ τις γεμιστες του Παυλιδη) με λιγο baileys κ κομματακια φρουτων μεσα (σαν fondue)! Ειναι τελειο!!!

Πω πω λιωνω για σοκολατα! Θελω κ εγω chocoholic night!!!!! Σλουρπ!!!! Γιαμι γιαμι! :lol: :lol: :lol:

iro
22-12-08, 14:53
Μαράκι μου γλυκό! Το ήξερα οτι θα απαντούσες ;)

Θα οργανώσω μια βραδιά για να γνωριστούμε κιόλας! Σ' ευχαριστώ για την ιδέα - ευκαιρία να χρησιμοποιήσω και τον εξοπλισμό fondue που έχω!

Που είστε και οι υπόλοιπες προκομενούδες; Διαβάζετε - διαβάζετε και διστάζετε να απαντήσετε; Μη ντρέπεστε καλέ!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε - λίστα του chocoΣίντλερ ;)

1. Κέικ σοκολάτας
2. Fondue σοκολάτας & baileys με φρούτα αποξηραμένα και φρέσκα

Για συνεχίστε..

mariadi
22-12-08, 15:01
για δες κ αυτο:


http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=10693

iro
22-12-08, 15:06
Λοιπόν, έχουμε και λέμε - λίστα του chocoΣίντλερ ;)

1. Κέικ σοκολάτας
2. Fondue σοκολάτας & baileys με φρούτα αποξηραμένα και φρέσκα
3. Muffins σοκολάτας

Για συνεχίστε..

Για περάστε, για περάστε... καλά πάμε.

tab
26-12-08, 17:48
σοκολατενιο κεικ

ΥΛΙΚΑ

350gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
225gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙΑ
5 ΑΒΓΑ
300gr ΖΑΧΑΡΗ
100gr ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ (ΚΑΝΕΛΑΣ, ΒΟΥΤΥΡΟΥ κ.τ.λ.)
250ml ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ MIAΚΑΤΣΑΡΟΛΑ KAIΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΓΙΑ 5΄-6΄ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΕΜΩΣΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΒΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΙΓΜΑΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 23cmΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣ ΚΕΪΚ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 140ΊC ΑΕΡΑ (ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ) ΓΙΑ 40 – 45΄ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ «ΣΩΜΑ».
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 30΄ΛΕΠΤΑ.
ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΧΛΙΑΡΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ) ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

tab
26-12-08, 17:49
σοκολατενια αμυγδαλοπιτα
100gr ΒΟΥΤΥΡΟ
140gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
6 ΑΒΓΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ
140gr ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΑΛΕΣΜΕΝΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ, ΛΙΚΕΡ Ή ΡΟΥΜΙ
85gr ΖΑΧΑΡΗ
ΚΑΚΑΟ Ή ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 5΄ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΟ ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΚΕΡ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΤΟ ΡΟΥΜΙ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ 1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΑΡΕΓΚΑ ΑΠΑΛΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ – ΛΙΓΗ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ Η ΜΑΡΕΓΚΑ ΝΑ «ΣΤΕΚΕΤΑΙ» ΚΑΛΑ (ΣΕ ΣΦΙΧΤΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ).
ΠΡΩΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑΨΑΚΙ Ή ΦΟΡΜΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ 23 CM, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΕΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160ΊC ΑΕΡΑ ΓΙΑ 30΄ - 35΄ ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ.
ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΞΕΦΟΡΜΑΡΕΤΑΙ ΖΕΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ).
ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΚΑΟ Ή ΑΧΝΗ.

tab
26-12-08, 17:50
σοκολατοπιτα με φουντουκια
ΥΛΙΚΑ

5 ΑΒΓΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
200gr ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ Ή ΒΟΥΤΥΡΟ
250gr ΑΛΕΣΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
250gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ (2 ΠΛΑΚΕΣ)
250gr ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ (ΑΒΓΑ, ΑΛΕΥΡΙ, ΖΑΧΑΡΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ).
ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΑΡΙΖΑ Ή ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10’ ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180ΊC. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ & ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ Ή ΑΓΛΥΚΗ ΣΑΝΤΙΓΙ.

aglaia
26-12-08, 21:17
Γύρω από το φοντύ σοκολάτας βάζουμε φρούτα (φράουλες, κομμάτια αννανά, πορτοκάλι...) σε κομμάτια και μπισκότα κατά προτίμηση μακρόστενα όπως οι μιράντες.

Τα φρούτα τα βουτάμε με το πιρουνάκι του φοντύ, τα μπισκότα όπως είναι.

aglaia
26-12-08, 21:22
Η πιο κολασμένη συνταγή με ρευστή σοκολάτα!

Ψήνεται πολύ γρήγορα και γενικά ετοιμάζεται γρήγορα!


Σοκολατένια ατομικά με πολλή ρευστή σοκολάτα!

Για 9 μέτρια ατομικά

300g σοκολάτα 70% τουλάχιστον συστατικά κακάο
6 αυγά σε θερμοκρασία χώρου
100g ζάχαρη
70g αλεύρι κοινό για όλες τις χρήσεις (όχι αυτό που φουσκώνει)
100g βούτυρο

Συνήθως κάνω 12, όσες και οι θήκες της φόρμας οπότε τα υλικά είναι:
400
8
133
95
133
αντίστοιχα


Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη τις φορμίτσες

Ανάβουμε το φούρνο στους 240ο Κελσίου

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο

Μέσα σε μια σαλατιέρα χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν

Εν τω μεταξύ η σοκολάτα έχει λιώσει, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία (να είναι χλιαρή). Ενσωματώνουμε στο μίγμα των αυγών.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά (το κοσκινίζω στο στραγγιστήρι του τσαγιού).

Γεμίζουμε τα φορμάκια (έχω τη φόρμα με τα μικρά ατομικά) το μίγμα είναι για 9.

Ψήνουμε για 6 λεπτά και 30 δεύτερα ή μόλις πιάσει κρούστα. (Δεν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία).

Γίνεται άψογο!!! Παχύρεστο όσο είναι ζεστό. Όταν κρυώσει δεν τρέχει αλλά είναι πολύ μαλακό....

Σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή/και σαντιγύ!




Το δοκίμασα με σοκολάτα fin carre 74% από το Lidl
με Swiss 78% από το Βασιλόπουλο
και με ΙΟΝ 58%.
Στην τελευταία εκδοχή δεν έγινε καλό, η υφή όλου του μίγματος ήταν πιο νερουλή, δεν έπιασε καλή κρούστα, ενώ το έψησα λίγο παραπάνω και ήταν πιο στερεό τριγύρω το ρευστό μέσα ήταν πολύ ρευστό αλλά λίγο, επίσης ήταν λίγο παραπάνω γλυκερό από ότι έπρεπε.
H εκδοχή της Swiss μου άρεσε περισσότερο αν και είναι καταλληλότερη για τους λάτρεις της πολύ σοκολάτας! Πάντως με τις πολύ πικρές σοκολάτες η κρούστα είναι πιο λεπτή και το ρευστό περισσότερο.

Γίνεται υπέροχο με σοκολάτα valrhona!

ριτα79
26-12-08, 21:36
για τετοια βραδια αυτη η συνταγη πρεπει να εκτελεστει οπωσδηποτε!!!!
απο την ωρα που την εφτιαξα εχουμε κολλησει
σας την δινω.
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2498&Itemid=49

Φουντουκόπιτα με ρευστη σοκολατα

http://farm4.static.flickr.com/3125/3139187936_55c4cccd8d_m.jpg

Σε οσους αρεσουν τα σοκολατενια γλυκα σε συνδιασμο με φουντουκια (τυπου μερεντα) η συγκεκριμενη συνταγη θα σας ξετρελανει!!!
Ειναι σοκολαση!
Η συνταγη ειναι της γειτονισσας μου και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο εχω φτιαξει.Δοκιμαστε την!!!


Υλικα:

2 κουβερτουρες 250γρ
2 σοκολατες γαλακτος 250γρ
200 γρ lurpak
200 γρ φουντουκι καβουρδισμενο
5 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα αλευρι
Εκτελεση:

λιωνουμε τις σοκολατες σε μπεν μαρι
χτυπαμε στο μιξερ πολυ καλα το βουτυρο με τη ζαχαρη,προσθετουμε τα αυγα τη λιωμενη σοκολατα και τα φουντουκια αλεσμενα στο μουλτι αλλα να μην γινουν εντελως σκονη.
στο τελος προσθετουμε το αλευρι(οταν μπει το αλευρι θελει πολυ ελαφρο χτυπημα για ελαχιστο χρονο)
αδειαζουμε σε ταψι Νο 30(αλευρωμενο και βουτυρωμενο) και ψηνουμε στους 175 βαθμους πανω κατω για ΑΚΡΙΒΩΣ 20 λεπτα(οχι παραπανω)
συνοδευμουμε με παγωτο ή σαντιγυ και.........
σοκοτρωμε!!!!
αν εχουμε φουντουκια και εξτρα κουβερτουρα φτιαχνουμε φουντουκοβραχακια !!!




καλη επιτυχια!!!

iro
26-12-08, 22:02
Είστε Θεές.... απλώς τέλειες, και σας ευχαριστώ για τις συνταγές και τον χρόνο σας!

Χρειάζομαι όμως επειγόντως μια εγγυημένα καλή συνταγή για ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!!
Κατέστρεψα ένα κέικ σοκολάτας η ηλίθια (έβαλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης) και τώρα θα κάνω μια παραλλαγή που έμαθα από τον Παρλιάρο (θα το τρίψω στη βάση ποτηριών, θα το ποτίσω με ρούμι και από πάνω θα ρίξω τη μους).

Σας παρακαλώ, για μοιραστείτε μαζί μου τη συνταγούλα, ε;

Δεν εμπιστεύομαι το σκορποχώρι το Internet.

Φιλιά!

Λαμπρινή
26-12-08, 22:06
Η πιο απλή ,η πιο νόστιμη χωρις αυγά και διαφορα !

Χτυπάς σαντιγή , λιώνεις σοκολάτα σε μπαιν μαρί και αφήνεις λιγο να ηρεμήσει . Ριχνεις την σοκολάτα στην σαντιγή (προσεχε να μην ειναι πολυ κρύα η σαντιγή γιατι θα κανει κρυσταλάκια -εμενα μου αρεσει ετσι κανω στρατσιατέλα αλλα δεν ταιριάζει στη μους ) και ανακατεύεις προσέχοντας μην ξεφουσκώσει . Την βάζεις στο ψυγείο και ετοιμη !!!

ριτα79
26-12-08, 22:10
δες εδω
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1603&Itemid=49

και εδω
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1589&Itemid=49

τη δευτερη την εχω κανει και ειναι φ ο β ε ρ η !!
η πρωτη ειναι λαιτ :lol:

Λαμπρινή
26-12-08, 22:10
Εκτος απο τραιφλ , μπορεις να κάνεις και τρουφάκια με το "χαλασμένο" κεικ .
Λιώσε 200 γρμ κουβερτούρα μαζί με 200 γρμ κρεμα γάλακτος . Προσθέτεις αν θέλει λιγο κονιάκ ή ρουμι .
Τα κατεβάζεις απο τη φωτιά και ρίχνεις το κεικ σε τριματάκια . Το βάζεις μολις ερθει σε θερμοκρασια περιβάλοντος στο ψυγειο να σταθεί και μετά πλάθεις τρουφάκια . Τα κυλάς σε κακάο , ή σε τρουφα ή σε ινδική καρύδα , η σε καρύδια -αμυγδαλα -κροκαντ ή σε οτι φανταστεις :D

iro
26-12-08, 22:14
Φιλενάδες υποκλίνομαι :)

Σμακ, σμακ!

Λαμπρινή
26-12-08, 22:19
Ριτάαααααααααα αντεγραψε λε να βλεπω και γω !!! Μα τι πραγμα και αυτο ...

Ηρω μου , στη δευτερη συνταγή το 200 που γραφω δνε ειναι δεσμευτικό . Απλά ιση ποσότητα να ειναι :D (μου την ειπε η αδερφή μου γιατι οι συσκευασιες ειναι αλλιως στην Ελλάδα γιαυτο το αναφέρω :lol: )

ριτα79
26-12-08, 22:27
λαμπρινουλι μου αντιγραφω μονο συνταγες που εχω αναρτησει εγω...
στις υπολοιπες αλλων μελω απλα βαζω το λινκ!!

Λαμπρινή
26-12-08, 22:33
Α οκ honey !! Που να ξέρω ποιανου ειναι αφου δνε μπορω να μπω ... Τεσπα μην χαλάω το ποστ με τα δικα μου :lol:

aglaia
26-12-08, 23:51
Διπλό σοκολατένιο κέηκ!

http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?p=452547#452547

Sam
27-12-08, 00:17
Ζεστό ρόφημα σοκολάτας

Υλικά για 4 άτομα


* 150 γραμ. κουβερτούρα
* 2 φλιτζάνια γάλα
* 4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
* 1 ξύλο κανέλα
* 1 σφηνάκι λικέρ ή ουίσκυ
για το σερβίρισμα:
* ½ φλiτζάνι κρέμα γάλακτος
* 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε στη κατσαρόλα με το γάλα, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν λιώσει το μείγμα, το μοιράζουμε στα φλιτζάνια.
Χτυπάμε το ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί.
Μοιράζουμε τη σαντιγί στα φλιτζάνια και πασπαλίζουμε με κακάο.

http://www.driskas.com/articles.php?category_id=4&product_id=150

iro
28-12-08, 22:09
Λοιπόν... η βραδιά σοκολατολαγνείας χθες στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία :)

Έπαθαν πλάκα! Τα γλυκά (σας) έκλεψαν την παράσταση, τα μάτια τους ήταν σαν των παιδιών μας όταν τους κάνουμε δώρα!
Μαζευτήκαμε στις 7 και το διαλύσαμε στις 3 τη νύχτα :)

Το καθιερώνω ως θεσμό μία φορά κάθε χρόνο, λίγο πριν κλείσει η χρονιά. Πολύ πρωτότυπο, πολύ αμαρτωλό, πολύ γέλιο! (να μας άκουγε κανείς τώρα, θα νόμιζε οτι μιλάμε για σεχ - φτου, μακριά από μας ;) )

Και πάλι σας ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Φιλιά,
Ηρώ

maryp
28-12-08, 22:47
για τετοια βραδια αυτη η συνταγη πρεπει να εκτελεστει οπωσδηποτε!!!!
απο την ωρα που την εφτιαξα εχουμε κολλησει
σας την δινω.
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2498&Itemid=49

Φουντουκόπιτα με ρευστη σοκολατα

http://farm4.static.flickr.com/3125/3139187936_55c4cccd8d_m.jpg

Σε οσους αρεσουν τα σοκολατενια γλυκα σε συνδιασμο με φουντουκια (τυπου μερεντα) η συγκεκριμενη συνταγη θα σας ξετρελανει!!!
Ειναι σοκολαση!
Η συνταγη ειναι της γειτονισσας μου και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο εχω φτιαξει.Δοκιμαστε την!!!


Υλικα:

2 κουβερτουρες 250γρ
2 σοκολατες γαλακτος 250γρ
200 γρ lurpak
200 γρ φουντουκι καβουρδισμενο
5 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα αλευρι
Εκτελεση:

λιωνουμε τις σοκολατες σε μπεν μαρι
χτυπαμε στο μιξερ πολυ καλα το βουτυρο με τη ζαχαρη,προσθετουμε τα αυγα τη λιωμενη σοκολατα και τα φουντουκια αλεσμενα στο μουλτι αλλα να μην γινουν εντελως σκονη.
στο τελος προσθετουμε το αλευρι(οταν μπει το αλευρι θελει πολυ ελαφρο χτυπημα για ελαχιστο χρονο)
αδειαζουμε σε ταψι Νο 30(αλευρωμενο και βουτυρωμενο) και ψηνουμε στους 175 βαθμους πανω κατω για ΑΚΡΙΒΩΣ 20 λεπτα(οχι παραπανω)
συνοδευμουμε με παγωτο ή σαντιγυ και.........
σοκοτρωμε!!!!
αν εχουμε φουντουκια και εξτρα κουβερτουρα φτιαχνουμε φουντουκοβραχακια !!!




καλη επιτυχια!!!

ω ναι! αυτό πρέπει να 'ναι κολασμένα καλό! θα το φτιάξω την Πρωτοχρονιά!

iro πάντα τέτοια! και του χρόνου!

Jean
29-12-08, 00:49
Σοκολατολαγνες αθλιες...

ΕΛΕΟΣ!!! :lol: :lol: :lol:

Aggeloudia
30-12-08, 21:55
Σοκολατολαγνες αθλιες...

ΕΛΕΟΣ!!! :lol: :lol: :lol:

Μαζευτείται Πειραότησες να τους την σπάσουμε ...
jean...οργανωσου να μας οργανώσεις...

monbebe
31-12-08, 00:29
θα με τρελλανετε εντελως??????? να γεννησω τωρα ή να περιμενω???? ας βολευτω με λιγη λακτα απ'το ψυγειο........ ουαααααααααααααα

iro
31-12-08, 00:53
θα με τρελλανετε εντελως??????? να γεννησω τωρα ή να περιμενω???? ας βολευτω με λιγη λακτα απ'το ψυγειο........ ουαααααααααααααα

Μαργαριτούλα, οπωσδήποτε να κάνεις τη φουντοκόπιτα! Τώρα, όσο είναι καιρός, χωρίς τύψεις για τις θερμίδες!!

Να το συνοδεύσεις και με μία (λέμε τώρα) μπάλα παγωτό της Δωδώνης - μάρκα Κayak, γεύση μελομακάρουνο - και το μπεμπέ σου θα είναι ΤΟΣΟ ευτυχισμένο στην κοιλίτσα...

Με το καλό!

maryp
08-01-09, 22:13
ναι, η φουντουκοσοκολατόπιτα ΑΠΑΙΧΤΗ! Την έφτιαξα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όλοι τρώγανε και βγάζανε κάτι ήχους... μουγκρητά ευχαρίστησης! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ριτα79
08-01-09, 22:18
οντως και εμεις οταν την εφτιαξα μουγκριζαμε χαχαχαχα :lol: χαιρομαι που σου αρεσε...

iro
25-12-09, 17:56
Πάμε και φέτος - chocoholic night No.2 :) :) :)

Μόνοι τους το ζήτησαν οι μεγάλοι - άλλο που δεν ήθελα και εγώ! Το άλλο Σάββατο θα γίνει της σοκοκόλασης πάλι!

Λοιπόν, ως θεσμός θα το επαναλάβω και φέτος - ως ευκαιρία όμως για νέες chocoholic αμαρτίες είμαι ανοιχτή για ολοκαίνουριες προτάσεις!

Ανυπομονώ να βάλω μπροστά κάθε εγγυημένη σοκοαμαρτία που θέλετε να μοιραστείτε εδώ :)

Χρόνια Πολλά και Καλά!

Φιλιά,
Ηρώ

melita
25-12-09, 18:30
Τι λες για σουφλέ σοκολάτας. Μόλις εφτιαξα για να το ψήσω το βραδι.

mom
25-12-09, 19:40
ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ

Βέφα

Υλικά:
• 1 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. κακάο Ολλανδίας
• 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια (1 1/2 κούπα)
• 1/4 κούπας βούτυρο, σε κομματάκια
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1/8 κ.γ. αλάτι
• λίγη σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας, για το γαρνίρισμα

Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε την κρέμα στα μικροκύματα, ως το σημείο του βρασμού (ή σε μπεν μαρί). Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε και χτυπήστε μέσα το κακάο, ώσπου να γίνει λείο μίγμα. Προσθέστε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε, ώσπου η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν και να ενσωματωθούν σ' ένα λείο, βελούδινο μίγμα. Μοιράστε το σε 6 μικρές κούπες του καφέ. Σκεπάστε τις με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τις στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει και να πήξει, 6 ώρες περίπου. Σερβίρετε γαρνίροντας την επιφάνεια με σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας. Η πουτίγκα σερβίρεται επίσης και ελαφρά ζεστή. Τη στιγμή που θα τη σερβίρετε και πριν τη γαρνίρετε, ζεστάνετέ την 1' στα μικροκύματα.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΑΡΤΟΥΛΕΣ

Υλικά:
για τη ζύμη
• 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές κακάο
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κούπα βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
• 3 κουταλιές κρύο νερό

για τη γέμιση
• 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
• 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
• 1/2 κούπα σαντιγύ
• 12 ράσμπερι και φυλλαράκια μέντας, για το στόλισμα

Ατομα: Γίνονται 12 ταρτούλες
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σ' ένα μπολ. Ρίξτε τα κομματάκια βούτυρο και πατήστε με τον αναδευτήρα τάρτας, να γίνουν τρίμματα. Ραντίστε το μίγμα με το νερό και δουλέψτε το ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και να μαζευτεί σε μια μπάλα. Χωρίστε τη σε 12 μέρη και πατήστε τα στις υποδοχές ενός ταψιού για ατομικές τάρτες, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου, 8' - 10', αφήστε να κρυώσουν και βγάλτε τις τάρτες από τις υποδοχές. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος ως το σημείο βρασμού, ρίξτε τα κομματάκια της σοκολάτας κι ανακατέψτε να λιώσουν. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά το μίγμα και μοιράστε το στις ταρτούλες. Αφήστε στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί το μίγμα της σοκολάτας και στολίστε με μια ροζέτα σαντιγύ, ένα ράσμπερι κι ένα φυλλαράκι μέντας.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ

Υλικά:
• 500 γρ. κουβερτούρα
• 250 γρ. γάλα
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ψιλά κομματάκια την σοκολάτα. Προσθέτουμε το γάλα ζεστό και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Εχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος (όχι όμως να είναι έτοιμη για κορνέ), την προσθέτουμε στο μίγμα σοκολάτας και γάλακτος και ανακατεύουμε ελαφρά από το κέντρο προς τα έξω. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Καλή επιτυχία!

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ (Αγαπητός)

με πολύ πολύ σοκολάτα!

Υλικά:
για τη ζύμη των σού:
• 4 αυγά
• 75 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
• 250 ml νερό
• ½ κουταλάκι αλάτι
• 1 κουτάλι ζάχαρη
• 150 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο
για την κρέμα πατισερί:
• ½ κιλό γάλα
• 125 γραμ. ζάχαρη
• 100 γραμ. αλεύρι μαλακό
• 1 ½ κροκάδια
• λίγο βανίλια
• 1 μεγάλο μπολ πραλίνα
• αμύγδαλο
για τη σοκολάτα:
• 250 γραμ. κουβερτούρα τριμμένη
• 50 γραμ. βούτυρο
• 50 γραμ. γάλα
για το στόλισμα:
• αμύγδαλο
• σαντιγί
• κερασάκια


Εκτέλεση:
φτιάχνουμε τα σουδάκια:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και βάζουμε το βούτυρό για να λιώσει. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά-σιγά. Τέλος, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έπειτα το τοποθετούμε μέσα σε ένα κορνέ και βγάζουμε τα σουδάκια σε ένα ταψάκι πιέζοντας το κορνέ και αφήνοντας λίγη ποσότητα ζύμης κάθε φορά. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτα, κρεμά για προφιτερόλ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτή. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί:
η κρέμα πατισερί είναι ίδιά με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα τρίγωνα Θεσσαλονίκης. Δηλαδή… «Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με την μισή ζάχαρη. Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Σε μια μπασίνα, βάζουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια και ανακατεύουμε. Φτιάχνουμε μια τρύπα στην μέση τους, όπου ρίχνουμε τα κροκάδια. Ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα και σιγά-σιγά ρίχνουμε και το γάλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.»…όταν η κρέμα αυτή είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με την πραλίνα και το αμύγδαλο, όση ποσότητα θέλουμε. Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ και γεμίζουμε μ αυτήν ένα ένα τα σουδάκια, αφού προηγουμένως τα ανοίξουμε στην μέση.
ετοιμάζουμε το προφιτερόλ:
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και στη βάση του στρώνουμε μια δόση από την σάλτσα σοκολάτας. Μετά βάζουμε τα σουδάκια, περίπου 21 για το μπολ. Στη συνέχεια στρώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, κερασάκια και αμύγδαλα, σε όποιο σχήμα θέλουμε.

mom
25-12-09, 19:40
BROWNIES

Ατομα: Γίνονται 25 Brownies
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 30'

Υλικά:
• 3/4 κούπας βούτυρο
• 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
• 1 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες
• 3/4 κούπας αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
• 1/8 κουταλάκι αλάτι
• 1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Λιώστε το βούτυρο, μαζί με την κουβερτούρα κι αφήστε το μίγμα να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε ελαφρά τ' αυγά με τη ζάχαρη. Ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να ενωθούν. Σ' ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ρίξτε το λίγο, λίγο μέσα στο υπόλοιπο μίγμα. Χτυπήστε με τον αναδευτήρα ζύμης, ώσπου να επιτύχετε ένα λείο μίγμα. Προσθέστε τα καρύδια κι ανακατέψτε τα απαλά μέσα στη ζύμη. Απλώστε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψάκι 20x30 εκ. και ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20' ή ώσπου όταν βυθίζετε στο κέντρο μια ξύλινη φουρκέτα, να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια 5 εκ. Όσο περισσέψει, φυλάξτε το σκεπασμένο ερμητικά με πλαστική μεμβράνη, γιατί στεγνώνει γρήγορα.

ΤΟΥΡΤΑ ΤΡΟΥΦΑ ΑΦΡΙΚΑΝΑ

18 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 15’
Χρόνος ψησίματος 1 ώρα

Αλεξία Αλεξιάδου

Υλικά:
Για τη βάση (devils’ food cake)
• 3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 κούπα καστανή ζάχαρη
• ½ κ.γ. σόδα
• ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κούπα γάλα
• 1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
• 4 αυγά
• 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, κρύα
• ¼ κ.γ. βανίλια
• ½ κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) (εγώ έβαλα σιρόπι βύσινο)

Για τη γέμιση:
1 δόση (χρόνος ετοιμασίας 20’)
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 1 ½ κούπας ζάχαρη άχνη
• 3 κροκάδια (δεν έβαλα)
• 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (ή 2 κ.σ. κονιάκ)
• 5 κ.σ. γάλα
• 3 κ.σ. βούτυρο
Για να γίνει αφράτη ανακατέψτε με:
• 1 κούπα έτοιμη σαντιγί

Για το γλάσο σοκολάτας:
Χρόνος ετοιμασίας 5’
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κ.σ βούτυρο ή μαργαρίνη
• 1/3 κούπας ζάχαρη άχνη
• Λίγη βανίλια
• ½ κούπας γάλα

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Βάλτε όλα τα υλικά του κέικ στο μπολ του μίξερ και ανακατέψτε τα 1' στη χαμηλή ταχύτητα. Χτυπήστε τα 3' στη δυνατή ταχύτητα. Βουτυρώστε καλά 3 στρογγυλά ταψάκια και στρώστε τα με αντικολλητικό χαρτί. Ξαναβουτυρώστε. Μοιράστε σ’αυτά το μείγμα. Ψήστε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου, 35-40’ ή ώστπου να ξεχωρίσουν από τα τοιχώματα της φόρμας. Βγάλτε το από το φούρνο κι αφήστε το να κρυώσει επάνω στη σχάρα.
Για τη γέμιση:
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σ’ένα μικρό μπολ ανακατέψγτε τα κροκάδια με την εσάνς και το γάλα και ρίξτε μέσα το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια. Ρίξτε το μίγμα αυτό μαζί με την άχνη μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας ζωηρά με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να επιτύχετε ένα ομοιογενές μίγμα σοκολάτας.
Κατεβάστε από το μπεν μαρί κι αφήτε το να κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε με τη σαντιγύ αν τη θέλετε αφράτη.
Για το γλάσο:
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε τη ζάχαρη και τη βανίλια και όσο γάλα χρειαστεί για να επιτύχετε την επιθυμητή σύσταση.
Ενώστε τα τρία κομμάτα του αφράτου κέικ στρώνοντας τη γέμιση στα ενδιάμεσα. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό τσέρκι ή τη φόρμα που ψήσατε το κέικ, αφού πρώτα τη στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε την τούρτα μέσα στο τσέρκι ή στη φόρμα στο ψυγείο να πήξει η γέμιση.
Μεταφέρετε σε πιατέλα και αλείψτε τη με το γλάσο. Πασπαλίστε με σοκολατένια τρούφα και φυλάξτε τη στο ψυγείο.

mom
25-12-09, 19:41
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:
Για 5 ατομικά κεϊκάκια
• 2 αυγά
• 2 κρόκους
• 60 γρ. ζάχαρη
• 60 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
• 125 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 πρώτα υλικά.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Έπειτα, μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μίγμα των αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω απαλά για να μη χάσουμε τον αέρα.
Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε ατομικά μπολ βουτυρωμένα και αλευρωμένα.
Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς. (εγώ τα αφήνω λιγότερο)
Το κεϊκάκι πρέπει μέσα να είναι ρευστό.


ΒΡΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – «ΣΕΡΑΝΟ»

Υλικά :
• 2 ½ κούπες ζάχαρη
• 8 κουταλιές κακάο
• 1 πλάκα κουβερτούρα
• 1 βιτάμ
• 1 κούπα νερό
• 1 3/4 κούπας αλεύρι
• 5 αβγά
• 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες

Εκτέλεση: Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, το νερό, τη ζάχαρη, το κακάο και την κουβερτούρα. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν μιά ελαφρώς πηχτή σάλτσα σοκολάτας.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και κρατάμε 1 ποτήρι από το μείγμα. Στο υπόλοιπο προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες και τα χτυπάμε στο μίξερ.
Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς γιά 25-30 λεπτά (τα πρώτα 20 λεπτά σε συμβατικό φούρνο καί τα υπόλοιπα στον αέρα για να ψηθεί και από μέσα). Προσοχή μην το αφήσετε να παραψηθεί.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε πριν.


CAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΚΟΙΛΑΔΕΣ

Υλικά:
• 225 καλής ποιότητας αγνή σοκολάτα
• 275 ml κρέμα γάλακτος
• 170 γρ μπισκότα digestive
• 85 γρ βούτυρο
• φράουλες, βατόμουρα και κομμάτια σοκολάτας ή σκόνη κακάο για διακόσμηση

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 18 εκ με αποσπώμενη βάση. Λιώνουμε το βούτυρο και θρυμματίζουμε τα μπισκότα νταϊτζέστιβ μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα ψωμιού. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση της φόρμας πιέζοντας, για να δημιουργήσουμε μια σκληρή βάση μπισκότου. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να είναι σφιχτή. Λιώνουμε τη σοκολάτα και μετά την ενσωματώνουμε προσεκτικά στη χτυπημένη κρέμα μέχρι να γίνει λεία. Καλύπτουμε τη βάση μπισκότου με την κρέμα σοκολάτας και παγώνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Αυτό θα πάρει κάποιες ώρες, αλλά το κέικ μπορεί να φτιαχτεί από την προηγούμενη και να μείνει για μια νύχτα στο ψυγείο.
Διακοσμούμε με φράουλες, βατόμουρα, κομμάτια σοκολάτας ή πασπαλίζοντας με σκόνη κακάο.


ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΩΡΑ!!!!:-P:-P:-P

demi
25-12-09, 20:07
Προτεινω να παρεις ενα συντριβανι σοκολατας το οποιο ειναι παντα επικαιρο σε παρτυ βαφτισεις και εκδηλωσεις.κανει απο 40-150 ευρω .εγω πηρα απο το aldi 40 ευρω και ειναι τελειο.με λιγη φαντασια κανεις απιστευτα πραγματα.αντε μην με κολαζεις εγκυο γυναικα τωρα γιατι λιγο ακομα θελω και το βαζω στην μπριζα.

mom
25-12-09, 20:17
Προτεινω να παρεις ενα συντριβανι σοκολατας το οποιο ειναι παντα επικαιρο σε παρτυ βαφτισεις και εκδηλωσεις.κανει απο 40-150 ευρω .εγω πηρα απο το aldi 40 ευρω και ειναι τελειο.με λιγη φαντασια κανεις απιστευτα πραγματα.αντε μην με κολαζεις εγκυο γυναικα τωρα γιατι λιγο ακομα θελω και το βαζω στην μπριζα.

Πο πο!! demi, το είδα στο φυλλάδιο του Aldi που έρεε η σοκολάτα και έτρεχαν τα σάλια μου επάνω στο φυλλάδιο!!!:p:p:p
Πάντως, πιστεύω ότι δεν είναι άκρως απαραίτητο, μια και κάνεις την ίδια δουλειά και με το φοντύ. Απλά είναι πιο εντυπωσιακό! :wink:

melita
26-12-09, 01:12
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά:
Για 5 ατομικά κεϊκάκια
• 2 αυγά
• 2 κρόκους
• 60 γρ. ζάχαρη
• 60 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
• 125 γρ. βούτυρο
• 150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα 3 πρώτα υλικά.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο.
Έπειτα, μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε το μίγμα των αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω απαλά για να μη χάσουμε τον αέρα.
Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μίγμα μέσα σε ατομικά μπολ βουτυρωμένα και αλευρωμένα.
Ψήνουμε για 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς. (εγώ τα αφήνω λιγότερο)
Το κεϊκάκι πρέπει μέσα να είναι ρευστό.


ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΤΩΡΑ!!!!:-P:-P:-P

Ναι αυτην την συνταγή έφτιαξα και σίγουρη επιτυχία.

Ευάκι
15-10-10, 13:50
για τετοια βραδια αυτη η συνταγη πρεπει να εκτελεστει οπωσδηποτε!!!!
απο την ωρα που την εφτιαξα εχουμε κολλησει
σας την δινω.
http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2498&Itemid=49

Φουντουκόπιτα με ρευστη σοκολατα

http://farm4.static.flickr.com/3125/3139187936_55c4cccd8d_m.jpg

Σε οσους αρεσουν τα σοκολατενια γλυκα σε συνδιασμο με φουντουκια (τυπου μερεντα) η συγκεκριμενη συνταγη θα σας ξετρελανει!!!
Ειναι σοκολαση!
Η συνταγη ειναι της γειτονισσας μου και πραγματικα ειναι οτι καλυτερο εχω φτιαξει.Δοκιμαστε την!!!


Υλικα:

2 κουβερτουρες 250γρ
2 σοκολατες γαλακτος 250γρ
200 γρ lurpak
200 γρ φουντουκι καβουρδισμενο
5 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα αλευρι
Εκτελεση:

λιωνουμε τις σοκολατες σε μπεν μαρι
χτυπαμε στο μιξερ πολυ καλα το βουτυρο με τη ζαχαρη,προσθετουμε τα αυγα τη λιωμενη σοκολατα και τα φουντουκια αλεσμενα στο μουλτι αλλα να μην γινουν εντελως σκονη.
στο τελος προσθετουμε το αλευρι(οταν μπει το αλευρι θελει πολυ ελαφρο χτυπημα για ελαχιστο χρονο)
αδειαζουμε σε ταψι Νο 30(αλευρωμενο και βουτυρωμενο) και ψηνουμε στους 175 βαθμους πανω κατω για ΑΚΡΙΒΩΣ 20 λεπτα(οχι παραπανω)
συνοδευμουμε με παγωτο ή σαντιγυ και.........
σοκοτρωμε!!!!
αν εχουμε φουντουκια και εξτρα κουβερτουρα φτιαχνουμε φουντουκοβραχακια !!!




καλη επιτυχια!!!


Μια ερώτηση ίσως λίγο χαζή, αλλά μπερδεύτηκα.
Οι σοκολάτες είναι 2 των 250γρ κουβερτούρα και άλλες 2 των 250γρ γάλακτος δηλ. 500+500 γρ(βασικά είναι πάρα πολλά εεεε;) ή 250γρ σύνολο κουβερτούρα και 250γρ σύνολο γάλακτος; :roll::?:

mom
15-10-10, 13:58
Μια ερώτηση ίσως λίγο χαζή, αλλά μπερδεύτηκα.
Οι σοκολάτες είναι 2 των 250γρ κουβερτούρα και άλλες 2 των 250γρ γάλακτος δηλ. 500+500 γρ(βασικά είναι πάρα πολλά εεεε;) ή 250γρ σύνολο κουβερτούρα και 250γρ σύνολο γάλακτος; :roll::?:


Όχι, Ευάκι!! Είναι 2 κουβερτούρες των 125 γρ. σύνολο 250 γρ. και το ίδιο ισχύει και για τις γάλακτος.;)
(άρα 250+250)

sevoula
15-10-10, 14:01
κολάστηκα!

Ευάκι
15-10-10, 14:14
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! 8-):grin:

Ευάκι
18-10-10, 12:01
Κορίτσια το φτιάξαμε με άλλες 2 φίλες μου και έγινε .......:oops::mrgreen:

mom
18-10-10, 12:05
Κορίτσια το φτιάξαμε με άλλες 2 φίλες μου και έγινε .......:oops::mrgreen:

η δική μου Σοκολατόπιτα (η συνταγή είναι η ίδια εκτός απο τα φουντούκια ;))


http://www.facebook.com/photo.php?fbid=146809385363887&set=a.140125956032230.27672.100001044804674

ERIANTON
18-10-10, 12:34
Το Σάββατο οργανώνω στο σπίτι βραδιά σοκολατομανίας: θα έρθουν 4 ζευγάρια με τα παιδάκια τους - τα παιδιά μας θα παίξουν, εμείς θα κυλιστούμε στο βούρκο της σοκολάτας!

Θα φτιάξω τη σπεσιαλιτέ μου chocolate cake αλλά θα σας ήμουν ευγνώμων αν με βομβαρδίζατε και με άλλες ιδέες!
Δεν πειράζει αν δεν μπορείτε να μου δώσετε συνταγές (θα είστε Θεές όμως αν το κάνετε) - δώστε ιδέες και θα τις βρω τις συνταγές στο internet (πιο πολύ όμως εμπιστεύομαι εσάς, σας το 'πα; )

Π.χ ψάχνω ένα ρόφημα ζεστής σοκολάτας που να έχει μέσα πιπέρι.

Για συμπληρώστε τη λίστα τσούπρες μου!!

Φιλιά,
Ηρώ
καλημερα ηρω.
εγω θα ηθελα πολυ την συνταγη απο το κεικ σου.μονο που την διαβασα κατι μου ηρθε....... οποτε βρεις χρονο βαλε μας την συνταγη σου.
κατι πολυ ευκολο και πετυχημενο ειναι να απλωσεις μερεντα πανω σε σφολιατα να το τυλιξεις ρολο και βα κοψεις κομματια παχους 1 cm και να τα φουρνησεις.ετοιμο σε χρονο dt.
καλα σοκολατοκυλισματα

Stellinula
18-10-10, 13:37
ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ (ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ FOREVER!!!)

[Από την ταινία «Chocolat»]

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γάλα πλήρες
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2
2 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. μέλι
¼ κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
400 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο, λιωμμένη σε μπεν μαρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά, ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.