PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7

novpal
23-05-11, 23:11
Να μαθεις ειτε απο την ιστοσελιδα του υπουργειου ειτε απο την πρωτοβαθμια εκπαιδευση για τα ιδιωτικα σχολεια, αν εχουν παρει την επισημη αδεια απο το υπουργειο παιδειας για το νηπιαγωγειο. Ο Πασχαλης το εχει σιγουρα το ξερω, ελεγξε και τα υπολοιπα δυο. Να μην ψαχνεις για νηπιαγωγειο ξανα μετα.

Για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία πρέπει να ελέγχουμε όχι μόνο την άδεια ίδρυσης αλλά και την άδεια λειτουργίας (απ' ότι φαίνεται είναι 2 διαφορετικά πράγματα και τα βρίσκεις σε διαφορετικά τηλέφωνα). Επίσης, για αυτούς που το ψάχνουν λίγο παραπάνω, καλό είναι να ρωτήσετε και το όνομα της παιδαγωγού που είναι διορισμένη για τη συγκεκριμένη τάξη νηπίων που ενδιαφέρεστε! Επειδή το νήπιο ανήκει στην υποχρεωτική εκπαίδευση οι διορισμοί γίνονται μέσω υπουργείου και προφανώως πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα προσόντα, δλδ δεν μπορεί να κάνει μάθημα όποιος θέλει! Μπορεί να εκπλαγείτε δυσάρεστα...
Α, και επίσης μπορείτε να ρωτήσετε πόσα παιδάκια μπορεί να έχει κάθε τμήμα. Αυτό πηγαίνει ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας που θα φιλοξενεί το τμήμα. Επίσης μπορεί να εκπλαγείτε δυσάρεστα...

dorothea
24-05-11, 12:20
Γνωριζει κανεις να μου δωσει πληροφοριες για το γυμνασιο-λυκειο "ΩΘΗΣΗ" που βρισκετε στη Σταματα?

ΚΑΡΔΙΑ
24-05-11, 14:32
καλησπέρα dorothea
επειδή μένω πολύ κοντά δεν έχω την καλύτερη γνώμη όσον αφορά την συμπεριφορά των παιδιών, και εξηγώ: ακούγονται πολύ κακομαθημένα, οι βρισιές πάνε σύννεφο, το τσιγάρο επίσης (θα μου πεις αλλού όχι??)
από εκπαιδευτικής άποψης, χωρίς να έχω προσωπική πείρα, την ίδια ακριβώς ημέρα έτυχε και μίλησα με 2 γείτονες που πάνε εκεί τα παιδιά τους. ο ένας έπινε νερό στο όνομά τους όσον αφορά την δουλειά που κάνουν, ενώ ο άλλος με διαβεβαίωνε πολύ κακό και φυσικά πανάκριβο για το τίποτα.....καταλαβαίνεις φυσικά ότι είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα (δεν ξέρω επίσης εάν γνωρίζεις ότι είναι το 3 νομίζω πιο ακριβό σχολείο στην Αθήνα)
αυτό που έχω με σιγουριά να πω είναι ότι κάνουν ωραίες εκδηλώσεις και γιορτές.
επίσης αυτό που διαφημίζουν είναι ότι το παιδί δεν χρειάζεται φροντιστήριο γιατί το κάνουν οι ίδιοι μέσα στο σχολείο, και η αλήθεια ξέρω ότι έρχονται και τα σάββατα τα παιδιά
δεν ξέρω εάν σε μπέρδεψα ή όχι, καλή αναζήτηση σου εύχομαι

ΟΛΥΜΠΙΑ
02-06-11, 16:03
Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες (υποδομή, φετινά δίδακτρα) για τα δημοτικά των Saint Paul στον Άλιμο και Λεόντειο στη Νέα Σμύρνη.
Όποιος γνωρίζει από προσωπική εμπειρία.

natasa2
14-06-11, 10:47
Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούρια στο forum και ενδιαφέρομαι κι εγώ για κάποια ιδιωτικά στα νότια προάστια και συγκεκριμένα για τον Γείτονα στη Βάρη, το Saint Paul στον Άλιμο, την Σύγχρονη Παιδεία στην Ηλιούπολη και το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ευρωπαϊκή Παιδεία στο Ελληνικό. Θα μπορούσε να με βοηθήσει κανείς; Ευχαριστώ πολύ!

socrates
17-06-11, 14:16
Αγαπητοί συν-γονείς,

Μετά από την συμπλήρωση ένος έτους που πήγαν τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο και μετά από εκατοντάδες συζητήσεις είτε έδω μέσα είτε με γνωστούς και φίλους εβγαλα το εξής συμπέρασμα:
Δεν υπάρχει καλό και κακό ιδιωτικό σχολείο, ούτε η άποψη κάποιου μπορεί να μας βοηθήσει....αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας από εμάς έχει τα δικά του κριτήρια για το πως κρίνει το οτιδήποτε και οχι μόνο ένα σχολείο. Είναι απίστευτο πως ακούς τα καλύτερα και τα χειρότερα για το ίδιο σχολείο και τελικά μπαινεις σε φαύλο κύκλο συνεχών σκέψεων και αναζητήσεων. Ακόμα και από πολύ γνωστό μου άτομο άκουσα κριτική για κάποιο σχολείο που σήμερα έχοντας ιδία απόψη είναι διαφορετική.
Και επειδή και εγώ θα αναγκαστώ να αλλάξω και φέτος σχολείο στα παιδιά μου, θα ακολουθήσω μόνο το ένστικτο μου από τα σχολεία που είδα, γιατί διαφορετικά θα τρελαθώ ή θα πρέπει να τα πάω σε δημόσιο..!!!
Ελπίζω να βοηθήσω με την σκέψη μου....

natasa2
20-06-11, 10:38
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Συμφωνώ απόλυτα ότι ο καθένας θα αποφάσίσει για το δικό του παιδί με τα δικά του κριτήρια. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμα κάποια στοιχεία από γονείς που ήδη στέλνουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κανείς μόνο από την επίσημη ενημέρωση!

matgeo
20-06-11, 16:32
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Συμφωνώ απόλυτα ότι ο καθένας θα αποφάσίσει για το δικό του παιδί με τα δικά του κριτήρια. Παρόλα αυτά θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμα κάποια στοιχεία από γονείς που ήδη στέλνουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία, τα οποία δεν θα μπορούσε να γνωρίζει κανείς μόνο από την επίσημη ενημέρωση!

Αν και δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή (ο γιος, α Γυμνασίου,-πιθανόν- θα πάει το Σεπτέμβριο σε ιδιωτικό και η κόρη θα ακολουθήσει) συμφωνω απόλυτα για την χρησιμότητα της ανταλλαγής απόψεων οπότε καταθέτωω συνοπτικά κάποια στοιχεία/απόψεις και παρακαλώ για τα σχόλιά σας.

1. Η καταρχήν επιλογή μας είναι να πάει ο γιός (και η κόρη του χρόνου) στο πειραματικό (από του χρόνου "πρότυπο" με βάση τή νέα νομοθεσία) των Αναβρύτων (αν περάσει στη κλήρωση μεθαύριο)

2. Αν δεν περάσει έχουμε επιλέξει το Ελληνογαλλικό της Αγίας Παρασκευής για το οποιο ψάξαμε αρκετά και λάβαμε μόνο θετικά σχόλια

3. Επιπλέον μας έκανε θετική εντύπωση ότι το συγκεκριμένο σχολείο δέχτηκε το αίτητμα των γονέων των παιδιών που θα φοιτήσουν για μείωση των διδάκτρων (λόγω κρίσης κλπ) σε αντίθεση με κάποια άλλα σχολεία που δεν δεχόντουσαν καν συζήτηση

4. Το συγκεκριμένο σχολείο (το ιδιωτικό) είχε 100 περίπου υποψηφίους από τους οποίους μετά από εξετάσεις επιλέγησαν τελικά οι 75 (περίπου) δηλ. 3 τμήματα χ 25

Η βασική λογική για την παραπάνω επιλογή -μετά από αρκετή συζήτηση- έχει ως εξής:

- Το επίπεδο της δημόσιας μέσης -και όχι μόνο- παιδείας θα είναι τα επόμενα χρόνια -και λόγω κρίσης- χαμηλότερο από το σημερινό (το οποίο προσωπικά δεν θεωρώ ικανοποιητικό)
- Αν διασωθεί κάτι (μεγάλο ΑΝ) αυτό θα είναι τα πρότυπα σχολεία

Το ερωτηματικό -που ταυτόχρονα είναι και ενδοιασμός- αφορά την πιθανότητα να χρειαστεί για οικονομικούς λόγους να γυρίσουν (στο δημοτικό πήγαν σε δημόσιο) στο δημόσιο σχολέιο και το σοκ (μικρό ή μεγάλο) της σύγκρισης στην περίπτωση αυτή. Θεωρήσαμε όμως ότι θα μπορέσουμε -ως οικογένεια-να το διαχειριστούμε αν χρειαστεί.

Ελπίζω τα παραπάνω να βοηθούν στον προβληματισμό κάποιων και με χαρά θα άκουγα τις απόψεις σας

marinikh
21-06-11, 22:32
Διαβασα παλι ολο το φορουμ...(ουφ)και δυστυχως δεν βρηκα αυτο που ηθελα.Ξερει καποιος κατι για το σχολειο Μαντα _Παπαδατου στην Κηφισια?Οποιαδηποτε πληροφορια χρησιμη...

socrates
21-06-11, 23:41
ΓΙΑ ΤΟ ¨ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΥΡΗ ΛΑΙΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

μπορείς να μου στειλεις μήνυμα με περισσότερες πληροφορίες γιατι σκέφτομαι να παω τα παιδιά μου.
ευχαριστώ

soevan07
22-06-11, 09:15
Ξέρει κανείς τίποτα για τα εκπαιδεύτηρια ***** ;

Λέμε του χρόνου να γράψουμε τη μικρή στο νηπιαγωγείο
και σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά και για το Δημοτικό
(θα εξαρτηθεί απο άλλες καταστάσεις)

Bitoto
19-08-11, 15:56
Καλημέρα σε όλες τις μανούλες.

Μήπως έχει επισκεφτεί κάποιος τις εγκαταστάσεις τις Ελληνικής Παιδείας (Μαρούσι ή Ηράκλειο) και γενικότερα τι εντυπώσεις αποκόμισε?

Ξέρω ότι το σχολείο αυτό έχει μια ιδιαιτερότητα. Το έντονο ενδιαφέρον για την θρησκεία. Ισχύει κάτι τέτοιο? Σαν ιδιωτικό σχολείο τι διαφορές έχει από ένα δημόσιο? Γιατί σε σύγκριση με ένα άλλο ιδιωτικό αρκετά πιο ακριβό, οι διαφορές είναι εμφανείς.

Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ
Είναι ο 2ος χρόνος που θα πάει ο μικρός μου στην Ελληνική Παιδεία και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη.

Εντούτοις, οποιοσδήποτε αποφασίσει να στείλει το παιδάκι του στην Ελ. Παιδεία πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος ότι θέλει το παιδί του να πάρει ελληνοχριστιανική αγωγή και αρχές. Μόνο αν δεν τον απωθεί αυτή η ιδέα, πρέπει να προχωρήσει. Και φυσικά πρέπει να μην έχει αντίρρηση για το ... "πρωτόκολλο" (φούστα για τα κορίτσια, ζυπ-κυλότ στη γυμναστική, ποδιά στο νηπιαγωγείο, φόρμα στο δημοτικό κ.τ.λ.).

Αν δεν ενοχλούν αυτά, τότε θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα γιατί δίνουν αληθινή αγάπη και στοργή στα παιδιά, στο καθένα ξεχωριστά (στον μικρό μου που έχει τις άπειρες αλλεργίες, μέχρι τις κρεμούλες του του έβαζαν, του άπλωναν αντηλιακό, του θύμιζαν να πάρει τα φαρμακάκια του).

Αν όμως έχετε και την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορείτε να συμβιβαστείτε, τότε... καλύτερα να ξεχάσετε την Ελληνική Παιδεία.

jackrussel
19-08-11, 18:02
καποιος που να γνωριζει για νηπιαγωγειο ελληνογαλλικης σχολης αγιας παρασκευης τμες?

καθως και για την ελληνοιταλικη σχολη αθηνων που ειναι πατησια γνωριζει κανεις αν ισχυει οτι θα μεταφερθουν προς καντζα?

οποιαδηποτε πληροφορια για αυτα τα σχολεια θα μου ηταν χρησιμη

ευχαριστω

matgeo
20-08-11, 11:44
καποιος που να γνωριζει για νηπιαγωγειο ελληνογαλλικης σχολης αγιας παρασκευης τμες?

καθως και για την ελληνοιταλικη σχολη αθηνων που ειναι πατησια γνωριζει κανεις αν ισχυει οτι θα μεταφερθουν προς καντζα?

οποιαδηποτε πληροφορια για αυτα τα σχολεια θα μου ηταν χρησιμη

ευχαριστω


Για το ελληνογαλλικο ξέρω - από πρώτο χέρι- τιμές για Α Γυμνασίου. Ηταν 6.400 και μετά από αίτημα των γονέων (των μαθητών της Α γυμνασίου) το κατέβασαν στα 5.900 και κατήργησαν επίσης και την επιπλέον προκαταβολή (500 ευρώ) δηλ. την ενσωμάτωσαν στη τιμή. Υποθέτω ότι ανάλογα έπραξαν/μπορεί να πράξουν και με τα δίδακτρα για το νηπιαγωγείο. Γενικά πάντως δείχνουν ότι και λόγω στήριξης από Γαλλία κατανοούν τις -οικονομικές- συνθήκες και προσαρμόζονται ανάλογα.
Γενικά πάντως πήραμε πολύ καλές πληροφορίες από μαθητές και γονείς (γυμνασίου) για το επίπεδο και για την όρεξη των καθηγητών να δώσουν πράγματα

Ελπίζω να βοήθησα λίγο

jackrussel
20-08-11, 12:28
Για το ελληνογαλλικο ξέρω - από πρώτο χέρι- τιμές για Α Γυμνασίου. Ηταν 6.400 και μετά από αίτημα των γονέων (των μαθητών της Α γυμνασίου) το κατέβασαν στα 5.900 και κατήργησαν επίσης και την επιπλέον προκαταβολή (500 ευρώ) δηλ. την ενσωμάτωσαν στη τιμή. Υποθέτω ότι ανάλογα έπραξαν/μπορεί να πράξουν και με τα δίδακτρα για το νηπιαγωγείο. Γενικά πάντως δείχνουν ότι και λόγω στήριξης από Γαλλία κατανοούν τις -οικονομικές- συνθήκες και προσαρμόζονται ανάλογα.
Γενικά πάντως πήραμε πολύ καλές πληροφορίες από μαθητές και γονείς (γυμνασίου) για το επίπεδο και για την όρεξη των καθηγητών να δώσουν πράγματα

Ελπίζω να βοήθησα λίγο

σε ευχαριστω εμενα με ενδιαφερει η ιταλικη που ειναι καλο σχολειο φτηνο πραγματικα χωρις να ειναι φανταχτερο και εχει τμηματα με λιγα παιδια,,,το προβλημα μου ειναι τα πατησια γιατι ειμαστε βορεια προαστεια,,,και καλα να στελενεις παιδι γυμνασιου αλλα τα μικρουλια μωρε κουραζονται

η δευτερη λυση μου ειναι το ελληνογαλλικο και βεβαια;α το δημοσιο της γειτονιάς

pashalitsa
03-09-11, 02:01
Θεωρώ υποχρέωσή μου, αφού έγραψα για τα άλλα σχολεία που επισκέφθηκα, να αναφερθώ και σε αυτό που, αν έμενα στα βόρεια προάστεια, αν το είχα δει από την αρχή, θα το είχα επιλέξει στα σίγουρα...

Λοιπόν αυτό το σχολείο μου άρεσε πάρα πολύ...

Καταρχήν η κυρία Αντωνοπούλου (διευθύντρια) μου φάνηκε ο πιο ειλικρινής άνθρωπος από όλους όσους συνάντησα σε όλα τα σχολεία που επισκέφθηκα... Το μάρκετινγκ και όλα αυτά είναι μακριά από την αντίληψη αυτής της γυναίκας... Δεν ξέρει ή δε θέλει να "κρύβει" τα μείον και να προβάλλει τα "συν" του σχολείου... Θα πω πολύ λαϊκά "Μαγκιά της"!

Σε αυτό το σχολείο ένα ζευγάρι εκπαιδευτικών προσπαθεί να εκπληρώσει το όνειρό του να δημιουργήσει το "ιδανικό" σχολείο...

Είμαι σίγουρη ότι αυτό το σχολείο σε μερικά χρόνια θα ξεχωρίσει, εκτός και αν το χτυπήσει η οικονομική κρίση...

Εγώ από εδώ θέλω να πω ότι αυτό το σχολείο το ξεχώρισα μέσα στην καρδιά μου...

Και αν τελικά δεν το επέλεξα στο παρά πέντε, είναι για λόγους που έχουν περισσότερο σχέση με την περιοχή που βρίσκεται (πολύ βόρεια) και λιγότερο με το σχολείο...

Θέλω να ευχηθώ σε αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτό το σχολείο, καλό αγώνα στο δύσκολο δρόμο της διάκρισης!

Και πάλι, αν δεν ήμουν εκπαιδευτικός και ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι θα γίνει σοβαρή δουλειά, θα πήγαινα σε αυτό το σχολείο...

Και πάλι, αν η τωρινή επιλογή μου δε με δικαιώσει, θα στραφώ προς αυτό το σχολείο...

Και μια περιγραφή του σχολείου:

Περιβάλλον άκρως εξοχικό, πεντακάθαρο και πανέμορφο με θέα δασωμένα βουνά.

Το σχολείο καθαρό, μαζεμένο σε έκταση και με καθαρά σχολικό χαρακτήρα κτιριακά. Εγκαταστάσεις ωραίες, καινούριες, χωρίς καμία υπερβολή στην έκταση και χωρίς να είναι υπερεντυπωσιακές, είναι όμως αυτό που λέμε επαρκείς για τα λεφτά που πληρώνεις.

Και τα δίδακτρα είναι αυτά που πρέπει γι΄αυτά που παίρνεις, καθώς τα αθλήματα και ένας όμιλος περιλαμβάνονται στα δίδακτρα του υποχρεωτικού προγράμματος. Μόνο το σχολικό μου φάνηκε ακριβό αλλά κατάλαβα το γιατί... Οι αποστάσεις των περιοχών που εξυπηρετεί είναι πολύ μεγάλες...

Ξεχωρίζει η μοναδική νοοτροπία του σχολείου να θέλει να τα κάνει "όλα για όλους". Δε συνάντησα άλλο σχολείο που η μελέτη να περιλαμβάνεται στο βασικό πρόγραμμα (όπως και ο αθλητισμός όπως προείπα). Και μάλιστα δε γίνεται το μεσημέρι (για να μη νυστάζουν τα παιδιά) αλλά μετά το πέρας του κάθε βασικού μαθήματος, γίνεται η μελέτη του, που είναι ουσιαστικά έξτρα ώρες εμβάθυνσης και εξάσκησης...

Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν ολα τα παιδιά την ίδια εμπειρία εκπαίδευσης και δεν κοιτάνε να εμπορευτούν στεγνά το κάθε τί... Θέλουν όλα τα παιδιά να αθλούνται, όλα να μελετούν στο σχολείο, όλα τα παιδιά να παρακολουθούν κάποιον όμιλο, όλα να είναι σε όσο το δυνατόν πλησιέστερο επίπεδο γνωστικά... Νομίζω ότι ίσως είναι λίγο βαρύ αλλά ουσιαστικό το πρόγραμμά του και γενικά το σχολείο...

Το εκπαιδευτήριο αυτό είναι μόνο 8 ετών και νομίζω ότι η δύναμή του θα φανεί σε περίπου 4 χρόνια από τώρα, όταν θα αρχίσουν να αποφοιτούν οι φουρνιές των μαθητών που έχει αναθρέψει το ίδιο...

olive
04-09-11, 07:57
Καλημέρα pasxalitsa!
Από τις περιγραφές σου το σχολείο ακούγεται περίφημο. Μπήκα στο σαιτ του να ρίξω μια ματιά ξεκινώνοντας από την λίστα των επιτυχόντων στις πανελλήνιες. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν μόνο 13 παιδιά επιτυχόντες σε ΑΕΙ.
Ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Πόσα τμήματα έχει κάθε τάξη και πόσα πόσα παιδιά?
Μου φαίνεται μικρός ο αριθμός.
Ευχαριστώ πολύ

kyra
04-09-11, 10:25
Δε συνάντησα άλλο σχολείο που η μελέτη να περιλαμβάνεται στο βασικό πρόγραμμα (όπως και ο αθλητισμός όπως προείπα). ...

Γεια σου και καλό χειμώνα. Τα πολλά θα σου τα πω με πμ. Απλά να διαφωνήσω στην παρατήρηση αυτή, ξέρω τουλάχιστον ένα σχολείο ακόμη που μέσα στα δίδακτρα περιλαμβάνει τα ενισχυτικά μαθήματα, ιδιαίτερα μαθήματα για τους πιο αδύναμους μαθητές, όλα τα επιπλέον αθλητικά και τους ομίλους δραστηριοτήτων. -εσύ φαντάζεσαι για ποιο λέω, δεν έχω λόγο να κάνω διαφήμηση- (δηλαδή όλο το πρόγραμμα μέχρι τις 3.30)
Γι αυτό τα δίδακτρα κάποιων σχολείων φαίνονται ανεβασμένα, γιατί περιλαμβάνουν ΟΛΑ αυτά και υπάρχει ισότητα στα παιδιά, αφού δεν θα στερηθεί κάποιο παιδί τη συμμετοχή του σε κάποια δραστηριότητα λόγω χρηματων.
Για το σχολείο που αναφέρεις έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα.
Αλλά νομίζω ότι κι εσύ έκανες πολύ καλή επιλογή....:wink::wink::wink:

houpintinti
04-09-11, 13:31
Αγαπητή Kyra, μήπως μπορείς να αναφέρεις ονομαστικά το σχολείο διότι με ενδιαφέρει να μάθω ποιο είναι και φαντάζομαι και άλλους γονείς?
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

kel
04-09-11, 16:34
Θεωρω οτι αν θελει καποιος να δει τι τον συμφερει πρεπει να αποφασιζει τι παροχες θα εχει με τα αντιστοιχα χρηματα π.χ. δεν μπορει να ζηταει το σχολειο 10.000 ευρω και οι εγκαταστασεις να ειναι αθλιες. Από την αλλη αν καποιος θελει σχολειο με πισινα ειναι δυσκολο να τη βρει με 2000 ευρω.
Αλλο σχολειο μπορει να πει. Θελω 5.000 ευρω και σου εχω μεσα και τη Μελετη και τα Μετασχολικα.
Αλλο μπορει να πει Θελω 4.000 ευρω + 500 η Μελετη + 500 τα Μετασχολικα. Η τιμη συνολικα ειναι ιδια αλλα δινει και στον αλλον την δυνατοτητα να διαλεξει αν επιθυμει να τα κανει ολα το παιδι του στο σχολειο.
Γι'αυτο για εμενα πιστευω οτι ειναι σωστο να ρωταμε ποσο κοστιζουν αυτα που θελουμε να κανει το παιδι μας και να εχουμε εικονα αν ανταποκρινονται στα χρηματα που ζητανε ακομη και με λεπτομερειες π.χ. Υπάρχει Μελετη και Μελετη. Σε καποια σχολεια βαζουν παιδια απο διαφορες ταξεις να καθονται μαζι στη Μελετη και βλεπεις 20 παιδια απο διαφορες ταξεις με μια δασκαλα (που πολλες φορες δεν ειναι και δασκαλα αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα). Υπάρχουν και τμηματα Μελετης με 5 παιδακια και απο την ιδια ταξη. Υπαρχουν και τμηματα Μελετης με 2 παιδακια που εχουν μαθησιακες δυσκολιες.
Ολα πρεπει να τα ρωταμε π.χ. τις ειδικοτητες που μπαινουν στην ταξη . Πολλα σχολεια για να κανουν οικονομια ο δασκαλος της ταξης κανει Μουσικη , εικαστικα, θεατρικο κ.λ.π. Αλλα σχολεια εχουν ειδικοτητες ξεχωριστες για να κανουν τις διαφορες δραστηριοτητες των παιδιων. Μπορουν αυτα σχολεια να βγουν με 3000 ευρω το χρονο ?

kyra
04-09-11, 18:18
Κel έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές. Επίσης πρέπει να βλέπουμε και πόσα από αυτά τα άπειρα που προσφέρουν τα σχολεία, θα μπορέσει να παρακολουθήσει το δικό μας παιδί, γιατί στο κάτω κάτω μόνο αυτά μας ενδιαφέρουν. Από τις δεκάδες δραστηριότητες το παιδί μου θα παρακολουθήσει τη μία, άντε τις δύο, αλλιώς περιφέρεται από δω κι από κει για καθαρά διαφημιστικούς λόγους. -μου θυμίζει μία παιδική κατασκήνωση που τα ανήψια μου γύρισαν εξαντλημένα γιατί κάθε μισή ώρα άλλαζαν δραστηρίότητα, για να πουν στους γονείς ότι τα έκαναν όλα-:lol::lol::lol:
Για να το ξεκαθαρίσω, όμως, εγώ δεν μιλάω για μελέτη -που κατά τη γνώμη μου πρέπει να γίνεται στο σπίτι και το παιδί να μάθει να μελετάει μόνο του με την εποπτεία του σχολείου και των γονιών του-. Μιλώ για ενισχυτική διδασκαλία για κάποια παιδιά που χρειάζονται το κάτι παραπάνω.

pashalitsa
04-09-11, 18:53
Γεια σου και καλό χειμώνα. Τα πολλά θα σου τα πω με πμ. Απλά να διαφωνήσω στην παρατήρηση αυτή, ξέρω τουλάχιστον ένα σχολείο ακόμη που μέσα στα δίδακτρα περιλαμβάνει τα ενισχυτικά μαθήματα, ιδιαίτερα μαθήματα για τους πιο αδύναμους μαθητές, όλα τα επιπλέον αθλητικά και τους ομίλους δραστηριοτήτων. -εσύ φαντάζεσαι για ποιο λέω, δεν έχω λόγο να κάνω διαφήμηση- (δηλαδή όλο το πρόγραμμα μέχρι τις 3.30)
Γι αυτό τα δίδακτρα κάποιων σχολείων φαίνονται ανεβασμένα, γιατί περιλαμβάνουν ΟΛΑ αυτά και υπάρχει ισότητα στα παιδιά, αφού δεν θα στερηθεί κάποιο παιδί τη συμμετοχή του σε κάποια δραστηριότητα λόγω χρηματων.
Για το σχολείο που αναφέρεις έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα.
Αλλά νομίζω ότι κι εσύ έκανες πολύ καλή επιλογή....:wink::wink::wink:

Έχεις δίκιο, έπρεπε να γράψω το μοναδικό από όσα είδα εγώ...:wink:
Καλέ γιατί δεν αναφέρεις το σχολείο; Αν δε μιλήσουμε ονομαστικά πως θα ανταλλάξουμε πληροφορίες;;; Δεν ήξερα λοιπόν ότι το σχολείο που έχεις επιλέξει εσύ έχει τέτοιο σύστημα...

Όσο για την επιλογή μας... Ξέρω τί ρισκάρω και τί όχι σε αυτό το σχολείο... Θα δείξει... Ελπίζω να αποφασίσαμε σωστά!

pashalitsa
04-09-11, 19:13
Καλημέρα pasxalitsa!
Από τις περιγραφές σου το σχολείο ακούγεται περίφημο. Μπήκα στο σαιτ του να ρίξω μια ματιά ξεκινώνοντας από την λίστα των επιτυχόντων στις πανελλήνιες. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν μόνο 13 παιδιά επιτυχόντες σε ΑΕΙ.
Ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Πόσα τμήματα έχει κάθε τάξη και πόσα πόσα παιδιά?
Μου φαίνεται μικρός ο αριθμός.
Ευχαριστώ πολύ

Είναι πολύ φυσικό αυτό που συμβαίνει με τον αριθμό των επιτυχόντων διότι το σχολείο είναι καινούριο σχετικά και οι πρώτοι δικοί του μαθητές (εννοώ να έχουν ξεκινήσει εκεί από την Α δημοτικού) δεν έχουν φτάσει καν στο λύκειο... Τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες είναι μετεγγραφές από άλλα σχολεία, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό... Μπορεί να είναι στο σχολείο αυτό δηλ. για 1 ή 2 ή 3 χρόνια. Να σκεφτείς ότι στους ρητορικούς αγώνες συμμετείχε με παιδιά μικρότερης ηλικίας και παρόλα αυτά διακρίθηκε...

Δεν ξέρω να σου πω για το λύκειο τίποτα, υποπτεύομαι ότι ο αριθμός των μαθητών και των υποψηφίων του αντίστοιχα πρέπει να είναι μικρός...

pashalitsa
04-09-11, 19:20
Καλημέρα pasxalitsa!
Από τις περιγραφές σου το σχολείο ακούγεται περίφημο. Μπήκα στο σαιτ του να ρίξω μια ματιά ξεκινώνοντας από την λίστα των επιτυχόντων στις πανελλήνιες. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν μόνο 13 παιδιά επιτυχόντες σε ΑΕΙ.
Ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Πόσα τμήματα έχει κάθε τάξη και πόσα πόσα παιδιά?
Μου φαίνεται μικρός ο αριθμός.
Ευχαριστώ πολύ

Α, για ποια βαθμίδα θες να κοιτάξω πόσα παιδιά έχει η τάξη και πόσα τμήματα; Τις έχω κρατήσει τις σημειώσεις από όλα τα σχολεία... (Ξέρω μόνο για νήπιο και δημοτικό να σου πω, για τα άλλα δε ρώτησα, είναι πολύ μακρινά!:lol:)

ilonka19
04-09-11, 21:00
Oi επιτυχίες στις πανελλήνιες για εμένα δεν αποτελούν κριτήριο επιλογής ιδιωτικού σχολείου και μάλιστα όταν αναφερόμαστε στα πολύ ακριβά σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, για να πάει το παιδί στο πανεπιστήμιο. Εξάλλου και ο πρωθυπουργός μας και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφοίτησαν από πανεπιστήμια του εξωτερικού. Από την άλλη για τα παιδιά ιδιαίτερα της επαρχίας το να περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι μονόδρομος, για να ξεφύγουν, οπότε σκοτώνονται στο διάβασμα.

pashalitsa
04-09-11, 21:19
Ε, εντάξει, όλα τα κοιτάς όταν επιλέγεις σχολείο...

Α, να πω ότι το συγκεκριμένο σχολείο (Εκπαιδευτική Αναγέννηση) προσανατολίζεται στο να βάλει προγράμματα ΙΒ όταν συγκεντρώσει ικανοποιητικό αριθμό παιδιών, γι΄αυτό και κάνει πάρα πολλές ώρες αγγλικών στο υποχρεωτικό πρόγραμμα από το νήπιο...
Το ζητούμενο όμως είναι το προσωπικό ενδιαφέρον και ο αγώνας της διευθύντριας στο να είναι το σχολείο ποιοτικό και ουσιαστικό σε αυτά που προσφέρει... Αν πάει και κάποιος άλλος να δει αυτό το σχολείο, ας μας γράψει εντυπώσεις.

Να επαναλάβω (το είχα πει και πριν από αρκετές σελίδες) ότι πολύ σοβαρή δουλειά στα Δυτικά Προάστεια κάνει το σχολείο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά. Το ξέρω γιατί είχα μαθήτρια που την παρακολουθούσα για χρόνια από το σχολείο και ξέρω πόσο ουσιαστική και ευσυνείδητη δουλειά κάνουν οι άνθρωποι εκεί. Τώρα ψήνω μια φίλη μου που μένει Κορυδαλλό και θέλει κάτι κοντινό, να στείλει την κόρη της εκεί... :wink:

olive
05-09-11, 09:17
Είναι πολύ φυσικό αυτό που συμβαίνει με τον αριθμό των επιτυχόντων διότι το σχολείο είναι καινούριο σχετικά και οι πρώτοι δικοί του μαθητές (εννοώ να έχουν ξεκινήσει εκεί από την Α δημοτικού) δεν έχουν φτάσει καν στο λύκειο... Τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες είναι μετεγγραφές από άλλα σχολεία, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό... Μπορεί να είναι στο σχολείο αυτό δηλ. για 1 ή 2 ή 3 χρόνια. Να σκεφτείς ότι στους ρητορικούς αγώνες συμμετείχε με παιδιά μικρότερης ηλικίας και παρόλα αυτά διακρίθηκε...

Δεν ξέρω να σου πω για το λύκειο τίποτα, υποπτεύομαι ότι ο αριθμός των μαθητών και των υποψηφίων του αντίστοιχα πρέπει να είναι μικρός...
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Δεν γνώριζα τίποτα για το σχολείο ούτε ότι είναι καινούριο οπότε έτσι εξηγείται η κατάσταση!

Παιδιά ανά τμήμα εννοούσα σε αυτές τις τάξεις (τις μεγάλες) αλλά τώρα μου λύθηκε η απορία!

Καλή σχολική χρονιά να έχετε (εσείς και όλα τα παιδάκια) και πιστεύω ότι όταν είμαστε κοντά στα παιδιά μας όλα πάνε καλά!
Φιλιά και καλημέρα!:p

pashalitsa
05-09-11, 12:04
Καλημέρα pasxalitsa!
Από τις περιγραφές σου το σχολείο ακούγεται περίφημο. Μπήκα στο σαιτ του να ρίξω μια ματιά ξεκινώνοντας από την λίστα των επιτυχόντων στις πανελλήνιες. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν μόνο 13 παιδιά επιτυχόντες σε ΑΕΙ.
Ξέρεις τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
Πόσα τμήματα έχει κάθε τάξη και πόσα πόσα παιδιά?
Μου φαίνεται μικρός ο αριθμός.
Ευχαριστώ πολύ

Μέγιστος αριθμός παιδιών στο νήπιο- προνήπιο:15-17
Μέγιστος αριθμός παιδιών στο δημοτικό:26

Το πρόγραμμα του νηπίου-προνηπίου περιλαμβάνει ανά εβδομάδα: 5 ώρες αγγλικά/2 ώρες μπαλέτο ή ποδόσφαιρο/ 2 ώρες κολύμβηση/ 2ώρες εικαστικά/ 2 ώρες σκάκι (από νηπιο)

Το πρόγραμμα του δημοτικού περιλαμβάνει 5 ώρες αγγλικά (σε 15άδες τα παιδιά)/ 4 ώρες β΄ξενη γλώσσα (από δ δημοτικού)/ 2 ώρες πληροφορική/ 2 ώρες θεατρικό παιχνίδι (από γ δημ. 1 ώρα) /1 όμιλο/ μελέτη γλώσσσας και μαθηματικών/2 ώρες α αθλητική δραστηριότητα/ 2 ώρες β αθλητική δραστηριότητα.

Νομίζω ένα φοβερά πλήρες πρόγραμμα. Τα δίδακτρα είναι 7000. Το σχολικό και η διατροφή είναι έξτρα. (1200 + 800)

olive
08-09-11, 15:59
Pashalitsa
σε ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες είσαι συνοπτική και περιεκτική!
πλησιάζει ο καιρός να ανοίξουν τα σχολεια!

marimina
09-09-11, 23:26
ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ! ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΝΙΨΑΚΙΑ ΜΟΥ ΕΚΕΙ,

jackrussel
12-09-11, 00:02
θα ηθελα την γνωμη σας για τα εκπαιδευτηρια καντα στα βριλησσια
νηπιαγωγειο δημοτικο
στελνει κανεις τα παιδια του πως ειναι?

Ειρηνάκι 1980
13-09-11, 23:54
καλησπέρα σας!!!

για τα εκπαιδευτήρια Πράξις και Πράξεις στον Πειραιά έχει κάποια μανούλα πληροφορίες;;;;;

hawk41
14-09-11, 17:38
καλησπέρα σας!!!

για τα εκπαιδευτήρια Πράξις και Πράξεις στον Πειραιά έχει κάποια μανούλα πληροφορίες;;;;;
NAI AN MPORO NA SAI BOHTHISO ESTELNA 4 XPONIA TO MIKRO STO PAIDIKO-NHPIO KAI EIMASTAN POLU EUXARISTHMENOI.SYNEXIZOUME TORA STO DHMOTIKO APO AYTO POU BLEPO THS PROTES HMERES EINAI OTI OPGANOMENOI KAI EINAI OIKOGENEIAKO SXOLEIO ME AMESOTHTA METAXU THS DIEUTHNSEIS KAI DASKALES.PISTEUO KAI AKOUO APO ALLOUS GONEIS OTI EINAI EUXARISTHMENOI OLA AYTA TA XRONIA THA DEIXH.

Ειρηνάκι 1980
15-09-11, 00:29
Ευχαριστώ πολύ και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια αλλά γενικά στον Πειραιά έχουμε πρόβλημα , πολύ λίγα τα σχολεία για τα μωρά μας!!!!

Ντέμπορα
15-09-11, 21:59
Γειά σας, έχει πάρα πολύ καιρό να μπω στο forum λόγω δουλειάς παιδιών κτλ δυστυχώς καθόλου χρόνος ελεύθερος. Όμως σε λίγο θα πρέπει να αποφασίσουμε για το που θα πάει δημοτικό η κόρη μου και χρειάζομαι πληροφορίες και την βοήθεια σας.
Λέμε για ιδιωτικό και αυτά που είναι σε ακτίνα τέτοια που μας βολεύει είναι τα παρακάτω
Λεόντειος Πατησίων
Αρσάκειο Ψυχικού
Ουρσουλίνες
Ελληνοαγγλική Αμαρουσίου
Ελληνική Παιδεία
Ιόνιος
Τοσίτσειο
Θέλω τα σχόλια σας για αυτά τα σχολεία , κυρίως όσων έχουν παιδιά εκεί , αναφορικά με το αν μαθαίνουν γενικά με σύγχρονο τρόπο , αν μαθαίνουν τις ξένες γλώσσες αλλά και για το αν είναι πολύ πιεστικά σχολεία, πολύ συντηριτικά κτλ
όποιος δεν θέλει να γράψει κάτι δημόσια ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα
ακούω καλά και κακά πράγματα συγχρόνως και έχω μπερδευτεί πολύ.
θέλω να μάθω τις εμπειρίες σας πριν τα επισκεφτώ
Χίλια ευχαρίστώ
Ντέμπορα

hawk41
15-09-11, 23:19
Ευχαριστώ πολύ και εγώ έχω ακούσει καλά λόγια αλλά γενικά στον Πειραιά έχουμε πρόβλημα , πολύ λίγα τα σχολεία για τα μωρά μας!!!!
NAI SYMFONO MAZI SOU H EPILOGES LIGES ALLA TELIKA EINAI UPOKEIMENIKO POIO EINAI SOSTO SXOLEIO GIA TON KATHENA MAS GIATI TOSA AKOUME SYNEXEIA SHMANTIKO EINAI NA EINAI KALO TO PERIBALLON GIA TO PAIDI POU PERNAEI ARKETO XPONO EKEI.

dorothea
16-09-11, 12:00
Ντεμπορα καλημερα,

Σου εστειλα εχθες personal mail σχετικα με αυτα που ρωτας. Το ελαβες? Νομιζω οτι κατι εκανα λαθος ( λογω νεου laptop ) & μπορει να μην το ελαβες.

Ντέμπορα
16-09-11, 20:32
Δεν έλαβα τίποτα Dorothea , εάν δεν σου κάνει κόπο ξαναπροσπάθησε σε παρακαλώ πολύ.

Ευχαριστώ και όποιος όλος επίσης μπορεί να με βοηθήσει σε αυτή τη πολύ σύσκολη επιλογή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα δίδακτρα ακριβά, αλλά θεωρώ την εκπαίδευση επένδυση για το μέλλον ενός παιδιού μόνο που αν δεν έχεις αρκετές πληροφορίες δεν μποροείς να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις.
Εγώ μεγάλωσα επαρχία, πήγα σε δημόσια σχολεία που δεν είχαν ούτε καν όλους τους δασκάλους που έπρεπε , κατάφερα με πολύ κόπο και διάβασμα να περάσω στο Πανεπιστήμιο και να καταφέρω να βρω μια δουλειά στο αντικείμενο μου.
Τώρα όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι πολλές , ζω στην Αθήνα και πρέπει να επιλέξω σχολείο εδώ και τουλάχιστον θέλω να βρω κάτι όσο πιο κοντά σε αυτό που σκέφτομαι
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

kelli79
19-09-11, 16:49
Δεν έλαβα τίποτα Dorothea , εάν δεν σου κάνει κόπο ξαναπροσπάθησε σε παρακαλώ πολύ.

Ευχαριστώ και όποιος όλος επίσης μπορεί να με βοηθήσει σε αυτή τη πολύ σύσκολη επιλογή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα δίδακτρα ακριβά, αλλά θεωρώ την εκπαίδευση επένδυση για το μέλλον ενός παιδιού μόνο που αν δεν έχεις αρκετές πληροφορίες δεν μποροείς να πάρεις και τις σωστές αποφάσεις.
Εγώ μεγάλωσα επαρχία, πήγα σε δημόσια σχολεία που δεν είχαν ούτε καν όλους τους δασκάλους που έπρεπε , κατάφερα με πολύ κόπο και διάβασμα να περάσω στο Πανεπιστήμιο και να καταφέρω να βρω μια δουλειά στο αντικείμενο μου.
Τώρα όμως οι εποχές έχουν αλλάξει, οι απαιτήσεις είναι πολλές , ζω στην Αθήνα και πρέπει να επιλέξω σχολείο εδώ και τουλάχιστον θέλω να βρω κάτι όσο πιο κοντά σε αυτό που σκέφτομαι
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
καλησπερα εγω δεν θα πω την εμπειρια μου απο τον γιο μου γιατι ειναι πολυ μικρος ακοαμα αλλα την δικη μου.Πηγα σοπλειο Τοσιτσειο το θεωρω ενα απο τα χειροτερα σχολεια που υπαρχουν.Οι καθηγητες πληρωνονται απο το δημοσιο απεργιες δεν μπορουν αν κανουν αλλα κανουν λευκες. Μας εβριζαν και μας χαρακτηριζαν μαλακ... πλουσιοπαιδα που μας εστελναν εκει οι γονεις μας για να μας παρκαρουν.Αγγλικα επειδη δεν εκανα ιδιαιτερα με την καθηγητρια μου ξεχασε και καλα να δωσει το ποσο για τα εξεταστρα ετσι δεν εδωσα με τους συμμαθητες μου το πρωτο διπλωμα και εχασα ετσι 6 μηνες.Γερμανικα οσοι δεν καναμε ιδιαιτερα μας εδωσαν λαθος θεματα προφορικων.Υποχρεωτικα θα θες ιδιαιτερα 'η φροντιστηριο σε πιο μεγαλες ταξεις και επισης το κτιριο μπορει να φαινεται καταπληκτικο αλλα και ταβανια σταζουν και κορτινες σχεδον ποτε δεν υπηρχαν και μια χρονια β'λυκειου βαψαμε την αιθουσα μονοι μας γιατι δεν ειχαν και καλα λεφτα.Τα οποια διδακτρα για το συγκεκριμενο σχολειο θα επρεπε να ειναι ενα συμβολικο ποσο για την καλη λειτουργια του σχολειο αυτο ειχε αφησει στην διαθηκη του ο τοσιτσας...Επισης ειναι ολο μαρμαρο και αν εισαι λιγο αγριμακι εεεε ολο με σπασιματα και ανοιγμενα κεφαλια θα εισαι οπως τα περισσοτερα αγορια του σχολειου. γενικα το θεωρω αρκετα επικινδυνο για εγκαταστασεις και οχι μονο,πχ ναρκωτικα...το μονο καλο???Γιορτες τελειες αλλα δεν νομιζω οτι αυτο ειναι που μετραει

Ντέμπορα
19-09-11, 23:17
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, τόσο ψάχνω τόσο τρελαίνομαι με τα διάφορα που ακούω για σχολεία που είναι και καλά ονομαστά...!! τι να πω?
όποιος άλλος έχει εμπειρία προσωπική από τα σχολεία που έχω αναφέρει και θεωρητικά με βολεύουν από πλευράς απόστασης ας μου γράψει ή ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα

Χίλια ευχαριστώ

Ντέμπορα
20-09-11, 21:28
κανείς δεν έχει εμπειρία από τα σχολεία που ρώτησα?

κανείς που να πήγε το παιδί του στο δημοτικό της Ιονίου Σχολής στη Φιλοθέη ?
Κανείς άλλος που να έχει εμπειρία από την ελληνοαγγλική στο Μαρούσι ή τη Λεόντειο στα άνω Πατήσια ή αρσάκειο ??? ΄
σκεφτείτε ότι με τις εμπειρίες σας μπορείτε να βοηθήσετε και εμάς να αποφασίσουμε για τα παιδιά μας.
αν δεν θέλετε να γράψτε κάτι στο forum γράψτε μου σα παρακαλώ προσωπικό μήνυμα. Έχω αγχωθεί γιατί μαθαίνω ότι σε λίγο κλείνουν οι εγγραφές τις επόμενης χρονιάς
Ευχαριστώ πολύ

Ντέμπορα
21-09-11, 21:34
καλησπέρα σας !
θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τις κοπέλες που μου έστειλαν προσωπικά μηνύματα σχετικά με εμπειρίες τους ή σχόλια που έχουν ακούσει για ιδιωτικά σχολεία.

Αν κάποιος άλλος έχει εμπερία από Ιόνιο και Ελληνοαγγλική αγωγή θα τον παρακαλούσα να μου γράψει ....ειδικά για την Ιόνιο ελάχιστα σχόλια έχω λάβει ...δεν πάει κανείς το παιδί του εκεί ??!:p

GeorginaS
22-09-11, 07:58
Καλημέρα!

Με ενδιαφέρει κι εμένα να μάθω για την ελληνοαγγλική αγωγή, μπορείτε σας παρακαλώ να μου προωθήσετε ό,τι πληροφορία υπάρχει?

Ευχαριστώ!

ismeni
11-11-11, 13:51
θελω να μαθω τις τιμες για το νηπιαγωγειο και το δημοτικο σε ιδιωικα σχολεια
ξερω
ουρσουλίνες 4500 τονηπιαγωγείο χωρις σχολικό
συγχρονη παιδεία 3000 το νηπιαγωγείο με σχολικο και 4000 το δημοτικο με σχολικό
κωστεα-γειτονα
πασχαλης
πλατων
δούκας
γειτονας
αυγουλεα
νεα γενια ζηριδη
μωραίτης
λεόντιος
αρσάκειο
κολλεγιο
ιόνιος

άλλα;

ευχαριστω

nancy14
11-11-11, 13:58
καλημερα ισμηνακι!!!
Αρσακειο 5900 χωρις σχολικο -7071 με σχολικο
ωραριο 9-1.15 το βασικο
πρωινη απασχολη 277
μεσημβρινη απασχοληση 359
φιλακια:D

tentzeris
11-11-11, 14:06
Καλημερα,

Νέα Γενιά Ζηρίδη

7700 + σχολικό 1900

Eve
11-11-11, 17:24
Στου Δουκα περιπου 8700 με το σχολικο. (και 1-2 δραστηριοτητες μεσημεριανες οχι καθε μερα ομως..)

youli
14-11-11, 11:04
Τα δίδακτρα όλων των σχολείων υπάρχουν στη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

http://www.gge.gr/notice/

Έχουν παραμείνει σταθερά από το σχολικό έτος 2009-2010. Σους πίνακες αναφέρονται τα δίδακτρα για την α΄δημοτικού.

kel
14-11-11, 11:38
Επίσης καλύτερα να επικοινωνησετε και με το σχολειο γιατι μπορεί να σας κανουν και μείωση.

kyra
14-11-11, 19:38
Επίσης καλό είναι να διευκρινίζουμε τί ακριβώς περιλαμβάνουν τα δίδακτρα αυτά, γιατί τις περισσότερες φορές αντιστοιχούν μόνο στα βασικά και μετά πρέπει να πληρώνεις και την ... αναπνοή σου.
Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι επικοινωνία με το σχολείο, νομίζω.

dmama
15-11-11, 17:22
Γεια σας. Είμαι νέα στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο σχολείο. Πηγαίνει μια γνωστή το παιδί της στο νηπιαγωγείο και είναι πολύ ευχαριστημένη. Διάβασα κάποια σχόλια για το συγκεκριμένο σχολείο (οχι και πολύ καλά) . Με ενημερωσε η φίλη επίσης ότι ως προς τα δίδακτρα είναι πολύ λογικό -συζητήσιμο και πολύ μπροστά στη γαλλική γλώσσα. Εάν καποιοι από εσάς πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί στο Δημοτικό θα με ενδιέφερε η απόψη τους καθώς θα ήθελα να στείλω το παιδί ΄μου σε μικρό και όχι με μεγάλο όνομα ιδιωτικό σχολείο.
Ευχαριστώ.

pashalitsa
15-11-11, 17:25
Είστε σίγουροι ότι ισχύουν τα δίδακτρα στον επίσημο κατάλογο; Γιατί εγώ δεν είμαι... Σε κάποια σχολεία έχουν προβεί σε μειωσεις και σε κάποια έγιναν (παρά την απαγόρευση) αυξήσεις 1-2%! Άρα μόνο στα σχολεία μαθαίνει κανείς την αλήθεια και η καλύτερη εποχή για διαπραγμάτευση καταλαβαίνω ότι είναι γυρω στο Γενάρη (ή και λίγο αργότερα, μέχρι αρχές Μάρτη)...

kel
15-11-11, 22:13
Aν έγιναν αυξήσεις ειναι παρανομο. Τις δυο τελευταιες χρονιες εχουν σταλει εγκυκλιοι του υπουργειου που καθοριζουν τη σταθεροτητα των τιμων. Μειωσεις έχουν γινει σε αρκετα σχολεια κυριως μετα απο διαπραγματευση, ατυπα και για μια χρονια.

kalima
19-11-11, 09:38
Γεια σας και από μένα. Επειδή διαβάζω αυτά που γράφετε για τα ιδιωτικά σχολεία και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, θέλω να ρωτήσω με αυτή την κρίση υπάρχει ακόμα κόσμος που διαθέτει χρήματα για να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό?
Μένουμε προσωρινά στο εξωτερικό λόγω δουλειάς του συζύγου που είναι δημόσιος υπάλληλος , αλλά όπου να ναι γυρνάμε Ελλάδα και με απασχολεί πάρα πολύ το θέμα σχολείο για τον μεγάλο γιο μου.

Ευχαριστώ

pashalitsa
19-11-11, 10:07
Υπάρχουν μερικοί από εμάς που θα κόψουν από οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να τα αφιερώσουν στην εκπαίδευση των παιδιών τους... Με κόπο και πόνο τα δίνουμε τα λεφτά... Νομίζω, παρόλα αυτά, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά πολλοί θα κόψουν τα παιδιά από τα ιδιωτικά... Ιδιαίτερα δημόσιοι υπάλληλοι κλπ

Υπάρχουν και οι παραδοσιακά πλούσιοι στην Ελλάδα που δε νομίζω να τους έχει πιάσει και πολύ η κρίση... Το Κολλέγιο είναι γεμάτο, η Ελληνογερμανικές δεν έχουν θέσεις και κάνουν λίστες αναμονής... Επίσης να ξέρεις ότι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στην Ελλάδα...

kyra
19-11-11, 13:31
Γεια σας και από μένα. Επειδή διαβάζω αυτά που γράφετε για τα ιδιωτικά σχολεία και με ενδιαφέρει και μένα το θέμα, θέλω να ρωτήσω με αυτή την κρίση υπάρχει ακόμα κόσμος που διαθέτει χρήματα για να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό?
Μένουμε προσωρινά στο εξωτερικό λόγω δουλειάς του συζύγου που είναι δημόσιος υπάλληλος , αλλά όπου να ναι γυρνάμε Ελλάδα και με απασχολεί πάρα πολύ το θέμα σχολείο για τον μεγάλο γιο μου.

Ευχαριστώ

Φυσικά και υπάρχει κόσμος, όχι πολύς αλλά υπάρχει. Το ιδιωτικό σχολείο στην ελλάδα δεν είναι πια πολυτέλεια, είναι πρώτη ανάγκη. Με τον καινούργιο προϋπολογισμό, η υπουργός παιδείας παραδέχτηκε ότι τα χρήματα που δίνονται στην παιδεία, μετα βίας αρκούν στο να πληρωθούν οι (μειωμένοι ήδη) μισθοί των εκπαιδευτικών. Τϊποτα άλλο. Ξέρω πολλού που ζορίζονται αλλά στέλνουν το παιδί στο ιδιωτικό. Είναι επιλογή.
Οι περισσότεροι βέβαια δεν μπορούν και δεν μπορούσαν και πριν.

kel
19-11-11, 21:31
Eγώ που εργαζομαι στο χωρο βλεπω τα εξης:
Τα ακριβα ιδιωτικα δεν εχουν προβλημα γιατι απευθυνονται σε ενα συγκεκριμενο κομματι ανθρωπων που δεν εχει αναγκη.
Τα μεσαια σχολεια εχουν μειωση (τα 5 τμηματα γινονται 4) κανουν και καποια εκπτωση. Ηδη κοβουν και τους μισθους των εκπαιδευτικων τους και του βοηθητικου προσωπικου οποτε δεν θα χασουν χρηματα.
Τα μικρομεσαια σχολεια που απευθυνονταν στο δημοσιο υπαλληλο και στον καταστηματαρχη της περιοχης χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Αυτα που δεν εκαναν ποτε δουλεια και ηταν απλα μικρομαγαζα που εξυπηρετουσαν τη μεγαλη ζητηση που υπηρχε για ιδιωτικα σχολεια τα τελευταια 15 χρονια και αυτα ειναι καταδικασμενα να κλεισουν και αυτα που στην κριση επενδυσαν σε εξοπλισμο, βελτιωσεις , προγραμματα και παροχες και θα κρατηθουν με απωλειες. Απο την τελευταια χρονια αυτο που ειδα ειναι οτι δεν χαθηκαν μαθητες απο γονεις με πραγματικες αναγκες. Δηλαδη ο δ. υπαλληλος των 2000 ευρω που εγινε 1500 το εφερε το παιδι του (βοηθανε παππουδογιαγιαδες, κοβει απο παντου, ζηταει λιγη εκπτωση) και θα το φερει. Κατι ομως γονεις που εφερναν το παιδι τους στο ιδιωτικο για φιγουρα (ναι , υπαρχουν και αυτοι) οταν το καταστημα τους αντι για κερδος 5000 ευρω το μηνα επεσε στα 4000 το πρωτο που εκοψαν ηταν το σχολειο παρολο που εξακολουθω να βλεπω τις κυριες να ξοδευουν εκατονταδες ευρω το μηνα στα κομμωτηρια τους , στις περιποιησεις τους και να μου περιγραφουν το ωραιο τριημερο τους στην Αραχωβα. Εχουμε ενα ζευγαρι-γονεις εκπαιδευτικους στο δημοσιο που εχουν τρια παιδια στο σχολειο και τα εχουν κοψει ολα οι
ανθρωποι προκειμενου να αποκτησουν τα παιδια τους τη μορφωση που θελουν να τους παρεχουν. Κακα τα ψεματα οσο υποχρηματοδοτειται η δημοσια εκπαιδευση καποιοι γονεις θα στελνουν τα παιδια τους στα ιδιωτικα

pashalitsa
20-11-11, 01:05
Eγώ που εργαζομαι στο χωρο βλεπω τα εξης:
Τα ακριβα ιδιωτικα δεν εχουν προβλημα γιατι απευθυνονται σε ενα συγκεκριμενο κομματι ανθρωπων που δεν εχει αναγκη.
Τα μεσαια σχολεια εχουν μειωση (τα 5 τμηματα γινονται 4) κανουν και καποια εκπτωση. Ηδη κοβουν και τους μισθους των εκπαιδευτικων τους και του βοηθητικου προσωπικου οποτε δεν θα χασουν χρηματα.
Τα μικρομεσαια σχολεια που απευθυνονταν στο δημοσιο υπαλληλο και στον καταστηματαρχη της περιοχης χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Αυτα που δεν εκαναν ποτε δουλεια και ηταν απλα μικρομαγαζα που εξυπηρετουσαν τη μεγαλη ζητηση που υπηρχε για ιδιωτικα σχολεια τα τελευταια 15 χρονια και αυτα ειναι καταδικασμενα να κλεισουν και αυτα που στην κριση επενδυσαν σε εξοπλισμο, βελτιωσεις , προγραμματα και παροχες και θα κρατηθουν με απωλειες. Απο την τελευταια χρονια αυτο που ειδα ειναι οτι δεν χαθηκαν μαθητες απο γονεις με πραγματικες αναγκες. Δηλαδη ο δ. υπαλληλος των 2000 ευρω που εγινε 1500 το εφερε το παιδι του (βοηθανε παππουδογιαγιαδες, κοβει απο παντου, ζηταει λιγη εκπτωση) και θα το φερει. Κατι ομως γονεις που εφερναν το παιδι τους στο ιδιωτικο για φιγουρα (ναι , υπαρχουν και αυτοι) οταν το καταστημα τους αντι για κερδος 5000 ευρω το μηνα επεσε στα 4000 το πρωτο που εκοψαν ηταν το σχολειο παρολο που εξακολουθω να βλεπω τις κυριες να ξοδευουν εκατονταδες ευρω το μηνα στα κομμωτηρια τους , στις περιποιησεις τους και να μου περιγραφουν το ωραιο τριημερο τους στην Αραχωβα. Εχουμε ενα ζευγαρι-γονεις εκπαιδευτικους στο δημοσιο που εχουν τρια παιδια στο σχολειο και τα εχουν κοψει ολα οι
ανθρωποι προκειμενου να αποκτησουν τα παιδια τους τη μορφωση που θελουν να τους παρεχουν. Κακα τα ψεματα οσο υποχρηματοδοτειται η δημοσια εκπαιδευση καποιοι γονεις θα στελνουν τα παιδια τους στα ιδιωτικα


Συμφωνώ, έδωσες πολύ αναλυτική και πλήρως ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα εικόνα!

kalima
21-11-11, 13:37
Συμφωνώ με όσα λέτε και όντως kel μας έδωσες μ'ια ξεκάθαρη εικόνα της συμπεριφοράς των γονιών.
Εχω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους έλληνες γονείς που θυσιάζουν τόσα για την μόρφωση των παιδιών τους. Μένουμε προσωρινά Ολλανδία και να είστε σίγουροι ότι οι Ολλανδοί δεν θα έδιναν ούτε το 1/10 από αυτά που πληρώνει ο έλληνας γονιός για το παιδί του, απλά εδώ τους τα παρέχει όλα το κράτος και μετά βρίζουν εμάς ως τεμπέληδες.Αντε συγχίστηκα πάλι

Δημήτρης Π.
21-12-11, 17:58
Συμφωνώ με όσα λέτε και όντως kel μας έδωσες μ'ια ξεκάθαρη εικόνα της συμπεριφοράς των γονιών.
Εχω να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στους έλληνες γονείς που θυσιάζουν τόσα για την μόρφωση των παιδιών τους. Μένουμε προσωρινά Ολλανδία και να είστε σίγουροι ότι οι Ολλανδοί δεν θα έδιναν ούτε το 1/10 από αυτά που πληρώνει ο έλληνας γονιός για το παιδί του, απλά εδώ τους τα παρέχει όλα το κράτος και μετά βρίζουν εμάς ως τεμπέληδες.Αντε συγχίστηκα πάλι


Αν μου επιτρέπεις μην πιστεύειες σε καταστροφολογίες τύπου ό,τι τα δημόσια σχολεία καταρρέουν. Υπάρχουν και πολλά δημόσια σχολεία όπου γίνεται πολύ καλή δουλεία και με τη βοήθεια του συλλόγου δεν πάνε πίσω και σε υποδομές (π.χ.μπορώ να σου πω για την περιοχή μου,αλλά ακούω και για άλλα). Από την άλλη η κρίση πλήττει και τα ιδιωτικά και σίγουρα μειονεκτήματα υπάρχουν και για αυτά(σε παρακαλώ διάβασε εδώ μέσα).
Κρίνε όσο γίνεται νηφάλια και κράτα μικρό καλάθι για τους καταστροφολόγους που μπορεί να έχουν και άλλα συμφέροντα...;)

kyra
21-12-11, 18:17
..... που μπορεί να έχουν και άλλα συμφέροντα...;)

To ότι το δημόσιο σχολείο -δυστυχώς- καταρρέει, το είπε η ίδια η Υπουργός (ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό πέραν των μισθών κλπ κλπ). Τώρα, το ότι το άφησαν να καταρεύσει γιατί έχουν άλλα συμφέροντα, είναι σωστό.

Εννοείται ότι οι καταστροφολογίες δεν είναι αξιόπιστες και από τις δύο πλευρές
από τη μία τα δημόσια υπολειτουργούν
από την άλλη τα ιδιωτικά είναι για νεόπλουτα ψώνια.

Επειδή όμως οι επιλογές του καθενός μας είναι λίγο πολύ συγκεκριμένες, -το συγκεκριμένο δημόσιο της γειτονιάς σε σχέση με το ιδιωτικό που αντέχει η τσέπη μου-, τα πράγματα γίνονται απλά.

Δημήτρης Π.
22-12-11, 17:17
το συγκεκριμένο δημόσιο της γειτονιάς σε σχέση με το ιδιωτικό που αντέχει η τσέπη μου-, τα πράγματα γίνονται απλά.


Αυτή η τοποθέτηση είναι συγκεκριμένη και έχει νόημα. Πάντως μονόδρομος γενικώς δεν είναι καμμία επιλογή. ΄Ολα είναι θέμα διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων στη γειτονιά μας, στο μυαλό μας , στο budget μας κ.λ.π.

kyra
22-12-11, 19:47
Αυτή η τοποθέτηση είναι συγκεκριμένη και έχει νόημα. Πάντως μονόδρομος γενικώς δεν είναι καμμία επιλογή. ΄Ολα είναι θέμα διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων στη γειτονιά μας, στο μυαλό μας , στο budget μας κ.λ.π.

Εννοείται. Γι αυτό και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Γιατί μιλάμε ο καθένας για τον εαυτό του....

barbie2000
25-12-11, 02:28
Καλησπέρα! Χριστουγεννιάτικη ανησυχία....χιχι....

Την άποψή σας για το ιδιωτικό σχολείο "Πολύτροπη Αρμονία". Έχετε προσωπική εμπειρία?

Ευχαριστώ...

pashalitsa
26-12-11, 00:20
Φαντάζομαι εννοείς το σχολείο στο Χαιδάρι. Μεταφέρω κάποιες πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη. Από τα λίγα που ξέρω, το σχολείο το έφτιαξε ομάδα καθηγητών που είχε φροντιστήρια στον Κορυδαλλό, με το στοίχημα τα παιδιά τους να μη χρειάζονται έξτρα φροντιστήριο... Έχω ακούσει ότι κάνουν πάρα πολύ εντατική δουλειά, σε σημείο κάποια παιδιά να μην αντέχουν... Νομίζω ότι έχουν και πάρα πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες. Είδα ότι έφτιαξαν εγκαταστάσεις δίπλα στη Νέα Παιδεία, δε γνωρίζω αν έφτιαξαν και δημοτικό ή αν απλά μεταφέρθηκαν. Γενικά, πλην της αρκετά μεγάλης πίεσης, έχω ακούσει θετικά σχόλια, δεν έχω όμως πολύ συγκεκριμένα πράγματα να σου πω...

Αν μπορεί ας βοηθήσει και κάποια άλλη μαμά...

barbie2000
27-12-11, 23:49
Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Και εγώ τα ίδια γνωρίζω.... Απλά και εγώ έχω ακούσει πως από την πολλή πίεση τα παιδιά κάνουν ΜΠΑΜ! Δεν αντέχουν.
Δεν ξέρω αν αξίζει!

Ήθελα να ακούσω και άλλες απόψεις...

Είναι πολύ βασικό να μην χρειάζονται τα παιδιά φροντιστήριο (ελληνικά και ξένες γλώσσες)

dorothea
26-01-12, 10:22
Φαντάζομαι εννοείς το σχολείο στο Χαιδάρι. Μεταφέρω κάποιες πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη. Από τα λίγα που ξέρω, το σχολείο το έφτιαξε ομάδα καθηγητών που είχε φροντιστήρια στον Κορυδαλλό, με το στοίχημα τα παιδιά τους να μη χρειάζονται έξτρα φροντιστήριο... Έχω ακούσει ότι κάνουν πάρα πολύ εντατική δουλειά, σε σημείο κάποια παιδιά να μην αντέχουν... Νομίζω ότι έχουν και πάρα πολλές επιτυχίες στις Πανελλήνιες. Είδα ότι έφτιαξαν εγκαταστάσεις δίπλα στη Νέα Παιδεία, δε γνωρίζω αν έφτιαξαν και δημοτικό ή αν απλά μεταφέρθηκαν. Γενικά, πλην της αρκετά μεγάλης πίεσης, έχω ακούσει θετικά σχόλια, δεν έχω όμως πολύ συγκεκριμένα πράγματα να σου πω...

Αν μπορεί ας βοηθήσει και κάποια άλλη μαμά...


Προσπαθω να σου στειλω personal message αλλα μου βγαζει μηνυμα οτι εχεις πολλα αποθυκευμενα μηνυματα &πρεπει να τα διαγραψεις για να λαβεις το δικο μου. Please check!

pashalitsa
26-01-12, 21:32
Προσπαθω να σου στειλω personal message αλλα μου βγαζει μηνυμα οτι εχεις πολλα αποθυκευμενα μηνυματα &πρεπει να τα διαγραψεις για να λαβεις το δικο μου. Please check!

It's OK now!!!:mrgreen:

nasg
30-01-12, 12:52
Γεια σας. Είμαι νέα στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω για το συγκεκριμένο σχολείο. Πηγαίνει μια γνωστή το παιδί της στο νηπιαγωγείο και είναι πολύ ευχαριστημένη. Διάβασα κάποια σχόλια για το συγκεκριμένο σχολείο (οχι και πολύ καλά) . Με ενημερωσε η φίλη επίσης ότι ως προς τα δίδακτρα είναι πολύ λογικό -συζητήσιμο και πολύ μπροστά στη γαλλική γλώσσα. Εάν καποιοι από εσάς πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί στο Δημοτικό θα με ενδιέφερε η απόψη τους καθώς θα ήθελα να στείλω το παιδί ΄μου σε μικρό και όχι με μεγάλο όνομα ιδιωτικό σχολείο.
Ευχαριστώ.
Kalhmera kai kalh ebdomada. Einai ena poly kalo mikromesaio idivtiko sxoleio, to opoio exei para poly kaloys daskalous kai nipiagvgous. Egv exv thn korh ekei kai skopeyw na steilw kai ton gio moy prota o theos toy xronoy. Sto nhpiagwgeio jekinaei h pollh kalh doylia tous kai meta synexizei kai sto dhmotiko. Yparxei pollh kalh synergasia apo tous nhpiagvgous me tous goneis. Na sou ferw paradeigma: emena h korh moy eixe shmantiko problhma prosparmoghs kai gia ena trimhno hmon se synexh epikoinwnia me thn nhpiagvgo kathe apogeyma sto prosvpiko ths thlefwno gia to pws tha antimetwpisoume thn katastash..kai telika to paidi to jeperase kai einai kai pollh eyxaristhmenh pleon) . Vstoso san prvth matia apo tis egkatastaseis pithanon tha apogohteyteis...einai palio san sxoleio alla exoun poly kalh esvterikh organvsh kai apo oti exw katalabei exoun balei ta dynata tous opla ( daskaloi) stis arxikes tajeis. Kanoun ekdromes, theatrika drwmena ( fetos eixame thn sxolikh parastash ta xristougenna sto theatro BEAKH), klp. Basiko shmeio anaforas einai h ekmathish ths gallikhs glwssas poy exoun kai shmantikh paradosh se ayto. Ta didaktra htan logika tha doume gia tou xronou.
Se genikes grammes eimai poly eyxaristhmenh. :p:p

KATER_INA
01-02-12, 08:40
Καλημερα κοριτσια και απο μενα καλο μηνα!!!θα ηθελα πληροφοριες αν εχει καπιος το παιδι του στα εκπαιδευτηρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ η στα ΖΗΡΙΔΗ θα ηθελα να παω την μικρη μου για το παιδικο σταθμο μιλαω και αργοτερα για συνεχεια εχω ακουσει καλα σχολια και για τα 2 και μαλιστα στο ενα απο τα 2 μου ειπαν οτι παει και κορη γνωστου τραγουδιστη οποτε υποθετω οτι ειναι καλα σχολεια αν καποια μανουλα εχει παιδακι σε καποιο θα ηθελα μια ενημερωση!!Σας ευχαριστω!!

ismeni
01-02-12, 09:07
Kalhmera kai kalh ebdomada. Einai ena poly kalo mikromesaio idivtiko sxoleio, to opoio exei para poly kaloys daskalous kai nipiagvgous. Egv exv thn korh ekei kai skopeyw na steilw kai ton gio moy prota o theos toy xronoy. Sto nhpiagwgeio jekinaei h pollh kalh doylia tous kai meta synexizei kai sto dhmotiko. Yparxei pollh kalh synergasia apo tous nhpiagvgous me tous goneis. Na sou ferw paradeigma: emena h korh moy eixe shmantiko problhma prosparmoghs kai gia ena trimhno hmon se synexh epikoinwnia me thn nhpiagvgo kathe apogeyma sto prosvpiko ths thlefwno gia to pws tha antimetwpisoume thn katastash..kai telika to paidi to jeperase kai einai kai pollh eyxaristhmenh pleon) . Vstoso san prvth matia apo tis egkatastaseis pithanon tha apogohteyteis...einai palio san sxoleio alla exoun poly kalh esvterikh organvsh kai apo oti exw katalabei exoun balei ta dynata tous opla ( daskaloi) stis arxikes tajeis. Kanoun ekdromes, theatrika drwmena ( fetos eixame thn sxolikh parastash ta xristougenna sto theatro BEAKH), klp. Basiko shmeio anaforas einai h ekmathish ths gallikhs glwssas poy exoun kai shmantikh paradosh se ayto. Ta didaktra htan logika tha doume gia tou xronou.
Se genikes grammes eimai poly eyxaristhmenh. :p:p


για πιο σχολειο πρόκειται;

pashalitsa
01-02-12, 10:33
Καλημερα κοριτσια και απο μενα καλο μηνα!!!θα ηθελα πληροφοριες αν εχει καπιος το παιδι του στα εκπαιδευτηρια ΚΩΣΤΕΑ-ΓΕΙΤΟΝΑ η στα ΖΗΡΙΔΗ θα ηθελα να παω την μικρη μου για το παιδικο σταθμο μιλαω και αργοτερα για συνεχεια εχω ακουσει καλα σχολια και για τα 2 και μαλιστα στο ενα απο τα 2 μου ειπαν οτι παει και κορη γνωστου τραγουδιστη οποτε υποθετω οτι ειναι καλα σχολεια αν καποια μανουλα εχει παιδακι σε καποιο θα ηθελα μια ενημερωση!!Σας ευχαριστω!!

Να με συγχωρείς Κατερινάκι μου αλλά το ότι πάει σε ένα σχολείο η κόρη γνωστού τραγουδιστή ή ηθοποιού ή πολιτικού ή δεν ξέρω τί άλλο εμένα προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα...

Με άλλα κριτήρια να επιλέξεις το σχολείο... Τα έχεις επισκεφθεί; Είσαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο ή έχεις και άλλα στο μυαλό σου;

Εγώ μπορώ να σου πω για του Κωστέα Γείτονα κάποια λίγα (και την εντύπωσή μου από του Ζηρίδη που το επισκέφθηκα) γιατί είμαι "καινούρια". Ένα άλλο μέλος εδώ, η youli έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα από το σχολείο αλλά ο,τι θες ρώτα με κι εμένα...

kyra
01-02-12, 10:50
το ότι πάει σε ένα σχολείο η κόρη γνωστού τραγουδιστή ή ηθοποιού ή πολιτικού ή δεν ξέρω τί άλλο εμένα προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα...

...

Kαλά μην είσαι και απόλυτη! Αν, θεωρητικά λέμε τώρα, πήγαινε στο σχολείο η κόρη του Ρουβά κι ερχόταν ο μπαμπάς της στο σύλλογο γονέων, όσο και να το κάνεις είναι ένα σύν στο σχολείο.........

pashalitsa
01-02-12, 11:00
Kαλά μην είσαι και απόλυτη! Αν, θεωρητικά λέμε τώρα, πήγαινε στο σχολείο η κόρη του Ρουβά κι ερχόταν ο μπαμπάς της στο σύλλογο γονέων, όσο και να το κάνεις είναι ένα σύν στο σχολείο.........

Έχω κάνει αρκετή έρευνα στα ιδιωτικά αλλά κατάλογο προσωπικοτήτων δεν τους ρώτησα...:oops::oops::oops: Λες να τα πάρω από την αρχή;;;;:lol::lol::lol:

Εσύ πάλι, καποιο θεματάκι με το Ρουβά το έχεις... Κρυφορουβίτσα σε κόβω... Χαχα!

sofi@p
01-02-12, 11:10
Kαλά μην είσαι και απόλυτη! Αν, θεωρητικά λέμε τώρα, πήγαινε στο σχολείο η κόρη του Ρουβά κι ερχόταν ο μπαμπάς της στο σύλλογο γονέων, όσο και να το κάνεις είναι ένα σύν στο σχολείο.........
xaxaxaxa κι εγώ στον ίδιο σύλλογο αμέσως!!!

KATER_INA
01-02-12, 11:27
Να με συγχωρείς Κατερινάκι μου αλλά το ότι πάει σε ένα σχολείο η κόρη γνωστού τραγουδιστή ή ηθοποιού ή πολιτικού ή δεν ξέρω τί άλλο εμένα προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα...

Με άλλα κριτήρια να επιλέξεις το σχολείο... Τα έχεις επισκεφθεί; Είσαι ανάμεσα σε αυτά τα δυο ή έχεις και άλλα στο μυαλό σου;

Εγώ μπορώ να σου πω για του Κωστέα Γείτονα κάποια λίγα (και την εντύπωσή μου από του Ζηρίδη που το επισκέφθηκα) γιατί είμαι "καινούρια". Ένα άλλο μέλος εδώ, η youli έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα από το σχολείο αλλά ο,τι θες ρώτα με κι εμένα...

Δεν ειπα οτι θα επιλεξω το σχολειο επειδη παει καποιο παιδι γνωστου ανθρωπου μην παρεξηγουμαστε χωρις λογο εννοω ομως οτι για να το εχει επιλεξει καποιος γνωστος ανθρωπος παραδειγμα για το παιδι του κατι θα ξερει!!!Και μετα απο ερευνα ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο

KATERINA30gr
01-02-12, 11:41
Καλο μηνα εγω παω την κορη μου στον παιδικο του Ζηριδη 2 μηνες περιπου και ειμαι υπερευχαριστημενη!!!!!!!!!!!!!για το Κωστεα Γειτονα δεν ξερω

KATERINA30gr
01-02-12, 11:41
xaxaxaxa κι εγώ στον ίδιο σύλλογο αμέσως!!!

Τοτε πρεπει να αλλαξεις σχολειο!!αχχαχαχαχα

KATERINA30gr
01-02-12, 11:44
Kαλά μην είσαι και απόλυτη! Αν, θεωρητικά λέμε τώρα, πήγαινε στο σχολείο η κόρη του Ρουβά κι ερχόταν ο μπαμπάς της στο σύλλογο γονέων, όσο και να το κάνεις είναι ένα σύν στο σχολείο.........

Πιστεψε με πολυ μεγαλο συν!!!

pashalitsa
01-02-12, 12:02
Δεν ειπα οτι θα επιλεξω το σχολειο επειδη παει καποιο παιδι γνωστου ανθρωπου μην παρεξηγουμαστε χωρις λογο εννοω ομως οτι για να το εχει επιλεξει καποιος γνωστος ανθρωπος παραδειγμα για το παιδι του κατι θα ξερει!!!Και μετα απο ερευνα ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο


Μα και εγώ αυτό κατάλαβα και σου ξαναλέω γιατί κάτι θα ξέρει ο γνωστός άνθρωπος;;; Ο γνωστός δεν είναι απαραίτητα γνώστης!!! Να μου έλεγες ότι πάει το παιδί ενός λόγιου, ενός καλού δημοσιογράφου(όχι απαραίτητα γνωστού), ενός διακεκριμένου επιστήμονα, ναι, να δεχτώ το επιχείρημά σου... Τέλος πάντων, καμία παρεξήγηση, μια συμβουλή σου έδωσα...:-D

Sibylla
01-02-12, 12:21
Ο γνωστός δεν είναι απαραίτητα γνώστης!!! Να μου έλεγες ότι πάει το παιδί ενός λόγιου, ενός καλού δημοσιογράφου(όχι απαραίτητα γνωστού), ενός διακεκριμένου επιστήμονα, ναι, να δεχτώ το επιχείρημά σου...


Ten points! Είναι καιρός πια να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία ότι οι "γνωστοί" είναι γνώστες, σπουδαίοι, κλπ και οι επιλογές τους άξιες να ορίζουν την αξία των πραγμάτων.
Όχι, για μένα ο γνωστός δεν αποτελεί πυξίδα, προτιμώ να ρωτήσω κάποιον στα "δικά μου μέτρα", που να βιώνει την κατάσταση όπως εγώ, να έχει τις ίδιες ή παρόμοιες ανησυχίες με εμένα, τις ίδιες ή παρόμοιες προοπτικές και τις ίδιες ή παρόμοιες λύσεις ή αδιέξοδα όσον αφορά το μέλλον του παιδιού. Αλλά και πάλι αν ψάξω άλλες πηγές, θα προτιμήσω να είναι σχετικές με το χώρο και όχι απλά να τις αναγνωρίζω...

kyra
01-02-12, 13:56
Δεν κατάλαβα. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ ή ΟΧΙ?

Eve
01-02-12, 14:00
Δεν ειπα οτι θα επιλεξω το σχολειο επειδη παει καποιο παιδι γνωστου ανθρωπου μην παρεξηγουμαστε χωρις λογο εννοω ομως οτι για να το εχει επιλεξει καποιος γνωστος ανθρωπος παραδειγμα για το παιδι του κατι θα ξερει!!!Και μετα απο ερευνα ειμαι αναμεσα σε αυτα τα δυο


καλα, σε γνωστο τραγουδιστη αναφέρθηκες οχι σε γνωστο ακαδημαικο, πυρηνικο επιστημονα κλπ!

και τι σε κανει να πιστευεις οτι ο γνωστος τραγουδιστης ψαχνει το σχολειο παραπανω απο τον αγνωστο μηχανικο, γιατρο, πωλητη?

εγω οταν πηγα διερευντηικα στου Δουκα και η διευθυντρια μου ανεφερε ισα με 10 φορες οτι στο σχολειο πανε παιδια γνωστων (και μαλιστα τονιζε υπαλληλων Βουλης) το θεωρησα ακρως αρνητικο στοιχειο ολο αυτο (και ειδικα το οτι μου το τονιζε συνεχως) που το σχολειο το απερριψα.

citron
01-02-12, 14:08
εγω οταν πηγα διερευντηικα στου Δουκα και η διευθυντρια μου ανεφερε ισα με 10 φορες οτι στο σχολειο πανε παιδια γνωστων (και μαλιστα τονιζε υπαλληλων Βουλης) το θεωρησα ακρως αρνητικο στοιχειο ολο αυτο (και ειδικα το οτι μου το τονιζε συνεχως) που το σχολειο το απερριψα.

Σωστή! Τον Γείτονα τον εχουμε απορρίψει γαι το μελλον ακριβως γιατι μάθαμε οτι πανε πολλά παιδια γνωστων τραγουδιστών και τα λοιπα. ( εκτος εαν ειναι στην ιδια ταξη με του Ρουβα).

pashalitsa
01-02-12, 14:11
Δεν κατάλαβα. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ ή ΟΧΙ?

ΜΟυ έχεις σπάσει τα νεύρα έτσι;;;;:mrgreen:

pashalitsa
01-02-12, 14:35
Σωστή! Τον Γείτονα τον εχουμε απορρίψει γαι το μελλον ακριβως γιατι μάθαμε οτι πανε πολλά παιδια γνωστων τραγουδιστών και τα λοιπα. ( εκτος εαν ειναι στην ιδια ταξη με του Ρουβα).

Όταν λες στου Γείτονα, εννοείς στου Κωστέα Γείτονα; Καλά εγώ εκεί στέλνω τη μικρή αλλά δεν ξέρω τίποτα για γνωστούς και ιστορίες τέτοιες... Βρε κορίτσια τί λεμε;;; Σε όλα τα μεγάλα ιδιωτικά υπάρχουν ΚΑΙ παιδιά κάποιων γνωστών με προεξάρχον σχολείο το Κολλέγιο όπου πάει ο μεγαλύτερος όγκος επωνύμων... So what???

Δε θα επέλεγα ούτε θα απέρριπτα ένα σχολειο από το πόσο γνωστοί άνθρωποι πάνε εκεί!!! Θα επικεντρωθούμε καθόλου στην ουσία;;;:confused:

Φυσικά το να σου πλασάρουν στο ίδιο το σχολείο ότι εκεί πάνε φίρμες, αυτό ναι θα ήταν λόγος να το σκεφτώ πολύ καλά αν θα στείλω το παιδί μου γιατί δείχνει κάτι για τη στάση του σχολείου... Βέβαια, αν και όλοι εμείς ήμασταν πιο σοβαροί και όταν μας ελεγαν τέτοιες μούφες τους λέγαμε (με τρόπο) καμιά κουβεντούλα να ισιώσουν, θα είχαν σταματήσει να λένε μπαρούφες μετά συγχωρήσεως....:mrgreen:

nasg
01-02-12, 14:44
για πιο σχολειο πρόκειται;
Απαντησα στο μυνημα της dmama για τον ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ (Δ.Βαρθαλιτης) στα Πατησια:p

Eve
01-02-12, 14:47
Φυσικά το να σου πλασάρουν στο ίδιο το σχολείο ότι εκεί πάνε φίρμες, αυτό ναι θα ήταν λόγος να το σκεφτώ πολύ καλά αν θα στείλω το παιδί μου γιατί δείχνει κάτι για τη στάση του σχολείου... Βέβαια, αν και όλοι εμείς ήμασταν πιο σοβαροί και όταν μας ελεγαν τέτοιες μούφες τους λέγαμε (με τρόπο) καμιά κουβεντούλα να ισιώσουν, θα είχαν σταματήσει να λένε μπαρούφες μετά συγχωρήσεως....:mrgreen:


μα αυτο ακριβως λεω κι εγώ, δεν με νοιαζει ποιανου παιδια πάνε, άλλα μη μου το πετάς ως επιχειρημα οτι "ααα εδω ερχονται τα παιδια των ταδε.."

και εννοια σου , δεν σπουδαζα 30 χρονια για να ακουω τις φαμφαρες για τους "υπαλληλους βουλης" (σιγα τα λαχανα) και να μην αντιδρω. Μια χαρα της απαντησα εκει.....

pashalitsa
01-02-12, 14:56
μα αυτο ακριβως λεω κι εγώ, δεν με νοιαζει ποιανου παιδια πάνε, άλλα μη μου το πετάς ως επιχειρημα οτι "ααα εδω ερχονται τα παιδια των ταδε.."

και εννοια σου , δεν σπουδαζα 30 χρονια για να ακουω τις φαμφαρες για τους "υπαλληλους βουλης" (σιγα τα λαχανα) και να μην αντιδρω. Μια χαρα της απαντησα εκει.....

Ξέρω για το συγκεκριμένο σχολείο με σιγουριά ότι έπρεπε να βάλεις πολιτικό μέσον κάποτε για να μπεις!!!:shock::shock::shock: Τώρα αυτές οι εποχές πέρασαν (ευτυχως γιατί το καλάμι δεν έκανε καλό σε κανέναν). Πολύ καλά έκανες και απάντησες λοιπόν...:mrgreen:

ζώπυρον
01-02-12, 15:20
Kαλά μην είσαι και απόλυτη! Αν, θεωρητικά λέμε τώρα, πήγαινε στο σχολείο η κόρη του Ρουβά κι ερχόταν ο μπαμπάς της στο σύλλογο γονέων, όσο και να το κάνεις είναι ένα σύν στο σχολείο.........

Δεν κατάλαβα. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΑ ή ΟΧΙ?
Θα τον λύσουμε τον γρίφο τελικά?:mrgreen: Αν είναι, να κάνω τα χαρτιά της μετεγγραφής του γιού μου...:roll:

pitsoulis
01-02-12, 15:22
Καλησπέρα PASCHALITSA ,
Οταν λες την στελνεις στου Γειτονα, ερχεται και την παιρνει το σχολικο απο το σπιτι ή την πας σε καποιο κεντρικο σημειο και την παιρνουν απο εκει???

εχω ενα υιο 2,5 χρονων και σκέφτομαι τον Σεπτεμβριο (θα εχει κλεισει τα 3) να τον στειλω παιδικο.
ειμαι αναμεσα στην Ελληνογερμανικη αγωγη και την Ερασμειο.
δεν εχω παει να δω κανενα απο κοντα, εχω ξεκινησει την ερευνα απο εδω μεσα με την βοηθεια σας:wink::wink: εχω καταληξει σε αυτα
θελω να εχει και γερμανικα γιατι σκεφτομαι να τον στειλω και σχολειο εκει!!!
το θεμα μου ειναι η αποσταση βεβαια , γιατι μενουμε Π.φαληρο και τα σχολεια αυτα ειναι ολα Καντζα , Παιανια κτλ...

τι ωρα το πρωι ξυπναει για να παρει το σχολικο και τι ωρα στο γυρνανε σπιτι???
μηπως ειναι κουραστικο ολο αυτο το προγραμμα και το ωραριο για παιδακια τοσο μικρης ηλικιας????:cry::cry::cry::cry:

paros99
01-02-12, 15:31
Θα τον λύσουμε τον γρίφο τελικά?:mrgreen: Αν είναι, να κάνω τα χαρτιά της μετεγγραφής του γιού μου...:roll:

Εγώ πάντως αν μάθουμε που πηγαίνει τελικά η κόρη του δεν θα γράψω τα παιδιά μου, αλλά θα γραφτώ εγώ!!!!! Να με καλεί και στα party!!!!!!!!:lol::lol::lol:

pashalitsa
01-02-12, 15:34
Εγώ προσωπικάν την πηγαινοφέρνω. Αφού εχεις καταλήξει ανάμεσα σε αυτά τα δυο σχολεια, να σου πω ότι έχω αμφιβολίες κατά πόσο θα σε εξυπηρετήσει η Εράσμειος από εκεί που είσαι, μπορείς με ένα τηλεφώνημακ και μόνο όμως να το μάθεις αυτό! Η Ελληνογερμανική Αγωγή όμως, παει παντού και έχει πολύ οργωνωμένα δρομολόγια σχολικών. Μου είχαν πει ότι έχουν υπολογίσει να μην ξεπερναει ποτέ το δρομολογιο τα 50΄. Δεν ξέρω πρακτικά τί γίνεται αλλά είναι αλήθεια ότι έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ στολο σχολικών, είναι μικρά και ευέλικτα και γεμίζουν γρήγορα σχετικά ώστε να μην κάνουν πολλή ώρα κύκλους. Επίσης οι εγκαταστάσεις είναι κυριολεκτικά δίπλα στην έξοδο για Παλλήνη της Αττικής οδού. ( Έξοδος 16 για Ραφήνα και στην πρώτη διασταύρωση δεξιά για Παλλήνη και έφτασες). Από εκεί πάω κι εγώ και συνεχίζω ευθεία, ανεβαίνω πάνω στο βουνό για του Κωστέα Γείτονα.

Γερμανικά έχουν και άλλα σχολεία σαν β ξένη γλώσσα από γ΄δημοτικού. Οι ελληνογερμανικές τα έχουν ως κύρια πρώτη ξένη γλώσσα βεβαίως.

Α, κάτι ακόμα! Δεν έχουν τμήματα από 3 χρονών αυτά τα σχολεία, από 4 ξεκινάνε και πέρσυ η Αγωγή έκανε μόνο ένα τμήμα προνηπίου γιατί είχε γεμίσει με νήπια... Έτσι μου είπαν τουλάχιστον. Το ξέρω γιατι το τελευταίο δευτερολεπτο δεν την έγραψα εκεί...

Γνώμη μου ΜΗΝ ταλαιπωρήσεις παιδί 3 ετών με τέτοια απόσταση. Περίμενε να πάει 4, του χρόνου με το καλό. Αν σε ενδιαφέρει τόσο η γερμανική γλώσσα, βρες έναν γερμανότυπο παιδικό σταθμό, κάπου έχει πάρει το μάτι μου έναν, στη Βάρκιζα ή Βούλα...Χοντρικά να σου πω ότι η αγωγή έχει πολύ μεγαλύτερο όγκο παιδιών σα σχολείο, υπολόγισε 8-9 τμήματα ανά τάξη. Η Εράσμειος ειναι μικρότερη και οι εγκαταστάσεις της είναι σε πιο "ανθρώπινη κλίμακα". Έχει νέες εγκαταστάσεις στην Κάτζα Παλληνης. Θα έλεγα ότι η Έράσμειος μου φάνηκε πιο λόγιο σχολείο ενώ η Αγωγή πιο δυναμικό-σύγχρονο.

pashalitsa
01-02-12, 15:35
Εγώ πάντως αν μάθουμε που πηγαίνει τελικά η κόρη του δεν θα γράψω τα παιδιά μου, αλλά θα γραφτώ εγώ!!!!! Να με καλεί και στα party!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Ρε θα σας δείρω το έχετε καταλάβει;;;:lol::lol::lol:

Εσύ ειδικά να πας με την κοιλιά τούρλα (σε λίγο) στο προνήπιο!!!:mrgreen:

Θα πάρω τηλέφωνο τον ταξιδιάρη και αλίμονό σου κακομοίρα μου!!!

paros99
01-02-12, 15:40
Ρε θα σας δείρω το έχετε καταλάβει;;;:lol::lol::lol:

Εσύ ειδικά να πας με την κοιλιά τούρλα (σε λίγο) στο προνήπιο!!!:mrgreen:

Τι να κάνω??? Να μην σε πειράξω και εγώ λίγο????? :D:D:D

KATERINA30gr
01-02-12, 17:11
Εγώ πάντως αν μάθουμε που πηγαίνει τελικά η κόρη του δεν θα γράψω τα παιδιά μου, αλλά θα γραφτώ εγώ!!!!! Να με καλεί και στα party!!!!!!!!:lol::lol::lol:

Εμένα πάλι που ειναι μαζι με την κόρη μου η κορη του τι να κάνω;;;

Sibylla
01-02-12, 17:15
Εσύ το έλυσες το πρόβλημά σου (από εκπαιδευτικής απόψεως πάντα!) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

KATERINA30gr
01-02-12, 17:18
Εσύ το έλυσες το πρόβλημά σου (από εκπαιδευτικής απόψεως πάντα!) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Για την μάνα μιλάς εμένα δηλαδη!!!!

pitsoulis
01-02-12, 17:20
Εγώ πάντως αν μάθουμε που πηγαίνει τελικά η κόρη του δεν θα γράψω τα παιδιά μου, αλλά θα γραφτώ εγώ!!!!! Να με καλεί και στα party!!!!!!!!:lol::lol::lol:και εγω μαζι σου ειμαι!!!!
για φαντασου μας στις συναντησεις γονεων να αντααλλασουμε αποψεις για την εκπαιδευση των παιδιων μας με τον ΣΑΑΑΑΑΑΚΚΗΗΗΗ!!!!
το θεμα ειναι μην ερχεται η Κατια στο σχολειο και τρωμε ηττα!!:lol::lol::lol:

pitsoulis
01-02-12, 17:23
Εμένα πάλι που ειναι μαζι με την κόρη μου η κορη του τι να κάνω;;;


εσυ κοιτα να βγαλεις κοντινες φωτογραφιες και να τις ανεβασεις συντομα σε παρακαλουμε πολυ!!!!!:lol::lol::lol::lol:

pashalitsa
01-02-12, 17:37
Ααααααααααααα! Αποχωρώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας!!!

KATERINA30gr
01-02-12, 17:45
εσυ κοιτα να βγαλεις κοντινες φωτογραφιες και να τις ανεβασεις συντομα σε παρακαλουμε πολυ!!!!!:lol::lol::lol::lol:

ενταξει δεν υπαρχουμε!!!!!!!!!!

ismeni
01-02-12, 17:58
η κορη του ρουβα ειναι γεννημένη τον ιουνιο του 2008. εχει μελλον ακομη για σχολειο. αν πηγαινει τρα, παει παιδικο σταθμο

jackrussel
01-02-12, 18:13
η κορη του ρουβα ειναι γεννημένη τον ιουνιο του 2008. εχει μελλον ακομη για σχολειο. αν πηγαινει τρα, παει παιδικο σταθμο

νοεμβριο του 2008, ειναι σκορπιος με ωροσκοπο αιγοκερω το εχει πει και η αση μπηλιου,,,ρουβιτσα κι εγω τα ξερω ολα χαρτι και καλαμαρι

pitsoulis
01-02-12, 19:17
Γνώμη μου ΜΗΝ ταλαιπωρήσεις παιδί 3 ετών με τέτοια απόσταση. Περίμενε να πάει 4, του χρόνου με το καλό. Αν σε ενδιαφέρει τόσο η γερμανική γλώσσα, βρες έναν γερμανότυπο παιδικό σταθμό, κάπου έχει πάρει το μάτι μου έναν, στη Βάρκιζα ή Βούλα...Συμφωνω και εγω σε αυτο που λες!!!
νομιζω οτι κατω απο 4 χρονων ειναι πολυ μικρα, για να μα μπαινουν σε τοσο βαρυ προγραμμα για το νηπιαγωγιο!!!
εχω υπ' οψιν μου ενα παιδικο σταθμο στον Αλιμο "μικρες πατουσες'' νομιζω λεγετε (δεν εχω παει να δω απο κοντα) που ειναι και γερμανοφωνο.

Για την Γ.αγωγη , πιστευω και εγω οτι ειναι καλυτερη σχολη , οσα εχω ακουσει και εχω δει απο την σελιδα της στο ιντερνετ σε σχεση με την ερασμειο που δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα και εχω περιστατικο στην οικεγενεια μου , που η συμπεριφορα τους ηταν καπως.....

εγραψε ο ξαδελφος μου το παιδι του στην τετάρτη δημοτικου εκει να ξεκινησει και ενω τους είχε ενημερώσει απο την αρχη οτι το παιδακι δεν ειχε καμια επαφη με τα γερμανικα, ουτε τα ειχε ξανακουσει ποτε του, τον διαβεβαιωσαν οτι δεν χρειαζεται θα τον προχωρουσαν οι ιδιοι στη φυλαξη:shock::shock:
οχι μονο δεν εγινε κατι τετοιο, οι δασκαλοι προχωραγαν κανονικοτατα με την ταξη, το παιδι δεν μπορουσε να παρακολουθησει, και στην φυλαξη το μονο που καναν ηταν να διαβαζουν τα μαθηματα της επομενης μερας, με αποτελεσμα το παιδι μετα απο 2 εβδομαδες να μην θελει να πηγαινει, και αυτοι να τους ζητησουν να βαλει στο παιδι ιδιαιτερα γερμανικα στο σπιτι, να τον προχωρησει, γιατι ειναι πισω και δεν μπορει να ακολουθησει το τμημα!!!:confused::confused::confused::confused:

αυτο εγινε πριν 3 χρονια, δεν ξερω τωρα με την κριση σε τι κατασταση ειναι τα πραγματα και εαν εχουν προσγειωθει γενικοτερα τα ιδιωτικα8-)

KATERINA30gr
02-02-12, 09:37
Καλημερα Υπαρχει καμια μανουλα που να εχει το παιδακι της στον παιδικο σταθμο του Κωστεα Γειτονα Παλληνη η Ελληνογερμανικη??Μονο για το παιδικο σταθμο θελω πληροφοριες!

pashalitsa
02-02-12, 09:55
η κορη του ρουβα ειναι γεννημένη τον ιουνιο του 2008. εχει μελλον ακομη για σχολειο. αν πηγαινει τρα, παει παιδικο σταθμο

Μα η κοπέλα μιλάει για τον παιδικό σταθμό του εκπαιδευτηρίου... Πού είναι το παράξενο;;;:confused:

Τα μεγάλα εκπαιδευτήρια έχουν τμήματα από 3 ετών, το πρόγραμμα επίσης του ΙΒ το ΡΥΡ (που δεν το έχει πια ο Ζηρίδης) ξεκινάει επίσης από τα 3... Οι εποχές έχουν αλλάξει...:mrgreen:

pashalitsa
02-02-12, 10:11
Καλημερα Υπαρχει καμια μανουλα που να εχει το παιδακι της στον παιδικο σταθμο του Κωστεα Γειτονα Παλληνη η Ελληνογερμανικη??Μονο για το παιδικο σταθμο θελω πληροφοριες!


Το σχολείο του Κωστέα Γείτονα ΔΕΝ έχει ακριβώς παιδικό σταθμό, θεωρείται ας πούμε κανονική τάξη, η πρώτη τάξη του προγράμματος PYP του ΙΒ. Έχει βέβαια για τις ηλικίες 3-5 ειδικές παροχές, πχ, δωρεάν φαγητό και πισίνα μια ώρα τη βδομάδα,δωρεάν παραμονή ως τις 3,30 (προαιρετικά για γονείς που δουλεύουν ας πούμε). Κόστος για το προνήπιο 6300 για φέτος, τόσα έδωσα, -5% έκπτωση εκπαιδευτικού. Περιλαμβάνονται στο ποσό κάτι παράβολα και κάτι άλλες ψιλοχρεώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ όταν διαλέγετε εκπαιδευτήριο μην ρωτάτε μόνο την τιμή του παιδικού ή του νηπίου, ρωτήστε και για δημοτικό και για γυμνάσιο ακόμα, πρέπει να έχετε μια εικόνα των τιμών. Δείτε και τον κατάλογο του υπουργείου (αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις πια στα σχολεία).

Από την εμπειρία που έχω αποκομίσει θεωρώ ότι είναι καλύτερα ως τα 5, δηλαδή ως πριν το νήπιο, τα παιδιά να πηγαίνουν σε έναν καλό παιδικό σταθμό ή σε ένα νηπιαγωγείο (σκέτο) γιατί χρειάζονται ειδική φροντίδα σε καθαριότητα κλπ που το μεγάλο εκπαιδευτήριο δύσκολα μπορεί να προσφέρει (λόγω πολύ μεγάλου αριθμού μαθητών σε συνδυασμό με περικοπές που γίνονται στο προσωπικό).

Κάποια κοπέλα μου έστειλε τιμή από Ζηρίδη και έπαθα ΣΟΚ! Το σχολείο αυτό μέχρι πριν από 2 χρόνια ήταν το πιο ακριβό μετά το Κολλέγιο, κάπου μαζί με του Δούκα και του Μωραίτη, μιλάμε γύρω στις 10000 με σχολικό. Τώρα... έπαθαν τέτοια νείλα που μαζεύτηκαν και προσπάθησαν να μαζέψουν κόσμο με χαμηλές τιμές... Καλά έκαναν, κι εγώ το ίδιο θα έκανα αν ήμουν επιχειρηματίας σε τέτοια κατάσταση... :mrgreen:

dorothea
02-02-12, 10:33
Επειδη τυχαινει να το γνωριζω πολυ καλα, το σχολειο Ζηριδη δεν ανηκει πλεον στη οικογενεια Ζηριδη αλλα στην EUROBANK. Για το λογο αυτο εγινε & αλλαγη τιμων κλπ.
Εχω γραψει στο παρελθον οτι πριν 4 περιπου χρονια ειχα παει να ρωτησω για προνηπιο στο Ζηριδη ( μηνα Απριλιο η Μαιο ) & μου ζητησαν €50 για να μου κρατησουν ΤΗ θεση " επειδη ειμαι πολυ τυχερη γιατι μολις δημιουργηθηκε κενη θεση". Η pashalitsa ισως το θυμαται που το εχω αναφερει παλι.
Το ολο αυτο σκηνικο προ κρισης.
Κοριτσια, απο πειρα σας λεω οτι ειναι πολυ σημαντικο το σχολειο να ειναι κοντα στο σπιτι (τελος παντων maximum 30' στο δρομο το παιδι )για παρα πολλους λογους...

tentzeris
02-02-12, 10:36
Λοιπόν κορίτσια η Ρουβίτσα είναι γεννημένη 2 Νοεμβρίου 2008 και πάει παιδικό σταθμό στο Ζ...........

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή είχαν έρθει και ο μπαμπάς της και η μαμά της. Στην παρέλαση ο μπαμπάς με την γιαγιά και τον παππού.

Στέλνω το παιδί μου στο σχολείο αυτό γι αυτό και τους έχω δει και τα γνωρίζω.

Η τιμή πάντως του σχολείου μπορώ να πω ότι εξακολουθεί να είναι τσουχτερή. πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 9000 € το χρόνο χωρίς φαγητό και χωρίς τίποτα εξτρα .

KATERINA30gr
02-02-12, 10:46
Εμενα η μικρη μου που παει στα Ζηριδη στον παιδικο σταθμο η τιμη ειναι με σχολικο πηγαινε-ελα 4600 χωρις καποια εξτρα κλιση!

KATERINA30gr
02-02-12, 10:58
Λοιπόν κορίτσια η Ρουβίτσα είναι γεννημένη 2 Νοεμβρίου 2008 και πάει παιδικό σταθμό στο Ζ...........

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή είχαν έρθει και ο μπαμπάς της και η μαμά της. Στην παρέλαση ο μπαμπάς με την γιαγιά και τον παππού.

Στέλνω το παιδί μου στο σχολείο αυτό γι αυτό και τους έχω δει και τα γνωρίζω.

Η τιμή πάντως του σχολείου μπορώ να πω ότι εξακολουθεί να είναι τσουχτερή. πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 9000 € το χρόνο χωρίς φαγητό και χωρίς τίποτα εξτρα .

Τι ταξη παει το παιδι σου και εδωσες τοσα λεφτα??????????Σου εχω στειλει προσωπικο μυνημα γιατι ηθελα να σε ρωτησω καποια πραγματα για το σχολειο.

tentzeris
02-02-12, 11:07
Πώς γίνεται αυτό όταν τα δίδακτρα είναι 6600 € και το σχολικό 1900 €?
Αμέσως αμέσως αυτά είναι 8500 €.
Συν κάτι ψιλά η έντυπη επικοινωνία συν κάτι ψιλά για εκδρομές.

KATERINA30gr
02-02-12, 11:15
Πώς γίνεται αυτό όταν τα δίδακτρα είναι 6600 € και το σχολικό 1900 €?
Αμέσως αμέσως αυτά είναι 8500 €.
Συν κάτι ψιλά η έντυπη επικοινωνία συν κάτι ψιλά για εκδρομές.
Τα διδακτρα για ποια ταξη??εμενα ειναι στον παιδικο η μικρη!δες αν θες τα προσωπικα μυνηματα σου γιατι εχω και γω καποιες αποριες

tentzeris
02-02-12, 11:16
Σου έχω στείλει νομίζω κι εγώ προσωπικό μήνυμα αν το βρήκα πως λειτουργεί γιατί το έχασα κάπου. Πες μου αν το έλαβες.

KATERINA30gr
02-02-12, 11:21
Σου έχω στείλει νομίζω κι εγώ προσωπικό μήνυμα αν το βρήκα πως λειτουργεί γιατί το έχασα κάπου. Πες μου αν το έλαβες.

Ναι το ελαβα και σου απαντησα!!

pashalitsa
02-02-12, 11:24
Σας το είπα, έχει γίνει χαμός με αυτό το σχολείο. Προφανώς οι παλιοί γονείς πληρώνουν με παλαιά δίδακτρα και οι νέοι με νέα... Αν βγάλετε κανένα συμπέρασμα τί γίνεται εκεί ειδοποιήστε με!!!

Αυτό που αναφέρει η Δωροθέα είναι μια λογικότατη εξήγηση και έτσι μου λύνεται και η απορία, γιατί κι εγώ που ρώτησα πέρσυ, βρήκα για το προνήπιο τις τιμές που είπε η/ο tenzeris και μάλιστα αυτές μου τόνισαν ότι είναι ήδη μειωμένες και είναι σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου εμπορίου...

Αλλά οι τιμές που λέει η Κατερίνα30 είναι απίστευτες απλά!!!:shock:

KATERINA30gr
02-02-12, 12:13
Σας το είπα, έχει γίνει χαμός με αυτό το σχολείο. Προφανώς οι παλιοί γονείς πληρώνουν με παλαιά δίδακτρα και οι νέοι με νέα... Αν βγάλετε κανένα συμπέρασμα τί γίνεται εκεί ειδοποιήστε με!!!

Αυτό που αναφέρει η Δωροθέα είναι μια λογικότατη εξήγηση και έτσι μου λύνεται και η απορία, γιατί κι εγώ που ρώτησα πέρσυ, βρήκα για το προνήπιο τις τιμές που είπε η/ο tenzeris και μάλιστα αυτές μου τόνισαν ότι είναι ήδη μειωμένες και είναι σύμφωνα με τον κατάλογο του υπουργείου εμπορίου...

Αλλά οι τιμές που λέει η Κατερίνα30 είναι απίστευτες απλά!!!:shock:
Ισως γιατι εγω πηγα στην μεση της Χρονιας αλλα μεχρι τωρα εχω μειναι πολυ ευχαριστημενη!

pashalitsa
02-02-12, 12:22
Ισως γιατι εγω πηγα στην μεση της Χρονιας αλλα μεχρι τωρα εχω μειναι πολυ ευχαριστημενη!

Ε, τότε θα είναι οι τιμές της μισής χρονιάς!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κανονικά κι εμένα θα έπρεπε να μου κάνουν έκπτωση 50% αφού έχουμε δεν έχουμε παρακολουθήσει το μισό προγραμμα από τις συνεχείς αρρώστιες!!! Χαχαχαχαχαχχαχα!!!

Πάντως tenzeris εμένα πέρσυ (άνοιξα την ατζέντα μου τώρα) μου έδωσαν τιμή 6600 πλην 10%. Εννοείται σκέτο πρόγραμμα ως τις 13,00. Για του Ζηρίδη εννοώ, για το προνήπιο...

pitsoulis
02-02-12, 15:25
καλησπερα κοριτσια!!!!
τι δυσκολο πραγμα πια αυτη η επιλογη του σχολειου :(:(:(:(
εχω πονοκεφαλιασει απο τωρα, που θελω ακομα αλλα 2 χρονια:lol::lol::lol:
παντως αυτο που μου ειπε η pashalitsa (και ειχε δικιο) καλυτερα να το πας το παιδι ενα παιδικο συνοικιακο, να παρει τις βασικες γνωσεις, επικοινωνια με τα παιδακια, αποχωρισμος απο την μαμα κτλ.. που το αντιμετωπιζουν και λιγο καλυτερα εκει οι νηπιαγωγοι γιατι ειναι λιγοτερα παιδια,
παρα να το ριξεις απο τοσο μικρο στα βαθια:shock::shock::shock:
ο δικος μου δηλαδη , που ειναι και λιγο εως πολυ μαμακιας;-);-) και δεν παει πουθενα, πιστευω οτι θα εχει ενα θεμα οταν θα παει παιδικο!!! βλεπω οτι το παιδι θα θελει μια ιδιαιτερη μεταχειριση και προσοχη, γιατι θα του ερθει βαρυ ο αποχωρισμος!!!!:oops::oops::oops:

pitsoulis
02-02-12, 15:29
Λοιπόν κορίτσια η Ρουβίτσα είναι γεννημένη 2 Νοεμβρίου 2008 και πάει παιδικό σταθμό στο Ζ...........

Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή είχαν έρθει και ο μπαμπάς της και η μαμά της. Στην παρέλαση ο μπαμπάς με την γιαγιά και τον παππού.

Στέλνω το παιδί μου στο σχολείο αυτό γι αυτό και τους έχω δει και τα γνωρίζω.

Η τιμή πάντως του σχολείου μπορώ να πω ότι εξακολουθεί να είναι τσουχτερή. πληρώσαμε κάτι λιγότερο από 9000 € το χρόνο χωρίς φαγητό και χωρίς τίποτα εξτρα .


περιμενουμε και τις δικες σου φωτογραφιες απο τον ΣΑΑΑΑΑΚΚΚΗΗΗΗ!!!!

Μηπως να κανεις ενα παρτυ σπιτι σου, να τον καλεσεις και να καλεσεις και εμας????:wink::wink::wink::wink:
δεν θα ενοχλησουμε καθολου, σε μια γωνιτσα θα κατσω και θα κοιταω!!!:lol::lol::lol:

citron
02-02-12, 15:46
καλυτερα να το πας το παιδι ενα παιδικο συνοικιακο, να παρει τις βασικες γνωσεις, επικοινωνια με τα παιδακια, αποχωρισμος απο την μαμα κτλ.. που το αντιμετωπιζουν και λιγο καλυτερα εκει οι νηπιαγωγοι γιατι ειναι λιγοτερα παιδια,
παρα να το ριξεις απο τοσο μικρο στα βαθια:shock::shock::shock:

Μπααα, μην το λες. Ετσι λεγαμε κα εμεις και τον γραψαμε στην αρχη σε παιδικο που ηταν πιο "οικογενειακος" (ετσι νομιζαμε, τελικα ηταν απλα αδιαφοροι και καιροσκοποι αλλα σιγουρα οχι οικογενειακοι ) και μετα τις πρωτες ημερες κοπανουσαμε το κεφαλι μας στον τοιχο με την χείριστη επιλογη μας. Αφηστε που δεν ηταν και οσο φτηνος μας το διαφημιζαν αφου βγηκαν κρυφα εξοδα.
Τελικα τον γραψαμε σε εναν καθολου οικογενειακο ( εχουν πολλα παιδια - πολλες δασκαλες ) αλλα που κανουν καταπληκτικη δουλεια και ο γιος μου ειναι υπερ-ευχαριστημένος...με το αζημιωτο φυσικα...

mamavasia
02-02-12, 15:50
Μηπως να κανεις ενα παρτυ σπιτι σου, να τον καλεσεις και να καλεσεις και εμας????:wink::wink::wink::wink:
δεν θα ενοχλησουμε καθολου, σε μια γωνιτσα θα κατσω και θα κοιταω!!!:lol::lol::lol:

xaxaxxaxaxaaxxa μήπως να τον κάνουμε μέλος στο parents να τα λέμε κιόλας με τον Σάκη?????????????????

pashalitsa
02-02-12, 15:53
καλησπερα κοριτσια!!!!
τι δυσκολο πραγμα πια αυτη η επιλογη του σχολειου :(:(:(:(
εχω πονοκεφαλιασει απο τωρα, που θελω ακομα αλλα 2 χρονια:lol::lol::lol:
παντως αυτο που μου ειπε η pashalitsa (και ειχε δικιο) καλυτερα να το πας το παιδι ενα παιδικο συνοικιακο, να παρει τις βασικες γνωσεις, επικοινωνια με τα παιδακια, αποχωρισμος απο την μαμα κτλ.. που το αντιμετωπιζουν και λιγο καλυτερα εκει οι νηπιαγωγοι γιατι ειναι λιγοτερα παιδια,
παρα να το ριξεις απο τοσο μικρο στα βαθια:shock::shock::shock:
ο δικος μου δηλαδη , που ειναι και λιγο εως πολυ μαμακιας;-);-) και δεν παει πουθενα, πιστευω οτι θα εχει ενα θεμα οταν θα παει παιδικο!!! βλεπω οτι το παιδι θα θελει μια ιδιαιτερη μεταχειριση και προσοχη, γιατι θα του ερθει βαρυ ο αποχωρισμος!!!!:oops::oops::oops:

Κοίτα να δεις, εγώ την έριξα κατευθείαν στα βαθιά και δεν είχα πρόβλημα... Δεν είχα ξαναπάει πουθενά ως τα 4 και όταν την πήγα πρώτη μέρα σχολείο τριγύριζα απ΄ έξω και σε ακτίνα 1 χλμ. με το κινητό στο χέρι και μόνο που δεν έκλαιγα!:mrgreen: Πιο κολλημένη από τη δική μου πανω μου δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά ΤΕΛΙΚΑ δεν είχα κανένα πρόβλημα, ίσως γιατί την είχα πρετοιμασει πολυ και με παρακαλούσε ένα χρόνο να πάει σχολείο...:roll: Ίσως γιατί ενθουσιάστηκε με τα παιδιά κλπ. Ξεκίνησε και νωρίς (πριν το κλασικό άνοιγμα των σχολείων) με ομάδα προσαρμογής, γενικά στα ψυχολογικοτέτοια :razz: δίνει πολλή σημασία το σχολείο, τώρα για τα υπόλοιπα (μαθησιακά) να δούμε...:D

Αποδείχτηκε ότι άγχος αποχωρισμού είχα εγώ τελικά :mrgreen:, ευτυχώς που πρόσεξα να μην της το μεταφέρω...

pitsoulis
02-02-12, 16:31
χαχαχαχα:lol::lol::lol:
και γω το ιδιο εχω μου φαινεται!!! μαλλον εγω εχω το προβλημα!!!:lol::lol:
αφου μου ειπε η παιδιατρος ''..θες σιγα σιγα να κοψεις τον ομφαλιο???'':lol::lol:

pitsoulis
02-02-12, 16:34
Τελικα τον γραψαμε σε εναν καθολου οικογενειακο ( εχουν πολλα παιδια - πολλες δασκαλες ) αλλα που κανουν καταπληκτικη δουλεια και ο γιος μου ειναι υπερ-ευχαριστημένος...με το αζημιωτο φυσικα...[/QUOTE]


Εαν εισαι ευχαριστημενη και κανουν και καλη δουλεια εκει, να μας τον αναφερεις να τον εχουμε υπ οψιν μας!!
ειδικα εαν ειναι Ν.Προαστια!!:wink::wink::wink:

kardoulini
14-02-12, 15:15
Κορίτσια γνωρίζει κανείς το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ που είναι στην Αργυρούπολη ????

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια ?????

Musician71
18-02-12, 21:59
Καλησπέρα και απο μένα! Έχω δυο παιδια κ.τελείωσαν κ τα δυο τα Δελφινάκια! Όταν αποφοίτησε κ ο μικρός έκλαιγα με μαύρο δάκρυ ! Σκεφτόμουν κ αυτά κ εμένα .. Είχαν μάθει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον τόσο αυτά όσο κ.εγω που δύσκολα το αποχωρίζεσαι.. Η δουλειά που κάνανε ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.. Οι γιορτές ,οι χειροτεχνιες τα Χριστούγεννα το Πάσχα , τις απόκριες .. Ότι κ να πω θα είναι λίγο.. Η μάθηση .. Μέσω βιωματικής διδασκαλίας , βοήθησε τα πσιδιά μου να αφομοιώσουν πολλά πράγματα..!!Εγω κ ο συζυγός μου νιώσαμε ασφάλεια κ ήρεμία που βρίσκονταν τα παιδιά μας σε ένα τέτοιο χώρο, με τέτοιες δασκάλες γεμάτες μεράκι κ. Όρεξη ..! Για μας θα είναι πάντα το δεύτερο σπίτι μας κ θα είναι πάντα στη καρδιά μας , γιατι τα παιδιά μου τα μεγαλώσανε με αγάπη , στοργή και πλούσια γνώση και η διαφορά απο άλλα παιδιά φαίνεται τώρα στο δημοτικό ! Τώρα για καλή μου τύχη είμαι πάλι έγκυος 5 μηνών .. Κ πιο τυχερή είναι η μπέμπα που θα παει εκει σχολείο..;) Δελφινάκια σε ευχαριστούμε για όλα ...!

babycobra
19-02-12, 10:26
καλημέρα..είδα το θέμα και μου φάνηκε ενδιαφέρον..χωρίς να θεωρηθεί το μηνυμά μου δυσφημιστικό, να πω δύο λόγια για τον Ζηρίδη...που τα ξέρω και ως εκπαιδευτικός και ως φίλη εκπαιδευτικού που εργάζεται εκεί..είναι γνωστό ότι το σχολείο έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και χρωστάει στις τράπεζες..αλλά αυτό δεν αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι..το πρόβλημα ειναι πως το σχολείο έχει χάσει εντελώς τον εκπαιδευτικό του ρόλο, είναι προσανατολισμένο σε μια life style φιλοσοφία, έχει πολλές αδυναμίες και στο εκπαιδευτικό κομμάτι..θυμίζω το τεράστιο σκάνδαλο με το ΙΒ πριν μερικά χρονια, που ο ίδιος ο διευθυντής πουλούσε τα θέματα..για μένα το Υπουργείο Παιδείας πρεπει να προβαίνει σε κυρώσεις όταν γίνονται τέτοιες χοντράδες..επίσης η διεύθυνση χρησιμοποιεί ως διαφήμιση επώνυμους γονείς αφού δεν έχει να επιδείξει εκπαιδευτικό έργο, βλ Ρουβά, Πετρουλάκη, Γιολάντα ΔΙαμαντή έλεος...λες και μιλάμε για πίστα και όχι για σχολείο ..προσωπικά αν άκουγα τέτοια θα έφευγα τρέχοντας...κοντά στον Ζηρίδη υπάρχει ο Μικρός Αντώνης, πήγαινε η κόρη μου από 12 μηνων, σχολείο με όλη τη σημασία της λέξης..μικρό , απλό, πειθαρχημένο, με επίκεντρο το παιδί...δεν έχω λόγια..με διευθύντρια παιδοψυχολόγο με σπουδές στην Γερμανία...τους νιώθω σαν μια μεγάλη αγκαλιά που μας δέχτηκε και μας πρόσφερε πολλά..
θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή σχολείου πάντως..μην θεωρείτε ότι αφού πληρώνετε θα πάρετε και το καλύτερο..υπάρχουν διαμάντια εκπαιδευτικοί στο δημοσιο της πιο φτωχης περιοχής και πολύ μέτριοι στο ακριβοτερο ιδιωτικό..και το αντίστροφο..ασχολούμαι χρόνια με τη μουσειακή εκπαίδευση και έχω χάσει πασα ιδέα για κάποια λεγόμενα "καλά" σχολεία..

Musician71
19-02-12, 12:03
Συμφωνώ με όσα έχεις πει... Δεν παίζει ρόλο πόσα δίνουμε αλλά ο συγκεκριμένος σταθμός που έστελνα τα παιδιά μου τα αξίζει τα λεφτά του κ με το παραπάνω ...Στην αρχή σαν καινούρια μανούλα είχα τις επιφυλάξεις μου μέσα σε ένα μήνα το πολυ.. Μου απέδειξαν τι πληρώνω ! Και μόνο που νιώσαμε ασφάλεια κ τα παιδιά μου μέχρι σήμερα με ρωτάνε πότε θα πάρε στα Δελφινάκια... Για μένα.. Λέει πολλά..![

QUOTE=babycobra;2310366]καλημέρα..είδα το θέμα και μου φάνηκε ενδιαφέρον..χωρίς να θεωρηθεί το μηνυμά μου δυσφημιστικό, να πω δύο λόγια για τον Ζηρίδη...που τα ξέρω και ως εκπαιδευτικός και ως φίλη εκπαιδευτικού που εργάζεται εκεί..είναι γνωστό ότι το σχολείο έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και χρωστάει στις τράπεζες..αλλά αυτό δεν αφορά το εκπαιδευτικό κομμάτι..το πρόβλημα ειναι πως το σχολείο έχει χάσει εντελώς τον εκπαιδευτικό του ρόλο, είναι προσανατολισμένο σε μια life style φιλοσοφία, έχει πολλές αδυναμίες και στο εκπαιδευτικό κομμάτι..θυμίζω το τεράστιο σκάνδαλο με το ΙΒ πριν μερικά χρονια, που ο ίδιος ο διευθυντής πουλούσε τα θέματα..για μένα το Υπουργείο Παιδείας πρεπει να προβαίνει σε κυρώσεις όταν γίνονται τέτοιες χοντράδες..επίσης η διεύθυνση χρησιμοποιεί ως διαφήμιση επώνυμους γονείς αφού δεν έχει να επιδείξει εκπαιδευτικό έργο, βλ Ρουβά, Πετρουλάκη, Γιολάντα ΔΙαμαντή έλεος...λες και μιλάμε για πίστα και όχι για σχολείο ..προσωπικά αν άκουγα τέτοια θα έφευγα τρέχοντας...κοντά στον Ζηρίδη υπάρχει ο Μικρός Αντώνης, πήγαινε η κόρη μου από 12 μηνων, σχολείο με όλη τη σημασία της λέξης..μικρό , απλό, πειθαρχημένο, με επίκεντρο το παιδί...δεν έχω λόγια..με διευθύντρια παιδοψυχολόγο με σπουδές στην Γερμανία...τους νιώθω σαν μια μεγάλη αγκαλιά που μας δέχτηκε και μας πρόσφερε πολλά..
θέλει μεγάλη προσοχή η επιλογή σχολείου πάντως..μην θεωρείτε ότι αφού πληρώνετε θα πάρετε και το καλύτερο..υπάρχουν διαμάντια εκπαιδευτικοί στο δημοσιο της πιο φτωχης περιοχής και πολύ μέτριοι στο ακριβοτερο ιδιωτικό..και το αντΟίστροφο..ασχολούμαι χρόνια με τη μουσειακή εκπαίδευση και έχω χάσει πασα ιδέα για κάποια λεγόμενα "καλά" σχολεία..[/QUOTEε]

eviantou
20-02-12, 10:51
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Μετά απο μια απογοήτευση που πήρα απο το ιδιωτικό προνήπιο της κόρης μου, είμαι σε αναζήτηση και μεγάλο προβληματισμό, αναζήτηση νέου σχολείου, (αν και ήθελα να συνεχίσει στο δημοτικό του ίδιου) αλλά και μεγάλο προβληματισμό γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό φορέα που μετά απο έρευνα επέλεξα. Προς αναζήτηση πληροφοριών για ιδιωτικά σχολεία νοτίων προαστείων...
Καλημέρα σε όλους!

Musician71
20-02-12, 20:08
Καλησπέρα μην απογοητεύεσαι συμβαίνουν κ αυτά .. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά κ κάτι θα βρεθεί .. Όπου είναι το παιδί σου χαρούμενο είναι κ το κατάλληλο σχολείο για αυτό..!

jackrussel
20-02-12, 21:06
ρε κοριτσια ενα ιδιωτικο που να διδασκονται αγγλικα και ιταλικα δεν υπαρχει????
η ελληνοαγγλικη αγωγη τι λεει ως σχολειο, και τι επιλογες θετει για ξενες γλωσσες?
θελουμε δε θελουμε δηλαδη πρεπει ως δευτερη ξενη γλωσσα να μας επιβαλλουν γαλλογερμανικο αξονα τι φασισμος ειναι αυτος!

mariab
20-02-12, 23:31
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Μετά απο μια απογοήτευση που πήρα απο το ιδιωτικό προνήπιο της κόρης μου, είμαι σε αναζήτηση και μεγάλο προβληματισμό, αναζήτηση νέου σχολείου, (αν και ήθελα να συνεχίσει στο δημοτικό του ίδιου) αλλά και μεγάλο προβληματισμό γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό φορέα που μετά απο έρευνα επέλεξα. Προς αναζήτηση πληροφοριών για ιδιωτικά σχολεία νοτίων προαστείων...
Καλημέρα σε όλους!

Τι ΄πρόβλημα υπάρχει με το σχολείο που πάει τώρα? Είμαι και εγώ από Πειραιά, οπότε αφ' ενός με ενδιαφέρει να μαθαίνω τα αρνητικά, αφ' ετέρου δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να σου συστήσω το δικό μας σχολείο, γιατί μπορεί να είναι αυτό που πηγαίνει τώρα η δική σου. Για πες, λοιπόν...

sofoulini
21-02-12, 17:33
Κορίτσια γνωρίζει κανείς το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ που είναι στην Αργυρούπολη ????

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια ?????
Δεν ειναι τιποτα σπουδαιο εχει πολυ ακριβα διδακτρα τουλαχιστον περσι, οι κτιριακες εγκαταστασεις του δεν ειναι και τιποτα το φοβερο για τα διδακτρα που ζητανε και πολλα λογια χωρις ουσια,δηλ.πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες.

carrie
22-02-12, 15:38
Kαλησπέρα μαμάδες! Είμαι και 'γω και αναζήτηση σχολείου για το γιο μου που θα πάει νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Ψάχνω για σχολείο που να δίνει έμφαση στα αγγλικά, βόρεια ή και ανατολικά προάστεια. Βλέπω εδώ καλά λόγια για το Κωστέα-Γείτονα και κάνω έρευνα και για τον Πλάτωνα. Βλέπω ότι είναι πιστοποιημένος και για PYP και για Μiddle Years και για ΙΒ. Είναι πράγματι έτσι; Υπάρχει μανούλα που να πηγαίνει εκεί τα παιδάκια της για να μας πει την προσωπική της άποψη;

mag
24-02-12, 21:30
Μπορεί κάποιος να μας δώσει πληροφορίες για τα εκπαιδευτήρια γείτονα και κωστέα-γείτονα πιο αναλυτικά?Δίδακτρα, πρόγραμμα κλπ.Σας ευχαριστώ πολύ.

youli
28-02-12, 12:37
Μπορεί κάποιος να μας δώσει πληροφορίες για τα εκπαιδευτήρια γείτονα και κωστέα-γείτονα πιο αναλυτικά?Δίδακτρα, πρόγραμμα κλπ.Σας ευχαριστώ πολύ.

Αν κάνεις αναζήτηση στο θέμα θα βρεις αρκετά σχόλια. Αν όμως δεν καλυφθείς, πες μας για ποια τάξη ενδιαφέρεσαι (δημοτικό, νηπιαγωγείο) και τι περισσότερο θα ήθελες να μάθεις.

dimitrageorge
28-02-12, 14:02
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Μετά απο μια απογοήτευση που πήρα απο το ιδιωτικό προνήπιο της κόρης μου, είμαι σε αναζήτηση και μεγάλο προβληματισμό, αναζήτηση νέου σχολείου, (αν και ήθελα να συνεχίσει στο δημοτικό του ίδιου) αλλά και μεγάλο προβληματισμό γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό φορέα που μετά απο έρευνα επέλεξα. Προς αναζήτηση πληροφοριών για ιδιωτικά σχολεία νοτίων προαστείων...
Καλημέρα σε όλους!

Kαλημέρα και Καλή Σαρακωστή!
Μετά από 2 χρόνια σε πολύ γνωστό ιδιωτικό νηπιαγωγείο του Πειραιά (Καστέλλα), όπου η κόρη μου έκανε προνήπιο και νήπιο, και αφού χαρήκαμε τις γιορτές και τα πανηγυρια (μόνο) εφόσον το εκπαιδευτήριο αυτό δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει... πήρα το παιδί με λαχτάρα από τον όμιλο αυτό και δοκίμασα κάτι καινούργιο...και ρίσκαρα... Είμαστε λοιπόν στην μέση της Α' δημοτικού στο Πράξις στον Πειραιά.... και είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένοι!!! Το παιδι και εμεις! Μαθησιακά, αν δεν το ζούσα δεν θα το πιστευα.... οτι προχωράνε τοσο γρηγορα αλλα και τα παιδια αφομιώνουν την ύλη και καταλαβαινουν τα πάντα.... Εχουμε επιλογές εξωσχολικών δραστηριοτήτων, έχουμε αμφιδρομη και καθημερινη επαφή με το σχολείο... (θα μας φέρουν με το σχολικό τα μαθηματα μας αν κρυωσουμε....) είναι χαμογελαστοι, ακουνε, συνδιαλλέγονται και αν όπως ακουγαμε εχουν μαθητες που δεν πληρώνουν και αρα και οικονομικά θέματα (όπως όλα τα ιδωτικά) σε εμάς δεν βγαινει αυτό οπότε δεν μας επηρεάζει....
Το μόνο "πρόβλημα" που είχα... αν θεωρηθεί αυτό πρόβλημα... είναι ότι τα μισα παιδάκια ήρθαν απο το ίδιο νηπιαγωγείο (ακόμα και απο μακρινες περιοχές εφόσον ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι γονείς) και η μικρή μου είχε αρχικά μόνο ένα φιλαράκι (για 2 μήνες) ... πράγμα που πια έχει διορθωθεί και είναι τελειως οκ.... Δεν έχω να πω κατι άλλο... φοβάμαι μην νομίσετε ότι το διαφημίζω.... αλλά αξίζει να πατε οποιοι μενετε στον Πειραιά και να το δείτε.... Μελέτη και σχολικό μέσα στην τιμή - Α.... κτιριακά... υπάρχουν θέματα.. όχι ανοιχτοι χώροι κλπ.... οπως σε όλα τα ιδιωτικά του κακομοιρη Πειραιά...
Αυτά
Δήμητρα:-)

jackrussel
01-03-12, 19:32
κανενας που να γνωριζει απο διδακτρα σε ουρσουλινες νηπιαγωγειο δημοτικο?

katerinastr
04-03-12, 02:20
για πες περισσότερα :sad:
και οχι τιποτε αλλο αλλα μέχρι που σκευτόμουν τις τελευταίες ημέρες να μην αλλάξουμε σπίτι (μενω κέντρο) για να παει το παιδί στην Χιλλ.
Γεια σας.Τώρα γραφτηκα οπότε συγχωρήστε τυχόν λάθη.Έχω εργαστεί στη Χιλλ και αποτελεί πρότυπο σχολείου.Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.Άρα μην κρίνετε από το κτήριο αλλά από το τι προσφέρει.Πολλοί καλλιτέχνες και όχι μόνο στέλνουν εκεί τα παιδιά τους.Όταν δούλευα εκεί φοιτούσε το παιδί της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Θάνου Μικρούτσικου κ.α..Αν δεν έχει αλλάξει κάτι στο μεσοδιάστημα,θα ήθελα να μπορούσα να στείλω το γιο μου εκεί.Επειδή όμως δεν μένω κοντά μήπως γνωρίζει κανείς για την καλογεροπούλου (Μαραθώνας);

parent3
04-03-12, 11:19
Πρέπει όλοι οι γονείς να πιέσουμε τα ιδιωτικά σχολεία να μειώσουν τα δίδακτρα περίπου 20%.Τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλες αυξήσεις και σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Τα εισοδήματα όλων μας έχουν μειωθεί δραματικά και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ιδιοκτήτες.

citron
04-03-12, 11:44
Άρα μην κρίνετε από το κτήριο αλλά από το τι προσφέρει. (Μαραθώνας);

Μα γιατι? Εγω βρίσκω πολυ ωραιο το κτήριο της Χίλλ ( νεοκλασσικκό ). Εχουμε γράψει εκει τον μικρο σε λιστα για Δημοτικό αλλα η αποσταση ειναι αρκετα αποτρεπτική ( Ν. Προάστεια - Κέντρο ).

MarcoPolo
04-03-12, 15:03
Μουσισιαν διαβασα το μηνυμα σου για τα Δελφινακια και χαρηκα πολυ γιατι εκει γραφτηκαμε απο την νεα σεζον που θα εναι 3 και ο Μαριος. Μετα το νηπιαγωγειο για δημοτικο που επιλεξατε??? Γενικα αν εχεις να μου πεις οτιδηποτε αλλο για τα Δελφινακια ενημερωτικα θα χαρω να ακουσω την εμπειρια σας.

mag
10-03-12, 17:26
Μήπως μπορεί να δώσει κανείς πληροφορίες για το Παλλάδιο Βάρης? Ενδιαφέρομαι για νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Σας ευχαριστώ πολύ.

espoir
14-03-12, 13:27
Ti xerete gia afta ta dyo sholia? einai goneis pou stelnoun ekei ta paidia tous kai ti gnomi ehoun?

Efharisto gia oti plirofories ehetai na mou peite?

parent3
14-03-12, 18:49
Είναι καλά σχολεία και τα δύο σχολεία. Η Αγωγή είναι πιο ακριβή ~1000e/ έτος και πέρυσι έκανε αύξηση στα δίδακτρα! στην 1η δημοτικού Η Εράσμιος παρότι πήγε σε νέα κτήρια ανταποκρίθηκε στο πνεύμα των καιρών. Θα πρότεινα Εράσμιο. Η Αγωγή δεν προσφέρει κάτι παραπάνω που να δικαιολογεί την πιο ακριβή τιμή

pashalitsa
14-03-12, 18:57
Πρέπει όλοι οι γονείς να πιέσουμε τα ιδιωτικά σχολεία να μειώσουν τα δίδακτρα περίπου 20%.Τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλες αυξήσεις και σίγουρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Τα εισοδήματα όλων μας έχουν μειωθεί δραματικά και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους ιδιοκτήτες.


Κι εγώ συμφωνώ αλλά αδιαφορούν καθώς φαίνεται! Μας έστειλαν χαρτί όπου μας αναλύουν πόσο πολύ έχουν επιβαρυνθεί από τους φόρους ακίνητης περιουσίας κλπ και την αύξηση του πετρελαίου και σχεδόν χάρη δηλαδή μας κάνουν που δεν θα κάνουν αύξηση διδάκτρων... Αύξησαν την τιμή του σχολικού μόνο, κατά 100 ευρώ περίπου, πράγμα που είναι μεν λογικό με την αύξηση του πετρελαίου κλπ αλλά δε μας λενε τί κάνουν τα χρήματα από τη μείωση των μισθών των εκπαιδευτικών που τους έχουν ήδη κάνει!!! Πω πω, παρλίγο να τους λυπηθώ με το σημείωμα που μας έστειλαν!!!:rolleyes:

kel
14-03-12, 21:40
Μέχρι 40 ευρω ειναι η νομιμη αυξηση του σχολικου λογω αυξησης της τιμης καυσιμων. Τοσο επιτρεπει το υπουργειο.

Marine2
15-03-12, 15:39
Καλησπερα σε όλους. Εχει κανεις ακουσει σχόλια για το καινουργιο σχολείο Ευρωπαικό Πρότυπο στο Ελληνικό? Το επισκέφτηκα πέρυσι και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση των μαθητών αλλά λόγω του οτι λειτουργεί μόνο 2 χρόνια θα ήθελα να μάθω περισσότερα.

espoir
16-03-12, 10:05
Τι ξερεται για αυτα τα δυο σχολεια? Εχουν ελληνικο τμημα στο δημοτικο? Ειναι καλα σχολεια??

dmama
18-03-12, 21:51
Ti xerete gia afta ta dyo sholia? einai goneis pou stelnoun ekei ta paidia tous kai ti gnomi ehoun?

Efharisto gia oti plirofories ehetai na mou peite?


Δεν έχω προσωπική πείρα για τια σχολεία που ρωτάς. Συνάδελφος μου έχει την κόρη του στο σχολείο(Τετάρη Δημοτικου)¨" ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ " και είναι ευχαριστήμενη γιατί μαθαίνουν τα γαλλικά σωστά και αγγλικά και η τιμή είναι πολύ λόγική.Ένα μέτριο λογικό σχολείο χωρίς ακρότητες (κοινωνικές) σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και που μάλιστα ζήτησε μείωση διδάκτρων και το δέχτηκαν οπότε θα πάει και το δευτερο παιδί της.

maria23
23-03-12, 15:06
Και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για το ευρωπαικό πρότυπο στο ελληνικό! Υπάρχει κάποιος που στέλνει τα παιδιά του εκεί και που θα ήθελε να μας πει την άποψή του?

ismeni
23-03-12, 20:01
κανενας που να γνωριζει απο διδακτρα σε ουρσουλινες νηπιαγωγειο δημοτικο?

δίδακτρα νηπιαγωγειου 4580€ για το 2011-12

schristos
23-03-12, 20:24
Kαλησπέρα μαμάδες! Είμαι και 'γω και αναζήτηση σχολείου για το γιο μου που θα πάει νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Ψάχνω για σχολείο που να δίνει έμφαση στα αγγλικά, βόρεια ή και ανατολικά προάστεια. Βλέπω εδώ καλά λόγια για το Κωστέα-Γείτονα και κάνω έρευνα και για τον Πλάτωνα. Βλέπω ότι είναι πιστοποιημένος και για PYP και για Μiddle Years και για ΙΒ. Είναι πράγματι έτσι; Υπάρχει μανούλα που να πηγαίνει εκεί τα παιδάκια της για να μας πει την προσωπική της άποψη;
Αν και δεν είμαι μανούλα αλλά πατερούλης, γιατί δε σκέφτεστε το St Catherine's; Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες τελευταίες έρευνες του ΥΠΔΒΜΘ βγήκε πρώτο πέρσι νομίζω από πλευράς αξιολόγησης.

schristos
23-03-12, 20:37
Kαλησπέρα μαμάδες! Είμαι και 'γω και αναζήτηση σχολείου για το γιο μου που θα πάει νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Ψάχνω για σχολείο που να δίνει έμφαση στα αγγλικά, βόρεια ή και ανατολικά προάστεια. Βλέπω εδώ καλά λόγια για το Κωστέα-Γείτονα και κάνω έρευνα και για τον Πλάτωνα. Βλέπω ότι είναι πιστοποιημένος και για PYP και για Μiddle Years και για ΙΒ. Είναι πράγματι έτσι; Υπάρχει μανούλα που να πηγαίνει εκεί τα παιδάκια της για να μας πει την προσωπική της άποψη;

Επειδή δείχνεις να σε ενδιαφέρει το ΙΒ, τσέκαρε και Μωραϊτη που πάω το γιο μου. Είχε και φέτος ίσως τα καλύτερα αποτελέσματα ΙΒ.

acambour
24-03-12, 02:37
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Για μένα προέχει το εκπαιδευτικό μέρος και το οτι ειναι πολύ κοντα στο σπίτι μου, οπότε με ενθάρρυνες αρκετά.

Θα εκτιμούσα αν υπάρχουν και άλλες απόψεις, πάντως θα το επισκεφτώ και θα σας μεταφέρω τις δικές μου εντυπώσεις.καλημέρα σε όλους !
είμαι καινούργια στην -πολύ ενδιαφέρουσα- συζήτηση για τα σχολεία και σας παρακολουθώ με προσοχή. ψάχνω -απεγνωσμένα είναι η αλήθεια- κάποιον να μου δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για τη φήμη της ελληνοελβετικής σχολής στο χαλάνδρι και-ίσως- και εντυπώσεις. θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη βοήθειά σας, μια και τελικά όλοι τις ίδιες αγωνίες έχουμε ... για όποιον ενδιαφερεται πάντως, εμείς έχουμε πολύ καλή εμπειρία παιδικου σταθμού από τον "χορό της σοκολάτας" στου παπαγου...

pashalitsa
26-03-12, 21:09
Επειδή δείχνεις να σε ενδιαφέρει το ΙΒ, τσέκαρε και Μωραϊτη που πάω το γιο μου. Είχε και φέτος ίσως τα καλύτερα αποτελέσματα ΙΒ.

Αλήθεια, ποιος ήταν φέτος ο μέσος όρος του σχολείου στα αποτελέσματα του ΙΒ;

yola
29-03-12, 11:05
Κι εγώ ενδιαφέρομαι για αυτό το σχολείο και δεν έχω βρει κανέναν που να πηγαίνει εκεί το παιδί του ώστε να μάθω κάποια πράγματα.
Το επισκέφτηκα και όντως οι εγκαταστάσεις δεν με ενθουσίασαν,μοιάζει σαν να είναι ένα σχολείο δημόσιο συνοικιακό αλλά προσπερνώντας το θέλησα να ακούσω την διευθύντρια η οποία με κατέκτησε για τον τρόπο που θέλει να μεταδώσει γνώσεις στα παιδιά. Είναι πολυ προσγειωμένη στην ελληνική πραγματικότητα και δίνει έμφαση στην μάθηση μέσα στην τάξη. Τα Γαλλικά είναι προτεραιότητα και τα Αγγλικά ξεκινούν στην Β' Δημοτικού. Τα δίδακτρα δεν είναι απαγορευτικά.
Μακάρι να ήξερα κάποια μητέρα να μου πει την γνώμη της εξ ιδίαν ώστε να επιβεβαιωθώ για το ένστικτό μου.

bobonela
29-03-12, 11:12
Κι εγώ ενδιαφέρομαι για αυτό το σχολείο και δεν έχω βρει κανέναν που να πηγαίνει εκεί το παιδί του ώστε να μάθω κάποια πράγματα.
Το επισκέφτηκα και όντως οι εγκαταστάσεις δεν με ενθουσίασαν,μοιάζει σαν να είναι ένα σχολείο δημόσιο συνοικιακό αλλά προσπερνώντας το θέλησα να ακούσω την διευθύντρια η οποία με κατέκτησε για τον τρόπο που θέλει να μεταδώσει γνώσεις στα παιδιά. Είναι πολυ προσγειωμένη στην ελληνική πραγματικότητα και δίνει έμφαση στην μάθηση μέσα στην τάξη. Τα Γαλλικά είναι προτεραιότητα και τα Αγγλικά ξεκινούν στην Β' Δημοτικού. Τα δίδακτρα δεν είναι απαγορευτικά.
Μακάρι να ήξερα κάποια μητέρα να μου πει την γνώμη της εξ ιδίαν ώστε να επιβεβαιωθώ για το ένστικτό μου.

Σ'αυτές τις περιπτώσεις που δεν γνωρίζεις καποιον, το μυστικό είναι : τη στήνεις απέξω το μεσημέρι ή το πρωί και μιλας με τους γονείς που πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους σχολείο (δεν πάνε όλοι με σχολικό).
Καντο μερικές μέρες και θα δεις πόσα θα μάθεις.

yola
29-03-12, 11:40
Σ'αυτές τις περιπτώσεις που δεν γνωρίζεις καποιον, το μυστικό είναι : τη στήνεις απέξω το μεσημέρι ή το πρωί και μιλας με τους γονείς που πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους σχολείο (δεν πάνε όλοι με σχολικό).
Καντο μερικές μέρες και θα δεις πόσα θα μάθεις.

Το σκέφτηκα κι εγώ, έχεις δίκιο! Ευχαριστώ:wink:

Catalina
29-03-12, 12:39
Πάντως αν μάθεις κάτι γράψέ το, καθότι είχα κι εγώ την ίδια απορία στο ποστ (γαλλόφωνα δημοτικά)

carrie
03-04-12, 11:40
Αν και δεν είμαι μανούλα αλλά πατερούλης, γιατί δε σκέφτεστε το St Catherine's; Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες τελευταίες έρευνες του ΥΠΔΒΜΘ βγήκε πρώτο πέρσι νομίζω από πλευράς αξιολόγησης.

Είχα την εντύπωση οτι προϋπόθεση για να γίνει δεκτό ένα παιδάκι εκεί είναι η βρετανική υπηκοότητα ενός εκ των γονέων. Δεν ξέρω, ίσως και να κάνω λάθος.
Ποιές οι εντυπώσεις σου από Μωραϊτη; Ενδιαφέρομαι για το νηπιαγωγείο.

kel
03-04-12, 11:54
Είχα την εντύπωση οτι προϋπόθεση για να γίνει δεκτό ένα παιδάκι εκεί είναι η βρετανική υπηκοότητα ενός εκ των γονέων. Δεν ξέρω, ίσως και να κάνω λάθος.
Ποιές οι εντυπώσεις σου από Μωραϊτη; Ενδιαφέρομαι για το νηπιαγωγείο.

Πάντως παρολο που στα κριτηρια βαζουν να εισαι Αγγλος, Καναδος, Αυστραλος κ.λ.π.
η Μενεγακη εχει τα παιδια της εκει οποτε καποια φορμουλα θα υπαρχει

mariab
03-04-12, 15:30
Πάντως παρολο που στα κριτηρια βαζουν να εισαι Αγγλος, Καναδος, Αυστραλος κ.λ.π.
η Μενεγακη εχει τα παιδια της εκει οποτε καποια φορμουλα θα υπαρχει

Νομίζω ότι όταν έχεις την οικονομική επιφάνεια της Μενεγάκη η φόρμουλα είναι μάλλον προφανής.

pashalitsa
10-04-12, 01:43
Να ενημερώσω εδώ για να υπάρχει η πληροφορία για μαμάδες που ψάχνουν τιμές, ότι μας έστειλαν μέιλ από το σχολείο μας (Κωστέα -Γείτονα) την περασμένη βδομάδα, ότι τα δίδακτρα του προνηπίου από 6300 που ήταν πέρσυ πέφτουν φέτος στα 5400 με τις περσινές παροχές που έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ μου(περιλαμβάνεται παράβολο και κάτι σου ξου μου) και του νηπίου από 6300 στα 5900 αλλά προστίθενται παροχές, οι οποίες είναι δωρεάν κολύμβηση και δωρεάν πρόγευμα και γεύμα. Πάλι καλά!:rolleyes: Κάτι είναι και αυτό! Βέβαια εγώ ούτως ή άλλως δεν θα έπαιρνα διατροφή του χρόνου (είναι παράξενη και δεν τρώει ούτε τα μισά οπότε γιατί να τα πληρώνω;) αλλά τέλος πάντων...:-?

kyra
10-04-12, 18:22
μας έστειλαν μέιλ από το σχολείο μας (Κωστέα -Γείτονα) την περασμένη βδομάδα, ότι τα δίδακτρα του προνηπίου από 6300 που ήταν πέρσυ πέφτουν φέτος στα 5400 με τις περσινές παροχές που έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ μου(περιλαμβάνεται παράβολο και κάτι σου ξου μου) και του νηπίου από 6300 στα 5900 αλλά προστίθενται παροχές, οι οποίες είναι δωρεάν κολύμβηση και δωρεάν πρόγευμα και γεύμα.

Ουάου! Εντυπωσιακή ανταπόκριση του σχολείου στα νέα δεδομένα, ειδικά στο προνήπιο! Για το δημοτικό ξέρεις κάτι?

frasma
11-04-12, 04:57
Γεια σας.ειμαι καινουρια στην ωραια παρεα σας.οπως οι περισσοτεροι ετσι και εγω εχω προβληματιστει με το σοβαρο θεμα σχολειου.ο μικροσ μου θα παει α'δημοτικου.τα σχολεια με τα οποια εχω ερθει σε επαφη,ειναι Αυγουλεα-Λιναρδατου,Νεα Παιδεια ,και παιδαγωγικη στον πειραια.γνωριζετε καποια απο αυτα να μου πειτε και την δικια σας αποψη?μενω αιγαλεω και θελω το σχολειο του μικρου να ειναι σχετικα κοντα με το σπιτι.
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

KDC
11-04-12, 10:45
To Athener Schule, που έτσι κι αλλιώς είναι από τα οικονομικότερα καλά σχολεία, αποφάσισε μείωση των διδάκτρων κατά 5% από το νέο σχολικό έτος. Μέχρι τώρα τα δίδακτρα ήταν 4560€ για το νηπιαγωγείο, 5060€ για την Α' και 5215€ για τις Β'-ΣΤ' (συμπ. κολύμβησης). Για το δεύτερο παιδί υπάρχει έκπτωση 15% και για το τρίτο 30%.

pashalitsa
11-04-12, 10:47
To Athener Schule, που έτσι κι αλλιώς είναι από τα οικονομικότερα καλά σχολεία, αποφάσισε μείωση των διδάκτρων κατά 5% από το νέο σχολικό έτος. Μέχρι τώρα τα δίδακτρα ήταν 4560€ για το νηπιαγωγείο, 5060€ για την Α' και 5215€ για τις Β'-ΣΤ' (συμπ. κολύμβησης). Για το δεύτερο παιδί υπάρχει έκπτωση 15% και για το τρίτο 30%.

Καλέ αυτό το σχολείο τί κάνει τελικά; Φεύγει ή μένει στις εγκαταστάσεις που είναι;

KDC
11-04-12, 10:53
Καλέ αυτό το σχολείο τί κάνει τελικά; Φεύγει ή μένει στις εγκαταστάσεις που είναι;

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Γονέων (αυτό το σχολείο διοικείται από το Σύλλογο Γονέων του) αποφασίστηκε να παραμείνει εκεί που είναι.

yola
11-04-12, 11:58
Πάντως αν μάθεις κάτι γράψέ το, καθότι είχα κι εγώ την ίδια απορία στο ποστ (γαλλόφωνα δημοτικά)


Catalina την έγραψα εκεί τελικά (Ελληνοελβετική) γιατί αν και δεν μου άρεσε καθόλου το κτιριακό με έπεισε η ιδιοκτήτρια για το εκπαιδευτικό έργο (βάσει ενστίκτου κινήθηκα) καθώς και η τιμή και το ωράριο.

Catalina
17-04-12, 17:45
Catalina την έγραψα εκεί τελικά (Ελληνοελβετική) γιατί αν και δεν μου άρεσε καθόλου το κτιριακό με έπεισε η ιδιοκτήτρια για το εκπαιδευτικό έργο (βάσει ενστίκτου κινήθηκα) καθώς και η τιμή και το ωράριο.

Ευχαριστώ yola

Μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες με πμ? Είναι όπως τα λέει το σάιτ τους ή παρεκκλίνουν? (από τιμή εννοώ). Επίσης το ωράριο, πώς είναι? Αν δε σε βάζω σε κόπο φυσικά. Ευχαριστώ

Seldora
21-04-12, 23:36
Νομίζω ότι όταν έχεις την οικονομική επιφάνεια της Μενεγάκη η φόρμουλα είναι μάλλον προφανής.
Απόσο γνωρίζω, εδώ και κάποια χρόνια δεν ειναι απαραίτητη προυποθεση να εχει το παιδι ξενο διαβατηριο για το St Catherines. Βέβαια τα διδακτρα είναι γύρω στα 12000 ευρώ..

Seldora
21-04-12, 23:39
Να ενημερώσω εδώ για να υπάρχει η πληροφορία για μαμάδες που ψάχνουν τιμές, ότι μας έστειλαν μέιλ από το σχολείο μας (Κωστέα -Γείτονα) την περασμένη βδομάδα, ότι τα δίδακτρα του προνηπίου από 6300 που ήταν πέρσυ πέφτουν φέτος στα 5400 με τις περσινές παροχές που έχω αναφέρει σε παλιότερο ποστ μου(περιλαμβάνεται παράβολο και κάτι σου ξου μου) και του νηπίου από 6300 στα 5900 αλλά προστίθενται παροχές, οι οποίες είναι δωρεάν κολύμβηση και δωρεάν πρόγευμα και γεύμα. Πάλι καλά!:rolleyes: Κάτι είναι και αυτό! Βέβαια εγώ ούτως ή άλλως δεν θα έπαιρνα διατροφή του χρόνου (είναι παράξενη και δεν τρώει ούτε τα μισά οπότε γιατί να τα πληρώνω;) αλλά τέλος πάντων...:-?
Αυτές οι τιμές ειναι χωρίς σχολικο φαντάζομαι?

vmantas
21-04-12, 23:51
To Athener Schule, που έτσι κι αλλιώς είναι από τα οικονομικότερα καλά σχολεία, αποφάσισε μείωση των διδάκτρων κατά 5% από το νέο σχολικό έτος. Μέχρι τώρα τα δίδακτρα ήταν 4560€ για το νηπιαγωγείο, 5060€ για την Α' και 5215€ για τις Β'-ΣΤ' (συμπ. κολύμβησης). Για το δεύτερο παιδί υπάρχει έκπτωση 15% και για το τρίτο 30%.

Ισχύει αυτό που λένε στο site ότι οι εγγραφές για την Α' δημοτικού γίνονται μέχρι το Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς;

pashalitsa
22-04-12, 00:05
Αυτές οι τιμές ειναι χωρίς σχολικο φαντάζομαι?

Ω, ναι, καλά φαντάζεσαι, βάλε και ένα 1000κάκι για σχολικό (περίπου, δεν θυμάμαι ακριβώς για Κηφισσιά). :-|

espoir
23-04-12, 10:03
Ευχαριστώ yola

Μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες με πμ? Είναι όπως τα λέει το σάιτ τους ή παρεκκλίνουν? (από τιμή εννοώ). Επίσης το ωράριο, πώς είναι? Αν δε σε βάζω σε κόπο φυσικά. Ευχαριστώ

Εαν μπορεις να με ενημερωσεις γιατι ενδιαφερομαι ιδιαιτερα για αυτο το σχολειο ¨Ωραριο, παροχες, σχολικο, κλπ

vmantas
24-04-12, 18:28
Μήπως υπάρχουν γονείς με πρόσφατη/τρέχουσα εμπειρία από εράσμειο ελληνογερμανική να μας καταθέσουν φρέσκες γνώμες;

Επίσης, επειδή πήρα τηλέφωνο και έμαθα, Athener schule και Μαντά έχουν κλείσει οι θέσεις για το δημοτικό για όποιον ενδιαφέρεται.

little charly
26-04-12, 12:35
Η κόρη μου πηγαίνει Β' Δημοτικού στην Εράσμειο και σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένη. Υπάρχει σαφής προσανατολισμός στα ακαδημαικά θέματα και αισθάνομαι ότι παρά το γεγονός ότι πλέον είναι μεγάλο σχολείο δίνουν σημασία στο κάθε παιδί ξεχωριστά (αυτή την αίσθηση έχω).Επιπλέον, είναι μετρημένο σχολείο - χωρίς ακρότητες κοινωνικής συμπεριφοράς. Το μόνο θέμα που έχω είναι ότι σε μερικά θέματα είναι αρκετά αυστηρό π.χ στο διάλλειμα δεν αφήνουν τα παιδάκια να τρέχουν ( αναφέρομαι στα μικρά). Η συνολική δική μου αξιολόγηση είναι θετική.

vmantas
26-04-12, 16:20
Ευχαριστώ

TINKER
26-04-12, 17:25
Καλησπέρα, μηπως εχει καποιος πληροφορίες εκ των εσω για το Ζηρίδη οσον αφορά στο Δημοτικο, εχω ενημερωθεί για τις τιμες αλλά εχω αμφιβολίες για το εκπαιδευτικο του σύστημα...

hawk41
02-05-12, 11:51
SUMFONO KAI EGO MAZI SOU GIA TO SXOLEIO EINAI KALO KAI EMAS PHGAINH O MIKROS STHN A DHMOTIKOU .Kαλημέρα και Καλή Σαρακωστή!
Μετά από 2 χρόνια σε πολύ γνωστό ιδιωτικό νηπιαγωγείο του Πειραιά (Καστέλλα), όπου η κόρη μου έκανε προνήπιο και νήπιο, και αφού χαρήκαμε τις γιορτές και τα πανηγυρια (μόνο) εφόσον το εκπαιδευτήριο αυτό δεν είχε τίποτα άλλο να προσφέρει... πήρα το παιδί με λαχτάρα από τον όμιλο αυτό και δοκίμασα κάτι καινούργιο...και ρίσκαρα... Είμαστε λοιπόν στην μέση της Α' δημοτικού στο Πράξις στον Πειραιά.... και είμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένοι!!! Το παιδι και εμεις! Μαθησιακά, αν δεν το ζούσα δεν θα το πιστευα.... οτι προχωράνε τοσο γρηγορα αλλα και τα παιδια αφομιώνουν την ύλη και καταλαβαινουν τα πάντα.... Εχουμε επιλογές εξωσχολικών δραστηριοτήτων, έχουμε αμφιδρομη και καθημερινη επαφή με το σχολείο... (θα μας φέρουν με το σχολικό τα μαθηματα μας αν κρυωσουμε....) είναι χαμογελαστοι, ακουνε, συνδιαλλέγονται και αν όπως ακουγαμε εχουν μαθητες που δεν πληρώνουν και αρα και οικονομικά θέματα (όπως όλα τα ιδωτικά) σε εμάς δεν βγαινει αυτό οπότε δεν μας επηρεάζει....
Το μόνο "πρόβλημα" που είχα... αν θεωρηθεί αυτό πρόβλημα... είναι ότι τα μισα παιδάκια ήρθαν απο το ίδιο νηπιαγωγείο (ακόμα και απο μακρινες περιοχές εφόσον ήταν πολύ ευχαριστημένοι οι γονείς) και η μικρή μου είχε αρχικά μόνο ένα φιλαράκι (για 2 μήνες) ... πράγμα που πια έχει διορθωθεί και είναι τελειως οκ.... Δεν έχω να πω κατι άλλο... φοβάμαι μην νομίσετε ότι το διαφημίζω.... αλλά αξίζει να πατε οποιοι μενετε στον Πειραιά και να το δείτε.... Μελέτη και σχολικό μέσα στην τιμή - Α.... κτιριακά... υπάρχουν θέματα.. όχι ανοιχτοι χώροι κλπ.... οπως σε όλα τα ιδιωτικά του κακομοιρη Πειραιά...
Αυτά
Δήμητρα:-)

hawk41
04-05-12, 18:53
sumfono kai ego gia to sxoleio einai kai mena o gios mou sth taxi ayti kai phgainame sto paidiko apo prin.

condition
08-05-12, 09:11
Καλημέρα, έχω δυο παιδιά με μικρή ηλικιακή διαφορά και πηγαίνουν δημοτικό στα εκπαιδευτήρια Καίσαρη. Έχω όμως κάποια μικρά παράπονα από τη σχολή και επίσης οι τάξεις έχουν πάντα πάνω από 20 μαθητές. Αυτά σε συνδυασμό με τα υψηλά δίδακτρα, με κάνουν να ρωτήσω μήπως θα έπρεπε να κοιτάξω κάπου αλλού. Προτείνετε κάποιο άλλο ιδιωτικό στην ευρύτερη περιοχή Βάρης-Κορωπίου; Κάποιο δημοτικό αντίστοιχο με το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών ξέρετε; Μου αρέσει πολύ η ιδέα των ολιγομελών τάξεων με όχι παραπάνω από 13-14 παιδιά.

cateyes
16-05-12, 15:56
Καλημέρα. Είμαι νέα στο forum και έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των θεμάτων και την πληρότητα και ανάλυση των απαντήσεων. Ο μικρός μου θα πάει το Σεπτέμβριο στην Α' Δημοτικού. Από 27 μηνών έως και σήμερα (νήπια) ο μικρός πηγαίνει σε παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στην Καστέλλα και αρχικά σκεφτόμασταν με το σύζυγό μου να συνεχίσει ο μικρός και στο Δημοτικό (είναι σε άλλη περιοχή του Πειραιά). Συνέβη όμως κάποιο γεγονός που μας εξόργισε πολύ και μας στενοχώρησε άλλο τόσο, εξαιτίας του οποίου κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μας και αποφασίσαμε να αλλάξει σχολείο. Μετά από επισταμένη έρευνα, καταλήξαμε στη Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου, γιατί έχουμε πολύ καλές συστάσεις από γονείς για την ποιότητα της εκπαίδευσης και το έργο των εκπαιδευτικών και η επαφή μας με τον κ. Λιναρδάτο μας άφησε πολλύ καλές εντυπώσεις, αν και το σχολείο (ειδικά το Δημοτικό) πάσχει από εγκαταστάσεις και οι τάξεις έχουν πολλά παιδιά, ωστόσο δώσαμε προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό έργο. Επίσης, ο κ. Λιναρδάτος έκανε σημαντική μείωση του ποσού των διδάκτρων (από 6.127 με σχολικό το 11-12) κατέβηκε στα 5.200 με σχολικό το 2012-2013 και επίσης έκανε σημαντικές μειώσεις και στις απογευματινές δραστηριότητες. Εμείς διαλέξαμε τη μελέτη και τρεις ακόμη δραστηριότητες (αθλητισμό, εικαστικά και σκάκι) γιατί εγώ δεν μπορώ να είμαι σπίτι πριν από τις 5:οο-5:30 το απόγευμα και έτσι ο μικρός θα γυρίζει στις 5:30 μ.μ. Αν και δεν κάναμε ακόμη την εγγραφή (σκέφτομαι να την κάνω στο τέλος του μήνα), είναι το επικρατέστερο για μας σχολείο. Βεβαίως, με χαρά θα άκουγα τις προσωπικές εμπειρίες σας τόσο από το σχολείο αυτό όσο και από άλλα σχολεία στην περιοχή του πειραιά (μένουμε Κορυδαλλό).

KDC
16-05-12, 16:11
Ισχύει αυτό που λένε στο site ότι οι εγγραφές για την Α' δημοτικού γίνονται μέχρι το Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς;
Ναι, ισχύει, υπάρχει τρομερή ζήτηση για το σχολείο και, λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τις κτιριακές του εγκαταστάσεις, η πλειονότητα των αιτήσεων δεν γίνεται αποδεκτή. Φέτος έμαθα ότι οι απορριφθείσες αιτήσεις πλησίασαν τις 200!!

MarcoPolo
16-05-12, 16:24
Απο Πειραια Περιστερι δεν ειναι μακρια? Και εγω Πειραια ειμαι και ψαχνομαι για το μελλον.

cateyes
16-05-12, 16:40
Απο Πειραια Περιστερι δεν ειναι μακρια? Και εγω Πειραια ειμαι και ψαχνομαι για το μελλον.

Εμείς μένουμε Κορυδαλλό. Όσο χρόνο κάνει το σχολικό να φτάσει Καστέλλα (περνώντας από όλες τις ενδιάμεσες περιοχές), τον ίδιο χρόνο νομίζω πως κάνει και για το Περιστέρι (ίσως και λιγότερο).

MMARI
16-05-12, 16:45
Μήπως ξέρει κανείς να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με το ΠΑΛΛΑΔΙΟ στη Βάρη .
Ενδιαφέρουμε να στείλω το γιο μου Α' Δημοτικού και το επισκέφτηκα προσφατα.

θα εκτιμούσα πολυ αν μπορούσε κάποιος πληροφορίες


Ευχαριστώ

vmantas
16-05-12, 16:47
Εχει κανείς γνώμη και εμπειρία από τη γερμανική σχολή αθηνών....όχι τις ελληνογερμανικές.

cateyes
16-05-12, 16:57
Μήπως ξέρει κανείς να μου δώσει πληροφορίες σχετικά με το ΠΑΛΛΑΔΙΟ στη Βάρη .
Ενδιαφέρουμε να στείλω το γιο μου Α' Δημοτικού και το επισκέφτηκα προσφατα.

θα εκτιμούσα πολυ αν μπορούσε κάποιος πληροφορίες


Ευχαριστώ

Μια συνάδελφός μου έχει φέτος το γιο της στην Α' Δημοτικού και είναι πολύ ευχαριστημένη. Το σχολείο ακολουθεί την ίδια γραμμάη και μέθοδο διδασκαλίας που έχουν στο Παλλάδιο στη Ν. Σμύρνη εδώ και χρόνια, μόνο που οι κτιριακές εγκαταστάσεις στη Βάρη είναι κλάσεις ανώτερες. Καινούργιες εγκαταστάσεις, φωτεινό, μέσα στη φύση, σου δημιουργεί εξαιρετική διάθεση. Το επισκεφτήκαμε κι εμείς και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (αν και περισσότερο το κτίριο και λιγότερο ο Διευθυντής). Πάντως η συνάδελφός μου είναι πραγματικά ευχαριστημένη. Ο γιος της μένει το απόγευμα έως τις 5:00, κάνει καθημερινά μελέτη και ένα άθλημα (και μου λέει πως γίνεται πολύ καλή δουλεια στη μελέτη) και το σχολείο παραμένει ανοιχτό έως 31/7 (με σχολικό που τα παίρνει από το σπίτι), καθώς και όλες τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα (μόνο που τότε πρέπει να τα πηγαινοφέρνουν οι γονείς, γιατί δε λειτουργούν τα σχολικά). Για το 2012-2013, απ' ότι μου είπε, δεν έκανε, δυστυχώς, ουσιαστικές μειώσεις (μείωσε ελαφρώς τα δίδακτρα, αλλά αύξησε το σχολικό), οπότε της έρχεται στα ίδια με πέρυσι. Αν θέλεις περισσότερες ππληροφορίες, μπορώ να τη ρωτήσω.

ElenitaG
17-05-12, 10:54
Για τους γονείς που είναι σε δίλημμα αν θα στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, μπορεί να ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο:

"Δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο: Ιστορίες καθημερινής σχολικής τρέλας" (http://kalosagogos.blogspot.com/2012/05/blog-post.html)

Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι ο δάσκαλος που θα τα αναλάβει, η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και κατά πόσο οι ίδιοι οι γονείς θα διεκδικήσουν κάποια αυτονόητα πράγματα και δε θα καταφύγουν σε εύκολες λύσεις.

Maya
18-05-12, 23:00
Για τους γονείς που είναι σε δίλημμα αν θα στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, μπορεί να ενδιαφέρει το παρακάτω άρθρο:

"Δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο: Ιστορίες καθημερινής σχολικής τρέλας" (http://kalosagogos.blogspot.com/2012/05/blog-post.html)

Αυτό που έχει σημασία τελικά είναι ο δάσκαλος που θα τα αναλάβει, η αποτελεσματικότητα της διοίκησης και κατά πόσο οι ίδιοι οι γονείς θα διεκδικήσουν κάποια αυτονόητα πράγματα και δε θα καταφύγουν σε εύκολες λύσεις.

Ωραίο το κείμενο, ωραία και σωστά ελληνικά, φορτισμένο συναισθηματικά και γεμάτο προσωπικές εμπειρίες (ελπίζω) αλλά πώς θα μας βοηθούσε στο δίλημμα (αν υποθέσουμε ότι έχουμε)? Δεν περιέχει ούτε μία συγκεκριμένη πληροφορία.

ElenitaG
19-05-12, 09:06
Το μήνυμα που θέλω να περάσω με αυτό το κείμενο είναι ένα απλό:
Δεν έχει, πραγματικά, σημασία πού θα στείλετε το παιδί σας, σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο. Το θέμα είναι εσείς τι κάνετε για να ισχύουν τα αυτονόητα.
Μην επαναπαύεστε πηγαίνοντάς το σε ιδιωτικό ότι θα έχει καλύτερη εκπαίδευση. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και βρίσκονται τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό είναι:
1. Το ταλέντο και η ηθική ποιότητα των εκπαιδευτικών, η μεταδοτικότητα και ο υγιής συναισθηματικός τους κόσμος.
Πολλές φορές, τα παιδιά αποκτούν "μαθησιακές δυσκολίες" λόγω διδακτικών αδυναμιών των δασκάλων.
2. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης/διεύθυνσης του σχολείου.
Λόγω σπουδών αλλά και εμπειρίας, μπορώ να βεβαιώσω ότι ο τρόπος που η διοίκηση/διεύθυνση του σχολείου διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις, μπορεί να έχει το θετικότερο αντίκτυπο στην εκπαίδευση των παιδιών σας.
3. Οι αντιδράσεις των γονιών μπορούν να ενθαρρύνουν καλές πρακτικές ή να απορρίψουν καταστάσεις που θα έχουν αρνητικές συνέπειες.

Η επιλογή ιδιωτικού ή δημόσιου σχολείου είναι σημαντική απόφαση, αλλά δεν μπορεί να την πάρει ένας γονιός, απλά ρωτώντας ποιο θεωρείται "καλύτερο σχολείο". Αυτό είναι κάτι τελείως υποκειμενικό και, μην ξεχνάμε, ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό, επομένως αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα.

kyra
19-05-12, 09:44
Αυτά που πραγματικά έχουν σημασία και βρίσκονται τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό είναι:
1. Το ταλέντο και η ηθική ποιότητα των εκπαιδευτικών, η μεταδοτικότητα και ο υγιής συναισθηματικός τους κόσμος.
Πολλές φορές, τα παιδιά αποκτούν "μαθησιακές δυσκολίες" λόγω διδακτικών αδυναμιών των δασκάλων.
2. Η αποτελεσματικότητα της διοίκησης/διεύθυνσης του σχολείου.
Λόγω σπουδών αλλά και εμπειρίας, μπορώ να βεβαιώσω ότι ο τρόπος που η διοίκηση/διεύθυνση του σχολείου διαχειρίζεται πρόσωπα και καταστάσεις, μπορεί να έχει το θετικότερο αντίκτυπο στην εκπαίδευση των παιδιών σας.
3. Οι αντιδράσεις των γονιών μπορούν να ενθαρρύνουν καλές πρακτικές ή να απορρίψουν καταστάσεις που θα έχουν αρνητικές συνέπειες.

.
Και σε ποιο είδος σχολείου (ιδιωτικό ή δημόσιο) θεωρείς (κατά μέσο όρο φυσικά) ότι ένα καλοπροαίρετος γονιός έχει μεγαλύτερο έλεγχο στα παραπάνω, ώστε να εκφράσει τη διαμαρτυρία του για τα κακώς κείμενα
και να διεκδικήσει κάτι έστω μέσω του συλλόγου γονέων?

ElenitaG
19-05-12, 11:33
Σε οποιοδήποτε.
Κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε.
Εξάλλου, δε ζητάει κάτι ουτοπικό ο γονιός. Το αυτονόητο ζητάει.

Ο καθένας χρειάζεται να αναλάβει τις ευθύνες του για να έχουμε βελτίωση στην εκπαίδευση.

Αν θέλουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, μην ξεχνάμε ότι πρέπει εμείς να τα προετοιμάσουμε κατάλληλα για να φέρουν τα ίδια τον καλύτερο αυτό κόσμο.

pashalitsa
20-05-12, 23:05
Καλημέρα. Είμαι νέα στο forum και έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των θεμάτων και την πληρότητα και ανάλυση των απαντήσεων. Ο μικρός μου θα πάει το Σεπτέμβριο στην Α' Δημοτικού. Από 27 μηνών έως και σήμερα (νήπια) ο μικρός πηγαίνει σε παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στην Καστέλλα και αρχικά σκεφτόμασταν με το σύζυγό μου να συνεχίσει ο μικρός και στο Δημοτικό (είναι σε άλλη περιοχή του Πειραιά). Συνέβη όμως κάποιο γεγονός που μας εξόργισε πολύ και μας στενοχώρησε άλλο τόσο, εξαιτίας του οποίου κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μας και αποφασίσαμε να αλλάξει σχολείο. Μετά από επισταμένη έρευνα, καταλήξαμε στη Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου, γιατί έχουμε πολύ καλές συστάσεις από γονείς για την ποιότητα της εκπαίδευσης και το έργο των εκπαιδευτικών και η επαφή μας με τον κ. Λιναρδάτο μας άφησε πολλύ καλές εντυπώσεις, αν και το σχολείο (ειδικά το Δημοτικό) πάσχει από εγκαταστάσεις και οι τάξεις έχουν πολλά παιδιά, ωστόσο δώσαμε προτεραιότητα στο εκπαιδευτικό έργο. Επίσης, ο κ. Λιναρδάτος έκανε σημαντική μείωση του ποσού των διδάκτρων (από 6.127 με σχολικό το 11-12) κατέβηκε στα 5.200 με σχολικό το 2012-2013 και επίσης έκανε σημαντικές μειώσεις και στις απογευματινές δραστηριότητες. Εμείς διαλέξαμε τη μελέτη και τρεις ακόμη δραστηριότητες (αθλητισμό, εικαστικά και σκάκι) γιατί εγώ δεν μπορώ να είμαι σπίτι πριν από τις 5:οο-5:30 το απόγευμα και έτσι ο μικρός θα γυρίζει στις 5:30 μ.μ. Αν και δεν κάναμε ακόμη την εγγραφή (σκέφτομαι να την κάνω στο τέλος του μήνα), είναι το επικρατέστερο για μας σχολείο. Βεβαίως, με χαρά θα άκουγα τις προσωπικές εμπειρίες σας τόσο από το σχολείο αυτό όσο και από άλλα σχολεία στην περιοχή του πειραιά (μένουμε Κορυδαλλό).

Επειδή κι εγώ έκανα μελέτη για την περιοχή γύρω από τον Κορυδαλλό, νομίζω ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι η καλύτερη επιλογή αν αποφασίσεις να παραβλέψεις το θέμα των εγκαταστάσεων... Τώρα με την κρίση πιστεύω ότι θα αραιώσει και η πληθώρα των μαθητών και το ανάλογο στρίμωγμα...

Οι μειώσεις που αναφέρεις είναι εντυπωσιακές και μπράβο τους... Εμένα μου είχε πει 6350 πριν δυο χρόνια για την ηλικία 3-4 (με σχολικό).

Τον κύριο Λιναρδάτο τον έχω συναντήσει προσωπικά αλλά συνεργάζεται μαζί του και η κουμπάρα μου (φτιάχνει κουστούμια, στολές κλπ για το σχολειο και πήγαινε εκεί και η κόρη της στο λύκειο). Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος πραγματικά και το πονάει το σχολείο του, είναι η ζωή του... Επίσης στο σχολείο πήγαιναν τα παιδιά ενός πρώτου ξαδέλφου μου (μέχρι που μετακόμισε) και πηγαίνουν ακόμα ενός δεύτερου ξαδέλφου. Είναι όλοι πολύ ευχριστημένοι...

leol
23-05-12, 11:48
pωτησα εγω για το γιο μου,ενταξει επικρατει μια μοντερνια και ολα φιλτραρονται μεσα απο την ψυχολογια ,οι ταξεις να φανταστεις εχουν κ καναπεδες,θελουν να γινονται κ συνεδριες με τους γονεις κ το θεωρουν δεσμευση το κτιριο δε λεει κ πολλα απο τοτε με εχουν παρει πολλες φορες να δουν αν τελικα θα παμε παρολο που απαντησα αρνητικα η τιμη τους εφτανε πληρες πακετο 9000 ......κ διδακτρα τους δεν ειναι πουθενα στο υπουργειο γραμμενα πηρα κ τηλ κ στο υπουργειο ....δεν ηξεραν ....ο διευθυντης ειναι ο συγγραφεας του βιβλιου μαθηματικων δημοτικου,ισως αυτο κατι να σας λεει....

leol
23-05-12, 11:50
Και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα για το ευρωπαικό πρότυπο στο ελληνικό! Υπάρχει κάποιος που στέλνει τα παιδιά του εκεί και που θα ήθελε να μας πει την άποψή του?
μαρια σου εχω απαντησει κατα λαθος σε αλλο σημειο

barbie2000
23-05-12, 15:13
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: από το δημοτικό στο γυμνάσιο υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή?
Ρωτάω γιατί είναι λογικό π.χ. η έκτη να είναι 500 ευρώ και η πρώτη γυμνασίου 550? ή 600?
αν γνωρίζει κάποια ας μου πει.
ευχαριστώ.....

ritaki2
25-05-12, 12:06
Γεια σας! Καινουρια στο φορουμ και χαιρομαι πολυ σας βρισκω. Παρακαλω θα ηθελα να μαθω τη γνωμη σας για τα εκπαιδευτηρια Ζαγοριανακου στα Γλυκα Νερα

barbie2000
27-05-12, 19:48
Καμία δεν γνωρίζει? είναι "λογικό" να υπάρχει αύξηση στα δίδακτρα από δημοτικό σε γυμνάσιο?
Ευχαριστώ.

pashalitsa
27-05-12, 23:55
Ναι, είναι λογικό να υπάρχει αύξηση... Ανάλογα με την τιμή που θα μπεις στην Α γυμνασίου θα συνεχίσεις και τις υπόλοιπες τάξεις με ένα πολύ μικρό ποσοστο αύξησης (όπως γινεταί στο δημοτικό δηλαδή). Στην Α γυμνασίου μπαίνεις σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης και όλα τα δεδομένα είναι διαφορετικά... Αλλά για πόσο μεγάλη αύξηση μιλάμε;

ismeni
28-05-12, 07:23
ξερω σχολεια που οσο ανεβαινουν οι ταξεις, μειωνεται η τιμή των διδάκτρων. αρσάκειο, pierce college...

barbie2000
28-05-12, 11:51
Ναι, είναι λογικό να υπάρχει αύξηση... Ανάλογα με την τιμή που θα μπεις στην Α γυμνασίου θα συνεχίσεις και τις υπόλοιπες τάξεις με ένα πολύ μικρό ποσοστο αύξησης (όπως γινεταί στο δημοτικό δηλαδή). Στην Α γυμνασίου μπαίνεις σε άλλη βαθμίδα εκπαίδευσης και όλα τα δεδομένα είναι διαφορετικά... Αλλά για πόσο μεγάλη αύξηση μιλάμε;
΄

ΣΤ' ΤΑΞΗ: 450
Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:500
Πώς το βλέπεις?

barbie2000
28-05-12, 11:52
ξερω σχολεια που οσο ανεβαινουν οι ταξεις, μειωνεται η τιμή των διδάκτρων. αρσάκειο, pierce college...

Πρώτη αφορά το ακούω.....

nancy14
28-05-12, 12:24
Αν εχω και εγω καταλαβει σωστα το συστημα παει ως εξης..Αναμεσα σε δυο διαφορετικες βαθμιδες εκπαιδευσης το ιδιωτικο σχολειο μπορει να κανει οτι αυξηση θελει...ετσι παρατηρειται σε αρκετα ιδιωτικα σημαντικη αυξηση διδακτρων απο το νηπαιγωγειο στηο δημοτικο και απο το δημοτικο στο γυμνασιο ...η αυξηση που αναφερει barbie2000 ειναι λογικη...Απο την αλλη αυτο που λεει η ισμηνη νομιζω οτι συμβαινει λογω της εντολης του υπουργειου για την μη αυξηση των διαδακτρων των ιδιωτικων ετησιως...πχ στο αρσακειο με τιμες περυσινες η α ταξη του δημοτικου ηταν 6750 και η β 6509 ..αυτο ομως συμβαινει λογω της εντολης του υπουργειου ...αν αρθει αυτη η εντολη (που δεν νομιζω) μπορει να υπαρξει σημαντικη αυξηση απο χρονια σε χρονια (λεμε τωρα)

bobonela
28-05-12, 12:41
Αν εχω και εγω καταλαβει σωστα το συστημα παει ως εξης..Αναμεσα σε δυο διαφορετικες βαθμιδες εκπαιδευσης το ιδιωτικο σχολειο μπορει να κανει οτι αυξηση θελει...ετσι παρατηρειται σε αρκετα ιδιωτικα σημαντικη αυξηση διδακτρων απο το νηπαιγωγειο στηο δημοτικο και απο το δημοτικο στο γυμνασιο ...η αυξηση που αναφερει barbie2000 ειναι λογικη...Απο την αλλη αυτο που λεει η ισμηνη νομιζω οτι συμβαινει λογω της εντολης του υπουργειου για την μη αυξηση των διαδακτρων των ιδιωτικων ετησιως...πχ στο αρσακειο με τιμες περυσινες η α ταξη του δημοτικου ηταν 6750 και η β 6509 ..αυτο ομως συμβαινει λογω της εντολης του υπουργειου ...αν αρθει αυτη η εντολη (που δεν νομιζω) μπορει να υπαρξει σημαντικη αυξηση απο χρονια σε χρονια (λεμε τωρα)

Aκριβώς έτσι! Και σε μας τα 2 τελευταία χρόνια (λόγω της εντολής για μηδενικές αυξήσεις) έχουμε συνεχώς μειώσεις! Απλά πρέπει όταν το παιδί πάει στην Ε' δημ. για παράδειγμα να πληρώσει την τιμή που πλήρωνε η περυσινή πέμπτη (δηλ. λιγότερα από την Δ'δημ.) αφού τα παιδιά που πήγαιναν πέρυσι πέμπτη είχαν μπει με μικρότερη αύξηση στην Α'δημ. και συνέχισαν μετά με αυξήσεις. Το παιδί όμως που τώρα είναι στην τετάρτη, είχε μπει στην Α΄δημ. με μεγαλύτερη τιμή (από το παιδί που τώρα πάει πέμπτη), οπότε θα πρέπει να ακολουθήσει πλέον την τιμή που ισχύει για την πέμπτη δηλ. μικρότερη από αυτά που έδινε ως τώρα. Ετσι κάθε χρόνο εμφανίζεται μείωση.
Στο Γυμνάσιο βέβαια είναι διαφορετική η αρχική "τιμή εκκίνησης" αλλά και πάλι ό,τι ίσχυε για τα περυσινά παιδιά.

kyra
28-05-12, 16:53
Πρώτη αφορά το ακούω.....
Κι όμως ισχύει. Στο δικό μας σχολείο, ανάμεσα στην πράτη και την έκτη δημοτικού υπάρχει περίπου 20% μείωση. Μετά στο γυμνάσιο ξανααρχίζουν από τις τιμές της πρώτης δημοτικού.

barbie2000
28-05-12, 18:14
Μάλιστα.... είμαι αρκετά προβληματισμένη στο τί να κάνω...ομολογώ...
Θα τα βάλω κάτω και...ότι καλύτερο!!!!
Ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια...

Mar078
06-06-12, 22:50
Καλησπέρα σε όλους
Σκέφτομαι για τον μικρό μου το ΔΕΛΑΣΑΛ. Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε ακούσει καλά η κακά. Μια μαμά που γνώρισα όλα καλά τα έλεγε, αλλά δεν την ξέρω και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη.

kyra
06-06-12, 22:52
Κι εγώ έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλη μου που πηγαίνουν εκεί και τα δύο της παιδιά.

vvassoula
27-06-12, 10:47
Συνεχίζω το θέμα για να μας που οι μαμάδες που έκαναν τον περασμένο χρόνο τις επιλογές τους για σχολείο τις εντυπώσεις τους.

Έμειναν ευχαριστημένες;
Ήταν τα σχολεία όπως τα περίμεναν;

xilopita
02-07-12, 12:43
Καλησπέρα σε όλους
Σκέφτομαι για τον μικρό μου το ΔΕΛΑΣΑΛ. Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε ακούσει καλά η κακά. Μια μαμά που γνώρισα όλα καλά τα έλεγε, αλλά δεν την ξέρω και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη.

λες για το δελασαλ θεσσαλονικη να υποθεσω ετσι?
ενας φιλος μου πηγε εκει γ γυμνασιου-1 λυκειου.δεν εμεινε καθολου ευχαριστημενος,γυρισε στο αρχικο του σχολειο μετα απ αυτες τις 2 χρονιες.οι λογοι ηταν αφενος υπερβολικη κατ εκεινον προσκολληση στα γαλλικα και αφετερου σαν επιπεδο εκαπιδευσης δεν τον ικαονοποοιουσε(ο φιλος μου ειχε βλεψεις για νομικη,οπου και περασε)

οπως και να χει κοριτσια,οταν ψαχνεται για ιδιωτικα,συστηνω να κοιτατε 1.ποια δινουν δινατοτητα για υποτροφια στο τελος του δημοτικου(μπορει το παιδι να παρακολουθησει δωρεαν ολο το γυμνασιο λυκειο αν τα καταφερει) 2.ποια στελνουν παιδια με συνεργασιες σε πανεπιστημια του εξωτερικου στην γ λυκειου.

kyra
02-07-12, 13:13
1.ποια δινουν δινατοτητα για υποτροφια στο τελος του δημοτικου(μπορει το παιδι να παρακολουθησει δωρεαν ολο το γυμνασιο λυκειο αν τα καταφερει) 2.ποια στελνουν παιδια με συνεργασιες σε πανεπιστημια του εξωτερικου στην γ λυκειου.


Δηλαδή να δω στην πρώτη δημοτικού, αν το παιδί θα πάρει υποτροφία στο γυμνάσιο? Μεγάλο άγχος για το παιδί, αν επιλέξω στολείο με αυτό το κριτήριο. Άλλωστε τα σχολείο που ξέρω δίνουν τέτοιες υποτροφίες μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Το δεύτερο κριτήριό σου δεν το κατάλαβα καθόλου. Στην τρίτη λυκείου (ετών 16) να πάει το παιδί στο εξωτερικό? Ή μετά να μπει κατευθείαν σε συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο?
Μπορείς να το διευκρινίσεις?

xilopita
03-07-12, 01:47
δε λεω να δεις αν το παιδι θα παρει την υποτροφια στο γυμνασιο αλλα γιατι να μην εχει κι αυτη την επιλογη αν σου βγει διαβαστερο?:smile:
επιπλεον υπαρχουν και ιδιωτικα που παιρνουν με υποτροφια παιδια που ανηκουν σε αθλητικες ομαδες(για να δημιουργησουν καλη σχολικη ομαδα),ακομα και ωδεια.γιατι να μην εχει αυτη την ευκαιρια αν εχει αθλητικο πνευμα η μουσικο πνευμα?
σιγουρα παιρνουν υποτροφους απο οποιο δημοτικο και να ηρθε το παιδακι αλλα σιγουρα απο το δικο τους εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες.
για τα συνεργαζομενα πανεπιστημια εννοω το εξης.τελειωνοντας τα παιδια το σχολειο και με βαση τους βαθμους των πανελλαδικων της γ λυκειου + τους ενδοσχολικους βαθμους, καποια ιδιωτικα παρεχουν τη δυνατοτητα φοιτησης σε πανεπιστημια του εξωτερικου.εχουν συναψει συμφωνιες μ αυτα και στελνουν εκει τους πρωτους αποφοιτους τους(κατ επιλογην παντα).κι οταν λεω καποια πανεπιστημια,μιλαω για φημισμενα ονοματα,ακομα και ΜΙΤ.τη διαδικασια δεν τη γνωριζω ακριβως,ισως δηλαδη να περιλαμβανει και καποια αλλη εξεταση αλλα το σιγουρο ειναι οτι γινοταν μεσω της συμφωνιας του σχολειου.το δικο μου σχολειο δεν ειχε τετοιες συμφωνιες.το πως ειχα λυσσαξει οταν εβλεπα τα παιδια του αλλου ιδιωτικου που οι γονεις μου ειχαν απορριψει να πηγαινουν εκει..ας μη το θυμαμαι.1 χρονο τους ελεγα οτι κατεστρεψαν το μελλον μου.

kyra
03-07-12, 11:17
Το τελευταίο είναι πολύ ενδιαφέρον. Απλά εγώ δεν ξέρω κανένα ιδιωτικό σχολείο που να συνεργάζεται με πανεπιστήμιο, πολύ περισσότερο με το ΜΙΤ. Υποθέτω ότι θα ήταν το πρώτο που θα έλεγαν στους γονείς. Αν έχεις υπόψη σου κάποιο συγκεκριμένο σχολείο, πες μου, έστω και με πμ, αν δεν θέλεις να κάνει διαφήμιση.

jannis
04-07-12, 12:04
για τα συνεργαζομενα πανεπιστημια εννοω το εξης.τελειωνοντας τα παιδια το σχολειο και με βαση τους βαθμους των πανελλαδικων της γ λυκειου + τους ενδοσχολικους βαθμους, καποια ιδιωτικα παρεχουν τη δυνατοτητα φοιτησης σε πανεπιστημια του εξωτερικου.εχουν συναψει συμφωνιες μ αυτα και στελνουν εκει τους πρωτους αποφοιτους τους(κατ επιλογην παντα).κι οταν λεω καποια πανεπιστημια,μιλαω για φημισμενα ονοματα,ακομα και ΜΙΤ.τη διαδικασια δεν τη γνωριζω ακριβως,ισως δηλαδη να περιλαμβανει και καποια αλλη εξεταση αλλα το σιγουρο ειναι οτι γινοταν μεσω της συμφωνιας του σχολειου.

Δεν ξέρω που την βρήκες την σιγουριά - και δεν ξέρω τι γίνεται ακριβώς με τα αγγλικά πανεπιστήμια για την ένταξη αλλά θα σου πω με σιγουριά ότι
κανένα σοβαρό πανεπιστημιο Αγγλίας ή Αμερικής δεν κάνει τετοιες συμφωνίες δεν το χει ανάγκη, εχει χιλιάδες αιτητές που το παρακαλούνε, μπορεί να διαλέξει τους καλύτερους από αυτούς που θα το προτίμησουν.

Τώρα πως διαλέγει τους καλύτερους? Για τα Παν. Αμερικής θα σου πω ότι βασίζεται σε πολλά, μεταξύ άλλων βαθμολογίες σε standarised tests (όχι μονο TOEFL/SAT αλλά και θεματικά τα οποία δεν τα ζητάνε αλλά βοηθάνε πολύ), τον βαθμό, το class rank, τι είδους σχολείο τελίωσες (προτιμάνε να έχεις IB αλλά περνουνε και χωρίς - αν εχεις τα θεματικά τεστ το αντισταθμίζεις, τις συστατικές , την φήμη του σχολείου και πολλά άλλα.
Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που ίσως δίνει την εντύπωση ότι προτιμάνε από ένα σχολείο. Στην ουσία όμως, επειδή δεν εχουν γνώση των ξένων σχολείων και του επιπέδου τους και ειδικότερα αν δεν έχουν IB, τους επηρεάζει θετικά ή αρνητικά ενδεχομένως η πορεία που είχαν ξένοι φοιτητές στο πανεπιστήμιο που προέρχονται από το ίδιο σχολείο.
Με λίγα λόγια ένα σχολείο μπορεί να δημιουργήσει και καλή και κακή φήμη έξω.

Τώρα δεν υποτιμώ το σχολεία της Ελλάδας αλλά το MIT δεν κάνει συμφωνίες με κανένα σχολείο - ούτε με τα πιο elit της Αμερικής - σίγουρα δεν εχει ανάγκη να κανει με της Ελλάδας...

PersefoniA
04-07-12, 13:28
λες για το δελασαλ θεσσαλονικη να υποθεσω ετσι?
ενας φιλος μου πηγε εκει γ γυμνασιου-1 λυκειου.δεν εμεινε καθολου ευχαριστημενος,γυρισε στο αρχικο του σχολειο μετα απ αυτες τις 2 χρονιες.οι λογοι ηταν αφενος υπερβολικη κατ εκεινον προσκολληση στα γαλλικα και αφετερου σαν επιπεδο εκαπιδευσης δεν τον ικαονοποοιουσε(ο φιλος μου ειχε βλεψεις για νομικη,οπου και περασε)

οπως και να χει κοριτσια,οταν ψαχνεται για ιδιωτικα,συστηνω να κοιτατε 1.ποια δινουν δινατοτητα για υποτροφια στο τελος του δημοτικου(μπορει το παιδι να παρακολουθησει δωρεαν ολο το γυμνασιο λυκειο αν τα καταφερει) 2.ποια στελνουν παιδια με συνεργασιες σε πανεπιστημια του εξωτερικου στην γ λυκειου.

Καταρχήν να σας χαιρετήσω καθώς είμαι καινούρια μανούλα στο forum!
Να πω κι εγώ τη γνώμη μου για όσα έχω ακούσει για ιδιωτικά σχολεία γιατί κι εγώ ψάχνομαι... Έχω δύο παιδάκια το ένα θα πάει Α' δημοτικού και το άλλο προνήπια!
Για το Δελασάλ ξέρω από τον ξάδερφό μου που είχε το γιο του εκεί... Τον πήρε κακήν κακώς. Τώρα τον έχει στα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη όπου κατέληξε μετά από πολλή έρευνα...
Είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος από το εκπαιδευτικό προσωπικό που κατά τη γνώμη μου είναι το πιο σημαντικό! Γιατί ο μαθητής πρέπει πρώτα να αγαπήσει τη δασκάλα του!
Όσο για το Νηπιαγωγείο τους. Επισκέφθηκα τους χώρους και μου άρεσαν πολύ! Καθαροί, φωτεινοί και καινούριοι...

Τέλος, να πω ότι δε συμφωνώ πως πρέπει το κριτήριο επιλογής ενός Δημοτικού σχολείου να είναι η υποτροφία στο γυμνάσιο ή η συνέχεια στο εξωτερικό. Αν το παιδί πάρει καλές βάσεις από το ΔΗμοτικό, μπορεί σε οποιοδήποτε Γυμνάσιο να κερδίσει κάποια υποτροφία. Άλλωστε, όλοι από εξετάσεις τα περνάνε. Και για το προγράμματα τα λεγόμενα I.B. που αφορούν το εξωτερικό... Έχουμε καιρό μπροστά!!! Ακόμη τώρα θα ξεκινήσουμε να γράφουμε και να διαβάζουμε!!!

@marilou
06-08-12, 13:16
Γεια σας! :p

Θα ήθελα να ρωτήσω αν στέλνει κάποιος το παιδάκι του στη Εκπαιδευτική Αναγέννηση, στις Αφίδνες. Μετακομίσαμε πρόσφατα στην περιοχή και έγραψα εκεί το γιο μου μιας και είναι αρκετά κοντά και μου έκανε και καλή εντύπωση. Αν έχει κάποιος περισσότερες πληροφορίες, θα το εκτιμούσα αν τις μοιραζόταν μαζί μου.

Ευχαριστώωω!!

Maya
05-09-12, 14:58
γεια σας! θελω μονο να ενημερωσω Για το Ιταλικο Σχολειο γιατι κι εγω εδω εψαχνα για πληροφοριες.Τελικα εγραψα τα παιδια μου 2,5 και 6 στον παιδικο σταθμο και το δημοτικο σχολειο...στο ιταλικο που δεν μιλουν τη γλωσσα και ξεκινουν απο το μηδεν:p ! κοστος δημοτικου 500ε το χρονο παιδικου 1500 ε θεωρώ πως ειναι μια εξαιρετικη ευκαιρια σε σχεση με ολα τα υπολοιπα ιδωτικα σχολεια και παρεχει πολλες μελλοντικες ευκαιριες στα παιδια μας...σχολικο συννενοουνται μεταξυ τους να βαλλουν οι γονεις...εγς παντως θα τα πηγαινω η ιδια απο φαληρο κι ας ξυπναω νωρις...ολα για το μελλον τους τα κανουμε αλλωστε ! καντε ενα τηλεφωνο οποια θελει περισσοτερες πληροφοριες..2102282720 Ηθελα να το μοιραστώ μαζι σας γιατι σ αυτο το φορουμ βρηκα και τον τελειο παιδικο ιδιωτικο Μάρη Ρετζέπη που πηγε ο μεγαλος μου ! :)

Δεν σε ενοχλεί που δεν θα έχουν τα παιδιά ελληνική παιδεία? Δηλαδή θα μεγαλώσουν σαν Ιταλάκια. Θα μάθουν την ιταλική ιστορία, την ιταλική λογοτεχνία κλπ κλπ. Και μετά θα πρέπει, αν θέλουν να σπουδάσουν, να σπουδάσουν στην Ιταλία? Θέλω να πω ότι τα σχολεία αυτά (υπάρχει και το αντίστοιχο γαλλικό και γερμανικό) ακολουθούν το ιταλικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είχαν δημιουργηθεί για ιταλούς αλλά τώρα με την κρίση (συγκεκριμένα από το 2010) δέχονται και ελληνάκια. Γιατί όμως κάποιος να θέλει το παιδί του να μεγαλώσει σαν ιταλάκι, γαλλάκι, γερμανάκι? Εκτός αν υπάρχει σύνδεσμος με το ξένο κράτος.

rtgiota
06-09-12, 00:18
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Γονεις αν αποφασισετε να γραψετε τα βλασταρακια σας στην σχολη ******* τα ματια σας 14 και μην παραλειψετε τις συχνες απροειδοποιητες επισκεψεις ειδικα αν προκειτε για μικρουλια που δεν εχουν την δυνατοτητα να σας πουν πως περνανε

mariab
15-09-12, 17:40
Μόλις ξεκίνησε η μικρή μου νηπιαγωγείο στο συγκεκριμένο σχολείο. Υπάρχει κάποια μαμά που να στέλνει εκεί τα παιδιά της για να με κατατοπίει λίγο? Για αρχή βέβαια μια χαρά μου φαίνονται τα πράγματα.

HLIAS71
01-10-12, 10:28
καταρχας καλημερα σε ολες και ολους.θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποια η καποιος στα ιδιωτικα σχολεια κατα την διαρκεια των διακοπων χριστουγεννων και πασχα και στην εναρξη της σχολικης χρονιας τον σεπτεμβριο αν πρεπει να πληρωνεται ολοκληρος ο μηνας απο την στιγμη που σχεδον ενα δεκαπενθημερο δεν γινονται μαθηματα.

antigonil
01-10-12, 11:10
καταρχας καλημερα σε ολες και ολους.θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποια η καποιος στα ιδιωτικα σχολεια κατα την διαρκεια των διακοπων χριστουγεννων και πασχα και στην εναρξη της σχολικης χρονιας τον σεπτεμβριο αν πρεπει να πληρωνεται ολοκληρος ο μηνας απο την στιγμη που σχεδον ενα δεκαπενθημερο δεν γινονται μαθηματα.

Καλημέρα!
Τα παιδιά μου δεν πάνε σε ιδιωτικό, αλλά πήγαιναν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι μας έδινα μια συνολική τιμή για το χρόνο, οπότε το μοιράζαμε στους μήνες αναλόγως. Δεν έχει να κάνει με τις διακοπές των σχολείων. Καλή σας χρονιά!

barbie2000
01-10-12, 14:46
καταρχας καλημερα σε ολες και ολους.θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποια η καποιος στα ιδιωτικα σχολεια κατα την διαρκεια των διακοπων χριστουγεννων και πασχα και στην εναρξη της σχολικης χρονιας τον σεπτεμβριο αν πρεπει να πληρωνεται ολοκληρος ο μηνας απο την στιγμη που σχεδον ενα δεκαπενθημερο δεν γινονται μαθηματα.

Αναλόγως το σχολείο πρέπει να είναι....γνωρίζω σχολεία που πλήρωνες και δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.

Εγώ ξέρω (από το δικό μας) πως πληρώνουμε 10 μήνες, δηλ: Σεπτέμβριο-Ιούνιο.

Τα χρήματα τα πληρώνεις κάθε μήνα τις ημερομηνίες που έχεις συνεννοηθεί , συνήθως 1-10 κάθε μήνα.

ismeni
01-10-12, 16:49
το ποσό ειναι ενιαιο για ολη τη χρονια. το σχολειο θελει ...τοσα ευρω για καθε παιδι. εαν θα πληρώσει ο γονιός σε μηνιαιες δόσεις, εαν θα πληρώσει σε τριμηνα ή ολο το ποσο ειναι στη συννενοηση γονιου-σχολειου. το συνολικο ποσό θα ειναι το ίδιο.

espoir
03-10-12, 08:55
Μια ερωτηση. στα βασικα διδακτρα που ανακοινωνουν στο ποινακα της ΓΓΕ, συμπεριλαμβανει και το μεσημεριανο γευμα? τα βιβλία? τι άλλο?

Maya
03-10-12, 09:30
Μια ερωτηση. στα βασικα διδακτρα που ανακοινωνουν στο ποινακα της ΓΓΕ, συμπεριλαμβανει και το μεσημεριανο γευμα? τα βιβλία? τι άλλο?

Κανονικά αναφέρει μόνο τα 'δίδακτρα', δηλαδή αυτό που λεέι. Επίσης αναφέρει, αν περιλαμβάνει τα 'υποχρεωτικά' επιπλέον μαθήματα, δηλαδή τα μαθήματα εκτός προγράμματος ΥΠ.
Σίγουρα δεν περιλαμβάνει έξοδα μετακίνησης και σίτισης, σίγουρα όχι τα μαθήματα επιλογής. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, αν δεν απευθυνθείς σε κάθε σχολείο δεν μπορείς να έχεις εικόνα. Μπόρεί πχ. ένα σχολείο να εμφανίζεται ως οικονομικό αλλά να περιλαμβάνει στην τιμή πρόγραμμα μέχρι τις 12.30, οπότε να πρέπει να πληρώσεις όλα τα άλλα, ενώ άλλο σχολείο να εμφανίζεται ως ακριβό αλλά η τιμή να περιλαμβάνει τα πάντα.

manos79
05-10-12, 10:13
Ψαχνουμε για ιδιωτικα σχολεια καλα στα νοτια προαστεια, προς το παρον ο μικρος παει παιδικο σταθμο κι'εχουμε λιγο χρονο, εχουμε δει το Παλλαδιο στη Βαρη που παιρνουν απο προνηπιο αλλα γενικος δε τρελλαθηκαμε με το προνηπιο και νηπιο του, αλλα το δημοτικο φαινεται καλο το μονο που μας προβληματιζει ειναι οτι ειναι καινουργιο και σταδιακα φτιαχνονται οι ταξεις.

Μετα εχω ακουσει καλα για τον Καισσαρη βεβαια ξερουμε οτι παμε σε αλλη τιμη αλλα το θεμα ειναι σαν εκπαιδευση αν αξιζει.

Κανενα αλλο εχει καποιος να προτεινει που παει ειδη τα παιδια του κι'εχει εμπειρια, εκτος απο τον Γειτονα;

mikaela lev
07-10-12, 15:17
καλημερα!!!! το λεοντειο λυκειο πατησιων πιστευω οτι ειναι ισως και το καλυτερο σχολειο στην Αττικη!!!

LOUCY
12-10-12, 12:48
Γεια σας , για το ΙSA και το ST Cathrines γνωριζετε; Για το εκπαιδευτικό επίπεδο καθώς και για τα δίδακτρα. Επίσης μια απορία μπορεί κ χαζη, το απολυτηριο σε διγλωσσα ιδιωτικα σχολεία αναγνωρίζετε και ειναι ισότιμο απο το κράτος; Και υπάρχει προετοιμασία για εισαγωγή σε ΑΕΙ ; Η τα παιδιά απο αυτά τα σχολεία μπαίνουν μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτετικου.

Maya
12-10-12, 13:18
Γεια σας , για το ΙSA και το ST Cathrines γνωριζετε; Για το εκπαιδευτικό επίπεδο καθώς και για τα δίδακτρα. Επίσης μια απορία μπορεί κ χαζη, το απολυτηριο σε διγλωσσα ιδιωτικα σχολεία αναγνωρίζετε και ειναι ισότιμο απο το κράτος; Και υπάρχει προετοιμασία για εισαγωγή σε ΑΕΙ ; Η τα παιδιά απο αυτά τα σχολεία μπαίνουν μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτετικου.

Αυτά τα σχολεία που αναφέρεις δεν είναι δίγλωσσα, είναι Βρεττανικά. Οπότε δεν υπάρχει προετοιμασία για τα ελληνικά ΑΕΙ.
Στα δίγλωσσα (που ακολουθούν κατά βαση το ελληνικό πρόγραμμα σπουδών), γίνεται προετοιμασία, εκτός να επιλέξεις πρόγραμμα IB,

ismeni
12-10-12, 16:11
καλημερα!!!! το λεοντειο λυκειο πατησιων πιστευω οτι ειναι ισως και το καλυτερο σχολειο στην Αττικη!!!

η ελληνογαλλικη σχολή ουρσουλινών είναι το καλύτερο σχολειο της Αττικής!!!

SC
13-10-12, 11:26
Καλημερα σε όλους, για πείτε μου εσείς που θεωρείτε τις Ουρσουλίνες το καλύτερο σχολείο γιατί είναι το καλύτερο σχολείο? Επίσης όποιος έχει άποψη για το Αρσάκειο Ψυχικού? Δούκας?

cateyes
13-10-12, 13:28
Πιστεύω και το έχω πει πολλάκις πως αντικειμενικά καλύτερα σχολείο στην Αττική, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο ΔΕΝ υπάρχει! Υποκειμενικά καλύτερο σχολείο ΝΑΙ! Κι αυτό διότι δεν είμαστε όλοι οι γονείς ίδιοι. Ο καθένας μας έχει άλλα ωράρια, άλλο τρόπο ζωής, άλλα πιστεύω, άλλες απόψεις, άλλες προτεραιότητες εν τέλει! Ούτε όλες οι οικογένειες έχουν την ίδια δομή! Με βάση αυτά επιλέγει ο καθένας μας αυτό που είναι πιο κοντά στις δικές του προτεραιότητες και ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες της δικής του οικογένειας! Το να υποστηρίζει κάποιος πως το σχολείο που επέλεξε για το παιδί του είναι το καλύτερο ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ είναι θεμιτό! Καλύτερο ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ όμως μάλλον αποτελεί ουτοπία ή καλύτερα να πω, εξαιρετική διαφήμιση για το σχολείο! Ενίοτε δε προέρχεται από τον/τους ίδιους σχολάρχες (επιχειρηματίες) και αποτελεί ανέξοδο τρόπο διαφήμισης προς άγραν πελατών! Το νου σας λοιπόν κορίτσια, ιδίως στα μέλη/κομήτες!

Maya
14-10-12, 23:07
Cateyes, νομίζω ότι τα κορίτσια (ειδικά η ismenι) κάνουν πλάκα.
Βέβαια δεν είναι όλα υποκειμενικά. Υπάρχουν αντικειμενικά πολύ καλά σχολεία. Αλλά και αυτά μπορεί να μην μας ταιριάζουν, παρά το ότι παραδεχόμαστε ότι είναι πολύ καλά. Επίσης υπάρχουν τα σχολεία που είναι πολύ καλά αλλά δεν τα επιλέγουμε για αντικειμενικούς λόγους πχ. μακριά από το σπίτι μας, πολύ ακριβά, δεν μας δέχτηκαν κλπ.
Νομίζω ότι όποιος ψάχνει σοβαρά για ιδιωτικό σχολείο, κάνει την έρευνά του, πηγαίνει σε 5-6 επικρατέστερα (μακάρι και σε περισσότερα) και όταν θα καταλήξει σε 2-3 ρωτά περισσότερες πληροφορίες.

ismeni
15-10-12, 08:51
Cateyes, νομίζω ότι τα κορίτσια (ειδικά η ismenι) κάνουν πλάκα.
Βέβαια δεν είναι όλα υποκειμενικά. Υπάρχουν αντικειμενικά πολύ καλά σχολεία. Αλλά και αυτά μπορεί να μην μας ταιριάζουν, παρά το ότι παραδεχόμαστε ότι είναι πολύ καλά. Επίσης υπάρχουν τα σχολεία που είναι πολύ καλά αλλά δεν τα επιλέγουμε για αντικειμενικούς λόγους πχ. μακριά από το σπίτι μας, πολύ ακριβά, δεν μας δέχτηκαν κλπ.
Νομίζω ότι όποιος ψάχνει σοβαρά για ιδιωτικό σχολείο, κάνει την έρευνά του, πηγαίνει σε 5-6 επικρατέστερα (μακάρι και σε περισσότερα) και όταν θα καταλήξει σε 2-3 ρωτά περισσότερες πληροφορίες.

respect!
ευχαριστω maya

SC
15-10-12, 14:47
Καλημέρα σε όλες..
Εχω διαβάσει ολο το θέμα.. θα ήθελα κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τα τον Δούκα, Ουρσουλίνες, Αρσάκειο Ψυχικού. Θα ήθελα να ξέρω.. αν τα σχολεία πέρα απο την μάθηση(να μάθουν να διαβάζουν κλπ) δίνουν και παραπάνω ερεθίσματα στα παιδιά? Ερχεται κόσμος να μιλήσει? κανουν θεατρικό παιχνίδι? Χρησιμοποιούν νέες μεθόδους διδασκαλίας? Το προσωπικό(δάσκαλοι-καθηγητές)είναι λόγιοι?Δηλαδή άνθρωποι όχι μόνο κατηρτησμένοι αλλά που να δίνουν μια ποιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.Κάνουν δραστηριότητες επιλογής μέσα στο χρόνο του σχολείου?

manos79
15-10-12, 16:29
Γεια σας , για το ΙSA και το ST Cathrines γνωριζετε; Για το εκπαιδευτικό επίπεδο καθώς και για τα δίδακτρα. Επίσης μια απορία μπορεί κ χαζη, το απολυτηριο σε διγλωσσα ιδιωτικα σχολεία αναγνωρίζετε και ειναι ισότιμο απο το κράτος; Και υπάρχει προετοιμασία για εισαγωγή σε ΑΕΙ ; Η τα παιδιά απο αυτά τα σχολεία μπαίνουν μόνο σε πανεπιστήμια του εξωτετικου.

Εγω πηγαινα στο TASIS που ειναι το παλιο ISA, και η μπορουσες να ακολουθησεις το Βρετανικο συστημα η το Αμερικανικο εξαρταται για που θελεις να πας να σπουδασεις. Απο αυτα τα σχολεια δεν εισαι για Ελληνικο πανεπιστημιο, ειναι κατευθειαν για εξω η για κανενα ιδιωτικο στυλ Deree εδω Ελλαδα.

ismeni
15-10-12, 16:34
Καλημέρα σε όλες..
Εχω διαβάσει ολο το θέμα.. θα ήθελα κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τα τον Δούκα, Ουρσουλίνες, Αρσάκειο Ψυχικού. Θα ήθελα να ξέρω.. αν τα σχολεία πέρα απο την μάθηση(να μάθουν να διαβάζουν κλπ) δίνουν και παραπάνω ερεθίσματα στα παιδιά? Ερχεται κόσμος να μιλήσει? κανουν θεατρικό παιχνίδι? Χρησιμοποιούν νέες μεθόδους διδασκαλίας? Το προσωπικό(δάσκαλοι-καθηγητές)είναι λόγιοι?Δηλαδή άνθρωποι όχι μόνο κατηρτησμένοι αλλά που να δίνουν μια ποιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.Κάνουν δραστηριότητες επιλογής μέσα στο χρόνο του σχολείου?


μπορω να σου μιλήσω για τις ουρσουλίνες. εμεις ξεκινήσαμε εκει νηπιαγωγειο.
θεατρικο παιχνίδι κανουν. γαλλικά μαθαίνουν. πηγαινουν κολυμβητήριο και κανουν γυμναστικη. εχουν δανειστική βιβλιοθήκη, οπου καθε παρασκευη το παιδι φερνει ενα βιβλιο να το διαβασουμε σπιτι και μετα ζωγραφιζει κατι που το εντυπωσίασε.
επειδη είναι αρχη της σχολικης χρονιάς, δεν εχω αλλες απαντήσεις, στην πορέια της χρονιας θα εχω απαντήσεις...

KIDS
18-10-12, 13:53
μπορω να σου μιλήσω για τις ουρσουλίνες. εμεις ξεκινήσαμε εκει νηπιαγωγειο.
θεατρικο παιχνίδι κανουν. γαλλικά μαθαίνουν. πηγαινουν κολυμβητήριο και κανουν γυμναστικη. εχουν δανειστική βιβλιοθήκη, οπου καθε παρασκευη το παιδι φερνει ενα βιβλιο να το διαβασουμε σπιτι και μετα ζωγραφιζει κατι που το εντυπωσίασε.
επειδη είναι αρχη της σχολικης χρονιάς, δεν εχω αλλες απαντήσεις, στην πορέια της χρονιας θα εχω απαντήσεις...

καλημερα
δεν μου λες καλη μου, μια που τα παιδια μας τυγχανουν συμμαθητες στο ιδιο νηπιαγωγειο σε ποιο τμημα εισαστε να γνωριστουμε ?
θα σου στειλω πμ...

KIDS
18-10-12, 14:00
Επισης στο συγκεκριμενο σχολειο κανουν και αγγλικα απο την 1η δημοτικου, τεννις μπασκετ,θεατρικο παιχνιδι. σκακι, παραδοσιακους χορους τα οποια καποια διοργανωνονται απο τον συλλογο και αλλα απο το ιδιο το σχολειο. Ας σημειωθει οτι οι εκτος προγραμματος δραστηριοτητες ξεκινανε απο 10€ το μηνα !!! Που σημαινει οτι το πραγματικο κοστος ειναι στα διδακτρα και οχι στις επιπλεον δραστηριοτητες. Απο τους δασκαλους που ειχαμε μεχρι τωρα (εχω παιδακι και σε μεγαλυτερη ταξη) ειμαι ευχαριστημενη διοτι ηταν καταρτισμενοι, με βοηθησαν πολυ σε οτι αποριες ειχα και κυριως το παιδι μου μαθαινει και ειναι ευτυχισμενο !!!!!!!!!
Αυτο μου αρκει......

SC
19-10-12, 12:06
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας για τις ουρσουλίνες είστε κατατοπιστικές.Θα το χαρακτηρίζατε μοντέρνο σχολείο ή παραδοσιακό?
Επίσης οποιος άλλος γονειός έχει πληροφορίες ειδικά για τον Δούκα που δεν έχω ακούσει τίποτα θα το εκτιμούσα
ευχαριστώ

maria1512
19-10-12, 16:07
Απλώς μια διευκρίνιση για τις Ουρσουλίνες (που είναι το μόνο παράπονο που έχω από το σχολείο). Με εξαίρεση την κολύμβηση, οι υπόλοιπες δραστηριότητες γίνονται μετά το τέλος της διδασκαλίας και πρέπει τα παιδιά να τα παραλάβουν οι γονείς...που σημαίνει ότι όσα παιδιά μετακινούνται με σχολικό δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές. Κατά τ' άλλα εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη.

ismeni
19-10-12, 16:18
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας για τις ουρσουλίνες είστε κατατοπιστικές.Θα το χαρακτηρίζατε μοντέρνο σχολείο ή παραδοσιακό?
Επίσης οποιος άλλος γονειός έχει πληροφορίες ειδικά για τον Δούκα που δεν έχω ακούσει τίποτα θα το εκτιμούσα
ευχαριστώ

τι εννοεις μοντερνο και τι παραδοσιακό; σε πιο τομέα αναφέρεσαι της εκπαίδευσης ή στον κτηριακό;

ismeni
19-10-12, 16:20
Απλώς μια διευκρίνιση για τις Ουρσουλίνες (που είναι το μόνο παράπονο που έχω από το σχολείο). Με εξαίρεση την κολύμβηση, οι υπόλοιπες δραστηριότητες γίνονται μετά το τέλος της διδασκαλίας και πρέπει τα παιδιά να τα παραλάβουν οι γονείς...που σημαίνει ότι όσα παιδιά μετακινούνται με σχολικό δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές. Κατά τ' άλλα εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη.

ναι! οι ουρσουλίνες διαθέτουν τα σχολικά τους μονο στις 2μ.μ. που σχολάνε ολες οι τάξεις. απο κει και περα, εαν αφήσεις το παιδι για δραστηριότητες, ομίλους ή διάβασμα... (μπορούν να μείνουν στο σχολειο μια ή δυο ώρες) πρεπει να πας το πάρεις εσυ.

σε ποια ταξη ειναι το παιδάκι σου;

LOUCY
22-10-12, 10:11
Εγω πηγαινα στο TASIS που ειναι το παλιο ISA, και η μπορουσες να ακολουθησεις το Βρετανικο συστημα η το Αμερικανικο εξαρταται για που θελεις να πας να σπουδασεις. Απο αυτα τα σχολεια δεν εισαι για Ελληνικο πανεπιστημιο, ειναι κατευθειαν για εξω η για κανενα ιδιωτικο στυλ Deree εδω Ελλαδα.
Ευχαριστω για την πληροφορια!

espoir
22-10-12, 10:52
Για το γυμνασιο και λυκειο μας ειπαν οτι μαθαινουν τις γλωσσες σε φροντιστηριακη βαση (μετα που σχολαει το κανονικο προγραμμα). Αυτο ειναι μεσα στα διδακτρα που πληρωνουμε η θα ειναι εξτρα??