PDA

Επιστροφή στο Forum : ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ


nancy14
19-03-09, 10:13
Σας διαβεβαιώ ότι έψαξα διεξοδικά στις "Συνταγές" και δεν βρήκα κάτι σχετικό...Βρήκα ερώτηση για φριτέζα αλλά όχι για χύτρα...
Ο σύζυγος έχει φαγωθεί να αγοράσουμε...εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...Πείτε μου τις εμπειρίες σας..αν αξίζει..αν είναι δύσκολή στην χρήση..καμμιά μάρκα που έχετε χρησιμοποιήσει και προτείνετε και πόσο περίπου στοιχίζουν...
Φυσικά αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και δεν το βρήκα..είναι ευπρόσδεκτό και το link :lol:

supermama
19-03-09, 10:18
φυσικα και αξιζει!!!!!!!
εγω εχω την φισλερ!!!αυτη με το σχεδιο κατω! ειναι τελεια!!!εχει πολλες συνταγες που μπορω να κανω ασε που βρισκω και μονη μου...ειναι απιστευτη εξοικονομιση χρονου!!!και για μενα πιο υγειηνο..μπορει να γινετε γρηγορα το φαγητο αλλα οχι ανθυγειηνα απλα λογω καλης σφραγισης και γινεται με τον ατμο!!!αν την παρεις σπανια θα ξαναβαλεις κατσαρολα στην κουζινα σου!!

supermama
19-03-09, 10:19
τωρα ειδα...η χρηση της ειναι πολυ ευκολη! οσο για τιμη αναλογα τι μαρκα τι μοντελο και τι μεγεθος..η δικια μου εκανε γυρω στα 140 ευρω αλλα εχει και πιο φθηνες..παντως και παλι στο λεω! αξιζει!!

Christie
19-03-09, 10:29
Νανσυ μου για να πω την αληθεια εγω μονο σε χυτρα ταχυτητος μαγειρευω γιατι δεν εχω και τον πολυ χρονο...

Ειναι πολύ ευκολη στη χρηση, απλα στην αρχη θελει λιγο να εξοικειωθεις μαζι της... Παντως ειναι μεγαλη ευκολια να ειναι ετοιμο το φαγητο σε 20-30 λεπτα...

Εγω εχω της Τεφαλ τη μικρη, γιατι ακομα δεν κανω και τις τεραστιες ποσοτητες και μας φτανει, αλλα εχω και απο την "προικα" μου τη μεγαλη της Φισλερ που δεν την εχω χρησιμοποιησει ακομα... Αυτη που εχω τωρα πρεπει να εχει γυρω στα 100-120 ευρω (ηταν δωρο γαμου και δεν ξερω ακριβως τιμη)...

renik
19-03-09, 10:29
νανσούλα με την χύτρα θα έχεις φοβερή εξοικονόμιση χρόνου πχ φαγητά που κάνεις να τα μαγειρέψεις 1 ώρα στην κατσαρόλα στην χύτρα σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμα, έχω και της φίσλερ και της seb και είναι και οι δύο εξίσου καλές απλά της φίσλερ η ταχύτητα είναι πιο αθόρυβη...τιμή δεν θυμάμαι...είναι και ανάλογα ποιο μέγεθος χύτρας θα πάρεις πχ 6αρα ,8αρα ή 10άρα απλά τα φαγητά δεν βγαίνουν τόσο νόστιμα όσο αν τα σιγοβράσεις στην κατσαρόλα....αλλά άμα βιάζεσαι ή δεν θες να τρως όλη σου την μέρα στην κουζίνα η χύτρα θα σε βολέψει πολύ!!!

άσχετο αλλά τι βλέπω???έρχεται και δεύτερο θαυματάκι????άντε με το καλό κοριτσάρα μου!!

nancy14
19-03-09, 10:44
Καλέ τι γρήγορες που μου είστε;;;;Ευχαριστώ πολύ..από ότι καταλαβαίνω αξίζει και μάλλον ακόμα και εγώ που δεν είμαι καλή με τα gadget θα μπορέσω να την χρησιμοποιήσω..και από ότι βλέπω θα πρέπει να διαλέξω ανάμεσα σε Tefal και Fisler..χμμ..καλέ με δουλεύετε;;;Σε 20 λεπτά μόνο φαγητό;;;Το κρέας;;;Δεν μας αρέσουν τα ωμά ξέρετε...
Τελευταία ερώτηση..υποθέτω ότι δεν κάνουν μόνο για ηλεκτρικό μάτι κουζίνας..στο σπίτι έχω γκάζι..που σημαίνει ότι το "μάτι" είναι πολύ δυνατό..έχει καμμιά σας αντίστοιχη εμπειρία...
Renik χαθήκαμε λε..ναι..συνέβει ένα μικρό ατύχημα στον ενδιάμεσο :wink:

DALIA
19-03-09, 10:56
Και εγώ έχω δεν έχω χρόνο πάντα χυτρα.....ακόμη και τη φακή.ναι δεν ντρεπομαι να το πω.
Να δεις μοσχαρισιες μπριζολιτσες στη χυτρα..να γλειφεις τα δαχτυλα σου..ετοιμες σε 20 λεπτα.
Εγω έχω το set quatro της fishler και αναλογα το φαγητο και την ποσοτητα τα χρησιμοποιώ.

Afroditi D
19-03-09, 10:57
Φυσικά αν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και δεν το βρήκα..είναι ευπρόσδεκτό και το link :lol:

http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?t=4059 :lol: σχετική κουβέντα :D

maryp
19-03-09, 11:01
Πάντα χύτρα, μόνο χύτρα! Αφού σκέφτομαι να πάρω κι άλλη μία πιο μικρή επειδή τυχαίνει πολλές φορές να μαγειρεύω 2-3 φαγητά (ξεχωριστό μενού για τον καθένα) μέσα στη μέρα... Δεν ντρέπομαι να το πω: δεν ξέρω πόση ώρα χρειάζονται τα περισσότερα φαγητά στην κανονική κατσαρόλα... :?

ioanna_k
19-03-09, 11:01
Για τον κάθε τύπο κουζίνας π.χ. κεραμική, γκάζι είναι διαφορετική "βάση" χύτρας, όπως και για τις κατσαρόλες νομίζω! Και εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά χύτρα, είναι ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Όσο για το υγιεινό του θέματος, νομίζω ότι είναι εξίσου υγιεινό αν ακολουθείς τις οδηγίες, δλδ μόλις αρχίσει να σφυρίζει να χαμηλώνεις στο μισό την κουζίνα..
Εγώ έχω μια μικρή τεφαλ και μια μεγάλη αυτή που κλείνει αυτόματα με ένα κουμπί. Να σου πώ την αλήθεια, η μεγάλη μερικές φορές δεν κλείνει καλά. οπότε σου προτείνω να πάρεις μια "κλασσική" που κλείνει με στρόφιγγα :)

voula_2
19-03-09, 11:05
Χύτρα για πάντα.
έχω δύο fissler και μία amc διαφορετικης χωρητικότητας και σκέπτομαι και για μία μικρότερη.

Τις μικρές κοινές κατσαρόλες τιςέχω μόνο για ζέσταμα φαγητού.

daffy
19-03-09, 11:45
Μόνο χύτρα, τα πάντα!!!!!
Σπανακόρυζο, μοσχάρι, κοτόπουλο, φακή, φασόλια, τα πάντα!!!
Και εγώ το Quatro έχω.

fistikaki
19-03-09, 11:48
Renik χαθήκαμε λε..ναι..συνέβει ένα μικρό ατύχημα στον ενδιάμεσο :wink:

τριποδο!!

(σορρυ, συνεχιστε, βασικα ηθελα να παρακολουθω το θεμα...)




(και να πειραξω τη νανσυ)

fysalida
19-03-09, 11:51
και εγω υπερ της χυτρας Νανσυ για τα δικα μας φαγητα, της μικρης μου οταν της μαγειρευω κρεας το κανω σε απλη κατσαρολιτσα με το κλασικο αργο βρασιμο...θεωρω οτι ειναι καλυτερο..δεν ξερω...
παντως με τη χυτρα γλιτωνεις πολυ χρονο..πραγματικα πολυ χρονο... :wink: φιλσερ εχω.

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ
19-03-09, 11:51
ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΕΧΩ ΤΗΝ CLIPSO ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ,ΠΑΡΕ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ :D

Μαμά Ελένης και Χριστίνας
19-03-09, 12:37
Μόνο χύτρα, τα πάντα!!!!!
Σπανακόρυζο, μοσχάρι, κοτόπουλο, φακή, φασόλια, τα πάντα!!!
Και εγώ το Quatro έχω.

Βαλτε κει εμενα στο λογαριασμο

ΒΡΑΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗς
ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗς ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥ ?????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ
19-03-09, 12:44
ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΝΑΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ :evil:
ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Christie
19-03-09, 12:46
Μόνο χύτρα, τα πάντα!!!!!
Σπανακόρυζο, μοσχάρι, κοτόπουλο, φακή, φασόλια, τα πάντα!!!
Και εγώ το Quatro έχω.

Βαλτε κει εμενα στο λογαριασμο

ΒΡΑΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΗς
ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗς ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥ ?????
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Μπα, δεν νομιζω Μαρω... Αυτη δε θα βραζει με τιποτα :oops:

giotanik33
19-03-09, 12:53
Δεν το συζητώ!!! Χύτρα και πάλι χύτρα. Σου λύνει τα χέρια!!! Και εγώ την fissler έχω. Τωρα θέλω να πάρω και μια μικρότερη, γιατί αυτή που έχω είναι μεγάλη. Σκεύτομαι την tefal. :D

fragola
19-03-09, 13:26
Κι εγώ είμαι υπέρ. :D

Εγώ έχω το σετ Quatro της Fissler, γιατί έχεις ταυτόχρονα και μεγάλη χύτρα (8 λίτρων) και μικρή (4 λίτρων), οπότε χτησιμοποιείς όποια σε βολεύει. Έχει περίπου 400 ευρώ νομίζω...

nancy14
19-03-09, 13:28
Ευχαριστώ πάρα πολύ για γνώμες σας..θα τις τυπώσω και θα τις μελετήσουμε με τον σύζυγο..Αν το αποφασίσουμε μάλλον πρέπει να δούμε τις δυο μάρκες που αναφέρατε (tefal fislher)..Για τις βιταμίνες δεν έβγαλα συμπέρασμα όμως..(Αφροδιτούλα ευχαριστώ για το link :wink: )..Και το θέμα είναι ότι θα μαγειρεύω και για την μικρή..Θα ψάξω στο γούγλη και να βρω κάτι θα σας ενημερώσω....

Φυστίκι άσε τα αστεία είπαμεεεεεεεεεε 8)

Ηλιάννα
19-03-09, 16:55
Eγω εχω αυτην σε 10λιτρη αλλα το πιο παλιο της μοντελο http://www.tefal.gr/All+Products/Cookware/Pressure+cookers/Products/Actua/Actua.htm
και αυτην σε 8λιτρη http://www.tefal.gr/All+Products/Cookware/Pressure+cookers/Products/Clipso+3/Clipso+3.htm
Η πρτωτη "κουμπωνει" καλυτερα ενω η δευτερη με τυρραναει λιγο ιατι εχει λαστιχο στο καπακι που βγαινει για να το πλυνεις και αν δεν εχει καλη εφαρμογη μπορει να ανοιξω και δυο και τρεις φορες το καπακι να τοποθετησω το λαστιχο σε αλλη θεση
Κaτι τετοιο περιεγραψε οτι εχει συμβει και στην ioanna_k

Ειναι ομως το δεξι μου χερι,απο φακες,μοσχαρι.ζυγουρι,ρεβυθια,πατζαρια τα παντα εκτος απο μακαρονια :lol:

Οσο για τιμες αν θυμαμαι καλα πριν λιγο καιρο ειδα την πρωτη που σου εδειξα την 10λιτρη 169 ευρω

mikio
19-03-09, 20:06
Εγώ έχω της Tefal 7 λίτρων με το χρονόμετρό της που σου κάνει μπιπ-μπιπ για να χαμηλώσεις τη φωτιά όταν ξεκινάει το μαγείρεμα και ξανά μπιπ-μπιπ όταν τελειώσει το μαγείρεμα. :lol:
Με το καλαθάκι της για μαγείρεμα στον ατμό για τις ημέρες της δίαιτας!! Και δεν θέλω ούτε 20 λεπτά για το φαγάκι μου. Από τη στιγμή που θα σφυρίξει πρώτη φορά, σε 10 λεπτά το πολύ κάνει όλα τα λαχανικά και τα όσπρια. Και το κρέας το πολύ σκληρό σε 20 λεπτά μπορεί και να μου λιώσει! Αφού οι χρόνοι που λέει στο βιβλιαράκι μου φαίνονται υπερβολικοί και τους έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου. Στον ατμό κάνει τα κατεψυγμένα λαχανικά σε 3-4 λεπτά! Αν βάλεις και τα 5-10 λεπτά όπου κάνει για να αρχίσει να μαγειρεύει (να φτάσει η θερμοκρασία στο επίπεδο που πρέπει) συνολικά έχεις 20 λεπτά για να ξεμπερδέψεις με το μαγείρεμα. Και μια χαρά νόστιμα και μάλιστα πιο υγιεινά. Ρώτησα και γιατρό (επειδή μαγειρεύονται σε πολύ λίγο χρόνο)
Φασολάκια και ρεβύθια σε 8 λεπτά από το μπιπ!!! Σώθηκα σου λέω που είχε τύχει να τα μαγειρεύω σε κλασική κατσαρόλα 2 ώρες και πάλι δεν ψήνονταν!

mikio
19-03-09, 20:19
Για τον κάθε τύπο κουζίνας π.χ. κεραμική, γκάζι είναι διαφορετική "βάση" χύτρας, όπως και για τις κατσαρόλες νομίζω! Και εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά χύτρα, είναι ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Όσο για το υγιεινό του θέματος, νομίζω ότι είναι εξίσου υγιεινό αν ακολουθείς τις οδηγίες, δλδ μόλις αρχίσει να σφυρίζει να χαμηλώνεις στο μισό την κουζίνα..
Εγώ έχω μια μικρή τεφαλ και μια μεγάλη αυτή που κλείνει αυτόματα με ένα κουμπί. Να σου πώ την αλήθεια, η μεγάλη μερικές φορές δεν κλείνει καλά. οπότε σου προτείνω να πάρεις μια "κλασσική" που κλείνει με στρόφιγγα :)

Ιωάννα κι εγώ την έχω τη μεγάλη της τεφάλ. Αν δεις ότι δε σου κλείνει ξέρεις τι θα κάνεις? Θα πιέσεις ελαφρά το καπάκι προς τα κάτω με το χέρι εκτός από το κουμπί. Αρχικά δλδ πάτα το κουμπί. Έπειτα βάλε ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα τα μπλε ή γκρι πλαστικά πλαϊνά και πίεσε προς τα κάτω. Θα σφραγίσει αμέσως. Απλά το καπάκι δεν είναι τόσο βαρύ και θέλει λίγη βοήθεια.
Είναι σαν την πόρτα που δεν κλειδώνει επειδή δεν φτάνει να μπει στη θέση της η "γλώσσα". Οπότε όπως κλειδώνουμε τη σπρώχνουμε και λίγο προς τα μέσα... ε αυτό θέλει και η χύτρα. Λίγο σπρώξιμο προς τα κάτω και σφραγίζει αμέσως.

Για παν ενδεχόμενο αν θες να ελέγξεις αν έκλεισε σωστά απλά δοκιμάζεις να τη σηκώσεις από το καπάκι, αν ανοίξει τότε δεν έκλεισε. Είναι απλό όμως να κλείσει με λίγο σπρωξιματάκι!

:wink: Ελπίζω να δεις το μήνυμά μου γιατί είναι κρίμα να μην τη χρησιμοποιείς αν φοβάσαι ότι δεν κλείνει.

ioanna_k
02-04-09, 23:11
ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΕΧΩ ΤΗΝ CLIPSO ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ,ΠΑΡΕ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ :D
Βρε μπουκίτσα, και εγώ αυτήν έχω και τον τελευταίο καίρο όταν την κλείνω, χάνει ατμό από το πλαινό του καπακιού. Μπορείς να μου πείς τί διαδικασία ακολουθείς?Δλδ αφήνεις το φαγητό και βράζει και την κλείνεις ή την κλείνεις από την αρχή? Και την βαλβίδα? Πότε την κλείνεις? ευχαριστώ πολύ!!!

ioanna_k
02-04-09, 23:14
Ιωάννα κι εγώ την έχω τη μεγάλη της τεφάλ. Αν δεις ότι δε σου κλείνει ξέρεις τι θα κάνεις? Θα πιέσεις ελαφρά το καπάκι προς τα κάτω με το χέρι εκτός από το κουμπί. Αρχικά δλδ πάτα το κουμπί. Έπειτα βάλε ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα τα μπλε ή γκρι πλαστικά πλαϊνά και πίεσε προς τα κάτω. Θα σφραγίσει αμέσως. Απλά το καπάκι δεν είναι τόσο βαρύ και θέλει λίγη βοήθεια.
Είναι σαν την πόρτα που δεν κλειδώνει επειδή δεν φτάνει να μπει στη θέση της η "γλώσσα". Οπότε όπως κλειδώνουμε τη σπρώχνουμε και λίγο προς τα μέσα... ε αυτό θέλει και η χύτρα. Λίγο σπρώξιμο προς τα κάτω και σφραγίζει αμέσως.

Για παν ενδεχόμενο αν θες να ελέγξεις αν έκλεισε σωστά απλά δοκιμάζεις να τη σηκώσεις από το καπάκι, αν ανοίξει τότε δεν έκλεισε. Είναι απλό όμως να κλείσει με λίγο σπρωξιματάκι!

:wink: Ελπίζω να δεις το μήνυμά μου γιατί είναι κρίμα να μην τη χρησιμοποιείς αν φοβάσαι ότι δεν κλείνει.

τώρα είδα την απάντηση σου!!!αχ στραβομάρα... :oops: σ' ευχαριστώ!!!

Athena
02-04-09, 23:20
ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΕΧΩ ΤΗΝ CLIPSO ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ,ΠΑΡΕ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ :Dκαι εγω αυτη εχω και ειμαι πολυ ικανοποιημενη.πολυ ευκολη στη χρηση και ασφαλης.

NASIA
03-04-09, 16:41
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΣ FISSLER ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΧΥΤΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.

Sam
03-04-09, 17:42
:lol: :lol: Τώρα πρόσεξα το θέμα έχω χύτρα της tefal την χρησιμοποιώ μόνο
για κρέας αλλά ερχομαι σε σύγκρουση με τον εαυτό μου από τη μία η
οικολογική συνείδηση και από την άλλη η υγιεινή διατροφή...
Εξηγώ τους λόγους:

Χρησιμοποιώντας τη χύτρα ταχύτητας εξοικονομούμε 30-60% ρεύμα και 80%
χρόνο. Aπό την άλλη κάποια συστατικά των τροφών καταστρέφονται από τις
υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλή πίεση, που αναπτύσσονται μέσα στη
χύτρα ταχύτητας.

ioanna_k
03-04-09, 20:01
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΣ FISSLER ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΜΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΧΥΤΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ.ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
Αν έβλεπες στην ιστοσελίδα της fissler?
http://www.fissler.com/en/products/pressure_cookers/lines/vitavit_comfort.html

SOULA33
11-06-10, 09:56
Καλημέρα σας.
Μου χάλσε η βαλβίδα από τη χύτρα μου και για να την αλλαξω μου ειπαν 35 € οπότε καλύτερα να παρω καινουργια.
Χωρίς χύτρα τα χέρια μου ειναι δεμενα μια και δουλευω , εχω και τη μικρη και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.

Ξέρετε που μπορώ να βρω καμμια καλή και οικονομική γιατι μου είπαν κατι τιμες 170 και 200 € και δεν ειναι καιρος για τετοια!!!!!!

eleana82
11-06-10, 10:59
κ εγω πρεπει να αγορασω χυτρα και ειναι ολες πανακριβες!!!

my_Kelly
11-06-10, 11:03
Προτείνω να πάτε σε κάποιο κατάστημα-αντιπροσωπεία της Vicko. Έχουν όλων των ειδών τα κουζινικά σε πολύ καλές τιμές και σε σχετικά καλή ποιότητα. Βέβαια δεν θα βρείτε και Fisshler αλλά τη δουλειά τους την κάνουν ωραιότατα!

kiriaki76
27-04-11, 12:25
γεια σας!! πηρα χυτρα!! για πειτε λιγο πως δουλευει???
εχει την κοκικινη βαλβιδα,και μετα???
:)
εκανα προχτες φασολαδα και δεν γινονταν!!!
μολις ανεβηκε η βαλβιδα το χαμηλωσα...αλλα δεν βραζανε με τπτ.
εκανα κατι λαθος:confused:

amande
27-04-11, 12:33
πόσο το χαμήλωσες? πόση ώρα τα άφησες να βράσουν?
μπορεί να φταίνε και τα συγκεκριμένα όσπρια...καποιες "παρτίδες" δεν είναι καλές

sevoula
27-04-11, 12:40
αφού βάλεις στη χύτρα όλα τα υλικά κ νερό τόσο όσο θέλεις να έχει κ μετά το μαγείρεμα-όχι περισσότερο- βάζεις την εστία στο δυνατό κ κλείνεις ασφαλίζεις το καπάκι.
μόλις ακουστεί η βαλβίδα να βγάζει ατμό, τότε χαμηλώνεις την εστία. εγώ στην κουζίνα νεφ το βάζω στο 3 ή στο 2. αφήνω τη χύτρα για φασολάδα 30 λεπτά. άλλες αφήνουν για 35, άλλες 20 λεπτά. αυτά είναι γούστα.
μετά κλείνω την εστία κ ή αφήνω τη χύτρα πάνω ή αν βιάζομαι την βγάζω από την εστία για να πέσει η βαλβίδα πιο γρήγορα.
αφού πέσει εντελώς η βαλβίδα, τότε ανοίγει το καπάκι. εγώ τα όσπρια τα αφήνω με ανοιχτή χύτρα-χωρλίς καπάκι- για 10 λεπτάκια να χυλώσει σε δυνατή εστία.

sevoula
27-04-11, 12:42
τα φασόλια, αν δεν τα έχεις αφήσει σε λεκάνη με νερό όλο το βράδυ, καλό είναι να τα αφήσεις να πάρουν μια καλή βράση, να πετάξεις το νερό κ να τα ξαναβάλεις στη χύτρα με άλλο νεράκι. έτσι θα είναι καλύτερα.
προσοχή, δεν βρέχουμε τα φασόλια, μετά το πέταγμα του πρώτου νερού.

kiriaki76
27-04-11, 13:00
ααααα μαλον τα φασολια δεν κανουν.....και ναι οντος δεν τα μουλιασα:rolleyes:
εμενα η ετσι ειναι μεχρι το 9...2 3 ειναικαλα μετα...θα κανω κατι αλλο αυριο και θα δω...

kiriaki76
27-04-11, 13:04
πηρα αυτη...http://www.lidl.com.cy/cps/rde/xchg/SID-98DBEDFF-F3758F69/lidl_cy/hs.xsl/index_11791.htm
δεν πηρα ακριβη για το λογοοτι δε δουλευω καιειμαι σπιτι παντα..απλα αν χρειαστει να εχω μια.

amande
27-04-11, 13:06
τα περισσότερα όσπρια θέλουν μουλιασμα (μόνο τα μαυρομάτικα βράζουν χωρίς μουλιασμα)....γι'αυτό δε σου έβρασαν.....δεν σε ρώτησα γιατί το θεώρησα αυτονόητο...χαχαχαχ......δεν πειράζει, την επόμενη φορά;)
και η κουζίνα μου έχει μέχρι το 9....τη χαμηλώνω στο 4 όταν σηκωθεί η βαλβίδα

sevoula
27-04-11, 13:14
εγώ το χαμηλώνω στο 3. κ πολλές φορές δεν έχω μουλιάσει τα φασόλια ή τα ρεβύθια. τα βράζω όμως πρώτα με ανοιχτό καπάκι κ πετάω το νερό. με άλλο νερό τα μαγειρεύω στη χύτρα κ είναι ο.κ.
απλά τα ρεβύθια τα ξεπλένω με μπόλικο νεράκι, τα τρίβω να φύγει η φλούδα τους, ενώ τα φασόλια όχι.

kiriaki76
27-04-11, 13:16
χαχχαχ αστα....απλος ειχα παντα φασολια απο καποιον,μου τα εφερνε ντοπια και ηταν ****** και δεν χρειαζοταν μουλιασμα....αυτα ηταν του εμποριου:rolleyes:και το ξεχασα!!!!!

sevoula
27-04-11, 14:27
αχ Κούλα! έχεις ίδιο όνομα με την αδερφούλα μου!
από Κυριακούλα;

malecon
27-04-11, 20:00
χαχχαχ αστα....απλος ειχα παντα φασολια απο καποιον,μου τα εφερνε ντοπια και ηταν ****** και δεν χρειαζοταν μουλιασμα....αυτα ηταν του εμποριου:rolleyes:και το ξεχασα!!!!!
Μήπως η μάρκα τους είναι αυτή που ξεκινάει με έναν αριθμό? Οι φακές που είχα πάρει ήταν για πέταμα, δεν έβραζαν με τπτ

supermama
27-04-11, 21:53
εννοητεεε να παρεις!!!! καιγω της fisler εχω αυτη με το σχεδιο κατω. αλλα αν επερνα τωρα θαπερνα εκεινη (δε θυμαμαι μαρκα μπορει ναναι ιδια) που εχει μια μικρη και μια μεγαλη κατσαρολα με ενα κα[ακι χυτρας και ενα κανονικο. τα καπακια ταιριαζουν και στις 2 κατσαρολες οποτε εχεις μια μεγαλη και μια μικρη χυτρα και κατσαρολα αν θες.. τελος παντως ειναι θαυματουργη! με τιποτα δε θακανα φασολαδα πχ σε κατσαρολα!!!ουτε κρεας θαβραζα για 5 ωρες! παρε και θαμας θυμηθεις!θα σου λυσει τα χερια!

anastasiaspil
28-04-11, 20:50
εννοητεεε να παρεις!!!! καιγω της fisler εχω αυτη με το σχεδιο κατω. αλλα αν επερνα τωρα θαπερνα εκεινη (δε θυμαμαι μαρκα μπορει ναναι ιδια) που εχει μια μικρη και μια μεγαλη κατσαρολα με ενα κα[ακι χυτρας και ενα κανονικο. τα καπακια ταιριαζουν και στις 2 κατσαρολες οποτε εχεις μια μεγαλη και μια μικρη χυτρα και κατσαρολα αν θες.. τελος παντως ειναι θαυματουργη! με τιποτα δε θακανα φασολαδα πχ σε κατσαρολα!!!ουτε κρεας θαβραζα για 5 ωρες! παρε και θαμας θυμηθεις!θα σου λυσει τα χερια!


Έχω ακριβώς την ίδια χύτρα με την δική σου. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο πρώτος λόγος είναι ότι φοβάμαι μήπως πεταχτεί το καπάκι και με κάψει (κουταμάρες λέω ε?)και ο δεύτερος , δεν θα πρέπει να ελέγχω το φαγητό, αν χρειάζεται νερό, αν έβρασε κ.τ.λ. ? Κορίτσια, μη με πείτε χαζή, την έχω 7 χρόνια και είναι στο κουτί της !

nouka
28-04-11, 21:15
Έχω ακριβώς την ίδια χύτρα με την δική σου. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο πρώτος λόγος είναι ότι φοβάμαι μήπως πεταχτεί το καπάκι και με κάψει (κουταμάρες λέω ε?)και ο δεύτερος , δεν θα πρέπει να ελέγχω το φαγητό, αν χρειάζεται νερό, αν έβρασε κ.τ.λ. ? Κορίτσια, μη με πείτε χαζή, την έχω 7 χρόνια και είναι στο κουτί της !


Αναστασια κι εγω τοσα χρονια φοβομουν οτι θα πεταχτει το καπακι και δεν αγοραζα χυτρα..και απο την στιγμη που την αγορασα χτυπαω το κεφαλι μου που δεν επαιρνα τοσα χρονια και καθομουν μεσα στην νυχτα να βρασω το μοσχαρι 2 ωρες, τη φασολαδα 2 ωρες κλπ... ενω τωρα σε 10-20 λεπτακια μπαμ μπαμ ολα ετοιμα!
το φαγητο δεν χρειαζεται να το ελεγχεις! αυτη ειναι η μαγεια της χυτρας! τα ριχνεις ολα μεσα και μετα περιμενεις απλα το μπιμ! νερο δεν χρειαζεται να προσθεσεις αφου απο την αρχη βαζεις οσο πρεπει να μεινει στο τελος..υπολογιζεις δηλαδη πως δεν εξατμιζεται σχεδον καθολου νερο!! οσον αφορα την ωρα βρασμου, αν εχει βιβλιαρακι με οδηγιες χρησης γραφει εκει ποση ωρα θελουν τα φαγητα..αλλιως εμπειρικα.. πχ εγω στις φακες την πρωτη φορα ειχα βαλει 10 λεπτα και εγιναν νιανια..την επομενη φορα εβαλα 7 λεπτα κι εγιναν σουπερ..τωρα ξερω πως στην δικη μου χυτρα οι φακες βραζουν στα 7 λεπτα..
μην την φοβασαι χρησιμοποιησε την και μετα θα μετανιωνεις τα χρονια που την ειχες στο κουτι!:wink:

AngiCat
28-04-11, 22:26
Να πω κι εγώ μιας και τυχαία έπεσα πάνω στο θέμα που μου είναι αρκετά επίκαιρο, ότι αγόρασα χύτρα Fissler Coronal €165 πριν μερικές μέρες και έχω φτιάξει 2 φαγητά.
Φακές σε 10 λεπτά και Αρνί με φασολάκια λεμονάτο σε 30 λεπτά.
Έχω μείνει κατενθουσιασμένη και απορώ με τον εαυτό μου γιατί δεν έπαιρνα τόσα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν (μου το πέρασε η μάνα μου αυτό) αλλά τώρα το ξεπέρασα ευτυχώς και θα γλιτώσω πολύ χρόνο!!!
Και επειδή μαγειρεύω με χωριάτικα κρέατα (πιο σκληρά από του εμπορίου) πάντα είχα 3-4 ώρες βρασίματα για να μαλακώσει το κρέας. Τέρμα όλα αυτά. Το αρνάκι σε 20 λεπτά είχε γίνει νιανιά ότι πρέπει για τον μικρό που άρχισε μη αλεσμένες τροφές.

ziu_zitsu
28-04-11, 22:52
[QUOTE=nouka πχ εγω στις φακες την πρωτη φορα ειχα βαλει 10 λεπτα και εγιναν νιανια..την επομενη φορα εβαλα 7 λεπτα κι εγιναν σουπερ..τωρα ξερω πως στην δικη μου χυτρα οι φακες βραζουν στα 7 λεπτα..

nouka γεια σου!
Δεν θελω να το παιξω ξερολας γιατι δεν ειμαι! Απλα προσοχη μεγαλη με την φακη! Εγω την πατησα! Πηγε και χωθηκε μια φακη στην βαλβιδα, εκει που βγαινει ο ατμος!
Περιττο να σου πω τι εγινε! Ενα σπιτι γεματο φακη!!! και την μισω την ατιμη!
Αυτο σε φισλερ χυτρα!
Απο τοτε δεν ξαναεβρασα φακη στην χυτρα! Και φυσικα αγορασα αλλα χυτρα! Την τεφαλ την κλιπσο! Ακοοοοοοομα πιο ευκολη απο την φισλερ (αν και δεν εφταιγε η χυτρα αλλα η ατυχια μου!) την τεφαλ την αγορασα σαν πιο οικονομικη..για να μην παρεξηγηθω:oops:

Παντως ειναι μεγαααααααλη ευκολια! Την συστηνω ανεπιφυλακτα! κι ας την πατισα απο χαζομαρα!:razz:

manoulina
28-04-11, 23:33
Χρησιμοποιώντας τη χύτρα ταχύτητας εξοικονομούμε 30-60% ρεύμα και 80%
χρόνο. Aπό την άλλη κάποια συστατικά των τροφών καταστρέφονται από τις
υψηλές θερμοκρασίες και την υψηλή πίεση, που αναπτύσσονται μέσα στη
χύτρα ταχύτητας.

Τα ίδια ερωτήματα έχω κι εγώ.... αξίζει τον κόπο...απο την άποψη οτι καταστρέφονται οι βιταμίνες λόγω υψηλής θερμοκρασίας.

nouka
29-04-11, 00:41
[QUOTE=nouka πχ εγω στις φακες την πρωτη φορα ειχα βαλει 10 λεπτα και εγιναν νιανια..την επομενη φορα εβαλα 7 λεπτα κι εγιναν σουπερ..τωρα ξερω πως στην δικη μου χυτρα οι φακες βραζουν στα 7 λεπτα..

nouka γεια σου!
Δεν θελω να το παιξω ξερολας γιατι δεν ειμαι! Απλα προσοχη μεγαλη με την φακη! Εγω την πατησα! Πηγε και χωθηκε μια φακη στην βαλβιδα, εκει που βγαινει ο ατμος!
Περιττο να σου πω τι εγινε! Ενα σπιτι γεματο φακη!!! και την μισω την ατιμη!
Αυτο σε φισλερ χυτρα!
Απο τοτε δεν ξαναεβρασα φακη στην χυτρα! Και φυσικα αγορασα αλλα χυτρα! Την τεφαλ την κλιπσο! Ακοοοοοοομα πιο ευκολη απο την φισλερ (αν και δεν εφταιγε η χυτρα αλλα η ατυχια μου!) την τεφαλ την αγορασα σαν πιο οικονομικη..για να μην παρεξηγηθω:oops:

Παντως ειναι μεγαααααααλη ευκολια! Την συστηνω ανεπιφυλακτα! κι ας την πατισα απο χαζομαρα!:razz:


απαπα! με τρομαξες με την φακη! κι εγω την τεφαλ κλιπσο εχω και ειμαι υπερευχαριστημενη!!!
αλλα αν σκαλωσε η φακη δεν μπορει να σκαλωσει οτιδηποτε μικρουλι κομματακι? πχ κρεμμυδι, σελινο?

arleta
29-04-11, 01:15
χυτρα και πάλι χύτρα!!!!!!!

μόνο που εγώ έχω τη φοβία μην εκραγεί......
πως μου 'χει κολλήσει δε ξέρω..........

ballou
29-04-11, 23:47
ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!ΕΧΩ ΤΗΝ CLIPSO ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΗΛΕΚΡΟΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ,ΠΑΡΕ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΤΡΕΞΕ ΑΜΕΣΩΣ :D

Βρε μπουκίτσα, και εγώ αυτήν έχω και τον τελευταίο καίρο όταν την κλείνω, χάνει ατμό από το πλαινό του καπακιού. Μπορείς να μου πείς τί διαδικασία ακολουθείς?Δλδ αφήνεις το φαγητό και βράζει και την κλείνεις ή την κλείνεις από την αρχή? Και την βαλβίδα? Πότε την κλείνεις? ευχαριστώ πολύ!!!
Ακριβώς την ίδια έχω και εγώ και είμαι σούπερ ικανοποιημένη!

Όσο για το καπάκι ή το πιέζεις απο πάνω για να σφαγίσει καλά όπως προανέφερε μια άλλη κοπέλα ή κορίτσια από την πολύ χρήση της να ξέρετε ότι φθείρεται πολύ γρήγορα το λάστιχο και θέλει αλλαγή. Παιδευόμουνα πόσες μέρες με αυτό το κλείσιμο του, στο τέλος αγόρασα ένα καινούργιο λάστιχο και θυμήθηκα τις παλιές καλές μέρες!!! Βέβαια ο κατασκευαστής λέει κάθε χρόνο χρειάζεται αλλαγή εγώ περίπου στους 9 και κάτι μήνες το αλλάζω γιατί μου σπάει τα νεύρα να τρέχουν νερά και να μην γίνεται και γρήγορα τα φαγητάκι μου.

anastasiaspil
30-04-11, 10:12
Κορίτσια έχει τύχει σε καμμιά από σας να εκραγεί ?

ziu_zitsu
30-04-11, 13:19
Κορίτσια έχει τύχει σε καμμιά από σας να εκραγεί ?

Σε εμενα αλλα επειδη μπηκε φακη στην βαλβιδα, ειχα βαλει και πολυ νερο!!!
Αλλα δεν πτοηθηκα! Αγορασα καινουρια!!!

anastasiaspil
30-04-11, 13:22
Σε εμενα αλλα επειδη μπηκε φακη στην βαλβιδα, ειχα βαλει και πολυ νερο!!!
Αλλα δεν πτοηθηκα! Αγορασα καινουρια!!!

Και δεν πετάχτηκε το καπάκι ? Ήσουν κοντά ? Δεν είναι επικίνδυνο να καείς ? Φοβάμαι τη χύτρα όπως φοβάμαι επίσης και το γκάζι.

annia
30-04-11, 16:02
κοριτσια εγω εχω κατσαρολες amc και μαζι με το σετ ηταν και το καπακι της χυτρας....ειναι πανευκολη και τα φαγητα γινονται πολυ γρηγορα μεσα σε 20λ τα οσπρια και λαχανικα και 30-35λ το κρεας...ειναι τελεια,και νομιζω ειναι και αρεκτα οικονομικη...


αυτη την φοβια την ειχα και εγω εχω 4χρονια που μαγειρευω και 3μηνες που χρησιμοποιω την χυτρα χιχιχιχι

sususe
04-11-11, 15:57
Γεια σας,κορίτσια.
Είμαι φανατική της χύτρας,είχα χρόνια μια seb και φεύγοντας για τα ξένα την εδωσα στη μαμά μου.Τώρα μου λείπει και σκέφτομαι να πάρω μια καινούρια μάλλον 6,5 λίτρων ή κάποιο συνδιασμό δύο σκευών-δύο καπακιών(σε πιο ακριβή τιμή φυσικά)
Σήμερα έκανα έρευνα αγοράς.Κοίταξα τις μάρκες:
silit
fissler
wmf
Όλες είχαν καλό ντιζάιν με πιο ακριβές εκείνες της φισσλερ.
Το απόγευμα θα πάω και σ άλλο κατάστημα μήπως βρω τις τεφαλ.

Πείτε μου,ιδιαίτερα αν κάποια αγόρασε πρόσφατα χύτρα,ποια πήρατε και αν είναι πρακτική στη χρήση,το καθάρισμα
Για παράδειγμα με προβλημάτισε το "πεταχτό" χερούλι πάνω στο καπάκι της φισσλερ(καινούριο μοντέλο)
Να έχει ή όχι ενσωματωμένο χρονόμετρο;Φαντάζομαι εξυπηρετεί...
...και ό,τι άλλο έχετε να προτείνετε!
Ευχαριστώ:-)

sususe
05-11-11, 16:14
Κορίτσια,τα φώτα σας ,σας παρακαλώ...
Δεν αντέχω άλλο,βράζω ρεβύθια (καλά μουλιασμένα) μία ώρα.:confused:
Ξέρω ότι στη χύτρα σε ένα τεταρτάκι θα ήταν έτοιμα και τρελλαίνομαι!:evil:
Αν είχα αποφασίσει,θα ήθελα να την είχα αγοράσει...χτες.

vickypol
10-01-12, 09:38
Κορίτσια θέλω να αγορασω μια χυτρα μικρή 4,5 - 6lt (μεγάλη έχω) για να φτιάχνω το φαγητό της μπεμπούλας μου. Η χύτρα που έχω κάνει πολυ φασαρία με τον ατμό που βγάζει κατα τη διάρκεια που βράζει. έχει κάποια εμπειρία να μου πει πια μαρκα είναι πιο αθόρυβη; εγω έχω μια απο δωρο γάμου σιτραμ

χρυσα81
16-01-12, 09:40
Κορίτσια θέλω να αγορασω μια χυτρα μικρή 4,5 - 6lt (μεγάλη έχω) για να φτιάχνω το φαγητό της μπεμπούλας μου. Η χύτρα που έχω κάνει πολυ φασαρία με τον ατμό που βγάζει κατα τη διάρκεια που βράζει. έχει κάποια εμπειρία να μου πει πια μαρκα είναι πιο αθόρυβη; εγω έχω μια απο δωρο γάμου σιτραμ

Vicky,προχθές αγορασα καινούρια χύτρα.Αν και ηθελα πολύ να πάρω την clipso της tefal δεν μου βγήκαν τα λεφτά και έτσι πηρα την Red dot της izzy και τελικά δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου.Την πηρα 90 ευρώ,είναι εύκολη στη χρήση και αρκετά αθόρυβη.

zwaki28
16-01-12, 15:49
Μιας που το διάβασα το θέμα ας σας πώ και εγώ την εμπειρία μου. Την χύτρα την δουλεύω εδώ και χρόνια και νομίζω πως χωρίς αυτή δε θα μπορούσα να μαγειρέψω! Στην αρχή είχα της Tefal αλλά τα λάστιχα της χαλάρωναν πολύ γρήγορα. Βέβαια την είχα κάψει κ κανα 2 φορές απο αφηρημάδα γιατί είχα την κακιά συνήθεια να αφήνω το μάτι στο full. Έπειτα πήρα τη fissler quatro και με βόλεψε απίστευτα γιατί μαγείρευα στη μικρή το φαγητό του ζουζουνιού μου αλλά πολλές φορές και το δικό μας μιας και βολεύει πολύ το μέγεθος. Το κακό είναι οτι εγώ η έξυπνη έβαζα το καπάκι στο πλυντήριο πιάτων βγάζοντας βέβαια τα πλαστικά μέρη δλδ λάστιχο και λαστιχακι της βαλβίδας. Μια μέρα το λοιπόν που έβραζα όσπρια δεν θυμάμαι ακριβώς τι και την είχα και στο χαμηλό βγήκε όλο το φαγητό απο το σημείο που βγάινει ο ατμός! Μια κουζίνα χάλι μαύρο!!Τρομοκρατήθηκα μιάς που ο μικρός τριγύρναγε στα πόδια μου και απομακρύνθηκα μέχρι να ηρεμήσει και να σταματήσει το τρελό φσσσσσσσσσσ!!!!! το καλό ήταν οτι το καπάκι δεν πετάχτηκε και μάλλον την εκανε αξιόπιστη περισσοτερο στα μάτια μου. Όταν πήγα να τη δείξω στο service και άνοιξε τη βαλβίδα είδε οτι ήταν κομματιασμένη και αυτό το προκάλεσε πιθανότατα το πλυντήριο πιάτων λόγω των πιέσεων που ασκούνται στο εσωτερικό του. Φθηνά την έβγαλα με 17 ευρουλάκια. Πάντως η quatro αξίζει το κόπο να αγοραστεί. Και η απλή της έκδοση αυτή που δεν έχει λουλουδάκια και έχει την απλή χειρολαβή είναι σχετικά οικονομική!

pupi
21-01-12, 22:14
Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω που ειμαι ασχετη απο χυτρες.Εχει αγορασει καμια κοπελα την χυτρα ταχυτητας του ικεα;Ψηνομαι να την παρω καθως ειναι οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω αν αξιζει.

manoulina
22-01-12, 23:58
Κοριτσια να ρωτησω κατι και εγω που ειμαι ασχετη απο χυτρες.Εχει αγορασει καμια κοπελα την χυτρα ταχυτητας του ικεα;Ψηνομαι να την παρω καθως ειναι οικονομικη λυση αλλα δεν ξερω αν αξιζει.


Καλή ερώτηση.... είδες πόσο έχει η χύτρα του ΙΚΕΑ?

pupi
23-01-12, 16:57
Νομιζω γυρω στα εξηντα πεντε ευρω αλλα δεν ειμαι σιγουρη και εχει χωρητικοτητα εξι λιτρων.

revythaki
23-01-12, 17:23
Κορίτσια εγω βρήκα αυτη την τεφαλ και το σκέφτομαι,στα ιδια χρήματα με της ΙΚΕΑ
http://www.liveyourhome.gr/full_product.php?prod_id=1291484688
την εχει καμια?

pupi
25-01-12, 21:17
Βρηκα και εγω στον κωτσοβολο την φαγκορ,6 λιτρων,στην ιδια τιμη περιπου,ρεβυθακι την πηρες τελικα την τεφαλ;

revythaki
26-01-12, 14:12
Δεν την πήρα ακόμη γιατί βρήκα και αυτή και δεν μπορώ να αποφασίσω.Αν κάποια κοπέλα εχει κάποια χύτρα απο τις 2 ας μου πει εντυπώσεις...
http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=314429&pcode=SHOW_PROD314429

χρυσα81
27-01-12, 08:33
Δεν την πήρα ακόμη γιατί βρήκα και αυτή και δεν μπορώ να αποφασίσω.Αν κάποια κοπέλα εχει κάποια χύτρα απο τις 2 ας μου πει εντυπώσεις...
http://www.shopcenter.gr/pegasus/products01/show00.php?code=314429&pcode=SHOW_PROD314429

Αυτήν την έχω πάρει εγώ πρόσφατα,το έχω γράψει και πιο πανω.Εχω μαγειρέψει αρκετές φορες και έμεινα ικανοποιημένη.Εχει 10 χρόνια εγγύηση και είναι πολύ λειτουργική στο άνοιξε- κλείσε και νομίζω πως εκει υπερέχει σε σχέση με τη συγκεκριμένη τεφαλ.Κατα τ'άλλα η τεφαλ σίγουρα έχει καλύτερο ονομα.Καλές αγορές!:)