PDA

Επιστροφή στο Forum : γλυκο κουταλιου σταφυλι


theolvas
10-09-09, 10:18
καλημερα σας,χρειαζομαι τα φωτα σας.θα βαφτισουμε τα δυο μικροτερα παιδια μας στις 1.11 κ αποφασισα για γλυκακι να βαλω γλυκο του κουταλιου σταφυλι που θα φτιαξω μονη μου.το κακο ειναι οτι οι 3 συνταγες που εχω κ δοκιμασα,δεν μου αρεσουν σαν αποτελεσμα,σαν κατι να λειπει...θα ηθελα λοιπον να μου δωσετε μια συνταγη για νοστιμο γλυκο σταφυλι,καθως κ ποση ποσοτητα περιπου θα χρειαστω για 200 βαζακια των 100ml.ευχαριστω.

zwza
11-09-09, 02:08
Θα χρειαστείς τουλάχιστον 20-25 κιλά γλυκό.
Η συνταγή που κάνω εγώ και είμαι ευχαριστημένη είναι η εξής:
• 1 κιλό σταφύλια ( σουλτανίνα που δεν έχει κουκούτσια)
• 500 γρ. ζάχαρη
• 150 γρ. νερό
• 1 βανίλια
Οδηγίες
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τις ρώγες .
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και την τοποθετούμε στη φωτιά.
3. Όταν το σιρόπι αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τις ρόγες του σταφυλιού και κουνάμε σταδιακά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό.
4. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα αμέσως από τη φωτιά
5. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και ξαναβράζουμε το γλυκό την επόμενη μέρα μέχρι να δέσει.

η ποσότητα αυτή μου βγάζει περίπου 500 γρ γλυκό αν θυμάμαι καλά απο πέρισι, γιατί φέτος ακόμη δεν έφτιαξα.
Πειραματίσου πρώτα με 1 κιλό σταφύλια ανεξάρτητα με την συνταγή που θα επιλέξεις
και μετά υπολόγισε την ποσότητα που θα χρειαστείς.
Καλή επιτυχία!

akamatra
11-09-09, 02:18
Γειά. Με το καλό η βάφτιση...
Εγώ πάντα φτιάχνω γλυκά κουταλιού με τις συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου...
Αν σε ενδιαφέρει να γράψω αυριο ....

theolvas
11-09-09, 07:37
ζωζα,ευχαριστω,μου ελειπε η βανιλια,θα το δοκιμασω...
ακαματρα,δεν πολυσυμπαθω τις συνταγες της βεφα,γιατι οποτε τις ακολουθησα κατα γραμμα,δεν μου βγηκε...οσες φορες προσθεσα κ δικα μου,η αλλαξα κατι,εγινε καλο...ειμαι σχολης...μαμαλακη...παρολα αυτα,αν δεν ειναι ιδια με την προηγουμενη συνταγη,γραψτην αν δεν ειναι κοπος......

Μαριλίνα
11-09-09, 07:50
Αν θες ρίξε μια ματιά και σ' αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι στην κατσαρόλα και γίνεται εξίσου νόστιμο:

Γλυκό κουταλιού σταφύλι στο φούρνοBαθμολογία: 2 ψήφοι
Προστέθηκε από ΖΟΥΜΠΟΥΡΛΟΥ, 13.08.09



Περιγραφή
Το γλυκό αυτό του κουταλιού είναι πανεύκολο και γίνεται στο φούρνο.
+ στις Συνταγές μου
+ στη λίστα μου
Στείλτο με e-mail
Δώσε βαθμό ή σχόλιο
Προσωπικό σημείωμα
Ανέβασε φωτογραφία
Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο.

Email του φίλου σας:
Το όνομα σας:
Το email σας:
Θέμα μηνύματος:



Συστατικά
1 κιλό σταφύλι σταφίδα
800 γραμμάρια ζάχαρη
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμόνι στο τέλος


Πλένουμε καλά το σταφύλι, το ρίχνουμε στο πυρέξ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με βρεγμένο λαδόχαρτο.
Το ψήνουμε μία ώρα.
Στη μισή ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.
Το βγάζουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.


http://www.sintagespareas.gr/sintages/gliko-koutaliou-stafili-sto-fourno.html

theolvas
11-09-09, 08:23
θα το δοκιμασω κι αυτο,κι αν βγει καλο,θα κανω κι απο τα δυο,ετσι κι αλλιως χρειαζομαι τοσο μεγαλη ποσοτητα,κι ετσι θα γλιτωσω κ χρονο.η μονη ενσταση ειναι το αν θα καει η ζαχαρη στο φουρνο χωρις νερο...θα δοκιμασω ομως κ θα σας πω.αυριο θα παω λαικη για σταφυλια.να εβαζα μεσα κ αμυγδαλο ασπρισμενο???κι αν ναι,το βραζω κι αυτο απο την αρχη???ξερετε που θα βρω βανιλια σε σπορο??(ενα μακρυ σαν φασολι...)

theolvas
11-09-09, 08:23
θα το δοκιμασω κι αυτο,κι αν βγει καλο,θα κανω κι απο τα δυο,ετσι κι αλλιως χρειαζομαι τοσο μεγαλη ποσοτητα,κι ετσι θα γλιτωσω κ χρονο.η μονη ενσταση ειναι το αν θα καει η ζαχαρη στο φουρνο χωρις νερο...θα δοκιμασω ομως κ θα σας πω.αυριο θα παω λαικη για σταφυλια.να εβαζα μεσα κ αμυγδαλο ασπρισμενο???κι αν ναι,το βραζω κι αυτο απο την αρχη???ξερετε που θα βρω βανιλια σε σπορο??(ενα μακρυ σαν φασολι...)

τι θερμοκρασια το ψηνουμε????

ΣΜΑΡΑΓΔΑ
11-09-09, 10:20
θα το δοκιμασω κι αυτο,κι αν βγει καλο,θα κανω κι απο τα δυο,ετσι κι αλλιως χρειαζομαι τοσο μεγαλη ποσοτητα,κι ετσι θα γλιτωσω κ χρονο.η μονη ενσταση ειναι το αν θα καει η ζαχαρη στο φουρνο χωρις νερο...θα δοκιμασω ομως κ θα σας πω.αυριο θα παω λαικη για σταφυλια.να εβαζα μεσα κ αμυγδαλο ασπρισμενο???κι αν ναι,το βραζω κι αυτο απο την αρχη???ξερετε που θα βρω βανιλια σε σπορο??(ενα μακρυ σαν φασολι...)


Το ασπρισμένο αμύγδαλο πάει στα γλυκά του κουταλιού αλλά δεν το βράζεις, πρέπει να είναι τραγανό. Αν εννοείς την αυθεντική βανίλια ( μπαστουνάκι ) αυτήν την βρίσκεις μόνο στα μπαχαράδικα, δεν έχω δει στο super market.

theolvas
11-09-09, 10:25
ναι,αυτην εννοω...την εβαζε ο ζαχαροπλαστης του χιλτον οπου δουλευα στα γλυκα του,κ ειχα παθει πλακα με το αρωμα...τα γλυκα του κουταλιου ομως τ αγοραζε ετοιμα (ειναι γαλλος,που να ξερει....)ξερω οτι θα ειναι ακριβη,αλλα θα κατεβω στην αθηνας ετσι κι αλλιως για τα βαζακια,κ θα κοιταξω.ευχαριστω

akamatra
11-09-09, 12:23
Το αμύγδαλο θα το ρίξεις, όταν κατεβάσεις το γλυκό από τη φωτιά...
Βανίλια έχω δει στα μεγάλα μάρκετ και όχι πάντα...