PDA

Επιστροφή στο Forum : Τουρτες με ζαχαροπαστα


Σοφία Τ.
22-11-09, 17:23
Μολις ολοκληρωσα την πρωτη μου τουρτα με επικαλυψη ζαχαροπαστας προς τιμην του αντρουλη μου που αυριο κλεινει τα 32.Πως σας φαινεται:
http://i460.photobucket.com/albums/qq328/SofiaT_2008/PB223462.jpg
http://i460.photobucket.com/albums/qq328/SofiaT_2008/PB223464.jpg

Η συνταγη και η εκτελεση ειναι εδω:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kalipsi-tourtas-me-zaxaropasta.html

Aggeloudia
22-11-09, 17:59
Αψογη Σοφάκι...πάααααρα πολύ ομορφη...Μπράβο, και ξαναματαμπράβο...
και να σου ζησει το αντράκι σου...καλη ζωη!!!!!!!!!

marandnik
22-11-09, 18:17
Πάρα πολύ ωραία, μπράβο!
Τις καρδούλες πώς τις χρωμάτισες κόκκινες; Γενικότερα γνωρίζετε κάποιον φυσικό τρόπο να χρωματίζουμε τη ζαχαρόπαστα;

vereniki
22-11-09, 19:27
Πάρα πολύ ωραία η τούρτα σου!!! Θα ηθελα να σε ρωτησω τα εξης: (επειδη πριν λιγο καιρο με ειχε πιασει και εμενα ορεξη, εφτιαξα δηλαδη ζαχαροπαστα αλλα μεχρι να φτιαξω τουρτα ξεραθηκε..!:) ) τα κουπατ που τα βρηκες? και επισης εβαλες γλυκερινη? Σε ευχαριστω πολύ!!
Οσο την βλεπω ειναι τελεια! Νομιζα οτι μονο οι ζαχαροπλαστες φτιαχνουν τοσο ωραια!

Σοφία Τ.
22-11-09, 19:38
Καταρχην σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια...Και ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με το σπορ...

Marandnik οι καρδουλες ειναι βαμμενες με υγρο χρωμα ζαχαροπλαστικης...Οσο πιο πολυ βαλουμε, τοσο πιο εντονο βγαινει το χρωμα.Δεν ειναι οτι καλυτερο απο διατροφικης αποψης αλλα δεν το τρωμε και καθε μερα.Αλλον τροπο για να βαψουμε γλυκα δυστυχως δεν ξερω...

Vereniki κι εγω την πατησα με την ζαχαροπαστα.Την ειχα κανει το πρωι, την τυλιξα σε σελοφαν αλλα αφου ετοιμασα την τουρτα το μεσημερι και πηγα να βαλω και τη ζαχαροπαστα, ηταν ξερη.Οποτε την πεταξα και εκανα αλλη.Το καλυτερο ειναι να εχεις ετοιμασει πρωτα την τουρτα και μετα να ετοιμαζεις την ζαχαροπαστα για να ειναι μαλακη.Επισης δεν εβαλα γλυκερινη και ισως αυτο να επαιξε ρολο στην "σκληροτητα" της παστας, αλλα ειπα να την αποφυγω...Τα κουπ πατ τα πηρα απο μαγαζι με ειδη οικιακου εξοπλισμου.Εχει και στα μεγαλα σουπερ μαρκετ, Vefa' s House, Cookshop κλπ.

pasxalitsa v
23-11-09, 13:24
καλα η τουρτα ειναι απλα...ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!
θελω να μπω στην οθονη να την φαω....
οι καρδουλες φοβερες....
να τα εκατοστησει ο αντρας σου...θα ξετρελαθει στα σιγουρα!!!!!!

Σοφία Τ.
23-11-09, 16:34
Koριτσια σας ευχαριστω πολυ!!!

Ηθελα να πω σε οποια αποφασισει να κανει την συνταγη οτι η τουρτα εκτος απο απαιχτη εμφανιση, εχει και απιθανη γευση!Μολις τσακισαμε οικογενειακως απο ενα κομματι!

vereniki
23-11-09, 18:54
Σοφια σε ευχαριστω για την απαντηση!
Να ζησει ο αντρας σου , να τον χαιρεστε και να σας χαιρεται!:):)

Theni
23-11-09, 21:26
μπραβο Σοφια!!! ειναι εξαιρετικη!! εγω ειχα κανει μια προσπαθεια στα γενεθλια της μικρουλας μου αλλα μου εγινε πολυ σκληρη.. κι ετσι ανεθεσα στην μαμα μου κι εκεινη την πετυχε... ομως δεν παραιτουμαι θα ξαναπροσπαθησω!! χιιχιχ!!! και παλι μπραβο και να τον χαιρεσαι!!!

ikas
24-11-09, 01:18
ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!!!!Μπορεις να μου στειλεις συνταγη με πμ?και για την ζαχαροπαστα γιατι δεν ξερω να την φταιχνω!

Nefelirene
24-11-09, 09:13
Ουαου !!!Πολύ ωραία να χαίρεσαι και τον άντρα σου .
Μώρε πως τα καταφέρνετε έτσι απορώ εγώ ντιπ για ντίπ χαίβάνι να είμαι και να μην μπορώ να κάνω τίποτα .Θα προσπαθήσω να κάνω την ζαχαρόπαστα για το κεικ τον Χριστουγέννω και αν τα καταφέρω φέτος ΄(αντί για άχνη ζάχαρη που βάζω κάθε χρόνο )θα σας στείλω photo να σας καταπλήξω.:-o

VENETIA
24-11-09, 16:25
τι ομορφη!!! να χαιρεσαι τον αντρα σου καταρχην!!!
και κατα δευτερον επειδη ηθελα να κανω την συγκεκριμενη συνταγη για τα γενεθλια του μικρου μου (ουρανοκατεβατη μου ηρθες!!χαχαχαχα) για πες μου τα εξης:

η ζαχαροπαστα πλαθεται ευκολα? ποση ωρα πριν την εκανες?μπορει να γινει απο την προηγουμενη?
γενικα η τουρτα μπορει να γινει απο την προηγουμενη το βραδυ? και αν ναι πως θα την βαλω στο ψυγειο με ζελοφαν? δεν θα χαλασει?
θελω πολυ νατην κανω αλλα με αγχωνει μηπως δεν γινει καλη...

Σοφία Τ.
24-11-09, 18:21
Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια...

Λοιπον venetia...H τουρτα μπορει να γινει απο το προηγουμενο βραδυ και να μπει στο ψυγειο σε κουτι ή καλα σκεπασμενη (εγω την εβαλα σε αυτη τη γυαλινη θηκη για κεηκ με το καπακι).Απο γευση ειναι τελεια (την εκανα εσωτερικα ακριβως οπως λεει η συναγη!)Την ζαχαροπαστα την ειχα κανει το πρωι,την τυλιξα (οχι και πολυ καλα) σε σελοφαν και οταν πηγα να την πλασω ηταν πετρα!!!Δεν ξερω αν εφταιγε το γεγονος οτι δεν εβαλα γλυκερινη...Εκανα αλλη, την επλασα αμεσως και σκεπασα κατευθειαν την τουρτα...Γενικα να ξερεις οτι η ζαχαροπαστα δεν μπαινει στο ψυγειο και δεν πρεπει να μενει εκτεθημενη στον αερα γιατι σκληραινει...

Γενικα μην το φοβασαι ειναι πιο ευκολο απο οσο ακουγεται...
Καλη επιτυχια....

ΑΑΑ και κοριτσια οποια φταιξει τουρτα να βαλει φωτο στο τοπικ-να παιρνουμε ιδεες.Εχω γινει φανατικη λεμε!

annina
24-11-09, 18:50
Σοφία Τ τα συχγαρητηριά μου τέλεια η τούρτα σου, να τα 100 ο αντρούλης σου και να είστε πάντα μαζί και ευτυχισμένη.
Να σε ρωτήσω, την ζαχαρόπαστα πως την εφτιαξες? Ενω φτιάχνω πάρα πολλα γλυκά αλλα την ζαχαρόπαστα δεν ξέρω πως να τη φτιάξω.

ευχαριστώ:p

Σοφία Τ.
24-11-09, 19:08
annina δες στο αρχικο ποστ εκει παραθετω την συνταγη και για τη ζαχαροπαστα

ngeo23
24-11-09, 19:21
μια παραγγελια για αυριο για την κορη μου που γιορταζει παρακαλω!!!
μου ερχεται να την αρπαξω απο την οθονη!!!!
απλα ΘΕΙΚΗ!

VENETIA
24-11-09, 19:33
ωραια!!!!
θα το επιχειρησω σιγουρα αλλα στο σχεδιο εχω κολλησει..θελω 2 βλεπεις!
μια για μπαμπα και μιια για γιο ιδια μερα...
λετε να κανω μια 2οροφη????
ή να κανω 2 οπου η μια να ειναι κορμος??? χμμμμμ σκεψεις!!!!

annina
24-11-09, 19:50
Σοφια Τ σε ευχαριστώ πάρα πολύ δεν είχα δει την υποσημείωση (ζαχαροπαστα).
Αυτή μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και για πάνω απο μπισκότα?
σε επρηξα εεεε

bouboukakia
24-11-09, 19:51
Έχω δύο ερωτήσεις: 1. Δεν γίνεται πολύ γλυκιά η επικάλυψη, λόγω της ζαχαρόπαστας; 2. Η ζαχαρόπαστα είναι σαν το γλάσο περίπου;
Υ.Γ. Συγχαρητήρια (από εμφάνιση τουλάχιστον σκίζει!) και χρόνια σας πολλά!

Σοφία Τ.
24-11-09, 20:03
bouboukakia με χαρα να σου απαντησω:

1.Ναι γινεται αλλα το εσωτερικο της τουρτας ειναι πιο αρκετα αγλυκο οποτε εξισορροπειται η γευση.Παντως αν σε καποιον δεν αρεσουν τα πολυ "γλυκα" γλυκα, μαλλον δεν θα τη φαει.

2. Η ζαχαροπαστα μοιαζει περισσοτερο στο γνωστο μας "υποβρυχιο" τη βανιλλια δηλαδη. Στην ουσια γλασο ειναι αλλα σε στερεη και ευπλαστη μορφη.Μπορεις με αυτην να κανεις τα παντα πανω σε μια τουρτα ή κεηκ!

annina ναι μπορεις να τη βαλεις σε μπισκοτα, κεηκ ή ακομη και να κανεις ατομικα γλυκακια μονο με ζαχαροπαστα (μαρτζιπαν).

VENETIA ριξε μια ματια στο σαιτ με την συνταγη ή σε αλλα σαιτς που κανουν τετοιες τουρτες για να παρεις ιδεες.

Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.Μακαρι να μπορουσα να σας εφτιαχνα απο μια τουρτα-μου αρεσει πολυ!

mom
24-11-09, 20:06
Σοφάκι, να τον χαίρεσαι τον αντρούλη σου κι απο εδώ!!
Για την τουρτίτσα ....Συγχαρητήρια! Πολύ όμορφη!!! Και πετυχημένη μέχρι λεπτομέρειας. Μπράβο!Μπράβο!:D

elenik
24-11-09, 23:22
Marandnik οι καρδουλες ειναι βαμμενες με υγρο χρωμα ζαχαροπλαστικης...Οσο πιο πολυ βαλουμε, τοσο πιο εντονο βγαινει το χρωμα.Δεν ειναι οτι καλυτερο απο διατροφικης αποψης αλλα δεν το τρωμε και καθε μερα.Αλλον τροπο για να βαψουμε γλυκα δυστυχως δεν ξερω...

Προσοχη σε αυτο. Για διακοσμηση οκ παω πασο. Αλλα οταν εχει παραπανω της επιτρεπομενης δοσολογιας χρωμμα ζαχαροπλαστικης το υλικο μπορει να δηλητηριαστειτε. Μπαινει μονο για εμφανιση και απομακρυνεται και το τελευταιο ιχνος του πριν καταναλωθει.

Ρωτηστε οποιον ζαχαροπλαστη ξερετε και αν σας βγαλει κατακοκκινη ζαχαροπαστα . Δεν μπορει γι αυτο τον λογο

mom
24-11-09, 23:26
Προσοχη σε αυτο. Για διακοσμηση οκ παω πασο. Αλλα οταν εχει παραπανω της επιτρεπομενης δοσολογιας χρωμμα ζαχαροπλαστικης το υλικο μπορει να δηλητηριαστειτε. Μπαινει μονο για εμφανιση και απομακρυνεται και το τελευταιο ιχνος του πριν καταναλωθει.

Ρωτηστε οποιον ζαχαροπλαστη ξερετε και αν σας βγαλει κατακοκκινη ζαχαροπαστα . Δεν μπορει γι αυτο τον λογο

:shock::shock::shock::shock::shock:

Theni
25-11-09, 07:23
Προσοχη σε αυτο. Για διακοσμηση οκ παω πασο. Αλλα οταν εχει παραπανω της επιτρεπομενης δοσολογιας χρωμμα ζαχαροπλαστικης το υλικο μπορει να δηλητηριαστειτε. Μπαινει μονο για εμφανιση και απομακρυνεται και το τελευταιο ιχνος του πριν καταναλωθει.

Ρωτηστε οποιον ζαχαροπλαστη ξερετε και αν σας βγαλει κατακοκκινη ζαχαροπαστα . Δεν μπορει γι αυτο τον λογο


δεν επρεπε να εχει μια προειδοποιηση πανω στα χρωματα ζαρραροπλαστικης??:shock::shock::shock::shock::roll::roll:

Nefelirene
25-11-09, 08:59
Κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.Μακαρι να μπορουσα να σας εφτιαχνα απο μια τουρτα-μου αρεσει πολυ!

Γιατί αγάπη μου ποιος σε σταματάει εμείς θα σου στέλνουμε τα υλικα΄και εσύ τις έτοιμες τούρτες.Σύμφωνοι.....??????:cry::lol::lol:

marandnik
25-11-09, 09:15
Προσοχη σε αυτο. Για διακοσμηση οκ παω πασο. Αλλα οταν εχει παραπανω της επιτρεπομενης δοσολογιας χρωμμα ζαχαροπλαστικης το υλικο μπορει να δηλητηριαστειτε. Μπαινει μονο για εμφανιση και απομακρυνεται και το τελευταιο ιχνος του πριν καταναλωθει.

Ρωτηστε οποιον ζαχαροπλαστη ξερετε και αν σας βγαλει κατακοκκινη ζαχαροπαστα . Δεν μπορει γι αυτο τον λογο

Κι εγώ είχα ακούσει ότι τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γι' αυτό ψάχνω για κάποιο πιο φυσικό τρόπο να δώσεις χρώμα στη ζαχαροπλαστική. Η Βέφα σε ένα βιβλίο της ανέφερε ότι αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστό λικέρ. Αλλά και το λικερ για να πάρει το χρώμα του, πάλι χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν του ρίξανε;:confused:

Πάντως για να πω την αμαρτία μου όταν είναι να φτιάξω εγώ κάτι, τα ψάχνω από εδώ, τα ψάχνω από εκεί. Όχι το χρώμα να μην πειράζει, ότι τα αυγά να είναι βιολογικά.... Αλλά όταν τρώω τις χρωματιστές τουρτίτσες από το ζαχαροπλαστείο, εκεί τύψεις καθόλου.:roll:

mom
25-11-09, 09:34
Κι εγώ είχα ακούσει ότι τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δεν είναι και ό,τι καλύτερο, γι' αυτό ψάχνω για κάποιο πιο φυσικό τρόπο να δώσεις χρώμα στη ζαχαροπλαστική. Η Βέφα σε ένα βιβλίο της ανέφερε ότι αντί για χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χρωματιστό λικέρ. Αλλά και το λικερ για να πάρει το χρώμα του, πάλι χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν του ρίξανε;:confused:

Πάντως για να πω την αμαρτία μου όταν είναι να φτιάξω εγώ κάτι, τα ψάχνω από εδώ, τα ψάχνω από εκεί. Όχι το χρώμα να μην πειράζει, ότι τα αυγά να είναι βιολογικά.... Αλλά όταν τρώω τις χρωματιστές τουρτίτσες από το ζαχαροπλαστείο, εκεί τύψεις καθόλου.:roll:

Δεν είναι απαραίτητο. Έχω κάνει λικέρ φράουλας και ήταν εξαιρετικό κόκκινο έντονο το χρώμα του, χωρίς κανένα πρόσθετο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Και η γρεναδίνη (λικέρ ροδιού) έχει έντονο φυσικό χρώμα.

Σοφία Τ.
25-11-09, 11:30
Γιατί αγάπη μου ποιος σε σταματάει εμείς θα σου στέλνουμε τα υλικα΄και εσύ τις έτοιμες τούρτες.Σύμφωνοι.....??????:cry::lol::lol:


Συμφωνοι!!!

Κοριτσια ενταξει μην τρελαινεστε πια!!!Καθε μερα τρωτε γλυκα με χρωματα ζαχαροπλαστικης?Λες ολα τα αλλα που τρωμε ειναι αγνα και υγιεινα-το χρωμα που θα φαμε μια φορα στο χρονο μας πειραξε?Μην κανουμε την τριχα, τριχια.

mom
25-11-09, 11:39
Συμφωνοι!!!

Κοριτσια ενταξει μην τρελαινεστε πια!!!Καθε μερα τρωτε γλυκα με χρωματα ζαχαροπλαστικης?Λες ολα τα αλλα που τρωμε ειναι αγνα και υγιεινα-το χρωμα που θα φαμε μια φορα στο χρονο μας πειραξε?Μην κανουμε την τριχα, τριχια.

Σοφία μου, εγώ δεν λέω για το χρώμα ζαχαροπλαστικής που θα φάμε μια φορά το χρόνο επάνω σε κάποιο/α γλυκό/ά. Ναι, ΟΚ, μια φορά δεν θα πάθουμε και τίποτα...(καρκίνο κλπ)
Εγώ απλά σοκαρίστηκα με το σχόλιο της elenik που έγραψε ότι αν σε μια φορά, φάμε σε μεγάλη δόση αυτά τα χρώματα, θα πάθουμε δηλητηρίαση. ;)

Σοφία Τ.
25-11-09, 11:46
Δεν πιστευω οτι ισχυει αυτο Εφη μου...Τοσα και τοσα ζαχαροπλαστεια εχουν γλυκα με εντονα χρωματα (δες εδω πχ:http://www.princesstaste.gr/ ή εδω www.sugarart.gr) τι στο καλο, ολοι αυτοι δηλητηριο πουλανε...?

mom
25-11-09, 12:12
χμ....σαν να 'χεις δίκιο τελικά....:roll:

Sam
25-11-09, 13:51
Συγνώμη που μπαίνω σφήνα στο θέμα σύμφωνα με τον σύζυγο μου
που είναι ζαχαροπλάστης υπάρχουν δύο ειδών χρώματα ζαχαροπλαστικής για κόκκινο-ροζ
αυτά που προέρχονται από καρμίνη (μπορείτε να δείτε κι εδώ για το
συγκεκριμένο http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=36200&highlight=%DD%ED%F4%EF%EC%EF)
και φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Ο σύζυγος δεν χρησιμοποιεί καρμίνη γιατί μπορεί κάποιος να είναι
αλλεργικός και χρησιμοποιεί συνήθως λικέρ για τον χρωματισμό .

Αν είναι έτοιμες με παράσταση πάνω που συνήθως και οι ζαχαροπλάστες
τις προμηθεύονται έτοιμες καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τις τρώμε
όχι ότι θα πάθει και κάτι αν φάει την ζαχαρόπαστα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ
Ποια πρόσθετα είναι πιο επικίνδυνα, πού κυρίως υπάρχουν και ποιες
παρενέργειες μπορεί να έχουν;
1. Χρωστικές Ουσιαστικά πρόκειται για «μπογιές τροφίμων» που
χρησιμοποιούνται για αισθητικούς λόγους, επειδή δίνουν χρώμα στο
τρόφιμο. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε: αναψυκτικά, γκοφρέτες,
γλειφιτζούρια, γλυκά τυποποιημένα, γρανίτες, ζαχαρωτά, ζελέδες,
καραμέλες, κέικ τυποποιημένα, μαρμελάδες, παγωτά, τσίκλες. Οι πιο
επικίνδυνες: Ε102 (ταρτραζίνη έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες), Ε104
(κίτρινο κινολίνης), Ε110 (κίτρινο sunset FCF, κιτρινοπορτοκαλί S), Ε120
(κοχελίνη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), Ε122 (αζωρουμπίνη, καρμοϊσίνη), Ε123
(αμαράνθη), Ε124 (ερυθρό κοχελίνης Α), Ε127 (ερυθροσίνη), Ε131 (μπλε
πατεντέ V), Ε132 (ινδικοτίνη ή ινδικοκαρμίνη), Ε133 (λαμπρό κυανό FCF),
Ε150 (καραμελόχρωμα), Ε154 (καστανό FK ή καστανό τροφίμων Ι), Ε155
(καστανό ΗΤ ή καστανό τροφίμων 3). Ενδεχόμενες παρενέργειες:
αλλεργίες, δερματικές ευαισθησίες, ερύθημα, υπερκινητικότητα, αϋπνία,
κρίσεις άσθματος, γαστρεντερικά προβλήματα, ελάττωση λευκών
αιμοσφαιρίων (μείωση ανοσοπροστασίας), προβλήματα θυρεοειδή,
καρκινογένεση.
μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο στην πηγή madata.Gr (http://www.madata.gr/index.php/diafora/child-family/health-2/8848.html)

mom
25-11-09, 13:52
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Sam!!:D

bouboukakia
26-11-09, 00:07
Νομίζω πάντως ότι με μια φορά στο τόσο και με μικρή ποσότητα δεν διατρέχουμε κίνδυνο. Εκτός αν "φισκάρουμε" την τούρτα με καρδούλες:D:D. Σοφία Τ., μπορείς να γράψεις λεπτομέρειες για τα ατομικά τύπου μάρτσιπαν;(σλουρπ!).
Sam πολύ ενδιαφέρον το ποστ.

Σοφία Τ.
26-11-09, 08:05
Για τα ατομικα τυπου μαρτζιπαν θα πρεπει να χωρισουμε την ζαχαροπαστα και να την χρωματισουμε με διαφορετικα χρωματα.Μετα θα "παιξουμε" μαζι της σαν να παιζουμε με πλαστελινη.Μπορουμε να κανουμε φατσουλες,ζωακια κλπ πλαθοντας σχηματα και κολωντας ματακια,αυτακια κλπ.Να ξερετε για να κολησουμε τη ζαχαροπαστα πανω σε ζαχαροπαστα αρκει να βρεξουμε με λιγο νερακι το πισω μερος της (οπως θα βαζαμε κολλα σε μια χειροτεχνια).Στην ουσια ειναι κι αυτο μια χειροτεχνια!

Καλη επιτυχια bouboukakia!

bouboukakia
26-11-09, 23:04
Ελπίζω να τα φτιάξω σύντομα. Θα σας ενημερώσω! Ευχαριστώ Σοφία Τ.!

elenik
27-11-09, 02:25
Πάντως για να πω την αμαρτία μου όταν είναι να φτιάξω εγώ κάτι, τα ψάχνω από εδώ, τα ψάχνω από εκεί. Όχι το χρώμα να μην πειράζει, ότι τα αυγά να είναι βιολογικά.... Αλλά όταν τρώω τις χρωματιστές τουρτίτσες από το ζαχαροπλαστείο, εκεί τύψεις καθόλου.:roll:

Κοκκινη δεν θα φας και τυψεις δεν θα νοιωθεις :mrgreen: γιατι πολυ απλα δεν θα βρεις σε ζαχαροπλαστειο περα απο ροζ :roll:

Μιλαμε για δηλητηριαση:? οχι για κακη διατροφη.

alan
27-11-09, 02:38
καλα νιώθω τελείως άχρηστη

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ
και πες του οτι με τετοια νοικοκυρά σίγουρα θα τα καταφέρει

Ο δικός μου έχει γεννέθλια την Δευτέρα αλλα εγω η ακαμάτρα δεν δίναμε να φτιάξω τετοια αραβουργήματα
μωρε θα καταφύγω στην γνωστή τέχνη ...... της αποπλάνησης ;););) και επλίζω να ξεχασει που δεν του εφτιαξα σπεσιαλ γλυκο!!!!

Bunny
11-01-10, 09:09
Πολύ ωραία η τουρτίτσα! Κι εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα της ζαχαρόπαστας και θα επιχειρήσω να τη φτιάξω κάποια στιγμή..

polinaκι
11-01-10, 20:03
ax....μεσα τι εχει?????σοκολατα??????

Σοφία Τ.
12-01-10, 12:51
Πωλινακι, μεσα εχει αυτα που γραφει το αρχικο μου ποστ δηλαδη:sponge cake,νουτελα και βουτυροκρεμα!

ANDEDANTINOS
13-01-10, 14:04
Πολύ ωραία η τουρτίτσα! Κι εμένα μου έχει κολλήσει η ιδέα της ζαχαρόπαστας και θα επιχειρήσω να τη φτιάξω κάποια στιγμή..



Mπορειτε να μου δωσετε αναλυτικα τισ οδηγιες παρακευης της ζαχαροπαστας


υχαριστω

Σοφία Τ.
13-01-10, 14:51
Mπορειτε να μου δωσετε αναλυτικα τισ οδηγιες παρακευης της ζαχαροπαστας


υχαριστω
Διαβασε το πρωτο μηνυμα αυτου του θεματος.Αναφερω την πηγη απο οπου βρηκα την συνταγη.Εκει θα βρεις και αναλυτικες οδηγιες και βιντεο.

ANDEDANTINOS
14-01-10, 16:09
Διαβασε το πρωτο μηνυμα αυτου του θεματος.Αναφερω την πηγη απο οπου βρηκα την συνταγη.Εκει θα βρεις και αναλυτικες οδηγιες και βιντεο.

ΣΟΦΙΑ Τ . θα ηθελα να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου εχω παει και ξανα πηγα στο αρχικο μηνυμαη και το μονο που μπορω να δω ειναι τα εξης

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ....... Και ρωταω πωσ γινεται αυτο βρε κοριτσια .......

μετα γραφει
1/2 δοση ζαχαροπαστας Και ρωταω που μπορω να την βρω ή πωσ μπορω να την φτιαξω

δυστυχως το βιντεο δεν μπορει να μου το παιξει

Sorry αν σας κουρασα και παλι ευχαριστω

nxd
14-01-10, 16:37
ΣΟΦΙΑ Τ . θα ηθελα να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου εχω παει και ξανα πηγα στο αρχικο μηνυμαη και το μονο που μπορω να δω ειναι τα εξης

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑΣ....... Και ρωταω πωσ γινεται αυτο βρε κοριτσια .......

μετα γραφει
1/2 δοση ζαχαροπαστας Και ρωταω που μπορω να την βρω ή πωσ μπορω να την φτιαξω

δυστυχως το βιντεο δεν μπορει να μου το παιξει

Sorry αν σας κουρασα και παλι ευχαριστω


ANDEDANTINOS οταν ανοιξεις τη συνταγη θα δεις οτι η ζαχαροπαστα που γραφει ειναι με κοκκινα γραμματα πατησε τη και θα ανοιξει αλλη σελιδα με τη συνταγη.
Ελπιζω να σε βοηθησα.
Καλη επιτυχια.

mom
14-01-10, 17:28
ή ......

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zaxaropasta.html
:D

κι απο δίπλα έχει φωτό με τις τούρτες που έχουν φτιάξει τα μέλη...Τέλειες!!!

Σοφία Τ.
12-02-10, 13:34
Για τα πρωτα γενεθλια του γιου μου που ειναι σημερα σας κερναω τουρτα απο τα χερακια μου:
http://i460.photobucket.com/albums/qq328/SofiaT_2008/P2123899.jpg

mom
12-02-10, 14:43
Σοφάκι, είναι τέλεια!! Συγχαρητήρια!!! Και Χρόνια Πολλά για το αντράκι σου!! Να 'ναι πάντα γερό και ευτυχισμένο!!:D

Ntanty
15-12-10, 16:30
απο που μπορουμε να αγορασουμε ΥΓΡΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ?
στο σιτε της βεφας εχει αλλα εχει και πανακριβα μεταφορικα!!! για 3 χρωματα χ 3,5 ευρω ζηταει 17.00 μεταφορικα τραγικο???

mgeorgan
15-12-10, 16:41
εχει στο ΑΒ Βασιλοπουλο 3,5 ευρω μια τριαδα απο μπλε-κοκκινο-κιτρινο. Αν εχει κοντα σου δες το

Ntanty
15-12-10, 16:55
εχει στο ΑΒ Βασιλοπουλο 3,5 ευρω μια τριαδα απο μπλε-κοκκινο-κιτρινο. Αν εχει κοντα σου δες το
Αληθεια?τελεια.απο ποιον βασιλοπουλο τα πήρες?

flora-flora
15-12-10, 16:56
http://www.sweettrends.eu/
Ρίξε και μια ματιά εδώ !!!!!!!!

flora-flora
15-12-10, 16:58
Εγώ από εκεί παίρνω τα χρώματα !!!

http://www.candyland.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=4&Itemid=8
Αυτά είναι με ζαχαροπαστα

mgeorgan
15-12-10, 16:58
επαρχια ειμαι καλη μου, αλλα αφου εχει εδω σιγουρα θα εχει και εκεί ;)

Ntanty
15-12-10, 17:02
http://www.sweettrends.eu/
Ρίξε και μια ματιά εδώ !!!!!!!!
πανακριβο! εδς εχει 17.9 το τεμαχιο και η βεφα το εχει 3,5 ! πως γινεται????

Ntanty
15-12-10, 17:02
επαρχια ειμαι καλη μου, αλλα αφου εχει εδω σιγουρα θα εχει και εκεί ;)
οκ θα το ψαξω τοτε! ευχαριστω.

Ntanty
15-12-10, 17:07
Εγώ από εκεί παίρνω τα χρώματα !!!

http://www.candyland.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=4&Itemid=8
Αυτά είναι με ζαχαροπαστα
τελειο blog!
αν θελεις δες και το δικο μου!
http://momart-handmade.blogspot.com/ and follow!!
teleia douleia!

Ntanty
15-12-10, 17:08
Εγώ από εκεί παίρνω τα χρώματα !!!

http://www.candyland.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=4&Itemid=8
Αυτά είναι με ζαχαροπαστα
poly akrivo site!!!

flora-flora
15-12-10, 17:08
πανακριβο! εδς εχει 17.9 το τεμαχιο και η βεφα το εχει 3,5 ! πως γινεται????
http://www.sweettrends.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=Custom_Product_Details.tpl&product_id=415&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=59&lang=el
Τα πόσα εμλ. ?

flora-flora
15-12-10, 17:11
Ntanty (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=23666) το έχω ξανά δει το πλοκ σου και δεν σου κρύβω ότι έχω κάνει την φουστίτσα με τα τούλια για την μικρή μου !!!!!!!!!!!!

Ntanty
15-12-10, 17:12
http://www.sweettrends.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=Custom_Product_Details.tpl&product_id=415&category_id=8&option=com_virtuemart&Itemid=59&lang=el
Τα πόσα εμλ. ?
gia to ygro xrwma elega! oxo xrwma pasta! alla mipws einai kalytero to xrwma pasta esy poy ksereis? kanei tin idia douleia??

Ntanty
15-12-10, 17:14
Ntanty (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=23666) το έχω ξανά δει το πλοκ σου και δεν σου κρύβω ότι έχω κάνει την φουστίτσα με τα τούλια για την μικρή μου !!!!!!!!!!!!
μπραβο σου!!.βρε μηπως ειμαστε φιλες στο fb και δεν το ξερω? αν θελεις στείλε πμ.

flora-flora
15-12-10, 17:16
Για ζαχαροπαστα επιβάλετε θα έλεγα το χρώμα σε πάστα γιατί δεν κάνει νερουλή την ζύμη ώστε να μην μπορείς να την δουλέψεις εγώ σε πάστα δουλεύω !!!

Ntanty
15-12-10, 17:17
Για ζαχαροπαστα επιβάλετε θα έλεγα το χρώμα σε πάστα γιατί δεν κάνει νερουλή την ζύμη ώστε να μην μπορείς να την δουλέψεις εγώ σε πάστα δουλεύω !!!
οκ! ξερεις καλυτερα αλλωστε!!!!

flora-flora
29-12-10, 17:58
Έφτιαξα χθες 3 τούρτες για τα ξαδερφάκια μου την Εμμανουελα τον Μανώλη που γιόρταζαν και τον παντελή που είχε τα γενέθλια του !!!! τους έκανα μια κιθάρα του παντελή μιας και είναι πολύ πολύ ροκάς !!! ένα λαπτοπ του Μανώλη για λόγους κολλήματος χαχαχα και στην Εμμανουελα μας ένα σετ μακιγιάζ αφού είναι μια κουκλίτσα !!!!!!!!! σας της βάζω λοιπόν να της δείτε !!!!!!!!!!!!και επειδή δεν μπορώ να τις ανεβάσω σας βάζω ένα λικγ edit admin ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφημίσει αλλιώς ας το σβήσουν οι διαχειριστές

marag
03-01-11, 18:05
Καταπληκτικά !!
Για μια ακόμα φορά με έκανες να μείνω με το στόμα ανοιχτό ….
Έχεις απίστευτο μεράκι, μπράβο βρε Φλώρα, έργα τέχνης κάνεις!
νύφη και γαμπρός, νεραιδούλα,Παπάκια ,Παπουτσάκια ζαχαρένια
όλα τέλεια , και πάλι μπράβο!

Σοφία Τ.
26-02-11, 12:05
Eτοιμη η τουρτα μας για σημερα (2α γενεθλια του γιου μου)!
http://i460.photobucket.com/albums/qq328/SofiaT_2008/P2260015.jpg

supermama
27-02-11, 20:46
Για ζαχαροπαστα επιβάλετε θα έλεγα το χρώμα σε πάστα γιατί δεν κάνει νερουλή την ζύμη ώστε να μην μπορείς να την δουλέψεις εγώ σε πάστα δουλεύω !!!

γεια σου φλωρα!!!! Λοιπον. για της γιορτες που σας ειχα πριξει ομολογω πως εβαλα στη ζαχαροπαστα υγρο χρωμα και βγηκε χαλια επειδη ειχα χαλασει ολη η ζυμη..ΑΛΛΑ χθες βρηκα απο καποιο γνωστο σαιτ που πηρα και τη συνταγη ζαχαροπαστας, καποια τιπς. Λοιπον κοριτσια το υγρο χρωμα μπαινει στο ζυμαρι αλλα θελει να εχεις αχνη διπλα οπως εχεις για το ζυμωμα.. ωστε να παρει το χρωμα και την αχνη μαζι για να μη νερουλιασει το ζυμαρακι και κολαει και στα χερια.
εκανα σημερα μια προβα περι χρωματος επειδη εχει γενεθλια το Σαββατο η κορη. ειπα λοιπον τωρα που ειχα χρονο να κανω κανενα πειραμα περισσοτερο μη τρεχω στο τελος. ετσι εκανα τη ζαχαροπαστα και λιγο πριν τελειωσει η αχνη της συνταγης ετσι οπως ηταν μεσα στο ταψι που ζυμωνα εριξα το χρωμα πανω της.. εριξα περιπου 6-7 σταγονες πρασινο. σινεχισα το ζυμωμα περνοντας ταυτοιχρονα και την υπολοιπη αχνη κανονικα.. στην αρχη ειναι παραξενο το χρωμα και οχι ομοιομορφο αλλα οσο ζυμωνεις βγαινει τελειο! τελικα βγηκε τελεια ομοιομορφο και ωραιο χρωμα. ΟΠΟΤΕ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΓΡΟ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΤΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΜΑΖΙ!

σορυ για το μεγαλο μηνυμα αλλα το ειχα καημο και βρηκα το κολπο και ειπα να σας το πω


να ρωτησω και κατι.αφου μου πετυχε το τυλιξα καλα και τοκρατησα. λετε να παθει τιποτα ως την παρασκευη που θα το χρησιμοποιησω?

mom
27-02-11, 20:56
γεια σου φλωρα!!!! Λοιπον. για της γιορτες που σας ειχα πριξει ομολογω πως εβαλα στη ζαχαροπαστα υγρο χρωμα και βγηκε χαλια επειδη ειχα χαλασει ολη η ζυμη..ΑΛΛΑ χθες βρηκα απο καποιο γνωστο σαιτ που πηρα και τη συνταγη ζαχαροπαστας, καποια τιπς. Λοιπον κοριτσια το υγρο χρωμα μπαινει στο ζυμαρι αλλα θελει να εχεις αχνη διπλα οπως εχεις για το ζυμωμα.. ωστε να παρει το χρωμα και την αχνη μαζι για να μη νερουλιασει το ζυμαρακι και κολαει και στα χερια.
εκανα σημερα μια προβα περι χρωματος επειδη εχει γενεθλια το Σαββατο η κορη. ειπα λοιπον τωρα που ειχα χρονο να κανω κανενα πειραμα περισσοτερο μη τρεχω στο τελος. ετσι εκανα τη ζαχαροπαστα και λιγο πριν τελειωσει η αχνη της συνταγης ετσι οπως ηταν μεσα στο ταψι που ζυμωνα εριξα το χρωμα.. εριξα περιπου 6-7 σταγονες πρασινο. σινεχισα το ζυμωμα περνοντας ταυτοιχρονα και την υπολοιπη αχνη κανονικα.. στην αρχη ειναι παραξενο το χρωμα και οχι ομοιομορφο αλλα οσο ζυμωνεις βγαινει τελειο! τελικα βγηκε τελεια ομοιομορφο και ωραιο χρωμα. ΟΠΟΤΕ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΓΡΟ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΖΥΜΩΣΤΕ ΜΕ ΑΧΝΗ ΜΑΖΙ!

σορυ για το μεγαλο μηνυμα αλλα το ειχα καημο και βρηκα το κολπο και ειπα να σας το πω


να ρωτησω και κατι.αφου μου πετυχε το τυλιξα καλα και τοκρατησα. λετε να παθει τιποτα ως την παρασκευη που θα το χρησιμοποιησω?

Εγώ πάλι που ήθελα να κάνω 4 διαφορετικά χρώματα και μάλιστα έντονα όχι παλ, έπρεπε να κάνω πρώτα την λευκή ζαχαρόπαστα, να την χωρίσω και μετά να βάλω το χρώμα.... Ή τουλάχιστον έτσι το σκέφτηκα. Μια και η ποσότητα ήταν τεράστια για να κάνω διαφορετική για κάθε χρώμα. Όταν λοιπόν, έβαζα το χρώμα χρειαζόταν πολύ υγρό για να γίνει έντονο. Και η ζύμη άρχιζε να κολλάει και πρόσθετα άχνη για να επανέλθει και χρειαζόταν πολύυυ ζύμωμα για να γίνει ομοιόμορφο...και γενικά όλη η φάση μετατράπηκε σε εφιάλτη.:p Την επόμενη φορά, μόνο με χρώμα σε μορφή πάστας. Δεν την ξαναπαλεύω με υγρό.;)

supermama
27-02-11, 21:27
ναι αυτο λεω. θελει να βαλεις το χρωμα και οσο χρωμα ριχνεις τοσο πιο πολυ αχνη θελει μαζι ομως. αλλιως κολαει στα χερια. εγω το ειχα μεσα στο ταψι που ζυμωνα. δηλ με αχνη παντου. το οτι θελει πολυ ζυμωμα ναι θελει! απλα το λεω σε περιπτωση οπως με μενα που εχω υγρα χρωματα και αυτα με το ζορι τα βρηκα, αν ειναι καποια κοπελα που θελει οτι γινετε. θελει κοπο ναι αλλα γινετε. τωρα δε ξερω για την παστα. φανταζομαι πιο ευκολη θαναι. ευτες τις μερες παλι θα παω να παρω χρωματα. αλλα 2 που θελω. θα τα παρω ομως παλι σε υγρο γιατι με βολευει και για τη σαντιγη να βαζω.
αλλη μια ερωτηση που ξεχασα πριν! γινετε μιξη? πρεπει να το ρωτησα και στο θεμα με τις τουρτες. θελω πορτοκαλι. αν παρω 2 χρωματα να τα βαλω θα βγει?

mom
27-02-11, 22:00
Φυσικά και γίνεται μίξη. Εγώ έτσι έφτιαξα πορτοκαλί, πράσινο.... Το πορτοκαλί φυσικά με κίτρινο και κόκκινο. Αναλογία δεν ξέρω να σου πώ, με το "μάτι" το έφτιαξα. Έφτιαχνα το χρώμα πρώτα σε ένα μπωλάκι και μετά το πρόσθετα στην ζαχαρόπαστα. ;)

beloved
27-02-11, 23:06
εγω η χαζη που αντι να βαλω 12 ζελατινες εβαλα 2 και μου βγηκε πολυ κολλωδης? δε στεγνωνε ποτε!!!πανε χαμενα τα υλικα...

mom
27-02-11, 23:13
εγω η χαζη που αντι να βαλω 12 ζελατινες εβαλα 2 και μου βγηκε πολυ κολλωδης? δε στεγνωνε ποτε!!!πανε χαμενα τα υλικα...

χα! κι εγώ στην 1η προσπάθεια, έβαλα την άχνη μου μέσα σε ένα πυρέξ και έριξα εκεί τα υγρά υλικά και άρχισα να ανακατώνω....Μια περίεργη μυρωδιά είχε αυτή η άχνη και η ζύμη δεν ζυμώνονταν. Γινόταν μόνο μικρά μικρά θρύψαλα. Μα τι να συμβαίνει? αναρωτιόμουν.... πήγα και κοίταξα ξανά την συνταγή, όλα τα είχα κάνει κατά γράμμα. Και τότε ξαφνικά, λόγω της μυρωδιάς και της υφής της άχνης, κοίταξα το σακουλάκι της άχνης................. Η συσκευασία της εταιρείας ήταν ολόιδια με της άχνης που αγόραζα τόσα χρόνια, αλλά έγραφε κάπου με μικρά πράσινα γράμματα.... ΝΙΣΕΣΤΕΣ!!!! :shock::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

supermama
27-02-11, 23:35
mom και γω αυτο επαθα σημερα και δε ξερω γιατι. γινοταν θρυψαλα... αλλα εμενα ηταν αχνη. δε ξερω τι εγινε. το πεταξα και εκανα αλλο. η μαμα μου που ηταν εκει μου ειπε πως δε πρεπει να βαλω αχνη μεσα αλλα να ζυμωνω οπως το ψωμι. να τραβαω δηλ αχνη απο εξω και οχι να βαζω μεσα στη ζυμη και να διπλωνω... τι να πω τελικα την ακουσα και εγινε τη 2η φορα. στη συνταγη ομως οπως ναναι ανακατευουν.. τεσπα. και γω για πορτοκαλι θελω οποτε οκ!

mom
27-02-11, 23:43
Κι εγώ αυτό που είπε η μαμά σου έκανα. Είχα βάλει την άχνη στο πυρέξ και έκανα μια λακουβίτσα στη μέση. Εκεί μέσα έριξα τα υγρά και σιγά σιγά άρχισα να παίρνω άχνη απο γύρω γύρω και να ζυμώνω.
Απλά την 1η φορά την πάτησα γιατί ήταν νισεστές καταλάθος, εσένα γιατί έγινε έτσι...δεν ξέρω.....Άβυσσος η ψυχή της ζαχαροπλαστικής....:p:lol::lol::lol::lol:

supermama
28-02-11, 13:10
κοριτσακια επαθα σοκ. δεν ειχα σκεφτει οτι το σαββατο που εχουμε το παρτυ ειναι το γνωστο 3ημερο και ισως λειπουν καποιοι... αρχισα τα τηλεφωνα σημερα και τελικα οκ θα λειπουν βεβαια 2 παιδακια που ηθελα αλλα εχω αντικαταστατες!χαχαχα λοιπον τωρα! την τουρτα θα την ξεκινησω απο Πεμπτη βραδυ.( η σπιτικη ειναι καλητερη μετα τη 2η μερα!) θα κανω πεμπτη το παντεσπανι. παρασκευη θα ανω την τουρτα και το βραδυ θα κανω τη ζαχαροπαστα να μην εχω μπελαδες το Σαββατο και να ασχοληθω με τα κερασματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ! σκεφτομαι αφου τελειωσω την τουρτα ολη με τη ζαχαροπαστα να την καλυψω καλα με μεμβρανη και να τη βαώ στο ψυγειο για την επομενη μερα που θαναι το παρτυ.αν τωρα στο τελειωμα της ζαχαροπαστας, εκει δηλ που θα ακουμπαει στην πιατελα και επειδη θαναι 2οροφη και εκει που θα κανει την ενωση των 2 οροφων, αν εκει λοιπον δε κανω καποιο σχεδιο με ζαχαροπαστα και θελω να κανω με σαντιγη. μπορω να το κανω το πρωι του σαββατου και να τη βαλω στο ψυγειο? η θα αφησει υγρασια? Μιλαω για την μερα του παρτυ. υπολογιστε δηλ να μεινει κανα 6ωρο στο ψυγειο? λετε να χω προβλημα?

mom
28-02-11, 13:25
ΕΡΩΤΗΣΗ! σκεφτομαι αφου τελειωσω την τουρτα ολη με τη ζαχαροπαστα να την καλυψω καλα με μεμβρανη και να τη βαώ στο ψυγειο για την επομενη μερα που θαναι το παρτυ.αν τωρα στο τελειωμα της ζαχαροπαστας, εκει δηλ που θα ακουμπαει στην πιατελα και επειδη θαναι 2οροφη και εκει που θα κανει την ενωση των 2 οροφων, αν εκει λοιπον δε κανω καποιο σχεδιο με ζαχαροπαστα και θελω να κανω με σαντιγη. μπορω να το κανω το πρωι του σαββατου και να τη βαλω στο ψυγειο? η θα αφησει υγρασια? Μιλαω για την μερα του παρτυ. υπολογιστε δηλ να μεινει κανα 6ωρο στο ψυγειο? λετε να χω προβλημα?

Εγώ έφτιαξα την ζαχαρόπαστα απο το προηγούμενο βράδυ, την έβαλα επάνω στην τούρτα και πήρα απο το ζαχαροπλαστείο, κουτί χάρτινο και την έβαλα μέσα. Σε κάποιες ενώσεις όπως λες κι εσύ, έβαλα σαντιγύ χρωματισμένη (πρόσεχε αν το κάνεις κι εσύ με υγρά χρώματα, να κάνεις την σαντιγύ πολύ πηχτή γιατί αραιώνει με το χρώμα και δεν στέκεται μετά και να ανακατώνεις σιγά σιγά για να μην "κόψει") Ούτε η σαντιγύ, ούτε η ζαχαρόπαστα έβγαλαν υγρασία. Εμειναν κανονικά όπως τις έβαλα. Τα μόνα που ξεράθηκαν ήταν τα διακοσμητικά ζαχαρόπαστας που ακουμπούσαν επάνω σε ζαχαρόπαστα και όχι στην στρώση σαντιγύς. ;)

supermama
28-02-11, 15:11
αχ ωραια! ναι υγρα θαναι αλλα τοχω ξανακανει οποτε οκ. αν βαλεις χωρις κουτι η ακομα και χωρις τυλιγμα στο ψυγειο την τουρτα πειραζει? θα βρω κουτι για 2οροφη?

mom
28-02-11, 16:30
αχ ωραια! ναι υγρα θαναι αλλα τοχω ξανακανει οποτε οκ. αν βαλεις χωρις κουτι η ακομα και χωρις τυλιγμα στο ψυγειο την τουρτα πειραζει? θα βρω κουτι για 2οροφη?

Κουτί για διόροφη δεν νομίζω να υπάρχει, δεν ξέρω βέβαια 100%. :roll:
Δεν πρόσεξα προηγουμένως ότι μιλούσες για διόροφη, sorry. :-? Χωρίς να την έχεις καλύψει, νομίζω πως ναι, θα υπάρξει αλλοίωση. (έτσι έλεγε και στις οδηγίες της συνταγής που ακολούθησα εγώ, έτσι μου είπε και ο ζαχαροπλάστης που το συζητήσαμε)
Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον πρέπει να την καλύψεις με μεμβράνη :?: και την ίδια μέρα λίγο πριν έρθει ο κόσμος, να την ανοίξεις και να προσθέσεις την σαντιγύ όπως ήδη σκέφτηκες κι εσύ.....

Νατασούλα
28-02-11, 17:06
Γεια σας και από εμένα. Το Σάββατο έχει γενέθλια ο αντρούλης μου και σκέφτομαι να τολμήσω να του κάνω μια τούρτα..... την πρώτη μου τούρτα γιατί μέχρι τώρα τις πέρναμε όλες έτοιμες. Έχω βρει τη συνταγή, μέσα θα είναι λευκή, θα την καλύψω με σοκολάτα και θα φτιάξω μικρά λευκά λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα. Σήμερα έκανα μια δοκιμή με τα λουλουδάκια και είδα πώς έπιασε ;)!!!!!!! Ελπίζω να πετύχει....

supermama
28-02-11, 21:24
Κουτί για διόροφη δεν νομίζω να υπάρχει, δεν ξέρω βέβαια 100%. :roll:
Δεν πρόσεξα προηγουμένως ότι μιλούσες για διόροφη, sorry. :-? Χωρίς να την έχεις καλύψει, νομίζω πως ναι, θα υπάρξει αλλοίωση. (έτσι έλεγε και στις οδηγίες της συνταγής που ακολούθησα εγώ, έτσι μου είπε και ο ζαχαροπλάστης που το συζητήσαμε)
Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον πρέπει να την καλύψεις με μεμβράνη :?: και την ίδια μέρα λίγο πριν έρθει ο κόσμος, να την ανοίξεις και να προσθέσεις την σαντιγύ όπως ήδη σκέφτηκες κι εσύ.....

την πρωτοχρονια ειχα κανει πρωτη φορα ζαχαροπαστα για τη βασιλοπιτα. λοιπον εβαλα ενα κοματι στο ψυγειο απο περιεργια να δω τι θα παθει. χωρις τιποτα τοβαλα ουτε μεμβρανη ουτε τιποτα.απλα στο πιατο. λοιπον για 2 μερες δεν επαθε τιποτα. απλα ειχε ελαχιστα σκληρηνει. πολυ λιγο.. αυτο ειναι το πιο ιδανικο μαλλον να βαλω στο τελος τη σαντιγη. αν ειναι λιγο πριν ερθει οπως λες θα το κανω και θα το βαλω ψυγειο. χωρις κατι για καλυψη εεεε για μια ωριτσα δε θα παθει και κατι ε? εχω κολησει να βαλω σαντιγη. αλλιως θα μπορουσα να κανω τελειωμα με ζαχαροπαστα η καποια κορδελα να τελειωνω αλλα πηρα και καλο κορνε! ειναι αδικο ναμη το χρησιμοποιησω!χαχαχαχα

ουφφφφφφφ πολυ μπελας τελικα. σημερα παλι μπηκα και διαβασα κατι - τι τοθελα?-διαβσα για τη γλυκερινη οτι καποιοι εχουν αλεργεια.. τρομαξα λιγο μη τρεχω κανεναν..χαχαχαχα μεχριτωρα την εκανα χωρις και βγηκε καλη αλλα αυτο δινει γυαλαδα? γιατι αυτο με νοιαζει

mom
28-02-11, 21:53
Εγώ πάντως που έκανα κορδέλα γύρω γύρω (πορτοκαλί), στέγνωσε και ήταν σκληρούτσικη. Και μάλιστα έσκασε σε κάποια σημεία. Γι'αυτό και μετά την κάλυψα με σαντιγύ.... χοχο!!!

Για κακή μου τύχη, δεν είχα βρεί γλυκερίνη, γιατί το αποφάσισα να φτιάξω ζαχαρόπαστα τελευταία στιγμή και στο φαρμακείο της γειτονιάς μου δεν βρήκα (βασικά είχε γλυκερίνη, αλλά μου είπε ότι πρώτη φορά ακούει για γλυκερίνη βρώσιμη, εκείνη ήξερε μόνο αυτή που χρησιμοποιούν στα σκευάσματα και δεν μου έδωσε μήπως πάθει κανένας κάτι). Αν κρίνω απο τις φωτογραφίες, απο το βίντεο που είχα δει και απο την δική μου τελικά εμπειρία, θα έλεγα ότι η γλυκερίνη βοηθάει και σε γυαλάδα (που δεν είχε η δική μου ζαχαρόπαστα) αλλά και σε ελαστικότητα. (γι'αυτό και με δυσκόλευε στο "άνοιγμα" και γι'αυτό μου έσκαγε όταν στέγνωνε λίγο). Έτσι πιστεύω. ;)
Γι'αυτό και είπα, ότι όταν ξανακάνω ζαχαρόπαστα, θα έχω τα ακριβή υλικά - χρώματα σε πάστα και γλυκερίνη- αλλιώς δεν το ξανακάνω γιατί και παιδεύτηκα πολύ και το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε.

Είχα σκοπό να κάνω μια φαντασμαγορική τούρτα, διόροφη με σχέδια πολλά κλπ και λόγω αυτών των τεχνικών προβλημάτων, παιδεύτηκα ώωωωωρες για να βγάλω μόνο αυτή. (στο τέλος έσπασαν τα νεύρα μου και δεν είχα άλλο κουράγιο να φτιάξω κι άλλα διακοσμητικά και την άφησα έτσι απλή με μερικά χαζοπουά...:p)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img708.imageshack.us/img708/4007/picturexari11052aas.jpg (http://img708.imageshack.us/i/picturexari11052aas.jpg/)

supermama
28-02-11, 22:16
γιατι ρε?! παρα πολυ ωραια ειναι. λες να βαλω δηλ?εμενα μια χαρα μου ανοιγει απλα ειναι καπως ''ματ'' καλα η διορωφ πουλεω μαιμου θαναι μαλλον! ο μικρος πανω οροφος θαναι φελιζολ μεσα(σαντιγη και ζαχαροπαστα εξω!αχαχαχα εκτος ανφαω φλασια και κανω κανονικη τουρτα..χαχαχα

mom
28-02-11, 23:12
Κι εμένα έτσι ματ ήταν όπως λες. Τι να σου πω? έχω μπερδευτεί με το θέμα της γλυκερίνης γενικότερα. Αυτά που διάβασες, δεν τα έχω δει, δεν το έψαξα. Αλλά απο τη μια διάβαζα στα σχόλια της συνταγής "προσοχή να πάρετε βρώσιμη γλυκερίνη" απο την άλλη η φαρμακοποιός δεν ήξερε την ύπαρξη βρώσιμης γλυκερίνης και απόρησε που η γλυκερίνη χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική, δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. :confused:

Και μια φίλη, μου είπε ότι δεν υπάρχει βρώσιμη γλυκερίνη. Μια είναι, απλά είναι πολύ μικρή η ποσότητα για να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτούς που θα την φάνε..... :roll:

Πάντως, αυτό που παρατήρησα, είναι ότι παρόλο που η ζαχαρόπαστα ήταν νοστιμότατη και μαλακή, όλοι εκτός απο μένα και μια φίλη ακόμα, την έβγαζαν. Ούτε καν την δοκίμασαν.
Νομίζω ότι αν ξανακάνω, θα χρησιμοποιήσω αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα. ;)

supermama
01-03-11, 11:28
Νομίζω ότι αν ξανακάνω, θα χρησιμοποιήσω αλλά σε πολύ μικρή ποσότητα. ;)

ζαχαροπαστα εννοεις θα κανεις μικρη ποσοτητα? εγω το διαβασα σε κατισχολια κατω απτην συνταγη. ελεγε πχ μια κοπελα οτι επειδη ειναι αλεργικη δεν εβαλε γλυκερινη.. τεσπα αν βρω θα βαλω. τωρα να πω την αληθεια δεν ειναι και πολυ να τη φας. ειναι πολυ γλυκια γιαυτο.. ειναισαν ζαχαρωτο και ισως καποιοι δε το θελουν. κακα τα ψεματα για μενα ειναι απλα εφε.. φαντασου εμενα θαναι ασπρη η τουρτα και γιανα μην ειναιστο συνολο πολυ γλυκια σκεφτομαι να βαλω κανα φρουτο μεσα.. α! τωρα που το θυμηθηκα.. (θα σας πριξω μεχρι το σαββατο!!!!) η τουρτα θαναι.. παντεσπανι κρεμα παντεσπανι κρεμα και παντεσπανι πανω. κανονικα στο πανω θαβαζα κρεμα παλι και απο πανω σαντιγη. δεν θαχω προβλημα με τη ζαχαροπαστα ε? αν βαλω στο ψυγειο την τουρτα να δεσουν οι κρεμες και να πηξουν.. μετα τη βγαζω απτοψυγειο και την αφηνω λιγο εξω??? μπορω να βαλω τη ζαχαροπαστα πανω στηνσαντιγη που εχει βγει αποτο ψυγειο? η θα βγαλει υγρασια?

mom
01-03-11, 11:37
ζαχαροπαστα εννοεις θα κανεις μικρη ποσοτητα? εγω το διαβασα σε κατισχολια κατω απτην συνταγη. ελεγε πχ μια κοπελα οτι επειδη ειναι αλεργικη δεν εβαλε γλυκερινη.. τεσπα αν βρω θα βαλω. τωρα να πω την αληθεια δεν ειναι και πολυ να τη φας. ειναι πολυ γλυκια γιαυτο.. ειναισαν ζαχαρωτο και ισως καποιοι δε το θελουν. κακα τα ψεματα για μενα ειναι απλα εφε.. φαντασου εμενα θαναι ασπρη η τουρτα και γιανα μην ειναιστο συνολο πολυ γλυκια σκεφτομαι να βαλω κανα φρουτο μεσα.. α! τωρα που το θυμηθηκα.. (θα σας πριξω μεχρι το σαββατο!!!!) η τουρτα θαναι.. παντεσπανι κρεμα παντεσπανι κρεμα και παντεσπανι πανω. κανονικα στο πανω θαβαζα κρεμα παλι και απο πανω σαντιγη. δεν θαχω προβλημα με τη ζαχαροπαστα ε? αν βαλω στο ψυγειο την τουρτα να δεσουν οι κρεμες και να πηξουν.. μετα τη βγαζω απτοψυγειο και την αφηνω λιγο εξω??? μπορω να βαλω τη ζαχαροπαστα πανω στηνσαντιγη που εχει βγει αποτο ψυγειο? η θα βγαλει υγρασια?

Καταρχήν δες εδώ, στο ποστ 184 !!!http://www.parents.gr/forum/showthread.php?p=1925886#post1925886
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΩΣΙΜΗ ΓΛΥΚΕΡΙΝΗ!!! (το λέω γιατί είχα αρχίσει να αμφιβάλλω.. ;-) )


Μπερδεύτηκα λίγο...Σκοπεύεις στο πάνω παντεσπάνι, να βάλεις την ζαχαρόπαστα? Πρέπει να βάλεις οπωσδήποτε απο κάτω (πάνω στο παντεσπάνι δηλαδή) σαντιγύ ή βουτυρόκρεμα για να κολλήσει η ζαχαρόπαστα, αλλά και για να έχει την ανάλογη υγρασία και να μην ξεραθεί. :grin:

supermama
01-03-11, 11:51
συνολο θαναι 3 παντεσπανια. στο πανω γενικα στις τουρτες βαζω λιγη κρεμα ζαχαροπλαστικης και μετα σαντιγη. η ζαχαροπαστα δηλ θα μπει πανω στη σαντιγη. αλλα λεω για να ναι καπως σταθερη η σαντιγη πρεπει λογικα να μπει ψυγειο.. μετα? πρεπει να τη βγαλω πιο πριν απτο ψυγειο η αμεσως μολις τη βγαλω βαζω ζαχαροπαστα?

mom
01-03-11, 11:55
συνολο θαναι 3 παντεσπανια. στο πανω γενικα στις τουρτες βαζω λιγη κρεμα ζαχαροπλαστικης και μετα σαντιγη. η ζαχαροπαστα δηλ θα μπει πανω στη σαντιγη. αλλα λεω για να ναι καπως σταθερη η σαντιγη πρεπει λογικα να μπει ψυγειο.. μετα? πρεπει να τη βγαλω πιο πριν απτο ψυγειο η αμεσως μολις τη βγαλω βαζω ζαχαροπαστα?

μμμ..... δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Εγώ στις οδηγίες που είχα παρακολουθήσει, στο επάνω παντεσπάνι, έβαζαν (κι έτσι το έκανα κι εγώ) μόνο ένα λεπτό στρώμα σαντιγύς ή βουτυρόκρεμας, ίσα ίσα να ομαλοποιήσουν την επιφάνεια του παντεσπανιού και να κολλήσει επάνω η ζαχαρόπαστα. Νομίζω ότι αν έχει απο κάτω κρέμα και πολύ σαντιγύ, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ανομοιογενής η επιφάνεια, λόγω του ότι το υπόστρωμα (σαντιγύ και κρέμα) θα είναι μαλακό.

supermama
01-03-11, 12:14
οποτε μονο σαντιγη ισα για καλυψη.. αυτο με το ψυγειο τι να κανω?

αχ σε χιλιοευχαριστω που απαντας αμεσα! θελω τοσο πολυ να βγει τελεια! θα τραβηξω ολη τη διαδικασια να το θυμαται η κορουλα μου. αλλα θελω και να κανουν ολοι ουαουυυυυ χαχαχαχαχα

supermama
02-03-11, 13:23
πηγα χθες να βρω γλυκερινη. στο πρωτο φαρμακειο που μπηκα αμεσως βρηκα. ουτε μουπε τι ειναι αυτο ουτε δεν υπαρχει τετοιο!τιποτα! καταλαβε τι θελω και σημερα θα τη δωσει στον αντρα μου μιας που ειναι διπλα στη δουλεια του. ειχε ενα βαζακι αλλα ειχε ληξει!εεε και δεν ειμαστε για ληγμενα! χααχαχα

Αμελί*
01-04-11, 19:19
Eτοιμη η τουρτα μας για σημερα (2α γενεθλια του γιου μου)!
http://i460.photobucket.com/albums/qq328/SofiaT_2008/P2260015.jpg

αν και αργοπορημένα.... υπέροχη η τούρτα σας!!!
πολλά μπράβο σοφία!!! χρυσοχέρα!!

Σοφία Τ.
22-04-11, 12:19
Ευχαριστω πολυ Αμελί*!

pasxalitsa v
09-05-11, 09:08
ξερει καμια που μπορω να παραγγειλω τουρτα απο ζαχαροπαστα???
θελω να κανουν καλη δουλεια ομως.....
εχετε κατι υποψιν σας


ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

mom
09-05-11, 09:17
Ρίξε μια ματιά εδώ, είναι όλα υπέροχα:

http://www.partycakes.gr


(https://www.facebook.com/SoPartycakes)

Νικουδάκι
30-12-11, 19:42
Κορίτσια βοήθεια!!! Αποφάσισα στα πρώτα γενέθλια της κόρης μου να φτιάξω εγώ την τούρτα της. Αφού διάβασα όλα τα άρθρα που υπάρχουν στο διαδίκτυο περί ζαχαρόπαστας, αποφάσισα ότι μπορώ να την φτιάξω... κόλλησα όμως στο εσωτερικό της τούρτας!!! Δεν ξέρω πως να το φτιάξω. Η Δούκισσα κάνει για εσωτερικό τούρτας κι από πάνω να καλυφθεί με ζαχαρόπαστα? Pleeeeease τα φώτα σας!!!

Σοφία17
27-04-12, 12:02
Κορίτσια και εγώ θέλω να κάνω μια τουρτα για τα γενέθλια του μικρου μου μιας και πηρα τηλέφωνο σε ενα καλό ζαχαροπλαστειο και μου ειπα 90 + φπα για 35 άτομα.Το θεμα μου είναι οτι μου είπε οτι η τουρτα με την ζαχαροπαστα δεν είναι τουρτα τουρτα με σαντιγές και κρεμες γάλακτος αλλά ειναι σαν υγρο κεικ.Εσεις έχετε καμοια συνταγή?

Νικουδάκι
28-04-12, 13:38
Εγώ έφτιαξα τελικά την τούρτα της κόρης μου με μια απλή συνταγή για δούκισσα χωρίς αυγά και σαντιγες κι έγινε πάρα πολύ καλή. Αν τα καταφέρω θα ανεβάσω και φωτογραφία. Αν προτιμάς κάτι τέτοιο πες μου να σου γραψω τη συνταγή.