PDA

Επιστροφή στο Forum : μεζες;;; για μπυρα


BIKY74
21-12-09, 14:01
κοριτσια επειδη γενικα τα μεσημερια των γιορτων τρωμε του σκασμου σκεφτομαι το βραδυ της πρωτοχρονιας και το βραδυ του αη γιαννιου που γιορταζω εγω και το παιδι μου στους τελευταιους που θα μεινουν να βγαλω μια μπυρα......τωρα ,τι ζηταω,αν ξερετε να μου προτεινετε οχι μεζε αλλα ουτε και μπουφε κατι ενδιαμεσο για να την συνοδευσω....απλα πραγματα δλδ......

DALIA
21-12-09, 14:29
χμ..πολύ ωραίο ποστ...περιμένω και εγώ καμιά καλή ιδέα μιας και αι γιαννιιού γιορτάζει ο σύζηγος...και ακομα σκέφτομαι τι να προσφέρω

kalamaraki
21-12-09, 14:42
κάνε μια σφολιάτα ρολό με κασέρι και ζαμπόν μανιτάρια
μια σαλάτα κρύα μακαρόνια με αρακά καροτάκι μαγιονέζα και λιγο κασεράκι
κάνε αυγά γεμιστά με μαγιονέζα μουστάρδα κάπαρη και λαδάκι
χμ....τι άλλο?
Κάνε ψήτό στο φούρνο χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μπουκίτσες
ψωμάκι φρυγανισμένο
αλοιφές
φέτα τυρί
τι άλλο?
Ε πείτε και εσεις!!

kalamaraki
21-12-09, 14:44
Μια πιατέλα τυριά ζαμπόνια!
Μια πιατέλα κοτομπουκιες από ντελίβερυ ή κάτσε να τα κάνεις!

mom
21-12-09, 15:26
Λοιπόν, έχω ένα βιβλιαράκι που έχει συνταγές που ταιριάζουν για μπυρομεζέ.

Ενδεικτικά:

Ανάμικτα λαχανικά με κρέμα τυριού
Βολ ο βαν με τυρί
Πατάτες γεμιστές
Τυρομπαλάκια
χωνάκια με ρώσικη σαλάτα
Τηγανιά με λουκάνικα και μέλι
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Πατατοκροκέτες με σαλάμι και παρμεζάνα
Λουκανικάκια με μπέικον
Μίνι πίτσες
Μιλφέιγ απο σαλάμι και τυρί φιλαδέλφεια
Λουκάνικα σε μπριός
Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου
Γεμιστά ντοματίνια με παριζάκι και αυγά ή με ρικότα και ανθότυρο
Μπαγκέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Τηγανητές ντομάτες με τυρί φέτα
Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο
Πουγκάκια με φέτα και σπανάκι
Τηγανιά με πράσο
Πιτάκια σφολιάτας
Σνιτσελορολάκια
Τσιζ κέικ με τρία τυριά

Φυσικά αν βλέπατε και φωτογραφίες θα καταλαβαίνατε περί τίνος πρόκειται και πόσο όμορφα είναι, αλλά.....
Αν κάποια κοπέλα θέλει συνταγή, ευχαρίστως να την γράψω.;)

DALIA
21-12-09, 15:29
mom όταν βρεις χρόνο εγώ θα ήθελα μιλφειγ αλμυρο
ευχαριστω

mom
21-12-09, 15:37
Πάραυτα, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις την βραδιά όχι βραδιά μπύρας αλλά κρασιού. Και όπως σου έγραψε και το kalamaraki, να βγάλεις πιατέλες με διάφορα τυριά και διάφορα αλλαντικά, special όχι τα καθημερινά, ωραία διακοσμημένες (κόψε σχέδια με κουπ πατ, βάλε και ένα γκρέιπ φρουτ στη μέση της πιατέλας και σφήνωσε επάνω του καλαμάκια με μπουκίτσες -ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ) συνοδευμένα με παξιμαδάκια με γεύσεις, κρακεράκια, κριτσίνια, μπαγκετούλα...και φυσικά το κρασάκι! Επίσης, μετά απο τα αλλαντοτυριά :lol: και συνεχίζοντας το κρασάκι σας, βγάζεις και πιατέλες με διάφορα φρούτα κομμένα, ωραία διακοσμημένα και σε μερικά ρίχνεις απο πάνω μέλι και κανέλα, σε άλλα πραλίνα. (σε μια ταβέρνα πρόσφατα είχαν γαρνίρει με μερέντα και ήταν κόλαση!)
ή εναλλακτικά για να τους τρελλάνεις ακόμη περισσότερο....φέρε τα φρούτα και πηρουνάκια και φέρε και σοκολάτα λιωμένη για να τα βουτήξουν μέσα. (εγώ έχω συσκευή φοντύ, αλλά μπορείς και χωρίς αυτή)
Έχω κάνει βραδιές με φοντύ (είτε τυριών είτε σοκολάτας) και είχαν απόλυτη επιτυχία!!! ;)

DALIA
21-12-09, 15:42
mom σ'ευχαριστούμε και ότι άλλο σκεφτείτε ευπροσδεκτο

mom
21-12-09, 15:43
mom όταν βρεις χρόνο εγώ θα ήθελα μιλφειγ αλμυρο
ευχαριστω

Ενα μιλφέιγ έφτασεεεεε.....:p

Μιλ-Φέιγ απο Σαλάμι και τυρί Φιλαδέλφεια

Υλικά:
1 κουτί τυρί Φιλαδέλφεια
16 φέτες σαλάμι Δανίας
3 κουταλιές μαγιονέζα
100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Αφήνετε το τυρί μέσα σε ένα μπολ, σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός απο το σαλάμι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε μια πιατέλα 4 φέτες σαλάμι, αλείφετε κάθε φέτα με μια στρώση τυριού, απο πάνω βάζετε άλλη μια φέτα σαλάμια και επαναλαμβάνετε μέχρι να γίνει το μιλφέιγ, με 4 φέτες σαλάμι και 3 στρώσεις κρέμα τυριού ενδιάμεσα. Πιέζετε ελαφρά για να κολλήσουν καλά τα υλικά και τα αφήνετε 1 ώρα σε δυνατή ψύξη (ή στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά). Πριν σερβίρετε, κόψτε στα τέσσερα κάθε ένα απο αυτά και τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε κομματιού για να τα προσφέρετε.

DALIA
21-12-09, 15:46
μιαμ μιαμ και είναι δύσκολη ώρα :lol::lol:

αυτό με τον μπουφέ πολύ καλή ιδέα γιατί όπως είπε και η κοπέλα που άνοιξε το ποστ όλοι σκασμένοι από φαγιά θα είναι τέτοιες μέρες :lol::lol:

mom
21-12-09, 15:48
Ακριβώς!!! Αυτές τις μέρες, όλοι έχουν φάει μέχρι "σκασμού" τα εορταστικά φαγητά, γαλοπούλες, κοτόπουλα, χοιρινά, σάλτσες κλπ που δεν αντέχουν να δουν άλλο κρέας όχι να το φάνε. :lol::lol:

pk33
21-12-09, 17:23
κοίτα με μπύρα για μένα το απόλυτο είναι bratwurst με ξυνολάχανο
βαλε και κάνα σνιτσελ, και κάνα πλευράκι (spare ribs) με σάλτσα Ιάκωβου Δανιήλ και καμιά πατατούλα τηγανητή, από αυτές τις country style (πάντα σε ελαιόλαδο).
Α και οι κοτομπουκιές μιά χαρά είναι, όπως και ένα αλμυρό κανταϊφι με τυριά και ζαμπόν.
Εμένα μου αρέσουν και οι πιπεριές (οι μακρόστενες) με γέμιση τυριών

kisha
21-12-09, 17:49
φωτιες μ'αναψατε...πεινασα!μιαμ με τρελαινουναυτοι οι μεζεδες!!!

BIKY74
21-12-09, 23:05
Λοιπόν, έχω ένα βιβλιαράκι που έχει συνταγές που ταιριάζουν για μπυρομεζέ.

Ενδεικτικά:

Ανάμικτα λαχανικά με κρέμα τυριού
Βολ ο βαν με τυρί
Πατάτες γεμιστές
Τυρομπαλάκια
χωνάκια με ρώσικη σαλάτα
Τηγανιά με λουκάνικα και μέλι
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Πατατοκροκέτες με σαλάμι και παρμεζάνα
Λουκανικάκια με μπέικον
Μίνι πίτσες
Μιλφέιγ απο σαλάμι και τυρί φιλαδέλφεια
Λουκάνικα σε μπριός
Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου
Γεμιστά ντοματίνια με παριζάκι και αυγά ή με ρικότα και ανθότυρο
Μπαγκέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Τηγανητές ντομάτες με τυρί φέτα
Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο
Πουγκάκια με φέτα και σπανάκι
Τηγανιά με πράσο
Πιτάκια σφολιάτας
Σνιτσελορολάκια
Τσιζ κέικ με τρία τυριά

Φυσικά αν βλέπατε και φωτογραφίες θα καταλαβαίνατε περί τίνος πρόκειται και πόσο όμορφα είναι, αλλά.....
Αν κάποια κοπέλα θέλει συνταγή, ευχαρίστως να την γράψω.;)
mom εισαι φοβερη!!!!!μπορεις να μου πεις τι βιβλιαρακι ειναι αυτο γιατι θελω αρκετες και να μην σε κουραζω....υπαρχει περιπτωση να το βρω;;;;

mom
21-12-09, 23:19
mom εισαι φοβερη!!!!!μπορεις να μου πεις τι βιβλιαρακι ειναι αυτο γιατι θελω αρκετες και να μην σε κουραζω....υπαρχει περιπτωση να το βρω;;;;

Βίκυ, το βιβλιαράκι πωλείται στα βιβλιοπωλεία (είχα πάρει τηλέφωνο και μου είπαν κιόλας που να το βρώ) παρόλο που εγώ το είχα πάρει δώρο μαζί με ένα περιοδικό.

Λέγεται Μπίρα - beer & mezes, των Παναγιώτη Αλεξόπουλου και Αναστασίας Ζαρμπώνη και εκδίδεται απο τις "Στρατηγικές εκδόσεις". (τηλ.210-3836042)

Πάντως, μέχρι να το πάρεις, πες μου ποιές συνταγές χρειάζεσαι και σου γράφω όταν έχω χρόνο.;)

BIKY74
21-12-09, 23:20
σιγουρα μπορεις;;;;;;

mom
21-12-09, 23:23
ναι βρε...πες εσύ κι εγώ μόλις βρίσκω χρόνο θα "κοτσάρω" και μια συνταγή..:lol::lol::lol:

BIKY74
21-12-09, 23:28
[QUOTE=mom;1427694]Λοιπόν, έχω ένα βιβλιαράκι που έχει συνταγές που ταιριάζουν για μπυρομεζέ.

Ενδεικτικά:

Ανάμικτα λαχανικά με κρέμα τυριού
Βολ ο βαν με τυρί
Πατάτες γεμιστές
Τυρομπαλάκια
χωνάκια με ρώσικη σαλάτα
Τηγανιά με λουκάνικα και μέλι
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Πατατοκροκέτες με σαλάμι και παρμεζάνα
Λουκανικάκια με μπέικον
Μίνι πίτσες
Μιλφέιγ απο σαλάμι και τυρί φιλαδέλφεια
Λουκάνικα σε μπριός
Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου
Γεμιστά ντοματίνια με παριζάκι και αυγά ή με ρικότα και ανθότυρο
Μπαγκέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Τηγανητές ντομάτες με τυρί φέτα
Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο
Πουγκάκια με φέτα και σπανάκι
Τηγανιά με πράσο
Πιτάκια σφολιάτας
Σνιτσελορολάκια
Τσιζ κέικ με τρία τυριά

Φυσικά αν βλέπατε και φωτογραφίες θα καταλαβαίνατε περί τίνος πρόκειται και πόσο όμορφα είναι, αλλά.....
Αν κάποια κοπέλα θέλει συνταγή, ευχαρίστως να την γράψω.;)

λοιπον...λες και παραγγελνω νιωθω....
πιτακια σφο....
τηγανητες ντοματες....
μπαγκετα.....
μινι.....
ειναι και αλλα μη σε πρηζω
τι να πω...ειμαι υποχρεωμενη οτι θες εγω εδω

BIKY74
21-12-09, 23:34
να σου πω μηπως ξερεις πως γινονται και τα βολ ο βαν;;;το εγραψα σε αλλο θεμα βεβαια αλλα φανταζομαι δεν πειραζει να ρωτησω και εδω

mom
21-12-09, 23:40
[QUOTE=mom;1427694]Λοιπόν, έχω ένα βιβλιαράκι που έχει συνταγές που ταιριάζουν για μπυρομεζέ.

Ενδεικτικά:

Ανάμικτα λαχανικά με κρέμα τυριού
Βολ ο βαν με τυρί
Πατάτες γεμιστές
Τυρομπαλάκια
χωνάκια με ρώσικη σαλάτα
Τηγανιά με λουκάνικα και μέλι
Ζαμπονοτυροπιτάκια
Πατατοκροκέτες με σαλάμι και παρμεζάνα
Λουκανικάκια με μπέικον
Μίνι πίτσες
Μιλφέιγ απο σαλάμι και τυρί φιλαδέλφεια
Λουκάνικα σε μπριός
Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου
Γεμιστά ντοματίνια με παριζάκι και αυγά ή με ρικότα και ανθότυρο
Μπαγκέτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Τηγανητές ντομάτες με τυρί φέτα
Φέτα παναρισμένη με σάλτσα βατόμουρο
Πουγκάκια με φέτα και σπανάκι
Τηγανιά με πράσο
Πιτάκια σφολιάτας
Σνιτσελορολάκια
Τσιζ κέικ με τρία τυριά

Φυσικά αν βλέπατε και φωτογραφίες θα καταλαβαίνατε περί τίνος πρόκειται και πόσο όμορφα είναι, αλλά.....
Αν κάποια κοπέλα θέλει συνταγή, ευχαρίστως να την γράψω.;)

λοιπον...λες και παραγγελνω νιωθω....
πιτακια σφο....
τηγανητες ντοματες....
μπαγκετα.....
μινι.....
ειναι και αλλα μη σε πρηζω
τι να πω...ειμαι υποχρεωμενη οτι θες εγω εδω

:lol::lol::lol::lol::lol:
Λοιπόν, το πρώτο, sorry απο λάθος πληκτρολόγηση είναι:

ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
2 φύλλα σφολιάτας
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
300 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
λάδι
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια. (ή αγοράζετε τετράγωνα σφολιατάκια...προσθέτω εγώ...:lol::lol:)
Τοποθετείτε πάνω σε κάθε σφολιατάκι μία κουταλιά απο το μίγμα. Πασπαλίζετε με τριμένο τυρί και τοποθετείτε τα πιτσάκια σε λαδωμένο ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα, χαμηλώνετε στους 160 βαθμούς και ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρονται ζεστά.

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ

Υλικά
4 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες (1 εκ.)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί φέτα
ρίγανη
λάδι για τηγάνισμα
Χυλός
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι γάλα
2 αβγά
αλάτι

Εκτέλεση
Αλατίζετε τις ντομάτες και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, βουτάτε τις ντομάτες στο χυλό και τις τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και απο τις δύο πλευρές. Τοποθετείτε τις ροδέλες ντομάτες σε πιατελίτσα και τρίβετε απο πάνω λίγο τυρί φέτα. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με ρίγανη και σερβίρετε.

ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Υλικά
1 μέτρια γαλλική μπαγκέτα
180γρ. τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές μουστάρδα
1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 κουταλιά ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κάνετε στην μπαγκέτα βαθιές χαρακιές ανά διαστήματα, τις αλείφετε με ελαιόλαδο και μουστάρδα και βάζετε μέσα τις φέτες ντομάτας. Πασπαλίζετε με ρίγανη και τυλίγετε την μπαγκέτα σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, προσθέτετε την μοτσαρέλα και ψήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε ζεστό.

μίνι τι? σουβλάκια κοτόπουλου ή πίτσες?:grin:

mom
21-12-09, 23:43
να σου πω μηπως ξερεις πως γινονται και τα βολ ο βαν;;;το εγραψα σε αλλο θεμα βεβαια αλλα φανταζομαι δεν πειραζει να ρωτησω και εδω

Βίκυ, σου απάντησα σε εκείνο το θέμα ;) Υπάρχουν έτοιμα χοχο!!! Εσύ μόνο τα κόβεις λίγο, έχει και οδηγίες! :mrgreen:

_mpoumpou_
21-12-09, 23:56
πωπω τελειες συνταγουλες για μεζεδακια!!!!!!!!!!

kalamaraki
21-12-09, 23:57
πω πω κορίτσια με έχετε πεθάνει....
πείνασα τώρα που τα διάβασα...
θα πάρω κανένα γιαούρτι.....

mom
22-12-09, 00:13
ΒΟΛ Ο ΒΑΝ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά
12 έτοιμα ψημένα βολ ο βαν, μικρά
150 γρ. τυρί κρέμα
1-5 λιαστές ντομάτες
φυλλαράκια φρέσκιας μέντας

Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με τις ντομάτες μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Γεμίζετε με αυτό τα βολ ο βαν και τα διακοσμείτε με φύλλα μέντας.

ΜΙΝΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
3 κουταλιές σόγια
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές σουσάμι
αλάτι-πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά και τα αφήνετε να μαριναριστούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Περνάτε τα κομματάκια σε οδοντογλυφίδες, τα τηγανίζετε και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι ακόμα. Σερβίρονται ζεστά.

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά
1 κιλό πατάτες
200 γρ. σαλάμι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
50 γρ. βούτυρο
αλάτι-πιπέρι-γαλέτα-αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το βούτυρο. Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες, τις περνάτε απο το μύλο των χορταρικών (multi) και τις βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε το σαλάμι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, 3 κρόκους αυγών, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια και το ολόκληρο αυγό σε ένα μπολ. Αλευρώνετε τα μπαλάκια, τα περνάτε απο το χτυπημένο αυγό και μετά απο τη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά). Τα τηγανίζετε και τα σερβίρετε ζεστά.

mom
22-12-09, 00:16
Δεν θέλω να τα γράφω....θέλω να τα ΦΑΩ!!!! :p:lol::lol::lol::lol: Όποια τα φτιάξει, στέλνει ταπεράκι ΟΚ?

Πάω για ύπνο να ξεχάσω την πείνα μου!:lol::lol::lol:

Αύριο πάλι..;)

kisha
22-12-09, 09:22
αχχαα κοριτσια κανετε και ντελιβερυυυυυ???ενα απο ολα θεσσαλονικη πληζζζζζζζζ!

mom
22-12-09, 09:42
Καλημέρα...:mrgreen:

ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Υλικά
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
4 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
10 μικρά φύλλα απο καρδιά μαρουλιού
150 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
40 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ξύδι
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα

Εκτέλεση
Αφήνετε το τυρί μέσα σε ένα μπολ, σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε πιάτο παρουσίασης ή σε σαλατιέρα. Χτυπάτε το τυρί με λίγο ξύδι, προσθέτετε την κρέμα, αλάτι-πιπέρι και τα χτυπάτε λίγο ακομη. Περιχύνετε με την κρέμα τυριού τα λαχανικά και πουδράρετε με την πάπρικα.

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύτετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπολ. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε κουλουράκια και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα

ΧΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
2 μεγάλες αραβικές πίτες
400 γρ. έτοιμη ρώσικη σαλάτα
2 αβγά βρασμένα σφιχτά
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Κόβετε τις πίτες στα τέσσερα. Τυλίγετε σε χωνάκια ή σε όποιο σχήμα θέλετε, τις στερεώνετε στο κάτω μέρος με οδοντογλυφίδαες και τις ψήνετε στο φουρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για να πάρουν σχήμα και να ροδίσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις γεμίζετε με ρώσικη σαλάτα. Παίρνετε μόνο τους κρόκους των αυγών και αφού τους περάσετε απο ψιλή σίτα και τους ανακατέψετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πουδράρετε πάνω απο τη ρώσικη και σερβίρετε.

BIKY74
22-12-09, 23:14
τις πατατες γεμιστες και τα τυρομπαλακια μηπως μπορεις να τα γραψεις;;;;σ'ευχαριστω

mom
22-12-09, 23:26
ΤΥΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ

με ροκφόρ:
1/2 πακέτο βούτυρο
200 γρ. τυρί ροκφόρ
2 κουταλιές καρυδόψιχα
2-3 κουταλάκια μπράντυ

με άσπρα τυριά:
1/2 πακέτο βούτυρο
120 γρ. φέτα
50 γρ. ανθότυρο
λίγο κόλιανδρο
λίγη σος ανγκλαίς
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

με ροκφόρ:
Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Πλάθετε σε μπαλάκια και πασπαλίζετε με διάφορα αρωματικά (όπως πάπρικα, μαϊντανό κλπ)
με άσπρα τυριά:
Ανακατεύετε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Πλάθετε σε μπαλάκια και πασπαλίζετε με διάφορα αρωματικά

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Υλικά
6 μεγάλες ισομεγέθεις πατάτες χοντρόφλουδες
6 φέτες μπέικον σοταρισμένο
1 κουτ. βούτυρο
2 κουτ. παρμεζάνα τριμμένη
3 αυγά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα

Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε στα δύο τις πατάτες. Αδειάζετε την ψίχα τους με ένα κουτάλι και αφήνετε λίγη πάνω στη φλούδα. Στρώνετε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου και ψήνετε τις άδειες κούπες πατάτας σε δυνατό φούρνο για 5-10 λεπτά. Χτυπάτε στο μπλέντερ την ψίχα πατάτας, το βούτυρο, το μπέικον, το ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Γεμίζετε με το μίγμα τις κούπες πατάτας και τις ψήνετε πάλι σε δυνατό φούρνο για 5-10 λεπτά. Τις βγάζετε απο το φούρνο, τις πασπαλίζετε με παρμεζάνα, τις αφήνετε να κρυώσουν και πασπαλίζετε με φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σημ. Μπορείτε να ψήσετε ολόκληρες τις πατάτες στην αρχή, να τις χαράξετε μετά το ψήσιμο και να τις γεμίσετε με το μίγμα.

Βίκυ, αυτές ήταν όλες που ήθελες? αν θέλεις και κάτι άλλο γράψτο μου.:grin:

BIKY74
23-12-09, 08:33
mom σ'ευχαριστω παρα πολυ.θα ξεκινησω πρακτικη και ελπιζω να μου πετυχουν.να'σαι καλα μαζι με την οικογενεια σου και σου ευχομαι καλες γιορτες

mom
23-12-09, 08:51
Να 'σαι καλά Βίκυ μου. Και σε σένα εύχομαι να έχεις καλές γιορτές με τους αγαπημένους σου!!
Επίσης....Καλή επιτυχία και να τους εντυπωσιάσεις όλους!!!:mrgreen:;)

ΤΙΓΡΑΚΙ
23-12-09, 09:01
αχ τι ωραια ειναι ολα αυτα,
σιγουρα θα δοκιμασω ολο και καποια συνταγη τωρα στις γιορτες.
μπραβο νοικοκυρουλες μου:p:p:p

Nefelirene
23-12-09, 09:09
Καλημέρα...:mrgreen:

ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

Υλικά
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
4 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
10 μικρά φύλλα απο καρδιά μαρουλιού
150 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
40 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ξύδι
αλάτι-πιπέρι-πάπρικα

Εκτέλεση
Αφήνετε το τυρί μέσα σε ένα μπολ, σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Βάζετε όλα τα λαχανικά σε πιάτο παρουσίασης ή σε σαλατιέρα. Χτυπάτε το τυρί με λίγο ξύδι, προσθέτετε την κρέμα, αλάτι-πιπέρι και τα χτυπάτε λίγο ακομη. Περιχύνετε με την κρέμα τυριού τα λαχανικά και πουδράρετε με την πάπρικα.

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Υλικά
3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύτετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το βούτυρο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα του μπολ. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθετε κουλουράκια και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά ή κρύα

ΧΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
2 μεγάλες αραβικές πίτες
400 γρ. έτοιμη ρώσικη σαλάτα
2 αβγά βρασμένα σφιχτά
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
Κόβετε τις πίτες στα τέσσερα. Τυλίγετε σε χωνάκια ή σε όποιο σχήμα θέλετε, τις στερεώνετε στο κάτω μέρος με οδοντογλυφίδαες και τις ψήνετε στο φουρνο, σε μέτρια θερμοκρασία για να πάρουν σχήμα και να ροδίσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις γεμίζετε με ρώσικη σαλάτα. Παίρνετε μόνο τους κρόκους των αυγών και αφού τους περάσετε απο ψιλή σίτα και τους ανακατέψετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, πουδράρετε πάνω απο τη ρώσικη και σερβίρετε.


Συγνώμη αλλά είμαι λιγάκι άσχετη τι εννοείς πουδράρετε ????:-(

mom
23-12-09, 09:16
Συγνώμη αλλά είμαι λιγάκι άσχετη τι εννοείς πουδράρετε ????:-(

=πασπαλίζετε...
κοινώς ρίχνουμε απο πάνω λίγη πάπρικα στην κρέμα για ντεκόρ!:mrgreen:

elenik
23-12-09, 09:24
Σαν τεμπελίτσα που ειμαι :lol::lol: θα γραψω κατι απλο και γρηγορο. :D

ΥΛΙΚΑ
Πιπεριες κερατο
Τυρι Φετα
Νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε τις πιπεριες απο την μια πλευρα απο ακρη σε ακρη (απο κοτσανι σε ουρα που λεει η μανα μου :lol:)
Τις πλενουμε
Τις γεμιζουμε φετα.
Βαζουμε λιγο νερο στο ταψι και τις αραδιαζουμε μεσα.
Στο φουρνο στους 170 μεχρι να λιωσει η φετα.
Αν αρχισουν να αρπαζουν αλουμινοχαρτακι.

Nefelirene
23-12-09, 09:27
Σαν τεμπελίτσα που ειμαι :lol::lol: θα γραψω κατι απλο και γρηγορο. :D

ΥΛΙΚΑ
Πιπεριες κερατο
Τυρι Φετα
Νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε τις πιπεριες απο την μια πλευρα απο ακρη σε ακρη (απο κοτσανι σε ουρα που λεει η μανα μου :lol:)
Τις πλενουμε
Τις γεμιζουμε φετα.
Βαζουμε λιγο νερο στο ταψι και τις αραδιαζουμε μεσα.
Στο φουρνο στους 170 μεχρι να λιωσει η φετα.
Αν αρχισουν να αρπαζουν αλουμινοχαρτακι.


Ωραιότατο και εμένα τις άσχετης μου φαίνεται πανεύκολο.:razz::razz::razz:

Nefelirene
23-12-09, 09:27
=πασπαλίζετε...
κοινώς ρίχνουμε απο πάνω λίγη πάπρικα στην κρέμα για ντεκόρ!:mrgreen:

Ααα!!! Ευχαριστώ απλά δεν έιχα δεί ότι είχα και πάπρικα η συνταγή (είμαι και λιγάκι ξανθούλα...):lol:

mom
23-12-09, 09:30
Σαν τεμπελίτσα που ειμαι :lol::lol: θα γραψω κατι απλο και γρηγορο. :D

ΥΛΙΚΑ
Πιπεριες κερατο
Τυρι Φετα
Νερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε τις πιπεριες απο την μια πλευρα απο ακρη σε ακρη (απο κοτσανι σε ουρα που λεει η μανα μου :lol:)
Τις πλενουμε
Τις γεμιζουμε φετα.
Βαζουμε λιγο νερο στο ταψι και τις αραδιαζουμε μεσα.
Στο φουρνο στους 170 μεχρι να λιωσει η φετα.
Αν αρχισουν να αρπαζουν αλουμινοχαρτακι.


να πω και κάτι ακόμη?....:roll: θα το πω....:mrgreen:
παραλλαγές:
1. προσθέτουμε και κίτρινο/α τυρί/ιά στη γέμιση
2. ή προσθέτουμε ανθότυρο στη φέτα
3. προσθέτουμε λαδάκι και σάλτσα ντομάτας απο πάνω
4. ή χρησιμοποιούμε πιπεριές φλωρίνης
:-P:mrgreen:

mom
23-12-09, 09:56
Το ξέρω ότι είναι άσχετο με το θέμα του τόπικ (μεζές για μπίρα) αλλά επειδή μετά το μεζέ θέλεις και ένα γλυκάκι (τουλάχιστον :lol::lol:) σας βάζω και μερικά πανεύκολα γλυκάκια για ιδέες.

κάτι δροσερό...

ΤΟ CHEESECAKE ΤΗΣ ΡΕΑΣ

(Η Ρέα απο το big brother είχε βγάλει ένα βιβλίο? περιοδικό? δεν θυμάμαι που ακριβώς τη βρήκα)

Υλικά:
• 250 γρ. μπισκότα (τριμμένο σε σκόνη)
• 250 γρ. μαργαρίνη (1 μεγάλο)
• το χυμό από 2 λεμονιά
• 300 γρ. τυρί κρέμα (2 πακέτα)
• 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
• 500 γρ. βύσσινο κομπόστα (1 κουτί)
• 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:
Τρίβετε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε μια κατσαρόλα λιώνετε τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε τη λιωμένη μαργαρίνη στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να φτιάξετε ένα συμπαγές μείγμα.
Στρώνετε το μείγμα του μπισκότου στο πυρέξ ή σε τσέρκι (φόρμα χωρίς πάτο) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 20 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Όταν το μπισκότο κρυώσει, απλώνετε την κρέμα ομοιόμορφα και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.
Στραγγίζετε τα βύσσινα πολύ καλά και τα στρώνετε πάνω στην κρέμα που έχει πήξει. Παίρνετε το χυμό από την κομπόστα και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτοντας το κορν φλάουρ ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να πήξει και απλώνετε πάνω από τα βύσσινα. Τέλος, τοποθετείτε το πυρέξ για άλλες 2-3 ώρες στο ψυγείο. Γαρνίρετε με σαντιγί.

κάτι σοκολατένιο....

ΕΥΚΟΛΗ ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΚΟΥΠΕΣ

Βέφα

Υλικά:
• 1 3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
• 2 κ.σ. κακάο Ολλανδίας
• 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια (1 1/2 κούπα)
• 1/4 κούπας βούτυρο, σε κομματάκια
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 1/8 κ.γ. αλάτι
• λίγη σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας, για το γαρνίρισμα

Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10'

Εκτέλεση:
Ζεστάνετε την κρέμα στα μικροκύματα, ως το σημείο του βρασμού (ή σε μπεν μαρί). Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε και χτυπήστε μέσα το κακάο, ώσπου να γίνει λείο μίγμα. Προσθέστε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε, ώσπου η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν και να ενσωματωθούν σ' ένα λείο, βελούδινο μίγμα. Μοιράστε το σε 6 μικρές κούπες του καφέ. Σκεπάστε τις με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τις στο ψυγείο, ώσπου να κρυώσει και να πήξει, 6 ώρες περίπου. Σερβίρετε γαρνίροντας την επιφάνεια με σαντιγύ και ξύσμα σοκολάτας. Η πουτίγκα σερβίρεται επίσης και ελαφρά ζεστή. Τη στιγμή που θα τη σερβίρετε και πριν τη γαρνίρετε, ζεστάνετέ την 1' στα μικροκύματα.

ή
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΤΑΡΤΟΥΛΕΣ

Υλικά:
για τη ζύμη
• 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κουταλιές κακάο
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1/4 κουταλάκι αλάτι
• 1/2 κούπα βούτυρο κρύο, σε κομματάκια
• 3 κουταλιές κρύο νερό

για τη γέμιση
• 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος
• 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
• 1/2 κούπα σαντιγύ
• 12 ράσμπερι και φυλλαράκια μέντας, για το στόλισμα

Ατομα: Γίνονται 12 ταρτούλες
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 10'

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη και το αλάτι σ' ένα μπολ. Ρίξτε τα κομματάκια βούτυρο και πατήστε με τον αναδευτήρα τάρτας, να γίνουν τρίμματα. Ραντίστε το μίγμα με το νερό και δουλέψτε το ελαφρά, ώσπου να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και να μαζευτεί σε μια μπάλα. Χωρίστε τη σε 12 μέρη και πατήστε τα στις υποδοχές ενός ταψιού για ατομικές τάρτες, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Ψήστε στους 200 βαθμούς Κελσίου, 8' - 10', αφήστε να κρυώσουν και βγάλτε τις τάρτες από τις υποδοχές. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος ως το σημείο βρασμού, ρίξτε τα κομματάκια της σοκολάτας κι ανακατέψτε να λιώσουν. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά το μίγμα και μοιράστε το στις ταρτούλες. Αφήστε στο ψυγείο, να στερεοποιηθεί το μίγμα της σοκολάτας και στολίστε με μια ροζέτα σαντιγύ, ένα ράσμπερι κι ένα φυλλαράκι μέντας.


και κάτι για σιροπιαστό...

ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΈΦΗΣ

(ή αλλιώς: Πατσαβουρόπιτα, Σουλτάνα, Πορτοκαλόπιτα κ.α.)

Υλικά:
• 1 πακέτο φύλλο για γλυκά ταψιού
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 1 ποτήρι γάλα
• 1 ποτήρι ηλιέλαιο
• 3-4 αυγά
• 1 βανίλια
• 2 ½ κ.γ. μπέικιν (1 φακελάκι)

Για το σιρόπι:
• 2 ποτήρια ζάχαρη (ίσως είναι καλύτερα λιγότερο)
• 2 ποτήρια νερό
• χυμό από ½ λεμόνι


Εκτέλεση:
Σουρώνουμε τα φύλλα στον πάτο του ταψιού (σαν ακορντεόν) και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. (Δεν χρειάζονται βουτύρωμα)
Παράλληλα, ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε –«χτυπάμε» με το σύρμα ώσπου να γίνει μια λεία αραιή κρέμα.
Βγάζουμε το φύλλο που έχει πάρει χρώμα και το περιχύνουμε με την κρέμα παντού και ξαναφουρνίζουμε.
Όταν είναι έτοιμο (η κρέμα φουσκώνει και στο τέλος ροδοκοκκινίζει το γλυκάκι), το βγάζουμε απο το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε τα υλικά για 7 περίπου λεπτά.
Περιχύνουμε το γλυκό.

Για να μη μουλιάσει το φύλλο και να παραμείνει τραγανό, πρέπει το ένα από τα δύο να είναι καυτό και το άλλο κρύο. ¨Η το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το αντίστροφο.

mom
23-12-09, 10:04
Πο ποοοο!! sorry για το μεγάλο ποστ και για το off topic! Παρασύρθηκα...:oops:

mitaki
23-12-09, 10:21
mom με έχεις πεθάνει... ΕΛΕΟΣ... Πεινάω λέμε και θέλω και γλυκάκι για επιδόρπιο. Φανταστικές συνταγές... ΠΕΙΝΑΩ και ας είναι και πρωί πρωί (δεν έχω φάει πρωινό η έρμη....):p :p :p :p

mom
23-12-09, 10:25
mom με έχεις πεθάνει... ΕΛΕΟΣ... Πεινάω λέμε και θέλω και γλυκάκι για επιδόρπιο. Φανταστικές συνταγές... ΠΕΙΝΑΩ και ας είναι και πρωί πρωί (δεν έχω φάει πρωινό η έρμη....):p :p :p :p

άσε άσε.....και μένα τρέχουν τα σάλια μου....:-P:-P:-P