PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι να βαλω στην καταψυξη?


maridoula80
28-01-10, 08:37
καλημερα κοριτσια σε ολες σας θελω τι γνωμη σας γιατι με το συγκεκριμενο θεμα εχω πληρη μεσανυχτα και ελπιζω να το εχω τοποθετησει σωστα.Λοιπον μια φορα την εβδομαδα σχεδον ισως και καθε 10 μερες παω για ψωνια και εκτος τον αλλων παιρνω και μαιντανο μανιταρια αγγουρακια σελινο,ανιθο κ.α και αν δεν τα χρησημοποιησω σχεδον αμεσως χαλανε και τα πεταω με μεγαλη στεναχωρια αλλα αν δεν παρω καποιες φορες τα χρειαζομαι και δεν τα εχω υπαρχει λοιπον τροπος να τα διατηρησω στην καταψυξη?εσεις τα βαζετε?πως?ψιλοκομμενα η ολοκληρα και ποια?

koufetaki
28-01-10, 08:50
αγγουρακια στην καταψηξη δεν εχω βαλει ακομη χμμμ!!μαλλον δεν μπαινουν!αλλα ολα τα υπολοιπα που γραφεις μπαινουν βασικα ψιλοκομενα σε σακουλακια αλλα οταν δεν εχω χρονο ή βαριεμε τον μαιντανο και τον ανιθο τον βαζω πλυμενο σαν ματσακι και οταν θελω να βαλω στο φαγητο ετσι παγωμενο το θρυματιζω μεσα στο σακουλακι και ειναι σαν ψιλοκομενο!επειδη βαζουμε καθε καλοκαιρι καποια ζαρζαβατικα στον κηπο του εξοχικου μας καταψηχουμε και αλλα πιπεριες ντοματες για γεμιστα καθαρισμενα και ετοιμα για μαγειρεμα ψηνω μελιτζανες και τις βαζω σε σακουλακια πιπεριες φλωρινης επεισης,φασολακια τα οποια εχω βρασει λιγο πρωτα μετα σε σακουλακι και καταψυξη.οταν ειναι η εποχη απο το καθε ζαρζαβατικο μπορεις και αν εχεις χωρο φυσικα να κανεις μεριδες για τον χειμωνα προχτες εκανα γεμιστα τα τελευταια απο το καλοκαιρι εχω λιγες ντοματες ακομη για αλλη μια φορα!αυτααα!

maridoula80
28-01-10, 09:08
τις πιπεριες και τις ντοματες τις βαζεις αδειες?πολυ ωραιες ιδεες τα φασολακια ποση ωρα τα βραζεις?

koufetaki
28-01-10, 09:21
τις πιπεριες τις καθαριζεις κανονικα και τις ντοματες τις γουφιζεις αλλα θελουν μια προσοχη οταν τις βαζεις στο σακουλακι να μην πατηθουν και χασουν το σχημα τους.τα φασολακια τα βραζω κανα 10λεπτο τα στραγγιζω και μετα τα βαζω και αυτα σε σακουλακια,μολις κρυωσουν στην καταψηξη και αυτα!δεν παθαινουν τπτ και εχεις και μες τον χειμωνα σουπερ φαγητα!!!

elachl
28-01-10, 09:31
κοριτσια μπορειτε να βαλετε το ταψι οπως ειναι φυσικα αν εχετε καταψυκτη....εγω ετσι κανω και ειναι ετοιμα στρωμενα για τα γεμιστα μου

koufetaki
28-01-10, 09:41
κοριτσια μπορειτε να βαλετε το ταψι οπως ειναι φυσικα αν εχετε καταψυκτη....εγω ετσι κανω και ειναι ετοιμα στρωμενα για τα γεμιστα μου
elachl κοριτσι μου καταψυκτης υπαρχει......τοσα πολλα ταψια δεν υπαρχουν χαχαχαχαχα!!!αντε με εκανες και γελασα πρωι πρωι.εγω βαζω κιλα απο πιπεριες για τον χειμωνα ας ειναι καλα η μανουλα μου που εχει κουραγιο και δυναμη να βαζει ζαρζαβατια το καλοκαιρι στον κηπο!

elachl
28-01-10, 09:42
εγω ενα βαζω δεν βαζω πολλα!δεν το κανω για ολη τη σεζον..απλα το ειπα στην κοπελα που θελει να προλαβαινει τα πραγματα να μην χαλανε...

elachl
28-01-10, 09:43
επισης; αν εχεις ντοματες και βλεπεις οτι δεν κανουνε για σαλατα τις στιβεις και εχει φρεσκια σαλτα για το χειμωνα

koufetaki
28-01-10, 09:46
εγω ενα βαζω δεν βαζω πολλα!δεν το κανω για ολη τη σεζον..απλα το ειπα στην κοπελα που θελει να προλαβαινει τα πραγματα να μην χαλανε...
ναι βρε το καταλαβα!δεν πιστευω να σε πειραξε το γιελιο μου απλα σκεφτηκα τα ταψια που επρεπε να βαλω και μου ρθε κολπος ηταν αστειο στην σκεψη..ενταξει?

Access
28-01-10, 09:52
μαϊντανό, σέλινο,άνηθο μπορείς και να τα βάλεις μέσα στο ψυγείο σε ένα ποτήρι νερό, άμα αλλάζεις που και που το νερό κρατάνε τουλάχιστον 20 μέρες.
Τα μανιτάρια αφού τα πλύνω τα κόβω σε φέτες και τα βάζω στην κατάψυξη. Όπως επίσης και τις πιπεριές που περισσεύουν άμα βλέπω ότι πάνε να χαλάσουν τις ψιλοκόβω και την κατάψυξη έτσι γλυτώνω και χρόνο για να φτιάξω π.χ ριζότο

AngiCat
28-01-10, 10:32
αγγουρακια στην καταψηξη δεν εχω βαλει ακομη χμμμ!!μαλλον δεν μπαινουν!αλλα ολα τα υπολοιπα που γραφεις μπαινουν βασικα ψιλοκομενα σε σακουλακια αλλα οταν δεν εχω χρονο ή βαριεμε τον μαιντανο και τον ανιθο τον βαζω πλυμενο σαν ματσακι και οταν θελω να βαλω στο φαγητο ετσι παγωμενο το θρυματιζω μεσα στο σακουλακι και ειναι σαν ψιλοκομενο!επειδη βαζουμε καθε καλοκαιρι καποια ζαρζαβατικα στον κηπο του εξοχικου μας καταψηχουμε και αλλα πιπεριες ντοματες για γεμιστα καθαρισμενα και ετοιμα για μαγειρεμα ψηνω μελιτζανες και τις βαζω σε σακουλακια πιπεριες φλωρινης επεισης,φασολακια τα οποια εχω βρασει λιγο πρωτα μετα σε σακουλακι και καταψυξη.οταν ειναι η εποχη απο το καθε ζαρζαβατικο μπορεις και αν εχεις χωρο φυσικα να κανεις μεριδες για τον χειμωνα προχτες εκανα γεμιστα τα τελευταια απο το καλοκαιρι εχω λιγες ντοματες ακομη για αλλη μια φορα!αυτααα!

Ομοίως, εκτός από τις ντομάτες, εγώ τις βάζω σάλτσα γιατί εδώ στα βόρεια δεν γεμίζουν ντομάτες στα γεμιστά αλλά γεμιστές πιπεριές και βρίσκεις όλο το χρόνο. Πρόσφατα αγόρασα και έναν ξεχωριστό καταψύκτη και με βόλεψε πολύ. Όταν πηγαίνω στο χωριό φέρνω και κρέας και γλιτώνω ένα σωρό λεφτά αλλά και έχω και βιολογικό φαγητό αφού ξέρω τι ταιζουν τα ζώα που παίρνω. Σώθηκα!

maridoula80
28-01-10, 11:52
τις ντοματες για σαλτσα τις βαζετε ολοκληρες η πολτοποιημενες?το σπανακι το ζεματατε πρωτα και μετα στην καταψυξη?τα κολοκυθακια να τα ζεματησω η ετσι οπως ειναι?πολλα ε?αλλα με βοηθατε τοσο πολυ να γλυτωσω και χρημα και χρονο.

koufetaki
28-01-10, 12:19
τις ντοματες για σαλτσα τις βαζετε ολοκληρες η πολτοποιημενες?το σπανακι το ζεματατε πρωτα και μετα στην καταψυξη?τα κολοκυθακια να τα ζεματησω η ετσι οπως ειναι?πολλα ε?αλλα με βοηθατε τοσο πολυ να γλυτωσω και χρημα και χρονο.
εγω τα ζεματαω ολα φασολακια σπανακια χορτα για πιτα κολοκυθακια δεν εχω βαλει κοριτσια γτ δεν ξερω πραγματικα!!!τις ντοματες επειδη κανουμε σαλτες μεσα σε βαζα οταν βαζω τις κανω πολτο στο μουλτι και με βολευουν κατι ταπερακια ποιο πολυ τις ταπερουεαρ που μπαινει το ενα πανω στο αλλο ειναι ισα ισα για μια μεριδα το καθενα για το φαγητο

elachl
28-01-10, 12:37
τα κολοκυθια ανοιξε τα και βαλτα μεσα.οταν τα ψησεις θα ειναι τελεια..

koufetaki
28-01-10, 12:42
βρε κοριτσια μιλαμε για τα ζαρζαβατικα τοσην ωρα και δεν θυμηθηκα να σας πω το καλυτερο που βαζω στον καταψυκτη!περνω φυλλα σφολιατας ειναι δυο μεσα στην συσκευασια κανω με λιγο ξεπαγωμα και τα δυο.βαζω τυρια κασερια σαλαμια οτι εχω μανιταρια και τα τυλιγω ρολο το ενα το βαζω με μεμβρανη μεσα στον καταψυκτη και το αλλο το αλοιφω με γαλα και πανω σε αντικολητικο χαρτι στο ταψακι και το ψηνω στο φουρνο,ειναι τελειο για κερασμα σε μπουφε ή βραδακι οταν βαριεμε να κανω κατι το βγαζω το ξεπαγωνω κανα μισαωρο και στο φουρνο δοκιμαστε το!

sabrina
28-01-10, 12:54
βάζω κ γω όλες τις πρασινάσες που ανεφεραν παραπάνω τα κορίτσια και τα μανιτάρια, και καρότα κ επισης βάζω
μπέικον το οποίο κοβεται πάρα πολυ ευκολα κ ξεπαγώνει αμέσως, κ σαλάμι η πάριζα που αυτα τις φετες μετα τις κόβω σε κομματάκια, βάζω επίσης το πελτέ που σπανια τον σρησιμοποιω ολοκληρο κ κοδω κομματακι κομματακι απο τα χάρτινα ή με ενα μαζαίρι σκαβω πάλι κομματακι απο τη κονσερβα και το υπόλοιπο παλι πίσω κατάψυξη, επισης κ με το pummaro το κάνω αυτό!!!
κατάψυξη επίσης βάζω κ τριμμενο κασέρι ή κεφαλοτυρι κλπ, κ τριβεται μετά εμέσψς κ αν δεν το θέλω όλο πάλι πίσω κα υτό κατάψυξη!!!
βάζω επίσης κ ψωμί που μένει κ το χρησιμοποιω όποτε χρειάζομαι για κιμά!!!
γενικως ειμαι κ γω πολυ της κατάψυξης, αμα θυμιθώ κ άλλα θα συμπληρώσω!!!

maridoula80
28-01-10, 13:27
μωρε και εγω ειμαι της καταψηξης πρωτον για να μην πεταω και μετα γιατι δεν εχω χρονο να πηγαινω συνεχεια στα μαγαζια λογω του μικρου αλλα δεν θελω να μουη λειπουν και καποια αλλα δεν ηξερα ποια χρειαζεται να ζεμετισω πρωτα και ποια οχι αλλα με βοηθησατε παρα πολυ.

anasp
28-01-10, 14:15
Δεν ξέρω αν ειμαι εκτός θέματος (αν ρωτας μόνο για λαχανικά) αλλά εγώ βάζω και μαγειρεμενα φαγητά, ειδικά όσπρια. Μετά κατευθείαν στο τηγάνι για να ζεσταθούν κι είναι τέλεια. Επίσης μια φορά μετά απο ενα τραπεζι, μας είχαν μείνει πολλά ψητά και τα βαλαμε μεριδούλες στην κατάψυξη. Μιά χαρα ήταν κι αυτά, σχεδόν δεν είχαν διαφορά με τα φρεσκομαγειρεμένα.

Agni-Maria
27-04-10, 01:44
απο λαχανικα μπορεις να βαλεις>>>κρεμυδια φρεσκα κ ξερα,ντοματα,πιπεριες,ολα τα μυρωδικα,φασολακια κ χορταρικα,επισης αλαντικα κ τυρια αλλα μετα την αποψηξη μην τα καταναλωσεις ωμα μονο για μαγειρεμα κ αυτο λογω γευσης,φρουτα που εχουν περισσεψει τα καταψηχεις τα αποψηχεις οταν θες κ τα κανεις σαλτσα για γλυκισμα,γρανιτες,παγωτα,η σε κεικ.

ολα τα πλενεις καλα,τα καθαριζεις,τα κοβεις σε προτιμηση δικη σου κ τα χωριζεις σε μεριδες τα βαζεις σε πολυμπακ κ οκ!!!!!!!

αννα82
27-04-10, 01:55
καλημερα κοριτσια σε ολες σας θελω τι γνωμη σας γιατι με το συγκεκριμενο θεμα εχω πληρη μεσανυχτα και ελπιζω να το εχω τοποθετησει σωστα.Λοιπον μια φορα την εβδομαδα σχεδον ισως και καθε 10 μερες παω για ψωνια και εκτος τον αλλων παιρνω και μαιντανο μανιταρια αγγουρακια σελινο,ανιθο κ.α και αν δεν τα χρησημοποιησω σχεδον αμεσως χαλανε και τα πεταω με μεγαλη στεναχωρια αλλα αν δεν παρω καποιες φορες τα χρειαζομαι και δεν τα εχω υπαρχει λοιπον τροπος να τα διατηρησω στην καταψυξη?εσεις τα βαζετε?πως?ψιλοκομμενα η ολοκληρα και ποια?
εγω παλι θα σου πω επειδή το σέλινο ανιθο μαιντανο κλπ υπαρχει περιπτωση να σου μαυρισουν στην καταψυξη εγω τα πλενω και τα στεγνωνω καλα πανω σε χαρτι κουζινας τουλαχιστον μια νυχτα κ μετα τα βαζω σε μερίδες στην καταψυξή. οπως και τα καροτα ετοιμα κομμενα.
επισης θα σου πω οτι βάζω και λεμόνια:shock: ναι λεμόνια επειδη εχουμε πολλα απο εναν θείο μου τα στιβω κ τα βαζω σε σακουλακια παγοκύστες και όποτε θελω για μεσα στο φαγητο παιρνω μερικα απο τα ΛΕΜΟΝΟΠΑΓΑΚΙΑ μου κ τα ρίχνω όπως είναι αν θελω για μπριζολες ασ πουμε και εχουν τελειώσει τα ολοκληρα λιώνω μερικα σε ένα μπρικάκι κ ετοιμα (για το μόνο που δεν κανει σιγουρα είναι για σαλατα. εγω γενικώς είμαι κ της καταψυξης γιατι μαγειρευω σχεδον για ολη την βδομαδα 1 με δυο φορές

Tour_baby
23-06-10, 13:01
Πέρσυ τέτοιο καιρό αγοράσαμε μεγάλο καταψύκτη και όπως βλέπω το κήπο μου φέτος θα αγοράσω ακόμα ένα για να χωρέσουν τα λαχανικά και τα κρεατικά.
Λοιπόν, πέρσυ είχαμε πολλές ντομάτες και πιπεριες για γέμισμα οπότε τις έπλενα, καθάρισμα απο μέσα και έτσι όπως ήταν τις έβαζα με το καπάκι τους στον καταξύκτη για ένα βράδυ, μετά αφου παγώνανε τις έβαζα σε μαύρες σακκούλα ή σε αλουμινένια ταψιά.. Βέβαια, δοκίμασα και γέμισα μερικά με κιμά και ρύζι χωρίς να τα τσιγαρίσω και τα αποτελέσματα ήταν εξίσου γευστικά.. Απο εκεί και πέρα κρεμμυδάκια και σκορδάκια φρέσκα κομμένα σε φέτες, μαιντανό, άνιθο,μάλαθρο, καροτάκια, κολοκυθάκια έτοιμα γεμιστά, φασολάκια, καλαμπόκια,μελιτζάνες ψημένες και έτοιμες για σαλάτα, πιπέρια σε φέτες για τις πίτσες όπως και αρωματισμένο τοματοπολτό...
Ντολμαδάκια αν έχω κέφια τα βάζω όπως και τα γεμιστά, δηλαδή ζεμάτισμα τα φύλλα και μετά γέμισμα με ωμό γώμο, γέμισμα ένα μεγάλο ταψάκι αλουμινίου και όταν είναι να φάμε, τα βγάζω απο την κατάψηξη και απευθείας στο φούρνο με νερό και λάδι και έτοιμα!!
Φέτος στόχος μου είναι να κάνω αγγουράκι τουρσί αλλά ακόμα δεν μπόρεσα να σταματήσω να μασουλάω και εγώ και ο άνδρας μου ότι μεγαλώνει αρκετά για να δοκιμάσω την συνταγή!!!
Εφοδιαζόμαστε απο τώρα γιατί ο χειμώνας με τη κρίση και το μωρό δεν μας βλέπω να μπορούμε να πηγαίνουμε συχνά σε λαικές ή σούπερ μάρκετ!! Απο κρέατα δόξα το θεό καλά πάμε και με τα αλαντικά ξεκίνησα απο πάριζα, κασέρι και ζαμπόν όλα σε φέτες και τώρα προσπαθώ να βρώ χώρο για παστουρμά μιας και είναι ο αγαπημένος μεζές του άνδρα μου.. Ούφ τελικά είναι πολλά!!!

Aggeloudia
23-06-10, 18:36
Το ρύζι δεν εχει καλή γεύση οταν αποψυχθει...καθως και η φετα και μερικά τυριά ...αυτο εχω παρατηρησει εγω...
Ετοιμα φαγητά οπως σουφλέ λαχανικων, παστιτσιο, κρεας κοκκινιστο, μουσακά σουφλέ ζυμαρικών...γίνονται πεντανοστιμα απο την κατάψυξη στον φουρνο...

amande
23-06-10, 18:38
κορίτσια εγώ τι κάνω λάθος και όποτε έχω καταψύξει διάφορα λαχανικα ωμά μετά μου έβγαιναν, οταν ξεπάγωναν, ζαρωμένα???