PDA

Επιστροφή στο Forum : θυρεοειδής TSH, FT3 & FT4


BILL
28-01-10, 12:47
Σας παρουσιάστηκε θυροειδής κατά τη διάρκεια της κύησης και πώς το αντιμετωπίσατε?

arleta
28-01-10, 13:32
στην εγκυμοσυνη εκανα θυροειδη αμεσως, απο τις πρωτες εβδομαδες. καθε μηνα εκανα εξεταση αιματος και το παρακολουθουσε με ενδοκρινολογο, επαιρνα και χαπι καθε πρωι. το χαπι αυξανοταν οσο περνουσαν οι μηνες κι η εγκυμοσυνη προχωρουσε. μια συνηθεια εινια κι αυτο κι ουτε που το καταλαβαινεις. η ενδοκρινολογος που πετυχα στο ικα κιολας, ηταν κι αυτη εγκυος στην ιδια εβδομαδα με εμενα και νομιζω ενδιαφερθηκε αρκετα. το παρακολουθω και μετα τη γεννα.

BILL
29-01-10, 13:40
Τι εννοείς ακριβώς έκανες θυροειδή? υπο ή υπερ?

ΤΖΕΙΝ
29-01-10, 20:10
Σας παρουσιάστηκε θυροειδής κατά τη διάρκεια της κύησης και πώς το αντιμετωπίσατε?


Ανακάλυψα ότι έκανα θυροειδη στον 5ο μήνα εντελώς τυχαία. Δυστυχώς ο προηγούμενος γιατρός μου (τονάλλαξα στον 7ο μήνα γιατί αποδείκτηκε πραγματικά ανεπαρκής) δεν με έβαλε να κάνω καμία εξέταση θυροειδούς εξαρχής και την έκανα μόνη μου μετά από παρότρυνση της αδελφής μου η οποία επίσης παρουσίασε θυροειδή στην εγκυμοσύνη. Βρήκσ λοιπόν ότι η TSH ήταν ανεβασμένη, περίπου 3,10, ενώ στην εγκυμοσύνη πρέπει να είναι κάτω από 2,5.Αμέσωσ επισκέφτηκα ενδοκρινολόγο και από τότε μέχρι τώρα (σήμερα είμαι στην 36η εβδομάδα) παίρνω αγωγή και τον έχω ρυθμίσει.

arleta
29-01-10, 20:34
BILL εκανα υποθυροειδη.....

elpidat
30-01-10, 11:38
εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνη με υπο και μαλιστα στο χειροτερο σημειο του TSH 13,5 !!Μεσα σε 20 μερες λογω του οτι είχαμε αυξησει ήδη το χαπι πριν καταλαβω οτι ειμαι εγκυος πηγε 3,5 και τωρα ειναι 0,80!Εχω σουπερ γιατρο!Αν ενδιαφερεται καποια κοπελα και ειναι απο Θεσσαλονικη να μου πει να την ενημερωσω!!!

BILL
04-02-10, 23:04
Εμένα η μία εξέταση έδειξε το TSH 4 και η δεύτερη κάτω από 2. Μάλλον θα κάνω και τρίτη για να φανεί το λάθος.

katerinaki75
05-02-10, 14:27
Οταν λέτε θεραπεία με χάπι,μιλάμε για χάπι θυροξίνης?

τι μπορεί να συμβεί αν δεν πάρετε τη συγκεκριμένη αγωγή?

εγώ είχα κάνει εξετάσεις μετά την γέννα και ευτυχώς ήμουν οκ

nanana
02-03-10, 09:27
καλημερα! θα ηθελα να πω σε οσες ειχαν απο πριν η εχουν παρουσιασει θυροειδη κατα την εγκυμοσυνη να μην ανησυχουν και πανω απ ολα να μην αγχωνονται γιατι καταρχην το αγχος επιβαρυνει την κατασταση του θυροειδη και κατα δευτερον ειναι κατι που ρυθμιζεται. εγω ειχα περασει τα πανδεινα με το θυροειδη μου, μεχρι καρκινο παρουσιασε και εκανα αφαιρεση. αμεσως μετα την αφαιρεση και ενω μου ειχαν πει να μη μεινω εγκυος γιατι θα επρεπε να παρω ραδιενεργο ιωδιο ανακαλυψα οτι ειμαι εγκυος και επαθα σοκ. ορμονες?αρυθμιστες!θυροειδης δεν υπηρχε πια. εγω ομως ηθελα το παιδι οσο τιποτε αλλο. παρολες τις δυσκολιες μεχρι τωρα τουλαχιστον(δεν εχω γεννησει ακομα) ολα δειχνουν καλα. μου πηρα 1 μηνα περιπου να ρυθμισω τις ορμονες (ειχα tsh 19) για αντισωματα δεν το συζηταμε ειναι μονιμος (σ'ολη μου τη ζωη ετσι ηταν) καπου 10 φορες πανω απ τα ορια!τωρα συνεχιζω να το παρακολουθω καθε 3 βδομαδςς. το μωρο αναπτυσεται καλα και ειμαι αισιοδοξη. οι γιατροι λενε οτι δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας απλα εγω οπως ειναι λογικο αγχωνομαι λιγο. αλλα πραγματικα ολα θελουν απλα σωστους γιατρους διπλα σου και παρακολουθηση.

fwfw
02-03-10, 22:55
καλημερα! θα ηθελα να πω σε οσες ειχαν απο πριν η εχουν παρουσιασει θυροειδη κατα την εγκυμοσυνη να μην ανησυχουν και πανω απ ολα να μην αγχωνονται γιατι καταρχην το αγχος επιβαρυνει την κατασταση του θυροειδη και κατα δευτερον ειναι κατι που ρυθμιζεται. εγω ειχα περασει τα πανδεινα με το θυροειδη μου, μεχρι καρκινο παρουσιασε και εκανα αφαιρεση. αμεσως μετα την αφαιρεση και ενω μου ειχαν πει να μη μεινω εγκυος γιατι θα επρεπε να παρω ραδιενεργο ιωδιο ανακαλυψα οτι ειμαι εγκυος και επαθα σοκ. ορμονες?αρυθμιστες!θυροειδης δεν υπηρχε πια. εγω ομως ηθελα το παιδι οσο τιποτε αλλο. παρολες τις δυσκολιες μεχρι τωρα τουλαχιστον(δεν εχω γεννησει ακομα) ολα δειχνουν καλα. μου πηρα 1 μηνα περιπου να ρυθμισω τις ορμονες (ειχα tsh 19) για αντισωματα δεν το συζηταμε ειναι μονιμος (σ'ολη μου τη ζωη ετσι ηταν) καπου 10 φορες πανω απ τα ορια!τωρα συνεχιζω να το παρακολουθω καθε 3 βδομαδςς. το μωρο αναπτυσεται καλα και ειμαι αισιοδοξη. οι γιατροι λενε οτι δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας απλα εγω οπως ειναι λογικο αγχωνομαι λιγο. αλλα πραγματικα ολα θελουν απλα σωστους γιατρους διπλα σου και παρακολουθηση.

σου εύχομαι ολόψυχα να πάνε όλα καλά και να κρατήσεις ένα γερό μωράκι.
εγώ είχα πρόβλημα με τον θυροειδή μου προ εγγυμοσύνης και έπερνα αγωγή, μέχρι 8 μήνες πριν την εγκυμοσύνη, όταν ο γυναικολόγος μου σύστησε έναν άλλον ενδοκρινολογο ο οποίος μου έκοψε την αγωγή.
είμαι στην 25 εβδομάδα και έχω κάνει 5 φορές εξετάσεις για θυροειδή (!) από την μία ο ενδοκρινολόγος μου την σπάει απίστευτα γιατί κάθε μήνα μου λέει το ίδιο πράγμα (-συνεχίζεις το ίδιο χάπι-)ενώ οι εξετάσεις κάθε μήνα έιναι διαφορετικές.δηλαδή οι ορμόνες ανεβοκατεβαίνουν αλλά το χάπι παραμένει το ίδιο....γιατρός δεν είμαι!! σε καμία περίπτωση αλλά μάλλον με έχει επιρεάσει η άσχημη συμπεριφορά του γιατρού (στην τελευταία επίσκεψη όταν με ζύγισε και είδε ότι από την αρχή της εγκυμοσύνης έιχα πάρει 4 κιλά με είπε ντολμά) ο γυναικολόγος "υποστηρίζει" την αγωγή του αλλά αυτή την φορά θα πάω σε άλλον ενδοκρινολόγο για 2 γνώμη. γύρω στις 10 Μαρτίου θα πρέπει να επαναλλάβω τις εξετάσεις.
σας καταθέτω την εμπειρία μου έτσι για να πώ και εγώ τον πόνο μου...
ο γιατρός σου είναι μεγάλο πράγμα μπορεί να είναι ο χειρότερος αλλά να σου εμπνέει αυτό το κάτι και μπορεί να είναι και ο καλύτερος και όταν φεύγεις από το ιατρείο του να είσαι ράκος...
αυτά :lol:

natasa133
02-03-10, 23:11
Ανακάλυψα και εγώ πρόβλημα με το θυρεοειδή στην εγκυμοσύνη με TSH 47!
Αμέσως επικοινώνησα με τον ιατρό μου που μου συνέστησε μια ΦΟΒΕΡΗ ενδοκρινολόγο. Άνθρωπος όπως άλλωστε και ο γυναικολόγος μου. Με χάπι που μου έδωσε έχει ρυθμιστεί και έχω κάνει 4 φορές επανέλεγχο και είμαι ok!
Τώρα μου είπε να ξανακάνω μετά τη γέννα αφού τότε ίσως να απορυθμιστεί πάλι ο θυρεοειδής. Τώρα είμαι 32 εβδομάδων. Αν θέλεις να σου πω στοιχεία της ενδοκρινολόγου πες μου. Είναι στην πλατεία Μαβίλη και είναι και στο καθηγήτρια.
Πάντως το άγχος για την ανάπτυξη του μωρού (νοητική κυρίως) δεν μου έχει περάσει μιας και ανακάλυψα αργά σχετικά το πρόβλημά μου. Νομίζω πως ποτέ δε θα το ξεπεράσω και αν ο μικρός κάποια στιγμή φέρνει κακούς βαθμούς από το σχολείο πάντα θα αναρωτιέμαι αν είναι από το θυρεοειδή μιας και λένε πως ίσως προκαλεί μαθησιακές δυσκολίες σε παιδιά που οι μαμάδες τους είχαν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη. Anyway, ίσως να είναι και βλακείες αυτά.

georgiamami
02-03-10, 23:37
ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Ο ΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ.ΚΥΡΙΕΣ ΜΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΜΩΡΑΚΙ, ΚΑΝΕΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ TSH, FT3 & FT4. ΕΑΝ ΤΥΧΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΩΡΟ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΩ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑΟΡΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 10 ΜΗΝΕΣ.ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΛΛΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.

aggelomarios
26-03-10, 12:17
ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ....ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ...ΤΕΛΙΚΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ (ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 3 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ!). ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΜΑΝΑΤΙ Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Τ4 112.
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΑ ΧΑΠΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΛΑΨΩ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!) ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ....."ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ???΄" ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ!
ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΑΠΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚ!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!! ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΣΑΣ!!!!!

nikijo
26-03-10, 20:48
Δηλαδη δεν ειχατε πριν κ παρουσιαστηκε κατα τη διαρκεια της κυησης;;;;

dafnii
31-05-10, 12:36
Εγώ είχα θυροειδή από πριν την εγκυμοσύνη κ ευτυχώς ήταν κ είναι ρυθμισμένος από την ενδοκρινολόγο μου. Τώρα έκανα επανέλενχο κ το TSH είναι 0,20. Θα της το πώ το απόγευμα κ θα μου πεί τι να κάνω. Είμαι στην 33η βδομ. τώρα.

nanana
01-06-10, 20:00
αν μπορεις ενημερωσε με τι σου ειπε για τη χαμηλη tsh γιατι με ενδιαφερει.

Natassaki
02-06-10, 09:43
Καλή σας μέρα!!

Είχα θυρεοειδή από πολύ μικρή και κατά διαστήματα έκανα αγωγή, για να ρυθμιστούν οι ορμόνες. Λόγω εγκυμοσύνης και ανεξάρτητα από τις τιμές των εξετάσεων, τόσο ο γυναικολόγος μου, όσο και ο ενδοκρινολόγος μου, ήταν κατηγορηματικοί!!!

Χάπι και παρακολούθηση ανά 2μηνο. Παίρνω το Euthyrox 25mg.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μου το είπε ο ενδοκρινολόγος μου. Βάσει νόμου, το μωρό με το που θα γεννηθεί, υποβάλλεται σε έλεγχο θυρεοειδούς (απλή εξέταση αίματος η οποία γίνεται στο μαιευτήριο).

Επομένως, αν δεν το γνωρίζατε ήδη, ίσως θα έπρεπε να το συζητήσετε με τον γιατρό σας, για να δείτε αν είναι κάτι που ούτως ή άλλως θα γίνει και στο δικό σας μαιευτήριο, ή θα πρέπει να το ζητήσετε εσείς.

ch_
04-06-10, 10:23
Καλημέρα!
Έκανα και εγώ εξετάσεις για θυροειδή και η tsh ήταν πιο χαμηλά από το όριο οι άλλες ήταν φυσιολογικές(Τ3 και Τ4). Ο γιατρός σε συνεργασία με δικό του ενδοκρινολόγο μου είπε ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και απλά να επαναλάβω τις εξετάσεις σε 1 μήνα. Έχετε καμιά ανάλογη εμπειρία;

CHRISTINEG
04-06-10, 16:58
Καλησπερα κοριτσια! Ειμαι και εγω νέα στο forum καθως και νέα μελλουσα μαμα (μόλις 13 εβδομαδων).
Οσον αφορα το θυροειδή εγω εχω παρρρααα πολλα χρονια (ειμαι 33 οποτε καταλαβαινετε)! Μόλις εμεινα εγκυος πήγα κατευθειαν στον Ενδοκρινολόγο μου, εκανα τις εξετασεις μου και με TSH 4 το μόνο που έκανα ήταν να αυξησω τη δόση μου κατα μισο χαπακι. Παίρνω Thyroormon 0.1 1 1/5 χαπακι. Οταν πηγα τις εξετασεις μου στον γυναικολόγο μου οταν τις ειδε με κοιταξε παραξενεμενος και μου ειπε: Εγω αυτό που βλέπω ειναι μια ρυθμισμένη κατάσταση!
Αντεεε βγαλε ακρη!! Ο ενδοκρινολογος μου μου αυξησε τη δοση λόγω εγκυμοσύνης και ο γιατρος τα ειδε ολα ρυθμισμενα!! Και τους εμπιστευομαι και τους 2!!

agkiolina
06-06-10, 14:12
Καλησπερα κι απο μενα .... εγω ανακαλυψα τον θυροειδη μου εντελως τυχαια απο μια εξαταση ρουτινας πριν μερικα χρονια ... { κανω μερικεσ εκτακτες εξετασεις λογω της μητερας μου μην και τυχον πανε κληρονομικα....} κι ετσι εδω και 7 χρονια πινω ενα χαπακι καθε πρω Τ4 των 100mg .. κατι που και τωρα με την εγκυμοσυνη μου δεν το εχω αλλαξει γιατι οι εξετασουλες μου ειναι αψογες καθε μηνα .......Μου ειπαν ομως οτι μπορει και να εξαφανιστει μετα την γεννα ,....αντε να δουμε γιατι ... το βαρεθηκα

nanana
10-06-10, 15:32
Καλημέρα!
Έκανα και εγώ εξετάσεις για θυροειδή και η tsh ήταν πιο χαμηλά από το όριο οι άλλες ήταν φυσιολογικές(Τ3 και Τ4). Ο γιατρός σε συνεργασία με δικό του ενδοκρινολόγο μου είπε ότι δεν έχουμε κάποιο θέμα και απλά να επαναλάβω τις εξετάσεις σε 1 μήνα. Έχετε καμιά ανάλογη εμπειρία;
κι εγω μια απ τα ιδια η tsh χαμηλη τα αλλα φυσιολογικα και μου πε ο ενδοκρινολογος ολα οκ. αλλα εγω ανησυχω!δεν επηρεαζει αυτο το εμβρυο? γι αυτο ρωτησα και τη dafnii πιο πανω τι της ειπε ο δικος της γιατρος γιατι βλεπω κι αυτη ιδια περιπτωση.

ch_
11-06-10, 17:05
Εμένα μου είπε ο γιατρός ότι όταν είναι υψηλή η TSH ανησυχούν επειδή επηρρεαζει την ανάπτυξη του μωρού. Οποτε μην αγχωνόμαστε! Μου είπε βεβαια να επαναλλάβω την εξέταση σε ενα μηνα.

jenjen
25-08-10, 16:24
Κορίτσια μόλις πήρα τα αποτελεσματα των ορμονολογικών εξετάσεων και η TSH φαίνεται χαμηλη (0.13 με φυσιολογικές τιμές 0.38-4.31) - οι αλλες δυο Τ3 και Τ4 είναι στα φυσιολογικά πλαισια (2 και 7.10 αντίστοιχα). Το κακό τώρα είναι ότι λείπει η γιατρός μου και δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχήσω ή όχι. Σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; Τι μπορεί να σημαίνει για το μωρό; Ξέχασα να πω ότι είμαι στη 10η εβδομάδα...

ΑΝΝΑ4
25-08-10, 16:29
http://www.labtestsonline.gr/tests/TSH.html?lnk=3 διαβασε εδω ισως σε βοηθησει!!!

jenjen
25-08-10, 17:07
Eυχαριστώ πολύ Αννα4, απ' ότι καταλαβαίνω ενδέχεται η τιμή της TSH να είναι χαμηλή στο πρώτο τρίμηνο - αλλά δεν ξέρω αν εντέλει χρειάζεται να κανεις κατι γι΄αυτό ή όχι...σε ξένα σάιτ οι γνώμες είναι διχασμένες...

arma
29-09-10, 19:10
Eυχαριστώ πολύ Αννα4, απ' ότι καταλαβαίνω ενδέχεται η τιμή της TSH να είναι χαμηλή στο πρώτο τρίμηνο - αλλά δεν ξέρω αν εντέλει χρειάζεται να κανεις κατι γι΄αυτό ή όχι...σε ξένα σάιτ οι γνώμες είναι διχασμένες...


Και σε μένα βρέθηκε χαμηλή tsh(0,15 με φτ 0,55-4,78) αλλά η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι είναι φυσ/κο όσο ανεβαίνει η χοριακή να πέφτει η tsh. Εφόσον οι άλλες είναι καλές δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι, δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας, απλά θα κάνουμε πάλι σε 4 βδομάδες για να επιβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε σε φυσιολογικά για την εγκυμοσύνη πλαισια.

naiada
01-10-10, 13:51
ΚΟΡΙΤΣΙΑ HELPPPPPP...
ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΟΣ ΣΤΗΝ 18 ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΤΟΠΙΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ .
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΚΑΝΑ Κ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΟΕΙΔΗ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ: (ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ)
FT3: 1.62 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 2.00 - 4.00
FT4: 0.64 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.70 - 1.70
TSH: 5.52 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.38 - 4.10
TgAb: <0.24 ΙU/ml<L ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.00 - 120.00
TPOAb: 396.01 IU/ml ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.00- 60.00

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΑΝ ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟ Κ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ Τ4 ΤΩΝ 50mg ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΗΣΕΩΣ.
ΕΓΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Κ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΠΗΓΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Κ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ (ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ Τ4 ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ) Κ ΤΑ ΑΠΟΤΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ:
FT3: 4.72 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 4.00 - 8.30
FT4: 13.2 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 9.0- 20.0
TSH: 2.44 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.25- 5.00
ΘΥΡΕΟΣΦΑΙΡΙΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ: 21 U/L ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ < 40
Anti-TPO: 1450 ΙU/ml ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ < 35
ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΙΛΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΠΩΣ ΤΟ ΧΑΠΙ Τ4 ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ (2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ) Κ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ Τ4 ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (ΤΟΥ ΙΚΑ) ΕΔΕΙΞΑΝ:
FT3: 5.04 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 2.00- 4.00
FT4: 1.15 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.70- 1.70
TSH: 1.76 ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ 0.38- 4.10

ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΥΠΕΡΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ?????? ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΣΩΣΤΕΣ Η' ΛΑΘΟΣ Κ ΜΕ ΤΗΝ ΘΥΡΟΞΙΝΗ Τ4 ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ????????????????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
(SORRYYY ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

supermama
20-06-11, 15:20
γεια σας κοριτσια. ειμαι στον 5ο μηνα εγκυμοσυνης. ανακαλυψαμε οτι εχω θυροειδη πιο πανω (οχι υπο) πηγα σημερα στο γιατρο και μου εδωσε να κλεισω ραντεβου για υπερυχο. εκλεισα στο EUROMEDICA στην Αγ.Σοφια. τοξερετε? ακουσα καλα λογια. ξερει καμια να μου πει τηδιαδικασια? ειναι αποτι ξερω υπερυχο στο λαιμο οπωςκανουν στην κοιλια.. μετα? κανατε επανελεγχο καθε τοσο με αιματολογικη εξεταση? θα μου τα πουν αυτα αλλα θαθελα καιτη γνωμη σας

supermama
30-06-11, 18:43
κοριτσια μου εκανα υοερυχο και βρεθηκε ενας μικρος οζος. πηγα σε ενδοκρινολογο και μουεδωσε να κανω εξεταση αιματος οπου βρεθηκαν να εχω αντισωματα που ειναι εχθροι του θυροειδη αποτι μου ειπαν. παιρνω το τ4 των25. σημερα μου ειπε ο γιατρος οτι εχω θυροειδιτιδα. δε ξερω και πολλα για αυτο.. αλλη απορια εχω ομως. σε αυτο ειναι που βαζεις κιλα???

kourkoumpini
19-07-11, 08:27
και εγω θελω να ρωτησω αν οντως κατα τη διαρκεια της κυησης αν η TSH ειναι πανω απο 3 πρεπει να παρω χαπι γιατι το μωρο κινδυνευει με κρετινισμο. Ετσι μου ειπε η ενδοκρινολογος και την πιστευω αλλα ρωταω και αλλες μανουλες γι' αυτο το θεμα.
εγω παρουσιασα θυροειδιτιδα μετα τον τοκετο και περασε με παρακολουθηση και απο μονος του χωρις αγωγη αλλα χωρις να γινει και κατω απο 3,5 η TSH. Παντως τα κιλα αντιστεκονται σθεναρα. ειναι το μονο συμπτωμα. αλλα οι τιμες στις αιματολογικες ειναι φυσιολογικες. ειπε η ενδοκρινολογος οτι σε ενδεχομενη κυηση πρεπει αμεσως να παρω Τ4. Ισχυει; εσεις παρουσιασατε παρομοιο προβλημα;

kourkoumpini
19-07-11, 08:30
Α, επισης θελω να ρωτησω αν εχετε να προτεινετε ενδοκρινολογο καλο στη θεσσαλονικη, ειδικα για θυροειδη κατα τη διαρκεια της κυησης.

kourkoumpini
24-07-11, 17:39
Λοιπον, εκανα αιματολογικες και η ΤSΗ ειναι στο 3,4. Η ενδοκρινολογος μου ειπε να παιρνω Τ4 των 50 καθε μερα εκτος ΣΚ. Δεν ξερω ανα η δοση ειναι μεγαλη ή μικρη. θα δειξει στις επομενες αιματολογικες. Αλλα ψαχνω για ενδοκρινολογο στη θεσσαλονικη. Αν ξερει ακποια κοπελα καποιον καλο θα το εκτιμουσα αν μου ελεγε.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ 1
07-04-12, 15:25
Γειά σας!!! θα ήθελα να μου απαντήσετε αν γνωρίζετε σχετικά με της εξετάσεις του θυρεοειδή που έκανα τα αποτελέσματα είνα tsh=3,44 t3=1,74 k t4=10,87 ειμαι στην 18 εβδομάδα κύησης και θα ήθελα να ξέρω αν αυτες οι τιμες δημιουργούν κάποιο προβλημα στο μωρό!! σε ενδοκρινολόγο δεν εχω παει ακόμη!!!!1

ΜΑΡΙΑ-ΕΥΓΕΝΙΑ
07-04-12, 17:33
Διπλα απο τις συγκεκριμενες τιμες δεν σου λεει ποια ειναι τα φυσιολογικα ορια?Αν ειναι πανω απο το φυσιολογικο θελεις χαπια προφανως αν οχι εισαι ενταξει.Να τις πας το συντομοτερο δυνατο ομως σε ενα ενδοκρινολογο για να σου δωσει αν χρειαζεται χαπια γιατι ο θυροειδης εχει να κανει αμεσα με το μωρο.