PDA

Επιστροφή στο Forum : Αξίζει να πάρω ατμομάγειρα;


katpan
08-02-11, 19:38
Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι εδώ και καιρό να αγοράσω έναν ατμομάγειρα. Σήμερα βρήκα έναν της Black & Decker (http://www.getitnow.gr/prod/eidi-spitioy/oikiakes-syskeyes/atmomageires/atmomageiras-b-and-d-hs2400-qs-900w/prod470457pp/) σε πολύ καλή τιμή στο Getitnow. Ως συνήθως όμως, την τελευταία στιγμή άρχισα να έχω αμφιβολίες εάν αξίζει η αγορά ή όχι (εντάξει, το κόστος είναι μικρό, αλλά δε θα ήθελα να πετάξω χρήματα).

Η ερώτησή μου, λοιπόν, είναι εάν έχετε και εάν χρησιμοποιείτε ατμομάγειρα και εάν ναι, πόσο συχνά; Είναι μια συσκευή που αξίζει να έχεις στην κουζίνα σου;

psili
08-02-11, 20:26
Καλησπερα!
Πριν απο κανα χρονο πηρα εναν ατμομαγειρα(φθηνο.20€ μαρκα καρεφουρ).
να σκευτεισ οτι μπορειν να βρασεισ μπροκολο σε περιπου 45-60 λεπτα.
αλλα που εχω βρασει στον ατμομαγειρα ειναι κουνουπιδι, πατατεσ(ροδελεσ ενοειτε) καροτα.
στην αρχη ειχα χρονο και το χρησιμοποιουσα.
μετα και ο χρονοσ μειωθηκε αλλα το σημαντικοτερο διαβασα καπου εδω μεσα νομιζω οτι επειδη ο ατμοσ δημιουργειτε απο ενα πλαστικο το οποιο βγαζει θερμοκρασια μεσα στο νερο αυτο εκλειει τοξινεσ.λογικο μου φαινετε.
αν θεσ να μαγειρευεισ στον ατμο μπορεισ να το κανεισ στην χυτρα ταχυτητας με το ειδικο καλαθακι.
πλεον μαλλον θεωρω περιττο τον ατμομαγειρα και χαιρομαι που ειχα δωσει μονο 20€!

Nanouka
08-02-11, 21:14
να σκευτεισ οτι μπορειν να βρασεισ μπροκολο σε περιπου 45-60 λεπτα.
εμ .. εμ .. :roll: :roll: συγνώμη αλλά .. ο χρόνος παρασκευής, λέω τώρα εγώ με το πτωχό μου μυαλουδάκι, δεν είναι τραγικά μεγάλος ?? 1 ώρα βράσιμο το μπρόκολο ???? τα χάνει όλα του τα συστατικά θαρρώ .. :roll: :roll:

επίσης, καλύτερα να πάρεις ένα σκεύος ατμού παρά έναν ατμομάγειρα ..
δές εδώ ..
http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002001007&nodeId=56&productId=467&offers=false
http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002001007&nodeId=56&productId=1318&offers=false
http://www.cookshop.gr/ProductDetail.aspx?nodeSerial=001001001002001007&nodeId=56&productId=977&offers=false

είναι καλύτερα να δημιουργείς μόνη σου ατμό με φρέσκο νεράκι, παρά ένα μηχάνημα .. γνώμη μου :)

marilou01
08-02-11, 22:30
Καλησπέρα, αν ενδιαφέρεσαι για ατμομάγειρα, είδα ότι μια κοπέλα (όχι εγώ) έχει βάλει αγγελία για έναν καινούργιο στο κουτί του.Δες το αν σε ενδιαφέρει :-)

terra
09-02-11, 10:05
Εγώ έχω ατμομάγειρα και τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Λατρεύω το μπρόκολο και φτιάχνω συνέχεια (γίνεται σε 25'). Το ρύζι γίνεται επίσης πολύ ωραίο.

Είναι πολύυυυ πρακτικός γιατί ξεπλένεις λίγο τα συμπράγκαλα και δεν έχεις πολλές κατσαρόλες στη μέση. Επίσης, καθώς έχει χρονοδιακόπτη, πολλές φορές αν έχω ήδη έτοιμο φαγητό βάζω και το ρύζι ή τα λαχανικά και πάω π.χ. να απλώσω τα ρούχα ή να κάνω μπάνιο χωρίς άγχος μη μου κολλήσει το φαγητό, δε χρειάζεται δηλ. να είσαι από πάνω, σημαντικό και αυτό.

Τώρα, αυτό που είπε η psili για το πλαστικό, η αλήθεια είναι πως κι εμένα μου φαίνεται λογικό. Θα δοκιμάσω με το καλάθι. (αΑπό άποψης πρακτικότητας πάντως, είναι πιο σπαστικό για μένα το να πλένω κατσαρόλα παρά τα καλάθια του ατμομάγειρα)

Ευάκι
09-02-11, 10:19
Εγώ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Κάνω μπρόκολα, κουνουπίδια, πατάτες, καρότα, στρόγγυλα φασολάκια βουτύρου, κοτόπουλο και ψάρι. Πολλές φορές το βάζω πριν φύγω στη δουλειά και όταν ξυπνάνε οι υπόλοιποι είναι έτοιμο (40λεπτά το κοτόπουλο) να μπει στο ταπεράκι της μεγάλης για το ολοήμερο δημοτικό. Από τις καλύτερες αγορές μου. Απλά η συμβουλή μου είναι ο πάτος να μην είναι πλέξι γκλας γιατί σπάει.

vasiliki40
09-02-11, 10:38
Και εγώ έχω ατμομάγειρα ,τον χρησιμοποιώ περισσότερο το καλοκαίρι για την παρασκευή λαχανικών ,δεν ξέρω ,κάτι με πιάνει εκείνη την εποχή.Επίσης έχω βάλει φιλέτα μπακαλιάρου και μου αρέσει πολύ.Οι υπόλοιποι όμως στην οικογένεια το απεχθάνονται ,ειδικά ο άντρας μου ,του θυμίζει λέει νοσοκομείο.
Αξίζει πάντως να δώσει κάααααατι παραπάνω για να πάρεις ένα κάπως πιο καλό ,όχι πχ του καρφούρ ,από την άποψη ότι τα κομμάτια του είναι για κλαματα.Δεν στερεώνονται καλά τα καλαθάκια του ,από κάτω η αντίσταση είναι γυμνή και σε περίπτωση που το πιάσεις για να το πας λιγάκι πιο πέρα ή να το σηκώσεις,καίγεσαι και γενικά καίει πολύ το εξωτερικό του όταν βρίσκεται σε λειτουργία.(Είναι πολύ λεπτό το πλαστικό υλικό του.)Με 60-70 ευρώ παίρνεις έναν πολύ καλό.
Μόνο το μπρόκολο δεν μου γίνεται καλά στον ατμομάγειρα ,από την άποψη ότι χαλάει το χρώμα του και οπτικά δεν μου αρέσει.
Και σε περιόδους δίαιτας ,είναι ιδια'ιτερα χρήσιμος.

politissa
09-02-11, 11:07
Καλημερα και απο εμενα! Εγω ειμαι λατρης της χυτρας ταχυτητας. Ειχα παρει στο γαμο το σετ κουατρο της Φισλερ (μικρη και μεγαλη χυτρα) και εχω βρει τη χαρα μου. Στη μεγαλη χυτρα λοιπον προσαρμοζεται μεταλλικο καλαθακι για ψησιμο στον ατμο. Κουνουπιδι:6 λεπτα, μπροκολο: 4 λεπτα, χορτα:8 λεπτα, πατατες: 10 λεπτα. Γενοκοτερα οι χρονοι στη χυτρα ειναι πολυ μικροι π.χ. γιουβαρλακια σε 12 λεπτα, κοτοπουλο σε 20 λεπτα, μοσχαρι κοκκινιστο σε 45 λεπτα.
Προσφατα μου χαλασαν τα μικροκυματα μου και ειδα πως η LG εχει στα 100 ευρω φουρνο μικροκυματων με σκευος για ψησιμο στον ατμο.
Μετα απο ολη αυτη την ιστορια γυρω απο τα πλαστικα η αληθεια ειναι πως δε θα χρησιμοποιουσα ενα πλαστικο σκευος για να μαγειρευω.Θα μου πεις τα μικροκυματα ειναι αθωα; Μαλλον οχι , αλλα τα πλαστικα μου "βρωμανε" περισσοτερο :lol:
Για να μην τα πολυλογω εγω προτεινω να ριξεις μια ματια και στις χυτρες με καλαθακι ατμου. Το φαγητο γινεται σε χρονο dt . Εαν θελεις απλα τα πετας ολα μεσα, εαν θελεις τα ψιλοσωταρεις και τα περιποιεισαι, αναλογα το χρονο σου.Εγω μονο με χυτρα μαγειρευω.

mmaria
09-02-11, 11:16
μου τον εφεραν δωρο και απο τοτε αρχισα να κανω τα λαχανικα στον ατμο. δηλ μπροκολο, κουνουπιδι, καροτα, κολοκυθακια, πατατες. εχω κανει και κοτοπουλο. ευκολος στο πλυσιμο. βεβαια μετα ανακαλυψα και το καλαθακι της χυτρας που τα φτιαχνεις στον ατμο, οποτε αν εχεις τετοιο μην παρεις ατμομαγειρα.
οι χρονοι που γραφει το manual ειναι καπως υπερβολικοι. δεν τα αφηνω τοσο πολυ γιατι τα λαχανικα στον ατμο πρεπει να "κρατανε" αρκετα.