PDA

Επιστροφή στο Forum : "Γαρνιτούρα" για cupcakes? HELP!


v & a
10-08-11, 18:12
Καλησπερα: θα ηθελα βοηθεια απο τις προκομενες του φορουμ γιατι εγω κανω δειλα βηματα και αργααααα αργααααα!
λοιπον θελω να κανω κεκακια αλλα προβληματιζομαι με τη γαρνιτουρα τους. τα κεκακια τα ξανακανα βγηκαν οκ μια χαρα αλλα θελω να κανω κατι τετοιο για τα γενεθλια των μικρων μου

http://www.webnuggetz.com/wp-content/uploads/2011/06/creative-ideas-for-cupcakes-chocolate.jpg

η και τετοιο

http://www.lenovoblogu.com/wp-content/uploads/userphoto/linzer08gmail-com.original.jpg

και δε ξερω τι ειναι αυτο που βαζουν απο πανω ωστε να ειναι λιγο σκληρο-σταθερο να μη γινομαστε χαλια και να στεκονται στο υψος τους! τα χρωματιστα αυτα ξερω να τα βρω αλλα με τη βαση της γαρνιτουρας εχω μπλεχτει τοσο πολυ!!!!
Διαβαζω συνταγες και λοιπα σε ξενα σαιτ αλλα δε μπορω να μεταφρασω τους μαγειρικους ορους και μαλλον δε τα καταλαβαινω πολυ καλα. και βασικα θα ηθελα να μου πει καποια που τα χει κανει κι εχουν πετυχει οχι θεωριες...
βοηθηστε με οσες εχετε πειρα :D
ευχαριστω!!!!

kalamaraki
10-08-11, 18:23
http://translate.joyofbaking.com/el/VanillaCupcakes.html

λεγεται buttercream frosting γλάσο που παγώνει

http://www.sintagespareas.gr/sintages/cupcakes-ta-xaroumena-kekakia.html

mantinop
10-08-11, 18:26
Λοιπόν....εγώ έχω κάνει δοκιμές με βουτυρόκρεμα...δεν μου άρεσε...:rolleyes: πολύ βαριά για τα γούστα μου:rolleyes:

Τις τελευταίες φορές χτυπάω ερμόλ (σαντιγύ στο κουτάκι) με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και αφού το βάλω στο ψυγείο να "σταθεί" μετά το βάζω επάνω στα κεκάκια.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ ωραίο και ανάλαφρο....ούτε σε λιγώνει γιατί δεν βάζω πολύ ζάχαρη;)
Αφού τα φτιάξω τα διατηρώ στο ψυγείο σε αεροστεγή τάπερ και τα βγάζω περίπου μισή ώρα πριν το σερβίρισμα για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η σαντιγύ δεν λιώνει σε μισή ώρα;)

v & a
10-08-11, 18:48
δηλαδη ειναι βουτυρο αχνη βανιλια και αυγα? ( η και χωρις αυγα)...γιαυτο στεκεται!!!!ειπα κι εγω!
mantinop αυτο το ερμολ που λες τι ειναι? συγκεκριμενη μαρκα?

και επισης αν κανω συνδυασμο και ριξω μεσα στη σαντιγυ που λεει η mantinop βουτυρο ( για πιο στταθερο)να βγει πολυ χαλι? εχετε ακουσει τετοια συνταγη?:oops::oops::oops::oops:

βασικα το ψυγειο μου απκλειεται να τα χωρεσει οποτε θα φτιαχτουν κ θα μεινουν απεξω!!!!

mantinop
10-08-11, 18:59
Το ερμόλ είναι συγκεκριμένη μάρκα...μέσα σε μεταλλικό κουτάκι. Αυτή η σαντιγύ είναι πολύ πιο σφιχτή από τις άλλες και στέκεται;)

Αν προσθέσεις βούτυρο (ανάλατο) φοβάμαι ότι θα γίνει πολύ βουτυρένιο...δεν είναι του δικού μου γούστου:rolleyes:

Μια άλλη λύση είναι να βάλεις το ερμόλ, τυρί μασκαρπόνε (είναι ανάλατο), αυγά, ζάχαρη άχνη και να το χτυπήσεις. Μετά για κάμποση ώρα στο ψυγείο για να σταθεί;)
Εγώ έτσι φτιάχνω την κρέμα για το προφιτερόλ;) αλλά δεν ξέρω αν στέκεται αρκετά καλά για να το βάλεις σε κεκάκια:oops:

mantinop
10-08-11, 19:23
Υπάρχει και έτοιμη βουτυρόκρεμα αν σε ενδιαφέρει με γεύσεις βάνίλια ή σοκολάτα.
Είναι μια αμερικάνικη μάρκα (δεν θυμάμαι ακριβώς νομίζω betty κάτι...:oops:) την οποία μπορείς να δοκιμάσεις αν θέλεις;)
Εγώ την είχα αγοράσει προ καιρού από τα ΑΒ στην Πάτρα.

v & a
10-08-11, 21:36
Ααα ωραια οταν παω βασιλοπουλο θα το ρωτησω κ αυτο! Πρεπει να λες τη betty crocker τη γκουγκλαρα! Θα ρωτησω στο facebook group του βασιλοπουλου αν μπορουν να μου πουν αν την εχουν εδω!!!! ιντερνετ makes life easier!!!!!!!

gp1
11-08-11, 09:52
εγω εκανα για γαρνιτουρα στα cupcakes μια συνταγη του Παρλιαρου: 125 gr βουτυρο lurpack, 60 γρ αχνη ζαχαρη και 250γρ τυρι τυπου φιλαδελφεια. Χτυπαμε το βουτυρο με τη χαζαρη αχνη εως οτου να αφρατεψουν και στη συνεχεια προσθετουμε το τυρι και ανακατευουμε . Στη συνεχεια χρωματισα με χρωματα ζαχαροπλαστικης. καλη επιτυχια
Τα ειχα ετοιμασει για τη γιορτη του σχολειου και ειχαν γινει αναρπαστα

kalamaraki
11-08-11, 10:00
εγω εκανα για γαρνιτουρα στα cupcakes μια συνταγη του Παρλιαρου: 125 gr βουτυρο lurpack, 60 γρ αχνη ζαχαρη και 250γρ τυρι τυπου φιλαδελφεια. Χτυπαμε το βουτυρο με τη χαζαρη αχνη εως οτου να αφρατεψουν και στη συνεχεια προσθετουμε το τυρι και ανακατευουμε . Στη συνεχεια χρωματισα με χρωματα ζαχαροπλαστικης. καλη επιτυχια
Τα ειχα ετοιμασει για τη γιορτη του σχολειου και ειχαν γινει αναρπαστα

Ακουγεται νόστιμο και σιγουρα θα στέκεται!

Εφτιαξα τωρα για τα γενέθλια της και θελω να ξαναφτιάξω για την γιορτή της για το σχολειο τον οκτώβρη.

v & a
11-08-11, 10:02
αν βαλεις φιλαδελφεια δεν αλμυριζει λιγακι? μια φορα ειχα κανει μια συνταγη με φιλαδελφεια και αχνη ενα γλασο για καροτ κεικ και τελικα δε μαρεσε!!!!!

παντως απο το βασιλοπουλο μου ειπαν πως θα με ενημερωσουν για τη βουτυροκρεμα...οποτε ισως να την παρω και ετοιμη...mantinop (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=16231) ειναι καλη?
Και αυτες που μου γραψατε δεν ειναι καθολου δυσκολες κ χρονοβορες, βουτυρο λουρπακ αναλατο (το αγαπημενο μου) ζαχαρη και βανιλια εχω στο σπιτι χωρις ιδιεταιρο λογο οποτε μπορω ανετα να τη φτιαξω!

ZWH
11-08-11, 15:52
Εγω βαζω γλασο.
Το φτιαχνω με ζαχαρη αχνη, ασπραδια αυγων και κρεμοριο.
Αν το θελω χρωματιστο βαζω λιγες σταγονες χρωμα ζαχαροπλαστικης.
Το βαζω σε κορνε και στολιζω τα cup cake, τα μπισκοτα κτλ. Aυτο μετα απο λιγο σταθεροποιειται. πριν σταθεροποιηθει αν θελουμε βαζουμε καραμελακια, τρουφα κτλ.

v & a
11-08-11, 17:07
να κι αλλη αγνωστη λεξη. τι ειναι το κρεμοριο? ωραια ιδεα και αυτη εεεε!!!!

mantinop
11-08-11, 19:09
Το κρεμόριο είναι η ερμολ που σου έγραφα εγώ χτές;)

Η Ζωή κάνει το ίδιο γλάσσο που κάνω και εγώ...μόνο που εγώ δεν βάζω αυγά...τα φοβάμαι τα αυγά ωμά:rolleyes: για σαλμονέλα:-|

chatzico
11-08-11, 20:28
να κι αλλη αγνωστη λεξη. τι ειναι το κρεμοριο? ωραια ιδεα και αυτη εεεε!!!!

Το κρεμόριο είναι η ερμολ που σου έγραφα εγώ χτές;)

Η Ζωή κάνει το ίδιο γλάσσο που κάνω και εγώ...μόνο που εγώ δεν βάζω αυγά...τα φοβάμαι τα αυγά ωμά:rolleyes: για σαλμονέλα:-|

Νομίζω ότι υπάρχει σύγχυση εδώ.

Το κρεμόριο (http://www.sunspices.gr/index.php?id=80,0,0,1,0,0)ανήκει στα είδη ζαχαροπλαστικής, είναι χημική ουσία (http://xrysoxeres.blogspot.com/2011/03/blog-post_10.html)δηλαδή και χρησιμοποιείται για να στερεοποιεί την μαρέγκα και στις ζύμες.

Η κρέμα ΕΡΜΟΛ (http://www.morfat.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=9)είναι φτιαγμένη από άπαχο γάλο και φυτικά λιπαρά, κάτι σαν το ΜΟΡΦΑΤ.

Ιδέες για γαρνίρισμα εδώ (http://www.youtube.com/results?search_query=cupcakes+decorating&aq=0&oq=cupcakes+), και συνταγές εδώ (http://www.youtube.com/results?search_query=cupcakes+recipe&aq=1&oq=cupcakes+).

mantinop
15-08-11, 16:31
Τώρα διάβασα την απάντηση....ναι έχεις δίκιο μπερδεύτηκα:oops: το κρεμόριο είναι σαν λευκή πούδρα σκόνη που βάζουμε στο γλάσσο....αν και μια φορά που δοκίμασα μια συνταγή από το real food που είχε κρεμόριο δεν μου πέτυχε:rolleyes:

ZWH
15-08-11, 18:44
Το κρεμόριο είναι η ερμολ που σου έγραφα εγώ χτές;)

Η Ζωή κάνει το ίδιο γλάσσο που κάνω και εγώ...μόνο που εγώ δεν βάζω αυγά...τα φοβάμαι τα αυγά ωμά:rolleyes: για σαλμονέλα:-|
Πως το κανεις χωρις αυγα? Με ενδιαφερει γιατι και εγω τα φοβαμαι πολυ.
Για αυτη την δουλεια βεβαια χρησιμοποιω βιολογικα αλλα ποτε δεν ξερεις.

mantinop
15-08-11, 18:50
Εγώ όπως έγραψα παραπάνω χτυπάω ερμολ με ζάχαρη άχνη και βγαίνει μια πολύ πυχτή σαντιγύ. Αυγά δεν βάζω:cool:

mantinop
15-08-11, 18:52
Προσθέτω και χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας και τα κάνω και πολύχρωμα όταν θέλω;)

ZWH
15-08-11, 19:39
Εγώ όπως έγραψα παραπάνω χτυπάω ερμολ με ζάχαρη άχνη και βγαίνει μια πολύ πυχτή σαντιγύ. Αυγά δεν βάζω:cool:
Αυτο μετα στερεοποιείται η οχι?

v & a
04-09-11, 02:05
πλησιαζει σιγα σιγα η μερα που θα τα φτιαξω...σημερα αγορασα και κορνε!

kalamaraki
04-09-11, 08:36
Καλή επιτυχία!

mantinop
04-09-11, 09:17
Αυτο μετα στερεοποιείται η οχι?


Ναι σταθεροποιείται. Τα συντηρώ στο ψυγείο τα κεκάκια και τα βγάζω μισή περίπου ώρα πριν το σερβίρισμα έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου;)

ravT
04-09-11, 09:18
Εγώ πάντως γλάσσο κάνω με αχνη και νερό και χρωματίζω ανάλογα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Μια χαρά είναι. Αυτά που βλέπεις είναι όντως butter cream
Τελικά πως θα τα φτιάξεις?

misspigi
04-09-11, 09:29
μηπως καποια κοπελα γνωριζει αν υπαρχει βιβλιο με ιδεες διακοσμησης γλυκων με ζαχαροπαστα; εψαξα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα κατι.

mantinop
04-09-11, 09:56
Θα βρεις πάρα πολλά στο αμαζον;)

Επίσης πολλές ιδέες θα βρεις και στο youtube.com ή γκουγκλάροντας την λέξη sugarpaste θα βρεθείς σε άπειρες σελίδες που παρουσιάζουν διακοσμήσεις γλυκών:D

misspigi
04-09-11, 10:20
Θα βρεις πάρα πολλά στο αμαζον;)

Επίσης πολλές ιδέες θα βρεις και στο youtube.com ή γκουγκλάροντας την λέξη sugarpaste θα βρεθείς σε άπειρες σελίδες που παρουσιάζουν διακοσμήσεις γλυκών:D
σε ευχαριστω παρα πολυ. επαθε ζημια η καρτα ηχου στον υπολογιστη και ετσι δεν μπορω να ακουσω τιποτα απο τα βιντεακια, μονο να δω, αλλα χωρις ηχο δεν καταλαβαινω πολλα πραγματα.

v & a
11-09-11, 10:48
RavT δεν εχω αποφασισει ακομα πως θα τα φτιαξω αλλα σκεφτομαι αυτο με το βουτυρο lurpack, 60 γρ αχνη ζαχαρη ή την ετοιμη του βασιλοπουλου που θα...τρωγεται σιγουρα!
να ρωτησω κατι αυτα τα πολυχρωμα που τα βαζεις απο πανω πως τα ζηταμε????
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Chocolate_cupcakes.jpg

misspigi
11-09-11, 11:39
RavT δεν εχω αποφασισει ακομα πως θα τα φτιαξω αλλα σκεφτομαι αυτο με το βουτυρο lurpack, 60 γρ αχνη ζαχαρη ή την ετοιμη του βασιλοπουλου που θα...τρωγεται σιγουρα!
να ρωτησω κατι αυτα τα πολυχρωμα που τα βαζεις απο πανω πως τα ζηταμε????
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Chocolate_cupcakes.jpg
μιαμ, μιαμ!!!! φαινονται πεντανοστιμα. το χρωματιστο ειναι πολυχρωμη τρουφα, τη βρισκεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ. γραψε μας τη συνταγη, σε παρακαλωωωωω!!!!!!

v & a
24-09-11, 12:19
πλησιαζουν οι μερες που θα τα φτιαξω!!!σημερα θα παω να παρω την ετοιμη βουτυροκρεμα απο βασιλοπουλο και θα εφοδιαστω και λουρπακ κ ζαχαρη αχνη για παν ενδεχομενο...

kalamaraki
24-09-11, 13:51
πλησιαζουν οι μερες που θα τα φτιαξω!!!σημερα θα παω να παρω την ετοιμη βουτυροκρεμα απο βασιλοπουλο και θα εφοδιαστω και λουρπακ κ ζαχαρη αχνη για παν ενδεχομενο...

Ααααα εχει ετοιμη βουτηρόκρεμα ο βασιλοπουλος??? Χρώματα ζαχαροπλαστικής εχει?

τελεια!

Εγω θα τα κανω τον οκτωβρη στη γιορτη της , να μας πεις αποτελεσματα με την ετοιμη να ξέρω!

v & a
24-09-11, 14:08
ναι τα πηρα μολις ειναι σε ενα κουτι σα τα παγωτα νιρβανα να φανταστειτε. Και το λενε betty crocker. Πηρα και λευκη κ σοκολατα. Και χρωμματα ζαxαροπλαστικης ειχε συσκευασια των τριων κοκκινο κιτρινο μπλε.

v & a
27-09-11, 22:35
και μολις τα εφτιαξααααα!!!:p:p:p:p:p:p:p
http://interactive-media.gr/img/minnie/cupcakes.jpg

αυριο στα γενεθλια θα τα καταβροχθισουμεεεεεεεε!!!!! τα φτιαξα απο σημερα γιατι αυριο θα παω δουλεια και δε προλαβαινω....εχω να πω πως το γλασσο αυτο του βασιλοπουλου εχει τελεια γευση του βαλα και κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης κ εγινε ροζ!!!!!!:) μονο δεν ειναι να φας πολυ! επισης οταν το ανοιγεις ειναι μαλακο, αλλα στεκεται. μετα απο λιγο σκληραινει και σταθεροποιειται. ( δε το ξερα το ανακαλυψα!)

kalamaraki
27-09-11, 22:44
και μολις τα εφτιαξααααα!!!:p:p:p:p:p:p:p
http://interactive-media.gr/img/minnie/cupcakes.jpg

αυριο στα γενεθλια θα τα καταβροχθισουμεεεεεεεε!!!!! τα φτιαξα απο σημερα γιατι αυριο θα παω δουλεια και δε προλαβαινω....εχω να πω πως το γλασσο αυτο του βασιλοπουλου εχει τελεια γευση του βαλα και κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης κ εγινε ροζ!!!!!!:) μονο δεν ειναι να φας πολυ! επισης οταν το ανοιγεις ειναι μαλακο, αλλα στεκεται. μετα απο λιγο σκληραινει και σταθεροποιειται. ( δε το ξερα το ανακαλυψα!)

ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin:

Πανέμορφα κ λαχταριστα!!! Μπράβο μανούλα!!

Να σε πω....γιατί δεν ειναι για πολύ να φάς??? Λιγώνει?

ααα κ θελω κ εγώ καρδουλεςςςςςςςςςςς!!

misspigi
27-09-11, 22:44
εγω δεν εχω βασιλοπουλο. που θα βρω βουτυροκρεμα;

v & a
27-09-11, 22:51
Nαι λιγωνει! εκτος πια κι αν εφαγα τοσο πολυ που δε το καταλαβα!

ααα κ θελω κ εγώ καρδουλεςςςςςςςςςςς!!
στειλε διευθυνση:D

kalamaraki
27-09-11, 22:56
Nαι λιγωνει! εκτος πια κι αν εφαγα τοσο πολυ που δε το καταλαβα!

στειλε διευθυνση:D

χαχαχα κατάλαβα....θα λιγωθώ και εγω.....δοκιμάζοντας χαχαχαχαχ

Αληθεια βρε....??? Θα κανω τελικά οπως τα μετρησα μωρακια κ δασκάλες κ μαγειρας κ καθαριστριες 40 μαφινς!!!

v & a
27-09-11, 23:06
αληθεια στειλε διευθυνση αν τις θες...!!!κατι θα κανουμε ;)
για 40 μαφινς υπολογιζε 3 συσκευασιες γλασο απο το βασιλοπουλο. δεν ειναι ακριβα νομιζω εχει κατω απο 3 ευρω η μια. και αν θες κ χρωμματα ζαχαροπλαστικης βαλε αλλα 3 ευρω περιπου

ευτυχως τα κεικ δε μου βγηκαν πολυ γλυκα ( δεν εβαλα ζαχαρη)...το γλασο κανει ολη τη δουλεια για τη γλυκα!

kalamaraki
27-09-11, 23:21
αληθεια στειλε διευθυνση αν τις θες...!!!κατι θα κανουμε ;)
για 40 μαφινς υπολογιζε 3 συσκευασιες γλασο απο το βασιλοπουλο. δεν ειναι ακριβα νομιζω εχει κατω απο 3 ευρω η μια. και αν θες κ χρωμματα ζαχαροπλαστικης βαλε αλλα 3 ευρω περιπου

ευτυχως τα κεικ δε μου βγηκαν πολυ γλυκα ( δεν εβαλα ζαχαρη)...το γλασο κανει ολη τη δουλεια για τη γλυκα!

ααα οκκκ σε ευχαριστωωω πάρα πολύ !!!

κ εγώ το σκεφτηκα να μη βαλω ζάχαρη σοκολατενια θα τα κανω κ θα βαλω μονο δυο κουταλιες μεγάλες μερέντα μεσα, τα εκανα κ στα γενέθλια της κ τα εφαγαν ολα!

θενκς για τα τιπς!! και σημερα καθομουν κ εφτιαχνα λιστα με τα ψωνια γιατι εχω κ γενέθλια δικα μου κ του συζηγου την μια βδομάδα κ μετά τη γιορτη της μικρης!

v & a
30-10-11, 10:32
καλημερα
καλαμαρι εκανες τελικα τα κεκακια?
εγω βρηκα μια συσκευη για cupcakes στο
http://www.telemarketing.gr/default.asp?pid=5&la=1&itm=17112&ct=75
http://www.telemarketing.gr/files/images/products/kmeiker.jpg
και τη γυροφερνω. Ψαχνω να δω και εξωτερικο μηπως μπορω να βρω καμια να μου βγει πιο φτηνα....

ravT
30-10-11, 15:17
καρδούλες από που πήρες?
Η βουτυρόκρεμα στα ψυγεία είναι?

v & a
30-10-11, 15:20
καρδουλες πηρα απο καταστημα με πρωτες υλες ζαχαροπλαστειων σαν αυτα που προμηθευουν κουφετα, κουτακια για γλυκα κλπ βαφτισης χονδρικη, παιχνιδια για τουρτα, τετοια πραγματα. ειναι σε μεγαλη ποσοτητα σε πλαστικο κουτι. δεν ειναι ακριβως βουτυροκρεμα,(και ισως γιαυτο να ναι και εκτος ψυγειου) ουτε εμενα η γευση του μου θυμισε καθολου βουτυρο... ειναι σαν γλασσο και ειναι εκτος ψυγειου. μετα το ανοιγμα ομως λεει θελει ψυγειο το κουτι αν δε καταναλωθει ολο. (τελευταια φορα που πηγα πηρα αλλες 4 συσκευασιες, ετσι μη τρεχω τελευταια στιγμη!!!!)

goody
31-10-11, 17:38
v&a φανταστικα τα κεκακια σου!! Τα ειδα και τα λιγουρευτικα!
Λοιπον σημερα πηρα κι εγω το ετοιμο γλασο που λες, πηρα με γευση βανιλια. Να μην βαλω δηλαδη καθολου ζαχαρη στα κεκακια λες? Και πως το εκανες με το χρωμα, εριξες μια σταγονα το ανακατεψες και κατευθειαν στο κορνε? Και μετα τα αφησες εξω ή θελει και ψυγειο για να γινει πιο στερεο το γλασο? Δεν εχω ξαναφτιαξει και εχω αποριες!

v & a
31-10-11, 17:41
οχι μη βαλεις ζαχαρη θα βγουν σερμπέτι!!! εβαλα μια σταγονα χρωμα αναλογα ποσο ροζ το θες (εσυ μπορει να θες κι αλλο χρωμα βεβαια!) και μετα ανακατεμα. αν το θες πιο χρωμματιστο αλλη μια σταγονα και παλι ανακατεμα κλπ...μετα θελει ψυγειο αφου ανοιχτει λενε οι οδηγεις. ετσι κ αλλιως θελει λιγη ωρα για να στερεοποιηθει, σκληραινει το γλασο μετα απο λιγο. γιαυτο λεω πιο πανω πως αν θες να βαλεις πχ τρουφα η κατι αλλο καντο επιτοπου!

Katerinoula23
31-10-11, 17:43
καλημερα
καλαμαρι εκανες τελικα τα κεκακια?
εγω βρηκα μια συσκευη για cupcakes στο
http://www.telemarketing.gr/default.asp?pid=5&la=1&itm=17112&ct=75
http://www.telemarketing.gr/files/images/products/kmeiker.jpg
και τη γυροφερνω. Ψαχνω να δω και εξωτερικο μηπως μπορω να βρω καμια να μου βγει πιο φτηνα....


Γιατι να παρεις ειδικη συσκευη;;; Στο φουρνο γινονται πανευκολα!!!

v & a
31-10-11, 17:44
το ξερω αλλα εμεις δε τον πολυχρησιμοποιουμε το φουρνο και για να ψησω τα κεκακια θελει μιαμιση δυο ωρες αναμα. (μετα "αναβει" και ο συζυγος οταν βλεπει το λογαριασμο του ρευματος γιατι θελει να χρησιμοποιουμε το νυχτερινο...σιγα μη κατσω εγω στις 2 τη νυχτα να τα ψησω!) ασε που αν θες να κανεις καμια 10αρια δεν συμφερει στο φουρνο!
τωρα πχ θα χτυπαγα 5-6 ανετα. μεχρι να αναψει ο φουρνος παει μου φυγε η λιγουρα!

goody
31-10-11, 18:16
Εγω εχω μια φορμα για 12 κεκακια οποτε με μια φουρνια εχω μπολικα!
Ευχαριστω για τις συμβουλες! Πηρα και χρωματιστη τρουφιτσα και απο χρωματα λεω να τα μπλεξω και να κανω μοβ, πρασινα, πορτοκαλι! Μακαρι να βγουν νοστιμα!
Δεν μας βαζεις και τη συνταγη σου αφου πετυχαν και ειναι δοκιμασμενη?

v & a
31-10-11, 18:20
δεν ειναι καμια συνταγη φοβερη. παιρνω ενα αλευρι μυλοι κρητης το κοκκινο που λεει μιγμα για κεικ και μαφινσ και προσθετω οπως λενε οι οδηγιες νερο κ λαδι... τιποτα δηλαδη!

goody
31-10-11, 18:47
Α οντως τιποτα! χαχα οκ ευχαριστω!Μες τη βδομαδα θα τα κανω!

Katerinoula23
01-11-11, 13:20
το ξερω αλλα εμεις δε τον πολυχρησιμοποιουμε το φουρνο και για να ψησω τα κεκακια θελει μιαμιση δυο ωρες αναμα. (μετα "αναβει" και ο συζυγος οταν βλεπει το λογαριασμο του ρευματος γιατι θελει να χρησιμοποιουμε το νυχτερινο...σιγα μη κατσω εγω στις 2 τη νυχτα να τα ψησω!) ασε που αν θες να κανεις καμια 10αρια δεν συμφερει στο φουρνο!
τωρα πχ θα χτυπαγα 5-6 ανετα. μεχρι να αναψει ο φουρνος παει μου φυγε η λιγουρα!

Κατσε κατσε επειδη ψήνω συνεχώς cupcakes...

Ο φούρνος για να φτάσει 175 με 180 που θέλουν οι περισσότερες συνταγες δεν κάνει πάνω από 10' με 15΄να πω?? Μετα αν πάρεις δύο φόρμες με πολλες θηκες η κάθε μια μπορείς να τα ψήσεις στον αερα κ αναλογα με την συνταγή από 15' μεχρι 30' έχουν γίνει...

Τώρα αν έχεις πολύ παλιας τεχνολογιας φουρνο ομολογω δεν γνωρίζω αν αλλάζει κατι...οπότε παώ πάσο... δες όμως κ πόσο καταναλώνει η συγκεκριμένη συσκευή κ το κόστος της κ αποφάσισε:D

Θα επανέλθω να γράψω κ επικαλύψεις κ γαρνιτούρες που φτιάχνονται εξολοκληρου στο σπίτι...δεν είναι δύσκολες κ έρχονται πολύ πιο οικονομικα από της Betty:wink:

v & a
02-11-11, 11:38
το ξερω δε θελει πολυ ο φουρνος αλλα μολις τον βλεπει ο συζυγος ανοιχτο μου λεει
"γιατι δε περιμενες το νυχτερινο??" (αυτο προσπαθω να αποφυγω)
Προσπαθει να κανει οικονομια κι αυτος μωρε, μιας και οι λογαριασμοι μας του ρευματος ειναι καθε φορα τραγικοι...

α...και ποτε ε φτιαχνω ενα ταψι. !!!!! ο φουρνος ειναι καμια ωρα καθε φορα ανοιχτος

fairy baby
09-11-11, 15:11
πλησιαζουν οι μερες που θα τα φτιαξω!!!σημερα θα παω να παρω την ετοιμη βουτυροκρεμα απο βασιλοπουλο και θα εφοδιαστω και λουρπακ κ ζαχαρη αχνη για παν ενδεχομενο...

καλησπερα,

αυτη η κρεμα πως λεγεται απο τον ΑΒ? σε ποια ραφια βρισκεται ?
βαζεις και καποιο υλικο μεσα ?
μετα σκληραινει καθολου ωστε να κρατησει ?

v & a
09-11-11, 18:47
τη λενε betty crocker και ειναι σε κοτυτακι στρογγυλο εχει περιπου 3 ευρω το ενα. στο διαδρομο με τις σαντιγυ ειναι...ρωτα για τα προιοντα betty crocker αν δε το βρεις. ειναι εκτος ψυγειου. στη προηγ. σελιδα γραφω λεπτομερειες για το ποσα χρειαζεσαι αναλογα με τα κεκακια που θα κανεις. δε τα θυμαμαι τωρα απεξω. μετα απο λιγο σκληραινει ναι.

Katerinoula23
10-11-11, 00:04
Υλικά 100γρ ασπράδια
200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
300γρ βούτυρο (οχι soft) σε θερμοκρασία δωματιου σε κυβάκια
1κγ εκχύλισμα βανίλιας 'η amaretto (ή ότι γεύση θέλετε)
ελάχιστο αλάτι στα δάκτυλα


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια κ ελάχιστο αλάτι, το τοποθετούμε σε μπεν μαρί κ με τον αυγοδάρτη χτυπάμε τα ασπράδια, σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ παραλληλα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (δεν πρέπει να πιάνουμε κόκους ζάχαρης ελέγχοντας με τα δάκτυλα μας ). Υστερα το βάζουμε στο μίξερ κ με το συρμα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει γυαλιστερη μαρέγκα κ να κρυώσει ο κάδος εξωτερικά. Βγάζουμε το σύρμα κ βάζουμε στο μίξερ το φτερό. Αρχίζουμε να προθέτουμε κυβακι κυβάκι το βούτυρο κ ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μεσαία κ χτυπάμε μέχρι να ακουστεί ένας ήχος σαν φτερούγισμα...(λίγο πριν το μίγμα μπορεί να φαίνεται χάλια αλλά σιγά σιγά σφίγγει:wink: αν συνεχίσουμε το χτύπημα). Τέλος προσθέτουμε κ το άρωμα, ανακατεύουμε λίγο ακόμη κ είναι έτοιμη!!

ravT
10-11-11, 08:45
Ναι βρε κορίτσι μόνο που εγώ προσωπικά δεν δίνω ωμό αυγό ούτε στον εαυτό μου, πόσο μάλλον σε παιδάκια...
Δεν κάνω ποτέ γλάσο με ασπράδι, υπάρχουν κι άλλοι ασφαλέστεροι τρόποι...

Aggeloudia
10-11-11, 09:34
Γιαυτο το βαζει σε μπεν μαρι για το θεμα της σαλμονελας η διαφορα ειναι οτι σαυτη την περιπτωση -για σιγουρια- χρειαζεται θερμομετρο κουζινας για να φτασει το μπεν μαρι σε μια συγκεκριμενη θερμποκρασια.
Η αλλη περιπτωση ειναι μερικες σταγονες λεμονι μεσα στο μιγμα...κανει σχεδον την ιδια δουλειά.

Η Ιταλικη μαρεγκα -που ειναι το ιδιο πραγμα- εχει διαφορα στον τροπο παρασκευης και μονο.
Δηλαδη μεσα στο μπεν μαρι με την ζαχαρη και λιγο νερο ριχνουν τα ασπράδια -για την σαλμονελα- και μολις φτασει σε μια συγκεκριμενη θερμοκρασια τοτε συνεχιζουν την διαδικασια που ειναι σχεδον ιδια με την Ελβετική.

fairy baby
10-11-11, 10:21
τη λενε betty crocker και ειναι σε κοτυτακι στρογγυλο εχει περιπου 3 ευρω το ενα. στο διαδρομο με τις σαντιγυ ειναι...ρωτα για τα προιοντα betty crocker αν δε το βρεις. ειναι εκτος ψυγειου. στη προηγ. σελιδα γραφω λεπτομερειες για το ποσα χρειαζεσαι αναλογα με τα κεκακια που θα κανεις. δε τα θυμαμαι τωρα απεξω. μετα απο λιγο σκληραινει ναι.


Δηλαδη αντι να μπεις στον κοπο να φτιαξεις βουτυροκρεμα , φτιαχνεις αυτο ετσι δεν ειναι ? τι λες να κανω ? γιατι ειμαι ολιγον τι ασχετη , να παρω ετοιμο ή να φτιαξω μονη μου βουτυροκρεμα?

Katerinoula23
10-11-11, 14:42
Ναι βρε κορίτσι μόνο που εγώ προσωπικά δεν δίνω ωμό αυγό ούτε στον εαυτό μου, πόσο μάλλον σε παιδάκια...
Δεν κάνω ποτέ γλάσο με ασπράδι, υπάρχουν κι άλλοι ασφαλέστεροι τρόποι...

Συγνώμη αλλα ξέρεις τι ειναι το μπεν μαρι;;;;;

Ουσιαστικα φτάνει σε τέτοιο βαθμό που λίωνει η ζαχαρη!!!! Έλεος θεωρείτε τα έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα ασφαλέστερα;;;

Katerinoula23
10-11-11, 14:54
Έδωσα αυτη τη συνταγη γιατι ειναι απλα πιο ανάλαφρη απο τις κλασσικές βουτυροκρεμες...αν δυσκολευεστε με την μαρεγκα υπάρχει κ αυτη

Υλικά 200γρ βούτυρο αναλατο σε θερμοκρασια δωματίου
400γρ ζάχαρη αχνη ( κοσκινισμενη )
¶ρωμα της αρεσκειας σας (πχ βανιλινη, εκχυλισμα βανιλιάς, αμυγδαλου κλπ)

Απλα τα χτυπάμε μαζί στο μιξερ μεχρι να αφρατεψουν, ύστερα το βάζουμε λιγάκι στο ψυγείο κ μετα γαρνιρουμε!!

Το ξέρω οτι οι έτοιμες κρέμες γινονται πολυ ωραίες απλα εγω προσωπικα εμπιστεύομαι καλύτερα αυτα που φτιάχνω στο σπιτι χωρις συντηρητικά κλπ για να δωσω στο παιδι μου ( αν κ ακομα δεν τρώει τετοια:-P ) αν προορίζεται για μεγάλους τοτε no problem!!

ravT
10-11-11, 15:55
Κατερινούλα εγώ δεν ήμουν επιθετική...
Τέλος πάντων, ζητώ συγνώμη γιατί δεν είδα ότι το βάζεις σε μπεν μαρί. Αλλά και πάλι αρνούμαι να χρησιμοποιήσω αυγά.
Επίσης δεν παίρνω έτοιμα σκευάσματα ζαχαροπλαστικής, τα φτιάχνω μόνη μου. Για μικρούς και μεγάλους...

Katerinoula23
10-11-11, 16:41
Κατερινούλα εγώ δεν ήμουν επιθετική...
Τέλος πάντων, ζητώ συγνώμη γιατί δεν είδα ότι το βάζεις σε μπεν μαρί. Αλλά και πάλι αρνούμαι να χρησιμοποιήσω αυγά.
Επίσης δεν παίρνω έτοιμα σκευάσματα ζαχαροπλαστικής, τα φτιάχνω μόνη μου. Για μικρούς και μεγάλους...


Αχ συγνώμη αν φανηκα επιθετική αλλα έχω ακούσει πολλες φορες για συσκευασμένα προϊόντα που τα δίνουμε στα παιδια ως πιο ασφαλή ( αυτο νόμιζα οτι είπες ) κ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφαλι:razz::razz::lol:

Το οτι δεν προτίμας τα αυγά δεν ειναι θέμα ασφάλειας αλλα προσωπικού γουστου γιατι όταν το αυγο μπει στο μπεν μαρι δεν τιθεται πλεον τέτοιο θέμα... Κι όμως εσύ δεν δίνεις αυγά στο παιδακι σου;; Ειναι απο τις καλύτερες τροφές κ μάλιστα το μελατο που δεν ειναι ψημενος ο κροκος... Τέλος πάντων δεν θέλω να βγούμε κ off topic...

Έχεις καμία συνταγη εσυ για σφιχτή γαρνιτουρα σε cupcakes?? Έχω δοκιμάσει να φτιάξω αρκετές αλλα ακομα δεν έχω βρει την τέλεια!!!:mrgreen:

¶αα ωραία είναι κ η γκανας για σοκολατενια...τι λέτε;;

Katerinoula23
10-11-11, 16:43
Λάθος edit:?

v & a
10-11-11, 16:53
Δηλαδη αντι να μπεις στον κοπο να φτιαξεις βουτυροκρεμα , φτιαχνεις αυτο ετσι δεν ειναι ? τι λες να κανω ? γιατι ειμαι ολιγον τι ασχετη , να παρω ετοιμο ή να φτιαξω μονη μου βουτυροκρεμα?

fairy baby ειναι ετοιμο για να το βαλεις στο κορνε και να διακοσμησεις δε φτιαχνεις εσυ τιποτα! για μενα ειναι λυση και λογω χρονου και γιατι δεν εχω και πολλη πειρα στο αν αυτο που θα βγει θα τρωγεται...με δουλεια και 2 παιδια στα ποδια μου που ερχονται συνεχεια με περιεργεια να δουνε τι κανω, μια τσακωνονται, μετα χοροπηδουν..... δεν εχω την ψευδαισθηση πως θα κανω κατι που θα τρωγεται. ( αν δε ξεχασω τα μισα υλικα ειναι θαυμα), στο κατω κατω το πιο πιθανο ειναι να μη φανε και πολυ αν κρινω απο της μικρης τα γενεθλια που τα παιδια την επεσαν στη τουρτα και οι μεγαλοι στα καπκεικ. αν εσεις εχετε χρονο φυσικα και δοκιμαστε και κατι πιο "υγιεινο".

Katerinoula23
10-11-11, 18:13
Πραγματικα αυτα που έκανες για τα γενέθλια ηταν παρα πολυ λαχταριστα!!!

Σαν αυτα τα ζαχαρωτα που έβαλες απο πανω τις καρδουλες εχετε δει καπου κ σε στρογγυλά;;; Νομιζω τα λενε κας κας κ ειναι ετσι πλακέ κ χρωματιστά σαν τις καρδουλες...

v & a
10-11-11, 18:39
εγω τα πηρα αυτα απο μαγαζι που προμηθευει ζαχαρπλαστεια. σιγουρα αν πας σε ενα τετοιο θα βρεις. κι εγω νομιζω πως ετσι τα λενε οπως λες.
κοριτσια εγω ψηνομαι να κανω αυτα στα επομενα γενεθλια (σε κανα μηνα)
ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ (http://holysweet.gr/2011/10/23/%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%86%CE%B9%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1/)http://holysweet.gr/wp-content/uploads/2011/10/gli_ekso.jpg

fairy baby
11-11-11, 10:39
και εγω ετοιμη θα την κανω μαλλον μονο το χρωμα θα ριξω .εχεις υπολογισει ποσα βγαινουν με το ενα κουτι?την συνταγη για το κεικ την εχεις βαλει πιο κατω?

φοβερα τα γλυφιτζουρια .
να μας πεις

Aggeloudia
11-11-11, 11:39
Mε τον ιδιο ακριβως τροπο κανεται και με σοκολατα.Δηλαδη λιωνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και ακολουθουμε ακριβως την ιδια διαδικασία με τα κοινα γλυφιτζουρια.κααααααααααααι ετοιμα!!!!!

v & a
11-11-11, 12:25
Για 40 μαφινς υπολογιζε 3 συσκευασιες γλασο απο το βασιλοπουλο.
Για τα κεικ εγω πηρα ετοιμο μιγμα για κεικ και μαφινς μυλοι κρητης (κοκκινη συσκευασια).

v & a
11-11-11, 12:36
αααα επισης η κοπελα με τα γλυφιτζουρια ανεβασε χθες το βραδυ στο μπλογκ της και καπκεικς με γεμιση σοκολατα και γαρνιτουρα που κανε μονη της!!!!! (http://holysweet.gr/2011/11/11/cupcakes-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF/)

http://holysweet.gr/wp-content/uploads/2011/11/cupcakes_podia2.jpg (http://holysweet.gr/2011/11/11/cupcakes-%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF/)

v & a
11-11-11, 12:38
Mε τον ιδιο ακριβως τροπο κανεται και με σοκολατα.Δηλαδη λιωνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρι και ακολουθουμε ακριβως την ιδια διαδικασία με τα κοινα γλυφιτζουρια.κααααααααααααι ετοιμα!!!!!


για πες λεπτομερειες!!!!!! τι σοκολατα χρειαζεται να παρουμε για να κανουμε γλυφιτζουρια????βαλε καμια συνταγη!!!!? τα επομενα γενεθλια μας μαλλον θα γινουν σπιτι γιατι ειναι σαββατο οποτε βολευει και απο θεμα καθαριοτητας πριν και μετα οποτε θελω να κανω διαφορα πραματακια μιας και δε χωραμε να φερουμε κλοουν, να δωσω καμια σπιτικη λιχουδια στα παιδακια φευγοντας...εχουμε και τον παιδικο οπου λογω σαββατου δε θα εχουμε τουρτα ...

Aggeloudia
11-11-11, 16:51
Οπως κανεις τα απλά γλυφιτζουρια γινονται και τα σοκολατένια αλλά δεν εχω συνταγη.Απλά μουρθαν μια μερα που ειχα εμπνευση.Φαντάζομαι ολο και καποιος αλλος θα τα εχει κανει αλλά δεν βρηκα πουθενα συνταγη.Απλή σοκολάτα η γαλακτος ή κουβερτουρα.Την λιωνεις και την ριχνεις οπως και τα αλλα γλυφιτζουρια πανω σε λαδοκολα και με το ξυλάκι απο κατω γινονται απιθανα.

v & a
11-11-11, 16:52
πολυ ενδιαφερον και αυτο και μπορω να τα φτιαξω ευκολα. πες μου αν θυμασαι ποση ωρα εκανε το καθενα να σκληρυνει?

μαρια γιακ
11-11-11, 17:49
έχω φτιάξει και εγώ σκληραίνουν πολύ γρήγορα έβαλα μάλιστα τα χαρτί που βάζουμε τα μαν φις τους έκανα μια τρυπούλα με το ξυλάκι και το γέμισα μέχρι την μέση περίπου. είναι πολυ ωραία!!!

v & a
11-11-11, 19:11
έχω φτιάξει και εγώ σκληραίνουν πολύ γρήγορα έβαλα μάλιστα τα χαρτί που βάζουμε τα μαν φις τους έκανα μια τρυπούλα με το ξυλάκι και το γέμισα μέχρι την μέση περίπου. είναι πολυ ωραία!!!
εμμμ
τι ειναι τα μαν φις??? (μιλαμε ειμαι η τελειως ασχετη!) και πως το εκανες δε πολυκαταλάβα?

μαρια γιακ
11-11-11, 19:45
τα κεκακια που τα βάζουμε στις θήκες της χάρτινες για να τα ψήσουμε εαν βρω foto θα σου βαλω

v & a
11-11-11, 19:59
εγω τα χαρτακια ξερω και τις αλλες θηκουλες φορμες για κεκακια...αν βρεις βαλε να καταλαβω:)

Katerinoula23
11-11-11, 22:22
Για σοκολατενια γλυφιτζουρια έχω δει κ κατι τελειες θήκες σιλικονης με υποδοχές για τα καλαμακια που εχουν απίθανα σχέδια απο αρκουδακια μεχρι αριθμούς κ γράμματα!!! Μιάμ Μιάμ που λέει κ η κόρη μου!!!:mrgreen:

Για ποπ κεικς έχεις σκεφτεί;;; Κ αυτα ειναι απιθανα!!

v & a
12-11-11, 13:53
ναι εχω στο μυαλο μου αυτη τη συνταγη http://christina-mycookies.blogspot.com/2011/05/cake-pops.html με το τριμενο κεικ και νουτελα. μετα απο πανω το γλασο σε λευκο και καφε και οι ιδεες για επικαλυψη ειναι:
1. καραμελωμενα αμυγδαλα και να τα τριψω με το μουλτι να γινουν τριμμα, και να τα βουτηξω
2. να θρυματισω τις καρδουλες στο μουλτι (απο αυτες που εχω βαλει στα καπκεικς στη φωτο) αφου εχω πάααααρα πολλες μιας κ ειχα παρει επαγγελματικη συσκευασις και να βουτηξω τα λευκα ή μπλε η ροζ κεικ ποπς ,δεν εχω αποδαφισει χρωμα ακομα ( γιατι αυτα θα γινουν στα πλαισια των γενεθλιων της μεγαλης κορης με θεμα Αριελ η μικρη γοργόνα)

ΚΥΡΙΑΚΗ_
13-11-11, 13:52
Καλημερα και απο εμενα κοριτσια!!!
v & a γεια στα χερια σου!!! Εισαι απο Ηρακλειο Κρητης?
Αν ναι ξερεις που μπορω να βρω χρωμα ζαχαροπλαστικης σε μορφη παστας?
Ευχαριστωωω!!!!!!!

v & a
13-11-11, 15:17
δυστυχως, κυριακη, δεν ξερω αλλα αν θες μπες στο μπλογκ holysweet.gr, η κοπελα εκει χρησιμοποιει χρωμματα σε παστα οποτε αν της κανεις μια ερωτηση ισως μπορεσει να σε διαφωτισει!!!!! αλλιως μπορεις να κανεις μια ερωτηση στον http://www.kaloudakis.com/

Katerinoula23
14-11-11, 00:07
Καλημερα και απο εμενα κοριτσια!!!
v & a γεια στα χερια σου!!! Εισαι απο Ηρακλειο Κρητης?
Αν ναι ξερεις που μπορω να βρω χρωμα ζαχαροπλαστικης σε μορφη παστας?
Ευχαριστωωω!!!!!!!

www.squires-shop.com

ΚΥΡΙΑΚΗ_
14-11-11, 10:32
δυστυχως, κυριακη, δεν ξερω αλλα αν θες μπες στο μπλογκ holysweet.gr, η κοπελα εκει χρησιμοποιει χρωμματα σε παστα οποτε αν της κανεις μια ερωτηση ισως μπορεσει να σε διαφωτισει!!!!! αλλιως μπορεις να κανεις μια ερωτηση στον http://www.kaloudakis.com/

σ'ευχαριστω κοπελια για την απαντηση σου!!! Κιουλπαλη έχεις παει? Μεσα στην αγορα?
Τις ομορφες καρδουλες απο που τις προμηθευτηκες? Εγω βεβαια θελω κατι αγοριστικο..χιχι..θα εχει λες ο Κιουλπαλης?

ΚΥΡΙΑΚΗ_
14-11-11, 10:33
www.squires-shop.com

κι εσενα σ'ευχαριστω κοπελια!!!

v & a
14-11-11, 11:06
φυσικα κ εχω παει αλλα επειδη ειναι καταστημα και μαλιστα στο κεντρο του ηρακλειου ειναι ακριβοτερο απο τον καλουδακη πχ. (τα κουφετα πχ για βαφτιση σε σχεση με αποθήκη που εφερνε τα ιδια απο τον ιδιο προμηθευτη καμια σχεση σε τιμη...) δε παω γενικα δε με βολευει καθολου ουτε στο παρκαρισμα εννοειται οποτε δε ξερω τι εχει...
τις καρδουλες απο τον καλουδακη τις πηρα εχει και διαφορα αλλα σαν διακοσμητικα-τρουφες κλπ. αν σε βγαζει ο δρομος περνα μια βολτα...ειναι μολις
μπεις απο εθνικη για αλικαρνασσο στην 1η εξοδο, στα φαναρια στριβεις αριστερα κ μολις ακριβως περασεις τη γεφυρα στο δεξι σου χερι γραφει μηνας καλουδακης σε μια τεραστια ταμπελα.

ΚΥΡΙΑΚΗ_
14-11-11, 11:10
Μια χαρα!!! Μπορω δηλαδη να ψωνισω κι εγω αν και δεν ειμαι ζαχαροπλαστης? Εννοω λιανικη...μενω Αρχανες οποτε με βολευει καλυτερα γιατι κατεβαινω απο Βιομηχανικη!!!

goody
14-11-11, 11:28
Καλημερα κοριτσια! V&a εκανα επιτελους τα cupcakes με το ετοιμο γλασο της μπετυ κροκερ! Εμφανισιακα βγηκαν πολυ ωραια, το γλασο δεν μου φανηκε τοσο γλυκο που ελεγες, ειμαι και γλυκατζου βεβαια και ευτυχως ειχα βαλει μια κουπα ζαχαρι στα κεκακια και βγηκαν μια χαρα!
Αλλα αυτο το γλασο εχει μια περιεργη μυρωδια που τη γευεσαι κιολας, δεν ξερω πως να την περιγραψω, λιγο σαν πλαστικο ισως.
Εχει καμια σας μια ευκολη και ωραια συνταγη για σπιτικο γλασο? Η το γκανας σοκολατας που ειπε μια κοπελα? (δεν εχω ιδεα τι ειναι αλλα ακουγεται νοστιμο!).
Ρωταω εσας που τα εχετε δοκιμασει γιατι απο το ιντερνετ βρισκω πολλα αλλα δεν ξερω πως βγαινουν.

fairy baby
28-11-11, 15:53
geia sas koritsia και εγω τα εφτιαξα και οκ δεν βγηκαν και τα καλυτερα , εν το μεταξυ δεν μπορουσα να τα διακοσμησω καλα .
τα εβαλα στο ψυγειο λετε να χαλασουν σαν γευση? ως αυριο

ποπ κεικς ή γλυφιτζουρια πως κανουν? θελω την συνταγη

tamar
01-12-11, 18:19
Αχ μου ανάψατε φωτιές. Θέλω κι εγώ να φτιάξω!

v & a
01-12-11, 19:00
αν βαλεις το ετοιμο γλασο ( επειδη κι εγω αυτο εχω βαλει κ ξερω)δε χαλανε και 2 και 3 μερες. για τα αλλα δε ξερω...!

boy'smam
05-12-11, 15:52
Koριτσακια μου ποσες μερες συντηρειται η βουτυροπαστα?λεω να φτιαξω κεκακια κι εγω!Ν τα βα΄λω ψυγειο?
Και θελω να βρω τρουφα σχεδιακια!θελω αστερακια!που θα βρω?Θελω να κανω πρασινη βουτυτροκρεμα και να γινουν σαν στολισμενα δεντρακια!

v & a
11-01-12, 16:41
Καλησπερα και καλη μας χρονια!!!! ΕΠΑΝΗΛΘΑ στο θεμα!

εγω βρηκα μια συσκευη για cupcakes στο
http://www.telemarketing.gr/default.asp?pid=5&la=1&itm=17112&ct=75
http://www.telemarketing.gr/files/images/products/kmeiker.jpg
και τη γυροφερνω.
Τελικα μου τη πηρε ο συζυγος για τα χριστουγεννα...με επρηζε να παρω επιτελους κι εγω ενα δωρο για να βαλουμε κατω απο το δεντρο γιατι δεν ειχα βρει κατι που να θελω, και καθως πηγαιναμε στο παρκινγκ την ειδε....Μας "χαιρετουσε" φατσα βιτρινα στο Mall :D:D:D:D:D και μου λεει " τη θελεις?" ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!! την ηθελα! τωρα μεσα στο σαββατοκυριακο μαλλον θα κανω τη 1η αποπειρα ψησιματος εκει!!!!:)


Σας βαζω φωτο και απο τα κεκακια που εκανα στα γενεθλια της αλλης μου κορης που τα πηγαμε στον παιδικο... ;)https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/378672_10150522934353713_820123712_8618767_903726344_n.jpg
φαινεται?

v & a
11-01-12, 16:46
αααα και μια πολυ καλη ιδεα για καπκεικς και γαρνιτουρα για αυτες που δε πιστευουν οτι το "κατεχουν ιδιεταιρα"...

(ΨΗΝΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΜΕΣΑ!)
http://mymummydaze.blogspot.com/2011/10/heavenly-chocolate-cupacakes-nutella.html
http://3.bp.blogspot.com/-Ni58fbGVd-w/Tp4yb7AdQ0I/AAAAAAAABPM/IRBdX2EqV-w/s320/CUpcake%2521%2521.jpg
ok...μη πειτε η γαρνιτουρα εδω ειναι πανευκολη, κ δε χρειαζεται να τη φτιαξεις κι εσυ και ειναι και εγγυημενο αποτελεσμα!!!!!

επισης οι πιο προχωρημενες ας δουνε κι εδω
http://www.hello-flower.com/2011/02/cupcake-decorating-class.html εγω παιρνω ιδεες!!!!

Επισης γνωριζετε απο που μπορουμε να παιρνουμε διακοσμητικα για τα καπκεικς μας οπως σε αυτο το λινκ που βαλα?λουλουδακια και τετοια ας πουμε!!!!

ΑΑΑΑΑ και μια εξτρα πληροφορια!!! Στο Mcarthur gLENN στα Σπατα εχει ανοιξει μαγαζι που πουλαει μονο cupcakes!!!!!! δε προλαβα να μπω μεσα να δω τι καλουδια εχει αλλα την επομενη φορα που θα βρεθω αθηνα, στανταρ!!!!

foubi
11-01-12, 17:53
εννοείς έτοιμα διακοσμητικά από ζαχαρόπαστα?

miamama
11-01-12, 18:14
wow τέλεια!!!!!
ωραία και η συσκευή!!μπράβο στον σύζηγο...
έχω δοκιμάσει 1-2 φορές cupcakes με ζαχαρόπαστα για στόλισμα,αλλά σύντομα λέω να κάνω μρ βουτυρόκρεμα,μου δώσατε ιδέες!

v & a
11-01-12, 19:33
ναι φουμπι ετοιμα απο ζαχαροπαστα..!

foubi
11-01-12, 20:05
να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει κάπου έτοιμα...μόνο κάτι σαν τα κονφετι που έχει με τις καρδούλες -στο λινκ που έβαλες-έχω πετύχει σ'ένα μαγαζί με είδη ζαχαροπλαστικής...

αφού πιάνουν τα χέρια σου βρε γιατί δεν τα φτιάχνεις μόνη σου?

v & a
11-01-12, 20:07
αχχ ελα ντε γιατι δε φτιαχνω? το χω σκεφτει, να παρω τα κουπ πατ απο τους κουραμπιεδες μου που εχουν σχεδιακια και να κανω σχεδια απο ζαχαροπαστα!...
(τετοιες καρδουλες εχω κ εγω αλλα μονο ροζ)

foubi
11-01-12, 20:28
βρε κι εγώ έτσι τα φτιάχνω...μπορείς να πάρεις ακόμα και τα κουπατ που υπάρχουν μέσα στα σετ πλαστελίνης ή αυτά που πουλάνε στα βιβλιοπωλεία για πηλό...έχει και στα καταστήματα ζαχαροπλαστικής αλλά είναι τσουχτερά... επίσης μπορείς να φτιάξεις τρισδιάστατα σχεδιάκια πολύ εύκολα...έχει πολλά βιντεάκια στο youtube...

v & a
11-01-12, 20:30
ναι εχω σκεφτει να παρω απο τη κουζινα της ντορασ τα σχεδιακια που εχει ;P δε την εχουμε ανοιξει ακομα και λεω να τα "εξαφανισω" πριν τη δωσω στη μικρη να παιξει!!1 (χεχε)

foubi
11-01-12, 20:51
και πολύ καλά θα κάνεις:D ... έχει πολύ πλάκα...θ'αρέσει και στις μικρές σου...ο δικός μου τρελλαίνεται...το βλέπει σαν πλαστελίνη...

βάλε κανένα σχεδιάκι όταν το επιχειρησεις...;)

#ΕΛΕΝΑ#
11-01-12, 21:41
v&a πολυ ομορφα τα cup cakes επειδη εδω κ καιρο σκεφτομαι κατι τετοιο κ επεσα στο τελειο θεμα αλλα με προβληματιζει κατι επειδη θελω να τα παω στο παιδικο σταθμο της μικρης πως τα μεταφερουμε εκει για να μην χαλασουν??? ελεγα να τα εβαζα τυλιγα το καθε ενα σε ζελατινα αλλα μαλλον θα χαλασουν ε..???

v & a
29-01-12, 11:14
#ΕΛΕΝΑ# τωρα ειδα τη δημοσιευση σου δε μου ηρθε μηνυμα στο μαιλ...
Εφτιαξα εχθες κατι cupcakes με τη τοστιερα που σας ελεγα οτι πηρα. επειδη ηταν σκεψη της στιγμης, τελος του μηνα ( αδεια ντουλαπια κ ψυγειο απο εφοδια) εκανα οτι βρηκα μπροστα μου...Τα γαρνιρισα με νουτελα και sprinkles. H nutella μετα απο λιγο σταθεροποιηθηκε ( σε ζεστο cake την απλωσα για να ναι ευκολο, και μολις κρυωσε σταθεροποιηθηκε... Οποτε ναι μπαινει ετσι και σε σακουλακι σιγουρα.... Αν βαλεις καποιο αλλο υλικο πχ βουτυροκρεμα δεν νομιζω να σταθεροποιειται ετσι.. Μονο ζαχαροπαστα μετα...

Και οι καθιερωμενες φωτο!

http://distilleryimage9.instagram.com/cd3880a849e511e1abb01231381b65e3_7.jpg

http://distilleryimage5.instagram.com/751cd6a049ed11e19e4a12313813ffc0_7.jpg

kanarini
29-01-12, 16:25
πω πω κορίτσια μου δώσατε απίστευτη ιδέα!! ευχαριστώ πολύ!! αποφάσισα να κάνω τέτοια κεκάκια και να τα σερβίρουμε μαζί με τον καφέ στην καφετέρια που έχουμε! ευχηθείτε μου να πιάσει!! ευχαριστώ πολύ!!

2αγοράκια
29-01-12, 17:20
#ΕΛΕΝΑ# τωρα ειδα τη δημοσιευση σου δε μου ηρθε μηνυμα στο μαιλ...
Εφτιαξα εχθες κατι cupcakes με τη τοστιερα που σας ελεγα οτι πηρα. επειδη ηταν σκεψη της στιγμης, τελος του μηνα ( αδεια ντουλαπια κ ψυγειο απο εφοδια) εκανα οτι βρηκα μπροστα μου...Τα γαρνιρισα με νουτελα και sprinkles. H nutella μετα απο λιγο σταθεροποιηθηκε ( σε ζεστο cake την απλωσα για να ναι ευκολο, και μολις κρυωσε σταθεροποιηθηκε... Οποτε ναι μπαινει ετσι και σε σακουλακι σιγουρα.... Αν βαλεις καποιο αλλο υλικο πχ βουτυροκρεμα δεν νομιζω να σταθεροποιειται ετσι.. Μονο ζαχαροπαστα μετα...

Και οι καθιερωμενες φωτο!

http://distilleryimage9.instagram.com/cd3880a849e511e1abb01231381b65e3_7.jpg

http://distilleryimage5.instagram.com/751cd6a049ed11e19e4a12313813ffc0_7.jpg
θεα Βικη, τελεια τα cupcake σου.
Δε μου λες, εισαι ευχαριστημενη απο τη τοστιερα??Ποση ωρα θελουν να ψηθουν?

v & a
29-01-12, 20:52
λοιπον κανουν 8-10 λεπτα εχθες εφτιαξα 4 δοσεις τη μια μετα την αλλη και βγηκε κυρία !!!! :P Και δουλευε πανω απο 50 λεπτα συνεχομενα ( γιατι ηθελε και 10 λεπτα να καψει στην αρχη σα πρωτη φορα ελεγαν οι οδηγιες. )... Για να βγαινουν ετσι ομοιομορφα και να μη λερωνεται πρεπει να βαζεισ το υλικο μεσα στις θηκουλες με κορνε αλλιως δεν γινεται καλη δουλεια. Οταν ψηθουν βγαινουν αμεσως χωρις να αφησουν υπολειμματα. (Τα δικα μου τουλαχιστον )... Νομιζω πως αν σκοπευεις να κανεις τετοια ειναι πολυ καλη λυση απο το να αναβεις το φουρνο και να τα ψηνεις Ειναι βεβαια σχεδον 2-3πλασια ωρα αναμενος φουρνος αλλα βεβαια και πιο πολλα κομματια μαζι. με τοο τροπο που τα φτιαχνα εγω ομως (κατευθειαν στο χαρτακι τη ζυμη) δε μου βγαιναν ολα ολοστρογγυλα ενω ετσι ειναι ολα τελεια!

kanarini (http://www.parents.gr/forum/member.php?u=24251) γιατι να μη πιασει? ειναι πολλες και διαφορες οι ιδεες που μπορεις να κανεις. Πχ μια που σκεφτηκα ειναι με μαρμελαδα απο πανω (μιαμμμμμ)... μολις τα βγαλεις τους αφαιρεις με το εργαλειο που βγαζουν κουκουτσια απο τα μηλα , ενα σημειο στο κεντρο και γεμιζεις με μαρμελαδα!!!!!

kanarini
31-01-12, 15:09
v & a αγόρασα σήμερα όλα τα υλικά για να κάνω την πρώτη μου απόπειρα! εύχομαι να βγουν όμορφα και να αρέσουν και στον κόσμο!!

v & a
31-01-12, 20:42
να μας στειλεις κ φωτο!!!! καλη επιτυχια!!!
Παντως πιστευω πως πρεπει να παρεις τη τοστιερα αν ειναι να φτιαχνεις μπολικα για να βγαινουν ομοιομορφα...δεν ειναι πολλα τα χρηματα για αυτο που κανει!

v & a
04-02-12, 16:01
επεστρεψα!!!
σημερα εχουμε να παμε σε ενα τραπεζι που ο καθενας θα φερει κατι φαγωσιμο!!

μου ρθαν λοιπον 3 ιδεες για κεκακια!!!

1. η πρωτη ειναι σα τα προηγουμενα
2. στη δευτερη εβαλα λιγο μεσα στη τοστιερα και εβαλα μεσα λιωμενη μπανανα και απο πανω παλι ζυμη. οποτε η μπανανα εγκλωβιστηκε σαν γεμιση μεσα στο κεκακι!!! και απο πανω νουτελα και ενα κιτρινο σμαρτις ( λογω...μπανανας!!!)
3. στη τριτη μου ρθε επιφοιτηση!!!! εκανα με τον ιδιο τροπο γεμιση απο μαρμελαδα κερασι, και απο πανω....θυμαστε το κλασικο υποβρυχιο που τρωμε με κουταλι σε νερο???? ε εβαλα απο πανω τετοια!!!! μιλαμε κολαση!!!!http://interactive-media.gr/img/cupcakes/cup3.jpg

miamama
04-02-12, 17:29
καλά μας λύγωσες!!!!!!!!!!!μπράβο!!

v & a
05-02-12, 12:00
εννοειται πως δεν εμεινε ψιχουλο... θα σκεφτω κι αλλες ιδεες για ευκολη κ συνηθιστη γαρνιτουρα και θα σας πω!

2αγοράκια
05-02-12, 15:03
πολυ ωραια κ αυτα.
Να σε ρωτησω κατι αλλο?Θελω να βαλω μεσα μαρμελαδα. Την βαζουν μετα το ψησιμο η πριν?

v & a
05-02-12, 15:56
Υπαρχουν δυο περιπτωσεις. Αν τα ψηνεις σε φουρνο επειδη κανουν πιο πολυ ωρα τη βαζεις μετα πχ με το εργαλειο που αφαιρουμε τα κουκουτσια απ το μηλο ανοιγουμε τρυπα στη μεση και γεμιζουμε. Αν ψησεις τη μαρμελαδε μαζι με τα κεικ τοση ωρα δε ξερω μη στεγνωσει (;;;;;;)αλλα και παλι δε το χω δοκιμασει. Στη τοστιερα που το κανα εγω ειναι η δευτερη περιπτωση που εγραψα απο πανω πως το κανα επεειδη το ψησιμο τους ειναι το πολυ δεκα λεπτα δε στεγνωσε...

v & a
28-02-12, 21:44
τα τελευταία μου
http://distilleryimage1.s3.amazonaws.com/bda47eac5a1c11e1abb01231381b65e3_7.jpg
με τη συνταγη για κεικ σε κούπα (http://www.eimaimama.gr/2011/11/sokolatenio-cake-se-5-lept.html)!!!! πολυ γρηγορη κ ευκολη!:p

Aggeloudia
16-03-12, 13:50
Ωρεεεε μανα μουυυυυυυυυυυυυ!!!!!!!!!!!!!!
Μακαρι να μουβγαιναν και εμενα ετσι.Τρελαίνομαι για καπκεικ!!!!!!

v & a
16-03-12, 16:10
αμα παρεις τη καπκεικο-τοστιερα κι εσενα ετσι θα σου βγαινουν!!!!:P

Myrto Tsag
05-06-12, 18:20
επειδή ενθουσιάστηκα με τα capcakes και τις φωτό και την φοβερή συσκευή που τις ψήνει, την βρήκα προσφορά με ¤36 στο
http://www.groupon.gr/deals/special-deal/telemarketing-stores-cupcake-maker-sidedeal/6590189?nlp=&CID=GR_CRM_1_0_0_157&a=1656 αλλά λήγει σε 2 μέρες, εγώ πάντως ..ψήθηκα και θα την πάρω τώρα

καλά ψησίματα:p:p

marimari
16-09-12, 10:53
http://www.webnuggetz.com/wp-content/uploads/2011/06/creative-ideas-for-cupcakes-chocolate.jpg

η και τετοιο

http://www.lenovoblogu.com/wp-content/uploads/userphoto/linzer08gmail-com.original.jpg

και δε ξερω τι ειναι αυτο που βαζουν απο πανω ωστε να ειναι λιγο σκληρο-σταθερο να μη γινομαστε χαλια και να στεκονται στο υψος τους! τα χρωματιστα αυτα ξερω να τα βρω αλλα με τη βαση της γαρνιτουρας εχω μπλεχτει τοσο πολυ!!!!
Διαβαζω συνταγες και λοιπα σε ξενα σαιτ αλλα δε μπορω να μεταφρασω τους
μαγειρικους ορους και μαλλον δε τα καταλαβαινω πολυ καλα. και βασικα θα ηθελα να μου πει καποια που τα χει κανει κι εχουν πετυχει οχι θεωριες...
βοηθηστε με οσες εχετε πειρα :D
ευχαριστω!!!!

Καλημέρα! Διάβασα προσεκτικά το θέμα, αγορασα κ το Betty crocker
, εφτιαξα κ εψησα καταπληκτικά κεκάκια αλλά........... εάν προσπαθήσω να κάνω την γαρνιτουρα απο πάνω τοοοοσο ψηλή κ τοοοοσο στριφογυριστή όσο αυτή στην φωτό, μου τρέχει κ πέφτει...
Μόνο όπως της V & Α (μικρά μικρά κ μέσα στο χαρτάκι) στέκονται;;;

Θέλω να τα ετοιμασω για το πάρτυ των μωρών μου... αλλά διαπίστωσα πως με το που τα φτιάξω θέλουν ψυγείο για να σφίξουν κ εκτός διατηρούνται μόνο ένα μισάωρο... Μετά λιώνουν! Κάνω κάτι λάθος;;;

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

v & a
16-09-12, 12:09
καλημερα
κι εγω τοσο ψηλη δε την εκανα. πιο μικρη...αγορασες το betty crocer στο κουτι την ετοιμη η μια που ειναι σε χαρτινο κουτι να τη φτιαξεις εσυ? αυτη που πηρα εγω στο στρογγυλο σφιγγει και εκτος ψυγειου το ξερω γιατι προσπαθησα να κολλησω απο πανω αστερακια και δεν κολλουσαν. μπορεις να κανεις το εξης. βαλε τη μιση παω στο κεκακι και αστη να σφιξει και μετα συμπληρωσε απο πανω την υπολοιπη για να ψηλωσει. μπορεις να τα βαλεις για λιγη ωρα ψυγειο δε θα παθουν τιποτα. να σφιξει στα σιγουρα... εγω ετσι κ αλλιως τα βαζα γιατι ηταν παντα για την επομενη ημερα.

marimari
16-09-12, 13:57
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Αγορασα το στρογγυλό χάρτινο κουτί (αυτό που διάβασα πως χρησιμοποιησες κ εσυ!)
, έβαλα λίγο σε ένα πιάτο, έριξα λίγο χρώμα υγρό, ανακατεψα με μεταλλικό κουτάλι
κ γεμισα το κορνέ....
Τι στο καλό κάνω λάθος; Εάν ΜΌΛΙΣ τα γαρνίρω δεν τα βάλω αμέσως ψυγείο
χαλάει το σχέδιο.. πέφτει! Δεν τρέχει σαν υγρό αλλά το σχέδιο του κορνέ με τις γραμμούλες γίνιεται λειο!
Κ το επειχηρισα κ με μισή ποσότητα "ύψους" , όσο τα δικά σου δηλ αλλά βγάζοντας τα απο το ψυγείο (την επόμενη μέρα) μαλακωνουν στο μισάωρο.. Φυσιολογικό είναι αυτό;;;
Ετχαριστώ κ πάλι!

v & a
16-09-12, 17:51
αχ τωρα να σου πω οτι ειναι φυσιολογικο??? δεν ειναι!!!! εγω φαντασου τα πηρα και τα πηγα εκτος σπιτιου και για 3-4 ωρες ηταν κανονικα σφιχτα κ δε πεφτανε!!! ξερω γω ελεγα μηπως φταιει το κορνε σου που δε καθεται ετσι.... δεν εχω ιδεα!!!! εγω εχω ενα πλαστικο σκληρο κορνε οχι με σακουλακι. δε ξερω πως αλλιως να σε βοηθησω!:confused:

marimari
16-09-12, 18:42
Σε ευχαριστώ παρα πολύ για την βοήθεια.... Θα ξαναπροσπαθήσω
κ ελπίζω αυτήν την φορά να τα καταφέρω καλύτερα..
Να είσαι καλά!

polina26
30-10-12, 19:53
η βουτυροκρεμα γίνεται με βουτυρο άχνη και μαρέγκα .. μπορείς να προσθέσεις χρώμα και 2 -3 σταγόνες αρώματος (υπάρχουν στα σουπερ) τα ανακαταυείς 24 ώρες στο ψυγείο το βγάζεις το αφήνεις έξω 2-3 ώρες και το βάζεις στο κορνε και κάνεις σχεδιάκια ...
συνταγή απο ζαχαροπλάστη φίλου μου με την οποία έκανα τα καπ κεικ της βαφτισής μας

http://i.imgur.com/jHnNF.jpg (http://imgur.com/jHnNF)
http://i.imgur.com/tVCYj.jpg (http://imgur.com/tVCYj)