PDA

Επιστροφή στο Forum : μεζεδάκια


siap
29-08-11, 22:57
Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ιδέες για μεζεδάκια?? Έχουμε καφενείο-εστιατόριο σε ένα αρκετά μικρό χωριό και θέλουμε να προσθέσουμε κάποιους καινούριους μεζέδες. Οι πελάτες είναι μόνο άντρες από 50 και πάνω συνήθως αλλά συχνά μαζεύονται παρέες γύρω στα 20 χρονών για φαγητό. Υπάρχουν ιδέες??? Ευχαριστώ!!

MY TREASURE
30-08-11, 12:28
1. Λουκανικα φρανκφουρτης ή coctail με μουσταρδα κετσαπ καρυ (ζεσταμενα σε Microwave για μεγαλύτερη ευκολία)

chatzico
30-08-11, 12:36
Πίτες με υλικά εποχής, μπορείς να τις φτιάχνεις και να τις βάζεις στην κατάψυξη και να τις ψήνεις όταν θες.

Ev
30-08-11, 12:43
τηγανιζεις μακριες λεπτες φετες μελιτζανας και στη συνεχεια τυλιγεις μεσα ενα λουκανικο κοκτειλ.....

μινι ντακος.....μικρες κουλουριτσες που θα τριβεις ντοματα απο πανω , θα ριχνεις φετουλα , ριγανη ελιτσες και λιγο λαδακι.......

ΑΦΡΟΔΙΤΑΚΙ
30-08-11, 13:24
Γάυρο τηγανιτό ή γαύρο παστό που το βγάζεις κατευθείαν από το ψυγείο χωρίς ξέσταμα και τηγάνισμα.
Επίσης ένα ωραίο μεζεδάκι είναι ψιλές φετούλες ψωμί περασμένες από το τηγάνι και αλειμένες με κοπανιστή.
Φέτα ψητή με ντομάτα.
Ποικιλίες με αυγά βραστά, τυριά, αλλαντικά και σαλάτες τύπου ρώσικη, κηπουρού κτλ.

anna maria
30-08-11, 13:50
μεζεδακια
ψωμακι με φιλαδελφεια απο πανω και ντοματουλα
ελιτσες γεμιστες
παντζαρια απο κονσερβα με λιγο τριμενο σκορδο
ντακος
φετουλα στον φουρνο με πιπεριτσα
αυγοφετες με σαλαμακι η τυρακι η αχνη και κανελλα

kourkoumpini
30-08-11, 14:00
Επισης ομελετα με λουκανικα η συγλινο
γεμιστες πιπεριες φλωρινης (κονσερβα) με κασερι και ζαμπον ζεσταμενα στο μικροκυματων (το κανουν σε ενα καλο μαγαζι στη θεσσαλονικη και εινια μουρλια)
μανιταρια με τυρια επισης στο μικροκυματων λιωνουν
μανιταρια τηγανια
τηγανια χοιρινη την οποια θα ζεσταινεις, απλα να ειναι ημερας (δεν χρειαζεται καθε μερα αυτο)
κριτσινια με διαφορα ντιπς για μπυρες κυριως αλλα αυτο ειναι για τους νεους
το μπουγιουρντι (φετα με καυτερη πιπερια και ντοματα και λιγο λαδι ψημενα σε αλουμινοχαρτο η πηλινο)
τυκροκετες τις οποιες ετοιμαζεις, καταψυχεις και τηγανιζεις εκεινη τη στιγμη οσες μεριδες χρειαζονται
πατατοκεφτεδες (θα τους τρωνε και οι μεγαλυτεροι)
κλασικα κεφτεδακια

apricot
30-08-11, 16:30
σαρδελιτσες παστες που ειναι ετοιμες γρηγορες και αμεσο κερασμα. επισης λουκανικα οπου γινονται ακομη και σκετα ψητα πεντανοστιμα. επιπλεον καποια μικρα παξιμαδακια με διαφορες σαλατες π.χ ρωσικη-μελιτζανοσαλατα-πατατοσαλατα κ.τ.λ και φυσικα ψητα τυρια σαν σαγανακι μεσα σε αλουμινοχαρτο με ντοματα. πεινασα.......

siap
31-08-11, 21:22
σας ευχαριστώ όλους για τις ιδέες σας.

siap
24-10-11, 12:56
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνεται μια σάλτσα για σνίτσελ. Κοτόπουλο και χοιρινό!! Ευχαριστώ!!!:p:p:p

christiana000
24-10-11, 22:00
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε να μου προτείνεται μια σάλτσα για σνίτσελ. Κοτόπουλο και χοιρινό!! Ευχαριστώ!!!:p:p:p
αλα κρεμ με μπεικον μανιταρια και λιγη παπρικα ειναι η πρωτη που μου ερχεται στο μυαλο

christiana000
24-10-11, 22:02
τωρα για μεζεδακια.σκορδοψωμο,κεφτεδακια,μπεκρι μεζε και πιτσουλες μικρες πανω σε μικρες ζυμες

siap
25-10-11, 00:09
αλα κρεμ με μπεικον μανιταρια και λιγη παπρικα ειναι η πρωτη που μου ερχεται στο μυαλο


αχ είσαι τέλεια!!!! για πες γιατι κι εμενα για μια με μανιτάρια μου είπαν και λέω μπααααααα μανιταρια με σνιτσελ...αποκλείεται!!!
μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικά τι ακριβως βαζεις και τι ποσότητα??

christiana000
25-10-11, 08:33
αχ είσαι τέλεια!!!! για πες γιατι κι εμενα για μια με μανιτάρια μου είπαν και λέω μπααααααα μανιταρια με σνιτσελ...αποκλείεται!!!
μπορεις να μου πεις πιο αναλυτικά τι ακριβως βαζεις και τι ποσότητα??
λοιπον ειναι πολυαπλη.κατ αρχας τσιγαριζω πρωτα λιγο σκορδο και μπεικον.επειτα βαζω το κοτοπουλο σε κοματακια και μετα προσθετω την κρεμα γαλακτος μεχρι να δεσει.προς το τελος βαζω και λιγη παπρικα.και στο σνητσελ παει πολυ αυτη η σαλτσα(χωρις το κοτοπουλο φυσικα)δεν ειμαι πρωτη στην κουζινα αλλα αυτο το φαγητο ειναι το αγαπημενο του αντρα μου!!!

siap
27-10-11, 12:36
λοιπον ειναι πολυαπλη.κατ αρχας τσιγαριζω πρωτα λιγο σκορδο και μπεικον.επειτα βαζω το κοτοπουλο σε κοματακια και μετα προσθετω την κρεμα γαλακτος μεχρι να δεσει.προς το τελος βαζω και λιγη παπρικα.και στο σνητσελ παει πολυ αυτη η σαλτσα(χωρις το κοτοπουλο φυσικα)δεν ειμαι πρωτη στην κουζινα αλλα αυτο το φαγητο ειναι το αγαπημενο του αντρα μου!!!



σε ευχαριστω πολύ πολυ!!!!!!!!!