Σπίτι μου Σπιτάκι μου!Πρακτικές ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι, αρχειοθέτηση & οργάνωση σπιτιού, επισκευές, ηλεκτρικά, καθαριότητα σπιτιού κλπ.
Πρεπει να μου ερθει ο εκκαθαριστικος να δω επιτελους τι πληρωνω!
Παντως με τις νεες χρεωσεις μας βλεπω να κατεβαζουμε τον γενικο και να την βγαζουμε με ρεσο και κερακια!!!!
Δεν κρατάς όλους σου τους λογ/σμους??????? Εγώ τοποθετώ σε κλασσέρ τα πάντα!!!
Ποια ημερομηνία θέλεις να σου πω πόσο πλήρωσα για νερό/ ΔΕΗ/ ΟΤΕ κινητό κλπ κλπ!!!!!
Όταν έμενα μόνιμα στο σπίτι με τον "μακρυχέρη" του ισογείου μέτραγα τα kw μου κάθε Σάββατο (φρόντιζα να με δουν κιόλας), οπότε ήξερα επακριβώς τι κατανάλωνα!!!!!!!!
.....και τώρα κάθε φορά που πάω η πρώτη μου δουλειά είναι να κοιτάξω το ρολόι της ΔΕΗ
Πάντως όσες έχουμε ηλιακό ΔΕΝ θα χρειαστεί να κάνουμε μπάνιο στη σκάφη, ζεσταίνοντας νερό στο μαγγάλι
__________________ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.
Και εμεις τα κρατάμε ολα! Ειχα λογαριασμους απο το 2002 που άνοιξε σπιτικο ο αντρουλης μου πριν παντρευτουμε! Και τωρα πια καθε δυο χρονια τα πετάμε , δηλαδη τωρα εχω απο το 2008 και τελος του 2010 θα τα πετάξω και θα ξαναρχίσω
Δεν κρατάς όλους σου τους λογ/σμους??????? Εγώ τοποθετώ σε κλασσέρ τα πάντα!!!
Ποια ημερομηνία θέλεις να σου πω πόσο πλήρωσα για νερό/ ΔΕΗ/ ΟΤΕ κινητό κλπ κλπ!!!!!
Όταν έμενα μόνιμα στο σπίτι με τον "μακρυχέρη" του ισογείου μέτραγα τα kw μου κάθε Σάββατο (φρόντιζα να με δουν κιόλας), οπότε ήξερα επακριβώς τι κατανάλωνα!!!!!!!!
.....και τώρα κάθε φορά που πάω η πρώτη μου δουλειά είναι να κοιτάξω το ρολόι της ΔΕΗ
Πάντως όσες έχουμε ηλιακό ΔΕΝ θα χρειαστεί να κάνουμε μπάνιο στη σκάφη, ζεσταίνοντας νερό στο μαγγάλι
Σε αυτο το σπιτι οχι ακομη, διοτι μπηκαμε αρχες μαρτη με τον αντρα μου και στο προηγουμενο δεν ειχα νυχτερινο ρευμα, οποτε δεν εχω και με κατι να συγκρινω. Προς το παρον μας εχει ερθει μονο ο εναντι της ΔΕΗ, γιαυτο ειπα να περιμενω να ερθει και ο εκκαθαριστικος.
Καλη ιδεα παντως αυτο με το κλασσερ, μαρεσε, θα την υιοθετησω!!
Λοιπόν ο "πρώτος μου εκκαθαριστικός" λίγο πριν παντρευτούμε, οπότε ξεκίνησα να τα κρατάω. εγώ τα προγεννέστερα τα έχει η μαμά μου!!!!! ΔΕΝ έχουμε πετάξει ποτέ κανένα λογ/σμο από τότε που γίναν οι συνδέσεις!!!!!!!
Βρε zouzounel γιατί μπερδεύεσαι; Εαν δεν έχεις θέρμανση και χρησιμοποιείς A/C για θέρμανση φυσικό είναι να πληρώνεις εντελώς διαφορετικά ποσά σε ρεύμα από κάποιο άλλο νοικοκυριό που χρησιμοποιεί διαφορετική πηγή θέρμανσης.
Στα ποσά που διαβάζεις από τις φίλες για το ρεύμα, πρόσθεσε και τα χρήματα που πληρώνουν για θέρμανση και μετά κάνε τη σύγκριση.
Δε συγκρίνω το λογαριασμο μου με τα άλλα κοριτσια που έχουν θερμανση. Τον συγκρίνω με τους περσινούς τους δικούς μου. Φετος ο χειμώνας δεν ήταν και τόσο βαρύς, δεν χρησιμοποίησα και πολύ τα A/C, ενώ περσυ έκανε πολύυυ κρύο, θυμαμαι μεχρι Μάιο αναβα τα A/C (δεν είναι και πολλά, ένα στο σαλόνι και ενα στην κρεββατοκάμαρα), είχα και το μωρό νεογέννητο τότε... Και ο εκκαθαριστικός δε μου είχε έρθει ποτέ πάνω από 180 ευρώ.
Φέτος επέστρεψε από το εξωτερικό ο γιός της σπιτονοικοκυράς μου, τελειωσε τις σπουδές του και άνοιξε ιατρείο στο ισόγειο, λειτουργεί από Νοέμβριο. Από τότε, όλως περιέργως, η ΔΕΗ εκτοξεύτηκε στα ύψη... Να υπερβάλλω? Δεν ξερω, εχω ακούσει τόσα και τόσα...
Τωρα χρησιμοποιώ το νυχτερινό σχεδόν για τα πάντα... Για να δουμε τι θα δείξει ο εκκαθαριστικός του Αυγούστου και μετά... θα λάβω μέτρα...
Από τότε, όλως περιέργως, η ΔΕΗ εκτοξεύτηκε στα ύψη... Να υπερβάλλω? Δεν ξερω, εχω ακούσει τόσα και τόσα......
Κάνε μια παλικαριά, το απόγευμα προς βραδάκι (αφού είναι ιατρείο σίγουρα θα είναι ανοικτό με ταμπέλα που φωτίζεται κλπ κλπ), κατέβασε τον ρελιέ σου!!!!!!! ΟΧΙ τον γενικό, τον ρελιέ το τονίζω!!!!!!!
αν "βυθιστεί" και το ιατρείο στο σκοτάδι .....κάλεσε την ΔΕΗ και την αστυνομία και φυσικά κάντον ρεζίλι στη γειτονιά!!!!!!!
.....μην περιμένεις τον Αύγουστο, κρίμα να πληρώνεις τόσαααααα λεφτά - με αυτά πας τουλάχιστον ένα 3ημερο διακοπών!!!!!!!!
επίσης μπορείς να κλείσεις όλες μα όλες τις συσκευές σου και να κατέβεις να δεις αν γυρνάει το ρολόι σου.
Τέλος να μετρήσεις αν τα ρολόγια της ΔΕΗ αντιστοιχούν στον αριθμό των διαμερισμάτων - καταστημάτων που υπάρχουν στο οίκημα!!!!!!!!
__________________ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.
Κάνε μια παλικαριά, το απόγευμα προς βραδάκι (αφού είναι ιατρείο σίγουρα θα είναι ανοικτό με ταμπέλα που φωτίζεται κλπ κλπ), κατέβασε τον ρελιέ σου!!!!!!! ΟΧΙ τον γενικό, τον ρελιέ το τονίζω!!!!!!!
αν "βυθιστεί" και το ιατρείο στο σκοτάδι .....κάλεσε την ΔΕΗ και την αστυνομία και φυσικά κάντον ρεζίλι στη γειτονιά!!!!!!!
.....μην περιμένεις τον Αύγουστο, κρίμα να πληρώνεις τόσαααααα λεφτά - με αυτά πας τουλάχιστον ένα 3ημερο διακοπών!!!!!!!!
επίσης μπορείς να κλείσεις όλες μα όλες τις συσκευές σου και να κατέβεις να δεις αν γυρνάει το ρολόι σου.
Τέλος να μετρήσεις αν τα ρολόγια της ΔΕΗ αντιστοιχούν στον αριθμό των διαμερισμάτων - καταστημάτων που υπάρχουν στο οίκημα!!!!!!!!
ααααααα, ωραίες ιδέες έχεις φιλενάδα! ευχαριστώ πολύ! θα δοκιμάσω το βραδυ και βλεπουμε! (η ταμπέλα ξερω σίγουρα ότι λειτουργεί με το κοινοχρηστο ρεύμα της σκάλας... το οποιο μοιραζομαστε βεβαια... τεσπα)
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΟ γιατί απλά πάνω από περίπου τα 800 kw αλλάζει η χρέωση και όσο αυξάνονται τα kw αλλάζει και η χρέωση προς τα πάνω φυσικά!!!!!!!!!!
Επίσης ανεβαίνει και το πάγιο της ημερήσιας χρέωσης, ανάλογα φυσικά με την κατανάλωση
Επειδή φέτος το χειμώνα λόγω των κλιματιστικών τα ξεπέρασα
Λοιπόν ο τελευταίος εκκαθαριστικός:
Πάγια Χρέωση: 11,92
KWh 833 x 0.08761 = 72.98
KWh 427 x 0.11165 = 47.67
Πάγια Χρέωση Νύχτας: 4,15
KWh 545 x 0.05279 = 28.77
Τώρα να δούμε με τις νέες αυξήσεις τι θα πληρώνουμε!!!!!!!!!!!
Όντως ισχύουν αυτά που λες, αλλά αν δεν έχεις τρελές καταναλώσεις λόγω π.χ. θέρμανσης με A/C ή θερμοσυσσωρευτές, τότε η έκπτωση για το νυχτερινό είναι ελάχιστη, καθώς ένα μέρος της καταναλώνεται για να αποσβέσει την πάγια χρέωση για το νυχτερινό.
Σε ένα μέσο νοικοκυριό δεν αξίζει δηλαδή να βάλεις νυχτερινό μόνο και μόνο για να βάζεις πλυντήρια τη νύχτα ή να μαγειρεύεις π.χ. αργά το μεσημέρι.
Αξίζει να βάλεις αν για κάποιο λόγο έχεις πολύ αυξημένη κατανάλωση και επίσης βολεύει να προγραμματίσεις τις συσκευές που επι το πλείστον ευθύνονται γι' αυτή την κατανάλωση να λειτουργούν στις ώρες του μειωμένου.
Έχει δύο περιόδους εαερινή και χειμερινή. Στην μεν πρώτη το ωράριο είναι 23:00 έως 7:00 και στη δεύτερη είναι 15:30 - 17:30 και 2:00 έως 8:00.
Αν θυμάμαι καλά η αερινή περίοδος είναι από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο και η χειμερινή είναι Νοέμβριο έως Μάρτιο. Για καλό και για κακό μπες στο site της ΔΕΗ που το γράφει αναλυτικά.
Το ρολόι έξω, αυτό που μετράει η ΔΕΗ έχει δυο μετρητές, πάνω το ημερήσιο και κάτω το μειωμένο!!! Δεξιά τους έχει ένα βελάκι, το οποίο τις ώρες του ημερήσιου δείχνει επάνω και την ώρα του νυχτερινού "πέφτει" και δείχνει κάτω!!!!!!!!!!!!
και γίνονται οι ανάλογες χρεώσεις
Αντί για τις 11.00 ακριβώς, τρώνε 15 λεπτά ενώ το πρώι γυρίζει αμέσως στο κανονικό ρεύμα...
Δεν το είχα σκεφτεί καν να τσεκάρω, θα το κοιτάξω σήμερα από περιέργεια...
Ευχαριστώ!
Αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Γίνεται πολύ συχνά γιατί κάθομαι και περιμένω να πάει 11 η ώρα για το πλυντήριο και το νυχτερινό αργεί 5-10 λεπτά να εμφανιστεί.
Καλά σοβαρά μιλάτε????Αν είναι δυνατόν .Δεν το έχω προσέξει.Θα το τσεκάρω κι εγώ απόψε.
Να πώ μόνο οτι υπάρχουν και κάποια σπίτια που είχαν ζητησει από παλαιότερα το νυκτερικο (γιατί πρέπει να κάνεις αίτηση-δεν ισχύει έτσι κι αλλιώς) και το 11-7 ισχύει και τον χειμώνα.Σε εμάς έτσι είναι και δεν το αλλάξαμε γιατί μας βολεύει καλύτερα.
Σκέφτομαι και εγώ να βάλω νυχτερινό ρεύμα και θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδικασία κ πόσο θα μου στοιχίσει. Για όσες βάλατε λοιπόν πρόσφατα νυχτερινό:
Καταρχήν, ο ηλεκτρολόγος για να δώσει την απαιτούμενη βεβαίωση και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα πόσο κοστίζει?
Από την ΔΕΗ πληροφορήθηκα ότι πληρώνεις και μια εφάπαξ δαπάνη στην ΔΕΗ 34 Ευρώ. Ισχύει?
Επίσης, δεν ξέρω εάν με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τον Οκτώβριο θα μπαίνει και το νυχτερινό.
Τα φώτα σας!!
Συγνώμη, από που το βλέπετε αυτό; Εγώ το βλέπω από το ρολόι της ΔΕΗ το οποίο είναι στην αυλή, κοντά στην γκαραζόπορτα για να το βλέπουν και αυτοί που κάνουν τις μετρήσεις. Εσείς το βλέπετε από κάπου αλλού ή βγαίνετε στην αυλή σας;
Το ρολόι έξω, αυτό που μετράει η ΔΕΗ έχει δυο μετρητές, πάνω το ημερήσιο και κάτω το μειωμένο!!! Δεξιά τους έχει ένα βελάκι, το οποίο τις ώρες του ημερήσιου δείχνει επάνω και την ώρα του νυχτερινού "πέφτει" και δείχνει κάτω!!!!!!!!!!!!
και γίνονται οι ανάλογες χρεώσεις
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
Συγνώμη, από που το βλέπετε αυτό; Εγώ το βλέπω από το ρολόι της ΔΕΗ το οποίο είναι στην αυλή, κοντά στην γκαραζόπορτα για να το βλέπουν και αυτοί που κάνουν τις μετρήσεις. Εσείς το βλέπετε από κάπου αλλού ή βγαίνετε στην αυλή σας;
Σκέφτομαι και εγώ να βάλω νυχτερινό ρεύμα και θα ήθελα να ρωτήσω για την διαδικασία κ πόσο θα μου στοιχίσει. Για όσες βάλατε λοιπόν πρόσφατα νυχτερινό:
Καταρχήν, ο ηλεκτρολόγος για να δώσει την απαιτούμενη βεβαίωση και να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα πόσο κοστίζει?
Από την ΔΕΗ πληροφορήθηκα ότι πληρώνεις και μια εφάπαξ δαπάνη στην ΔΕΗ 34 Ευρώ. Ισχύει?
Επίσης, δεν ξέρω εάν με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ που θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις από τον Οκτώβριο θα μπαίνει και το νυχτερινό.
Τα φώτα σας!!
Αν το χαρτι του ηλεκτρολογου που εχει κατατεθεί στη ΔΕΗ δεν ειναι πανω απο 14 ετών και είχε προβλεφθεί τότε να έχει και νυχτερινό, τοτε δεν θες ηλεκτρολόγο. Κατι πληρώνεις δεν θυμάμαι πόσο, μάλλον τα 34 ευρώ που λένε και ίσως να μπαίνουν και στην εγγύηση. Αν το σπιτι είχε ηλεκτροδοτηθεί πολύ παλιά, πιθανόν η εγγύηση να ήταν λίγη τότε και να πληρώσεις τη διαφορά τώρα. Στους παλιούς λογαριασμούς φαινοταν το ποσό της εγγύησης που εχει κατατεθεί, στοςυ καινούργιους δεν ε΄χω προσέξει. Επίσης για να έχεις νυχτερινό πληρώνεις και ένα πάγιο 5-6 ευρώ καθε μήνα ή καθε λογαριαμό (κάθε λογαριασμό νομίζω, πρέπει να φαίνεται στο σαιτ της δεη), πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν το κανεις χρήση για πλυντηρια ή ενεργοβόρες συσκευές δεν αξίζει, μην σου πω θα πληρώνεις και πιο πολλά με το παγιο. Εγω έβαζα το χειμώνα το θερμοσίφωνα στο νυχτερινό και το πλυντηριο πιάτων 2 φορές την εβδομάδα και προσπαθούσα και τα μισα πλυντηρια ρούχων να είναι στο νυχτερινό (και αυτά 2 -3 φορές την εβδομάδα) και κέρδιζα περί τα 15 ευρώ λογω νυχτερινού στο λογαριαμό. Βέβαια δεν μαγειρεύω και σιδερώνω λίγο, οπότε δεν καταναλώνω και πολύ.
Εμείς το σπίτι που μένουμε είναι με ενοίκιο. Φωνάξαμε ηλεκτρολόγο και μας είπε ότι θέλει 500 ευρώ !!! Κουφαθήκαμε. Τον ξαναφώναξε η σπιτονοικοκυρά και του είπε να κάνει ότι πιο οικονομικό μπορεί για να βάλει το καλώδιο, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσουμε τόσα χρήματα. Τελικά μας πήρε 150, μας συνέδεσε κάτι καλώδια εκεί πέρα και πληρώσαμε στη δεη 20 ευρώ εγγύηση.
Τώρα δεν ξέρω πόσο θα έρθει την επόμενη φορά. Πάντως αυτό το μήνα με βάρεσε εγκεφαλικό. Λείπαμε 3 μήνες εγώ με το παιδί και τα μόνα που λειτουργούσαν στον σπίτι ήταν οι πάγιες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο κτλ). Κλιματιστικό ο άντρας μου το έκαιγε μέρα νύχτα, πλυντήριο πιάτων κάθε 3-4 μέρες, πλυντήριο ρούχων μία φορά στις 10 μέρες. Κουζίνα καθόλου, του μαγείρευα εγώ και του έστελνα ......... και μας ήρθε 200 ευρώ !!!!!!
Δηλαδή τώρα που μαγειρέυω κάθε 2ρη μέρα και για μας και το παιδί, πλυντήρια και ηλεκτρικές συσκευές στο φουλ ποσό θα μας έρθει ???
Η μαμά μου που καίει όλη μέρα κουζίνα (μαγειρεύει φουλ το σκ), σίδερο, κλιματιστικά, ψυγεία και που το σπίτι είναι 170 τμ και έχουν νυχτερινό πλήρωσε 180 ευρώ. Θα τρελαθώ !!!
Απο σήμερα αρχιζει το χειμερινο ωραριο του νυχτερινου ρευματος.
από το site της ΔΕΗ:
Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου με τμηματικό ωράριο (15:30-17:30 και 02:00-08:00) ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει φέτος, όπως κάθε χρόνο, από την 1η Νοεμβρίου 2010 έως και την 30η Απριλίου 2011.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.com.gr/Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια/Νυχτερινό Τιμολόγιο Οικιακής Χρήσης).
το θέμα είναι ότι για να ισχύει το νυχτερινό,όπως λέει και μέσα στο άρθρο,θα πρέπει η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, να είναι πάνω από 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο αλλιώς είναι δώρο άδωρο.
Τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει εγώ αλλά ας μας "δώσει τα φώτα της" και κάποια που ξέρει σίγουρα!
συγκεκριμένα βλεπω στον λογαριασμό μου
για το ημερήσιο τιμολόγιο:
παγια χρεωση 1,49 ευρω
672 kw x 0,05625 ευρω = 37,80
για το νυχτερινό τιμολόγιο:
πάγια χρέωση 3,93 ευρώ
561 kw x 0,054 ευρώ = 30,29
και φυσικά όλα αυτά +ΦΠΑ 13%
δλδ αν προσθέσω και το παγιο για το νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση ανά μονάδα kw βγαίνει μεγαλύτερη ακόμα και απ το ημερήσιο.
καταλαβα κατι λαθος ή απλά μας κοροϊδεύουν????
μπορεί καποια συμφορουμίτισσα να δει τον λογαριασμό της να μας πει?
επαναφερω το θεμα
κοιταζα τον τελευταιο εκκαθαριστικό λογαριασμό και βλεπω ότι η χρεωση του -και καλά- φθηνού νυχτερινού τιμολογιου τεινει να εξισωθεί με το ημερήσιο.
συγκεκριμένα βλεπω στον λογαριασμό μου
για το ημερήσιο τιμολόγιο:
παγια χρεωση 1,49 ευρω
672 kw x 0,05625 ευρω = 37,80
για το νυχτερινό τιμολόγιο:
πάγια χρέωση 3,93 ευρώ
561 kw x 0,054 ευρώ = 30,29
και φυσικά όλα αυτά +ΦΠΑ 13%
δλδ αν προσθέσω και το παγιο για το νυχτερινό τιμολόγιο, η χρέωση ανά μονάδα kw βγαίνει μεγαλύτερη ακόμα και απ το ημερήσιο.
καταλαβα κατι λαθος ή απλά μας κοροϊδεύουν????
μπορεί καποια συμφορουμίτισσα να δει τον λογαριασμό της να μας πει?
Δεν καις πολλες κιλοβατωρες,ισως γι"αυτο δεν βλεπεις διαφορες.
Εμεις καψαμε 2,400 κιλοβατωρες,ηταν 1600 ημερησιες και 800 νυχτερινο
Τις 1600 μας τις χρεωνουν με 0,08 λεπτα και το νυχτερινο με 0,05 λεπτα.