Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-










 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Υγιεινή Διατροφή

Υγιεινή Διατροφή Υγιεινή διατροφή, συζητήσεις για συστατικά τροφών, μεταλλαγμένα



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 26-02-11, 23:04   #161
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marsolan Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε κοριτσια....
αν εγω βρασω μοσχαρι με λαχανικα ας πουμε....τον ζωμο δεν μπορω να τον χρησιμοποιησω???Δεν ειναι εξισου θρεπτικος και καλος για να τον βαζω σε φαγητα??
εγω αυτο κανω...ιδιαιτερα οταν εχω μπολικο κοτοπουλο απο τον πατερα μου...βραζω με πααααρα πολυ νερο, μαγειρευω της ημερας και το υπολοιπο ζουμι το χωριζω σε μεριδες και καταψυξη...ακομα και ο τραχανας αποκτα τελεια γευση...
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-11, 23:21   #162
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soevan07 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μόνο του πικρίζει λίγο....
........ας πούμε σαν την μαύρη σοκολάτα.

Γιαυτό όμως βάζεις μπόλικο μέλι και το γλυκαίνεις!

Εδώ βρήκα τα θρεπτικά συστατικά του χαρουπιού:
http://www.eatcrete.com/index.php?op...mid=84&lang=el
ακου φυσικο γλυκαντικο ,εννοω το χαρουπομελο,θα το αγορασω και αυτο να το δοκιμασω,το χαρουπαλευρο παντως πολυ καλο ,εχει γλυκοπικρη σοκολατενια γευση
πολυ ωραιο soevan
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 09:40   #163
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο amande Εμφάνιση μηνυμάτων
Rosie, βανίλια μαγαδασκάρης απο που παίρνεις?

Από το Biosophy ή τη Vegan Hellas, δεν έχω κοιτάξει όμως αν έχει και το iherb!
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 09:42   #164
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Katinaki η Αγλαϊα κάπου έλεγε ότι το γάλα αμυγδάλου δεν είναι το ίδιο με τους ξηρούς καρπούς γιατί τα αμύγδαλα είναι μουσκεμένα και σε διαδικασία φύτρωσης.
Προσωπικά δεν γνωρίζω λεπτομέρειες.
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 10:09   #165
soevan07
 
Το avatar του χρήστη soevan07
 
Εγγραφή: 17-09-2009
Περιοχή: Στις ΜΕΓΑΛΕΣ αγκαλιές των 2 ΚΟΡΙΤΣΑΡΩΝ μου!
Μηνύματα: 4.891
soevan07 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο valeri Εμφάνιση μηνυμάτων
ακου φυσικο γλυκαντικο ,εννοω το χαρουπομελο,θα το αγορασω και αυτο να το δοκιμασω,το χαρουπαλευρο παντως πολυ καλο ,εχει γλυκοπικρη σοκολατενια γευση
πολυ ωραιο soevan
Το χαρουπόμελο έχει πιο γλυκιά γεύση δηλαδή?
Με αυτό δεν μπορώ να φτιάξω μερέντα?
Ο χρήστης soevan07 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 12:50   #166
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soevan07 Εμφάνιση μηνυμάτων
Το χαρουπόμελο έχει πιο γλυκιά γεύση δηλαδή?
Με αυτό δεν μπορώ να φτιάξω μερέντα?
το χαρουπομελο μαλλον ειναι υγρο χαρουπαλευρο,οπως η μελασσα ειναι υγρη ζαχαρη
φανταζομαι οτι φτιαχνεις και απο αυτο μερεντα
τωρα το πρωι εκανα γαλα καρυδας με χαρουπαλευρο και λιγη μαυρη ζαχαρη με μελασσα


Ροσι ,γιατι βραζεις τα κοκκαλα τοσο πολυ?
τωρα καταλαβα απο που προμηθευεσαι το ασβεστιο
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 15:08   #167
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο valeri Εμφάνιση μηνυμάτων
Ροσι ,γιατι βραζεις τα κοκκαλα τοσο πολυ?
τωρα καταλαβα απο που προμηθευεσαι το ασβεστιο


Ε ναι, όσο πιο πολύ βράσουνε τόσα περισσότερα μέταλλα και ιχνοστοιχεία θα έχει ο ζωμός μας!
Πιο παλιά μ' άρεσε πολύ ο ζωμός από μοσχάρι, αλλά τώρα βρίσκω κάπως έντονη τη γεύση του, περίεργο πάντως, ίσως είχε να κάνει με τις ορμόνες της εγκυμοσύνης και των πρώτων μηνών θηλασμού.
Τώρα προτιμώ το ζωμό κοτόπουλο, ο άντρας μου και ο γιος μου δεν έχουνε πρόβλημα με το μοσχάρι.
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 18:30   #168
zaharini
 
Το avatar του χρήστη zaharini
 
Εγγραφή: 19-10-2008
Περιοχή: Άρτα
Μηνύματα: 739
zaharini ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο spyni Εμφάνιση μηνυμάτων
poli καλη ιδεα!!!εγω φτιαχνω με ταχινι, διοτι η κορη μου το λατρευει...ταχινι, λιγο μελι και βιολ. κακαο...το τσακιζουμε και εμεις...παντως θα δοκιμασω και τη στνταγη σου
spyni μπορείς και στο ταχίνι με κακάο, να αντικαταστήσεις το κακάο με χαρουπάλευρο. Επίσης έχω δοκιμάσει και αυτή τη μους με αβοκάντο (νομίζω τη βάλανε τα κορίτσια πιο πάνω...) και είναι πολύ ωραία, κάνω και διάφορούς πειραματισμούς, πχ αντί για μέλι ή ζάχαρη να βάλω αποξηραμένα φρούτα ή μπανάνα και βγαίνει πολύ ωραία αν και είναι σχετικό αυτό γιατί ο άνδρας αρνείται να δοκιμάσει πάνω από μισή κουταλιά
__________________
Ο χρήστης zaharini δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 27-02-11, 19:05   #169
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zaharini Εμφάνιση μηνυμάτων
έχω δοκιμάσει και αυτή τη μους με αβοκάντο (νομίζω τη βάλανε τα κορίτσια πιο πάνω...) και είναι πολύ ωραία,
ποια μους με αβοκαντο ,και εγω ψαχνω τι να το κανω το αβοκαντο εκτος απο την σαλατα με μαρουλι
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 19:42   #170
miriki
 
Εγγραφή: 25-02-2009
Μηνύματα: 3.415
miriki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

To πιο απλό (αλλά φανταστικό) που μπορείς να κάνεις με αβοκάντο είναι να το πατήσεις με πιρούνι μαζί με μία μπανάνα. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει λέμε....

Κορίτσια να κάνω μια ηλίθια ερώτηση τα χαρούπια τα εντάσσουμε στους ξηρούς καρπούς;

btw ο παιδίατρος επιμένει στα αλλεργικά άτομα δε δίνουμε τίποτα από αμύγδαλο. Ούτε γάλα αμυγδάλου, ούτε χρησιμοποιούμε αμυγδαλέλαιο. Πολύ με έχει μπερδέψει......Για να πω την αμαρτία μου πάντως καλλυντικά που χρησιμοποιώ με αμυγδαλέλαιο δε δείχνουν να τον έχουν πειράξει ..... (καλά παίρνω τις αλλεργίες μου και πάω στο άλλο θέμα...)
__________________
Ο χρήστης miriki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-11, 19:57   #171
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο miriki Εμφάνιση μηνυμάτων

Κορίτσια να κάνω μια ηλίθια ερώτηση τα χαρούπια τα εντάσσουμε στους ξηρούς καρπούς;

btw ο παιδίατρος επιμένει στα αλλεργικά άτομα δε δίνουμε τίποτα από αμύγδαλο. Ούτε γάλα αμυγδάλου,
.)
μηπως ειναι οσπριο
η παιδογαστρεντερολογος το συστηνει το αμυγδαλο χωρις επιφυλαξεις
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-11, 16:26   #172
soevan07
 
Το avatar του χρήστη soevan07
 
Εγγραφή: 17-09-2009
Περιοχή: Στις ΜΕΓΑΛΕΣ αγκαλιές των 2 ΚΟΡΙΤΣΑΡΩΝ μου!
Μηνύματα: 4.891
soevan07 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Βρε κορίτσια για δείτε εδώ τιμές στο Χαρουπάλευρο

http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=390
Χαρουπάλευρο 1,55 ευρώ (350 γρ)

http://www.veganhellas.gr/shop/categ...id_category=35
Χαρουπάλευρο 9 ευρώ (300 γρ)

Κάτι μου ξεφεύγει?????.......
Γιατί αυτή η διαφορά στη τιμή?

Eδώ βρήκα και χαρουπόμελο
http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=489

και χαρουποκρέμα
http://www.ebio.gr/index.php?act=viewProd&productId=400
Ο χρήστης soevan07 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-11, 17:27   #173
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

koita soevan
egv phra 200 gr me 1.60 ειναι ομως της εταιριας με το χακι -πορτοκαλι αυτοκολλητο ,ξερεις αυτο το φτηνο που το εχει το καθε βιολογαδικο και δεν την εμπιστευομαι καθολου
στην ερωτηση μου εαν εχουν αλλη μαρκα μου λεει ε ειναι μια κυπριακη αλλα εχει την διπλασια τιμη
μου λεει κιαυτο που πηρες ειναι απο την κυπρο απο τον ιδιο παραγωγο ,του λεω μα δεν ειναι απο την κυπρο ,αφου γραφει ισπανικο προιον ,τοτε μπερδευτηκε και κοκκινισε κλασσικα ,πολλες φορες αυτοι που εχουν τα βιολογαδικα εχουν αγνοια για πολλα απο τα προιοντα τους
υπαρχει μια κρητικη εταιρια που εχει ολη την σειρα ,χαρουπομελο ,χαρουπαλευρο κτλ. δεν την θυμαμαι ομως ,παντως, οπως ειπε και μια κοπελα παραπανω,ενω η Κρητη ειναι γεματη με χαρουπια ,στα μαγαζια ακομη δυσκολευεσαι να τα βρεις ,και ετσι εισαγουν απο το εξωτερικο
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-11, 21:03   #174
soevan07
 
Το avatar του χρήστη soevan07
 
Εγγραφή: 17-09-2009
Περιοχή: Στις ΜΕΓΑΛΕΣ αγκαλιές των 2 ΚΟΡΙΤΣΑΡΩΝ μου!
Μηνύματα: 4.891
soevan07 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο valeri Εμφάνιση μηνυμάτων
υπαρχει μια κρητικη εταιρια που εχει ολη την σειρα ,χαρουπομελο ,χαρουπαλευρο κτλ. δεν την θυμαμαι ομως ,παντως, οπως ειπε και μια κοπελα παραπανω,ενω η Κρητη ειναι γεματη με χαρουπια ,στα μαγαζια ακομη δυσκολευεσαι να τα βρεις ,και ετσι εισαγουν απο το εξωτερικο
Eδω βρήκα ενα κρητικό site
http://www.eatcrete.com/index.php?pa...d=53&lang=elύπ

Kαι απο Κύπρο πάντως δεν θα με χάλαγε καθόλου!
Να ενισχύσουμε και τους φίλους μας τους Κύπριους που τους πάω πολύ!
Ο χρήστης soevan07 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-11, 23:45   #175
katinaki
 
Το avatar του χρήστη katinaki
 
Εγγραφή: 01-09-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 568
katinaki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

τελικά διάβασα και βρήκα πως να κάνω τα χαρούπια μου αλεύρι!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ZfbI6qKvXWg
Είναι έτοιμα τα μισά για να τα δώσω στην μητέρα μου που έχει τον μύλο να τα αλέσει.
Ολη μέρα παιδευόμουν μιλάμε καταλαβαίνω γιατί το πουλάνε ακριβά. Ενα ένα να τα σπάω με την πένσα να βγάζω τα σπόρια 10-14 σπόρια έχει το καθένα (είχα και κάτι νευράκια να εκτονώσω..).
Θα το κάνω σκόνη και θα σας πώ αν είναι καλό αν και γιατί να μην είναι.
__________________


Ο χρήστης katinaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 00:49   #176
marsolan
 
Εγγραφή: 21-12-2009
Μηνύματα: 1.685
marsolan χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Σωσανε κοσμο απο την πεινα στην κατοχη τα χαρουπια...ουουου!!!
__________________
Ο χρήστης marsolan δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 10:42   #177
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

και τελικα οντως ανηκουν στα οσπρια


οριστε και αυτο που λεει η Αγλαια για την αλλεργια και τα αμυγδαλα
την ρωτησα χθες στο θεμα "γαλα αμυγδαλου"
εξαρτάται από το βαθμό και το είδος της αλλεργίας
το γάλα του αμυγδάλου βγαίνει από μουσκεμένο καρπό που δεν είναι πια ξηρός καρπός, έχει μπει σε διαδικασία φύτρωσης, είναι σαν να συγκρίνεις το ξερό φασόλι με το φασολάκι το πράσινο
κάποιο παιδί μπορεί να μην ανέχεται κανένα φασόλι ξερό ή πράσινο ενώ κάποιο άλλο να μην ανέχεται το ξερό αλλά να ανέχεται το πράσινο

το ίδιο συμβαίνει και με το αμύγδαλο __________________
IBCLC
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 17:24   #178
soevan07
 
Το avatar του χρήστη soevan07
 
Εγγραφή: 17-09-2009
Περιοχή: Στις ΜΕΓΑΛΕΣ αγκαλιές των 2 ΚΟΡΙΤΣΑΡΩΝ μου!
Μηνύματα: 4.891
soevan07 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Koρίτσια, το φυστικοβούτυρο το χρησιμοποιεί καμιά σας?
Που το βάζετε?
Ο χρήστης soevan07 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 17:27   #179
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marsolan Εμφάνιση μηνυμάτων
Σωσανε κοσμο απο την πεινα στην κατοχη τα χαρουπια...ουουου!!!
οταν περυσι ειχα φαγωθει να βρω χαρουπαλευρο, ολοι αυτο μου ελεγαν...οτι δεν εχουμε κατοχη!!!
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 17:49   #180
marsolan
 
Εγγραφή: 21-12-2009
Μηνύματα: 1.685
marsolan χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο spyni Εμφάνιση μηνυμάτων
οταν περυσι ειχα φαγωθει να βρω χαρουπαλευρο, ολοι αυτο μου ελεγαν...οτι δεν εχουμε κατοχη!!!
χαχα...εεε,σε λιγο ετσι οπως το πανε...παλι κατοχη θα εχουμε....κι αντε να βρεις χαρουπιες πλεον στην Αθηνα!!!
__________________
Ο χρήστης marsolan δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 01-03-11, 18:10   #181
katinaki
 
Το avatar του χρήστη katinaki
 
Εγγραφή: 01-09-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 568
katinaki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marsolan Εμφάνιση μηνυμάτων
χαχα...εεε,σε λιγο ετσι οπως το πανε...παλι κατοχη θα εχουμε....κι αντε να βρεις χαρουπιες πλεον στην Αθηνα!!!
Με τις τσάντες θα σας τα φέρνω καλέ απο το χωριό μην ανησυχείς...
__________________


Ο χρήστης katinaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-03-11, 19:19   #182
katinaki
 
Το avatar του χρήστη katinaki
 
Εγγραφή: 01-09-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 568
katinaki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Κορίτσια ξέρετε με αλεύρι χωρίς γλουτένη γίνεται προζύμι ή μάπα το καρπούζι??
__________________


Ο χρήστης katinaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-03-11, 10:30   #183
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katinaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Κορίτσια ξέρετε με αλεύρι χωρίς γλουτένη γίνεται προζύμι ή μάπα το καρπούζι??
δεν ξερω εαν γινεται προζυμι
εχω χρησιμοποιησει το αλευρι που φουσκωνει μονο του για διαφορα πραγματακια με αρκετα καλα αποτελεσματα
δες το εδω ,εχει γενικα ολων των ειδων τα αλευρια
http://www.dovesfarm.co.uk/gluten-fr...ur-and-baking/
αυτο που σου λεω ειναι το τριτο προιον στη σειρα
ειναι απο ρυζι,πατατα,ταπιοκσ,καλαμποκι,φαγοπυρο εχει το ξανθαμικο κομμι και διογκωτικα μονο -φωσφορικο αλας ασβεστιου και διτανθρακικο αλας νατριου που δεν θυμαμαι τι ειναι


soeuan το φυστικοβουτυρο προσωπικα δεν μου αρεσε ,αλλα με το μελι φανταζομαι θα ειναι νοστημο για επαλειψη στο ψωμι
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-03-11, 22:33   #184
soevan07
 
Το avatar του χρήστη soevan07
 
Εγγραφή: 17-09-2009
Περιοχή: Στις ΜΕΓΑΛΕΣ αγκαλιές των 2 ΚΟΡΙΤΣΑΡΩΝ μου!
Μηνύματα: 4.891
soevan07 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παρήγγειλα αυτά (νιφάδες κριθαριού)

Για να τα δώσω στη κόρη μου για πρωινό
ξέρετε εαν πρέπει να τα βράσω πρώτα???
Ο χρήστης soevan07 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 08:13   #185
fairy's mom
 
Το avatar του χρήστη fairy's mom
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 2.488
fairy's mom χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soevan07 Εμφάνιση μηνυμάτων
Παρήγγειλα αυτά (νιφάδες κριθαριού)

Για να τα δώσω στη κόρη μου για πρωινό
ξέρετε εαν πρέπει να τα βράσω πρώτα???
Eγώ τις νιφάδες τις βάζω στο φαγητό της όταν κλείσω το μάτι (που ακόμα βράζει, αλλά δεν θα συνεχίσει για πολύ ώρα).

ααα τώρα είδα ότι τα πήρες για πρωινό! Μούλιασέ τα στο γάλα ή σε γιαούρτι.
__________________


λιστα ομοιοπαθητικών φαρμάκων έκτακτης ανάγκης
Ο χρήστης fairy's mom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 11:13   #186
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

να ρωτησω ,τι ειναι αυτο το υποκαταστατο αυγου ?
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 11:35   #187
fairy's mom
 
Το avatar του χρήστη fairy's mom
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 2.488
fairy's mom χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο valeri Εμφάνιση μηνυμάτων
να ρωτησω ,τι ειναι αυτο το υποκαταστατο αυγου ?
Δεν το έχω πάρει, αλλά φαντάζομαι ότι κανει την δουλειά του αυγού στις συνταγές που είναι απαραίτητο. Δεν έχω ψάξει καθόλου όμως από τι είναι. Αν δεις στο iherb γράφει αναλυτικά τα συστατικά κάθε προιόντος.
__________________


λιστα ομοιοπαθητικών φαρμάκων έκτακτης ανάγκης
Ο χρήστης fairy's mom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 14:59   #188
katinaki
 
Το avatar του χρήστη katinaki
 
Εγγραφή: 01-09-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 568
katinaki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Βρε κορίτσια αυτό το καστανό ρύζι πώς το τρώτε το μουλιάζετε απο το προηγούμενο βράδυ?? Απο τις 2 παρα τέταρτο το βράζω και ακόμη να φάω έχω λησάξει μιλάμε...
__________________


Ο χρήστης katinaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 15:11   #189
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katinaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Βρε κορίτσια αυτό το καστανό ρύζι πώς το τρώτε το μουλιάζετε απο το προηγούμενο βράδυ?? Απο τις 2 παρα τέταρτο το βράζω και ακόμη να φάω έχω λησάξει μιλάμε...
Ναι, εγώ το μουλιάζω πάντα από το προηγούμενο βράδυ.
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 15:13   #190
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο soevan07 Εμφάνιση μηνυμάτων
Koρίτσια, το φυστικοβούτυρο το χρησιμοποιεί καμιά σας?
Που το βάζετε?
εχουμε παρει εμεις εδω και πολυ καιρο, ομως δεν το τρωμε τοσο ευχαριστα οσο το ταχινι και το αμυγδαλοβουτυρο...μπορεις να κανεις παντως ωραιοτατο κεικ με αυτο ,οπως και με τα υπολοιπα δηλαδη...ααα ενα βιβλιο του Παρλιαρου ειδα μια συνταγη και ολο λεω να την κανω...αν θες τη βρισκω και στη γραφω....
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 15:32   #191
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

καλα, εμεις το ειχαμε φαει κριτσανιστο την πρωτη φορα που το ειχα μαγειρεψει..απο τοτε μονο με μουλιασμα....
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-11, 17:05   #192
katinaki
 
Το avatar του χρήστη katinaki
 
Εγγραφή: 01-09-2009
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 568
katinaki χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Μια απο τα ίδια...κρίτσι κρίτσι μετά απο 1,5ώρα
Μου αρέσει που διάβασα και τις οδηγίες. 1 προς 3 νερο για 15 λεπτά..
το μουλιασμένο πρέπει να ήταν αυτονόητο μάλλον
__________________


Ο χρήστης katinaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 05-03-11, 00:56   #193
amande
 
Το avatar του χρήστη amande
 
Εγγραφή: 16-03-2010
Μηνύματα: 1.063
amande χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Rosie ήρθε το βουτυράκι καρύδας και είναι τέλειο...δεν θα προλάβει να φάει το παιδί μου...θα το φάω μόνη μου
Ο χρήστης amande δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 01:22   #194
marsolan
 
Εγγραφή: 21-12-2009
Μηνύματα: 1.685
marsolan χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katinaki Εμφάνιση μηνυμάτων
Μια απο τα ίδια...κρίτσι κρίτσι μετά απο 1,5ώρα
Μου αρέσει που διάβασα και τις οδηγίες. 1 προς 3 νερο για 15 λεπτά..
το μουλιασμένο πρέπει να ήταν αυτονόητο μάλλον
1,5 ωραααα?????Βρασιμο???
Εγω οταν ειχα φτιαξει στην μικρη κανονικο(οχι αλεσμενο)βεβαια...εκανε 20 λεπτα...αλλα μολις θυμηθηκα οτι η Ροζι μου ειχε πει να το μουλιασω ολο το βραδυ και μαλιστα σε μηλοξυδο

Το αλεσμενο παντως σε 10 λεπτα ειναι κομπλε και χωρις μουλιασμα(για την μικρη παντα)
__________________
Ο χρήστης marsolan δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 09:59   #195
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marsolan Εμφάνιση μηνυμάτων
1,5 ωραααα?????Βρασιμο???
Εγω οταν ειχα φτιαξει στην μικρη κανονικο(οχι αλεσμενο)βεβαια...εκανε 20 λεπτα...αλλα μολις θυμηθηκα οτι η Ροζι μου ειχε πει να το μουλιασω ολο το βραδυ και μαλιστα σε μηλοξυδο
Ναι, καλό είναι να βάζουμε και λίγο μηλόξυδο ή χυμό από λεμόνι (ακόμη και γιαούρτι αν δεν έχουμε αλλεργίες) για να διασπαστεί το φυτικό οξύ που περιέχει και να γίνει πιο εύπεπτο.

Φυτικό οξύ έχουνε όλα τα δημητριακά γι' αυτό και εγώ τα μουλιάζω όλα μ' αυτό τον τρόπο.
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 10:04   #196
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Rosie Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι, καλό είναι να βάζουμε και λίγο μηλόξυδο ή χυμό από λεμόνι (ακόμη και γιαούρτι αν δεν έχουμε αλλεργίες) για να διασπαστεί το φυτικό οξύ που περιέχει και να γίνει πιο εύπεπτο.

Φυτικό οξύ έχουνε όλα τα δημητριακά γι' αυτό και εγώ τα μουλιάζω όλα μ' αυτό τον τρόπο.
Rosie μου, μετα αν το μουλιασουμε με γιαουρτι, το ξεπλενουμε??
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 10:12   #197
spyni
 
Εγγραφή: 27-01-2009
Μηνύματα: 1.826
spyni ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zaharini Εμφάνιση μηνυμάτων
spyni μπορείς και στο ταχίνι με κακάο, να αντικαταστήσεις το κακάο με χαρουπάλευρο. Επίσης έχω δοκιμάσει και αυτή τη μους με αβοκάντο (νομίζω τη βάλανε τα κορίτσια πιο πάνω...) και είναι πολύ ωραία, κάνω και διάφορούς πειραματισμούς, πχ αντί για μέλι ή ζάχαρη να βάλω αποξηραμένα φρούτα ή μπανάνα και βγαίνει πολύ ωραία αν και είναι σχετικό αυτό γιατί ο άνδρας αρνείται να δοκιμάσει πάνω από μισή κουταλιά
ax, τωρα ειδα το μηνυμα σου!!ωραια ιδεα θα το κανω και αυτο! αν και η μικρη μας δεν τρελαινεται τοσο για τις γλυκες γευσεις, ευτυχως!!, οποτε και πιο πικρουτσικο να ειναι ακομη καλυτερα...μους αβοκαντο εε??? μου ξεφυγε...θα ανατρεξω πιο πανω!! σε ευχαριστω!
Ο χρήστης spyni δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 10:18   #198
Rosie
 
Εγγραφή: 15-12-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 4.980
Rosie ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πάντα ξεπλένω τα μουλιασμένα δημητριακά πριν τα βράσω ανεξαρτήτως αν μούλιασαν μόνο σε νερό, σε μηλόξυδο, λεμόνι κτλ.
__________________
“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt
Ο χρήστης Rosie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 12:24   #199
valeri
 
Εγγραφή: 21-02-2008
Μηνύματα: 1.104
valeri ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Rosie Εμφάνιση μηνυμάτων
Πάντα ξεπλένω τα μουλιασμένα δημητριακά πριν τα βράσω ανεξαρτήτως αν μούλιασαν μόνο σε νερό, σε μηλόξυδο, λεμόνι κτλ.
προχτες καπου διαβασα οτι , το νερο μετα το μουλιασμα καλο ειναι να το κραταμε, γιατι αρκετα απο τα συστατικα "βγαινουν 'σε αυτο,φυσικα πρεπει να πληθουν πρωτου μπουν στο νερο για μουλιασμα
το φυτικο οξυ, που λες,διασπαται η απλα βγαινει στο νερο?

αφου αναφερθηκε το ρυζι ,μπορειτε να μου πειτε ποσα ειδη ρυζιου υπαρχουν,γιατι εχω ενα θεμα μ"αυτο

α ,για το λαδι και βουτυρο καρυδας ?
διαφερουν πολυ στη γευση ? το λαδι το εβαλα αρκετες φορες στο ψωμι και το εφαγε ο μεγαλος ,αλλα τωρα δεν το θελει πια
Ο χρήστης valeri δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-11, 12:43   #200
margiota
 
Το avatar του χρήστη margiota
 
Εγγραφή: 23-03-2010
Περιοχή: Σύρος
Μηνύματα: 697
margiota χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Ερώτηση ίσως κουφή... Συγχωρέστε με!
Αν αλέσω τις νιφάδες βρώμης και τις κάνω σκόνη, μπορώ να τις χρησιμοποιήσω σαν κρέμα? Θα πρέπει και τότε να την βράζω ή απλά να προσθέσω ζεστό νερό ή γάλα?
Ο χρήστης margiota δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Οδηγίες χρήσης του chat Συντονιστής Χ Οδηγίες για ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 1 22-02-12 19:03
Λαικές Αγορές Βιολογικών Προιόντων administrator Διατροφή & Συνταγές 9 18-12-11 20:11
Οδηγός χρήσης και αγοράς για τα κλιματιστικά Μίκα Περιβάλλον - Οικολογία 0 02-07-09 07:05


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:43.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm