Καταρχήν σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη. Στο θέμα του ύπνου τώρα. Στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού μας είπαν οτι εαν θέλουμε μπορούμε να κοιμόμαστε μπρούμητα και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και τότε να φανταστείς ήμουνα στον 8ο με μια κοιλιά τεραστια. Προσπάθησα κι εγώ να κοιμηθώ μπρούμητα αλλά είχα ήδη μάθει στο πλάγια (δεξιά αν δεν κάνω λάθος) και από το αγχος μου το απέφυγα. Τώρα όσον αφορά το ανάσκελα. Αν πνίγεσαι τώρα που είσαι στην αρχή, μετά που θα μεγαλώσει το μωρό θα χάνεσαι στην κυριολεξία. (τουλάχιστον εγώ αυτό πάθαινα γιατί κάτι παίζει με κάποια αρτηρία φλέβα και δεν περνάει το αίμα. κατι τέτοιο. όχι σε όλες όμως).
Για να σου φύγει η ανασφάλεια ρώτα και το γιατρό σου. Το πιο πιθανό είναι να σου πει οτι δεν υπάρχει πρόβλημα ή να σου προτείνει να κοιμάσαι αριστερά.
Καλή συνέχεια
ΣΩΣΤΟ !! Αυτο με την αρτηρια !! Νομιζω κανει κακο να κοιμασαι ανασκελα ! Κατι εμποδιζετε λεει η καλη κυκλοφορια του αιματος προς το μωρο ! Βασικα βολευεσε να κοιμασαι μπρουμητα ??? Ακομα και αρχη που ειναι , δεν νοιωθεις πιεση στην κοιλια ?? Εγω μολις εμαθα πως ημουν εγγυος , με τιποτα ομως μπρουμητα ! Και κοιμαμαι και παντα ετσι ! Σαν να με πιεζε κατι ! Ισως να ηταν και ψυχολογικο ! Τι θεμα και αυτο με τον υπνο !βρυκολακας ειχα γινει ! Μαλιστα το πρωτο πραγμα που εκανα και το ευχαριστηθηκα οσο τιποτα , ηταν μολις γεννησα , πρωτη μερα στο νοσοκομειο , κοιμηθηκα μπρουμητα !!!!!!! Μου ειχε λειψει !!! Βεβαια ποναγε το στηθος μου τοτε , αλλα το ξεπερασα Με το καλο , να πανε ολα καλα !
Εγώ δεν έχω κανένα προβλημα και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη κοιμόμουν μέχρι 5 μηνών μπρούμυτα. Το θέμα ειναι αν μπορείς και δεν ενοχλήσε δεν έχει πρόβλημα αν δεν μπορείς αναγκαστηκά θα κοιμάσαι αλλιώς όπως σε βολεύει. Και τώρα που είμαι έγκυος πάλυ μπρούμυτα κοιμάμε μέχρι να μεγαλώσει η κοιλιά και να μην βολεύει !!
Μεχρι πότε επιτρέπεται να κοιμόμαστε μπρούμυτα; Όταν ρώτησα τον γιατρό μου είπε να κοιμάμαι όπως με βολεύει. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ να κοιμάμαι μπρούμυτα και ακόμα η κοιλιά μου δεν έχει μεγαλώσει τόσο έτσι ώστε να με ενοχλεί, αλλά νοιώθω πολλές τύψεις μήπως το πιέζω. Είμαι 15 εβδομάδων και δεν έχω πάρει κάποια κιλά ακόμα, απλά η κοιλιά που ήδη είχα έχει αλλάξει σχήμα. Στρογγύλεψε
Εγω οσο μπορούσα και δε με ενοχλουσε η κοιλια κοιμομουνα μπρουμυτα.Περιπου μεχρι τη 16η εβδομαδα αν θυμαμαι καλα δεν ειχα προβλημα.Απο κει και μετα η κοιλια παραστρογγυλεψε και το εκοψα και μου το ειπε και η μαια μου πλεον να μην κοιμαμαι μπρουμυτα.Το κακο ειναι οτι μονο ετσι μπορω να κοιμηθω και πλεον δε βολευομαι με τπτ με αποτελεσμα να κοιμαμαι ελαχιστα.
Κορίτσια κάπου διάβασα τώρα ότι ο ύπνος μπρούμυτα στην εγκυμοσύνη δεν επιτρέπεται. Εγώ όλο το πρώτο τρίμηνο τώρα το έχω περάσει να κοιμάμαι μπρούμυτα ... λέτε να έχω κάνει κακό στο μωρό ή αυτά ισχύουν σε μεγαλύτερους μήνες?
αν ειχες κανει κατι κακο θα φαινοταν οποτε μην ανυσηχεις.
ποτε δε κοιμηθηκα μπρουμυτα σε καμια εγκυμοσυνη γιατι φοβομουν μη πλακωνω το μωρο.ε οσο να ναι 50 γραμμαρια μωρο να εχει εμενα απο πανω? δε ξερω αν επιτρεπετε η οχι απλα εγω δε το εκανα.
Επειδη ειχα μεγαλο προβλημα στο οτι δεν μπορουσα να κοιμηθω αλλιως εκτος απο μπρουμυτα,ειχα ρωτησει τον γιατρο μου και μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!
Ετσι κοιμομουν μπρουμυτα μεχρι και τον 5ο μηνα γιατι δεν ειχε πεταχτει καθολου η κοιλια μου και βολευομουν.
Οταν αρχισα να φουσκωνω κοιμομουν κατι αναμεσα απο πλαγια και ελαφρως μπρουμυτα.Ειχα βρει σταση που βολευομουν.
Απο εκει και περα οταν η κοιλια φουσκωσει και να θελεις δεν μπορεις!
Τωρα μονο ανασκελα και λιγο στο πλαι μονο με το μαξιλαρι θηλασμου που εχω παρει και το βαζω αναμεσα στα ποδια μου και γερνω λιγο την κοιλια μου επανω σε αυτο!!!
Εγώ πάλι στην πρώτη εγκυμοσύνη κοιμόμουν σχεδόν μέχρι τέλους μπρούμυτα, η αδερφή μου το ίδιο και μέχρι στιγμής κοιμάμαι ΜΟΝΟ μπρούμυτα σε αυτήν την εγκυμοσύνη...Στη μικρή σίγουρα δεν έκανα κάτι κακό, όπως και η αδερφή μου στο γιο της...Λες σε αυτό το μωρό να κάνω κακό?Πάντως ανάσκελα δεν μπορώ να κοιμηθώ...
Επειδη ειχα μεγαλο προβλημα στο οτι δεν μπορουσα να κοιμηθω αλλιως εκτος απο μπρουμυτα,ειχα ρωτησει τον γιατρο μου και μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα!!!!
Ετσι κοιμομουν μπρουμυτα μεχρι και τον 5ο μηνα γιατι δεν ειχε πεταχτει καθολου η κοιλια μου και βολευομουν.
Οταν αρχισα να φουσκωνω κοιμομουν κατι αναμεσα απο πλαγια και ελαφρως μπρουμυτα.Ειχα βρει σταση που βολευομουν.
Απο εκει και περα οταν η κοιλια φουσκωσει και να θελεις δεν μπορεις!
Τωρα μονο ανασκελα και λιγο στο πλαι μονο με το μαξιλαρι θηλασμου που εχω παρει και το βαζω αναμεσα στα ποδια μου και γερνω λιγο την κοιλια μου επανω σε αυτο!!!
Κι εγώ ακριβώς το ίδιο!!!!! Κοιμόμουν μπρούμυτα, μέχρι τον 5ο, οπότε και με ενοχλούσε η κοιλιά. Ο γιατρός δε μου το ''απαγόρευσε''.
καμια δεν ειχε προβλημα με το στηθος απο την αρχη?εγω παλι μαζευα τα χερια μου και προσπαθουσα να το βολεψω πονουσα παρα πολυ.και ανασκελα δεν ειναι καλη σταση γτ υπαρχει η κεντρικη αρτηρια στην μεση ποιο κατω που πιεζετε,στα διπλα νομιζω ειναι η καλυτερη σταση και προς το τελος με 4-5-6μαξιλαρια.ουφ!τι θυμηθικα τωρα!!!πα!πα!
__________________ my 3 little stars are my reason to be
εννοια σου κ κοιμομαστε κ ορθιες μετα τη γεννα...ξερεις ποσες φορες με πηρε ο υπνος ενω εκανα βολτες στο διαδρομο στις 4 κ στις 5 τα ξημερωματα?προσπαθωντας να κοιμησω το μωρο!μεχρι κ ονειρο με ανοιχτα ματια εχω δει ενω ταιζα το μικρο! μια χαρα ορθια κοιμομουν
καμια δεν ειχε προβλημα με το στηθος απο την αρχη?
Βάζω το χέρι μου κάτω από το στήθος, στα πλευρά μου και ανασηκώνομαι λίγο και δεν με πονάει....Πάντα έτσι κοιμάμαι, γιατί έχω μεγάλο στήθος έτσι και αλλιώς και έγκυος να μην είμαι, με ενοχλεί το στήθος....
Βάζω το χέρι μου κάτω από το στήθος, στα πλευρά μου και ανασηκώνομαι λίγο και δεν με πονάει....Πάντα έτσι κοιμάμαι, γιατί έχω μεγάλο στήθος έτσι και αλλιώς και έγκυος να μην είμαι, με ενοχλεί το στήθος....
αμαν βρε κοπελα μου τι δυσκολα που ειναι!στο 1ο μου παιδι ειχα βαλει 21 κιλα και θυμαμε οταν ξαπλωνα με ενοχλουσε ο ...πωπος μου!ελεγα στον αντρα μου οτι πολυ θα ηθελα να ειχε δυο τρυπες για να τον βολεψω!!!
__________________ my 3 little stars are my reason to be
Κοριτσια, δεν θυμαμαι καθόλου απο την πρωτη μου εγκυμοσύνη,πειραζει να κοιμομαστε μπρουμυτα τους πρωτους μηνες που μπορουμε,δεδομενου οτι αργοτερα ειναι αδύνατον αυτό ?? πιεζουμε το μωρο ?? ειμαι στην 7η εβδομαδα κυησης και ολο μπρουμυτα θελω και μπορω να κοιμαμαι
απο οσο ξερω δεν υπαρχει κανενα προβλημα.. ειδικα τωρα που εισαι στις αρχες.. ρωτα καλυτερα ομως τον γιατρο σου.. εγω τον ειχα ρωτησει και μου ειπε να κοιμαμαι οπως θελω αρκει να νιωθω ανετα και να ξεκουραζομαι..
καλη εγκυμοσυνη..
Έχετε μήπως βρει κάτι να σας βοηθά στη στάση ύπνου; Εγώ ας πούμε κοιμόμουν πάντα μπρούμυτα και τώρα τα έχω βρει σκούρα. Ακόμα χωράει η κοιλιά μου αλλά νιώθω ενοχές και πονάω κιόλας, οπότε προσπαθώ να μένω στο πλάι, αλλά δεν έχω μεγάλη επιτυχία. Ανάσκελα αδύνατον να ξεκουραστώ. Συχνά ξυπνάω και είμαι ημι-μπρούμυτα. Βάζω ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια και για να αλλάξω πλευρό ξυπνάω πάλι για να μεταφέρω το μαξιλάρι. Λίγο η άβολη θέση, λίγο η συχνοουρία, έρχεται μετά και το άγχος, πάει ο ύπνος! Πώς μπορώ να κρατηθώ με κάποια άνεση στην πλάγια θέση; Κάποιο από τα ειδικά μαξιλάρια που πουλάνε ωφελεί σε κάτι; Ξυπνάω άγρια μεσάνυχτα και βλέπω τελεμάρκετινγκ! Έλεος! Α, και κάπου 5-6 το πρωί έχει στο Μακεδονία ένα ιταλικό σίριαλ με γιατρούς, αντιγραφή του Greys Anatomy...
Ο δικός μου γιατρός ήταν κατηγορηματικός για τη στάση. Ανάσκελα απαγορεύεται γιατί μπορεί να διακόψει το βάρος της κοιλιάς την κυκλοφορία του αίματος. (Δυστυχώς για μένα γιατί ουκ ολίγες φορές με έπαιρνε ο ύπνος σε αυτή τη στάση όπως έβλεπα τηλεόραση...)
Για μπρούμυτα φοβάμαι και να το σκεφτώ...
Οπότε μόνο στο πλάι. Δεν μου διευκρίνισε αν είναι καλύτερα δεξιά ή αριστερά. Όμως ήδη έχω κάνει κοιλιά που, όταν γυρίζω στο πλάι νιώθω να "πέφτει" και να με τραβάει. Έτσι βολεύομαι βάζοντας διπλωμένη μια μικρή κουβερτούλα κάτω από την κοιλιά μου για να την "κρατάει". Προς το παρόν έτσι μπορώ και κοιμάμαι. Αργότερα ίσως χρησιμοποιήσω κάποιο μαξιλαράκι με τον ίδιο τρόπο.
Ακόμα δεν έχω προμηθευτεί με τα ειδικά μαξιλάρια για την εγκυμοσύνη και δεν ξέρω κατά πόσο θα με βολέψουν...
Λοιπόν εγκυούλες μου, εγώ γέννησα πέρυσι. Καθ' όλη μα όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κοιμόμουν μπρούμυτα με ελαφριά κλίση προς τα πλάγια, αναγκαστικά λόγω της κοιλιάς. Ακόμη και την παραμονή της γέννας μου κοιμήθηκα μπρούμυτα. Και φυσικά επειδή φοβόμουν είχα ρωτήσει τη γυναικολόγο μου τουλάχιστον 10 φορές και μου έλεγε πως το μπρούμυτα δεν πειράζει. Επειδή όμως κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική ρωτήστε τους γυναικολόγους σας που είναι και οι αρμόδιοι.
Κι εμένα ο γιατρός μου είπε ότι το μπρούμυτα δεν πειράζει και ακόμα ούτε το ανάσκελα. Το ανάσκελα πειράζει όταν μεγαλώσει η κοιλιά μου είπε. Οπότε κι εμένα μπρούμυτα με μικρή κλίση προς το πλάι με βλέπω.
Κι εμένα ο γιατρός μου είπε ότι το μπρούμυτα δεν πειράζει και ακόμα ούτε το ανάσκελα. Το ανάσκελα πειράζει όταν μεγαλώσει η κοιλιά μου είπε. Οπότε κι εμένα μπρούμυτα με μικρή κλίση προς το πλάι με βλέπω.
Μην το φοβάσαι καθόλου. Και γω 9 μήνες μπρούμητα με ελαφρά κλίση πλάγια και δεν έμεινα ούτε μέρα χωρίς ύπνο. 9 Μήνες κοιμόμουν κάθε μέρα 10ωρα!!
ανασκελα κανει αλλα καλο ειναι να αποφευγεται στους 2 τελευταιους μηνες γιατι μπορει να μην περνει καλο οξυγονο το μωρο,η καλυτερη σταση ειναι πλαγια αριστερα.
Λοιπον κοριτσια.
Μέχρι και τον 3ο μήνα δεν κοιμόμουν την νύχτα. Στον 4ο μια χαρά ύπνο είχα!!! Τώρα στον 5ο δεν μπορώ να βολευτώ καθόλου και πάλι δεν κοιμάμαι. Ανάσκελα νιώθω ότι με πλακώνει το στομάχι μου. Βάζω δύο μαξιλάρια στο κεφάλι μου για να είμαι πιο ψηλά και έτσι καταφέρνω να κοιμηθώ λίγο. Βέβαια πάντα με πολλές διακοπές.
Στο πλάι νιώθω ότι η κοιλιά μου θα ξεκολήσει και φοβάμαι μήπως πλακώσω το μωρό. Χτες το πρωί που γύρισα στο πλαι ένιωσα το μπεμπε να με κλωτσάει και άλλαξα πάλι πλευρο. Φοβάμαι μήπως του κάνω κακό. Πήρα και αυτό το μαξιλάρι που είναι για την εγκυμοσύνη και για τον θυλασμό μετά και για να πω την αλήθεια δεν με βοήθησε.
Καμιά ιδέα βρε κορίτσια???
Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι είναι καλύτερο να κοιμάται η έγκυος στο πλάϊ αλλά εγώ όταν γέρνω στο πλάϊ φοβάμαι ότι το μωρό πιέζεται και ότι μπορεί να πάθει τίποτα κι έτσι γυρνάω πάλι κανονικά. Εσείς;
Εγώ μόνο στο πλάι μπορούσα να κοιμηθώ. Όταν ήμουν ανάσκελα μου ερχόταν εμετός. Γέννησα μια χαρά. Δεν μου είχε πει ο γιατρός να μην κοιμάμαι στο πλάι.
Πρώτη φορά το ακούω.
Ανάσκελα για το μωρό επιτρέπεται, αν κάποια δεν βολεύεται στο πλάι. Απλά επειδή στρεσάρεται η μέση της μανούλας, καλό είναι να αποφεύγεται ... και ιδίως για εμάς που αποκτούμε πολύ εύκολα πόνους στη μέση. Στο πλάι συνιστάται γενικά από όσο ξέρω για τις εγκυούλες, και μάλιστα σε εμβρυική θέση, σαν τα μπεμπάκια μας δηλαδή, με λυγισμένα τα πόδια για να ανακουφίζεται η μέση μας. Δεν πιέζεται καθόλου το μπεμπάκι μας στο πλάι ... εγώ μέχρι πριν από 3-4 εβδομάδες κοιμόμουν μπρούμητα ... γιατί δεν είχα καθόλου κοιλίτσα και χωρίς να θέλω γύριζα στον ύπνο μου . Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα!
και εγω κοιμομουν μπρουμυτα σχεδον σε ολη την εγκυμοσυνη.
ειχα ρωτησει πολλες φορες τον γιατρο και δεν ειχε προβλημα.
μονο στο τελος με δυσκολευε καπως αλλα σας μιλω εντιμως οτι
ακομα και την παραμονη πριν γενησω ανακαλυψα οτι ειχα γυρισει
μπρουμυτα!
εγω ειμαι στην 20 εβδομαδα, και ακομα κοιμαμαι μπρουμυτα. πολλες φορες ομως γυρναω και στο πλαι.νοιωθω ανετα σε εμβρυακη σταση,και ξεκουράζομαι αρκετα. βεβαια οι πονοι στην πλατη και την μέση δεν σταματουν ακομα και το βραδυ, και σε όποια σταση κιαν ειμαι. Υπομονη φιλες μου αξιζει τον κοπο
Εμενα με βοηθησε πολυ το μαξιλαρι που ειχα παρει για το θηλασμο,Ειναι φαντασου σαν μια μεγαλη μπανανα,και κοιμομουνα ανεκαθεν στο πλαι.Αντιθετος ειναι καλυτερος ο υπνος στο πλαι και για τη μαμα και για το μωρακι.Ειναι βεβαια και πως σε βολευει.
Καλησπέρα κορίτσια!!! Η γυναικολόγος - γενετιστής στην οποία έκανα την αυχενική και τη β επιπέδου μου είπε ότι πρέπει να κοιμάμαι στο πλάι και μάλιστα προς τ΄αριστερά!!! Προσπαθώ να κοιμηθώ έτσι αλλά συνήθως ξυπνάω και συνειδητοποιώ ότι γυρνάω δεξιά γιατί έτσι κοιμόμουν πάντα. Με το γυναικολόγο που με παρακολουθεί καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν το συζήτησα ποτέ γιατί απλά έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα που προέκυψαν και επιπλέον δεν το είχα ξανακουσει από κανέναν αυτό και δεν έδωσα βάση..Με τη πρώτη ευκαιρία θα το συζητήσω μαζί του.
Καλησπέρα κορίτσια!!! Η γυναικολόγος - γενετιστής στην οποία έκανα την αυχενική και τη β επιπέδου μου είπε ότι πρέπει να κοιμάμαι στο πλάι και μάλιστα προς τ΄αριστερά!!! Προσπαθώ να κοιμηθώ έτσι αλλά συνήθως ξυπνάω και συνειδητοποιώ ότι γυρνάω δεξιά γιατί έτσι κοιμόμουν πάντα. Με το γυναικολόγο που με παρακολουθεί καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν το συζήτησα ποτέ γιατί απλά έχω πολύ πιο σοβαρά θέματα που προέκυψαν και επιπλέον δεν το είχα ξανακουσει από κανέναν αυτό και δεν έδωσα βάση..Με τη πρώτη ευκαιρία θα το συζητήσω μαζί του.
Εγώ κοιμόμουν στο πλάι αλλά από την δεξιά πλευρά. Έτσι είχα συνηθίσει. Αργότερα επειδή με πονούσαν και τα πόδια μου πάρα πολύ, έβαζα ένα μαξιλάρι από κάτω από το ένα μου πόδι και ανακουφιζόμουν αρκετά.
Τους τελευταίους δύο μήνες βέβαια δεν βολευόμουν πουθενά, ότι κι αν έκανα. Δύσκολη κατάσταση.