Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 11-03-08, 00:13   #1
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
Λιμοντσέλο ( limonzello).

Υλικά
8 λεμoνιών οι φλούδες
1 λίτρο οινόπνευμα (ποτοποιείου)
700γρ. ζάχαρη
1200γρ. νερό

Εκτέλεση
Αφαιρείτε τις φλούδες από τα λεμόνια και τις αφήνετε για μια βδομάδα μέσα στο οινόπνευμα.
Σε 1200γρ βρασμένου νερού, ρίχνετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει και να γίνει σιρόπι. Αφήνετε για 2-3 λεπτά.
Σουρώνετε το οινόπνευμα και το ρίχνετε σε ένα γυάλινο βάζο μαζί με το σιρόπι. Αφήνετε το μείγμα ,ως έχει, για 2-3 μέρες και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο.

υ.γ: Αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε!Πιστέψτε με!Το έφτιαξα πέρυσι τα Χριστούγεννα και το ήπιαμε μετά το φαγητό ,είχαμε και Τεντούρα (τοπικο ηδύποτο καταπληκτικό!!!!) σ'ολους άρεσε πάρα πολύ! ,η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο "ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ" στην Αμφισσα.

Καλή επιτυχία!
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 18:12   #2
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΠΟΤΑ!!!

Sangria

Συστατικά

1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
2 μήλα
1 ξυνόμηλο
1 πορτοκάλι
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ ή μπράντυ
5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
500 ml σπράιτ

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
2. Σε μια κανάτα ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ ή το μπράντυ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα κυβάκια φρούτων και τοποθετούμε την κανάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
3. Πριν το σερβίρισμα Βάζουμε και την σπράιτ.

Επειδή το κρασί είναι πολύ για μία κανάτα, καλό είναι να έχουμε έτοιμο το μίγμα σε κάποιο άλλο μεγάλο σκεύος και πριν το σερβίρισμα να μοιράσουμε σε κανάτες ανάλογα με τα άτομα και τότε να προστεθεί και η σπράιτ ώστε να μην εξατμίζεται το ανθρακικό που κάνει πιο δροσερή τη γεύση.



__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 18:17   #3
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Δροσερό milk shake
Φτιάχνει
3-4 ποτηρια

Συστατικά:

500 ml φρέσκο γάλα
1 κεσεδακι γιαούρτι ή 3 μπαλλες παγωτό
4-6 θρυμματισμένα παγάκια
2-3 κουταλιες μαρμελάδα
σιρόπι της αρεσκειας σας
έτοιμη σαντιγυ
λιγη τρούφα

Οδηγίες

1. Μεσα στο μπλεντερ βαζουμε 500 ml γαλα, ριχνουμε το γιαουρτι ή το παγωτο, προσθετουμε την μαρμελαδα, το σιροπι-α και τα θρυμματισμενα παγακια.
2. Το χτυπαμε για 2 λεπτα και το σερβιρουμε σε μακροστενα ποτηρια
3. Προσθετουμε την σαντιγυ και πασπαλιζουμε με τρούφα
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 20:26   #4
Νίκη
 
Το avatar του χρήστη Νίκη
 
Εγγραφή: 14-03-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 3.078
Νίκη ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μιλκ σέικ καμία... ?? Μιλκ σέικ με κούκις θέλω να φτιάξω... αλλά και με φρούτα.. !!!
__________________

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...
Ο χρήστης Νίκη δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-08, 21:06   #5
Jean
Απενεργοποιημένος member request
 
Εγγραφή: 22-05-2007
Μηνύματα: 3.091
Jean ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Σε διαιτα βρισκομαστε κοπελιες... Για ηρεμηστε λιγο...
Ο χρήστης Jean δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-08, 10:22   #6
sardelaki
 
Το avatar του χρήστη sardelaki
 
Εγγραφή: 13-02-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 2.702
sardelaki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μιλκ σέικ πεπονιού

Συστατικά:
1 μέτριο ώριμο πεπόvι, ξεφλουδισμέvο και ψιλοκομμέvο
2-3 κουταλιές σούπας Κουαvτρό (αν θέλετε)
2 κουταλιές ζάχαρη άχvη
2 φλιτζάvια τσαγιού παγωτό βαviλια
Ό φλιτζ. τσαγιού γάλα
2 κουταλάκια γλυκού χυμός λεμονιού
ροδέλες λεμονιού και φέτες πεπονιού για το γαρνίρισμα


Οδηγίες:

Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός του παγωτού, σε μίξερ και χτυπάτε πολύ καλά, ώστε να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το παγωτό και χτυπάτε έως ότου το μείγμα γίνει παχύρρευστο.

Σερ6ίρετε σε παγωμένα ποτή*ρια και γαρνίρετε με φέτες πεπονιού και ροδέλες λεμονιού.
__________________

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ο χρήστης sardelaki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-08, 15:46   #7
katerina@!!
 
Το avatar του χρήστη katerina@!!
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Περιοχή: Ναύπλιo
Μηνύματα: 1.393
katerina@!! ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Λικερ Φραουλας

Υλικα
400 γραμμαρια φραουλες πλυμμενες και χωρις κοτσανι
400 γραμμαρια κρυσταλικη ζαχαρη
800 ml βοτκα ή τζιν ή τσιπουρο ή κονιακ

Ετοιμασια
Αλεθουμε στο μπλεντερ τις φραουλες και τη ζαχαρη και στη συνεχεια προσθετουμε το ποτο.Τελος το βαζουμε σε γυαλινο μπουκαλι στο ψυγειο.
Ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο, εγω το εφτιαξα με βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!!(σημερα θα το δοκιμασω και με κονιακ!!!! )
Τη συνταγη την ειδα στον Καφε με την Ελενη.Καλη επιτυχια- φτιαξτε το!!!!!
__________________
Ο χρήστης katerina@!! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-08, 15:51   #8
maria70
 
Το avatar του χρήστη maria70
 
Εγγραφή: 05-11-2007
Περιοχή: Ισπανια
Μηνύματα: 1.286
maria70 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katerina@!!
Λικερ Φραουλας

Υλικα
400 γραμμαρια φραουλες πλυμμενες και χωρις κοτσανι
400 γραμμαρια κρυσταλικη ζαχαρη
800 ml βοτκα ή τζιν ή τσιπουρο ή κονιακ

Ετοιμασια
Αλεθουμε στο μπλεντερ τις φραουλες και τη ζαχαρη και στη συνεχεια προσθετουμε το ποτο.Τελος το βαζουμε σε γυαλινο μπουκαλι στο ψυγειο.
Ειναι πανευκολο και πεντανοστιμο, εγω το εφτιαξα με βοτκα και ηταν απιστευτο!!!!!(σημερα θα το δοκιμασω και με κονιακ!!!! )
Τη συνταγη την ειδα στον Καφε με την Ελενη.Καλη επιτυχια- φτιαξτε το!!!!!
Κατερινα ποση ωρα το αφηνω στο ψυγειο μεχρι ....να το ρουφηξω??
Ο χρήστης maria70 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-08, 15:58   #9
katerina@!!
 
Το avatar του χρήστη katerina@!!
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Περιοχή: Ναύπλιo
Μηνύματα: 1.393
katerina@!! ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Την επομενη μερα ειναι σουπερ γιατι εχει λιωσει η ζαχαρη Μαρια μου και εχουν δεσει οι μυρωδιες...αλλα να σου πω την αληθεια μου... εγω το δοκιμασα αμεσως και δεν με πολυενοχλησε η ζαχαρη..απλα με χτυπησε η βοτκα!!!!!
Ειναι υπεροχο και πανευκολο φτιαξτο και θα με θυμηθεις!!!!
__________________
Ο χρήστης katerina@!! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-05-08, 16:02   #10
katerina@!!
 
Το avatar του χρήστη katerina@!!
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Περιοχή: Ναύπλιo
Μηνύματα: 1.393
katerina@!! ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katerina@!!
Την επομενη μερα ειναι σουπερ γιατι εχει λιωσει η ζαχαρη Μαρια μου και εχουν δεσει οι μυρωδιες...αλλα να σου πω την αληθεια μου... εγω το δοκιμασα αμεσως και δεν με πολυενοχλησε η ζαχαρη..απλα με χτυπησε η βοτκα!!!!!
Ειναι υπεροχο και πανευκολο φτιαξτο και θα με θυμηθεις!!!!
Τωρα που το θυμηθηκα...προσοχη στο μπουκαλι με το ποτο που θα παρετε να ειναι 800ml ή αλλιως 80cl...χτες πηρα βοτκα και ηταν μονο 70cl..και ετρεχα να βρω να συμπληρωσω τα 100ml που μου ηθελε ακομη...
__________________
Ο χρήστης katerina@!! δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-01-09, 18:04   #11
μαριαπαβ
 
Εγγραφή: 06-10-2008
Περιοχή: Νίκαια
Μηνύματα: 141
μαριαπαβ ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην μαριαπαβ
Προεπιλογή Λικερ ροδι και μανταρινι

ΛΙΚΕΡ ΡΟΔΙ
ΥΛΙΚΑ

• 6 ΡΟΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ
• ½ ΛΙΤΡΟ ΚΟΝΙΑΚ
• 1 ΛΙΤΡΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ Ή ΒΟΤΚΑ
• 600γρ ΖΑΧΑΡΗ
• 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΔΙΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΓΙΑ 20 – 25 ΗΜΕΡΕΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΥΨΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΡΟΔΙΑ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΟΥΛΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΙΚΕΡ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ. (ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Ή ΣΕ ΚΑΒΕΣ ΠΟΤΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΒΑΘΥ ΧΡΩΜΑ.

ΛΙΚΕΡ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
ΥΛΙΚΑ

• 20 ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΙΚΡΑ
• 20 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ
• 1 + ½ ΛΙΤΡΟ ΚΟΝΙΑΚ Ή ΒΟΤΚΑ Ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ Ή ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΑΛΚΟΟΛ
• 300γρ ΖΑΧΑΡΗ
• 2 + ½ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ, ΤΡΥΠΑΜΕ ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ ΚΑΡΦΩΝΟΥΜΕ 1 ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 15 ΗΜΕΡΕΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΣΟΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΕΑΝ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟ.
Ο χρήστης μαριαπαβ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-09-10, 01:40   #12
anti33
 
Εγγραφή: 19-09-2010
Μηνύματα: 22
anti33 χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή λικέρ μανταρίνι

έκανα λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο....
έχει όμως έντονη τη γεύση του τσίπουρου ....σε σημείο να νομίζεις ότι πίνεις τσίπουρο και όχι λικέρ......
τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω??
να κάνω λίγο σιρόπι ή να βάλω λίγο κονιάκ να αλλάξει η γέυση ή θα καταστραφεί??
__________________
Ο χρήστης anti33 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 27-06-12, 13:36   #13
Normani
 
Εγγραφή: 26-06-2012
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 23
Normani ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο anti33 Εμφάνιση μηνυμάτων
έκανα λικέρ μανταρίνι με τσίπουρο....
έχει όμως έντονη τη γεύση του τσίπουρου ....σε σημείο να νομίζεις ότι πίνεις τσίπουρο και όχι λικέρ......
τι μπορώ να κάνω για να το διορθώσω??
να κάνω λίγο σιρόπι ή να βάλω λίγο κονιάκ να αλλάξει η γέυση ή θα καταστραφεί??
νομιζω οτι εχει καταστραφει πια, επρεπε να ειχες δοκιμασει τη λυση του κονιακ απ την αρχη
Ο χρήστης Normani δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:39.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm