Διατροφή & ΣυνταγέςΔιατροφή, Υγιεινή διατροφή, συζητήσεις για συστατικά τροφών και μεταλλαγμένα, συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις
Ένα μυστικό για να μην σπάσουν τα αβγά κατά το βράσιμο , είναι να βάλετε τα αβγά μαζί με το νερό σε σιγανή φωτιά από την αρχή, τοποθετώντας μαζί μια μεταλλική κουτάλα. Το μέταλλο που θα εξέχει από την κατσαρόλα απορροφά την επιπλέον θερμοκρασία και έτσι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν τα αβγά
• Βάψιμο αβγών – Γαλάζιο, Μπλε χρώμα
Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι.
• Βάψιμο αβγών – Κίτρινο χρώμα
Τυλίξτε τα αυγά σας σε ξερά φλούδια κρεμμυδιών και στερεώστε τα βάζοντας τα μέσα σε κάλτσα νάιλον και δένοντας τα με κόμπο. Βραστέ τα με νερό και το ανάλογο ξύδι
• Βάψιμο αβγών – Πράσινο χρώμα
Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε τρία λίτρα νερό. Στο ζωμό που θα μείνει, θα βράσουμε τα αυγά μας προσθέτοντας το ανάλογο ξύδι
• Βάψιμο αβγών - Κόκκινο χρώμα
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια, 1 μικρό φλιτζάνι ξύδι, τα αυγά και ρίχνουμε νερό μέχρι να τα καλύψουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
__________________ «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Τα έβαψες κιόλας;
Εγώ αύριο, όπως έχει το έθιμο
άντε περιμένουμε φώτο
__________________ «Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»
Ας ανεβάσουν τα κορίτσια που έχουν κάνει κάτι ξεχωριστό τις φώτο τους...εμένα μου αρέσουν μόνο τα κόκκινα αβγά κι έτσι τα έβαψα κιόλας γιαυτό δεν ανεβάζω φώτο μιάς και είναι πολύ κλασσικά και τα ξέρετε όλες!
Κι εγώ κόκκινα τα έβαψα.Κλασσικά πράγματα.Τα γυάλισα και με το λαδάκι τους κι έτοιμα!
Μια συνάδελφος τα κάνει με χρωματιστές μεταξωτές κλωστές και βγαίνουν πανέμορφα,σαν πίνακας ζωγραφικής (αφηρημένης τέχνης).
Μαριλίνα εάν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου δεν θα σπάσουν.
Εμένα όσες φορές μου έχει σπάσει το αυγό που βράζω του παιδιού είναι γιατι κατευθείαν απο το ψηγείο το έχω βάλει για βράσιμο.
__________________ Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ
Ευχαριστούμε
Τα έβαψες κιόλας;
άντε περιμένουμε φώτο
ωραίο το θέμα αλλα τα αυγά δεν τα βάφουμε την Μ.Πέμπτη; Τότε λέει το έθιμο, γιατι σύμφωνα με αυτο κάτω απο το Σταυρό πέρασε μια κυρία με αυγά και το αιμα του Χριστού που έσταξε τα έβαψε κόκκινα.
Αν κάνω λάθος, συγγνωμη...
Τα έβαψες κιόλας;
άντε περιμένουμε φώτο
ωραίο το θέμα αλλα τα αυγά δεν τα βάφουμε την Μ.Πέμπτη; Τότε λέει το έθιμο, γιατι σύμφωνα με αυτο κάτω απο το Σταυρό πέρασε μια κυρία με αυγά και το αιμα του Χριστού που έσταξε τα έβαψε κόκκινα.
Τα έβαψες κιόλας;
άντε περιμένουμε φώτο
εχεις απολυτο δικιο!φιλακια1φευγω με τα νευρα κροσια!
Τα έβαψες κιόλας;
άντε περιμένουμε φώτο
η δημοσίευση που εχεις κάνει quote απο την sardelaki είναι του 2008 Ειρήνη μου
__________________ Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
εχετε βαψει αβγα κοκκινα με παντζαρια;πως βγαινουν;eιναι κοκκινα 'η καφετι;βαζουμε τα πατζαρια και τα αβγα αβραστα και τα 2 απο την αρχη 'η βραζουμε καποια ωρα τα πατζαρια και μετα ριχνουμε τα αβγα;τα περναμε μετα με λαδι 'η οχι;
τα φωτα σας παρακαλω γιατι θελω φετος να τα φτιαξω ετσι :d:d
------------------------------------------
Που πηγαν παλι τα κεφαλαια;;;
-------------------------------------
Kαλα,δουλευομαστε μου φαινεται,εχω πεθανει στα γελια...
02/6/07 γίναμε ένα
16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010
εγω πηρα φετος πατζαρια για τα αυγα,αλλα θα τα κανω αυριο,οποτε δεν ξερω το αποτελεσμα ακομη.Ψαχνοντας λιγο στο google,ειδα διαφορες αποψεις για τον τροπο.Άλλου λεει να τα αφησεις μαζι με τα λαχανικα,αλλου μονο με το ζουμι.Μαλλον θα βρασω τα πατζαρια για μιση ωρα και μετα μεσα εκει(χωρις να βγαλω τους βολβους δηλαδη) θα βαλω 1 φλιτζανι ξυδι και τα αυγα μεχρι να βρασουν
κι εγώ με παντζάρια λέω να τα βάψω ή με τις ρίζες που μας είπε η Αννίκο ... αν τις βρω ...
θα ήθελα να κάνω και το κόλπο με τις κηρομπογιές (που μάλλον έχει το αποτέλεσμα που έχουν και οι "περδίκες" από το site της DALIAS, ε
αλλά δεν κατάλαβα αν θα το κάνω σε βρασμένα αβγά ή σε ωμά και μετά θα τα βράσω;;;
Ουφ,τα νευρα μου,αποτυχια τα πατζαρια.Εβρασα πρωτα τους βολβους ψιλοκομμενους για μιση ωρα,το αφησα να κρυωσει,εβαλα ξυδι,αλατι και τα αυγα και περιμενα....αδικως οπως φανηκε.Επι σαραντα λεπτα εβραζαν και τιποτα!Εγιναν λιγο καφεκιτρινα μονο.Ουτε κοκκινο,ουτε καν ροζ.Τελικα τα εβγαλα,τα επλυνα για να φυγει το καφε χρωμα που ειχαν αποκτησει και τα εβαψα με κανονικη βαφη.Ευτυχως επιασε μια χαρα.Καμια αλλη που να δοκιμασε με πατζαρια και να ειχε αισιο τελος;
Ουφ,τα νευρα μου,αποτυχια τα πατζαρια.Εβρασα πρωτα τους βολβους ψιλοκομμενους για μιση ωρα,το αφησα να κρυωσει,εβαλα ξυδι,αλατι και τα αυγα και περιμενα....αδικως οπως φανηκε.Επι σαραντα λεπτα εβραζαν και τιποτα!Εγιναν λιγο καφεκιτρινα μονο.Ουτε κοκκινο,ουτε καν ροζ.Τελικα τα εβγαλα,τα επλυνα για να φυγει το καφε χρωμα που ειχαν αποκτησει και τα εβαψα με κανονικη βαφη.Ευτυχως επιασε μια χαρα.Καμια αλλη που να δοκιμασε με πατζαρια και να ειχε αισιο τελος;
Καλημέρα!
Αν θες να βάψεις αυγά με παντζάρια πρέπει να τα αφήσεις τρεις μέρες για να γίνουν σκούρο κόκκινο! Αν τα αφήσεις δύο γίνονται πιο ανοιχτό και μία λιγότερο!!! Έπρεπε να έχεις ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα!!!
αλλά δοκίμασα την τεχνική με την κηρομπογιά και μου άρεσε πολύ!!!
και τέλος έκανα και μία δική μου έμπνευση της στιγμής, τα στόλισα με κόλες γκλίτερ!!!