Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 11-06-08, 12:11   #1
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ !

Κρητικός ντάκος

Υλικά

2 παξιμάδια μεγαλα
1 μεγαλη τομάτα
100γρ. φέτα(σκληρη κ αλμυρη)
Λιγο κρεμμύδι ψιλοκομμενο
Καπαρι
Ρίγανη
Λάδι


Εκτέλεση

Βρεχουμε τα παξιμαδια πολυ λιγο με νερο, γιατι εχει και λαδι και μετα θα ειναι πολυ ******
Τριβουμε την τοματα και την φετα στο χοντρο του τριφτη
Βαζουμε τα παξιμαδια σε ενα πιατο και ριχνουμε οσο λαδι 8ελουμε και προσθετουμε την τοματα κ απο πανω την φετα
Επειτα βαζουμε το κρεμμυδακι,την καπαρη και πασπαλιζουμε με ριγανη.

Καλή επιτυχία !
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 12:16   #2
Sam
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Μηνύματα: 3.520
Sam ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

γρήγορα τους χοχλιούς τους μπουμπουριστούς
__________________
Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά
Ο χρήστης Sam δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 12:20   #3
Afroditi D
 
Το avatar του χρήστη Afroditi D
 
Εγγραφή: 09-10-2007
Μηνύματα: 3.857
Afroditi D ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

άντε οι Κρητικιές να γεμίσουν το θέμα με μοσχοβολιστές συνανταγούλες !
Σαμ κάνε την αρχή ! (κάποια σχέση με Κρητη έχεις ε?)
__________________
Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....
Ο χρήστης Afroditi D δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 12:21   #4
Sam
 
Εγγραφή: 05-06-2007
Μηνύματα: 3.520
Sam ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
άντε οι Κρητικιές να γεμίσουν το θέμα με μοσχοβολιστές συνανταγούλες !
Σαμ κάνε την αρχή ! (κάποια σχέση με Κρητη έχεις ε?)
Ναι έχω ονειρεύομαι πότε θα μπορέσω να πάω διακοπές εκεί
__________________
Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά
Ο χρήστης Sam δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 12:45   #5
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΧΟΧΛΙΟΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤΟΙ
Παιρνουμε τους χοχλιους και τους καθαριζουμε,βγαζουμε το μπροστινο τμημα που ειναι ξεραμενο και με το μαχαιρακι,ξυνουμε γυρω-γυρω τον καθενα για τυχον αλευρακι,αφου τους καθαρισουμε τους πλενουμε καλα και αφηνουμε λιγο να στραγγιξουν και τους βαζουμε σε ενα πιατο γεματο με αλατι.προσεχουμε ολο το μπροστινο τμημα να ειναι ολο με αλατι,στη συνεχεια βαζουμε ενα τηγανι αντικολλητικο πανω στο ματι χωρις λαδι,χωρις τιποτα οχι σε πολυ υψηλη θερμοκρασια και τοποθετουμε τον χοχλιο γυρω-γυρω απο το τηγανι να σχηματιζουν κυκλους,μολις τους βαλουμε βαζουμε λιγο νερακι στο χερι μας και το πιτσιλαμε πανω στους χοχλιους,αφηνουμε για κανενα 2 λεπτο και ριχνουμε το λαδι,να κανει 1 κυκλο πανω στους χοχλιους,να μην κολυμπανε ομως,αφηνουμε για 2 λεπτα και με μια σπατουλα τους γυρναμε απο την αλλη μερια να ψηθουν,αφηνουμε για 3 λεπτα και βαζουμε το δεντρολιβανο,ανακατευουμε να παει παντου(εγω βαζω ολοκληρα κλωναρια με δεντρολιβανο να μυρισει)και στη συνεχεια σβηνουμε με ξυδι,ειναι ετοιμοι!!!!
καλη επιτυχια και καλη ορεξη!!!!
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 14:55   #6
lenagr1
 
Το avatar του χρήστη lenagr1
 
Εγγραφή: 03-01-2008
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 400
lenagr1 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Re: ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ !

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Afroditi D
Κρητικός ντάκος

....... Καλή επιτυχία ![/color]
επίσης αντί για φέτα που είναι παχυντική η άτιμη!!!! μπορείται να βάλετε μια κουταλιά της σούπας τυράκι dirollo cottage που έχει χαμηλά λιπαρά και είναι το ίδιο πεντανόστιμο. και να στάξετε και λίγο βαλσαμικο -τότε πια δεν μιλάμε για κρητική συνταγή αλλά για ....
gourmet αλλά δεν πειράζει!!!
Ο χρήστης lenagr1 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 14:59   #7
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Afroditi D,το κρεμμυδακι δεν ειναι απαραιτητο και η γνησια συνταγη δεν το περιλαμβανει.
αλλα αν αρεσει σε καποιους φυσικα και το βαζουμε!!!
επισης,καποιοι βαζουν καππαρη αλλα και πολυ δεν το προτιμουν κι ετσι το βαζουν στις ταβερνες.
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 15:01   #8
gavrias
 
Το avatar του χρήστη gavrias
 
Εγγραφή: 06-12-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 3.457
gavrias ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gavrias
Προεπιλογή

είστε τέλειες katerina24 και τρελό μου !!!!
__________________
ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι
Ο χρήστης gavrias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-06-08, 16:43   #9
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλιτσούνια ή μυζηθροπιτάκια (τηγανητά)

(οι αναλογίες στο περίπου - τα φτιάχνω με το μάτι)

1/2 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
λίγη ρακή (μισό ποτηράκι, της ρακής εννοείται)
λίγο λάδι (ένα ποτηράκι της ρακής)
μια πρέζα αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
νεράκι (περίπου 3/4 του ποτηριού)
Το φύλλο πρέπει να πλάθεται χωρίς να κολλάει πολύ, αλλά και να μην είναι σκληρό.

για τη γέμιση:
μυζήθρα στην οποία ρίχνουμε λίγο γάλα για να μπορούμε να την πλάθουμε (κάποιοι βάζουν δυόσμο ή άνιθο, εμένα δε μου αρέσει).

Ανοίγουμε το φύλλο, ή μικρά φύλλα και γεμίζουμε.
Βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κόβουμε με ένα μαχαίρι όπως αυτό της πίτσας, με τη διαφορά ότι έχει ζικ ζακ και κάνει σχεδιάκια (το βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ).

Τα τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή φωτιά (στο μάτι έχω μέχρι 9 τα τηγανίζω στο 7-8, μέχρι να ροδίσουν).
Τα τρώμε σκέτα ή με λίγο μέλι και κανέλα...........
Γιαμ γιαμ γιαμ

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ... ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΠΟΥ ΛΑΔΙ ΜΟΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-08, 11:49   #10
Λιλίκα
 
Εγγραφή: 11-06-2008
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 2
Λιλίκα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή Καλώς σας βρήκα

Κορίτσια καλημέρα, μπαίνω κια εγώ στην παρέα σας με μεγάλη μου χαρά!
Ο Νοκόλας μου θα γίνει στις 17 του μήνα 7 μηνών και φυσικά είναι περιτό να σας περιγράψω την ευτυχία που εχουμε εγώ και ο άντρας μου! Σύντομα θα σας στείλω μια ομορφη συνταγή που κανω συχνά και αρέσει σε ολους για το καλώς σας βρήκα! Σας φιλώ τώρα πάω να φτιάξω τα φρούτα του γιού μου (τον έχω μαζί μου στη δουλειά) & τα λέμε αργότερα Φιλάκια
__________________
Νικόλας
Ο χρήστης Λιλίκα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-06-08, 13:04   #11
Ντέπυ
 
Εγγραφή: 23-04-2008
Περιοχή: Πειραιά
Μηνύματα: 319
Ντέπυ ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Ντέπυ
Προεπιλογή

Φουρτουνάτσιδες και Βροντάτσιδες !!!!!!!!!
Αρε πατρίδα.

Σφακιανές πίτες

(γύρω στις 20-30)
Υλικά
1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 κιλό αλεύρι για ζυμάρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα σβόλο ζυμαριού (μέγεθος βερίκοκου), τον διαμορφώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, τον ανοίγουμε πολύ λίγο στη μέση, τον γεμίζουμε με μυζήθρα (1 κουταλιά σούπας) και τον ξανακλείνουμε. Κατόπιν, πλάθουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το ζυμάρι και τη μυζήθρα μαζί, από το κέντρο προς την περιφέρεια, δίνοντάς του το σχήμα ενός πιάτου για φρούτα. Κατόπιν, το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται με μέλι από πάνω.
Προσοχή: Η επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από το πλάσιμο, δηλαδή, η πίτα πρέπει να είναι πολύ λεπτή (2-3 χιλιοστά).

Η κορυφή βέβαια στην Κρητική κουζίνα για μένα είναι ο ντάκος και το γαμοπίλαφο...πω πω μιλάμε ότι είναι όλα τα λεφτά.
__________________
"Το καθήκον μας είναι να
απελευθερωθούμε
εξαπλώνοντας τον κύκλο της συμπόνιας
για να αγκαλιάσουμε όλα τα
ζωντανά πλάσματα και
την ολική ομορφιά της φύσης".
ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΙΝΣΤΑΙΝ
Ο χρήστης Ντέπυ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-06-08, 12:05   #12
TZOYTZA
 
Το avatar του χρήστη TZOYTZA
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.167
TZOYTZA ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ


Υλικα
3 κουπες κολοκυθι τριμενο στον τριφτη
3 αυγα
1 φλυτζανακι του καφε λαδι
1,5 κουπα φαρινα κοκκινη
τυρι-φετα (της αρεσκειας σας)
πιπερι- ριγανι- κιμινο- και οτι μυρωδικο σας αρεσει!!

τα ανακατευουμε ολα μαζι και τα βαζουμε με λιγο λαδακι στο πυρεξ
στους 150 βαθμους για περιπου 45 λεπτα!!!!!

και καλη σας ορεξη!!!!!!
__________________
Ο χρήστης TZOYTZA δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 13-06-08, 12:39   #13
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
εχουμε βρασει την κοτα και εχουμε σουρωσει το ζουμι μας.
βαζουμε την κατσαρολα και αρχιζουμε να μετραμε φλυτζανες 3 φλυτζανες για 2 ατομα.
δηλαδη αν ειμαστε 4 ατομα βαζουμε 6 φλυτζανες ζουμι και αφηνουμε να βρασει λιγο σκετο το ζουμι,παιρνουμε 1 λεμονι και κοβουμε τη φλουδα γυρω-γυρω και την βαζουμε μεσα αφηνουμε για 5' και προσθετουμε το ρυζι,σε αναλογια 3 προς 1.
για 6 φλυτζανες βαζουμε 2 φλυτζανες ρυζι.αφηνουμε για 5' και ανακατευουμε,βγαζουμε τη φλουδα λεμονιου και βαζουμε αλατι-πιπερι.
αφηνουμε να μισοψηθει το ρυζι προσθετουμε το χυμο ενος λεμονιου και το βγαζουμε απο το ματι και βαζουμε μια πετσετα και το καπακι απο πανω.
αφηνουμε 15' να τραβηξει τα ζουμια το ρυζι και ειναι ετοιμο....
αν θελουμε να γινει πιο σπυρωτο το ρυζι τοτε το τσιγαριζουμε πιο μπροστα με λαδι και μετα βαζουμε το ζουμι της κοτας!!!
καλη επιτυχια!!!

το μυστικο ειναι να μην ανακατευουμε συνεχεια το ρυζι αλλα να παιρνουμε ολοκληρη τη κατσαρολα και να την ανακατευουμε!!!
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-08, 21:26   #14
zouzounitsa79
 
Το avatar του χρήστη zouzounitsa79
 
Εγγραφή: 07-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
Μηνύματα: 891
zouzounitsa79 ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην zouzounitsa79
Προεπιλογή

Καλιτσούνια (σκαλτσούνια) στιγμής.
Για οσες θελουν αλλα δεν εχουν και πολυ χρόνο
Υλικα:
1 Βιτάμ
2 Ποτήρια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 φαρίνες
Βανίλιες (4 βάζω εγώ)
Για την Μυζήθρα (ή Ανθότυρο για τις εκτός Κρήτης :P ):
1 μυζήθρα
1/2 βιτάμ
βανίλιες
ζάχαρη (όση θέλουμε)
Αυγά (2 είναι αρκετα)
Κανέλλα.
(εμένα η μία δόση μου παίρνει μιση μυζύθρα).
Εκτέλεση :
Λίωνουμε το βιτάμ και το χτυπαμε με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά το γάλα τις βανίλιες και σιγά σιγά τις φαρίνες. Πιθανόν να μην σηκώσει ολο το αλεύρι...η ζύμη ειναι καλή οταν δεν κολάει στα χέρια μας.
Στη συνέχεια κάνουμε μικρά μπαλακια το ζυμάρι και τα ανοίγουμε ενα - ενα. Να μην ειναι πολυ χοντρό αλλα ουτε και τσιγαροχαρτο.
Εγω τα κόβω με το καπάκι του multi στρογγυλά, εχω ετοιμο σε ενα ποτηρακι ζαχαρη με γαλα, και αλλοιφω το κομμενο κομματι γυρω-γυρω στην ακρη του. Βάζω 1.5 κουταλακι του γλυκου απο το μειγμα της μυζήθρας στην μεση και το κλείνω κάνοντας το τρίγωνο. Στις τρείς γωνίες τσιμπάμε με ενα στυλο ή με κατι μυτερο για να μην ανοιξουν.
Πριν τα βάλουμε στο φουρνο αλλείφουμε με αυγο.
Στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσουν και να κανουν πατο.
Κάλη επιτυχία
Ειναι πολυ πιο ευκολο απο οσο φενεται
__________________

Μαρικακι 12/1/2007
Λενιώ 26/5/2009
Ο χρήστης zouzounitsa79 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-06-08, 21:28   #15
zouzounitsa79
 
Το avatar του χρήστη zouzounitsa79
 
Εγγραφή: 07-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
Μηνύματα: 891
zouzounitsa79 ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην zouzounitsa79
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο katerina24
ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ
εχουμε βρασει την κοτα και εχουμε σουρωσει το ζουμι μας.
βαζουμε την κατσαρολα και αρχιζουμε να μετραμε φλυτζανες 3 φλυτζανες για 2 ατομα.
δηλαδη αν ειμαστε 4 ατομα βαζουμε 6 φλυτζανες ζουμι και αφηνουμε να βρασει λιγο σκετο το ζουμι,παιρνουμε 1 λεμονι και κοβουμε τη φλουδα γυρω-γυρω και την βαζουμε μεσα αφηνουμε για 5' και προσθετουμε το ρυζι,σε αναλογια 3 προς 1.
για 6 φλυτζανες βαζουμε 2 φλυτζανες ρυζι.αφηνουμε για 5' και ανακατευουμε,βγαζουμε τη φλουδα λεμονιου και βαζουμε αλατι-πιπερι.
αφηνουμε να μισοψηθει το ρυζι προσθετουμε το χυμο ενος λεμονιου και το βγαζουμε απο το ματι και βαζουμε μια πετσετα και το καπακι απο πανω.
αφηνουμε 15' να τραβηξει τα ζουμια το ρυζι και ειναι ετοιμο....
αν θελουμε να γινει πιο σπυρωτο το ρυζι τοτε το τσιγαριζουμε πιο μπροστα με λαδι και μετα βαζουμε το ζουμι της κοτας!!!
καλη επιτυχια!!!

το μυστικο ειναι να μην ανακατευουμε συνεχεια το ρυζι αλλα να παιρνουμε ολοκληρη τη κατσαρολα και να την ανακατευουμε!!!
μαρη :P το γαμοπιλαφο με ζυγουρι (μεγάλο αρνί) γίνεται :P :P
__________________

Μαρικακι 12/1/2007
Λενιώ 26/5/2009
Ο χρήστης zouzounitsa79 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-06-08, 00:03   #16
katerina24
 
Εγγραφή: 12-01-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 1.958
katerina24 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zouzounitsa79
μαρη :P το γαμοπιλαφο με ζυγουρι (μεγάλο αρνί) γίνεται :P :P

εχεις δικιο!!!!δεν μπορω να το επεξεργαστω πια!!!θα το ξανακανω σωστα!!!

ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ

εχουμε βρασει το ζυγουρι και εχουμε σουρωσει το ζουμι μας.
βαζουμε την κατσαρολα και αρχιζουμε να μετραμε φλυτζανες 3 φλυτζανες για 2 ατομα.
δηλαδη αν ειμαστε 4 ατομα βαζουμε 6 φλυτζανες ζουμι και αφηνουμε να βρασει λιγο σκετο το ζουμι,παιρνουμε 1 λεμονι και κοβουμε τη φλουδα γυρω-γυρω και την βαζουμε μεσα αφηνουμε για 5' και προσθετουμε το ρυζι,σε αναλογια 3 προς 1.
για 6 φλυτζανες βαζουμε 2 φλυτζανες ρυζι.αφηνουμε για 5' και ανακατευουμε,βγαζουμε τη φλουδα λεμονιου και βαζουμε αλατι-πιπερι.
αφηνουμε να μισοψηθει το ρυζι προσθετουμε το χυμο ενος λεμονιου και το βγαζουμε απο το ματι και βαζουμε μια πετσετα και το καπακι απο πανω.
αφηνουμε 15' να τραβηξει τα ζουμια το ρυζι και ειναι ετοιμο....
αν θελουμε να γινει πιο σπυρωτο το ρυζι τοτε το τσιγαριζουμε πιο μπροστα με λαδι και μετα βαζουμε το ζουμι.!!!
καλη επιτυχια!!!

το μυστικο ειναι να μην ανακατευουμε συνεχεια το ρυζι αλλα να παιρνουμε ολοκληρη τη κατσαρολα και να την ανακατευουμε!!!
__________________
Ο χρήστης katerina24 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-08, 02:04   #17
Maria-P
 
Το avatar του χρήστη Maria-P
 
Εγγραφή: 01-11-2007
Περιοχή: Νέο Φάληρο
Μηνύματα: 207
Maria-P ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΜΑΡΙΑ30
Καλιτσούνια ή μυζηθροπιτάκια (τηγανητά)
Μαρία μου, την μυζήθρα πώς ακριβώς τη ζητάω από το σούπερ- μάρκετ; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που προτείνεις; (πώς λέμε για παράδειγμα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας...; αυτό εννοώ).
__________________
Ο χρήστης Maria-P δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-08, 09:08   #18
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.051
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Ντέπυ
Φουρτουνάτσιδες και Βροντάτσιδες !!!!!!!!!
Αρε πατρίδα.

Σφακιανές πίτες

(γύρω στις 20-30)
Υλικά
1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 κιλό αλεύρι για ζυμάρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα σβόλο ζυμαριού (μέγεθος βερίκοκου), τον διαμορφώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, τον ανοίγουμε πολύ λίγο στη μέση, τον γεμίζουμε με μυζήθρα (1 κουταλιά σούπας) και τον ξανακλείνουμε. Κατόπιν, πλάθουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το ζυμάρι και τη μυζήθρα μαζί, από το κέντρο προς την περιφέρεια, δίνοντάς του το σχήμα ενός πιάτου για φρούτα. Κατόπιν, το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται με μέλι από πάνω.
Προσοχή: Η επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από το πλάσιμο, δηλαδή, η πίτα πρέπει να είναι πολύ λεπτή (2-3 χιλιοστά).

Η κορυφή βέβαια στην Κρητική κουζίνα για μένα είναι ο ντάκος και το γαμοπίλαφο...πω πω μιλάμε ότι είναι όλα τα λεφτά.
Ντέπυ μου,
μπερδεύτηκα!! Έχεις απλά στα υλικά αλεύρι για ζυμάρι και μετά λες ότι... παίρνεις ζυμάρι. Πως το φτιάχνεις; πες μου σε παρακαλώ!!
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-08, 10:42   #19
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Maria-P
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΜΑΡΙΑ30
Καλιτσούνια ή μυζηθροπιτάκια (τηγανητά)
Μαρία μου, την μυζήθρα πώς ακριβώς τη ζητάω από το σούπερ- μάρκετ; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που προτείνεις; (πώς λέμε για παράδειγμα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας...; αυτό εννοώ).
έχεις δίκιο.
Για να πω την αλήθεια δεν έχω βρει εδώ στα σούπερ μάρκετ. Βέβαια δε χάνεις τίποτα να ζητήσεις κρητική μυζήθρα, μπορεί κάπου να έχουν και να μην το έχω αντιληφθεί. Έχουν τα καταστήματα της Ένωσης Πεζών και τα καταστήματα με κρητικά προϊόντα. Μπορείς όμως να την αντικαταστήσεις με μανούρι ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί που να μην είναι πολύ αλμυρό. Δεν είναι το ίδιο νόστιμο, αλλά μπορείς να βάλεις μέσα λίγη κανέλα.
Καλή επιτυχία!
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 02:12   #20
Sun
 
Το avatar του χρήστη Sun
 
Εγγραφή: 20-02-2008
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 485
Sun ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΧΑΝΙΩΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΕΚΙ
Υλικά που χρειαζόμαστε για το φύλλο: ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 κουταλιές λάδι, ½ κουταλάκι αλάτι, 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Υλικά που χρειαζόμαστε για τη γέμιση: 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες, 1 ½ κιλό κολοκύθια κομμένα επίσης σε ροδέλες, 1 κιλό μυζήθρα, 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο, 1 ματσάκι δυόσμο, 2 αυγά, 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 φλιτζάνι λάδι, 1 ποτήρι γάλα, 4 κουταλιές στάκα, αλάτι, πιπέρι και σουσάμι για το πασπάλισμα.

Κατασκευάζουμε το φύλλο: σε μια λεκάνη ζυμώνουμε πολύ καλά το αλεύρι, με το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή περίπου ώρα. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε δυο μέρη και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε δυο φύλλα. ΣΆ ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Κάθε στρώση την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, αλεύρι και κασέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε κι αυτό το μείγμα από πάνω. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Το χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 180 βαθμούς για 1 – 1 ½ ώρα.
__________________
Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!
Ο χρήστης Sun δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 02:56   #21
Maria-P
 
Το avatar του χρήστη Maria-P
 
Εγγραφή: 01-11-2007
Περιοχή: Νέο Φάληρο
Μηνύματα: 207
Maria-P ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο ΜΑΡΙΑ30
Για να πω την αλήθεια δεν έχω βρει εδώ στα σούπερ μάρκετ. Βέβαια δε χάνεις τίποτα να ζητήσεις κρητική μυζήθρα, μπορεί κάπου να έχουν και να μην το έχω αντιληφθεί. Έχουν τα καταστήματα της Ένωσης Πεζών και τα καταστήματα με κρητικά προϊόντα. Μπορείς όμως να την αντικαταστήσεις με μανούρι ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί που να μην είναι πολύ αλμυρό. Δεν είναι το ίδιο νόστιμο, αλλά μπορείς να βάλεις μέσα λίγη κανέλα.
Καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ πολύ!
__________________
Ο χρήστης Maria-P δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 06:24   #22
zouzounitsa79
 
Το avatar του χρήστη zouzounitsa79
 
Εγγραφή: 07-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
Μηνύματα: 891
zouzounitsa79 ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην zouzounitsa79
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Maria-P

Μαρία μου, την μυζήθρα πώς ακριβώς τη ζητάω από το σούπερ- μάρκετ; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που προτείνεις; (πώς λέμε για παράδειγμα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας...; αυτό εννοώ).
Μαρια η μυζηθρα που βαζουν μεσα σε αυτες τις πίτες ειναι ξυνη και οχι γλυκια. Θα την βρεις στα καταστηματα που σου ειπε η αλλη μαρια και θα την ζητησεις "ξινη μυζηθρα".
Καλή επιτυχια
__________________

Μαρικακι 12/1/2007
Λενιώ 26/5/2009
Ο χρήστης zouzounitsa79 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 10:00   #23
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zouzounitsa79
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Maria-P

Μαρία μου, την μυζήθρα πώς ακριβώς τη ζητάω από το σούπερ- μάρκετ; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που προτείνεις; (πώς λέμε για παράδειγμα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας...; αυτό εννοώ).
Μαρια η μυζηθρα που βαζουν μεσα σε αυτες τις πίτες ειναι ξυνη και οχι γλυκια. Θα την βρεις στα καταστηματα που σου ειπε η αλλη μαρια και θα την ζητησεις "ξινη μυζηθρα".
Καλή επιτυχια
Η συνταγή που έδωσα δεν είναι για ξινομυζήθρα, γιατί το συγκεκριμένο φύλλο τρυπάει στο τηγάνισμα αν του βάλεις τέτοια. Είναι για κανονική κρητική μυζήθρα.
Επίσης, δεν ταιριάζει με κανέλα και μέλι η ξινομυζήθρα.
Αν έχεις συνταγή θα την ήθελα.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-08, 14:36   #24
sofia_nefeli
Προσωρινά μή ενεργός Λογαριασμός
 
Εγγραφή: 27-03-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μηνύματα: 1.825
sofia_nefeli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

παντως στο ηρακλειο που μενω εγω μυζηθρα λενε το μαλακο λευκο τυρι
στο βολο και νομιζω και στην υπολοιπη ελλαδα το λεμε ανθοτυρο...
συνεχεια μπερδευομαι...
Ο χρήστης sofia_nefeli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 26-06-08, 14:44   #25
ΜΑΡΙΑ30
 
Εγγραφή: 11-12-2007
Μηνύματα: 950
ΜΑΡΙΑ30 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Δεν είναι το ίδιο τυρί η μυζήθρα, το ανθότυρο και το μανούρι.
__________________
Ο χρήστης ΜΑΡΙΑ30 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-06-08, 12:57   #26
zouzounitsa79
 
Το avatar του χρήστη zouzounitsa79
 
Εγγραφή: 07-03-2008
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτη
Μηνύματα: 891
zouzounitsa79 ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην zouzounitsa79
Προεπιλογή

οχι δεν ειναι ιδια τυρια αυτα σε εμας εδω τουλαχιστον :P
Θα σας φερω συνταγη για ξινη μυζηθρα εντος των ημερων
Η σφακιανη πιτα ποτι θυμαμαι οταν την εφαγα (στα σφακια) ειχε μεσα ξινη μυζηθρα...δεν ειμαι απολυτη βεβαια γιατι ειναι και 4 χρονια :P Παντως με μελι την σερβιραν στανταρ
__________________

Μαρικακι 12/1/2007
Λενιώ 26/5/2009
Ο χρήστης zouzounitsa79 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-08, 12:51   #27
KATKALLI
 
Το avatar του χρήστη KATKALLI
 
Εγγραφή: 01-08-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 74
KATKALLI ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην KATKALLI
Προεπιλογή

ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΩΡΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ? ΑΡΝΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ..... ΤΕΛΕΙΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΑ (ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ). ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.
Ο χρήστης KATKALLI δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-08-08, 13:08   #28
KATKALLI
 
Το avatar του χρήστη KATKALLI
 
Εγγραφή: 01-08-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μηνύματα: 74
KATKALLI ουδετερη μηδέν
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην KATKALLI
Προεπιλογή

ΨΑΡΙ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ

ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΙ ( ΛΑΥΡΑΚΙ-ΡΟΦΟ-ΦΑΓΓΡΙ ΚΤΛ) ΤΟ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΑ 2-3 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΛΕΜΟΝΙ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΛΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ. ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΑΔΙ. ΤΟ ΦΑΪ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΨΗΣΙΜΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ.
Ο χρήστης KATKALLI δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-08-08, 21:19   #29
Sun
 
Το avatar του χρήστη Sun
 
Εγγραφή: 20-02-2008
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 485
Sun ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο KATKALLI
ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΩΡΑ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ? ΑΡΝΙ ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΟ..... ΤΕΛΕΙΟ? ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΦΩΤΙΑ (ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ). ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.
Πράγματι καταπληκτική συνταγή!
__________________
Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!
Ο χρήστης Sun δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-08-08, 20:26   #30
ΡΙΑ
 
Εγγραφή: 20-07-2007
Περιοχή: NIKAIA
Μηνύματα: 226
ΡΙΑ ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sofia_nefeli
παντως στο ηρακλειο που μενω εγω μυζηθρα λενε το μαλακο λευκο τυρι
στο βολο και νομιζω και στην υπολοιπη ελλαδα το λεμε ανθοτυρο...
συνεχεια μπερδευομαι...
Την κρητικη μυζηθρα ειναι δυσκολο να την βρεις γιατι χαλαει πολυ ευκολα και δεν την φερνουν απο την Κρητη.
Οι θειες μου εμενα μου ειπαν να χρησιμοποιω φετα μαζι με ανθοτυρο αντι για μυζηθρα

Σφακιανό γιαχνί ή τσιγαριαστό
Υλικά
1 1/2 κιλό ζυγούρι (μπροστινό όχι μπούτι)
2 ποτηρια λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια . Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι και πριν κάψει βάζουμε το κρέας, ανακατεύοντάς το συχνά, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρις ότου ασπρίσει. Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, κλείνουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και τ’ αφήνουμε να ψηθεί για 1 1/2 -2 1/2 ώρες.
Προσοχή : Δεν βάζουμε καθόλου νερό και σερβίρουμε το κρέας σχεδόν στεγνό και όχι να πλέει στο λάδι.
Ο χρήστης ΡΙΑ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-08, 17:11   #31
dora
 
Εγγραφή: 28-02-2007
Περιοχή: Περαμα
Μηνύματα: 4.338
dora ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Ειχα φαεισ την Κρητη ενα "εξοχικο" με αρνι, χοιρινο και μοσχαρι στη λαδοκολλα (σε σπιτι οχι σε μαγαζι) το οποιο ηταν ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ και εντελωςς διαφορετικο απο οσα "εξοχικα εχω φαει μεχρι στιγμης..
Ξερετε τιποτα?
__________________

Ο χρήστης dora δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-08, 12:09   #32
sofia_nefeli
Προσωρινά μή ενεργός Λογαριασμός
 
Εγγραφή: 27-03-2008
Περιοχή: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μηνύματα: 1.825
sofia_nefeli ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

βρε δορα που το ειχες φαει??? πες μας κ εμας να παμε!!!
Ο χρήστης sofia_nefeli δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-09-08, 12:59   #33
baduz
 
Εγγραφή: 23-06-2008
Μηνύματα: 801
baduz ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο zouzounitsa79
Καλιτσούνια (σκαλτσούνια) στιγμής.
Για οσες θελουν αλλα δεν εχουν και πολυ χρόνο
Υλικα:
1 Βιτάμ
2 Ποτήρια ζάχαρη
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 φαρίνες
Βανίλιες (4 βάζω εγώ)
Για την Μυζήθρα (ή Ανθότυρο για τις εκτός Κρήτης :P ):
1 μυζήθρα
1/2 βιτάμ
βανίλιες
ζάχαρη (όση θέλουμε)
Αυγά (2 είναι αρκετα)
Κανέλλα.
(εμένα η μία δόση μου παίρνει μιση μυζύθρα).
Εκτέλεση :
Λίωνουμε το βιτάμ και το χτυπαμε με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά το γάλα τις βανίλιες και σιγά σιγά τις φαρίνες. Πιθανόν να μην σηκώσει ολο το αλεύρι...η ζύμη ειναι καλή οταν δεν κολάει στα χέρια μας.
Στη συνέχεια κάνουμε μικρά μπαλακια το ζυμάρι και τα ανοίγουμε ενα - ενα. Να μην ειναι πολυ χοντρό αλλα ουτε και τσιγαροχαρτο.
Εγω τα κόβω με το καπάκι του multi στρογγυλά, εχω ετοιμο σε ενα ποτηρακι ζαχαρη με γαλα, και αλλοιφω το κομμενο κομματι γυρω-γυρω στην ακρη του. Βάζω 1.5 κουταλακι του γλυκου απο το μειγμα της μυζήθρας στην μεση και το κλείνω κάνοντας το τρίγωνο. Στις τρείς γωνίες τσιμπάμε με ενα στυλο ή με κατι μυτερο για να μην ανοιξουν.
Πριν τα βάλουμε στο φουρνο αλλείφουμε με αυγο.
Στους 180 βαθμούς μεχρι να ροδίσουν και να κανουν πατο.
Κάλη επιτυχία
Ειναι πολυ πιο ευκολο απο οσο φενεται
Επειδή μας αρέσει γενικώς η Κρητική Κουζίνα όταν λές μία μυζήθρα πόσα γραμμάρια είναι δηλαδή, επειδη μένω Αθήνα θα πάρω ανθότυρο πόσα γραμμάρια? Και οι 3 φαρίνες είναι οι μεγάλες ή οι μικρές?

Αυτη την συνταγή μπορώ να την κάνω και "σκεπαστή" τα είχαμε αγοράσει από το Ηράκλειο και μοιάζουν σαν ζύμη από Τσουρέκι?

Περιμένω την συνταγή γιατί και η μικρούλα μου κάνει σαν τρελή με τα τα γλυκά με μυζύθρα ή ανθότυρο.

Ευχαριστώ αγαπημένες μου Κρητικοπούλες!
__________________
Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

Ο χρήστης baduz δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-10-08, 21:20   #34
Agapi6
 
Εγγραφή: 23-05-2008
Μηνύματα: 675
Agapi6 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καμιά συνταγή από κρεατόπιτα ή όπως τη λέμε κάτω τουρτα;;;;
__________________
Ο χρήστης Agapi6 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-11-08, 23:27   #35
Agapi6
 
Εγγραφή: 23-05-2008
Μηνύματα: 675
Agapi6 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Agapi6
Καμιά συνταγή από κρεατόπιτα ή όπως τη λέμε κάτω τουρτα;;;;
την ξαναανανεώνω γιατί δεν έχω καμμία απάντηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
__________________
Ο χρήστης Agapi6 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 03:05.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm