Σπίτι μου Σπιτάκι μου!Πρακτικές ιδέες και χρήσιμες συμβουλές για το σπίτι, αρχειοθέτηση & οργάνωση σπιτιού, επισκευές, ηλεκτρικά, καθαριότητα σπιτιού κλπ.
Αν το έχεις το θέλω και εγώ και αν μπορείς να μας δώσεις και κάποιες οδηγίες όπως τί ύφασμα έχεις επιλέξει,πόσο κενό αφήνεις από την αρχή γιατί από ότι καταλαβαίνω είναι μετρητό και δεν γνωρίζω τουλάχιστον εγώ και πολλά πράγματα και θα ήθελα πολύ να μάθω.
Ευχαριστώ και πάντα να έχεις υπομονή και θέληση να κεντάς τόσο ωραία πράγματα.
νουφαρο είναι υπέροχα σουπερ όσα έχεις φτιάξει ξετρελάθηκα και τα χαζεύω.μακάρι να είχα τον χρόνο να φτιάξω κι εγώ.όταν ημουν μικρή κάθε καλοκαίρι,όταν κλείναν τα σχολεία κεντούσα και κατι.τώρα πια όχι,αλλά πάντα ζηλεύω οταν βλέπω τόσο όμορφα χειροποίητα κεντήματα.
μπράβο σου κοπελιά !!!!
ποιό περιοδικό προτιμάς για να παίρνεις σχέδια?ίσως με πιάσει προκοπή ξανά
καλησπερα σας, ασχολουμε και εγω με το πλεξιμο κεντημα κλπ και πραγματικα τα εργα της κοπελας ειναι υπεροχα! οποια ενδιαφερεται μπορει να βρει σχεδια στο περιοδικο αλεξια (νομιζω καθε τριμηνο κυκλοφορει) υπαρχει και το "εκεινη" αλλα τετοια γεματα με σταυροβελονια σπανια βαζει. Οσο για το πλεξιμο υπαρχει ενα αρκετα καλο βιβλιο που εξηγει με εικονες "η εγκυκλοπαιδεια του πλεξιματος" εκδοσεις ιων.
Κορίτσια μόλις σας ανακάλυψα!
Με ενδιαφέρει πολύ να παρακολουθήσω μαθήματα για πλέξιμο.
Ξέρεις κάποια κάτι για αυτό;
Κάποιο μέρος όπου να πουλάνε έστω βιβλία για πλέξιμο;
Να'στε καλά.
Ε.
καλησπερα!εγω επαθα περισυ ψυχωση με το πλεξιμο,με βελονες και βελονακι.
ξεκινησα με το ιντερνετ το οποιο εχει πολυ αναλυτικα βιντεακια αλλα μονο για τα βασικα.στις βελονες πχ περα απο το πως να ριχνω τις θηλιες και να κανω καλη και αναποδη πλεξη δεν καταφερα να μαθω κατι παραπανω.η γιαγια ηταν λιγο πιο διαφωτιστικη αλλα τα κανει πολυ γρηγορα για να την παρακολουθησω στο 100%.βιβλια εχω ακουσει οτι υπαρχουν πολλα κ σκεφτομαι κι εγω να το ψαξω λιγακι το θεμα.
οποτε καποια απο μας βρισκει κατι καλο μπορει να το ανεβαζει εδω και να ενημερωνομαστε και οι υπολοιπες.
Ωραίο τόπικ! Μόλις το ανακάλυψα!
Εγώ έμαθα να πλέκω πριν απο μερικούς μήνες με βελονάκι και τώρα φτιάχνω καπελάκια για την μπουμπού μου. Δεν το συζητάμε, κάθε φορά που βγαίνουμε βόλτα και φοράμε τα καπελάκια μας, γίνεται χαμός!!!!!!
Εμένα όμως δεν με ενδιαφέρουν και τόσο τα πετσετάκια και σεμέν. Απο αυτά φτιάχνει η πεθερά μου. Βασικά παίρνουν και πολύ χρόνο, ενώ τα καπελάκια τσάκα-τσάκα!
Ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχει ψωνήσει καμιά σας κλωστές απο το Ίντερνετ. Είτε απο ελληνικό σάιτ είτε απο ξένο. Προσπαθώ να βρω κάποιες κλωστές αυτή την περίοδο, αλλά δεν μου είναι καθόλου εύκολο να κατέβω στην Θεσσαλονίκη.....
Έκανα μια ονλάιν έρευνα, αλλά ή δεν στέλνουν στην Ελλάδα ή είναι πολυ ακριβά τα σάιτ που βρίσκω...
Επίσης, έω να δοκιμάσω να φτιάξω πλεκτά παιχνιδάκια....
καλησπερα,
εγω τωρα ειπα να μαθω να πλεκω να κανω μια κουβερτουλα στον μπεμπη που περιμενουμε αλλα ειμαι ανεπιδεκτη μαθησεως!μου φαινεται οτι δεν πιανω καλα τις βελονες, οι ακρες δεν ειναι καλες, βεβαια εμαθα την καλη και αναποδη (μονο αυτο) αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο.επισης, για κουβερτα απορω που θα χωρεσει στη βελονα...θελω να κανω βεβαια μια μικρη για το πορτ μπεμπε αλλα και παλι πως θα γινει;
εχει κανει καμια κουβερτουλα;
τα σκουφακια ειναι ωραια ιδεα αλλα βεβαια δεν εχω ιδεα πως γινονται, βελονακι παλια εκανα αλλα δεν θυμαμαι καθολου, αν εχετε κανενα βιντεακι στο youtube βαλτε το Link
Καλησπερα και απο μενα. Εγω εχω φτιαξει μονη μου κουνουπιερα για το κρεββατι τις μπεμπας αλλα και για το λικνο.Βγηκαν πολυ πιο ομορφες απο τις αγοραστες. Τωρα φτιαχνω και την προικα για το κρεββατακι. Επισης της επλεξα τερλικια και σκουφακι.Μου αρεσει γενικοτερα το πλεξιμο το κεντημα,ραψιμο και ολα τα σχετικα.Το πλεξιμο το εμαθα απο τη γιαγια τσιγκελακι και βελονες, το ραψιμο και το κεντημα απο τη μαμα και αυτα σε ηλικια των 12 13, τωρα ειμαι 30.
Κι εγώ πλέκω και κεντάω από πρώτη δημοτικού σχεδόν(βελονάκι και πλέξιμο με βελόνες μου έμαθε η γιαγιά μου, καλή της ώρα). Το άθλημα το είχα ξεχάσει από την γέννα του πρώτου μου παιδιού, τότε είχα κεντήσει πολλά σεντονάκια και πάνες αγκαλιάς. Τώρα, ούσα έγκυος στο 3ο παιδάκι μου, αγοράκι, μου ξαναήρθε η όρεξη και άρχισα το κέντημα και πάλι!
Θα προσπαθήσω να ποστάρω λίγες φωτό από την δουλειά μου....
Marag, πολύ ωραίες οι σαλιαρίτσες!!!
__________________ Και ο τρίτος της παρέας! Πρινσελίνο ήρθες και μας ολοκλήρωσες!
καλησπερα,
εγω τωρα ειπα να μαθω να πλεκω να κανω μια κουβερτουλα στον μπεμπη που περιμενουμε αλλα ειμαι ανεπιδεκτη μαθησεως!μου φαινεται οτι δεν πιανω καλα τις βελονες, οι ακρες δεν ειναι καλες, βεβαια εμαθα την καλη και αναποδη (μονο αυτο) αλλα μου φαινεται πολυ δυσκολο.επισης, για κουβερτα απορω που θα χωρεσει στη βελονα...θελω να κανω βεβαια μια μικρη για το πορτ μπεμπε αλλα και παλι πως θα γινει;
εχει κανει καμια κουβερτουλα;
τα σκουφακια ειναι ωραια ιδεα αλλα βεβαια δεν εχω ιδεα πως γινονται, βελονακι παλια εκανα αλλα δεν θυμαμαι καθολου, αν εχετε κανενα βιντεακι στο youtube βαλτε το Link
δεν ξέρω κι εγώ πολλά,2 κασκόλ έχω φτιάξει και μια κουβέρτα για καρότσι, δεν πρέπει να σφίγγεις πολύ το νήμα στις βελόνες για να μπορείς να το δουλέψεις...
όταν έφτιαξα τη κουβέρτα τη στρίμωξα στις βελόνες...και σιγά σιγά την έφτιαξα.
vasdeli θεικα!ιδιως αυτο με τον winnie τελειο!μπραβο σου, καλα που να σε πιασει κανεις;;;
εγω με την κουβερτα δειτε τι εκανα...επειδη δεν ξερω να μετραω απο κομπους κτλ, γεμισα ολη την βελονα, καλα η πρωτη γραμμη τι να πω, ατελειωτη μου φανηκε, να μη σας τα πολυλογω, ξεκινησα με ζαχαρι, 4 εκατοστα και συνεχισα με γαλαζιο και θα το τελειωσω με ζαχαρι, πολυ ωραιο γινεται, το πηρα το κολαι αλλα τι ανακαλυψα μετα απο λιγο που ειναι βαρυ και ασηκωτο και ισα ισα χωραει...αυτο γινεται περιπου 90 ποντους!!!οσο ηθελα για να κανω υψος και οχι φαρδος...επειδη ειναι για πορτ μπεμπε υπολογιζα (λεμε τωρα) να το κανω 50 ποντους και να πλεξω 80 περιπου...τωρα τι να κανω, θα το κανω αναποδα...ελπιζω να ειναι οκ!απο κατω σκεφτομαι να βαλω επενδυση μια πανα βαμβακερι γαλαζια ή ενα λεπτο πικεδακι υφασμα παλι γαλαζιο και να το δεσω με την κουβερτα με γαλαζια φασουλα με μικρη δαντελα στις πλαινες και κατω ακρες...δεν ξερω αν με πιανετε.οποιαδηποτε ιδεα ή προταση ευπροσδεκτη
τη καθε σειρα την κανω 15 λεπτα με το ρολοι, αν τα καταφερω θα την κανω τετραγωνη αλλα δε το βλεπω να προλαβαινω!!!!
Γιατι εγω δεν μπορω να δω τιποτα? Μηπως εχει καμια σας καποιο σχεδιο για κοριτσιστικη ζακετα με βελονες?Εχω παρει μαλλι να αρχισω,αλλα δεν βρησκω καποιο σχεδιο να με ενθουσιαζει.
Sunset, δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να τα δεις...είσαι στο parentscafe; Οι φωτό είναι ανεβασμένες από το εκεί άλμπουμ μου, ίσως αυτό να παίζει κάποιο ρόλο....κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ...
__________________ Και ο τρίτος της παρέας! Πρινσελίνο ήρθες και μας ολοκλήρωσες!
μπορει κανεις να μου πει πως κανουμε το λαστιχο στα σκουφακια- πουλοβερ κτλ με πλεξιμο;
επισης ξερει καμια αν εχω βελονες πχ νο6 και θελω να πλεξω 20 εκατοστα ποσους ποντους να κανω;
πόσο μου αρέσει αυτό το θεματάκι βρε κορίτσια .. σας δείχνω κι εγώ τα σχέδιά μου
αυτό είναι το πρώτο μου .. κανονικά είναι σελιδοδείκτης αλλά εγώ το έκανα καδράκι :P
αυτό είναι κίτ που ήρθε μαζί με την κορνίζα
αυτά είναι για τα ονόματα των παιδιών μου
διάφορα
με αυτό παιδεύομαι τώρα .. είναι κέλτικοι άγγελοι για καλοτυχία .. έχει χάντρες πολλά χρώματα και όταν θα τελειώσει θα είναι πάρα πολύ όμορφο !!
έχω και άλλα που έχω τελειώσει αλλά κάπου τα έχω βάλει και δε θυμάμαι ..
όταν τα βρώ θα σας τα δείξω και αυτά
__________________ Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008
All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!! http://www.youtube.com/watch?v=JQOwUbJ9_0A
Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!
vasdeli θεικα!ιδιως αυτο με τον winnie τελειο!μπραβο σου, καλα που να σε πιασει κανεις;;;
εγω με την κουβερτα δειτε τι εκανα...επειδη δεν ξερω να μετραω απο κομπους κτλ, γεμισα ολη την βελονα, καλα η πρωτη γραμμη τι να πω, ατελειωτη μου φανηκε, να μη σας τα πολυλογω, ξεκινησα με ζαχαρι, 4 εκατοστα και συνεχισα με γαλαζιο και θα το τελειωσω με ζαχαρι, πολυ ωραιο γινεται, το πηρα το κολαι αλλα τι ανακαλυψα μετα απο λιγο που ειναι βαρυ και ασηκωτο και ισα ισα χωραει...αυτο γινεται περιπου 90 ποντους!!!οσο ηθελα για να κανω υψος και οχι φαρδος...επειδη ειναι για πορτ μπεμπε υπολογιζα (λεμε τωρα) να το κανω 50 ποντους και να πλεξω 80 περιπου...τωρα τι να κανω, θα το κανω αναποδα...ελπιζω να ειναι οκ!απο κατω σκεφτομαι να βαλω επενδυση μια πανα βαμβακερι γαλαζια ή ενα λεπτο πικεδακι υφασμα παλι γαλαζιο και να το δεσω με την κουβερτα με γαλαζια φασουλα με μικρη δαντελα στις πλαινες και κατω ακρες...δεν ξερω αν με πιανετε.οποιαδηποτε ιδεα ή προταση ευπροσδεκτη
τη καθε σειρα την κανω 15 λεπτα με το ρολοι, αν τα καταφερω θα την κανω τετραγωνη αλλα δε το βλεπω να προλαβαινω!!!!
έτσι κι εγώ ξεκίνησα,μια χαρά...αλλά θέλει πολύ χρόνο...γέννησα και δεν την είχα τελειώσει...
Έχω διάφορα ηλεκτρονικά βιβλία με σχέδια για πλέξιμο δυστυχώς στα αγγλικά. Αν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται ας μου στείλει ΠΜ με το email της και τι θέλει να σας στείλω.
Έχω τα
Ιnterweave knits fall 2010
Rowan Summer Breeze
Rowan Cocoon Collection
Rowan Milk Cotton Collection
Rowan Vintage
Rowan Kids 2010
Rowan Little Knits
καλησπέρα
θα σου ήταν ευκολό να τα έστελνες και σε μένα;
Κάθισα εχτές και διάβασα όλα τα ποστς και αποτέλεσμα "μου άνοιξε η όρεξη"
και σήμερα ξετρύπωσα το (καταχωνιασμένο) μου κεντηματάκι.
Είναι και χριστουγεννιάτικο (από άλλα Χριστούγεννα).
Συγχαρητήρια στο νούφαρο που ανέβασε τα μετρητά κεντήματα,τα κόκκινα κρόσια είναι αγοραστά ή τα έφτιαξες εσύ;
στη νανούκα με τα υπέροχα κεντήματα(αλήθεια είναι όλα από κιτ;σταμπωτά ή μετρητά
στις ελληνικές στολές της Eviri και τις πολύ αγαπησιάρικες σαλιάρες της marag.
Και στις λεπτοδουλειές της νασιας.
Και μια ερώτηση:ξέρει καμια σας πώς κάνουμε αζούρ;
Γεια σου Ρηνούλα. Λοιπόν θα πας στη γωνία του υφάσματος και θα ανέβεις με το μάτι στο επιθυμητό ύψος που θα έχει το αζούρ πάνω από το στρίφωμα. Αλλιώς κλείνεις το στρίφωμα με αζούρ.
Πιάνεις με την καρφίτσα ή βελόνα ραψίματος μια κλωστή και την απομονώνεις από τις άλλες της ύφανσης. Την τραβάς λίγο με την καρφίτσα να υψωθεί και μόλις την έχεις τραβήξει αρκετά, την κόβεις με το ψαλίδι. Συνεχίζεις να κόβεις και να πετάς όλες τις οριζόντιες κλωστές, τόσες όσες το φάρδος που θέλεις να έχει το αζούρ, ή σύμφωνα με αυτό που λένε οι οδηγίες του κεντήματος που έχεις. Οι γωνίες του υφάσματος, μόλις βγάλεις τις οριζόντιες κλωστές, θα έχουν αρκετά μεγάλο άνοιγμα. Απλά εκεί θα κάνεις ένα σχέδιο με τη βελόνα και την κλωστή σου κεντώντας πάνω κάτω στο άνοιγμα κλωστές που θα τις πιάνεις με το ίδιο ή άλλο σχέδιο που έκανες στο υπόλοιπο αζούρ.
Μόλις μείνουν μόνο οι κάθετες κλωστές της ύφανσης, τότε κάνεις το σχέδιο που θες (υπάρχουν αρκετά σχέδια για αζούρ) πιάνοντας 2 ή 3 κλωστές ή κάνοντας αραχνούλες ανάμεσα κλπ και ράβοντας με τη βελόνα και την κλωστή σου στην οριζόντια ύφανση του υφάσματος.
Τώρα βέβαια οι οδηγίες χωρίς φωτογραφία ή σκίτσο σε κέντημα είναι σαν μισές οδηγίες, αλλά ελπίζω έχοντας και το σχέδιό σου να σου φάνηκα έστω και λίγο διαφωτιστική.
Eviri,σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο,
ακούγεται εύκολο έτσι όπως το περιγράφεις.
Σκέφτηκα να το δοκιμάσω σε ένα παλιό ύφασμα πρώτα και βλέπουμε.
Πολύ καλή η ιδέα σου Ρηνούλα, για να κάνεις εξάσκηση. Βρες ένα ύφασμα που να έχει καλά ορατά τα νήματά του, ώστε να σου είναι εύκολο στην αρχή. Μετά που θα φτιάξεις το πρώτο αζουράκι τα επόμενα θα σου φανούν παιχνίδι. Φιλιά.
όλα μου τα σχέδια είναι με μέτρημα .. δε μου αρέσουν τα σταμπωτά .. τα θεωρώ πολύ εύκολα ..
και όλα είναι κιτάκια γιατί είναι πιο οικονομικά αλλά είναι και πιο οργανωμένα έτσι
επίσης έχω και 3 βιβλία .. τα 2 είναι με σχέδια (Cross stitch fairies και Cross stitch samplers and cards) και το 1 λέγεται "Εγκυκλοπαίδεια της τεχνικής του κεντηματος" όπου έχει εκεί μέσα τα πάντα όλα για το κέντημα ..
άμα θέλετε μπορώ να σας τα σκανάρω και να τα ανεβάσω .. δεν ξέρω εάν επιτρέπεται απο τους διαχειριστές να τα ποστάρω εδώ ή σε όποια θέλει ξεχωριστά ..
All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!! http://www.youtube.com/watch?v=JQOwUbJ9_0A
Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!
όλα μου τα σχέδια είναι με μέτρημα .. δε μου αρέσουν τα σταμπωτά .. τα θεωρώ πολύ εύκολα ..
και όλα είναι κιτάκια γιατί είναι πιο οικονομικά αλλά είναι και πιο οργανωμένα έτσι
επίσης έχω και 3 βιβλία .. τα 2 είναι με σχέδια (Cross stitch fairies και Cross stitch samplers and cards) και το 1 λέγεται "Εγκυκλοπαίδεια της τεχνικής του κεντηματος" όπου έχει εκεί μέσα τα πάντα όλα για το κέντημα ..
άμα θέλετε μπορώ να σας τα σκανάρω και να τα ανεβάσω .. δεν ξέρω εάν επιτρέπεται απο τους διαχειριστές να τα ποστάρω εδώ ή σε όποια θέλει ξεχωριστά ..
Πολύ καλή η ιδέα σου! Και σ' ευχαριστούμε γι' αυτό αλλά μάλλον στην καθεμία χωριστά νομίζω....
κορίτσια καλημέρα ..μόλις τώρα θυμήθηκα ένα πολύ όμορφο σάϊτ για εσάς που σας αρέσει το πλέξιμο .. http://www.purlbee.com .. έχει πολύ όμορφες ιδέες και άμα μπείτε και στο newsletter τότε κάθε μήνα θα έχετε και απο μια πρόταση ..
έχει επίσης και καταπληκτικά υφάσματα !!!!
Πολύ καλή η ιδέα σου! Και σ' ευχαριστούμε γι' αυτό αλλά μάλλον στην καθεμία χωριστά νομίζω....
όκζ .. όποια θέλει λοιπόν ας μου πεί να αρχίσω να βγάζω φωτογραφίες
Νανουκα, η εγκυκλοπαίδεια του κεντήματος που έχεις μήπως έχει κάποιες εικόνες-οδηγίες για το αζούρ,το παλεύω με τις οδηγίες της eviri,αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το πάω σωστά(δεν το έχω ξαναφτιάξει)
και το πώς γωνιάζουμε ένα καρέ ....ξέρω πολλά ζητάω,ε;
Καλησπέρα! Καλέ γιατί έχετε τόσο καιρό να μπείτε?
Πάνω που σας βρήκα!!
Και εγώ φαν του αθλήματος. Όχι πολλά πράγματα, κέντημα σταυροβελονιά, ριζοβελονιά, μετρητά και τώρα μαθαίνω πλέξιμο με βελόνες από την γιαγιά μου.
Κοριτσια αν θελετε μπορω να σας βάλω πολλά πατρόν με σταυροβελονια και ειδικα παιδικα μωρουδιακα καρτοον και τετοια , εχω μαζεψει πολλά !
Πειτε μου και ό,τι μπορω θα σας βαλω
εγω θέλω να μάθω να πλέκω παιδικά μπλουζάκια καζακουλες.....δεν ξερω τιποτα.... το κεντημα δεν μου αρεσει και εξαλλου εχω τοσα πολλά κεντημενα σεμέν καρε απο την μαμα μου και τα θεικά με βελονάκι της γιαγιά μου που δεν παιζει να συγκρινω της μάνας μου και της γιαγιάς μου με κάτι δικο μου......απλά θέλω να μάθω να πλεκω για την κορη μου.....αλλά δεν έχω ιδεα....έψαξα να βρω οδηγιες αλλά τα περισσότερα βιντεο δεν παιζουν....