Αναλυτικά οι κατηγορίες δικαιούχων και τα κέντρα διανομής
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 13 Απριλίου 2009
Αρχίζει σήμερα η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού. Σε όλους όσοι έχουν απογραφεί θα διατεθούν χωρίς κλήρωση δελτία κοινωνικού τουρισμού.
Ο αριθμός δελτίων είναι αυξημένος κατά 44,3% σε σχέση με το 2008 αφού για φέτος, ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας διαθέτει 750.000 δελτία κοινωνικού τουρισμού πανελλαδικά.
Η χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ αρχίζει με τους δικαιούχους των παροχών του, που απεγράφησαν το διάστημα από 3/11/08- 18/12/08 για να συμμετέχουν στο νέο πρόγραμμα έτους 2009.
Ο ΟΕΕ καλεί τους δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού πανελλαδικά από τη Μεγάλη Δευτέρα 13/4/2009 τις ώρες 08.00- 15:00, κατ' αλφαβητική σειρά, να παραλάβουν τα δελτία τους από τα γραφεία όπου απογράφηκαν, προσκομίζοντας το βιβλιάριο ασθενείας και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Το πρόγραμμα ισχύει μέχρι 8/1/2010. Στον δικαιούχο παρέχεται δυνατότητα 7 διανυκτερεύσεων, πρωινού, γεύματος, με ημερήσια οικονομική συμμετοχή ανάλογα με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την κατηγορία καταλύματος και την περίοδο συμμετοχής του.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καταλύματα:
α) ξενοδοχεία και ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων από 5 αστέρων μέχρι και 1 αστεριού,
β) ενοικιαζόμενα διαμερίσματα - δωμάτια από 4 κλειδιών μέχρι και 2 κλειδιών. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια - διαμερίσματα ενός κλειδιού δεν γίνονται δεκτά.
γ) παραδοσιακά καταλύματα α' & β' τάξης
δ) τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες - επαύλεις
ε) κάμπινγκ, ανεξαρτήτως κατηγορίας και μόνο με παροχή ημιδιατροφής
να ρωτήσω κάτι και εγώ?
έχω δικαίωμα για εισητήρια κοινωνικού τουρισμού δικό μου και των δύο παιδιών μου, όμως ο άντρας μου δεν δικαιούται. ξέρετε, το κόστος σε αυτήν την περίπτωση αν είναι μεγάλο? δηλαδή, στην περίπτωση που ο ένας από τους συζήγους δεν έχει εισητήριο κοινωνικού τουρισμού, πόσο είναι το κόστος???
να ρωτήσω κάτι και εγώ?
έχω δικαίωμα για εισητήρια κοινωνικού τουρισμού δικό μου και των δύο παιδιών μου, όμως ο άντρας μου δεν δικαιούται. ξέρετε, το κόστος σε αυτήν την περίπτωση αν είναι μεγάλο? δηλαδή, στην περίπτωση που ο ένας από τους συζήγους δεν έχει εισητήριο κοινωνικού τουρισμού, πόσο είναι το κόστος???
σε αυτη την περιπτωση ο συζηγος θα πληρωση την μιση τιμη του δωματιου.
αν δηλ. το δωματιο κοστιζει 100 εκεινος θα πληρωση 50 ευρω ασχετα με το αν εσυ το χρεωνεσαι π.χ. με 15 ευρω με το εισητηριο.
εμενα πηρε ο αντρας μου απο την εργατικη εστια και μας ειπαν να παρω εγω απο το τεβε οταν βγουν και μπορει να υπαρχουν ξενοδοχεια κοινα και για τα δυο προγραμματα οποτε να πληρωσουμε λιγοτερο.οποιος εχει χρησιμοποιησει ξενοδοχεια ας πει καμια ιδεα για λημνο.περσι ειχαμε μεινει σε ενα στη σιφνο που ηταν συμβεβλημενο με την εργατικη εστια αλλα δεν ηταν πολυ καλο.μικρα δωματια χωρις μπαλκονι.στη παρο ειχαμε βρει ενα πολυ ωραιο.αν εδφιαφερεται καποια να μου πει να το βρω.ηταν βεβαια πριν 5χρονια.
οπότε ΝΤΙΝΤΙ μου αν καταλαβα καλά, εγώ που ειμαι ΙΚΑ πάει τα έχασα...και ο συζηγος που ειναι ΤΕΒΕ δικαιούτε να ξαναπάρει και φέτος σωστά ???
λοιπον η απογραφη για το ΙΚΑ ηταν τον Νοεμβριο-Δεκεμβριο
οποτε αν δεν εκανες τοτε τα χαρτια σου τωρα ειναι δυσκολο(παντος κανε μια ερωτηση στην εργατικη εστια μην σε παρω και στο λαιμο μου)γιατι τωρα δινουν εισητηρια σε αυτους που καναν απογραφη. ΤΕΒΕαν πειρε περσυ ο συζηγος φετος δεν δικαιουται γιατι ειπαμε ειναι χρονο παρα χρονο.
πρωτα κανουν την απογραφη και μετα τα δινουν!και γω ικα εχω!μαλλον νταλιτσα τα εχασες αλλα ρωτα!δεν εχεις παρει ποτε?διναουν και εισητηρια για θεατρο και αν δεν πηρες εφταημερο θα δικαιουσαι σιγουρα διημερο!εγω που πηρα απο το ικα παιρνω και εοτ?ο εοτ δινει αλλα ταξιδια?περυσι ειχα ρωτησει και μου ειπανε οχι!
ελένη μου δυστυχώς δεν έχω πάρει ποτε τίποτα...κοιμαμαι τον υπνο του δικαίου..τλπ..
ελενη είναι το ίδιο προγραμμα παιδί μου του ΕΟΤ...΄δεν είναι κατι διαφορετικό..
να πας να παρει τα διημερα τουλαχιστον.εχουν και πρωινο και μεσημεριανο δωρεαν διατροφη.εμεις πηγαμε περυσι στο πλωμαρι και ηταν ωραιοτατα.αμεσως μετα κρυωσε ο καιρος.προλαβαμε
Μηπως ξερει κανεις αξιοπρεπη ξενοδοχεια/δωματια με τα κουπονια οεκ στη περιοχη της μαγνησιας, βολου για το Χειμωνα με 2 μικρα παιδακια?
'Η ισως τη καλυτερη διαμονη που ανα την Ελλαδα.
Π.χ. τωρα τηλεφωνησα σε καποια δωματια στη περιοχη του πηλιου και μου ζητησε 210ευρω εξτρα για Ιανουαριο 2010.....
Καλημερα σας..θα ηθελα να ρωτησω κατι αν ξερετε..δικαιομαι εισητηρια κοινωνικου τουρισμου αλλα χθες και σημερα δεν καταφερα να παρω λογω του πολυ κοσμου..αυριο ειναι η τελευταια μερα του ονοματος μου αλλα αναρωτιεμαι αν λογω της απεργιας θα δουλεψουν..Και αν δεν δουλεψουν η μερα η αυριανη θα μετατεθει για μεθαυριο?
Κορίτσια ξέρει καμια αν πρέπει να έχω εξουσιοδότηση για να παω να κάνω την εγγραφή για τα εισιτήρια με τα βιβλιάρια των γονιών μου ή φτάνει που θα έχω τις ταυτότητές τους και τα υπόλοιπα χαρτιά?
kallisto περσι που ειχα παει για τον αντρα μου δεν ηθελε εξουσιοδοτηση.τωρα για φετος δεν ξερω τι ισχυει αλλα μαλλον δεν χρειαζεται γιατι εβλεπα και αλλους που εδιναν τα χαρτια για συγγενεις!
καλησπερα να ρωτησω κι εγω κατι?το γραμμα του συζυγου μου το ι εχει περασει τα εχουμε χασει τα εισιτηρια η μπορω να παω και τωρα??και κατι ακομα εγω μεχρι τον ιουνιο του 2009 ημουν στο ταμειο ανεργιας εγω δικαιουμε να παρω?ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
Κορίτσια ξέρει καμια αν πρέπει να έχω εξουσιοδότηση για να παω να κάνω την εγγραφή για τα εισιτήρια με τα βιβλιάρια των γονιών μου ή φτάνει που θα έχω τις ταυτότητές τους και τα υπόλοιπα χαρτιά?
Σημερα έμαθα οτι έχει δοθεί παράταση για να ειση.κοινωνικού τουρισμού. Αυτοί που δεν προλάβανε μπορούν και ΑΥΡΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ να καταθέσουν τα χαρτιά τους ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ.
Έχω ένα κοριτσάκι 14 μηνών και σκεφτόμαστε το καλοκαίρι να πάμε στη Λήμνο για διακοπές με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.
Έχετε παρόμοια εμπειρία? Ο κατάλογος έχει 3 ξενοδοχεία για το νησί αυτό, υπάρχει κάποια ή κάποιος που να πήγαν στη Λήμνο με κοινωνικό τουρισμό?
Ευχαριστώ!