Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-













 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές

Notices

Διατροφή & Συνταγές Διατροφή, Υγιεινή διατροφή, συζητήσεις για συστατικά τροφών και μεταλλαγμένα, συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 12-07-10, 09:10   #1
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.056
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ!!

Καλημέρα!!
Σε καμιά δεκαριά ημέρες θα φύγουμε με τα δύο μου παιδιά να πάμε στο εξοχικό μας, να μην τα παίξουμε οικογενειακώς στην Αθήνα!!
Κάποιες μέρες θα μένω μόνη μου, κάποιες ο άντρας μου θα έρχεται μετά τη δουλειά.
Θα ήθελα τη γνώμη σας για εύκολα φαγητά που μπορώ να τα βάλω στην κατάψυξη (μαγειρεμένα ή αμαγείρευτα) και να τα έχω για μένα και τον γιο μου.
Γενικά ο μικρός μου τρώει τα πάντα, δεν είναι δύσκολος καθόλου στο φαΐ
Αυτά που έχω σκεφτεί εγώ είναι:

1. Κιμάς έτοιμος μαγειρεμένος σε μερίδες (μιας και ήμαστε οικογένεια μακαρονάδων)
2. Μπιφτέκια μαγειρεμένα
3. Καθαρισμένα φρέσκα φασολάκια (για να αποφύγουμε τα αγοραστά κατεψυγμένα)
4. Παγωτό χειροποίητο (για να μην τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο)

Καμία άλλη ιδέα;;;
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 09:36   #2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13
 
Εγγραφή: 27-05-2008
Μηνύματα: 1.323
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Kαλημέρα!
Τον κυμά θα στον έγραφα κι εγώ τον οποίο μπορείς να τον κάνεις και παστίτσιο. Το παστίτσιο επίσης, μπορείς να το καταψύξεις έτοιμο. Σουτζουκάκια μαγειρεμένα, οπότε κάνεις μόνο το ρύζι. Τώρα εκτός από κυμακοειδή δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Μπορείς να πάρεις και σουβλάκια ή σνίτσελ, σίγουρα θα αρέσουν στον μικρό.
Καλά να περάσετε!
__________________

Ο χρήστης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 10:41   #3
anti1980
 
Το avatar του χρήστη anti1980
 
Εγγραφή: 11-05-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 906
anti1980 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Όλα τα λαδερά μπορούν να καταψυχτούν μαγειρεμένα (μόνο μη βάλεις μέσα ρύζι ή πατάτες γιατί μετά την απόψυξη δε τρώγονται).

Επίσης μπορείς να φτιάξεις κανονικά τα γεμιστά, να τα βάλεις στη κατάψυξη και να τα ψήσεις όταν θα θελήσετε να τα φάτε.

Τα ρεβίθια επίσης μπαίνουν στη κατάψυξη μαγειρεμένα.

Και εγώ το ίδιο θέμα έχω με τις διακοπές που δε θέλω να περνάω το χρόνο μου στη κουζίνα (και κυρίως στο camping που είναι και ποιο δύσκολο να μαγειρέψεις), αλλά ούτε και να δίνουμε ένα κάρο λεφτά στο εστιατόριο που τα φαγητά τους είναι και αμφιβόλου ποιότητας…

Παρακολουθώ και εγώ με ενδιαφέρον το θέμα…
__________________


Ο χρήστης anti1980 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 10:48   #4
ΤΙΓΡΑΚΙ
 
Εγγραφή: 06-05-2009
Περιοχή: Νικαια
Μηνύματα: 1.797
ΤΙΓΡΑΚΙ χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

επειδη ειμαι και εγω στην ιδια φαση -σκεψης γιατι σε 2 εβδομαδες θα φυγουμε διακοπες αλλα θα μαγειρευω εγω γιατι δε θελω ο μικρος να τρωει απεξω καθε μερα ασε που οικονομικα δε βγαινει...
εχω σκεφτει εκτος απο το κιμα ετοιμο μειγμα για μπιφτεκια και αυτα που ειπαν τα κοριτσια να παρω απο το κρεοπωλη πριν φυγουμε μοσχαρι και χοιρινο να κανω κοκκινιστο και λεμονατο και μετα να τα βαλω στη καταψυξη.ετσι οταν θα ειμαστε εκει να τα βγαλω να ξεπαγωσουν και να βρασω ρυζι ή πατατουλες τηγανιτες και ετσι θα ειναι πιο ξεκουραστο και για εμενα.επισης μπορεις να φτιαξεις και μουσακα χωρις να τον ψησεις στο φουρνο και οταν θα ειστε εκει να το βαλεις στο φουρνο και φρεσκοτατο.
οποτε με:κιμα-μπιφτεκια,κοκκινιστο,λεμονατο,μουσακα,φασολακια καθαρισμενα,αντε και να φτιαξεις εκει μια μακαροναδα με σαλτσα ή μπριαμ περασε η εβδομαδα.
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
__________________
Ο χρήστης ΤΙΓΡΑΚΙ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 13:06   #5
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

ωραίο θέμα ανοίξατε. και όχι μόνο για τις διακοπές, για όλο το χρόνο.
εγώ καταψύχω μαγειρεμένα φασολάδα, ρεβύθια, φασολάκια, μπάμιες, κιμά (για μακαρόνια, για παστίτσιο), κοτόπουλο λεμονοσκορδάτο (για να κάνω μετά μόνο πατάτες ή ρύζι, άνοιξη-χειμώνα τον αρακά μαγειρεμένο.

τα μπιφτέκια τα ζυμώνω και τα βάζω κατάψυξη. δεν τα καταψύχω ψημμένα.
τα σνίτσελ, τα αυγοαλευρώνω (κρούστα) και ένα ένα στην κατάψυξη.

σκέφτομαι να κάνω το ίδιο και με γεμιστά κολοκυθάκια, πιπεριές, με παστίτσιο, όπως είπατε, αλλά δίσταζα.

καταπληκτική η ιδέα για παγωτό. μακάρι να βρω χρόνο το ΣΚ.

καταψύχονται οι γεμιστές μελιτζάνες;

ο χρόνος όταν εργάζεται μια μανούλα δεν φτάνει ούτε για ζήτω!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 13:24   #6
ΤΙΓΡΑΚΙ
 
Εγγραφή: 06-05-2009
Περιοχή: Νικαια
Μηνύματα: 1.797
ΤΙΓΡΑΚΙ χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sevoula Εμφάνιση μηνυμάτων
τα μπιφτέκια τα ζυμώνω και τα βάζω κατάψυξη. δεν τα καταψύχω ψημμένα.
και εγω ετσι κανω,
να πω την αληθεια ολα αυτα τα κολπα τα χρησιμοποιω μονο στις διακοπες.
ειμαστε λιγο κακκομαθημενοι στο σπιτι στο θεμα αυτο.
__________________
Ο χρήστης ΤΙΓΡΑΚΙ δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 12-07-10, 14:59   #7
Aggeloudia
 
Το avatar του χρήστη Aggeloudia
 
Εγγραφή: 13-03-2008
Μηνύματα: 2.864
Aggeloudia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Μουσακάς ετοιμος βουρ για κατάψυξη...Απο τον ψυγειοκαταψυκτη κατευθειαν στον φουρνο και πεντανοστιμος...
Παστιτσιο...Το ιδιο...
Ογκρατεν λαχανικών με ψητά λαχανικά, μπεσαμέλ και τυράκι απο πάνω...και αυτό με τον ιδιο τρόπο...

Γλυκά που μου ερχονται και δεν τα καταναλώνουμε ολα...και αυτά κατάψυξη...Εγω βαζω και μια τεράστια σοκολάτα που μου εφερε η μητέρα μου προχθές απο την Βιεννη και δεν καταναλώνεται με τίποτα, με τη μια...την εχωσα κατάψυξη και κοβω κομματάκι κομματάκι και δινω απο λίγη...Μεχρι τουρτα εχω βαλει αλλά θελει καλή συσκευασία για να μην πάρει μυρωδια απο τα γειτονικά φαγάκια... Μπισκότα, Κεικ που εφτιαξα και δεν το φαγαμε,και αυτό κατάψυξη...

Απο φαγητά εκτός απο τα παραπάνω εχω βαλει και σακουλάκια πολυμπάγκ με ζουμι απο χωριάτικο κοτόπουλο και τα πετάω παγάκια οπως ειναι μεσα σε κατσαρολάκι και ριχνω και μια χούφτα χυλοπίτες και γινεται σε 7 λεπτά ενα φαγάκι μουρλια για τα μικρά...
__________________
Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!
Ο χρήστης Aggeloudia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 08:03   #8
Μαριλίνα
 
Εγγραφή: 29-05-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 1.056
Μαριλίνα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Πολύ ωραίες οι ιδέες σας!!!
Εννοείται πως όταν είναι έτοιμο το κρέας, λίγες πατατούλες, ρυζάκι ή μακαρόνια γίνονται γρήγορα!!!

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο anti1980 Εμφάνιση μηνυμάτων
Όλα τα λαδερά μπορούν να καταψυχτούν μαγειρεμένα (μόνο μη βάλεις μέσα ρύζι ή πατάτες γιατί μετά την απόψυξη δε τρώγονται).
Αυτό το κάνετε και όταν μαγειρεύετε κατεψυγμένα φασολάκια ή μπάμιες;
Το ρωτάω αν έχει σχέση με αυτό που λένε αν έχουν αποψυχθεί να μην ξανακαταψυχθεί. Για το θέμα αυτό κι επειδή του παιδιού μου του αρέσουν τα φασολάκια, πήρα φρέσκα από λαϊκή, τα καθάρισα (διά αντιπροσώπου) και μπήκανε κατάψυξη ωμά για να μαγειρευτούν εν καιρώ!!! Τις πατάτες τις έχω δοκιμάσει... χάλια ήτανε...

Καλή κι η ιδέα για τα αμαγείρευτα. Η προσωπική μου σκέψη ήτανε όταν θα είναι και η μαμά ή γενικά όταν υπάρχει χρόνος, να μαγειρεύω, να χώνω κατάψυξη κι όταν δεν έχω χρόνο να τα αποψύχω!!!
__________________
Ο χρήστης Μαριλίνα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 08:56   #9
anti1980
 
Το avatar του χρήστη anti1980
 
Εγγραφή: 11-05-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 906
anti1980 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Μαριλίνα Εμφάνιση μηνυμάτων
Αυτό το κάνετε και όταν μαγειρεύετε κατεψυγμένα φασολάκια ή μπάμιες;
Το ρωτάω αν έχει σχέση με αυτό που λένε αν έχουν αποψυχθεί να μην ξανακαταψυχθεί. Για το θέμα αυτό κι επειδή του παιδιού μου του αρέσουν τα φασολάκια, πήρα φρέσκα από λαϊκή, τα καθάρισα (διά αντιπροσώπου) και μπήκανε κατάψυξη ωμά για να μαγειρευτούν εν καιρώ!!! Τις πατάτες τις έχω δοκιμάσει... χάλια ήτανε...
Αρακά, φασολάκια, μπάμιες, ρεβίθια και σπανάκι (χωρίς το ρύζι-εμεις το τρώμε με αυγά στο φούρνο) τα μαγειρεύω εις διπλούν, τα χωρίζω, τρώμε το μισό την ίδια μέρα και το άλλο μισό στην κατάψυξη…
__________________


Ο χρήστης anti1980 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 09:13   #10
SKEK
 
Το avatar του χρήστη SKEK
 
Εγγραφή: 26-01-2010
Μηνύματα: 1.621
SKEK χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sevoula Εμφάνιση μηνυμάτων
ωραίο θέμα ανοίξατε. και όχι μόνο για τις διακοπές, για όλο το χρόνο.
εγώ καταψύχω μαγειρεμένα φασολάδα, ρεβύθια, φασολάκια, μπάμιες, κιμά (για μακαρόνια, για παστίτσιο), κοτόπουλο λεμονοσκορδάτο (για να κάνω μετά μόνο πατάτες ή ρύζι, άνοιξη-χειμώνα τον αρακά μαγειρεμένο.

τα μπιφτέκια τα ζυμώνω και τα βάζω κατάψυξη. δεν τα καταψύχω ψημμένα.
τα σνίτσελ, τα αυγοαλευρώνω (κρούστα) και ένα ένα στην κατάψυξη.

σκέφτομαι να κάνω το ίδιο και με γεμιστά κολοκυθάκια, πιπεριές, με παστίτσιο, όπως είπατε, αλλά δίσταζα.

καταπληκτική η ιδέα για παγωτό. μακάρι να βρω χρόνο το ΣΚ.

καταψύχονται οι γεμιστές μελιτζάνες;

ο χρόνος όταν εργάζεται μια μανούλα δεν φτάνει ούτε για ζήτω!
Σεβούλα από τότε που θυμάμαι τη μάνα μου και τη γιαγιά μου΄, όταν έφτιαχναν παστίτσιο, γιουβέτσι και γεμιστά (και μελιτζάνες γεμιστές) έφτιαχναν πολλά, τα μοίραζαν σε πλαστικά δισκάκια και τα έβαζαν στην κατάψηξη για να βρίσκουν ευκολία κάποια στιγμή μες την εβδομάδα ή όταν είχαμε κανένα έκτακτο τραπέζι στο σπίτι. Έτσι έμαθα και γω όταν θα φτιάξω τέτοια φαγητά που έχουν τη δυσκολία τους (βασικά ο χρόνος προετοιμασίας είναι το θέμα) φτιάχνω για τη μέρα που τα θέλω και για μία δυο φορές ακόμα αλλά τα καταψύχω άψητα. Δηλ. τα γεμιστά πριν τα βάλω στο φούρνο για το τελικό ψήσιμο. Το ίδιο και το παστίτσιο και το γιουβέτσι. Και προσπαθώ να καταναλώνονται εντός 3 εβδομάδων το πολύ.
__________________
Ο χρήστης SKEK δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 09:22   #11
kalamaraki
 
Το avatar του χρήστη kalamaraki
 
Εγγραφή: 04-03-2008
Περιοχή: Πέρασα Θεσσαλονίκηηηηηηηηηηηηη
Μηνύματα: 9.507
kalamaraki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Και εγω οταν κανω ντολμαδάκια, παστιτσιο ,μπιφτέκια, μουσακα, γεμιστα , ογκρατεν ζυμαρικα , λαζάνια κανελονια, κανω παντα δυο δοσεις γιατι ειναι μπελαλίδικα , τα βάζω στα ταψάκια τα ετοιμα τα σανιτας και βουρ στην κατάψυξη! Και οταν βαριεμαι ή βιάζομαι βγαζω και ετοιμο το φαγητακι μας!
Το μονο που ξερω ειναι οτι τα αμυλούχα φαγητα καλο ειναι να μη καταψύχονται μαγειρεμένα γιατι μετα δεν τρωγονται....
Μεχρι και κοτόπουλο νωπο εχω βαλει ετοιμο με τα μπαχαρικα του και τα λεμονια του...χε χε
Ο χρήστης kalamaraki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 11:01   #12
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kalamaraki Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εγω οταν κανω ντολμαδάκια, παστιτσιο ,μπιφτέκια, μουσακα, γεμιστα , ογκρατεν ζυμαρικα , λαζάνια κανελονια, κανω παντα δυο δοσεις γιατι ειναι μπελαλίδικα , τα βάζω στα ταψάκια τα ετοιμα τα σανιτας και βουρ στην κατάψυξη! Και οταν βαριεμαι ή βιάζομαι βγαζω και ετοιμο το φαγητακι μας!
Το μονο που ξερω ειναι οτι τα αμυλούχα φαγητα καλο ειναι να μη καταψύχονται μαγειρεμένα γιατι μετα δεν τρωγονται....
Μεχρι και κοτόπουλο νωπο εχω βαλει ετοιμο με τα μπαχαρικα του και τα λεμονια του...χε χε
καλαμαράκι μου τα ταψάκια τα σάνιτας τα έχει ο καρφούρης; φαντάζομαι σε πολλά μεγέθη, ε;

πώς αλλιώς τα καταψύχετε; εννοώ πού; σε τί μέσα;
εγώ σε τάπερ ή πολυμπάγκ. αλλά τα μαγειρεμένα;

και κάτι άλλο. σκέφτομαι σε 1-2 μήνες να αγοράσουμε ψυγειοκαταψύκτη. είδα τον λίμπχερ, τον μικρό, γιατί είναι και του πανακρίβου και τώρα δεν περισσεύει ούτε για σάλιο, ένεκα και η βάφτιση. εσείς ποιόν έχετε;

καλαμαράκι, ντολμαδάκια δεν έχω κάνει ποτέ. και τρελαίνομαι! θέλω ντολμαδάκιααααααααα! τώωωωωωωραααααααααααααα!!!!!!!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 13-07-10, 11:07   #13
kalamaraki
 
Το avatar του χρήστη kalamaraki
 
Εγγραφή: 04-03-2008
Περιοχή: Πέρασα Θεσσαλονίκηηηηηηηηηηηηη
Μηνύματα: 9.507
kalamaraki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

χαχαχα Ντολμαδάκια εκανα για πρωτη φορα...χμ ε ναι ειμαι 33 και τωρα αξιωθηκα , πριν δυο βδομαδες με μια πολυ ευκολη συνταγη και βγηκαν σουπερ!! Δεν το περίμενα με την πρωτη!
http://www.sintagespareas.gr/sintage...alantzi-3.html

Τα βρισκω στο καρφουρ παντου στο μασουτη εχει και αλλες μαρκες απλα ενδεικτικα την ειπα! Μαγειρεμενα σε ταπερ που μπαινουν και μικροκυμάτων αλλα μονο τα κρέατα και οτι δεν περιέχει αμυλο!
Ψυγειοκαταψύκτη εχει η πεθερά μου και βλέπω οτι την εχει βολέψει πολυ, και εγω θα ηθελα αλλα δεν εχω χωρο!
Ο χρήστης kalamaraki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 11:45   #14
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kalamaraki Εμφάνιση μηνυμάτων
χαχαχα Ντολμαδάκια εκανα για πρωτη φορα...χμ ε ναι ειμαι 33 και τωρα αξιωθηκα ,
εγώ είμαι γεννημένη Οκτώβρη του 1976!!!πειράζει;;;;;;;;
ακόμα δεν έκανα!!!!!
πριν δυο βδομαδες με μια πολυ ευκολη συνταγη και βγηκαν σουπερ!! Δεν το περίμενα με την πρωτη!
http://www.sintagespareas.gr/sintage...alantzi-3.html
όντως εύκολη. μόνο που γίνονται λίγα, από αυτά που διάβασα. εμείς μάλλον θέλουμε τριπλάσια δόση τα φαγανούλια!
και για να καταψύξω το βλέπω σε τετραπλάσια
Τα βρισκω στο καρφουρ παντου στο μασουτη εχει και αλλες μαρκες απλα ενδεικτικα την ειπα! Μαγειρεμενα σε ταπερ που μπαινουν και μικροκυμάτων αλλα μονο τα κρέατα και οτι δεν περιέχει αμυλο!
Ψυγειοκαταψύκτη εχει η πεθερά μου και βλέπω οτι την εχει βολέψει πολυ, και εγω θα ηθελα αλλα δεν εχω χωρο!
ούτε εγώ μέσα στο σπίτι. γι' αυτό σκέφτομαι για λίμπχερ, για να είναι θηρίο να τον βάλω στη βεράντα.
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 11:48   #15
kalamaraki
 
Το avatar του χρήστη kalamaraki
 
Εγγραφή: 04-03-2008
Περιοχή: Πέρασα Θεσσαλονίκηηηηηηηηηηηηη
Μηνύματα: 9.507
kalamaraki ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Κοιτα με ενα κουτι αμπελόφυλα εβγαλα φαγητο για 2μιση ανθρωπους...χαχαχα εμας και την μικρη αλλα σιγουρα για 4μελή οικογένεια θελει δυο κουτια!
Ο χρήστης kalamaraki δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 11:54   #16
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο kalamaraki Εμφάνιση μηνυμάτων
Κοιτα με ενα κουτι αμπελόφυλα εβγαλα φαγητο για 2μιση ανθρωπους...χαχαχα εμας και την μικρη αλλα σιγουρα για 4μελή οικογένεια θελει δυο κουτια!
δύο είμαστε. η μικρή είναι 9 μηνών. δεν τρώει ντολμαδάκια!
αλλά αν δεις πόσο τρώμε... τετραμελής, σωστά έγραψες!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 13:54   #17
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο SKEK Εμφάνιση μηνυμάτων
Σεβούλα από τότε που θυμάμαι τη μάνα μου και τη γιαγιά μου΄, όταν έφτιαχναν παστίτσιο, γιουβέτσι και γεμιστά (και μελιτζάνες γεμιστές) έφτιαχναν πολλά, τα μοίραζαν σε πλαστικά δισκάκια και τα έβαζαν στην κατάψηξη για να βρίσκουν ευκολία κάποια στιγμή μες την εβδομάδα ή όταν είχαμε κανένα έκτακτο τραπέζι στο σπίτι. Έτσι έμαθα και γω όταν θα φτιάξω τέτοια φαγητά που έχουν τη δυσκολία τους (βασικά ο χρόνος προετοιμασίας είναι το θέμα) φτιάχνω για τη μέρα που τα θέλω και για μία δυο φορές ακόμα αλλά τα καταψύχω άψητα. Δηλ. τα γεμιστά πριν τα βάλω στο φούρνο για το τελικό ψήσιμο. Το ίδιο και το παστίτσιο και το γιουβέτσι. Και προσπαθώ να καταναλώνονται εντός 3 εβδομάδων το πολύ.
όταν λες πλαστικά δισκάκια;;; ταπεράκια; και πώς τα ψήνεις μετά; π.χ. το παστίτσιο θέλει ταψί και φούρνο. πώς το βάζεις στην κατάψυξη;
μου είπε το καλαμαράκι για τα σανιτας. υπάρχει και κάτι άλλο;
εννοώ ότι από το πλαστικό πώς το βγάζεις, αφού είναι κατεψυγμένο και το βάζεις στο φούρνο σε ταψί; δεν χαλάει όλη η μόστρα;
ερωτήσεις χρυσοχέρας!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 14:04   #18
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Τέλειο θέμααα!!! Σε 4 μήνες με 15 μηνών μπέμπη και νεογέννητη, με το καλό, μπέμπα πού χρόνος για μαγείρεμα!
Γράφτε επίσης χορταρικά ζεματισμένα, πχ. βλήτα, ραδίκια, πράσα, σέλινο κλπ...
Όλα τα κρεατικά μαζί με λαχανικά μαγειρεμένα. Κοτόπουλο με μπάμιες, χοιρινό με σέλινο, μοσχαράκι με αρακά, κατσικάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια.
Στιφάδα κουνέλι ή μοσχάρι, γιουβέτσι, πλακί ψάρια. Λαζάνια με διάφορες γεμίσεις, κρέπες έτοιμες ψημένες ή άψητες.

Και για ευκολία στο φαγητό ψιλοκόβετε όλα τα μυρωδικά όπως μαϊντανό, βασιλικό, σέλινο, δύοσμο, μάραθο, άνιθο σε σακουλάκια. Επίσης ψιλοκομμένο ζαμπόν,μανιτάρι φρέσκο και πιπεριά για να βάζετε στα ζυμαρικά για καρμπονάρα κλπ. και ολόκληρη ντομάτα κατεψυγμένη για να την βάλετε μπλουμ να λιώσει σε κοκκινιστά φαγητά!

Όσο για το παγωτό Σεβούλα δε θες χρόνο!

Βάλε στο μίξερ:
500μλ γάλα πλήρες
250 μλ κρέμα γάλακτος πλήρη
μισό ζαχαρούχο
ένα φάκελο γιώτης σαντυγί
και χτύπα λίγα λεπτά και κατάψυξη! Μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο αμαρτωλό θες μέσα ή να βάλεις μπισκότα πάνω-κάτω πτι-μπερ σε τάπερ να το κάνεις σάντουιτς. Θέλει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σου!

Πείτε κι άλλες ιδέες!!!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 14:16   #19
kisha
 
Το avatar του χρήστη kisha
 
Εγγραφή: 07-09-2009
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 677
kisha χωρίς αξιολόγηση
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kisha
Προεπιλογή

και τα σουφλε κοριτσι αμπαινουν καταψυξη ,μπελαλιδικ αστο φτιαξιμο,και οτνα γινουνμπορειτε να τα βαλετε καταψυξη,αν θελετε να τ αμαγειρεψετε ξεπαγωστε τα,βλατε λιγο γαλα με υαγο χτυπημενο και στο φουρνο για 45 λεπτα!
__________________
Ηρθε η kisha junior και ειναι οντως γκαυ...τσα!26/10/10
Ο μικρος μου ειναι...κεβλαρρ...!20/02/12

Ο χρήστης kisha δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 14:17   #20
anti1980
 
Το avatar του χρήστη anti1980
 
Εγγραφή: 11-05-2008
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 906
anti1980 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Α!!! Τώρα θυμήθηκα ότι στην κατάψυξη μπαίνει και η ζύμη για πίτσα. Κάνουμε διπλή δόση και τη βάζουμε στη κατάψυξη μόλις φουσκώσει. Όταν θέλουμε να τη φτιάξουμε, τη βγάζουμε μερικές ωρίτσες νωρίτερα και μόλις ξεπαγώσει τη πλάθουμε και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Πιστεύω όμως ότι μπορεί να μπει στην κατάψυξη και μαζί με όλα τα υλικά και όταν θελήσουμε να τη ψήσουμε τη βγάζουμε και τη βάζουμε κατευθείαν στο φούρνο. Έτσι όπως κάνουν και με τις πίτσες του σουπερ μάρκετ.
__________________


Ο χρήστης anti1980 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 14:25   #21
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mikio Εμφάνιση μηνυμάτων
Τέλειο θέμααα!!! Σε 4 μήνες με 15 μηνών μπέμπη και νεογέννητη, με το καλό, μπέμπα πού χρόνος για μαγείρεμα!
με το καλό!
Γράφτε επίσης χορταρικά ζεματισμένα, πχ. βλήτα, ραδίκια, πράσα, σέλινο κλπ...
βλίτα, ραδίκια, πράσο, δεν γνώριζα ότι καταψύχονται. ευχαριστούμε!
Όλα τα κρεατικά μαζί με λαχανικά μαγειρεμένα. Κοτόπουλο με μπάμιες, χοιρινό με σέλινο, μοσχαράκι με αρακά, κατσικάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια.
κατσικάκι με αγκινάρες και κολοκυθάκια;εσύ αγάπη μου είσαι θησαυρός! για τον άντρα σου και τα παιδάκια σου!
Στιφάδα κουνέλι ή μοσχάρι, γιουβέτσι, πλακί ψάρια. Λαζάνια με διάφορες γεμίσεις, κρέπες έτοιμες ψημένες ή άψητες.
και τα ψάρια;
καλά τί φαγητά μαγειρεύεις πουλάκι μου; με παντρεύεσαι;
για τις κρέπες ήξερα ότι κρατάει ο χυλός.

Και για ευκολία στο φαγητό ψιλοκόβετε όλα τα μυρωδικά όπως μαϊντανό, βασιλικό, σέλινο, δύοσμο, μάραθο, άνιθο σε σακουλάκια.
αυτό το κάνω κι εγώ.
Επίσης ψιλοκομμένο ζαμπόν,μανιτάρι φρέσκο και πιπεριά για να βάζετε στα ζυμαρικά για καρμπονάρα κλπ.
καλό! δεν το είχα σκεφτεί.
και ολόκληρη ντομάτα κατεψυγμένη για να την βάλετε μπλουμ να λιώσει σε κοκκινιστά φαγητά!
αυτό πάλι, πού το καταψύχεις, σε τί;έχω φρεσκότατες, βιολογικές, της μάνας μου. δεν μπορούν να καταναλωθούν όλες τώρα.

Όσο για το παγωτό Σεβούλα δε θες χρόνο!

Βάλε στο μίξερ:
500μλ γάλα πλήρες
250 μλ κρέμα γάλακτος πλήρη
μισό ζαχαρούχο
ένα φάκελο γιώτης σαντυγί
και χτύπα λίγα λεπτά και κατάψυξη! Μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο αμαρτωλό θες μέσα ή να βάλεις μπισκότα πάνω-κάτω πτι-μπερ σε τάπερ να το κάνεις σάντουιτς. Θέλει μόνο 5 λεπτά από το χρόνο σου!
έγινε. κάποιος θα κάνει χαρές σήμερα!

Πείτε κι άλλες ιδέες!!!
έγραψες!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 17:00   #22
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Σεβουλίτσα οι ντομάτες αν είναι καθαρή η κατάψυξη και χύμα! Mια εδώ μια εκεί μπορείς να γεμίσεις και τα κενά! Ή εναλλακτικά σε σακούλες τροφίμων!
Τα χορταρικά σημείωσε ζεματισμένα, μετά βράζεις τις πατάτες και βάζεις τα χόρτα να πάρουν μια-δυο βράσεις κι έτοιμα.
Και ψάρια και πολλά θαλασσινά καταψύχονται αμέ!
Ταύρος στο ζώδιο αν δεν ήμουν δασκάλα, θα ήμουν η Βέφα!
Όσο για το παγωτό σπάσε μέσα oreo μπισκότο και μετά σου δίνω το ελεύθερο να με βρίζεις που δε θα μπορείς να σταματήσεις να τρως!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 08:47   #23
SKEK
 
Το avatar του χρήστη SKEK
 
Εγγραφή: 26-01-2010
Μηνύματα: 1.621
SKEK χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sevoula Εμφάνιση μηνυμάτων
όταν λες πλαστικά δισκάκια;;; ταπεράκια; και πώς τα ψήνεις μετά; π.χ. το παστίτσιο θέλει ταψί και φούρνο. πώς το βάζεις στην κατάψυξη;
μου είπε το καλαμαράκι για τα σανιτας. υπάρχει και κάτι άλλο;
εννοώ ότι από το πλαστικό πώς το βγάζεις, αφού είναι κατεψυγμένο και το βάζεις στο φούρνο σε ταψί; δεν χαλάει όλη η μόστρα;
ερωτήσεις χρυσοχέρας!
Το Παστίτσιο σε ταψάκια κανονικά αλλά διαστάσεις σελίδας Α4 (έχω 2 και τα έχω για αυτό το σκοπό πάντα. Τους βάζω από πάνω αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη. Μέχρι να καταψυχθούν δεν ακουμπάω από πάνω κάτι άλλο. Τα γεμιστά σε στρογγύλα ταψάκια (και πάλι μικρότερα από το κανονικό ταψί) που έχουν πλαστικό κάλυμα όπως τα τάπερ, αυτά όταν θα τα ψήσω βγάζω το κάλυμα και κατευθείαν φούρνο. Δεν χρησιμοποιώ σάνιτας ποτέ.
__________________
Ο χρήστης SKEK δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 09:22   #24
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mikio Εμφάνιση μηνυμάτων
Σεβουλίτσα οι ντομάτες αν είναι καθαρή η κατάψυξη και χύμα! Mια εδώ μια εκεί μπορείς να γεμίσεις και τα κενά! Ή εναλλακτικά σε σακούλες τροφίμων!
Τα χορταρικά σημείωσε ζεματισμένα, μετά βράζεις τις πατάτες και βάζεις τα χόρτα να πάρουν μια-δυο βράσεις κι έτοιμα.
Και ψάρια και πολλά θαλασσινά καταψύχονται αμέ!
Ταύρος στο ζώδιο αν δεν ήμουν δασκάλα, θα ήμουν η Βέφα!
Όσο για το παγωτό σπάσε μέσα oreo μπισκότο και μετά σου δίνω το ελεύθερο να με βρίζεις που δε θα μπορείς να σταματήσεις να τρως!
θέλεις βρίσιμο
δεν σταμάτησα να τρώω
είμαι 66,5 κιλά και μέχρι τη βάφτιση σε ένα μήνα θέλω να είμαι 64, αλλά έτσι που πάω δεν το βλέπω, κι ας είναι μόνο 2,5 κιλά.
απλά τέλειο! το έκανα και με μπισκότο και σκέτο.
τις επόμενες, γιατί θα υπάρξουν και επόμενες θα το κάνω με ινδοκάρυδο, με σταγόνες σοκολάτας, με κεράσια, βερύκοκο. μπορεί και με πορτοκάλι.
όταν το έδωσα στο σύζυγο να το δοκιμάσει, πριν την κατάψυξη, μου λέει ήθελε περισσότερη ζάχαρη;
για να κατάλαβεις πόσο του αρέσουν τα γλυκατζούρια!
το βράδυ που τίναξε το ένα ταπεράκι μου έδωσε συγχαρητήρια!
ευχαριστώ mikio.
για πες και τίποτα άλλο.
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 14-07-10, 09:24   #25
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο SKEK Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Παστίτσιο σε ταψάκια κανονικά αλλά διαστάσεις σελίδας Α4 (έχω 2 και τα έχω για αυτό το σκοπό πάντα. Τους βάζω από πάνω αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη. Μέχρι να καταψυχθούν δεν ακουμπάω από πάνω κάτι άλλο. Τα γεμιστά σε στρογγύλα ταψάκια (και πάλι μικρότερα από το κανονικό ταψί) που έχουν πλαστικό κάλυμα όπως τα τάπερ, αυτά όταν θα τα ψήσω βγάζω το κάλυμα και κατευθείαν φούρνο. Δεν χρησιμοποιώ σάνιτας ποτέ.
καλή ιδέα ταψάκια με καπάκι πλαστικό!
είμαι για αγορές!
ευχαριστώ πολύ!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 09:27   #26
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

να ρωτήσω κάτι ακόμα.
όταν κάνω, μια στο τόσο, ψωμάκια και τα βάζω στην κατάψυξη, όταν τα ξεπαγώνω γίνονται σαν πετσί. χάλια.
εσείς τί κάνετε με τα ζυμωτά ψωμάκια; πώς τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη;

τί καταψύκτη έχετε, δεν είπε καμιά σας. ο χώρος της κατάψυξης στο ψυγείο μου φαίνεται ανεπαρκής.
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 09:40   #27
SKEK
 
Το avatar του χρήστη SKEK
 
Εγγραφή: 26-01-2010
Μηνύματα: 1.621
SKEK χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Φαντάζομαι τα ψήνεις τα ψωμάκια και μετά τα παγώνεις, έτσι? Αν ναι, όταν κρυώσουν εντελώς από το ψήσιμο τα βάζεις σε πλαστική σακουλίτσα αφαιρείς τον αέρα και κατάψηξη. Όταν τα ξεπαγώνεις, λίγο πριν τα καταναλώσετε βάλε στο φούρνο αυτό που θα φάτε για λίγο και όταν το βγάλεις θα είναι λες και το έφτιαξες εκείνη τη στιγμή.

Αν τα αποθηκεύεις άψητα, να τα βάζεις σε ταψάκι και σκέπαζε τα με μεμβράνη. Δεν θα τα ξεπαγώνεις πριν το ψήσιμο, κατευθείαν φούρνο.

Δεν έχω καταψύκτη, έχω ψυγείο με κατάψυξη και τα συρτάρια κατάψυξης είναι άνετα.
__________________
Ο χρήστης SKEK δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 09:49   #28
Access
 
Το avatar του χρήστη Access
 
Εγγραφή: 23-10-2007
Περιοχή: Χαλάνδρι
Μηνύματα: 3.024
Access ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο SKEK Εμφάνιση μηνυμάτων
Το Παστίτσιο σε ταψάκια κανονικά αλλά διαστάσεις σελίδας Α4 (έχω 2 και τα έχω για αυτό το σκοπό πάντα. Τους βάζω από πάνω αλουμινόχαρτο και τα βάζω στην κατάψυξη. Μέχρι να καταψυχθούν δεν ακουμπάω από πάνω κάτι άλλο. Τα γεμιστά σε στρογγύλα ταψάκια (και πάλι μικρότερα από το κανονικό ταψί) που έχουν πλαστικό κάλυμα όπως τα τάπερ, αυτά όταν θα τα ψήσω βγάζω το κάλυμα και κατευθείαν φούρνο. Δεν χρησιμοποιώ σάνιτας ποτέ.
που βρίσκουμε αυτά τα ταψάκια με το πλαστικό κάλυμμα???
(όλο απορίες είμαι αλλά μου αρέσει το θέμα και θέλω να το παρακολουθώ)
__________________


Ο χρήστης Access δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 09:56   #29
SKEK
 
Το avatar του χρήστη SKEK
 
Εγγραφή: 26-01-2010
Μηνύματα: 1.621
SKEK χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Τα πήρα πριν 2-3 χρόνια από το cook shop αλλά τα είδα και στο Άττικα στον όροφο (τελευταίο νομίζω) για είδη σπιτιού. Είναι σε διάφορα μεγέθη και βγαίνουν σετ 3 από το μεγαλύτερο στο μικρότερο.
__________________
Ο χρήστης SKEK δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 10:07   #30
athens2006
 
Εγγραφή: 31-03-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 796
athens2006 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

και εγω μια απο τα ιδια.
Όλα τα μυρωδικα καταψυξη, μαιντανος,ανηθος,δυοσμος,κρεμμυδακια φρεσκα ακομη και ξερα.καροτα ψιλοκομμενα ή στον τριφτη.
Σπανακι,σεσκουλα,φασολακια φρεσκα, τα πρωτα ζεματισμενα ετοιμα για πιτες, τα δευτερα ή ωμα ή μαγειρεμενα.
Γεμιστες πιπεριες, γεμιστα κολοκυθακια, παπουτσακι, παστιτσιο, λαζανια ογκρατεν, παντα οτι φαγητο βγαλει εξτρα μεριδες μπαινει καταψυξη. Ειναι η καλυτερη λυση...
Κουλουρακια απο τις γιαγιαδες, τσουρεκακια, κεηκ, ψωμακια, ο,τι μπορειτε να φανταστειτε.
Ο καταψυκτης μας ειναι 400λιτρα και τιγκα!
Ο χρήστης athens2006 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 13:05   #31
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Kαλημέρα!! Σεβούλα σήμερα θα δοκιμάσω να βάλω τριμμένη στο μπλέντερ μαστίχα Χίου για να βγει καϊμάκι! Επίσης είναι ωραία μέσα πουράκια σοκολάτας, κομμάτια κέικ που σου περίσσεψε, και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Η συνταγή η κανονική είναι με ένα ζαχαρούχο αλλά εγώ το βρίσκω πολύ γλυκό και ειδικά αν προσθέσεις διάφορα μέσα... οπότε το μείωσα στο μισό. Αν ο άντρας σου το βρίσκει άγλυκο μπορείς να βάλεις περισσότερο ζαχαρούχο.
Τα ψωμιά, κέικ, πίτες κλπ επίσης όπως σου είπαν παραπάνω μόλις τα βγάλεις και ξεπαγώσουν τα βάζεις για λίγη ώρα μέσα στο φούρνο (όχι μικροκύματα) και γίνονται σα να βγήκαν μόλις, ολόφρεσκα και τραγανά!
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 13:55   #32
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο irene-stathis Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο καταψυκτης μας ειναι 400λιτρα και τιγκα!
τί μάρκα; βεράντα ή μέσα; πόσο στοίχισε;
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 14:01   #33
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

κορίτσια τα ψωμάκια τα έβαζα μετά στα μικροκύματα. τώρα κατάλαβα τί έφταιγε. θα τα βάζω φούρνο.

μαστίχα Χίου έχω. χρησιμοποιώ. τέλεια Βέφα μου! μη σου πω και στιγμιαίο καφέ!
ξηροκάρπια το σκέφτηκα κι εγώ. μόνο για αμύγδαλο και φυστικάκι Αιγίνης. το καβούρντισμα δεν μου είχε περάσει από το μυαλό. δασκάλα η mikio!
μπανάνα; βύσσινα;
όλο σχεδόν το ζαχαρούχο το έβαλα, γιατί ξέρω το βιός μου!
μάλλον θα του κάνω στη δική του δόση με άχνη ζάχαρη!αν και το ευχαριστήθηκε!
θα μπορούσε να μπει και γλυκό του κουταλιού με το σιροπάκι ή και μόνο το σιροπάκι!
ανορεξία έπεσε γενικώς!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 14:41   #34
athens2006
 
Εγγραφή: 31-03-2008
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 796
athens2006 ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο sevoula Εμφάνιση μηνυμάτων
τί μάρκα; βεράντα ή μέσα; πόσο στοίχισε;

Σεβουλα, ο καταψυκτης ειναι ΑΕG, μου βγηκε απο πασιγνωστη αλυσιδα ηλεκτρικων χωρις τοκους αλλα με επιπλεον εγγυηση 610,00.
Στο προηγουμενο σπιτι τον ειχα στην αυλη αλλα τον λυπομουν. Τωρα προς το παρον τον εχω στο σαλονι σε μια γωνια αλλα και απο εκει να τον παρω καπου θα τον βολεψω 150τ.μ. σπιτι. Απο ευκολια ειναι τρομερος, ειδικα εγω που αποθηκευω τροφιμα απο τον κηπο που στελνει ο παππους μου, κρεατα απο το χωριο που αγοραζει ο πατερας μου, δεν μπορεις να φανταστεις. Απλά δεν εχω ακομη καταληξει αν η αυξηση στη ΔΕΗ οφειλεται στον καταψυκτη, παρολο που εινα Α+. Η δεη λεει πως οχι και οτι γραφει ο κατασκευαστης αυτο καιει, αλλα 400λτρ καταψυκτης να καιει μονο 30 μοναδες το μηνα δεν παιζει.
Ο χρήστης athens2006 δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 15:59   #35
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

ευχαριστώ πολύ irene-stathis!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 23:06   #36
mamavasia
 
Το avatar του χρήστη mamavasia
 
Εγγραφή: 16-02-2007
Μηνύματα: 864
mamavasia ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

τον μαϊντανό πως τον καταψύχεις? τον κόβεις μικρά κομματάκια και μετά τον βάζεις κατάψυξη? πόσο κρατάει?

επίσης να ρωτήσω το παστίτσιο που το καταψύχεται άψητο μετά από πόσες μέρες πρέπει να το βγάλεις για να το μαγειρέψεις, επειδή έχει το μακαρόνι...

ενδιαφέρον θέμα καθότι τώρα στις διακοπές θα πρέπει να προμηθεύω τον σύζυγο που τρώειιιι καλά και αρκετά!!!
Ο χρήστης mamavasia δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 14-07-10, 23:16   #37
mikio
 
Το avatar του χρήστη mikio
 
Εγγραφή: 30-10-2008
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.177
mikio ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο mamavasia Εμφάνιση μηνυμάτων
τον μαϊντανό πως τον καταψύχεις? τον κόβεις μικρά κομματάκια και μετά τον βάζεις κατάψυξη? πόσο κρατάει?

επίσης να ρωτήσω το παστίτσιο που το καταψύχεται άψητο μετά από πόσες μέρες πρέπει να το βγάλεις για να το μαγειρέψεις, επειδή έχει το μακαρόνι...

ενδιαφέρον θέμα καθότι τώρα στις διακοπές θα πρέπει να προμηθεύω τον σύζυγο που τρώειιιι καλά και αρκετά!!!
Τον μαϊντανό και όλα τα μυρωδικά γενικά,τα πλένεις,τα στεγνώνεις καλά σε πετσέτα και μετά τα ψιλοκόβεις,τα βάζεις σε σακουλίτσες τροφίμων και στην κατάψυξη. Διατηρούνται πολύ-πολύ-πολύ καιρό!
Το παστίτσιο ουσιαστικά βρασμένα είναι τα μακαρόνια... δεν παθαίνουν κάτι,εγώ έχει τύχει να ξεχάσω ένα ταψί περίπου 3 εβδομάδες ίσως και παραπάνω κι ήταν μια χαρά μόλις το έψησα.
__________________
Ο χρήστης mikio δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 23:17   #38
v & a
 
Το avatar του χρήστη v & a
 
Εγγραφή: 15-03-2010
Περιοχή: ...στο υπέροχο μυαλουδάκι των 2 κοριτσιών μου!!!
Μηνύματα: 3.432
v & a χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

το παστιτσιο εγω και 1μηνα μετα το χω ψησει μια χαρα ηταν
__________________
Ο χρήστης v & a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-07-10, 00:36   #39
xiaouita
 
Το avatar του χρήστη xiaouita
 
Εγγραφή: 02-03-2009
Μηνύματα: 255
xiaouita ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Εγω παλι καταψυχω πιπεριες κομενες (για πιτσες-λεμονατα κλπ), αλλα και ολοκληρες (κερατα) γεμιστες με φετα ή ανθοτυρο και δυσμο (μετα τις ψγνω στο φουρνο)
Επισης ολα τα μυρωδικα, σπανακι (δεν το ζεματαω καθολου) σκετο ή ετοιμο μιγμα για σπανακοπιτα, κολοκυθα τριμενη για πιτες ή κολοκυθακια τριμενα για κολοκυθοκεφτεδες, πρασσα, κρεμμυδακια φρεσκα αλλα και ξερα (τα ψιλοκοβω και τα βαζω σε σακουλιτσες και οταν θελω να κανω καμμια σαλτσουλα ή κοκκινιστο τα εχω ετοιμα), πιτσα ετοιμη με ολα τα υλικα........μμμμμ! δεν μπορω να σκεφτω τιποτα αλλο!
Καπου διαβασα οτι το κεηκ καταψυχετε... και μετα? Απλα το ζεστενουμε στο φουρνο?
__________________
Ο χρήστης xiaouita δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-07-10, 09:48   #40
sevoula
 
Εγγραφή: 08-03-2010
Περιοχή: ανάμεσα σε μασκοφόρους κ μασκαράδες
Μηνύματα: 3.331
sevoula χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

μπράβο νοικοκυρές! δεν παίζεστε!
Ο χρήστης sevoula δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Τι να βαλω στην καταψυξη? maridoula80 Διατροφή & Συνταγές 22 23-06-10 18:38
ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ xrysoulitsa Στερεές τροφές 14 15-06-10 12:14
Κρεατοχορτόσουπα..μπορώ να την διατηρώ στην κατάψυξη?? ioanna_k Στερεές τροφές 19 13-11-09 16:00
Μελιτζανες στην καταψυξη XΡΙΣΤΙΝΑ Συνταγές 12 01-10-09 09:53
Φαγητα στην καταψυξη elenik Υγιεινή Διατροφή 26 10-01-09 13:19


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 15:05.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm