Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat 0-2 | 3-5 | 6-12
 
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
-








 

Επιστροφή   Φόρουμ της ΕΕΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Ενημέρωσης Γονέων) > Θέματα γενικού ενδιαφέροντος > Διατροφή & Συνταγές > Συνταγές

Συνταγές Συνταγές για μωράκια, συνταγές μαγειρικής για όλες τις εποχές και διάφορες περιστάσεις



Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων
Παλιά 21-11-10, 20:09   #1
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή ΕΛΙΕΣ

Μιας και τα κτηματα μας ειχαν φετος μια απο τις καλυτερες σοδειες σε λαδακι,μιας και μαζεψα ελιες για να φτιαξω σας περιγραφω πως.....

ΕΛΙΕΣ ΘΡΟΥΜΠΕΣ


Uploaded with ImageShack.us

Μαζευουμε πεντε κιλα ελιες και τις βαζουμε σε ενα σακι......τις πασπαλιζουμε με 500 γραμμαρια χοντρο αλατι,κλεινουμε το σακι και βαζουμε απο πανω ενα βαρος.....βαζουμε κι ενα ταψι κατω απο το σακι,στο οποιο θα τρεχουν τα υγρα,τα οποια θα πεταμε καθε μερα.
Σε 10 μερες προσθετουμε φλουδες απο ενα λεμονι και μια χουφτα θρουμπι ή και ριγανι......περιμενουμε αλλες 5 μερες και ειμαστε ετοιμοι!!!!

Οι ελιες που θα μαζεψετε θα πρεπει να ειναι μαυρες/ωριμες,χωρις να εχουν ψεκαστει....αν δεν ξερετε τα δεντρα,πλυντε τις καλα πριν..
Οταν ειναι ετοιμες μετα απο 15-18 μερες περιπου φυλασουμε σε βαζο ραντισμενες με λιγο λαδακι
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-11-10, 08:59   #2
marag
 
Το avatar του χρήστη marag
 
Εγγραφή: 04-07-2009
Περιοχή: νικαια
Μηνύματα: 846
marag χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Αχ βρε andrian τι μου θύμησες ….
Έφτιαχνε και η γιαγιά μου τέτοιες και πράσινες τσακιστές [αυτές με τρελαίνουν]
Μήπως ξέρεις πως φτιάχνονται και αυτές?
Το Σ/Κ θα πάμε στο χωριό
Ο χρήστης marag δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-10, 13:29   #3
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

αμεεεεε...πως δε ξερω...ξερω και delicatesen...θα σας τις γραψω.....χωριο μου χωριουδακι μου...χαχαχαχαχ
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-10, 19:32   #4
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

ελιες αρωματικες

Υλικά για ½ κιλό πράσινες ελιές:
3 πορτοκάλια
1 σκελίδα σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
3 κουτ. της σούπας χοντρό αλάτι
ελαιόλαδο
Καθαρίζετε και κόβετε τη σκελίδα του σκόρδου σε λεπτές φέτες. Ξεχωρίζετε τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και βγάζετε το ξύσμα του πορτοκαλιού με το ειδικό εργαλείο που βγάζει μόνο το πορτοκαλί μέρος της φλούδας ή το κόβετε προσεκτικά χωρίς να έχει άσπρη μεμβράνη από το πορτοκάλι.
Βάζετε σε ένα βάζο τις ελιές, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το ξύσμα. Σκεπάζετε με ελαιόλαδο, κλείνετε το βάζο και το ανακινείτε για να ανακατευτούν τα υλικά. Το αφήνετε για 1-2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το διατηρείτε στο ψυγείο. Το λάδι μετά από λίγες ημέρες, είναι ιδανικό για βινεγκρέτ για σαλάτες.

το πορτοκαλι μπορει να αντικατασταθει απο λεμονι!!!!
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-10, 20:02   #5
Κοριτσομανα
 
Εγγραφή: 19-03-2008
Περιοχή: ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μηνύματα: 1.071
Κοριτσομανα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο marag Εμφάνιση μηνυμάτων
Αχ βρε andrian τι μου θύμησες ….
Έφτιαχνε και η γιαγιά μου τέτοιες και πράσινες τσακιστές [αυτές με τρελαίνουν]
Μήπως ξέρεις πως φτιάχνονται και αυτές?
Το Σ/Κ θα πάμε στο χωριό
Και εμεις μαζεψαμε γυρω στα 12 κιλα εληες απο απο το χτηματακι μας, τις εδωσα στην μικρασιατισσα πεθερα μου, η οποια ειχε βαλει τον αντρα της να τις κοπανησει μια μια ( με σφυρι, οπως συνηθιζαν οι θειες της απο τη Μικρα Ασια. Γιατι αν τις παρεις και τις βαλεις απλα σε βαζο, αιχμαλωτιζουν ολη την πικραδα τους, σωστα adrian τα λεω;

Παντως ολη τη διαδικασια δεν την ξερω ακομη και θα τη μαθω να την κανω και εγω, αλλα αυτο το τσακισμα νομιζω οτι ειναι σημαντικο. Μια φορα με εφερε μια καλοπροαιρετη συγγενης, μεγαλες εληες με βελονα τρυπημενες και φυσικα τις πεταξα, δεν τρωγοντουσαν.
Ενω τωρα εχω κατι εληες, μουρλια, να ζησουν τα πεθερικα...και βιολογικες... αφου φετος μονο απο τυχη δεν επιασαν Δακο!
__________________
Πριν γράψεις, σκέψου!
Πριν κατακρίνεις, περίμενε!
Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!
Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!
Ο χρήστης Κοριτσομανα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-10, 20:22   #6
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

φετος σε πολλες περιοχες δεν ειχαμε καθολου δακο...αυτο σημαινει λαδι εξαιρετικης ποιοτητας...
οι ξενοι μας παρακαλανε για ενα ντενεκε λαδι για τα gourmet εστιατορια τους...ειναι τρελλο....
πολυ καλα τα λες κοριτσομανα....οι ελιες θελουν τσακισμα ή χαραγμα...και παντα οι βροσιμες πρεπει να ειναι και βιολογικες.Δοκιμαστε να φτιαξετε και παστα ελιας...ειναι φοβερη...εγω φτιαχνω καθε χρονο και τη δινω σε εστιατορια της αραχωβας
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-11-10, 20:59   #8
marag
 
Το avatar του χρήστη marag
 
Εγγραφή: 04-07-2009
Περιοχή: νικαια
Μηνύματα: 846
marag χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα απο Κοριτσομανα Εμφάνιση μηνυμάτων
Και εμεις μαζεψαμε γυρω στα 12 κιλα εληες απο απο το χτηματακι μας, τις εδωσα στην μικρασιατισσα πεθερα μου, η οποια ειχε βαλει τον αντρα της να τις κοπανησει μια μια ( με σφυρι, οπως συνηθιζαν οι θειες της απο τη Μικρα Ασια. Γιατι αν τις παρεις και τις βαλεις απλα σε βαζο, αιχμαλωτιζουν ολη την πικραδα τους, σωστα adrian τα λεω;

Παντως ολη τη διαδικασια δεν την ξερω ακομη και θα τη μαθω να την κανω και εγω, αλλα αυτο το τσακισμα νομιζω οτι ειναι σημαντικο. Μια φορα με εφερε μια καλοπροαιρετη συγγενης, μεγαλες εληες με βελονα τρυπημενες και φυσικα τις πεταξα, δεν τρωγοντουσαν.
Ενω τωρα εχω κατι εληες, μουρλια, να ζησουν τα πεθερικα...και βιολογικες... αφου φετος μονο απο τυχη δεν επιασαν Δακο!
η γιαγιά μου τις τσάκιζε με πέτρα!
Ο χρήστης marag δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-10, 10:52   #9
Κοριτσομανα
 
Εγγραφή: 19-03-2008
Περιοχή: ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μηνύματα: 1.071
Κοριτσομανα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Andrian μηπως ξερεις πως με βιολογικο τροπο γλιτωνουν οι εληες απο τον Δακο; Εδω οι γεωπονοι ουτε ξερουν ουτε θελουν να μαθουν, μαλλον μονο με παραγγελια απο ιντερνετ ενος οικολογικου προιοντος σωστα;
Οι παστες σου επισης ειναι λαχταριστες, στο εξωτερικο σε ομογενεις σκεφτεσαι να το επεκτεινεις;
marag μια μια τις τσακιζε τις εληες; Θα ειχες την υπομονη να το κανεις; Εγω δεν ξερω! Αλλα το κινητρο ειναι ελκυστικο, δικες μας εληες, αγνες και απο τα χερακια μας!
__________________
Πριν γράψεις, σκέψου!
Πριν κατακρίνεις, περίμενε!
Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!
Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!
Ο χρήστης Κοριτσομανα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-10, 12:41   #10
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή


ΔΑΚΟΣ ΕΛΙΑΣ
  • Κρεμάμε στα κλαδιά της ελιάς πλαστικά μπουκάλια νερού πού τους έχουμε ανοίξει στα πλάγια , τρύπες ώστε να μπορεί να μπεί το έντομο . Μέσα στο μπουκάλι βάζουμε νερό όπου έχουμε διαλύσει νιτρική αμμωνία (πουλιέται σαν λίπασμα στα καταστήματα αγροτικών εφοδίων) . Τα έντομα έλκονται , μπαίνουν μέσα αλλά δεν μπορούν να ξαναβγούν
  • Διάλυμα ελκυστικό για τον δάκο
    Διαλύουμε 2 κουταλιές της σούπας ή 20 γραμμάρια λίπασμα νιτρικής αμμωνίας(21-0-0), σε ένα λίτρο νερό και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας μέχρι τα ¾ ή μέχρι κάτω από τις τρύπες που έχουμε κάνει. Τα έντομα που μπαίνουν μέσα είναι πολύ δύσκολο να ξαναβγούν και συνήθως πνίγονται σε λίγη ώρα. Την παγίδα την κρεμάμε στην ανατολική μεριά του δέντρου
  • Επισης με νερο και μελασα στην ιδια περιγραφομενη μπουκαλενια παγιδα.
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-12-10, 12:45   #11
Κοριτσομανα
 
Εγγραφή: 19-03-2008
Περιοχή: ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μηνύματα: 1.071
Κοριτσομανα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ! ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΕΙΣΑΙ!
Μα τοσο απλα και μας ετρωγαν οι Δακοι τις ελιτσες μας τοσα χρονια; Να εισαι καλα!
__________________
Πριν γράψεις, σκέψου!
Πριν κατακρίνεις, περίμενε!
Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!
Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!
Ο χρήστης Κοριτσομανα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-12-10, 09:12   #12
marag
 
Το avatar του χρήστη marag
 
Εγγραφή: 04-07-2009
Περιοχή: νικαια
Μηνύματα: 846
marag χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

Εγώ πάλι για το δάκο ξέρω ότι μπορείς να πάρεις ναφθαλίνη και να τη βάλεις μέσα σε τούλι, το οποίο το κρεμάς στα εσωτερικά κλαδιά της ελιάς .
Με τον αέρα το πουγκακι κουνιέται και βγαίνει το άρωμα της ναφθαλίνης το οποίο ο δάκος σιχαίνεται

Όσο για τις τσακιστές ελιτσες ,ναι μια-μια τις τσακίζω!!!
Ο χρήστης marag δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Banner διαφημιζόμενων ή ιστοσελίδων που στηρίζει η ΕΕΕΓ Parents.gr
Παλιά 05-12-10, 16:17   #13
Κοριτσομανα
 
Εγγραφή: 19-03-2008
Περιοχή: ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μηνύματα: 1.071
Κοριτσομανα ουδετερη μηδέν
Προεπιλογή

Καλα, βλεπω τα δεντρακια μας στολισμενα σα χριστουγεννιατικα δεντρα, με τουλια και μπουκαλια και οι επισκεπτες να μας κοιταζουν λοξα! Ευχαριστω πολυ και γι' αυτη την πληροφορια και αυτο θα το βαλω, τι χανω;
Και μια μια τις εληες, να γιατι λιγα ατομα ασχολουνται πλεον. Παντως οταν ερθει ο κουνιαδος μου απο Γερμανια ή ερθω σε συνενοηση με ξαδελφο στην Αυστραλια, θα ρωτησω για τα προιοντα που προωθεις, Andrian γιατι αυτα σε χωρες που το λαδι το λενε λαδακι, θα γινει αναρπαστο, ηδη καποιες μεγαλες εταιρειες τα προωθουνε, αλλα με ενα σποντο στις τιμες και με την καλη βιολογικη σου ποιοτητα...Σκεψεις λεω αλλα θα σε στειλω πμ Andrian αν θα εχω καποια κουβεντα με τους συγγενεις μου.
__________________
Πριν γράψεις, σκέψου!
Πριν κατακρίνεις, περίμενε!
Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!
Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!
Ο χρήστης Κοριτσομανα δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-12-10, 14:57   #14
andrian
 
Εγγραφή: 30-03-2010
Μηνύματα: 368
andrian χωρίς αξιολόγηση
Προεπιλογή

και μιας που λεμε για παστα ελιας,και μιας που τωρα τις γιορτες ολο και κατι αλμυρο θελουμε να συνοδεψει τα ποτα μας ,φτιαξτε
Στριφτάρια με πάστα ελιάς



Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
πάστα ελιάς
1 αυγό
1 σφηνάκι γάλα


Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, βάζουμε αρκετή πάστα ελιάς στη μισή.
Διπλώνουμε να κλείσει και κόβουμε με μαχαίρι στη μέση και μετά σε κάθετες λωρίδες περίπου 1εκ.
Τα παίρνουμε ένα ένα τα στρίβουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολλα.
Τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα και αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα, 15 λεπτά στο περίπου.


tip
Μπορούμε να τα κάνουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη, αρκεί μέχρι να παγώσουν να είναι πάνω σε δίσκο, μετά μπορούμε να τα βάλουμε σε σακούλα
Ο χρήστης andrian δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks



Εργαλεία Θεμάτων

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Forum Jump

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ;;; surfmammy Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης 63 19-08-13 14:09
Ελιές σε μωρό 14 μηνών Ασπα Νεογνά & Μωρά: Ιατρικά θέματα 4 13-02-08 12:58


Όλες οι ώρες είναι GMT +3. Η ώρα τώρα είναι 22:12.


 
 
 
ποιοι είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά    
© parents.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.


website by
website by VelocityFarm